brak logo

Tempoline

Hoofddorp

Opinie o Tempoline

Antenka 2015-12-11 09:01
Tempoline :zakwaterowanie coz jedziemy do pracy nie na wakacje wiec da sie zyc ,na glowe nie pada i zimno nie jest .
Wynagrodzenie:9,16 brutto (od23lat) pierwsza wyplata po przepracowanych 3 tygodniach .wyplaty system co tygodniowy (regularny ) mozliwosc zaliczki 50€ po tygodniu pracy.
Transport do i z pracy zapewniony.
MOPABLOEM (tulipany) : Regulamin do zapoznania i podpisania (j.polski)
Czas pracy min 40 godzin
Praca na wyznaczonym stanowisku bez mozliwosci samodzielnej zmiany .
Selekcja :jesli ktos nie potrafi liczyc do 10 lub ma lewe rece do pracy to owszem ale nie ma az takich wymagan ,tez nikt nie pogania w pracy .
Ja jestem 2 sezon i nie narzekam ,pozdrawiam i do zobaczenia w Mopabloem.
2
djana 2016-01-09 23:36
Wie ktoś może jak tam warunki przez firmę Tempoline? Przydałyby mi się też informacje o miejscu zamieszkania w bovenkarspel geerling.
2
slodka 2016-01-25 08:56
Po pierwsze chyba nie pracowalas w tym samym mopabloem co ja ... Bo wcale niejest tak jak mowisz . Godzin albo nniema, i robi sie ich po 4,5 albo po 12 . Za co pieniadze mega kiepskie. Ptacuje ty tylko dlatego ze za zerwanie umowy placisz kare 250 e,albo wogole nie wyplacaj Ci zadnej zarobionej kasy.
Mix 2016-02-19 13:31
Firma Tempoline jest niezła firma pod wzgledem organizacji.A praca na firmie Mopabloem moze nie należy do najłatwiejszych ale nie jest super cieżka kwestai przyzwyczajenia.Wypłata co tydzień w piątek.Opieka koordynatorów super ,co do mieszkania nie jest najgorzej.
mopabloem 2016-02-19 16:25
Mix chyba nie wiesz co piszesz. Banda oszustów. Dają do podpisywania aneksy z kara 250e za zerwanie umowy. Taki aneks jest nielegalny. Popełniają przestępstwa dając takie coś do podpisania
Milena 2016-03-04 18:52
Nie czytajcie wypowiedzi Tomka. To jeden z koordynatorów więc logiczne że chwali.Oszuści przez duże "O"!! Wyrzucili mnie mimo że miałam już umowe
Xxx 2016-03-08 14:15
A gdzie Milena robilas?gdzie mieszkalas?
1
Agnieszka 2016-03-08 21:19
Zgadzam się z koleżanką. Pracowałam na "tęczy" w mopabloem pracy było 2dni w tygodniu a ludzi przewinęło się tam kilkadziesiąt. Mnie też wyrzucili lecz wystąpie o odszkodowanie.Pracuję teraz dla innego uitzendbureau i jest o niebo lepiej. Przynajmniej szanują ludzi.
Patrycja 2016-03-09 09:46
Brak pomocy lekarskiej mimo że mamy ubezpieczenie. W sumie odciagaja nam za nie ale nie wiemy czy mamy bo kart ubezpieczeniowych ani umowy nie dają. Utrudniony dostęp do lekarza. Po wypadku i niezdolności do pracy karza zwracać część zasiłku dla siebie i dostajesz kolejne kartki do umowy do podpisania. Jest dużo osób z uczuleniem na te kwiaty robią się owzodzenia na ciele. Kolega po kontakcie z biurem i poproszeniem o pomoc lekarską dostał odpowiedź od koordynatorka że "lekarz na to nic nie pomoże" co do wypłat to jest różnie raz Szczytna grosza raz nie. Znasz się na salarisach to zauwazysz gdzie oszukali. Wakacyjne w stawce przez co zawyza stawkę godzinowe a w rezultacie przelewu. Ludzie są zadowoleni że jest xiut więcej ale nie wiesz czy wypłacili to wakacyjne bo nie ma nic wyszczegolnionego. Na zakładzie pracy jestes poganiany masz być wydajny jak maszyna i nie chorować. Z grypa normalnie idziesz do pracy.listy do pracy każdego wieczoru ok 22. Nie możesz iść spać wcześniej bo musisz czekać za lista i patrzyc czy idziesz do pracy jutro czy nie. Kanapek wcześniej nie zrobisz bo jka masz wolne to jesz je w domu. Ta agencja działa jakby była na rynku max 1rok. Dużą dezorganizacja. Jak z domku się nie wyprowadzisz esli cię wywala choć na umowie jest że możesz zostać lecz 20e za dobę się placi w takich sytuacjach przyjeżdża szef z biura że swoim gorylem i nie patrzy siłą są ludzie wyciagani z pokojów. Sytuacja z domków w Nordwijku. W biurze zero szacunku do człowieka. Zresztą co się dziwić jak szef ma dzieci że swoimi pracownikami biurowymi czyli koordynatorkami.
4
ja 2016-03-31 21:11
Co ty wypisujesz za głupoty,rozbabrane bachory,przyjechaliscie do pracy a nie na gwiazdorzenie, a jak macie zamiar pisać już cos to może się upewnijcie czy plotki sa prawdziwe.Firma jest dobra,wyplacalna dobra opieka koordynatora.Polecam tym co chcą pracować i maja trochę oleju w glowie.
4
Xxx 2016-04-01 13:03
Chyba Pani koordynator się zdenerwowała ;-) popieram Partycje. To wszystko prawda ludzie by sobie nie wymyslali takich historii. A stwierdzenia "rozbabrane bachory" na pewno nie napisała osoba która tam pracuje na mopabloem tylko ktoś z biura.
1
kwiatuszek 2016-04-09 11:37
Kochana 99% ludzi jadących tam nigdy nie pracowała przy tulipanach więc nie wie czy ma jakieś uczulenia. Placa ubezpieczenie więc biuro ma pomagać a nie odwracać si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak jest problem ze zdrowiem pracownika. Nie pisz że nie powinien się ktoś brać za taka robotę bo nikt świadomy swojego uczulenia nie jedzie tam.
Patol33 2016-04-29 13:55
hey.mam jechac teraz na kwiaty i mieszkać w Nieuw-Vennep.może jakieś szczere opinie? Dzieki
kwiatuszek 2016-04-29 15:28
Patol33 wszystkie te komentarze są szczere.
Patol33 2016-04-29 15:36
kwiatuszek-czyli ???
Patol33 2016-04-29 15:39
moze wiesz jakie są warunki mieszkalne w Niew-Vennep ?
kwiatuszek 2016-04-29 19:49
Patol33 warunki takie że kiedyś tam powiesiła się jedna osoba i jak wjechała kontrola to zaplombowali 70% pomieszczeń które nie nadawały się do zamieszkania.woda i prąd SA także dla nie wymagających wystarczy. Przy chacie jest stajnia która oczywiście też jest zagospodarowana
kwiatuszek 2016-05-10 18:52
Iwona sęk w tym że właśnie nie informują. Dowiadujesz się prawdy jak jesteś na miejscu. A mało kto wróci do polski bez kasy więc "trzeba" zostać... Okrutna rzeczywistość ale niestety takie praktyki stosuje tempoline.
była pracownica 2016-05-13 12:05
Biuro nie jest godne polecenia. Nie jestem rozwydrzonym bachorem, wiem co to ciężka praca czy w Polsce czy za granicą. Sama w sobie praca przy kwiatach ciężka nie była, nie zależnie od stanowiska. Po to w końcu człowiek jedzie, żeby pracować i zarobić. Problemem jest biuro, które oszukuje na każdym możliwym kroku. Tak jak wspominane wcześniej nie legalne aneksy o każe za zerwanie umowy, podpisanie regulaminu Mopabloem a po dwóch dniach wyrzucanie z pracy i strata 10h pracy na rzecz ubrań, kluczyka i chipa. Koordynatorzy którzy Cię zbywają i nie dostaniesz od nich żadnej konkretnej odpowiedzi czy wyjaśnienia. Może jak się porzygasz na ich oczach albo zemdlejesz to ktoś zajmie się tobą i wezwie pomoc, w standardowych przypadkach choroby czy "mniej inwazyjnych" problemach zdrowotnych nikt na Ciebie nie zwróci uwagi. Jesteś żeby pracować a jak nie dajesz rady to chętnie zamienią Cię na innego pracownika, bo nawet jeżeli wszystkie miejsca są obsadzone na kwiatach to i tak ściągają ludzi, wciskając im,że pójdą na tulipany. O różnicach w wypłatach już nie mówię, możesz pracować na stanowisku z 5 osobami a każdy przy podobnej ilości godzin dostanie inną wypłatę. Oszuści i tyle, nawet nie wiesz na czym Cię oszukają, bo wszystko dostajesz do podpisania po holendersku, chociaż powinno być po Polsku. Nie polecam firmy, myślę,że i tak niedługo przestanie działać, bo przy takim podejściu do pracownika szybko nazbiera im się dużo pozwów sądowych i inspekcja pracy zrobi swoje i zamknie ten bajzel. Myślą, że wszystko mogą bo głupie polaczki przyjechały zarobić euro. Radziłabym trzymać się z daleka, mówię jako osoba rzetelnie podchodząca do pracy, z doświadczeniem na różnych stanowiskach, ale takiego braku szacunku nie spotkałam nigdzie jak w Tempoline.
5
marta1234 2016-06-02 11:30
Mieszkałam w domku w którym powiesiła się ta kobieta, nie miało to związku z pracą tylko z jej sprawami osobistymi. Fakt w domku nie było dobrych warunków, a 50 euro od osoby co tydzien zabierają(od starszych pare euro wiecej). Jednak jadąc tam nie jedzie sie na wakacje i trzeba liczyc sie z tym, ze to nie bedzie ani troche przypomniać all inclusive. Ja sie cieszylam ze mam swoje lozko, szafe i lodowke w pokoju. Router na domku był. Po tym "incydencie samobójczym" (nie wiem jak to nazwać inaczej :P) wiem, że była porządna kontrola domków, zmniejszono ilość osób w pomieszczeniach.
Bylam w tempoline jakoś 3 miesiace razem z chłopakiem i nie moge powiedzieć, że nie polecam tej firmy. Niestety obowiązuje ta wiekówka ale po 40 h wyciągaliśmy. Chłopak miał czesto nadgodziny, najwiecej mial 48 h. Nie jest zle, kontakt z koordynatorami byl swietny. Dojazdy super, pod koniec naszego pobytu moj chlopak dostal busa i zabieralismy sie wszyscy nim do pracy.
5
bodo 2016-07-05 13:42
Firma jest jednym z największych oszustów na rynku pracy.umowa ustna różni sie o 180' od umowy pisemnej Oszukują na stawkach i godzinach nic sie nie zgadza z tym jak się umawiałeś poprostu jeszcze jedni oszuści
1
holender 2016-07-05 15:29
Jeśli macie dowody na oszustwo tej firmy tj. nie wypłacają nadgodzin i dodatków i inne rzeczy związane z rozliczeniami z salarisa zglaszajcie nadużycia do SNCU bądź FNV a jeśli jesteście ponizani w pracy wykorzystywani pracujecie ponad wymiar czasu bądź straszy ktoś was karami pieniężnymi proszę zglaszajcie to do inspectieszw.nl im nas więcej tym prędzej ukroca ten proceder. Nie dajcie się zastraszyć i wykorzystywać. Wstapcie do jakiegoś związku zawodowego będzie wam przysługiwał prawnik w razie konieczności za darmo i dużo więcej plusów jest z bycia w związku zawodowym m.in. rozliczenia z podatku są darmowe bo robią je osoby które w tych związkach są. Nie dajmy się wykorzystywać!
2
Andi 2016-07-26 19:51
oszuści naciągacze ,brak szacunku do pracowników
3
pracownik 2016-08-19 16:54
Lubisz być ruchany na wszystkie możliwe sposoby to biuro jest dla Ciebie!
1
Kleo 2016-09-02 15:15
Nie wszystko jest idealnie i nie zawsze jest łatwo, ale niech mi ktoś wskaże agencję która dobro tymczasowych pracowników przedkłada nad swoje-nie ma takiej. Podstawy mieszkalne są zapewnione, dojazd do pracy też a wypłaty regularnie trafiają na konto. Na tulipankach Mopabloem pracowałam już dwa sezony i na pewno przyjadę również w tym roku.
VV 2016-10-09 15:43
Muszę dopytać czy coś odciągają za domek i za dojazd z wypłat @kleo? Bo pojawiały się takie głosy a z twojej wypowiedzi wynika inaczej
1
natka 2016-10-27 15:24
witam jak jest teraz w tej firmie bo mam teraz jechać na sadzonki tulipanów proszę o poradę
Uitzendbureau 2016-10-28 09:33
Pytacie jak jest teraz w firmie. Myślicie że firma się zmieniła od czasu wystawienia tych komentarzy? Jeśli tak myślicie to gratuluję. Jedzcie najlepiej sprawdzić jak jest skoro konkretne komentarze wam nie pomagają. Najwyżej przejedziecie się do Nl i wrócicie do polski. Przewoźnicy się cieszą z klientów ;)
Marek 2016-10-31 21:02
Banda oszustow .Kłamia i kradna ciezko zarobione pieniadze.Uwazajcie
2
Pracownik tempoline 2016-10-31 21:05
Uwazajcie ludzie na koordynatora Kamila obiecuje duzo a robi nic.Obiecuje ladny domek a tam nie ma podstawy do normalnego zycia.Miesza w grafiku pracy by wetknac swoich ludzi.Jest poprostu dzieciakiem
2
rych05@o2.pl 2016-12-16 19:07
Witam bardzo prosze o e-maila do Pana mam kilka pytań związanych z ma praca w Holandii W FIRMIE TEMPOLINE PRZY LILIACH MÓJ E-MAIL rych05@o2.pl
1
Oszukana 2016-12-17 12:42
Pracowałam na Tulipanach w Mopabloem jednym słowem porażka . Ludzie na sadzeniu są traktowani jak maszyny nie ma mowy o chorobowym padasz ze zmęczenia ale dla nich to nic masz byc wydajny i tyle. Donosicielstwo kwitnie i tylko czekają kto kogoś podkabluje . Koordynator Tomek jak trzymasz sie swojej prcay jest okey ale nie zadawaj za duzo pytan bo usłyszysz wynocha jak sie nie podoba . O solarisach zapomnij jak sie nie upomnisz nie dostaniesz . Matactwo na całgo oszukują gdzie popadnie podatki zawyzane i nie ma mowy o jakimkolwiek wyjaśnieniu . Przykład 45% podatku od przepracowanych 8 godz . Jednym słowem nie polecam chyba że lubisz sie podlizywac i donosic to wtedy może bedzie ok . Pozdrawiam
1
grazyna1 2016-12-20 08:37
Witam czy wyjeżdża ktoś 2 stycznia na tulipany do Hoofddorp ,wyjeżdżam sama, chętnie zapoznam panią.
Proszę odezwać się na maila marcela55501@wp.pl
marta 2017-01-20 15:31
właścicielem tego biura jest obcokrajowiec nie Holender. to już chyba nie trzeba mówić dalej.

TRAGEDIA. chyba najgorsze jakie spotkałam .!
2
gryzli 2017-01-22 19:52
Ludzie !!! nie dajcie się wykorzystywać!!!

ta agencja to najgorsze co może spotkać Polaka za granicą.!!!
2
myyy 2017-01-25 10:49
Witam pracujemy razem z koleżanką w tej firmie aktualnie i przenosimy sie do innego biura bo tutaj jest totalna masakra tak zwany pseudo koordynator radek nie wie nic na temat stawek nic go nie interesuje, przeprowadzali nas w ciagu tygodnia 4 razy i co kilka dni i zmieniaja nam prace co chwile. Miałyśmy przyjechac na tulipany a tam nie ma pracy jezeli ktos ma duzo kasy na podróż powrotną to zapraszamy gorąco. W pracy jest totalny mobbing
2
pyśka 2017-01-25 13:03
na zdjęciu jak widzimy niby piękny budynek biura! a okazuje się że to w tym samym budynku tylko po drugiej stronie w garażu biuro,masakra. :(


ludzie nie dajcie się nabierać ,jest tyle innych biur w okolicy ,to pseudo biuro to nieporozumienie.
powinien się tym biurem zająć Holenderski urząd pracy.

3
Prawdomówna 2017-01-26 12:18
Witam jestem w tej firmie jeszcze chwile i spierdalam z niej bo to oszuści nawet oszukuja biuro w polsce. Chca ludzi na tulipany a okazuje się że po przyjeździe nie ma tam pracy bo są stali pracownicy co pracuja kilka lat.
Na domkach jest grzyb, pleśń i myszki ze szczuramo. Ludzie nie dajcie sie nabrać jak chcecie zarobić to napewno nie w tej firmie nie wyplacaja zalegaja z wyplatami od początku roku. A jak już robia przelew to nie wszystko. Naprawde odradzam tą firmę szukajcie innej. Chyba że chcecie przejechac sie do Holandii pomieszkać w chlewie i wrócić do Polski bo nie ma pracy i są zle warunki. O krdynatorach już nie pisze bo szkoda słów poprostu tłumany debile bez szkoły.
Ta firma to jeden Chlew tak jak warunki mieszkaniowe. Umowy nikt nie zobaczy po czterech tygodnoach jeszcze nic nie podpisalam NIE POLECAM UWAŻAJCIE
6
Prawdomówna 2017-01-26 12:21
Witam jestem w tej firmie jeszcze chwile i spierdalam z niej bo to oszuści nawet oszukuja biuro w polsce. Chca ludzi na tulipany a okazuje się że po przyjeździe nie ma tam pracy bo są stali pracownicy co pracuja kilka lat.
Na domkach jest grzyb, pleśń i myszki ze szczuramo. Ludzie nie dajcie sie nabrać jak chcecie zarobić to napewno nie w tej firmie nie wyplacaja zalegaja z wyplatami od początku roku. A jak już robia przelew to nie wszystko. Naprawde odradzam tą firmę szukajcie innej. Chyba że chcecie przejechac sie do Holandii pomieszkać w chlewie i wrócić do Polski bo nie ma pracy i są zle warunki. O krdynatorach już nie pisze bo szkoda słów poprostu tłumany debile bez szkoły.
Ta firma to jeden Chlew tak jak warunki mieszkaniowe. Umowy nikt nie zobaczy po czterech tygodnoach jeszcze nic nie podpisalam NIE POLECAM UWAŻAJCIE
4
agnieszka 2017-02-03 08:53
chcesz po powrocie skończyć w szpitalu psychiatrycznym?!
2
od wielu lat w Holandii. 2017-02-06 21:03
niewolnictwo w 21 wieku.???

p.s. każdy kto poczuł się oszukany niech zgłasza na Politie.! Politie poinformuje od razu odpowiednie służby ,to jest najkrótsza droga, uwierzcie mi pomogą.!
kilka takich skarg a to biuro przestanie istnieć ,dosyć traktowania nas Polaków jak ludzi drugiej kategorii.
3
Rozczarowana 2017-02-15 12:42
Lipa jak nic. Nie pchajcie się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Rozczarowana 2017-02-19 21:33
To co ludzie piszą to jest prawda!!!!! Oni nic nie ogarniaja. Ściągają ludzi w połowie tygodnia a później nie mają pracy i siedzisz tydzień na domku.... koordynator Radek nic nie wie i karze dzwonić do biura żeby tam się dowiedzieć czegokolwiek. Masakra. Kasę nam wyplacili bo rzucilismy hasło policja i ambasada. Podpisaliśmy umowę a za 15 min nas zwolnił to jakas porażka. Nigdy więcej tempoline . Uwarzajcie naprawde.
1
Ika 2017-02-20 22:06
To jest czysta prawda co ludzie piszą odedzwalismy się i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nas. Pracowaliśmy jeden dzień i wolne. Domki bez światła bez drzwi w pokojach żadnych szafek osikane materace ciuchy trzymalismy w torbach lodówki zpleśniałe... W łazience brak światła przy zarobkach 4.30 euro na rękę za domek płacic miałam 80 euro
1
Kasia 2017-03-12 17:15
Pracowałam tam z chłopakiem przez jakiś czas warunki mieszkaniowe nie są takie złe co prawda na początek dali nam super wypasiony domek , 6 osobowy po 2 osoby w pokoju , następnie po 2 dniach przenieśli nas do innego domku tam mieszkało już o wiele więcej osób warunki były już gorsze ale nie były tragiczne . Pieniądze wypłacają na czas i w całość pierwsza wypłata jest po 3 tygodniach , a później po tygodniu . Jak chodzi o pracę to nie bylo nawet czasu podrapać się po głowie ale nie jest tak źle jak komuś nie przeszkadzać monotonia i stanie po 12 h w miejscu . W sezonie pracuje się po 12 godzin przerwa jest tak po 2 godzinach wszystkie przerwy są odliczane . Uważajcie na ludzi którzy tam pracują bo s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sami kable. Kierowniczka potrafiła [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 2 osoby po 10 min bo stwierdziła że się nie nadają . Najgorsi są Polacy którzy pracuja tam któryś sezon traktują nowe osoby jak śmieci . Za umowami czeba długo czekać i ciągle się prosić tak samo z wyrobieniem numery sofi . Jak chodzi o ubezpieczenie to twierdzą że mamy nawet przed podpisaniem umowy , ale jak zdąży się jakiś wypadek to potrafia tydzień czasu wozić ludzi do szpitala a później odsyłają ludzi do Polski . Kordynatorzy to gnidy o wszystko po milion razy trzeba ich się prosić . Twierdzą że nie mamy prawa do niczego że nie zasługujemy na jeden dzień wolnego że nie ma się prawa być chorym .
1
Mały 2017-04-18 20:10
Witam. Po przeczytaniu tych wszystkich opini muszę się nie zgodzić z tym wszystkim różni ludzie są ci co chcą pracować jak i zarówno się bawić pracowałem w tej firmie i nigdy nie zostałem źle potraktowany wręcz przeciwnie ale to jest moja opinia każdy ma prawo do swojego zdania.
Rozczarowana 2017-04-18 21:08
No dziwne że jest wszystko ok tylko pierwszy raz się spotkałam z tym żeby po podpisaniu umowy zwolnili po 15 minutach i po grom ściągają ludzi na tygodniu skoro nie mieli dla nas pracy porażka nikomu nie polecam.... siedzisz i się zamartwiasz czy pójdziesz jutro do pracy, czy wyplata bedzie w całości, i czy nie zwolnią Cię z dnia na dzień. Lepiej mieć kasę na przeżycie i powrót do pl albo mieć coś w zanadrzu żeby móc zmienić ta pracę z dnia na dzień. Dla mnie to patola i Ci ludzie w pracy się patrzą spod oka jakbyś zabieralbim kasę z kieszeni a tak naprawdę to LUDZIE WYJEŻDŻAJĄ ŻEBY ZARIBIC I ZAPIERDALAJA NA TO
1
Śmiech na sali 2017-04-24 22:55
Zrobię z tym porządek. Tyle na mój temat
1
Prawdomowna 2017-04-25 19:48
I bardzo dobrze
1
Nikodem 2017-05-05 20:01
Witam
Czytam i włosy się jeża na głowie. Czekam tam na pracę. Czy ktoś tam był ostatnio? Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Tempoline - Hoofddorp
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tempoline