logo Leroy Merlin Polska sp. z o.o.

Leroy Merlin Polska sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Leroy Merlin Polska sp. z o.o.

Herrera 2017-08-09 19:57
@Nie moge dłużej czytać jęczenia tych którzy pracuj.

Nie wiem skąd się człowieku urwałeś , ale nie wnikajmy w to.

Małe sprostowanie :
- Telefon fakt dostajesz z logo LM. Tylko jeden mały haczyk jest jak coś się dzieje z Twoim zamówieniem , towaru nie wywiozłeś na magazyn czy cokolwiek od razu jest telefon w wolny dzień dzwoni kierownik , zastępca czy ktokolwiek. Także jesteś uwiązany.
- Akcje po przepracowanym roku czasu na umowie na czas nieokreślony zostajesz akcjonariuszem. 1399,60 zł tyle wynosi na czysto wartość akcji możesz je wypłacić jak sie urodzi dziecko , remont, ślub. Po 5 latach możesz wybrać je dowolnie bez żadnej przyczyny. Żeby nie było tak kolorowo musisz wypełnić pit bo to jest twój przychód. Wysyłają z konta z Luksemburga oni nie płacą podatku jako firma ale ty musisz czyli jak np wypłacasz po 5 latach akcje (6998 zł) 1400 zł wychodzi na PIT.

Małe sprostowanie dwóch rzeczy , które uparłeś się , że są super na resztę szkoda mi czasu.

Dla ludzi, którzy chcą podjąć pracę w LM :
Ktoś kto mieszka z rodzicami , LM będzie jego pierwszym pracodawcą , ma samochód (Tico, Corsa, Lanos,Clio) da się wyżyć, 2400 zł brutto na sam początek jakoś 1650 zł no chyba , że masz multisporta i luxmed poszerzony to wyjdzie delikatnie ponad 1530 zł na RĘKĘ.
Ludzie którzy mają rodziny, mieszkanie, opłaty, nigdy w życiu nie wyżywią rodziny i nie będą godnie żyć jak na człowieka przystało, żeby nie martwić się ile jeszcze zostało do 10tego.
Po pierwszym roku podwyżka 100 zł brutto.
Jesteś od wszystkiego , przebudowy (co kwartał ) alejki , ceny , obsługa , ścieranie kurzy, zamawianie towaru , obsługa klienta, składanie zamówień dla klienta na magazyn , umawianie transportu, bycie zazwyczaj samemu na zmianie bo nie ma ludzi do pracy, akcje handlowe w tym (nocki) inwentaryzację , przygotowania do nich, które trwają 2 tyg , przygotowania podiów działu oznaczeń gazetki promocje które są raz na 2tyg w pracy od 13-23 ew 15-23 .
Szkolenia są po około 3 miesiącach tego co już dawno się nauczyłeś pracując (na dole)
Koledzy, koleżanki z działu zazwyczaj we wszystkim pomagają na początku póki się nie dowiedzą , że zarabiasz tyle lub więcej co oni po 3 , 6 latach wtedy radź sobie już samemu, kierownik nie pomoże , bo zazwyczaj sam nie wie co zamawia i jakie produkty ma na dziale juz nie mówiąc o sprzedaży .
Ukrop straszny w lato się nie da wytrzymać 35 stopni na dziale , klienci wychodzą bo jest za duszno , pytają się jak można tutaj pracować?
Klimy nie założą tłumaczenie , że sklepu nie stać na utrzymanie drogie koszty itp przypomnę , że sieć robi 7 cyfrowe dochody w ciągu roku :)
Mobbing na porządku dziennym wystarczy wpisać w Google.
O tym wszystkim jaki cyrk tam jest to można książkę napisać , ludzie którzy pisali powyżej negatywne odczucia maja w 100% rację.
Najważniejsze AWANS. Jak kierownik Ciebie nie lubi nie będziesz awansować. Firma stworzyła od tego roku nowy program kuźnia talentów po to aby każdy mogł zgłosić swoją kandydaturę. OK, zgłosisz masz informację od dyrektora , kiedy będziesz przestawiał swój projekt danego podrejonu swojego działu. w 99% oblewasz go , bo zawsze się znajdzie coś , ktoś kto ci dopier**li w taki sposób na tym spotkaniu , że już nie będziecie się kolegować z pewnością. Zrobione jest to po to aby ludzie się zamkneli , że nie mają szansy , mają ale tylko złudną.
Grafiki układa kierownik ew jego zastępca , zazwyczaj masz może jeden weekend wolny , jak potrzebujesz jakiś dzień wolny to sie dogadasz ale nie więcej niż 2 dni. Na popołudnie i zmiany typu 10.45-19.00, 11.45-20 .13-21.15 to będa twoje ulubione i kilka w miesiącu na 7-15.
Jest więcej firm , które traktują pracownika z należytą godnością i szacunkiem bo niestety tutaj go brak.
i ważne pytanie czy rzeczywiście jest tak ważny dodatek 20 zł na pranie ciuchów i telefon , który was i tak uwiąże?
A i jeszcze bym zapominał o najważniejszym osoba , która się tak fascynowała LM powyżej w biedronce najniższa płaca to 3000 tyś brutto tak jak w Lidlu z takim samym zapleczem socjalnym.
W biedronce jestes pracownikiem/kasjerem/sprzedawcą w Leroy Merlin tynkarz/malarz/akrobata człowiek od wszystkiego.
Aż przypomniałeś mi czasy zielnej puszki , taka sama gadka , mydlenie oczu, zagrywki , i nigdzie nie będzie lepiej niż masz tutaj.



21
Kamil 2017-08-10 10:39
Bardzo dobrze napisane ale tamtemu zapatrzonemu w LM nie wytłumaczysz...To ludzie, którym zrobiono wodę z mózgu. Jak ktoś dłużej popracuje to widzi jak jest. Jeśli chodzi o mobbing to dodam tylko jedną rzecz, mój kierownik powiedział, że dopóki nie podpiszę DOBÓWKI (łamanie doby pracowniczej) to nie mam co liczyć na prośby grafikowe i nie będę brany pod uwagę. Takie zachowania ze strony dyrektorki i kierowników są na porządku dziennym!
5
Johny 2017-08-10 13:49
Oto charakterystyka osoby pracującej w LM, która nie da złego słowa o firmie powiedzieć. Na targówku dobrze go znają ;)Otóż facet po 30 stce nie potrafi nic, ma dwie lewe ręce, nie radzi sobie z zamówieniem, z obsługą klienta a nawet najprostszymi poleceniami. No ale potrafi za to świetnie donosić oraz podlizywać się do kierowników. Najlepiej wychodzi mu podsłuchiwanie i obgadywanie a ,że kierownik lubi ploteczki to kolega jest doceniany. Co roku podwyżka, pchanie go wyżej, faworyzowanie i chwalenie...hmm dlatego taki nie narzeka na prace w LM bo grunt to dobrze się podlizać...
11
Uzer 2017-08-12 19:40
Jeśli dla niektórych LM jest tak złym pracodawcą to po co tu pracujecie i każdy się wymądrza? Poza tymi mądrościami trzeba jeszcze mieć smykałkę do pracy w handlu. Bez tego praca jest tylko ciężarem bo generalnie handel jest trudny ale też daje satysfakcje.
Nie moge dłużej czytać jęczenia tych którzy pracuj 2017-08-14 19:52
Nie musisz odbierać...
Nie musisz go brać do domu...
Natomiast musisz wykonywać swoją robote jak nalezy. Ktos za ciebie od klienta dostaje baty bo ty nie wyniosles i dziwisz sie ze ktos dzowni dopytac co jest grane ? Mistrzu...
Firma mu daje akcje a on jescze jeczy ze podatek musi zaplacic. Potracany jest od tych akcji. Ty nic nie placisz z wlasnej kieszeni. Sorry stary, mozesz nie brac. Dostaje zle nie dostaje tez zle. Najlepsi sa tacy mistrzowie.
Ile ty bys chcial na poczatek dostac jak ty prostej czynnosci czyli odlozenia towaru nie potrafisz wykonac. Juz widze twoj zapal do szkolen naeet slowem pewnie nie wspomniales zeny cie kirownik zapisal.
Trzeba bylo sie uczyc nabierac doswiadeczenia a nie teraz plakac. Podwyzka nie pasuje to oddaj koledze. Temperaturka nie taka to idz do chlodni robic albo do Norwegii."drogie koszty" no z taka skladnia to nawet na wozkoweg ciezko bedzie sie rozwijac.
"Robi dochody" gdzies ty slyszal takie sformulowanie. Wiesz co to ekonomia ? co to marza i koszty, a co w rezultacie zostaje ? Wez podaj sie dymisji, lepiej bedzie dla ciebie. Wroc do szkoly i zycie stanie sie latwiejsze i piekniejsze. Kasa tez nagle sie pojawi bo i w glowie wiecej bedzie.
3000 brutto widac ze pod czapka to ty masz niewiele.
Tak tylko w biedrze to juz zostaniesz tym... w LM masz jeszcze na szanse byc kims ale niestety ty juz nie.
Nie generalizuj. Juz ci pisalem. Piszesz o swoim sklepie swojej frustracji, niewiarygodne infromacje tzn bzdury.
Nie moge dłużej czytać jęczenia tych którzy pracuj 2017-08-14 19:53
Nie musisz odbierać...
Nie musisz go brać do domu...
Natomiast musisz wykonywać swoją robote jak nalezy. Ktos za ciebie od klienta dostaje baty bo ty nie wyniosles i dziwisz sie ze ktos dzowni dopytac co jest grane ? Mistrzu...
Firma mu daje akcje a on jescze jeczy ze podatek musi zaplacic. Potracany jest od tych akcji. Ty nic nie placisz z wlasnej kieszeni. Sorry stary, mozesz nie brac. Dostaje zle nie dostaje tez zle. Najlepsi sa tacy mistrzowie.
Ile ty bys chcial na poczatek dostac jak ty prostej czynnosci czyli odlozenia towaru nie potrafisz wykonac. Juz widze twoj zapal do szkolen naeet slowem pewnie nie wspomniales zeny cie kirownik zapisal.
Trzeba bylo sie uczyc nabierac doswiadeczenia a nie teraz plakac. Podwyzka nie pasuje to oddaj koledze. Temperaturka nie taka to idz do chlodni robic albo do Norwegii."drogie koszty" no z taka skladnia to nawet na wozkoweg ciezko bedzie sie rozwijac.
"Robi dochody" gdzies ty slyszal takie sformulowanie. Wiesz co to ekonomia ? co to marza i koszty, a co w rezultacie zostaje ? Wez podaj sie dymisji, lepiej bedzie dla ciebie. Wroc do szkoly i zycie stanie sie latwiejsze i piekniejsze. Kasa tez nagle sie pojawi bo i w glowie wiecej bedzie.
3000 brutto widac ze pod czapka to ty masz niewiele.
Tak tylko w biedrze to juz zostaniesz tym... w LM masz jeszcze na szanse byc kims ale niestety ty juz nie.
Nie generalizuj. Juz ci pisalem. Piszesz o swoim sklepie swojej frustracji, niewiarygodne infromacje tzn bzdury.
Olaf 2017-08-15 11:34
Hahah ale się uśmiałem :D Człowieku co Ty gadasz? W firmie LM największą karierę robią osoby po PODSTAWÓWCE!!!Które chętnie i ochoczo raportują do kierownika to co się dzieje na dziale. Mimo swojego nieuctwa w szkole świetnie posługują się aparatem fotograficznym, aby robić zdjęcia innym i pokazać w jakim stanie kolega zostawił dział albo nie dołożył towaru. (Pozdrawiam Targówek)
Jeśli chodzi o szkolenia ciężko znaleźć czas mając pełno klientów i pracując 1:1 , robiąc przebudowy, cenówki aby wejść na stację edukację i znaleźć szkolenie. Tadzio wysyła maile do kierownika na temat szkoleń więc to rola kierownika aby mieć ekipę wyszkoloną.
Nie potrafisz nikogo przekonać do swoich racji i się czepiasz ludzi, a każdy ma prawo głosu.

9
Stopka 2017-08-15 21:30
Na szczęście już coraz częściej poznają się na tych niby pracownikach i robią z nimi porządek. Często sami współpracownicy mają dość nadrabiania za leni. Tylko dużo będzie pisania na forum jako to zła firma!
1
Marcin 2017-08-16 09:52
Po podstawówce????To chyba wiem o kogo chodzi,ale nie myślałem, że biorą takich tępaków bez szkoły nawet
4
Ja. 2017-08-16 19:30
W Biedronce 2.400 brutto + 350 premii za obecność brutto. Najwyższa pensja kasjera że stażem 3 lata i dalej. Czyli jak zachorujesz to masz 1700 netto. Faaaaajnie, co?
Śmieszek 2017-08-17 19:43
Jejku jej. Strasznie dużo złych opinii.
Tak naprawdę wszystko zależy od tego na jaki dział i jaki sklep się trafi.

Zarobki niskie, ale to stabilny przychód i nic pod stołem wiec jak to mówimy u nas na dziale " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale stabilnie" :D
W rejonie Warszawskim 2300 - 2600 brutto na start (kasjerki mniej, na działy więcej). Niedziela to +10 zł brutto za wszystkie godziny niedzielne powyżej 8 godzin(3 niedziele to + 160 brutto ). Premia albo jest albo nie. Ostatnio prawie cały rejon Warszawski ma od 5% do 25% KWARTALNYCH zarobków.
Premia za udział w wynikach to jak pisali przedmówcy ok 1500-2000 brutto zamrożone na 5 lat.

Co do samej pracy to jak już pisałem zależy jak się trafi, ale lepiej się nie narywać. W większości przypadków nie jest to opłacalne, a nie przestrzeganie bhp i pośpiech już u kilku współpracowników poskutkowało niechcianym L4.

Za kartę Multisport opłata zależna od sklepu bo każdy sklep negocjuje ceny karty osobno i fundusz socjalny różnie dopłaca. W praktyce składając oświadczenie zarobkowe jeżeli jest się sam w gospodarstwie domowym lub z partnerem/partnerką to nie liczcie na żadną pomoc socjalną z funduszu sklepowego. 180 zł brutto na święta i nara.

Sporo nowych ludzi ucieka bo pracę za 3000 brutto łatwo znaleźć, zostają ci co mają kredyt lub pracują długo i już są na tym poziomie płacowym więc narzekają ale zostają bo nie chce im się uczyć nowej roboty.

Podsumowując jeżeli potrzebujesz jakiejkolwiek stabilnej pracy i jesteś chorowity to Leroy Merlin jest dobrym pracodawcą. Jak dobrze się kombinuje i nie wychyla to nawet 2 tygodnie w wakacje się dostanie, a jak nie to L4 na 2 tygodnie :)

Paradoksalnie największy problem jest ze zwolnieniem się xD
W sklepie z którego mam informację nie da się załatwić skrócenia czasu wypowiedzenia. Jak pracowałeś 3 lata to 3 miesiące czas wypowiedzenia i nie puszczą wcześniej bo nie ma chętnych do pracy.

4
Laksi 2017-08-17 19:50
Nie polecam pracy w Leroy Merlin w Gliwicach na Rybnickiej. Co tam się dzieje to przekracza wszystko. Kasjerki zwalniają się w trybie natychmiastowym. Koordynatorki bez uśmiechu, robiące na złość. Trzeba dobrze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lizać żeby mieć fory. Kierowniczka kas...bez komentarza. Pupilki...i osoby chodzące na imprezy firmowe mają względy i zmiany ranne...inne...same popołudniówki. Grafik jest tak układany że na koniec okresu rozliczeniowego okazuje się że... są niedogodziny i trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby to nadrobić a przecież to niedopatrzenie osoby która robi grafik. Powiem krótko...w tym sklepie są nieodpowiednie osoby na nieodpowiednim stanowisku. Poprostu brak słów !!! Zespół kasjerek częściowo wymieniony ( można powiedzieć że została garstka z tych które pracują od początku istnienia tego sklepu) . Czas na wymianę pań które nazywają się koordynatorami !!!
9
Herrera 2017-08-17 23:12
Powiem Ci bo może nie wiesz, ale istnieje jeszcze inny świat w , którym weekendy masz wolne w tygodniu pracujesz od 8 do 16 w klimatyzowanym pomieszczeniu , masz wynagrodzenie dwukrotnie większe niż w LM i większość czasu spędzasz z rodziną.
Pozdrawiam Cię z tego drugiego świata.

A swoje wypociny powyżej pokaż kierownikowi , z pewnością Cię doceni :)
10
XXX 2017-08-18 14:57
Racja, też tam pracowałam. Mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing. Kasjerki zapierdzielają na kasie i rozładowują kolejki a panie w biurze"koordynatorki"przy zamkniętych drzwiach kawka i haha hihi...to się nazywa szacunek do drugiego człowieka. Praca tam to porażka
8
bobo 2017-08-19 20:33
Cala prawda o LM jest taka ze to korporacja ,jak trzymasz mordę,wykonujesz wszystko jak robot i kablujesz masz szansę zajść wyżej ale tylko szanse .Koordynator ma na początek 3200 brutto to śmiech ze boki zrywać a doradca znacznie mniej ok 2500 . Codziennie jesteś opieprzany przez klientów bez powodu a jak sie nie uśmiechasz to lądujesz na dywaniku . Najlepsze jest podsumowanie roku jak jesteś oceniany ,kierownicy maja udowodnić ze nie zasługujesz na podwyżkę to ściema na maxa .Dziwię sie ludziom co tam pracują ,ja pracowałem tam 5 lat i nic nie wniosło to do mojego życia .Ludzie obudźcie sie te wszystkie obiecanki jak przyjmujecie sie do pracy to fikcja ,nie warto tracić lat na LM
7
bobo 2017-08-19 21:11
biorą wszystkich nie maja wyjścia,zresztą nikt normalny tam nie pracuje ,bez obrazy oczywiście,nie dajcie sie zwieść ,pensja 13 jest zamrożona na 5 lat nie do wypłaty ,lux med to tylko konsultacje ,premie są słabe jak sa ,programy rozwojowe i podwyżki to fikcja dla wybranych .Jak ktoś pisze o firmie dobrze to albo Jest kierownikiem albo jest zapatrzony i omamiony .
8
Pracownik roku 2017-08-19 21:36
Największe nieuki i przydupas.. są w Toruniu. Nie wiem ale co drugi nie ma wiedzy w tym markecie. Pracowałem w Castoramie ale poziom wiedzy mają strasznie ubogi. Tylko szanowni HR na rozmowie kwalifikacyjnej się wymarzają 3 pytania o firmie i taki osobnik nie wie jak odpowiedziec. Ogólnie chyba nawet w Obi lepiej wygląda sytuacja.ale nie ma co się dziwić za 1800 zł też bym się nie uczył.
1
Katarzyna 2017-08-20 09:07
W Leroy Merlin pracują osoby czekające aby uciec stąd na emeryturę, osoby które mają wykształcenie podstawowe i nigdzie ich nie chcieli bo są za tępi, albo osoby które się zasiedziały tutaj i korzenie zapuścili...Firma najbardziej lubi tych co nie mają wyjścia i muszą tu pracować, bo można ich łatwo wykorzystać i dać 100 zl podwyżki a oni są happy. Taka prawda, w firmie coraz gorzej, ludzie normalni i ambitni, nie dający sobie wejść na głowę szybciutko się orientują i składają wypowiedzenia po 2 tygodniach. Dlatego nie ma ludzi do pracy i trzeba wciąż ogłoszenie na Pracuj.pl dawać...
9
pocahontas 2017-08-20 12:57
Koleżanko trochę przesadziłaś z tym,że osoby pracujące tutaj są za tępe na inną pracę. Szanuj innych i wyrażaj się z szacunkiem. Jak się tutaj nikomu nie podoba to niech się zwolni,a nie płacze ciągle,że to źle tamto źle. Wynagrodzenie płacone w terminie,ubezpieczenie jest,szansa na awans jest tylko trzeba chcieć. Można być ambitnym i nie dawać sobie wchodzić na głowę i pracować w LM. Skoro tego nie umiesz albo inni tego nie umieją to niech się zwolnią i nie obrażają innych.
Robert pracownik LM 2017-08-20 14:04
A co nieprawdę napisała? U nas pracuje koleś po podstawówce co chyba nawet podpisać się nie potrafi, ale do tyrania na ogrodzie jest dobry bo gdzie go indziej wezmą? Każda firma szuka z minimum średnim wykształceniem
7
Piotr Wawa 2017-08-20 14:36
Pracowałem 4 lata w LM i na początku było naprawdę spoko. Niestety zmienił się dyrektor i jest teraz fatalnie dlatego ludzie nie chcą tu pracować. Mobbing na porządku dziennym, donosicielstwo i kolesiostwo,podwyżki śmieszne, blokowane awansów jak się za kimś nie przepada. Firma dla mnie już nie miała nic do zaoferowania. Nie dziwi mnie. że biorą osoby z podstawowym wykształceniem, bo tutaj już każde ręce do pracy się przydadzą. I tak później osoba z wyższym wykształceniem i doświadczeniem zarabia mniej niż taki po podstawówce bo tu głównie docenia się wazeliniarstwo.
8
Jacek 2017-08-20 17:45
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. LM to jedna z wielu firm.
2
pocahontas 2017-08-22 07:48
Wg mnie napisała nieprawdę,dlatego,że pracownicy z podstawowym wykształceniem jest namiastka. Niektórzy mają wyższe i tu pracują. Owszem panuje tu wazeliniarstwo i donosicielstwo ale da się z tym żyć. Tylko trzeba do takich osób podchodzić dyplomatycznie i ma się spokój :) Tak jak napisał Jacek wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Nie rozumiem osób które tak narzekają,jak im tak bardzo źle i niedobrze niech się zwolnią -.-
1
Stefan 2017-08-24 11:15
Czym jest spowodowane, że Leroy Merlin ma tak długą listę ofert pracy? Wprawdzie oferta jest dla wszystkich placówek handlowych ale mimo wszystko jest długa? Oceny na forum są bardzo różne, od czego to zależy?
zieloni 2017-08-25 09:27
Od sprzątania jest firma zewnetrzna ... Grafik? Kwestia kierownika ja mam tak jak chce . Jesli ktos nie ma pojecia o biznesie i co można zmienić żeby zarobić to dlaczego ma być na wyższym stanowisku? Tak wam zle w lm to się zwolnijcie i idźcie do biedronki za 2450 brutto i dwóch na sklepie bo wszyscy na l4 siedzą ... Telefon czy bonifikaty to dodatek nie pasuje? Nie bierzcie .. Wszyscy narzekacie ale to tylko wina nieudaczników którzy nie potrafią wyciągnąć pozytywnych aspektow . Ktoś napisal o doplacie za okulary .. Sa dla każdego nieważne czy doradca czy kasjer ... Przynosisz fakturę i 200 masz z powrotem .. Jesli masz mobing na sklepie zglos na inspekcje pracy i po temacie czasy SS sa za nami wiec jak masz kierownika dupka to go podaj ... Widać ze nie którzy chcieli by zarabiać kupe kasy i najlepiej nie robic ... Handel zawsze byl ciezki .. Zawsze możecie jechac na ogórki :) pozdro zieloni
2
Zielonka 2017-08-28 20:47
Drodzy pracownicy mam świeże wiadomości. Były pracownik Leroy Merlin Targówek wygrał dziś sprawę o nieuzasadnione wypowiedzenie i otrzyma odpowiednie zadośćuczynienie oraz poprawią treść wypowiedzenia na jego korzyść. Brawo trzeba walczyć o swoje prawa i nie dać sobą pomiatać.
9
Mikolaj 2017-08-29 09:08
Super gratulacje. Z tego co wiem firma czesto w sadzie bywa i przegrywa;)
5
Stefan 2017-08-29 11:38
Widziałem ostatnią listę ofert pracy Leroy Merlin i powiem, że jest długa. Czyżby ogólny brak ludzi do pracy zaczynał dotykać firmy? Może jak zaczną rosnąć zarobki to wiele osób wróci do pracy w kraju?
1
Kaja 2017-09-07 10:09
Byłam na rozmowie o pracę miła Pani zaproponowała mi 1813 netto więc moim zdaniem jest to poniżej normy jaka mogą zaproponować nie dziwię się że nie ma u nich chętnych do pracy a sklep świeci pustkami pod względem pracowników ...
2
Iwona 2017-09-07 11:14
@Kaja a to nie była jakaś podstawa? Może premia była jeszcze do tego? Czy ktoś z pracowników sklepów Leroy Merlin Polska może się wypowiedzieć? Kwestia zarobków jest ciężka do określenia, bo często zależy od doświadczenia, stanowiska, dlatego może ktoś chociaż powie o widełkach, żeby te kwestie wyjaśnić.
Stefan 2017-09-11 09:34
Rynek pracy potrzebuje ludzi i dlatego firmy maja ciągle potrzeby.
były pracownik 2017-09-12 10:11
Wypowiem się na temat zarobków gdyż mój staż w Leroy Merlin to kilka lat a obecnie od pewnego czasu już zakończyłem swoją przygodę i pracuję w innej firmie. Jeżeli chodzi o to co zarobicie w Leroy jest to goła podstawa plus dodatek za niedzielę drugą i kolejne w miesiącu. Podstawa to 2400 brutto na umowie na czas określony i 2600 brutto na czas nieokreślony. Raz w roku podwyżka 200 zł brutto może być ale nie musi. Zależy to głównie od układu z kierownikiem inne czynniki nie mają na to wpływu. Są osoby, które pracują kilka lat bez podwyżki gdyż nie są pupilami kadry zarządzającej. Jeżeli chodzi o premie kwartalne owszem kiedyś były natomiast obecnie zmienili sposób naliczania premii i raczej przeszły one do historii. No chyba, że kwota 80zl raz na kwartał może być nazwana premią. Z dodatkowych profitów można wspomnieć o karcie benefit, której cześć kosztów pokrywa pracownik. Nie ma natomiast tak podstawowej rzeczy jak dodatku urlopowego gdzie w większości firm to podstawa. Ludzie zwalniają się lawinowo szczególnie ci nowi, jak zorientują się jak to od środka wygląda. Jest to firma, która w moim regionie jest w czołówce najgorzej płacących firm. Dla przykładu Lidl mieszczący się nieopodal gwarantuje zarobek 2950 zł. W Leroy już nawet nie udają, że szukają specjalistów i na nich bazują. Szukają obojętnie kogo bo wiedzą, że te osoby i tak odejdą po kilku miesiącach. Jest to praca dla osób, które zadowolą się kwotą 1700-1800 zł i jeżeli trafią na odpowiedni dział to chwilę mogą popracować, ostrożnie z działem ogród gdyż tam powinni płacić minimum 3 tyś za wypruwanie żył. Czy można awansować w Leroy? Usłyszycie, że tak bo są programy rozwoju z tym, że decyzja o tym należy do przełożonych, którzy najczęściej mają małe kompetencje i wiedzę. Poza tym stanowiska są już obsadzone a jak można zauważyć często na nie zatrudniane są osoby z zewnątrz.
7
WauBRZYCH 2017-09-12 14:52
Wejdz w wujka google castodramat jak twierdzisz ze w castuchu jest fajnie nie jest 8 lat tan tyralem
ccc 2017-09-20 15:04
Praca na stanowisku kasjer. To 3/4 etatu i 1200 na rękę. dasz radę utrzymać się ? Osoba to proponująca niech zatrudni kogoś ze swojej rodziny, może matkę lub żonę. Kpina z ludzi !!!!!!!!!!!!!!
3
Iwona 2017-09-21 15:07
@ccc czyli ile godzin? Bo stawka obowiązująca w Polsce to 13 zł/h, więc ta pensja wydaje się za niska. A sam chciałeś taki etat. Czy firma nie proponowała całego etatu?
serafin 2017-09-28 13:23
Hej Iwona. Pytasz poważnie? 13 złotych dotyczy umowy zlecenie. Skoro pracownik pisze o 3/4 etatu znaczy ze jest to 3/4 etatu czyli 168 godzin razy 0.75. Z resztą w LM funkcjonują tylko umowy o pracę jako kasjer. W 2017 roku minimalna pensja netto na caly etat wynosi 1459zł netto czyli do REKI. Posiadając te informację z pewnością odpowiesz sobie na pytanie czy 1200 netto czyli do REKI na 3/4 etatu jest możliwe. Ale odpowiem - TAK - bo takie jest prawo w Polsce. A te 3/4 etatu to nie kwestia wyboru tylko jedyna opcja często na kasach jest. Rozwiałem watpliwości?
5
Pracownik Roku 2017-09-29 06:52
Firma udaje że płaci a pracownicy udają że pracują .
4
Aleksander z Wawy 2017-09-29 09:58
Dobrze ktoś napisał, wyżywają się na pracownikach bo sami są sfrustrowani. Mobbing jest tu na porządku dziennym, jak chcesz pracować w LM to musisz brać leki uspokajające bo tam się nie da normalnie pracować...A Iwona zadaje głupie pytania bo musi(jest opłacona aby tuszować złe komentarze)
5
Iwona 2017-09-29 11:44
@Aleksander z Wawy wyobraź sobie, że nie jestem opłacona przez nikogo, żeby tuszować złe komentarze, bo jak zauważysz mój stosunek jest całkowicie neutralny. Jestem moderatorem serwisu gowork.pl i pracuję tylko dla firmy gowork.pl a nie opisywanej na forum Leroy Merlin Polska. Chcę pomagać osobom zainteresowanym pracą prowadząc tor dyskusji na forum. Tym spowodowane są moje pytania. I dzięki merytorycznym odpowiedziom jesteśmy w stanie razem komuś pomóc.
Black 2017-10-06 22:21
Hej.
Praca generalnie jak w każdej innej firmie w Polsce. Jak ekipa na dziale jest zgrabna to wszystkim się dobra pracuje. Finanse we Wrocławiu na doradcę to w tym momencie 2650-2900 brutto.
Podwyżki raz na rok w lutym. Premie uzależnione są od progresji. W pewnym momencie progresja i premie się kończą.
Buba479 2017-10-10 12:18
Premie kwartalne są jak jest zysk, nie na każdym sklepi dopłacają do wakacji, Luxmed to jedna wielka porażka tylko internista jest za darmo, dodatek do prania odzieży roboczej to obowiązek pracodawcy tak mówi kodek pracy i ustawy, akcje tak ale możesz je wypłacić po pięciu latach od naliczanie w danym roku. Telefon służbowy to wymóg rynku a nie dobra wola pracodawcy, podwyżki tak , Ci co się wykazują to dostają ale są to tak śmieszne pieniądze , że tego nie odczuwasz. W wiem co mowie bo pracuje w tej firmie 9 lat, są takie paradoksy w firmie , że stary pracownik zarabia 200 zł więcej lub mniej od nowo zatrudnionego. Czytając twój post mam wrażenie , że jesteś człowiekiem , który nigdy nie pracował na tak zwanym parkiecie, a z central ?
3
Stanek 2017-10-10 16:53
Teraz sa takie możliwości pracy w firmach, że chyba nie ma co narzekać!!
kise 2017-10-11 17:15
Co wy za głupoty gadacie? Płaczecie że starsi pracownicy zarabiają mniej a kto z was prosił o podwyżkę? Premia to fikcyjne pieniądze? Premie dostajecie za wynik a wynik zależy od was! Jak widze kolegów z pracy co wolą gadać we 4 zamiast doczepić ceny czy poukładać towar, to wcale sie nie dziwie ze na was donoszą... Kierownicy są różni, ale większość ma głowę na karku i jak juz daje zjeby to dla waszego dobra bo lepiej dosta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niż dyscyplinarne wypowiedzenie umowy (kto pracuje ten wie ze na każdego sie cos znajdzie, BHP jest nagminnie łamane i mało kiedy karane) telefony? teraz możecie sobie zrobić ceny bez wklepywania kodu do komputera, albo jak macie towar do sprawdzenia na magazynie to nie musicie latać do biurka tylko wszystko macie pod ręką. a jak ktoś do was dzwoni? wasza dobra wola ze odbieracie, ja jak czegoś nie wiem dzwonie do koordynatora i sie pytam, jak ma czas odbiera a jak nie to nie. Jedyny minus to te plastikowe koszulki ale jako że są kolory biało-czerwone i jesteśmy sponsorami polskich piłkarzy to da się to wytrzymać (ta duma kiedy w TV pokazują nas jako sponsorów
Dumny 2017-10-11 18:17
Hahaha duma???? Mnie najbardziej rozpierała gdy w białej koszulce musiałem przerzucać ekogroszek;)Chodzenie i proszenie o podwyżki? Ile ty pracujesz chłopcze i w jakiej kuźni Cię strugali?Wiesz co to jest EDP/PRO? To tam masz możliwość pokazania swoich zalet. A wiesz co usłyszeli pracownicy budowlanki od dyrektora na W3 ( Wawa Jerozolimskie)jak poszli się upomnieć o podwyżkę? NIKT WAS TUTAJ NIE TRZYMA NA SIŁĘ.
Ciekawe czy pracownicy biedry też są dumni, że ich firma wspiera reprezentacje Polski hahaha
4
Silvia86 2017-10-11 20:24
Hej hej czy do LM trzeba gotowe zaśw o niekaralnosci ?
Stef 2017-10-12 09:56
Hej, do LM nie trzeba zaświadczenia o niekaralność. Tam biorą każdego jak leci bo nie ma rąk do pracy
3
pocahontas 2017-10-13 06:46
Buba 479. Przecież jak tak Ci źle to się zwolnij. Z tym pakietem to przesadziłaś.. Skoro zależy Ci na większej dostępności lekarzy to rozszerz sobie pakiet. Co do podwyżek to ja bym też nie przyznawała osobom które jak najmniej mają wkładu własnego w dział.
Ironia 2017-10-14 18:35
Matoaka, BUBA 479 tylko stwierdził, a Ty piszesz, że jak tak źle ma się zwolnić.
Napewno Ty masz duży własny
wkład w dział.....
3
Mario 2017-10-16 23:48
Nie pracuję w tej firmie od miesiąca więc wypowiem się na świeżo jak to wygląda. Zatrudniłem się w lm w tych dobrych czasach kiedy wiedza i fachowość były doceniane przez dyrekcję. Kilka lat temu kiedy dyrektor chodził i witał się z pracownikiem, z każdym chwilę pogadal czy to na sali sprzedaży czy na tzw palarni. To były czasy kiedy czuliśmy się zespołem i dzięki temu chcieliśmy dać coś od siebie więc robiliśmy sprzedaż progresja rosła. Czuliśmy się jak handlowcy gdyż nie było spoglądania przez ramię, margines zaufania do pracownika był odpowiedni. Budowało to pozytywne relacje i sens pracy w lm. Były podwyżki, luźna atmosfera w pracy i wpływało to na zadowolenie klientów. Pracownicy byli traktowani z szacunkiem i poważnie. Ale do meritum, zmienili się dyrektorzy i na tę funkcje wszedł nowy narybek. Nowy narybek uczył się widocznie z nowych książek uczących myślenia od nowa. Więc stwierdzili, że to co było do tej pory jest be. Nie zastanowili się, że klient znający sklep nie lubi zmian bo przez to traci czas i niepotrzebnie się denerwuje. Nowy narybek nie słucha klienta pomimo iż pewnie nawet przez sen recytuje mantrę - klient jest dla nas najważniejszy. Więc wprowadzono zmiany a w ślad zmianami nastąpiła lawinowa ilość odejść pracowników znajacych lm od podszewki, ludzi, którzy robili obroty sięgające kilku milionów,o którym nowym pracownikom o ile tacy są nawet się nie śniło. Ci ludzie z bogatym doświadczeniem już zasilają szeregi konkurencji a w lm kierownictwo i dyrekcja zastanawia się dlaczego maleje ilość klientów... Ci co zostali boją się nawet głośno myśleć tylko w kuluarach wylewają wiadra pomyj. Tak więc lm z firmy, która kilka lat temu można było śmiało polecać jako dobrego pracodawcę stał się miejscem absurdu, wyzysku, mobbingu. Odchodząc z lm czujemy ulgę i satysfakcję a po miesiącu jak w moim przypadku nie rozumiemy dlaczego wcześniej nie zdecydowaliśmy się na ten krok. I nie dajcie się nabrać na tanie słówka i nieszczere uśmiechy przed podpisaniem umowy... później czeka na was sroga lekcja. Pozdrawia były już na szczęście pracownik jednego z lm na południu.
4
Stoper 2017-10-17 10:15
Praca w Leroy Merlin Polska jak praca w handlu, kto chce tu pracować to wie co będzie robił. Po co to narzekanie? Może komuś zajęliście miejsce pracy a teraz nie pasuje? Tym co mają dwie lewe rączki wszędzie będzie źle!
Zostaw swoją opinię o Leroy Merlin Polska sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Leroy Merlin Polska sp. z o.o.