brak logo

RUG Riello Urządzenia Grzewcze

Toruń

Opinie o RUG Riello Urządzenia Grzewcze

hahaha 2016-03-17 18:10
Chyba kpisz. Najlepsza jest linia nr 1.
1
beduin 2016-03-26 10:42
bo tam pracowałem, bywałem na hali i widziałem ten wyzysk i faszystowską dyscyplinę. Kiedyś były afery że pracownicy podbierali cukierki krówki przechowywane na zakładzie do celów promocyjnych, a magazynierzy podbierali jedzenie kierownikowi - taka tam bieda i nędza. W obsłudze klienta nie wiem jak jest ale sądząc bo ilości bubli jakie szły z fabryki pewnie mają dużo roboty na karku.
2
obecny pracownik 2016-05-28 08:22
Czy Ty pracujesz oby na pewno w tej samej firmie, o której tutaj mowa? Plus największy, to wypłaty na czas, ale jest to średnio ok 1700 netto i to pod warunkiem, że chodzisz cały czas do pracy i nie zabiorą Ci premii kwartalnej.
4
Nowy 2016-06-05 17:30
Rug Riello to bardzo fajny zakład pod względem pracy i atmosfery pracy.
Gorzej już jest z płacą gdyż o kilku lat nie dostaliśmy już żadnej podwyżki, a wymaga się od nas coraz więcej i tylko zwiększa normy.
Płaca powinna być adekwatna do wykonywanej pracy i powinni płacić pracownikom minimum 2100 zł
1
Nowy 2016-06-05 17:35
Firma powinna spojrzeć że nie dając podwyżki traci pracowników.
Coraz więcej zwalnia się starych i doświadczonych pracowników z długoletnim stażem gdyż znajdują lepiej płatne prace.
Firma (dyrekcja) powinna wziąć to pod uwagę i zrobić coś by nie tracić doświadczonych ludzi i dać wszystkim pracownikom solidne podwyżki
1
Nowy 2016-06-14 11:47
Mamy 1950 zł brutto i na początku lutego złożyliśmy do niej pismo o podwyżkę, w połowie kwietnia złożyliśmy ponaglenie pisma o podwyżkę i do tej pory nie dostaliśmy żadnej odpowiedzi.
Firma nie traktuje poważnie swoich pracowników
W innych firmach produkujących kotły w Polsce z tego co słychać ludzie mają na konto wypłaty nawet 2100 zł netto
U nas już dobrze by było ja by było 2100 zł lub 2200 zł brutto
Nowy 2016-06-14 11:51
Praca w firmie jest fajna i jest miła atmosfera pracy> Tylko te zarobi mogliby poprawić i będzie super
1
Drugi 2016-06-27 11:45
A gdzie ta miła atmosfera????
6
Drugi 2016-06-29 11:00
I pewnie dlatego trwa ciągłe poszukiwanie chętnych do pracy.
1
pedro1987 2016-07-05 15:52
Czy w tej firmie da radę coś więcej zarobić? Mam chęci do pracy i maturę.
tomek 2016-08-09 11:32
Jak masz wykształcenie techniczne to sobie daruj idź do jakiejkolwiek innej firmy, elektrycznej, monterskiej, instalacyjnej, byle nie na linię. Tu potrzebują tylko bezmózgów którzy przez 8 godzin będą pracować jak automaty wykonując 200-300 tych samych czynność. Strata czasu gdzie indziej się czegoś nauczysz tu będziesz wykonywał te same proste czynności - tracił czas i pieniądze.
3
Prezes Jarek 2016-08-11 13:41
Na start dają 2100zł brutto, a jak wygląda sprawa później? Dają podwyżki?
uchol 2016-08-16 15:55
nie polecam, jak ktoś widzi że pracodawca wciąż daje ogłoszenia to chyba powinna mu sie jakaś ostrzegawcza lampka zapalić - jest źle, a nawet tragicznie. Nikt nie chce tam pracować, każdy rezygnuje dlatego jest taka duża rotacja. Z resztą co ja będę dużo pisał wyślijcie cv przyjmą was z otwartymi rękoma, zobaczycie jak jest - pewnie po tygodniu zrezygnujecie - doskonała szkoła życia.
7
uchol 2016-08-18 17:18
MInimum średnie, brak włoskiego, widzę że ostro obniżyli wymagania, pamiętaj że drugie tyle ogłoszeń wisi jako ukryta rekrutacja. Jak ci zależy to spróbuj popracujesz ile wytrzymasz, a potem możesz spróbować w viessmanie to już jest półka wyżej którą riello od lat goni, ale za często potyka się o swoje nogi w tym pościgu i w zasadzie zostaje coraz bardziej w tyle pdk
1
Prezes Jarek 2016-08-18 21:07
Jakiej wielkości są te śmieszne premie kwartalne ?
Drugi 2016-08-21 19:39
O ile dobrze pamiętam są trzy premie po 300 złotych. Są to premie od jakości, wykonania normy oraz frekwencji. A ile w rzeczywistości montaż dostaje to nie wiem.
Ela 2016-09-01 16:08
Buahahaha pracownik montażowy ma 2100 brutto
1
Monika 2016-09-01 16:21
Codziennie.do.firmy przychodzą nowi i odchodzą. Starzy pracownicy sie.zwalniają bo mają dość, a co dopiero o nowych mówić, po dwóch trzech dniach - do tygodnia i odpadają. Taki jest zapierdol na liniach. Trzeba mieć dobrą kondycje i dobrą psychikę bo szef potrafi stać za Tobą 3h i gapić ci sie na ręce i poganiać. Niskim osobom odrazu odradzam, za wysokim też bo 8h w zgieciu w pół. Aha i jeszcze jedno cale wakavje oprócz ulopu i aaaz do liatopada grudnia , pracujące wszystkie soboty w zamian za wolne do którego zmuszają w marcu kwietniu i maju. A potem tyrka pół roku po 6dni w tygodniu.
6
stefan 2016-09-13 20:06
Jaki controlling trollu, jakie stabilne warunki i niezłe relacje, tu się zapieprza w pocie czoła 6 dni w tygodniu. Liniowy kapo stoi nad tobą i mierzy czas czy się nadajesz czy nie. Pani dyrektor karze kontrolować forum i łagodzić takimi głupkowatymi wpisami ogólną opinię o tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo ludzie czytają i przechodzi im ochota do pracy??? Nie ma mowy o tym żeby pójść wyżej niż pracownik montażowy bo za tą pensję to nawet się w odpowiednią ilość wazeliny i wacików nie zaopatrzysz żeby sobie wypucować drogę do awansu, hehe
1
Kwiatek 2016-09-19 21:14
Idź na rozmowę, a się przekonasz...
Sympatyczna Pani przywita ciebie i opowie tobie wszytko o firmie, o zarobkach, systemie socjalnym, urlopach oraz odpowie na twoje pytania.
Co do zarobków na montażu to 2050/2100 brutto+ premie kwartalne, całkiem pokaźnie (jak na montaż)
Trzeba mieć dobre tempo, przez pierwsze 2 tygodnie, będziesz jedynie pomocnikiem, aby wprawić się przy pracownikach- weteranach.
Firma ma postój dwu lub trzytygodniowy w sierpniu.
Praca jest ciężką pracą, ponieważ trzeba wyrobić sobie swój styl pracy, koordynacja ruchów itd, ale jak dłużej porobisz to, będzie dobrze.
Jeśli chodzi o atmosferę pracy to jest sympatycznie, a przynajmniej tak wyglądało na mojej linii u "Matki"
Jest czas na wyjście do toalety, jeżeli pracownicy zrobią sobie na linii "przerwę", można nalać sobie również wody zimnej, bądź gorącej z dystrybutora.
Przepracowałem w Riello, kilka tygodniu z powodu znalezienia innej pracy.
Nie jest to żaden kołchoz jak niektórzy piszą... Chodź syrena, wskazująca o rozpoczęciu się kolejnej zmiany przypomina trochę czasy Stutthof :D
Generalnie polecam zakład, tym bardziej, że przyjmują młodą kadrę na umowę o pracę.
5
były pracownik 2016-09-21 19:04
Widzę że praca w riello ma same plusy podsumujmy:
- dużo nadgodzin - będziesz bogaty
- praca na hali przynajmniej nie pada na głowę
- na pewno poprawisz swoją kondycję fizyczną i wytrzymałość organizmu
- na 100% zaczniesz chudnąć jeśli masz nadwagę
- wzmocnisz swoją psychikę kiedy nonstop będziesz poganiany i poniżany
- można nalać sobie wody - nie zemdlejesz z pragnienia
- można wyjść do toalety - nie trzeba nosić pieluch
- sygnał na rozpoczęcie pracy dla rozkojarzonych
- duża rotacja - poznasz bardzo dużo nowych ludzi
- będziesz się czuł jak u matki
18
Tygrysiczka1987 2016-10-04 20:52
Niestety tez nie mam dobrego zdania o tej firmę,nie dość że wciąż obrywasz za innych ,to jeszcze ludzie są tacy chamscy ze robisz za wolno niestety nie mam takiej wprawy jak ci co pracują tam 5 lub więcej lat wyzyskują cie psychicznie i fizycznie.Stoper też był stosowany a ich wymogi na kocioł 1:45 żenada nie polecam tej firmy nikomu.
1
ada 2016-10-18 15:58
Udała się rozmowa? Jak warunki? Ogłoszenie nadal jest na stronie i nie wiem czy warto. Proszę o opinię odnośnie stanowiska pracownika controllingu
ada 2016-10-19 09:43
mnie zastanawia, że "wisi" ono tak długo.. coś mi tu nie gra..
pakowacz 2016-11-03 00:09
nie warto, piszą tak tylko dla zachęty i tak trafisz na linię bo tam potrzebują ludzi
2
Onaa123 2016-12-18 15:57
Ludzie są nie doceniani a pracują sumiennie i bardzo się starają jestem pracownikiem więc wiem to z własnej obserwacji...
3
Sylwia 2016-12-21 10:17
Jak tam wygląda praca kobiet, atmosfera itd? Zastanawiam się czy tam do was nie przyjść ;-)
Sylwia 2016-12-21 11:01
2 zmiany?
1
mala 2017-01-01 17:48
Jakaś masakra ciężka praca fizyczna i ciężko psychicznie wytrzymac
2
od matki 2017-01-16 17:20
8 zł na godzine szok
2
esmeralda 2017-01-18 19:00
Jakieś opinie na temat szefów zmian ? Na tzw dole i na tzw górze ? słyszałam plotki że "u góry" na dziale u szefa Radka jest fajnie i że to najlepszy szef z całego zakłdu ?? zastanawiam sie czy jak zoze cv to mnie tam przyjmną
4
Natalia 2017-01-23 09:50
Hahaha bardzo zabawne. Widze jaka kultura u "wózkowych" chyba sam plebs...
Nie można odpowiedzieć normalnie na pytanie komus???
Esmeraldo na górę jest ciężko się dostać, także nie sądzę.
2
od matki 2017-01-27 01:04
praca dla małolatów bez zobowiązań i większych ambicji .rotacja i płaca mówią same za siebie .ten zakład to jeden wielki wymiennik zasobów ludzkich
1
on 2017-02-27 16:20
Jakie zarobki na produkcji?
nick 2017-03-01 10:48
To ta firma ktora szuka pracowników z Aleksandrowa Kuj i okolic? 40h tydzień, do 2100brutto. Netto ok. 1 500zł. W urzędach pisze tylko że Manpower. Zastanawiałem się dlaczego szukają pracowników z innych miast i organizują darmowy dojazd do pracy i z pracy.
3
Maja 2017-03-01 13:49
@od matki czy myślisz, że praca w RUG Riello Urządzenia Grzewcze jest dobra na początek drogi zawodowej? Tak by zdobyć doświadczenie w zawodzie. Jak długo pracujesz w firmie? Możesz powiedzieć coś więcej o warunkach pracy?
od matki 2017-03-06 09:54
To ostateczność... jak już nigdzie nie znajdziesz lepszej pracy wtedy w OSTATECZNOŚCI do Riello. Jak masz jakiekolwiek ambicje i wykształcenie dobre to zapieraj się rękami i nogami. Juz lepszy wyjazd za granice na zmywak niz praca w KOŁCHOZIE
Maja 2017-03-08 09:46
@od matki co wpływa na Twoją negatywną opinię na temat pracy w tej firmie?
Drugi 2017-03-08 11:50
Obecnie podstawowe wynagrodzenie wynosi 2100 złotych brutto. Dodatkowo są premie kwartalne 670 złotych brutto. Czasami są też premie uznaniowe. Praca jest na dwie zmiany. Osoby które chcą pracować
w RR muszą pamiętać że od lipca do lutego są również pracujące soboty. Co do reszty poczytajcie sobie inne opinie które są w większości prawdziwe.
Maja 2017-03-09 11:17
@Drugi chętnie przeczytamy również Twoją opinię. Jak sam zauważasz nie wszystkie opinie są w Twoim odczuciu prawdziwe.
pakmistrz 2017-03-11 01:33
Maju większości byłych i obecnych pracowników zdecydowanie negatywnie wypowiada się na temat tego zakładu. Ja równiez zdecydowanie odradzam, jeśli jednak chcesz to możesz przekonać się na własnej skórze, tydzień to nie jest długi czas, jak przetrwasz na lini to będziesz mogła opisać tu swoje wrażenia. Na pewno je przeczytamy, jeśli będziesz chciała się nimi z nami podzielic.
Maja 2017-03-13 11:20
@pakmistrz jeśli twierdzisz, że odradzasz pracę w firmie to bardzo chętnie usłyszymy właśnie dlaczego. Jakie są plusy pracy w firmie? Co jest warte przyjrzenia się bliżej i poprawy? Czy te opinie dotyczą pracy na określonym stanowisku w firmie?
Justyna 2017-03-14 06:43
Pracujecie teraz od pn-czw?
Bolek 2017-03-18 01:50
Witam słyszałem że mają być przyjęcia do pracy w Riello w kwietniu .I mam pytanie czy zatudnienie jest przez firme czy przez agencję pracy
Iza 2017-03-23 21:03
Juz są zatrudnienia, ostatnio byla prowadzona rekrutacja.Zatrudnienie przez firmę, chyba w urzędzie pracy nawet byla oferta, że przyjmą ludzi
życzliwy 2017-04-23 07:40
Pracowałem sumienie przez 5 miesiący więc mogę coś napisać. Praca tylko dla desperatów!!!!!!!!!! Rozmowa kwalifikacyjna ok, szkolenie BHP według przepisów prawa polskiego około 4 godzin nawet może być. Poszukują osób które pracowały na taśmie w Chinach za miskę ryżu. A wygląda to tak otrzymujesz stanowisko najpierw z osobą która Ci pomaga, jednak jeśli widzą że jest ok, a tak było w moim przypadku, to zaczynasz robić sam. Wszystko zależy od rodzaju stanowiska oraz rodzaju kotła, oczywiście te lepsze zajęte są przez pracowników którzy robią dłużej.

A więc do sedna z początku to jakieś getto jest robisz kocioł za kotłem patrzysz a inni sobie stoją rozmawiają bawią się telefonami, wpierdalają kanapki ale nikt Ci nie pomoże bo masz się nauczyć. Po pięciu miesiącach niby nauczyłem się wystarczająco, lecą kotły przy których siedzę nawet i z 2 godziny i nic nie robię, w innych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się non stop i tych jest więcej nie ma czasu nawet napić się wody. A jak zrobisz za duży korek to przyjdzie osoba na 5 minut pomoże Cię odkorkować przy czym oczywiście inni bawią się telefonami mimo iż widzą, że masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Co więcej firma ostatnio zwiększa normy z dnia na dzień jak zatrudniałem się w firmie było mówione iż robi się około 25-30 kotłow na godzinę w zależności od rodzaju. Jednak realnie przez pięć miesiący tylko raz była zrobiona norma i skończyliśmy 3 min wcześniej.

Także po pięciu miesiącach stwierdzam że jeśli masz wybór lepiej jedź na truskawki do Niemiec, zarobisz przez 5 miesiący tyle co przez rok w Riello a kręgosłup będzie Cię bolał tak samo. Tylko że będziesz mieć 7 miesięcy urlopu.
8
gucio 2017-05-08 01:48
Riello to jeden wielki ( usunięte przez administratora ) placa nie adekfatna do wykonywanej pracy
Ciąglę zwiększane normy i stanie nad głową brygadzisty i poganianie ze za wolno robisz
Jeśli nie wyrobia linie normy to nie dostaną premii ilościoweja, a jeśli będzie za dużo bubli to zabiorą tez praemie jakościową i pracownik dostanie tylko gołą najniższą krajową
Riello to jeden wielki ( usunięte przez administratora )nie polecam go nikomu
Jeśli macie inne oferty pracy to korzystajcie z nich a Riello sobie darujcie.
2
Maja 2017-05-18 15:56
Chętnie dowiemy się więcej na temat Waszej pracy w firmie. Jednak jest to miejsce do oceny Riello jako pracodawcy, a nie jej poszczególnych pracowników.
szukam pracy 2017-05-23 17:33
Obecnie znowu poszukują pracowników .
Ale na takie warunki płacy jakie oferują to nikt nie będzie sobie zawracał głowy Riello jak ja .
2100 brutto żenujące .
1
AntyRiwllowiec 2017-05-27 13:46
Pracuje w riello i to co tu pisza ludzie to prawda. Jeden wielki oboz pracy. Ja pracuje kilka miesiecy ale za chwile uciekam z tego obozu. Przez te kilka miesiecy jak ja pracuje przewinely sie setki ludzi ktorzy przychodzili na tydzien i dziekowali bo jest tam taki wyzysk ze glowa mala. Placa 2100 brutto co jest w ogole porazka bo prace wykonujesz taka ze powinni placic z 4 razy tyle albo i wiecej. Ciagle slyszysz ze malo i malo. Do tego jest premia kwartalna ktora ci przepada jesli tylko zachorujesz... na koniec zostaje najlepsze. Od kilku dni trzeba sie pytac brygadzisty czy (UWAGA!!!) mozna wyjsc do toalety! ! ! Podsumowujac jest to praca dla maszyn nie ludzi albo osob takich ktore nie maja szacunku so samego siebie. Wiec jesli masz skonczona chociaz zawodowke odpusc sobie bo nie warto... jedynym plusem jest to ze na kazdej lini znajdzie sie ktos mily jak np dziewczyny z lini numer 2.
1
Zostaw swoją opinię o RUG Riello Urządzenia Grzewcze - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RUG Riello Urządzenia Grzewcze