logo Leroy Merlin

Leroy Merlin

Warszawa

Opinie o Leroy Merlin

chętny 2017-01-15 16:45
Na jakim dziale taka chętna, bo jestem zainteresowany;)???
Pravownik 2017-01-15 17:04
Na jakim dziale pracują asystentki ?
zielonomi 2017-01-15 17:15
jesteście żałośni!!! właśnie dzięki takim osobom jak wy dany sklep ma opinie jaką ma.. wypowiadają się tu osoby zazdrosne i nie mające widocznie swojego życia! jest to forum o pracodawcach a nie ludziach z jakimi współpracujecie, jak tacy jesteście odważni jeden z drugim to powiedzcie danej osobie to w oczy.. jednego dnia bawicie się i pijecie razem, a drugiego rozsyłacie ploty, żal mi was.. tak jak ktoś już wyżej napisał, jak wam nie odpowiada praca to ją zmieńcie, bo nikt was tu na siłę nie trzyma!
9
chętny 2017-01-15 17:41
nie wiem, na tablicy tylko asystent księgowy jest.
Pravownik 2017-01-15 18:32
Bo teraz to się nazywa koordynatorka.
Ja 2017-01-15 20:44
Ludzie zajmijcie się pracą, a nie plotkami. Każdy robi jak uważa. Dużo złośliwości macie w sobie i zazdrości.
Pozdrawiam Wszystkich plotkarzy
4
Mariusz Matuszko 2017-01-16 09:33
Nie wierzę, że tutaj aż taki prymityw pracuje! Chociaż pewne fakty są zastanawiające...
6
Szymon DOK 2017-01-17 22:24
Pracuje w lm targowek od 2010 na tamte czasy stawka na start 2200 brutto teraz 2700 brutto. Niestety wyrownan dla pracownikow z dluzszym stazem nie bylo. Plusem jest to, ze jest premia kwartalna od odbrotu sklepu max 90% wyplaty. Niestety nie zawsze ta premia jest. Drugi plus to akcje co roku dostajemy pewien udzial w zyskach. Trzeci to opieka medyczna zawsze mozna sie szybciej dostac do lekarza. Minusem jest to, ze praca jest bardzo ciezka szczegolnie w sezonie, wiec moim zdaniem powinny zostac podniesione pensje szczegolnie jak ktos dlugo pracuje i zarabia nie wiele wiecej od nowego pracownika. Najgorsze jest to ze we wrzesniu poprosilem o nowy polar mamy styczen a nadal nie mam tego polaru. Czy ktos wie co z tymi polarami? A zeby tego bylo malo autobus 112 nadal sie spoznia. Czy ten ZTM jest powazny? Czy ktos ogladal juz nowy odcinek "ucho prezesa"? Na koniec pozdrawiam wszystkich tych, ktorzy zamiast pracowac czytaja to forum :)
17
MarioBros 2017-01-18 14:42
Uderz w stół a nożyce się odezwą...Chcecie zgasić tych co mówią prawdę? To portal gdzie ludzie mają prawo napisać jak im się pracuje, a praca to też ludzie. Nie zauważyłem aby ludzie tu kłamali, raczej piszą jak jest. Polarów brak tak jak nie można doprosić się koszulek czy spodni, podwyżki są marne, nie ma wyrównań dla pracowników z długim stażem i coraz mniej szacunku kierowników do doradców. Odkąd jest nowa dyrektorka jest po prostu źle.Piszę to z własnego doświadczenia którego nabrałem pracując 8 lat na targówku i mam porównanie jak było kiedyś a jak jest dziś.
11
Pan K 2017-01-18 20:16
Jak ci tak zle to zwolnij sie.
2
SZCZERA 2017-01-18 22:36
Drodzy " koledzy i koleżanki"
Wydawało by się , że pracujemy w gronie ludzi dorosłych.... no cóż po przeczytaniu tych herezji już nie jetem tego pewna. Nie wydaje mi się , żebym ja, czy też ktokolwiek z piszących powyżej był upoważniony lub też przez kogokolwiek zobowiązany do oceny moralności i postępków innych . Pewne jest tylko jedno " JUŻ CZAS DOROSNĄĆ MOI DRODZY , LATEK PRZYBYWA ... ZATEM CZAS ŻEBY I W GŁÓWCE PRZYBYŁO ( ŻEBY ROZUMEK NIE BYŁ " KUBUSIOWY " )
POZDRAWIAM :)
5
XYZ... 2017-01-19 08:02
Pani Dyrektor ,
definicję herezji powinna Pani sobie przypomnieć ,
bo jeśli wypowiedzi pracowników ,które co chwila są potwierdzane przez innych , określa Pani takim mianem to rzeczywiście nie pracuje Pani na właściwym stanowisku .
Przypominam ,że tak jak trener drużyny odpowiada za zwycięstwa i przegrane , a także za to co dzieje się w drużynie, tak Pani odpowiada , jako główny manager LM Targówek , za to co dzieje się w sklepie , a zrzucanie winy na " małe rozumki" jest odpowiedzią ,której bym się spodziewał raczej od podrzędnego kierownika , zresztą doskonale zdaje sobie Pani sprawę co się dzieje na sklepie , tak jak doniesiono Pani o sporej aktywności pracowników na tym forum , tak donoszą Pani "( ciężko mi znaleźdź odpowiednie określenie , więc niech każdy określi te osoby po swojemu )" o wszystkim co się dzieje na sklepie , a teraz udaje Pani "Niemca " przed kim , przed zwierzchnikami ?? no bo nie przed pracownikami prawda ?? ,gdyby dbała Pani o pracowników to nie było by skarg na tym forum tak wiele , nie mówi tylko o pieniądzach , no bo de facto pracujemy by zarabiać ,ale godne warunki pracy też są ważne , a godne warunki pracy to również prestiż dla firmy , ale o czym my możemy marzyć skoro tyle czasu mówi się choćby o otwieraniu firmy , mamy na 6,30 kierownik przychodzi o 6,25 i się śmieje ludziom w twarz , " szybciej ,szybciej , bo jeszcze musicie się przebrać i zdążyć odbić przed 6.30 bo będzie spóźnienie " i to jest chamstwo na jakie Pani pozwala w sklepie , ludzie przed wejściem rano czekają godzinę , półgodziny bo tak mają autobusy ( oczywiście nie Pani sprawa ,prawda ) ale można by zainstalować zamkniętą wiatę na czytnik kart z grzejnikiem w środku ,żeby jak już ludzie czekają to w ludzkich warunkach , wiele to by nie kosztowało , a mniej pracowników w okresie jesienno - zimowym chodziło by na zwolnienia .....
a na koniec mały cytat dla szczebla " wyższego "

''Bycie managerem nie wiąże się tylko z nazwą stanowiska widniejącą na wizytówce czy tabliczce na drzwiach Twojego gabinetu. To o wiele więcej''
22
MAŁY ROZUMEK 2017-01-19 10:16
XYZ świetnie napisałeś, wszystko w punkt. Ja bym dodał odnośnie małego rozumku sytuację z Sylwestra. Otóż pani która miała poranne otwarcie nie wiedziała na która się przychodzi w Sylwestra do pracy będąc osobą zarządzającą sklepem i wszystkimi pracownikami.Chciałbym widzieć jej zdziwienie jak pocałowała klamkę...
My jako pracownicy jesteśmy zobowiązani w razie spóźnienia i wcześniejszego wyjścia do wpisania tego w zeszyt i poinformowania dyżurnego. Natomiast "szlachta" przyjeżdża o której chce i ze zwykłej przyzwoitości nie potrafią powiedzieć słowa przepraszam. A ludzie od godziny 05:10 czekają na mrozie, aby na spokojnie przygotować się do pracy.
Brawo dla portalu, na którym pracownicy mogą w końcu wypowiadać swoje zdanie na temat pracodawcy.
20
Olaf 2017-01-19 12:08
Brawo Brawo polać im bo dobrze gadają, ludzie ślepi nie są i widzą co się dzieje. Niech lizusy donoszą gdzie się da, to sobie więcej ludzi poczyta prawdę. Nie ma to jak poczta pantoflowa
12
ZTM 2017-01-19 15:16
Masakra, najgorsze, że to 112 jeździ jak chce.
3
Szymon DOK 2017-01-19 17:49
Wiem, właśnie 112 jest po za rozkładem. Korzystając z okazji chciałbym zapytać wszystkich, czy ktoś może polecić dobry film wojenny oparty na faktach?
2
Szymon DOK 2017-01-19 19:05
Ja chciałbym powiedzieć, że nie piszę żadnych herezji. Autobus 112 nadal się spóźnia ;)
3
Klakier 2017-01-19 19:19
Szymon polecam serial Kampania Braci produkcji HBO . Dostępny na portalu CDA albo na HBO GO jeżeli posiadasz .
Pozdrawiam całą ekipę LM Targówek . Niech moc będzie z wami :):)

STOP HEITOM
4
Roman 2017-01-19 19:41
Rozumki Kubusiowe???I to niby o pracownikach co odwalają kawał dobrej roboty gdy inni grzeją stołki?
7
Ja 2017-01-19 19:51
Wybacz te rozumki Kubusiowe, bo to wypowiedz adwersarza . ;)
Niektórzy mądrzeją z wiekiem. . . . ale. . . . . . tym od trumny... Podział zawsze będzie na tych z kręgosłupem moralnym i tych bez kręgosłupa. Prawda w oczy kole :)
2
SMACZNEGO 2017-01-19 22:40
Targówek :/ czekanie na zimnie to niestety norma to sprawa dla telewizji . Jest o nas głośno juz chyba w każdym LM i dobrze :! to ta poczta pantoflowa o której ktoś wspominał.Niech w końcu dojdzie do szafa wszystkich szefów i się w pore obudzi bo z tego forum będzie coś większego wystarczy wysłać linka do odpowiednich instytucji. Z przerwami duży przekręt,nie mówiąc o tym że tempora powinna być na piętrze !Wolna jedna niedziela i dlatego ze prawo ją nakazuje, nawet nie cały weekend! to tragedia!Skoro SZCZERA napisalas A to powiedz B łatwo wyzywać od małych rozumków ale to ze jesteśmy najlepiej dochodowym sklepem to nie zasługa dyrektorki tylko pracowników którym się ubliża .JESTESMY nie DOCENIENI ZA SUPER WYNIKI NP.SUKCESY , WIELKIE ZAMOWIENIA,POCHWAŁY ITP.DOSTANIESZ CZEKOLADKI I GRATULACJE A DYREKTORKA PREMIĘ ZA MIAST CIEBIE.SMACZNEGO !

WPISUJCIE MOŻE W KONCU KTOŚ NABIERZE ROZUMU :! IMPREZY I KTO Z KIM SYPIA MNIE NIE INTERESUJE!
13
SZCZERA 2017-01-20 18:26
MAŁE SPROSTOWANIE : PO PIERWSZE MOJE SŁOWA KIEROWAŁAM RACZEJ DO TYCH , KTÓRZY IMPREZY WSZELAKIE OPISUJĄ NIEMAL JAK ORGIE.... PO DRUGIE - NIE TRAFIŁEŚ ... JESTEM ZWYKŁYM DORADCĄ JAK NIEKTÓRZY TU PISZĄCY , ALE DZIĘKUJĘ ZA TYTUŁOWANIE MNIE . POZDRAWIAM
3
Styczeń 2017-01-21 10:59
Inaczej wyglądają te imprezy? Niektórzy zachowują się obleśnie , karkołomnie i wiarołomnie.
9
Monia 2017-01-21 17:34
Potwierdzam na imprezach organizowanych w LM Targówek wiele się dzieje i czasem nie mogłam uwierzyć w to co widzę i jak się na niektórych osobach zawiodłam. Na sklepie też nie jest kolorowo, często słyszę komentarze i nieciekawe teksty kierowników rzucane w stosunku do dziewczyn pracujących na sklepie. Ale każdy siedzi cicho i nic nie zgłasza wyżej bo tam każdy każdego klepie po plecach...Jeśli macie do wyboru inny sklep albo inną firmę to lepiej tam się zatrudnijcie, bo tutaj nie warto.
14
Echhh 2017-01-21 18:18
W każdym sklepie LM to samo. Zatrudniani znajomi i rodziny. Imprezy to dno, ludzie zachowują się tragicznie, ale tak jest jak się zatrudnia znajomych i rodziny. Poklepywani i pod kloszem są właśnie oni i wstrzymują awanse innym, nie ma możliwości awansu jak się nie jest z rodziny kierownika albo znajomym. Nie doceniają dobrego pracownika.
11
Zuchwały 2017-01-22 17:43
Jak Ty lubisz biadolić!!! Ja pracuję już kilka lat i jakoś nie zauważyłem żeby pracowali tylko znajomi i kuzyni. Po co takie teksty piszesz. Firma jest ok. ,daje pracę, zarabiamy czasami sa jakieś bonusy. Jeśli nie chce Ci się pracować to się połóż !!!
2
Echhh 2017-01-23 18:03
Ku gwoli ścisłości znajomi i rodziny, a nie znajomi i kuzyni. Firma jest ok, bo daje pracę i mi pracować się chce. Moja wypowiedź była podyktowana spostrzeżeniami i potwierdzeniem tego co inni też napisali. Leżeć, to sobie będę na urlopie i odpoczywać. Ja zarabiam co miesiąc, a nie czasami ;) (znaki interpunkcyjne się kłaniają i czytanie ze zrozumieniem) Życzę Tobie miłego tygodnia.
1
nowy pracownik 2017-01-23 23:29
mam ofertę pracy w Leroy merlin w krasnym koło Rzeszowa i chciał bym się dowiedzieć cos o tej firmie jaka jest atmosfera i kierownictwo proszę o odpowiedz
1
ktos 2017-01-24 11:01
prosze o szczera opinie o LM mam tam zamiar rozpoczac prace na stanowisku doradca klienta.Niech ktos powie jakie zmiany i co z sobota i niedziela.Dzieki barzdo pilne
1
kajkast 2017-01-25 09:42
Pracowałam jako kasjerka we Wrocławiu. Powiem szczerze, że byłam zadowolona. Nikt na mnie nie krzyczał, nie był zły, kierowniczka kochana kobieta, bardzo wyrozumiała. Pensja spoko no i niedziele są dodatkowo płatne, więc co 3 misiące dostaje się dodatkowe pieniądze oprócz tych co są zawarte w umowie. Nadgodziny też są płacone. Ja byłam zadowolona nawet z kolegów i koleżanek pracujących ze mną. Kierowniczka dostosowała mi grafik do praktyk, które robiłam. Minusy pewnie jakieś by się znalazły jak w kazdej pracy. Zaden Polak nie był jeszcze zadowolony w pełni z czegoś.
2
PAWEŁ Pyrmo (pluton) 2017-01-25 10:12
Witam wszystkich,
W związku z bardzo dużym zainteresowaniem i licznymi telefonami chciałbym sprostować wszelkie plotki na temat mojego zwolnienia. Otóż pani dyrektor zwolniła mnie uzasadniając to pięcioma punktami:
1. Próba wymuszenia negatywnych decyzji wobec współpracownika (?)
2.Ingerowanie w sprawy osobiste współpracownika i rozpowszechnianie negatywnych treści na jego temat
3. Niekoleżeński stosunek i SZUKANIE ZWADY (?)
4.PODEJRZENIE upowszechniania nieprawdziwych informacji osobom trzecim (?)
5.Brak dbałości o dobro firmy poprzez utarczki słowne ze współpracownikiem
Na żaden z argumentów nie ma dowodu a przynajmniej mi go nie przedstawiono.
Natomiast najciekawsze było uzasadnienie ustne ZOSTAŁEM ZWOLNIONY ZA TO ŻE MOJA DZIEWCZYNA SZUKAŁA POMOCY U LUDZI ZAJMUJĄCYCH WYŻSZE STANOWISKA NIŻ DYREKTORKA. DLACZEGO SZUKAŁA POMOCY?TO JUŻ CHYBA KAŻDY WIE...
Chciałem serdecznie podziękować wszystkim współpracownikom z którymi pracowałem ponad 5 lat. Ja się nie poddaje i będę walczył dalej o sprawiedliwość :)
21
B 2017-01-25 19:07
nie daj się im i walcz o swoje. Można wygrać!!!
11
uwaga na wózki klienta 2017-01-25 22:35
chodzi po sklepie człowiek co lubi okradać wózki z pieniążków..... klient zostawia wózek w alejce a on chodzi i wyciąga pieniądze...-pracownik ochrony....(SKLEP targówek)
19
Hiszpan 2017-01-26 12:49
Może w końcu ludzie zaczną się odzywać i walczyć o swoje prawa a nie udawać, że nic się nie dzieje i fajnie jest...Bo nie jest i dobrze o tym wiecie. Wszystkich niezadowolonych z pracy i zarobków w LM zapraszam do konkurencji;) Tutaj się przydadzą osoby zaangażowane w pracę i mający wiedzę. A tam niech pracują świeżaki albo kierownictwo
16
nick 2017-01-27 15:00
proponuję zapoznać się z "ortografiom"
2
Do narzekających: 2017-01-30 18:38
Czytam, to wszystko i zadaję sobie pytanie, czy Wy tak na poważnie? Ale po kolei :
Piszecie, że na Targówku imprezy i wyjazdy są ostre ( różne"nieprzyzwoite" rzeczy, picie na umór, itd.), a ja się zapytuję : czy te osoby robią to pod przymusem? ; czy te osoby są małoletnie, czy dorosłe? ; czy jeśli byliście świadkami takich, opisywanych wcześniej scen, w jakikolwiek sposób zareagowaliście (nie, bo lepiej obgadać wszystkich na palarni, stołówce, ew.na powyższej stronie). Idąc dalej, z wpisów można dowiedzieć się, że panuje tu nepotyzm - ale nie ma przykładów. Dalej użalacie się nad zarobkami - i znowu : czy ktoś was na siłę tu trzyma? ; czy nie możecie zmienić pracy? - zawsze jest tak, że najlepiej jest tam, gdzie nas nie ma. Nie podoba się komuś - nie ma obowiązku pracy. Przesyłam link, poczytajcie i zmieniajcie: http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title,Lidl-podniesie-pracownikom-pensje-2550-3300-zl-brutto-na-poczatek,wid,18680860,wiadomosc.html
Dalej, skoro, jak piszecie, kierownicy "sieją zamordyzm", to czemu nie zgłosicie tego do Centrali (nie, Wy naiwnie myślicie, że Oni to czytają i będą na tej podstawie wyciągać wnioski), założyliście związki zawodowe? ; czy byliście z tą sprawą na Komitecie? ; przecież mamy Radę Pracowniczą - czy ktoś zgłosił się do niej o pomoc, na skargę? Jest jeszcze parę spraw, których nie poruszę, bo mało miejsca, ale na koniec dwie sprawy. 1 - mam wrażenie, że piszą te wszystkie oskarżenia, komentarze i opisy niecnych zachowań ludzie, którzy mają strasznie niską samoocenę, oraz o zachwianych emocjach pryszczatych hejterów nocną porą - ludzie weźcie się w garść i przestańcie biadolić. Przemawia przez was, oprócz beznadziei, także zawiść i zazdrość (co w tym złego, że ktoś sobie szuka partnera/ki w miejscu pracy - nieważne, czy na całe życie, czy na przygodny sex). 2 - mam wrażenie, że koleś przegiąłeś z tym oskarżeniem o kradzież pieniędzy z wózków. Cytując
"Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz? (Łk 6,41 Mt 7,3)", zapytuję się Ciebie, strażniku moralności, czy Ty nigdy nie wyciągałeś z wózków kasy? a Twoi koledzy z działu, też nie? a na innych działach, też nie zdarzyło się? a serwis? a dok?a dpt? też zarzucisz im kradzież?
Podsumowanie - atmosferę w miejscu pracy tworzą tylko i wyłącznie pracownicy. Od nas samych zależy, jaką drogę wybierzemy - czy to będzie donoszenie na kolegów, czy obgadywanie ich za ich plecami (względnie oczernianiu wszystkich na różnego rodzaju forach), czy może wspólnie coś wymyślimy, RAZEM. Bo naszą siłą jest to, że jest nas wielu, a każdy z nas jest inny. Połączmy siły, zamiast siedzieć, szydzić i obrażać. Jest wiele dróg do wyboru, nie ma nigdy, nic na siłę. Pozdrawiam wszystkich kumatych i chcących coś zmienić, a nie tylko narzekać :)
9
Master 2017-01-30 20:06
Ile zarabia obecnie Kontroler Zarządzania w LM? Bardzo proszę o informację
2
Woźnica 2017-02-03 11:42
Leroy zatrudnia tak dużo osób ,iż nie jest możliwe kontrolowanie wszystkich . Jeśli dzieje się coś złego trzeba zgłaszać. Nie oczerniać firmy na portalu, a może ktoś inspiruje niektóre osoby do takich czynności? Zarobki są dobre, warunki pracy również!!!
1
Anka 2017-02-03 12:21
Jasne ktoś inspiruje...bo ludzie własnego rozumu nie mają co nie???
7
abadon 2017-02-03 14:16
jednego nie rozumiem.czemu casto placi wiecej swoim pracownikom.nawet za prace w niedziele dostaja 150 zeta,a lm nedzne 50 dych.100 zlotych podwyzki to jakas zenada.tak samo jak to,ze nowi pracownicy niejednokrotnie dostaja wiecej kasy niz maja starzy,mimo ze niektorzy dostali prace przez pomylke.najbardziej pozadani sa lizydupy i wazeliniarze.ci za zaslugi i obietnice awansu zrobia i powiedza wszystko.nie domagamy sie duzo.chcemy zarabiac adekwatnie do wynikow firmy.zysk rosnie,a zarobki stoja w miejscu.premia kwartalna to tez jakas pomylka.powinna byc premia miesieczna,tj procent od obrotu dzialu do podzialu na ekipe.wzor na obliczenie premii kwartalnej jest taki,zeby nikt nie zrozumial jak ona jest wyliczana.zreszta i tak zawsze moga nas uje... na premii .wystarczy ze zrobia jakas przebudowe sklepu czy dzialu i biora kase z premii pracowniczej.tyle na dzis.
7
Szef wszystkich szefów 2017-02-07 09:46
Pincet młody kawalerze :-)
pracownik 2017-02-07 19:44
Klientka LM i pracownik swiadczacy uslugi dla LM
Witam wszystkich
chciałabym krótko i na temat jeżeli nie liżesz złu tyłka to jesteś wyrzucany jak smiec z pracy osobiscie przez Panią Dyrektor mam nadzieje ze Zwierzchnicy zweryfikują zachowanie tej Pani
z wyrazami szacunku pracownik
6
Darecki 2017-02-08 10:08
Prawda! Nie jesteś lizus i donosiciel to nie przychodź do LM bo tu tylko takich szanują!
8
Słowak 2017-02-08 18:12
O tacy jeżdżą na" szkolenia "
4
Daniel 2017-02-16 08:36
Leroy Merlin to spoko firma i znana marka z perspektywami.
Jaro 2017-02-16 12:04
To firma nie dająca perspektyw , chyba że komuś pasuje praca za niską stawkę i dorobienie się garba. Jednym słowem ujmując DZIADOSTWO
5
Nowa 2017-02-20 10:12
Dzień dobry jaka jest stawka na początek dla dorady w Poznaniu.Bo wiem że w Lidlu na dzień dobry płacą 2350 na reke a nawet więcej jak masz doświadczenie ... kaufland 1900 plus 300 za miasto to daje 2200 ikea 2400 na reke ...A u was ????????????
nick nolte 2017-02-22 15:44
1800 do ręki. w tym min. 2 weekendy pracujące wliczone. Premia raz na kwartał jak sklep wyrobi %.
Zecer 2017-02-24 13:02
Zrozumiem jak ktoś nie lubi pracy w handlu. Ale idąc do pracy na konkretne stanowisko wiemy na czym ona polega. Leroy to znana marka i nie toleruje obiboków.
Nowa 2017-02-24 18:20
A kierownik lub kordynator ja pensja ?
Zostaw swoją opinię o Leroy Merlin - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Leroy Merlin