brak logo

Stolarz

Qospan

Opinie o Stolarz

anonim 2011-07-27 23:17:46
jo w tyj firmie robia 8 lot a mom ino 10,50 brutto.[usunięte przez moderatora]podwyżki są ino do lizusów i kapusiów. a w biurze robia nieuki. zero profesjonalizmu. Jedyn wielki nepotyzm. Wielcy specjaliści od marketingu, kadr, sprzedazy. Kuzyni, żony braci, siostry i sąsiedzi. [usunięte przez moderatora]
po holandii :( 2011-07-28 09:19:35
kolego "ROBOL" - to jak ci tak źle to przecież możesz się zwolnić i jechać do raju w holandii - tam na ciebie czekają!!
www 2011-07-28 12:43:20
kolego nie dziwie się że pracujesz 8 lat i 10.5zł na h za takie wysławianie się[usunięte przez moderatora], nawet bym ci 5 zł nie dał..
Robol 2011-07-28 16:29:40
Trzy tysiące!!! Chyba za dwa miesiące z góry,takie są realne zarobki w tej firmie.Praca w obecności kilku kamer i notoryczne uwagi dotyczące pracy to chleb powszechny.
kijanka 2011-07-28 17:02:49
Na urozmaicenie pracy nie można narzekać w ciągu 8 godzin można zaliczyć kilka stanowisk pracy PORAŻKA TOTALNA KADRY
KIEROWNICZEJ ludzie oderwani od pługa nic sobą nie reprezentujący ,bardziej interesują się pracownikami niż pracą ,efekty widać na każdym kroku.
sam 2011-07-29 16:33:53
Jak by wszyscy byli tak wykształceni jak ten kolega(Yo!) to kto by był tym wołem do charowania!!same magistry i Inżyniery od siedmiu boleści!!! powinniscie nas traktować z szacunkiem że są tacy ludzie z naszym wykształceniem jak my za 10.5 godz bo skąd by sie wzieły te LEXUSY!!! pozdrawiam!
yes 2011-07-29 20:04:13
Zawsze jest wyjście, jaki ci firma nie pasuje to po co w niej pracujesz, znajdź sobie lepszą i daj znać, czy w ogóle takie są albo tak jak piszę Yo otwórz swoja firmę i zobaczymy jak ci pójdzie
robol 2011-07-29 21:06:25
najlepiej jest powiedzieć jak się komuś niepodoba to wiemy gdzie są kadry nie raz tak słyszymy czy wy nie rozumiecie że my po prostu chcemy godnie żyć , wnioskuje z tego co piszesz że nie musisz się zastanawiać jak utrzymać rodzine za 1500 zł , wszystko idzie w góre oprócz naszych wynagrodzeń my naprawde nie żądamy cudów tylko godnego życia no ale syty głodnego nigdy nie zrozumie.
yes 2011-07-29 22:17:18
przecież nikt was w Kospanie nie trzyma jeżeli uważasz że powinieneś więcej zarabiać to proszę bardzo poszukaj firmy która zatrudni cię na lepszych warunkach i na lepszej płacy, piszecie tak jakby była to firma jedyna w której "musicie pracować za marne pieniądze"
anonim 2011-07-30 14:02:39
Mój błąd w Tej firmie no ale to było dawno,jak ktoś napisał na szczęście to nie jedyna firma na tutejszym rynku pracy.A sam sie wygadałeś że pracujesz w tej firmie i napewno nie jak robol bo jak piszesz \"produkujemy\".No tak lizusy nigdy nie będą chodzic nosem w ziemie jak tankują auta na bazie itp.nie będe nikogo obrażać bo nie po to Tu piszę .Pozdrowienia Dla Rodzinnej spółki
anonim 2011-07-30 17:24:21
Wszystko to prawda,co pisze robol,niestety tak jest w Kospanie,szef nie wie co się dzieje na każdej hali,jak traktowani są pracownicy przez kierowników [usunięte przez moderatora]
Paroova Jist 2011-07-30 19:57:59
Masakra w tym Kospanie! Połowę pożyczki trzeba spłacić! Hańba!
wróżka 2011-07-30 23:07:55
do YO jesli chodzi o nowych pracowników co nauczą sie COS! do tygodnia to masz myslenie tych od siedmiu bolesci to nie teoria to praktyka a to nie to samo(niebo a ziemia) W tej firmie robi się żle jak koledzy podkładają się kłody pod nogi!! kadra na to nie reaguje bo to [usunięte przez moderatora] a tacy mają zawsze lepiej! W tej firmie nie maja więcej na godz. Ci co dobrze pracują ale ci co liżą! ZERO motywacji do pracy. MORZE COS SIE ZMIENI!!! po tych APELACH a starzy pracownicy nie zrobią tyle bubli co nowi bo mają troche pojęcia o pracy.a nowi jadą bez przerwy bo sa wystraszeni i nie patrzą na wymiary tylko sztuki się liczą a ordynatorzy nie mają czasu sprawdzać jakości bo muszą się wyspać albo slinić się nad młodymi dziewczynami. Radzę zająć się kierownictwem a skutki będą widoczne!!!! brak zwrotów!!!
kael 2011-07-30 23:57:06
@wróżka
Ty naprawdę uważasz, że obsługa frezarki czterostronnej albo oklejarki to jest jakieś poważne wyzwanie? Nie chodzi mi o jakieś ekstremalnie skomplikowane kształty, bo wyfrezowanie i oklejenie niektórych jest naprawdę trudne, ale jest parę osób, które biorą taki syf na warsztat i dają radę. Ale one się tutaj nie wypowiadają. Do oklejenia albo wyfrezowania typowych kształtów nie potrzeba jakichś specjalnych zdolności. Ile potrzebujesz praktyki, żeby obsługiwać wiertarkę przelotową, jak ktoś ją wsześniej ustawi? Jak długo trwa kurs nauki jazdy samochodem? 20 godzin? W przeliczeniu wychodzi 2,5 dniówki... A jeżeli chodzi o ilość wyprodukowanych bubli to ważniejsza jest dokładność operatora a nie jego praktyka. Sam byłem świadkiem jak jakieś buble z maszyny wylatywały a operator (z dużą praktyką) mówi, że robi, bo musi przecież coś do raportu wpisać a jak elementy wrócą na reklamację to trudno.

Ja uważam, że jak się dwie osoby kłócą, która ma gorszą/trudniejszą pracę, to wystarczy im powiedzieć, żeby sobie wyobraziły, że się zamieniają miejscami i niech uczciwie określą ile potrzebują czasu, żeby rzetelnie zastąpić tę drugą osobę na jej stanowisku. Ja idę o zakład, z każdym z produkcji, że jestem go w stanie zastąpić o wiele wsześniej niż on ogarnie moje obowiązki. Wam się wydaje, że my tylko tankujemy w zakładzie, wozimy[usunięte przez moderatora]i "przechadzamy" się po zakładzie, a obowiązków nie mamy żadnych...
Jaką odpowiedzialność wy ponosicie za swoją pracę?

Ja nigdy nie twierdziłem, że ktokolwiek z pracowników fizycznych zarabia dużo, ale takie mamy czasy, że w żadnej firmie nie jest lepiej/inaczej, co potwierdziła jedna osoba parę wpisów wcześniej.
Znajoma pracuje jako zastępca kierownika sklepu Eko na Śląsku, odpowiedzialna finansowo za kasę, za podległe pracownice, za uszkodzony/ukradziony towar, ma w domu klucze ze sklepu i kody do alarmów, za każdym razem gdy się w nocy włączy dzwoni telefon i musi iść sprawdzić a zarabia 1500 zł jak premię dostanie, bo towar się nie zdązył popsuć zanim się sprzedał. Zawsze ludziom jest lepiej tam gdzie ich nie ma..

* opinie wyrażone w moich postach są natury prywatnej i nie stanowią oficjalnego stanowiska firmy
wynik 2011-07-31 01:01:32
O czym Wy teraz piszecie,że niby część załogi się ma zwolnić albo o co chodzi.Przecież każdy chce pracować tylko człowiek w pracy ma się czuć swobodnie i bez nadgodzin spokojnie przeżyć.Jeszcze trochę ,a z załatwiania potrzeb fizjologicznych będziemy rozliczani.To prawda w wielu zakładach jest podobnie,ale może coś trzeba z tym zrobić.Najprościej powiedzieć zwolnij się ,a nie pyskuj za dużo.Kiedyś czytałem w ofercie pracy tejże firmy,że rozwija osobowość.No to ja się pytam w jaki sposób,że po 8,czy 10 latach pracy możesz się zwolnić?
Co do monitoringu,to naprawdę nie pomaga w pracy.Człowiek czuje się non stop obserwowany jak jakiś skazaniec.Chociaż tam chyba mają większą swobodę.Swoją drogą czemu w biurach nie ma kamer?A może mamy się czuć jak aktorzy
połu 2011-07-31 12:37:33
Smacznego obiadu i niedzieli spędzonej w gronie rodziny. Krótka piłka: kogo unikać? Pracuję dwa lata w tej firmie i nadal nie jestem pewny jakiego[usunięte przez moderatora] i "[usunięte przez moderatora]" unikać. Pozdrawiam roboli i pana/pani YO! itp
obserwator 2011-07-31 15:17:44
Ludzie WYnie wiecie w jakich czasach żyjecie dość że dostaniecie pożyczki połowe wam szef umoży i jest bez procentu to jeszcze ŻLE!!!!! OBUDŻCIE SIE docencie to!!!!
LOLA 2011-07-31 20:50:35
Szef nie jest taki zły w końcu kupuje samochody swoim pracownikom każdy wie o kogo chodzi.podwyżki też są...ciągle te same osoby czyli kapusie a nadgodziny mogą robić tylko wybrane osoby bo jak zauważyłam tak jest u szramy i u tego drugiego przeważnie ino panny.Ludziska nas ratuje tylko STRAJK...........................
xyz 2011-07-31 22:02:00
@ LOLA
mogłas nie wychodzić za mąż to też zostawałabyś na nadgodzinach a nie wyżywasz sie na innych - (zazdrościsz?), kto może to niech pracuje jeśli w tej firmie nie można inaczej zarobić!!! A z tego co wiem to mężatki też zostają na nadgodzinach i jakoś nie narzekają.
ann 2011-07-31 22:55:58
robie dużo nadgodzin ale jeszcze nikomu za to nie musiałam [usunięte przez moderatora] także nie wiem o co ci chodzi, a na nadgodzinach w zależności o zapotrzebowania zostają te osoby które się znają na danej maszynie, jeśli jest taka potrzeba praktycznie każdy może zostać więc nie pisz takich bzdur.
wynik 2011-07-31 23:00:09
No i zaczęło się.Zamiast kłócić się między sobą to piszcie co robić,żeby było lepiej.Przecież jak długo można robić nadgodziny.Ceny w sklepach idą do góry to znaczy że trzeba robić więcej nadgodzin.To jest bezsensu.
A to że pożyczki są umarzane i w ogóle są środki na nie to chyba dobrze.Na pana prezesa nie można znów tak narzekać,bo są gorsi.
YO! 2011-08-02 13:40:57
1.Do maskowania IP z poziomu Windows można użyć np. Steganos Internet Anonym Pro (warto używać przy stałym IP)
2. Neostrada ma zmienne IP, więc trzeba dużo zachodu, żeby uzyskać od TP informację czyje było w konkretnym czasie (data i godzina) konkretne IP. Portal GoWork niechętnie zresztą udostępnia adresy IP swoich użytkowników. Dzięki temu mają takie soczyste wpisy ;)
3. Oto co napisałem w poscie 2011-07-30 19:12 ...poczucie anominowości w necie to złudne uczucie... Więc nie piszę nic (tutaj ani nigdzie indziej), czego bym się musiał później wstydzić.
4. Dlaczego powinno mnie martwić, że wolność słowa już nie potrwa długo??? Nie nadużywam (w mojej ocenie) wolności słowa, co tak chętnie mi zarzucasz, chociaż parę inwektyw od Ciebie w moją stronę poleciało, hipokryzja?
5. Posiadasz dyplom z psychologii społecznej? Szacun! Bardzo błyskotliwa diagnoza. Masz może jakąś radę dla mnie - coś czym mogę wyleczyć moją świeżo zdiagnozowaną przez ciebie przypadłość czyli frustrację. Podejrzewam, że na mój prymitywizm to już raczej za mojego życia lekarstwa się nie doczekam...
6. Określenie kogoś prymitywem, czyli określeniem mającym jednoznacznie pejoratywny wydźwięk bez podania argumentów to jednak raczej próba obrażenia interlokutora, niż obiektywne określenie poziomu jego inteligencji. Musisz się na co dzień otaczać członkami MENSY, skoro w miarę sensownie i logicznie wypowiadająca się osoba, starająca się pisać bez błędów gramatycznych i ortograficznych (między innymi przez szacunek dla czytających osób), oraz potrafiąca wyrazić swoje zdanie, zostaje uznana przez Ciebie za prymitywa.

Pozdrawiam.

YO!
anonim 2011-08-02 13:45:14
wszystko jedno ,każdy musi zarobić na chleb,ale nie narzekajcie tak wszyscy
anonim 2011-08-02 18:10:32
@yo!
Napisalem to do użytkownika lol.Przykro mi jeśli cie tym urazilem.
ja 2011-08-02 20:08:40
Ale jajca! Atmosfera musi być tera na firmie jak [usunięte przez moderatora], U nas w firmie wprowadzono skrzynkę uwag anonimowych przy wejściu, może to pomysł i dla was. Choć pewnie takie kablostwo by się rozwinęło że hu hu. Może przeprowadźcie wśród pracowników anonimowe ankiety- nosz z taką atmosferą to ja współczuję...
ann 2011-08-03 19:07:40
w pełni sie zgzagam , atmosfera jest taka że można siekiere powiesić, ludzie są już tak zdesperowani że czepiają się siebie nawzajem
bolec 2011-08-08 10:01:13
no prosze widza że wy tyż żeście zaczli się chwolić jak super jest w waszym Kospanie i jakich "genialnych" mocie kierowników. My w Koszu to zrobiliśmy już dawno tymu.[usunięte przez moderatora]
Za porozumieniem 2011-08-10 10:13:22
Witam, znam tą firmę dobrze, powiem szczerze: pracowałem 3 lata - zapamiętałem kilka spraw: tj.
1. Właściciel - bardzo miły człowiek- nawet podawał rękę na przywitanie i dzień dobry, jak trzeba było sprawdzić wydajność maszyny to potrafił zawinąć rękawy i sam ładować na podajnik,
2. Stare kierownictwo widzę nadal twardo się trzyma-i nic się nie zmieniło poza tym że jeszcze kilku nowych awansowali ze zwykłych, niekulturalnych i z wieloletnimi problemami "z głową". Ja bym się bał powierzyć takiemu kiero pracowników, w tym jeszcze panie.
3. Wynagrodzenie było całkiem niezłe, choć na pasku swoje a w portfelu zawsze trochę więcej-ci co pracowali/pracują to wiedzą dlaczego tak się dzieje.
4. Wspominam miło piknik rodzinny, paczki na dzień dziecka, talony i kilku pracowników z którymi można było trochę "pościemniać" i pogadać o nie tylko o pracy.
5.Pierwszy rok był świetny: Ja młody pełny zaangażowani, chęci do pracy i zarobku, drugi rok tylko zaangażowanie i praca, trzeci rok tylko praca i praca ... miałem dość ciągle mało, wolno, źle, park maszynowy w kiepskim stanie-stare maszyny sprowadzone z U.E. po 2005 albo "wynalazki" i jak tu pracować w normalnych warunkach.
5. Byłem młody:) tak się czuję nadal haha i złożyłem wypowiedzenie za porozumieniem, mogłem się uderzyć w palec i przejść do biura, albo błagać Właściciela o awans ale TO DO MOJEGO CHARAKTERU NIE PASUJE takie postępowanie, choć wiem że wielu by z tego skorzystało, ale nie JA.
6. Jak kierownictwo nie potrafi prawdziwym pracownikom, którzy mają wykształcenie, ( za własne pieniądze - a nie refundowane przez Właściciela) znają ang. itp. pomóc to tylko trzeba się zwolnić.
7. Jest pewna grupa pracowników, która naprawdę ciężko pracuje za kilka złotych tylko po co to wszystko:) dla takich darmozjadów co kiełbaski, jogurciki, bananki, pomidorki, piwko kupują na śniadanie.
8.Życzę pracownikom wytrwałości a Właścicielowi trochę więcej odwagi i zrozumienia dla swoich pracowników fizycznych, którzy dobrze wykonują swoją prace i zajęcia.
9. Wiem, wiem jest kryzys ale nie ma się co tłumaczyć tylko myśleć, a nie plotkować kto z kim i za ile- porażka.
10. To są moje wspomnienia!!! Mam nadzieję że będzie dobrze i wrócą jeszcze lepsze czasy nie tylko dla Spółki ale również dla całej branży stolarskiej, meblarskiej itp. Zgodnie z hasłem ze strony internetowej Spółki: Państwa potrzeby są dla nas wyzwaniem! Kierownictwo musi Działać, Myśleć i szukać Odbiorców!!! Pozdrawiam serdecznie,
anonim 2011-08-10 13:40:42
Jak Wam wszystkim tak źle to się zwolnijcie i idźcie do Inwalido-tam się multum ludzi pozwalniało i są wolne etaty. Zobaczycie że w firmach z tej branży wszędzie jest podobnie. poza tym ludzi szuj nie brakuje nigdzie. Co do zarobków kobiet i mężczyzn poinformujcie o dyskryminacji odpowiednie służby a nie biadolcie. Każdemu się dobrze narzeka a zrobić coś z tym nie ma komu...Istny psychiatryk.
z zewnątrz 2011-08-11 23:46:08
Czytając te wszystkie opinie o firmie Kospan mam wrażenie że dzieje się tam naprawdę źle!!!.
Życzę wszystkim pracownikom cierpliwości :) natomiast zaś kierownictwu zastanowienia się nad sobą i nad tym jak poprawić relacje miedzy nimi a pracownikami!!!
A co do właściciela firmy (z całym szacunkiem) proponuje żeby osobiście zainteresował się swoimi pracownikami fizycznymi jak i również kierownictwem.
POWODZENIA!
a 2011-08-12 13:51:07
"Czytając te wszystkie opinie o firmie Kospan mam wrażenie że dzieje się tam naprawdę źle!!!."

Takie fora jak to mają taką specyfikę. Jakikolwiek zakład pracy byś tutaj wpisał do wyszukiwarki to masz tak samo. Fizyczni twierdzą, że pracują za darmo i wykonują niewolniczą pracę a kierownicy to [usunięte przez moderatora]. Punkt widzenia "drugiej strony" jest taki, że fizyczni obijają się jak mogą a wymagania finansowe mają zbyt duże, bo kryzys, bo firma jest w rozbudowie, bo inwestycje, bo coś... A prawda i tak pośrodku stoi. Wszystkim nie dogodzisz. Zawsze będą My i Oni. Szef Kospanu na pewno jest wzruszony Twoją radą. Naprawdę uważasz, że facet, który taką dużą firmę od zera rozkręcił przy udziale paru zaufanych osób potrzebuje rady jakiegoś internetowego anonima? Daj numer konta to pewnie zapłaci. Czasami dobra rada jest w cenie...
edek 2015-02-02 16:56:51
haha, no co do nazwy to prawda 100% , haha. Ale jeszcze mnie ciekawi ogólnie fakt, że nikt się do nich za bardzo nie zgłasza tak naprawdę.. mam nadzieje, że jednak firma żyje i ktokolwiek da znac na forum jak to u nich z praca jest konkretnie, no ale chyba małe szanse na to są jak sądzę. pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
hah 2016-05-18 20:44:10
to mieliście farta że trafiliście na takie ogłoszenie. Ja teraz widze tylko bardzije ambitne, bo kierownik regionalny - też wygląda ciekawie !! :))
Zostaw swoją opinię o Stolarz - Qospan
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stolarz