brak logo

Seaking Poland ltd

Czarnków

Opinie o Seaking Poland ltd

emu 2014-04-14 12:34:00
mnie wkurza brygadzista z kształtowania , jest arogancki butny , chamski ,nie wspólpracuje z żadnym z brygadzistów z innych działow , jest zazdrosny o nadgodziny , jesli pracuje inny dzial , nie chce nawet rozmawiac , odzywać sie , wspólpracować , zasłania sie procedurami , nie odzywa sie do pracowników z drugiej zmiany , bo oni pracują a on nie ,jego opryskliwość zadziwia jego wspołpracowników ,wszystko tak jakby robil łaskę , o problemach nie wspomnę , unika konfrontacji oraz podejmowania decyzji , nie jestem zaskoczona że odchodzą ludzie z tego działu lub mają zamiar
1
dd 2014-04-14 22:20:15
W seakingu są same gnoje dla kasy zrobia dosłownie wszystko. Jedyny uczciwy i porządny brygadzista tam to FIODOR reszta poza nim to same szczury
ktoś z kształtowania 2014-04-16 18:44:16
Moim zdaniem kolega z kształtowania jest bardzo dobrym brygadzistom a denerwuje się jak ktoś mu się wtrynia w produkcje i próbuje rządzić mu na dziale i kogoś to zabolało.Nie pracujesz tu to nie osądzaj!Zna się na robocie a do tego jest uczynny jak ktoś potrzebuje pomocy.Co do nadgodzin co za bzdury wypisujesz "emu"!W obrażaniu innych jesteście mistrzami!W żadnym zakładzie tego nie ma co u nas!
żona 2014-04-23 17:05:41
odczep się od mojego męża i tak go nie broń ,bo bedziesz miała ze mna do czynienia, zaboli cie drugi paluszek
1
ktoś z zewnątrz 2014-04-24 07:00:25
Hahaha,ale się naśmiałem,prawdziwą "żone" raczej by zabolało to że ktoś źle napisał o jej mężu a nie to że go ktoś broni,ale wy ludzie jesteście tępi,żal mi tej firmy że ma takich pustych pracowników to świadczy tylko o was a nie o firmie.
1
lol 2014-06-15 09:52:41


Aby mieć kontrolę nad tym co pracownik robi w czasie spędzonym poza statkiem ( w czasie urlopu lub w czasie pobytu w porcie) większość kompanii decyduje się na okresowe testy alkoholowo-narkotykowe.

Testy przeprowadza się przed rozpoczęciem kontraktu lub/oraz wyrywkowo w czasie pobytu statku w porcie. Test wykonuje się na podstawie analizy składu moczu i jest prosty i bezbolesny. Test wykaże nadużycie alkoholu w dniach poprzedzających test a także alkoholizm pracownika. Wykaże także spożywanie narkotyków przez pracownika, nawet jeżeli narkotyki brane były 3 miesiące przed testem.

Dodatni wynik na tym teście skutkuje natychmiastowym rowiązaniem umowy o prace i repatryjacją.
. 2014-06-15 13:30:07
Jak w obozie w Oświęcimiu, tyle że tam jakby mogli to by uciekli a w tym syfie wszyscy się trzymają jak tonący brzytwy.
Nie pojmuję o co chodzi.
Może mnie ktoś oświeci???
sby 2014-06-28 20:43:03
Seaking to przyzwoity pracodawca.
Było by lepiej gdyby znikneli w diabły sabotażyści ze związków.
Ciągle im coś nie pasuje i wchodzą w spory. Na wielkanoc nie było dodatków, a teraz o kasie za "wczasach pod gruszą" też można zapomnieć :(
Liczą się własne interesy związkowców.
dd 2014-06-29 11:21:48
ty sby propaganda sb była za komuny gdyby nie zwiazki nie byłoby słynnej podwyżki w 2008 kiedy to w obawie przed kara za strajk takie cepy jak ty i taki jeden Zeniu w '' szafach'' się chowali.
sby 2014-07-09 17:08:32
ty dd! Sam się, cieciu w szafie chowałeś jak szczur!
Faktem jest, że związki działają na szkodę pracownika.
Ich ostatnie poczynania dobitnie o tym świadczą - nic, tylko spory zbiorowe i robienie gnoju na zakładzie.
1
OBIEKTYWNY 2014-07-12 12:33:10
sby ciekawe kim ty ośle jesteś. Przez właśnie takich jak ty związki nie mogą funkcjonować jak się należy. Między ludzmi musi być jedność a tu jak zwykle wszyscy się powypisywali bo sie cykali dyrektora. Gdyby nie związki miałbyś jeszcze gorzej niż masz (chociaż tacy jak ty w sk mają przywileje). Trzeba być debilem żeby nie zauważyć zmian jakie nastąpiły po podupadnięciu siły związków. Usuńcie je całkiem to będziecie niewolnikami!
OBIEKTYWNY 2014-07-13 14:00:04
Jedyne rozwiązanie dla SK to zmiana kadry dyrektorskiej. Problem będzie trwał tak długo jak na stanowisku bedzie pan Sz. specjalista od chowu świń:P Może lepiej jakby przeniósł swoje kompetencje tam gdzie ich miejsce czyli do chlewa.
mick 2014-07-16 18:33:18
co wy chcecie od pana (usunięte przez administratora)? czego sie spodziewacie ? przecież jest młody , nie ma doświadczenia , jedyna i pierwsza jego firma , jak na razie co widzimy 50 % złych inwestycji drugie 50 % to rozbijanie załogi , (usunięte przez administratora) może sobie kiedys poradzi jako security menager ;) kiedys , moze w innej firmie z innym przełożonym zrozumie o co chodzi ,ogłada i pokora pozwoli zaistniec i oczywiscie jego podwładnie typu ja ? nie ? ,hahhaha ,pozdrawiam wszystkich , ale nie te czasy i nie ci ludzie , kiedys zrozumiecie :)
7
obserwator 2014-10-31 18:37:04
uważam że bardzo zły wpływ na organizacje pracy w seaking ma brygadzista ze szlifierni niejaki zalewski -nic nie robi nic nie umie.zamiast siedzieć cicho gdy inni na nieroba pracują mądrzy się i przeszkadza, Czy na prawdę nie ma innej wykształconej osoby na jego miejsce tacy ludzie jak on tylko szkodzą zakładowi wywalić barana na zbity łeb
4
SPOSTRZEGAWCZY 2014-11-05 20:36:42
Jak? W/w brygadzista nie jest wykształcony??? Przecież większego wykształciucha w penetrowaniu odbytu w tej firmie nikt nie znajdzie. On dociera tam gdzie jeszcze chyba nikt nie był tylko jedno mnie zastanawia... Włazić w te miejsca i nie być brudnym, a przynajmniej śmierdzącym:/ I nie na zbity pysk tylko do weterynarza zwierzaka jak on to zwykł mawiać.
2
bardziej spostrzegawczy 2014-11-05 23:31:18
moim zdaniem takie teksty typu"wywalic barana na zbity leb" to akt desperacji bądż też zazdrości , to że internet to miejsce w który kazdy ma prawo do wlasnej wypowiedzi nie znaczy ze mozna tu ubliżać,tymbardziej współpracownikowi tylko cioty które nie maja odwagi powiedziec prosto w oczy piszą takie rzeczy,moim zdaniem brygadzista na szlifierni to na tą chwile odpowiednia osoba na tym stanowisku
obserwator 2014-11-07 06:54:11
Ładnie piszesz sam o sobie tylko szkoda że to nieprawda. Ludzie sami cię osądzą
1
słuchacz 2014-11-07 20:01:19
ja też uważam że ludzie zazdroszczą brygadziście ze szlifierni ja nie chciał bym tej roboty za nic inni zjebią a kto jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] brygadzista a ty "obserwator" weź się za pracę a nie za obserwowanie od tego są kamery i przestań jechać po innych i popatrz na siebie albo weź się zgłoś na brygadzistę takie tu mądrości wypisujesz to na pewno jesteś wykształcony marnujesz się na twoim stanowisku i jeszcze jedno możemy zamienić się brygadzistami jak ci zalewski nie odpowiada mój by ci pokazał co to jest praca i nie pisał byś takich bzdur
ja 2015-01-08 21:15:51
Tak kusznik masz szanse:) Każdy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma teraz szanse pracować w seakingu bo nikt normalny tam nie pójdzie:)
2
tik tik 2015-01-28 20:00:04
Człowieku ludzie w tym syfie robią dlatego, że roboty jest mało w naszym kochanym kraju.
Seaking to kiedyś była najlepsza firma.
Teraz jak się pojawiły sępy z Piły to czasy się zmieniły:)
2
konkurencja 2015-02-02 16:52:58
ludzie to jak sie pracuje zależy od was samych wiem zawsze znajdzie się lizus lub donosiciel ale trzeba jakoś żyć i się szanować przecież w pracy spedzamy większośc naszego życia. Młodsi szanujcie starszych i odwrotnie
tlen 2015-02-22 18:28:41
w firmie zaczął rządzić system ludzie nie skupiają sie na obowiazkach na urzadzeniach, na wykonywaniu pracy tylko na kartkach papieru i systemie,ci co powinni sie tym zajmować przerzucili to na zwykłych pracowników bo juz dawno stracili kontrole nad systemem
samsam 2015-03-04 20:25:18
A HR-u tam nie ma?
1
gfd 2015-03-05 18:58:28
masz wszystkich w rodzinie :)
2
samuel 2015-03-24 16:07:04
Konsekwencje mobbingu ponosi cała organizacja: od mobbingowanego pracownika do świadków. Niekorzystna atmosfera w miejscu pracy powoduje zmniejszenie efektywności. Brak motywacji to większa rotacja pracowników, przez co firma ponosi koszty związane ze wprowadzaniem i wdrażaniem nowych osób. Mobbing może w skrajnych wypadkach odbić się negatywnie na wizerunku publicznym i zaufaniu do firmy
obserwator 2015-03-29 09:41:43
Opowieści o mobbingu to gruba przesada. Jak ktoś się zatrudnia w firmie, to po to,aby pracować. Pracujemy głównie w grupach. Jeśli jedna osoba uważa, że jest jej źle a inni pracują normalnie, to widocznie nie pasuje do reszty. Jest niedostosowana społecznie. Czasy - jeden za wszystkich, wszyscy za jednego już dawno się skończyły, bo każdy odpowiada za siebie. Jeśli ktoś robi w firmie zamęt bo to lubi, powinien zostać zwolniony, bo to bardzo źle wpływa na całą załogę. Niestety - ochrona związkowa działa w złym kierunku.
znajomy 2015-03-29 20:48:53
Ochrona związkowa działa w bardzo dobrym kierunku panie dyrektorze.
3
ej 2015-03-29 22:45:18
Korporacyjny mobbing to zjawisko bardzo powszechne, a to, co czytamy w mediach wcale nie jest wyolbrzymione. Znam wiele osób, które przez mobbing czy ostracyzm w pracy długo leczyły się na depresję. Mobbingowi zwykle poddawani są ludzie, którzy niespecjalnie chcą trzymać się sztywno korporacyjnych procedur, są kreatywni, większość korporacyjnych zasad wydaje im się absurdem i nie potrafią tego przemilczeć, chcą coś zmieniać, zaryzykować. To jest bardzo źle widziane. Z drugiej strony korporacja promuje osoby, które są w stanie szybko ukrócić jakiekolwiek przejawy kreatywnego myślenia i bez mrugnięcia okiem powiedzieć „rób swoje i się nie wtrącaj”. W korporacji albo jest się konformistą, któremu odpowiada stabilizacja finansowa i organizowanie życia przez korporację nawet w czasie wolnym (np. darmowy karnet do teatru na spektakl wybrany przez firmę) albo odchodzisz. Wtedy jest się w korporacji znakomitym przykładem mało ambitnego frustrata.
non 2015-03-30 18:40:10
Ciekawe, ale większość tego nie zrozumie.
Zbyt skomplikowane.
Wystarczy zrozumieć, że Seaking działa jak korporacja.
Góra zgarnia wszystką kasę, która powinna być chociaż w części podzielona na ludzi pracujących i wyrabiających zyski, ale nieeeeeeeeee !!!
Zwykły robol nie może zbyt dużo zarobić.
Logistyka czuwa.
Każdy ruch jest obserwowany.
2
:( 2015-04-03 12:48:18
Mober Guru:
Jest ekspertem w swojej dziedzinie
Obsesyjny perfekcjonista
Bardzo zaangażowany
Traktuje ludzi przedmiotowo
Egoista
Zamknięty w sobie
Bezlitosny
Nie ma wglądu( jestem gwiazdą)
Szuka kozłów ofiarnych za swoje błędy
Myśli o sobie w samych superlatywach
Kłamie by uzyskać korzyści
Chłodny emocjonalnie
Oceniający , krytykant
Uzależnia od siebie
Stosuje strategię wdzięczności( daje mały kąsek by uzyskać wdzięczność)
4
elo 2015-05-05 17:14:55
po kilku latach w UK jestem w totalnym szoku jak to firma może staczać się po równi pochyłej , praca kiedyś a dziś , szok , produkcja ? kpina , raczej kulanie babola co do tego co było kiedyś a jest dziś , dyr produkcji tępi zwyklego robola za nic a obok stoi ukrainiec i serfuje sobie po necie w komórce , następny z słuchawkami w uszach podryguje w rytm muzyki a głupi polaczek przez drugiego przepełnionego jadem dyrka polaczka jest tępiony ,będąc w uk nie było mowy abym mówił po polsku w firmie w ktorej robiłem a tu co ? jezyk ukrainski staje sie jezykiem do porozumienia , to juz chyba nie jest seaking poland -seaking ukraine ..... dobrze że są wyjazdy , inna kultura pracy ,,, unijna a nie polski chlewik ,,, w delegacji nadgodziny , spokój, kultura , szacunek a tu wschodnia europa , jarmark europa ,szacun to ma tu ukrainiec a nie polak.
3
kata 2015-11-29 15:30:57
Witam,

A jak praca na stanowiskach administracyjnych w tej firmie? Jak przełożeni i jak z podejściem do pracownika?Jakie zarobki ? Czy bez problemu dostanę min 2500 zł na rękę? Są jakieś wolne wakaty, bo w internecie nic nie widzę. Pracowałam przez 2 lata jako sprzedawca w sklepie odzieżowym znanej sieci, rok w salonie Orange jako doradca klienta i odbyłam pół roczny staż w dziale HR dużej firmy,
Znam język angielski, ukończyłam w 2012 roku ZZL na WSZiB i niedawno przeprowadziłam się w okolice Czarnkowa wraz z męże. Zastanawiam się czy warto złożyć CV w tej firmie.
:) 2015-11-29 17:18:40
Oczywiście, zawsze warto pogadać. Jest OK, tylko dobre firmy pracowników nie szukają a w Seaking zawsze brak :)
2
kata 2015-12-01 21:31:06
Właśnie, firma może zatrudniać i zwalniać, bo jest duża rotacja, a potem się okazuje, że siedzą jakieś pryki po 20 lat na stołku i szerzy się nepotyzm i kolesiostwo, obawiam się, że w małym miasteczku to bardzo prawdopodobne.
Więc można to dwojako interpretować.
Jak wygląda rozmowa u nich? Jest kilkuetapowa? Poza Seaking z większych firm to : Steico, Dora, Vox, Amica we Wronkach ? Coś jeszcze, słyszałam o dużej firmie w Trzciance?
1
:( 2015-12-11 20:41:12
ty masz wszystkich w domu :)
1
ALMACO 2016-02-10 16:47:46
A Wasza konkurencja ALMACO tylko sie z cieszy z Waszych wojenek. Chinczycy produkuja coraz wiecej nierdzewnego zlomu. Dwa statki rocznie.
1
anymonus 2016-04-01 10:23:34
Uwaga
Dla wszystkich którzy chcą rozpocząć przygodę z seakingiem -zapoznajcie się!!!!!!! jakich pracodawca udziela świadczeń socjalnych , typu paczki przedświąteczne , bony , wczasy pod gruszą itp, zapoznajcię się jakie kryteria trzeba spełnić aby dostać podwyżkę, premię roczną itd,itp -Survival ;),dowiedzcię się czy można robić nadgodziny ? czy zamiast ciebie, nadgodziny będzie robił kolega z ukrainy ? -nie polecam -omijać z daleka ...
polecam firmę KOMAT , nadgodzin full , pełne świadczenia socjalne , firma rozwija się w błyskawicznym tępie ....
2
, 2016-05-20 19:11:39
A Ty to co za jeden, że wyjechałeś jak królik za ...............
Kuźwa przyjmij się do Sea Kingu przecież szukają pracowników.
Większość ich zlewa, tak samo jak oni kiedyś zlali mnie.
Dyrektor to matacz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szukaj po IP to Ci powiem więcej.
Były pracownik.
Pozdrowienia da tego dupka co teraz rządzi.
krono 2016-06-10 00:53:04
Kiedyś to była dobra firma. Teraz jak ludzie słyszą o robocie w Seaking, to machają reką. Dyrektorek wymyślił promocję.
Za złapanie i przyprowadenie pracownika dostajesz 500zeta. jesli wytrzyma w robocie 3 miechy kolejne 500zeta.
Potem pewnie rzuci robotę, bo w okolicznych, garażowych firmach dostanie 300 zeta więcej.
7
hihi 2016-06-10 20:27:43
niech szukają jeleni, pozwalniali a teraz beczą jak kozy,hihi
3
Santi 2016-06-19 13:15:09
Dzieje się coraz gorzej od kiedy przyjmuja baranów z Philipsa - kolesi dyrektora.
Próbóją zarządzać firmą ale totalnie nie znają się na robocie.
Masowo tworzą instrukcje, procedury, samograje, wykresy, bzdury, audyty i inne klitusie-bajdusie.
Cyrk! Absurd goni absurd.
Robi sie coraz gorzej, jakość spada i ludzie sa niezadowoleni.
Seaking tonie! SOS!
7
kulfon 2016-07-13 10:30:16
Miętki hr
dd 2016-07-14 01:03:23
Cześć chłopaki szukam ludzi którzy chcieli by sobie dorobić po godzina i w soboty głównie do pomocy przy montażu bram , balustrad, antresoli itp. Jeśli jest ktoś chętny to niech się odezwie na meila piotrus2003@op.pl i zostawi nr tel a ja się odezwę. Pozdrawiam
gowork 2016-08-17 11:44:25
"miętki" HR to najlepsza, fikcyjna fucha za dobrą kasę.
Kto wie co ten facet robi? Pól dnia ma przerwę na fajkę! Kto rozlicza ten czas?
A drugie pół dnia też ściemnia, a kasa wpada.
7
bolsiusa 2016-08-23 07:08:59
Przyłaczam się do pytania!
Pewnie kolejny z byłych agentów Philipsa Teraz nalezacy do nietykalnej sitwy dyrektora.
6
aaa 2016-10-30 19:18:17
Również firmy nie polecam !!!!!!!!!!!!
2
tmalaser 2016-11-06 18:14:21
Witam ... zatrudnię każdego pracownika z przygotowania produkcji....czym większe doświadczenie tym lepiej .... mile widziane certyfikaty ... dam od 500 do 1000 pln więcej niż ostatni wpływ u waszego pracodawcy ...tmalaser.pl
5
zadowolony 2016-11-06 19:58:15
Nie wieżę, dasz 11 000 zł ?
1
były pracownik.. 2016-11-09 11:29:49
co to za strona . Ludzie piszą prawdę na temat ludzi w tej firmie a jakiś pajac to usuwa ... niech ludzie poznają prawdę na temat tej firmy i lizusów którzy w niej pracują ...
1
m.m 2016-11-09 11:40:38
hej czy wy ludzie wiecie co w tej firmie się dzieje ... doszły mnie słuchy że jeden z wielu lizusów pana S. został brygadzistą z prawdziwego zdarzenia.. mowa tu o brygadziście ze szlifierni u (usunięte przez administratora) gdzie taki PAJAC na takie stanowisko .. więcej go nie ma we firmie niż jest a jak już jest to pod biurkiem (usunięte przez administratora) .A mania wyższości go samego przerasta .. myśli że ludzie będą mu się kłaniać ... (usunięte przez administratora)się kłaniać nikt nie będzie...
2
Zostaw swoją opinię o Seaking Poland ltd - Czarnków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Seaking Poland ltd