brak logo

Gracja - Loombard

Wrocław

Opinie o Gracja - Loombard

P_FROM_W 2015-06-18 13:43
Dokładnie popieram i nie polecam nikomu
2
11111 2015-06-23 10:12
Hej, ja naprawde nie pracuje w tej firmie od wczoraj tylko ładnych parę lat.
Jak ktoś chce narzekać to zawsze i wszedzie coś znajdzie. Mi pracuje się dobrze i powodów do wylewania żali na forum nie mam. Jeśli nie dogaduje się z szefem lub współpracownikami - rozwiązujemy sprawy na bierząco w cztery oczy - jak dorośli ludzie.
Pozdrawiam
KL
Magda L. 2015-06-24 20:32
Ja mam 6% ze sprzedaży i na dzień dzisiejszy nie chwaląc się oczywiście zarabiam jszcze lepiej :) Pozdrawiam p. Mario :)
elficki 2015-06-26 15:01
A ja powiem tak byłem w jednym punkcie i pracowałem jeden dzień, i co widziałem, a to że babka z lombardu chciała wcisnąć gościowi telefon który nie czyta kart sim inaczej (zepsuty lub jak kto woli uszkodzony) wmawiając że jest sprawny :D na szczęście gość miał własną kartę sim przy sobie i sprawdził, ale jak tacy ludzie sprzedają w tych lombardach to nie fajnie :/ wszystko dla prowizji czy żeby kierownik był zadowolony, no i trzeba dodać że telefon kosztował 35 zł (porażka). Dodatkowo młoda dziewczyna pracowała tam 1,5 miesiąca i pozjadała wszystkie rozumy. Z tego co wiem od niej 14 godziny dziennie i na dodatek jechała piąty dzień z rzędu bo brakowało im pracowników bez żadnej przerwy (pozdro 600) a kasa 1500 zł na czysto czyli syf :D. Mnie chcieli do nowego punktu który miał być otwarty 24/h, że niby 24 siedze na miejscu i dwa dni wolnego ale już to widze i jeszcze za te pieniądze.
3
Bury 2015-06-26 16:38
Gościu,
O czym ty piszesz?
Ze niby miałeś pracować i niepotwierdzone opinie Ciebie zniechęcily?
Czy Ty uważasz że tutaj pracują debile i dadzą się wykorzystać do pracy dzień w dzień za 1500 zł?
Żałosny jesteś... albo po prostu głupi.
Pracuje tutaj już dosyć długo.
Miałem do wyboru albo pracować codziennie po 8 godzin albo co drugi dzień po 13.
Wybrałem to drugie rozwiązanie bo więcej mam wolnego. Nie tracę niepotrzebnie czasu na dojazdy codzienne a praca nie jest na tyle absorbujaca żeby po 6 godzinach być zmęczonym.
Chyba nigdzie dotychczas nie pracowałeś.
Jak możesz porównywać pracę siedzącą, praktycznie biurową z pracą np. w sklepie spożywczym lub przy taśmie.
Tam to się trzeba narobić.
3
przestańcie kłamać 2015-06-27 12:53
Wszystko co zostało tu napisane o zarobkach i godzinach pracy to prawda .
5
Bury 2015-06-27 14:21
co oznacza "prawda"?
bo opinie były różne - zarówno pozytywne jak i negatywne
:)) 2015-07-04 16:17
To znaczy, ze za poświęcenie calego dnia w pracy dadzą ci marne grosze i jeszcze pol wypłaty odejma hahaha :D
5
Bury 2015-07-04 17:22
ok, ale co to są te marne grosze?
z tego co wiem to jeden zarabia dziennie 100 zl inny 150 a jeszcze ktoś inny 200...
Ile realnie wychodzi dniówka?
elf 2015-07-06 01:34
Grosze tzn stawka najniższej krajowej na czele z przymusem podpisania fałszywej ewidencji czasu pracy , pół wypłaty bo wydaje im się że za dużo zarobiłeś więc zawsze znajdą powód np. bo dziś pada a kierowniczka jechała z wypłatą w taką brzydką pogodę. Tam pracownik doji klienta na rzecz szefa a szef doji pracownika więc Bury zamiast pytać myśl,czytaj,licz i nie zadawaj głupich pytań juz .
6
Nachalny 2015-07-17 14:56
W dniu 30 czerwca miałem stawić się na rozmowę rekrutacyjną w restauracji w mojej miejscowości, odbyła się spokojnie, wszystko wytłumaczone. 31 czerwca miałem się zgłosić do najbliższego punktu, pan dokładnie wskazał mi gdzie co to zrobiłem. Zobaczyłem jak przebiega dokładnie taka praca, zobaczył czy poradził bym sobie na takim stanowisku, wszystko ładnie, bardzo chciałbym tak pracować. Pan powiedział mi że w tym samym dniu dostanę wiadomość czy dostałem się oraz o ewentualnych informacjach o szkoleniu we Wrocławiu. Tego samego dnia nie dostałem wiadomości, lecz zostanie podana nastepnego dnia czyli 1 lipca do godziny 18. Czekałem lecz nic nie było. Zadzwoniłem i się zapytałem pan odpowiedział: "Mamy bardzo duzo rekrutacji i lekki bałagan, niech pan zadzwoni lub da znać w poniedziałek bo nawet w ten dzień nie rozpocznie sie nawet szkolenie". Dzwonię w poniedziałek, dostaję wiadomość że rekrutacja będzie prowadzona do końca tygodnia czyli do 12 Lipca !!!. Po tej wiadomości wiedziałem że już coś się kręci. Zadzwoniłem w sobotę wieczorem i pan powiedział że do poniedziałku będzie wiadome, czyli kolejne zbycie mnie. W poniedziałek już sobie to odpuściłem, lecz wczoraj tj. 16 lipca 2015 roku zobaczyłem od nowa ogłoszenie w sprawie pracy w w/w Loombardzie. Dziś 17 lipca dzwoniłem, ładnie się przedstawiłem pan do mnie: "Tak pamiętam pana, lecz z racji tego że jest pan zbyt nachalny podziękujemy państwu". No myślałem że szlak mnie trafi, "Domyślam się że jest to pana pierwsza praca dlatego pan jest taki nachalny i się tak nie zachowuje" odpowiedziałem "To by się pan lekko zdziwił". Nie polecam serdecznie tego Loombardu oraz pana rekrutera który obecnie jest na etacie w loombardzie w Busku-Zdrój :)
4
URADOWANA 2015-07-20 18:21
jestem pozytywnie uradowana faktem iz moge pracowac w sieci loombardu. Kompletnie nie rozumiem dlaczego sa tu tak negatywne opinie. Praca łatwa i przyjemna ale rowniez odpowiedzialna. Trzeba miec motywacje do tego aby sobie wypelnic czas w pracy tak aby wszystkie obowiazki wykonac. Absolutnie nie jest to trudne jeżeli jest sie sukcesywnym i sumiennym. Jesli sie robi wszystko na biezaco to i czas na posiedzenie na necie sie znajdzie. Grafik mozna ustalic sobie ze zmiennikiem kierownictwo nie ingeruje w to- ogromny pozytyw moim zdaniem. Grupa kierownikow mloda z duza wiedza pracy na punkcie. Zawsze pomocni zawsze dyspozycyjni, ludzcy. Wyplata na czas. Jesli sie chce pracowac to prowizja fajna. I przede wszystkim UMOWA O PRACE!!!!!!!!!!! ja absolutnie nie zaluje decyzji o pracy w tej firmie. I polecam ja wszystkim optymistycznie nastawionym ludziom do zycia prace w tej firmie :)
1
k 2015-07-24 12:21
Ja pracuję we Wrocławiu już cztery lata i nie zamierzam zmieniać tej pracy. Jest sporo pracowników z długim stażem, którzy znają się na tym co robią, ich punkty ładnie hulają i mają świetne wypłaty. Z drugiej strony też dużo osób, które nie mają predyspozycji do tej pracy - nie umieją dogadać się z klientami, którzy uciekają do innych lombardów, przyjmują klamy, mają niskie wypłaty, są niezadowoleni i psioczą. Podejrzewam, że tutaj wypowiadają się ludzie raczej z tej drugiej grupy. Ja nie narzekam ani na warunki (15 dni wolnego w miesiącu to świetna sprawa, wiadomo, że musi być kosztem dłuższych godzin pracy), ani na wypłatę, ani na ludzi, z którymi pracuje. Nie jest to praca dla każdego, ale osobom zaradnym, samodzielnym i lubiącym nowe wyzwania mogę polecić.
1
Becia 2015-08-05 16:05
witam, pracuję w sieci loombard 2 lata, negatywnych opinii nie można przypisywać całej sieci- każdy punkt jest innego właściciela, a punktów w całym kraju jest około 540. ja trafiłam na fajnego Szefa- umie docenić pracownika finansowo, nigdy nie zapłaciłam np. gdy skupiłam przedmiot za 100zł i leżał pół roku zanim się sprzedał za 50 zł. system pracy świetny, 15 dni pracujących, reszta wolna. umowa o pracę- kasa na koncie zawsze na czas. JA SWOJEJ PRACY NIE ZAMIENIĘ.
Lojal12 2015-09-07 16:20
Lojalka to blef ;)
3
Gosix24 2015-11-11 00:18
uuuu ile sie opinii pozytywnych posypało z samego Słupska licząc od dnia 2014-12-02 w przeciągu tygodnia,przypadek ? :D i jeszcze w każdym poście zaczynanie zdania od ''pracuje co prawda od niedawna w tej firmie'' heheheh
4
Mateusz 2015-11-11 00:24
mylisz się jesli trafisz na okazję przy skupie....prędzej tobie kleme wcisną i masz po wypłacie,mało popularna?samej tej sieci jest ponad 500lombardów a dolicz sobie inne,przynoszą wszystko od pralek,pilarek,narzędzia budowlane,samochody,skutery,wiatrówki,TV ,AGD jednym słowem WSZYSTKO.jak sprawdzisz np pralke itd? a jak już jest fajny lapek czy aparat to na 95% jest ta rzecz kradziona i tylko czekaj na przyjazd policji i potem siedź na komendzie i składaj zeznania itp a pamiętaj że ludzie msciwi bo może byc tak że zamykajac punkt dostaniesz od tego co była po niego policja kose w żebra,warto?
3
welt 2015-11-25 15:25
może dlatego, że zmieniono pare zasad i kadre? może dlatego, ze pracownicy dostają w końcu normalne wypłaty? Komuś chyba żal dupe ściska, ze wyleciał z pracy po przekretach ;)
1
JaToJa 2016-02-03 14:56
Praca nie jest dla każdego. Wypłata jest zależna od kilku czynników, konkretnej firmy, lokalizacji punktu i utargu w ciągu miesiąca. Co motywuje pracownika najbardziej? Oczywiście, że pieniądze!
Jak zatem stać się zmotywowanym pracownikiem? Generować zyski dla pracodawcy.
W większości jak nie we wszystkich zielonych punktach zarabia się podstawę + premię od utargu (bądź samą premię).
Wykonujesz swoją pracę sumiennie? Jesteś dobrym pracownikiem? Znasz się na swojej pracy? Pozwolą Ci dobrze zarobić.
Ich zysk przedkłada się na zysk pracownika który się do tego przyczynia.

Widzę narzekania na warunki pracy, na ilość przepracowanych godzin w ciągu dnia, na rodzaj umowy o pracę, na wszystko....

Na rozmowie kwalifikacyjnej jak i przez cały okres szkolenia są wałkowane wszystkie aspekty tej trudnej pracy (nie oszukujmy się, trzeba to lubić, żeby to robić). Jeżeli komuś nie odpowiadają to nie powinien się jej podejmować. W przeciwnym wypadku idzie tam bo "mama kazała" lub inny ważny powód. Świadoma osoba potrafi ocenić swoje możliwości i aspiracje, przypisując je do odpowiedniego stanowiska pracy.

Jest to praca dla ludzi którzy są nastawieni na konkretne cele, dla osób zdyscyplinowanych. Ścieżka kariery w zielonych punktach jest otwarta. Od pracownika do kierownika jest to jak najbardziej możliwe. Czemu nie?

Pozdrowienia z Piły.
Kamila 2016-02-09 14:04
tak masz szkolenie ze złota we wrocławiu,jak przyjmiesz lipe w punkcie to płacisz z własnej kieszeni,to samo z zepsutymi towarami typu laptopy tv,jakieś wzmacniacze które trudno sprawdzic na miejscu,szef nie bedzie przecież płacił za pracownika źle podjęte decyzje,dostaniesz ładny dyplomik na sciane po dniu szkolenia ze złota i tyle,jesli sama się nie nauczysz :)
3
Miko 2016-05-09 10:17
Świetna atmosfera, extra kierownictwo :) Bardzo dobre wynagrodzenie w stosunku do wykonywanej pracy. Pracuję od listopada 2015 i nie biorę nawet pod uwagę zmiany pracy :) Polecam Włocławek!!! :D
1
Asia 2016-06-29 22:35
Pracuję 3 rok. Od razu zaznaczę, że na dobrym punkcie, do którego przychodzi mnóstwo klientów, więc zarobki są dobre. Jednak trzeba jasno powiedzieć, że lista obecności to fikcja, bo pracuje się ok. 200 godz. miesięcznie albo więcej, a na liście wpisuje np. 160 godz. Premia jaka premia? Część tej premii to właśnie te nadgodziny. Premię liczymy od ok. -400 zł na starcie, bo wraz z podwyżką najniższej krajowej wzrasta minus. Do tego wieczne zastępstwa człowiek nie jest w stanie nic zaplanować. Jak jedna osoba odejdzie z punktu zachrzania się nawet ponad 300 godz. w miesiącu, odmówisz jesteś zły. Inwentaryzacje...Niejednokrotnie przeprowadzane bez udziału pracownika odpowiedzialnego za punkt. Ewentualne braki rozliczane na 2 osoby (a tak naprawdę przez punkt przewija się ich o wiele więcej np. zastępstwa). Inwentaryzacje przeprowadzane w nieprawidłowy sposób. Pracownik obsługuje klientów, a kierownik liczy stany, nieuczciwy może podprowadzić złoto i nikt nie zauważy. Praca sama w sobie bardzo ciekawa, wiele można się dowiedzieć i nauczyć. Sama idea lombardów fajna. Poniżej ocena pracodawcy. Ocenę wystawiam kierownikom w dużej części darmozjadom.
3
jest ok 2016-07-28 12:44
pracuję od kilku mc,wypłata na czas,pomoc wspólpracowników online,owszem jest zapiernicz ,najwiekszy minus to dniówki po 14 h kilka dni pod rząd,przez 4 mc mojej pracy miałem tylko jedną rzecz do rozliczenia a właściwie do dopłaty ,przyjęłem złoto niższej próby a zapłaciłem za wyższą .Ogółem polecam,ale tylko bardzo dyspozycyjnym.
jest ok 2016-07-28 12:44
pracuję od kilku mc,wypłata na czas,pomoc wspólpracowników online,owszem jest zapiernicz ,najwiekszy minus to dniówki po 14 h kilka dni pod rząd,przez 4 mc mojej pracy miałem tylko jedną rzecz do rozliczenia a właściwie do dopłaty ,przyjęłem złoto niższej próby a zapłaciłem za wyższą .Ogółem polecam,ale tylko bardzo dyspozycyjnym.
Aninim 2016-07-31 00:24
3000 średnia
1
jest ok 2016-08-04 00:12
nie,nie 3000,przynajmniej nie w moim punkcie,ale wiem ze to zależy od właścicieli a tych jest wielu,bo np jeden ma 5 lombardów,drugi 2,a trzeci 30.
U mnie jest średnia 1500 i raz dostałem premie ,niestety tylko pierwszego miesiąca.
Nas pracuje trzy osoby,z czego jedna dorywczo i każdy dostaje inne pieniądze,jakie? nie wiem,nie można nam o tym rozmawiać.Nieoficjalnie dowiedziałem sie że w jednym z naszych punktów jest dziewczyna która wyciąga ponad 2500,a inna w innym punkcie tylko podstawę 1500 od ponad roku.
Jeszcze nie wiem od czego to zależy,wiem że nasza trójka bardzo się stara i ja nie mam sobie nic do zarzucenia,tak jak i moim zmiennikom.Osobiście planuję popracować jeszcze kilka mc,jeżeli nic w kwesti kasy sie nie zmieni zamykam ten rozdział mojego życia zawodowego bo z palcem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od kopa za 1500 ide do innej roboty z normalną umową o prace,bez stresu,nadgodzin i tej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] odpowiedzialności finansowej
2
Anonim 2016-08-05 14:37
Jako zwykły szary pracownik tylko trzeba chcieć ☺
Loom 2016-08-13 09:38
Musisz nabrać tyle doświadczenia, żeby podróbek nie przyjmować. Każdy z "zielonych" punktów w Polsce, jak tylko poprosisz, wytłumaczy Tobie jak masz rozróżniać. Pozdrowienia z Loom w Wejherowie :) chętnie przeszkolimy!
1
bulwa16chrabaszczyk20 2016-08-13 10:01
Pracuje w tej sieci od 3 lat.
Podstawowa kwestia jest taka ze nie ma jednego wlasciciela, wiec nie nalezy oceniac wszystkich lokali jedna miara.
Wyplaty:
Tak zawsze na czas, jak i czesto sie zdarza przed "10tym" juz na koncie jest.
Premie, coz zalezy w wielkiej mierze od pracodawcy ... to on ustala system premiowy(wiec wracamy do podstawowej kwesti- Szef, szefowi nie rowny) ale jesli ktos sie stara aby punkt dobrze prosperowal to na pewno zlego slowa nie powie.
Inne profity: wiec na pewno mozna czasami kupic cos fajnego dla siebie po promocyjnej cenie ;)

Godziny pracy : Tez indywidualna sprawa danego lokalu, ale bezproblemowo mozna sie dogadac ze zmiennikami. (pol miesiaca pracy, pol wolnego halo? na kasie w biedrze walisz non stop)

Podsumowanie: Jak lubisz wyzwania i ciekawa prace to mozesz sprobowac, (jesli trafisz na wporzadku Wlasciciela, na pewno nie zawiedziesz sie) , jesli jestes systematyczny i masz chociaz troche dyscypliny to i film w pracy obejrzysz, jak i ksiazke poczytasz, czy przesiedzisz na stronkach z glupimi obrazkami :P
1
xyz 2016-08-23 14:59
Również pracuję 3 lata w tej firmie. Największy problem jest z zastępstwami. W wielu miastach jest osoba "lotna", czyli taka, która jeździ po punktach i zapycha nieobecności pracowników, którzy są na urlopach. W praktyce jest tak, że taka osoba i tak robi więcej godzin niż powinna, więc nie zawsze może siąść na twój punkt i musisz sam sobie szukać zastępstwa. Remanenty - powinny być robione przez niektórych kierowników częściej (raz na miesiąc, góra na dwa), są takie punktu, co nie miały remanentów kilka miesięcy ! Co do zarobków - premia liczona nie od najniższej krajowej tak jak obiecują, tylko na start trzeba sobie odjąć z 250 zł, ponieważ jeśli w punkcie jest kantor to też odejmują Ci te śmieszne pieniądze od premii, choć to osobna umowa.. Premii nie jest w stanie człowiek sobie sam policzyć, nie dostajesz paska (wynagrodzenie). Najgorsze są te weekendy - praca w niedzielę kilkanaście godzin i podczas np. majówki, gdy koledzy są na grillu lub gdzieś wyjechali. Mogliby chociaż jakoś docenić stałych pracowników, którzy w dobry sposób wykonują swoją pracę, nowi pracownicy potrafią mieć na umowie więcej niż ktoś ze stażem np. 4-letnim. Ogólnie jak już ktoś siedzi w lombardzie długo to po prostu wsiąka. Nie jest źle, ale gdyby nie umowa o pracę to nikt by tu nie pracował.
7
An 2016-08-29 15:35
Z tego co wiem, to Gracja jest jedną z lepszych firm
2
sergio 2016-12-19 23:45
jasne extra pieniadze!kpiny jakieś!10 zł na godzinę!szaleństwo
1
Mały 2016-12-20 09:10
Jakieś to znaczy jakie?
Na ile byś wycenił miesięczne wynagrodzenie za pracę przez parę godzin i później oglądanie filmów, czytanie, fajeczka itd?
Czy pracę taką można porównać np. do pracy na kasie w markecie, gdzie ciągle masz klientów?
Czy pracę taką można porównać do pracy w sklepie spożywczym, gdzie masz klientów, masz dostawy, i ciągły ruch?
Albo do pracy w jakimś zakładzie mechanicznym czy na budowie...
Tak szczerze...
I nie zapomnij że o tych 10 złotych to piszesz w kwocie netto.
(I nie jest to na pewno 10 zl bo dochodzą do tego premie itd.)
MD 2017-01-10 15:21
Ja pracowałam prawie pół roku w loombardzie. Punkt był okropny, bez WC i pomieszczenia socjalnego. Poszłam na L4, bo bardzo zachorowałam. Po L4 od razu mnie zwolnili, mówiąc, że jestem dobrym pracownikiem. Pierwszy raz słyszę aby się dobrych pracowników zwalniało. Za coś czego nie zrobisz zabiorą Ci całą wypłatę. To nie jest normalne. Złodzieje i tyle. Wiele się przez nich nauczyłam chociaż, aby nikomu nie ufać. Bo za dobre serce wyrzucą Cię z pracy.
3
smiały 2017-01-17 21:55
no tak karzdy pracownik chwali swoiego pracodawce a w lublinie co sieł zastawi to pużniej się odbiera ale zepsute poniszczone taka jest prawda i przyimuioł kradzione rzeczy to tesz jest prawda dzisiaj pracownik waszego pubkty zepsuł mi radio i spalił i co ja mam teras zrobic puisc z ty gdzie powiecie gdzie mam puisc i się kucis z tym sprzedawco czy co czy udrazy jego w morde tłus a tak to nie jestem pracownikiem tylko klientem
585 2017-02-05 18:54
Siedziałem już parę ładnych lat w tej firmie. przecież to jest porażka. Kasa mizerna, roboty dużo, premia mała a do tego okradali nas z 1/3 tłumacząc, że część premii dostaliśmy już na konto - czyli w praktyce 1300 było liczone a nie te 150 zł więcej. Papier toaletowy ciężko kupić na fakturę, bo od razu krzyk i płacz. Grzejniki chcieli zabierać bo według nich to wymysł szatana i jak można mieć 2 na raz podłączone
(loombard ogromny, budynek bez ocieplenia) Szefostwo nawet od nas telefonów nie odbierało, bo po co.
Chodzili po punkcie i patrzyli tylko co jest bez umowy i może się przydać, ewidencje ciulane, nadgodzin brak, co tu można więcej powiedzieć, gdyby mieć normalnego właściciela i premię procentową na normalnym poziomie, to praca jest okej, tyle w temacie.
2
inny 2017-02-05 22:56
A jak to jest, że siedziałeś parę ładnych lat jak piszesz a teraz coś się zmieniło?
Nie widzisz w tym jakiejś niespójności?
Przecież na siłę chyba ciebie tam nie przypieli do miejsca pracy.
A może to jesteś ty - ten jeden z wielu których ostatnio zwolnili bo kradli na potęgę?
Ja też siedzę nie od wczoraj i wiem, że żeby zarobić trzeba niestety ale trochę popracować.
Nie narzekam, oczywiście że chciałbym mieć więcej ale też doceniam to co mam.
Wiem że zawsze jak mi coś nie pasuje to można to wyjaśnić.
Ogólnie mam neutralny stosunek, nie chcę wychwalać ale nie mogę też narzekać.
2
Magda l. 2017-02-08 22:49
U Nas wyglada to "lepiej":)
1
JensOn 2017-02-11 13:54
Witam
Jak by tu ocenić w kilku słowach pracę w Gracja/Loombard i inne ( usunięte przez administratora ) ... hmmm Panie i Panowie karierowicze którzy dorabiają się na biedzie i krzywdzie zwykłych ludzi, banda złodziei dla których liczy się aby pracownik zapierdalał od rana do świtu za ( usunięte przez administratora ).... po prostu jedno wielkie dnooo.... odradzam zakupy w takich miejscach , towary stare zdezelowane i w większości przypadków kradzione co się okazuje po fakcie jak Panowie z odznakami do nas zapukają , o pracy już nie wspominając . Obsługa zaszczuta przez właścicieli szczególnie Śląsk !!! Rada dla Panów z Policji , zróbcie akcje przeszukań na punktach a na pewno znajdziecie wieleeeee kradzionych fantów . Przestrzegam !!!
2
JensOn 2017-02-11 13:59
Nie chwal nie chwal bo sam siebie oszukujesz ! Zapomniałeś dodać o potrąceniach, pracujących świętach, problemach z zastępstwami i urlopami !
1
Zapięcie od roweru 2017-02-12 14:26
Popracować ? Jeżeli szefowie do ciebie dzwonią z informacją, że pensja minimalna sobie wzrosła ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tym, macie zarabiać 1300 a reszta z tego co dostałeś na konto to część premii, no to wybacz, ale na takie rzeczy przymykać oka nie można.
2
Xxx 2017-02-12 19:22
Walą was tam na kasę ze szok!
Bo się dajecie!
1
Iza 2017-02-13 06:59
A ja pracuje i jestem zadowolona.
Nie mam żadnych problemów, wypłatę dostaję na czas i jest jasno określona ile mam zarobić.
Dostaję premie od wyniku plus ok 1000 zł.
Miesięcznie wychodzi mi ponad 2500 na rękę.
W grudniu było ponad 3000 zł.
Tak szczerze mówiąc za taką pracę to nie jest źle.
I dziwią mnie te wszystkie wpisy które się pojawiają bo to albo pisze konkurencja albo życiowi nieudacznicy którzy zawsze będą narzekać.
Taka jest prawda.
1
Paweł 2017-02-14 08:28
Tak czytam te wasze wypociny i śmiech mnie bierze. Czy wy jesteście dziećmi? Nie wiecie że życie właśnie na tym polega aby ponosić konsekwencje za to co się robi? Jak pracujesz w jakimś innym sklepie i zrobisz błąd to nie płacisz? Nie ponosisz konsekwencji?
Jakoś nie przypominam sobie abym był czymś obciążony oprócz złota którego mi się nie chciało sprawdzić. Moja wina i mówię to otwarcie. Nie zdarzyło mi się abym był obciążony za coś co nie działało a nie można było tego wykryć przy sprawdzaniu. Miałem przypadek że w telefonie nie działał dotyk po paru minutach jego pracy. I co? Kierowniczka kazała mi go sprzedać jako uszkodzony i pomimo że poniżej kwoty jaką za niego zapłaciłem nie zostałem w ogóle obciążony. I dużo kasy takich przypadków. Ale gdyby go nie sprzedał, nie wykazał jakiegokolwiek zainteresowania żeby coś z nim z zrobić to faktycznie mogło by udał być ze byłbym obciążony. Ale to jest już własny wybór. Co do zastępstw czy godzin nikt nikomu nic nie narzuca. Jak ci nie pasuje to nie zgadzasz się i tyle.
Większym problemem jest to że jak widzę to do pracy przychodzi coraz więcej ludzi roszczeniowych, którym się tylko należy a nie dają nic od siebie.
1
Kw 2017-02-17 10:49
Ja pracuję 4 lata, nie mam na co narzekać ;) Oczywiście, zastępstwa się zdarzają, ale są dobrze płatne. Dodatkowo pracownikom z dłuższym stażem dorzuca się coś extra. A wypłata? W zależności od obrotów, ale nigdy nie schodzi poniżej 2800 zł , np. za grudzień było około 3500 zł. Oczywiście, należy się starać, a nie oglądać od rana filmy, w końcu praca to praca ;) Zazwyczaj wszystko jest ogarnięte już do godz. 15, więc później zostaje tylko obsługa klientów. A jaki jest klucz do tego? Nie opier*alanie się ;] Nadmienię, że jest możliwość połączenia tego z dodatkową pracą i nauką, a kierownictwo bardzo w porządku, zawsze pomoże, odbierze telefon 24/h :D Pozdro :)
2
Remi 2017-02-17 11:40
No z tym minimum 2800 to chyba ciebie trochę poniosło :)
Ale faktycznie ogólnie nie jest źle.
Ja pracuje na słabszym punkcie.
Średnio mam 2200 do 2500 i raczej więcej nie zarobię ale za to z nudów męczę się oglądaniem filmów na cda :)
Ogólnie jest spoko.
1
lolek 2017-02-19 02:10
Śmiech na sali hahaha az mnie brzuch rozbolał . 2500 - 2800 -3500 to u kogo ty pracujesz ? firm nie pomyliłeś ? Im ktoś dłużej w tej firmie pracuje tym bardziej w d... jest bo coś takiego jak najniższa krajowa tam nie obowiązuje . Dodatkowa praca ? kiedy przepraszam jak pracujesz w tej firmie po 210- 220 godzin? i ma ktoś iść jeszcze do innej dorobić ? a może niech zamieszka w której z nich? zmniejszy koszty związane z utrzymaniem mieszkania bo po co za nie płacić skoro się w nim nie mieszka przy okazji zostanie więcej w portfelu . Ta praca może być dla osób nie mających rodziny i żadnych kosztów utrzymania ( najlepiej by mieszkał pod skrzydłami rodziców bo inaczej popadnie przy okazji w długi ) Czekam na więcej takich super wypowiedzi
4
Remi 2017-02-20 11:26
O czym Ty piszesz?
Chyba należysz do grona tych malkontentów którym wszytko nie pasuje.
Czytam to i nie wierzę, że można być tak fałszywym.
Jak wytłumaczyć można to, że skoro jest Ci tak źle to nadal tutaj pracujesz?
Piszesz, że siedzisz 210 godzin...
Ale czy faktycznie tyle pracujesz?
Piszesz coś o najniższej krajowej - czy jest w tej firmie ktoś kto takie pieniądze zarabia - chyba nie.
Każdy kto tutaj pracuje zarabia ponad to.
Zanim coś napiszesz to się zastanów albo postaraj się zrozumieć to co piszesz.
1
Loombard 2017-02-20 13:50
Najgorzej jest ( usunięte przez administratora )br /> Jak komuś coś nie pasuje to nikt na siłę go przecież nie zmusza.
Jak komuś nie podoba się to, że pracujesz 12-13 godzin to przecież nie musisz.
Czy zaproponowałeś komuś aby pracować 8 godzin a na kolejne 4 przychodziłby twój zmiennik?
To by ci się bardziej opłacało czy to, że odsiedzisz zwoje jednego dnia a kolejny masz wolny?
Wg mnie idealne rozwiązanie.
Zdecydowanie wolę coś takiego niż zapiep**ć codziennie.
Dzisiaj przy takim a nie innym rynku pracy na pewno nie jeden pracodawca zatrudni lenia i cwaniaka więc śmiało - jak ci coś nie pasuje to sobie szukaj czegoś innego.
Nie powiem - przez takich jak wy - takich, którzy tylko oczerniają, psioczą i złorzeczą muszę czasami chodzić na zastępstwa itd.
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Tylko, że gdzie indziej trzeba naprawdę zasuwać.
Ja pracę doceniam, staram się, zaperd**am jak mały samochodzik ale wyciągam prawie 4 koła na rękę.
I mi to odpowiada. Ciągle coś się dzieje. Kasa na czas. Urlop - jakoś da się wcisnąć w sezonie urlopowym pomimo, że nie mam rodziny i dzieci.
Dzisiaj pisze bo mam wolne. Jakbym był na punkcie nie miałbym na to czasu.
Tyle w tym temacie.
A ty zastanawiaj się co tu zrobić żeby więcej zarobić nic nie robiąc.
1
Bania 2017-02-22 11:28
Noo to pojechałeś ;)))))))
Ja w sumie też nie narzekam
Pracowałam w dwóch innych firmach wcześniej.
Wszędzie problemy z wypłatami... i przywalanie się do wszystkiego
Tutaj - wszystko spoko
Chciałabym zarabiać więcej ale siedzę na słabym punkcie i powoli powoli może coś z tego będzie.
Dobrze można zarobić na punktach które mają większy obrót.
U mnie powoli to rośnie.
Mam nadzieję, że starania moje przyniosą skutek ;)
Zostaw swoją opinię o Gracja - Loombard - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gracja - Loombard