logo Job Impulse Polska

Job Impulse Polska

Poznań

Opinie o Job Impulse Polska

Patrycja 2017-06-28 11:36
Cześć,

Mi dobrze współpracuje się z tą Agencją. Z platformą nie mam żadnych problemów, na zlecenia zapisuje się sama. Panie, do których dzwonie jak nie odbierają to odpisują na maile. Sama praca jest w miarę ok. Atmosfera na zleceniach jest uzależniona od kierownika inwentaryzacji i od osób, które ogarniają na danym sklepie - więc z tym bywa różnie. Osobiście polecam. Fajny motyw, żeby sobie dorobić :)
2
Skaner 2017-06-28 12:56
Zdecydowanie nie polecam tej agencji, od lat biorę udział w inwentaryzacjach i to jest najgorsza agencja z jaką się spotkałem.
6
REZOLUTNY, WYMAGAJACY PRACOWNIK 2017-06-28 19:15
No i niestety firmie job Impulse Sp. z o.o. wcale nie zależy na pracownikach!!!!!
W dniu 31. 05. 2017 roku napisałem im (na ich wszystkie adresy e-mail, jakie udało mi się zdobyć) długi e-mail w sprawie lepszego traktowania pracowników i płacenia im więcej, a nie te ukraińskie 13 złotych za godzinę i to jeszcze brutto, na rękę to gdzieś około 10 złotych. I co i nic nawet nie byli skorzy mi nic odpisać. Zdenerwowali sie zapewne, że napisał do nich Rezolutny, Wymagajacy Pracownik i przedstawił sprawy tak jak się mają. Mają mnie gdzieś, tak jak i Was. Myślałem, że są O.K. i warto u nich pracować, a tu "lipa jak z Amber Gold".
Liczyłem na to, że ten szereg licznych krytycznych wpisów na tym forum, to przesada i biadolenie, ale sam widzę, że Oni tam u góry nie szanują ludzi tu na dole - nawet z Nimi nie chcą gadać. My jesteśmy tylko do roboty, nie do gadania z nami. Oni za to są od korzystania z pieniędzy, na które my pracujemy tu na dole. W końcu to Wielmożna Pańska Kadra Zarządzająca, niedługo chyba masą upadłościową, bo kto chce pracować, gdy się z nim nie liczą????????? Polscy pracodawcy muszą się jeszcze wiele nauczyć i zrozumieć, zanim normalnie w tym kraju w końcu będzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! inaczej wszyscy odpłyną za granicę, razem z ukraińcami, bo oni mają też teraz zniesione wizy do unii Europejskiej i moga pracować na niezwykle chłonnym rynku niemicekim, czy norweskim itp. Tu za grosze i z takim podejściem do pracowników, to nikt nie będzie pracował. Ani Islamista, ani Ukrainiec, ani Polak. :-(
Nawet Pani Ilona Klejnocka, jak i Pani Magdalena Stachowiak obiecały mi od razu odpowiadając mi e-mail'owo w dniu 31. Maja 2017 roku, że przekażą moje sugestie i prośby o podwyżki Kadrze zarządzającej Job Impulse Sp. zo.o. i ufam, ze to zrobiły, ale już ta Kadra zarządzajaca zarabiająca grube pieniądze nie chce słyszeć nawet o jakichkolwiek podwyżkach - lepiej pieniążki pakować do swojej kieszeni. Dajcie spokój - zeby wciągu całego miesiąca czasu nie ustosunkowac się do mojego pisma - to szczyty. Czuję się zlekceważony i wykolegowany!
Tak się nie postępuje z pracownikami, szczególnie w czasach pracownikach, gdy pracownik staje się dla firma rarytasem i luksusem. Na to wygląda, ze ta Agencja Parcy Job Impulse zostanie bez ludzi do pracy i bardzi dobrze!!!!!!!!!!!!!!!
Z takich pseudo, biedapracodawców polski rynek pracy musi się oczyścić, bo dążymy ku zachodnim standardom życia, a nie stawkom minimalnym-ukraińskim i firmom, które nawet nie próbują rozmawiać z ludźmi o podyżkach. To żałosne. Na co oni liczą - ta kadra zarządzająca, że nie będą godziwiej płacić, a pracownicy im z nieba spadną?????????????!!!!!!
Nic nie mam do Pani ilony Klejnockiej, czy Pani Magdaleny Stachowiak - one zrobiły, co mogły. Przekazały moje uwagi do kadry Zarządzajacej, ale ta kadra coś zero reakcji!!!!!!!! Współczuję tylko tym Paniom, że pracują pod taką Kadra Zarządzającą. Ale przy tak niskim bezrobociu mogą zmienić stanowisko pracy od zaraz. Może wtedy ta kadra się obudzi z letargu??
20
REZOLUTNY WYMAGAJĄCY PRACOWNIK 2017-06-28 20:17
Pani Patrycja to czy nie przypadkiem ktoś z tej Wielmożnej Kadry Zarządzajacej Job Impulse Sp. zo. o.???
To częste zjawisko, że ludzie z firmy piszą na forach jak to jest świetnie w spółce, jak tam dobrze traktuje się ludzi, ile to można wyciągnąć tam pracując.
Bo mi jakoś dziwnie nawet nie chcieli odpowiedzieć na ZWYKŁY e-mail'a do nich (rozesłany dodatkowo na wszystkie ich dostepne, możliwe adresy e-mail) i co - zero odpowiedzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a czekałem miesiąc czasu i nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-(
Czuje się zlekceważony totalnie, potraktowany jak śmieć, który ma na umowach-śmieciówkach za śmieciostawki pracować po nocach i dziękować, że w ogóle pracuje, że żyje, że może oddychać.
Poruszyłem w tym e-mail'u niewygodne sprawy dotyczące lepszego traktowania ludzi i płacenia im więcej, a nie tych ukraińskich pieniędzy w postaci minimalnej, trzecioświatowej stawki godzinowej za pracę po nocach, NA TARYFIE NOCNEJ, za uczciwą pracę i sumienność, rzetelność. Ale widocznie to w firmie Job Impulse nikogo oprócz Szanownej Pani Ilony Klejnockiej i Pani Magdaleny Stachowiak po prostu nie obchodzi.
Przecież to ta Wielka Kadra Zarządzająca jest od pieniędzy, a my tylko od roboty i do roboty! :-(
To przykre, ale prawdziwe. Oni sami podcinają gałęź na której siedzą atkim postępowaniem względem pracowników. O pracowników jest coraz trudniej w Polsce, a widocznie Job Impulse tego nie widzi. Oni uważają, że te ochłapy 13 brutto i 10 na rękę złotych to kusząca propozycja. Za kogo oni nas mają? Za Białych Murzynów chyba??
Nie pracowałem u nich nawet godziny i chyba jak będą tak traktowali ludzi, to nie przepracuję u nich nigdy nic. Boję się teraz a jak przyjdzie potrzeba wydania dla mnie zaświadczenia o zarobkach u nich dla potrzeb różnych instytucji państwowych, to pewnie nie doczekam się tak jak teraz!!!!!!!!!!!
Nawet nic zupełnie nic mi nie odpisali prócz tych dwóch Pań, którym serdecznie dziękuję i zachowam je jak najlepiej w swojej pamięci.
Trzeba pamiętać, że ryba psuje sie od głowy, a jeśli tzw.: "Głowa", to ta Kadra Zarządzajaca Job Impulse Sp. zo.o., to niedługo zmieni się nazwa jej na Kadra Zarządzajaca Masą Upadłościową Job Impulse, bo wystraszą, zniechęcą wszystkich pracowników i będzie klapa totalna. Szkoda bo Unia Europejska zainwestowała w stworzenie u nich Profilów Elektronicznych Pracowników tej całej Platformy Elektronicznej Job Impulse tyle pieniędzy z Funduszy Europejskich, a tu się wszystko rozleci. unia powinna dokładnie badać firmy, którym daje pieniądze. Unia lepiej by dała te pieniądze z tego Profilu elektronicznego na Nasze podwyżki, których oni najwidoczniej nie zamierzają Nam dać wcale!!!
Chyba mnie potraktowali jak związkowca ze związków zawodowych, który walczy o prawa pracownicze dla uciskanych. Ale ja nie jestem związkowcem, tylko jednym z wielu Polaków, którzy chcą życ i zarabiać godnie w tym kraju. Polacy chcą być traktowani partnersko i z szacunkiem. Chcą pracy, która pozwoli im się nią cieszyć, w której pieniądze wypracowywane w toku jej funkcjonowania będą sprawiedliwie rozdzielane wśród wszystkich jej pracowników, a nie tylko Kadry Zarządzajacej, która ma o sobie chyba za wysokie mniemanie, bo nie wchodzi nawet w dyskurs z kims kto zarabia około 10-ciu złotych na rękę za godzinę pracy. Oni uważają najwidoczniej takie osoby za śmieci, którymi nie nalezy się przejmować, a to prowadzi do upadku spółki. nie chcę byc prorokiem, ale tak to wygląda i ku temu zmierza! a Panie Ilona Klejnocka i Pani Magdalena Stachowiak znajda sobie szybko gdzie indziej pracę w lepszej atmosferze i za lepsze pieniądze z ich doświadczeniem i kwalifikacjami moga spać spokojnie, za to takie Kadry i Firmy już nie. :-)
To jest naturalne oczyszczanie się gospodarki rynkowej, kapitalistycznej z gorszych pracodawców.

ZOSTANĄ TYLKO CI NAJLEPSI PRACODAWCY I TO ONI BĘDĄ WYZNACZA TRENDY NA RYNKU PRACY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
A TACY BĘDĄ SAMI PROPONOWALI PODWYŻKI, BY UTRZYMAĆ U SIEBIE LUDZI, LUB ICH PRZEJĄĆ OD KONKURENCJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam
Rezolutny, wymagający Pracownik
17
Rezolutna pracownica 2017-06-29 09:54
Rezolutny Pracowniku, dobrze prawisz ,ale co tu mówić o podwyżkach jak od pracowników kary ciągną jak im się zdarzy zachorować i przyniosą zwolnienie. Zostając pobita 7 godzin przed inwentaryzacją wg nich miałam przyjść do pracy poobijana albo z rozbitym łbem szukać im zastępstwa. To jest traktowanie pracownika.... Szkoda słów. To się nadaje na dobry reportaż.
5
Asia J. 2017-06-29 19:03
Pracowałam u nich na inwenturach parę miesięcy, najlepsze jest to, że można sobie na bieżąco dorobić, kiedy ma się wolny wieczór i że na wszystkie terminy zapisuje się przez internet. Szkoda że nie mają więcej ofert na miejscu w Poznaniu, żeby można więcej zarobić
2
Nick 2017-06-30 09:18
Dorobić albo stracić jak zachorujesz i nie pójdziesz, bo umowa przewiduje karę 80 złotych jak nie znajdziesz zastępstwa. Oprócz tego,że masz dla nich popierniczać za grosze po nocach to jeszcze masz być dla nich naganiaczem pracowników.
5
Klaudia 2017-07-01 01:08
Ale praca w chłodni w temperaturze -16 stopni, tylko w kurtce,bez ochronnych spodni i butów. Gdzie jestem dziewczyną ważącą 50 kilogramów. I wywalenie z pracy za niewytrzymanie w tych warunkach to jest przegięcie i zostanie to zgłoszone ! Kobieta która była za to odpowiedzialna powinnabyć natychmiast zwolniona a firma zgłoszona, bo brak ochronnej odzieży chociażby narusza regulamin BHP.
6
Zamrożona 2017-07-01 09:29
no ja też trafiłam na takiego buca, co mimo moich próśb o rękawiczki na mrożonkach potraktował mnie jak gówniarza wydzierając się do mnie ,że mogłam sobie z domu wziąć. Praca dorywcza to sprzęt powinni załatwić, a nie wysyłają osobę nie ubraną na chłodnie. Zakup leków po takiej pracy będzie wynosił nas więcej niż ten lichy zarobek. po za tym to traktowanie. Polecam takim koordynatorom założyć sobie obóz pracy, do tego nadają się idealnie.
7
REZOLUTNY, WYMAGAJĄCY PRACOWNIK 2017-07-02 00:53
NO I ZNOWU JAKAŚ PANI Z KADRY ZARZĄDZAJACEJ JOB IMPULSE! TYM RAZEM PRZYBRAŁA PSEUDONIM ASIA J. I ZNOWU NAWIJA NAM BAJKI I SŁYSZYMY TE BANIALUKI O ZARABIANIU W JOB IMPULSE!
PRZECIEŻ 13 ZŁ BRUTTO, A 10 ZŁ NA RĘKĘ TO KPINY Z PRACOWNIKA!!! NIE ROZUMIEM DLACZEGO LUDZIE MIELIBY BYĆ TAK OKRADANI. PRZECIEŻ ZA TAKA STAWKĘ TO NAWET UKRAINIEC NIE CHCE. CIĘŻKA PRACA PO NOCACH W TRUDNYCH WARUNKACH, A TU JAKAŚ NIEWIARYGODNA PANI ASIA PODPUSZCZA LUDZI, ILE TU WYCIĄGNĄ. NIE MOŻNA CZYTAĆ TYCH BZDUR!!! ILE MOŻNA WYCIĄGNĄĆ PRZY TAKIEJ ŚMIECIOWEJ STAWCE ZA GODZINĘ. TO TAK JAK MÓWIŁA NA SŁYNNYCH TAŚMACH Z AFERY NAGRANA TAM PANI MINISTER BIEŃKOWSKA Z PLATFORMY OBYW. "ZA TAKĄ STAWKĘ TO MOŻE ROBIĆ TYLKO IDIOTA". NIE MOGĘ CZYTAĆ TAKICH KŁAMSTW, ŻE NIBY KTOŚ SOBIE WIĘCEJ DORABIA. PRZY TAKIEJ STAWCE, CZEGO MOŻNA SIĘ DOROBIĆ, CHYBA TYLKO STRACONEGO CZASU NA ZAWRACANIE SOBIE GŁOWY WYZYSKIEM. PRZECIEŻ MOŻNA POPAŚĆ W FRUSTRACJĘ I WŚCIEKŁOŚĆ, KIEDY CZŁOWIEK MA BYĆ BIAŁYM MURZYNEM ZA 13 ZŁ BRUTTO. CZASY TANIEJ SIŁY ROBOCZEJ WŁAŚNIE SIE KOŃCZĄ NA NASZYCH OCZACH. GATUNEK DO ROBOTY ZA ŚMIECI JEST GATUNKIEM WYMIERAJĄCYM. PORA OCZYŚCIĆ NASZ RYNEK PRACY Z PSEUDOPRACODAWCÓW ZA PARĘ ZŁOTYCH NA RĘKĘ. NIE WOLNO IM POMAGAĆ I PODSYŁAĆ KOLEJNYCH OFIAR DO WYZYSKU, TAKIEJ KROPLÓWKI DLA PRZEŻYCIA, BO NIE ZNIKNĄ NAM Z OCZU. KIEDY PADNA ŚMIERCIĄ NATURALNĄ Z POWODU BRAKU CHĘTNYCH DO OBOZU PRACY, TO PRZYJDA NA ICH MIEJSCE NOWI, LEPSI, CO WYCIĄGNĄ WNIOSKI ZE ZŁEGO POSTEPOWANIA SWYCH POPRZEDNIKÓW I BĘDĄ LEPIEJ TRAKTOWALI LUDZI I LEPIEJ PŁACILI, BY SAMI TEŻ NIE UPAŚĆ JAK POPRZEDNICY. TRZEBA SOBIE WYCHOWAĆ PRACODAWCÓW - INACZEJ DO NICZEGO W TYM KRAJU NIE DOJDZIEMY, A PANIE ASIE BĘDA PISAŁY O ZAROBKACH PRZY 13-TU ZŁOTYCH BRUTTO! TO JAKIŚ OBŁĘD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CO TO ZA ZAROBEK??? TAKIE KWESTIE BRAKU PODWYŻEK MA REGULOWAĆ RYNEK, KTÓRY BĘDZIE WYNAGRADZAŁ TYCH PRACODAWCÓW, KTÓRZY CHCĄ PŁACIĆ NOWYMI, ZMOTYWOWANYMI, ZADOWOLONYMI PRACOWNIKAMI, A TYCH CO SĄ PRZECIWNI PŁACENIU ZA PRACĘ, BĘDZIE ICH KARAŁ ODPŁYWEM SIŁY PRACOWNICZEJ I PODKOPYWAŁ ICH KONDYCJĘ, CO MA DOPROWADZIĆ DO LIKWIDACJI ŚMIECIOWYCH MIEJSC PRACY W POLSCE. TU NIE MA SENTYMENTÓW I SKRUPÓŁÓW. TU LICZY SIĘ TYLKO PIENIĄDZ, A NIE JAŁMUŻNA ZA 10 ZŁOTYCH ZA GODZINĘ.
TRANSORMACJA USTROJOWA DOBIEGŁA KOŃCA, TERAZ POLACY ŻĄDAJĄ ŻYCIA ZBLIŻONEGO DO ZACHODNICH STANDARDÓW. TAKI PSUDOPRACODAWCA Z OBJAWIAMI WĘŻA W KIESZENI SWYM POSTĘPOWANIEM MA BYC DOPROWADZONY DO STANU BANKRUCTWA, WTEDY MOŻE SIĘ CZEGOS NAUCZY, AJAK NIE TO POZOSTAJE MU ALBO LIKWIDACJA, ALBO PRZENOSINY NA UKRAINĘ, CZY DO MOŁDAWII - TAM PŁACIĆ NIE TRZEBA, LUDZIE MAJĄ TAM NIŻSZE KOSZTY ŻYCIA I SĄ W STANIE POGODZIĆ SIĘ Z TAKIMI TRZECIOŚWIATOWYMI STAWKAMI ZA TYRANIE. A W POLSCE MÓWIMY NIE NEOKOLONIALIZMOWI .
TO JUŻ LEPIEJ JECHAĆ DO ZGORZELCA I ODDAĆ TAM KREW DOSTANIE SIĘ ZA TO 100 EURO.
PROSZĘ NASTĘPNYCH PO MNIE WPISOWICZÓW, BY NIE PISAC O ZAROBKACH, BO TA STAWKA Z JOB IMPULSE TO OCHŁAPY RZUCANE NA ODCZEPNEGO, A NIE GODNE WYNAGRODZENIE!
LICZĘ SIĘ Z TYM ŻE KADRA ZARZĄDZAJACA JOB IMPULSE BĘDZIE WPISYWAŁA TU POSTY POD IMIENIAMI BASIA, KASIA, RYSIA, STASIA I PODPUSZCZAŁA CZYTAJĄCYCH, MAMIŁA ICH ZYSKAMI Z PRACY U NICH. NAIWNI TO ŁYKNĄ I POLECĄ NA ZLECENIE, O TO IM PRZECIEŻ CHODZI, BY TAKIE ZWYCZAJE PRACY ZA MINIMUM W POLSCE PRZETRWAŁY JAK NAJDŁUŻEJ, BY LUDZIE SIĘ NIE BURZYLI, TYLKO SZLI POTULNIE ODRABIAĆ PAŃSZCZYZNĘ, A NIE ŻYĆ JAK NA ZACHODZIE. TO NIE MOŻE BYĆ KRAJ NIEWOLNIKÓW NA ŚMIECIOWYCH ZASADACH. PATRIOTYZM NARODOWY ŻĄDAJACY GODNYCH WARUNKÓW PRACY I PŁACY DLA WSPÓŁOBYWATELI NA TAKIE ROZWIĄZANIA NIE POZWALA. JAK NIC NIE ZROBIMY, JAK SIĘ NIE POSTAWIMY, TO NIKGDY NIE WYJDZIEMY Z OKOWÓW BIEDY W POLSCE.
TO TAK NIE BEDZIE, ZE ONI OD NAS WYMAGAJĄ WSZYSTKIEGO, ZAANGAŻOWANIA, MOTYWACJI, DOKŁADNOŚCI, MAKSYMALNEJ WYDAJNOŚCI PRACY, A MY OD NICH NIE WYMAGAMY (JUŻ NIE MÓWIĘ MAKSYMALNYCH STAWEK GODZINOWYCH) CHOCIAŻ STAWEK ZBLIŻONYCH BARDZIEJ DO ŚREDNIEJ KRAJOWEJ STAWKI GODZINOWEJ. KOGO PRZY ZDROWYCH ZMYSŁACH CIESZĄ ROZKAZY I ŻĄDANIA WYDAWANE DO NIEGO ZA NAJNIŻSZĄ STAWKĘ UKRAIŃSKĄ, CZYLI ZA UŁAMEK RZECZYWISTEJ WYCENY TEJ PRACY NA TARYFIE NOCNEJ. JA PRZEPRACOWAŁEM W SWYM ŻYCIU PONAD 70 INWENTARYZACJI I WIEM ILE CZŁOWIEKA KOSZTUJE WYKONYWANIE TEJ CIĘŻKIEJ PRACY, WIEM O CZYM MÓWIĘ. W JOB IMPULSE JESZCZE NIE PRACOWAŁEM, BO JAK NA RAZIE NIC NIE PRZEMAWIA ZA TYM, BY U NICH PODJĄĆ PRACĘ. NAWET NIE CHCĄ NA E-MAIL'A ODPOWIEDZIEĆ, CO CO Z RESZTĄ ASPEKTÓW WSPÓŁPRACY Z NIMI???
MY TU W POLSCE SIĘ EUROPEIZUJEMY I TAKIE AGENCJE CHODUJĄCE BIEDAPRACOWNIKÓW I ICH NIEDOLĘ FINANSOWĄ WYPRASZAMY Z POLSKI. NIE CHCEMY W POLSCE UTRWALANIA STANDARDÓW RODEM Z KRAJÓW TYPU BAGLADESZ. MUSIMY WYMUSZAĆ ZMIANY, BO ONE SAME NIE PRZYJDĄ. POPRAWA WARUNKÓW PRACY I PŁACY NADEJDZIE WRAZ Z NASZĄ POSTWĄ SPRZECIWU, A NIE NAGABYWANIA IM KOGOKOLWIEK DO PRACY. NAJLEPSZYM BATEM NA WYZYSK JEST ODPŁYW PRACOWNIKÓW.
TAK BOGATE KRAJE DOCHODZĄ DO DOBRYCH WARUNKÓW ŻYCIA.
A BIEDNE CIESZĄ SIĘ SOBIE POWTARZAJĄC, ŻE "ZAWSZE DOBRE I T
16
REZOLUTNY, WYMAGAJĄCY PRACOWNIK 2017-07-02 01:19


A PONIŻEJ JESZCZE TYLKO DOKOŃCZENIE TREŚCI MOJEGO POWYŻSZEGO OSTATNIEGO POSTU, BO SIĘ WYŻEJ POPRZEDNIO W TEJ RAMCE NIE ZMIEŚCIŁ W CAŁOŚCI ZE WZGLĘDU NA ROZLEGŁOŚĆ TEKSTU:


( . . . )
NAJLEPSZYM BATEM NA WYZYSK JEST ODPŁYW PRACOWNIKÓW.
TAK BOGATE KRAJE DOCHODZĄ DO DOBRYCH WARUNKÓW ŻYCIA.
A BIEDNE CIESZĄ SIĘ SOBIE POWTARZAJĄC PO CICHU, ŻE "ZAWSZE DOBRE I TO" I UBOGIMI POZOSTAJĄ NA WIECZNOŚĆ - CHOĆ LUDZIE W NICH WIĘCEJ PRACUJĄ (NIŻ W BOGATYCH PAŃSTWACH) TO SPOŁECZEŃSTWA TRZECIOŚWIATOWE KLEPIĄ BIEDĘ PRACOWNICZĄ I SZYBCIEJ NIŻ W BOGATYCH KRAJACH UMIERAJĄ Z PRZEPRACOWANIA I NĘDZY, KTÓREJ NIE ZAŁATWIA WIĘKSZA ILOŚĆ GODZIN PRACY.

CHYBA NIE O TAKĄ RZECZYWISTOŚĆ NAM W POLSCE CHODZI???

WALCZMY O SWOJE!

POZOSTAWIAM WAM TO WSZYSTKO DO PRZEMYŚLENIA . . .
















15
Gość 2017-07-03 14:36
Dziwne to jest, że nie ma odpowiedzi na zablokowanie konta. Po co można się odwołać skoro pozostaje to bez jakiejkolwiek odpowiedzi.
3
anonimek 2017-07-05 17:27
Chodzę na inwentaryzację od dłuższego czasu i nigdy nie było większych problemów, zawsze ok.
Jednak ostatnio przyszedłem na sklep 20:50, umowione było 20:45, na sklep przewaznie wychodzimy 21, więc nie sądziłem, że będą jakieś problemy. Zostawiłem rzeczy, podchodzę do koordynatora po skaner.
Przede mna dziewczyna bierze skaner. Koordynator patrzy się na mnie, więc mu mówię, że z peselu, bo identyfikatora nie wziąłem. On mi mówi, że nie ma już skanerów, daje mi kartkę żebym wpisał dane i szedł do domu. Tak więc zrobiłem. Po dwóch dniach sprawdzam 'dokumenty' na stronie i co widzę przy umowie za tamten dzień? KARA UMOWNA.
Nie wiem czy ktoś przyszedł z listwy rezerwowej i zajął moje miejsce, czy po prostu była za mała liczba skanerów. Dodam też, że jedna Pani też nie miała skanera, ale ona miała zostać.
Może miał ktoś podobną sytuację i wie jak to wyjaśnić żeby nie odliczyli mi tych pieniędzy?
1
Nick 2017-07-06 10:45
tyle Ci powiem uciekaj od tego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to firma krzak, co raz gorzej tu się robi. Jeden wielki bałagan.
3
szwagier 2017-07-07 15:55
Sama StefaJob jest ok, natomiast praca jest ciężka i monotonna, 10 zł za nią to jest kurcze dramat ;) Koordynatorzy w większości się nie nadają to tej funkcji i tylko psują i tak nieciekawą atmosferę. Jak chcecie liczyć dokładnie i nie zostawiać po sobie bałaganu to też na to krzywo patrzą, bo wiadomo że zejdzie trochę dłużej. Niestety tutaj szybkość>jakość, co się zawsze kończy źle no ale to już firma się kiedyś sama przekona. No ale jak ktoś potrzebuje kasy na szybko to myślę że kilka razy może iść potem i tak sam odpuści.
1
123456789 2017-07-07 16:48
Widać że ponownie cyrk się powtarza,wyjazdy znowu są odwoływane!!! Jak potrzebni byli ludzie ostatnim czasem to zdarzało się 2 przypomnienia wciągu dnia dostawać!!!
Odradzam zleceń jakiś stacji benzynowych,Stokrotek czy chodź by Piotrów i Pawłów ponieważ i tak ci zaraz
przyjdzie że twoja umowa uległa rozwiązaniu.A po co się łudzić...Tak właśnie ludzi traktujecie..
Podziwiam samych ludzi ze strefy że mimo wszystko próbują robić dobrą minę do złej gry.


1
. 2017-07-07 20:37
Miałem okazje jeździć z kobietą co miała nogę bodajże złamaną albo zwichniętą...
1
Jankes 2017-07-07 22:40
ŁADNIE... to już woła o pomstę do nieba
1
Jajo 2017-07-10 18:23
Jak tak czytam co Pan pisze to się tylko zastanawiam czemu Pan nie założy firmy i nas nie pozatrudnia :) łatwo jest krytykować i wypowiadać się o pracodawcy nie będąc tam nawet zatrudnionym.
Jest dużo rzeczy, które można im wytknąć, pieniądze są jakie są ale zawsze są na czas.
3
Whiter 2017-07-10 21:23
Nie polecam. Wyrzucili mnie za jeden mały błąd. Przeszkolenie było niedokładne, a koordynatorzy trudni w obyciu.
3
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-07-11 15:07
Jeżeli takie sytuacje mają miejsce proszę o informację na maila pelnomocnik@grupajob.pl ponieważ nasza firma nie jest obecna na inwentaryzacjach. Chciałbym przypomnieć, że wszyscy kierownicy inwentaryzacji zatrudniani są przez firmę klienta i wszystkie skargi przekazujemy bezpośrednio do przełożonych tych osób.

@Gość
Jeżeli odwołałeś się od blokady i nie otrzymałeś jeszcze odpowiedzi skontaktuj się z konsultantem. Decyzja o odblokowaniu również nie należy do Job Impulse.

@anonimek
Również wystarczy zgłosić się do konsultanta i wyjaśnić sprawę.

@123456789
Wyjazdy są odwoływane głównie z powodu zmniejszeń zamówień. Są to zdarzenia losowe, których nie jesteśmy w stanie przewidzieć.

@Whiter
Tutaj poraz kolejny post dotyczy decyzji klienta naszej firmy, nie Job Impulse.

Jeżeli występuje losowa sytuacja i mają Państwo udokumentowany powód, dla którego nie możecie się stawić, po konsultacji kara nie zostaje naliczona. Kary naliczamy osobom, które bez podania powodu nie stawiają się do pracy.
Wszystkie skargi na kierowników lub konsultantów można słać bezpośrednio na maila pelnomocnik@grupajob.pl.

1
Zniesmaczona 2017-07-11 18:28

"Jeżeli występuje losowa sytuacja i mają Państwo udokumentowany powód, dla którego nie możecie się stawić, po konsultacji kara nie zostaje naliczona. Kary naliczamy osobom, które bez podania powodu nie stawiają się do pracy. "

Niestety ale muszę się z Państwem nie zgodzić, nie wiem po co takie teksty tu na opiniach ,a w mailach mi odpisujecie,że zwolnienie chorobowe nie zwalnia z odpowiedzialności karnej. Tylko po to żeby zachęcić potencjalnych kandydatów,że wszystko jest ok? To w porządku nie jest.
3
123456789 2017-07-17 21:25
"Wyjazdy są odwoływane głównie z powodu zmniejszeń zamówień. Są to zdarzenia losowe, których nie jesteśmy w stanie przewidzieć"
Droga moja ukochana Job Impulse kłamiecie nam jak nigdy i później świecicie oczkami.
Dzwonicie po ludziach pytacie się czy jadą w dodatku si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] myląc skąd.
(Pozazdrościć tego luzu w pracy że nic się nie pamięta..)
Czy wyjazdy są na pewno odwoływane z powodów takich jak zmniejszenia zamówień??
Kłamstwo!!! Jak i śmiech na sali!!!
Część ludzi sobie jedzie na zlecenie,część dostaje odwołanie zlecenia,ta druga część ludzi tylko się wku**ia... Może tak zaczniecie coś odpalać za to,bo to co wy robicie to jest oszustwo i kpina z ludzi.
Ludzie mają dużo racji,walenie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ucinane kasy,kary z błahych powodów,ignorowanie ludzi,szkoda się nad tym wszystkim rozwijać,ręce opadają.Ludzie tu piszą że zwami nie potrafią dojść do porozumienia !!!
Kobieta z obitą głową która została pobita i piszę tu że według was ma pracować -bo jak nie to otrzymuje pani karę???
Kobieta ze złamaną nogą też??? Kur** mać!!! Jeśli ktoś zejdzie z tego świata też mu karę naliczycie???
Cyrk i żenada!!!
Śmiech przez łzy odnośnie braku miejsca w busie dla osób liczących.
Kiedyś was wszyscy oleją szerokim łukiem,a wy pozostaniecie bez pracy..
Ps ktoś mi kiedyś powiedział że jesteście tak BEZCZELNI że potraficie godzinę przed wyjazdem wysyłać wiadomości o odwołanym wyjeździe.
Nawet tego nie ma co tłumaczyć,ludzie już co niektórzy wasz plan działania poznali.

1
Farciarz 2017-07-18 09:19
Gdy inwentaryzacja się już skończyła nie zostałem poinformowany, że autobus potworny odjechał beze mnie. W środku nocy próbowałem znaleźć jakąś osobę, która mogłaby mi pomóc dostać się do domu, oczywiście spotkałem, ale złodzieja, który ukradł mój telefon :).
3
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-07-19 10:48
Zatrudniamy pracowników na podstawie umowy zlecenie, gdzie zastosowanie mają przepisy prawa cywilnego, czyli zwolnienie chorobowe nie obowiązuje. Jednak wszystko zależy od sytuacji. Nie możemy uogólniać. Jeżeli zwolnienie jest nam dostarczone a sytuacja wytłumaczona to staramy się w miarę możliwości wypisywać ludzi. Musimy oddzielić osoby, które na prawdę mają zwolnienie od tych, które nas oszukują (nie dostarczając zwolnienia).

@123456789
Jeżeli mamy sytuacje, w której klient zmniejsza zamówienie to nie możemy puścić wszystkich wcześniej zapisanych osób, ponieważ nie byłoby dla nich pracy. Odwołujemy część osób z transportów, gdy mamy zmniejszenia. Job Impulse otrzymuje takie informacje od klienta, który ma swoje ustalenia z sklepami. Nie jesteśmy w stanie nic zrobić jeżeli dostajemy taką informację.
1
Zniesmaczona 2017-07-20 19:50
zwolnienie zostało dostarczone, zwolnienia się nie dostaje przed zdarzeniem tylko po , bo niestety nikt z rozbitym łbem nie będzie szukał komputera żeby Wam je wysłać, trzeba być człowiekiem, niektórzy faktycznie robią Was w konia , a zwolnienia im przechodzą i nie płacą żadnych kar, trzeba patrzeć na całokształt pracy pracownika, a nie na jednorazową sytuacje, która nie była do tego z jego winy(pracownika)
3
REZOLUTNY, WYMAGAJĄCY PRACOWNIK 2017-07-21 16:17
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

No i znów niby zwykły człowiek liczący towar mówiący, że podobno w Job Impulse jest "fajnie". Wcześniej były podobne mu jakieś Anie i Kasie. Teraz dla uprawdopodobnienia sytuacji zmienili taktykę i teraz to niby mężczyzna pozytywnie się wypowiada o Job Impulse. Szukają naiwnych.
Znowu ktoś pod przykrywką niby kogoś z ludu, ktoś z Kadry Zarządzającej Job impulse mówi nam, że u nich jest zachęcająco do podjęcia pracy. To dlaczego skoro jest tak dobrze, to jest tak źle??? To dlaczego ja od dawna nie pracuję w Job Impulse, tylko jeszcze ani razu u nich nie pracowałem, choć jestem gotów od zaraz, gdy tylko się to opłaci? To dlaczego niemal 100 % wpisów to rozżaleni, zdenerwowani ich pracownicy, którzy nie mają satysfakcji z takiej pracy i płacy??? Od kiedy Taryfa Nocna, albo "atrakcyjna stawka godzinowa" to te podłe 10 złotych na rękę za godzinę pracy??!
Przecież taka stawka to do niczego nie prowadzi, utrwala tylko biedę pracownika. Nie motywuje do niczego. Frustruje tylko i denerwuje. Ile to on musi przepracować, by coś zarobić, podczas gdy jego kolega 60 kilometrów sta w Zgorzelcu/Goerlitz ma cztery razy więcej za tę samą pracę na rękę. z czego tu się cieszyć, ze jest się "BIAŁYM MURZYNEM DO ROBOTY ZA MISKĘ RYŻU"???!!!

JESTEM CO DZIEŃ BOMBARDOWANY WIADOMOŚCIAMI Z RADIA, TELEWIZJI, ŻE KWITNIE POLSKIE PKB, BEZROBOCIE REKORDOWO NISKIE, PENSJE ROSNĄ SZYBCIEJ NIŻ PRZEWIDYWALI ANALITYCY , CHCĘ TO ODCZUĆ WE WŁASNEJ KIESZENI, A NIE TYLKO W UCHU!!!!!!!!

Denerwuja mnie tylko takie wpisy fałszywe, że to dobra praca, ze wypłaty w terminie. To dlaczego nie chcieli nawet krótko odpisać na mojego e-mail'a w sprawie lepszych warunków płacowych i nie tylko?? Poczułem się tak, że "mnie mają głęboko w d . . . ". a to bardzo nieprzyjemne uczucie i zrażające do podjęcia pracy u takiego pracodawcy. Jakoś rynek pracownika nie dotyczy Job impulse, bo tu z pracownikiem nie gadają, tylko lekceważą sobie i myślą, ze zawsze ktoś się znajdzie za te ochłapy i na to traktowanie i podejście. Oni myślą, że to tylko oni moga wymagać od pracownika wszystkiego, a pracownik od nich nic nie może wymagać.
Jednak podcinają gałąź na której siedzą.

JAK SIĘ NIE MA PIENIĘDZY NA OPŁACENIE PRACOWNIKÓW NA GODZIWYM, EUROPEJSKIM POZIOMIE, TO SIĘ NIKOGO NIE ZATRUDNIA - nie męczy się nikogo swą biedą i niedostatkiem.

"NIE ZAWRACA SIĘ GITARY" SPOŁECZEŃSTWU TYLKO ROZWIĄZUJE NIEDOCHODOWĄ DZIAŁALNOŚĆ I IDZIE W ZAPOMNIENIE!!!!!!!!!!!
BO Z CZYM DO LUDZI?? Z 13 BRUTTO?? PRZECIEŻ TO WOLONTARIAT, A NIE PRACA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE MYLMY TYCH DWÓCH POJĘĆ!! :-(
Z CZEGO TU SIĘ CIESZYĆ? Z TEGO, ŻE MOŻNA W JOB IMPULSE ZOSTAĆ BIAŁYM MURZYNEM DO ORKI PO NOCACH ZA MISKĘ RYŻU NA TRZECIOŚWIATOWYCH WARUNKACH W ŚRODKU EUROPY?????!!!!
PIĘKNA PERSPEKTYWA DLA POLAKA. :-(
I JESZCZE TE ICH CZĘSTE "KARY UZNANIOWE" I "BLOKOWANIE KONT" TYM OFIAROM WYZYSKU - BIAŁYM MURZYNOM!!!! TO TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIC DZIWNEGO, ŻE ISLAMIŚCI TU NIE NAPŁYWAJĄ, NIE CHCĄ SŁYSZEĆ O POLSCE, A POLACY, KTÓRYM UDAŁO SIĘ STĄD ZWIAĆ PRZED BIEDĄ NIE MAJĄ DO CZEGO WRACAĆ. TU CZŁOWIEK SIĘ TYLKO FRUSTRUJE, ŻE ŻYJE! SZCZEGÓLNIE W JOB IMPULSE, GDZIE NIE MA RYNKU PRACOWNIKA, BO JEST TU RYNEK KADRY ZARZĄDZAJĄCEJ JOB IMPULSE, A W ICH SŁOWNIKU NIE WYSTĘPUJE SŁOWO PODWYŻKA, LEPSZA STAWKA GODZINOWA, STWORZENIE WARUNKÓW ZACHĘCAJĄCYCH DO PRACY. WSZĘDZIE BĘBNIĄ WE WSZYSTKICH MEDIACH, ZE W POLSCE BRAKUJE RĄK DO PRACY. A JA JESTEM DYSPOZYCYJNYI CHĘTNY DO PRACY, ALE JAKOŚ NIKT O MNIE NIE WALCZY, NIE ZABIEGA. PODKREŚLAJĄ DODATKOWO, ZE BRAKUJE SZCZEGÓLNIE PRACOWNIKÓW O NISKICH KWALIFIKACJACH, NA NAJPROSTSZE STANOWISKA. I MÓWIĄ TO CO JA WCZEŚNIEJ TU WYPISYWAŁEM, ŻE FIRMY KONKURUJĄ MIĘDZY SOBĄ LEPSZYMI STAWKAMI, BY NIE TYLKO UTRZYMAĆ U SIEBIE PRACOWNIKA, ALE ZEBY GO ODBIĆ OD KONKURENCJI. W JOB IMPULSE JEST INNY ŚWIAT, TU UWAŻAJĄ, ŻE "CIESZ SIĘ, ŻE MASZ JAKĄKOLWIEK PRACĘ". Z PRACOWNIKAMI WCALE NIE ROZMAWIAJĄ, TYLKO ICH WYKORZYSTUJĄ I POMIATAJĄ.

TO TYLE NIE PISZĘ WIĘCEJ W TYM POŚCIE, BO SZKODA NERWÓW - I TAK NIE PRZEMÓWIĘ DO ROZSĄDKU KADRZE ZARZĄDZAJĄCEJ JOB IMPULSE, ONI IDĄ W ZAPARTE!!!!!!!!!!!!!!
A ŚWIAT TYMCZASEM IDZIE DO PRZODU I NIE CHCE ZARABIAĆ TEGO TYPU KRYZYSOWYCH, UKRAIŃSKICH STAWEK.

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
10
kasia95 2017-07-22 23:19
Z jakim wyprzedzeniem od godziny zbiórki na inwentaryzację mogą przenieść daną osobę z listy rezerwowej na listę podstawową? Mam kawałek do miejsca zbiórki, więc to dość istotne.
brakwypłaty 2017-07-23 00:53
Pracowałam na inwentaryzacji wyjazdowej z Płocka do Poznania w Piotrze i Pawle 1 lipca, do 15 powinnam otrzymac wynagrodzenie a tu cisza. Na koncie w strefie job mam zaswiadczenie o tym, że pracowalam, naliczona ilosc godzin, więc co moze byc powodem? Dodam, że moj brat ma taką samą sytuację, żadnych informacji o nieodpowiednim wykonaniu pracy itp.. Czy takie opoznienia są normalne czy powinnam się tym martwić? Napisalam maila do konsultanta, ale brak odzewu, dzwoniłam- nikt nie odbiera. Po dwóch poprzednich inwentaryzacjach nie bylo problemu z czasem wyplaty..
martyna 2017-07-23 14:01
Skoro byłaś na inwentaryzacji 1 lipca, to wynagrodzenie otrzymasz 15 sierpnia...
123456789 2017-07-23 14:15
Dlaczego wyjazdy które zawsze były normalnie organizowane dla tych co chcą jeśli była taka oczywiście możliwość noi jak potrafiliście sobie nie odwołać zlecenia,czy ten wasz kapryśny klient podobno..To co się dzieje że zawsze był bus lub autokar na to a teraz szukacie kierowcy,znając was to zawracanie gitary,wiadomo że wyjazdów nie będzie,coraz bardziej nie ciekawie się robi jeżeli chodzi o nie duże miasta. Chyba firma przewozowa was nie chce,zresztą nie wnikam,zwami to różnie.Jak klient zmniejsza te zamówienia a ludzie podpisali umowy to jakim prawem tak można ludzi zbywać,umowa zostaje sobie rozwiązana a część se robi.To że pracy nie było dla wszystkich nie oznacza że tak można robić sobie ludzi w konia oni czas poświęcają,a wy o umowa została rozwiązana i nie dośc że głupich paru groszy nie potraficie za bulić,nie mam na myśli bycia jak nie wiadomo hojnym caritasem ale coś zobowiązuje,my to musimy być bo kara albo inny shit,nawet przepraszam w głupich smsach nie było,pozdrowić to se możecie wójka Zbycha.Jak by nie patrzeć oszukiwanie ludzi,dajecie niby możliwość dorobienia sobie a tak naprawdę jest teatr bólu rozpaczy.
Macie w tyłkach ludzi...Powiedzmy sobie szczerze jak by kturegoś z was tam na pieniądze kitowali sami byście się burzyli,no ale hajs się zgadza to tylko świecie oczami.
4
brakwypłaty 2017-07-23 22:35
Właśnie chodzi o to, że znajomy, który też był na tej inwentaryzacji twierdzi, że dostał przelew już 13 lipca..
martyna 2017-07-24 14:10
Aha. To w takim razie powiedziałabym, że to ten znajomy powinien się dziwić :)
Nie wiem zatem, co poradzić.. Czekałabym chyba do tego 15.08, a ewentualnie próbowała się z kimś skontaktować dla potwierdzenia, choć z tego, co pisałaś, nie jest to wcale takie łatwe..
Fejk Job 2017-07-24 14:56
tak odwoływanie w ostatniej chwili ok :) ale jk ty zachorujesz przed inwenturą to już płać karę, skurwysyństwo i tyle
8
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-07-27 15:23
Wypłaty zawsze są do 15 kolejnego miesiąca, może koledzy dostali wypłaty za czerwiec.

Nie naliczamy kar jeżeli nieobecność jest usprawiedliwiona.

W takich sytuacjach zachęcamy do kontaktu z konsultantami.
REZOLUTNY, WYMAGAJĄCY PRACOWNIK 2017-07-27 20:08
CO Z ODPOWIEDZIĄ NA MOJEGO E-MAILA WYSŁANEGO DO KADRY ZARZĄDZAJACEJ JOB IMPULSE W DNIU 31. MAJA 2017 ROKU???!! CZY DOCZEKAM SIĘ KIEDYKOLWIEK JAKIEJKOLWIEK ODPOWIEDZI OD OSÓB DECYZYJNYCH W JOB IMPULSE, CZY TYLKO OBIECYWAĆ POTRAFICIE?????
TO JEST TA WASZA MITYCZNA SOLIDNOŚĆ???
CZY RZECZNIK PRAW PRACOWNIKA W JOB IMPULSE MÓGŁBY MI TO WYJAŚNIĆ, GDZIE ZAGINĄŁ MÓJ LIST ELEKTRONICZNY??? CZY SĄ SZANSE GO ODNALEŹĆ I NA NIEGO UDZIELIĆ MI ODPOWIEDZI????
CZY 2 -WA MIESIĄCE OCZEKIWANIA NA ODPOWIEDŹ TO ZA KRÓTKO??
COŚ TU NIE GRA!!!!! :-(

JEŻELI SPRAWY W JOB IMPULSE SĄ ZAŁATWIANE W TAKIM TEMPIE, TO STRACH Z WAMI ZACZYNAĆ I WSPÓŁPRACOWAĆ. I JESZCZE TE ODSTRASZAJĄCE, UKRAIŃSKIE STAWKI ZA PRACĘ NA NOCNEJ TARYFIE I TE KARY, KTÓRYMI CHOJNIE OBDARZANI SĄ CI, CO CZŁOWIEK WYCHODZI Z TAKIEJ PRACY MOCNO ZMĘCZONY, A PIENIĘDZY TYLE ZAROBIŁ CO W "TRZECIM ŚWIECIE", GDZIE LUDZIE PRACUJĄ ZA MISKĘ RYŻU I POCIESZAJĄ SIĘ W STYLU, ŻE "LEPSZE TO NIŻ NIC", ALBO "ZAWSZE DOBRE I TO"!! TO NIE JEST ŻYCIE TO LUDZKA TRAGEDIA I PONIEWIERKA.
DOCHODZI JUŻ DO TEGO, ZE POLACY STAJA SIĘ TAŃSI OD CHIŃCZYKÓW. TAK NIE MOŻE BYĆ ŻEBY KIEROWNICY NA INWENTARYZACJACH WYMAGALI DUŻEGO ZAANGAŻOWANIA I TEMPA I WYDAJNOŚCI PODCZAS GDY WYPŁATY OTRZYMYWANE DO RĘKI PRZEZ PRACOWNIKÓW NIE WYMAGAŁY WIĘKSZYCH STAWEK GODZINOWYCH. SKORO MAJĄ BYĆ DOBRZY PRACOWNICY, TO STAWKI TEŻ MAJĄ BYĆ DOBRE. WTEDY STREFY BĘDĄ LEPIEJ POLICZONE, LUDZIE SZCZĘŚLIWSI, INTERES BARDZIEJ ODPOWIEDZIALNY SPOŁECZNIE! JEST COŚ TAKIEGO JAK SPOŁECZNA ODPOWIEDZIALNOŚĆ BIZNESU. GODZIWE WYNAGRADZANIE TO TEŻ ODPOWIEDZIALNOŚĆ FIRMY WOBEC SPOŁECZNOŚCI. A W TEJ SFERZE DUUUUUUUŻO WAM BRAKUJE. NA SZCZĘSCIE NIC NA PRZESZKODZIE NIE STOI, BY TO ZMIENIĆ, TERAZ W DOBIE OŻYWIENIA GOSPODARCZEGO I KONIUNKTURY, GDY ROSNĄ ZYSKI PRZEDSIĘBIORSTW I FIRM.

DLACZEGO SZANOWNI PRZEDSIĘBIORCY NIE DZIELICIE SIĘ TYMI ZYSKAMI Z PRACOWNIKAMI, TYLKO RZUCACIE IM OCHŁAPY Z PAŃSKIEGO STOŁU I DUMNIE NOSICIE MIANO PRACODAWCY? :-(

DLA MNIE PRACODAWCA, KTÓRY GODNIE NIE CHCE PŁACIĆ, TO TAKI " P S E U D O P R A C O D A W C A ".
9
Fejk Job 2017-07-27 22:11
Naliczane są i dobrze o tym wiecie, naganiać trzeba wam zastępstwo w ostatniej chwili nie wiadomo w jaki sposób jak chętnych brak
1
Zadowolna 2017-07-28 13:04
Ja byłam na wielu inwentaryzacjach i jestem bardzo zadowolna. Dla mnie to dodatkowy zarobek bo mam stałą prace. Najlepiej samemu zajechac i zobaczyc jak jest i czy da się rade,bo nie każdy sobie radzi a nie słuchać innych.
Wymagający, Rezolutny Pracownik 2017-07-28 13:57
No i znowu pojawiła się ni stąd ni zowąd jakaś tajemnicza Pani Zadowolona, która jest zachwycona Job Impulse i ich praktykami. Podstawiona zapewne "Pani Zadowolona", bo to oczywiste, że pod tym Nickiem ukrywa się ktoś z Kadry Zarządzającej Job Impulse. Ta Pani Zadowolona jest z wyzysku za 10 złotych na rękę za tłuczenie się po nocach, na nocnej taryfie, która w wykonaniu job impulse wyceniania jest na ukraińską, minimalna stawkę 13zł brutto. Ta Pani się cieszy, że została właśnie "Białym Murzynem" za miskę ryżu. Gratuluję takiego optymizmu i oderwania od rzeczywistości. Jak to inaczej interpretować, jak nie ktoś z Zarządu robi dobra minę do złej gry i nagania kolejne ofiary do pracy za "darmoszkę" i do wlepiania im kar i blokowania im kont. To pełny zakres usług Naszej Job Impulse Polska.
Nawet na e-mail'a nie chcą uprzejmie odpowiedzieć po upływie już 2 miesięcy czasu od wysłania do nich wiadomości elektronicznej. Ja też się ogłoszę, że oferuję pracę za 5 złotych na godzinę i też mogę wykreować taka Panią "Zadowoloną", która Wam tu na forum napisze, że u mnie jest bosko, zarobiła sobie i że "zawsze dobre i to". Ja też tak chcę mieć tabuny supertanich roboli u siebie, by robili na mój dobrobyt za miskę ryżu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
niech mają szacunek do pracy, zawsze "coś" zarobią, co będą w domu siedzieć, lepsze te 5 złotych za godzinę niż nic!!
Ludzie gdzie my żyjemy?? Szanujcie się i nie Dajcie się golić za najniższą możliwą stawkę.
Takim praktykom trzeba wymówić posłuszeństwo w tym kraju, bo zginiemy ekonomicznie!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
REZOLUTNY, WYMAGAJĄCY PRACOWNIK 2017-07-28 14:56
JEST NIEPOWTARZALNA OKAZJA - RYNEK PRACOWNIKA W POLSCE - MUSIMY TO WYKORZYSTAĆ I DOSTOSOWAĆ PRACODAWCÓW DO SWOICH POTRZEB, A NIE ONI NAS!!!!! OBUDŹMY SIĘ WSZYSCY I ZACZNIJMY IM DYKTOWAĆ NORMY, A NIE ONI NAM. ROZWÓJ GOSPODARCZY KRAJU I WZROST DOBROBYTU SPOŁECZEŃSTW ODBYWA SIĘ POPRZEZ USTAWIANIE WYSOKO POPRZECZKI PRACODAWCOM. WTEDY TO WYMUSZA NA NICH ROZWÓJ, STARANIA O WIĘKSZĄ DOCHODOWOŚĆ ICH BIZNESÓW I W PRAKTYCE KORZYSTA NA TYM CAŁY KRAJ!!!!!!
TA WYKORZYSTANA PANI ZADOWOLONA CIESZY SIĘ, ŻE ZAPŁACILI JEJ ZAMIAST 17 ZŁOTYCH BRUTTO, CZY CHOCIAŻ 15 ZŁ NA GODZINĘ DOSTAŁA ŚMIECIOWE 13 ZŁ BRUTTO. DAŁA SIĘ OSKUBAĆ I SOBIE TO CHWALI. JA TEZ BĘDĘ DAWAŁ PRACĘ ZA 4-5ZŁ NA GODZINĘ. CHĘTNI ZGŁASZAĆ SIĘ DO MNIE OD ZARAZ, BO WYSTAWIĘ WAM NAKAZ PRACY. ALBO ZGŁOSZĘ SWĄ OFERTĘ DO URZĘDU PRACY I BĘDĘ MASOWO AKTYWIZOWAŁ TYCH GNUŚNYCH BEZROBOTNYCH. U MNIE POCZUJĄ ZAPACH PRACY I ICH WYCHOWAM PRACOWNICZO. PO CO UCIEKAĆ DO NIEMIEC, PO CO ZARABIAĆ W EURO, TU W JOB IMPULSE POZNACIE SMAK PRAWDZIWEJ PRACY. A PRACOWAĆ BĘDZIECIE MUSIELI DUŻO, DUŻO WIĘCEJ NIŻ W NIEMCZCH, BO STAWKI U MNIE TAKIE NISKIE, ŻE CZŁOWIEK SIĘ ZAPRACUJE NA ŚMIERĆ, A NA SWOJE NIE WYJDZIE. JESTEM UTRWALACZEM POLSKIEJ BIEDY, ALE DAJĘ PRACĘ, WIERZĘ W LUDZI, AKTYWIZUJĘ ICH ZAWODOWO NALEŻY MI SIĘ ZATEM DUŻY SZACUNEK. JA WAS NAUCZĘ SZACUNKU DO PRACY ZA NP. 4-5 ZŁOTYCH NA GODZINĘ. NAUCZĘ WAS ETOSU PRACY I PRACOWITOŚCI. BĘDZIECIE U MNIE NA ŚMIECIOWYCH, NIEWOLNICZYCH WARUNKACH "BUDOWALI NASZ KRAJ", DOKŁADALI SIĘ DO DOBRA WSPÓLNEGO, W RAMACH CZYNU SPOŁECZNEGO ZA 5 ZŁOTYCH NA GODZINĘ. ZAKŁADAM FIRMĘ PN.: POLSKA BIEDA SP. Z O.O. I BASTA, A PANIĄ "PANI ZADOWOLONA" ZAPRASZAM DO SIEBIE JAKO PIERWSZĄ - BĘDZIE PANI W MOJEJ FIRMIE TEŻ ZADOWOLONA, MOŻE NAWET BARDZIEJ NIŻ W JOB IMPULSE, BO WIDZĘ, ZE GUSTUJE PANI W NAJNIŻSZYCH STAWKACH. A JA DAM PANI ZADOWOLONEJ CAŁE 5 ZŁOTYCH ZA KAŻDĄ GODZINĘ I ZOBACZY PANI JAK BĘDZIE PANI Z TEJ DODATKOWEJ U MNIE PRACY SUPERZADOWOLONA. SUPERZADOWOLONA TO LEPIEJ NIŻ TYLKO ZADOWOLONA. ZAWSZE COŚ PANI W MOJEJ FIRMIE ZAROBI, A JA JAKO FIRMA POLSKA BIEDA SP. Z O.O. BĘDĘ MIAŁ BIAŁEGO POLSKIEGO MURZYNA. SKORO JOB IMPULS MA TAKICH, TO JA TEŻ ZGŁASZAM ZAPOTRZEBOWANIE NA TAKICH TANICH MURZYNÓW DO ROBOTY!!! A CO JA GORSZY JESTEM, MOJA POLSKA BIEDA SP. Z O. O. TEŻ POTRZEBUJE SUPERTANIEJ KADRY DO CIĘŻKIEJ NOCNEJ ROBOTY??? CHCĘ NA NICH ZARABIAĆ JAK SIĘ TAK DAJĄ. ZWĘSZYŁEM TU INTERES I ZAROBIĘ NA SŁYNNYM POLSKIM WYZYSKU. FRAJERÓW W POLSCE NIE BRAKUJE. TAKIM FIRMOM JAK JOB IMPULSE PAŃ ZADOWOLONYCH POTRZEBA JAK NAJWIĘCEJ. WTEDY I FIRMA JOB IMPULSE BĘDZIE ZADOWOLONA, ŻE TAK MAŁO ZAPŁACIŁA, A TAKIE PANIE ZADOWOLONE BĘDĄ ZADOWOLONE, ŻE TAK MAŁO ZAROBIŁY!!!! JESZCZE TYLKO POZOSTANIE POLSCE WYJŚĆ Z UNII EUROPEJSKIEJ, A WSTĄPIĆ DO UNII AFRYKAŃSKIEJ, 13 ZŁOTYCH BRUTTO TO BĘDZIE WYYYYYYYYYYYYYYYSSSSSSOKA STAWKA I JOB IMPULSE BĘDZIE BOGATY W PRACOWNIKÓW, KTÓRZY ZE SWYCH "BIEDA LEPIANEK" BĘDĄ Z ENTUZJAZMEM BIEGLI NA WSZYSTKIE ICH INWENTARYZACJE W PODSKOKACH I W PĘDZIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DLA NICH TA STAWKA BĘDZIE RAJEM NA ZIEMI, ALE NIE DLA POLAKA, KTÓRY MA INNE ODNIESIENIE EKONOMICZNE, INNY PRZELICZNIK, INNE KOSZTY UTRZYMANIA I ŻYCIA W POLSCE!!!!!!!!!!!!!!!!!
PODAJĘ ADRES MOJEJ DZIAŁALNOŚCI:
NAZWA FIRMY: POLSKA BIEDA SP. Z O. O.
ULICA: NĘDZNA 5 ZŁOTOWA
KOD POCZTOWY: 00-000
MIEJSCOWOŚĆ: BIAŁY MURZYN
KRAJ: WYZYSKPOLSKA
PRZYJMĘ KAŻDEGO OD ZARAZ. PRACA Z MOŻLIWOŚCIĄ PRZEDŁUŻENIA UMOWY ŚMIECIOWEJ WRAZ ZE STAWKĄ NA ZAWSZE.
I NA PODOBNYCH ZASADACH JAK WYŻEJ OPERUJE, GOLI NAIWNYCH JOB IMPULSE POLSKA SP. Z O.O. W POZNANIU
8
Dorabiacz 2017-07-28 22:33
no szczególnie fajnie się dorabia, gdy odwołują ci zlecenie "za pięć dwunasta", albo jak się idzie na inwentaryzacje ,która trwa 2 godziny no taki zarobek ,że hoho, a i najlepiej jak pół dnia przed inwentaryzacją zmienią ci godzinę ,a ty jesteś jeszcze w swojej stałej pracy i za h..a nie zdążysz na tą inwentaryzację i n-ka
1
Kamila G. 2017-08-11 12:13
Dokładnie, ja wczoraj po kilku inwentaryzacjach zostałam zablokowana iż, rzekomo za wolno pracowąłam. A stało się dlatego, że jedną strefę miałam mega wolno zrobioną po tym jak kazano mi liczyć łancuszki i inne swiecidełka, gdzie pierdolnęło to z wieszaka i wszystko było splątane. Masakra. Kasy oczywiście też nie zapłacą. Nie dziewne, że nikt tam nie chce pracować. Banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Oczernię ich wszędzie, gdzie tylko się da.
2
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-08-14 11:10
Kamila !
Jeśli dostałaś informację od konsultanta o zablokowaniu konta, zawsze możesz się od niej odwołać opisując sytuację, która miała miejsce podczas liczenia, wystarczy wysłać maila.
Wynagrodzenie za przepracowane godziny oczywiście zostaną wypłacone. Nie wiemy skąd przekonanie, że będzie inaczej.
Johny 2017-08-15 14:02
Czy ktoś dostał już kasę za lipiec ? jest 15.08 a kasy nie było , lalunie długi weekend pewnie mają i nie było komu przelewu puścić wczoraj ? Skoro do 15 jest termin zapłaty to kasa powinna być wczoraj 14.08 w każdej cywilizowanej firmie tak jest ...
Ktoś 2017-08-17 20:35
JIP czyli to "coś" zwane tu pracodawcą to gromada przemadrzalych ludzi robiacych interes rekami ludzi potrzebujacych zarobic czy tez dorobic. Cos sie zadzieje - Job nie jest za nic winny no bo za nic nie odpowiada(podobno). Nie dalam sie zrobic w balona i przydzielic mi kar ,bo nie wypelnialam zgloszen na dane inwentaryzacje a i tak mi je doczepiono, bezczelnie mnie zablokowali, zlikwodowali dostep do wystawianych dokumentow i nie raczyli poinformowac o tym fakcie przed samym wyjazdem ma kolejna prace. Dowiedzialam sie jak miejsce moje bylo zajete. Traktuja ludzi jak "gnojków" i to jeszcze naiwnych.
1
brak odpowiedzi 2017-08-18 15:24
Szkoda czasu na wysyłanie maila i tak nikt nie odpowiada. Po wysłaniu maila brak jakiejkolwiek odpowiedzi nawet po napisaniu kolejnego, że nie ma odpowiedzi dalej brak odpowiedzi. Szkoda marnować czasu. Skoro ktoś ma coś do kogoś i ktoś się odwołuje to powinna być jakakolwiek reakcja. Nawet już nie liczę na to że odblokują konto.
1
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-08-21 08:48
Przelewy były realizowane już 11.08 - wszystko zależy od księgowania w Twoim banku.
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-08-21 08:51
Każda osoba udająca się do pracy musi posiadać umowę, jeśli zrobiłaś to świadomie, żeby nie dostać kary to raczej nie jest to fair. Jeśli ktoś zostaje zablokowany zawsze otrzymuje powiadomienia ze strefy.
Rzecznik Pracownika Strefa Job 2017-08-21 08:52
Proszę o informację do kogo był kierowany mail.
Brak odpowiedzi 2017-08-21 15:57
Maile kierowane były do osoby od której otrzymano informację o zablokowaniu konta .
Zostaw swoją opinię o Job Impulse Polska - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Job Impulse Polska