logo Leroy Merlin Polska sp. z o.o.

Leroy Merlin Polska sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Leroy Merlin Polska sp. z o.o.

Zniesmaczona 2017-04-26 16:54
@Kiero z siekiero to po co cos takiego pisac i jatrzyc ...
2
Aplikantka 2017-04-26 18:02
Witam czy ktoś ma opinie na temat sklepu na modlińskiej w Warszawie Aplikuje na doradce klienta na dekoracje. Czy ktoś wie jaka jest stawka na ręke i jak z atmosfera itp. Z góry dziękuje
2
Soczek 2017-04-27 10:53
Do ręki na umowę jest 1700, a z niedzielami max 1800. Od siebie dodam ze pensje stoją w miejscu od prawie 10 lat.
3
Kiero z siekiero 2017-04-27 15:17
Piszę to żeby stanąć w obronie lm. Bo wygląda na to, że w końcu ktoś na górze poszedł po rozum do głowy. Większość wie jak obecnie wygląda praca wielu osób w lm. Starzy robią wszystko żeby nic nie robić a udawać, że pracują a nowi pracują za nich. Kierownictwo udaje, że tego nie widzi i daje na to przyzwolenie. U mnie na sklepie jest kilku nowych, którzy wiedzą, umiejętnościami handlowymi i doświadczeniem biją na głowę tzw starych pracowników ale jednocześnie wiem, że na tej śmiesznej podstawie długo nie popracują i bez problemu znajdą lepszą pracę i dużo lżejszą i bez żalu odejdą z lm. To jest właśnie absurd obecnej polityki lm, nie zatrzymują dobrych handlowców oferując im dobre warunki finansowe tylko inwestują w starych nierobów. Panują tu bardzo widoczne układy i układziki skutkujące paraliżem kadrowym. Po prostu stara klika trzyma się razem i dopiero odważne decyzje mogą to zmienić. Nie wyobrażam sobie żeby dobry sprzedawca był skłonny przez dłuższy czas niż 3 miesiące pracować za 1700 zł. A tu tak obecnie to wygląda. Dlatego piszę o zmianach, które mają zaistnieć w tym roku i mam szczerą nadzieję, że nowi pracownicy śledzą tą stronę i dzięki temu poczekają z decyzją odejścia. A polecą kierownicy i tzw koordynatorzy od siedmiu boleści, nie potrzebni nikomu i drenujący finanse lm.
4
Zniesmaczona 2017-04-27 20:21
w to watpię i bede czekac u mnie w sklepie to jest zasada ofiary im wieksza ofiara tym mniej robi. troche juz pracuje w firmie i szczerze watpie w te zmiany gdyz nie ma kto pracowac i na pewno nie zrobia takich ruchow a u mnie nowy na start dostaje od 3000 brutto wiec nie wiem skad takie niska placa chyba ze kasjera bo nie doradcy
2
Kiero z siekiero 2017-04-28 20:31
Niestety stawka 2400 brutto dotyczy konsultanta, nie kasjera. Sama więc sobie odpowiedz jaką motywację mają nowi pracownicy. Odnośnie ofiar pełna zgoda unie też są takie osoby, trochę pracy i zaraz zawroty głowy, płacz etc. Co najlepsze to dotyczy pracowników z pewnym stażem a nie nowych.
2
nick 2017-04-29 18:26
kazdy z nas wie co jest prawda a co nie , przykro tylko iz my "starzy pracownicy" mamy tyle lub podobnie co swieżaki
""" 2017-04-29 23:44
jesli ktos pracuje i wie po co to robi to bedzie ok kierownik chwali i jestes doceniany
Aplikantka 2017-04-30 21:29
Witam byłam na rozmowie. dostałam sie. 2700 brutto czyli 1917 na reke. + byc moze chłopak tez bedzie miał robote. Rozmowa przebiegła w bardzo miłej atmosferze. Wszyscy życzliwi . ZObaczymy co później
mast 2017-05-01 01:27
w skrocie ile placa u was w marketach?oczywiscie pytam doradcow a nie kierasow.oni zgarniaja po 5-7 tysi brutto z tego co slyszalem.ile placa doradcom i jakie podwyzki dostaliscie w tym roku
Ame 2017-05-01 13:28
Dostałaś się we Wrocławiu? Można wiedzieć do którego km i na jakie stanowisko?:)
??? 2017-05-01 20:32
ale gdzie???
Aplikantka 2017-05-02 02:33
Ja w warszawie na modlinskiej. Jako doradca klienta. Na rozmowie powiedziano mi ze nie mozna se dobierac dzialu. Mnie dali na oswietlenie ale mowia ze po czasie mozna sobie zmienic.. Umowa o prace na 7 mies
Ame 2017-05-02 09:14
A czy ktoś wie ile dostaje na start doradca klienta projektant? Tyle samo co doradca klienta?
brednie 2017-05-02 20:50
nie wiem jak Wy ale ja nie wierze w te brednie
piaseczno 2017-05-02 20:56
musze przyznac iz dosc odwaznie jest pisane ja pracuje w piasecznie i odkad jest nowa DS jest katastrofa brak jakiej kolwiek informacji i do tego zero konstruktywnej dyskusji jej musi byc na gorze MASAKRA...
2
usta 2017-05-02 21:05
@@@ ten kierownik kas z janeczek niestety nie jest idealna ale nie jest tez taki najgorszy mozna przewidziec co planuje i jak sie zachowa teraz i tak juz nie pieje jak byla poprzedniczka to wszystkie rozumy zjadla a teraz wije sie bo trzeba pracowac a tu niestety pupcia do fotela przyrosla czy ktos to widzi wogole ??? teraz jest wielka niewiadoma bo udaje ze nie ma rak do pracy ale za to jak sie samemu nie robi inni kdh potrafia sie zmobilizowac a ona tylko wyslugiwac
1
usta 2017-05-03 07:36
@@@ ten kierownik kas z janeczek niestety nie jest idealna ale nie jest tez taki najgorszy mozna przewidziec co planuje i jak sie zachowa teraz i tak juz nie pieje jak byla poprzedniczka to wszystkie rozumy zjadla a teraz wije sie bo trzeba pracowac a tu niestety pupcia do fotela przyrosla czy ktos to widzi wogole ??? teraz jest wielka niewiadoma bo udaje ze nie ma rak do pracy ale za to jak sie samemu nie robi inni kdh potrafia sie zmobilizowac a ona tylko wyslugiwac
1
ave 2017-05-03 17:32
ja pracuje w lm 32 i to tu jest wypisywane mija sie z prawda i to duzo ten hejt jest nie na miejscu osoby ktore tu wypisuja sa zakapleksione nudne
1
Ania 2017-05-05 23:27
Hejo, dostałam propozycję pracy i mam takie pytanie, czy ktoś może mi wytłumaczyć co to jest ten udział w zyskach i akcjonariat na czym polega?
2
Leon 2017-05-08 10:36
Każdą firme można przedstawić w złym świetle. Nie rozumiem osób pracujących w LM i piszących te złośliwości.
Kasnienka 2017-05-09 16:48
Witam jak wygladaja zarobki kasjera?? I jak wyzej ktos juz pytal co to ten akcjonariat? Jak wyglada socjal? Benefit?
1
Kasnienka 2017-05-09 16:49
Witam jak wygladaja zarobki kasjera?? I jak wyzej ktos juz pytal co to ten akcjonariat? Jak wyglada socjal? Benefit?
1
Pablito 2017-05-11 15:23
Witam,

Macie może informacje jakie sa pytania na rozmowie kwalifikacyjnej na koordynatora logistyki magazynu?
I jakie są stawki?
2
Iwona 2017-05-11 15:37
@Kasnienka na stronie Leroy Merlin w treści ogłoszenia o pracę można znaleźć informacje, że kasjerzy mogą liczyć między innymi na świadczenia pozapłacowe (ubezpieczenie na życie, Fundusz Świadczeń Socjalnych, opieka medyczna, karta benefit) oraz możliwość rozwoju i realizacji własnych pomysłów;
1
Stoper 2017-05-19 10:15
Myślę, że wiele osób idzie do pracy tylko dlatego że muszą. Niestety to w dłuższej perspektywie jest coraz bardziej męczące. Handel nie jest łatwy ani lekki więc mogę współczuć. Ja pracuję w Leroy i jestem zadowolona.
1
na 2017-05-21 20:19
jaki tu spokoj nanana... nic sie nie dzieje nanana... nikt nie reaguje nanana... bo jest tak wygodnie nanana...Tyle w tym temacie
1
na 2017-05-21 20:20
jaki tu spokoj nanana... nic sie nie dzieje nanana... nikt nie reaguje nanana... bo jest tak wygodnie nanana...Tyle w tym temacie
1
Stoper 2017-05-23 23:03
Nie ma ludzi niezastąpionych, odejdą jedni przyjdą drudzy takie są dziś realia. To nic dziwnego w takiej rotacji i myślę, że robienie larum w tym temacie jest zupełnie bez sensu. Chyba że komuś zależy na robieniu złej atmosfery wokół firmy. Tylko po co to robić?
Stary kierownik 2017-05-27 22:01
Nie sądzę, że ta teoria się sprawdzi. Już teraz widać jacy "specjaliści" przychodzą z bezrobocia. Nie potrafią dobrze się wysłowić nie mówiąc już o umiejętnościach. Zero jakiejkolwiek wiedzy po prostu żenada. Jeżeli Leroy chce postawić na takie osoby nie chcąc płacić godnych kwot za pracę swoim pracownikom to w niedługim czasie podzieli los Praktikera. A wszystko do tego zmierza. Szkoda, że tzw zarząd udaje, że nie widzi problemu bo każdy z jakimś stażem to widzi i mówi o tym. Niesamowite braki kadrowe to skutek śmiesznie niskiego wynagradzania pracowników. Niestety ale oszczędność na tym polu odbije się dużą czkawką już niedługo. Radzę obserwować co będzie się działo. Zatrudnią niemoty, które położą sprzedaż i skończy się zabawa a klient pójdzie do konkurencji razem z dobrymi sprzedawcami z wiedzą i doświadczeniem.
6
Doradca exper 2017-06-04 22:06
W Obi płacą więcej na start. A lm to były pracodawca roku. Więc jak w logu ma zielono i tyle. Kiedyś składałem tam papiery z 10 letnim stażem w chemia budowlanej i uprawnienia na wózki i bogatym CV. Dawali mi 1700 zł w casto miałem 2000 na rękę plus premie roczne i półroczne. Więc szczerze LM nie ma nic ciekawego do zaoferowania dobremu doradcy tylko wymyślają jakieś procesy rekrutacji itp.w casto konkretnie umowa z dyrektorem gadka i praca. Chwała się że możesz ich akcję kupić ale po co mi akcję śmiesznej firmy. Jakiś dziwny wyścig szczurów tam panuje,ambitny co drugi a jak zapytasz klienta o wiedzę techniczną to dla niego to wszystko to samo. Sorki ale gips szpachlowy to nie gładź, a gładź finish to nie gipsar. Już nie wspomnę o parametrach itp. Pozdrawiam nieudaczników z Torunia.
1
Stoper 2017-06-04 22:21
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, ale nigdy nie wiemy jak sie ułoży w nowym miejscu. Tu pracujemy i znamy różne sprawy. Handel jest generalnie trudny.
Iwona 2017-06-05 09:09
@Stoper piszesz, że jesteś zadowolona z pracy w firmie. Chętnie dowiemy się dlaczego. Wspominasz, że handel nie jest łatwy. W takim razie jaka osoba dobrze sprawdzi się w pracy w Leroy Merlin? Dodatkowe informacje oraz Twoje doświadczenia mogą być cenne dla osób, które myślą o firmie jako potencjalnym pracodawcy.
@Stary kierownik wspominasz o brakach kadrowych oraz zatrudnianiu do firmy nieodpowiednich osób. Według Ciebie wysokość zarobków, to główny powód tej sytuacji?
Jakie jeszcze według Ciebie powinny zajść zmiany w firmie?
Stary kierownik. 2017-06-08 09:31
Braki kadrowe- w ostatnich 2 miesiącach odeszło ok 10 pracowników z kilkuletnim stażem i bogatym doświadczeniem. A kogo przyjęto? Osoby bez żadnego stażu zawodowego, bez żadnej przydatnej w handlu wiedzy czy umiejętności. Kryterium przyjęć jak wszyscy przypuszczamy i się śmiejemy jest takie, że wystarczy żeby dana osoba miała 2 ręce do dźwigania i 2 nogi do biegania. To jest obecny profil kandydata na praciwnika lm. A z czego to wynika? To akurat rzecz prosta do zrozumienia, że stawki jaka jest proponowana. Żaden handlowiec czy osoba z doświadczeniem nie zgodzi się pracować za 2400 brutto gdzie praca jest bardzo ciężka, wystarczy popatrzeć na dział ogród. Cały czas kolejki klientów, dźwiganie dużych ciężarów 2 osoby na obsłudze. Ciągle dzwoniący telefon, który trzeba odbierać, kompletowanie zamówień np 80 podmurówek, bloczków gdzie jeden waży 25 kg a przy takiej obsadzie musi to zrobić jedna osoba, bardzo często trzeba wynieść klientowi plac zabaw, huśtawkę, betonowy grill a nie ma nikogo na dziale z uprawnieniami na wózek i zaczyna się zabawa bo klient czeka. To są sytuacje codzienne, które obserwuję na sklepie. Tylko czekam kiedy kolejne myślące osoby podziękują za współpracę. Jeżeli w tej firmie w krótkim czasie nie zmienią stawek dla pracowników i ci z najniższym wynagrodzeniem nie otrzymają podwyżek o kilkaset złotych to będzie konieczność aby za biurkiem stanęło kierownictwo bo naprawdę nie będzie komu tu pracować. Konkurencja jest ogromna i wszędzie proponują wyższe wynagrodzenie. Pora otworzyć oczy bo lm zostanie z ręką w nocniku a ten może być pełny po brzegi.
4
lolo 2017-06-10 10:02
Panie Stefanie - panu się opłaca przyjąć do LM - na wstępie dostaje pan więcej pieniędzy na umowę niż stary pracownik, nawet taki, który -pracuje 5 lat. Ktoś kto przychodzi bez żadnej wiedzy ma więcej niż ten kto zna asortyment, system obsługi i doświadczenie. W ten sposób LM buduje motywację do pracy zarówno jednych jak i drugich :-)
1
Stoper 2017-06-11 19:37
Pracuję w Leroy Merlin już kilka lat i zastanawiam się dlaczego niektórzy tak narzekają? Z pewnością to nie jest praca najwyższy lotów ale ludzie z niższym wykształceniem gdzieś muszą pracować. Mnie jest tu poprostu dobrze.
Ciekawy 2017-06-11 22:54
Witam
Aplikowałem na stanowisko kasjera i tak się zastanawiam ile się czeka na rozmowę kwalifikacyjną?
Jest opcja ,że nie dostanę szansy więc zastanawiam się ile czekać mając nadzieję,że może jednak...
Pozdrawiam i z góry dzięki
Ciekawy 2017-06-11 22:55
Witam
Aplikowałem na stanowisko kasjera i tak się zastanawiam ile się czeka na rozmowę kwalifikacyjną?
Jest opcja ,że nie dostanę szansy więc zastanawiam się ile czekać mając nadzieję,że może jednak...
Pozdrawiam i z góry dzięki
Agata 2017-06-13 21:01
Czy w Leroy Merlin są premie jeśli tak to jakie i po jakim okresie, dostałam tam pracę czego mogę oczekiwać?
Ciekawy 2017-06-13 21:05
Jak długo czekałaś na telefon po wysłaniu cv??
Jakie miasto? :)
Pozdrawiam
Agata 2017-06-13 21:37
Na tel. czekałam 3 dni Wrocław
Ciekawy 2017-06-13 21:56
Dzięki bardzo :-)
To ja jednak się nie doczekam :-)
Pozdrawiam Cię serdecznie
ania 2017-06-15 13:59
Niech mi ktoś napisze ile tam w leroy można wyciągnąć na rekę
Były pracownik 2017-06-18 09:01
Zależy w jakim mieście. Tam gdzie ja pracowałem 2400 brutto to goła podstawa. Do tego dodatek za drugą i kolejne niedziele 100 zł brutto. Premie raz są raz ich nie ma. Trudno więc tu podawać kwoty. Ja netto czyli na rękę zawsze otrzymywałem poniżej 2000. Niestety ale bez trudu znalazłem pracę o sporo lepszym wynagrodzeniu.
1
Anonim 2017-06-18 12:50
Ktos zna jakie zarobki sa na stanowiskach koordynatorow?wawa
kierownik z innej branży 2017-06-19 11:55
Zgodzę się z Tobą co do chaosu i braków kadrowych, ale tak jak w większości firm handlowych taką mamy rzeczywistość ! Pracuje w handlu już 10 lat i wiem że bałagan jest wszędzie ale to od nas managerów zależy czy tym ludziom będzie się dobrze pracowało to my bierzemy za nich odpowiedzialność i jak coś jest nie tak zawsze możemy reagować! jeśli druga strona to nie widzi to wiedz e przynajmniej będziesz szczery ze sobą ze zrobiłeś wszystko aby ludziom w zespole dobrze się pracowało...
Sam teraz myśle o zmiane pracy ale tylko ze względu na warunki finansowe bo obsługa zarabia lepiej a u nas kierownik coraz gorzej czy możesz podać srednie zarobki jako kierownik działu handlowego na początku, bo dziś pojawiła się oferta pracy...zastanawiam się czy nie aplikować z góry dzięki za odpowiedź
Stary kierownik 2017-06-20 12:32
Cóż mogę więcej napisać. Warunki finansowe? Sam wiesz jak jest. W lm zależy wszystko komu jesteś przychylny i komu przytakujesz, tu doświadczenie czy wiedza nie mają żadnego odniesienia do zarobków. Konkurencja bez trudu przebiła ofertę lm, której tak na marginesie nawet nie było. Z resztą widać co się w lm dzieje, coraz więcej Ukraińców coraz mniej starych pracowników z dłuższym niż kilka lat stażem a to o czymś świadczy. No i jak wejdziesz coś kupić np w weekend nie ma obsługi, co dawniej nie miało miejsca. Szkoda na to patrzeć.
Stoper 2017-06-20 13:11
Czy ktoś ma informacje w temacie pracy dla koordynatora ds. sprzedaży? Czy można liczyć na godziwe zarobki w firmie? Jak wyglada sprawa dodatków do zasadniczej, czy są jakieś? Jak się pracuje w firmie, bo pracy to jest sporo z tego co się orientuję. ?
były 2017-06-21 07:51
od sprzedaży nie jest pracowni działu przekształcony na doradce pracownik ma doradzić klientowi a nie wciskać towar ta sama sytuacja jest na stacjach paliw na kasie może jeszcze masz wpływ na sprzedaż ale oni wymagają od pracownika podjazdu sprzedaży płynów itp a on nic z tego niema bo towar nabija kasjer.Prawda jest taka że to jest mafia przedstawiciele dają w łapę kierowniką itp za sprzedaż już wiele takich spraw było choćby w kaufland ,auchan sprawa w prokuraturze .Pracowni działu ma zaopatrywać dział,sprawdzać ceny,daty, pomóc klientowi i to wszystko ,kasjer ma kasować.Miałem na rozmowie w castoramie od kierownika debila zadanie żebym sprzedał mu długopis stanowisko doradca zaśmiałem mu się w twarz i wyszedłem powiedziałem że nie jestem akwizytorem bo wciskanie towaru to akwizycja nic innego
Stoper 2017-06-23 23:21
Nie jest łatwa praca w handlu ale akurat w Leroy Merlin Polska w Warszawie jest bardzo dobrze. Jeśli ktos nie lubi tego rodzaju pracy niech tu nie zaglada
Zostaw swoją opinię o Leroy Merlin Polska sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Leroy Merlin Polska sp. z o.o.