brak logo

BRIDGESTONE

Poznań

Opinie o BRIDGESTONE

abc 2016-05-30 11:33:42
z tego grafiku wynika że pracujesz więcej niż 168 godz w msc czyli 21 dni . przecież jeżeli tak ustalony jest grafik to w pracy jesteś zawsze 23-24 dni czyli 184-192 godz co z resztą godzin. płacą nadgodziny za te pozostałe godziny które wychodzą z grafiku czy jak to jest. mógłbyś przybliżyc
3
bbb 2016-05-30 13:44:09
dokładnie to samo pytanie . ile godz pracujesz w miesiącu . czy wychodzisz te 168 godz bo z grafiku wyjdzie ci więcej . to znaczy ze pracujesz więcej godz w miesiacu czy dostajesz 2-3 dni wolne . mogłby ktos to przyblizyc
1
qqqq 2016-05-30 14:35:13
dostajesz dni wolne do odbioru, tzw. R'ki
bbb 2016-05-30 14:50:16
i odbierasz w danym msc ze wychodzi ze pracujesz 168 godz ?
qqqq 2016-05-31 07:05:12
Jest 4 miesieczny okres rozliczeniowy wiec moze byc w danym miesiacu ponad etat
1
bbb 2016-05-31 13:08:34
a w nastepnym robisz mniej zeby to wyrównać do etatu? a jesli znowu zrobisz więcej to płacą setki czy jak ?
qqqq 2016-05-31 16:26:57
W nastepnym robisz mniej , setki bylyby tylko wtedy jesli nie byloby miejsca w grafiku zeby wybrać R'ke ale rzadko sie to zdarza, ewentualnie mistrz moze kazac ci przyjsc w wolne na "nieobowiazkowe" nadgodziny ale wtedy chociaz masz setki
1
Kuba 2016-06-03 02:43:45
Buahahahaha...
qqqq 2016-06-03 15:35:25
Nie wim o jakim stanowisku mowisz i o jakich paczkach swiatecznych i pozyczkach, takie cos z tego co wiem oferuje dzialajaca tu solidarnosc ale nie pracodawca
1
braeo ja 2016-06-08 22:04:46
wszyscy narzekacie ns brogstona co tam prscujecie jak wam nie pasuje to die zwolnijcie nikt na sile nie trzyma was wasz wybor jest tylko i wy o tym decydiujecie zawsze mosecie poszuksc innej tyrki
2
ta 2016-06-18 23:33:41
zacznij pracować, a potem oceń, warunki co do wypowiedzi braero ja -jesteś pusty
4
qqqq 2016-06-19 14:01:22
Najlepiej sprawdzic na wlasnej skórze dokladnie. Ilu ludzi tyle opinii. Są plusy i minusy jak wszędzie.
Neutralny 2016-07-14 13:18:00
Najlepiej przyjść i ocenić swoją pracę na stanowisku które dostaniesz osobno. Osobiście uważam, że uciążliwym minusem jest grafik pracy wynikający z systemu 4-brygadowego, ale to tez kwestia przyzwyczajenia. Dodatkowo powiem, ze na 4 miesiące wypadają zawsze cyklicznie ok. 4/5 dodatkowych dni wolnych tzw. R'ki. Praca napewno jest stabilna, ale tez i bywa ciężka. Prawda jest taka, że jeżeli chcesz zarobić to zarobisz dość sporo, a jezeli jesteś leniem to idź sobie gdzie indziej i przynieś do domu 1200zł. Nadgodziny są płatne dodatkowo, święta i niedziele także i to dość porządnie. W każdej większej firmie na skale światową jest przeważnie ciezsza praca, ale jak to mówią coś za coś. Niektórzy chcieli by siedzieć i zarabiać. Opinie mnie tutaj nie dziwią, bo część ludzi się pewnie nawet nie dostała, druga część zwolniona, a trzecia to lenie i marudy. Tutaj na pewno sie nie leży, ale obozem tez tego nie nazwę. Przyjdź, sprawdź, oceń. Nikt nikomu tu nie bedzie kazał pracować.
1
wytłaczanie 2016-07-15 08:15:51
Średnio wygląda to tak: Jeśli stary operator z ponad 10-letnim stażem, na umowie o pracę na czas nieokreślony je mięso, a taki nowy kapustę, to średnio jedzą gołąbki. Zapomnij o takich pieniądzach. To dotyczy pracowników etatowych. Nowi takiego pułapu nigdy nie osiągną.
4
(Nie) Pracownik Biurowy 2016-07-21 16:04:47
te "dobre" opinie o dziwo piszą ludzie w godzinach 8-16 - zbieg okoliczności? ;-)
5
aaa 2016-07-28 23:39:47
mam 2 pytania czy wraz ze swoim stażem na danym stanowisku zwiększa sie z automatu wynagrodzenie ? np . co 2-3 lata otrzymujesz podwyżke za to ze zwiększa ci się staż pracy i ciągle pracujesz w tej firmie ? jestem ciekaw poprostu bo dużo firm tak ma . I drugie pytanie czy otrzymujecie jakąs rekompensate finansowa za uciążliwy tryb pracy i to że pracujecie weekendami ?
marcopolo 2016-07-30 21:05:03
jesu . ja tam pracuje 4 lata ,,,, i jeszcze walcze ,,,,, 100% racji kolego ,,,,, indoktrynacja totalna i stale wciskaja ci ta papke korporacyjna do glowy :/ rodzina i przyjaciele ..... to cos takiego jescze istnieje ??:(
Neutralny 2016-08-10 19:53:14
Pytacie o kwotę netto, to na dzień dobry nie zarobicie mniej niż 3200+. :)
2
ONA 2016-08-16 11:07:46
Witam mam pytanie potrzebują do pracy kobiety? Mam prace ale czas na zmiany:) a tam niby lepsze zarobki. pozdrawiam
6
ONA 2016-08-16 12:37:03
a cos na produkcji?
ONA 2016-08-16 14:32:15
dzięki:)
aaa 2016-08-18 19:44:29
mam pytanie czy staż pracy liczy się w tej firmie ? tzn czy np co roku 2 lata dostaje się podwyżke ?
qqqq 2016-08-20 22:01:14
Kobiety na produkcji nie pracuja, ze zmianowych stanowisk to tylko w laboratorium
qqqq 2016-08-28 13:54:33
Stazowych podwyzek nie ma, z biegiem czasu mozna opanowywać kolejne maszyny i wtedy jest podwyzka, co do atmosfery to zalezy gdzie sie trafi i na jakiego mistrza ale mowiac krótko mogloby byc lepiej
mirek 2016-08-31 07:46:03
Przez jaką agencję pracy tymczasowej pracuje się na produkcji? Słyszałem ogłoszenie w radiu, że poszukują do pracy ale nie zdążyłem zapisać maila a w necie nie mogę znaleźć żadnego aktualnego ogłoszenia do pracy na produkcji?
pawel 2016-08-31 21:51:58
Pracowałem po szkole dla podwykonawcy działającego na terenie tej firmy .
Comnie zdziwiło z ludzmi zawsze można było Pogadac o wszystkim ale jak zaczoł sie temat zarobków czy atmosfery w pracy ludzie sie zmieniali nagle i bardzo ogólnikowo sie określali jak by sie bali wyrazić rzeczowa opinie.
No cóz to mnie przekonało by nie aplikować do tej firmy bezpośrednio choc pensje mieli wieksza minimum o te 700 zł zasuwałem po 10 - 11 h dla podwykonawcy spawając malując itd.
Dzis mija już dobre 10 lat od tamtego czasu a tu widzę ze sie niewiele zmieniło .
qqqq 2016-09-01 20:36:45
Na produkcji ostatnio zatrudniali teraz bezposrednio, pomocnicy są chyba nadal przez work service
1
qqqq 2016-09-03 15:32:58
Wyplata zawsze terminowa najpóźniej dziesiątego czasem dziewiątego a jak dziesiąty wypada w niedziele to juz w piątek masz pieniążki
1
Grasjer 2016-10-10 11:40:29
Na start dostaniesz ponad 13 zł brutto w tej chwili plus nocne 8.50 dodatku za godz a za niedziele 15 zł premii rs , 4s i premie obecnosciowa
qqqq 2016-10-14 14:36:42
nie ponad 13 tylko niecałe 15. 14,80 jak dobrze pamiętam. A o premiach było pisane wiele razy wykaż trochę chęci i przejrzyj chociaż kilka stron wstecz
qqqq 2016-10-21 11:57:38
to powtórzę jeszcze raz: premie dla stanowiska operator maszyn do produkcji opon to
- 15% premia obecnościowa (brak chorobowego itp)
- 5% premia 4S (dla całego działu, chodzi o czystość na dziale itp)
- 13% premia RS (jeśli plan produkcji jest wykonany w 100% jeśli mniej to odpowiednio procent się zmniejsza)
- premia za wkład - od 0 zł do maksymalnie 500 zł - zależna od twojego mistrza, przez pierwsze miesiące najpewniej nie dostaniesz, później szansa jest
pracownik biurowy 2016-10-24 10:42:12
działają przez pośredników, grafton np dla nich rekrutuje. później często przejmują pracowników
Jojo 2016-11-28 14:50:59
Cala prawda
diko 2016-12-01 15:51:40
A dział prawny jakie ma stawki za godzinę?
Bogdan 2016-12-02 15:59:17
Ciągle szukają nowych operatorow, poniewaz ciągle budują nowe maszyny.
m 2016-12-04 12:41:56
Jak to teraz wygląda? Na stronie bridgetstone widzę, że szukają operatorów maszyn w Poznaniu... jak wygląda praca i zarobki, atmosfera itd?
Kevin sam W domu 2016-12-05 17:10:36
Wiara się zwalnia bo to co się dzieje to jeden wyścig szczurów,więc zatrudniać muszą.
5
m 2016-12-05 17:52:11
A jak praca tam wygląda, relacje między współpracownikami, tempo, zapierdziel?
1
sid 2016-12-07 21:51:25
a jajko jeszcze daje premie jakby ze swoich dawał ? Kurde jak sobie przypomnę tego w plemnika czesanego , głową do baku swego harleya sięgał łzy ze smiechu do oczu się cisną :) pozdro dla br D
zdegustowany 2016-12-13 15:19:11
wspaniały prezent na swieta paczki ;/ rok temu te bony to było coś ale jak widać jesteśmy tylko szara masą co ma zasuwać dla panów i w nagrade ze nie chorowałeś cały rok po czekoladzie. Bravo idzmy tą droga...
11
Vega 2016-12-13 21:55:02
Witam PRL. Takie rozwiązania były rozpoznawane w komunie ,i widać że wchodzą do tradycji firmy.Wielkie zażenowanie i mnóstwo negatywnych plotek .A prawda jest jedna !Macie i sie od-pie-dolcie!
7
kołchoźnik 2016-12-14 22:09:58
Nieoficjalnie słyszałem że w paczce ma być :
-kufajka buty
-gumowo filcowe
-beret z antenka
- 4 jabole na sylwka

Super odżywają stare wspomnienia z PRL.
3
Szypula 2016-12-31 02:50:18
Bardzo się cieszę, że już tam nie pracuję.

Po 2 latach powiem że:

- atmosfera do bani - wiecznie ciśnięcie na wynik
- wiecznie jakiś problem u zmianowego, to z wolnym, to z wynikiem bo 1 dzien nie pojdzie, że awaria (jakbym ja coś za to mógł?!)
- chciałem podjąć naukę, początkowo przy rekrutacji gdy o tym wspomniałem padła odpowiedź: "oczywiście, umożliwiamy uzyskanie wolnego w weekendy" - w rzeczywistości - dostałem odpowiedź: "tu się pracuje, jak pracuje, jak chcesz wolne weekendy (chodziło mi o dodatkową sobotę i niedzielę - pokrywaną urlopem lub dniami do wybrania!) to zmień pracę.
- zasady ustalane po zdarzeniach tzn. kasa na święta - w grudniu usłyszeliśmy zasady - że pełną kasę dostaną Ci co niechorowali latem - żal.pl
- no i ostatecznie chlopaki dostali paczki (za 200 zł?), a mistrzowie zmianowi i wyżej swoje premie półroczne (8-10 tys.)
- ZERO ROZWOJU, jedynie co możesz to szybciej i wiecej pracować ewentualnie dostaniesz w pierwsze 3-4 lata 100-150 PLN podwyżki (śmiech)
- uciążliwy system i zero zrozumienia, chłopaki dojeżdżają z daleka, w ciągu dnia poświęcają na dojazd i pracę 13 godzin, a tu wiecznie czepianie się
- zbywanie pracowników, "tak zrobimy", "naprawimy", "wymienimy" - dopiero jak komuś stanie się krzywda (zdrowiej chłopie, oby ręką doszła do sprawności)
- donoszenie, plaga, choróbsko tej firmy, na każdym kroku , dla 150 zyli premii ludzie potrafią Cię sprzedać że spóźniłeś się idąc z przerwy przez 2 hale o 2-3 minuty
Kasa - ok - 2800-3700 po 2 latach, rozstrzał straszny, kilka słabszych dni, 2 dodatkowe wolne (bo Ciebie mimo chęci nie wezmą na nadgodziny, tylko "ziomeczków"), gdzieś na innym dziale, niezaleznie od Ciebie zepsuje się maszyna (za co ucinają premie) i różnica 700-900 PLN
- jest też wiele bardzo spoko osób, dzięki nim spędziłem tam te dwa lata

Aha, praca w Bryczstą = zero życia towarzyskiego (3 pracujące weekendy to dno), chcesz stracić znajomych, dziewczynę, rodzinę (popytajcie ilu rozwodników tam pracuję ;)) idź tam do roboty
10
JBC_BRDGS 2017-01-02 19:03:49
Jednego nie rozmumiem. Nie rozumiem ludzi z poza Poznania ktorzy domagaja sie szczegolnego traktowania. Przeciez to byla wasza decyzja zeby dojezdzac. A potem tlumaczenia, ze "mozesz zostac bo przeciez mieszkasz w Poznaniu". Mistrz szuka ludzi na nadgodziny i slysze to samo stwierdzenie. Uwazam ze kazdy powinien byc traktowany rowno. Skoro dojazd jest taki uciazliwy szukajcie pracy u siebie na wsi za 1200 zl
7
1876 2017-01-10 15:26:30
Zgadza się słyszałem kiedyś rozmowę jak składał meldunek starszemu ssv
1
Tom... 2017-01-11 20:01:42
Witam czy też są magazyny potrzebują na widlaki. Ile dają na początek na magazynie pozdr..
1
990 2017-01-12 13:03:51
WILK donosił od samego początku
1
miu 2017-01-12 13:05:38
Zgadza się słyszałem kiedyś wilk rozmowę jak składał meldunek starszemu ssv
1
paweł 2017-01-12 20:24:50
to juz wszystko wiadomo dlaczego ludzie nie chca tam isc!!!i tak często ogloszenia w radiu dają .atmosfera do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i z ludzi zrobione ściery które mimo zarabianych ochlapow gdzie firma zarabia miliony zajerżdzaja sie wzajemnie.z tego co piszecie to troche wina ludzi ktory godzą sie na takie warunki i jest to dla nich normalne zer go tak traktuja załoze sie ze słoikow za taka kase mnostwo
1
,l 2017-01-18 08:59:46
Ślipek nie wstyd ci przed rodziną ,ze jesteś kapusiem
2
Zostaw swoją opinię o BRIDGESTONE - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE