brak logo

REHAU

Nochowo

Opinie o REHAU

paker 2009-12-05 11:43:23
praca lala a co?kasa tez dobra.
Zona starego pakowacza 2009-12-09 23:07:47
WIECZNY PAKOWACZU!
latami tkwisz na tym samym miejscu? bez awansu zawodowego i finansowego? SZACUNECZEK ;) znaczy normalny chłop jesteś, twarz masz! wazeliną się brzydzisz,na kupli z jęzorem nie latasz itd
Zarabiasz najmniej w firmie, za to goląc się nie musisz unikać lustra. Bezcenne.
Pozdrowionka.
żona starego pakowacza 2009-12-19 08:03:22
Brawo Gościu. Napisałeś to co ja chciałam napisać. Mi zabrakło odwagi :)
Ktoś z góry :) 2009-12-23 11:42:20
Po się pienicie? Zwolnijcie się i tyle skoro wam się niepodoba...
g 2010-01-08 12:03:16
Pomyłka
g 2010-01-08 12:06:50
Biedna żonko... to ty masz problem ze zrozumieniem tekstu... przerwy mamy 45 min., 15 ustawowe i 30 minut extra, a wiec pracujemy 8,5 godziny ( 15 minut zawarte jest w 8 godzinach ).
~kris~ 2010-01-08 22:36:13
Kolego zapomniałeś dodać jak jest na nockach jeden brygadzista śpi a dwuch co jakiś czas się przejdzie, i tak się wymieniają całą nocke.
lizus 2010-01-11 17:20:32
Jak sie nie podoba to zmieńcie firme ,najlepiej na kopalnie a nie biadolicie bez sensu.Tyle w temacie
ggggggggg 2010-01-13 01:04:08
tez tam pracowalem wlsnie mniezwolnili !po pierwsze 95%operatorow to kapusie i [usunięte przez moderatora] brygadzisci niemaja pojeciao niczym a tyka to [usunięte przez moderatora] jak ich mało ogolnie syf jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] .kasa dobra nienarzekam ale szkoda gadac
xxxxxx 2010-01-13 18:13:18
firma ogólnie nie jest zła widać że co nie którzy nie narobili się w życiu,[usunięte przez moderatora]
masa 2010-01-15 17:00:43
WITAM Ostro niektorzy pisza ale ja robilem i mi sie podobalo... no prawie bo nieraz trzeba robic wiecej i ciezej ale ja chcialem !!! pracowac... dostalem umowe na trzy lata a po tyg zwolniony bez sensu !a przyjmujac sie szukalem stalej pracy-jednak co jestem pewien nikt za moja prace nie moze zlego slowa powiedziec.ale u zeby zostac nie mozna dobrze robic tylko miec uklady chyba!!!!!pozdrawiam 3 brygade .......marek-no i chyba niektorzy wiedza ale ja sie nie wstydze,
sezonowy 2010-01-19 17:37:15
czesc wam wszystkim . moze napisalibyscie jaka sytuacja we firmie . niemam zbytnio z nikim kontaktu z firmy , a chciałbym wiedziec czy moge liczyc na zatrudnienie w Rehau w najblizszym czasie . będa przyjmowac z powrotem ???? jesli tak to kiedy ???? ile osób ???? czy juz jest ktos konkretnie wybrany ???pozdrawiam
Beata 2010-01-21 13:44:15
Witam,
Nie przewidujemy przyjęć do pracy w tym sezonie, wręcz przeciwnie - zwolnionych zostanie około piętnastu osób. Musimy przeprowadzić selekcję operatorów... Przykro mi...
Pozdrawiam
1
anonim 2010-01-21 18:35:24
czterech do zwolnienia juz mam,ale kierowników a nie operatorów
i jednego dodatko(usunięte przez administratora)
MODE 2010-01-22 21:36:53
no dobra !!!!! koniec głupot !!!!! no to zacznijmy od początku !!!!! PLUSY -firma przyjazna pracownikowi , wypłaty na czas ,trzynastki , bony swiąteczne , raz do roku imprezy firmowe dla pracowników wraz z rodzinami , wysokosc pensji - dobry ,
MINUSY -praca czterobrygadowa , za duzo panów do żądzenia w brygadzie ( po jaką cholerę trzech brygadzistów??? ) nie zawsze jest przerwa sniadaniowa ( między innymi dlatego pieklą sie na operatorów )
KTOŚ MA COŚ DO DODANIA ????? TO PROSZĘ : PLUSY I MINUSY (RESZTOM OCEN DZIEKUJEMY ( NIKOGO NIE INTERESUJE TO CZY ZENEK ,CZY GIENEK , ALBO HIPOLIT JEST SRAKI CZY OWAKI )
anonim 2010-01-23 00:55:11
masz racje firma REHAU jest ok(usunięte przez administratora)
1
OPINIE REHAU 2010-01-23 23:03:01
§8

1. Każdy z użytkowników serwisu GoWork.pl - Ewix zobowiązany jest do korzystania z usług serwisu w sposób zgodny z obowiązującym prawem, postanowieniami niniejszego regulaminu, pozostałych regulaminów dotyczących poszczególnych usług serwisu, które stanowią postanowienia szczególne w stosunku do niniejszego regulaminu i stosują się bezpośrednio oraz z zasadami współżycia społecznego i dobrymi obyczajami, w szczególności użytkownik zobowiązany jest do:
1) powstrzymywania się od jakichkolwiek działań mogących utrudnić lub zakłócić funkcjonowanie serwisu oraz korzystanie z usług serwisu w sposób uciążliwy dla innych użytkowników,
2) przekazywanie prawdziwych danych osobowych, w szczególności niedopuszczalnym jest tworzenie nieistniejących użytkowników oraz przekazywanie danych osobowych innych osób jako własnych danych osobowych, korzystania z kont innych użytkowników czy udostępniania własnych kont innym osobom,
3) przestrzegania autorskich praw majątkowych oraz praw wynikających z rejestracji wynalazków, patentów, znaków towarowych, wzorów użytkowych i przemysłowych innych osób,
4) powstrzymywania się od jakichkolwiek działań naruszających prywatność innych użytkowników, w szczególności, zbierania, przetwarzania i rozpowszechniania informacji o innych użytkownikach, bez ich wyraźnej zgody, w zakresie innym niż to wynika z niniejszego Regulaminu oraz pozostałych regulaminów dotyczących poszczególnych usług serwisu,
5) bieżącej aktualizacji swoich danych udostępnionych w ramach serwisu,
6) zapoznawania się ze zmianami niniejszego Regulaminu oraz innych regulaminów dotyczących poszczególnych usług serwisu.
2. Niedopuszczalne jest umieszczanie w serwisie oraz przekazywanie za jego pośrednictwem treści i materiałów sprzecznych z obowiązującym prawem i z zasadami współżycia społecznego, treści wulgarnych, obscenicznych i pornograficznych, treści uważanych powszechnie za obraźliwe, naruszających dobra osobiste innych osób, nakłaniających do popełnienia przestępstwa, propagujące przemoc, nagannych moralnie, oraz nieuprawnionego korzystania z cudzego wizerunku, naruszających dobre obyczaje i zasady Netykiety.
3. Niedopuszczalne są jakiekolwiek działania użytkowników związane z wykorzystywaniem uzyskanych za pośrednictwem serwisu, informacji dotyczących innych użytkowników oraz działania polegające na wykorzystaniu jakiejkolwiek funkcji serwisu do rozsyłania oraz umieszczania w serwisie niezamówionej informacji handlowej (tzw. Spam) .
4. Zabrania się umieszczania w serwisie i rozpowszechniania za jego pośrednictwem:
1) oprogramowania objętego prawami innych osób - bez właściwego upoważnienia,
2) oprogramowania przeznaczonego do nieuprawnionego niszczenia, zmieniania, usuwania, uszkadzania, utrudniania dostępu do danych informatycznych, istotnego zakłócania lub uniemożliwiania automatycznego przetwarzania, gromadzenia i przekazywania takich danych, zakłócania pracy systemów i sieci teleinformatycznych,
3) haseł komputerowych, kodów dostępu lub innych danych umożliwiających nieuprawniony dostęp do informacji przechowywanych w systemie komputerowym lub sieci teleinformatycznej.
ff 2010-01-25 17:42:48
Typowe dla tej firmy!!!! Zrobilo sie goraco to wyjezdzaja z paragrafami!!!
Faktycznie 95% tych nawet niepoprawnie obelżywych opinii to prawda, a jak wiadomo prawda boli. Owszem zasilałem szeregi tej firmy i moge powiedziec teraz z perspektywy czasu że DZIĘKUJĘ za przysługe przede wszystkim.Ktos wczesniej napisal ze firma ok. A moim zdaniem nie do konca
ZAROBKI - Średnio wg. tabeli to 14.22brutto dla porównania litr paliwa 4,70 paczka papierosów 9 zł duzo?? praca w niedziele i święta co 3ci weekend wolny w praktyce to sobota i niedziela bo w piatek zchodzisz z nocki. 13 i bony?? raz sa raz nie ,raz na czas raz nie, raz w całosci raz nie,swieto firmy śmiech na sali bawia sie ci co maja wolne lub juz sa po pracy najedza sie jak starczy bonów - aaa ten nie przyjdzie ... to masz ty!! social kiedys był basen sala gimnastyczna itp. zabrane na rzecz "innych lepszych" do dzzis nie ma nic :( dodatki +20% za prace na IIIzmianie +50% za prace w niedziele.przyklad idziemy do pracy w niedziele na III zmiane: dzien w dyspozycji od 22-00 trwa niedziela czyli +50% potem to juz poniedziałek+20% hojnie co?? dodatki to + - 500zl czyli 14,22x186h średnio+500 -35%podatek i macie nasza wyplate.Reszta to tematy rzeka wiec pomijam wszedzie jest podobnie. OCENIAJCIE WIEC OBIEKTYWNIE
paker IV br 2010-01-25 18:16:27
Nie jest tak wesoło jak się wydaje.
Plusy :
- wypłata na czas,
- trzynastka,
- bony, coroczna impreza, pożyczki

Minusy:
- system pracy czterobrygadowy (ale to każdy wiedział na co się decyduje)
- częsty brak przerw na śniadanie (śniadanie pakowacza zależny od operatora czy znajdzie chwile czasu pomiędzy przesiadywaniem na pomiarowce czy narzędziowni)
- rozplanowanie całego 26 dniowego urlopu przez kierownika
- czasy pakowania, które wyznaczają pakowaczowi tempo pracy.

Sytuacja w firmie się nie zmieni do półki nikt się za to nie weźmie z góry. Nie mówię tu o pakowaczach bo im tempo pracy wyznacza maszyna, chodzi o operatorów (nie wszystkich) którzy nie robią nic jeśli maszyna idzie bezodpadowo. Ktoś musi im wyjaśnić że ich miejsce jest przy maszynie. Myślę że dobrym rozwiązaniem będzie zamontowanie kamer na halach, pomiarówce może to by coś zmieniło (ale wątpię bo zawsze znajdzie się jakieś miejsce gdzie kamera nie sięga !!!
pzdr dla IV brygady
hjkl 2010-01-25 19:24:24
brawo za odwagę
anonim 2010-01-25 20:30:02
paker 4 br - MASZ RACJE
TAK SIĘ ROBI W 4 BRYGADZIE
KAMERY NIC BY NIE DAŁY BO KIEROWNIKA I BRYGADZISTÓW NIC NIE INTERESUE OPRÓCZ INTERNETU

sezonowy 2010-02-09 01:08:28
i co taka cisza nastała ????? co tam w w rehau ????? (usunięte przez administratora) ja juz mam robotę więc już mi niezalezy , no cóż nie będę czekał w nieskonczonosc ... pozdrawiam
anonim 2010-02-23 05:52:15
Ciekawe co za niezrownowazeni ludzie podszywaja sie pod faktyczne ksywki lub nazwiska ludzi pracujacych obecnie w rehau lub nie niepracujacych wypisujac takie bzdury.
????????? 2010-03-01 23:38:36
Jeden myślał,że jest nietykalny,a od 1 03 2010 już nie robi....nie jest mi cię szkoda,wyleciałeś na własne życzenie.....
ff 2010-03-03 14:56:14
Co znowu zwolnienia?miało być lepiej zima sie kończy,a tu zwalniają?kto poleciał?
Gregory 2010-04-04 23:47:26
nienormalna firma i nienormalni ludzie. zarobki i tak za male jak na taka prace i system pracy. A to z tym szarakiem to albo pisze cw.... na wyzszym stanowisku albo ktos komu nie zalezy juz na poczciwym zyciu jakie praca w tej firmie odbiera (system 4 brygadowy, 3 zmiany, 1 likend w miesiacu wolny) dalej chyba nie ma co pisac bo szkoda czasu. Aha i jeszcze powiem tylko ze jak tak dalej polska sie bedzie dawac wykorzystywac innym krajom to nigdy nie bedzie dobrze i wogole potrzebny jest ktos kto by zmienil polskie prawo pracy...
ja to wiem i ty to wiesz 2010-06-02 00:18:14
Firma porządna płaca bardzo dobra i na czas.. komuś się nie podoba to ma problem. A jak żeście myśleli będzie na hali? nie chciało się uczyć to trzeba(usunięte przez administratora) Na szczęście nie muszę już tego znosić. Pozdro
1
zadowolony 2010-12-29 23:53:23
no i co taka cisza nastała ??????? ja jestem z roboty i z kasy zadowolony , a reszta mnie nie interesuje . Do Siego Roku :):):)
Slyer 2011-01-31 15:04:00
Niestety bardzo mało argumentów za pracą w tej firmie - chyba tylko tyle, że płaca na czas. A poza tym? (usunięte przez administratora), nieliczenie się z człowiekiem, w biurze poznańskim wszyscy wszystkiego się boją nawet własnego cienia, warszawskim trzęsie tylko (usunięte przez administratora) wodzem na czele - najlepiej nie mieć własnego zdania bo jak je masz to out
1
eloszka 2012-04-03 17:27:41
Mnie zrobili tak ze zwolnili mnie w listopadzie a 2 tygodnie pozniej dzwonili czy przyjde do pracy. Zgodzilem sie bo aktualnie zadnej roboty nie mialem. Ale troche polecieli w ch.. moim zdaniem. Ale ogolnie zle nie jest zarobki dobre.
3
on 2012-09-01 23:25:13
Jeszcze troche i 13-tka...
2
Jarek 2014-04-07 13:22:31
@Tytus na swojej stronie rehau ma tekst: Cieszymy się z każdej nadesłanej aplikacji. Jeżeli w naszej Bazie Ofert Pracy nie ma w chwili obecnej wolnego stanowiska odpowiadającego Twojemu doświadczeniu, aspiracjom i kwalifikacjom, prześlij nam mimo to swoją aplikację na adres rekrutacja@rehau.com, a zarejestrujemy Cię w naszej "Bazie Ofert Pracy". W momencie gdy pojawi się odpowiednie stanowisko, skontaktujemy się z Tobą. Może Ci pomoże.
1
Adam 2014-09-12 13:37:18
Muszę przyznać że praca w tej firmie to jedna z gorszych rzeczy które zdażyły się w moim życiu. Płace są słabe ale to jeszcze przeżyję, najgorsze jest to, że tną płace bez żadnego szczególnego powodu, wywalają tak samo. Warto wspomnieć o tym, że jest bardzo mało wolnych dni do wykorzystania, mimo, że osobiście z nich nie korzystam. Rządzą tam ludzie niezrównowarzeni, wystarczy, że ktoś na ciebie doniesie słówko i już wypowiedzenie i nic nie możesz powiedzieć. Podsumowując, ta firma to jakaś kpina, związkowcy powinni się nią zainteresować.
1
Zawiedziony 2014-11-21 11:06:41
Na temat pracy w tej firmie lepiej nie będę się wypowiadać... Brak słów. Pracownicy nie są traktowani jak ludzie, tylko "pionki". Jak tak dalej pójdzie, to nikt nie będzie się do nas zwracał po imieniu i nazwisku, tylko przydziela nam numery :/
A dyrektor - człowiek jak każdy inny, a zachowuje się tak jakby wszystkie rozumy pozjadał :/ głowa wyżej niż chmury :/ On nie jest tam dla ludzi, tylko dla swojego portfela:/
3
pakowacz 2014-11-30 21:33:09
czy ktoś sie orientuje ilu pracowników zostanie zwolnionych do końca roku
8
a 2014-12-13 16:48:44
Wescie sie za portierów na nockach spią Powinni pojedynczo siedziec
6
bez stronny 2015-04-27 22:09:04
Każdy potrafi napisać coś na innych ...... na szefa na portiera na kierownika , brygadzistę zapominając oczywiście o Sobie.A pensje to chcieli by dostawać przelewem bez kontaktu z pracą i pracodawcą - żenada młodzieży DOROŚNIJCIE
6
poszukiwacz 2016-04-07 19:56:10
mam putanie jakies namiary na e maila do kadrów bo szukam i nic nie moge znalesc samo cv wystarczy czy podanie też musze miec?
Justyna 2016-05-17 09:39:59
Praktyka jest płatna
2
Zainteresowany 2016-07-07 20:32:31
Poproszę o wady/zalety na stanowisku dth.
Wolny 2016-07-23 23:32:07
Stanowisko Dth . Instalacje wewnętrzne. Przybliży ktos temat?
Wolny 2016-08-16 20:29:47
Na jednym z portali z ofertami pracy się spotkałem jakiś czas temu ale możliwe że już nie aktualne.
ja też tak chcę 2016-09-08 17:40:58
czy wreszcie mógłby się ktoś zainteresować tematem swobodnego przeglądania internetu przez pana krzysztofa K. dział ruestraum który jest zwykłym pracownikiem fizycznym jak my wszyscy a zachowuje się jak kierownik działu przegląda internet w pracy i chwali się gdzie był a gdzie pojedzie na wakacje a może jemu założyć kamerkę za plecami centralnie i niech góra widzi ile czasu poświęca pracy a ile przyjemnością
Myślący 2016-09-10 18:55:34
Możesz doprecyzować, ile według Ciebie wynosi dobra podstawa w R.
(jeśli masz jakąś wiedzę na ten temat).
Co do zarobków to ponawiam pytanie.
nim zapytasz pomyśl 2016-09-10 20:08:49
keep me jak chcesz wiedzieć ile można zarobić n a danym stanowisku to umów się na rozmowę kwalifikacyjną bo tutaj nikt ci nie powie ile naprawdę zarabia
oczywiście twoje zarobki będą zależeć od twoich kwalifikacji + umiejętności odnalezienia się w środowisku czytaj stanowisku pracy ale po twoich pytaniach wnioskuję że za wiele nie zarobisz
Myślący 2016-09-11 21:40:27
Forum to traktuje luźno jak większość informacji z Internetu.
Bardziej oczekiwałbym podania "przybliżonych" widełek płacowych i stanowiska niż konkretnej kwoty.
Na rozmowę rekrutacyjną to zaprasza potencjalny pracodawca NIE potencjalny pracownik.
Co do nietrafionych pytań to przeczytaj sobie swoje pytanie/ stwierdzenie dotyczące respektowania umowy przez R i .... POMYŚL nie wnioskuj.


Myślący 2016-09-11 21:57:16
Teraz dopiero spojrzałem, że to do keep me było i trochę zamieszałem, także cofam moją wypowiedź do Ciebie.
Natomiast wyjaśniam i nadal prostuję Twoją wypowiedź, że na rozmowę rekrutacyjną to zaprasza potencjalny pracodawca NIE potencjalny pracownik.
pracownik 2016-09-13 09:07:57
tak prawdę mówiąc z panem krzysztofem ten temat trwa wiele lat sam niewiele robi
przegląda internet a do tego bezczelnie kapuje na narzędziowców zmianowych kierownikowi produkcji
a jak źle założy galgeny to mówi że narzędziowcy lub operator coś spiepszył fałszywy człowiek
J 2016-10-09 22:33:06
No powiem Wam że ważna rzecz ta firma, ogólnie ludzie są dość zadowoleni z powodu współpracy z nimi, mi się wydaje, że warto o tym mówić głośno, w tym momencie poznań bardzo dobrze się rozwija, zapewnia umowy i mega dużo fajnych bonusów dla wiernych ludzi
1
Kukułka 2016-10-25 11:15:24
Witam. Czy Rehau poszukuje pracowników na produkcję ? Często się ogłaszają? Gdzie najlepiej sprawdzić ich oferty pracy ? Dzięki.
Zostaw swoją opinię o REHAU - Nochowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie REHAU