Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Job Impulse Polska

Pracowałeś w firmie Job Impulse Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
trzydzieści plus - 2014-10-17 23:17:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olcia - 2014-10-17 19:26:26]:
Katowice.
zdjecie uzytkownika
Nat - 2014-10-19 00:39:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, właśnie mam jutro iść na inwentaryzacje. Tylko mam kłopot bo nie mam konta w banku i nie wiem - czy oni chcą od nas numer konta? Bo jeśli tak bd musiała podać konto siostry...
zdjecie uzytkownika
Nat - 2014-10-19 00:40:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, właśnie mam jutro iść na inwentaryzacje. Tylko mam kłopot bo nie mam konta w banku i nie wiem - czy oni chcą od nas numer konta? Bo jeśli tak bd musiała podać konto siostry...
zdjecie uzytkownika
najwyższy czas - 2014-10-20 23:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NAt wiesz co, chyba najwyższy czas zacząć swoją dorosłość jak już masz pracę (nawet taką chwilową) to chyba pora na założenie konta bankowego. Teraz tyle ofert darmowych kont, nie ma się czego bać ;) ja też miałem przed tym opory ale warto było teraz mam kartę i wszystko mogę załatwiać. co do samej firmy to jak tutaj wygląda rozliczanie ile trzeba czekać na rozliczenie?
zdjecie uzytkownika
ivi - 2014-10-28 11:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem bardzo zadowolona. Stawka mogła by być wyższa, ale tak poza tym jest ok. Koordynatorzy (przynajmniej ci z Katowic) są ok. Rozdzielają pracę całkiem logicznie, wszyscy wychodzą mniej więcej razem z inwentaryzacji. Zawsze jest przerwa, a poczęstunek - zależy od sieci.
zdjecie uzytkownika
Filemona - 2014-10-30 18:42:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie polecam, to oszuści. Zapisujesz się na jeden sklep, a okazuje się na miejscu, że są do liczenia dwa. Do tego lekko oszukują na liczeniu godzin. Z przerwami też często jest słabo, albo ich nie ma, albo są jak jesteś 10h w pracy.
Koordynatorzy z Poznania są mega spoko, także sama firma Inventory Solution tak, Job Impulse i ich polityka NIE.
zdjecie uzytkownika
Justyna - 2014-11-03 15:22:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Irytujące jest też przekazywanie co lepszych "fuch" od razu swoim znajomym i zamieszczanie na platformie informacji "lista zamknięta". Mc Arthur Katowice, Mc Arthur Zabrze - od razu lista zamknięta - po cholerę to zamieszczają, żeby denerwować ludzi?
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-11-05 11:51:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Siema,nie zatrudniajcie się prze Agencję pracy Jop Impuls,bo to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszuści.Pracują tam same niedorozwoje,oszukują na godzinach,zwlekają z wypłatami za oszukane nadgodziny.Po prostu chcesz mieć joba zatrudnij się przez Dżoba.Ta agencja to wstyd dla całej Bydgoszczy,żenada.
zdjecie uzytkownika
kkas - 2014-11-05 18:34:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a przed podjeciem pracy przechodzi sie jakies specjlane szkolenie czy cos ? bo nie wyobrazam sobie isc od razu na jakas gleboka wode bez przygotowania, nie dam rady tak. zalezy mi na tym zeby sei czegos nauczyc a zeby to bylo tylko do zarabiania pieniedzy. praca to musi byc jeszcze jakas nauka i tyle
zdjecie uzytkownika
Justyna - 2014-11-06 08:58:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kkas - 2014-11-05 18:34:34]:
Na początku koordynator pokaże Ci jak się obsługuje skaner. Dosłownie takie szkolenie trwa jakie 3 minuty i uwierz mi, ze to spokojnie wystarczy. Zresztą, żeby móc zapisywać się na inwentaryzacje musisz przejść "szkolenia" na platformie strefa.job, tam przejrzenie wszystkiego trwa jakieś 2 h i jest też filmik pokazujący, jak obsługiwać ten skaner. Naprawdę żadna to filozofia ;).
zdjecie uzytkownika
khal20 - 2014-11-22 14:56:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! We wtorek mam inwentaryzację w Carefourze. Dostałem maila od konsultantki JI z opisem przebiegu szkolenia przez Internet. Stamtąd dowiedziałem się, że wymagane jest "wypełnienie oświadczenia ZUS" i nurtuje mnie ten problem, bo nigdy niczego w ZUS-ie nie załatwiałem dotąd. O co w tym dokładnie chodzi i czy mam się czegoś obawiać? Dodam jeszcze tylko, że studiuję dziennie k'woli ścisłości.
zdjecie uzytkownika
Ania - 2014-11-24 10:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie polecam. Co innego mówi konsultantka przez telefon, co innego koordynatorzy podczas samej inwentaryzacji. Na inwentaryzacji byłam pierwszy raz i nie wytłumaczono mi jak mam liczyć niektóre produkty, atmosfera też kiepska - dużo gburów którzy nawet nie potrafią odpowiedzieć na proste pytanie. Co najgorsze firma próbowała mnie oszukać z wypłaceniem wynagrodzenia, naliczając mi godziny tylko do przerwy, i musiałam dzwonić i dochodzić swoich praw. Szkoda czasu na pracę z tak miernymi zarobkami i w firmie, która chce tylko wykorzystać ludzi. Piszę o inwentaryzacji w rejonie Katowice.
zdjecie uzytkownika
ar.wa@poczta.fm - 2014-11-24 19:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zalewają mi pocztę ofertą pracy "Średnia płaca składa od 500 do 2500 euro miesięcznie (stawka plus %).
Jeśli zainteresowała ciebie ta propozycja i chcesz dowiedzieć się więcej o danym wakacie, piszcie nam na mail: center@job-impulsepl.com.
Nasi menedżery zawsze są chętni odpowiedzieć na wszystkie pytania.

Z najlepszymi życzeniami,
Milosz Dabrowski
Dyrektor działu kadrów "
Patrząc na tą propozycję i sposób pisowni pana Dyrektora Milosza z działu KADRÓW to omijałbym tą firmę jak najdalej .
zdjecie uzytkownika
... - 2014-11-25 22:21:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ich pracownik - 2014-10-15 22:32:05]:
Czarni niewolnicy w średniowieczu?
zdjecie uzytkownika
... - 2014-11-25 22:22:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ich pracownik - 2014-10-15 22:32:05]:
Czarni niewolnicy w średniowieczu?
zdjecie uzytkownika
ji - 2014-11-26 21:10:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ar.wa@poczta.fm - 2014-11-24 19:52:12]:
W związku z otrzymywanymi przez nas sygnałami o wysyłce e-maili z ofertą współpracy w charakterze przedstawiciela regionalnego i prośbą o zwrotny kontakt mailowy pod adresem info@jobimpulse-pl.com, niniejszym oświadczamy, że:

1) Powyższa oferta nie jest ofertą spółki Job Impulse Polska; nie jesteśmy ani autorem ani nadawcą tej wiadomości;

2) Domena jobimpulse-pl.com oraz adres e-mail info@jobimpulse-pl.com zostały zarejestrowane w Stanach Zjednoczonych, przez osobę niepowiązaną w żaden sposób ze spółką Job Impulse Polska; można to łatwo ustalić w internetowej bazie danych abonentów domen (WHOIS) pod adresem: http://www.whois.com/whois/.

W związku z faktem, iż powyższa oferta współpracy nie zawiera żadnych danych identyfikujących nadawcę, prośba o kontakt pod adresem mailowym znajdującym się na domenie jobimpulse-pl.com wprowadza odbiorcę w błąd, sugerując iż nadawcą wiadomości jest Job Impulse Polska. Jest to oczywiście nieprawda. Celem nadawcy tego rodzaju wiadomości jest prawdopodobnie wykorzystanie zaufania do marki Job Impulse Polska i wyłudzenie danych osobowych od osób, które zgłoszą się do rzekomej rekrutacji.

W chwili obecnej podejmowane są odpowiednie kroki prawne mające na celu ukrócenie procederu, jednakże, ze względu na trudność w ściganiu naruszeń praw dokonanych w internecie, zwłaszcza, jeżeli mają one miejsce na zagranicznych serwerach, kluczowe znaczenie dla Państwa bezpieczeństwa ma zachowanie należytej ostrożności. W związku z tym informujemy, iż:

1) Oficjalną domeną spółki Job Impulse Polska jest: job-impulse.pl i jedynie wiadomości wysyłane z tej domeny (np. z adresu e-mail xxx@job-impulse.pl) mogą być uznane za bezpieczne;

2) Job Impulse Polska nie prowadzi rekrutacji poprzez rozsyłanie anonimowych wiadomości e-mail, a co za tym idzie wszelkie tego typu wiadomości prosimy traktować jako potencjalne oszustwo.

Uprzejmie prosimy o informowanie nas o podobnych przypadkach. Dzięki Państwa zgłoszeniom będziemy mogli reagować na bieżąco i podejmować odpowiednie kroki w celu ochrony naszych praw i Państwa bezpieczeństwa.
zdjecie uzytkownika
karolajna1992 - 2014-11-27 08:03:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [spanepid - 2014-09-03 02:06:06]:
Pracuję na inwentaryzacjach za pośrednictwem tej Agencji. Pracowałam także w ubiegłym roku, ale po trzech miesiącach, kiedy zwróciłam jednej z koordynatorek uwagę, że jest arogancka i żeby nie ubliżała jednej z dziewczyn (teksty typu "po co kończysz dziewczyno jakąkolwiek szkołę skoro jesteś i tak głupia"), moje konto zostało zablokowane. Teraz znowu pracuję i muszę powiedzieć, że wymiana koordynatorów na prawdę dużo dała. Atmosfera jest fajna, a że trzeba się napracować? Kurcze nie ma nic za darmo. Mi akurat bardzo podoba się taka praca, ponieważ nudziło mnie siedzenie za kasą. Lubię być w ciągłym ruchu :) A 10 zł brutto to na prawdę nie jest mało. Pracowałam w jednym z Tesco i tam za wykładanie towaru zaproponowali mi 6 zł brutto. To już wolę te inwentaryzacje :)
Chociaż fakt, mogliby dawać przerwy jeśli pracujemy więcej niż 6 godzin, bo to na prawdę wykańczające. Koordynatorzy decydują o tym czy dostaniemy tą przerwę czy nie ( to bzdura, że nam się ona należy - osoby, które tak twierdzą niech przeczytają umowę DOKŁADNIE), ale oni nie wykonują takiej pracy jak my i często przeginają z brakiem przerwy. Po 6 godzinach takiej pracy kręgosłup mi już po prostu siada. To praca na prawdę dla wytrwałych. Brak przerw powoduje wśród pracowników niezadowolenie a co za tym idzie słabsza jakość pracy i jego wydajność. A wizerunek firmy wśród potencjalnych pracowników jest nie za ciekawy gdy czytają negatywne opinie aktualnych pracowników. Dziwię się, że władze Agencji nie podjęły żadnych kroków aby to zmienić - i wprowadzić przerwy po 3/4 godzinie pracy w systemie min. 6-godzinnym bez względu na widzi misie koordynatorów.
zdjecie uzytkownika
major - 2014-12-05 14:56:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
00000 - 2014-12-07 18:23:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Justyna - 2014-10-15 13:47:38]:
Nadzorczyni trzeba było (usunięte przez administratora)i olać ich
zdjecie uzytkownika
szukam pośrednika - 2014-12-07 23:47:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć Wszystkim,

założyłem ten temat, bo mam zamiar podjąć współpracę z tą firmą i zwracam się do Was z ogromną prośbą.
Napiszcie proszę w jakich firmach byliście zatrudnieni (poprzez JOB IMPULSE) i jak oceniacie współpracę. W internecie jest dużo komentarzy, a ja potrzebuje konkretnych firm i informacji, może nie wszędzie jest tak jak piszą.

Prośba o nazwę firmy i ocenę jeśli coś było nie tak we współpracy to info co takiego.
Dziękuję serdecznie,

Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
rghres - 2014-12-08 14:00:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam, choć jeszcze jakiś czas temu miałam zgoła inne zdanie. Byłam na kilku -kilkunastu inwentaryzacjach i zawsze było ok, koordynatorzy raz lepsi, raz gorsi, ale dało się przeżyć. Po ostatnich doświadczeniach zmieniłam zdanie o tej firmie o 180 stopni i raczej więcej nie pojadę na ich inwentaryzacje.
Koordynator traktował nas jak bydło, zwracał uwagę w niekulturalny sposób zwracając się do nas oczywiście na "ty", co więcej rozpoczął pracę wczesniej o czym dowiedziałam się będąc w drodze. Zostałam odesłana wcześniej (po raz pierwszy mi się to zdarzyło) z uwagi na rzekome błędy, tylko że pan koordynator przydzielił mnie do dziewczyny ze skanerem, ja miałam liczyć ręcznie i podawać jej wartości, po pierwszym zeskanowanym polu przyszedł z informacją, że dane są źle wbite na skaner. Odpowiedzialność solidarna, co to ma znaczyć?
zdjecie uzytkownika
Niepowiemkto - 2014-12-10 01:06:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej.
Jeśli chodzi o mnie to jestem całkiem zadowolony. Często chodzę na inwentaryzacje na terenie trojmiasta i jest ok. Stawka mi pasuje i to ze robię kiedy chce. Kierownik jest ok koordynatorzy całkiem spoko tylko często się zmieniają i zależy jak się trafi. Ogólnie polecam
zdjecie uzytkownika
jano - 2014-12-15 02:07:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siema, czy trzeba mieć jakieś papiery żeby pracować na takich inwentaryzacjach w Job Impulse Polska? czy biorą kazdego z ulicy tylko trzeba wysłać Cv, ktoś może powiedzieć jak to jest. Wiadomo, że pewnie nie żadne kokosy z tego ale może wyżyć się da, przycisnęło mnie, bo jestem już kompletnie bez pracy, echh.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-12-18
Żródło: Gowork.pl
Łódź
(łódzkie)
Młodszy Konsultant ds. Obsługi Klienta  Miejsce pracy: Łódź Nr Ref.: MK/AS/11/2014 Zadania: Praca na stanowisku "Młodszego konsultanta ds. obsługi klienta" polega na obsłudze infolinii - połączenia przychodzące, warunkiem wzięcia udziału w procesie rekrutacji jest pozytywne zaliczenie testu wiedzy,który wraz z prezentacją szkoleniową jest dostępny w zakładce " do zrobienia" na stronie www.strefajob.pl ( po zarejestro
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Justyna - 2014-12-18 14:44:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jano - 2014-12-15 02:07:03]:
nie trzeba żadnych "papierów", wystarczy umiejętność dodawania i ewentualnie mnożenia, najwyżej na poziomie 4 klasy podstawówki. Cv nie trzeba wysyłać, tylko zaliczyć "szkolenia" na platformie Strefajob, a potem zapisywać się na inwentaryzacje. Niestety, wyżyć się z tego nie da, najwyżej dorobić parę złotych (dosłownie).
zdjecie uzytkownika
odradzam - 2014-12-19 13:13:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odradzam pracę w tym goownie. Nie wypłacają pensji, a jeśli już to nie całą. O ile się zorientujesz, że nie wypłacili ci całej kasy, to powiedzą ci, że cię nawet na inwentaryzacji nie było, gdy faktycznie byłeś i każą ci to udowadniać. Jeśli ci przyznają już rację, to i tak nie wypłacą należnej kasy w terminie, w ktorym powinna być wypłacona tylko po miesiącu lub po dwóch... Koordynatorzy chodzą naburmuszeni jakby pracowali tam za karę i z wielką łaską ci pomogą albo coś wytlumacza... Jedna wielka parodia.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Job Impulse Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Job Impulse Polska ?
Zadaj pytanie
x