brak logo

Gracja - Loombard

Wrocław

Opinie o Gracja - Loombard

JaToJa 2016-02-03 14:56
Praca nie jest dla każdego. Wypłata jest zależna od kilku czynników, konkretnej firmy, lokalizacji punktu i utargu w ciągu miesiąca. Co motywuje pracownika najbardziej? Oczywiście, że pieniądze!
Jak zatem stać się zmotywowanym pracownikiem? Generować zyski dla pracodawcy.
W większości jak nie we wszystkich zielonych punktach zarabia się podstawę + premię od utargu (bądź samą premię).
Wykonujesz swoją pracę sumiennie? Jesteś dobrym pracownikiem? Znasz się na swojej pracy? Pozwolą Ci dobrze zarobić.
Ich zysk przedkłada się na zysk pracownika który się do tego przyczynia.

Widzę narzekania na warunki pracy, na ilość przepracowanych godzin w ciągu dnia, na rodzaj umowy o pracę, na wszystko....

Na rozmowie kwalifikacyjnej jak i przez cały okres szkolenia są wałkowane wszystkie aspekty tej trudnej pracy (nie oszukujmy się, trzeba to lubić, żeby to robić). Jeżeli komuś nie odpowiadają to nie powinien się jej podejmować. W przeciwnym wypadku idzie tam bo "mama kazała" lub inny ważny powód. Świadoma osoba potrafi ocenić swoje możliwości i aspiracje, przypisując je do odpowiedniego stanowiska pracy.

Jest to praca dla ludzi którzy są nastawieni na konkretne cele, dla osób zdyscyplinowanych. Ścieżka kariery w zielonych punktach jest otwarta. Od pracownika do kierownika jest to jak najbardziej możliwe. Czemu nie?

Pozdrowienia z Piły.
Kamila 2016-02-09 14:04
tak masz szkolenie ze złota we wrocławiu,jak przyjmiesz lipe w punkcie to płacisz z własnej kieszeni,to samo z zepsutymi towarami typu laptopy tv,jakieś wzmacniacze które trudno sprawdzic na miejscu,szef nie bedzie przecież płacił za pracownika źle podjęte decyzje,dostaniesz ładny dyplomik na sciane po dniu szkolenia ze złota i tyle,jesli sama się nie nauczysz :)
3
Miko 2016-05-09 10:17
Świetna atmosfera, extra kierownictwo :) Bardzo dobre wynagrodzenie w stosunku do wykonywanej pracy. Pracuję od listopada 2015 i nie biorę nawet pod uwagę zmiany pracy :) Polecam Włocławek!!! :D
1
Asia 2016-06-29 22:35
Pracuję 3 rok. Od razu zaznaczę, że na dobrym punkcie, do którego przychodzi mnóstwo klientów, więc zarobki są dobre. Jednak trzeba jasno powiedzieć, że lista obecności to fikcja, bo pracuje się ok. 200 godz. miesięcznie albo więcej, a na liście wpisuje np. 160 godz. Premia jaka premia? Część tej premii to właśnie te nadgodziny. Premię liczymy od ok. -400 zł na starcie, bo wraz z podwyżką najniższej krajowej wzrasta minus. Do tego wieczne zastępstwa człowiek nie jest w stanie nic zaplanować. Jak jedna osoba odejdzie z punktu zachrzania się nawet ponad 300 godz. w miesiącu, odmówisz jesteś zły. Inwentaryzacje...Niejednokrotnie przeprowadzane bez udziału pracownika odpowiedzialnego za punkt. Ewentualne braki rozliczane na 2 osoby (a tak naprawdę przez punkt przewija się ich o wiele więcej np. zastępstwa). Inwentaryzacje przeprowadzane w nieprawidłowy sposób. Pracownik obsługuje klientów, a kierownik liczy stany, nieuczciwy może podprowadzić złoto i nikt nie zauważy. Praca sama w sobie bardzo ciekawa, wiele można się dowiedzieć i nauczyć. Sama idea lombardów fajna. Poniżej ocena pracodawcy. Ocenę wystawiam kierownikom w dużej części darmozjadom.
4
jest ok 2016-07-28 12:44
pracuję od kilku mc,wypłata na czas,pomoc wspólpracowników online,owszem jest zapiernicz ,najwiekszy minus to dniówki po 14 h kilka dni pod rząd,przez 4 mc mojej pracy miałem tylko jedną rzecz do rozliczenia a właściwie do dopłaty ,przyjęłem złoto niższej próby a zapłaciłem za wyższą .Ogółem polecam,ale tylko bardzo dyspozycyjnym.
jest ok 2016-07-28 12:44
pracuję od kilku mc,wypłata na czas,pomoc wspólpracowników online,owszem jest zapiernicz ,najwiekszy minus to dniówki po 14 h kilka dni pod rząd,przez 4 mc mojej pracy miałem tylko jedną rzecz do rozliczenia a właściwie do dopłaty ,przyjęłem złoto niższej próby a zapłaciłem za wyższą .Ogółem polecam,ale tylko bardzo dyspozycyjnym.
Aninim 2016-07-31 00:24
3000 średnia
1
jest ok 2016-08-04 00:12
nie,nie 3000,przynajmniej nie w moim punkcie,ale wiem ze to zależy od właścicieli a tych jest wielu,bo np jeden ma 5 lombardów,drugi 2,a trzeci 30.
U mnie jest średnia 1500 i raz dostałem premie ,niestety tylko pierwszego miesiąca.
Nas pracuje trzy osoby,z czego jedna dorywczo i każdy dostaje inne pieniądze,jakie? nie wiem,nie można nam o tym rozmawiać.Nieoficjalnie dowiedziałem sie że w jednym z naszych punktów jest dziewczyna która wyciąga ponad 2500,a inna w innym punkcie tylko podstawę 1500 od ponad roku.
Jeszcze nie wiem od czego to zależy,wiem że nasza trójka bardzo się stara i ja nie mam sobie nic do zarzucenia,tak jak i moim zmiennikom.Osobiście planuję popracować jeszcze kilka mc,jeżeli nic w kwesti kasy sie nie zmieni zamykam ten rozdział mojego życia zawodowego bo z palcem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od kopa za 1500 ide do innej roboty z normalną umową o prace,bez stresu,nadgodzin i tej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] odpowiedzialności finansowej
2
Anonim 2016-08-05 14:37
Jako zwykły szary pracownik tylko trzeba chcieć ☺
Loom 2016-08-13 09:38
Musisz nabrać tyle doświadczenia, żeby podróbek nie przyjmować. Każdy z "zielonych" punktów w Polsce, jak tylko poprosisz, wytłumaczy Tobie jak masz rozróżniać. Pozdrowienia z Loom w Wejherowie :) chętnie przeszkolimy!
1
bulwa16chrabaszczyk20 2016-08-13 10:01
Pracuje w tej sieci od 3 lat.
Podstawowa kwestia jest taka ze nie ma jednego wlasciciela, wiec nie nalezy oceniac wszystkich lokali jedna miara.
Wyplaty:
Tak zawsze na czas, jak i czesto sie zdarza przed "10tym" juz na koncie jest.
Premie, coz zalezy w wielkiej mierze od pracodawcy ... to on ustala system premiowy(wiec wracamy do podstawowej kwesti- Szef, szefowi nie rowny) ale jesli ktos sie stara aby punkt dobrze prosperowal to na pewno zlego slowa nie powie.
Inne profity: wiec na pewno mozna czasami kupic cos fajnego dla siebie po promocyjnej cenie ;)

Godziny pracy : Tez indywidualna sprawa danego lokalu, ale bezproblemowo mozna sie dogadac ze zmiennikami. (pol miesiaca pracy, pol wolnego halo? na kasie w biedrze walisz non stop)

Podsumowanie: Jak lubisz wyzwania i ciekawa prace to mozesz sprobowac, (jesli trafisz na wporzadku Wlasciciela, na pewno nie zawiedziesz sie) , jesli jestes systematyczny i masz chociaz troche dyscypliny to i film w pracy obejrzysz, jak i ksiazke poczytasz, czy przesiedzisz na stronkach z glupimi obrazkami :P
2
xyz 2016-08-23 14:59
Również pracuję 3 lata w tej firmie. Największy problem jest z zastępstwami. W wielu miastach jest osoba "lotna", czyli taka, która jeździ po punktach i zapycha nieobecności pracowników, którzy są na urlopach. W praktyce jest tak, że taka osoba i tak robi więcej godzin niż powinna, więc nie zawsze może siąść na twój punkt i musisz sam sobie szukać zastępstwa. Remanenty - powinny być robione przez niektórych kierowników częściej (raz na miesiąc, góra na dwa), są takie punktu, co nie miały remanentów kilka miesięcy ! Co do zarobków - premia liczona nie od najniższej krajowej tak jak obiecują, tylko na start trzeba sobie odjąć z 250 zł, ponieważ jeśli w punkcie jest kantor to też odejmują Ci te śmieszne pieniądze od premii, choć to osobna umowa.. Premii nie jest w stanie człowiek sobie sam policzyć, nie dostajesz paska (wynagrodzenie). Najgorsze są te weekendy - praca w niedzielę kilkanaście godzin i podczas np. majówki, gdy koledzy są na grillu lub gdzieś wyjechali. Mogliby chociaż jakoś docenić stałych pracowników, którzy w dobry sposób wykonują swoją pracę, nowi pracownicy potrafią mieć na umowie więcej niż ktoś ze stażem np. 4-letnim. Ogólnie jak już ktoś siedzi w lombardzie długo to po prostu wsiąka. Nie jest źle, ale gdyby nie umowa o pracę to nikt by tu nie pracował.
9
An 2016-08-29 15:35
Z tego co wiem, to Gracja jest jedną z lepszych firm
2
sergio 2016-12-19 23:45
jasne extra pieniadze!kpiny jakieś!10 zł na godzinę!szaleństwo
2
Mały 2016-12-20 09:10
Jakieś to znaczy jakie?
Na ile byś wycenił miesięczne wynagrodzenie za pracę przez parę godzin i później oglądanie filmów, czytanie, fajeczka itd?
Czy pracę taką można porównać np. do pracy na kasie w markecie, gdzie ciągle masz klientów?
Czy pracę taką można porównać do pracy w sklepie spożywczym, gdzie masz klientów, masz dostawy, i ciągły ruch?
Albo do pracy w jakimś zakładzie mechanicznym czy na budowie...
Tak szczerze...
I nie zapomnij że o tych 10 złotych to piszesz w kwocie netto.
(I nie jest to na pewno 10 zl bo dochodzą do tego premie itd.)
MD 2017-01-10 15:21
Ja pracowałam prawie pół roku w loombardzie. Punkt był okropny, bez WC i pomieszczenia socjalnego. Poszłam na L4, bo bardzo zachorowałam. Po L4 od razu mnie zwolnili, mówiąc, że jestem dobrym pracownikiem. Pierwszy raz słyszę aby się dobrych pracowników zwalniało. Za coś czego nie zrobisz zabiorą Ci całą wypłatę. To nie jest normalne. Złodzieje i tyle. Wiele się przez nich nauczyłam chociaż, aby nikomu nie ufać. Bo za dobre serce wyrzucą Cię z pracy.
4
smiały 2017-01-17 21:55
no tak karzdy pracownik chwali swoiego pracodawce a w lublinie co sieł zastawi to pużniej się odbiera ale zepsute poniszczone taka jest prawda i przyimuioł kradzione rzeczy to tesz jest prawda dzisiaj pracownik waszego pubkty zepsuł mi radio i spalił i co ja mam teras zrobic puisc z ty gdzie powiecie gdzie mam puisc i się kucis z tym sprzedawco czy co czy udrazy jego w morde tłus a tak to nie jestem pracownikiem tylko klientem
585 2017-02-05 18:54
Siedziałem już parę ładnych lat w tej firmie. przecież to jest porażka. Kasa mizerna, roboty dużo, premia mała a do tego okradali nas z 1/3 tłumacząc, że część premii dostaliśmy już na konto - czyli w praktyce 1300 było liczone a nie te 150 zł więcej. Papier toaletowy ciężko kupić na fakturę, bo od razu krzyk i płacz. Grzejniki chcieli zabierać bo według nich to wymysł szatana i jak można mieć 2 na raz podłączone
(loombard ogromny, budynek bez ocieplenia) Szefostwo nawet od nas telefonów nie odbierało, bo po co.
Chodzili po punkcie i patrzyli tylko co jest bez umowy i może się przydać, ewidencje ciulane, nadgodzin brak, co tu można więcej powiedzieć, gdyby mieć normalnego właściciela i premię procentową na normalnym poziomie, to praca jest okej, tyle w temacie.
3
inny 2017-02-05 22:56
A jak to jest, że siedziałeś parę ładnych lat jak piszesz a teraz coś się zmieniło?
Nie widzisz w tym jakiejś niespójności?
Przecież na siłę chyba ciebie tam nie przypieli do miejsca pracy.
A może to jesteś ty - ten jeden z wielu których ostatnio zwolnili bo kradli na potęgę?
Ja też siedzę nie od wczoraj i wiem, że żeby zarobić trzeba niestety ale trochę popracować.
Nie narzekam, oczywiście że chciałbym mieć więcej ale też doceniam to co mam.
Wiem że zawsze jak mi coś nie pasuje to można to wyjaśnić.
Ogólnie mam neutralny stosunek, nie chcę wychwalać ale nie mogę też narzekać.
2
Magda l. 2017-02-08 22:49
U Nas wyglada to "lepiej":)
1
JensOn 2017-02-11 13:54
Witam
Jak by tu ocenić w kilku słowach pracę w Gracja/Loombard i inne ( usunięte przez administratora ) ... hmmm Panie i Panowie karierowicze którzy dorabiają się na biedzie i krzywdzie zwykłych ludzi, banda złodziei dla których liczy się aby pracownik zapierdalał od rana do świtu za ( usunięte przez administratora ).... po prostu jedno wielkie dnooo.... odradzam zakupy w takich miejscach , towary stare zdezelowane i w większości przypadków kradzione co się okazuje po fakcie jak Panowie z odznakami do nas zapukają , o pracy już nie wspominając . Obsługa zaszczuta przez właścicieli szczególnie Śląsk !!! Rada dla Panów z Policji , zróbcie akcje przeszukań na punktach a na pewno znajdziecie wieleeeee kradzionych fantów . Przestrzegam !!!
3
JensOn 2017-02-11 13:59
Nie chwal nie chwal bo sam siebie oszukujesz ! Zapomniałeś dodać o potrąceniach, pracujących świętach, problemach z zastępstwami i urlopami !
3
Zapięcie od roweru 2017-02-12 14:26
Popracować ? Jeżeli szefowie do ciebie dzwonią z informacją, że pensja minimalna sobie wzrosła ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tym, macie zarabiać 1300 a reszta z tego co dostałeś na konto to część premii, no to wybacz, ale na takie rzeczy przymykać oka nie można.
4
Xxx 2017-02-12 19:22
Walą was tam na kasę ze szok!
Bo się dajecie!
2
Iza 2017-02-13 06:59
A ja pracuje i jestem zadowolona.
Nie mam żadnych problemów, wypłatę dostaję na czas i jest jasno określona ile mam zarobić.
Dostaję premie od wyniku plus ok 1000 zł.
Miesięcznie wychodzi mi ponad 2500 na rękę.
W grudniu było ponad 3000 zł.
Tak szczerze mówiąc za taką pracę to nie jest źle.
I dziwią mnie te wszystkie wpisy które się pojawiają bo to albo pisze konkurencja albo życiowi nieudacznicy którzy zawsze będą narzekać.
Taka jest prawda.
1
Paweł 2017-02-14 08:28
Tak czytam te wasze wypociny i śmiech mnie bierze. Czy wy jesteście dziećmi? Nie wiecie że życie właśnie na tym polega aby ponosić konsekwencje za to co się robi? Jak pracujesz w jakimś innym sklepie i zrobisz błąd to nie płacisz? Nie ponosisz konsekwencji?
Jakoś nie przypominam sobie abym był czymś obciążony oprócz złota którego mi się nie chciało sprawdzić. Moja wina i mówię to otwarcie. Nie zdarzyło mi się abym był obciążony za coś co nie działało a nie można było tego wykryć przy sprawdzaniu. Miałem przypadek że w telefonie nie działał dotyk po paru minutach jego pracy. I co? Kierowniczka kazała mi go sprzedać jako uszkodzony i pomimo że poniżej kwoty jaką za niego zapłaciłem nie zostałem w ogóle obciążony. I dużo kasy takich przypadków. Ale gdyby go nie sprzedał, nie wykazał jakiegokolwiek zainteresowania żeby coś z nim z zrobić to faktycznie mogło by udał być ze byłbym obciążony. Ale to jest już własny wybór. Co do zastępstw czy godzin nikt nikomu nic nie narzuca. Jak ci nie pasuje to nie zgadzasz się i tyle.
Większym problemem jest to że jak widzę to do pracy przychodzi coraz więcej ludzi roszczeniowych, którym się tylko należy a nie dają nic od siebie.
1
Kw 2017-02-17 10:49
Ja pracuję 4 lata, nie mam na co narzekać ;) Oczywiście, zastępstwa się zdarzają, ale są dobrze płatne. Dodatkowo pracownikom z dłuższym stażem dorzuca się coś extra. A wypłata? W zależności od obrotów, ale nigdy nie schodzi poniżej 2800 zł , np. za grudzień było około 3500 zł. Oczywiście, należy się starać, a nie oglądać od rana filmy, w końcu praca to praca ;) Zazwyczaj wszystko jest ogarnięte już do godz. 15, więc później zostaje tylko obsługa klientów. A jaki jest klucz do tego? Nie opier*alanie się ;] Nadmienię, że jest możliwość połączenia tego z dodatkową pracą i nauką, a kierownictwo bardzo w porządku, zawsze pomoże, odbierze telefon 24/h :D Pozdro :)
2
Remi 2017-02-17 11:40
No z tym minimum 2800 to chyba ciebie trochę poniosło :)
Ale faktycznie ogólnie nie jest źle.
Ja pracuje na słabszym punkcie.
Średnio mam 2200 do 2500 i raczej więcej nie zarobię ale za to z nudów męczę się oglądaniem filmów na cda :)
Ogólnie jest spoko.
1
lolek 2017-02-19 02:10
Śmiech na sali hahaha az mnie brzuch rozbolał . 2500 - 2800 -3500 to u kogo ty pracujesz ? firm nie pomyliłeś ? Im ktoś dłużej w tej firmie pracuje tym bardziej w d... jest bo coś takiego jak najniższa krajowa tam nie obowiązuje . Dodatkowa praca ? kiedy przepraszam jak pracujesz w tej firmie po 210- 220 godzin? i ma ktoś iść jeszcze do innej dorobić ? a może niech zamieszka w której z nich? zmniejszy koszty związane z utrzymaniem mieszkania bo po co za nie płacić skoro się w nim nie mieszka przy okazji zostanie więcej w portfelu . Ta praca może być dla osób nie mających rodziny i żadnych kosztów utrzymania ( najlepiej by mieszkał pod skrzydłami rodziców bo inaczej popadnie przy okazji w długi ) Czekam na więcej takich super wypowiedzi
11
Remi 2017-02-20 11:26
O czym Ty piszesz?
Chyba należysz do grona tych malkontentów którym wszytko nie pasuje.
Czytam to i nie wierzę, że można być tak fałszywym.
Jak wytłumaczyć można to, że skoro jest Ci tak źle to nadal tutaj pracujesz?
Piszesz, że siedzisz 210 godzin...
Ale czy faktycznie tyle pracujesz?
Piszesz coś o najniższej krajowej - czy jest w tej firmie ktoś kto takie pieniądze zarabia - chyba nie.
Każdy kto tutaj pracuje zarabia ponad to.
Zanim coś napiszesz to się zastanów albo postaraj się zrozumieć to co piszesz.
3
Loombard 2017-02-20 13:50
Najgorzej jest ( usunięte przez administratora )br /> Jak komuś coś nie pasuje to nikt na siłę go przecież nie zmusza.
Jak komuś nie podoba się to, że pracujesz 12-13 godzin to przecież nie musisz.
Czy zaproponowałeś komuś aby pracować 8 godzin a na kolejne 4 przychodziłby twój zmiennik?
To by ci się bardziej opłacało czy to, że odsiedzisz zwoje jednego dnia a kolejny masz wolny?
Wg mnie idealne rozwiązanie.
Zdecydowanie wolę coś takiego niż zapiep**ć codziennie.
Dzisiaj przy takim a nie innym rynku pracy na pewno nie jeden pracodawca zatrudni lenia i cwaniaka więc śmiało - jak ci coś nie pasuje to sobie szukaj czegoś innego.
Nie powiem - przez takich jak wy - takich, którzy tylko oczerniają, psioczą i złorzeczą muszę czasami chodzić na zastępstwa itd.
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Tylko, że gdzie indziej trzeba naprawdę zasuwać.
Ja pracę doceniam, staram się, zaperd**am jak mały samochodzik ale wyciągam prawie 4 koła na rękę.
I mi to odpowiada. Ciągle coś się dzieje. Kasa na czas. Urlop - jakoś da się wcisnąć w sezonie urlopowym pomimo, że nie mam rodziny i dzieci.
Dzisiaj pisze bo mam wolne. Jakbym był na punkcie nie miałbym na to czasu.
Tyle w tym temacie.
A ty zastanawiaj się co tu zrobić żeby więcej zarobić nic nie robiąc.
1
Bania 2017-02-22 11:28
Noo to pojechałeś ;)))))))
Ja w sumie też nie narzekam
Pracowałam w dwóch innych firmach wcześniej.
Wszędzie problemy z wypłatami... i przywalanie się do wszystkiego
Tutaj - wszystko spoko
Chciałabym zarabiać więcej ale siedzę na słabym punkcie i powoli powoli może coś z tego będzie.
Dobrze można zarobić na punktach które mają większy obrót.
U mnie powoli to rośnie.
Mam nadzieję, że starania moje przyniosą skutek ;)
lolek 2017-02-24 23:43
O czym pisze ?fakty piszę . Mnie w przeciwieństwie do Ciebie nauczono prostych obliczeń w szkole. Co dalej robię w tej firmie ? Nic nie robię . Nie pracuję już na własne życzenie ( uprzedzę fakt stwierdzenia że mnie zwolniono ) . Na wszystko narzekam ? tak ! jak czytam jakieś brednie o wypłatach to narzekam choć mam w zanadrzu parę i dobrych kwestii ale zostawię je na chwilę gdy przestaną tu takie osoby jak ty pisać brednie i zaczną być bezstronni do tego to forum służy . Pozwolę sobie zacytować dur... iu twoje słowa( ,, Zanim coś napiszesz to się zastanów albo postaraj się zrozumieć to co piszesz,,) Ja doskonale rozumiem co piszę i mam przemyślane każde napisane słowo.
Zastanawiam się nad jedną rzeczą co taki prostak robi w tej firmie bo wbrew pozorom firma stara się zatrudniać ludzi reprezentujących odrobinę poziomu w Twoim przypadku trafili chyba na okres gdzie stanęli pod ścianą i musieli brać kogo popadnie . Masz jeszcze jakieś pytania? chętnie odpowiem
4
lolek 2017-02-25 00:23
Pracujesz mniej niż 210 - 220 godzin? zarabiasz więcej za swoje podstawowe godziny pracy niż najniższa krajowa? Masz płacone przepisowo nadgodziny ? Jeśli tak podaj miasto bardzo chętnie będę ponownie aplikować na stanowisko pracownika lombardu . Jeśli nie i nadal masz jakieś rozterki ,będziesz dumać co piszę i czy mam przemyślane czy nie , daj znać podeśle proste wzory matematyczne . Tobie to powinni przeglądnąć świadectwa szkolne , albo zaobserwować czy nie kręcisz jakiejś lewizny . Choć wydaje mi się że to co Ci płacą i tak za dużo jak na człowieka Twojego pokroju .
6
xyz 2017-02-26 15:19
Lolek a Ty w jakim mieście pracowałeś ?
Ania 2017-03-15 09:20
Witaj, mam za kilka dni iść tam do pracy. Nie dopytałam jak wygląda owa premia. . Dostajemy najniższa na konto na resztę do ręki czy całość na konto? Jak widzę Twoja wypowiedź odnośnie wynagrodzenia to, aż się chce pracować :) Pozdrawiam Ania
kwld 2017-03-16 12:21
Kilka słów o pracy w firmie Loombard.
Przede wszystkim zarobki, bo to pewnie każdego interesuje najbardziej. Oprócz tego, że dostajemy pensje, mamy system premii uzależniony od sprzedaży i ilości zawartych umów. Premie są zawsze adekwatne do wkładu pracy. Oprócz premii, jest tak zwane stażowe, które każdy pracownik pracujący dłużej dostaje. Wypłata jest zawsze w terminie, zazwyczaj przed czasem. Praca około 15 dni w miesiącu, średnio po 13- 14 godzin ale drugie tyle wolne! Jaka inna praca to zagwarantuje? Poza tym, po wykonaniu swoich obowiązków, mamy czas dla siebie i nikt się do nas nie przyczepi, że np. oglądamy jakiś film. Co jest w tej pracy priorytetem ? Szczególną uwagę trzeba zwracać przyjmując sprzęty, elektronikę. Zawsze lepiej sprawdzić trzy razy, niż przyjąć coś uszkodzonego i później ponosić konsekwencje. Oprócz tego pakiet szkoleń, walutowe, złotnicze a to bardzo się przydaje. Ogólnie pracę w Loombard oceniam bardzo wysoko i nie zamierzam jej zmieniać póki co!
1
zzzz 2017-03-18 17:15
15x14 to210 :) płacą za nadgodziny ?
Nina 2017-03-18 20:38
Oczywiście że płacą. ;)
HardCore Kujawko Pomorskie 2017-03-19 13:56
Dobrze jest :D tylko buraki słabe psychicznie i ludzie nie mające smykałki do handlu nie dają rady :D jak ktoś nie lubi siedzieć przy kompie to niech idzie frytki w Mc'donalds sprzedawać ...pewnie ci co narzekają to siedzą właśnie z tłustymi dupami na wygodnym fotelu w pracy i marudzą. DO ROBOTY !!!
1
Nick 2017-03-19 16:26
Buhahaha dobre! Popieram!
brak słów 2017-03-22 01:33
Burak nr jeden właśnie zabrał głos . Nie dają rady Ci którzy mają odrobinę szacunku do siebie , mają większe ambicje i możliwości niż obsługiwanie patol..... za drobne przeliczając godziny pracy . Rozumiem że ty miałeś tylko do wyboru Mc'donalds lub lombard ( to pogratulować) jednak nie każdy ma tylko taki wybór . Jeśli jesteśmy na etapie rozmowy o Mc'donalds to tam przynajmniej przestrzegają kodeksu pracy . Strzałeczka zajefajny Handlowcu .
Powodzenia życzę
3
Ronek 2017-03-22 09:46
O czym ty piszesz?
Odpowiedz mi tak szczerze.
Czy nie miałeś przedstawionych warunków przy zatrudnianiu się?
Czy naprawdę pracujesz cały czas te wszystkie godziny tak, że nie możesz usiąść i nic nie robić?
Siedzisz na swym szerokim zadku i tylko oczekujesz nie wiadomo czego.
Jeżeli jest Ci aż tak źle to się po prostu zwolnij.
I jeszcze tak z ciekawości - gdzie pracowałeś wcześniej żeby móc teraz tylko narzekać?
Jeżeli to jest Twoja pierwsza praca to gwarantuję Ci, że z utęsknieniem będziesz kiedyś do niej wracał ... myślami.
Jeżeli nie jest to twoja pierwsza praca to dlaczego nie pracujesz tam gdzie było tak super - bo chyba tylko tutaj jest tak do du.y.

I tak ogólnie i obiektywnie:
- nikt nikogo nie zmusza do siedzenia w tej pracy
- masz co drugi dzień wolny czyli pracujesz w miesiącu nie 20 ale 15 dni
- nie tracisz zbędnego czasu na dojady do pracy. Jeśłi nie odpowiada Tobie praca po tyle godzin dziennie to zmieniajcie się ze zmiennikeim w ciągu dnia - przeciez tak też można
- nie pracujesz cały czas jak jesteś na punkcie - możesz siedzieć, oglądać filmy, czytać itd - warunkiem jest oczywiście to żeby wszystko było zrobione
- wypłaty masz wypłacane przed 10tym
- masz umowę o pracę na pełny etat
- masz premie - czyli to od Ciebie zależy ile tak naprawdę zarobisz... i nie jest to tak, że ktoś narzuca Ci jakieś plany których nie możesz osiągnąć.

I tak szczerze - czy tak nie jest?
Czy faktycznie jest aż tak źle?
Ja 2017-03-22 17:15
Brawo
Kinga 2017-03-22 17:45
Tak faktycznie jest tak jak piszesz.
Mogę to potwierdzić.
Wcześniej pracowałam w firmie pożyczkowej ale bez porównania.
Tutaj jest hajlajf.
Oczywiście chciałabym pracować w salonie mercedesa jako hostessa, nic nie robić, tylko się uśmiechac i brać za to kasę ale patrzę realnie na życie.
Doceniam to co mam. Staram się. Wtedy każdy jest zadowolony.
MI czas szybciej mija. Ustalam sobie dni wolne ze swoją zmienniczką tak jak chcę.
De fakto mam więcej czasu niż jakbym pracowała gdzies 8 godzin dziennie.
A z tymi dojazdami to faktycznie. Może na to się nie zwraca uwagi ale wolę system dzień/dzień.
Sama trasa to pół godziny w jedną i pół godziny w drugą stronę.
Czyli miałabym ok półtorej godziny zmarnowane na dojazd.
Poza tym przygotowanie - wstanie, makijaż, ubieranie, powrót etc kolejne półtorej godziny.
To razem trzy godziny.
Trzy godziny wywalone w kosmos a tak dzięki zmianom mam to zaoszczędzone.
Co do nadgodzin - ja osobiście dogadałam się z kierownikiem i wspólnie poszliśmy na kompromis.
Częściowo mam to uwzględnione w wypłacie a czas jaki przeznaczam na swoje potrzeby ewidencjonuje jako przerwa.
Każdy jest zadowolony.
Potrzeba tylko odrobinę chęci.

Pozdrawiam wszystkich żądnych sensacji ;)
A Ciebie Ronek szczególnie - napisałeś tak jak jest faktycznie.
Skąd jesteś?
1
HardCore Kujawko Pomorskie 2017-03-23 20:43
@brak słów 2017-03-22 01:33
No tak ..pewnie masz 20parę lat..właśnie skończyłeś studia i myślisz, że będziesz w życiu kimś...BŁĄD z takim podejściem nie będziesz NIKIM..miałem w życiu więcej pracodawców niż ty umiesz liczyć...jesteś psem a miejsce psa jest w budzie
1
Ronda 2017-03-24 09:06
Popieram,
taki gość jak @brak słów ma przerost formy nad treścią.
Na zachowania takie jest określona przypadłość psychiatryczna.
Życie zweryfikuje to co robisz i jak robisz.
1
....... 2017-03-26 03:07
Jak szybko zaczniesz pracować tak szybko Ci się odechce. :) te pozytywne opinie nie są pisane przez pracowników siedzących za okienkiem gwarantuję :) Jak obiecują Ci premie to zaznacz że chcesz ją mieć uwzględnioną w umowie o pracę( jeśli mają ją dać , mają czyste intencje nie powinni unikać wpisywania tego faktu) inaczej zapomnij o premii . Podczas pracy przelicz liczbę godzin przez tą świetną wypłatę będziesz mieć jasność . Powodzonka
1
xyz 2017-03-26 18:36
Jak mają ci zaznaczyć premię skoro jest ona zależna od obrotu? bo nie rozumiem.....pozdrawiam z za okienka
2
Łuki 2017-03-26 22:14
Ten kto chce wie jak . A jak nie rozumiesz to już Twój problem . Fakt jest jeden jeśli ktoś jest zainteresowany zarabianiem godziwych pieniędzy szukać innego miejsca nie czytać tego forum i nie jarać się super zarobkami o których tu piszą , bo te same bzdury co tu , sprzedają na rozmowach o pracę a w rzeczywistości jest inaczej czytaj !!!!!!!!!!!!!! GORZEJ !!!!!!!!!!!!!! . Wiem bo to sprawdziłem .
1
Zostaw swoją opinię o Gracja - Loombard - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gracja - Loombard