Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Job Impulse Polska

Opinie o Job Impulse Polska

Pracowałeś w firmie Job Impulse Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kassss - 2015-01-23 03:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja pracuję w job impulse, w sumie od niedawna.Należę do oddziału Katowice i liczę głównie w Kielcach i Starachowicach. Praca nie jest trudna, łatwa dość, tyle, że trzeba być skupionym i jak się nie wie czegoś, pytać. Ogólnie wkurza mnie brak przerwy, ale w sumie praca spox całkiem. Uwierzcie mi, że lepsze to niż call center.
zdjecie uzytkownika
mati - 2015-01-31 22:40:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja polecam strefajob bylem na 2 inwentach i nie mialem problemu przy drugiej koles byl moze z twarzy agresor i stanowczy to i tak byl spoko ze do pogadania. W carrefour to byl koles tez zarabisty dal przerwe pogadalem z nim. Pracuje w dziale Opalenica Stargard Szczeciński lub Szczecin z dojazdami ze Stargardu. A Pani Ewa opiekun to ekstra babka ! :)
zdjecie uzytkownika
Wrocław - 2015-02-04 19:58:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ekstra zarobki tylko 4 godziny za cały dzień 34 zł.

Tylko 2-4 razy w miesiącu.

zdjecie uzytkownika
dorota09 - 2015-02-12 11:33:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja również pracuje od niedawna. byłam na czterech inwentaryzacjach ( oddział opalenica) . Ogólnie jest ok. Jak ktoś dobrze liczy i sie nie opierdziela to napewno nikt nie będzie po nim jeździł. Koordynatorzy są różni , lepsi i gorsi no ale chyba dobrze liczę bo nikt się mnie nie czepiał i godzin mam wpisanych tyle co rzeczywiście byłam. No wypłaty jeszcze nie mam więc nie wiem czy oszukują ;) Wie ktoś wogule kiedy przelewają? Dzisiaj 12 ale 15 jest w niedziele... będzie przed czy po 15?
zdjecie uzytkownika
karolciaszczecin - 2015-02-21 01:38:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja chwale sobie bardzo. Mimo, ze przerw nie ma - fakt.. i to jest minus tej pracy, ze pisza co innego, a dzieje sie innego. Jednak wyplata jest regularna, jeszcze ani razu nie bylo opoznienia czy niezgodnosci z hajsikiem ;)) koordynatorzy w wiekszosci w porzadku. Polecam!

Z kolei teraz mam pytanie. Czy znacie jakies podobne stronki jak strefajob.pl? Chodzi mi glownie o takie okolice jak Opalenica w strefiejob. Z gory dzieki za odpowiedz ;)
zdjecie uzytkownika
odradzam - 2015-02-21 20:31:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma próbuje wyłudzać kasę od swoich pracowników, w sposób dość perfidny. Oskarżają cię że nie byłeś na danej inwentaryzacji, a tak naprawdę byłeś na niej ale oni i wciskają że nie bo nie mają podobno listy obecności a w systemie też nie odznaczają odbytych godzin. Potem przysyłają ci wezwanie do zapłaty 80zł za nieobecność i musisz dochodzić swoich racji.burdel na kółkach...
zdjecie uzytkownika
pani halinka - 2015-02-27 14:01:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to firma próbuje wyłudzać pieniądze od pracowników? jakoś nie wierzę w to. Użytkowniku Odradzam, czy ma potwierdzenie swojej tezy masz jakiekolwiek twarde dowody i możesz to konstruktywnie jakimiś udokumentowani przykładami wesprzeć? przecież jakby odchodziły takie przekręty to każdy by się zbuntował i walczył o swoje
zdjecie uzytkownika
anastasija - 2015-02-27 20:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
robią w balona zapisujesz się na listę podstawową czekasz,dwa dni przed wyjazdem dowiadujesz się ze pani koordynator(usunięte przez administratora)wypisuje się i zostajesz bez zlecenia na które czekałaś co najmniej tydzień.Ta sama pani koordynator (usunięte przez administratora) wysyła kilkanaście smsów pod żąd nie sprawdzając na platformie że ta osoba jest już dawno zarejestrowana i czeka tak naprawdę w obawie czy nie zostanie wypisana
zdjecie uzytkownika
anastasija - 2015-02-27 20:47:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam!nie chodzi o zarobki bo jeszcze nie dostałam kasy ale lekceważą cię,bo takich jak ty czy ja mają widocznie coraz więcej,niestety dużo osób musi się spażyć
zdjecie uzytkownika
Elto - 2015-03-03 10:30:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
Ja pracuje przez job impulse z poznania moja praca odbywa się w gondkach w firmie raben ogólnie z płatnościami w pierwszy miesiąc nie miałem kłopotu zobaczymy drugi miesiąc i ostatni :-) praca w rabenie jest to męczarnia NORMY NORMY NORMY dziewczyny pracują tutaj na akordy przy rozliczeniach godzinnych jaja jakieś naprawde jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] odradzam ciągle im mało ciągle coś ... wyzysk za śmieszne pieniądze !!
zdjecie uzytkownika
ojc - 2015-03-11 17:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja polecała, zachęcałam, nagabywałam by ludzie, którzy nie mieli kasy sobie dorobili. Wszystko w miarę było ok. Człowiek wracał do swojej normalnej codziennej pracy półprzytomny, ale dawał z siebie wszystko. Byłam brana do "najcięższych' i "najdziwniejszych" liczeń tj. alkohol, jakieś ciężkie rzeczy, słoiczki i inne rzeczy gdzie trzeba byc uważnym. Miałam jedno z niewielu skanerów na krótym były 5-co cyfowe ilości w totalu ze skanowania. Pracowałam dość długo i nigdy nie bylo skarg czy pretencji. Aż ostatnio zablokowali mi konto, bo UWAGA.. popełniłam błąd. Moje zdziwienie ogromne... "proszę wskażcie mi, gdzie popełnilam, mogło się zdarzyć, nikt nie jest nieomylny" zwłaszcza jak sie pracuje 11 godzin bez jakiejkolwiek przerwy.. na co usłyszalam, ze pani koordynator nie ma takich danych. Wygląda na to, że sobie ludzi blokują jako widzimisię! fakt - ludzi poganiają jak bydło, zero szacunku, zero pomocy przy przekładaniu zbyt dużych i ciężkich kartonów. Wyjazdówki dramat, bo podczas gdy inni już siedzą w busach i czekają to koordynatorzy potrafia zatrzymać jedna osobę z ekipy, trzymać ją dość długo, by reszta sie denerwowała. Nie dość, że nie ma dodatku za pracę w nocy czy w weekendy, za godziny powyżej 6-ciu nie ma przerwy i jej nie doliczają, to jeszcze są złośliwi. NIE POLECAM!!!!
zdjecie uzytkownika
beata - 2015-03-13 17:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na serio są tutaj te niektóre komentarze prawdą że firma nie płaci pensji? wiem że do takich komentarzy trzeba w internecie z dużym dystansem podchodzić ale tez się jednoczesnie trochę niepokoiłam bo chciałam do nich wysłać cv... nie chcę też być lekceważona jak to opisujecie w komentach, na serio złe traktowanie?
zdjecie uzytkownika
Mmmmm - 2015-03-26 11:38:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W związku z zarzutami wobec jakości wykonywanej przeze mnie pracy w czasie ostatniej inwentaryzacji na której byłam, chciałabym poruszyć kilka istotnych kwestii, które moim zdaniem nie zostały ujęte w argumentacji job impulse.
Byłam w oddziale Bydgoszcz, miałam przepracowanych wiele inwentaryzacji, nikt się nie skarżył – przynajmniej ja nic nie słyszałam. Praca, moim zdaniem nie należała do najłatwiejszych, zależało to w dużej mierze od koordynatorów. Na ostatniej inwentaryzacji liczyłam na magazynie. Według przepisów BHP powinna tam panować tem. 14 stopni. Było o wiele mniej (9-12). Dłonie miałam całe skostniałe, ponieważ nie dostałam nawet głupich rękawiczek. Kiedy wreszcie poprosiłam o nie koordynatora, ten odpowiedział, że jak je zgubię to odliczy mi godzinę pracy... Strasznie zdarłam sobie paznokcie, bo nie było choćby nożyka dla każdego (były razem ze mną tylko 4 osoby) do otwierania kartonów (!). Na następny dzień zadzwoniła do mnie Pani z job impulse, mówiąc że są zmuszeni zakończyć ze mną współpracę, ponieważ moje zaangażowanie, liczenie i tempo pracy na ostatniej inwentaryzacji było poniżej oczekiwań. Na samej inwentaryzacji żadnych skarg na temat tempa i zaangażowania pod swoim adresem nie usłyszałam, żadnego poprawiania ani komentarzy. Sama Pani nie była w stanie podać dokładnej przyczyny. Moja koleżanka też została wyrzucona praktycznie bez powodu, wszystko liczyłyśmy tak jak powinnyśmy. Moim zdaniem jest to wina gburowatego i nieuprzejmego koordynatora, któremu chyba radość sprawia wyżywanie się na pracownikach. Dało się odczuć z jego strony strasznie negatywne nastawienie i niesprawiedliwe traktowanie. Właściwie nie jest on wyjątkiem wśród koordynatorów z tego oddziału, bardzo niewielu jest w porządku. Dwa razy podczas przepracowanych inwentaryzacji popsuł się nam autokar, raz praktycznie by się spalił gdybyśmy się nie zatrzymali. Musieliśmy czekać 2 godziny na nowy transport. Oczywiście dla nich to normalne, przemilczeli sprawę choć ludzie składali reklamację (w tym ja). Niektórzy kierowcy potrafili spóźniać się pół godziny na zbiórkę, gdzie w zimę bywało to bardzo upierdliwe, zero szacunku dla cudzego czasu. Praktycznie 2/3 razy na inwentaryzacjach wyjazdowych krążyli po miastach 30 minut, bo nie mogli znaleźć sklepu, zero gps, zero kompetencji, choćby pobieżnej znajomości miasta. Często zmieniają godziny inwentaryzacji, nawet w sam dzień inwentaryzacji (!), mężczyzna zadzwonił do mnie o 9 rano kiedy jeszcze spałam pytając czy mogę jednak być na 12, choć inwentaryzacja miała być dopiero o 17. Mojej koleżance, której nowy termin nie nie pasował „z łachy“ nie wlepili kary, gdzie to była tylko i wyłącznie ich wina i ich niezdecydowanie. Ale najgorszym chyba minusem, który w dodatku kłóci się z przepisami BHP jest bardzo częsty brak przerwy po przepracowanych 6 godzinach. Raz liczyłam 12 godzin bez żadnej przerwy, swojego picia - rzecz jasna na sklep też nie było można wnieść. Przecież to jest nieludzkie! Traktują ludzi jak bydło, nie szanują pracownika i jego zdrowia. Człowiekowi w ciągu takiego 12 godzinnego liczenia naprawdę może się zlasować mózg. Wymieniłam chyba te podstawowe wady, które naprawdę da się odczuć pracując tam choć mogłabym znaleźć jeszcze kilka minusów (np. zwalnianie ludzi z inwentaryzacji, bo nie ma już skanerów... a potem koordynator śmiał się do drugiego, że zwolnił osobę, bo zapomniał, że jeden z nich ma przecież skaner – bardzo zabawne). Ja osobiście nie polecam tej firmy – atmosfera nie jest najlepsza i to z groźbą „zakończenia współpracy“ zależną od widzimisie koordynatora, niezależnie od rzeczywistych umiejętności. Porażka.



zdjecie uzytkownika
Adaaasko8D - 2015-03-30 17:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ej a czy jest możliwość żeby zakończyć zlecenie jeszcze na stronie, bo np. termin nie odpowiada cy coś, a jest się dodanym do listy rezerwowej i jak tak t w jaki sposób? :(
zdjecie uzytkownika
Nowak - 2015-04-02 14:48:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam ta firmę a szczególnie COCO WERK obiecają Bóg wie co a po 3 miesiącach Cie zwalniają najlepiej zamknąć to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
Elli - 2015-04-03 17:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam na pierwszej inwentaryzacji z Job Impulse. Pierwszej i ostatniej.
Zdecydowałam się na tę pracę,bo znajomi z innych województw zachwalali.
Koordynatorzy zupełnie różni. Jeden miły, wytłumaczył z grubsza na czym to polega, drugi gburowaty raz miał pretensje, że pytam którą strefę liczyć po ukończeniu jednej, skoro obok jest niepoliczona, po czym oberwałam za rozpoczęcie liczenia strefy obok w innym sektorze. Skaner co chwilę wskazywał błąd, okazało się, że koordynatorzy zapomnieli powiedzieć o paru szczegółach. Był problem z eksportem danych. Najpierw zostałam wysłana na liczenie szklanych i porcelanowych ozdób, potem na mrożonki gdzie nawet nie dostałam rękawiczek. Do tego przyprawy, których było tak dużo, że leżały za półkami... Masakra ogólnie. Praca 7 godzin. Rano dostałam informację, że blokują konto za tempo pracy.
zdjecie uzytkownika
jola - 2015-04-08 22:49:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Elli - 2015-04-03 17:33:33]:
Nie przejmuj się.. mi zablokowali konto, bo niby przedłużyłam sobie przerwę. Fakt był taki, że czekałam, aż mi skaner oddadzą. Dzień późnej byłam na inwentaryzacji i było wszystko ok. Rano po dowiedziałam się, że mi blokują konto, za "zbyt dużą ilość popełnianych błędów". Po mojej interwencji u kierownictwa w siedzibie głównej okazało się, że niby za to przedłużenie przerwy miałam już "żółtą kartkę". W jednej strefie gdzies popełniłam błąd i to już była "czerwona" kartka.. dziwne metody ma ta firma. Obserwują Cię nic Ci nie mówiąc, a później jep..ehh szkoda nerwów. Pracuję normalnie na umowę o pracę i nigdy takich cyrków i durnych zasad nie było. Jak ktoś popełnił błąd (co sie zdarza) to się to mówi pracownikowi, by wiedzial, czego ma nie robić. A nie czeka się na kolejne potknięcie by go wywalić..
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-04-08 22:54:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mmmmm - 2015-03-26 11:38:06]:
Widzę, że załatwili Ciebie tak jak mnie we Wrocławiu. Żal..
zdjecie uzytkownika
major - 2015-04-12 13:37:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
sekwoj - 2015-04-12 20:46:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mógłbyś @major jakoś to uzasadnić, żeby inni użytkownicy wiedzieli na co mają uważać gdy będą chcieli się zatrudnić w Job Impulse Polska. Ja nie wiem np co mam o nich myśleć.
zdjecie uzytkownika
Roxi - 2015-04-16 17:50:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie dostałam pieniedzy
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-04-27 16:21:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Roxi, a możesz napisać coś więcej, bo może to jedynie niewielkie opóźnienie. O jaką pracę w ogóle chodziło, bo może to wina klienta job impulse i im tez nie zapłacili.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-30 12:05:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ja - 2015-01-22 14:04:36]:
Jesli sie nie przyznasz , zostaniesz szoku , jak idąc z dzieckiem do lekarza i okaże sie ze jest nie ubezpieczone . walka z zusem i firmą
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rejestracja na platformie zapoznanie sie z filmikami imstruktazowymi

Pytania: Wypelnienie testow wyboru sprawdzajacych co zapamietales z filmikow instruktazowych

Test z liczenia.

W okreslonym czasie trzeba wypelnic wszystkie zadania polegakace na policzeniu namalowanych figor.Czas ok 2 min zadanie nieskomplikowane ale trzeba je wykonac szybko.

Nic skomplikowanego
zdjecie uzytkownika
ANKA - 2015-05-15 16:20:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to tragedia. Nie dosc ze po 8 h pracy jestes skrajnie wyczerpany to nie zapewniaja zadnej przerwy.TRAGEDIA
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-05-17 09:56:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem na jednej inwentaryzacji, nie było źle, pieniądze dostałem na czas.
Zapisałem się na drugą. Po kilku dniach dostałem smsa, że zmniejszyła się ilość miejsc i jeśli ktoś chce zrezygnować to może to zrobić, a że za bardzo mi nie pasował termin, to chciałem zrezygnować. I tak od czwartku próbuję się dodzwonić i nikt nie odbiera, na maila też nie dostałem odpowiedzi. W dodatku na stronie nie ma żadnych namiarów kontaktowych, mam tylko namiary do jednego konsultanta, który zlewa sprawę.
Jutro inwentura i nadal nie wiem co dalej, będę musiał iść, pomimo tego, że mi nie pasuje, a teoretycznie miałem możliwość rezygnacji.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Job Impulse Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Job Impulse Polska ?
Zadaj pytanie
alert