Luxoft Poland Sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Luxoft Poland Sp. z o.o.

poiuytrewqasdfghjkl 2017-03-14 11:45
Jestem warty ok 9k (srednia z ostatnich 5 rozmow, ktore przeszedlem). Luxoft mi nie pasuje (z roznych wzgledow), ale potrzebuje $$$ - myslicie, ze zaplaca wiecej, niz jestem warty, powiedzmy 11-12?
wania 2017-03-15 23:21
nie sadze
1
Rekruter_ 2017-03-17 23:46
w wiekszosci pracuja tam Ukraincy lepiej odpuscie sobie ta firme szkoda miec taki wpis w CV
6
Pawcio 2017-03-20 15:17
3 lata doświadczenia w Javie. Dzwoni rekruterka, no i gadka-szmatka, ja wyraziłem zainteresowanie, dostaje na maila opis projektu. Od razu poznałem duży bank inwestycyjny, o którym słyszałem od swoich znajomych dużo złego, więc od razu grzecznie dziękuję, ale nie chcę pracować dla UBS i chcę jakiś inny projekt. Za 5 minut telefon, że skoro nie chcę, to bardzo jej przykro, ale nie ma pasujących projektów. Serio, tak wielka firma nie ma więcej projektów w najpopularniejszym języku programowania? Trochę współczuję w takim razie. Swoją drogą, zadbajcie lepiej o pracowników, bo gdyby nie moi znajomi i ich opinia o UBS to pewnie już bym tam siedział.
9
Lukas 2017-04-05 11:15
Luxoft Poland posiada prace dla ludzi z wiedzą oraz zainteresowanych praca w firmie. Pisarzy którym nie w głowie praca radzę szukać innego miejsca. Fajne zarobki wypłacane regularnie, fajna atmosfera w firmie to naprawdę bardzo dużo. Ja to doceniam i niech zostanie.
3
bylyPr 2017-04-15 18:51
Nie wiem skąd tak dużo negatywnych komentarzy

Zatrudnijcie się np. w Comarchu albo w Ericssonie, to wtedy zobaczycie co to znaczy
dziadowska firma
4
Luidzi 2017-04-19 22:37
Luxoft Poland ma bardzo dużo ofert pracy być może mają jakiś nowy projekt. Słyszałem dużo dobrych opinii o firmie i złożyłem swoje cv, czekam czy zadzwonią i zaproszą na rozmowę. Może ktoś powiedzieć jaka jest atmosfera w firmie? Jak sie pracuje i czy jest dużo pracy?
1
zniechecony566777 2017-04-20 18:58
Chamska baba z działu rekrutacji juz na poczatku zniecheca. Zaaplikowalem. Potem dostalem telefon, ze umawiamy krotka rozmowe wstepna gdzie dowiem sie wiecej o firmie, po czym dzwoni do mnie jakas baba - to z nią mialem miec rozmowe o firmie i o obowiazkach a okazalo sie ze to ja mialem mowic wszystkie informacje...

Ku mojemu rozzarowaniu gdy okazalo sie ze moja wiedza o firmie nie spelnia wygorowanych wymagan babsztyla, zostalem potraktowany jak smiec ze nie zebralem tych informacji (ktore ona sama miala mi przekazac!!!) Baba podziekowala i sie rozlaczyla. No profesjonalizm w pelnej krasie.
7
AIOPGJ 2017-04-22 09:28
Od kiedy to, ze cos jest gorsze, sprawia, ze cos innego jest lepsze? O.O
kz 2017-04-25 10:56
Widze, ze brakuje ci wiedzy, ktora moze ominales we wczsnych latach rozwoju.
Podam Ci przyklad. Porowujemy dwie zabawki dla dzieci, powiedzmy - dwa misie.
Oba misie na poczatku wygladaja tak samo - sa nowe. Zaden nie jest lepszy od drugiego.
Z czasem jeden mis trafi przyklejane oczko i jedna noge, ktora zostaje odgryziona przez niesfornego psa.
I teraz uwazaj bo to wazne:
Teraz ten drugi mis (ktory ma oko i noge) staje sie lepszy od tego drugiego (ktory tej nogi i oka nie ma).

Mimo wszystko jakbys nadal nie rozumial to popros to postaram ci sie wytlumaczyc na innym bardziej zrozumialym dla ciebie przykladzie.

Pozdrawiam.
Edzio 2017-04-25 12:59
Luxoft Poland to nowoczesna firma, cały czas się rozwija. Wysokie standardy jakie trzymają pozwala na zdobywanie nowych technologii i wdrażanie ich w życie klientów . Pracuję tu już dość długo i jestem bardzo zadowolony, mogę powiedzieć śmiało , że do pracy idę z przyjemnością.
1
AIOPGJ 2017-04-25 18:52
Tylko, ze tutaj masz nie tylko te dwa misie, ale tez 100 innych zabawek i to, ze jeden mis jest bez nogi, a w jednym autku nie ma kola, nie sprawia, ze nagle ten mis sie staje najlepszy ze wszystkich zabawek. Jak jeden chlop je gowno z miodem, a drugi bez miodu, to powiesz, ze ten pierwszy ma dobre jedzenie?
1
kz 2017-04-26 14:44
Widzisz, ja odpowiedzialem na pytanie odnosnie slowa 'lepsze' a nie 'dobre'.
I w rzeczywistosci (tak mi sie wydaje - nie probowalem i obym nie musial tego nigdy robic ;) ) to wydaje sie, ze gowno z midem jest LEPSZE, niz bez miodu. Co nie znaczy, ze ktoes z nich jest dobre.
ITtek 2017-04-27 10:21
Naucz się czytać ze zrozumieniem. Nie napisałem ze tam pracuje (bo nie pracuje i nie pracowałem nigdy). Nie przejmuj się . Nawet tacy jak ty mogą znaleść coś dla siebie w Biedronce lub Lidlu - tam nie mają specjalnie wysokich wymagań dla pracowników.
Elton 2017-04-29 15:02
Niektórzy pomogli swoimi wpisami w ocenie ich umiejętności i uważam, że Luxoft nie powinien ich zatrudniać.
3
zainteresowany 2017-05-18 18:32
Zastanawiam się na czym polega samochodowy leasing pracowniczy, szukałem w sieci ale nie bardzo moge znaleźć, czy ktoś mógłby podpowiedzieć?
@Loxoft - może pomożecie? :)
aplikant 2017-05-26 17:41
@Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-03-07 08:24

faktycznie przykra sprawa, opowiedzieliście na mój mail w sprawie pracy, zadzwoniła miła rekruterka, odbyliśmy super rozmowę, w/w Pani obiecała kontakt "najpóźniej do poniedziałku" tylko nie powiedział do którego.... :( bardzo słabo świadczy to o firmie...
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-05-29 10:09 [pracodawca]
Dzień dobry, bardzo przepraszamy za opóźnienie. Leasing pracowniczy polega na tym, że Luxoft współpracuje z Getin Fleet, który to dla naszych pracowików oferuje preferencyjne warunki leasingu samochodów. W ofercie sa bardzo różne auta od fiata 500 przez forda focusa, mazde 6, skode superb po rozne modele Volvo i kilka aut typu SUV.
Okres leasingu to przeważnie 12 badz 18 miesiecy. Oferta obejmuje tak zwany pełny leasing, czyli w oplate wlaczona jest eksploatacja auta i pelne ubezpieczenie. Oplaty za najtansze auta zaczynaja sie od niecałych 800 zlotych miesiecznie.
1
zainteresowany 2017-05-29 12:43
Witam,
wszystko pięknie, tylko i tak nie mam odpowiedzi od Państwa w kwestii pracy, chociaż rekruterka obiecała kontakt do poniedziałku - zeszłego...
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-05-29 15:49 [pracodawca]
Bardzo przepraszam w imieniu całego zespołu! Takie przypadki nie powinny się zdarzać i staramy się robić wszystko co w naszej mocy, żeby się nie zdarzały. Próbujemy dojść do tego, jak się to się stało i dzięki temu wpisowi będziemy mieli okazję się poprawić. Dziękuję, że o tym napisałeś/napisałaś. Bardzo serdecznie zapraszam do bezpośredniego kontaktu ze mną na adres – recruit.me@luxoft.com (sprawdzam go regularnie). Mam nadzieję, że jesteś wciąż zainteresowany współpracą z nami (jeśli nie, to z żalem, ale jednak rozumiem). Niezależnie od tego bardzo serdecznie proszę o kontakt i więcej informacji o sytuacji – pomoże nam to uniknąć tego typu błędów w przyszłości.

Pozdrawiam serdecznie,
Katarzyna Roj, Manager ds. Rekrutacji Luxoft Poland
1
broli9 2017-05-30 16:10
@Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-05-29 15:49

Macie może jakieś praktyki dla osób, które zmieniają branże na programowanie ? chodzi mi o biura w Krakowie, z góry dzięki za info
jakka 2017-05-30 17:18
Uwaga na Exceliana w Wawie ( część LUXOFTU). Wbrew temu co obiecują na rozmowach to murzynowo jest. Ma być tani support sprzedawany klientom w europie zachodniej ( do wyboru mają jeszcze Bangladore). Managament nie istnieje. Na rozmowach objecują złote góry ale na miejscu okazuje się że liczna FTE musi się zgadać a to co będziesz robił nie ma najmniejszego znaczenia.
2
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-05-31 08:33 [pracodawca]
Bardzo proszę o kontakt na recruit.me@luxoft.com i więcej informacji. To dla nas ważna sprawa
Katarzyna Roj, Manager ds. Rekrutacji Luxoft Poland
1
Licia 2017-06-02 09:08
to jest to z wyjazdem do Londynu ?
Bialy Patyk 2017-06-07 21:21
Excelian w wawie jest na wczesnym etapie rozwoju co ma swoje plusy i minusy. na razie faktycznie bardziej polega to na uzupelnianiu projektow (lub supportu) w Londynie / Monachium / Genewie (bywa ze projekty sa bardzo ciekawe) niz na dostarczaniu wlasnych projektow. Ale powoli osiaga mase krytyczna i wg mnie kwestia czasu jest kiedy proporcje uk/pl zaczna sie odwracac. Plusem jest mozliwosc poznania roznych modulow murexa i wspolpracy z ludzmi ktorzy zjedli na tym systemie zeby (glownie w uk ale coraz wiecej w pl). Praca jest ciezka, ale wg mnie dobrze wynagradzana. Polecam dla ludzi ambitnych, glodnych nowej wiedzy i umieketnosci. Mozliwosc wyjazdow za granice raz na kilka m-cy i zobaczenia wszystkiego z pierwszej reki tez jest duzym atutem (choc jesli ktos nie chce wyjezdzac to nic na sile). Ogolnie polecam (choc na pewno wiele rzeczy jest jeszcze do poprawy) - potencjal do rozwoju w polsce maja bardzo duzy
4
Licia 2017-06-09 12:18
możecie powiedzieć coś więcej o excelian/murex ?
Elektron 2017-06-20 09:42
Czy mógłby ktoś wyjaśnić dlaczego Luxoft ma bardzo duże zapotrzebowanie na pracowników? Czyżby jakiś nowy projekt i szukają ludzi? Słyszałem sporo dobrego o nich i chciałbym aplikować. Jak się pracuje w jakiej atmosferze, dla mnie to jest też bardzo ważne?
Asia 2017-06-21 09:07
Witam,

Praca na stabowiskuJunior Financial Specialist w Krk jest w lokalizacji ul.Bora Komorowskiego czy tez w Zabierzowie?
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-06-22 17:52 [pracodawca]
Dzień dobry, osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie pracować w naszej siedzibie przy ul. Bora-Komorowskiego. W przypadku kolejnych pytań zapraszamy do kontaktu pod adresem: recruit.me@luxoft.com. Pozdrawiamy!
1
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-06-22 17:58 [pracodawca]
Luxoft stale poszukuje pracowników. W tym roku planujemy dalszy rozwój w Polsce. w razie bardziej szczegółowych pytań zapraszamy do kontaktu z naszym Działem Rekrutacji (recruit.me@luxoft.com), który z chęcią opowie o konkretnych projektach . Pozdrawiamy!
1
Elektron 2017-06-24 18:57
Luxoft znam bo pracuję i wiem, że to dobry pracodawca.
3
LOL 2017-06-28 21:17
Rosyjski obwiązkowy
2
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-07-03 15:32 [pracodawca]
U nas angielski to must have. Ale polski, rosyjski, tak jak i hiszpański zawsze mogą się przydać :)
1
Elewinka 2017-07-13 12:13
Luxoft jest spoko firmą można tu nieźle przycumować.
Edward 2017-07-13 20:36
Bardzo kiepski poziom managerów (spada z roku na rok niestety).Małe zainteresowanie pracownikiem,szczerym zainteresowaniem.Kłamanie w żywe oczy.Rosyjski - faktycznie się przyda, bo tylko zagraniczni widać chcą tu pracować. Jeśli zależy wam tylko na kasie (a nie rozwoju osobistym) to można tu zacumować. Ale nie polecam tym którzy są ambitni, maja aspiracje, i silne własne zdanie (zostaniecie stłumieni bardzo szybko). Ale jeśli chcesz ciepłą posadę, nie masz zamiaru nic zmieniać,i siedzieć nic nie robiąc za spoko kase - polecam
2
Biedronka 2017-07-14 07:13
Jak wyglada zycie PMO? Warto czy lepiej sobie odpuscic, bo to zwykla klepanina niewymagajaca myslenia? Czy firma rzeczywiscie sprzyja rozwojowi (centrum szkoleniowe) czy to tylko obietnice rekrutera? Jak z awansami?
assddff 2017-07-16 18:54
Podbijam pytanie o PMO - warto się w to bawić czy strata czasu i celować w inne firmy?
Ewa 2017-07-18 22:42
Luxoft Poland to nowoczesna firma i ma prace dla ambitnych.
1
Paulina 2017-07-19 20:12
Cześć!
Jestem TL-em w zespole PMO w Luxofcie. Mogę powiedzieć, że praca jest bardzo różnorodna, w zależności i od projektu, w którym się pracuje i od swoich preferencji. Są role typowo finansowe, są role analityczne, jest bezpośredni support projektów IT, ale też role, łatwiejsze, juniorskie, gdzie zaczyna się od przygotowywania prezentacji, robienia minutek ze spotkań - takie pozycje też są potrzebne. Sporo osób nie ma wcześniejszego doświadczenia przy zarządzaniu projektami, a sami wiecie - od czegoś trzeba zacząć :)
Co do awansów - tak, jak najbardziej. W Luxofcie mamy opracowaną (oficjalną) ścieżkę kariery PMO (zresztą, nie tylko PMO, tylko każdej roli) - od Juniora po Principala. Jeśli jest się ambitnym, uczy się nowych rzeczy, zdobywa doświadczenie - droga jest otwarta (samej udało mi się awansować dwa razy w ciągu 1.5 roku).
Jeśli się wahasz, to polecam spróbować, skontaktować się z rekrutacją i sprawdzić jakie role są teraz otwarte. Jeśli nie znajdziesz niczego, co by Ci odpowiadało, wróć za jakiś czas, nowe pozycje pojawiają się ciągle.
Pozdrawiam!
Paulina 2017-07-19 20:12
Cześć!
Jestem TL-em w zespole PMO w Luxofcie. Mogę powiedzieć, że praca jest bardzo różnorodna, w zależności i od projektu, w którym się pracuje i od swoich preferencji. Są role typowo finansowe, są role analityczne, jest bezpośredni support projektów IT, ale też role, łatwiejsze, juniorskie, gdzie zaczyna się od przygotowywania prezentacji, robienia minutek ze spotkań - takie pozycje też są potrzebne. Sporo osób nie ma wcześniejszego doświadczenia przy zarządzaniu projektami, a sami wiecie - od czegoś trzeba zacząć :)
Co do awansów - tak, jak najbardziej. W Luxofcie mamy opracowaną (oficjalną) ścieżkę kariery PMO (zresztą, nie tylko PMO, tylko każdej roli) - od Juniora po Principala. Jeśli jest się ambitnym, uczy się nowych rzeczy, zdobywa doświadczenie - droga jest otwarta (samej udało mi się awansować dwa razy w ciągu 1.5 roku).
Jeśli się wahasz, to polecam spróbować, skontaktować się z rekrutacją i sprawdzić jakie role są teraz otwarte. Jeśli nie znajdziesz niczego, co by Ci odpowiadało, wróć za jakiś czas, nowe pozycje pojawiają się ciągle.
Pozdrawiam!
1
Ewelina 2017-07-24 22:34
Czy może mi ktoś wyjaśnić jaka jest przyczyna tak długiej listy ofert pracy? Czyżby mieli jakiś nowy projekt ? Podzielcie się informacjami jeśli ktoś je posiada?
Ktosik 2017-07-26 02:15
Pytanie o te benefity w luxofcie, bo widze wymieniony "samochodowy leasing pracowniczy" jak to dokladnie dziala ? ktos cos ?
1
Ktosik 2017-07-26 02:17
WItam, ja mam pytanko o te benefity bo widze kilka stron czesniej wymienione "samochodowy leasing pracowniczy" jak to dokladnie dziala ? moze ktos wyjasnic ?
1
Mały 2017-07-30 20:53
Słyszałem, że Luxoft jako firma nowoczesna ma wiele ciekawych posad dla pracowników. Czy mógłby ktoś napisać co poza pensją oferuje firma? Mam na myśli dodatki typu socjalnego ? Może są jeszcze jakieś benefity? Jak się w firmie pracuje, czy pracownicy są fajni?
1
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-08-02 14:01 [pracodawca]
Tutaj znajdziesz aktualną listę benefitów w Luxoft: https://pracodawcy.pracuj.pl/luxoft-poland-sp-z-o-o,14090/benefity
Zachęcamy również do zapoznania się z naszym systemem poleceń pracowniczych https://career.luxoft.com/referral/
Za skuteczne polecenie można uzyskać od 6 do nawet 15 tys. zł. Nie trzeba być pracownikiem firmy, by skorzystać z programu.
1
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-08-02 14:04 [pracodawca]
Jednym z benefitów, który oferujemy naszym pracownikom jest samochodowy leasing pracowniczy. Cieszy się on wielkim powodzeniem. Oferujemy nawet 50% niższe stawki leasingowe od rynkowych. Opłaty miesięczne zaczynają się już od 800 złotych. W ofercie można znaleźć różne modele aut min: Seat Ibiza, Fiat 500, Ford Focus, Mazda 6 PEUGEOT 3008 SUV i wiele innych. Oferta obejmuje tak zwany pełny leasing, czyli w opłatę wliczona jest eksploatacja auta i pełne ubezpieczenie. Pozdrawiamy!
1
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-08-02 14:04 [pracodawca]
Cześć! Zgadza się! Ciągły rozwój = Nowe oferty pracy. Luxoft oferuje nie tylko projekty finansowe, ale i z dziedziny biotechnologii, aplikacji mobilnych czy telecomu. Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu z Dzałem Rekrutacji na recruit.me@luxoft.com.
1
Maciek 2017-08-13 19:39
Hr prowadzi na tej stronie żywą dyskusję z samym sobą xD
2
Luxoft Poland Sp. z o.o. 2017-08-18 09:24 [pracodawca]
150% normy xD
Weźmiemy Twój komentarz pod uwagę..
1
Ochotnik 2017-08-20 19:26
Jaka jest przyczyna, że firma ma taka długa listę ofert?
Zostaw swoją opinię o Luxoft Poland Sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Luxoft Poland Sp. z o.o.