brak logo

dobroplast

Stary Laskowiec

Opinie o dobroplast

gość 2011-04-05 07:46:47
To prawda,nic się nie zmieniło,w tej chwili jest dokładnie tak,jak rok,dwa lata temu......jedni ganiają za granicę,albo mają najlepsze trasy po Polsce,a drudzy ganiają w liche i krótkie trasy ,te niechciane przez tych pierwszych ,jedni wyduszą 12000 km,a drudzy 5-6000km,[usunięte przez moderatora],wiem,że kilku lada moment się zwolni,mają już co innego na oku,gdyby każdy miał szanse zarobić godne pieniądze i traktowani byliby równo,pracowaliby dalej,a tak,każdy pojeździ trochę,i szuka czego innego,na układy-nie ma rady.....
Wolverine 2011-10-05 12:32:54
A ile teraz tam można zarobić? Dzwoniła do mnie jakas kobieta i zapraszała na rozmowę..
jaka jest teraz tam stawka godzinowa? tylko proszę o szczerość, jak jakaś marna to szkoda moich kilometrów .
z góry dzięki
3
rudyrys 2012-04-03 12:39:12
a jak nazywa się teraz kierownik dzialu ekstruzji i co to za robota profile/okleina co tam sie robi? ile można wyciagnac na reke, Chce się zatrudnic jak by mógł ktoś napisać.
Johny 2012-04-13 23:23:55
Witam ktoś może wie jak teraz mają tam kierowcy? bo wiem że potrzebują tam teraz do pracy.
2
z branży okien 2012-04-13 23:38:41
kierowcy w tej firmie mają delikatnie mówiąc przechlapane, robota fatalna, trasy długie, spanie w aucie, zarobki marne, duża rotacja ludzi, praca dobra tylko na chwilę
Johny 2012-04-14 21:14:06
a możesz mi powiedzieć ile wynoszą te zarobki kierowców??? a trasy te długie trasy to na ile dni??? dzięki za odp
lucek 2012-06-04 19:59:10
mam pytanie odnosnie tego miejsca pracy mianowicie produkcji. bo zastanawiam sie czy zaczynac przygode tam swoja czytajac te wszystkie komentarze ale on sa troche stare takze jak ktos jest na topie co tam sie dzieje prosze o odpowiedz :)
sampleboxxx 2012-06-08 15:18:40
No własnie jest czy warto tam zaczynac czy dac sobie spokój praca podobno od 11 czerwca
1
wolllk 2012-06-16 01:07:27
Jak potrzebujesz pracy, to sie nie zastanawiaj tylko bierz - firma płaci i jest ok
niczks 2012-07-19 16:04:26
pracuje tam od dwóch lat i nigdy nie miałem problemu z płatnościami
lusziek 2012-07-31 02:11:34
Normalna firma, normalne płace, pracuje trzy lata, jest ok
1
nikczuao 2012-08-25 03:53:07
ja tam pracuje w zaopatrzeniu i jestem zadowolony z warunków, wszystko na czas a to dla mnie najważniejsze
ja 2013-05-13 18:38:20
a jak teraz z paraca kierowcy kat C bo ogłoszenia sa ze przyjmuja ? oplaca tam sie dojezdzac ? trasy sa jedno dniowe czy kilka dni w trasie i jak zarobki ?
1
MAJA 2014-07-04 23:32:46
JA PRACUJE W DOBROPLASCIE PONAD 6 LAT TERAZ JEST LEPIEJ ZE WZGLĘDU NA CZAS GDYŻ PRACUJEMY CZASAMI 10 A CZASAMI 8 GODZIN NA 8 GODZIN MAM PONAD DWA TYSIAKI I JESTEM ZADOWOLONA PRACA CIEZKA NIE UKRYWAM ALE I KASA JEST EKIPA ZGRANA NARAZIE ZOSTAJE :)
Benek 2014-07-27 15:42:13
Nie wiem poco piszesz te kłamstwa ,no chyba że ty tak masz bo na produkcji wcale nie jest tak słodko i znowu będziemy pracować po dwanaście godzin a i płace wcale nie są tak imponujące jak piszesz.
1
Anonim 2014-07-27 16:00:40
To wszystko szczera prawda co piszesz i ja jestem tego samego zdania bo kilka lat tam pracowałam i to w dodatku u tej nieznośnej Moniki Fidury ,nie mam co do niej miłych wspomnień .Całe szczęście że nie muszę więcej z taką kierowniczką pracować.
tesko 2014-09-18 16:34:16
niestety mówi się (dyrekcja)robimy powoli a dobrze , a prawda jest taka zasuwaj jak wiatrak albo jak popularnie się mówi maszyna kasowa TESKO -dawaj .Polacy zapier... a co do ukrainy czy nikt tego nie widzi liczy się tylko głowa. A co do wypłaty to dużo jest niesprawiedliwości porobili grupy płacowe ale jak ten z 3 czy z 4 grupy (na okuciu i składaniu się nie wyrabia bo się obija idą z 5 grupy najniżej płaconej do pomocy i nikt im za to nie zapłaci ,a 5 grupa to osoby co najbardziej ciężką pracę mają I GZIE TU JEST SPRAWIEDLIWOŚĆ DYREKTORZE KAMILU
2
RADZIO 2014-09-20 11:14:02
Benek czy ty pracujesz w biurze czy jesteś naganiaczem ZAROBKI za tak ciężką pracę w warunkach bardzo szkodliwych są do DUPY tylko że ludzie nie mają gdzie pracować SZCZERA PRAWDA SAM DLA SZWAJCARÓW BYŚ ROBIŁ OSZUŚCIE po co piszesz bzdury nie denerwuj ludzi ciężko pracujących bo nam wypłaty opier.. a sobie góra kupuje lasery na komputery za 20 tyś.a na hali oświetlenia nie ma .BENEK KŁAMCA
1
slawo 2014-10-13 18:08:21
Ostre ( usunięte przez administratora ).tak samo jest w innych robotach fizycznych w innych firmach.wszystko
Ewa 2014-10-20 21:07:55
tak żebyście nie ćpali to byście i nie pracowali nie macie wolnej chwili na posiłek pracujecie 12 godzin za 1300zł to jest zajebista praca hahah
były pracownik 2015-01-10 18:22:46
( usunięte przez administratora )Jesli chcecie pracować ciężko za grosze to jak najbardziej polecam tą firme.
2
bezimienny 2015-01-27 08:50:55
a jest ktos ktro pracowal w dobroplascie w lublinie?
karol 2015-02-13 16:48:12
Pracowałem w Dobroplaście w Lublinie. Z wypłaty ucinają za byle co. Na zwolnienie nie wolno iśc, na urlop też nie nawet nadgodziń co wcześnie wypracowałeś nie wolno odebrać wtedy kiedy chcesz bo Ci utnie z wypłaty. Najlepsze jest to żę mówił ze podwyżki będą a było na odwrót. Śmieszna firma sami idioci tam pracują a ja byłem jednym z nich.:)
2
ktoś 2015-02-13 17:14:39
To i ja się wypowiem o tej wspaniałej firmie w Lublinie
Pracuje w Lublinie i powiem że w takim syfie to jeszcze nie pracowałem. Dość że Mało płacą to jeszcze ucinają. Za nadgodziny zapłacili nam po 3.5 zł(złotych nie franków-firma szwajcarska dla nie wiedzących). W tamtym roku za wyrobienie współczynnika więcej niż 3.0 była dodatkowa kasa. W tym roku podnieśli współczynnik do 3.5. W styczniu nie wyrobiliśmy współczynnika wypłata sto zł mniej.Dodam że podnieśli tylko współczynnik wypłata ta sama tzn o stówke mniejsza :). Reasumują robimy więcej za mniejszą wypłate.
Najlepsze jest to że i tak kogoś znajda jakiegoś naiwnego który po paru dniach możę miesiącach ucieknie.
Byli tacy co po jednym dniu uciekali jak zobaczyli co jest grane.
Załuje tylko żę nie byłem jednym z nich.
Szkoda zdrowia do końca miesiąca pracuje i uciekam.
Pozdrowienia dla nowych naiwniaków myślących że to dobra firma..
bezimienny 2015-02-15 14:50:40
karol, a znasz moze brygadziste J.malyska?
bezimienny 2015-03-20 11:22:20
czy jest ktos kto zna brygadziste jarka m. ?i ile zarabia brygadzista w dobroplascie?
Janek 2015-05-21 19:23:46
Po tym co tutaj przeczytalem to chyba i sam zrezygnuje. Mam isc tam na produkcje od poniedzialku ,ale po tym co tu widze to nie ma sensu.
kolo 2015-05-26 10:40:18
Pracowałem w tej firmie i szczerze nie polecam.
Po pierwsze nie wierzcie temu pseudo dyrektorowi śmiesznemu który dużo obiecuje a przy wypłacie jest dużo dużo mniej. Zwolnienie lekarskie max 5 dni w ciągu roku. Więcej nie wolno chorować bo weżmie się samą podstawe i tak będąc nawet jeden dzień więcej wypłata będzie najniższa krajowa tyle co na umowie.
Rozmawiałem ostatnio z chłopakami i potrzebują dużo ludzi bo każdy się zwalnia.
piotrek 2015-05-29 09:17:49
Chciałem podjąć pracę w tej firmie z 8 letnim stażem w oknach ale po wypowiedzi ludzi to ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] takiego pracodawcę.
sam 2015-09-30 10:23:47
Człowieku czy płacą ci za wystawianie takich opinii.Przyjdź popracuj i dopiero się udzielaj, zarząd robi wszystko aby zniszczyć tą firmę prezes wykończył już taką firmę która na rynku istniała 31 lat,w Dobroplaście życie i zdrowie pracowników niższego szczebla jest cały czas zagrożone.
sam 2015-09-30 10:23:50
Człowieku czy płacą ci za wystawianie takich opinii.Przyjdź popracuj i dopiero się udzielaj, zarząd robi wszystko aby zniszczyć tą firmę prezes wykończył już taką firmę która na rynku istniała 31 lat,w Dobroplaście życie i zdrowie pracowników niższego szczebla jest cały czas zagrożone.
Adam 2015-10-12 08:21:17
Jak to mówią... złej baletnicy itd...
Ostatnio przeglądając te opinie mam wrażenie, że są agencje, które się specjalizują w tego typu opiniach na zlecenie konkurencji. Zero konkretów a tylko narzekanie...
1
Nick 2015-10-16 21:44:32
A mi się wydaje że zarząd w końcu odnalazł to forum i próbuje zatrzeć złe wrażenie robiąc z wypowiadających się tutaj osób zdesperowanych nieudaczników.
Niestety to nie na wiele się zda bo nawet jeśli ktoś się zatrudni w tej firmie to po roku, miesiącu a nawet po dniu(są i takie przypadki) się zwolni. Trzeba być obiektywnym i powiedzieć sobie jasno że nowy zarząd wygląda trochę jak dzieci we mgle i czasami wydaje się że chcący lub niechcący działają na niekorzyść firmy.
JEJU 2015-11-19 19:31:44
W tej firmie jest 40 dyrektorów+1 Alibaba jak myślisz ta firma może przeżyć?Ja nie narzekam ale ludzie tam tak popracuj 12h za 1200PLN to pogadamy, dyrektorzy zarabiają 8000- 20 000 idiotom, kto cię wynajął.
jarek 2015-11-24 08:35:09
jakich 40 dyrektorów co Ty bredzisz? 40 to może jest dyrektorów i kierowników.
ale i tak 40 osób kadry na 1700 pracowników to mała liczba.

były już pracownik 2015-12-13 16:39:06
Przepracowałem w firmie dobroplast oddział Lublin okna dachowe pcv 7,5 roku. ostatnie kilkanaście miesięcy pod rządami pseudo "dyrektora" arka albiniaka. W osatnim dniu mojej pracy(zwolniłem się za porozumieniem stron) powiedział mi że "jestes tu niepotrzebny". jak byście się poczuli? poczekałem do 10 i okazało sie że trafiłem na zły humor za cały miesiąc nie dał mi grosza premii (zależna od jego widzi-misie) zarobiłem 1300 zł. Strzeżcie sie tej firmy.
3
encepence 2016-02-22 11:56:29
Witam, opinie wcale nie są wypaczone a wręcz przeciwnie. Pracowałem w Dobroplaście 6 lat z czego 3 po przeniesieniu zakładu w Lublinie i nikomu bym nie polecał przygody z tą wyjątkowo żenującą firmą. To kpina i kompromitacja, a co najgorsze pracownik jest traktowany jak robol a nie człowiek i tu zaczynają się schody. Dyrektor? To raczej pseudo-dyrektor i zawsze ma "gorszy dzień" choć uważam że nigdy nie miał dobrego. Wynagrodzenie? Dla niektórych nie oszukujmy się adekwatne do wykonywanych obowiązków. Jeśli chodzi o mnie moje wynagrodzenie było stałe i na pewno nie adekwatne do wykonywanych czynności niestety to spowodowało moje odejście. Po jednym pytaniu o podwyżkę przez 6 lat nie otrzymałem nic, to pomyślcie czy warto w ogóle zaczynać pracę. Reasumując, jeśli chodzi o warunki poniżej średniej, jeśli chodzi o wynagrodzenie średnia krajowa, reszta w premii. Gdybyście się zwalniali tak jak ja czy inni którzy zostawili swoją opinię liczcie się z tym, że za co tylko się da utną Wam z wypłaty ;)
1
pracownik 2016-03-01 15:10:28
no ciekawa opinia zapomniałeś dodać że przed odejściem zepsułeś na złość kolegom maszynę i stąd ta obrywka pensji ;)jak piszesz to pisz wszystko o sobie też
pracownik 2016-03-01 15:17:11
to co robiłeś w tej firmie aż 6 lat jak było ci tak źle...
Kefir 2016-05-04 19:56:24
Powiem tak, robiłem tam troszkę no i tragedii nie ma ;) Owszem, robota ciężka,wręcz powiem,że trzeba zapier***** No ale... Kasa jest nie najgorsza ;) 2 z przodu się pojawi, no ale trzeba dużo dwunastek odpukać. Zespół miałem spoko, kierownik dobry chłop :D Żeby nie było dwunastek tylko 10/8 to bym chętnie wrócił :) Bo nie ma co się oszukiwać,sama robota nie męczy tak,jak te wystanie 12 h. Nie wiem jak jest w 2016,bo robiłem tam rok temu,ale dwunastki pewnie dalej są. Ogólnie,jak ktoś chce sobie znaleźć pracę i pracować,a nie liczyć na to, że sobie w robocie odpocznie to polecam.
alki 2016-08-01 20:50:49
siemanko,a znacie bylego juz mistrza,malyska,czlowiek w porzadku?
alki 2016-08-06 10:29:37
wlasnie nic nie ma..nie nie w lublinie w dobroplascie
kiko 2016-09-15 14:33:12
Witam pracuje w tej firmie od niedawna. Lecz nie satysfakcjonuje mnie to. Zarobki na hali 6 są bardzo małe(no chyba że tak jak niektórzy są dupowłazam kierowników i brygadzistów). Dobrze że teraz szefostwo wzieło sie teraz za ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i połowa "kierowników i brygadzistów" poleci. Miejmy nadzieje że to bedą zmiany na lepsze. Dużo naprawde dobrych pracowników odchodzi bo nie są doceniani w tej firmie. Niedługo nie bedzie tam komu pracować bo oni wolą zatrudnić Ukraińców i płacić im lepiej niż Polakom. Jeśli ktoś chce sie zatrudnić szczerze nie polecam.
1
kiko 2016-09-15 14:41:50
na hali numer 7
pracuś 2016-09-17 06:33:08
ludzie jakie wy piszecie bzdury.brak słów. praca jak każda. kto musi pracować ,to wytrzyma i tu.a problemem nie są pieniądze a praca po 12 godzin. która nie przekłada się na zarobki. czym więcej przepracowanych godz.. tym mniejsza stawka godzinowa.co do ruskich,to jeden drugiemu nie równy. fakt że jest sporo gamoni i legatów.każdy kierownik i brygadzista jest od tego żeby poganiać szarego robola i jakakolwiek zmiana nic nie da. w tym zakładzie nigdy nie liczył się szary pracownik,tylko ilość zrobionych okien- kwaterek.innym problemem jest śmieszna przerwa. 30 min. na 12 godz. pracy. pracując na zachodzie [belgia,niemcy , anglia] itp na 8 godz pracy ma się 30 min przerwy na posiłek i 15 min na kawę , którą trzeba odpracować. jednym słowem każdy może spróbować.to tyle. pozdrawiam
kandydatka 2016-09-24 13:50:57
Brałam udział w rekrutacji na stanowisko inżyniera produkcji w tej firmie, pani poinformowała mnie wcześniej przez tel, że na tym stanowisku można zarobić 3500 brutto. Po 2 dniach zadzwonili do mnie z tej firmy z pytaniem czy chcę u nich pracować za 12 zł brutto na umowę zlecenie i tylko do końca roku... żałosna jest ta firma i ludzie w niej pracujący, zdecydowanie odradzam! z tego co widziałam to nawet mistrz pracuje tam na najniższą krajową...
Bodzio 2016-10-01 21:36:36
Witam, przepracowałem w dobroplaście około 10 lat . Swego czasu parę lat na działalności , umowy o pracę za Kaczyńskich no i teraz Szwajcarskie rewolucje . Zwolniłem się bo praca z dojazdami około 70 km dziennie stała się nie ekonomiczna.
Podsumowując te 10 lat z mojej perespektywy wygląda to tak :
Za Kaczyńskich nie powiem zapierdziel był ostry (działalność po 320 godzin w miesiącu stawka 10-14zł -weźcie pod uwagę były to lata 2003-2007) Morda się śmiała jak się szło do bankomatu :)
Za szwajcarów niema co stawki poszły w dół i skończyła się skarbonka. Wypłata z 3200-3500 spadła na 2400-2600. Poza tym jak już ludzie wcześniej pisali NIEOGAR prezes (smacznych ogryzków z jabłka życzę ) i jego świta. Trzeba było ich posłuchać na zebraniach , z krzeseł byście pospadali ze śmiechu z ich idiotycznych pomysłów
Praca po 12 godzin nie da się ukryć jest ciężka i w tym przypadku niewydajna .

.
waldek222 2016-10-20 11:40:18
Przyjechalem aby zrobic im usluge hydrauliczna nie zaplacili oszusci
2
nspkt 2016-10-30 22:40:15
powiem tak, jestem rocznik 93, pracowałem rok u tej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Fidury Moniczki,
ogolnie to wiadomo jak Baba zacznie czymś rządzić to zero logiki i sensu.
Z pieniedzmi nie bylo zle, nie wiem kto tu pisze glupoty o zarobkach, ponizej 9-10zł na godzinę na łapę nie schodziłem. Miesięcznie wychodziło ponad 2 tysie wiec jak na okolice Dobroplastu czyli Zambrow,Wys-Maz itd itp to zarobki jeszcze nie były takie złe.

Nie wiem jak jest teraz, slyszalem ze sie pozmienialo w cholere, jakies grupy porobili. Ogólnie rewolucje

Ogólnie jeśli nie masz rodziny na utrzymaniu, nie czujesz noża na gardle z powodów finansowych to zdecydowanie nie polecam Ci pracy w tym zakładzie
woj 2016-11-30 11:48:28
W Lublinie jest masakra nikt nad niczym nie panuje Albiniak patrzy jak tu komuś uciac oszukać lub ukraść z wypłaty totalna patologia starsi pracownicy walą bimber a jeden ma produkcje daje odsyp albinowi i ma św spokój masakra trzeba uciekać i nie polecać umowy i zarobki to kpina. Mam nadzieje ze Albin odpowie za te oszustwa
1
Zostaw swoją opinię o dobroplast - Stary Laskowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie dobroplast