logo Job Impulse Polska

Job Impulse Polska

Poznań

Opinie o Job Impulse Polska

Ktoś 2017-08-17 20:35
JIP czyli to "coś" zwane tu pracodawcą to gromada przemadrzalych ludzi robiacych interes rekami ludzi potrzebujacych zarobic czy tez dorobic. Cos sie zadzieje - Job nie jest za nic winny no bo za nic nie odpowiada(podobno). Nie dalam sie zrobic w balona i przydzielic mi kar ,bo nie wypelnialam zgloszen na dane inwentaryzacje a i tak mi je doczepiono, bezczelnie mnie zablokowali, zlikwodowali dostep do wystawianych dokumentow i nie raczyli poinformowac o tym fakcie przed samym wyjazdem ma kolejna prace. Dowiedzialam sie jak miejsce moje bylo zajete. Traktuja ludzi jak "gnojków" i to jeszcze naiwnych.
2
brak odpowiedzi 2017-08-18 15:24
Szkoda czasu na wysyłanie maila i tak nikt nie odpowiada. Po wysłaniu maila brak jakiejkolwiek odpowiedzi nawet po napisaniu kolejnego, że nie ma odpowiedzi dalej brak odpowiedzi. Szkoda marnować czasu. Skoro ktoś ma coś do kogoś i ktoś się odwołuje to powinna być jakakolwiek reakcja. Nawet już nie liczę na to że odblokują konto.
2
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-08-21 08:48
Przelewy były realizowane już 11.08 - wszystko zależy od księgowania w Twoim banku.
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-08-21 08:51
Każda osoba udająca się do pracy musi posiadać umowę, jeśli zrobiłaś to świadomie, żeby nie dostać kary to raczej nie jest to fair. Jeśli ktoś zostaje zablokowany zawsze otrzymuje powiadomienia ze strefy.
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-08-21 08:52
Proszę o informację do kogo był kierowany mail.
Brak odpowiedzi 2017-08-21 15:57
Maile kierowane były do osoby od której otrzymano informację o zablokowaniu konta .
Roberr 2017-08-26 00:47
Czy ktoś dostał od nich pismo i miał sprawe w sądzie o kare umowną?
Smutny 2017-08-27 22:54
Brak słów, pracujący tam ludzie są całkowicie pozbawieni jakichkolwiek skrupułów czy emapati. Wszystko jest w porządku i są mili gdy pracujesz dla nich wiernie jak pies po nocach za śmieszne grosze. Gdy jednak nadchodzi moment gdy Tobie coś wypada, życie Ci się załamuje to Ci jeszcze kare dowalą i sądem straszą. Na nic płacz i tłumacznia. Umowa jest tak skonstruowana, że im wszystko wolno a Tobie nic. A mogli by zachować się po ludzku i odstpić od wymierzania kary. Brak słów... nie polecam.
2
śmiech 2017-08-28 13:14
Z takim podejściem dziwisz, się że nikt Ci nie odpisuje ... ?
Gdybyś faktycznie oczekiwał pomocy to byś napisał do kogo kierowałeś maile i Twoja sprawa byłaby już pewnie dawno załatwiona a tak ... Czekaj dalej...
2
Uwaga! 2017-08-29 23:36
Uwaga! Umowa z nimi to pułapka. Jest tak skonstruowana, że oni mogą zerwać ją bez powodu i żadnych konsekwencji, a nam grozi absurdalna kara umowna często wyższa niż jednorazowy zarobek. Konsultanci albo nie odbierają, albo nie są w stanie/ nie chcą pomóc. Zasłaniają się tą śmieszną umową, wprowadzają w błąd, ewidentnie nie znając kc. Do tego są aroganccy. Trzymajcie się z daleka, już lepiej iść do fast foodu. Umowa o pracę i stawka wyższa.
3
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-08-30 15:21
@Uwaga!
Umowa jest zgodna z prawem i przeanalizowana z zespołem prawników. Zapis o karze umownej jest zabezpieczeniem dla firmy w przypadku gdyby znaczna grupa osób chciała zrezygnować ze zlecenia nie wyznaczając za siebie osoby zastępującej tzn. zwyczajnie nie zjawiając się na zleceniu nikogo o tym nie informując. Jeżeli występuje losowa sytuacja i mają Państwo udokumentowany powód, dla którego nie możecie się stawić, po konsultacji kara nie zostaje naliczona. Kary naliczamy osobom, które bez podania powodu nie stawiają się do pracy.
Jeśli jest problem z dodzwonieniem się do konsultantów w godzinach pracy biura, zawsze można napisać sms z prośbą o kontakt lub maila.
1
Patrycja 2017-09-07 14:01
@Uwaga! ale po fakcie się dowiedziałeś co jest zawarte w umowie? Nie czytałeś jej przed podpisaniem? Ktoś tez miał taką sytuację w Job Impulse Polska?
2
Ręce opadają... 2017-09-08 20:24
Tak K***a nie może być!!!
Co wy sobie jaja robicie z ludzi??? Jak ludzie mają sobie dorobić jak wy im nawet nie dajecie możliwości i co chwilę coś odwołujecie.
Jest kilka zleceń w miesiącu gdzie wiąże się z tym że człowiek osiwieje niż wszystkie zaliczy czy na jakie tylko może.Jesteście lepsi niż polscy kabareciarze...
Może i wy macie w głębokim poważaniu czy ludzie mają za co żyć,czy chcą sobie poprawić stopę życiową lecz to wy doprowadzacie do tego że ludzie u was nie chcą pracować i ciągle marudzą...
Siedzicie i stołki za biurkiem grzejecie tłumacząc po raz kolejny że to przez zmniejszenie zamówień u klienta to po jaką cholerę coś ludziom oferujecie,tak jest od dłuższego czasu niestety.
Swoją drogą jest to bardzo nie ok jak kogoś tak znikąd wywalacie ze zlecenia.


2
Lutheran Hospital 2017-09-10 08:37
Jestem Doktorem Michaelem Baldwinem z Iowa Luterański Szpital, dałem mi szansę, aby kierownictwo szpitali reklamowało w Internecie, jak pracujemy i że zaczęliśmy od nowa na rok zakupu narządów ludzkich, np. Nerki, jeśli jesteś poza zainteresowani sprzedażą nerki, proszę nie wahaj się skontaktować ze szpitalem pod poniższym adresem e-mail: Szpital w luteranie w Stanach Zjednoczonych jest specjalistą w dziedzinie chirurgii i jako dawca nie ma w tym ryzyka, płacimy dobrą sumę pieniędzy i jesteśmy z siedzibą w Iowa USA.
I to jest nasz e-mail:
iowalutheranhospital@gmail.com
Możesz też się z nami skontaktować na cosapp +1 929 281 1248
ciekawy 2017-09-11 09:12
Witam

A co w sytuacji kiedy otrzymałem sms o zmianie godziny rozpoczecia inwentaryzacji z 19 na 15? Czy bez ewentualnych kar umownych mogę zrezygnować z pracy w tym dniu?
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-09-11 12:13
Tak jak pisaliśmy w poprzednich odpowiedziach niestety ale zlecenia nie są odwoływane przez nas tylko taka jest wola klienta, który ma swoje ustalenia z poszczególnymi sklepami.
Może się Pan zapisywać na te terminy, które Pana interesują, nie ma konieczności wpisywania się na wszystkie zlecenia .
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-09-11 12:16
Prosimy skontaktuj się z konsultantem z Twojego oddziału celem wyjaśnienia sytuacji.
Hoax 2017-09-14 16:56
Inwentaryzacje są okej, wszystko zależy od tego jacy są koordynatorzy. Poznański team koordynatorów jest wyrozumiały, nie zdarzają się jakieś nieprzyjemne sytuacje. Czasami są redukowane zapotrzebowania na ludzi do inwentury i to denerwuje, ale no to poza moją opatrznością. Praca nie jest szczególnie ciężka, inwentura więc nużąca po jakimś czasie, ale dla studentów zarobki są okej.
REZOLUTNY, WYMAGAJĄCY PRACOWNIK 2017-09-14 22:08
SZANOWNY, NAIWNY PANIE "Hoax"!

ZMUSIŁ MNIE PAN DO ODPOWIEDZI NA PANA BREDNIE O DOBRYCH ZAROBKACH W JOB IMPULSE POLSKA SP. Z O.O. PEWNIE JET PAN JESZCZE TAK MŁODY, NIEOPIERZONY I NIE ZNA ŻYCIA. PEWNIE ŻYJE PAN Z DOCHODÓW RODZICÓW I 13 ZŁOTYCH BRUTTO NA GODZINĘ, CZYLI OKOŁO 10 ZŁ NETTO NA RĘKĘ TO MOŻE WYDAWAĆ SIĘ TYLKO W PANA ZŁUDZENIU NIE MAŁO, BO MA PAN DOFINASOWANIE BOGATYCH RODZICÓW DO ŻYCIA JAKO STUDENT I MOŻNA WTEDY NAWET TWIERDZIĆ, ŻE 5 ZŁOTYCH NA RĘKĘ ZA GODZINĘ PRACY TO BAAAAAAARDZO DUŻO, A WRĘCZ PO CO MI AŻ TYLE SKORO RODZICE DAJĄ MI EKSTRA DUŻO KASY, WIĘC TE 5 ZŁ TO TEŻ ZA WIELE, ZATEM WYSTARCZY I TAKIE 2 ZŁOTE NA GODZINĘ I TAK MAM KASĘ W KIESZENI Z INNEGO ŹRÓDŁA, WIĘC ZAROBEK Z INWENTARYZACJI "MI ZWISA".
PORADZĘ SOBIE I ZA 2 ZŁOTE NA GODZINĘ.
KAŻDY MOŻE POZAZDROŚCIĆ PANU TAKIEGO BEZTROSKIEGO ZYCIA NA CZYIŚ KOSZT. JEDNAK INNYM TAK SIELSKO NIE JEST, ONI LICZĄ KAŻDY GROSZ I IDA DO PRACY PO PIENIĄDZE, A NIE Z NUDY, CZY DLA ROZRYWKI.
ALE POSTAW SIĘ PAN W SYTUACJI, ŻE PANU NIKT, ZUPEŁNIE NIKT NIE DOPŁACA DO ŻYCIA, WTEDY ZOBACZY PAN, ŻE TO 13 BRUTTO/H TO NIC, TO DRWINA Z LUDZI I KPINA Z PRACOWNIKA NA TARYFIE NOCNEJ I PRZY WYMAGANIU OD NIEGO SUPERWYDAJNOŚCI I SUPERTEMPA PRACY. TEN PRACODAWCA WYMAGA SUPER WYNIKÓW, BRAKU BŁĘDÓW, NIEZIEMSKIEJ WYDAJNOŚCI, SOLIDNOŚCI, PUNKTUALNOŚCI, NAWET ODPOWIEDNIEGO STROJU, WYŻYWIENIA WE WŁASNYM ZAKRESIE, ROZLICZ ZE WSZYSTKIEGO, A W ZAMIAN RZUCA CI W TWARZ TAKIE GROSZE, ŻE PŁAKAĆ SIĘ CHCE. TAKA PSEUDOPRACA WPĘDZA W DEPRESJĘ. TA EKIPA Z POZNANIA NIE DOCENIA SWOICH PRACOWNIKÓW, GDYŻ JOB IMPULSE UWAŻA W SWEJ WSPANIAŁOŚCI, ŻE JEGO PRACOWNICY TO WOLONTARIUSZE, LUB KRETYNI, CO NIE ZNAJĄ SIĘ NA SILE NABYWCZEJ PIENIĄDZA, ALBO TEŻ "BIAŁE MURZYNY", CO MAJĄ WYDAJNIE PRACOWAĆ ZA PRZYSŁOWIOWĄ "MISKĘ RYŻU" I NAJLEPIEJ JESZCZE POWINNI SŁAĆ LISTY DZIĘKCZYNNE DO FIRMY, ŻE DAŁA IM PSEUDOPRACĘ NA "ŚMIECIOWEJ STAWCE I UMOWIE" JAK W KRAJACH "TRZECIEGO ŚWIATA". NA POLSKIM RYNKU PRACY MAMY DO CZYNIENIA Z "RYNKIEM PRACOWNIKA" I TO MY WYMAGAMY OD PRACODAWCÓW, A NIE PRACODAWCY WYMAGAJĄ OD PRACOWNIKÓW. ROLE SIĘ ODMIENIŁY.
NAWET NIE WIE PAN ILE PAN SZKODY WYRZADZA PRACOWNIKOM GADAJĄC GŁUPSTWA, ŻE 13 ZŁOTYCH BRUTTO TO DUŻO!! PRACODAWCOM TYLKO W TO GRAJ, ZACIERAJĄ RĘCE, GDY CZYTAJĄ TAKIE BANIALUKI, CIESZĄ SIĘ ŻE KTOŚ WSPIERA ICH W NIEPŁACENIU LUDZIOM ZA ICH PRACĘ.
W TEN SPOSÓB DO NICZEGO W TYM KRAJU NIE DOJDZIEMY. BĘDZIEMY DALEJ "ŚCIERAMI DO ZMYWANIA PODŁÓG", A NIE SZANOWANYMI POSTACIAMI.
PAMIĘTAJ PAN O STAREJ MĄDROSCI LUDOWEJ KTÓRA POWIADA, ŻE "JAK KTOŚ NIE SZANUJE SAMEGO SIEBIE - WTEDY NIKT NIE BĘDZIE GO SZANOWAŁ I TRAKTOWAŁ POWAŻNIE!! A TAKIE PONIŻANIE SIĘ ZA 13 ZŁOTYCH BRUTTO I TWIERDZENIE, ŻE TO DUŻO, TO JEST WŁAŚNIE JAK BRAK SZACUNKU DO SIEBIE I DO WŁASNEJ PRACY, KTÓRĄ SIĘ WYCENIA NA NIC NIE WARTĄ!
ŻEBY NIE BYĆ TU OBECNIE GOŁOSŁOWNYM, TO POKAŻĘ TERAZ WSZYSTKIM FORUMOWICZOM SPÓŁKI JOB IMPULSE POLSKA SP. ZO.O., JAK UCZCIWI PRACODAWCY Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA POTRAFIĄ PŁACIĆ I SZANOWAĆ SWOICH PRACOWNIKÓW, A NIE ICH OSZUKIWAĆ NA WYPŁATACH ZA INWENTARYZACJE!!!
POKAŻE ZATEM PRACODAWCĘ, KTÓRY POTRAFI PŁACIĆ LUDZIOM AŻ 25 ZŁ BRUTTO ZA KAŻDĄ GODZINĘ PRZY PRACY NA INWENTARYZACJI I NIE MA ON W TEN SPOSÓB ŻADNYCH PROBLEMÓW Z DOSTĘPNOŚCIĄ DLA SIEBIE PRACOWNIKÓW.
WIEM, ŻE TO DLA PRACOWNIKÓW JOB IMPULSE POLSKA SP.ZO.O. MOŻE STANOWIĆ ISTNY SZOK I WSTRZĄS PSYCHICZNY, MOGĄ CZUĆ SIĘ OSZUKANI PRZEZ JOB IMPULSE POLSKA, A NAWET WKURZENI NA FIRMĘ I MOŻE IM SIĘ ODECHCIEĆ PRACY W TEJ FIRMIE.
WIEM, ŻE TAKŻE SAMA FIRMA MOŻE BYĆ TYM ZNIESMACZONA I TO JEST NIE PO JEJ MYŚLI, BO FAJNIE SIĘ PŁACI ŚMIECIE LUDZIOM.
JEDNAK PO TYM WPISIE PANA "Hoax'a" O RZEKOMO DOBRYCH ZAROBKACH W JOB IMPULSE ZOSTAŁEM ZMUSZONY DO UJAWNIENIA JAK WYGLĄDAJĄ NORMALNE RELACJE NA LINII PRACOWNIK --------- PRACODAWCA.
OTÓŻ W TYM CELU PODAJĘ LINK DO STRONY, GDZIE REKRUTUJĄ PRACOWNIKÓW ZA 25 ZŁOTYCH NA GODZINĘ BRUTTO, BO SĄ UCZCIWI W STOSUNKU DO LUDZI PRACY, A NIE ROBIĄ Z NICH "POMIOTŁO".
OTO LINK:

http://www.goldenline.pl/praca/oferta/inwentaryzacja-1-3-wrzesnia-25-zl-h_wroclaw,1028138/trovit?utm_campaign=trovit-g_trovit-premium&gpid=707428&utm_medium=export&glc_source=trovit&utm_source=trovit


TEN WYŻEJ PODANY ADRES INTERNETOWY WYSTARCZY STĄD ZAZNACZYĆ MYSZKĄ, DAĆ KOPIUJ (dając "Kopiuj"-klikając prawym przyciskiem myszy) I WKLEIĆ GO , LUB PRZEPISAĆ DO PASKA ADRESU INTERNETOWEGO WYSZUKIWARKI I KLIKNĄĆ "ENTER".
WTEDY WEJDZIECIE NA STRONĘ PRAWDY, ILE FAKTYCZNIE WARTA JEST WASZA PRACA I JAK DUŻO TRACICIE PRACUJĄC W JOB IMPULSE POLSKA, JAK BARDZO JESTEŚCIE DO TYŁU I NA STRACONEJ POZYCJI Z TYMI 10 ZŁOTYMI NA RĘKĘ.

TERAZ KAŻDY PRACOWNIK JOB IMPULSE WID
21
REZOLUTNY, WYMAGAJĄCY PRACOWNIK 2017-09-14 22:20
A PONIŻEJ POZOSTAŁA CZĘŚĆ DO POWYŻSZEGO MOJEGO ("REZOLUTNY, WYMAGAJĄCY PRACOWNIK") WPISU, BO MI PO DODANIU UPRZEDNIO CAŁOŚCI UCIĘŁO PONIŻSZĄ CZĘŚĆ :

( . . . )
WTEDY WEJDZIECIE NA STRONĘ PRAWDY, ILE FAKTYCZNIE WARTA JEST WASZA PRACA I JAK DUŻO TRACICIE PRACUJĄC W JOB IMPULSE POLSKA, JAK BARDZO JESTEŚCIE DO TYŁU I NA STRACONEJ POZYCJI Z TYMI 10 ZŁOTYMI NA RĘKĘ.

TERAZ KAŻDY PRACOWNIK JOB IMPULSE WIDZI, JAK GO "W BALONA ROBIĄ" W TEJ FIRMIE, GDY PŁACĄ MU ŚMIECIOWE OKOŁO 10-CIU ZŁOTYCH NA RĘKĘ ZA PRACĘ PO NOCACH NA TARYFIE NOCNEJ, W SZYBKIM, STRESUJĄCYM TEMPIE I ROZLICZJĄ ZE WSZYSTKIEGO, WLEPIAJĄ KARY, BLOKUJĄ KONTA, NIE ODPOWIADAJA NA E-MAIL'E DO NICH WYSYŁANE. TO NĘKANIE, A NIE DAWANIE PRACY.
TO SIĘ PO PROSTU NIE OPŁACA - SZKODA NERWÓW I CZASU, BO "C Z A S T O P I E N I Ą D Z" , A NIE MURZYŃSKIE 10 ZŁOTYCH NA RĘKĘ.

DODATKOWYM MANKAMENTEM WSZYSTKICH PRAC PRZY INWENTARYZACJACH JEST FAKT, ŻE PRZY TYM RODZAJU PRACY NIE MA MOŻLIWOŚCI ZAŁOŻENIA W FIRMIE "ZWIĄZKU ZAWODOWEGO", KTÓRY BY BRONIŁ NASZYCH INTERESÓW I O NAS ZABIEGAŁ.
TYM BARDZIEJ SAMI "MUSIMY BRAĆ WŁASNE SPRAWY WE WŁASNE RĘCE" BYĆ ŚWIADOMI NASZYCH PRAW, WYMAGAĆ I WALCZYĆ TWARDO O SWOJE, BO NIKT TEGO ZA NAS NIE ZROBI I TE 13 ZŁOTYCH BRUTTO SIĘ NIE SKOŃCZY!!!

MUSIMY W POLSCE SKOŃCZYĆ Z ZAROBKAMI CZTERY RAZY MNIEJSZYMI NIŻ ZA NASZĄ GRANICĄ ZE STARĄ UNIĄ EUROPEJSKĄ, BO ZGINIEMY EKONOMICZNIE. LUDZIE STĄD WYEMIGRUJĄ DO CNA, BO PRZY TAKICH ZAROBKACH JAK W JOB IMPULSE ŻYJĄ TYLKO "DZIADY". I PRZY TAKICH ZAROBKACH SIĘ UMIERA, A NIE ŻYJE!

JESZCZE RAZ BARDZO, ALE TO BARDZO ZACHĘCAM DO ODWIEDZENIA POWYŻEJ PODANEJ STRONY, BY WSZYSCY PRZEJRZELI NA OCZY, ILE SIĘ ZARABIA GODNIE NA INWENTARYZACJACH, BY MIEĆ SATYSFAKCJĘ Z TAKIEJ PRACY I RADOŚĆ Z TEGO ŻE SIĘ NIE SIEDZI W DOMU, TYLKO PRACUJE I NAPRAWDĘ ZARABIA. ENTUZJAZM WYNIKAJĄCY Z TEGO, ŻE JEST SIĘ SZANOWANYM I DOCENIANYM ZA WYKONYWANĄ PRACĘ. W TEN SPOSÓB PRACOWNIK JEST SZCZĘŚLIWY, ŻE JEST MU DANE WYKONYWAĆ PRACĘ GODNIE ZAROBKOWĄ, A NIE SYF ZA KILKA GROSZY.

APELUJĘ PRZEKONAJCIE SIĘ WSZYSCY --------- JAKA JEST PRAWDZIWA STAWKA ZA PRACĘ W NOCY!!

A JOB IMPULSE POLSKA PODZIĘKUJCIE ZA TE ICH GROSZE I SZUKAJCIE PRACY GDZIE INDZIEJ, BO TU W JOB'IE TO DOROBICIE SIĘ TYLKO BEZSENNOŚCI I FRUSTRACJI, ŻE TYLE PRACUJECIE, A NIC Z TEGO NIE MACIE!!!

TO TYLE, ŻYCZĘ WYCIĄGNIĘCIA POPRAWNYCH WNIOSKÓW, WIARY W SIEBIE I ŚWIADOMOŚCI ILE PŁACI SIĘ ZA WASZĄ CIĘŻKĄ PRACĘ PO NOCACH, BY NIE DAĆ SIĘ NADAL GOLIĆ JOB IMPULSE POLSKA ZA 13 ZŁ BRUTTO!

POZDRAWIAM SERDECZNIE I ŻYCZĘ SZACUNKU DO SAMYCH SIEBIE!

WASZ REZOLUTNY, WYMAGAJĄCY PRACOWNIK


P . S . : DOBRZE BY BYŁO, JEŚLI JUŻ MUSICIE TAM IŚĆ NA INWENTARYZACJĘ, GDYBYŚCIE WZIĘLI TE OGŁOSZENIE (ZE STAWKĄ 25 ZŁ/H) WYDRUKOWALI Z INTERNETU (DO KTÓREGO WAM PODAŁEM LINK ) I ZABRALI KARTKĘ Z NIM ZE SOBĄ NA INWENTARYZACJĘ I TAM PODJĘLI TEMAT GODNYCH ZAROBKÓW W JOB IMPULSE. TEGO NIKT ZA WAS (UWIERZCIE MI) NIE ZROBI, TYLKO MY MOŻEMY WŁASNYMI STARANIAMI COŚ UTARGOWAĆ Z TĄ FIRMĄ, KTÓRA JEST CIĘŻKA DO PŁACENIA, A CHĘTNA DO WYMAGAŃ.
POINFORMUJCIE ICH, ŻE WIĘCEJ NIE POJAWICIE SIĘ W PRACY ZA TAKIE PONIŻAJĄCE PIENIĄDZE. ZRÓBCIE TO STANOWCZO! IM WIĘCEJ NAS, TYM WIĘKSZA SIŁA PERSWAZJI NA NICH. :-)
NIE MARTWCIE SIĘ NICZYM I PAMIĘTAJCIE PRZY TYM O TYM, ŻE BEZROBOCIE WAM NIE GROZI, BO TERAZ PRACY W POLSCE JEST PEŁNO WSZĘDZIE!!! :-)
TO ONI MAJĄ SIĘ MARTWIĆ O WAS, CZY WAS JUTRO NIE ZABRAKNIE!
TĄ METODĄ ZMUSIMY ICH DO LEPSZEGO TRAKTOWANIA LUDZI I LICZENIA SIĘ (WŁAŚNIE POPRZEZ NORMALNE PŁACENIE) Z PRACOWNIKAMI.

WASZ REZOLUTNY, WYMAGAJĄCY PRACOWNIK


18
człowiek który chce pracować 2017-09-16 17:28
STREFAJOB - niekompetenta firma, dzwonią do mnie czy będę jutro na inwentaryzacji, zgadzam się i mówie że bedę bo tak to zaplanowałem , po czym o godzinie 15:45 w dniu wykonania zlecenia dostaje wiadomość że zostaję osunięty od zlecenia z powodu zbyt dużej ilości osób. Najgorsza firma !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-09-18 11:44
Bardzo nam przykro z powodu odwołania Twojego zlecenia, zapewne było to spowodowane zmniejszeniem lub całkowitym odwołaniem zlecenia przez klienta. Pamiętaj, że zawsze możesz prosić o wyjaśnienia konsultanta z Twojego oddziału.
1
Student 2017-09-19 02:29
Ogólnie praca jest okej, pieniądze może śmieszne, ale to łatwy sposób na zarobek dla kogoś kto studiuje/uczy się.
Generalnie wszystko byłoby dobrze, gdyby nie jedna z koordynatorek, swoją drogą bardzo bezdusznych, do której nie dociera to, że ktoś może mieć słaby dzień, źle się czuć czy może aktualnie sypie mu się życie. Masz pracować tak szybko że sam szybciej nie dajesz rady, bo jak nie wyrobisz normy, to Cię zablokuje! Brawo!!! Sytuacja miała miejsce na Dolnym Śląsku.

Pozdrawiam
6
Brak słów 2017-09-20 16:38
Wasza polityka pozostawia wiele do życzenia.Umowy mogą być sobie rozwiązywane od tak,wiadomo mi o tak zwanej selekcji wybierania sobie osób które mają pojechać a które nie i to jest....brakuje mi określenia na to.
Przykład wypier....y tych z Gdynii a weźmy tych z Warszawy,zresztą nie tylko tak jest,część osób se jedzie część już nie..
Dalej ludziom będziecie wciskać kity typu:
Bardzo nam przykro z powodu odwołania Twojego zlecenia, zapewne było to spowodowane zmniejszeniem lub całkowitym odwołaniem zlecenia przez klienta.
Dlaczego Ku... dzieje się taki cyrk,zero zrozumienia do ludzi,mnie też jest przykro że tak nas kantujecie.
1
REZOLUTNY, WYMAGAJĄCY PRACOWNIK 2017-09-20 20:20
ZOBACZCIE JAK WAS JOB IMPULSE POLSKA "ROBI W BALONA"!!!
ONI NIE MAJĄ ŻADNYCH SKRUPUŁÓW - PŁACĄ TAKIE ŚMIECIOWE PIENIĄDZE, ŻE RZYGAĆ MI SIĘ CHCE. :-(
ONI MAJĄ NAS ZA "MURZYNÓW DO ROBOTY". MOŻNA NAS ZAPIĄĆ DO PŁUGA I ORAĆ ZIEMIĘ.
NAWET MI DO DZIŚ NIE ODPOWIEDZIELI NA MOJEGO E-MAIL' A, W KTÓRYM PORUSZAŁEM KWESTIĘ ZBYT NISKICH ZAROBKÓW, BY U NICH PODJĄĆ PRACĘ.

ONI UWAŻAJĄ, ŻE IM TA NASZA CIĘŻKO WYKONYWANA PRACA PO NOCACH PO PROSTU SIĘ NALEŻY.

SĄ ODERWANI OD RZECZYWISTOŚCI.
NIE WIDZĄ, ŻE TERAZ JEST RYNEK PRACOWNIKA I TO ON DYKTUJE WARUNKI, A NIE ONI. ONI DYKTOWALI WARUNKI ZA PLATFORMY, GDY PRACODAWCY ROBILI Z LUDŹMI, CO CHCIELI.
TERAZ JEST ZUPEŁNIE INNA RZECZYWISTOŚĆ.
JOB IMPULSE POLSKA SP. Z O.O. NIE MA LITOŚCI, ANI PRZYZWOITOŚCI PŁACĄC JAŁMUŻNĘ.
PRZECIEŻ TA STAWKA 13 ZŁOTYCH BRUTTO - GDZIEŚ OKOŁO 10 ZŁOTYCH NA RĘKĘ, TO ŚMIECH NA SALI - I JESZCZE KAŻĄ SIĘ WYKAZYWAĆ ZA TE ŚMIECI I JESZCZE KAŻĄ PODSKAKIWAĆ, ROBIĆ NORMĘ 200%, OSIĄGAĆ KOSMICZNĄ WYDAJNOŚĆ.
TO SKANDAL! MI SIĘ NIE CHCE ZA TAKĄ STAWKĘ NAWET "KIWNĄĆ PALCEM W BUCIE"!!! NIE MAM MOTYWACJI DO PRACY W JOB IMPULSE, BO BYM SIĘ CZUŁ PONIEWIERANY I PONIŻANY ZA 10 ZŁOTYCH DO RĘKI.
ZAGLĄDAM BARDZO CZĘSTO NA: www.strefajob.pl ORAZ NA: www.olx.pl I SPRAWDZAM ICH OFERTY I WIDZĘ, ŻE JAK NIE CHCIELI PŁACIĆ, TAK NADAL NIE CHCĄ.
SZUKAJĄ FRAJERÓW DLA SIEBIE, BY ZAGONIĆ ICH CZYM PRĘDZEJ DO "AKORDU" ZA "BIEDASTAWKĘ". TO PRZYKRE, JAK TA CAŁA FIRMA, KTÓRA NAWET NIE ODPISZE PRACOWNIKOWI NA E-MAIL' A.
TRACĘ JUŻ NADZIEJĘ, ŻE W JOB IMPULSE KIEDYKOLWIEK BĘDZIE LEPIEJ.

ONI CHYBA SZYBCIEJ OGŁOSZĄ UPADŁOŚĆ, NIŻ ZACZNĄ LEPIEJ PŁACIĆ.
TO JEST CHOROBLIWA CHYTROŚĆ I SKĄPSTWO NIESAMOWITE.
TAKIE GIGANTYCZNE SKNERSTWO KOŃCZY SIĘ DLA PODMIOTÓW GOSPODARCZYCH W DOBIE BRAKU BEZROBOCIA NAJZWYCZAJNIEJ UPADŁOŚCIĄ. FIRMY JOB IMPULS Z NIEPŁACENIA GODZIWIE ZA PRACĘ JUŻ CHYBA NIC NIE WYLECZY. ONI SĄ UPARCI, A MY BĄDŹMY JESZCZE BARDZIEJ OD NICH, BO TERAZ O PRACĘ JEST BAAAAARDZO ŁATWO. UCZMY ICH SZACUNKU DO NAS I DO WYKONYWANYCH PRZEZ NAS ZADAŃ.

TA OBRZYDLIWA CHYTROŚĆ JOB IMPULSE WYMAGA SZOKOWEJ TERAPII WSTRZĄSOWEJ, GDY ZOBACZĄ BRAK CHĘTNYCH I POGARSZAJĄCE SIĘ Z MIESIĄCA NA MIESIAC WYNIKI FINANSOWE SPÓŁKI. I OKAŻE SIĘ, ZE NIE CHCIELI PŁACIĆ, A PO CZASIE ZABRAKNIE IM NAWET PIENIĘDZY NA OPŁACENIE RACHUNKU ZA PRĄD W BIURZE W POZNANIU NA PTASIEJ 10.

WOLĄ NASZE PIENIĄDZE PAKOWAĆ SOBIE DO KIESZENI, ZAMIAST DZIELIĆ SIĘ Z NAMI ZYSKIEM, KTÓRY DLA NICH WYPRACOWUJEMY. MAMY DECYDUJĄCY UDZIAŁ W WYPRACOWYWANIU DLA NICH ZYSKU, NALEŻY NAM SIĘ GODNE TRAKTOWANIE I PŁACENIE PRZYNAJMNIEJ TYCH 18-20 ZŁOTYCH NA GODZINĘ BRUTTO. GDYBY NIE MY SZEREGI ICH PRACOWNIKÓW - NA KTÓRYCH TAK PASOŻYTUJĄ - TO O ŻADNYCH ZYSKACH MOWY BY BYĆ NIE MOGŁO.

DZIWIĘ SIĘ, ŻE SĄ JESZCZE DO DZIŚ DESPERACI, CO CHODZĄ DO PRACY NA WARUNKACH "TRZECIEGO ŚWIATA".
JA CZEKAM NA LEPSZE TRAKTOWANIE I PODEJŚCIE DO PRACOWNIKA PO PARTNERSKU, A NIE Z GÓRY.

A TERAZ PRZYKRA WIADOMOŚĆ DLA WAS PRACUJĄCYCH ZA 13 ZŁ/H, A W SZCZEGÓLNOŚCI DLA JOB IMPULSE POLSKA SP. Z O. O., KTÓRA SZUKA FRAJERÓW:

ZA 20 ZŁOTYCH / GODZINĘ TO NAWET TERAZ SAMI UKRAIŃCY ROBIĆ NIE CHCĄ. UCIEKAJĄ OD TAKICH PSEUDOPRACODAWCÓW, CO NIE PŁACĄ.

KONIUNKTURA SIĘ OSTRO NAKRĘCA NA PODWYŻKI. KTO NIE PODNOSI STAWKI, TEN GINIE.

POWSTAJE KONKURENCJA MIĘDZY PRACODAWCAMI. TEN KTÓRY MNIEJ PŁACI MA ODPŁYW LUDZI. JAK NIE WIERZYCIE, TO POCZYTAJCIE TEN ARTYKUŁ PONIŻEJ POD PODANYM LINKIEM DO STRONY:

http://innpoland.pl/136239,ukraincom-w-polsce-poprzewracalo-sie-w-glowie-za-20-zl-robic-nie-beda-bo-to-za-malo

WCHODŹCIE NA TĄ STRONĘ POWYŻEJ I CZYTAJCIE JAK TERAZ WYGLĄDA RYNEK PRACY.
SKOŃCZYŁY SIĘ CZASY, GDY LUDZIOM MOŻNA NIE PŁACIĆ I PAKOWAĆ SOBIE PIENIĄDZE DO WORA, BY MIEĆ BARDZIEJ LUKSUSOWĄ LIMUZYNĘ, LUB WYWOZIĆ JE DO CENTRALI NA ZACHODZIE EUROPY, A LUDZIOM KŁAMAĆ, ŻE FIRMA NIE MA PIENIĘDZY.

WOLNY RYNEK PRACOWNIKA WRESZCIE ZROBI PORZĄDEK ZE WSZYSTKIMI NACIĄGACZAMI ZA 13 ZŁ/H. TERAZ PRACODAWCY SA POD ŚCIANĄ, ALBO LEPIEJ TRAKTUJĄ PRACOWNIKÓW, ALBO BANKRUTUJĄ, BO NIE MA KTO U NICH ROBIĆ. TO MI SIĘ PODOBA. :-)

TO JEST ZUPEŁNA NOWOŚĆ, ŻE UKRAIŃCY, KTÓRYCH MOŻNA BYŁO MIEĆ ZA 7 ZŁOTYCH NA GODZINĘ, TERAZ GARDZĄ STAWKĄ 20 ZŁOTYCH NA GODZINĘ.
TO REWOLUCJA NA RYNKU PRACY W POLSCE.
TO SĄ ZŁOTE CZASY DLA PRACOWNIKÓW.

PAMIĘTAJCIE, ŻE JEŚLI SAMI SIĘ NIE BĘDZIECIE SZANOWAĆ, TO NIKT NIE BĘDZIE WAS SZANOWAŁ!!!
DLATEGO APELUJĘ - STANOWCZO NIE PODEJMUJCIE PRACY ZA 13 ZŁ BRUTTO / GODZINĘ!!!!!!

ROBIMY OD DZISIAJ WSPÓLNY BOJKOT DLA WYZYSKU!!!!!!! PRZYSZŁA NA TO PORA!!!!!!

WALCZMY WSPÓLNIE O GODNE ŻYCIE, GODNE STAWKI! SKORO UKRAIŃCY NIE CHCĄ PRACOWAĆ ZA 20 ZŁ/H, TO Z JAKIEJ RACJI WY POLAC
11
REZOLUTNY, WYMAGAJACY PRACOWNIK 2017-09-20 20:29

Moja wypowiedź (użytkownika: REZOLUTNY, WYMAGAJĄCY PRACOWNIK) jest na tyle długa, że nie zmieściła mi się niestety tu w całości.
Zatem poniżej zamieszczam jej 2-ugą, końcową treść:

( . . . )
WALCZMY WSPÓLNIE O GODNE ŻYCIE, GODNE STAWKI! SKORO TACY UKRAIŃCY NIE CHCĄ PRACOWAĆ ZA 20 ZŁ/H, TO Z JAKIEJ RACJI WY POLACY MACIE PRACOWAĆ ZA 13ZŁ/H ???????

ZASTANÓWCIE SIĘ, NA CO SIĘ GODZICIE PRACUJĄC ZA ŚMIECIE???
JESTEŚCIE GORSI OD UKRAIŃCÓW, JEŚLI SIĘ PONIŻACIE ZA JAŁMUŻNĘ 13ZŁ/GODZINĘ BRUTTO. :-(

UKRAIŃCY CHCĄ LEPSZEGO ŻYCIA, TO DLACZEGO WY - POLACY DRODZY MI RODACY - MACIE BYĆ "ŚCIERKAMI DO PODŁÓG" ZA PSIĄ STAWKĘ?? TO KARA ZA ŻYCIE, CZY CO????!!!!!!!! :-(

WSZYSTKO IDZIE Z POSTĘPEM DO PRZODU, CZASY SIĘ ZMIENIŁY - DZIŚ NIE ZARABIA SIĘ 13ZŁ/H BRUTTO!!!

UKRAIŃCY SIĘ BUNTUJĄ PRZECIW WYZYSKOWI - ZRÓBMY TO I MY POLACY, NIE JESTEŚMY GORSI ! ! ! ! :-)
POLSKIE CWANIACZKI, CO NIE CHCĄ PŁACIĆ ODEJDĄ NA "ŚMIETNIK HISTORII" WRAZ ZE SWOIMI STAWKAMI ZARZYGANYMI I NIC NIEWARTYMI!!!!!!

CHCEMY MIEĆ COŚ Z ŻYCIA, A NIE TYLKO PRACĘ, PRACĘ, PRACĘ, PRACĘ, PRACĘ, PRACĘ, PRACĘ I TYLKO PRACĘ I JESZCZE RAZ PRACĘ I WYŁĄCZNIE PRACĘ, BO TAK NIKCZEMNIE MAŁO ZARABIAMY, ZE CIĄGLE SIEDZIMY TYLKO W PRACY!!!!!!!!! PRZEZ TO SZYBKO UMIERAMY I BRAKUJE NAM ZDROWIA I PIENIĘDZY. ROŚNIE TEŻ LICZBA SAMOBÓJSTW W POLSCE. TO PRZYPOMINA "TRZECI ŚWIAT" W 100-TU %-ACH!!! NIE PO TO PRZYSZLIŚMY NA ŚWIAT W CENTRUM CYWILIZOWANEJ EUROPY, KSZTAŁCILIŚMY SIĘ, OBALALIŚMY KOMUNĘ, WCHODZILIŚMY DO UNII, BY DZISIAJ "ROBIĆ ZA MISKĘ RYŻU" - TO DO NICZEGO NIE PROWADZI - TYLKO DO FRUSTRACJI. :-(

ŻYCIE NAM MIJA, A MY DALEJ KLEPIEMY BIEDĘ ZA ŚMIECIOWE STAWKI - OBUDŹCIE SIĘ TU TRZEBA SIĘ POSTAWIĆ, BO ZMARNUJEMY SOBIE ŻYWOT PRZEPRACOWUJĄC GO ZA BEZCEN I POD OSTRYMI RYGORAMI WYDAJNOŚCI PRACY.

TRZEBA IM POWIEDZIEĆ: "A POSZLI WY!!!!!!" DO DIABŁA!!!!
I ZROBIĆ MIEJSCE DLA NOWYCH, CO UCZCIWIE NAM ZAPŁACĄ!!!! :-)

POZDRAWIAM

- WASZ ODDANY SPRAWOM PRACOWNICZYM - REZOLUTNY, WYMAGAJĄCY PRACOWNIK
13
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-09-25 09:29
Nie wiem skąd takie informacje, między Gdynią a Warszawą jest jednak spora odległość więc nie ma mowy o wybieraniu kogoś z Warszawy zamiast z Gdyni. Zdarzają się sytuacje, że wystawiamy nabór wyjazdowy z oznaczeniem (T) jako testowy, jeśli nie uzbieramy wystarczającej liczby osób np. 3 na 8 to taki wyjazd jest odwoływany. Jeśli masz jakieś uwagi zapraszamy do kontaktu mailowego lub telefonicznego z najbliższym oddziałem; Gdynia podlega pod Bydgoszcz, Warszawa po Warszawę.
Patrycja 2017-09-25 11:14
Nie polecam nikomu- marne stawki, wieczne zmiany godzin zlecenia, rozwiązywanie umów i tak dalej i tak dalej...
2
joko 2017-09-25 16:21
Nie polecam pracodawcy. Odwołują ludzi kiedy im się podoba, a na dodatek nie ma to dla nich znaczenia, że jesteś zapisany na sklep, bo i tak każą ci pracować na magazynie jeżeli tylko im tak pasuje. Raz zdarzyła mi się bardzo ciekawa sytuacja z wypłatą. Mianowicie gdy byłem pierwszy raz, to pracowałem 4 godziny i 45 minut. Moja wypłata wynosiła około 57zł. Natomiast po 6 godzinach pracy moja wypłata wynosiła 58 zł. Konsultantka stwierdziła, że wszystko się zgadza, tak jakby łudziła się, że jestem niedorozwinięty. Po około 8 inwentaryzacjach zostałem zablokowany z powodu rzekomych błędów i wolnej pracy. Nie zwracano jedna uwagik na FAKT, że zapisałem się na SKLEP a wysłano mnie na MAGAZYN. Koordynator sam stwierdził, że na magazynie pracuje się wolniej więc nie będzie na to tak zwracał uwagi, ale w moim przypadku jak widać zwrócił uwagę :) Droga pani konsultantko, nie będę wysyłał żadnych odwołań, bo dlaczego mam prosić nieuczciwego pracodawce o możliwość poprawienia waszych własnych błędów? Z pewnością nie polecę nikomu Job Impulse. Swoją drogą... Gdyby sanepid odwiedził niektóre placówki waszych klientów, to moglibyście ich sporo stracić. Nie pozdrawiam.
6
B.S. 2017-09-25 17:23
Nie wiem skąd takie informacje, między Gdynią a Warszawą jest jednak spora odległość więc nie ma mowy o wybieraniu kogoś z Warszawy zamiast z Gdyni:
TO BYŁ PRZYKŁAD
Swoją drogą różnych rzeczy można się po was spodziewać,ludzie wyjeżdżają po za swoje województwa ponad 300 km mniej więcej na jakieś zlecenia więc wcale innych by to nie zdziwiło..
Odnośnie reszty to pomijam nie ma co się nad tym rozwijać.




Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-09-27 09:28
Tak jak pisaliśmy wcześniej, zmiany godzin lub odwoływanie zlecenia nie jest zależne od nas. Takie informacje dostajemy od klienta. Gdybyśmy mogli to żadne zlecenie nie zostałoby odwołane. O możliwość przejścia ze sklepu na magazyn jesteście Państwo proszeni przez kierownika inwentaryzacji ( pracownik Inventory Solutions). Co do wielkości wynagrodzeń zawsze można poprosić o przesłanie paska wynagrodzeń, na którym jest dokładnie rozpisane jakie stawki zostały odciągnięte. Możliwe, że zaznaczył Pan dwa różne statusy zus a co za tym idzie zostały odprowadzone większe składki. Proszę napisać lub zadzwonić do konsultanta ze swojego oddziału sprawa na pewno zostanie wyjaśniona.
1
Karlina 2017-09-27 20:37
"O możliwość przejścia ze sklepu na magazyn jesteście Państwo proszeni przez kierownika inwentaryzacji ( pracownik Inventory Solutions)", proszeni? Zapisałam się ostatnio na inwentaryzacje jednego marketu -> sklep, a nie magazyn. Po paru dniach przeglądałam kalendarz i widzę, że mam iść na magazyn. Nosz kurde, nawet nie dostałam informacji o zmianie zlecenia. Naprawdę nie byłoby problemu, gdybym nie miała problemów z kręgosłupem i przenoszenie ciężkich kartonów byłoby pestką. Pani koordynator miała mnie gdzieś i powiedziała, że mam dalej liczyć jakieś paczki. Dopiero jak ją wybłagałam ze łzami w oczach, to puściła mnie na sklep. Może dobrze by było przy zmianie zlecenia ze sklepu na magazyn pytać liczących o to czy się na to zgadzają?
4
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-09-28 09:19
Karlina!
Każda zmiana na platformie powoduje automatyczną wysyłkę powiadomień sms/mail do osób zapisanych na danej liście. Możemy zweryfikować Pani zgłoszenie prosimy o kontakt z konsultantem z oddziału, do którego Pani należy, wtedy będziemy mogli zweryfikować zgłoszenie, które Pani opisała.
Alicja 2017-09-28 17:24
Do mnie też nie przyszła żadna informacja o zmianie godziny, zmianie miejsca ze sklepu na magazyn. Pisałam do konsultantki, która do mnie zadzwoniła pózniej, ale jak uslyszala o tym, szybko zmieniła temat, więc po co mam pisać? żeby zostać zignorowaną?
2
Niki 2017-09-30 18:18
dokładnie robią z ludzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] myślą ,że z samymi gówniarzami mają do czynienia bez mózgów.
1
Alicja 2017-10-01 12:53
A sami nie lepsi.. rzucając dziewczynę na mikrofalówki, a chłopaków na podpaski, to chyba coś jest nie tak...
Nie róbcie z nas bałwanów, bo skoro pojawiają się takie opinie od różnych osób, to chyba coś jest nie tak...
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-10-02 17:23
Obie Panie opisujecie sytuacje już na inwentaryzacji gdzie nie ma pracowników Job Impulse tylko Inventory Solutions. Jeśli zapisują się Państwo na magazyn a jest potrzeba przepisania osób na sklep tak jak informowaliśmy w poprzednim wpisie konsultanci zawsze dzwonią do osób z listy, nie ma możliwości żeby zostali Państwo przepisani bez wyrażenia zgody. Jeśli sytuacja ma miejsce już bezpośrednio na inwentaryzacji pracownicy Job nie mają na to wpływu - są Państwo pod opieką pracowników klienta i to oni decydują o przejściu na liczenie innej części sklepu.
Alicja 2017-10-05 21:30
Ja cały czas mówię o tym, że zostałam przeniesiona przed inwentaryzacją. Dowiedziałam się o tym kilka dni przed zleceniem przez przypadek, gdy przeglądałam oferty. Nikt do mnie nie zadzwonił, nie dostałam też żadnej informacji. Jeszcze raz napiszę DOKŁADNIE, bo chyba Pan mnie nie rozumie. Zapisałam się na SKLEP, po czym po kilku dniach przeglądałam oferty i patrzę i nagle z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jestem zapisana na MAGAZYN. Nie dostałam ani informacji o zmianie godziny, ani o zmianie miejsca. Gdy chciałam się wypisać z tego magazynu (bo przecież zapisałam się na SKLEP), to pani powiedziała, że nie, bo już jest za pózno. Coś tu chyba nie gra. Może przydałoby się popracować nad wadliwym systemem?
3
ciekawy 2017-10-12 10:46
WItam

W jakim terminie jest wypłacane wynagrodzenie za dany miesiąc ?
Kr3tk4 2017-10-13 14:37
Kontaktowalam się z konsultantem i mimo pobytu w szpitalu podczas inwentaryzacji muszę zapłacić karę.
Niezadowolona 2017-10-15 19:15
Ktoś kiedyś dostał od nich kare umowną ? Zapłaciliście to 80zł?
M 2017-10-16 15:48
Jedyne co potrafią dać to kara umowna a żeby doczekać się godziwych pieniędzy to nikt nic nie wie... Nie interesuje ich usprawiedliwiona nagła sytuacja, która nigdy wcześniej się nie wydarzyła. Nie polecam
Duska 2017-10-16 17:46
Wybiera się ktos jutro do Rybnika do biedronki na wykładanie towaru?
Pietrucha 2017-10-17 12:22
Wiesz mam to samo czekam na odpowiedź
Filip 2017-10-17 19:56
a ja napisze tak stawka jest mega smieszna(jak powiedziałem szefowi za ile będe pracował to mnie zapytał czy nie poje.....o?) , ale zdecydywałem sie zacząc z nimi wspólprace tylko i wyłacznie dla Multisporta, bo tam gdzie pracuje nie mamy a znajomi którzy posiadają to obstawione juz wszystko(a moze ktos ma mozliwosc dopisac to bym ich olał)
Ja osobiscie wole przekładanie towaru na palety niż monotonne liczenie , ale narazie jestem na nich wkurzony bo w archiwóm zlecenia mam 0 h a przepracowałem 8 . Na mail odpowiedzieli mi dopiero jak ich postraszyłem sądem, ale tez z wielkimi pretensjami .
Czekam do końca miesiąca i zobaczymy jak sie potoczy jak nie na moją korzysć sprawa leci na wokandę
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-10-18 14:40
Do 15 następnego miesiąca po wykonaniu zlecenia
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-10-18 14:42
Proszę przesłać do konsultantów skan wypisu ze szpitala, kara umowna powinna zostać anulowana.
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-10-18 14:45
Rozumiemy nagłe sytuacje losowe ale proszę Pamiętać, że obowiązuje Państwa umowa, z której każda ze stron musi się wywiązać..
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-10-18 14:51
Jeśli był Pan na zleceniu konsultanci posiadają listy obecności przesłane przez klienta, na ich podstawie zostanie Pan rozliczony. W październiku mogą być opóźnienia we wpisywaniu przepracowanych godzin ze względu na liczbę zleceń, prosimy o cierpliwość. Jeśli ma Pan jakieś wątpliwości zapraszam do kontaktu mailowego.
JAK ŻYĆ? 2017-10-19 22:57
Moja opinia na temat pracy (inwentaryzacja) niestety jest negatywna.
Z moich dużych chęci dorobienia się i motywacji, która mnie nakręcała, żeby chodzić na zlecenia, pozostał jeden wielki zawód.
Moich "ALE" jest bardzo dużo, ale postaram się wypisać i streścić najważniejsze i najbardziej spotykane (chociażby z mojego punktu widzenia)
- Aspekt stawki - znacząco zaniżona, a dla osób wręcz niesprawiedliwa - nie ma możliwości, żeby osoba, sama się utrzymała (mieszkanie, wyżywienie itd.). [tym bardziej dla studenta], ponadto krytykuję to, że wymagania, które są wobec nas oczekiwane, są zdecydowania zawyżone ( niedostosowanie odpowiedniej osoby do danej strefy np. osoby z jakimiś schorzeniami muszą dźwigać, z lękiem wysokości muszą liczyć "daszki" lub wyższe strefy na drabinie. Pojawiają się również osoby grupy senioralnej i jak widzę, jak koordynatorzy wysyłają taką osobę do strefy z naprawdę większym stopniem trudności, bo nie ukrywajmy, że są strefy, gdzie liczenie jest szybkie i przyjemne, ale i przeciwnie - powoduje to ogromne zbulwersowanie.
- Nikt nie zwróci uwagi, ani nic, ponieważ ludzie nie chcą się narażać na zbędne "problemy".

"Reprezentuje" odział inwentaryzacji, które odbywają się w Poznaniu i okolicach
- powyższe przedstawione fakty, również się zaliczają - mógłby być to koniec, ale NIESTETY nie :
1. Ludzie są traktowani, niczym "gorsi", których możemy bardziej "wykorzystać" - weterani, którzy mają za sobą już większą ilość zleceń, są przyzwyczajeni do tego typu odczuwania i zaczynają to ignorować. Przykład: Wśród, niektórych koordynatorów panuje przekonanie, że są PANAMI i mniemam, że uwielbiają bardziej od grzecznego wskazania miejsca lub innej sprawy, użyć konkretniejszego środka jakim jest ROZKAZ lub mało grzeczne odpowiadanie - niczym pretensja, że podchodzimy, pytamy się o coś (nie wszyscy, bo są na szczęście wyjątki i pracuje się z Nimi świetnie, ale niestety taki skład miałem bardzo sporadycznie). Zatem kultura wśród koordynatorów POZNAŃSKICH jest do poprawy. To naprawdę widać, kiedy się plotkuje w "kręgu" przy laptopie jakieś osoby. Również ton mówienia, to naprawdę przykre, ile osób musi tego doznać. Mam wrażenie, że ludzie są brani do jednego worka (jako jacyś tępi), więc sobie na to pozwalają i jak wspomniałem dla swojego bezpieczeństwa - nikt nie zareaguje, a jak spróbuje to raczej przewiduje zastosowanie "nieoficjalnych" konsekwencji.
Usłyszenie "dziękuje, proszę, chodź ze mną" to wyjątkowo sporadyczne zjawisko. A jak się już usłyszy, to robi się po prostu miło.

Teraz drodzy Państwo reszta na szybko:
2. Ogromny nieład i brud panujący w sklepach - kurz, pleśń, bałagan - koordynatorzy wspominają, żeby pozostawiać porządek i ładnie ułożyć "JAK BYŁO" zapewniam, że ludzie, którzy liczą zostawiają stan sklepu w lepszy stanie, niż był.
3. O ciągłych odwołanych zleceniach czy zmieniających godzinach nie muszę wspominać.
4. Dziwią mnie czasem zlecenia, gdzie odległości np. z Poznania do innej miejscowości są po prostu, tak ogromne, że szokują ---> chociażby Poznań - Zgorzelec - nie wiem kto ma takie pomysły.
5. Sprawa koleżeństwa - niestety zauważam, że koordynatorzy i osoby będące audytorami (będące zaznajomieni) mają "lepsze" warunki - począwszy od lepszych stref, aż do podbijania czasu na skanerze, aby pykło jak najwięcej.
6. Umowa - dla podpisujących zdecydowanie mniej korzystna - istota KAR - odwołanie zlecenia, to brak konsekwencji dla strony pracodawców, a w drugim przypadku to kara, która jest wysoka i nie da się nawet na 1 inwentaryzacji na nią zarobić
- powinno się podjąć działania w systemie "rezerwowych", żeby osoby szukające zastępstwa nie musiały się tyle męczyć.
Na razie tyle, albo aż - są to problemy, które powinny być natychmiast rozwiązywane. Jeżeli pracownik będzie odczuwał dobre traktowanie, to atmosfera oraz efektywność będzie znacznie bardziej zadowalająca, a opinie bardziej przyjazne.
2
Zostaw swoją opinię o Job Impulse Polska - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Job Impulse Polska