Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Job Impulse Polska

Pracowałeś w firmie Job Impulse Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ByłaPracownica - 2014-09-12 21:49:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie polegam pracować przez ta agencje pracy !
Żenada jak się da ! Dawaja 2 tygodniowe lub 3 dniowe umowy o prace , mniejsza o to juz, ale chodzi mi o taki fakt ze jak masz podpisana umowe z nimi to ty pracujesz dla nich a oni maja Cie gdzieś ! Tylko jezeli juz dochodzi do tego ze umowa konczyła ci sie wczoraj a ty chcesz zrezynowac to oni od razu ci w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodza a jak juz podpiszesz umowe to juz ich wali ... zeby ci pomoc .. nie polecam i załuje ze pracowałam przez to wieśniarstwo ...
zdjecie uzytkownika
obuwnicz - 2014-09-21 22:48:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja bylem zaintersowany praca w sklepie obowniczym przez job impulse. teraz przeczytalem opinie i nie wiem. jak to jest z tymi umowami - powiem wam szczerze, ze juz nie wiem gdzie szukac pracy bo zawsze moze byc cos nie tak a ja sie boje zeby cos zrobic. mam nadzieje ze mi pomozecie i cos napiszecie w tym temacie.
zdjecie uzytkownika
Przemek - 2014-09-25 15:55:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem już łącznie na 8 inwentaryzacjach na sklepie, magazynie (na stronie często jest np magazyn a i tak lądujesz na sklepie bo brakuje im tam ludzi). Atmosfera? Żadnych zastrzeżeń. Koordynatorzy życzliwi. Sama stawka jest dobra, akurat teraz zmniejszyli stawki mimo wszystko wciąż są bardzo dobre tym bardziej że konkurencje nieraz nawet o ponad 3zł mają niższe stawki.
Oddział Dolnośląski
zdjecie uzytkownika
idylla - 2014-10-06 18:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
super! wlasnie poszukuje zajecia we wroclawiu i jak tak oceniasz to jak to wygladalo w dolnoslaskim to ja chociaz raz sprobuje i sie zapisze. mam nadzieje, ze bede mial podobne odczucie po tym jak sie skonczy moja inwentaryzacja i nie bede musial tutaj pisac, ze bylo slabo. obiecuje ze napsize jak mi sie podobalo.
zdjecie uzytkownika
Justyna - 2014-10-15 13:47:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja niestety nie jestem zadowolona z tej pracy. Wiadomo, że nie spodziewałam się nie wiadomo czego, ale...
Byłam jak dotąd na dwóch inwentaryzacjach w salonikach prasowych. Szacowany czas pracy to 3-5 godz.; raz byłam trzy, raz dwie. Czyli 20-30 zł brutto, minus koszt dojazdu oczywiście. Jeżeli chodzi o atmosferę, to rzeczywiście wszystko chyba zależy od koordynatorów: za pierwszym razem było ok, miły,uprzejmy i pomocny facet, aż się chciało pracować. Za drugim - nieuprzejma a nawet arogancka baba, stała nade mną jak esesmańska nadzorczyni w Auschwitz, naprawdę tak mi się skojarzyło. Zawsze kiedy idę do jakiejkolwiek pracy to staram się pracować jak najlepiej, ale w takiej atmosferze po prostu się nie da. Powinni jakoś przeszkolić tych swoich koordynatorów, czy co, bo tak to trudno się dziwić, że jest ogromna rotacja i nie ma komu pracować - ja np. w ciągu tygodnia dostałam już 3 sms-y z informacją, że brakuje im ludzi na dany dzień do roboty.
No i ta klauzula w umowie - nota bene wątpię czy legalna - o karze pieniężnej za nieobecność, chyba, że znajdzie się zastępcę, za którego się jest odpowiedzialnym. Tzn. jak rozumiem jeśli mój zastępca coś np. ukradnie, to ja będę za to płacić? dno i tona mułu, nie polecam nikomu tej firmy... ale inna sprawa, gdzie w dzisiejszych czasach znaleźć jakąś godną pracę? Dołujące to wszystko.
zdjecie uzytkownika
ich pracownik - 2014-10-15 22:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Uwazajcie na ta prace ja nie polecam oni szukaja bialych murzynow czyli Was! Pracowalismy 7 godzin prawie, zero przerwy. Wszyscy narzekali. Oni wszystko pieknie napisza ze przerwa platna a lipa przerwy nie ma. A praca ponad 6 h i przerwy nie bylo wszyscy juz plakali kregoslupy bolaly a wiadomo czlowiek sie nie postawi gdzie przerwa ktora oni sa zobligowani dac. Chodza do tego koordynatorzy jak jakies gestapo. A jak juz zbliza sie do otwarcia sklepu to dra sie. My podslyszelismy rozmowe dwojki koordynatorow. Jeden mowi do drugiego ktory chyba byl nowy ze oni niech napisze grzecznie pracuja a my od tego tu jestesmy aby sobie siedziec nic im nie pomagaj. Nic jak tylko unikac szerokim lukiem! No chyba ze chcecie aby zrovic z Was bialych murzynow tak jak biali ludzie w sredniowieczu z murzynow robili niewolnikow. Niestety nasza cywilizacja znow sie cofa przez te agencje pracy. Trzeba zakazac ich dzialania bo to przeradza sie w niewolnictwo pracy aby na przerwe nie pojsc po 6h pracy.
zdjecie uzytkownika
trzydzieści plus - 2014-10-16 23:45:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy na inwentaryzacjach w tej firmie pracują tylko studenci i w ogóle bardzo młodzi ludzie około dwudziestki? Chciałabym sobie trochę dorobić, ale głupio bym się chyba czuła w towarzystwie samej młodzieży ;)
zdjecie uzytkownika
olcia - 2014-10-17 19:26:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A z jakiego jestes miasta?
zdjecie uzytkownika
trzydzieści plus - 2014-10-17 23:17:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olcia - 2014-10-17 19:26:26]:
Katowice.
zdjecie uzytkownika
Nat - 2014-10-19 00:39:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, właśnie mam jutro iść na inwentaryzacje. Tylko mam kłopot bo nie mam konta w banku i nie wiem - czy oni chcą od nas numer konta? Bo jeśli tak bd musiała podać konto siostry...
zdjecie uzytkownika
Nat - 2014-10-19 00:40:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, właśnie mam jutro iść na inwentaryzacje. Tylko mam kłopot bo nie mam konta w banku i nie wiem - czy oni chcą od nas numer konta? Bo jeśli tak bd musiała podać konto siostry...
zdjecie uzytkownika
najwyższy czas - 2014-10-20 23:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NAt wiesz co, chyba najwyższy czas zacząć swoją dorosłość jak już masz pracę (nawet taką chwilową) to chyba pora na założenie konta bankowego. Teraz tyle ofert darmowych kont, nie ma się czego bać ;) ja też miałem przed tym opory ale warto było teraz mam kartę i wszystko mogę załatwiać. co do samej firmy to jak tutaj wygląda rozliczanie ile trzeba czekać na rozliczenie?
zdjecie uzytkownika
ivi - 2014-10-28 11:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem bardzo zadowolona. Stawka mogła by być wyższa, ale tak poza tym jest ok. Koordynatorzy (przynajmniej ci z Katowic) są ok. Rozdzielają pracę całkiem logicznie, wszyscy wychodzą mniej więcej razem z inwentaryzacji. Zawsze jest przerwa, a poczęstunek - zależy od sieci.
zdjecie uzytkownika
Filemona - 2014-10-30 18:42:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam, to oszuści. Zapisujesz się na jeden sklep, a okazuje się na miejscu, że są do liczenia dwa. Do tego lekko oszukują na liczeniu godzin. Z przerwami też często jest słabo, albo ich nie ma, albo są jak jesteś 10h w pracy.
Koordynatorzy z Poznania są mega spoko, także sama firma Inventory Solution tak, Job Impulse i ich polityka NIE.
zdjecie uzytkownika
Justyna - 2014-11-03 15:22:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Irytujące jest też przekazywanie co lepszych "fuch" od razu swoim znajomym i zamieszczanie na platformie informacji "lista zamknięta". Mc Arthur Katowice, Mc Arthur Zabrze - od razu lista zamknięta - po cholerę to zamieszczają, żeby denerwować ludzi?
zdjecie uzytkownika
Robert - 2014-11-05 11:51:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Siema,nie zatrudniajcie się prze Agencję pracy Jop Impuls,bo to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oszuści.Pracują tam same niedorozwoje,oszukują na godzinach,zwlekają z wypłatami za oszukane nadgodziny.Po prostu chcesz mieć joba zatrudnij się przez Dżoba.Ta agencja to wstyd dla całej Bydgoszczy,żenada.
zdjecie uzytkownika
kkas - 2014-11-05 18:34:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a przed podjeciem pracy przechodzi sie jakies specjlane szkolenie czy cos ? bo nie wyobrazam sobie isc od razu na jakas gleboka wode bez przygotowania, nie dam rady tak. zalezy mi na tym zeby sei czegos nauczyc a zeby to bylo tylko do zarabiania pieniedzy. praca to musi byc jeszcze jakas nauka i tyle
zdjecie uzytkownika
Justyna - 2014-11-06 08:58:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kkas - 2014-11-05 18:34:34]:
Na początku koordynator pokaże Ci jak się obsługuje skaner. Dosłownie takie szkolenie trwa jakie 3 minuty i uwierz mi, ze to spokojnie wystarczy. Zresztą, żeby móc zapisywać się na inwentaryzacje musisz przejść "szkolenia" na platformie strefa.job, tam przejrzenie wszystkiego trwa jakieś 2 h i jest też filmik pokazujący, jak obsługiwać ten skaner. Naprawdę żadna to filozofia ;).
zdjecie uzytkownika
khal20 - 2014-11-22 14:56:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! We wtorek mam inwentaryzację w Carefourze. Dostałem maila od konsultantki JI z opisem przebiegu szkolenia przez Internet. Stamtąd dowiedziałem się, że wymagane jest "wypełnienie oświadczenia ZUS" i nurtuje mnie ten problem, bo nigdy niczego w ZUS-ie nie załatwiałem dotąd. O co w tym dokładnie chodzi i czy mam się czegoś obawiać? Dodam jeszcze tylko, że studiuję dziennie k'woli ścisłości.
zdjecie uzytkownika
Ania - 2014-11-24 10:34:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie polecam. Co innego mówi konsultantka przez telefon, co innego koordynatorzy podczas samej inwentaryzacji. Na inwentaryzacji byłam pierwszy raz i nie wytłumaczono mi jak mam liczyć niektóre produkty, atmosfera też kiepska - dużo gburów którzy nawet nie potrafią odpowiedzieć na proste pytanie. Co najgorsze firma próbowała mnie oszukać z wypłaceniem wynagrodzenia, naliczając mi godziny tylko do przerwy, i musiałam dzwonić i dochodzić swoich praw. Szkoda czasu na pracę z tak miernymi zarobkami i w firmie, która chce tylko wykorzystać ludzi. Piszę o inwentaryzacji w rejonie Katowice.
zdjecie uzytkownika
ar.wa@poczta.fm - 2014-11-24 19:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zalewają mi pocztę ofertą pracy "Średnia płaca składa od 500 do 2500 euro miesięcznie (stawka plus %).
Jeśli zainteresowała ciebie ta propozycja i chcesz dowiedzieć się więcej o danym wakacie, piszcie nam na mail: center@job-impulsepl.com.
Nasi menedżery zawsze są chętni odpowiedzieć na wszystkie pytania.

Z najlepszymi życzeniami,
Milosz Dabrowski
Dyrektor działu kadrów "
Patrząc na tą propozycję i sposób pisowni pana Dyrektora Milosza z działu KADRÓW to omijałbym tą firmę jak najdalej .
zdjecie uzytkownika
... - 2014-11-25 22:21:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ich pracownik - 2014-10-15 22:32:05]:
Czarni niewolnicy w średniowieczu?
zdjecie uzytkownika
... - 2014-11-25 22:22:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ich pracownik - 2014-10-15 22:32:05]:
Czarni niewolnicy w średniowieczu?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-11-20
Żródło: Gowork.pl
Stryków
(łódzkie)
Operator Wózka Widłowego  Miejsce pracy: Stryków Nr Ref.: OWW/ARST/11/2014       Zadania: Obsługa wózka widłowego, Prace magazynowe, Pomoc w rozładunku kontenerów. Wymagania: Uprawnienia do obsługi wózków widłowych, Gotowość do pracy w systemie zmianowym, Własny dojazd - praca w Strykowie na Smolicach!  Mile widziane doświadczenie na podobnym stanowisku, Książeczka z
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
ji - 2014-11-26 21:10:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ar.wa@poczta.fm - 2014-11-24 19:52:12]:
W związku z otrzymywanymi przez nas sygnałami o wysyłce e-maili z ofertą współpracy w charakterze przedstawiciela regionalnego i prośbą o zwrotny kontakt mailowy pod adresem info@jobimpulse-pl.com, niniejszym oświadczamy, że:

1) Powyższa oferta nie jest ofertą spółki Job Impulse Polska; nie jesteśmy ani autorem ani nadawcą tej wiadomości;

2) Domena jobimpulse-pl.com oraz adres e-mail info@jobimpulse-pl.com zostały zarejestrowane w Stanach Zjednoczonych, przez osobę niepowiązaną w żaden sposób ze spółką Job Impulse Polska; można to łatwo ustalić w internetowej bazie danych abonentów domen (WHOIS) pod adresem: http://www.whois.com/whois/.

W związku z faktem, iż powyższa oferta współpracy nie zawiera żadnych danych identyfikujących nadawcę, prośba o kontakt pod adresem mailowym znajdującym się na domenie jobimpulse-pl.com wprowadza odbiorcę w błąd, sugerując iż nadawcą wiadomości jest Job Impulse Polska. Jest to oczywiście nieprawda. Celem nadawcy tego rodzaju wiadomości jest prawdopodobnie wykorzystanie zaufania do marki Job Impulse Polska i wyłudzenie danych osobowych od osób, które zgłoszą się do rzekomej rekrutacji.

W chwili obecnej podejmowane są odpowiednie kroki prawne mające na celu ukrócenie procederu, jednakże, ze względu na trudność w ściganiu naruszeń praw dokonanych w internecie, zwłaszcza, jeżeli mają one miejsce na zagranicznych serwerach, kluczowe znaczenie dla Państwa bezpieczeństwa ma zachowanie należytej ostrożności. W związku z tym informujemy, iż:

1) Oficjalną domeną spółki Job Impulse Polska jest: job-impulse.pl i jedynie wiadomości wysyłane z tej domeny (np. z adresu e-mail xxx@job-impulse.pl) mogą być uznane za bezpieczne;

2) Job Impulse Polska nie prowadzi rekrutacji poprzez rozsyłanie anonimowych wiadomości e-mail, a co za tym idzie wszelkie tego typu wiadomości prosimy traktować jako potencjalne oszustwo.

Uprzejmie prosimy o informowanie nas o podobnych przypadkach. Dzięki Państwa zgłoszeniom będziemy mogli reagować na bieżąco i podejmować odpowiednie kroki w celu ochrony naszych praw i Państwa bezpieczeństwa.
zdjecie uzytkownika
karolajna1992 - 2014-11-27 08:03:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [spanepid - 2014-09-03 02:06:06]:
Pracuję na inwentaryzacjach za pośrednictwem tej Agencji. Pracowałam także w ubiegłym roku, ale po trzech miesiącach, kiedy zwróciłam jednej z koordynatorek uwagę, że jest arogancka i żeby nie ubliżała jednej z dziewczyn (teksty typu "po co kończysz dziewczyno jakąkolwiek szkołę skoro jesteś i tak głupia"), moje konto zostało zablokowane. Teraz znowu pracuję i muszę powiedzieć, że wymiana koordynatorów na prawdę dużo dała. Atmosfera jest fajna, a że trzeba się napracować? Kurcze nie ma nic za darmo. Mi akurat bardzo podoba się taka praca, ponieważ nudziło mnie siedzenie za kasą. Lubię być w ciągłym ruchu :) A 10 zł brutto to na prawdę nie jest mało. Pracowałam w jednym z Tesco i tam za wykładanie towaru zaproponowali mi 6 zł brutto. To już wolę te inwentaryzacje :)
Chociaż fakt, mogliby dawać przerwy jeśli pracujemy więcej niż 6 godzin, bo to na prawdę wykańczające. Koordynatorzy decydują o tym czy dostaniemy tą przerwę czy nie ( to bzdura, że nam się ona należy - osoby, które tak twierdzą niech przeczytają umowę DOKŁADNIE), ale oni nie wykonują takiej pracy jak my i często przeginają z brakiem przerwy. Po 6 godzinach takiej pracy kręgosłup mi już po prostu siada. To praca na prawdę dla wytrwałych. Brak przerw powoduje wśród pracowników niezadowolenie a co za tym idzie słabsza jakość pracy i jego wydajność. A wizerunek firmy wśród potencjalnych pracowników jest nie za ciekawy gdy czytają negatywne opinie aktualnych pracowników. Dziwię się, że władze Agencji nie podjęły żadnych kroków aby to zmienić - i wprowadzić przerwy po 3/4 godzinie pracy w systemie min. 6-godzinnym bez względu na widzi misie koordynatorów.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Job Impulse Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x