brak logo

BRIDGESTONE

Poznań

Opinie o BRIDGESTONE

qqq 2017-06-14 12:39
młodzi wykonują pracę pomocnicze, rąk sobie nie powyrywają ale to 3 zmianówka 4 brygady, 3 weekendy pracujące
2
johny23 2017-06-21 16:58
Ni Hey

Z kim mam sie kontakowac w sprawie pracy

Jakiś numer

Adres email

Czy trzeba jechac osobiście z cv

Praca jest bezpośrednio czy przez biuro pośrednictwa

Może ktos odpowiedzieć
1
lll 2017-06-21 19:49
produkcja@bridgestone.eu
2
Praktykant 2017-06-24 19:53
Witam,
Jak wygladaja praktyki studenckie? Głównie interesuje mnie czy praktykanci pracują 7 dni w tygodniu czy tylko od pon do pt?
1
Ola 2017-06-25 23:30
Czy powiecie mi coś na temat pracy jako konsultant klientów detalicznych? Czy praca w firmie pozwoli dalej sie rozwijać? Na jakie dodatki poza pensja mogę liczyć? Jak się ogólnie pracuje w firmie?Z góry dziękuję.
3
Ass1 2017-06-27 22:53
Będą przyjmować kobiety na konfekcję 2 na maszyny gdzie nie trzeba odkładać opon ręcznie na wózki, ale nadal trzeba pchać te wózki, oraz te z materiałami, które trzeba włożyć do maszyny, więc zastanów się czy dasz radę szczególnie w tym systemie który jest faktycznie bardzo męczący, jednak jak chce się robić to mogą Ci dać jakieś 3tys. na rękę, (oczywiście ok 1tys. to premie) a po pół roku jak robisz wyniki to koło 4, więc jak masz trochę siły i chcesz spróbować złóż papiery.
6
Ass1 2017-06-27 22:54
Będą przyjmować kobiety na konfekcję 2 na maszyny gdzie nie trzeba odkładać opon ręcznie na wózki, ale nadal trzeba pchać te wózki, oraz te z materiałami, które trzeba włożyć do maszyny, więc zastanów się czy dasz radę szczególnie w tym systemie który jest faktycznie bardzo męczący, jednak jak chce się robić to mogą Ci dać jakieś 3tys. na rękę, (oczywiście ok 1tys. to premie) a po pół roku jak robisz wyniki to koło 4, więc jak masz trochę siły i chcesz spróbować złóż papiery.
3
lll 2017-06-28 11:22
te 4 koła to chyba na święta i lato :D no chyba że mówimy o nadgodzinach
6
bbb 2017-06-28 19:28
Dokladnie po pól roku 4tysie pracuje 8 lat i pierwsze słyszę...
7
Pies na baby 2017-06-30 00:36
kobiety? serio? :D
6
elektronic 2017-07-04 09:41
Raczej masz dużo materiału do opanowania jeszcze poza tą firmą. Jeżeli chcesz zostać w tej firmie elektrykiem to musisz opanować sterowniki plc, panele hmi, automatykę bezpieczeństwa, sterowanie serwami, falowniki do 1.5 MW, nauczyć się pracować z napięciami do 6 kV (a czasem do 300kV) i prądami do 4kA, czytanie schematów w notacji japońskiej, praca z próżnią, sterowanie pneumatyką i hydrauliką w paluszku bo cię mechaniki zajadą, pomiary elektryczne i wielkości nieelektryczne w paluszku, podstawy elektroniki na pewno ułatwią ci życie, obsługa komputerów to nie wspominam bo jest tego tyle że jeśli miałeś w szkole problem z officem jakimś cadem to jest to początek góry ....wspominałem o rtg, Do tego praca bywa w warunkach ekstremalnych temperatura, zapylenie, warunki wybuchowe, praca na wysokości.
6
hotarti 2017-07-05 08:33
Jaki jest nowy link do Myhr'u?
7
Hapacz 2017-07-05 11:11
Się trafiło ze Lipne Lato co?
Będę wspominać te gorące lata po 35 stopni spędzone w firmie do końca życia. Ah jakie to były piękne słowa: "Panowie wiem że jest gorąco, mi też jest, ale swoje trzeba zrobić" - słowa mistrza zmianowego :)
No i te nieocenione witaminy żebyś miał moc :)
"Nadgodziny są. Dzisiaj 3 potrzebnych? To jak nikt nie chce? No to losujemy!" :)
Produkcja albo życie!
15
Pracownik 2017-07-07 20:05
11 lat i potwierdzam .smród brud i ubóstwo. Ale rachunki trzeba płacić..aby jakoś utrzymać rodzinę..
13
olo 2017-07-07 20:34
prawda, co rok prorok to samo, nędzny śmieszny dodatek pseudo-wakacyjny, a smutna premia kolosalnie w dół !! nawet nie wychodzimy na zero. jeszcze tak 2, 3 lata i firma padnie
15
Jan 2017-07-18 08:32
Jak się pracuje w nowym biurowcu na Królowej Jadwigi? Chodzi o eksport.
5
Edyta 2017-07-19 14:07
@Pracownik Widzę, że negatywnie oceniłeś pracę w firmie BRIDGESTONE - jakie są powody Twoich negatywnych odczuć? Czy możesz napisać coś więcej na temat panujących tam warunków?
5
Jon 2017-07-21 17:19
Kaziu widzisz koniec ,chyba tak
7
Mmmm 2017-07-26 10:19
Pracuje 7 lat. Najgorszy jest system pracy, gdzie pracuje się 7 dni z rzędu, a wolne ma sie zawsze po nocce czyli trzeba odespac, a na drugi dzień wolnego juz sie mysli o pracy bo trzeba wstac wcześnie rano. Jeden weekend wolny w miesiącu to tez porażka. Kasa zawsze na czas, umowa na stale, podatek odciagany oczywiście od zarobionych pieniędzy bez żadnego kombinowania to z plusow.Po tych latach zarabiam ok. 4000 na reke. Czy warto to już każdy musi sobie sam odpowiedz. Jak dla mnie to malo za tyle wyrzeczeń i uciążliwy system pracy. Firma porównuje nasze zarobki z innymi firmami i twierdzi że zarabiamy dużo, ale nie bierze pod uwagę tego, ze inni pracują od poniedziałku do piątku w normalnym systemie itd.
13
Hes 2017-07-27 10:32
Do hes z c
Pisząc drugi anonim potwierdziles swoją tożsamość.Wszystkie osoby,które pomawiasz zostaną powiadomione łącznie z firmą.Zdajesz sobie sprawę z konsekwencji .Z powództwa cywilnego zostaniesz pociagniety do odpowiedzialności !!!
12
HOHOŁ 2017-07-30 23:25
Jak wygląda sprawa z studjującymi zaocznie, godzą sie na wolne weekendy?
3
AAA 2017-07-31 17:10
O wolnym weekendzie to możesz pomarzyć, oczywiście oprócz tego jednego w miesiącu który Ci przysługuje.
9
Hm 2017-08-02 21:48
Daj sobie lepiej spokój, tam jest coraz gorzej.
9
Operator 2017-08-18 10:47
Jest coraz gorzej, z miesiaca na miesiac. Plany produkcji wyjęte z kosmosu, ludzi do pracy coraz mniej. I kto za to odpowiada? Pewnie to nasza wina, to my nie dostaniemy premii. Czy ktos wreszcie odpowie za to co sie dzieje? Panowie w koszulach nie mają bladego pojecia ci sie dzieje na produkcji, tylko wymagania mają coraz wieksze. Juz zaczyna sie straszenie, że jak nie bedziesz wyrabial normy to cie zwolnią.
To juz nie działa Panowie.
Kobiety też sprawy nie załatwia. Jesli nic naorawde sie nie zmieni to jeszcze troche nue bedzie mial kto tam pracować. Przez 20 lat prawie, oszukiwano i wykorzystywano nas na maksa a teraz zdziwienie że ludzie chorują. Jak dbasz tak masz.
Jaka motywacje ma miec pracownik zkilkuletnim stażem na stawce P1 lub P2, skoro studentowi placi sie 3500 na reke za dlubanie w nosie.
My nie chcemy cudów. Chcemy byc uczciwie traktowani
16
New 2017-08-23 18:16
Witam.

Zostałem zaproszony na rozmowę w sprawie pracy jako Przedstawiciel handlowy.
Jak wygląda praca przedstawiciela w Bridgestone region Centrum? Jakie wynagrodzenie? Przełożeni?

Będę wdzięczny za Wasze opinie i rady.

Z góry dzięki
2
Nick 2017-08-29 18:37
Panowie, duzo tam macie ukraincow ?
Mysle nad przyjecie, ale chce chociaz moc z kims porozmawiac na przerwie po polsku.
2
jeden z was 2017-08-30 21:52
tak czytam te posty i na wymioty mi się zbiera, pracuje tu dość długo, żeby ocenić całość obiektywnie.
Wnioski są takie: jeśli ktoś ma naturę malkontenta i ciągle narzeka to cokolwiek nie zrobi firma to i tak zawsze będzie źle. Ilu ludzi tyle opinii. Każdy na swojej brygadzie jest w stanie wskazać jednego lub kilku leserów, którzy od lat się migają od roboty ale ciągle pretensje co to też się nie należy. Jetem zdania, że jak mi nie pasuje firma to ją zmieniam, żeby sobie polepszyć a nie tkwić w bagnie, syfie i co tam jeszcze wypisujecie i bez przerwy narzekać. Warunki pracy i płacy są takie a nie inne i albo je akceptujemy albo nie i zmieniamy pracę. Nie ma pracy idealnej i jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził.
Ja robię swoje i nie zamierzam zmieniać roboty (choć system 4/3 jest do d..y i nie wszystko mi pasuje ale +ów mimo wszystko jest więcej. Pracowałem wcześniej w innych firmach i było gorzej. pozdrawiam
4
lll 2017-08-31 15:43
nie ma dużo ukraińców, pracują na niektórych działach jako pomocnicy
2
konfekcjoner 2017-09-06 09:58
4400zarobisz może po 15latach pracy jak będziesz mieć szczęście bo ostatnio robią specjalnie wysokie plany żeby ukraść 13procent premii
3
konfekcjoner 2017-09-06 10:12
Ok 4 czego skąd Ty się wziąłeś chyba że zrobi z 80 nadgodzin ja tam pracuje od14 lat i 4netto nigdy nie mam chyba ze.mówiłeś o brutto
3
Zadowolony 2017-09-07 10:22
To widoczne słabo pracujesz i ci sie robić nie chce
Ja pracuje 12 lat i po nizej 5tys nie dostaję, bez nadgodzin
4
Edyta 2017-09-07 12:52
@Zadowolony pracujesz tam naprawdę długo. Rozumiem, że firma BRIDGESTONE jest Ci bliska i mógłbyś ją polecić osobom szukającym prace? Jakieś mocne strony pracodawcy potrafiłbyś wymienić? Podałbyś jakieś rady odnośnie rekrutacji? Na co zwrócić uwagę? Zapewne zainteresuje to osoby chcące się tam zatrudnić.
2
kolo 2017-09-08 15:39
jedna mala uwaga :D:d ktora sie tutaj nasuwa ,,,, wszystkie pozytywne komentarze ktore tutaj sie czyta ,,, pisane sa miedzy 7 a 16 - w godzinach pracy biura ,,,, przypadek ?:D
5
qqqq 2017-09-10 19:30
Wszystko o co pytasz było już wałkowane tu na forum setki razy
1
Konfekcjoner 2017-09-11 07:10
Chyba że nazywasz się Nowac... albo robisz po 80 nadgodzin w wolne weekendy itp. Ładna propagandę widzę kierownictwo próbuje tu siac
4
Zadowolony 2017-09-13 14:54
Nie nie nazywam sie nowacz...., po prostu pracuje, robie swoje. Narzekać kazdy potrafi. Nie mowie ze jest cudownie i wspaniale. Ale jak jest tak źle podobno, to sie zwolnijcie, skoro wytrzymac nie idzie. Pracujcie w jakiejs małej firemce to wtedy zobaczycie ci to znaczy źle, jak dostaniecie 2tys a skladki od najniższej krajowej.
2
Konferencja 2017-09-14 10:30
Teraz. Prywaciarze zaczynają rozmowę od 2500 A ty nie kłam że masz 5000 chyba że jesteś liderem i masz s2 tylko nie zapomnij dodać że mało kto osiąga stawkę standart A od tej stawki dopiero sa lepsze płace kto chce niech przyjdzie po miesiącu ucieknie bo wielu już takich bylo
2
Zadowolony 2017-09-15 15:59
S2 niemam. Nadgodziny robie bardzo rzadko a 5 tys jest co miesiac. Skoro tak ci źle to sie zwolnij. Jak długo juz pracujesz? Pewnie kilka lat, ciekawe dlaczego, przecież podobno tam jest syf. Jak by bylo naprawde az tak źle to nikt by tam nie pracowal. Skoro ludzie robia po kilkanaście lat to chyba nie jest az tak źle.
2
pracus 2017-09-16 12:38
5000 chyba brutto ,
5
Zadowolony 2017-09-16 13:47
Brutto bylo 7244 ????
2
hm 2017-09-16 23:13
Bo dostałeś 500 za wkład i 500 nagrody, tyle w temacie.
4
Zadowolony 2017-09-17 12:43
Tak dostalem. Ale mialem 4 rki.
Powyzej 7000 brutto mam co miesiac.
2
art 2017-09-18 17:31
Nie jestes chyba zbyt normalny bo to co piszesz jest bardzo mało prawdopodobne.No chyba ze zle Ci naliczają wyplaty, ale kiedys do tego dojdą i będziesz musiał oddać.Tak z ciekawości jak długo tu pracujesz?
5
Zadowolony 2017-09-18 19:02
Nie normalny to jestes chyba ty. Pracuje kilkanascie lat. Robie swoje i za to mi płacą. Jesli zarabiasz mniej to widocznie na tyle zaslugujesz.
Narzekać kazdy potrafi ale jak trzeba pracować to dwie lewe ręce.
Nie mowie ze tu jest cudownie ale nie gadajcie ze zarabiacie 3 tysiące. Jak ktos pracuje sumiennie to naprawdę można zarobić
1
neutralny 2017-09-18 22:09
Panie zadowolony.. czytam te opowieści o 5tys i nie mogę uwierzyć:-) pracuje dłużej od Ciebie z najwyższą stawką operatora i takiej wypłaty za gołe godziny nigdy nie widziałem.. forum do siania propagandy.. mało szczerych i prawdomównych wypowiedzi.. szczególnie Pana "zadowolony"
5
art 2017-09-19 12:58
Piszesz rzeczy niemożliwe i nie mów ze ktos zarabia tyle na ile zasługuje są tu różne poziomy stawek godzinowych i znam ludzi , którzy pracują za dwóch a maja stawki gora p4 i co ty na to?ja np. Pracuje na 2 maszynach i to znacznie trudniejszych w obsłudze niż maszyna konfekcyjna.Mam jedne z najlepszych wyników i według tego co piszesz powinienem zarabiać znacznie więcej niż ty bo wiem ze na to zasługuje wiec wytłumacz mi dlaczego tak nie jest skoro wg.Ciebie każdy zarabia tyle na ile zasługuje...a zarabiam w porywach 4tys. z premia 500zl za wkład powtarzam w porywach.A ty tu piszesz ze masz co miesiąc 5tysiecy na reke więc jestes podstawiony żeby pisać takie głupoty...
6
qqqq 2017-09-20 10:08
Nie wiem jaką masz stawkę ale przyjąłem do obliczeń 22 zł/h bo chyba około tyle jest na S1, jeśli się mylę proszę o poprawienie.
22 zł * 168 h = 3696 zł
3696 zł * 15% = 554,4 premia obecnościowa
3696*5%= 184,8 premia 4S
3696*13%=480,48 premia RS przy planie produkcyjnym na poziomie 100% (ostatnio nieosiągalne)
15zł * 24h = 360 zł godziny świąteczne, standardowy miesiąc to 3 niedziele po 8 h czyli 24h
8,5zł * 56h = 476 zł godziny nocne, około 7 nocek w miesiącu
3696+554,4+184,4+480,48+360+476= 5751,68 zł
Załóżmy, że dostajesz jeszcze co miesiąc 500 zł premii za wkład
5751,68+500= 6251,58 zł
Jest to kwota już całkiem miła ale nie widzę opcji aby mieć 7000 brutto bez nadgodzin tak jak piszesz, tym bardziej że w ostatnich miesiącach RS był niski
3
Dark Age 2017-09-20 16:56
Z wypowiedzi Zadowolonego wynika, że pracuje na zmiany, nie ma S2 i zarabia 7k brutto - obstawiam jakiegoś mistrza, mającego problemy z ludźmi, który "wziął sprawy w swoje ręce" i sieje tu propagandę
3
ta 2017-09-20 19:46
Szach i mat Panie zadowolony.
3
hm 2017-09-21 19:15
Zadowolony gdzie jestes??????
2
Zostaw swoją opinię o BRIDGESTONE - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BRIDGESTONE