brak logo

Tempoline

Hoofddorp

Opinie o Tempoline

Wiki 2015-01-21 12:53:00
?
Zoie 2015-02-04 23:28:45
Nie polecam, naciagacze, rozlicznia nie pasuja, wszedzie jak moga to uszczkna centa, ja znam jezyki i wiem co mowia .... no z gory wiadomo, kto nie po ich mysli pracuje i milczy - wynocha. A w biurze aroganckie towarzystwo i o skagach nie ma mowy, nawet jak gadasz po holendersku. Udaja greka, a po wyjsciu tylko nadja na Polakow.
1
Max 2015-02-05 12:20:31
Ludzie przed wyjazdem wymagajcie umowy !
Czytajcie co podpisujecie !
Ma być gwarancja godzin pracy w tygodniu 38 / 40 !
Stawki brutto za godzine pracy !
Nie wywiązują się z umowy ZAKŁADAĆ SPRAWY
Adrian Warzecha 2015-02-24 15:25:19
Powiem tak jestem juz w Holandii 4 miesiace i pracxuje przez to biuro i mozecie mowic sobie ze a zle biuro a oszukuja a cos tam ale nikt nie patrzy hna tyo ze negatywne opinie sa wystawiane przez ludzi ktorym zbytnio pracowac sie nie chde nie mam stalej pracy tylko jezdze tam gdzie mnie wysla i powiem szczerze jesli chce sie komus pracowac toi bd w tej firmie a jesli nie to .... hahahah tyle w temacie. Polecam!!!
mily 2015-05-24 23:04:47
witam jak tam jest teraz...?? ktos tam pracuje...??
mily 2015-05-29 22:55:01
ok widac nic tam sie nie dzieje to rezygnuje
Viki 2015-06-08 16:22:21
Hejka.moze ktos podzielic sie opinia o biurze Tempoline?moze ktos teraz tam pracuje i napisze prawde jak jest? prosze o info na maila viktoria6788@wp.pl
agentka1988 2015-06-10 13:32:21
Witam,
Ja pracowałam przez to biuro 4 mies na tulipanach i jestem naprawdę zadowolona! Pieniądze na czas, dużo godzin pracy, dobre warunki mieszkalne ( blisko centrum)... Polecam!!!
agentka1988 2015-06-15 12:28:03
Wiadomo jak wszędzie pracować trzeba...a to że pracodawca holenderski potrafił po paru godzinach lub tyg pracy kogoś zwolnić to nie przecież wina tempoline...tak bywa niestety w większości firmach zagranicą...a to , że jak ktoś został "wyrzucony" z pracy faktycznie miał 24 h na opuszczenie mieszkania służbowego...
tulipany 2015-11-19 17:15:25
Witam... wyeżdzam za miesiac na tulipany do haarlem .... może ktoś tam był????? akie są warunki mieszkaniowe i ak praca...czy dużo godzin???? ...ktoś jedzie w tym terminie? esli tak to prosze o odzew :)
grudzień 2015-11-26 10:51:30
Witam, jadę w grudniu na tulipany. Czy ktoś pracował niedaleko Amsterdamu? Czy z Polski ktoś jedzie? Chętnie skontaktuję się z taka osobą. Zawsze raźniej...Pozdrawiam
nowi 2015-11-26 12:30:17
hej wiecie cos na temat tulipanó w Rijsenhout?
Tulpen 2015-11-26 14:34:06
Witam. Jadę też w grudniu na tulipany jedzie ktoś przez ta firmę? Ma ktoś doświadczenie we współpracy z ta firma ? Potrzebował bym kilku informacji
asia 2015-11-26 17:33:54
Ja tez jade,27 grudnia mam sie wstawic pod wskazany adres. Mam mnostwo obaw ale zaryzykuje. Skad bedziecie jechac?
Tulpen 2015-11-26 21:41:39
Ja mam jechac 28 grudnia. Jeśli ktoś jedzie tam proszę odezwać się na e-mail Maciek12031@gmail.com . asia a adres już ci podali? Mi powiedziała babka że po koło świat się odezwie i poda adres ale mówiła że praca pewna ponoc
Ona 2015-11-27 11:16:27
Jeśli nie macie doświadczenia lub mało zdolni aktywni w pracy przy tulipanach to nie radzę jechać przez to biuro. Jest duża selekcja ludzi.. spora część odpadła po tygodniu!!! Ostrzegam.
1
tulipany 2015-12-01 13:18:41
hej
Dostaliście maile z inf o pracy przy tulipanach w Rijsenhout ?
kiedy wyjazd i tak dalej?
zakwaterowanie?
Tulpen 2015-12-01 15:41:27
Ja nic nie dostałem jeszcze. Będę dzwonił na dniach pytać o szczegoly
Kasia 2015-12-07 14:27:15
Jadę na tulipany na 28 gdudzień. Wyjeżdzam z Gorzowa Wlkp. chetnie poznam osoby które też jadą :) Pozdrawiam.. xxx09@onet.pl
mica 2015-12-08 20:17:17
Ja też mam zamiar jechać ale jeszcze nie jestem pewna na 1oo%
Antenka 2015-12-11 09:01:39
Tempoline :zakwaterowanie coz jedziemy do pracy nie na wakacje wiec da sie zyc ,na glowe nie pada i zimno nie jest .
Wynagrodzenie:9,16 brutto (od23lat) pierwsza wyplata po przepracowanych 3 tygodniach .wyplaty system co tygodniowy (regularny ) mozliwosc zaliczki 50€ po tygodniu pracy.
Transport do i z pracy zapewniony.
MOPABLOEM (tulipany) : Regulamin do zapoznania i podpisania (j.polski)
Czas pracy min 40 godzin
Praca na wyznaczonym stanowisku bez mozliwosci samodzielnej zmiany .
Selekcja :jesli ktos nie potrafi liczyc do 10 lub ma lewe rece do pracy to owszem ale nie ma az takich wymagan ,tez nikt nie pogania w pracy .
Ja jestem 2 sezon i nie narzekam ,pozdrawiam i do zobaczenia w Mopabloem.
1
djana 2016-01-09 23:36:39
Wie ktoś może jak tam warunki przez firmę Tempoline? Przydałyby mi się też informacje o miejscu zamieszkania w bovenkarspel geerling.
2
slodka 2016-01-25 08:56:05
Po pierwsze chyba nie pracowalas w tym samym mopabloem co ja ... Bo wcale niejest tak jak mowisz . Godzin albo nniema, i robi sie ich po 4,5 albo po 12 . Za co pieniadze mega kiepskie. Ptacuje ty tylko dlatego ze za zerwanie umowy placisz kare 250 e,albo wogole nie wyplacaj Ci zadnej zarobionej kasy.
Mix 2016-02-19 13:31:31
Firma Tempoline jest niezła firma pod wzgledem organizacji.A praca na firmie Mopabloem moze nie należy do najłatwiejszych ale nie jest super cieżka kwestai przyzwyczajenia.Wypłata co tydzień w piątek.Opieka koordynatorów super ,co do mieszkania nie jest najgorzej.
mopabloem 2016-02-19 16:25:31
Mix chyba nie wiesz co piszesz. Banda oszustów. Dają do podpisywania aneksy z kara 250e za zerwanie umowy. Taki aneks jest nielegalny. Popełniają przestępstwa dając takie coś do podpisania
Milena 2016-03-04 18:52:48
Nie czytajcie wypowiedzi Tomka. To jeden z koordynatorów więc logiczne że chwali.Oszuści przez duże "O"!! Wyrzucili mnie mimo że miałam już umowe
Xxx 2016-03-08 14:15:33
A gdzie Milena robilas?gdzie mieszkalas?
1
Agnieszka 2016-03-08 21:19:26
Zgadzam się z koleżanką. Pracowałam na "tęczy" w mopabloem pracy było 2dni w tygodniu a ludzi przewinęło się tam kilkadziesiąt. Mnie też wyrzucili lecz wystąpie o odszkodowanie.Pracuję teraz dla innego uitzendbureau i jest o niebo lepiej. Przynajmniej szanują ludzi.
Patrycja 2016-03-09 09:46:04
Brak pomocy lekarskiej mimo że mamy ubezpieczenie. W sumie odciagaja nam za nie ale nie wiemy czy mamy bo kart ubezpieczeniowych ani umowy nie dają. Utrudniony dostęp do lekarza. Po wypadku i niezdolności do pracy karza zwracać część zasiłku dla siebie i dostajesz kolejne kartki do umowy do podpisania. Jest dużo osób z uczuleniem na te kwiaty robią się owzodzenia na ciele. Kolega po kontakcie z biurem i poproszeniem o pomoc lekarską dostał odpowiedź od koordynatorka że "lekarz na to nic nie pomoże" co do wypłat to jest różnie raz Szczytna grosza raz nie. Znasz się na salarisach to zauwazysz gdzie oszukali. Wakacyjne w stawce przez co zawyza stawkę godzinowe a w rezultacie przelewu. Ludzie są zadowoleni że jest xiut więcej ale nie wiesz czy wypłacili to wakacyjne bo nie ma nic wyszczegolnionego. Na zakładzie pracy jestes poganiany masz być wydajny jak maszyna i nie chorować. Z grypa normalnie idziesz do pracy.listy do pracy każdego wieczoru ok 22. Nie możesz iść spać wcześniej bo musisz czekać za lista i patrzyc czy idziesz do pracy jutro czy nie. Kanapek wcześniej nie zrobisz bo jka masz wolne to jesz je w domu. Ta agencja działa jakby była na rynku max 1rok. Dużą dezorganizacja. Jak z domku się nie wyprowadzisz esli cię wywala choć na umowie jest że możesz zostać lecz 20e za dobę się placi w takich sytuacjach przyjeżdża szef z biura że swoim gorylem i nie patrzy siłą są ludzie wyciagani z pokojów. Sytuacja z domków w Nordwijku. W biurze zero szacunku do człowieka. Zresztą co się dziwić jak szef ma dzieci że swoimi pracownikami biurowymi czyli koordynatorkami.
2
ja 2016-03-31 21:11:42
Co ty wypisujesz za głupoty,rozbabrane bachory,przyjechaliscie do pracy a nie na gwiazdorzenie, a jak macie zamiar pisać już cos to może się upewnijcie czy plotki sa prawdziwe.Firma jest dobra,wyplacalna dobra opieka koordynatora.Polecam tym co chcą pracować i maja trochę oleju w glowie.
3
Xxx 2016-04-01 13:03:05
Chyba Pani koordynator się zdenerwowała ;-) popieram Partycje. To wszystko prawda ludzie by sobie nie wymyslali takich historii. A stwierdzenia "rozbabrane bachory" na pewno nie napisała osoba która tam pracuje na mopabloem tylko ktoś z biura.
1
kwiatuszek 2016-04-09 11:37:34
Kochana 99% ludzi jadących tam nigdy nie pracowała przy tulipanach więc nie wie czy ma jakieś uczulenia. Placa ubezpieczenie więc biuro ma pomagać a nie odwracać si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak jest problem ze zdrowiem pracownika. Nie pisz że nie powinien się ktoś brać za taka robotę bo nikt świadomy swojego uczulenia nie jedzie tam.
Patol33 2016-04-29 13:55:53
hey.mam jechac teraz na kwiaty i mieszkać w Nieuw-Vennep.może jakieś szczere opinie? Dzieki
kwiatuszek 2016-04-29 15:28:39
Patol33 wszystkie te komentarze są szczere.
Patol33 2016-04-29 15:36:02
kwiatuszek-czyli ???
Patol33 2016-04-29 15:39:37
moze wiesz jakie są warunki mieszkalne w Niew-Vennep ?
kwiatuszek 2016-04-29 19:49:32
Patol33 warunki takie że kiedyś tam powiesiła się jedna osoba i jak wjechała kontrola to zaplombowali 70% pomieszczeń które nie nadawały się do zamieszkania.woda i prąd SA także dla nie wymagających wystarczy. Przy chacie jest stajnia która oczywiście też jest zagospodarowana
kwiatuszek 2016-05-10 18:52:43
Iwona sęk w tym że właśnie nie informują. Dowiadujesz się prawdy jak jesteś na miejscu. A mało kto wróci do polski bez kasy więc "trzeba" zostać... Okrutna rzeczywistość ale niestety takie praktyki stosuje tempoline.
była pracownica 2016-05-13 12:05:38
Biuro nie jest godne polecenia. Nie jestem rozwydrzonym bachorem, wiem co to ciężka praca czy w Polsce czy za granicą. Sama w sobie praca przy kwiatach ciężka nie była, nie zależnie od stanowiska. Po to w końcu człowiek jedzie, żeby pracować i zarobić. Problemem jest biuro, które oszukuje na każdym możliwym kroku. Tak jak wspominane wcześniej nie legalne aneksy o każe za zerwanie umowy, podpisanie regulaminu Mopabloem a po dwóch dniach wyrzucanie z pracy i strata 10h pracy na rzecz ubrań, kluczyka i chipa. Koordynatorzy którzy Cię zbywają i nie dostaniesz od nich żadnej konkretnej odpowiedzi czy wyjaśnienia. Może jak się porzygasz na ich oczach albo zemdlejesz to ktoś zajmie się tobą i wezwie pomoc, w standardowych przypadkach choroby czy "mniej inwazyjnych" problemach zdrowotnych nikt na Ciebie nie zwróci uwagi. Jesteś żeby pracować a jak nie dajesz rady to chętnie zamienią Cię na innego pracownika, bo nawet jeżeli wszystkie miejsca są obsadzone na kwiatach to i tak ściągają ludzi, wciskając im,że pójdą na tulipany. O różnicach w wypłatach już nie mówię, możesz pracować na stanowisku z 5 osobami a każdy przy podobnej ilości godzin dostanie inną wypłatę. Oszuści i tyle, nawet nie wiesz na czym Cię oszukają, bo wszystko dostajesz do podpisania po holendersku, chociaż powinno być po Polsku. Nie polecam firmy, myślę,że i tak niedługo przestanie działać, bo przy takim podejściu do pracownika szybko nazbiera im się dużo pozwów sądowych i inspekcja pracy zrobi swoje i zamknie ten bajzel. Myślą, że wszystko mogą bo głupie polaczki przyjechały zarobić euro. Radziłabym trzymać się z daleka, mówię jako osoba rzetelnie podchodząca do pracy, z doświadczeniem na różnych stanowiskach, ale takiego braku szacunku nie spotkałam nigdzie jak w Tempoline.
2
marta1234 2016-06-02 11:30:26
Mieszkałam w domku w którym powiesiła się ta kobieta, nie miało to związku z pracą tylko z jej sprawami osobistymi. Fakt w domku nie było dobrych warunków, a 50 euro od osoby co tydzien zabierają(od starszych pare euro wiecej). Jednak jadąc tam nie jedzie sie na wakacje i trzeba liczyc sie z tym, ze to nie bedzie ani troche przypomniać all inclusive. Ja sie cieszylam ze mam swoje lozko, szafe i lodowke w pokoju. Router na domku był. Po tym "incydencie samobójczym" (nie wiem jak to nazwać inaczej :P) wiem, że była porządna kontrola domków, zmniejszono ilość osób w pomieszczeniach.
Bylam w tempoline jakoś 3 miesiace razem z chłopakiem i nie moge powiedzieć, że nie polecam tej firmy. Niestety obowiązuje ta wiekówka ale po 40 h wyciągaliśmy. Chłopak miał czesto nadgodziny, najwiecej mial 48 h. Nie jest zle, kontakt z koordynatorami byl swietny. Dojazdy super, pod koniec naszego pobytu moj chlopak dostal busa i zabieralismy sie wszyscy nim do pracy.
4
bodo 2016-07-05 13:42:21
Firma jest jednym z największych oszustów na rynku pracy.umowa ustna różni sie o 180' od umowy pisemnej Oszukują na stawkach i godzinach nic sie nie zgadza z tym jak się umawiałeś poprostu jeszcze jedni oszuści
1
holender 2016-07-05 15:29:27
Jeśli macie dowody na oszustwo tej firmy tj. nie wypłacają nadgodzin i dodatków i inne rzeczy związane z rozliczeniami z salarisa zglaszajcie nadużycia do SNCU bądź FNV a jeśli jesteście ponizani w pracy wykorzystywani pracujecie ponad wymiar czasu bądź straszy ktoś was karami pieniężnymi proszę zglaszajcie to do inspectieszw.nl im nas więcej tym prędzej ukroca ten proceder. Nie dajcie się zastraszyć i wykorzystywać. Wstapcie do jakiegoś związku zawodowego będzie wam przysługiwał prawnik w razie konieczności za darmo i dużo więcej plusów jest z bycia w związku zawodowym m.in. rozliczenia z podatku są darmowe bo robią je osoby które w tych związkach są. Nie dajmy się wykorzystywać!
1
Andi 2016-07-26 19:51:51
oszuści naciągacze ,brak szacunku do pracowników
1
pracownik 2016-08-19 16:54:30
Lubisz być ruchany na wszystkie możliwe sposoby to biuro jest dla Ciebie!
1
Kleo 2016-09-02 15:15:08
Nie wszystko jest idealnie i nie zawsze jest łatwo, ale niech mi ktoś wskaże agencję która dobro tymczasowych pracowników przedkłada nad swoje-nie ma takiej. Podstawy mieszkalne są zapewnione, dojazd do pracy też a wypłaty regularnie trafiają na konto. Na tulipankach Mopabloem pracowałam już dwa sezony i na pewno przyjadę również w tym roku.
VV 2016-10-09 15:43:55
Muszę dopytać czy coś odciągają za domek i za dojazd z wypłat @kleo? Bo pojawiały się takie głosy a z twojej wypowiedzi wynika inaczej
natka 2016-10-27 15:24:39
witam jak jest teraz w tej firmie bo mam teraz jechać na sadzonki tulipanów proszę o poradę
Uitzendbureau 2016-10-28 09:33:01
Pytacie jak jest teraz w firmie. Myślicie że firma się zmieniła od czasu wystawienia tych komentarzy? Jeśli tak myślicie to gratuluję. Jedzcie najlepiej sprawdzić jak jest skoro konkretne komentarze wam nie pomagają. Najwyżej przejedziecie się do Nl i wrócicie do polski. Przewoźnicy się cieszą z klientów ;)
Marek 2016-10-31 21:02:26
Banda oszustow .Kłamia i kradna ciezko zarobione pieniadze.Uwazajcie
1
Pracownik tempoline 2016-10-31 21:05:43
Uwazajcie ludzie na koordynatora Kamila obiecuje duzo a robi nic.Obiecuje ladny domek a tam nie ma podstawy do normalnego zycia.Miesza w grafiku pracy by wetknac swoich ludzi.Jest poprostu dzieciakiem
Zostaw swoją opinię o Tempoline - Hoofddorp
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tempoline