brak logo

Bozamet

Ujrzanów

Opinie o Bozamet

obiektywnie 2014-10-31 11:13:52
Ja pracuję ponad 4 lata i jest ok .
Jeśli komuś nie pasuje pracodawca niech sobie zmieni na lepszego , bozamet to nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nikt nikogo na siłę nie trzyma. Narzekacie na zarobki - proponuję spróbować sił na swojej działalności zobaczymy ile napłacicie swoim pracownikom. Część wypowiadających się piszę jakby się dopiero co wyrwała z komuny , wtedy niezależnie ile zrobiłeś należała się kasa. Nie twierdzę ,że wszystko jest idealnie. Stadler ma dobrą opinię czemu tam nie złożycie CV - skończy się kontrakt i na bruk - tak regularnie robią. Odnośnie dyrektora - jeśli jesteś wporzo to się nie czepia.
pozdrawiam
1
Zbyszek 2014-11-03 08:26:53
Jak szukasz pracy po opiniach,to nigdzie się nie zatrudnisz.Nie ma ideałów sam też nie jesteś idealny.Wg.mnie atmosfera oglnie jest dobra.Płącą dobrze.A jak nie chcesz zaprzątać sobie głowy zatrudnieniem się gdzieś ,dają dotacji z unii 20000tys zł i otwórz swoją działalność,kasy w brud,atmosfera będzie dobra,żyć nie umierać.Na wszystko będzie cie stać.Powaodzenia
2
stadler 2014-11-04 16:42:13
Do kolegi wyżej.
Większość nie składa CV do stadlera bo nie ma odpowiednich kwalifikacji. Cieszą się, że chociaż tutaj mogą polatać z pilnikiem ( wyszczerbionym). A Ci co mieli to dawno już tam pracują i zapytaj ich...czy by wrócili.
Łukasz 2014-11-06 08:38:58
Jak wynosisz do domu wszystkie narzędzia które można wynieść to teraz nie oczerniaj.
JJ 2014-12-29 22:38:42
A jakaż to duszyczka chce znów dołek pod kimś wykopać? pracuję tu już jakiś czas i uważam,że należy szanować ludzi, którzy sami doszli do czegoś, a na dodatek dają innym pracę i niezły zarobek jak na Siedlce. Krytykować może każdy, zwłaszcza,gdy można się nie podpisać własnym nazwiskiem ale inicjałami wskazać "życzliwie" na kogoś innego-to dopiero perfidia! Nigdzie w zdrowym społeczeństwie nie płaci się za nic nie-robienie, tylko w naszej kochanej ojczyźnie jeszcze niektórzy marzą o dawnych dobrych czasach,gdzie pracowało się na 1/4 już- nie na pół gwizdka. A ja chylę czoła przed człowiekiem, który bez układów, rodziców w PZPR bądź w innym PIS-ie doszedł do tego, co dziś ma. Z nieba mu to nie spadło. A szydzić można, tylko czym pochwali się ten, który szydzi????
3
miki 2015-04-08 20:54:15
bzdury piszesz....co do stadler-a
Na jednym z działów rządzi "koleś ze Skórca" a większość pracowników tego działu to jego koledzy "z wioski" i koledzy kolegów (kompletny brak umiejętności ale swoi). Możesz mieć potwierdzone umiejętności i super CV a jak tego kolesia nie przeskoczysz to zapomnij o pracy.
Co do Bozamet-u, stawki nie oszałamiają, ale jak pracujesz konkretnie i nie opierasz sie o trzonek szpadla to na warunki siedleckie jakoś na początek ujdzie.
Q 2015-07-22 18:04:59
słyszałem,że firma zatrudnia pracowników, na co można liczyć na początek?
alex59 2015-08-11 21:11:29
ludzie, jeśli tylko możecie to omijajcie te firme szerokim łukiem, no chyba że ktoś lubi byc wykorzystywany i traktowany jak "czarny murzyn"
2
Domino 2015-10-01 20:05:41
Mam pytanie: czy pracując w tej firmie 10-ego każdego miesiąca rano masz/miałeś wypłatę na koncie? A jeśli 10-ty wypada w piątek?
Domino 2015-10-01 20:06:59
Mam pytanie: czy pracując w tej firmie 10-ego każdego miesiąca rano masz/miałeś wypłatę na koncie? A jeśli 10-ty wypada w piątek?
2
Domino 2015-10-01 20:09:05
Jesteś tam pracownikiem fizycznym czy tzw. biurowcem?
fff 2015-10-19 15:52:12
firma zatrudnia ludzi którzy w poprzednich firmach rozwalili służbowe samochody po pijaku i jeżdzą bez prawa jazdy a.k.
2
Młody 2015-10-22 23:51:05
Ten kierownik z zakładu nr. 2 to pajac, ostatnio powiedział mi że w złą stronę zamiatam
młody 2015-10-22 23:54:10
Skąd ja to znam, ostatni był hit hitów. Kierownik zakładu nr. 2 powiedział mi że w złą strone zamiatam posadzkę
speed 2015-11-06 16:38:42
wszyscy którzy wypowiadają się o tej firmie dosyć dobrze to rodzina prezesa a pracuje tam wiele osób,pracowałem tam 10 lat, obóz pracy,dyrektor to popychadło prezesa,jak odchodziłem z pracy to dokumentów na kursy mi nie wydano.
benek 2015-11-09 08:26:57
Pisz prawdę,nie pracowałeś 10 lat a pracowałeś 10 dni.Krytykę zacznij od siebie
benek 2015-11-09 14:01:04
Pisz prawdę,nie pracowałeś 10 lat tylko 10 dni.
benek 2015-11-10 08:31:07
Nie powielaj szkalowań jak nie znasz prawdy.Koleś chciał dostać dokumenty za friko.No to prezes ma bardzo dużą rodzinę.Nie macie czego się czepić.Umowy są na czas próbny.
ja 2015-11-16 21:09:36
Prawda jest taka, że nigdy w życiu bym tam nie wrócił. Pracowałem w kilku miejscach ale tak napiętej atmosfery jak tam nie widziałem nigdzie. Totalna inwigilacja, dla właściciela wszyscy są złodziejami, ale zgodnie z przysłowiem złodziej najbardziej obawia się kradzieży. Wiadomo, jego piaskownica i jego zabawki, trudno mieć pretensję, ale szczerze odradzam pracę w tym miejscu. Właściciel chlubi się że nigdy nikogo nie oszukał (miałbym co do tego obiekcje). Z drugiej strony po co ma to robić osobiście skoro płaci za to pewnemu dyrektorowi z fabryki okien ;)
2
stary_pracownik 2016-01-25 20:25:51
Kilka obiektywnych uwag ode mnie na temat tego zakładu, a pracuję już kilka ładnych lat więc conieco mogę wyjawić tej tajemnicy:

Plusy:
1. Wypłata na czas
2. Nie licz na kokosy ale na utrzymanie siebie w Siedlcach zarobisz
3. Pracownicy niskiego szczebla naprawdę spoko i da się dogadać między sobą na produkcji, jest przyjemna atmosfera koleżeńska
4. Zakład się rozbudowuje i próbuje pozyskać nowych klientów
5. Jak pracujesz rzetelnie to nikt się raczej bez powodu nie czepia
6. Dają umowę o pracę

Minusy:
1. Bardzo często nieprzemyślane decyzje kadry zarządzającej
2. Brak wypłaty dodatku za nadgodziny - oczywiście bradzo na nie nalegają, ale płacą niewiadomo jak wyliczoną stawkę godzinową, czy to sobota czy inny dzień tygodnia dostaniesz jak za normalną godzinę pracy albo i mniej, któż to wie :) jedna wielka niewiadoma. Oczywiście tutaj brawa dla naszej księgowości, która potrafi zawsze wytłumaczyć skąd co i jak.....naprawdę słowa uznania
3. Pracodawca nie zapewnia prania odzieży roboczej, a o mitycznym dodatku 120zł brutto każdy słyszał ale nikt nie widział na oczy :)
4. Dynamiczne zmiany w grafiku pracy (przychodząc na godzinę 6tą możesz dowiedzieć się, że pracujesz od 14 hehehe ).
5. Brak przestrzegania podstawowych przepisów BHP, np. pracownicy malują konstrukcje nowo remontowanej hali i skaczą po niej jak małpy bez żadnego zabezpieczenia. Brak jakichkolwiek wyciągów (wentylacji) na spawalni tak, że czasami sino na hali jak w kotłowni, ale o ochronie płuc zapomnij - a po co na co to, jak spawacz to musi przecież wdychać. Takie przypadki można mnożyć i mnożyć ale przecież papiery podbite - mamy Pana BHPowca od podbijania pieczątek. Raz na kilka miesięcy go widać jak trzeba przyjąć nowych na zakład i uzupełnić wymagane papiery.
6. Idziesz na L4 = pożegnaj się z premią. Efekt - cały zakład zagrypowany w zimowo-jesiennym okresie.


Mam nadzieję, że conieco przybliżyłem warunki pracy w tej firmie. Ogólnie nie ma tragedii jak na warunki Siedleckie i da się jako tako pracować.
5
mały 2016-02-08 18:28:03
Facet ma racje i widać że długo pracuje to co napisał to cała prawda. Pracuje już jakiś czas i miałem okazje poznać wszystkie zakłady firmy jeżdżąc na delegacje i mogę śmiało napisać że najgorsza atmosfera pracy jest w Siennicy Różanej. Czytając wcześniejsze opinie na temat tego zakładu nie wierzyłem że tak można jednak to prawda co tam się wyprawia
2
sylwester_świderski 2016-02-18 02:12:07
pracowałem w Bozamecie przez pewien czas i złego słowa nie mogę powiedzieć o tej firmie. Dobrze wspominam ten czas, atmosferę i płace również. Firma z perspektywami rozwoju, może powolnego ale jednak.Było kilka osób które nie znały się na robocie ale większość wiedziała co robi. Poznałem właściciela, to całkiem w porządku gość. aha, obecnie pracuję w alstom konstal, atmosfera jest dużo gorsza, więc nie ma co narzekać:))
wrsh 2016-02-18 17:16:53
Praca sama w sobie nie jest ciezka , atmosfera i warunki katastrofa !!!!!!
1
Marian 2016-02-18 19:49:18
Sylwester a na jakim stanowisku pracowałeś bo na pewno nie stałeś ze szlifierą w dymie cały dzień :)
Pracowałem tam jakiś czas temu, mogę powiedzieć, że jeśli nie podpadłeś to nikt się Ciebie nie czepiał. Tylko naprawdę, zero rozmów,(chyba,że po cichu, niby coś, wtedy ok:)). A tak 4h, 15 min przerwy, co do minuty i praca do końca. Oczywiście przemiał pracowników był duży, bo niekiedy przychodziły takie mameły, że szkoda gadać. Za 8.50 /h jaki fachowiec będzie pracował??
Praca jak praca, nie za lekka, chyba, ze siedziałeś na prasie. Ale tam tez ryzyko bo o "wypadek" nie trudno.
Co mi się nie podobało, praca w soboty opłacana albo i nie opłacana, nikt nie wie jak jest płacone. Czy 1 czy 3 soboty do wypłaty tyle samo, nie pamiętam dokładnie ale coś ok 100 zł ..może.
Hałas, kurz, zapylenie takie iż mimo nie byłeś spawaczem czułeś się jakbyś nim był.
Ludzie na produkcji spoko, oczywiście były wyjątki ale takich się ignoruje.
Ogólnie dobrze wspominam tamten okres, jak ktoś się już w to wgryzł, pracował.
Czy bym wrócił ? hmm :)

Pozdrawiam pracowników !
pośredniak 2016-05-12 11:12:24
Teraz to pewnie ciężko się dostać za normalne pieniądze. Może max 9 zł/h.
Przychodzą ludzie z pośredniaka i uczniowie z elektryka którzy robią robotę prawie za darmo :)
wojtek 2016-05-13 07:56:01
Szanowny pośredniaku,zajmij się czymś pożytecznym lub dokształć się jeżeli nie wiesz co to znaczy "stażysta".
1
Kamil 2016-06-08 17:23:43
Witam,

orientuje się ktoś jak wygląda praca konstruktora/technologa? Jacy są w ogóle ludzie? Jak z początkiem w pracy? Ludzie się spinają czy dają tam jakiś okres na zapoznanie się z zakresem pracy i podszkolenie itp?
Tech 2016-06-13 19:52:10
Myślę że jak znasz się na robocie to będzie ok. Pierwsze 2-3 dni ni będziesz dostawał poważnych zleceń. Potem wiadomo trzeba działać sprawnie.
Bronisław 2016-06-21 12:02:12
A na zarobki jakiego rzędu można liczyć na stanowiskach kierowniczych, dyrektorskich ? Jest szansa na bonus typu samochód służbowy?
Wojtek 2016-07-11 12:09:36
Przyjdź porozmawiasz z Panem Prezesem,gość jest spoko.Dostaniesz pewne informacje
Anno 2016-07-30 15:15:24
Jak w bozamecie warunki dla spawaczy dostaną 2 na miesiąc?
pracownik 2016-08-08 20:39:22
Fist nie naganiaj pracowników, wystarczy popytać w Siedlcach pracowników i byłych pracowników o warunki. A przewinęło już się sporo osób..
aaa 2016-08-12 08:58:20
Gruboszyte Wazeliniarstwo
karolak 2016-10-06 20:57:43
Nie wierzyłem co tu inni pisali, sprawdziłem na sobie i to wszystko prawda. nagminnie łamany jest kodeks pracy w tej firmie, nie przestrzega się bhp, wielu maszyn stan techniczny zagrazajacy zdrowiu i zyciu, nikt sie tym nie przejmuje
3
Pracownik 2016-10-07 12:24:03
To prawda maszyny sa w tragicznym stanie. Ludzie nie maja ubran, zadnych przepisow BHP. Zarobki nie powalaja, jakos tam sobie przezyjesz. Kierownictwo to juz wogle totalna zenada. Pierwszy do wystrzelania powinien Byc pan A.P (z magazynu do biura):D. i reszte tej kolesiowskiej bandy. Myslalem ze jak Pan Zawieska kupi zaklad to cos sie zmieni ale jest gorzej a nie zapowiada sie zeby było lepiej
2
Pracownik 2 2016-10-08 19:03:42
Nie siej propagandy. I tak, każdy kto pracuje na Sucharskiego wie co się tam wyprawia. Kierownictwo ma w głębokim poważaniu wasze zdrowie i bezpieczeństwo, a przepisy w tym zakładzie są tylko po to aby je łamać. Jeden wielki plus to tak jak ktoś tam wcześniej napisał wypłata na czas. Aaaaaa nnie opłaca się robić nadgodzin bo standardowo oszukują przy wypłacie, a jak sie upomnisz o swoje to mają pretensję jakbyś chciał ich okraść!!!
Mostostalowy 2016-10-09 10:20:11
Chyba przesadzasz, bo coś mi się nie chce wierzyć, żeby tak dużej firmy żadna instytucja w naszych kochanych Siedlcach nie skontrolowała??? Może wypowie się ktoś jeszcze kto realnie tam pracuje a nie bazuje na opowieściach znajomych, bo zastanawiam się nad złożeniem papierów tylko czy warto? Czy zmuszają do nadgodzin? Jak z socjalem i czy przestrzegają kodeksu pracy? Jak z płatnością za sobotę i niedzielę, płacą dodatek +100% czy chcą aby to odbierać? Z poprzednich postów wynika, że płacą jak im się podoba albo i wogóle, czy mógłby ktoś to potwierdzić lub zanegować bo jedni pisza tak inni inaczej? Przecież jest taka instytucja jak PIP, to na co czekają, a może jest wszystko ok tylko ze złości ktoś coś tam pisze? Czy są w firmie związki zawodowe, jeśli tak to jakie? No i jak z tym BHP jest wkońcu, czy istnieje dział pilnujący porządku BHP tak jak ma to miejsce w sąsiadującym Mostostalu czy nikt tego nie kontroluje i istnieje totalna samowolka jak u Pana Wieśka w stodole, przecież ktoś powinien kontrolować stan maszyn i stanowisk pracy aby było to w zgodzie z odpowiednimi przepisami prawa? Kto ocenia czy maszyna jest sprawna i bezpieczna, ktoś przecież dopuścił te stare maszyny do pracy i podbił odpowiednie papiery?!! Nie mieści mi się w głowie, że ktoś każe komuś pracować na maszynie zagrażającej jego bezpieczeństwu, ja napewno bym odmówił i powiadomił PIP. Maszyna raczej musi mieć jakieś certyfikaty, przeglądy. Stare maszyny chyba powinny być wycofane lub dostosowane do wymogów prawa aby pracowały!!??? Ktoś pisał coś o zadymieniu w hali, czy to możliwe żeby nie było wentylacji w tak dużym obiekcie, brak wyciągów na spawalni??? Przecież to wszystko idzie w płuca! A przecież tam po ZPP jest nowa hala, wszystko raczej odremontowali, budynek z zewnątrz prezentuje się przecież nieźle, wentylacja chyba podstawa i jest przygotowywana na etapie projektu raczej niemożliwe, żeby tak duży obiekt odebrała straż pożarna bez tego. I jak to ludzie nie mają ubrań, to w czym chodzą we własnych, nago? To jest dla mnie totalnie nie do pomyślenia!!! Może po prostu Pan właściciel nie zdaje sobie z tego wszystkeigo sprawy? A może to tylko bajki?
qwt 2016-10-09 10:26:34
najwiekszy problem Bozametu to głupie oszczędności. Kiedy firma traci dziesiatki tysiecy to szef nawet okiem nie mrugnie, a kiedy idzie o 5 zł ( słownie pięć zł) to jest krzyk i lament. Alexis - Ola jak sądze, serdecznie pozdrawiam
2
pracownik 2016-10-09 12:55:00
W Bozamecie na brzeskiej prasy potrafia same opasc, wiem bo pytalem osobe majaca z nimi na codzien stycznosc. Wiec lepiej wybrac pensete niz ilosc sztuk :). Szkolenia tez nie ma, przykladowo praca na gilotynie, szkolil mnie inny pracownik, ktory byl bardzo chaotyczny i niepewny. Pozniej go zwolnili. Wypadek w pracy tez widzialem. Chlopaka nie mial kto pokierowac i nawet odszkodowania nie dostal, a Pan od BHP to zart...

Jesli chodzi o wynagrodzenie za nadgodziny to wyzej juz bylo napisane..
trzecia_reka_szefa 2016-10-18 19:09:57
Te wszystkie negatywne opinie to nieprawda i bezczelne kłamstwo! Bozamet to najlepsza firma w okolicy wiem bo pracuje jakiś czas! Trzeba się tylko dopowiednio ustawić ale to jak wszędzie! Bardzo dobre zarobki - zdecydowanie powyżej średniej krajowej, elastyczny czas pracy - wychodze z zakładu kiedy chce i jak chce i nikt sie nie pyta co robie, czasem nawet przyjade z domu po 13 i poczekam do 16 albo i zrobię sobie nadgodzinkę lub dwie i se wbijam przy wyjściu), samochód służbowy do użytku prywatnego (sprzedałem swój bo po co mi jak za darmo leje do firmowego), telefon z możliwością użytku prywatnego (a używam szczególnie do prywatnego i nikt się nie pyta gdzie dzwonie), atmosfera jest zdecydowanie poprawna, a to jak wiadomo podstawa i oczywiscie normalne podejście do pracownika - miałem kilka sporych wpadek bo poszlo troche ZL do skupu zlomu, ale jakoś pracuje dalej a w innej firmie by mnie wywalili już dawno!!! Każdy zadowolony bo robie nadgodzinki, a uwierzcie mi, że szczególnie na to patrzą - NIE WAŻNE CO ROBISZ DLA FIRMY I CO UMIESZ MOŻESZ NIC NIE UMIEĆ ZRESZTĄ JAK WIĘKSZOŚĆ W TEJ FIRMIE, ALE WAŻNE SĄ NADGODZINY ZAPAMIĘTAJCIE!!!. Suma sumarum każdy jest zadowolony, a i podwyżka się szykuje! Więc jak to jest!!? Pozdrawiam wszystkich niezadowolonych!
pracownik 2016-10-19 21:26:16
Jestes jakis pierdolniety... co ty opowiadasz za bajki o samochoda elastcznosci czy atmosferze... niestety ja nie klamie chociaz chcialbym zeby byly to klamstwa...
3
pracownik 2016-10-23 10:42:05
@trzecia_reka_szefa chyba cos ci sie pomylilo. Nie ma żadnej osoby w firmie która tak ma. Mało tego wychodzac do domu punktualnie mozna usłyszeć co tak wcześnie...trzeba byc 15 min wcześniej i 15 min później wyjść...a najlepiej jak siedzis do nocy wtedy to jestes super gość. Z tymi nadgodzinami płaconymi nie wiadomo jak na produkc]ji to prawa.
Pracownik 2016-10-26 06:44:53
A najlepiej jeszcze zybys siedzial dlugo a karte odbijał o czasie wyjscia, wtedy moze byli by zadowoleni
Józek 2016-10-26 08:52:54
NO właśnie siedział i zaliczał godziny pracy.Jeżeli piszesz takie bzdury to czas pracy mija Ci nie na pracy a na siedzeniu.Nie wiem kto Cię tam jeszcze zatrudnia.Dziwię się co Ty tam robisz nie pasuje - zmieniasz pracę i o innej firmie będziesz pisał.
bez_oraz_robotny 2016-10-29 12:59:30
Czy jest to prawda, że firma daje za darmo pastę BHP oraz medełko do mycia rąk? Jeśli tak to jestem pod wielkim wrażeniem, w dzisiejszych czasach to rzadko spotykane. WZOROWA FIRMA
Zapracowany 2016-10-31 20:54:35
Tak daj paste i mydełko do rąk. Super Firma!
3
brudny_chester 2016-11-01 09:42:49
I ja też to mogę potwierdzić. Od siebie chciałbym tylko dodać, że mydełko to nie jakieś tam najtańsze tylko takie lepsze pachnące i delikatne dla skóry. Żona nawet to zauważyła! Super Firma!
Zapracowany 2016-11-01 12:41:25
Tak mydełko rewelacja super delikatna skorka!! Polecam Firme!!
knurZobory 2016-11-09 18:13:12
Pomidor
1
Były 2016-12-03 10:15:27
Praca jak na Siedlce w miarę dobra, atmosfera dno ludzie uważają się nie wiadomo za kogo.
Zostaw swoją opinię o Bozamet - Ujrzanów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bozamet