logo Leroy Merlin

Leroy Merlin

Warszawa

Opinie o Leroy Merlin

Ja 2017-01-19 19:51
Wybacz te rozumki Kubusiowe, bo to wypowiedz adwersarza . ;)
Niektórzy mądrzeją z wiekiem. . . . ale. . . . . . tym od trumny... Podział zawsze będzie na tych z kręgosłupem moralnym i tych bez kręgosłupa. Prawda w oczy kole :)
2
SMACZNEGO 2017-01-19 22:40
Targówek :/ czekanie na zimnie to niestety norma to sprawa dla telewizji . Jest o nas głośno juz chyba w każdym LM i dobrze :! to ta poczta pantoflowa o której ktoś wspominał.Niech w końcu dojdzie do szafa wszystkich szefów i się w pore obudzi bo z tego forum będzie coś większego wystarczy wysłać linka do odpowiednich instytucji. Z przerwami duży przekręt,nie mówiąc o tym że tempora powinna być na piętrze !Wolna jedna niedziela i dlatego ze prawo ją nakazuje, nawet nie cały weekend! to tragedia!Skoro SZCZERA napisalas A to powiedz B łatwo wyzywać od małych rozumków ale to ze jesteśmy najlepiej dochodowym sklepem to nie zasługa dyrektorki tylko pracowników którym się ubliża .JESTESMY nie DOCENIENI ZA SUPER WYNIKI NP.SUKCESY , WIELKIE ZAMOWIENIA,POCHWAŁY ITP.DOSTANIESZ CZEKOLADKI I GRATULACJE A DYREKTORKA PREMIĘ ZA MIAST CIEBIE.SMACZNEGO !

WPISUJCIE MOŻE W KONCU KTOŚ NABIERZE ROZUMU :! IMPREZY I KTO Z KIM SYPIA MNIE NIE INTERESUJE!
18
SZCZERA 2017-01-20 18:26
MAŁE SPROSTOWANIE : PO PIERWSZE MOJE SŁOWA KIEROWAŁAM RACZEJ DO TYCH , KTÓRZY IMPREZY WSZELAKIE OPISUJĄ NIEMAL JAK ORGIE.... PO DRUGIE - NIE TRAFIŁEŚ ... JESTEM ZWYKŁYM DORADCĄ JAK NIEKTÓRZY TU PISZĄCY , ALE DZIĘKUJĘ ZA TYTUŁOWANIE MNIE . POZDRAWIAM
3
Styczeń 2017-01-21 10:59
Inaczej wyglądają te imprezy? Niektórzy zachowują się obleśnie , karkołomnie i wiarołomnie.
9
Monia 2017-01-21 17:34
Potwierdzam na imprezach organizowanych w LM Targówek wiele się dzieje i czasem nie mogłam uwierzyć w to co widzę i jak się na niektórych osobach zawiodłam. Na sklepie też nie jest kolorowo, często słyszę komentarze i nieciekawe teksty kierowników rzucane w stosunku do dziewczyn pracujących na sklepie. Ale każdy siedzi cicho i nic nie zgłasza wyżej bo tam każdy każdego klepie po plecach...Jeśli macie do wyboru inny sklep albo inną firmę to lepiej tam się zatrudnijcie, bo tutaj nie warto.
15
Echhh 2017-01-21 18:18
W każdym sklepie LM to samo. Zatrudniani znajomi i rodziny. Imprezy to dno, ludzie zachowują się tragicznie, ale tak jest jak się zatrudnia znajomych i rodziny. Poklepywani i pod kloszem są właśnie oni i wstrzymują awanse innym, nie ma możliwości awansu jak się nie jest z rodziny kierownika albo znajomym. Nie doceniają dobrego pracownika.
12
Zuchwały 2017-01-22 17:43
Jak Ty lubisz biadolić!!! Ja pracuję już kilka lat i jakoś nie zauważyłem żeby pracowali tylko znajomi i kuzyni. Po co takie teksty piszesz. Firma jest ok. ,daje pracę, zarabiamy czasami sa jakieś bonusy. Jeśli nie chce Ci się pracować to się połóż !!!
3
Echhh 2017-01-23 18:03
Ku gwoli ścisłości znajomi i rodziny, a nie znajomi i kuzyni. Firma jest ok, bo daje pracę i mi pracować się chce. Moja wypowiedź była podyktowana spostrzeżeniami i potwierdzeniem tego co inni też napisali. Leżeć, to sobie będę na urlopie i odpoczywać. Ja zarabiam co miesiąc, a nie czasami ;) (znaki interpunkcyjne się kłaniają i czytanie ze zrozumieniem) Życzę Tobie miłego tygodnia.
1
nowy pracownik 2017-01-23 23:29
mam ofertę pracy w Leroy merlin w krasnym koło Rzeszowa i chciał bym się dowiedzieć cos o tej firmie jaka jest atmosfera i kierownictwo proszę o odpowiedz
3
ktos 2017-01-24 11:01
prosze o szczera opinie o LM mam tam zamiar rozpoczac prace na stanowisku doradca klienta.Niech ktos powie jakie zmiany i co z sobota i niedziela.Dzieki barzdo pilne
1
kajkast 2017-01-25 09:42
Pracowałam jako kasjerka we Wrocławiu. Powiem szczerze, że byłam zadowolona. Nikt na mnie nie krzyczał, nie był zły, kierowniczka kochana kobieta, bardzo wyrozumiała. Pensja spoko no i niedziele są dodatkowo płatne, więc co 3 misiące dostaje się dodatkowe pieniądze oprócz tych co są zawarte w umowie. Nadgodziny też są płacone. Ja byłam zadowolona nawet z kolegów i koleżanek pracujących ze mną. Kierowniczka dostosowała mi grafik do praktyk, które robiłam. Minusy pewnie jakieś by się znalazły jak w kazdej pracy. Zaden Polak nie był jeszcze zadowolony w pełni z czegoś.
4
PAWEŁ Pyrmo (pluton) 2017-01-25 10:12
Witam wszystkich,
W związku z bardzo dużym zainteresowaniem i licznymi telefonami chciałbym sprostować wszelkie plotki na temat mojego zwolnienia. Otóż pani dyrektor zwolniła mnie uzasadniając to pięcioma punktami:
1. Próba wymuszenia negatywnych decyzji wobec współpracownika (?)
2.Ingerowanie w sprawy osobiste współpracownika i rozpowszechnianie negatywnych treści na jego temat
3. Niekoleżeński stosunek i SZUKANIE ZWADY (?)
4.PODEJRZENIE upowszechniania nieprawdziwych informacji osobom trzecim (?)
5.Brak dbałości o dobro firmy poprzez utarczki słowne ze współpracownikiem
Na żaden z argumentów nie ma dowodu a przynajmniej mi go nie przedstawiono.
Natomiast najciekawsze było uzasadnienie ustne ZOSTAŁEM ZWOLNIONY ZA TO ŻE MOJA DZIEWCZYNA SZUKAŁA POMOCY U LUDZI ZAJMUJĄCYCH WYŻSZE STANOWISKA NIŻ DYREKTORKA. DLACZEGO SZUKAŁA POMOCY?TO JUŻ CHYBA KAŻDY WIE...
Chciałem serdecznie podziękować wszystkim współpracownikom z którymi pracowałem ponad 5 lat. Ja się nie poddaje i będę walczył dalej o sprawiedliwość :)
25
B 2017-01-25 19:07
nie daj się im i walcz o swoje. Można wygrać!!!
11
uwaga na wózki klienta 2017-01-25 22:35
chodzi po sklepie człowiek co lubi okradać wózki z pieniążków..... klient zostawia wózek w alejce a on chodzi i wyciąga pieniądze...-pracownik ochrony....(SKLEP targówek)
21
Hiszpan 2017-01-26 12:49
Może w końcu ludzie zaczną się odzywać i walczyć o swoje prawa a nie udawać, że nic się nie dzieje i fajnie jest...Bo nie jest i dobrze o tym wiecie. Wszystkich niezadowolonych z pracy i zarobków w LM zapraszam do konkurencji;) Tutaj się przydadzą osoby zaangażowane w pracę i mający wiedzę. A tam niech pracują świeżaki albo kierownictwo
18
nick 2017-01-27 15:00
proponuję zapoznać się z "ortografiom"
2
Do narzekających: 2017-01-30 18:38
Czytam, to wszystko i zadaję sobie pytanie, czy Wy tak na poważnie? Ale po kolei :
Piszecie, że na Targówku imprezy i wyjazdy są ostre ( różne"nieprzyzwoite" rzeczy, picie na umór, itd.), a ja się zapytuję : czy te osoby robią to pod przymusem? ; czy te osoby są małoletnie, czy dorosłe? ; czy jeśli byliście świadkami takich, opisywanych wcześniej scen, w jakikolwiek sposób zareagowaliście (nie, bo lepiej obgadać wszystkich na palarni, stołówce, ew.na powyższej stronie). Idąc dalej, z wpisów można dowiedzieć się, że panuje tu nepotyzm - ale nie ma przykładów. Dalej użalacie się nad zarobkami - i znowu : czy ktoś was na siłę tu trzyma? ; czy nie możecie zmienić pracy? - zawsze jest tak, że najlepiej jest tam, gdzie nas nie ma. Nie podoba się komuś - nie ma obowiązku pracy. Przesyłam link, poczytajcie i zmieniajcie: http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title,Lidl-podniesie-pracownikom-pensje-2550-3300-zl-brutto-na-poczatek,wid,18680860,wiadomosc.html
Dalej, skoro, jak piszecie, kierownicy "sieją zamordyzm", to czemu nie zgłosicie tego do Centrali (nie, Wy naiwnie myślicie, że Oni to czytają i będą na tej podstawie wyciągać wnioski), założyliście związki zawodowe? ; czy byliście z tą sprawą na Komitecie? ; przecież mamy Radę Pracowniczą - czy ktoś zgłosił się do niej o pomoc, na skargę? Jest jeszcze parę spraw, których nie poruszę, bo mało miejsca, ale na koniec dwie sprawy. 1 - mam wrażenie, że piszą te wszystkie oskarżenia, komentarze i opisy niecnych zachowań ludzie, którzy mają strasznie niską samoocenę, oraz o zachwianych emocjach pryszczatych hejterów nocną porą - ludzie weźcie się w garść i przestańcie biadolić. Przemawia przez was, oprócz beznadziei, także zawiść i zazdrość (co w tym złego, że ktoś sobie szuka partnera/ki w miejscu pracy - nieważne, czy na całe życie, czy na przygodny sex). 2 - mam wrażenie, że koleś przegiąłeś z tym oskarżeniem o kradzież pieniędzy z wózków. Cytując
"Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz? (Łk 6,41 Mt 7,3)", zapytuję się Ciebie, strażniku moralności, czy Ty nigdy nie wyciągałeś z wózków kasy? a Twoi koledzy z działu, też nie? a na innych działach, też nie zdarzyło się? a serwis? a dok?a dpt? też zarzucisz im kradzież?
Podsumowanie - atmosferę w miejscu pracy tworzą tylko i wyłącznie pracownicy. Od nas samych zależy, jaką drogę wybierzemy - czy to będzie donoszenie na kolegów, czy obgadywanie ich za ich plecami (względnie oczernianiu wszystkich na różnego rodzaju forach), czy może wspólnie coś wymyślimy, RAZEM. Bo naszą siłą jest to, że jest nas wielu, a każdy z nas jest inny. Połączmy siły, zamiast siedzieć, szydzić i obrażać. Jest wiele dróg do wyboru, nie ma nigdy, nic na siłę. Pozdrawiam wszystkich kumatych i chcących coś zmienić, a nie tylko narzekać :)
12
Master 2017-01-30 20:06
Ile zarabia obecnie Kontroler Zarządzania w LM? Bardzo proszę o informację
4
Woźnica 2017-02-03 11:42
Leroy zatrudnia tak dużo osób ,iż nie jest możliwe kontrolowanie wszystkich . Jeśli dzieje się coś złego trzeba zgłaszać. Nie oczerniać firmy na portalu, a może ktoś inspiruje niektóre osoby do takich czynności? Zarobki są dobre, warunki pracy również!!!
1
Anka 2017-02-03 12:21
Jasne ktoś inspiruje...bo ludzie własnego rozumu nie mają co nie???
9
abadon 2017-02-03 14:16
jednego nie rozumiem.czemu casto placi wiecej swoim pracownikom.nawet za prace w niedziele dostaja 150 zeta,a lm nedzne 50 dych.100 zlotych podwyzki to jakas zenada.tak samo jak to,ze nowi pracownicy niejednokrotnie dostaja wiecej kasy niz maja starzy,mimo ze niektorzy dostali prace przez pomylke.najbardziej pozadani sa lizydupy i wazeliniarze.ci za zaslugi i obietnice awansu zrobia i powiedza wszystko.nie domagamy sie duzo.chcemy zarabiac adekwatnie do wynikow firmy.zysk rosnie,a zarobki stoja w miejscu.premia kwartalna to tez jakas pomylka.powinna byc premia miesieczna,tj procent od obrotu dzialu do podzialu na ekipe.wzor na obliczenie premii kwartalnej jest taki,zeby nikt nie zrozumial jak ona jest wyliczana.zreszta i tak zawsze moga nas uje... na premii .wystarczy ze zrobia jakas przebudowe sklepu czy dzialu i biora kase z premii pracowniczej.tyle na dzis.
9
Szef wszystkich szefów 2017-02-07 09:46
Pincet młody kawalerze :-)
pracownik 2017-02-07 19:44
Klientka LM i pracownik swiadczacy uslugi dla LM
Witam wszystkich
chciałabym krótko i na temat jeżeli nie liżesz złu tyłka to jesteś wyrzucany jak smiec z pracy osobiscie przez Panią Dyrektor mam nadzieje ze Zwierzchnicy zweryfikują zachowanie tej Pani
z wyrazami szacunku pracownik
7
Darecki 2017-02-08 10:08
Prawda! Nie jesteś lizus i donosiciel to nie przychodź do LM bo tu tylko takich szanują!
10
Słowak 2017-02-08 18:12
O tacy jeżdżą na" szkolenia "
4
Daniel 2017-02-16 08:36
Leroy Merlin to spoko firma i znana marka z perspektywami.
Jaro 2017-02-16 12:04
To firma nie dająca perspektyw , chyba że komuś pasuje praca za niską stawkę i dorobienie się garba. Jednym słowem ujmując DZIADOSTWO
7
Nowa 2017-02-20 10:12
Dzień dobry jaka jest stawka na początek dla dorady w Poznaniu.Bo wiem że w Lidlu na dzień dobry płacą 2350 na reke a nawet więcej jak masz doświadczenie ... kaufland 1900 plus 300 za miasto to daje 2200 ikea 2400 na reke ...A u was ????????????
nick nolte 2017-02-22 15:44
1800 do ręki. w tym min. 2 weekendy pracujące wliczone. Premia raz na kwartał jak sklep wyrobi %.
Zecer 2017-02-24 13:02
Zrozumiem jak ktoś nie lubi pracy w handlu. Ale idąc do pracy na konkretne stanowisko wiemy na czym ona polega. Leroy to znana marka i nie toleruje obiboków.
Nowa 2017-02-24 18:20
A kierownik lub kordynator ja pensja ?
Mona 2017-02-26 09:56
Bardzo znana ale z tej złej strony :) ludzie tworzą atmosferę w pracy, a widać kogo przyjmują do pracy na imprezach firmowych, szkoleniach. Po alkoholu dowiadujemy się kto z kogo polecenia bez wykształcenia, doświadczenia, kto z kim ;) i teraz kolejne narzędzie do rozwoju romansów po za pracą. Smartfony dla wszystkich pracowników nie tylko w godzinach pracy, ale po godzinach do prywatnego użytku. Sony XA więc wiadomo, że nie do wykrycia wiarołomstwo przez partnerów.
5
Iwona 2017-02-27 12:25
Leroy Merlin szuka obecnie między innymi osoby na stanowisko Koordynator ds. Procesów Logistyki Sklepów. Zapoznaliście się z aktualnymi ofertami pracy? Rozważacie wysłanie swojej kandydatury?
niezadowolony niedoszły pracownik 2017-03-01 10:30
Wrocław - ul. Graniczna
Byłam umówiona na 8:15 na rozmowę w sprawie pracy. Na miejscu byłam o 8:05 podeszłam do punktu informacyjnego tzn. obsługi klienta i tak kobieta kazała mi poczekać. Czekam, i czekam... jest już 8:20 - dzwonię do osoby, z którą byłam umówiona i telefon miała wyłączony (później w sms-ie tłumaczyła, że miała zepsuty). Czekam dalej 8:30... widze jakies dwie babki... może to jedna z nich, co byłam umówiona.... ale skąd mam wiedzieć. Wysoka kobieta z jasno braz włosach podchodzi do pkt. informacyjnego i pyta się czy ktoś na nią czeka, a ta stara franca, że tylko facet i wskazała na osobnika siedzącego całkiem po przeciwnej stronie niż ja stałam. Od razu tamta pobiegła do niego, więc nie będę krzyczeć" Halo a co ze mną?!" Wyszłam wkurzona, bo żeby przyjechać tam na rozmowę spędziłam 1h w mpk, a potem czekając na babke rekrutująca. Całe mieszkanie mam zrobione z zakupów w Leroy merlin ale po tej sytuacji już nigdy nic tam nie kupie, a chciałam wyremontować przedpokój i łazienkę. Teraz to ja też mam Was w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i straciliście stałego klienta wraz z moja najblizsza rodziną.
3
Iwona 2017-03-01 10:46
@niezadowolony niedoszły pracownik zdarzają się różne sytuacje losowe. Rozmowa o pracę się odbyła? Jakie pytania się na niej pojawiły?
Może warto ponownie skontaktować się z firmą i poprosić o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji?
ghghuy 2017-03-02 10:44
Badziewie,na rozładunek jednego miejsca cały dzień
1
Iwona 2017-03-02 10:51
@ghghuy długo już pracujesz w firmie? Możesz powiedzieć coś więcej o warunkach zatrudnienia?
trzeźwo patrzący 2017-03-02 22:27
Biedni ludzie którzy wierzą że zrobią tu karierę albo zarobią godne pieniądze...poszukajcie sobie lepszej pracy...uwierzcie w siebie i nie dajcie się poniżać w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z zielonym trójkątem...Lidl już płaci 3150 brutto nowym pracownikom a Ikea 3200 kasjerkom...życie jest tylko jedno a kończy się emeryturą...pomyślcie o tym...
5
jfguyefgcvyuv 2017-03-03 10:16
Praca zła nie jest ale tylko pod warunkiem że szukasz czegoś na góra rok ... no może 2 ... bo pozniej nie masz co liczyć na cokolwiek :) chyba że ukończysz kurs wazeliniarstwa zaawansowanego.... zarobki ... szkoda słów. Narobisz się cały rok jak osioł a później i tak nie masz co liczyć na cokolwiek.... bo i tak Ci powiedzą że za mało zrobiłeś :)
Więc proszę się zastanowić kilka razy zanim ktoś będzie chciał wiązać przyszłość z tym pracodawcą.
4
Wiki 2017-03-03 14:04
Powiem Wam, że w Leroy ludzie po kilku latach pracy zarabiają 1800 zł NETTO!!!Nikt tu nie chce pracować, dużo ludzi przychodzi na przeczekanie albo żeby zaraz pójść na zwolnienie. W tym roku odeszło już bardzo osób i to takich z paroletnim doświadczeniem.Nie ma tu możliwości rozwoju ani dobrych podwyżek bo co to jest 100 zł albo 200 zł brutto????Awansować możesz tylko wtedy gdy kierownik jest za Tobą a Tym na górze włazisz w tyłek. Inaczej stoisz w miejscu i się nie rozwijasz a koordynator zarabia naprawdę nie wiele więcej...Zresztą widać po ich ogłoszeniach,codziennie dodają ofert pracy na które mało kto odpowiada...
7
Uwolniony 2017-03-04 11:59
Strzał w dziesiątkę lepiej nie można było tego ująć "kurs wazeliniarstwa" i tacy po takim kursie jeżdżą na szkolenia :) awansują i dostają podwyżki :) Większość chodzi do pracy dla romansów, to w każdy sklepie wiedzą i nic z tym nie robią. Ci co nie romansują i nie włażą bez wazeliny nie jeżdżą na szkolenia i nie dostają podwyżek. Te ciągłe zmiany grafików dla romansujących, a reszta musi się dostosować pod nich. Na marzec już miałem zmieniony trzy razy, a dogadać się nie można i prosiłem żeby nie zmieniali już, to najpierw że nie zmienią, a za dwa dni zmiana pod jednego żeby mógł lepiej poznać nową" łanie " co ją przyjęli na jego dział i oczywiście lalka dojeżdża z jednym wyższym, ludzie widzą i gadają na stołówce i w palarni. W dniu wczorajszym złożyłem wypowiedzenie bo mam dość oglądania tego co się dzieje w zielonym trójkącie. Dobre logo dla firmy ten trójkąt, bo tam same trójkąty mąż żona i ktoś z pracy. Co do pensji to marna kasa. Dobra kasa dla tych co uskuteczniaja wazeliniarstwo, donosicielstwo i postępują jak reszta czyli romansują w pracy. Jak się ktoś dobrze czuje oszukując partnera i mamona jest dla niego najważniejsza ale nie taka zarobiona uczciwie tylko za donoszenie to polecam tu pracę :)
11
Bogdan 2017-03-04 21:08
Gratuluję decyzji :) Niedługo stamtąd połowa sklepu odejdzie bo już się ludzie wykruszają...
7
chetny 2017-03-05 17:34
prosze podajcie przykładowe zarobki w centrali, w Wwie.

dzieki
1
Iwona 2017-03-06 10:22
@Wiki rozumiem, że według Ciebie trudno jest awansować w firmie. Dalej pracujesz w Leroy Merlin? Jak sam wspomniałeś/wspomniałaś obecnie jest dużo nowych ogłoszeń o pracę. Chętnie usłyszymy więcej na temat tego jak przebiega Twoja rozmowa kwalifikacyjna i na co trzeba się przed nią przygotować.
Wiki 2017-03-06 13:54
Ja sama pójdziesz na rozmowę kwalifikacyjną to może się dowiesz jak taka rozmowa wygląda...Ja całe szczęście już nie pracuję w tym zielonym kurniku a w o wiele lepszej firmie. Tobie też tego życzę
5
Iwona 2017-03-07 10:16
@Wiki jestem redaktorem firmy gowork.pl i moim zadaniem jest poznanie firmy jak i również Waszych opinii na temat warunków pracy, rozmowy kwalifikacyjnej, benefitów w firmie. Dlatego bardzo zachęcam do zostawiania wpisów, które mogą pomóc osobie szukającej informacji na temat pracy w Leroy Merlin.
Marika 2017-03-07 14:57
Hej wszystkim,zastanawiam czy warto składać CV do tej firmy bo jak czytam wasze wpisy to jedynym plusem jest akcjonariat. Reszta pozostawia sporo do życzenia, małe podwyżki, zwolnienia bez powodu, atmosfera kiepska, brak awansów i kolesiostwo to co was tam trzyma jeszcze? Bo akcje to chyba trochę za mało?Napiszcie o jakichkolwiek plusach
Iwona 2017-03-07 15:19
@Marika myślę, że CV zawsze warto wysłać. Na jakie stanowisko chciałabyś aplikować? Możesz wybrać się na rozmowę kwalifikacyjną i wyrobić sobie własne zdanie na temat firmy.
1
Andreas 2017-03-18 19:46
Widzę, że nie ma tu już po co wchodzić...Ilość niepochlebnych komentarzy na temat firmy była tak duża, że trzeba było zapłacić za poprawę wizerunku. Niestety prawda w oczy kole!
6
Natalia 2017-03-23 14:11
Leroy Merlin to dobry pracodawca, osoby nie wyróżniające się zainteresowaniem pracą nigdy nie napiszą nic dobrego.
Zostaw swoją opinię o Leroy Merlin - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Leroy Merlin