brak logo

BRIDGESTONE

Poznań

Opinie o BRIDGESTONE

1876 2017-01-10 15:26
Zgadza się słyszałem kiedyś rozmowę jak składał meldunek starszemu ssv
5
Tom... 2017-01-11 20:01
Witam czy też są magazyny potrzebują na widlaki. Ile dają na początek na magazynie pozdr..
8
990 2017-01-12 13:03
WILK donosił od samego początku
7
miu 2017-01-12 13:05
Zgadza się słyszałem kiedyś wilk rozmowę jak składał meldunek starszemu ssv
6
paweł 2017-01-12 20:24
to juz wszystko wiadomo dlaczego ludzie nie chca tam isc!!!i tak często ogloszenia w radiu dają .atmosfera do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i z ludzi zrobione ściery które mimo zarabianych ochlapow gdzie firma zarabia miliony zajerżdzaja sie wzajemnie.z tego co piszecie to troche wina ludzi ktory godzą sie na takie warunki i jest to dla nich normalne zer go tak traktuja załoze sie ze słoikow za taka kase mnostwo
8
,l 2017-01-18 08:59
Ślipek nie wstyd ci przed rodziną ,ze jesteś kapusiem
8
mate 2017-01-19 08:13
Pozamiatali z dnia na dzień tego łysego bhpowca. Robił już ładne parę lat wiadomo za co go pacneli?
5
Harry 2017-01-19 08:57
Nie był pierwszy, zobacz ile się już przewinęło bhpowców i strażaków. Bayer full w gazetce pisze o prioryteteach bezpieczeństwa, szopkę z odpytywaniem na spotkaniach robi, a jak ktoś niewygodny to go out. Ciekawa metoda bedzie dbać o bhp przez obcinanie ludzi, lepiej niech sie weźmie za leje poza normami, a nie sciemę wali, nie mozna mu wierzyć co innego robi co innego mówi..
17
ucho prezesa 2017-01-20 09:00
To wyleciał ten co ostatnio oficjalnie zgarnął nagrodę za projekt 50+? Oceniany był zatem nieźle jak dawali mu nagrody, podobno nowy szefuncio nie trawił go i jego orientacji, i sie go szybciutko pozbył. Szkoda, ze nikt sie za nim nie wstawił, gdzie związki, każdego tak mozna załatwić. Nieźle to teraz będziemy zamiast fachowców zatrudniali wazelinki pod szefa? ucho prezesa żenada..
10
zg 2017-01-20 10:40
Żółwia głowa go pozomiatał, bo chyba go nie lubił, wystarczyło parę tygodni. Głowa uwielbia ucho zielonych oczu. Ciągle nadaje. Miał godnie zastąpić śpiącego rycerza a jest cieniutki w kompetencjach dlatego tak z ludźmi robi, ludzi obśmiewa albo usuwa, nie potrafi z nimi porządnie i uczciwie rozmawiać, strasznie fałszywy jest. Ciekawe kiedy zielone oczy to zauważy albo odczuje na własnej skórze bo żółwia głowa nie ma żadnych skrupułów..
13
qwer9876 2017-01-21 08:13
Osoba zainteresowanym praca po ponad 10 ltach pracy moge tylko powiedziec ze lepiej nie aplikowac i szukac sobie innej pracy to nie praca dla młodych osob tz
-brak podwyżek ( osoby pracuja po ponad 10 lat na pierwszych stawkach bez mozliwosci dostania podywyzki czyli zarabiasz tyle ile dostałes na poczatku mozesz sie starac ile chcesz )
-zabieranie premii za byle co (premie to 40 procent pensji) chorobowe ,opieka na dzieckiem i inne rzeczy ktore pracodawcjak sa podwyzki to dziwnym trafem zabieraja cos innego i wychodzi ze rok do roku zarabiasz mniej (dobre ale tak jest )
-ciagly brak ludzi i nadgodziny i jak odmowisz to upomnienie albo nagana (zaznaczam ze nie ma takiego działy gdzie by ich nie było )
-atmosfera jest traktowany jak murzyn na plantacji ( na spotkaniach z dyrekcja słuchasz ze tylko pracownik jest wszystkiemu winien nie pracodawca
tak to wyglada w skrócie
Z ROKU NA ROK GORZEJ
KAZDA ZMIANA DYREKTORA JEST GORSZA
ZASTANÓW SIE CZY CHCESZ TU SPEDZIC KAWAŁEK SWOJEGO ZYCIA GDY JEST TYLE INNYCH NORMALNYCH OFERT PRACY
18
k 2017-01-27 10:17
Koniec pikiety a jutro do roboty.I wtedy popatrze sobie w oczy ,jak biegacie z jezykiem wywieszonym a co drugi bedzie skomlal o premie lub przyleci z donosikiem.Sami sie traktujecie jak smiecie to trzeba was traktowac tak jak wy sami.Zawsze ktos bedzie do roboty nie ma obawy,chetnych nie brakuje ,a sobotę i niedzielę sprawni i gotowi mistrzu to mistrzu tamto...trochę szacunku chociaż wobec siebie
8
Magazynier 2017-01-27 19:07
Zaczynam się wstydzić, że pracuję w Bridgestone...
10
Widzący 2017-01-27 20:11
Tacy "ludzie" zostają mistrzami w Bridgestone. Brak podstaw składni, pisowni oraz interpunkcji o kulturze i dobrym wychowaniu nie wspominając ;-) Po wypowiedzi i jej pogardliwym charakterze wnioskuję, że "k", jest zakompleksionym człowiekiem, którego jedynym osiągnięciem w życiu zawodowym jest awans na mistrza, który ubłagał lub "wydonosował". A teraz trzyma się go kurczowo, ponieważ jeśli straci swój awans, to będzie jak dziecko we mgle. A tak, szef poprowadzi za rączkę, jeśli tylko misiunio-mistrzunio będzie posłuszny jak pchła w cyrku.

Mimo wszystko, Pozdrawiam
9
pracownik 2017-01-27 20:48
Zwiększenie wynagrodzenia wraz ze stażem i umiejętnościami to fikcja...A rekompensata za pracujące weekendy i święta.....Hmmm...Największą nagrodą powinno być "służenie społeczeństwu produktami najwyższej jakości"...Niby dodatek świąteczny jest ale uwierz mi-śmieszne pieniążki...
Podsumowując:wiele za niedużo...Wiele obowiązków,wyrzeczeń,krwawicy za nieadekwatną kwotę...A do tego rodzinna atmosfera...Czytaj między wierszami...
Nie polecam,wypalą Cię do cna,zmarnują Toje najlepsze lata życia za....No właśnie za co???!!
8
byLy 2017-01-27 20:49
Najgorsze ( usunięte przez administratora )jakie wdepnąłem
9
Lubudubu 2017-01-28 15:23
a może synek już się szykuje na stanowisko BHP(J>P)
8
Dark Age 2017-01-31 22:22
Dane dla woj. wielkopolskiego z grudnia 2016 r. na podstawie Urzędu Statystycznego w Poznaniu:
bezrobocie w woj. wielkopolskim: 5%, w Poznaniu: 1,9%, w powiecie poznańskim: 3,7%
przeciętne wynagrodzenie brutto w przemyśle (woj. wielkopolskie): 4300,18 PLN
wzrost wynagrodzenia rok do roku: 4,5%
No to ja się pytam gdzie ten 75 percentyl? Jakie będą podwyżki w BSPZ? Ilu jeszcze ludzi musi się zwolnić, żeby zarząd podjął jakieś działania? W grudniu uciekło 16 osób, w styczniu ponad 10, ale prawdziwy exodus zacznie się na wiosnę. Ci, którzy zostaną, to do wakacji pewnie wyrobią roczny limit nadgodzin, bo ticket musi być zrobiony a za bramą jakoś nie widać tych "stu na jedno miejsce"

15
belems 2017-02-04 18:28
Nie polecam tej firmy a czemu? Szarpiesz szarpiesz i szarpiesz. Ziomki jezdzaca z mistrzami maja zawsze lepiej niz Ty robiac mniej. Uklady ukladziki to dwa, a trzy to zenujaca pensja mimo ze niby jak na dzisiejsze czasy spora ale wez pod uwage ile wekendow ile nocek i ile nerwow w tej pracy stracisz. Tutaj nie ma rodziny tu jest tylko WYNIK!!!!! Ale jest tez beka z ludzi dojezdzajacych bo placza jak sa nagodziny i ze nie maja jak wrocic, ogolnie to Koscian i Gniezno najwieksze wsioki z firmy a ludzie z Poznania to omiaja szerokim lukiem WSIOWCE GORA SLOMA Z BUTOW I DO PRZODU HAHA!!!!!! omijajcie ta firme szerokim lukiem!!!!!!
11
mieszczakkkk 2017-02-08 23:57
Robota jest git,nie trzeba nic robić A płacą na czas i dość dobrze. Nie słuchajcie tych co piszą złe komentarze bo to lenie śmierdzące którzy W życiu do niczego nie doszli. Pozdro
6
Zainteresowany 2017-02-11 00:06
A jak wyglądają zarobki na stanowisku magazyniera?
4
bolo 2017-02-12 08:41
siema. pracuje w Michelinie w Olsztynie... też 3 zmiany też opony też 4 brygady też zero życia też tylko wynik się liczy. ale... po przepracowanych 3 latach zarabiam... 2400 na rękę. to i tak dobrze bo teraz mam stawkę 12,80 a zaczynałem za.... 9,50 (BRUTTO!) Wynajmuje stancje w Olsztynie. Zastanawia mnie czy mnie wynająć stancji w Poznaniu i nie robić tu. opinie o Michelinie też są podobne jak tu... zero życia, w kółko praca. ale jak mam przezywac to samo tu co tam, ale za lepszą kasę to warto się zastanowić... co radzicie???
4
qqqq 2017-02-13 10:35
2400 za 4 brygadówke? nie ma się nad czym zastanawiać
4
On 2017-02-15 10:16
VW czy Bridgestone? Gdzie lepiej?
4
j 2017-02-15 14:07
Okazuje się ślepe oko jest rodziną z tw bolkiem stąd zapędy kapownika i ten czerwony klupos to czynnik uboczny ,
6
Johny Bravo 2017-02-19 08:29
ByłeM w Bridgestone i mogę stwierdzic że nie ma tragedii wszystko W zależności na jaki dział trafisz.
Nie Robię już tam ze względu na system który naprawdę jest uciążliwy.
6
Og 2017-02-19 22:09
To napiszcie coś więcej za co Bhpowiec wyleciał? Ciekawa historia, dobrego zawodnika wyrzucić...
3
Stefan 2017-02-20 16:42
A co sądzisz o pracy jako magazynier?
3
jkjn 2017-02-22 09:14
makrela ty łysa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chcesz cos komus powiedzieć to powiedz wprost ,a nie za plecami plotkarzu łysy
,dewiancie w domu pod pantoflem a poza wielki bonzo
4
lepiej nie 2017-02-22 10:09
magazyn może i nie najgorszy tylko jak już dostaniesz podwyżke po roku na 16 zł nie ma mowy na nic więcej całkowicie zablokowane podwyżki stażowe wiem bo robie tam prawie 7 lat i wiem coś na ten temat dlatego omijaj ten dział 16 zł za ładowanie kilkanascie ton dziennie w odpowiednim czasie!
3
Johny brawo 2017-02-27 12:04
Jeżeli chodzi o magazyn to daj spokój. Sami narzucają sobie takie tempo żeby później mieć z 20 min przerwy,nie myślą do przodu że za rok czy dwa będzie czas skrócony na załadowanie tira .typowi hapacze bez mózgu ci którzy tak robią
3
trelelele 2017-03-05 21:09
jakie relacje miedzy pracownikami ,,,,,, ja na konf nie wiem jak polowa ludzi na imie ma bo czasami z nimi przerwe mam :D:D sniadaniowa oczywiscie :D bo o innej nie mam owy :D
1
. 2017-03-07 19:42
Srebrny wilku nie wstyd ci przed rodziną ,ze jesteś kapusiem
2
, 2017-03-09 19:59
Makrela to największa plotkara pl w bridgestone
3
mama 2017-03-12 17:06
Witam
Chciałem za pytać jak się pracuje w dziale utrzymania ruchu dokładnie Technik Elektryk
Teraz właśnie szukają takiej osoby na takie stanowisko
Może ktoś napisać jak tam się pracuje w tym dziale i jaka płaca jest
qwertyuiop 2017-03-14 17:24
Płaca? Na początek 18 PLN/h czyli z premiami ok 2700 na rękę, chyba że trafisz na zmiany, to dostaniesz dodatkowo na rękę ok. 600-700 PLN (pierwsze kilka-kilkanaście miesięcy to szkolenie, praca tylko na dzień). Na zmianach system pracy 3 dni 12h (7-19), 3 dni wolnego, 3 dni 12h (19-7), 3 dni wolnego

Praca? Zależy gdzie trafisz. Teraz wprowadzają nowy system pracy i nikt nie wie co będzie, wszędzie pesymistyczne nastroje. Ogólnie technicy dzienni: usuwanie trudniejszych awarii ale na swoim wąskim obszarze, dbanie o stany magazynowe części na "swoim" obszarze, wprowadzanie modyfikacji na "swoich" maszynach. Technicy zmianowi: usuwanie awarii na wszystkich maszynach w całym zakładzie, utrzymanie ciągłości ruchu 24 godz na dobę.
mama 2017-03-14 21:16
Dziękuje kolego za bardzo wyczekujące informacje.
Powiem szczerze, myślałem że koło 4 tys zł dostanę na rękę.
Pozdrawiam
qqq 2017-03-15 13:19
po szkoleniu dostaniesz koło tego pracując na zmianach
k 2017-03-16 11:22
A jak sprawa ma się na stanowisku operatora maszyn? Ciężko jest? I jakie w ogóle tempo, stres?
Bartek 2017-03-19 01:00
Tr
Art 2017-03-19 01:19
Robota jak robota napewno nie tak ciężka jak np.w budowlance.Ogólnie dużo zależy od działu i maszyny na jaka się trafi jedni mają ciężej drudzy lżej .Najgorsze jest to wymyślanie tych cwaniaków , którzy nie pracują na maszynach tylko siedzą w biurach, ogólnie jest coraz gorzej ludzie non stop się zwalniają a powód jest taki ze robimy coraz więcej pracujemy za trzech A pieniądze wciąż te same.Zero jakichś konkretnych podwyżek,wyszkola Cię na 1 maszynie I tam już zostaniesz,a stawka za godzinę nigdy się już nie zmieni, a jeśli sam będziesz zgłaszał chęci do szkolenia się na innym stanowisku, co jest podstawą do podwyższenia stawki godzinowej odpowiedzą Ci tak:nie ma takiej potrzeby.Zero perspektyw.Pracuje tam 8 lat i nie polecam...
3
Art 2017-03-20 00:20
Dodam jeszcze ze gnoja Cię za wszystko co wg.nich jest zle czyli np.masz zapieprz na maszynie lub maszynach ja np.Pracuje na 2 maszyny i przy tym planie prod.który jest ciężki do ogarnięcia oni czepiają się ze np.jest syf bo nie posprzatales itd. A jesli ty zwolnisz maszyny i wezmiesz sie za porządki to usłyszysz później ze jesteś nie wydajny i nie ma materialu, który jak Zwykle jest potrzebny.Ludzie którzy siedzą w biurach nie mają pojęcia ile człowiek poświęca, by słupki sie zgadzaly, ale mimo starań na większości działów, I tak przydupasy mają najwyższe premie za wkład choć mają najwyższe stawki i wciąŻ sciemniaja.Jeśli nie masz wyjscia to przyjdź tu.A jeśli nie masz kredytu to poprostu szukaj czegoś innego.Niegodziwa placa ,pracujez non stop 7dni pod rząd I 2 dni wolne,znaczy 1,5 jeśli po ostatniej nocce chcesz się przespać. Zapomnij że będziesz miał kumpli, zapomną o Tobie bo przecież Ty co weekend w pracy.Poswiecasz wiele, a niewiele za to otrzymujesz. . .
6
OLLLO 2017-03-20 10:55
A JAK WYGLĄDA PRACA W BIURACH?
H 2017-03-21 04:49
Leżą i kwiczą
jhxj 2017-03-21 18:43
Jak wygląda praca na Magazynie ? Włanie pojawiła się oferta ? Jest napisane ze prawo jazdy jest wymagane. Oco chodzi ? Dziekuje za ODP.
Adam 2017-03-21 20:38
A czy jako elektryk od razu po szkole jest szansa na zatrudnienie? I czy w ciągu powiedzmy tych kilku miesięcy szkolenia są ludzie tj. elektrycy którzy pomogą mi się wdrożyć na początku czy raczej każdy z nich jest tak zabiegany że będzie ciężko coś podłapać i się usamodzielnić?
Mag. 2017-03-22 14:05
Prawo jazdy jest wymagane dlatego że operatorzy pracują na wózkach widłowych i wskazana jest umiejętność poruszania się pojazdami mechanicznymi, a z tym bywa różnie u nowych pracowników
nowy 2017-03-26 23:54
hej,
powiedzcie mi jak to jest na początku pracy. od razu zaczyna się systemem zmianowym czy jest jakiś czas na jedną zmianę?
qqqq 2017-03-28 14:49
na początku masz tzw. orientation jakies 2-3 dni chodzi się wtedy na rano potem trafiasz na brygadę i jazda 3 zmianowa
nowy 2017-03-28 15:56
dzięki za informację :)
Zostaw swoją opinię o BRIDGESTONE - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE