brak logo

Bozamet

Ujrzanów

Opinie o Bozamet

Benio 2016-12-05 13:20
Ale o kim mówisz ? Chyba przecież nie wszyscy ?
Szczery 2016-12-09 20:31
Firma dziad i tyle!
4
WolnyJeździec 2016-12-12 20:10
Oszuści! Oszukują na wypłatach za prace! Człowiek summiennie pracuje, a na koniec takie podziękowanie i to miesiąc w miesiąc!! Nadgodziny liczą jak chcą! I nikt nie dba o moje i innych zdrowie. Ludzie uciekajcie stąd, potrują wkońcu nas wszystkich, sino na hali ze nic nie widac, az ciezko oddychac! Gdzie jest PIP i ochrona środowiska!!!!!!!!!! Czy nikt naprawde tego nie kontroluje??!!!!
5
Szczery 2016-12-14 12:12
Potwierdzam na hali siwo od dymu, az czasami zaczyna bolec głowa. Truja nas na potege. Ludzie uwarzajcie, bo za takie zarobi nie wiem czy jest warto. Jesli chodzi o wynagrodzenie to prawda, oszukuja na nadgodzinach ( płaca jak chca nikt tego nie rozumie). Totalna żenada. Myśla ze jak pracownik fizyczny to mozna z niego robic idiote. A gdzie PIP i Sanepid to nie mam pojecia. W sumie to polska. Zalezy wszystko od koperty. Nie polecam uciekajcie jak najdalej.!!
3
Spawacz 2016-12-20 18:54
Pracuje w tej firmie firmie.
Kilka uwag;
1.brak wentylacji, na hali bywa jak we mgle
2. Problemy z ubraniem roboczym (brak zimowych ubran, problemy z wymiana starych ubran na nowe.)
3. Czeste problemy z brakiem podstawowych narzedzi
4. Wyplaty zazwyczaj na czas
5. Chamskie i cwaniackie kierownictwo ( pozdrowienia dla pana Wojtka R.)
6.Dyrektor ogolnie wporzadku chociaz potrafii niedotrzymac slowa.
7. Ludzie w wiekszosci wporzadku i atmosfera jest dobra.
8. W tej firmie lepiej nie choruj (chyba ze na urlopie)
9. Nie wiadomo jak liczona jest wyplata (co miesiac wychodzi inna stawka netto za godzine pracy) zwlaszcza nadgodziny, niestety nie daja zadnych kwitow skad wziela sie nasza wyplata a pani z kadr zawsze przedstawi to w taki sposob ze i tak wyjdziesz zielony.
10.Braki kierownictwa na szczescie poprawiaja ogarnieci majstrowie (np. Boczek i borowiec- czasami draznia ale przynajmniej wiedza co robia i da sie z nimi dogadac)
11.Co do zarobkow kokosow nie ma, zwlaszcza na poczatku ale jak sie popracuje pare lat to nie jest zle. Najlepiej z pracownikow fizycznych maja chyba spawacze na konstrukcjach (wiem ze miedzy nimi a spawaczami z innych dzialow bywa spora roznica stawek.
12. W okresie zimowym nie przestrzega sie zasad bhp dotyczacych min temperatury na hali.
13. W sumie to wogole czesto zasady bhp sa lamane.
Podsumowanie:
Niby duzo wad ma ta firma ale nie zapominajmy ze mieszkamy w polsce, zawizc i zazdrosc oraz nie liczenie sie z drugim czlowiekiem to norma wiec musze przyznac ze sa duzo gorsze miejsca pracy i w sumie nie jest tu tak zle a gdyby zmienili pare osob i rzeczy mogliby stworzyc naprawde fajna firme. Najlepiej gdy sam sprobujesz.
staryPracownik 2016-12-23 18:53
Powiem tak w kilku słowach Prezes spoko gość ale niech wkoncu zacznie patrzeć na tych dyrektorów i kierowniczkow na Sucharskiego!!!! Doprowadza go do ruiny a po drugie BHP itp kłaniają się syfffff o halach nie wspomnę jak w filmie mgła! Zarobki w miarę ale nadgodziny liczą jak chcą, a nie wspomnę ile dostaliśmy pod choinkę ;p wypełnij druk to może Ci dadzą ;) wesołych świąt
Rafał_ 2017-01-02 15:27
W moich oczach to ten zakład chyli się ku wielkiemu updakowi. Po prostu nie mają pomysłu na prowadzenie tak dużej firmy, a do tego zatrudnia się ludzi na stanowiska kierownicze bez odpowiednich kwalifikacji.

Nie przestrzega się kodeksu pracy i bhp - i to nie móię o delikatnych potknięciach, tylko po prostu oni maja na to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
4
KoloX 2017-01-16 02:18
Pracuję już kilka lat - nie rozglądam się nawet za czymś innym tylko po prostu się przykładam.
Kierownikiem nie jestem - ale w banku po tym jak zobaczyli moje wypłaty stwierdzili że jak na siedleckie warunki to muszę nim być. Lizusostwa uprawiać nie będę ale z mojej perspektywy jak ktoś solidnie wykonuje obowiązki to naprawdę zarabia dobrze (i godnie). Początki były może i trudne ale teraz jestem bardzo zadowolony że nie przyszło mi do głowy się wtedy stchórzyć i zwolnić. Jeśli ktoś tylko ma oczekiwania to może mu się nie podobać. Niezły jest wpis z tym zamiataniem - mogło tak być.
ex skrawanie 2017-01-18 07:40
Trochę tam pracowałem i szczerze nie chce mi się wierzyć w wypłaty " kierownicze" :).
Zależy jak kto na pracę patrzy, czy mu odpowiada i czy chce zastygnąć w miejscu.
Ja stchórzyłem, tzn może nie stchórzyłem a zaryzykowałem, może praca zła nie była (są gorsze) ale ta atmosfera, zastraszanie, namawianie na soboty za które i tak nie wiedziałem jak będa zapłacone ( przy dobrych wiatrach wychodziła normalna dniówka, już nie mówię o 50 kach bo to fantazja).
Zaryzykowałem i nie żałuję nic a nic.
Były pracownik 2017-01-18 19:05
Odszedłem z Bozametu i jestem szcześliwy. Zarobki śmieszne , jesli komus odowiada wypłata w granicach 1400-2700 to zapraszam do tej niby "FIRMY" .Na hali zarobki max do 2700 ( fizyczni) ale to trzeba zapieprzac nadgodziny.
Kłamliwe soboty i nadgodziny. Brak BHP podkreslam BRAK a nie jakies tam małe łamanie!! Kierownicy (bynajmniej na FSO) tragedia tłumoki bez wiedzy. Bez pracownikow nie dali by rady noc zrobic. Idz zrob i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] go to obchodzi jak masz sobie wszystko załatwic. Generalnie ta firma to jakis kawał. Omijac z daleka , no chyba ze masz noz pod gardłem to idz i zarob na chleb, ale na nic wiecej nie licz. Pamietajmy ze samym chlebem nie mozna zyc!
Pozdrawiam wszytkich pracownikow.
8
Frank 2017-02-16 14:08
Czy to prawda, że Bozamet ma problemy finansowe z powodu nietrafionej inwestycji w dawne FSO?
7
zxcv 2017-02-27 15:25
prawda prawda, nie płacą też faktur za zakupiony towar do tego stopnia, że firmy nie chcą realizować kolejnych zamówień.
ogólnie firma ma potencjał ale nie z takimi ludźmi, prezes zbytnio im ufa, a jest to niestety firmia polegająca na podpierdalaniu i smarowaniu. Szkoda, bo dużo dobrych pracowników przez to odchodzi a zostają "kumple", "szwagry" itp. dziadostwo. Kto tam pracuje to wie o kogo chodzi i kto najbardziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liże (M.K to chyba numer jeden) :)
Ta firma nie może upaść bo gdzie taki zbiór kretynów się podzieje na siedlcach ? Już ktoś wcześniej wspominał, że bozamet przygarnia tych co nie chciały/zwolniły inne firmy.
Prezesowi życzę aby przejrzał na oczy, póki jest jeszcze co ratować, aby zaczął słuchać zwykłych ludzi a nie tych swoich pajaców "zarządzających".
5
XYZ 2017-02-28 16:43
do ZXCV - skoro tak dobrze znasz tę firmę i tyle o niej wiesz tzn. że w niej pracujesz.... A skoro tam jeszcze jestes ( lub właśnie wyleciałes/ - aś) tzn. że we własnej osobie jestes jednym z tych kumpli lub innym DZIADOSTWEM.... a to znaczy ze Bozamet przygarnął cię bo inna firma cie nie chciała lub wy...bała.... I gdzie teraz taki KRETYN/-KA sie podzieje...?
Zdzich 2017-03-01 08:37
ZXCV jak masz problem z finansową stroną i wypisujesz bzdury ,nie bądź anonimowy,przyjdź i zapytaj.
No właśnie zostają tacy kretyni i bezmózgowcy jak ZXCV.
Pracownik 2017-03-01 09:52
Ja z kolei polecam prace w tej firmie. Atmosfera miedzy pracownikami na hali jest bardzo dobra, zdażaja sie wyjatki ale to jak wszedzie. Są ludzie którzy trochę zbyt sie wywyższaja, myśląc co to nie oni.
- czasami bywaja napiete sytuacje "na ostatnia chwile".
-zarobki mogły by być troche większe.
-zadymienie hali na zpp czesto takie, że świata nie widać
-problem z ubraniami
-często skakanie od jednego zajęcia do drugiego
-bywają problemy z dostaniem narzędzi do pracy(tych podstawowych)
-z kierownictwem zazwyczaj da się dogadać, ale coś załatwić dla siebie to najlepiej samemu
W sumie to wszystko zostalo opisane juz wczesniej i to kilka razy.

PS. Niektóre opinnie to chyba sam zarząd tutaj pisze broniąc nie wiadomo czego, a to są zwyczajnie opinnie pracowników.
Pozdrawiam z hali zpp ;)
Frank 2017-03-01 15:27
Dzięki za info ZXCV, pytanie zadałem na podstawie rozmowy ze znajomym z Bozametu, który nigdy nie narzekał, a teraz jest mocno zaniepokojony i mówi o braku zleceń i archaicznym parku maszynowym. Widzę, że coś jest na rzeczy, bo i zaangażowani obrońcy natychmiast się pojawili.
P.S. z tą atmosferą musi być coś nie tak, pewnie za dużo smogu! :-)
4
Aktor :-D 2017-03-01 16:11
Uderz w stol, nozyce sie odezwa.

W tej firmie Bareja mogłby nagrac dobrą komedie jak za PRL-u ;) byłby prawdziwy hit !
4
Miro 2017-03-02 14:32
Andrew B. dalej pracuje?
Pracownik 2017-03-02 16:00
Po xyz i zdzich wlasnie widać jacy ludzie tam pracuja na wyzszych stanowiskach ;) banda idiotow i nic poza tym. często są wydawane takie polecenia, że nie wiadomo czy śmiać sie czy płakać. Najlepiej zwyzywac na forum publicznym pracowników za swoje durne zachowanie ;) panie M. (Imie) jak uważasz, że jesteś taki hop do przodu to uważaj aby pewnego dnia Ci z tyłu nie zabrakowało cwaniaczku ;)
4
Były pracownik 2017-03-03 06:46
A ten śmieszny kierownik utrzymania ruchu nadal tam pracuje?
Lech Premium 2017-03-04 09:48
Szanowne Panie i Panowie

Zaznaczam, od razu, że nie pracuję w biurze tylko na produkcji razem z Wami i mam radę życiową dla wszystkich niezadowolonychżyło się lepiej:

pracę w każdej firmie powinno się traktować jak tylko i wyłącznie miejsce do zarabiania pieniędzy. Miejcie świadomość cały czas w głowie, że biznes prowadzi się tylko dla własnego zysku, a nie Waszego - my jesteśmy tylko narzędziami uwiązanymi na etacie tak jak w każdej innej firmie i na tym to polega. Przychodzisz robisz swoje nawet najgłupszą rzecz jaką ci powiedzą (z wyjątkiem rzeczy które zagrażają bezpieczeństwu - tu masz obowiązek odmówić i nikt ci nic nie zrobi jak uzasadnisz to racjonalnie), kończysz i wychodzisz, nie wnikasz co się tam dzieje jak nie świadczysz pracy - jesteś dzięki temu zdrowszy i mniej sfrustrowany. Jeśli chcesz mieć wpływ na wszystko i sam chcesz rządzić musisz otworzyć własny biznes. Takie są reguły gry.

Firma jaka jest taka jest ale daje pracę w regionie. Zarobki to indywidualna sprawa i jak się dogadasz i zgodzisz za to pracować to tak masz. Nikt nikogo na siłę nie trzyma i można bez problemu znaleźć inne zajęcie, a nie wylewać tu swoje frustracje anonimowo. Jedyną osobą która może coś zmienić jest sam Właściciel i z nim musicie rozmawiać o ewentualnych nieprawidłowościach - tylko trzeba mieć jaja aby się odezwać, a jestem pewny, że dla każdego znajdzie czas. O wielu rzeczach po prostu nie wie i wiedzieć nie będzie, zatrudnia ludzi aby za niego wiedzieli i rozwiązywali problemy - skoro ich trzyma to znaczy, że mu pasują, proste.

Pozdrawiam i więcej spokoju życzę.
Pogoda idzie to i sezon depresyjny powoli mija :)
1
jasne pełne 2017-03-04 21:18
jakbyś pracował na produkcji to o 9.48 w sobote byłbys na hali. Jesteś cwaniaczkiem z biura, który ma weekend i lekkiego kaca po piatkowym piwku, a twoje wypocinki wskazuja ,ze polizałeś ciut zarządzania, ale dyplom masz najwyżej z tróją. Własnie przez takich jak ty , co mają o sobie wielkie mniemanie, ale tak naprawde sa miernotami, pracuje sie tak jak sie pracuje
4
konstrukcyjny 2017-03-05 20:55
W biuże same ziomale szefa a na pile koles co ci sie w oczy uśmiecha a potem w wekendzik podpie... Pracuje już pare lat a wszystko o mnie wiedzą, przypadek.
HGW 2017-03-06 17:07
Nie znam drugiej takiej firmy która wyciąga ludzi np. z produkcji i daje im szanse, nie zawsze jest pięknie ale zawsze do przodu, może być że raz pisze produkcja a raz biuro, ile ludzi tyle zdań, widzę że nastroje są takie jak promocje w biedronce, jedni się cieszą że taniej coś kupią, drudzy że sklep gów... się pozbywa chociaż i tak to kupią. Najwięcej mają do powiedzenia Ci co naj krócej pracują a najgorszą opinie mają najstarsi pracownicy. No i hu.. no i cze.
żartem...a jednak serio :( 2017-03-07 00:43
Super firma !!! jak już ktoś wyżej wspomniał, dają fajne mydełko delikatne dla skóry !! Co niedziele szybko je sprzedaje na rynku w Zbuczynie takie dobre i pożądane przez innych ! :)
ubrań i butów nie dają ale jak to polak, sam wykmini :) Jak już kupią nowe ubrania z raz na 2 lata to na hali panuje coś jakby świąteczna atmosfera :)
a co do wypowiedzi, że można do prezesa iść porozmawiać to tak, owszem znajdzie czas :) ale czasami odpowiada aby tylko jak najszybciej spławić jak jakiś temat nie wygodny :)
A biuro to chyba pisze te z zpp, zgrana paczka "śmieszków" :)
2
Respect 2017-03-07 09:30
Za dużo piwa pijesz kolego.
4
Huston 2017-03-07 09:39
Przez odsłoniętą kurtynę idiotycznych kosmicznych reklam na autach NIEKTÓRZY AKTYWIŚCI ODLECIELI W KOSMOS. Halo! Tu ziemia! Mamy problem;)))
5
Byly 2017-03-07 16:28
Firma żenada a w szczególności kierownicy z zpp. A ten z utrzymania ruchu to ....... śmieszny tylko z gęby taki jego plus
3
ZPUJ 2017-03-21 20:56
Ś.P. K. L.
WIELKA STRATA - tyle lat.
5
Paulina 2017-03-30 15:43
@Byly, proszę o komentarze na temat pracy w firmie, a nie poszczególnych pracowników.
3
KP 2017-04-16 10:29
Szanowni Państwo!

Wszystkich pracowników, którzy są bezwzględnie niezadowoleni z pracy informujemy, że w firmie BOZAMET nie ma przymusu pracy.

Serdecznie pozdrawiamy
kosmonauta 2017-04-19 15:30
Biuro się odezwało ? :)
Tutaj chodzi o wyrażenie opinii na temat pracy w firmie jak i atmosfery jaka tam panuje a nie czy jest przymus pracy czy nie ;] no ale cóż widać jaka firma po odpowiedziach ludzi z biura (zasłużonych za podpier****) a bardzo łatwo wyłapać które to są.
ps. gdyby nie Ci ludzie to by tej firmy wcale nie było bo ktoś chyba jednak musi pracować oprócz biura, wiec trochę szacunku. Jak się nie podoba, że są negatywne opinie to może by coś zmienić a nie tylko komentować na forum ?

5
Pracownik 2017-05-10 01:07
Chciałbym się zwrócić do Panów korzystających z toalety. Zostawiajcie po sobie porządek, bo jak czuję smród lub widzę mocz w muszli, a co gorsza zapaskudzony kibel, to mi się nie dobrze robi. Ciężko użyć szczotki? Ciężko spuścić po sobie wodę? Wytrzeć deskę papierem lub chusteczkami? Peta wyrzucić do muszli lub kosza? W domu też tak robicie? Zacznijcie o siebie dbać, a BOZAMET proszę o zainteresowanie się tą sprawą i regularne sprzątanie szatni i toalet, oraz systematyczne uzupełnianie papieru toaletowego.
I dobrze by było, gdyby to robiła firma sprzątająca, a nie wykorzystywać do tego kobiety, które są zatrudnione do pracy na produkcji a nie do sprzątania tych smrodów.
1
pracownik 1111 2017-05-10 17:19
to te brudasy z biura tak sraja. A.P sam słyszałem jak walił w kiblu :D
1
Riki tiki 2017-05-11 07:43
Trzynastki były. Znajdź teraz jeden z drugim firmę która daje wypłatę za free. A do tego na święta po prawie 400zł.
A jak nie pasuje to wypier...
Do stodoły i tam je...ć po 12 Godz na czarno i wyjdzie 300zl więcej na miesiąc
1
pracownik 1111 2017-05-11 07:58
co ty pieprzysz... FIRMA DZIAD> ZASRANCU!!
2
Riki tiki 2017-05-11 08:49
Sam jesteś dziad. Podejrzewam że jesteś z tych którzy chcą brac kasę za leżenie i ci nie pasuje. Wymień firmy w siedlcach w których jest lepiej i uzasadnij. Myślę że huj.... Wymyślisz.
A.wiec ściśnij pizd...e i dalej chowaj się po kiblach i licz na to że dziesiątego dadzą Ci 5 tyś.
Paulina 2017-05-11 10:28
@Pracownik, polecam zgłosić swoje uwagi w takiej sprawie bezpośrednio do przełożonego.
Pracownik 2017-05-11 21:52
Nie wiem, czy by to coś pomogło. Przełożeni na pewno wiedzą o sytuacji jaka panuje w WC. Pozdrawiam.
Riki tiki 2017-05-12 08:23
Normalne pieniądze ile mają płacić za 160 godz pracy. To nie wina bozametu że tak zarabiamy tak to już jest w tej Polsce. Robol ma 2- 2.5 tys i wyżej nie podskoczysz. Ja też bym chciał mieć 5000zl na.miesiac albo żeby ceny w.sklepach.i.na.stacjach było o połowę mniejsze. Ale niestety tak nie.jest i nigdy nie.bedzie.
Czy to Bozamet czy inna firma np; w Radomiu Częstochowie też nam nie napłacą.
A druga sprawa to wolę w bozamecie zarabiać 200 zł mniej ale mam pewność że każdego miesiąca mam wypłatę.
pracownik 1111 2017-05-13 07:56
a co powiesz o okradaniu w nadgodzinach? braku ubran? syfie w szatniach? mgle na hali?
Riki tiki 2017-05-13 22:35
Często tak jest z tymi nadgodzinami że poprostu majster nie wstawi kilka godz i wychodzą kwiatki. Tego musimy pilnowac.
Ja tam mam kilka kompletów i więcej nie biorę bo i tak w tym nie chodzę.
A co do mgły na hali to fajnie jakby był jakiś wentylator który co raz przegoni syf. Szczególnie w chłodne dni jak drzwi są pozamykane.
Pojeba...ny kraj 2017-05-13 22:55
Jak czytam niektóre opinie to widzę że ludzie chcą pracować w jakies idealnej firmie. Gdzie jest kilka tys na miesiąc czas na kawkę ciasteczko pogadać itp. Tak możemy mieć jak założymy własną firmę i bedziemy mieli bardzo dużo szczęścia że się uda.
Radzę wam wszystkim zainteresować się na czym można dorobić a Bozamet traktować jako główne i pewne źródło kasy. Dorabiajać 1 tys będzie nam łatwiej funkcjonować
1
muszla 2017-05-15 14:10
W "starym" zakładzie na ujrzanowie są już deski w toaletach?
Tam to było rozwiązanie, podejrzewam że zdjęte żeby za długo nie przesiadywać, bo niewygodnie :). Brak w jednym, dobra poniszczona, połamana ale we wszystkich?
1
Pojeba...ny kraj 2017-05-16 06:40
Co wy z tym sraniem najważniejsza rzecz w życiu czy co? Walisz kloca i wychodzisz jaka to przyjemność siedziec w kiblu. ? A jak nie to do domu trzeba nosić balast i usiądziesz sobie na desce
załoga 2017-05-16 15:53
jest taki jeden co (przynajmniej kiedyś) nosił balast właśnie do pracy.
Obrońcy jak zwykle aktywni ? Pracuj w bozamecie i sobie gdzieś dorób ? Śmieszny jesteś...jakby płacili lepiej to i by ludzie bardziej się angażowali, a tak to chyba 90% ludzi to tylko "aby od siebie". Lepsza płaca była by z korzyścią dla obu stron.
Co do kibli to fakt, co tam trzeba robić, że ślady po butach są na desce/mocz na podłodze/umazana muszla albo w ogóle dryfująca "dwójka"...
Obrońcy może niech nie fikają tak tutaj na forum bo w końcu ktoś się wkur... i zgłosi gdzie trzeba wszystkie braki i zadymienie hali, a wtedy tak śmiesznie nie będzie i żaden odważny nie wyskoczy do załogi z tekstem "rób w chlewie a jak mało to sobie dorób"...
1
Riki tiki 2017-05-16 17:22
No jeśli ktoś chce mieć więcej i chce pracować w bozamecie musi gdzies dorobić. Ewentualnie robić codziennie kilka godz dłużej. Obrońcą nie jestem. Sam zarabiam 2 tys ale są zobowiązania itp więc się robi a w między czasie pare zł się dorabia.
Pracownicy fizyczni są nie doceniani w bozamecie jak i w całej Polsce a jak już są to nieliczne firmy jak i ludzie. Nie mam papierów jest śmieć
on siedlce 2017-05-18 15:33
Widze za na forum jest taki sam syf jak i na zakladzie :)
1
tralalala 2017-05-21 15:18
na szczęscie miroslaw Kanie.... zlizuje ten syf, pewnie i kupe ma na zębach od lizania [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] właścicielom...a w podpierdalanie zbiera najwyższe noty... tak to jest jak pracownik niższego szczebla trafia do biura... pozdro mireczku.
ogólnie pozdrawiam zakład, bo jest dobry, tylko ludzie z biura to ku*** które wylewają jakieś żale za swoje niepowodzenia na pracownikach z produkcji.
1
Tralalala 2017-05-23 20:36
Ta sami podpierdalacze na produkcji pracuje Patryk Szla... i sam slyszalem jak do biurowego napierdalał na kolegów jego też pozdrawiam hahaha
Zostaw swoją opinię o Bozamet - Ujrzanów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bozamet