brak logo

Gracja - Loombard

Wrocław

Opinie o Gracja - Loombard

nowy W 2014-12-03 08:54:14
Witam
Jestem pracownikiem tej firmy od niedawna, do tej pory nie mam powodów do narzekania,wręcz przeciwnie, każdy z nas zna zasady bo nie są one ukrywane,każdy kto podjął pracę był świadomy specyfikacji tego zajęcia,
Wymieńcie proszę w tych czasach pracodawcę co premiuje pracownika, co pozwala na elastyczny grafik,
gdzie oprócz mundurów-ki jest dwa na dwa praca??? w jakiej firmie masz wolne w tygodniu?
Praca w loombardzie to jest świadomy wybór każdego pracownika
. Ja osobiście polecam LOOMBARD "Kwiatek"
Pasuje mi system pracy i płacy .
Szef,kadra kierownicza, zmiennicy i koledzy z innych punktów są jak najbardziej w porządku.
Motyl 2014-12-03 09:46:29
Słupsk "kwiatek" .Wiatm pracuje w firmie od września i jestem bardzo zadowolony atmosfera jest dobra , wspołpracownicy i szefostwo wyrozumiali i życzliwi , wypłaty na czas , jesli ktoś potrzebuje dzień wolny to zawsze sie znajdzie ktoś ko go zastąpi . naprawde wszystkim życze takliej pracy :)
królinternetu18" 2014-12-03 12:39:05
Wyjaśnię coś może nowym osobom: Firma działa na zasadzie franczyzy (nie wiem jak się to piszę). Cała sieć składa się z małych firm, którymi zarządzają inne osoby. Najczęściej są to właściciele lub rodziny właścicieli, lub osoby powołane do tego celu (Otwierając osobiście taki punkt zarządzałbym nim sam- szkoda kasy na kierownika). Dlatego nie możemy ujednolicać, że wszędzie jest źle jeżeli gdzieś tam w Polsce jakaś kierowniczka kradła, lub oszukiwała. Osobiście pracuje dla Kwiatka od ponad roku. Pracowałem również za czasów "baby jagi" ale pod innym kierownikiem. Są wzloty i upadki jak w każdej firmie, ale:
1. nikt nikogo nie zmusza do pracy w święta. Jeżeli chcesz to dostajesz ekstra pieniądze jeżeli nie, na pewno się znajdzie ktoś inny kto potrzebuje dodatkowej kasy.
2. Jeżeli chodzi o godziny. Tyle nam przedstawiono na początku pracy i tyle pracujemy, ale w zamian mam 15 dni w miesiącu wolnych. na to się zgodziłem Dodatkowo uważam się za osobę ogarniętą w temacie i jak mam wszystko zrobione to mam czas dla siebie. I w taki oto sposób stałem się królem internetu- obejrzałem już wszystko co było do obejrzenia. podliczając godziny PRZEPRACOWANE to wcale tak dużo nie wyjdzie
3. nie uważam, aby mój punkt był niesamowicie ruchliwy, ale poniżej 1900/msc nie schodzę
4. Przez ponad rok miałem łącznie rozliczone ok 80zł za rzeczy źle przyjęte. Zawsze udało się sprzedać jako uszkodzone lub samemu naprawić.
5. Nigdy nie miałem większych spięć z kierowniczką lub szefem. Są dni kiedy kadra kierownicza denerwuje człowieka, ale gdzie tak nie ma? Mamy w firmie swobodę pracy. Szef nie siedzi na karku i nie każe ci oddychać wtedy kiedy on chce ;)
Nie zaprzeczam że praca jest stresująca, ale trzeba to lubić i niech aplikują osoby, które się do tego nadają. Niepotrzebne jest późniejsze narzekanie. Na szkoleniach wszyscy mówią głośno i otwarcie o rozliczeniach zepsutego sprzętu więc nie wiem skąd to zdziwienie. Bardzo dużo rzeczy jest do obgadania, tylko normalnym tonem i bez pretensji, a jeżeli warunki nie odpowiadają to należy szukać innej pracy lub oszczędzając wszystkim czasu nie starać się w ogóle o posadę.
Podsumowując w dużej mierze większość zależy od tego gdzie trafisz i jaką osobą jesteś.
P.S.
Podrzućcie jakieś fajne tytuły filmów lub seriali do obejrzenia bo już nie mam pomysłu
Magda L.:) 2014-12-03 16:54:17
Dziwi mnie postawa niektórych ludzi, dlaczego wszystkie negatywne opinie wychodzą spod ręki byłych pracowników ? Jeżeli wykonuje się sumiennie wszystkie swoje obowiązki to nikt z niczym nie robi problemów. Zawsze, gdy czegoś potrzebuje, mam jakiś problem itp mogę o każdej porze dnia zadzwonić do Pauliny albo Szefa i jeżeli są w stanie - zawsze pomogą! Wypłata na czas, premia zadowalająca, a do pracowania w święta przecież nikt nie przymusza:), a więc ludzie... troche samokrytyki i pokory i powodzenia w poszukiwaniu pracy z takim podejściem jak Wasze :)
kajmana słuchasz? 2014-12-03 18:44:57
powyższe zdanie tyczyło się opinii 'kajman' sorry ;)
Nowa 2014-12-05 11:45:10
Czytam te opinie i nie mogę się nadziwić jakie macie niektórzy pretensje.Pracuje co prawda od niedawna i nie wszystko już wiem o tej firmie, ale jak dotąd jestem pozytywnie nastawiona.Szef wyrozumiały i otwarty na pytania.Koledzy z innych punktów też nigdy nie odmawiają pomocy.Przychodząc do tej pracy zostałam "uświadomiona" jak będzie ona wyglądać, ile będę pracować i za ile, do kiedy wypłata itp.Nic jak dotąd mnie nie zaskoczyło dlatego moja opinia jest na plus dla firmy.
llol 2015-02-04 19:12:59
Witam Szukam osoby, która wprowadzi mnie w tajniki prowadzenia lombardu. Pomoc odpałata oczywiscie. Jezeli ktoś bylby zainteresowany rozmową na ten temat podaje maila dom.kupie@o2.pl
1
Twój Stary 2015-02-05 08:45:57
Witam Szukam osoby, która wprowadzi mnie w tajniki prowadzenia lombardu. Pomoc odpałata oczywiscie. Jezeli ktoś bylby zainteresowany rozmową na ten temat podaje maila dom.kupie@o2.pl

hmmm Jelenia szukasz ?
Ale oczywiście życzymy powodzenia ...
A i uważaj na KLAMY
I jeszcze jedno było dużo takich AMATORÓW
2
loombard 2015-02-05 09:28:20
haha, też życzę powodzenia...
planowałem również otworzyć ale jak patrzę ile tego jest to widzę, że to zjadanie własnego ogona...
pracuję w jednym z punktów i widzę też co się dzieje.
coraz więcej sprzętu który zabiera policja i cieszę się, że to nie ja musze za to płacić.
do tego wszystkie te papiery, ewidencje, odpowiedzialność konsumencka za sprzedawany towar, pracownicy którzy nie do końca są uczciwi...
Rodzice chcieli mi dać kase na otwarcie ale wole to przeznaczyć na mieszkanie, które wynajmę lub coś innego.
Ładnie i tak prosto to to wygląda tylko z zewnątrz.
Ale każdy oczywiście ma swój pomysł na życie.
1
kosi 2015-02-05 17:39:42
Witam

Muszę przyznać ,iż dziwią mnie te oszczerstwa (bo inaczej nie da się tego nazwać). Pracuję w tej firmie już jakiś czas i choć na początku podchodziłam do tego zajęcia dość sceptycznie to ku mojemu zdziwieniu muszę powiedzieć ,że praca jest naprawdę ciekawa.
Owszem te godziny pracy ....ale ludzie wychodzi na to ,że pracujemy 3-4 dni w tygodniu ,co w mojej opini jest na plus .
Ponoszenie odpowiedzialności materialnej hmm... po prostu nie jest to praca dla ludzi którzy nie myślą.
Tak więc nierobom dziękujemy ,bo pracować za dwoje nikt nie lubi.
2
sebcio 2015-02-05 18:25:40
Witam

Pracuję w Jacku od roku ,i lepszej pracy ze świecą szukać hehe , nikt się nie czepia. Zrobisz co masz zrobić i spokojnie siedzisz ,filmik nawet czasami da się ogarnąć :)
Praca ciekawa , ludzie wdzięczni za pomoc - na dzielni król hehe
A sprzęty trzeba sprawdzać to odpowiedzialności nie będzie .
Narzekają tumany i lewusy.
1
B 2015-02-06 13:17:39
Firma oferująca umowę zlecenie w kwocie 1400 zl(kwota śmieszna).Piszę o firmie z okolic Warszawy.Jak sądzę jest to franczyza.Firma , której nie stać na to żeby zaproponować choć umowę na najniższą krajową-umowę o pracę. Kiedy to zaproponowałam pracodawca stwierdził, że mam za duże wymagania.Szanowny pracodawco- to są wymagania minimum, osoba z doświadczeniem ma prawo do normalnej umowy a nie do umów śmieciowych.Każda poważna firma taką umowę o pracę oferuje, firma oferująca umowę zlecenie sama wystawia sobie świadectwo. Jest to firma w której zmieniają się pracownicy, praca po 13 godzin dziennie , kwota wynagrodzenia śmieszna .Cóż tej firmie życzę powodzenia bo nikt kto szuka pracy na stałe w poważnej firmie raczej długo tam nie posiedzi.Pracodawca który już na początku pozbawia pracownika jego praw do urlopu i innych wynikających z umowy o pracę jest pracodawcą w ogóle nie godnym uwagi ,od razu wiadomo jak dalej będzie traktował pracownika.Umowę zlecenie -oferuje każdy supermarket , wydawałoby się poważna firma , cóż -wydawało by się tylko.....Nie uogólniam , wydaję opinie o firmie z OKOLIC Warszawy
2
uncja 2015-02-17 11:44:01
W Giżycku sprzedają podróbki i mocno się upierają że towar jest oryginalny
3
... 2015-02-17 17:13:00
Ale to nie jest miejsce na żale, nie zadowolonych klientów.
2
pracuje 2015-03-21 19:45:11
nie zgodzę się z tą wypowiedzią,ja też sporo schudłam i nie ma czasu na normalną przerwę,ludzie wbiegają za mną o 7:50 już chcieliby być obsłużeni,ruch cały dzień,zależy jaki punkt,na jednym zbijają bąki i ziewają do końca dnia a na innym ruch cały dzień,wyobraźcie sobie sylwestra czynne do 16 a ja jak siadłam o 8 to siedziałam biegałam po wykupy i zastawy cały czas,drzwi chciały się urwać,jak wróciłam to nie miałam siły na żadną imprezę,ale wszystko zależy od punktu
5
hehe 2015-04-22 22:46:26
jok żem do nich wszedł we wro do biura i na ścianie żem zobaczył łojca chrzestnego tom odrazu wiedział żem u mafiji:D:D:D:Dheheszki
3
Miśka 2015-05-02 20:34:32
Witam Cię Madziu, ja też pracuję w lombardzie już trzeci rok i jestem ciekawa jak Ty jesteś rozliczna z każdej sprzedanej lub przyjętej rzeczy od klienta? Bo my mamy tylko 2% od przyjętego towaru bądź sprzedanego złota...a to przekłada się na bardzo kiepską zapłatę.

Pozdrawiam.
Maria
To nie żale tylko fakty . Dobrze wiesz o co chodzi 2015-05-18 11:32:31
To nie żale tylko fakty . Dobrze wiesz o co chodzi jeden z drugim . Osobiście przestrzegam przed zieloną zarazą .
2
11111 2015-05-18 14:50:30
Chyba należy zacząć ostrzegać przed wiecznie nie zadowolonymi pracownikami....
Najlepiej 3000 do ręki za siedzenie i nic nie robieninw.
Żenada. Wystarczy zacząć myśleć nad tym co się robi, być świadmomym co się znajduje na punkcie. Szef z pewnością doceni - finansowo.
2
P_FROM_W 2015-06-18 13:43:19
Dokładnie popieram i nie polecam nikomu
2
11111 2015-06-23 10:12:29
Hej, ja naprawde nie pracuje w tej firmie od wczoraj tylko ładnych parę lat.
Jak ktoś chce narzekać to zawsze i wszedzie coś znajdzie. Mi pracuje się dobrze i powodów do wylewania żali na forum nie mam. Jeśli nie dogaduje się z szefem lub współpracownikami - rozwiązujemy sprawy na bierząco w cztery oczy - jak dorośli ludzie.
Pozdrawiam
KL
Magda L. 2015-06-24 20:32:26
Ja mam 6% ze sprzedaży i na dzień dzisiejszy nie chwaląc się oczywiście zarabiam jszcze lepiej :) Pozdrawiam p. Mario :)
elficki 2015-06-26 15:01:16
A ja powiem tak byłem w jednym punkcie i pracowałem jeden dzień, i co widziałem, a to że babka z lombardu chciała wcisnąć gościowi telefon który nie czyta kart sim inaczej (zepsuty lub jak kto woli uszkodzony) wmawiając że jest sprawny :D na szczęście gość miał własną kartę sim przy sobie i sprawdził, ale jak tacy ludzie sprzedają w tych lombardach to nie fajnie :/ wszystko dla prowizji czy żeby kierownik był zadowolony, no i trzeba dodać że telefon kosztował 35 zł (porażka). Dodatkowo młoda dziewczyna pracowała tam 1,5 miesiąca i pozjadała wszystkie rozumy. Z tego co wiem od niej 14 godziny dziennie i na dodatek jechała piąty dzień z rzędu bo brakowało im pracowników bez żadnej przerwy (pozdro 600) a kasa 1500 zł na czysto czyli syf :D. Mnie chcieli do nowego punktu który miał być otwarty 24/h, że niby 24 siedze na miejscu i dwa dni wolnego ale już to widze i jeszcze za te pieniądze.
2
Bury 2015-06-26 16:38:49
Gościu,
O czym ty piszesz?
Ze niby miałeś pracować i niepotwierdzone opinie Ciebie zniechęcily?
Czy Ty uważasz że tutaj pracują debile i dadzą się wykorzystać do pracy dzień w dzień za 1500 zł?
Żałosny jesteś... albo po prostu głupi.
Pracuje tutaj już dosyć długo.
Miałem do wyboru albo pracować codziennie po 8 godzin albo co drugi dzień po 13.
Wybrałem to drugie rozwiązanie bo więcej mam wolnego. Nie tracę niepotrzebnie czasu na dojazdy codzienne a praca nie jest na tyle absorbujaca żeby po 6 godzinach być zmęczonym.
Chyba nigdzie dotychczas nie pracowałeś.
Jak możesz porównywać pracę siedzącą, praktycznie biurową z pracą np. w sklepie spożywczym lub przy taśmie.
Tam to się trzeba narobić.
1
przestańcie kłamać 2015-06-27 12:53:04
Wszystko co zostało tu napisane o zarobkach i godzinach pracy to prawda .
3
Bury 2015-06-27 14:21:24
co oznacza "prawda"?
bo opinie były różne - zarówno pozytywne jak i negatywne
:)) 2015-07-04 16:17:29
To znaczy, ze za poświęcenie calego dnia w pracy dadzą ci marne grosze i jeszcze pol wypłaty odejma hahaha :D
2
Bury 2015-07-04 17:22:29
ok, ale co to są te marne grosze?
z tego co wiem to jeden zarabia dziennie 100 zl inny 150 a jeszcze ktoś inny 200...
Ile realnie wychodzi dniówka?
elf 2015-07-06 01:34:20
Grosze tzn stawka najniższej krajowej na czele z przymusem podpisania fałszywej ewidencji czasu pracy , pół wypłaty bo wydaje im się że za dużo zarobiłeś więc zawsze znajdą powód np. bo dziś pada a kierowniczka jechała z wypłatą w taką brzydką pogodę. Tam pracownik doji klienta na rzecz szefa a szef doji pracownika więc Bury zamiast pytać myśl,czytaj,licz i nie zadawaj głupich pytań juz .
3
Nachalny 2015-07-17 14:56:02
W dniu 30 czerwca miałem stawić się na rozmowę rekrutacyjną w restauracji w mojej miejscowości, odbyła się spokojnie, wszystko wytłumaczone. 31 czerwca miałem się zgłosić do najbliższego punktu, pan dokładnie wskazał mi gdzie co to zrobiłem. Zobaczyłem jak przebiega dokładnie taka praca, zobaczył czy poradził bym sobie na takim stanowisku, wszystko ładnie, bardzo chciałbym tak pracować. Pan powiedział mi że w tym samym dniu dostanę wiadomość czy dostałem się oraz o ewentualnych informacjach o szkoleniu we Wrocławiu. Tego samego dnia nie dostałem wiadomości, lecz zostanie podana nastepnego dnia czyli 1 lipca do godziny 18. Czekałem lecz nic nie było. Zadzwoniłem i się zapytałem pan odpowiedział: "Mamy bardzo duzo rekrutacji i lekki bałagan, niech pan zadzwoni lub da znać w poniedziałek bo nawet w ten dzień nie rozpocznie sie nawet szkolenie". Dzwonię w poniedziałek, dostaję wiadomość że rekrutacja będzie prowadzona do końca tygodnia czyli do 12 Lipca !!!. Po tej wiadomości wiedziałem że już coś się kręci. Zadzwoniłem w sobotę wieczorem i pan powiedział że do poniedziałku będzie wiadome, czyli kolejne zbycie mnie. W poniedziałek już sobie to odpuściłem, lecz wczoraj tj. 16 lipca 2015 roku zobaczyłem od nowa ogłoszenie w sprawie pracy w w/w Loombardzie. Dziś 17 lipca dzwoniłem, ładnie się przedstawiłem pan do mnie: "Tak pamiętam pana, lecz z racji tego że jest pan zbyt nachalny podziękujemy państwu". No myślałem że szlak mnie trafi, "Domyślam się że jest to pana pierwsza praca dlatego pan jest taki nachalny i się tak nie zachowuje" odpowiedziałem "To by się pan lekko zdziwił". Nie polecam serdecznie tego Loombardu oraz pana rekrutera który obecnie jest na etacie w loombardzie w Busku-Zdrój :)
3
URADOWANA 2015-07-20 18:21:33
jestem pozytywnie uradowana faktem iz moge pracowac w sieci loombardu. Kompletnie nie rozumiem dlaczego sa tu tak negatywne opinie. Praca łatwa i przyjemna ale rowniez odpowiedzialna. Trzeba miec motywacje do tego aby sobie wypelnic czas w pracy tak aby wszystkie obowiazki wykonac. Absolutnie nie jest to trudne jeżeli jest sie sukcesywnym i sumiennym. Jesli sie robi wszystko na biezaco to i czas na posiedzenie na necie sie znajdzie. Grafik mozna ustalic sobie ze zmiennikiem kierownictwo nie ingeruje w to- ogromny pozytyw moim zdaniem. Grupa kierownikow mloda z duza wiedza pracy na punkcie. Zawsze pomocni zawsze dyspozycyjni, ludzcy. Wyplata na czas. Jesli sie chce pracowac to prowizja fajna. I przede wszystkim UMOWA O PRACE!!!!!!!!!!! ja absolutnie nie zaluje decyzji o pracy w tej firmie. I polecam ja wszystkim optymistycznie nastawionym ludziom do zycia prace w tej firmie :)
1
k 2015-07-24 12:21:04
Ja pracuję we Wrocławiu już cztery lata i nie zamierzam zmieniać tej pracy. Jest sporo pracowników z długim stażem, którzy znają się na tym co robią, ich punkty ładnie hulają i mają świetne wypłaty. Z drugiej strony też dużo osób, które nie mają predyspozycji do tej pracy - nie umieją dogadać się z klientami, którzy uciekają do innych lombardów, przyjmują klamy, mają niskie wypłaty, są niezadowoleni i psioczą. Podejrzewam, że tutaj wypowiadają się ludzie raczej z tej drugiej grupy. Ja nie narzekam ani na warunki (15 dni wolnego w miesiącu to świetna sprawa, wiadomo, że musi być kosztem dłuższych godzin pracy), ani na wypłatę, ani na ludzi, z którymi pracuje. Nie jest to praca dla każdego, ale osobom zaradnym, samodzielnym i lubiącym nowe wyzwania mogę polecić.
1
Becia 2015-08-05 16:05:53
witam, pracuję w sieci loombard 2 lata, negatywnych opinii nie można przypisywać całej sieci- każdy punkt jest innego właściciela, a punktów w całym kraju jest około 540. ja trafiłam na fajnego Szefa- umie docenić pracownika finansowo, nigdy nie zapłaciłam np. gdy skupiłam przedmiot za 100zł i leżał pół roku zanim się sprzedał za 50 zł. system pracy świetny, 15 dni pracujących, reszta wolna. umowa o pracę- kasa na koncie zawsze na czas. JA SWOJEJ PRACY NIE ZAMIENIĘ.
Lojal12 2015-09-07 16:20:21
Lojalka to blef ;)
2
Gosix24 2015-11-11 00:18:15
uuuu ile sie opinii pozytywnych posypało z samego Słupska licząc od dnia 2014-12-02 w przeciągu tygodnia,przypadek ? :D i jeszcze w każdym poście zaczynanie zdania od ''pracuje co prawda od niedawna w tej firmie'' heheheh
4
Mateusz 2015-11-11 00:24:37
mylisz się jesli trafisz na okazję przy skupie....prędzej tobie kleme wcisną i masz po wypłacie,mało popularna?samej tej sieci jest ponad 500lombardów a dolicz sobie inne,przynoszą wszystko od pralek,pilarek,narzędzia budowlane,samochody,skutery,wiatrówki,TV ,AGD jednym słowem WSZYSTKO.jak sprawdzisz np pralke itd? a jak już jest fajny lapek czy aparat to na 95% jest ta rzecz kradziona i tylko czekaj na przyjazd policji i potem siedź na komendzie i składaj zeznania itp a pamiętaj że ludzie msciwi bo może byc tak że zamykajac punkt dostaniesz od tego co była po niego policja kose w żebra,warto?
2
welt 2015-11-25 15:25:32
może dlatego, że zmieniono pare zasad i kadre? może dlatego, ze pracownicy dostają w końcu normalne wypłaty? Komuś chyba żal dupe ściska, ze wyleciał z pracy po przekretach ;)
1
JaToJa 2016-02-03 14:56:51
Praca nie jest dla każdego. Wypłata jest zależna od kilku czynników, konkretnej firmy, lokalizacji punktu i utargu w ciągu miesiąca. Co motywuje pracownika najbardziej? Oczywiście, że pieniądze!
Jak zatem stać się zmotywowanym pracownikiem? Generować zyski dla pracodawcy.
W większości jak nie we wszystkich zielonych punktach zarabia się podstawę + premię od utargu (bądź samą premię).
Wykonujesz swoją pracę sumiennie? Jesteś dobrym pracownikiem? Znasz się na swojej pracy? Pozwolą Ci dobrze zarobić.
Ich zysk przedkłada się na zysk pracownika który się do tego przyczynia.

Widzę narzekania na warunki pracy, na ilość przepracowanych godzin w ciągu dnia, na rodzaj umowy o pracę, na wszystko....

Na rozmowie kwalifikacyjnej jak i przez cały okres szkolenia są wałkowane wszystkie aspekty tej trudnej pracy (nie oszukujmy się, trzeba to lubić, żeby to robić). Jeżeli komuś nie odpowiadają to nie powinien się jej podejmować. W przeciwnym wypadku idzie tam bo "mama kazała" lub inny ważny powód. Świadoma osoba potrafi ocenić swoje możliwości i aspiracje, przypisując je do odpowiedniego stanowiska pracy.

Jest to praca dla ludzi którzy są nastawieni na konkretne cele, dla osób zdyscyplinowanych. Ścieżka kariery w zielonych punktach jest otwarta. Od pracownika do kierownika jest to jak najbardziej możliwe. Czemu nie?

Pozdrowienia z Piły.
Kamila 2016-02-09 14:04:55
tak masz szkolenie ze złota we wrocławiu,jak przyjmiesz lipe w punkcie to płacisz z własnej kieszeni,to samo z zepsutymi towarami typu laptopy tv,jakieś wzmacniacze które trudno sprawdzic na miejscu,szef nie bedzie przecież płacił za pracownika źle podjęte decyzje,dostaniesz ładny dyplomik na sciane po dniu szkolenia ze złota i tyle,jesli sama się nie nauczysz :)
2
Miko 2016-05-09 10:17:23
Świetna atmosfera, extra kierownictwo :) Bardzo dobre wynagrodzenie w stosunku do wykonywanej pracy. Pracuję od listopada 2015 i nie biorę nawet pod uwagę zmiany pracy :) Polecam Włocławek!!! :D
1
Asia 2016-06-29 22:35:09
Pracuję 3 rok. Od razu zaznaczę, że na dobrym punkcie, do którego przychodzi mnóstwo klientów, więc zarobki są dobre. Jednak trzeba jasno powiedzieć, że lista obecności to fikcja, bo pracuje się ok. 200 godz. miesięcznie albo więcej, a na liście wpisuje np. 160 godz. Premia jaka premia? Część tej premii to właśnie te nadgodziny. Premię liczymy od ok. -400 zł na starcie, bo wraz z podwyżką najniższej krajowej wzrasta minus. Do tego wieczne zastępstwa człowiek nie jest w stanie nic zaplanować. Jak jedna osoba odejdzie z punktu zachrzania się nawet ponad 300 godz. w miesiącu, odmówisz jesteś zły. Inwentaryzacje...Niejednokrotnie przeprowadzane bez udziału pracownika odpowiedzialnego za punkt. Ewentualne braki rozliczane na 2 osoby (a tak naprawdę przez punkt przewija się ich o wiele więcej np. zastępstwa). Inwentaryzacje przeprowadzane w nieprawidłowy sposób. Pracownik obsługuje klientów, a kierownik liczy stany, nieuczciwy może podprowadzić złoto i nikt nie zauważy. Praca sama w sobie bardzo ciekawa, wiele można się dowiedzieć i nauczyć. Sama idea lombardów fajna. Poniżej ocena pracodawcy. Ocenę wystawiam kierownikom w dużej części darmozjadom.
3
jest ok 2016-07-28 12:44:11
pracuję od kilku mc,wypłata na czas,pomoc wspólpracowników online,owszem jest zapiernicz ,najwiekszy minus to dniówki po 14 h kilka dni pod rząd,przez 4 mc mojej pracy miałem tylko jedną rzecz do rozliczenia a właściwie do dopłaty ,przyjęłem złoto niższej próby a zapłaciłem za wyższą .Ogółem polecam,ale tylko bardzo dyspozycyjnym.
jest ok 2016-07-28 12:44:39
pracuję od kilku mc,wypłata na czas,pomoc wspólpracowników online,owszem jest zapiernicz ,najwiekszy minus to dniówki po 14 h kilka dni pod rząd,przez 4 mc mojej pracy miałem tylko jedną rzecz do rozliczenia a właściwie do dopłaty ,przyjęłem złoto niższej próby a zapłaciłem za wyższą .Ogółem polecam,ale tylko bardzo dyspozycyjnym.
Aninim 2016-07-31 00:24:56
3000 średnia
1
jest ok 2016-08-04 00:12:54
nie,nie 3000,przynajmniej nie w moim punkcie,ale wiem ze to zależy od właścicieli a tych jest wielu,bo np jeden ma 5 lombardów,drugi 2,a trzeci 30.
U mnie jest średnia 1500 i raz dostałem premie ,niestety tylko pierwszego miesiąca.
Nas pracuje trzy osoby,z czego jedna dorywczo i każdy dostaje inne pieniądze,jakie? nie wiem,nie można nam o tym rozmawiać.Nieoficjalnie dowiedziałem sie że w jednym z naszych punktów jest dziewczyna która wyciąga ponad 2500,a inna w innym punkcie tylko podstawę 1500 od ponad roku.
Jeszcze nie wiem od czego to zależy,wiem że nasza trójka bardzo się stara i ja nie mam sobie nic do zarzucenia,tak jak i moim zmiennikom.Osobiście planuję popracować jeszcze kilka mc,jeżeli nic w kwesti kasy sie nie zmieni zamykam ten rozdział mojego życia zawodowego bo z palcem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od kopa za 1500 ide do innej roboty z normalną umową o prace,bez stresu,nadgodzin i tej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] odpowiedzialności finansowej
2
Anonim 2016-08-05 14:37:42
Jako zwykły szary pracownik tylko trzeba chcieć ☺
Loom 2016-08-13 09:38:04
Musisz nabrać tyle doświadczenia, żeby podróbek nie przyjmować. Każdy z "zielonych" punktów w Polsce, jak tylko poprosisz, wytłumaczy Tobie jak masz rozróżniać. Pozdrowienia z Loom w Wejherowie :) chętnie przeszkolimy!
1
bulwa16chrabaszczyk20 2016-08-13 10:01:49
Pracuje w tej sieci od 3 lat.
Podstawowa kwestia jest taka ze nie ma jednego wlasciciela, wiec nie nalezy oceniac wszystkich lokali jedna miara.
Wyplaty:
Tak zawsze na czas, jak i czesto sie zdarza przed "10tym" juz na koncie jest.
Premie, coz zalezy w wielkiej mierze od pracodawcy ... to on ustala system premiowy(wiec wracamy do podstawowej kwesti- Szef, szefowi nie rowny) ale jesli ktos sie stara aby punkt dobrze prosperowal to na pewno zlego slowa nie powie.
Inne profity: wiec na pewno mozna czasami kupic cos fajnego dla siebie po promocyjnej cenie ;)

Godziny pracy : Tez indywidualna sprawa danego lokalu, ale bezproblemowo mozna sie dogadac ze zmiennikami. (pol miesiaca pracy, pol wolnego halo? na kasie w biedrze walisz non stop)

Podsumowanie: Jak lubisz wyzwania i ciekawa prace to mozesz sprobowac, (jesli trafisz na wporzadku Wlasciciela, na pewno nie zawiedziesz sie) , jesli jestes systematyczny i masz chociaz troche dyscypliny to i film w pracy obejrzysz, jak i ksiazke poczytasz, czy przesiedzisz na stronkach z glupimi obrazkami :P
1
xyz 2016-08-23 14:59:26
Również pracuję 3 lata w tej firmie. Największy problem jest z zastępstwami. W wielu miastach jest osoba "lotna", czyli taka, która jeździ po punktach i zapycha nieobecności pracowników, którzy są na urlopach. W praktyce jest tak, że taka osoba i tak robi więcej godzin niż powinna, więc nie zawsze może siąść na twój punkt i musisz sam sobie szukać zastępstwa. Remanenty - powinny być robione przez niektórych kierowników częściej (raz na miesiąc, góra na dwa), są takie punktu, co nie miały remanentów kilka miesięcy ! Co do zarobków - premia liczona nie od najniższej krajowej tak jak obiecują, tylko na start trzeba sobie odjąć z 250 zł, ponieważ jeśli w punkcie jest kantor to też odejmują Ci te śmieszne pieniądze od premii, choć to osobna umowa.. Premii nie jest w stanie człowiek sobie sam policzyć, nie dostajesz paska (wynagrodzenie). Najgorsze są te weekendy - praca w niedzielę kilkanaście godzin i podczas np. majówki, gdy koledzy są na grillu lub gdzieś wyjechali. Mogliby chociaż jakoś docenić stałych pracowników, którzy w dobry sposób wykonują swoją pracę, nowi pracownicy potrafią mieć na umowie więcej niż ktoś ze stażem np. 4-letnim. Ogólnie jak już ktoś siedzi w lombardzie długo to po prostu wsiąka. Nie jest źle, ale gdyby nie umowa o pracę to nikt by tu nie pracował.
3
An 2016-08-29 15:35:40
Z tego co wiem, to Gracja jest jedną z lepszych firm
1
Zostaw swoją opinię o Gracja - Loombard - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gracja - Loombard