brak logo

ZAKŁADY MIĘSNE POTORSCY

Krokowo

Opinie o ZAKŁADY MIĘSNE POTORSCY

a taka jedna 2013-10-02 20:31:08
oj tak tak to prawda nie wypadało już O zwalać na kogoś kto nie pracuje od dobrych paru lat a teraz będzie miał na kogo.
Obserwator 2013-10-02 20:56:55
Titanic idzie na dno.Ratuj się kto może,bo koniec już bliski!
2013-10-02 21:07:35
Czy ktoś dostał już pobory za sierpień ???
Jakiś czas temu też ktoś pisał, że firma wraca do gry. Czy coś już wiadomo z tym powrotem czy może to było tylko czyjeś marzenie.
Pracownica 2013-10-04 10:21:37
(usunięte przez administratora)Syf, kiła, mogiła. Rzeczy brudne, poniszczone - teraz ludzie bujają się z tym Waszym bajzlem. U siebie w domach też tak o wszystko dbacie? (usunięte przez administratora)
2013-10-04 16:11:08
- 2013-09-29 10:24:21

zadzwonić ??? zapytać ??? porozmawiać ??? a kto z nami pracownikami chce porozmawiać kto nam chce powiedzieć co się dzieje kto chce powiedzieć co z nami dalej będzie kto powie nam kiedy wreszcie dostaniemy swoje pensje za sierpień a mamy już prawie październik kto nam powie co mamy dać naszym dzieciom jeść kto powie za co mamy spłacać nasze kredyty. Dlaczego to WY !!!!!!!!!!!! nie jesteście z nami na dobre i na złe dlaczego nas tak sponiewieracie nie szanujecie. Dlaczego PYTAM !!!!!!!!! A wiecie dlaczego..... bo myślicie tylko i wyłącznie o sobie. Długo nam pracownikom będą w uszach dźwięczały w uszach słowa pana J......... że nikt z nikim ślubu nie brał. I my mamy byś z wami ????????????? Zapamietajcie to sobie, ludzie nigdy nie będą z wami jak już to tylko dla pieniędzy które może tu zarobią
sama prawda.dzwonić chyba rozmawiać z parapetem bo nikt z prezesów nie chce rozmawiać,nie odbiera telefonów myślą ze ludzie to jak w Afryce za darmo pracuja.Panie Potorski J.i J. nie spodziewaliśmy się że tak postąpicie z pracownikami.mamy dzisiaj 4 października a o pensjach nie ma nawet mowy cisza jakby makiem zasiał.ale do czasu,że p,P. telefonu nie odbierze to myśli że my pracownicy odpuścimy ale nie pensja sie należy-nikt nie chce nie wiadomo czego jedynie swoich zarobionych pieniędzy.jak tak spotkamy się w sądzie.
2013-10-04 23:53:39
Dziewczyny z TESCO nie dajcie się sprowokować. To na 100% nie pisała żadna z dziewczyn z handlu one nie maja łatwego życia, muszą to wszystko znosić na co dzień. Nawet nie wiecie jak często widać ich zapłakane oczy ......... Myślicie że są takie szczęśliwe. Jesteście w błędzie !!! Co do (usunięte przez administratora)to myślę, że nie ma co mu się dziwić. Miał okazje podjąć prace i dostawać za nią słuszne wynagrodzenie to i skorzystał. W końcu ma rodzinę i bierze za nią odpowiedzialność. Jeśli chodzi o niego to chyba nigdy by nie było dobrego czasu na jego odejście. Zresztą odszedł nie tylko on, bo w ostatnim czasie odeszło wielu z własnej woli. Chociażby (usunięte przez administratora)naprawdę bardzo dobry technolog, a jak ja potraktowano. Szkoda słów. Odpowiedzmy sobie wszyscy czy firma jest odpowiedzialna i w porządku .......... No właśnie wszyscy odpowiedzieliśmy sobie tak samo. Myślę że odpowiedź jest jedna ..... . Zakład a właściwie nim zarządzający widzą tylko czyjeś błędy i niedociągnięcia krytykują ganią na siłę wstawiają nagany obwiniają wszystkich za swoje niepowodzenia, a dlaczego ??? bo tak łatwiej wygodniej. Może tak czynią aby usprawiedliwić swoje sumienie ....Szkoda że nie widzą samych siebie. Ludzie pracują i nie dostają należytego im wynagrodzenia za wykonywaną prace. Myślę, że aby obwiniać Panie z Tesco czy kogokolwiek to najpierw trzeba mieć samemu czyste sumienie. Szkoda mi i firmy i tych wszystkich którzy ją budowali. Myślę jednak, że w głównej mierze winę za to wszystko ponoszą panowie .......... w końcu to oni pozwolili na to aby sytuacja jaka jest obecnie miała miejsce. Ktoś zatwierdzał pewne decyzje ktoś zatrudniał odpowiednich ludzi i ktoś ludzi zwalniał. Ja z boku od jakiegoś czasu obserwuje to wszystko i życzę aby ta firma się utrzymała tylko dlatego że pracuje w niej tylu wspaniałych i wartościowych ludzi.
zibi 2013-10-05 00:40:11
Święte słowa. Szkoda ludzi. Nie szkoda (usunięte przez administratora) Szkoda tylko ludzi
Zainteresowany 2013-10-05 06:43:47
Witam!
Wzięcie stoisk w Tesco było strzłem w dzisiątkę i dużą szansą,żeby uratować firmę.Klienci chceli kupować,bo wyroby są super,ale nie było czym handlować.Niestety jak kupujący miał kupować tylko wędlinę,a po mięso odstać w kolejce w innym sklepie to połowa ludzi i połowa kasy odeszła do konkurencji.Po co braliście te Tesca jak nie było czym hanlować.Przy dopilnowaniu interesu spokojnie można było wyjść z dołka,a teraz to gwóżdź do trumny,bo ludziom trzeba wypłacić należne odprawy z tytułu zwolnień grupowych i zaległe wypłaty ,a skąd wziąć pieniądze jak nie ma zysku tylko straty.
2013-10-05 10:31:09
pewno jak by mu płacili a nie kazali robić za darmo to by został a nie szukał gdzie indziej roboty, a zresztą czy ona sam jeden tam był zatrudniony
2013-10-06 11:28:17
mamy już 6 ty października a wypłat za sierpień jak nie było tak nie ma
1
D.D 2013-10-06 17:29:31
Drodzy koledzy i koleżanki piszcie wnioski z żądaniem ustawowych odsetek od zwłoki w zapłacie należności.Odsetki dostaną tylko Ci co się o nie upomną.Nie są to jakieś astronomiczne kwoty,ale 13% w skali roku to na żadnej lokacie tyle nie dostaniecie.Jak nie dadzą z dobrej woli to do sądu.Im dłużej nie płacą tym gorzej dla Nich.Możecie też wymówić pracę bez wypowiedzenia i muszą zapłacić za wszystko.Nagminne niepłacenie wypłat to już kara do 30 tysięcy.Trzeba tylko zgłosić do PIP.
1
mamamam 2013-10-06 18:32:54
a jak z tymi co maja umowy na stałe??? Im się należą odprawy. I teraz dalej czekać, aż się wszystko posypie?? czy są jakieś inne możliwości żeby odejść i wziąć odprawę?? Słyszałam , że zakład ma fundusz gwarancyjny- na czym to polega???
czy można się upominać o wypłacenie należności za ekwiwalent na urlop z lat???
chyba zorientowany 2013-10-06 19:42:16
Nie jestem prawnikiem ale z tego co mi wiadomo to w przypadku pracowników naszej firmy odprawa się należy wówczas kiedy ma miejsce zwolnienie grupowe czyli dotyczy to zwolnienia ponad 10% załogi w miesiącu. Aby uzyskać teoretycznie szybko pieniądze ale powtarzam teoretycznie można rozwiązać umowę o pracę bez wypowiedzenia. Wzory są w necie. Oto jeden z nich.

ROZWIĄZANIE UMOWY BEZ WYPOWIEDZENIA ( przykład )

Oświadczam, że z dniem ……………. rozwiązuję umowę o pracę zawartą w dniu ……………. bez wypowiedzenia z powodu ciężkiego naruszenia podstawowych obowiązków pracodawcy wobec pracownika, a mianowicie:

1. Niewypłacenia w terminie do dnia ………………... wynagrodzenia za pracę za miesiąc ……………..

2. Nieodprowadzenia składek na ubezpieczenie społeczne za okres ……………………………...
Jednocześnie informuje, że wiedzę o nieodprowadzaniu składek na ubezpieczenie społeczne powziąłem z Inspektoratu ZUS w ……………………, po sprawdzeniu, że nie otrzymałem wypłaty wynagrodzenia za miesiąc ……………………..

Jednak najlepiej poprzeć to wezwaniem na piśmie do zapłaty zaległych pensji wraz z odsetkami wyznaczając w miarę krótki termin na zapłacenie zaległych pensji.

W przypadku braku reakcji ze strony pracodawcy wówczas można złożyć właśnie takie rozwiązanie umowy o prace jak powyżej.

Wówczas możemy domagać się wszystkich zobowiązań jakie już są ze strony pracodawcy i żądać wypłaty świadczeń pieniężnych jakie nam przysługują za czas pracy w okresie wypowiedzenia. Czyli jak mamy okres wypowiedzenia miesięczny to możemy żądać wynagrodzenia za miesiąc, jeśli 3 miesięczny to za 3 miesiące bez świadczenia pracy.

Co do ekwiwalentu za urlop to leży on po stronie pracodawcy. Pracodawca może nas wysłać na urlop lub zapłacić ekwiwalent.

Jednak myślę, że w pierwszej kolejności powinniśmy próbować się dogadać a nie od razu korzystać z form prawnych jakie nam przysługują.
Nowa 2013-10-06 20:50:54
Ci co odejdą z firmy w pierwszej turze to może jeszcze coś dostaną,ale dla wszystkich na pewno nie starczy i nawet sąd nie pomoże jak firma nie będzie wypłacalna.
1
2013-10-06 21:06:35
Ale jest coś takiego jak fundusz środków gwarantowanych, ale to już trochę odległy temat
znerwicowany 2013-10-09 18:27:54
witam dziewczyny z zamkniętych stoisk,na kiedy bedzieci mieli powypłacane pensje za wrzesien i wypowiedzenie i jak cos za ekwiwalenty za urlopy.my czekamy do piątku i będziemy pisać pozwy do sądu pracy;jeśli jakies sklepy zdecydują zmiezyc sie z tą trudną sytuacją piszcie,jestem codziennie na tej stronie jak cos napiszemy pozew zbiorowy nie moze tak być abysmy prosili o swoje pieniądze które należą się......resztę pozostawię bez komentarza bo to i tak same dno
Mała 2013-10-09 20:15:42
Kolego znerwicowany zanim coś napiszesz to sprawdź ortografię,bo jak napiszesz ten pozew z takimi bykami to się tylko skompromitujesz.Lepiej niech ktoś za Ciebie napisze,a Tobie radzę zainwestować w słownik jak wywalczysz pieniądze.Poza tym to piszesz do rzeczy i jak najbardziej popieram.Na przelewy z wypłatami to nie liczcie zbytnio.
2013-10-09 20:50:05
piszecie o poborach wrześniowych, a co z wypłatami za sierpień
znerwicowany 2013-10-09 22:05:50
a kto mówi ze nie jest nic robione.do konca nastepnego tygodnia wszyscy sie przekonaja czy to źart
2013-10-10 10:57:14
jeżeli hrabiny z tesco odesłaly syf to bardzo dobrze zrobily...co innego sie nalezy tej firmie!!! haha bardzo dobrze...tak nas traktowali to niech maja syf...zreszta cala firma to syf i zaloga tam panujaca...
2013-10-10 11:23:57
A dlaczego czepiasz się całej załogi ?? Nie wiesz w jakiej są sytuacji ?? Większość jedzie na tym samym wózku co reszta. I naprawdę tego typu komentarze są bardzo niesmaczne. Ech ...
1
2013-10-11 15:25:22
czy d0ostał juz ktos pensje za wrzesien?
1
mala 2013-10-11 20:01:31
za wrzesień??? ja jeszcze za sierpień nie mam
pracownik 2013-10-13 20:53:46
W Bydgoszczy już jest termin sprawy wyznaczony na grudzień. A czy wiadomo czy firma ogłosiła upadłość czy tylko stoiska w Tesco zamknęła?
2013-10-19 09:06:19
Mamy już połowę października, a ja nie mam jeszcze wypłaty za sierpień. Dlatego na pytanie czy warto pracować w tej firmie odpowiedz sobie sam/sama
2
obserwator 2013-10-20 22:56:24
Widzę, że wiele wpisów zniknęło, a szkoda. Owszem wiele zawierało wulgaryzmy i te należało usunąć ale zdecydowana większość przedstawiała autentyczną sytuację tej firmy zasady tam panujące i stosunek pracodawcy do pracownika. Pokazane zostało sfrustrowanie i rozgoryczenie ludzi tam pracujących. Wręcz rozpacz i bezsilność, którą pracownicy mogli tu napisać i pokazać co czuja. Szkoda naprawdę szkoda że administrator usunął wszystkie opinie jakie były umieszczone. Oczywiście wiadomo na czyj wniosek, zresztą nie trudno się było domyślić. Dlatego jeśli ktokolwiek chciałby tu przyjść pracować to myślę, że wnioski sam wyciągnie. Ja natomiast sugeruje rozglądać się za praca zdecydowanie gdzie indziej.
1
zniecierpliwiony 2013-11-01 22:46:39
Mam pytanie czy macie już pobory za miesiąc wrzesień??? Podobno firma jest już w stanie upadłości. Czy tak jest ??? Jeśli to prawda, to chyba nie mamy już co liczyć na wynagrodzenia z firmy??? Czy teraz pieniądze można odzyskać już tylko od osoby powołanej przez sąd ??? Czy ktoś zna odpowiedź na te pytania???
1
zainteresowany 2013-11-03 09:59:31
prawdopodobnie jeszcze coś z kilkoma osobami tam się kręci. Na pewno jest biuro. Mówią, ze jeszcze w tygodniu z Rosji mają przyjechać oglądać zakład- właściciele jeszcze liczą na wejście na wschód. Poborów za wrzesień jeszcze nie ma, ale słyszałam, że mają płacić z funduszu gwarancyjnego- oby tak było!!!
2
Krokowo 2013-11-20 10:38:30
Nie tylko biuro przychodzi. Zakład działa(acz produkcja pracuje mniej regularnie w i na mniejszą skalę), sklep przyzakładowy też działa.
2
Ktoś 2013-11-28 09:27:20
Witam,Jeśli ktoś się orięntuje kiedy dokłanie zostały wysłane wnioski do Funduszu Gwarancyjnego to proszę o informacje.Fundusz płaci po 6 tygodniach po wpłynięciu dokumentacji z firmy i jak ktoś już dostanie przelew to niech da znać na forum.
zainteresowany 2013-11-28 22:39:46
Podobno ktoś dzwonił do funduszu i sie okazuje że nie zostały złożone wszystkie papiery. Czyli standard. Kłamstwo pogania kłamstwo, a podobno były złożone papiery juz niewiadomo jak dawno.
2
niecierpliwy 2013-12-03 22:01:29
I wyszła jak zwykle wielka lipa ale to już standard w tej firmie. Papiery zostały złożone do funduszu ale oczywiście ŻLE !!!
ja 2013-12-05 13:06:40
czy w ogóle ktoś z was dzwonił do FGŚP bo jak nie to lepiej się nie odzywajcie. Ja dzwoniłam i papiery są złożone. Oni teraz je sprawdzają jak będzie wszystko dobrze to pieniądze będą przelane do firmy a ona ma tydzień na przelanie ich na nasze konta.
1
on 2013-12-05 16:12:29
Wiele osób dzwoniło i w cale nie jest tak jak mówisz. Była kupa błędów ale to juz chyba standard, że nigdy nic nie było tak jak być powinno. Są firmy i są zm ......
janek 2013-12-07 23:14:11
papiery może i złożone.Ale załga zostanie okrojona i zostanie 30 osób.20 w biórze i 10 na produkcji.Więc nie martwcie się,wielki obciach swoje 9tysia dostanie na czas.Pozdrawiam!hehe
ciekawy 2013-12-12 22:25:01
Mam pytanie czy wielkie ZERO jeszcze pracuje??? Jeśli tak to czym się zajmuje i co robi ???
1
ja 2013-12-20 20:36:08
ludzie czy ktoś dostał za urlop kasę czy też macie napisane że wykorzystaliście chociaż tak nie było
ktoś 2013-12-20 21:07:05
Ja nie moge sie doprosić o to aby łaskawie ktoś przesłał mi wydruk poborów. Ale widać dla tej "firmy" to za trudne.
ktoś 2013-12-30 16:53:34
Kiedyś w tej firmie pracowałam. Ten zakład jeszcze istnieje ???
Kr 2014-01-02 07:42:17
Zakład istnieje. I sklep przyzakładowy też.
1
ja2 2014-01-06 18:04:50
cierpliwość popłaca,ja nie narzekam na tą firmę
Szwagier 2014-01-06 18:59:01
A czemu to pracowaliście w tej firmie,trzeba było swoją założyć i nie stękać o pobory.Pracownik narzeka na firmę to znaczy że był bumelantem a może nawet wynosił coś w spodniach. Teraz nie na kuronia tylko na swoje, zakładać firmy i do boju, na wschód,na zachód.
ktoś 2014-01-06 21:36:06
Zacznijmy od tego, że obowiązkiem pracodawcy jest płacenie na czas poborów i nie trzeba jak to piszesz o nie stękać. Pewno skoro posądzasz o to, że pracownicy coś wynosili to zapewne mierzysz ich swoja miarką. Czyli sam wynosiłeś coś w spodniach. A dla zainteresowanych to niestety nadal pobory nie sa wypłacane na czas tylko z opóżnieniem. Dlatego ja odradzam tą firmę.
obserwator 2014-01-06 21:43:35
Do szfagra i jemu podobnych. Widać skoro tu pracujesz i jak to piszesz Ty nie stękasz o pobory a wszyscy inni to robia to znaczy, że jestes tak cieniutki i słaby, że nikt Cię do pracy nie przyjmie i jesteś zdany na to aby pracować tu i czekać jak piesek na to czy Ci ktoś rzuci coś na rachunek albo nie.
jaaa 2014-01-10 10:45:15
jak zakład dobrze funkcjonował to kochali pana Jana a jak trochę upadł to już zle , a kto was całe życie utrzymywał kto dawał jeść.
ktos 2014-01-10 23:24:14
Z tego co mi wiadomo to miłości do tej osoby nigdy nie było. Zakład nie upadł trochę tylko ogłosił upadłość co jest dostępnione do publicznej wiadomości i wszyscy zainteresowani na ten temat moga poczytać o tym np. w necie. Co do utrzymywania to raczej było utrzymywanie obopólne. Gdyby nie pracownicy to pan ..... by nie miał co jesc i nie miał takiego zakładu. Co do pracowników to pracownicy raczej by dali sobie radę bo predzej czy później by znaleźli by sobie pracę gdzie indziej i zapewniam cie ze by mieli co jeść.
2
obserwator 2014-01-10 23:39:59
Strona ta ma służyć potencjalnym pracownikom aby ci w jakimś stopniu mogli się zorientować czy warto pracować w tej firmie czy nie. Jakies 5 lat temu i wiecej ta firma funkcjonowała całkiem akceptowalnie. Jednak tak mniej wiecej 5 lat temu pomału ale zauważalnie jej kondycja sie pogarszała. Oczywiście nie przyczynili sie do tego szeregowi pracownicy i kadra niższego szczebla bo to nie oni podejmowali kluczowe decyzje, a Ci którzy zajmowali najwyższe szczeble w tej firmie doprowadzająć ja do stanu upadłości. Dlatego potencjalny pracowniku wyciagnij wnioski sam poczytaj komentarze i podejmi pracę GDZIE INDZIEJ.
1
ktoś 2014-02-01 19:08:49
Nosił "O..." razy kilka ponieśli i "O..."
1
uśmiechnięty 2014-02-01 21:16:56
Ja już tam nie pracuję i bardzo się cieszę że mnie tam nie ma. Faktycznie parę lat temu zaczęło się psuć w tej firmie. Było całkiem nieźle ale niestety dobrych i kompetentnych ludzi zaczęło się zwalniać lub zmuszać do odejścia a zaczęło się zatrudniać osoby nie mające zielonego pojęcia na temat czegokolwiek co miało wspólnego z branżą mięsną. Niedawno wreszcie czas jednej z takich osób się zakończył. Oby ta osoba nigdy nie dostała się do pracy i niszczyła innej firmy tak jak to robiła w tej. Szkoda że Panowie(usunięte przez administratora).... na to pozwolili. Ale ich firma i ich sprawa. Zresztą patrząc na nich to nie mam dla nich współczucia. zasłużyli sobie na to. szkoda mi tylko tych ludzi którzy tam jeszcze zostali ............. . życzę im powodzenia i tego że znajdą w szybkim czasie fajną pracę
1
pan pani 2016-05-18 09:42:28
no byłby jeden z lepszych zakładów o pracy jakby dawali umowy o pracę, ciekawe rzy rozbieraczy i rzeźników może by potrzebowali nowych bo żona szuka pracy
Zostaw swoją opinię o ZAKŁADY MIĘSNE POTORSCY - Krokowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZAKŁADY MIĘSNE POTORSCY