brak logo

AD DAKOL

Poznań

Opinie o AD DAKOL

anonim 2009-03-18 19:54:10
AD DAKOL była bardzo fajną firma która oferowała bogatą możliwość rozwoju niestety od jakiegoś czasu wszystko zmienia się coraz bardziej na gorsze i bynajmniej nie ma to nic wspólnego z kryzysem, tylko z tym że firmę w znacznym stopniu przejęli francuzi.
bółaispuła 2009-12-19 18:21:52
Kiedyś była to rodzinna firma w której ceniło się ludzi, ich umiejętności i zaangażowanie- od kiedy jednak została sprzedana i zarząd- fałszywe [usunięte przez moderatora], pseudo dyrekcja-która boi się własnego cienia dbaja tylko o siebie i swoje stołki. Przestało się liczyc zaangażowanie i zaczęto tworzyć atmosferę psychozy, zaczęto zwalniac ludzi, obcinać premie itp
Ale jak widać i na prezesów przychodzi czas... [usunięte przez moderatora] przyjdzie czas i na tych co sobie na obiadki wychodzą w czasie pracy i na tych co sobie jeżdżą na wycieczki za firmowa kasę z żonami....
Opinia ta jest oczywiście o dębicy a nie o Filii Poznańskiej
jeszcze pracownik 2010-02-24 12:58:55
Nic dodać nic ująć kolego. Można byłoby stworzyć fajną firmę ale niestety nikomu tam na tym nie zależy. Dyrektorzy i kierownicy wożą tylko [usunięte przez moderatora] autami firmowymi, wyjeżdzają na imprezy firmowe z całymi rodzinkami a da ludzi nie ma nawet głupich 100 zł na premie. TOTALNE OLEWACTWO JEST W TEJ FIRMIE!!! Szkoda bo była to fajna firma.
byly pracownik 2013-01-22 17:26:06
Gdzyby ta firma pozostala dalej firma rodzinna w ktorej cenilo sie pracownikow to byloby wszystko w porzadku. Niestety Pan kierownik filii w Rzeszowie pan [usunięte przez moderatora] kompletnie nie umie zarzadzac tym calym balaganem. Pracownicy chocby sobie zyly wyprowali i spelniali najbardziej wygorowane zachcianki kierownika to i tak nie zostaja w zaden sposob docenieni.O jakiejkolwiek premii mozna zapomniec. A do tego jeszcze napieta atmosfera w pracy..... Ciesze sie że juz tam nie pracuje :)
miro 2013-04-11 19:34:50
W tej firmie naprawdę jest wielki potencjał a asortyment jest tańszy niż u konkurencji, ale tak jak koledzy wcześniej wspominali zarząd i KIEROWNICY [usunięte przez moderatora] czują się jak bogowie, a pracownicy to dno i nie należy im się nawet stówka premii. Mowa tu o filii w Zamościu i p. [usunięte przez moderatora]. który nie dość że okrada firmę to jeszcze prowadzi konkurencyjną filię w Chełmie. Mnie zwolnił po prawie 8 latach, bo wziął na staż brata ciotecznego. Żal [usunięte przez moderatora] ściska.
robert 2014-03-07 22:58:11
ale teraz mnie kolego wygryzłes i sam jesteś kierownikiem w zamościu i jak ci teraz ?
1
xxx 2014-10-20 13:14:49
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a co boli Cie to ?
abx 2014-12-19 07:37:17
obecny kierownik w Zamościu narzeka na wcześniejszy ze kradł???? a sam co robi?? kupują towar w kauflandzie w promocji i sprzedają drożej bez paragonu
anty abx 2014-12-27 22:04:33
Dobrze mówią, że rude to fałszywe !!!
1
też krajan 2014-12-27 22:13:27
Ciekawe jak pracuje się kolegom z centrali we Wrocławiu i Krakowie ?
albert 2015-04-12 14:42:21
FFirma nieźle płaci, na sprzedaży można wyciągnąć 1500 zł netto, magazyn 1400, kierowcy to samo.Firma organizuje liczne szkolenia i wypady w góry dla pracowników.Jak ktoś chce to może się tu bardzo rozwinąć.Polecam tu pracę, jest świetnie !
realista 2015-04-12 18:13:28
kolega wczesniej pewnie w bangladeszu pracował to teraz odczul spora poprawe zarobków ;-) i ma teraz czym poszaleć na zakupach haha
roberth 2015-05-18 22:35:22
Zarobki są dobre tylko załoga firmy jest leniwa.Kadra kierownicza jest bardzo ambitna i wciąż zaskakuje nowymi pomysłami, np świetny system premiowy dla pracowników.Wypisując towar za około 100000 tys zł netto w Gordonie, IC można liczyć na około 800-1000 zl premii, a w dakolu vel Ad okolo NIC!!!


klient 2015-06-16 20:04:27
PAN MIRO to oczywiście obecny kierownik filii , który jest gościem w pracy.Nigdy go nie ma jak trzeba a na dodatek mało kompetentny.Gratuluje Prezesowi wyboru :(
2
michał 2015-06-19 18:01:46
Z tego co wiem to na razie nie ma tam przyjęc, ale trzeba pytac
1
yeti 2015-07-19 17:51:31
Zawsze staraj się zostawić cv komuś, kto może zdecydować o Twoim przyjęciu.Z reguły w Ad zostają przyjęci ludzie, którzy mają małe wymagania finansowe.W efekcie tego magazynierzy, kierowcy lub sprzedawcy są dużo lepiej wykształceni i doświadczeni w branży niż ich przełożeni.Wiele ich decyzji są przyczyną ubawu po pachy i ogólnej kondycji firmy.
1
michał 2015-08-28 21:23:03
I to pod warunkiem spełnienia szeregu wymagań. Nie dziwi nikogo,że firma zaczyna mieć problemy - franek ciśnie o kasę,a dyrektor nie będzie przecież w cerowanych skarpetach chodził. Dopóki ludzie dostawali jakiekolwiek premie to i przykładali się do pracy,teraz nie ma premii i firma ma kryzys,a konkurencja nie śpi.
bangladesz 2015-08-29 21:11:27
Każdy idiota wie, że za sprzedaż jest premia , w każdej branży.Nie ma premii, nie ma sprzedaży.To nie apteka, że klient przyjdzie z receptą, ale niektórzy prezesi o tym nie wiedzą, lub nie chcą wiedziec
krystian 2016-03-28 16:35:52
Witam
orientuje się ktoś jak wyglądają zarobki i ogólnie warunki pracy na stanowisku przedstawiciela
z góry dzięki
Pozdrawiam
qwerty 2016-04-17 21:41:36
Praca przedstawiciela w Ad Polska - wlasna dzialalnosc gospodarcza,podstawa po odliczeniu poodatkow zusu,ryczaltu za samochod oraz innych kosztow to 1700zl do reki,jest oczywiscie system premiowy ktory zmienia sie srednio co 3 miesiace. Rotacja wsrod przedstawicieli bardzo duza glownie ze wzgledu na zarobki i brak rozwoju
Rozżalony 2016-05-07 09:47:26
Dajcie spokój z tą firmą pełne krętactwo, oszukują i klientów i pracowników. Przekręty na Gorzowie to skandal. Zarówno kierownik filii jak i Dyrcio co tam siedzi wszyscy są siebie warci. Nie ludzkie traktowanie. Aby zostać PH trzeba dobrze "lizać" nie każdy to potrafi... Za kumpluj się z Dyrciem to wyrzuci tego co nie "liże: i da pracę tobie.
Rozbawieni 2016-09-15 08:34:03
Cześć Michał...
Przecież byłeś przedstawicielem i jakoś tą pracę dostałeś :-D
Rozżalonym być to jak widać głupoty pisać...

Pozdrawiamy
shhh 2016-09-15 22:36:11
Hej, a wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? W końcu doskonale dbają o prawidłowe stosunki między pracownikami, to od razu lepiej sie wypełnia obowiązki. Wazne ejst to, że można mowić o sukcesie między pracownikami. Dzięki za odpowiedź
abcong 2016-12-08 22:28:55
W Zamosciu kierownik jest tylko gościem,zero kontaktu,wszystkie rzeczy,które miał pomóc załatwić to olał,bo on nie musi się starać,bo ma ciepłom posadke. Myśli,ze jak kupił jeepaa (widać,ze dobrze płacom) to jest kimś,a tak naprawdę to do pięt kioskarce nie urasta. Do niedawna robił w gordonie i tam pluł na dakol,a teraz wielki kierownik.
2
Zostaw swoją opinię o AD DAKOL - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AD DAKOL