brak logo

Frutti Art

Katowice

Opinie o Frutti Art

z.z 2013-07-01 22:15:24
stały pracownik - 2013-06-12 21:42:08

pewnie gdybyś się sprawdziła to nie pracowałabyś w tej firmie tylko 4 miesiące. ja już pracuje tu o wiele dłużej i nie mogę narzekać, mam umowę o pracę, wiec raczej nie wszyscy stamtąd uciekąją - tak jak mówisz. Praca czasami jest cięższa, zwłaszcza w okresach świątecznych, ale i też dobrze wynagradzana (dlatego warto się starać). Sytuacja na naszym rynku pracy nie jest rewelacyjna, a ludzie czasami nie potrafią docenić tego co mają.

Widziałam jacy przychodzą niektórzy nowi pracownicy- lenie, którzy tylko patrzą żeby się podeprzeć a najlepiej zostawić jeszcze po sobie nieposprzątane stanowisko- z takimi osobami to nikt nie chce współpracować , dlatego szefowie nieraz muszą odpowiednio zareagować.
Wogóle nie doceniają ludzi w tej firmie gdyby tak było to nie zmienili by pracownikom umów na 3/4 etatu bo patrzą tylko na siebie a ludzie robią na nich to niech zaczną ich doceniać sami niech zaczną oszczędzać a nie że szukają oszczędności na pracownikach .Co do wynagrodzenia to masz dobre jeśli zrobisz 200h w miesiącu i do tego może 100-150zł premii po prostu mieszkasz w tych marketach robiąc tyle godzin.
z.z 2013-07-01 22:23:08
anonim - 2013-06-19 21:33:02

Powaznie w frutti art pracuje tylko 5 osob? Czyli raczej nie ma szans na znalezienie tam pracy? Kiedy ostatnio kogos przyjeli?
5 osób takich co nie zwolnią a całą resztę sobie wymieniają a oni by tylko chcieli pracowników z urzędu pracy bo dostają za nich pieniądze i to im się opłaca także nie ma co wiązać przyszłości z tą firmą.
4
ktosia 2013-07-07 21:05:32
Oczywiście że szukają pracowników zarejestrowanych w U.P, teraz znów zamieścili ogłoszenie, z treścią że pracownik musi być zarejestrowany w U.P Będzinie.Firma nie jest tragiczna, bywają gorsze ale, także o wiele lepsze.By oszczędzać w firmie bardzo wielu ludziom obcięli etaty, tak się docenia tam pracownika.Wszystko by jak najmniejsze podatki odprowadzać,potem to nawet zasiłku nie dostaniesz, bo nie masz najmniejszej krajowej.
Faktycznie żeby jakaś wypłata była lepsza trzeba na stoisku prawie zamieszkać, w innym przypadku nie wyjdzie nawet najmniejsza krajowa.A te opinie -same superlatywy o firmie to wydają mi się pisane przez samych właścicieli lub rodzinę a jest jej sporo.Kto ma szczęście w tej firmie ma umowę o pracę a inni siedzą kupę czasu na zleceniu,czyli umowie śmieciowejNie wspomnę że szef bywa chamski, czasem bardzo
.Naprawdę nie jest to firma z bajki..daleko jej do tego..
2
warka 2013-07-12 19:52:19
Oczywiście, że są gorsze firmy, bo zawsze będą gorsze. Fatalne jest to, że na początku każdy myśli ile to zarobi a potem wypłata jest inna. właściciele na początku super ale chamstwo zawszel wyjdzie na wierzch żerują na tym że nie ma pracy i każdy weźmie wszystko byle tylko mieć pracę
pracownik 2013-07-30 19:41:31
warka - 2013-07-12 19:52:19

Oczywiście, że są gorsze firmy, bo zawsze będą gorsze. Fatalne jest to, że na początku każdy myśli ile to zarobi a potem wypłata jest inna. właściciele na początku super ale chamstwo zawszel wyjdzie na wierzch żerują na tym że nie ma pracy i każdy weźmie wszystko byle tylko mieć pracę
Witam
Pracuje w tej firmie trzy lata juz i raz jest dobrze raz jest zle nikt nie powiedzial ze praca to sielanka i i idziemy tam odpoczywac .. To nie nasza firma my tam pracujemy wiec kazdy dba o swoje interesy i zaklada cos zeby zarabiac pieniadze ... Zle wam zalozcie wlasna firme zatrudnicje ludzi i pwoeidzcie im mozecie lezec ja wam bede placil ... Wlascicielae sa jacy sa mozna sie przyzwyczaic do nich ... przestancie narzekac tylko pracujcie i juz wykonujcie swoje obowiazki i do domu ,,Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma .. szukajac pracy nigdy nic dobrego nie przeczytalam o pracodawcy nie ma takiej firmy cacy ....
fanka 2013-08-07 06:05:40
Chyba Cie człowieku pomajgało,szaleju się nażarłeś ,świadczenia socjalne,o czym Ty gadasz?szef szczery ,który może ten Wa..k,kultura to u niego ja słoma z butów,wyrażenia hello.A może wpis dzieci to jest,pracowałem nie 12 h tylko 14,remamenty do 1-2 w nocy oki ale na 7 do pracy,a Bedzin poniedziałek 6,Na Silesi wózek i heja jaka waga,strach pomyśleć szkoda Tych kobitek,Wyglądaj jak konie pociągowe,upocone fe.Szefowe najlepsza ta co robi za modnisie,mój Boże.O jaki Ty szacunku piszesz,że jesteś potencjalnym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] według nich.Zastanów się ,że jeżeli jest taka rotacja w tej firmie to o kim to swiadczy,no a szaleństwo było jak Ize zatrudnili menadżerkę,Tu popłyneli,ale jak się chce udawać kogoś innego to tak jest,Ludziska szcunek powinien działać w dwie strony.
A.A 2013-08-08 12:50:52
anonim - 2013-08-07 20:18:37

A jakie w tej chwili sa zarobki w firmie Frutti Art czy mozna powyzej 2500 zarobic brutto oczywiscie czy nie da rady za bardzo i tylko mniej jak to jest teraz?
Na początek masz 7,10 do ręki możesz tą stawke mieć przez 3miesiące a nawet przez 6miesięcy to zależy od szefowych czy według nich zasłużyłaś na tą drugą stawke 7,60 także policz sobie ile musisz zrobić godzin no może dostaniesz premii ok 100zł no i wszystkie braki co masz w kasie to odrazu oddajesz a nadwyżke też oddajesz szefom.
A.A 2013-08-12 11:11:47
wszystkie nadwyżki są oddawane podobno na koniec miesiąca jest remanent i braki są z tego pokrywane no firma musi wyjść na minimalne straty.
2013-08-25 20:44:13
tak dostaje premie za kazdym razem ...
A.A 2013-08-27 15:22:03
jeśli masz brak w kasie musisz go odrazu oddać ze swoich pieniędzy.
Nie ma żadnego rozliczania kasjera na koniec miesiąca z braków i nadwyżek.
A.A 2013-09-03 14:25:36
Możesz zarobić nawet i 1200 a możesz zarobić 1600 zależy ile dadzą ci godzin.
paragon 2013-09-28 17:14:38
W Frutti Art w Krakowie w przejściu podziemnym, pracownice walą więcej produktów na paragon przy sprzedaży niż wydają, i jest premia!!!! Jak nie na szefie to na kliencie robisz przewał i jakoś dociągniesz do 1-szego. Kombinuj między orzechami a suszkami i wyjdziesz na swoje.
pracownik,, 2013-12-12 23:00:49
Tak dostałam. a dokładnie dostaje co miesiąc od od 150 do 300 zł. plus 7,6 zł godz
Pracuje średnio 170-180 godz/miesięcznie,dwa dni w pracy 12 godz dwa wolne,i to jest super!!,a nie codziennie po 8 godz, ani jednego dnia dla siebie i dodatkowo dojazd. Pytanie o brakach w kasie są śmieszne. Niech mi ktoś pokaże firmę w której można mieć braki na rozliczeniu??? Pracowałam w sieciówkach i wiem coś o rozliczeniach.
1
AAa 2013-12-13 23:35:23
Braki towaru na stoiskach o była mowa czego trzeba pilnować tylko że jednego dnia ci się zgadza a na drugi dzień już masz jakieś braki trochę to dziwne bo całe biuro może grzebać w stanach magazynowych taka jest prawda szefowie nie wierzą pracownikom to dlaczego pracownicy mają wierzyć szefom. Pózniej dziewczyny muszą kombinować.Uwierz mi istnieją sklepy w których możesz mieć braki w kasie oczywiści nie jakieś duże kwoty każdy może się pomylić szefowie też na targu się na pewno nie raz pomylili :)
1
Aga 2014-02-11 10:05:34
Ja w tej firmie nie pracuje ale postanowilam odpisac osobie ktora zablysnela pytanie czy w tej firmie da sie zarobic 2500 brutto. Czlowieku z choinki sie urwales? Gdzie w Polsce zwykly sprzedawca zarobi 2500 brutto? (usunięte przez administratora)
2
miła 2014-03-09 22:45:01
zgodzę się z tobą w 100%, szefostwo wgl nie szanuje pracowników, traktują ich jak ludzi gorszego gatunku, szara masa która robi na ich zachcianki. Jak mają zły dzień to wyżywają się na tych biednych dziewczynach a stojąc przy stoisku aż niedobrze się robi od wysłuchiwania wulgaryzmów jednego z szefa. Nie polecam tej firmy ludzie stamtąd uciekają, a nowych osób jakoś nie widać.
2
Nikt 2014-03-25 23:06:24
Nie będziesz miał mniej 160 godz na starcie i to musisz wypracować.
Średnio jest 175 godz. W okresie przedświątecznym nawet do 200 godz. Jeśli ktoś zachoruje ,idzie na urlop to są zastępstwa, Dlatego nie licz że będziesz pracował mniej niż 170 godz. i nie licz na więcej niż 200 godz.
1
ja 2014-04-26 08:43:49
Witam, może mi ktoś napisac czy w Kaowicach w silesi sa przyjęcia do pracy?Jakie tam jest szefostwo?
Kasia 2014-05-01 18:49:42
Aga pisze brutto 2500 to jest jakieś 1600 netto na rękę.Brutto i netto to duża różnica. Tyle możesz i raczej zarobisz. Zakładając że masz 170godz po 7.5 i premie 1,50 zł do godz to łatwo policzyć. Takie premie mam przez zdecydowaną większość roku a na pewno od listopada do lipca, najgorszy sierpień wrzesień. Jeśli chodzi o Age o której myślę to ma jeszcze dodatek kier.min 200zł i nie mniej niż 180 godz.
buźka ;) 2014-05-16 22:44:11
Firma spoko ,pracodawcy w miarę,szefowe niezbyt fajne czepiają się o bzdury,płaca-jaka praca taka płaca można fajnie zarobić, najlepiej dostać się na silesie tam jest super obrót, dobra klientela a od tego właśnie zależy premia co do prezesa p.Waldemara jest nerwowy, nie przebierający w slowie jak trzeba to nawet opi.....i lecz to na prawdę boski czlowiek pełen szacun dla niego za wszystko ALLELUJA I DO PRZODU kto w tej firmie pracował czy po dziś dzień pracuje wie o co chodzi pozdrowienia dla prezesa :)
2
buźka ;) 2014-05-16 22:46:10
Firma spoko ,pracodawcy w miarę,szefowe niezbyt fajne czepiają się o bzdury,płaca-jaka praca taka płaca można fajnie zarobić, najlepiej dostać się na silesie tam jest super obrót, dobra klientela a od tego właśnie zależy premia co do prezesa p.Waldemara jest nerwowy, nie przebierający w slowie jak trzeba to nawet opi.....i lecz to na prawdę boski czlowiek pełen szacun dla niego za wszystko ALLELUJA I DO PRZODU kto w tej firmie pracował czy po dziś dzień pracuje wie o co chodzi pozdrowienia dla prezesa :)
Całusek 2014-05-18 21:35:48
Masz racje nerwowy nie przebiera w słowach ale szczery,wesoły, otwarty i chyba jedyny sprawiedliwy w firmie. Mimo wszystko lepiej z nim mieć do czynienia jak z tym drugim i ich żonami. Szukają pracowników bo 3 zaszły w ciążę w tym dwie kierowniczki a jedna się zwolniła.Pewnie będziemy walić po 200 godz. Dobrze że w tamtym miesiącu podniósł premie to może nie będzie tak źle Zobaczymy?Pewnie usłyszymy Dziewczyny k..... ALLELUJA I DO PRZODU, bo musimy dogonić Mc Donalda.
Mama 2014-05-18 22:09:45
Buźka??? racja o Szef W. On mówi że tak wyraża emocje. Ogólnie nie jest zły, można go polubić bo nie był złośliwy,,, Nerwowy to teraz będzie jak mu tyle w ciąże zaszło i jeszcze się chyba jakaś zwolnila... Sam będzie sprzedawał ,bo jak raz widziałem to nawet mu to nie źle szło. Bajerował jedną aż zakupów nie wzięła.Ciekawe jakich będzie teraz szukal bo zawsze mówił(jakoś tak) że mają być młode atrakcyjne biegle władające językiem ,bez zawodu)haha.. obsługiwać też młode atrakcyjne zawsze bez kolejki.
buźka;) 2014-05-22 22:55:02
Osobiście bardzo dobrze mi się w tej firmie pracowało i mam nadzieję że do tej firmy powrócę jak tylko będę miała taką możliwość
1
karol 2015-01-16 14:28:35
ja mam taki pytanie odnośnie tej całej rekrutacji, jak to wygląda? bo ja się zastanawiam się jak to wygląda z perspektywy pracowników, sądzicie, ze w firmie jest spora rotacja czy taka mniej więcej jak zawsze? ponadto ciekawe na jakich konkrenti stanowiskach tak jest, to mnie chyba najbardziej ciekawi tak naprawde.
Agatka 2015-02-06 00:25:10
Witam
Jestem zainteresowana pracą u nich ale czy mogłybyście mi powiedzieć jaki tam jest ruch na stoiskach ? Nie lubie pracy gdzie się tylko podpiera lade. Jakie tam średnio dziennie obroty są ? Ja pracowałam w jarzynówce gdzie obrót był ok 3tys dziennie i było co robić, nie musiałam się nudzić ale niestety szef zamknął interes. Czy ktoś może powiedzieć cos na ten temat ?
Moni 2015-02-07 10:32:42
Obroty to średnio od 2.5 tys do 4 tys. Zależy też od sklepu. Nie dot. okresu świątecznego, wiosny i lata bo wtedy zdecydowanie wzrastają. Jest co robić i jak chcesz zarobić to musisz się przyłożyć ,a teraz są nowe stawki i premie.Ja jestem zadowolona (bardzo) w stosunku do poprzedniej pracy... w najgorszym wychodzę 9 zł godz, a można 12 zł i więcej. Stawki za każdy rok przepracowany wzrastają o 0.5 zł. Te co pracują po 4 lata to maja na start 10 zł i nie słyszałam żeby nie miały premii. Nie wiem dlaczego wcześniej były takie głupie opinie. Któraś pisał o 4 godz snu ,ale to musiał być jej problem że nie sypiała bo nie dają (a szkoda) więcej jak 200 godz na miesiąc. Rotacja jest ale raczej to nie oni zwalniają, Na wiosnę jak ruszą ogródki to niektóre dają się ogłupić większymi stawkami. To jest dobre na 3 miesiące i co dalej?? nie polecam bo też się dałam (i to nie raz) na to nabrać.
2
gor 2015-02-07 11:06:16
paragon.. nie masz pojęcia o sprzedaży i obsłudze klientów i odnoszę wrażenie że liczyć potrafisz tylko do 10.. Jak możesz nabić paragony i nie przyjąć zapłaty??? Skąd weźmiesz pieniądze za wprowadzone paragony??? Jesteś żałosny i robisz z siebie pół głupka Miałam nadzieję że dowiem się czegoś o firmie ,ale widzę że Twoja opinia i ciąg dyskusji to dowód na jakieś wewnętrzne porachunki . Jak osoba mająca pojęcie o handlu to czyta to ręce jej opadają ... Złośliwość ludzka nie zna granic... a Ty jesteś tego żywym przykładem, jak można mieć braki w kasie?? Gdzie i w jakiej firmie- powiedz to na pewno tam aplikuje.. Ja nie znam żadnej, a pracuje od 12 lat.
1
Monika S. 2015-05-21 12:52:04
Wyjątkowa drozyzna ,dziewczyny bez znajomości 10 słów angielskiego żenada!!!
3
kjhg 2016-05-07 17:09:28
@franio i tu sie z tobą nie zgodzę, teraz firmy chcą przyjmować ludzi wszechstronnych, a nie ogarniających tylko jedną działkę. Tak mi sie przynajmniej wydaje
Zostaw swoją opinię o Frutti Art - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Frutti Art