brak logo

Bozamet

Ujrzanów

Opinie o Bozamet

Pracownik 2017-03-01 09:52
Ja z kolei polecam prace w tej firmie. Atmosfera miedzy pracownikami na hali jest bardzo dobra, zdażaja sie wyjatki ale to jak wszedzie. Są ludzie którzy trochę zbyt sie wywyższaja, myśląc co to nie oni.
- czasami bywaja napiete sytuacje "na ostatnia chwile".
-zarobki mogły by być troche większe.
-zadymienie hali na zpp czesto takie, że świata nie widać
-problem z ubraniami
-często skakanie od jednego zajęcia do drugiego
-bywają problemy z dostaniem narzędzi do pracy(tych podstawowych)
-z kierownictwem zazwyczaj da się dogadać, ale coś załatwić dla siebie to najlepiej samemu
W sumie to wszystko zostalo opisane juz wczesniej i to kilka razy.

PS. Niektóre opinnie to chyba sam zarząd tutaj pisze broniąc nie wiadomo czego, a to są zwyczajnie opinnie pracowników.
Pozdrawiam z hali zpp ;)
Frank 2017-03-01 15:27
Dzięki za info ZXCV, pytanie zadałem na podstawie rozmowy ze znajomym z Bozametu, który nigdy nie narzekał, a teraz jest mocno zaniepokojony i mówi o braku zleceń i archaicznym parku maszynowym. Widzę, że coś jest na rzeczy, bo i zaangażowani obrońcy natychmiast się pojawili.
P.S. z tą atmosferą musi być coś nie tak, pewnie za dużo smogu! :-)
4
Aktor :-D 2017-03-01 16:11
Uderz w stol, nozyce sie odezwa.

W tej firmie Bareja mogłby nagrac dobrą komedie jak za PRL-u ;) byłby prawdziwy hit !
6
Miro 2017-03-02 14:32
Andrew B. dalej pracuje?
Pracownik 2017-03-02 16:00
Po xyz i zdzich wlasnie widać jacy ludzie tam pracuja na wyzszych stanowiskach ;) banda idiotow i nic poza tym. często są wydawane takie polecenia, że nie wiadomo czy śmiać sie czy płakać. Najlepiej zwyzywac na forum publicznym pracowników za swoje durne zachowanie ;) panie M. (Imie) jak uważasz, że jesteś taki hop do przodu to uważaj aby pewnego dnia Ci z tyłu nie zabrakowało cwaniaczku ;)
4
Były pracownik 2017-03-03 06:46
A ten śmieszny kierownik utrzymania ruchu nadal tam pracuje?
Lech Premium 2017-03-04 09:48
Szanowne Panie i Panowie

Zaznaczam, od razu, że nie pracuję w biurze tylko na produkcji razem z Wami i mam radę życiową dla wszystkich niezadowolonychżyło się lepiej:

pracę w każdej firmie powinno się traktować jak tylko i wyłącznie miejsce do zarabiania pieniędzy. Miejcie świadomość cały czas w głowie, że biznes prowadzi się tylko dla własnego zysku, a nie Waszego - my jesteśmy tylko narzędziami uwiązanymi na etacie tak jak w każdej innej firmie i na tym to polega. Przychodzisz robisz swoje nawet najgłupszą rzecz jaką ci powiedzą (z wyjątkiem rzeczy które zagrażają bezpieczeństwu - tu masz obowiązek odmówić i nikt ci nic nie zrobi jak uzasadnisz to racjonalnie), kończysz i wychodzisz, nie wnikasz co się tam dzieje jak nie świadczysz pracy - jesteś dzięki temu zdrowszy i mniej sfrustrowany. Jeśli chcesz mieć wpływ na wszystko i sam chcesz rządzić musisz otworzyć własny biznes. Takie są reguły gry.

Firma jaka jest taka jest ale daje pracę w regionie. Zarobki to indywidualna sprawa i jak się dogadasz i zgodzisz za to pracować to tak masz. Nikt nikogo na siłę nie trzyma i można bez problemu znaleźć inne zajęcie, a nie wylewać tu swoje frustracje anonimowo. Jedyną osobą która może coś zmienić jest sam Właściciel i z nim musicie rozmawiać o ewentualnych nieprawidłowościach - tylko trzeba mieć jaja aby się odezwać, a jestem pewny, że dla każdego znajdzie czas. O wielu rzeczach po prostu nie wie i wiedzieć nie będzie, zatrudnia ludzi aby za niego wiedzieli i rozwiązywali problemy - skoro ich trzyma to znaczy, że mu pasują, proste.

Pozdrawiam i więcej spokoju życzę.
Pogoda idzie to i sezon depresyjny powoli mija :)
1
jasne pełne 2017-03-04 21:18
jakbyś pracował na produkcji to o 9.48 w sobote byłbys na hali. Jesteś cwaniaczkiem z biura, który ma weekend i lekkiego kaca po piatkowym piwku, a twoje wypocinki wskazuja ,ze polizałeś ciut zarządzania, ale dyplom masz najwyżej z tróją. Własnie przez takich jak ty , co mają o sobie wielkie mniemanie, ale tak naprawde sa miernotami, pracuje sie tak jak sie pracuje
5
konstrukcyjny 2017-03-05 20:55
W biuże same ziomale szefa a na pile koles co ci sie w oczy uśmiecha a potem w wekendzik podpie... Pracuje już pare lat a wszystko o mnie wiedzą, przypadek.
HGW 2017-03-06 17:07
Nie znam drugiej takiej firmy która wyciąga ludzi np. z produkcji i daje im szanse, nie zawsze jest pięknie ale zawsze do przodu, może być że raz pisze produkcja a raz biuro, ile ludzi tyle zdań, widzę że nastroje są takie jak promocje w biedronce, jedni się cieszą że taniej coś kupią, drudzy że sklep gów... się pozbywa chociaż i tak to kupią. Najwięcej mają do powiedzenia Ci co naj krócej pracują a najgorszą opinie mają najstarsi pracownicy. No i hu.. no i cze.
żartem...a jednak serio :( 2017-03-07 00:43
Super firma !!! jak już ktoś wyżej wspomniał, dają fajne mydełko delikatne dla skóry !! Co niedziele szybko je sprzedaje na rynku w Zbuczynie takie dobre i pożądane przez innych ! :)
ubrań i butów nie dają ale jak to polak, sam wykmini :) Jak już kupią nowe ubrania z raz na 2 lata to na hali panuje coś jakby świąteczna atmosfera :)
a co do wypowiedzi, że można do prezesa iść porozmawiać to tak, owszem znajdzie czas :) ale czasami odpowiada aby tylko jak najszybciej spławić jak jakiś temat nie wygodny :)
A biuro to chyba pisze te z zpp, zgrana paczka "śmieszków" :)
2
Respect 2017-03-07 09:30
Za dużo piwa pijesz kolego.
4
Huston 2017-03-07 09:39
Przez odsłoniętą kurtynę idiotycznych kosmicznych reklam na autach NIEKTÓRZY AKTYWIŚCI ODLECIELI W KOSMOS. Halo! Tu ziemia! Mamy problem;)))
6
Byly 2017-03-07 16:28
Firma żenada a w szczególności kierownicy z zpp. A ten z utrzymania ruchu to ....... śmieszny tylko z gęby taki jego plus
4
ZPUJ 2017-03-21 20:56
Ś.P. K. L.
WIELKA STRATA - tyle lat.
6
Paulina 2017-03-30 15:43
@Byly, proszę o komentarze na temat pracy w firmie, a nie poszczególnych pracowników.
3
KP 2017-04-16 10:29
Szanowni Państwo!

Wszystkich pracowników, którzy są bezwzględnie niezadowoleni z pracy informujemy, że w firmie BOZAMET nie ma przymusu pracy.

Serdecznie pozdrawiamy
kosmonauta 2017-04-19 15:30
Biuro się odezwało ? :)
Tutaj chodzi o wyrażenie opinii na temat pracy w firmie jak i atmosfery jaka tam panuje a nie czy jest przymus pracy czy nie ;] no ale cóż widać jaka firma po odpowiedziach ludzi z biura (zasłużonych za podpier****) a bardzo łatwo wyłapać które to są.
ps. gdyby nie Ci ludzie to by tej firmy wcale nie było bo ktoś chyba jednak musi pracować oprócz biura, wiec trochę szacunku. Jak się nie podoba, że są negatywne opinie to może by coś zmienić a nie tylko komentować na forum ?

5
Pracownik 2017-05-10 01:07
Chciałbym się zwrócić do Panów korzystających z toalety. Zostawiajcie po sobie porządek, bo jak czuję smród lub widzę mocz w muszli, a co gorsza zapaskudzony kibel, to mi się nie dobrze robi. Ciężko użyć szczotki? Ciężko spuścić po sobie wodę? Wytrzeć deskę papierem lub chusteczkami? Peta wyrzucić do muszli lub kosza? W domu też tak robicie? Zacznijcie o siebie dbać, a BOZAMET proszę o zainteresowanie się tą sprawą i regularne sprzątanie szatni i toalet, oraz systematyczne uzupełnianie papieru toaletowego.
I dobrze by było, gdyby to robiła firma sprzątająca, a nie wykorzystywać do tego kobiety, które są zatrudnione do pracy na produkcji a nie do sprzątania tych smrodów.
2
pracownik 1111 2017-05-10 17:19
to te brudasy z biura tak sraja. A.P sam słyszałem jak walił w kiblu :D
1
Riki tiki 2017-05-11 07:43
Trzynastki były. Znajdź teraz jeden z drugim firmę która daje wypłatę za free. A do tego na święta po prawie 400zł.
A jak nie pasuje to wypier...
Do stodoły i tam je...ć po 12 Godz na czarno i wyjdzie 300zl więcej na miesiąc
1
pracownik 1111 2017-05-11 07:58
co ty pieprzysz... FIRMA DZIAD> ZASRANCU!!
3
Riki tiki 2017-05-11 08:49
Sam jesteś dziad. Podejrzewam że jesteś z tych którzy chcą brac kasę za leżenie i ci nie pasuje. Wymień firmy w siedlcach w których jest lepiej i uzasadnij. Myślę że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wymyślisz.
A.wiec ściśnij [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e i dalej chowaj się po kiblach i licz na to że dziesiątego dadzą Ci 5 tyś.
Paulina 2017-05-11 10:28
@Pracownik, polecam zgłosić swoje uwagi w takiej sprawie bezpośrednio do przełożonego.
Pracownik 2017-05-11 21:52
Nie wiem, czy by to coś pomogło. Przełożeni na pewno wiedzą o sytuacji jaka panuje w WC. Pozdrawiam.
Riki tiki 2017-05-12 08:23
Normalne pieniądze ile mają płacić za 160 godz pracy. To nie wina bozametu że tak zarabiamy tak to już jest w tej Polsce. Robol ma 2- 2.5 tys i wyżej nie podskoczysz. Ja też bym chciał mieć 5000zl na.miesiac albo żeby ceny w.sklepach.i.na.stacjach było o połowę mniejsze. Ale niestety tak nie.jest i nigdy nie.bedzie.
Czy to Bozamet czy inna firma np; w Radomiu Częstochowie też nam nie napłacą.
A druga sprawa to wolę w bozamecie zarabiać 200 zł mniej ale mam pewność że każdego miesiąca mam wypłatę.
pracownik 1111 2017-05-13 07:56
a co powiesz o okradaniu w nadgodzinach? braku ubran? syfie w szatniach? mgle na hali?
Riki tiki 2017-05-13 22:35
Często tak jest z tymi nadgodzinami że poprostu majster nie wstawi kilka godz i wychodzą kwiatki. Tego musimy pilnowac.
Ja tam mam kilka kompletów i więcej nie biorę bo i tak w tym nie chodzę.
A co do mgły na hali to fajnie jakby był jakiś wentylator który co raz przegoni syf. Szczególnie w chłodne dni jak drzwi są pozamykane.
Pojeba...ny kraj 2017-05-13 22:55
Jak czytam niektóre opinie to widzę że ludzie chcą pracować w jakies idealnej firmie. Gdzie jest kilka tys na miesiąc czas na kawkę ciasteczko pogadać itp. Tak możemy mieć jak założymy własną firmę i bedziemy mieli bardzo dużo szczęścia że się uda.
Radzę wam wszystkim zainteresować się na czym można dorobić a Bozamet traktować jako główne i pewne źródło kasy. Dorabiajać 1 tys będzie nam łatwiej funkcjonować
1
muszla 2017-05-15 14:10
W "starym" zakładzie na ujrzanowie są już deski w toaletach?
Tam to było rozwiązanie, podejrzewam że zdjęte żeby za długo nie przesiadywać, bo niewygodnie :). Brak w jednym, dobra poniszczona, połamana ale we wszystkich?
1
Pojeba...ny kraj 2017-05-16 06:40
Co wy z tym sraniem najważniejsza rzecz w życiu czy co? Walisz kloca i wychodzisz jaka to przyjemność siedziec w kiblu. ? A jak nie to do domu trzeba nosić balast i usiądziesz sobie na desce
1
załoga 2017-05-16 15:53
jest taki jeden co (przynajmniej kiedyś) nosił balast właśnie do pracy.
Obrońcy jak zwykle aktywni ? Pracuj w bozamecie i sobie gdzieś dorób ? Śmieszny jesteś...jakby płacili lepiej to i by ludzie bardziej się angażowali, a tak to chyba 90% ludzi to tylko "aby od siebie". Lepsza płaca była by z korzyścią dla obu stron.
Co do kibli to fakt, co tam trzeba robić, że ślady po butach są na desce/mocz na podłodze/umazana muszla albo w ogóle dryfująca "dwójka"...
Obrońcy może niech nie fikają tak tutaj na forum bo w końcu ktoś się wkur... i zgłosi gdzie trzeba wszystkie braki i zadymienie hali, a wtedy tak śmiesznie nie będzie i żaden odważny nie wyskoczy do załogi z tekstem "rób w chlewie a jak mało to sobie dorób"...
1
Riki tiki 2017-05-16 17:22
No jeśli ktoś chce mieć więcej i chce pracować w bozamecie musi gdzies dorobić. Ewentualnie robić codziennie kilka godz dłużej. Obrońcą nie jestem. Sam zarabiam 2 tys ale są zobowiązania itp więc się robi a w między czasie pare zł się dorabia.
Pracownicy fizyczni są nie doceniani w bozamecie jak i w całej Polsce a jak już są to nieliczne firmy jak i ludzie. Nie mam papierów jest śmieć
on siedlce 2017-05-18 15:33
Widze za na forum jest taki sam syf jak i na zakladzie :)
3
Tralalala 2017-05-23 20:36
Ta sami podpierdalacze na produkcji pracuje Patryk Szla... i sam slyszalem jak do biurowego napierdalał na kolegów jego też pozdrawiam hahaha
pracownik sadaed 2017-06-03 14:37
Nazwiska juz leca niezle sie dzieje, ale dobrze nie kazdy wie kto jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Pracownik "gówno was to obchodzi" 2017-06-10 16:46
Jesteście wszyscy zajebiści, a ja wam powiem jak to widze. Przykładowo jestem właścicielem, wchodzę na goworka, czytam, czytam, widzę że żadnych pochlebnych komentarzy i sobie myśle, po hu.. mi to. Zapier...am, staram się aby ludziom było lepiej, ale tylko widzę pier... głupot i wyzwiska. Mam swoje lata i po co mi się użerać, chce spokoju. Sprzedaje firmę. Wtedy jeb 500 osób na bruk, 500 rodzin ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] problem i dopiero wtedy się zaczyna. A dlaczego, tak źle się nie pracowało, wypłata na końcie na czas. Może [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] znajdą się i tacy co napiszą parę rzeczy jak jest w rzeczywistości. Na razie do 95% piszących. PIERDOLCIE SIĘ.
2
słoneczko 2017-06-10 18:03
Praca teraz jest bez problemu. Pracowników z kwalifikacjami nie ma wiec ten stary własciciel firmy ma problem
3
Kas 2017-06-11 07:45
A ja myślę, że tu płacą za pracę, jaka praca taka płaca, jest dużo wielkich fachowców a suwmiarki nie umieją trzymać, a co dopiero jej użyć. Kierownictwo tak jak wszędzie, są ludzie mądrzy bagażem doświadczeń i tacy co przychodzą aby 8 godzin zaliczyć, a te czasy chyba już za nami. Żeby utrzymać się na rynku firma musi się rozwijać, przynosić dochody bo na kredytach daleko nie pojedzie.
Pozdrawiam wszystkich z Sucharskiego, kiedyś tam pracowałem, do dzisiaj mam kontakt z wieloma ludźmi, zarówno kierownicy jak i pracownicy są tacy, że można z nimi zrobić wszystko, i są tacy że lepiej z nimi nie mieć kontaktu, przynajmniej człowiek się nie zdenerwuje.
2
szukam 2017-06-13 19:12
A co mysliscie o Utrzymaniu Ruchu w bozamacie warto aplikowac?
2
obecny pracownik 2017-06-15 00:18
a ja osobiście uważam, że Bozamet jest najprężniej rozwijającą się firmą w Siedlcach i warunki pracy są akceptowalne. Jeżeli komuś nie pasują, to przecież można odejść i iść gdzieś indzie. Nie znam prywatnych zakładów, w których byłyby wypłacane premie na święta, dzień dziecka i premia roczna "trzynastka", nie wspominając już o normalnych UMOWACH O PRACĘ i wypłacaniu całej kasy na konto, bez kombinowania od stołem. Jak ktoś podchodzi ambitnie i się angażuje, a nie tylko patrzy jak by tu poleżeć lub posiedzieć to ma szanse, że ktoś go wyłapie i doceni lub awansuje. NIKT TUTAJ NIE PŁACI ZA SPANIE. Szef i Szefowa normalni ludzie, typowi właściciele, którzy kiedyś też pracowali jako fizyczni, ale udało im się i mają to co mają, a co za tym idzie mają prawo wymagać i egzekwować od pracowników pełnego zaangażowania. Z tego co wiem nawet w ostatnim czasie pracownicy dostali nowe ubrania wraz z usługą prania, także chyba dbają o pracowników i wizerunek firmy
7
prawdziwy 2017-06-16 13:20
Potwierdzam! Pracuje w Bozamecie od poczatku wykupu zakladu FSO. Super praca zarobki adekwatne do roboty. Polecam Firme BOZAMET
5
szukam 2017-06-16 13:22
A jak praca na utrzymaniu ruchu? Jakie zarobki ? warto aplikowac?
3
polecam 2017-06-17 02:12
jak najbardziej polecam, jedna z lepszych firm w regionie
5
Stary ale jary 2017-06-21 20:30
Mam swoje lata i pisze jak jest, pracuje już tu parę lat i nie wylewam swoich żali jak młodzi którzy biegle poruszają się w mediach i za "posprzątaj po sobię" obrażają na forach. Współczynnik pracujących a zwalniających się mówi sam za siebie i z wielką przewagą dla pracujących. Są pracownicy którzy od ponad 20 lat wychodzą codziennie z domu i idą do pracy gdzie wiedzą że za uczciwą pracę dostaną uczciwe pieniądze. I właśnie z szacunku do tych osób mam szacunek do właściciela.
2
Ja 2017-07-08 18:54
Myślę że sporo już pracowników w firmie dostało szansę na rozwinięcię swoich umiejętności, są oczywiście ludzie którzy za małą chociaż uwagę będą wylewać swoje żale ale obserwując gowork u innych pracodawców jest to samo. Rynek Siedlecki nie jest już tak ciekawy jak sprzed lat więc uczny się dbać o to co mamy. Na pewno za jakiś czas ktoś przeczyta mój wpis i napisze że biurowy ale trudno tak to wygląda i będzie wyglądać. W tych czasach łatwo obnosić się fałzem zresztą, wystarczy przykład facebooka, są ludzie którzy mają 1000 znajomych ale z 3/4 osób się nie lubią. Tylko pamiętajmy, nagatywne wpisy na facebooku pozbędą Cię znajomych a nie uczciwego pracodawcy.
1
Paulina 2017-08-08 18:40
@Ja możesz opowiedzieć, czy w firmie istnieje dość jasno zarysowana droga awansu? Ścieżka rozwoju to bardzo ważny element zatrudnienia dla młodych pracowników. Stanowi motywacje do pracy na co dzień, a dodatkowo też przywiązuje do firmy na długo.
Ja 2017-08-10 18:08
Myślę że tak, sporo pracowników zostało dosłownie wyciągniętych z produkcji i w ten sposób zmieniły się ich cele zawodowe. Istnieje takze mozliwosc rozwijania umiejętności poprzez szkolenia. Jeśli się pokaże że coś się potrafi i jest się w tym dobrym, awans, jak najbardziej.
Paulina 2017-08-20 15:03
@ja a o jakich szkoleniach dokładniej mówisz? Możliwość rozwoju - czy to wynikająca z awansu, szkoleń, czy też po prostu z dostępu do nowych technologii - to bardzo zachęcająca perspektywa. Coraz więcej pracodawcy chcą inwestować w rozwój pracowników, bo on bezpośrednio prowadzi często do rozwoju firmy.
Jackowski 2017-08-21 01:01
Sporo pracowników? Nie przesadzaj. Znam dosłownie jedną osobę co awansowała, jest chłopak kumaty a nie było kogo to wzieli. Chociaż i tak trochę po awansie jak to zwykle bywa wyżej sr.. niz d.. miał.
A reszta awansów to za gumowe uszy i mycie felg na parkingu ..
Zostaw swoją opinię o Bozamet - Ujrzanów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bozamet