brak logo

Suzo Happ

Niepruszewo k/Poznania

Opinie o Suzo Happ

luki 2016-05-17 15:47
No na kazde stanowisko pracy posiadaja inne wyamagania oraz obowiazki dla pracownikow przyszlych, stanwosik nowych pare jest wiec jak ktos szuka pracy i jest zainteresowany to z pewnoscia u nich moze znalesc zatrudnienia, szukaja amgazynierow rowniez
1
Primavera 2016-12-30 14:23
Firma tragedia, zero pakietu socjalnego, obiecywali jakies premie jak się z wszystkim wyrobimy do konca roku, nic nie dostalismy pomimo obietnic, nawet jakikolwiek podarunek świąteczny, kompletnie nic. Nowych zatrudniają przez biura pracy, więc nie wiadomo jak długo i czy kiedykolwiek dostaną zatrudnienie bezposrednio przez firmę. Ogolem nadal chaos, najwazniejsze zeby zrobic swoją robotę - nie ważne jak i czym to zrobisz, liczy się tylko liczba. Sporo osób narzeka, w zarządzie połowa nowozatrudnianych to byli pracownicy Ruukki gdzie nowy dyrektor tez pracował, więc tego nie trzeba komentowac... nie polecam
29
Kosmita 2017-01-26 19:29
Kolejny popis dyrekcji - wydano nam magnetyczne karty identyfikacyjne pracownika. Nie ma na nich nazwisk ani imion, jesteśmy N/N. Człowiek został sprowadzony do poziomu numeru ewidencyjnego. Żenada.
Pełne poparcie dla wypowiedzi Primavery i Białego Murzyna.
10
FirmeZamknaChybaNiedlugo 2017-01-26 20:53
Z tego co słyszałem każdy rozgląda się nową robotą ze stałych pracowników.Firma wysyła na urlop bo nie ma pracy,zamówień brak. Obiecanki cacanki.Że firma tyle zamówień będzie mieć ,że na parkingu ludzię się nie mieszczą.Nie widzę tego.Bonów na święta również brak.Nie spotkałem się jeszcze z takim czymś ,że firma nie da nawet po głupie "100 zł".To nie jest duża firma.Prywaciarz da,a Suzo Happ nie da.Oszczędność do granic możliwości.A tylko się słyszy ,że Włosi robią 6 maszyn a Poloczki mniej.To zróbcie 6 to Wam kupie Bentleya.
14
StojeImierzeCzasDoZamknieciaFirmyCzasStart 2017-01-29 10:35
Firma obiecuję premię jak wyrobimy premię na święta.Po czym wszyscy pracownicy robią ile się da aby dostać tą premię,jakiś dodatkowy zastrzyk gotówki na święta.A firma co robi? Premii brak. Wszystko jest tak jak mówicie.Również bardzo dziwnym zachowaniem jest brak zamówień,a ciągłe zatrudnianie nowych osób? Ma ktoś rozum w tej firmie? Firma wysyła na urlop 2 dniowy z dnia na dzień co jest nie zgodne z Kodeksem Pracy(7 dniowe poinformowanie jest prawidłowe).Pracownicy składają sami maszyny od podstaw za marne grosze. Wygląda jak trochę jak Chińska Fabryka pod Poznaniem,która lada chwila zostanie zamknięta.Daję jej 3 miesiące,więc szukamy wszyscy pracy tak jak mówiliśmy. Umowa z miesięcznym wypowiedzeniem dla pracowników stałych na czas nieokreślony też coś mówi.
Firma pada na ziemie jak się zwolni nagle 20 osób z produkcji,to tego nikt nie ogarnie.
Inspekcja Pracy już puka do Was.Wyciągajcie Dolary dla nich :)

Magazyn jest tak zabezpieczony na regałach ,że lada chwila może to tragedii.

Na dniach będą ogłoszone dni strajku.
8
BarszczZautomatuRatujeZycieWpracy 2017-01-29 13:37
Ja już idę na rozmowę w tym tygodniu z kumplem z linii.Są firmy który płacą dużo lepiej,i do tego social jest i bony na święta.Firma nie jest przyszłościowa.
Taka prawda.90% załogi chodzi na rozmowy już po nowym roku,i wie ,że zaraz z linii zejdzie.
4
Rozbawiony 2017-01-29 16:04
/\ /\ hahaha
Widać, ze powyższe trzy opinie pisała ta sama osoba. Ta sama interpunkcja i ból doopy o bony na święta.
Wypowiadaj się za siebie, a nie za "90% załogi" - Mi akurat ta praca odpowiada.
5
Kolumbo 2017-01-29 16:50
Chyba HR zaczyna brać się do roboty i już nawet w weekend pozytywne komentarze się pojawiają.
Jak chcesz to możesz tam siedzieć.Z tym ,że długo nie posiedzisz no chyba ,że zrobisz nad normę za dwóch pracowników.I kierownik Ciebie klepnie po pleckach za to,zamiast dodatkowych pieniędzy.Jesteś 10%.Także trzymaj się swojej wersji.
3
PracownikMagazynu 2017-01-29 17:15
A Ty nie masz bólu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e nie dostałeś kasy na święta? Chyba góra piszę w ramach obrony.
Każdego pracownika to boli.Normalny odruch.Firma kłamię na każdym kroku.
Takie są fakty.
Ale zawszę znajdzie się prz.y.du.pas który zaakceptuję wszystko co się mu wcisnie.
Najchętniej jeszcze z po.lykiem weźnie za premie.
6
Pyrka 2017-01-29 20:58
Ja też jestem tego zdania że to pisze ta sama osoba te same byki w zdaniach . Nie wypowiadaj się za wszystkich bo tylko ty i paru twoich żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciskających koleszków chcecie odejść a piszesz za wszystkich więc trzepnij się w łep zanim coś napiszesz. Acha nie zapomnij jutro przyjść do pracy póki ja jeszcze masz!!!
3
PracownikNaMagazyniu 2017-01-29 23:15
Na magazynie taka rotacja ,że mogę prace znaleźć gdzie chce kolego.A pyrka chyba drugi post piszę wcześniej jako rozbawiony.Na magazyn za takie psie pieniądze to wszędzie praca jest.Łaski firma nie robi.
5
MarianZeSpychowa 2017-01-30 19:49
Nasz socjal to automat z herbatą i czekolada.Z limitem oczywiście żeby czasem za dużo kofeiny się nie dostało do organizmu,bo może się odbijać.Bez urazy do firmy w której pracuje,atmosfera jest ok ale pensja jest goła.Wstyd mi 10 każdego miesiąca jak żona ma więcej przynosi do domu i to parę dobrych stów.
8
Rozbawiony 2017-01-30 20:39
Zapomniałeś dodać ze nie było nic na święta hahaha
4
Ukrainiec 2017-01-30 23:00
Moim zdaniem pomimo presji ze strony kierownictwa i takiej niepewności co bede robić jutro atmosfera na produkcji jest dobra. Ludzie narzekają na brak organizacji, bo jest to meczace, czeste suchary kawalarza na pro potrafią poprawic humor :) ogolnie zatrudniaja kolejne osoby, chociaz planowanie czegokolwiek nie istnieje, wieczny chaos i niepewnosc jutra. Stawki slabe na poczatek - wszedzie wokol w Koninku stawki wyzsze
5
ObjedzonyPoUszy 2017-02-01 15:27
Atmosfera jest dobra.To fakt,tylko człowiek nie pewny co będzie jutro.
Przypominam na umowie zwolnienie zbiorowe nas nie obejmuje...
Ale się najadłem na Wigilię 1 karp na głowę,i ciastka nawet 2 sztuki sernik,i makowiec.
Byłem tak objedzony i zasłodzony ,że rodzina mnie pytała czemu nie jem w święta?
A ja na to przejadłem się w SUZO HAPP-ie na Wigilie i mam dosyć :)
5
FancyMC2 2017-02-11 14:19
Socjal fatalny. Karta multisport to szczyt możliwości. Chaos goni chaos. Jedynie zgrana i super ekipa trzyma tę firmę w ryzach... miej odpowiednie podejście do pracownika a on będzie mieć odpowiednie podejście do pracy. To takie trudne..??
7
AmerykańskiSenSięKończyDlaSuzoHapp 2017-02-20 09:00
Z firmą jest coś nie tak.Szukają do pracy przez Agencje cały czas.
Pośrednictwo pracy dzień w dzień zamieszcza oferty na portalach.Pytanie czy to praca jest tak wymagająca,czy ludzi ciągle zwalniają mimo braku zamówień?? Ludzie są ok,to fakt.
2
Zostaw swoją opinię o Suzo Happ - Niepruszewo k/Poznania
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Suzo Happ