logo Job Impulse Polska

Job Impulse Polska

Poznań

Opinie o Job Impulse Polska

kalna 2016-11-19 22:24
To prawda, nie licza sie z pracownikami, naczej musieliby placic 2-krotna stawke plus duza przerwa.
4
Student 2016-11-24 12:43
Wiele zależy od tego gdzie się pójdzie. Można trafić na magazyn w hipermarkecie i przez 9 godzin przerzucać ciężkie rzeczy bez żadnej przerwy(tak, bo przerwa się nie należy nam). Można też trafić do jakiegoś małego sklepiku i sobie spokojnie liczyć gazety na półce. Z wypłatami raczej problemu nie ma. Żeby sobie dorobić w weekend to spoko, ale nic więcej.
4
ktoś 2016-11-24 16:09
Skoro takie stanowisko jak rzecznik u was jest to poproszę rzecznika pracownika o odpowiedź dlaczego macie tyle tupetu /pomijając warunki pracy jakie oferujecie i jak traktujecie ludzi/,że obsługę formalności dla ludzi niezbędnych przy takiej formie zatrudnienie macie w dużym poważaniu. Jeśli wystawiacie papiery pt. umowa czy też rozliczenie za przepracowany okres czasu, to najpierw kompetentne osoby winny się we właściwym miejscu podpisać a potem sprzedawać pracownikom papiery aby i oni się podpisali i otrzymali kompletne dokumenty. Robienie z ludzi idiotów i niedouków jest u was tradycją.
3
aaaa 2016-11-25 12:26
nie wiem czy wiesz, ale jak w strefie job idziesz na przerwę to ci ją odliczają od wypłaty
3
Załamka 2016-11-25 13:16
Nie polecam nikomu pracy w Pepco na stanowisku konsultanta ds. Pracy Tymczasowej. Tragedia, dziewczyna na równorzędnym stanowisku traktuje tam ludzi jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Jak najdalej od tego miejsca!!!!! Mobing!!!
3
tymczasowa pracownica 2016-12-01 15:12
Praca indywidualna, naprawę spokojna, łatwo dorobić,ale aktualnie mniej inwentaryzacji jest niż wcześniej,więc trzeba się szybko zapisywać. Nikt Ci nie przeszkadza,robisz swoje. Wszystko wytłumaczone,ludzie w porządku. Czasami koordynatorzy trochę obojętni i niemili,ale tak naprawdę po co mają być, bierzesz tylko od nich skaner i oddajesz nic więcej. Wypłaty terminowe,zgodnie z wcześniej ustaloną stawką. Jeden minus to fakt, że nigdy tak naprawdę nie wiesz ile godzin tam będziesz. Koleżanka przyjechała z innego miasta,żeby dorobić i pracowała 2h, więc zwróciło się za bilety tylko i nic nie zarobiła.
4
NIE RÓBCIE SOBIE TEGO 2016-12-05 17:09
Bardzo nie polecam, za pierwszym razem trafiłam na koordynatora buca. Nie wiem na jakiej zasadzie wybierają ludzi na to stanowisko, ale mam wrażenie, że wg nich im większy pajac tym bardziej się nadaje. Praca nie jest zła, ale żyć się z tego nie da. Długie godziny za grosze z debilami pozbawionymi jakiegokolwiek szacunku, empatii, ludzkości, profesjonalizmu, zaangażowania i z tak bardzo wielkim poczuciem wyższości, że na pieszo nie obejdziesz. Żałuję, że wcześniej nie przeczytałam opinii. Byłam dwa razy, za drugim trafiłam na koordynatorów, którzy raczej starali się nie przeszkadzać. Można było nawet usłyszeć "proszę", bo na "dziękuję" nie ma co liczyć, ale to i tak sukces. Myślałam, że to normalne i wcześniej po prostu słabo trafiłam, ale po rozmowie ze stałymi bywalcami okazało się, że lepiej już nie bedzie i reszta koordynatorów to takie buce jak ten pierwszy. Niestety, nie podał nazwiska, zasłaniał się ochroną danych. Szkoda, chętnie bym o nim poopowiadala jego szefowi.
5
częstochowa 2016-12-07 15:16
Chyba bysiecie chcieli zaby wam za darmo płaci, 13/12 zl to jest bardzo fajna stawka za godzinę, porównując do jakis ulotek gdzie placa 7, pracujesz sobie w ciepelku i zazwyczaj ludzie sa super. Jeżeli chodzi o odzieżowki to praca lekka i raczej przyjemna, wiadomo ze w supermarkecie jest ciężej, ale sami przeciez wiecie, że tak może być. Co do przerw to jak chcesz isc do toalety to idziesz i nigdy mi sie nie zdazylo zeby ktos mnie wyzwal za to ze ide sie napić i odpocząć chwilę. Wypłaty na czas i generalnie jak dla mnie wszystko na plus. Jeżeli ktos chce sobie dorobić na jakieś drobne wydatki to super opcja
4
Misty 2016-12-12 16:03
Witam, zapisałam się na inwentaryzację lecz nie mogę jednak na nią iść, da się anulować zgłoszenie bez żadnych konsekwencji ?
4
anna 2016-12-28 14:21
koordynatorzy inwentaryzacji wykorzystują liczących. bardzo niesprawiedliwy podział pracy w magazynach spożywczych w chłodni jedna ekipa stała 5 godzin bez zmiany, osoba która się wyłamała bo prawie zamarzła został zablokowana w serwisie przez koordynatora , który może pisać co chce i tak go nikt nie sprawdzi.
3
Hihi 2016-12-29 22:00
Jak się podpisuje umowę
1
Studentka. 2016-12-31 23:04
Ja będąc na ok 10 inwentaryzacjach nigdy nie spotkałam się z nieprzyjemnymi koordynatorami. Jak ktos sie pomylił, miał jakiś problem ,czy choćby chciał skorzystać z toalety nigdy nie było żadnego problemu. Nawet potrafili pomóc z zestawieniem zgrzewek. Jeżeli ptaca byla powyżej 6 h. Przerwa jak ajbardziej była. Stawka moim zdaniem tez jest dobra 13-14 zł, wypłaty terminowe wszystkie poeniążki do 15 na koncie. :) Polecam !!
3
Niezadowolony 2017-01-11 00:41
Nie polecam współpracy z ww firmą. Nie traktują pracowników poważnie. Czas lub miejsce zlecenia potrafią zmienić na kilka minut przed rozpoczęciem pracy. Podczas wykonywania samego zlecenia można zauważyć brak profesjonalizmu u koordynatorów. W zależności czy jesteś pierwszy raz czy już ich znasz przydzielają Ci do liczenia łatwe i lekkie rzeczy. Jeśli natomiast nie żyjesz z nimi w bliskich relacjach cały czas musisz dźwigać ciężkie rzeczy bez możliwości zmiany palety. Największym ich minusem jest to że za pracę nie płacą uczciwie. Za każdym razem wpisują dużo mniej godzin niż faktycznie było przepracowanych. Sami koordynatorzy zamiast pomoc w liczeniu to siedzą i plotkują i gdy tylko spojrzysz w innym kierunku niż regał lub wyjdziesz do toalety zaraz słyszysz niegrzeczne uwagi w swoim kierunku.
4
olefinka 2017-01-15 17:42
Przepracowałam 4 inwentaryzacje i nie dostałam wypłaty. kilka odwołano na kilka godzin przed a kilka razy dostałam błędną godzinę i teraz chcą żebym zapłaciła karę. Nie polecam pracy tam
3
Julkom 2017-01-16 22:03
Nie polecam. Za wykonaną pracę dostałam 2.30 zł. Nie zwróciło się nawet za transport którym musiałam dojechać. Za polecenie znajomego też nawet złotówki nie otrzymałam.
4
Skanerka 2017-01-18 20:50
Ludzie omijajcie wielkim łukiem tą firmę. Pracuję od lat na inwentaryzacjach dla innej firmy, z racji wolnych terminów podęłam się pracy dla Job Impulse Polska (Grupa Job). Podzielono nas na dwie grupy po pytaniu koordynatorki - kto jest pierwszy raz? nich byłam pierwszy raz, więc dołączyłam do grupy "pierwszorazowców".
Po pierwszej inwentaryzacji, usunęli mi z konta kolejne 3 terminy inwentaryzacji i zerwali umowę. Powód - mała wydajność i dużo błędów. Ciekawe co by było gdybym dołączyła do grupy co jest enty raz na inwentaryzacji. Wypłaty nie mam do dziś, a o 20PLN premii nie wspomnę. Reasumując 11h niewolniczej pracy (90% czasu lodówki i zamrażalki) wykonałam dla Job Impulse Polska gratis.
A tak na marginesie moja firma płaci w terminie (np. za ostatnie 6h w Kauflandzie dostałam 98PLN na rękę) i właśnie po raz kolejny powiadomiła mnie o nowych terminach. Dla nich jestem od lat wydajna i bezbłędna, a dla Job Impulse Polska po pierwszym razie mało wydajna i błędna :) Ciekawostka :D
Chcesz być charytatywnym niewolnikiem? Lubisz wyzwiska, ciężką pracę i poniżanie to pracuj dla nich.

5
Lalka 2017-01-21 22:41
Witam potrzebuje Pilnie na zastępstwo kogoś z Warszawy. Inwentaryzacja Warszawa - Bemowo w dniu 22.01.2017 godz 16. Proszę o Pomoc
Nowicjusz 2017-01-24 11:43
Zostałem zlekceważony. 20 dni przed terminem danej inwentaryzacji zgłosiłem swoją chęć pracy. Wprowadzono mnie w błąd a kiedy próbowałem dojść do wyjaśnień zostałem zbywany. Z tego samego nr telefonu od którego otrzymałem smsa że jestem zapisany, 2 dni przed inwentaryzacją dowiedziałem się że nie jestem jednak zapisany oraz zostałem pouczony tym, iż się NIE DOPOMINAŁEM o przesłanie mi szczegółowych informacji dot. inwentaryzacji. Kiedy jednak udokumentowałem fakt iż wielokrotnie się dopominałem o to, (gdzie moje wiadomości zostały odczytane lecz nie udzielona została odpowiedź) pani która nie wiedząc co odpowiedzieć zmieniła temat. Wszystkie rozmowy pisemne mam zachowane a rozmowy telefoniczne nagrane, także NIE POLECAM
1
Strefajob 2017-01-24 13:50
Szanowna Pani
Za przeprowadzenie i koordynację inwentaryzacji odpowiada firma zewnętrzna, a nie pracownicy Job Impulse Polska. To koordynatorzy danej inwentaryzacji sprawdzają poprawność liczenia produktów przez audytorów inwentaryzacji oraz decydują o zakończeniu współpracy z audytorem. Jeśli oceniono, że popełniła Pani zbyt wiele błędów, to byliśmy zobowiązani do zakończenia współpracy i nie wysyłania Pani na kolejne zlecenia.
W sprawie wynagrodzenia prosimy o kontakt z odpowiednim konsultantem Job Impulse Polska. Prawdopodobnie nie uzupełniła Pani odpowiednich dokumentów na stronie strefajob.pl.
Prosimy o kontakt w tej sprawie na pelnomocnik@job-impulse.pl . Pozdrawiamy Strefa Job
1
Stokrotka212 2017-01-27 15:46
Firma oszukuje nie płaci za dojazdy czas liczy od wzięcia skanera do ręki i oddania go. Pojechałam na 5 godz. inwentaryzacji w tym straciłam 4.5 h na dojazd w tym sama podróż trwała w jedną stronę 50 min. Na magazynie bitwa o nożyk do rozpakowywania i całe palety trzeba przerzucić towaru i go zliczyć i ponownie poukładać na palecie. Ludzi traktują jak bydło brak szafek na ubrania a ta kara 80 zł to już przesada. Jak jestem chora to daję zwolnienie za które mnie płacą a tu co ? Trzymają twoją kasę po to że gdybyś nawalił to sobie potrącą z twojego wynagrodzenia. Tak się robi ludzi w balona oni kasę biorą a ty robisz za darmo bo z takiej 1 inwentaryzacji to nawet nie ma tych 80 zł.
1
Szczery 2017-01-27 16:31
Stanowczo nie polecam. Odnośnie oddziału Lublin - brak szacunku większości koordynatorów do pracowników oraz zerowa kultura osobista. Jestem świadkiem sytuacji, kiedy "kierownik" R. przekazał pracownikowi błędną! informację, że za wyjście do toalety są potrącane pieniądze, podczas gdy inne osoby swobodnie wychodziły. Dziewczyny, które zamieniły ze sobą kilka słów w trakcie pracy "kierownik" R. którego nie powinno być na tym stanowisku (ani na żadnym innym), za karę! - jak sam to później podkreślił - wysłał to liczenia, a tym samym dźwigania artykułów typu karmy dla zwierząt, produktów w zgrzewkach, przekraczających 20 kg. co jest wzbronione na podstawie art. 176 k.p. oraz § 63 r.b.h.p. Miało również miejsce wiele sytuacji, kiedy niektórzy koordynatorzy odnosili się w sposób bezczelny do pracowników, w tym do pracowników w wieku średnim. Jest to fajny sposób na dorobienie pieniędzy, jednak Szanowni pracownicy Inventory Solutions, powinni większą wagę przykładać do tego, kogo obsadzają na jakim stanowisku. W przeciwnym razie może zrobić się głośno odnośnie mobbingu oraz nieprzestrzegania przepisów BHP.
2
Strefa Job 2017-01-30 11:07
Szanowny Panie,
Takie informacje prosimy zgłaszać po zakończeniu inwentaryzacji do dedykowanej konsultantki – bez tego nie mamy wiedzy o tym co dzieje się podczas inwentaryzacji i nie mamy jak zainterweniować, ponieważ na zleceniu nie ma pracownika firmy Job Impulse Polska. Za skorzystanie z toalety nie są potrącane pieniądze. Rozliczany jest Pan za czas pracy naliczony na skanerze. Oficjalną reklamację proszę przesłać na adres: pelnomocnik@grupajob.pl
Pozdrawiamy Strefa Job
1
Strefa Job 2017-01-30 13:21
Szanowna Pani,
W ABC audytora inwentaryzacji są zawarte informacje, że czas naliczany jest od momentu uzyskania skanera, a czas spędzony w transporcie nie jest do tego wliczany, ponieważ wynagrodzenie dostaje Pani za rzeczywisty czas pracy, a nie drogę do miejsca pracy. Zgodnie z podpisaną umową, jeśli nie może się Pani pojawić na zleceniu zobowiązana jest znaleźć za siebie zastępstwo lub zgłosić to konsultantowi, który może posiadać listę rezerwową na to zlecenie.
Pozdrawiam Strefa Job
gość 2017-02-02 09:19
Niezbyt się opłaca to , chciałam usunąć konto znacie numer by do nich zadzwonić ,z Konina .
1
Strefa Job 2017-02-02 12:07
Szanowna Pani,
jeśli chce Pani usunąć konto, proszę napisać maila do konsultanta: mkruszyna@strefajob.pl
Pozdrawiam Strefa Job
peter 2017-02-06 15:44
To Wszystkich pisze że za wolono pracuje . Szukajcie nie U nich.pisze o 4 -6 godz pracy a w rzeczywistości 1.5 godz. Naciągane . Zenada
2
peter 2017-02-06 15:44
To Wszystkich pisze że za wolono pracuje . Szukajcie nie U nich.pisze o 4 -6 godz pracy a w rzeczywistości 1.5 godz. Naciągane . Zenada
1
grubyy 2017-02-06 17:24
Dziadostwo. Kłamią kłamią .Inne oferty ok to szmira
1
POLAK 2017-02-07 02:49

WYZYSK, BANGLADESZ, 60 ZL ZAROBKU W NOCY PRACA 11 GODZ POZA DOMEM A TE GLUPIE POLACZKI DAJA SIE W TO WCIAGAC OBUDZ SIE POLSKO
2
Były pracownik 2017-02-08 01:29
Z daleka od tej firmy. Kombinują najtańszą drogą, oczywiście pracownik. Najtańsza firma. W Bangladeszu zabronić można lepiej. To praca nie dla normalnych.
1
Pracuś 2017-02-09 13:07
Job impuls to jeden wielki wyzysk!!!!! oszukują i okradają ludzi, paranoja... szukajcie pracy gdzie indziej.
2
Aga741 2017-02-16 19:46
Witam
Ja miałam podobna sytuacje - poszlam na zastepstwo. Niestety, nie moglam się dodzwonić do osoby zajmującej się inwentaryzacja. Poszlam, powiedziałam że jestem na zastepstwo za dana osobe i nie bylo problemu. Po miesiacu pieniadze przelane, a osoba za ktora bylam na zastepstwie dostala wezwanie do zaplaty kary. Wiec teoretycznie jedna osoba nie zrobila pracy, dostala kare chociaż bylo zastepstwo. Ja bylam na liscie rezerwowej, moja umowa zostala rozwiazana, ale pieniadze zostaly zaplacone wiec ktos jednak prace zrobil. Dodam, ze kontakt z panstwa pracownikami jest bardzo utrudniony, czesto nie odbieraja telefonow, spotkalam sie nawet z tym ze dostalam sms ze moge się kontaktowac tylko przez SMS godz. 15!!!, a na @wyslanego z zapytaniem w październiku do dnia dzisiejszego nie dostalam odpowiedzi.
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-02-16 20:21
Szanowna Pani,
jeśli nie można się dodzwonić do konsultanta to najlepiej napisać maila - szczególnie jeśli nie można zgłosić zastępstwa. Jeśli poszła Pani za kogoś na zastępstwo, a konsultant nie otrzymał maila/sms że jest Pani za drugą osobę, dlatego została naliczona kara - jeśli niesłusznie to wystarczy skontaktować się z konsultantem i wyjaśnić sprawę. Oficjalną reklamację proszę przesłać na adres: pelnomocnik@grupajob.pl
Aga741 2017-02-16 21:00
Nie każdy jest w ciągłym dostępie do internetu. Tym bardziej ze zapis na zlecenie byl pare godzin przed inwentaryzacja. Skoro na panstwa stronie jest informacja że pracujecie do godz 17 to chyba nie powinno byc problemu z odebraniem tel w godzinach pracy. Dzis usilowalam wyjasnic ta sytuacje- zostalam zbyta, podawano mi kolejne nr tel pod ktore kazano mi dzwonić. Dopiero po @wyslanych na 4 adresy z panstwa strony internetowej ktos raczył oddzwonic, po czym pani rozlaczyla sie jak obrazone dziecko i nawet nie raczyla wysluchac tego co chcialam jej powiedzieć, twierdzac ze to nie moja sprawa. Tak nie powinien zachowywac sie pracownik, ktory chce wyjasnic sprawę.
1
Aga741 2017-02-16 21:14
Osoba odpowiedzialna za inwentaryzacje na miejscu zostala poinformowana o tym ze przyszlam za ta konkretna osobe, podalam dane osoby ktora miala byc i moje-osoby ktora sie zglosila na zastepstwo. To wszystko zostalo zapisane ze slowami ze zostanie to przekazane, ze nie ma problemu. Po czym dostalam skaner i poszlam pracować. Praca zostala wykonana, pieniadze zaplacone wiec jednak informacja ze to ja bylam zostala w jakis sposob uwzgledniona. Na koniec jeszcze zanim sie pani konsultantka rozlaczyla z satysfakcja poinformowala ze oboje jestesmy zablokowani za to ze chcemy ta sytuacje wyjasnic
Ktoś 2017-02-16 22:58
Nie zgadzam się z tym, że do ciezkich towarow daja mezczyzn. Poza tym wszystko zależy, na jakich koordynatorow sie trafi. Ja mialam kontakt z czterema-dwie pary. Jedna dziewczyna bardzo miła, zawsze pomogla, sama również liczyla. Jej kolega czas spedzal na telefonie. W drugiej parze chlopak w porzadku, ale dziewczyna tragedia. Gdy ktos jej mowil dobbry wieczór to nawet nie raczyla odpowiedziec, do starszych od siebie na"ty"ale juz do niej to na "pani" trzeba bo oburzona. Traktuje ludzi jak bydło. Wiec wszystko zależy od tego na kogo sie trafi
Studentdorabiajacy 2017-02-24 15:26
Miałem przyjemność pracować przez tę agencję na wykładaniu towaru w Biedronce i naprawdę polecam. Umowa i wszystkie formalności przez internet. Jasno określone dni i godziny pracy bez dzwonienia na dniu wolnym , co w innym agencjach zdarzało się nagminnie. Stawka jak na tamte czasy bardzo dobra, wypłata na czas, a nawet dzień przed :) Polecam :)
4
liczący 2017-02-26 00:32
CZytam opinie powyżej i jestem zaskoczony pracuje juz przy liczeniu od paru miesiecy i nigdy nie było problemu. Zapisuję się sam a jeśli nie moge przyjsc to zgłaszam zastępstwo przez maila i po problemie. Sam polecam bo mają dużo zleceń a przy liczeniu rękawów sobie nie urywam. Pracę polecila mi kolezanka. Można na prawde dobrze zarobić jesli sie chce za same obecnosci dostaje sie premie a kolezanka dosała dodatkowo za polecenie plus premia za wyjazdy i stawka też spoko pracujesz przez agencje wiec Cie nie oszuka jak anonimowi pracodawcy . Jak dla mnie warto.
3
'SF 2017-03-05 03:41
Byłem w takiej sytuacji. Nikt nie podnosił słuchawki, ani nie otrzymałem odpowiedzi na zapytania wystosowane mailem. A później skubnięto kilka zarobionych peelenów tytułem kary umownej. I nikt tym się nie przejął bardziej ode mnie.
Jolanata 2017-03-10 20:55
"Ludzie piszecie opinie choć byliście kilka razy lub raz."

To ile razy ktoś był nie ma znaczenia. Ja tam pracuję od jakiegoś czasu, trochę się zmieniło. Wcześniej to pAni mAgda działała jakby była inspektorem w kołchozie. Szybko, cicho i nic nie wolno. Teraz jest lepiej.

"Ja już pracuje kilka lat, dorabiam sobie i to nie jest tylko jedna firma, która ma inwentaryzacje lecz kilka firm i raz jest lepiej a raz gorzej."

Takie gadki to można sobie wsadzić w . . . . Raz lepiej raz gorzej. Jak się podchodzi jak do człowieka, a nie woła to zawsze będzie dobrze. Tak samo pie*rzen*e, że jeden taki drugi srak*i nic nie da. Bo to jest pogląd na całą firmę. A nie na jedną cześć. Sam byłem w kilku firmach, kłopotu nie było. Robisz spokojnie, rozmawiasz i nic. A tu były sytuację, mord*a w kubeł bo wypad.

"Jeśli chodzi o Joba to kwestia dogadania z ludźmi np. na wjazdówkach, gdzie jedziesz swoim autem i masz zwrot za paliwo. Wiadomo, że nie wszyscy koordynatorzy są ok a z niektórymi nawet jest trudna gadka ale jak się chce to można wszystko."

Jak ktoś ma zarządzać ludźmi to ma to być osoba do tego kompetentna. Każdego można dać do łopaty i tu różnicy to nie robi. Ale jak dasz byle kogo do zarządzania zespołem, to niszczy i utrudnia jej wykonywanie. Bo dać człowieka który umie powiedzieć, to i to jest źle. Chcę byś się poprawił, bo inaczej będziemy musieli podziękować za twoją pracę. A pAna który nie umie się wysłowić, to jak człowiek ma wiedzieć o co chodzi.

"Jeśli chodzi o przerwy to czasem trzeba zwracać uwagę bo nie zawsze robią."

Przerwa przysługuje po 6 godzinach pracy.

"Co do godzin pracy to nie zawsze jest jak piszą. Czasem piszą 6 h a pracujesz 4 h."

To prawda, wszystko zależy od miejsca pracy.

"Wiadomo, że jest to tylko umowa zlecenie a jak wszędzie pobierają podatek i kwotę za przelew."

Wszędzie jakie wszędzie. Pracodawca może potrącić pieniądze tylko wtedy gdy się na to zgodzimy. Zaraz dam paragraf.

Koszty związane z wypłatą wynagrodzenia ponosi pracodawca.

Przepisy Kodeksu pracy nie regulują, kto ponosi koszty przelewów bankowych w sytuacji, gdy pracownik podaje dwa lub więcej numerów kont. Jeśli pracodawca wyrazi zgodę na przelewanie wynagrodzenia na więcej niż jedno konto, należy przyjąć, że powinien ponosić koszty z tym związane. Jednak zgodna z prawem jest i taka sytuacja, w której przepisy wewnątrzzakładowe przewidują bezpłatny przelew jedynie na jedno konto, a pracodawcy uzależniają zgodę na przelewy na pozostałe konta od zgody pracownika na ponoszenie kosztów tej operacji. Pracodawca nie może samodzielnie potrącić pracownikowi kosztów przelewu na pozostałe konta bez jego wyraźnej, pisemnej zgody. Tylko w przypadku pisemnej zgody pracownika pracodawca będzie mógł obciążyć pracownika kosztami przelewu. Cytat z księgowość infor.

"Jeśli ktoś nie ma pracy a chce zarobić to bierze co się da a nie siedzi na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i czyta tylko to co piszą inni że to jest złe albo tamto. Ja wiem, że każdy ma prawo powiedzieć co mu gra na duszy i szanuje to ale nie zniechęcajcie innych. Niech też pójdą, spróbują i dopiero powiedzą czy się podoba czy nie."

Każdy ma prawo do wyrażania własnych poglądów. Tak samo jak ci którzy mają te dobre i te złe. A to czy komuś to pasuje to mi to zwisa kalafiorem.

Firma jest o tyle dobra, że jest elastyczna. Możesz brać różne zlecenia, masz kalendarz prosty w obsłudze. Wszystko robisz przez internet. Szybko i przyjemnie.

Praca z różnymi ludźmi ma to do siebie . . . że kytwa są różni. No i tyle, jeden ma na bani szympansa co mu w ucho wkłada banana. A inny po prostu traktuje to jako pracę i swoje obowiązki. Koordynator jest od tego by, koordynować WoW! sprawdzać czy jest dobrze, a jak nie to korygować. Jedni są nie zadowoleni bo oczekują porządnych pracowników, za niskie pieniądze. Szukając złotego środka, zapomnieli że jest to praca na noce, słabo płatna i dodatkowa. Nie piszę w przekonaniu, że to ma być początkiem robienia tak sobie i byle jak bo praca słaba. Ale jest to też uzasadnienie. A jak się chce szybko i dobrze, no to życzę powodzenia. Raz była taka sytuacja, że pAni chodziła i mówiła o szybkości pracy i ilości jaką mamy liczyć na h. To wyszło potem, że dziewczyna zrobiła tyle błędów, że trzeba było w kilka osób coś poprawiać. Po prostu nie wytrzymała presji, młoda, słaba czytaj jak chcesz. Wyżej masz o kalafiorze. Albo coś takiego, podchodzi do mnie chłopaczyna i gadamy sobie. No i pyta się mnie tak "A jak nam liczą za tego godziny co nie pracowaliśmy. Bo niby od 19 a zaczeło się o 22." No to ja na to, "Ja liczę to sobie tak, że od kiedy mam skaner do kidy go odam." Chłopak na to, "Powiedział
ana 2017-03-12 18:45
To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie inwentaryzacja. Kierowniczka( siksa w wieku 20+) wyznaczyła normę 700 szt na godzinę co jest zupełnie niemożliwe do wykonania w inwentararyzacji magazynowej. Wychodzi ponad 10 szt na minutę co daje 6 sek na zdjęcie towaru z palety zeskanowanie kodu wprowadzenie ilości oraz ułożenie go na kolejnej palecie. To czysta paranoja a nie praca. Kobiety muszą przerzucać z palety na paletę 10 litrowe farby 5 kg proszki do prania pakowane w kartony po 3 szt. Trzeba to zrobić w 6 sek. Jeżeli człowiek chce wcześniej zakończyć pracę nie może bo musi uzyskać na to zgodę wyżej wspomnianej pseudo pani kierownik a żeby opuścić Tesco musi uzyskać zgodę by pan kierownik tesco otworzył łaskawie drzwi. Człowiek jest tam przetrzymywany bez jego zgody, Zastanówcie się więc zanim zdecydujecie się pójść na taką inwentaryzację. ODRADZAM. Na czasie pracy również oszukują. OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!!! UWAŻAJCIE NA NICH !!!!!!!!!!!!!!
annabelle 2017-03-14 23:16
Byłam na dwóch inwentaryzacjach wyjazdowych z Tarnowa i jestem zapisana na trzecią. Na razie mogę powiedzieć, że praca ok, nie jest bardzo męcząca. Jeśli chodzi o koordynatorow to jednym razem było dwóch młodych panów którzy nie robili problemów, byli pomocni. Drugim razem była młoda kobieta i pan w średnim wieku. Chodził za nami bardzo i pilnował ale był pomocny, nie przeszkadzał mimo wszystko natomiast kobieta złośliwa, wulgarna, wywyższająca się, ciągle wrzeszczala. Szkoda ze jest tak dużo miejsc na inw. bo później się okazuje że jedziemy gdzieś 2h a później pracujemy niecałe 4. Można byłoby lepiej to zorganizować. Jeśli chodzi o wyjścia do toalety, nie było problemu. Ludzie tez mieli przy sobie wodę swoją oznakowaną przez pracownika i było ok.
1
Marcepan 2017-03-17 15:20
@Katowice
Powiem tak. Firma to jest parodia jakaś!
Pracowałem u nich od lipca do stycznia! Robota fajna, spoko fajnych ludzi i koordynatorzy nie tacy wredni.
Wywalili mnie! Czemu? Nie wiem. Podobno liczyłem za wolno LUB było za dużo błędów mimo sprawdzania 3-krotnie strefy! Jak pisałem o odwołanie dostałem tylko odpowiedź: Nie odblokujemy pana. Zero powodów, ani nic! Powiedzieli, że nie! Ja do dziś nie wiem za co zostałem wylany dokładnie!
Wiecie co jest najlepsze?! Nie sprawdzał stref koordynator tylko jakaś lalunia ze sklepu odzieżowego! Ona decydowała czy się zgadza czy nie! Ja wypełniłem dobrze swoją pracę, wiem, że dobrze liczyłem, a ona pewnie na odpierdol się, że błędy są tylko nie zwracała uwagi, że może był tam jakiś jeden wieszak który był pusty lub na jednym wieszaku było więcej rzeczy! Jechała, a jak jej nie pasowało to błąd, błąd, błąd. Druga rzecz jaka mogła spowodować, że mnie wylali to ilość inwentaryzacji jaką wziąłem! Wiadomo ferie to wolne, a to można popracować to wziąłem 7 czy 8 inwentaryzacji na cały miesiąc by zarobić na samochód, a tu przepracowałem 1-2 inwentaryzacje i panu dziękujemy!
Sami mówią, że trzeba dokładnie sprawdzać to sprawdzałem, a to nie moja wina, że dali czytnik jakieś paniusi która robiła robotę na odwal się i znajdowała błędy których nie było. To chyba na tyle. Pracowało mi się tam bardzo dobrze, ale jak chciałem już coś zrobić więcej to dali kopa.
Taka praca dla białych kołnierzyków. On nie sprawdzi jak ktoś liczy, ale ktoś mu powie, że źle to on słucha. Witamy w STREFA:JOB!

Nie pozdrawiam
Magda 2017-03-18 08:47
Przypominam Wam, że osoby które przeprowadzają inwentaryzację (koordynują) jest to inna firma a nie Job Impulse - JI zatrudnia i rozlicza, a tu piszecie opinie o JI.
Kate 2017-03-19 01:46
Mam różne doświadczenia we współpracy z tą agencją. Część niedociągnięć wynika zapewne z konieczności kooperacji pracowników z Warszawy z pracownikami z Poznania.

Jeśli chodzi o inwentury, to jest to szeroki temat. Agencja powinna bardziej zainteresować się jakością pracy koordynatorów swojego Klienta - Inventory Solutions. Popełniany jest w tej firmie (IS) podstawowy błąd, tj. awansowane są osoby, które nie mają kompetencji, a stawka podwyższana jest im o symboliczną kwotę. 20-letni studenci na stanowiskach koordynatorskich zachowują się jak gdyby brzydzili się plebsem. Te wykrzywione w grymasie twarze, darcie mordy, brak dystansu do siebie, brak jakiejkolwiek wiedzy na temat zarządzania ludźmi, utrudnianie pracy (uwagi na temat tempa liczenia bez względu na asortyment, czasem fizyczne przeszkadzanie - stanie za plecami i patrzenie na ręce, szantaż emocjonalny). Ci ludzie nie mają pojęcia, że mogą rozmawiać z doświadczonym pracownikiem innej firmy, który ma przejściowe problemy finansowe, kredyt hipoteczny, z doktorantem, z osobą, ma na wychowaniu dzieci, z osobą, która zajmowała się w swoim życiu zarządzaniem zespołem... itp. itd. To jest praca dorywcza, więc spotkać można różnych ludzi.

Jeśli chodzi o konsultantów JI, są to ludzie dość kulturalni, cierpliwi, czasem są problemy z dodzwonieniem się, ale jeśli próbujesz kilka razy plus wyślesz maila z konkretną treścią, to nikt cię nie zignoruje.

Miałam nieprzyjemną sytuację podczas współpracy z pewnym klientem, sprawa została wyjaśniona, usłyszałam kilkakrotnie przepraszam, wszystko zostało bardzo uczciwie wyjaśnione w oddziale w Warszawie.

Czasy są takie jakie są, choć bywały gorsze, outsourcing jest powszechny nawet w prestiżowych zawodach, można wziąć z tego coś na swoją korzyść, nie pozwalając łamać nikomu prawa i domagając się traktowania z godnością. Wielu ludziom nawet 50 zł zarobione w ten sposób pomogło przetrwać trudny czas, z drugiej strony jest wielu młodych ludzi, którzy mają zupełnie oderwane od rzeczywistości wyobrażenie o życiu plus brak kompetencji = frustracja.

Pozdrawiam.
4
wici 2017-03-22 08:32
nierozumiem hmm...oferty pracy niby oglaszaja a nie ma mozliwosci tej pracy podjac nikt z rekrutorow nie odbiera tel ..automatycznie wlaczone wyslij sms .z kolei nikt nie odpisuje na te esm....czy to fikcja?
wici 2017-03-22 08:34
nierozumiem hmm...oferty pracy niby oglaszaja a nie ma mozliwosci tej pracy podjac nikt z rekrutorow nie odbiera tel ..automatycznie wlaczone wyslij sms .z kolei nikt nie odpisuje na te esm....czy to fikcja?
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-03-23 13:25
W odpowiedzi na ostatnie opinie dotyczące koordynatorów informujemy, że zatrudniani są przez naszego klienta Inventory Solutions. Oficjalną reklamację można przesłać na adres: pelnomocnik@grupajob.pl . Wszystkie skargi i uwagi będą przekazywane klientowi, który będzie wyciągał konsekwencję wewnątrz własnej organizacji.
Odnośnie blokad również można się odwołać, jednak odblokowanie jest decyzją klienta i firma Job Impulse nie ma na nie wpływu.
Marcepan 2017-03-23 18:20
Czyli rozumiem, że to działa tak. IS decyduje kogo zablokuje i ma czyste rączki, a potem sklep w którym robiliśmy decyduje czy nas odblokuje czy nie?
Według mnie to jest to chore, bo skoro Job Impulse zajmuje się zatrudnianiem, to jest ich system to oni powinni rozpatrzyć decyzje, bo równie dobrze mogę być Zosią której nawet 1 błąd przeszkadza i ona powie nie i koniec. Jest to według mnie niesprawiedliwy system. Skoro Job Impulse zarządza, wypłaca kasę itd. audytorom to oni powinni decydować.
Monika 2017-03-23 18:28
Nie sklep a IS decyduje, oni są klientem Job Impulse, oni koordynują naszą pracę.
Zostaw swoją opinię o Job Impulse Polska - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Job Impulse Polska