brak logo

INVESTA

Pruszcz Gdański

Opinie o INVESTA

były pracownik 2011-03-26 18:23:54
były - 2011-03-24 19:44:32

To nie jest strona do udawadniania czegokowliek lecz do przekazywania opini o pracodawcy. Jak widzę ludzie, którzy niby tam pracują są szczęśliwi... oznacza to, że sami również nie szanują innych - tak jak robi to ta firma. CHCESZ mieć przyszłość przed sobą - nie idź tam do pracy!!!

MASZ RACJĘ.ALE ŚWIATEM RZĄDZI PIENIĄDZ A ZWYKŁY ROBOL POZOSTANIE TAM GDZIE JEGO MIEJSCE
monkey 2011-04-07 14:50:32
Faktem jest, że kiedyś klimat był fajniejszy, zarobki też wyższe, aczkolwie te mimo wszystko do najniższych nie należą. Piszę o biurze handlowym, dziale usług. Póki był premie roczne to nikt nie piszczał. Od kiedy zwiększyła się rotacja i firma stała się typową korporacją to rzeczywiście i stosunki międzyludzkie uległy pogorszeniu, aczkolwiek nadal nie można powiedzieć, że klimat jest fatalny. Nie wiem jak to wygląda aktualnie na magazynie... Ja rozumiem, że bycie optymistą w tym kraju jest przyjmowane za złą monetę, ale pomimo wielu zastrzeżeń nie mogę określić Investy złą firmą...
1
KARAMBA 2011-04-07 23:33:24
CZYLI INVESTA TO NIE JEST ZŁA FIRMA.To dlaczego byli pracownicy tego nie potwierdzają?
Frick 2011-04-12 09:02:31
Jestem byłym pracownikiem i powiem tak w tej firmie tak jak w każdej są ludzie normalni i nie. Jest też sporo intrygantów.Zarobki średnie na+, warunki pracy ok,tempo pracy dosyć ostre, dowództwo srednie na - . Ogólnie jeśli ktoś chce pracować w tej firmie musi być przygotowany na bardzo ciekawą rozmowę kwalifikacyjną a potem na różnego rodzaju gierki i podchody ze strony dowództwa i kolegów. To jest moja obiektywna ocena i nie musisz się z nią zgadzać.
1
były pracownik 2011-06-13 22:43:06
Potwierdzam z tym że bardziej na minus. Koledzy są ale ...
jeden na drugiego donosi , atmosfera fatalna . Po zmianie firmy zobaczyłem że można pracować nie martwiąc się że ktos Ci będzie za plecami krzywdę robił. Zarobki równa średnia w tym rejonie z tendencją zniżkową. A kierownik ....to jest ewenemwnt ale ma swoich pupili co mu zrobią wszystko . Zmieniłem pracę i to była b dobra decyzja. Investa jest fatalnym pracodawcą
1
anonim 2011-06-21 22:48:44
Pan [usunięte przez moderatora] który zajmuję się przeprowadzaniem rozmów kwalifikacyjnych to szowinista, który myśli że kobiety nie są dobrymi inżynierami, więc dziewczyny nie marunjcie czasu na wysyłanie tam cv bo nie ma po co. Troche przestarzałe podejście, ale powodzenia życze [usunięte przez moderatora] i jego toku myślenia, koleś jesteś żałosny i tyle.
były pracownik 2011-07-07 23:57:27
Usuwają ludzi wartościowych - Zarząd opiera decyzje personalne na donosicielach i lizusach - przykra atmosfera i wartości w tej firmie nie są przestrzegane! Dlatego zaczynają zdobywać różne certyfikaty, które mają zadbać o image publiczne... Ci, którzy mają dość i są bystrzy sami odchodzą zanim firma ich zdąży usunąć. W tej chwili mają potężne wakaty menadżerów ponieważ wartościowi ludzie nie chcą tam pracować! O ludziach, którzy odeszli mówią źle i to nawet u ich byłych klientów!
2
bruno 2011-09-15 13:18:17
Faktycznie, firma usuwa ludzi wartościowych, moze inaczej ..Ci ludzie sami się usuwają nie mogąc się zrealizować. A odeszło w ostatnim czasie wielu pracowników, którzy spędzili w tej firmie wiele lat. Odeszli rozżaleni, odeszli z postanowieniem, żeby pokazać swoją wartość w innej firmie. Poza tym praca w handlu, bez stale odczuwanej premii, jest demotywująca. Jakby nie patrzeć, to praca w Inveście daje solidne podstawy do tego, żeby u kolejnego pracodawcy zacząć już jako w pełni ukształtowany pracownik np. działu handlowego.
były 2011-10-04 01:49:39
Pozbywają się ludzi, którzy nie pasują do układów. Firma każdego szpieguje i snuje teorie o przekrętach. Jeśli stwierdzą, że im nie pasujesz - po prostu niszczą ludzi. Menadżer może i zaczyna tu karierę...ale też i kończy...
1
superuser 2012-03-26 17:04:16
Świetna firma: nowoczesna, poukładana, dużo się można w niej nauczyć. Szkoda, że jeszcze mało jest takich firm na polskim rynku. Pozdrawiam całą Investę!
były pracownik 2012-06-13 10:12:05
Przepracowałem parę latek w Invescie i żałuję że nie zaivestowałem tego czasu w innej firmie .Atmosfera od dwóch lat ponizej krytyki , firma zamiast skupić się na zdobywaniu nowych klientów niszczy sama siebie
1
bolek 2012-07-13 15:18:25
Fakt, że szkoda atmosfery, by kiedyś była przednia. Teraz to już taka typowa korporacja, aczkolwiek mimo wszystko dobrze zarządzana. Ci co pracowali (lub tez nadal pracują) tam już jakiś czas temu wiedzą jak było. A Ci co już tam nie pracują mimo wszystko wspominają z sentymentem, bo tak jak napisałem, kiedyś to była super firma.
1
gość 2013-04-03 23:32:20
witam!
Czy może się ktoś wypowiedzieć z Lubonia czy na stanowisku operatora CNC jest czterobrygadówka.Jestem zainteresowany
zainteresowany 2013-05-19 20:21:24
Witam!
Slyszalem ze w invescie premia placona jest w postaci 13stki i 14stki.Czy może ktoś się wypowiedzieć czy to jest prawda.Jestem zainteresowany
4
anonim 1 2013-07-29 09:39:54
Słyszałem ze w Investa Luboń chcą wymienić kierownika produkcji, czy ktos coś wie na ten temat?
2
Zdzisław Dyrman 2014-01-16 21:00:08
Ludzie dajcie sobie spokój z tą firmą, nie potrafią nawet posprzątać kadr (usunięte przez administratora) Jest dużo większych i lepszych zakładów pracy.
2
redondo 2014-01-21 20:36:21
Zgadzam się w 100 procentach, niszczenie ludzkiej psychy to ich specjalność.
2
kreatywny 2014-04-11 17:19:32
Czy może ktoś się wypowiedzieć na temat warunków pracy technologa?Na co mogą liczyć osoby z doświadczeniem?Jakie są godziny pracy?Ile można zarobić
1
luboń 2014-04-14 07:51:26
Czytaj opinię wyżej, tam wszystko jest zawarte.
1
nick 2014-06-26 19:54:19
Ktos pracuje na operatora cnc jakie sa w tej firmie stawki?
Luboń 2014-06-29 01:32:34
Jak wygląda z działem w Luboniu...Śledzę stronę to co jakiś czas kogoś potrzebują.. Widze niezła rotacja.. Ktoś się wypowie o Luboniu.
1
Ja 2014-07-06 13:06:02
Szkolenia? Pracuje tam od 3lat i jedyne szkolenie to bhp.. Hehehe... Aa.. No i codzienne jak w wojsku.. Malo.. Malo.. Więcej.. Szybciej!!! Całe szczęście niedługo zmieniam prace.. Oby na lepsze.
Bella 2014-09-21 23:32:56
No bardziej już nie szło tego opisać. Z ust mi to wyjąłeś.
2
Pablo 2014-10-14 16:27:17
W tej firmie tylko Prezes jest normalny, można być człowiekiem mając dużo pieniędzy, szkoda, że dyrektorzy nie biorą przykładu.
3
Ja 2014-10-16 23:53:35
Witam,
jestem tylko ciekaw co robia palety gawrona wygięte i nie sprzedane
Marek 2014-11-05 19:06:34
Investa Olsztyn- ludzie ok, ale kerownik to ( usunięte przez administratora )..!!!!
ona 2014-11-07 22:03:41
jeśli ktoś piszę handlowiec przez "ch" to nic dodać nic ujać - najpierw naucz się ortografii a potem pisz
klient bydgoszcz 2014-11-27 19:51:37
A ja jestem bardzo zadowolony z firmy Investa,pracują tam ludzie profesjonalni i co najważniejsze ,słuchają !
Elastycznie podchodzą do współpracy ,mam to szczęście że moja opiekunka potrafi załatwić wszystko .Firma na 5+
były 2015-01-03 20:36:22
To nie opinia o firmie tylko żenująca jej reklama.Jej historia nie ma nic wspólnego z tym, jakim w tej chwili jest pracodawcą.
były 2015-01-03 20:39:13
To nie opinia o firmie tylko żenująca jej reklama.Jej historia nie ma nic wspólnego z tym, jakim w tej chwili jest pracodawcą.
J.W 2015-01-15 20:02:20
Dobrze wiesz Arku co robią...leżą...:)
2
a co to zmienia 2015-02-05 18:26:47
No widzac takie opinie o oddziale LUBOŃ pozostaje sie cieszyc ze juz minely 4 latka odkad tam nie pracuje (usunięte przez administratora)
były 2015-05-18 12:33:34
A ja głupi myślałem ,że to uczciwy portal. Widzę ,że niezła interwencja była.Pana Z. pewnie szlag trafił. No cóż Investa też korzysta z pośrednictwa pracy.
Ha 2015-08-21 11:24:26
"Uczem" się szybko..lepiej startuj na sprzątaczke do tej firmy a nie na produkcję. Siano wsumie takie same otrzymasz. A mniej się nadzwigasz!!
Strefa 52 2015-08-23 23:38:59
Widać,że w koncu w Luboniu przejrzeli na oczy.
c.d.n. 2015-08-25 17:33:39
tak tak, teraz Jacuś kiedy przeniósł się do małego pomieszczenia na dół będzie miał więcej czasu na "swoje" sprawy. Coraz "ciekawiej" się tu dzieje
Magazynier 2015-10-17 10:53:24
Orientuje sie ktoś ile magazynierzy tam zarabiaja?
Bo jest ogloszenie zastanawiam sie czy nie wysłać.
tak 2015-10-19 22:31:22
Witam. Certyfikaty to pestka jak zapewne się orientujesz, kwestia kasy. Liderem nie są, ceny mają średnie. Ilość ogłoszeń to nie rozwój, a częsta rotacja. W rynku tego sporo BTH, Thyssen etc. Każdy jest kowalem własnego losu. Masz pytania ?
taco 2015-10-20 14:23:15
Bdb firma, skład handlowy od lat się nie zmienia. Jak ktoś dobry i zaangażowany to sobie poradzi, a jak ktoś czeka aż mu spadnie z niebo to niech się nie fatyguje nawet. Minusem premie roczne, ale jak już są to kosmiczne :) Ci co pracowali radzą sobie dobrze w innych firmach, więc firma jest dobra jako nauczyciel zawodu handlowca, technologa itp. Premia roczna to średnio 12 pensji, pensja handlowca średio ok. 4-6 tys na łapkę. Myślę, że warto.
taaa 2015-10-20 17:36:44
Użytkowniku "taco", premia 12-pensji ? pracownicy biurowi (sekretarka, handlowiec, technolog) czy tylko kierownicy/dyrektorzy ? Skąd wiesz, że pracownicy sobie dobrze radzą w innych firmach jako handlowiec, technolog ? skąd te informacje ?
taaa 2015-11-08 09:36:00
@xcvbn brzmi to jak ogłoszenie pracodawcy - co napisałeś. Co znaczy satysfakcjonująca praca ? Jakie szkolenia ? tylko BHP jak w większości firm ? nadgodziny płatne ? To wszystko przypomina mi bełkot przedwyborczy, miało być dobrze, wyszło jak zawsze.
taa 2015-11-18 17:46:55
Nadal nie rozumiecie szanowi forumowicze. Po pierwsze primo - nawet jesli Cie zaprosza to rownie dobrze moga obiecac zlote gory. Jesli chodzi o umowe o prace hmm po czesci masz racje, co dalej ?
No tak 2016-02-02 18:53:28
Tomonik: jeśli chcesz dopiero zgłosić się do firmy to skąd wiesz o suwinicy z poziomu 0 ? Błąd :)

Tomek: trzeba robić swoje, Investa w Luboniu już dawno jest "spalona" jako oddział, klienci doskonale o tym wiedzą i nic tego nie zmieni. Ziutek ma opinie wszędzie jako krzykacz, a Jacuś jak to Jacuś... z Opala dostał kopa, na bezrybiu i rak ryba
no tak 2016-02-06 11:13:26
Zatrudnienie nowych pracowników nic nie da, ponieważ i tak Ziutek jako starej daty dyrektor nie zrozumiem tych nowości, on się zatrzymała lata temu i to jest jakby zrozumiałe. Problemem jest to, że się uczepił koryta i jako leśny dziad nie daje rozwijać skrzydeł. Nowe osoby i nowe pomysły tylko odbiją się od muru. To tak jak z PiS`em, pomysły może i mają wewnątrz partii, ale i tak prezes dyktuje warunki. Cała filozofia. Taka prosta, a jednak taka trudna. To mógł być naprawdę świetny oddział, ale duma i zarozumiałość szkodzą, widać to bardzo mocno. Jak coś wiecie gdzie dzwonić ;)
mmm 2016-02-06 14:24:06
Nie inwestują, dość propagandy
logist 2016-02-08 18:34:52
@ruczaj, trafiłeś w sedno. Do tej pory nie miałem zamiaru się wpisywać tutaj, ale wymusiłeś to na mnie, myślałem, niech Investa się broni sama. Ja kupuję dużo dla mojej firmy w Luboniu ponad 4 lata, materiały i usługi. Znam tam ludzi. Nawet się starałem o pracę, ale grzecznie mi odmówiono. Nie mam żalu, dalej tam zamawiamy. Znam też kierownictwo i jak się rozwijają. Tak na moją wiedzę, od poczatku, jak ich znam, to kupili kilka laserów, prasy i inne maszyny CNC, ludzi więcej dwukrotnie co najmniej. Więc masz 100% racji. Z tą konkurencją też brawo ! Wiem, że zwolnili (nie napiszę za co, ale wiem)technologów kilku, handlowców i brygadzistę, wszyscy teraz pracują w konkurencji, szef mi o tym powiedział, bo przyjeżdżali do niego z ofertami, ale ich pogonił. Duzo w ludziach jest nienawiści i mało pokory. Żenada. Nawet PIS w to mieszają , hehe.
Na koniec jeszcze jedno. Dziwne, że uaktywniaja sie przeciwnicy Investy wtedy, gdy jest ogłoszenie o pracę, wyrażna robota , żeby ludzie się nie zgłaszali. Bez komentarza. To nie artykuł sponsorowany, tylko nie mogłem juz milczeć.
Może i inni, , którzy kupują w Invescie zabiorą głos, jestem ciekaw ich opinii.
Robol 2016-02-10 11:43:17
No i wypowiada się kolejna osoba która tam nie pracuje a przyjeżdża tylko po towar.ogladasz ta szopkę z boku wiec szanowny kliencie nie wypowiadaj się na ich temat.Brygadzista wyleciał bo był tłumokiem i zbyt pazerny. A inni wylatują bo mają swoje zdanie i nie podpoządkowuja się staremu komuchowi. Tam stawia się na ilość. .nie jakość. Nie zapie.....lasz to wylot.
znam 2016-02-11 17:16:28
@logist zatem znasz bardzo wpływowych ludzi, szok. Wiesz również co, kto, gdzie, nawet sam szef Ci mówił kto i kiedy, nie no bajer. Słabe to było, jeśli pracownicy Investy Tobie mówili co się dzieje wewnątrz, to łamią tajemnicę firmy na co jak zapewne wiesz są paragrafy.

Nie wziąłeś jednego pod uwagę, że to może być prawda, a piękne słowa dyrektora z Lubonia to trucizna o smaku truskawkowym na ustach. Oczywiście ile ludzi tyle opinii, ale pamiętaj to, że 10 osób mówi jedno, nie znaczy, że to prawda. Nie ma tu żadnej zaciekłości tylko chęć wyrażenia tego jak tam jest.
Jeśli w Twojej firmie jest prawidłowy tok myślenia to oczywiście gratuluję.

Jeśli masz pytania (sensowne), pisz. Merytorycznie zawsze włączę się w wypowiedz
ononno 2016-05-02 11:47:52
hej ile zarobi operator krawedziarki??
ble ble 2016-10-23 00:12:40
Nowi pracownicy w Katowicach zarabiają słabo.Trzeba pracować kilka lat,żeby coś więcej zarobić.Przy tym dyrektorze który jest obecnie, dostaniesz co najwyżej 100zł brutto podwyżki co rok.Ogólnie firma nie docenia doświadczonych pracowników.Pracuje kilka lat i widzę co jest grane.Praca na magazynie i produkcji jest ciężka,ale atmosfera jest fajna.
Zostaw swoją opinię o INVESTA - Pruszcz Gdański
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INVESTA