logo SKlep z odieżą PROMOD

SKlep z odieżą PROMOD

Lublin

Opinie o SKlep z odieżą PROMOD

Była Promodzianka naszczęście!!! 2010-01-29 12:59:10
Nie polecam ogólnie Promodu. Pracowałam w Plazie atmosfera pracy sztuczna. Presje i wieczny stres, ciągłe obserwowanie i strofowanie wielce doświadczonej i znającej się na modzie(usunięte przez administratora) która swój status zbudowała na donoszeniu i podlizywaniu się komu trzeba.
3
aga 2010-02-28 20:50:59
Ja tez pracowałam,porażka totalna(usunięte przez administratora)kierwonictwo,chamstwo,klientki sa w szoku,ze aż tak pracownice musza sie błaznić!Dziękuje Bogu,że juz nie pracuje,jestem zdrowsza,przytyłam,normalnie jem,nie w tedy kiedy (usunięte przez administratora)kierowniczka pozwoli!a najwiiększa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zewszystkich promodów jest(usunięte przez administratora)
szajskakasa 2012-07-19 19:42:00
Witam...
Dla zainteresowanych napiszę jak wygląda rozmowa na kierownika sklepu Promod:

Najpierw musisz wisiec 40 minut na telefonie z pania rekrutujaca która po rozmowie zastanowi się czy Cie zaprosić czy też nie. Jak już zadzwoni to umowia Cię na "wystepy"- rekrutacje zbiorową.
Która sklada się:
1) Test- mega głupi
2) napisz swoje wady, napisz swoje zalety, jak motywować pracowników, miła rzecz jaka Cie spotkała, przykra sytuacja, co zrobić by utarg był wyższy
4) scenki, Ty jestes sprzedawcą a osoba z która rywalizujesz o stanowisko jest klientem.
5) Scenka- pochwal pracownika, okrzycz pracownika, zmus pracownika do działania itp. itd.

Jeżeli przejdziesz do masz spotkanie z dyrektorem. Albo mu sie spodobasz albo nie.

Rekrutacja nieadekwatna do zarobkow ani wykonywanej pracy.
Dla ciekawskich, osoby które mowia że chcą zarabiać 2500 zł netto dostają odpowiedź że kandydat ma zbyt wygorowane oczekiwania finansowe.

Ponadto Kierownik pracuje: 2 weekendy w miesiacu, dzień w dzień po 8 godzin i nie może być człowiekiem. Ma być za przeproszeniem "gnojem"

Szkoda czasu na taką firmę.

Osobom które zamierzają isc na rozmowe życzę powodzenia... Rekrutacja jak do sejmu poselskiego a kasa- żenada.

Aaaa i nie ma co się wysilać. Jesli jestes zbyt doswiadczony, nie dostaniesz pracy. Wolą wziac osobę która ma małe pojecie o "stanowisku kierownika"

Stad własnie kochane macie takie kierowniczki, bo wartościowym osobom nie sa w stanie zapłacić wiec biorą olewuski i dziwią się ze utarg zły... koniec.
3
była pracownica 2012-08-10 22:58:35
Nie ma co iść... ogłoszenie wisi caly czas we Wrocławiu.
Oni zapraszają na rozmowy by zebrać chwyty marketingowe innych firm, szukają pomysłów. Tak na prawdę nie ma rekrutacji. Darujcie sobie,,,
anonim 2013-02-01 18:18:27
niestety bylam na podobnej rozmowie w tej samej branzy i jestem przerazona, nie wiem, co sie dzieje na rynku pracy,ale wiekszos firm, ktore maja sie za tak profesjonalne z zewnatrz, okazuja sie dnem za kulisami
bezrobotny 2013-04-07 10:52:39
ciekawe co decyduje,ze jakas smieszna laska zaprasza na rozmowe, czy tez nie po 5 minutach zenujacej rozmowy przez telefon,pytania schematyczne, wiec trudno odpowiedziec inaczej niz jest wymagane
promodka 2013-09-08 14:07:10
PROMOD ZŁOTE TARASY = TRAGEDIA

Hej dziewczyny ! Piszę,żeby przestrzec Was przed pracą w promodzie,akurat w złotych tarasach. O tyle o ile jeśli wchodzi się do promodu w warszawie w galerii mokotów lub w arkadii - klient ma spokój,może spokojnie obejrzeć kolekcję,ale nie w złotych.. atak na klienta od samego wejścia, jedna dziewczyna podchodzi nagabuje,robi po prostu presję na kliencie,potem druga jeśli nie uda się pierwszej,często klientki po prostu spłoszone WYCHODZĄ ze sklepu lub mówią "dajcie mi już spokój",to nie nowość. Plus.. praca w charakterze sprzedawcy.. aha,szkoda,że ja i jeszcze jedna dziewczyna zostałyśmy zatrudnione,praca od 6 rano, starsze pracowniczki stażem stały sobie za kasą,albo robiły z igły widły,podczas gdy my codziennie musiałyśmy sprzątać podłogę,ściany,wszystko.. przy czym jedna dziewczyna cały czas mówiła np "zostało Ci 7 minut żeby zmyć mopem reszte sklepu,lepiej się pośpiesz ", albo kazała Ci paznokciem wydrapywać jakieś czarne smugi z progu pod lustrem... Wynoszenie 8 ogromnych worków śmeici,do tego 3 kartony i to wszystko miała zabrac na RAZ jedna dziewczyna.. Chore ? Myślałam,że to praca sprzedawcy,a nie sprzątaczki i popychadła. Plus oczywiście atmosfera w pracy typu każdy każdemu patrzy na ręce... NIE POLECAM. Nigdy czegoś takiego nie przeżyłam i dlatego przestrzegam też Was. Kierowniczka miła,ale .. no właśnie. Koleżanka zrezygnowała po 3 dniach,ja po ponad miesiącu. Codziennie zmieniający się graifk,o którym nikt prawie nie informuje. Do pracy na 11 i o 10.30 dostajesz smsa,że jednak na 12 masz przyjść,albo ciągłe odwoływanie zmian. OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM.
1
sosnowiec plaza 2014-06-23 12:22:55
nie polecam tej firmy szkoda czasu dziewczyny te które są przed rozmową o prace proszę Was nie bądźcie takie głupie jak my i nie dajcie sie namówić ja musiałam się zwolnić bo psychicznie nie wytrzymywałam ze stresu spać nie mogłam a juz nie mówiąc o tym żeby cos zjeśc najlepiej na 8 h zawiązać sobie zołądek aby z głodu nie pękł, mobing wyzyskiwanie za tak smieszną kase trzeba robic milion rzeczy wpychanie na siłe tym ludziom wszystkie co sie da i nie mowiac juz o tyjm ze trzeba miec stalowe nerwy zeby sluchac tych wszytskich oburzonych bab, ktorym sie nie dziwie bo tez bym nie wytrzyala kiedy przychodze do sklepu po bluzke a chca mi wcisnac do tego na chama marynarke i spodnie i przekonuja 1000 razy ze wygladasz swietnie mimo ego ze lezy na tobie jak wór na kartofle ZENADA i mowie tu o plazie w sosnowcu i o chorej psychicznie pani izie ktora jest po prostu nienormalna niszczy cie psychicznie :D
Doświadczona 2014-09-26 14:06:56
Witam,
Pracowałam w trzech sklepach "PROMOD". (usunięte przez administratora) Zero szacunku dla pracowników! Zresztą z wzajemnością :)Pamiętajcie, że utarg zależy głównie od zwykłych sprzedawców! Jaka płaca taka praca ! :)
1
leah 2014-11-16 17:58:07
Witam wszystkich. Ja obecnie pracuje w Promodzie drugi tydzień i niestety ale nie wiem ile dam rade wytrwac a tej robocie...wlazenie w 4 litery klientom jest na porządku dziennym.Już dziś dostałam szereg opierniczu,że jednego numerka nie dałam np, (ale to akurat malo istotne) i cały szereg pretensji,że klientka szereg klientek maszeruje do kasy tylko ze swetrem bądź tylko z bluzką.Bo przecież musi być cały look i nie istotne jest to,że one nie chcą niczego innego tylko ten jeden głupi sweter i koniec...to jest tragedia jakaś.Narazie jakos wytrzymam chyba,bo nigdzie indziej pracy nie mogłam znaleźć :((
Xxx 2015-01-05 00:19:35
Witam,
Nie dawno zwolniłam sie z jednego ze sklepów, nie bede pisała którego bo obserwują to kierownicy regionalni albo biuro. Aktualnie stan sie nie zmienił. Jeden wielki fałsz, matactwo i obłuda. Kierownicy zatrudniani bez kompetencji na to stanowisko, grafik zmieniający sie średnio 4 razy w tyg bo nie jest umiejętnie zaplanowany. Jestes za 1500 zł zatrudniona jako sprzedawca na cały etat, sprzątaczka, doradca klienta, stylistka,musisz znać najlepsze techniki handlowe i wszystkie trendy, jestes pilotem zmiany, księgowa i kasjerka. No i musisz umieć merch. Nawet kierowniczka regionalna to nieprofesjonalne nieporozumienie. Szkoda słów, i tak nic sie tam nie zmieni. Mogłabym napisać więcej ale od razu było by wiadomo z którego sklepu jestem.
2
Madzia 2015-05-21 20:16:57
Kraków Bonarka
Nie polecam tam pracować, o ile kierownik jest spoko o tyle zastępca Natalia to już temat rzeka:D nie znam bardziej fałszywej osoby, wchodzącej ludziom w cztery litery. Potrafi bez powodu kogoś sobie dobrać i dogryzać, wyżywać się psychicznie doprowadzajac prawie do mobingu pod nieobecność kierownika, pieprzy trzy po trzy, i robi beznadziejną atmosferę co przekłada się później na wyniki sklepu:)
Płacą mało, 7,5 zł za godzine co jest śmiechem na sali. nie dają umów o pracę. Firma na tyle oszczedza że umowę o prace dostaja tylko kierownicy i ewentualnie jeden pilot. Żadnych benefitów, mundurki w postaci jeden bawełnianej koszulki (?!!!!!) SERIO?? W innym sklepie co dwa miesiace dostawałam 4 sztuki odzieży z nowej kolekcji i przede wszystkim umowe o prace po miesiacu. a tu nawet na umowe nie ma co liczyc.
Generalnie zaczął się w promodzie mega nacisk na sprzedaż indywidualną, tzn wchodzenie ludziom na głowe żeby tylko COŚ wzieli bo beddzie dzwonic regionalna i bedzie gadanie.
Nie polecam zawracać sobie głowy tym sklepem, brak perpektyw, brak benefitów , brak umowy, brak atmosfery, BRAK KOMUNIKACJI.
Aha i brak urlopu:) kiero i zastepca caly czas na urlopach, i tylko czekaja na nowych zeby powykorzystywać, dowalić godzin za 7,5 zł na reke.
Pozdrawiam:))
krakowska 2015-06-16 11:14:19
Pracuje w Promod od 3 lat, jestem bardzo zadowolona, mam swietna, zgrana ekipe, praca nie jest stresujaca, jezeli ktos jest leniwy i nie rozumie na czym polega handel to niech nie narzeka ze nie wytrzymuje i nie wybiera pracy w handlu tylko w sklepie spozywczym. mozliwosci awansu - jezeli angazujesz sie, to sa one duze.
jedyne co to moglabym troche lepiej zarabiac
2
kaska 2016-06-29 11:31:16
NIGDY WIECEJ, ZMARNOWANY CZAS.
1. UMOWA ZLECENIE , tylko kierownictwo ma umowy o prace;/
2. SZTUCZNA ATMOSFERA
3. WIECZNIE CIE OBSERWUJA
4. BARDZO BARDZO SŁABO PŁACĄ
5. OBIECUJA GRUSZKI NA WIERZBIE
Z zewnatrz sklep wydaje się naprawde super luksusowy ale tak naprawde pracownik jest smieciem. ma wciskac wszystko, a tak naprawde jakos ciuchow promod nie idzie w parze z jakoscia. wiec smieszy mnie nazwyanie tego FRANCUSKIM BUTKIEM xD
1
Promdozianka 2016-08-06 03:56:04
Rownież sie wypowiem ;) pracowałam w krakowskim Promodzie przez rok, odeszłam z powodu studiów i zwykłych problemów z organizacja czasu. Zasadniczo teksty o tym ze nie ma umów o prace tylko sa same zlecenia sa wyssane z palca. Jeżeli w ciagu pierwszego miesiąca pracy sie sprawdzisz to zwyczajnie podpisują z Tobą umowę, płacą tez nienajgorzej. Jeżeli chodzi o atmosferę pracy, w moim sklepie było całkiem sympatycznie, jedna osoba mi nie pasowała, ale nigdy przecież nie da sie lubić wszystkich ;) ogromna rotacja pracownikow, częste wymiany, rozwiązywanie umów z dziewczynami. Jednakże zawsze odbywało sie tylko tylko i wyłącznie w przypadku gdy ktos wyraźnie nie nadawał sie do tego typu pracy. Z ilością obowiązków rzeczywiście sie zgodzę, czasem mogły przytłaczać, jednakże spójrzmy prawdzie w oczy, nie zawsze jest ogromny ruch, a możliwość poznania handlu z drugiej strony ma swoje zalety, zwyczajnie sie nie nudzisz. Co do "wchodzenia w 4 litery" każdy ma swoj sposób na dotarcie do klienta, jednakże większość pan jest zadowolona z indywidualnego podejścia, przez to często wracają, zaznajamiaja sie ze sprzedawcami. O to głownie chodzi w tej firmie, a ze przy okazji można wyrobić dobre ca to tylko same plusy. Żadnych problemów z urlopami nie ma, wystarczy zgłosić to wczesniej i tyle. Jedyne nieprzychylne miny wywołuje jakiekolwiek l4, nawet gdybys umierała to koleżanki i tak sa złe ze musza przyjść ten 1 dzien wiecej. Ale problemów z góry z tym żadnych nie ma.

Podsumowując wiec, prace te moge z czystym sumieniem polecić, owszem zdarzały sie rożne spięcia, zgrzyty, problemy z godzinami, jednak przecież wszędzie cos takiego ma miejsce. I jak to mówi przysłowie wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma ;)
1
Sawa 2016-08-06 13:01:32
Podobno to Kopernik nie żyję, po co pisać takie komentarze? Eh. Każdy z Was narzeka, ale chyba każdy powinien wiedzieć że praca w sieciówkach nie należy do prostych i nie ma kolosalnych zarobków ze wczasami pod gruszą i po co się tak oburzać nie rozumiem
Zostaw swoją opinię o SKlep z odieżą PROMOD - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKlep z odieżą PROMOD