Luxoft Poland Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Luxoft Poland Sp. z o.o.

ja 2016-12-02 16:17
szału nie ma
6
Zła 2016-12-06 13:58
Okropieństwo. Skusiły mnie dobre zarobki, ale w sumie cieszę się, że nic z tego. Nie chciałabym pracować z takimi ludźmi. Jedynym plusem są bardzo sympatyczne i ogarnięte rekruterki, które kontaktowały się ze mną telefonicznie.

Z minusów... Podczas jednej z rozmów kwalifikacyjnych face to face (w ciągu tygodnia byłam na dwóch, na dwie różne pozycje), jedna z pań obecnych na rozmowie robiła wycieczki osobiste (rozumiem, sprawdzanie reakcji, ale nie przesadzajmy; było to po prostu niskie)... Zanim w ogóle wyjaśniłam w czym rzecz, nasłuchałam się dziwnych komentarzy dot. odejścia z mojej poprzedniej pracy. Komentowane też były moje zainteresowania (panie poświęciły im grubo ponad 10 minut, jedna z nich chyba cierpiała na jakieś kompleksy - okazało się, że jedno z moich zainteresowań pokrywa się z jej i usilnie próbowała mi udowodnić, że tylko ona ma prawo się tym interesować, tylko ona się zna i moja wiedza zapewne sięga poziomu świadomości zbędnego produktu przemiany materii na temat celu wszechświata. Potem z drugą panią checheszkowały, bo nie słyszały wcześniej o jednym z punktów na mojej liście zainteresowań - spoko, tego ostatniego nie odebrałabym negatywnie, gdyby nie cała reszta). Bardzo to wszystko merytoryczne.

Jedna z rozmów trwała nieco ponad godzinę, druga 50 minut. Rozwiązałam podane mi zadania (feedbacku na ich temat też zero, miałam dostać 'najpóźniej za dwa dni'), odpowiedziałam wyczerpująco na każde pytanie. Dodatkowo na dojazd straciłam dwukrotnie po 1,5-2h. Nie odezwali się nawet by powiedzieć "pocałuj nas w zwykle osłoniętą część ciała", chociaż minęło już półtorej miesiąca. Wielki niesmak pozostał i pozostanie. Stanowczo nie polecam.
18
DonAndress 2016-12-29 13:56
Czy ktoś ma doświadczenie w pracy w dziale finansowym dla UBS?
Szukają analityka i nie wiem, czy warto w ogóle się interesować.
Jak z managementem w takim teamie? Atmosfera jest do zniesienia? Deadline'y dzienne czy miesięczne? Jeżeli są nadgodziny, to w jakim wymiarze? Jak ogólny workload (byłem w firmie, gdzie praca była zwykle 8h, bez nadgodzin, ale ciśnienie takie, że ból głowy był codziennie)?
Na razie wiem, że rekruterka bardzo miła.
Elektron 2017-01-10 15:14
Myślę, że w tak dobrej firmie człowiek z frustrowany będzie miał ciężko. Może lepiej poszukaj sobie pracy gdzie indziej, nie idziesz musiał ponownie martwić się na tym forum o każdy drobiazg. Praca w Twoim zawodzie jest odpowiedzialna i musisz mieć świeży umysł.
1
byly pracownik 2017-01-12 05:49
bardzo kiepski poziom managerow- praktyki rodem z sredniowiecza zdecydowanie nie polecam
6
ObecnyPracownikAleJuzNiedlugo 2017-01-13 17:48
Pracuje w Luxoft juz dosc dlugo. dla UBS. Wszystko zalezy od:
a) projektu
b) ludzi z ktorymi pracujesz
c) managera Luxoftu.
Moj projekt i ludzie sa super (ok, projekt spoko, ludzie super:)), jednakze poziom managerow ciagle spada i po zmianie managera juz jakis czas temu, o 180 stopni sie wszystko odwrocilo. Maja coraz to dziwniejsze pomysly,ktore nam kaza robic, BO TAK. Sa glusi na to co pracownicy mowia. Klamia pracownikom w zywe oczy. Nie, nie wszyscy. Ale ich grono jest dosc spore (znam kilku z koleii ktorzy sa na prawde niesamowici w tym co robia). Najwazniejsze to jak najwiecej zrekrutowac i jak najszybciej.A proces rekrutacyjny jest w oplakanym stanie.
Takze ani nie polecam ani nie odradzam.
5
koll 2017-01-15 13:58
Hej czy są jakieś stanowiska w księgowosci na które moge aplikować z ang B2 i mgr z ekonomii?
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-01-16 11:03 [pracodawca]
Dzień dobry, niestety ostatnia rekrutacja na stanowisko do Działu Księgowości właśnie się zakończyła. Bardzo prosimy o przesłanie CV na adres: awojciga@luxoft.com - przekażemy je do Działu Rekrutacji i w razie nowych ról będziemy w kontakcie! Dziękujemy i pozdrawiamy!
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-01-16 11:11 [pracodawca]
Każdy z naszych menedżerów ma własną charakterystykę, różny styl pracy i preferencje dotyczące prowadzenia zespołu :) Ten sam menedżer może być zupełnie inaczej oceniany w zależności od pracownika i jego oczekiwań. Natomiast dokładnie sprawdzamy zgłoszenia pracowników dotyczące nieodpowiednich metod zarządzania zespołem przez liderów. O relacjach z menedżerami można porozmawiać choćby z naszymi HR Partnerami. Te uwagi, które się sprawdzają, bierzemy pod uwagę przy podejmowaniu decyzji o rozwoju zespołów. W przypadku mniej oczywistych zgłoszeń, np. wynikających z różnicy charakterów czy odmiennych wizji pracy, przyjmujemy inne metody. Jednym z rozwiązań jest program internal mobility, który umożliwia pracownikom przenoszenie się między projektami w ramach Luxoft.
ObecnyPracownikAleJuzNiedlugo 2017-01-17 09:55
NIestety, proby byly. Poniewaz ja nie mam w tytule 'manager' wiec musze teraz siedziec cicho (zostalo dosc jasno mi przekazane, ze jesli nie, to moge sobie szukac pracy w innej firmie - nie internal mobility ale w innych Krakowskich firmach) .
5
Nikuś 2017-01-18 16:39
Ja pracuję w Luxoft już dłuższy czas i chwalę sobie. Managerowie ,z którymi pracowałem byli ok. nie czepiali się i nie wymyślali prac. Ale to zależy tylko od konkretnego człowieka i jego podejścia do podwładnych.
1
Zainteresowana 2017-02-21 12:55
Mam pytanie . Widzę, ze firma obecnie ma w Krakowie 3 biura. W którym z nich wykonują pracę ludzie na stanowiskach księgowych? Dziękuję za odp.
Zainteresowana 2017-02-21 12:55
Mam pytanie . Widzę, ze firma obecnie ma w Krakowie 3 biura. W którym z nich wykonują pracę ludzie na stanowiskach księgowych? Dziękuję za odp.
Młodzik 2017-02-22 11:47
Czy praca na stanowisku security architect jest jeszcze aktualna? Chciałbym spróbować swoich sił a że firma fajna ...
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-02-23 12:03 [pracodawca]
Dzień dobry, aktualnie poszukujemy Security IT Engineera: https://career.luxoft.com/careers/112271/security-it-engineer/. Zachęcamy do zaaplikowania przez ogłoszenie lub przesłanie CV do naszego Działu Rekrutacji: Recruit.ME@luxoft.com. Pozdrawiamy!
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-02-23 12:09 [pracodawca]
Dzień dobry, nasz Dział Księgowości pracuje przy Al. Bora-Komorowskiego 25, ale lokalizację dla konkretnej roli warto sprawdzić z naszym Działem Rekrutacji: Recruit.ME@luxoft.com . Pozdrawiamy!
1
Edyta 2017-02-28 09:05
Czy wiecie jak firma Luxoft Poland Sp. z o.o. motywuje swoich pracowników? Informację na ten temat znajdziecie w zakładce "Wywiad". Zachęcam do zapoznania się! :)
Rekrut 2017-03-03 11:51
Mam tylko jedną rzecz do zarzucenia firmy LUXOFT. Podczas pierwszego kontaktu osoby wyszukujące kandydatów proszą o przesłanie dokumentów itp. oraz umawiają się na rozmowę telefoniczną. Kandydat traci czas na przesyłanie dokumentów po czym kontakt się urywa mimo wcześniejszego ustalenia daty rozmowy telefonicznej. Nie wiem na czym polega problem? Bo w 100% rozumiem że dana osoba może nie spełniać warunków rekrutacji ale w takim układzie chyba nie należy od razu ustalać dalszych działań tylko poprosić o przesłanie dokumentów aplikacyjnych. Po wysłaniu dokumentów zapada CISZA. Kolejny kontakt jest po kilku tygodniach/miesiącach z propozycją innego stanowiska i historia się powtarza.
1
Edyta 2017-03-06 15:36
Rekrut, myślę, że warto zwrócić na to uwagę bezpośrednio firmie. :)
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-03-07 08:24
@Rekrut, chcielibyśmy przyjrzeć się Twojej sprawie - czy możesz przekazać więcej szczegółów na kontakt@luxoft.pl? Dziękujemy!
poiuytrewqasdfghjkl 2017-03-14 11:45
Jestem warty ok 9k (srednia z ostatnich 5 rozmow, ktore przeszedlem). Luxoft mi nie pasuje (z roznych wzgledow), ale potrzebuje $$$ - myslicie, ze zaplaca wiecej, niz jestem warty, powiedzmy 11-12?
wania 2017-03-15 23:21
nie sadze
1
Rekruter_ 2017-03-17 23:46
w wiekszosci pracuja tam Ukraincy lepiej odpuscie sobie ta firme szkoda miec taki wpis w CV
5
Pawcio 2017-03-20 15:17
3 lata doświadczenia w Javie. Dzwoni rekruterka, no i gadka-szmatka, ja wyraziłem zainteresowanie, dostaje na maila opis projektu. Od razu poznałem duży bank inwestycyjny, o którym słyszałem od swoich znajomych dużo złego, więc od razu grzecznie dziękuję, ale nie chcę pracować dla UBS i chcę jakiś inny projekt. Za 5 minut telefon, że skoro nie chcę, to bardzo jej przykro, ale nie ma pasujących projektów. Serio, tak wielka firma nie ma więcej projektów w najpopularniejszym języku programowania? Trochę współczuję w takim razie. Swoją drogą, zadbajcie lepiej o pracowników, bo gdyby nie moi znajomi i ich opinia o UBS to pewnie już bym tam siedział.
6
Lukas 2017-04-05 11:15
Luxoft Poland posiada prace dla ludzi z wiedzą oraz zainteresowanych praca w firmie. Pisarzy którym nie w głowie praca radzę szukać innego miejsca. Fajne zarobki wypłacane regularnie, fajna atmosfera w firmie to naprawdę bardzo dużo. Ja to doceniam i niech zostanie.
2
bylyPr 2017-04-15 18:51
Nie wiem skąd tak dużo negatywnych komentarzy

Zatrudnijcie się np. w Comarchu albo w Ericssonie, to wtedy zobaczycie co to znaczy
dziadowska firma
3
Luidzi 2017-04-19 22:37
Luxoft Poland ma bardzo dużo ofert pracy być może mają jakiś nowy projekt. Słyszałem dużo dobrych opinii o firmie i złożyłem swoje cv, czekam czy zadzwonią i zaproszą na rozmowę. Może ktoś powiedzieć jaka jest atmosfera w firmie? Jak sie pracuje i czy jest dużo pracy?
zniechecony566777 2017-04-20 18:58
Chamska baba z działu rekrutacji juz na poczatku zniecheca. Zaaplikowalem. Potem dostalem telefon, ze umawiamy krotka rozmowe wstepna gdzie dowiem sie wiecej o firmie, po czym dzwoni do mnie jakas baba - to z nią mialem miec rozmowe o firmie i o obowiazkach a okazalo sie ze to ja mialem mowic wszystkie informacje...

Ku mojemu rozzarowaniu gdy okazalo sie ze moja wiedza o firmie nie spelnia wygorowanych wymagan babsztyla, zostalem potraktowany jak smiec ze nie zebralem tych informacji (ktore ona sama miala mi przekazac!!!) Baba podziekowala i sie rozlaczyla. No profesjonalizm w pelnej krasie.
4
AIOPGJ 2017-04-22 09:28
Od kiedy to, ze cos jest gorsze, sprawia, ze cos innego jest lepsze? O.O
kz 2017-04-25 10:56
Widze, ze brakuje ci wiedzy, ktora moze ominales we wczsnych latach rozwoju.
Podam Ci przyklad. Porowujemy dwie zabawki dla dzieci, powiedzmy - dwa misie.
Oba misie na poczatku wygladaja tak samo - sa nowe. Zaden nie jest lepszy od drugiego.
Z czasem jeden mis trafi przyklejane oczko i jedna noge, ktora zostaje odgryziona przez niesfornego psa.
I teraz uwazaj bo to wazne:
Teraz ten drugi mis (ktory ma oko i noge) staje sie lepszy od tego drugiego (ktory tej nogi i oka nie ma).

Mimo wszystko jakbys nadal nie rozumial to popros to postaram ci sie wytlumaczyc na innym bardziej zrozumialym dla ciebie przykladzie.

Pozdrawiam.
Edzio 2017-04-25 12:59
Luxoft Poland to nowoczesna firma, cały czas się rozwija. Wysokie standardy jakie trzymają pozwala na zdobywanie nowych technologii i wdrażanie ich w życie klientów . Pracuję tu już dość długo i jestem bardzo zadowolony, mogę powiedzieć śmiało , że do pracy idę z przyjemnością.
1
AIOPGJ 2017-04-25 18:52
Tylko, ze tutaj masz nie tylko te dwa misie, ale tez 100 innych zabawek i to, ze jeden mis jest bez nogi, a w jednym autku nie ma kola, nie sprawia, ze nagle ten mis sie staje najlepszy ze wszystkich zabawek. Jak jeden chlop je gowno z miodem, a drugi bez miodu, to powiesz, ze ten pierwszy ma dobre jedzenie?
1
kz 2017-04-26 14:44
Widzisz, ja odpowiedzialem na pytanie odnosnie slowa 'lepsze' a nie 'dobre'.
I w rzeczywistosci (tak mi sie wydaje - nie probowalem i obym nie musial tego nigdy robic ;) ) to wydaje sie, ze gowno z midem jest LEPSZE, niz bez miodu. Co nie znaczy, ze ktoes z nich jest dobre.
ITtek 2017-04-27 10:21
Naucz się czytać ze zrozumieniem. Nie napisałem ze tam pracuje (bo nie pracuje i nie pracowałem nigdy). Nie przejmuj się . Nawet tacy jak ty mogą znaleść coś dla siebie w Biedronce lub Lidlu - tam nie mają specjalnie wysokich wymagań dla pracowników.
Elton 2017-04-29 15:02
Niektórzy pomogli swoimi wpisami w ocenie ich umiejętności i uważam, że Luxoft nie powinien ich zatrudniać.
2
zainteresowany 2017-05-18 18:32
Zastanawiam się na czym polega samochodowy leasing pracowniczy, szukałem w sieci ale nie bardzo moge znaleźć, czy ktoś mógłby podpowiedzieć?
@Loxoft - może pomożecie? :)
aplikant 2017-05-26 17:41
@Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-03-07 08:24

faktycznie przykra sprawa, opowiedzieliście na mój mail w sprawie pracy, zadzwoniła miła rekruterka, odbyliśmy super rozmowę, w/w Pani obiecała kontakt "najpóźniej do poniedziałku" tylko nie powiedział do którego.... :( bardzo słabo świadczy to o firmie...
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-05-29 10:09 [pracodawca]
Dzień dobry, bardzo przepraszamy za opóźnienie. Leasing pracowniczy polega na tym, że Luxoft współpracuje z Getin Fleet, który to dla naszych pracowików oferuje preferencyjne warunki leasingu samochodów. W ofercie sa bardzo różne auta od fiata 500 przez forda focusa, mazde 6, skode superb po rozne modele Volvo i kilka aut typu SUV.
Okres leasingu to przeważnie 12 badz 18 miesiecy. Oferta obejmuje tak zwany pełny leasing, czyli w oplate wlaczona jest eksploatacja auta i pelne ubezpieczenie. Oplaty za najtansze auta zaczynaja sie od niecałych 800 zlotych miesiecznie.
1
zainteresowany 2017-05-29 12:43
Witam,
wszystko pięknie, tylko i tak nie mam odpowiedzi od Państwa w kwestii pracy, chociaż rekruterka obiecała kontakt do poniedziałku - zeszłego...
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-05-29 15:49 [pracodawca]
Bardzo przepraszam w imieniu całego zespołu! Takie przypadki nie powinny się zdarzać i staramy się robić wszystko co w naszej mocy, żeby się nie zdarzały. Próbujemy dojść do tego, jak się to się stało i dzięki temu wpisowi będziemy mieli okazję się poprawić. Dziękuję, że o tym napisałeś/napisałaś. Bardzo serdecznie zapraszam do bezpośredniego kontaktu ze mną na adres – recruit.me@luxoft.com (sprawdzam go regularnie). Mam nadzieję, że jesteś wciąż zainteresowany współpracą z nami (jeśli nie, to z żalem, ale jednak rozumiem). Niezależnie od tego bardzo serdecznie proszę o kontakt i więcej informacji o sytuacji – pomoże nam to uniknąć tego typu błędów w przyszłości.

Pozdrawiam serdecznie,
Katarzyna Roj, Manager ds. Rekrutacji Luxoft Poland
1
broli9 2017-05-30 16:10
@Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-05-29 15:49

Macie może jakieś praktyki dla osób, które zmieniają branże na programowanie ? chodzi mi o biura w Krakowie, z góry dzięki za info
jakka 2017-05-30 17:18
Uwaga na Exceliana w Wawie ( część LUXOFTU). Wbrew temu co obiecują na rozmowach to murzynowo jest. Ma być tani support sprzedawany klientom w europie zachodniej ( do wyboru mają jeszcze Bangladore). Managament nie istnieje. Na rozmowach objecują złote góry ale na miejscu okazuje się że liczna FTE musi się zgadać a to co będziesz robił nie ma najmniejszego znaczenia.
1
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-05-31 08:33 [pracodawca]
Bardzo proszę o kontakt na recruit.me@luxoft.com i więcej informacji. To dla nas ważna sprawa
Katarzyna Roj, Manager ds. Rekrutacji Luxoft Poland
1
Licia 2017-06-02 09:08
to jest to z wyjazdem do Londynu ?
Bialy Patyk 2017-06-07 21:21
Excelian w wawie jest na wczesnym etapie rozwoju co ma swoje plusy i minusy. na razie faktycznie bardziej polega to na uzupelnianiu projektow (lub supportu) w Londynie / Monachium / Genewie (bywa ze projekty sa bardzo ciekawe) niz na dostarczaniu wlasnych projektow. Ale powoli osiaga mase krytyczna i wg mnie kwestia czasu jest kiedy proporcje uk/pl zaczna sie odwracac. Plusem jest mozliwosc poznania roznych modulow murexa i wspolpracy z ludzmi ktorzy zjedli na tym systemie zeby (glownie w uk ale coraz wiecej w pl). Praca jest ciezka, ale wg mnie dobrze wynagradzana. Polecam dla ludzi ambitnych, glodnych nowej wiedzy i umieketnosci. Mozliwosc wyjazdow za granice raz na kilka m-cy i zobaczenia wszystkiego z pierwszej reki tez jest duzym atutem (choc jesli ktos nie chce wyjezdzac to nic na sile). Ogolnie polecam (choc na pewno wiele rzeczy jest jeszcze do poprawy) - potencjal do rozwoju w polsce maja bardzo duzy
4
Licia 2017-06-09 12:18
możecie powiedzieć coś więcej o excelian/murex ?
Elektron 2017-06-20 09:42
Czy mógłby ktoś wyjaśnić dlaczego Luxoft ma bardzo duże zapotrzebowanie na pracowników? Czyżby jakiś nowy projekt i szukają ludzi? Słyszałem sporo dobrego o nich i chciałbym aplikować. Jak się pracuje w jakiej atmosferze, dla mnie to jest też bardzo ważne?
Asia 2017-06-21 09:07
Witam,

Praca na stabowiskuJunior Financial Specialist w Krk jest w lokalizacji ul.Bora Komorowskiego czy tez w Zabierzowie?
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-06-22 17:52 [pracodawca]
Dzień dobry, osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie pracować w naszej siedzibie przy ul. Bora-Komorowskiego. W przypadku kolejnych pytań zapraszamy do kontaktu pod adresem: recruit.me@luxoft.com. Pozdrawiamy!
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-06-22 17:58 [pracodawca]
Luxoft stale poszukuje pracowników. W tym roku planujemy dalszy rozwój w Polsce. w razie bardziej szczegółowych pytań zapraszamy do kontaktu z naszym Działem Rekrutacji (recruit.me@luxoft.com), który z chęcią opowie o konkretnych projektach . Pozdrawiamy!
Zostaw swoją opinię o Luxoft Poland Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Luxoft Poland Sp. z o.o.