brak logo

GZWM

Grodków

Opinie o GZWM

grd 2009-09-17 10:42
aktualnie zakład stoi a ludzie dostaja 60 % pensji a jak robia to za grosze ogólnie nędza
1
krysica5 2009-09-17 21:51
To co się teraz dzieje w GZWM S.a to parodja nędza jak nic ,za co ci ludzie mają żyć Pęsje wystarczają tylko na opłaty a na życie wypada iśc rzebrać jak teraz wyprawić dzieci do szkoły ,nawet pożyczki nie dostaną bo zaco będa spłacać .ci co wyżej siedza tomaja zarobki ,a ci co [usunięte przez moderatora] to głodowe pensje ,nawet nie pytajcie ile bo się płakać chce za tu życ
2
anonim 2011-07-29 21:29
polecam zaklad GZWM,bardzo dobre zarobki
boli kregosłup 2011-07-29 21:35
praca jak w sredniowieczu,ale dobrze płaca ,tylko kregosłup boli od dzwigania
1
pudzan 2011-07-29 21:37
ja daje rade haha,norme trzeba wykonac
leser 2011-07-29 21:45
ludzie,bardzo dobry zaklad co do podejscia do ludzi,zawsze zwalniaja dobrych pracownikow,jak nie maja roboty i zostawiaja samych sciemniaczy
1
duduś 2014-03-28 17:47
popracujesz 45 lat to poznasz wszystkie mankamenty
2
prezio 2014-12-11 18:38
Marne perspektywy .Ropa w dół a dzieciak na stołku nie ma pojęcia o rynku !. Szkoda bo firma wiekowa
1
Ah 2014-12-11 20:06
Dodatkową słabością tego dzieciaka jak piszesz jest uległość. Facecik ciągnie firmę w dół.
1
spawacz 2015-01-22 14:34
facecik na garnuszku presty, doluje firme zeby ja presta kupila za grosze
2
pracownik 2015-02-10 07:19
Co za bzdury tu są wypisywane!!!! Widać że pisze to ktoś z przeciwników obecnego Prezesa. To dzięki obecnemu Prezesowi jeszcze ta firma istnieje,zrobiłwszystko żeby 280osób nie straciło pracy, bo poprzedni o mało nie rozłożył tej firmy na łopatki.Dzięki Prescie mamy obłożenie na butle i płynność finansową, jako jedyna płaci na czas. Więc ktoś kto wypisuje tu takie bzdury nie ma bladego pojęcia co dzieje się w firmie!!!!!
1
X 2015-02-10 11:13
Dokładnie!!! Obecnemu Prezesowi należą się "BRAWA", a nie szykany ze strony leserów i drobnych żuli,którzy nie mają bladego pojęcia o ekonomii tylko plotą 3 po 3.
Firma się rozwija, wprowadza nowe technologie. Od stycznia pracownicy dostali podwyżki - dzięki komu to wszystko???? Komu to zawdzięczają????
3
spawacz 2015-03-24 14:42
Jakie nowe technologie, a co to zapodwyzka, marne grosze rzucone przed Walnym, żeby prezesa nie odwołać, bo on robi tyle ile trzeba żeby się na stołku utrzymac. Ale obrońców zawsze znajdzie...
Jan 2015-03-31 20:54
Podwyżki to chyba umysłowi dostali, a fizyczni to tylko wyrównanie do najniższej !!! A pozytywne komentarze to chyba skorumpowany obecny kierownik J.J. z J. który trafi za kratki za mobbing za jakiś czas. Inwestycje w firmie dla PRESTY !!! Gdy tylko skończą się inwestycje, nagle ogłoszą że na dalsze przetrwanie spółki pieniędzy nie ma, i trzeba odsprzedać firme. Brawo!!! Mydlą Wam oczy jak nie wiem co... a przecież robić Wam się nie chce, (wytłumaczenie jak kierownistwo daje "ciała" i broni du*e przed prezesem zwalając na ludzi fizycznie ciężko pracujących...")
2
Anek 2015-04-06 17:33
Mistrzowie i kierownistwo PREMIE za Gonienie ludzi do pracy!!! Nie znają się na niczym, szkoły skończone zaoczne i kierunek w ogóle nic spólnego z praca\stanowiskiem. chodzą jak by mieli telewizory pod pachami i mopa w d**e wsadzonego. stawki najniższa jaka może być, dorobić możesz ale SOBOTY 1:1, a na wypłacie wychodzi ze ktoś kto nie chodzi w soboty zarabia 50-70zł mniej od Ciebie. Więźniowie maja większe stawki!!! Porażka!!! Niech się cieszą że ten zakład jeszcze istnieje, jak padnie to nawet do łopaty nie pójdą !!! A Presta nie przyjmie ułumów na takie stanowiska, bo zapewne już ma wyszkolonych swoich ludzi !!!
1
AGENT 2015-04-17 06:23
Jeżeli komuś praca w GZWM S.A. się nie podoba to niech się zwolni a nie narzeka całe życie że mało zarabia itp. Ale prawda jest taka jak ktoś nic nie umie i ściemnia cały czas to gdzie pójdzie ???? Jakby GZWM S.A. funkcjonował normalnie to nikt z was leserów pracowników nie siedziałby codziennie po 2-3 godziny i się obijał, grał na komórce czy palił papierosy. Cieszcie się że niektórzy z mistrzów czy kierownictwo przymyka na to oczy bo już dawno byście w normalnej firmie dostali buta i za bramę. Nie jest idealnie ale jak komuś to się podoba to pracuje. Jak komuś nie pasuje wykształcenie kierownictwa, mistrzów czy ludzi z biurowca to niech taka osoba pójdzie na studia zaoczne to zobaczy jak to jest a niech nie pisze bzdur że wszytko w życiu łatwo przychodzi !!!
X 2015-04-18 10:02
Jak czytam te negatywne opinie to żal mi tych co to piszą ;"KOMUNO WRÓĆ".
Jak komuś nie pasuje GZWM to niech idą do ELEKTROLUKSU,SIMOLDESU,AUTOLIVU
tam będą leżakować jajami do góry a kasa sama będzie wpadać na konto, he,he.
A co do odbiorców to takie bzdury piszą o PREŚCIE, skąd takie głupie pomysły że presta wykupi GZWM, a jakby sprzedawali wyroby do BIEDRONKI to biedronka by wykupiła GZWM?? Hmmmm, ciekawy tok rozumowania he,he,he
2
Ah 2015-04-18 16:35
Ciekawy tok rozumowania he,he,he polega na tym , że to odbiorca jakim jest Presta decyduje o przyszłości Tej firmy .Pozbycie się suwerenności w handlu to realne zagrożenie . Biedronka o której mówisz też decyduje na której półce i za ile leży towar konkretnego dostawcy . Także przejęcie wirtualne w zupełności wystarczy nie werbalne.Kumasz?
3
Ah 2015-04-25 06:51
ala , ale z Ciebie Prezes ?.Trafnie użyłeś partykuły "chyba "
…wyrażającą niepewność, przypuszczenie o decydowaniu .
Ah 2015-04-29 18:40
Lekka korekta ada prezesa mocno wspierasz.
Były 2015-10-24 20:19
Mam takie zasadnicze pytanie jeżeli komuś praca się nie podoba, narzeka na wszystko a pracuje dalej i jej nie chce zmienić to jest albo nieudacznikiem albo kompletnym nierobem i leniem bez ambicji aby coś z tym zrobić. Niech pracownicy firmy się cieszą i dziękują Bogu i obecnemu prezesowi,że firma istnieje i nie przejął ją na własność pan R.B i jego związki bo by ludzie pracowali jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za grosze i by mieli 200godzin w tygodniu przepracowanych minimum.Z tego co wiem to przechowywalnia "starych komuchów" którzy już dawno powinni opuścić firmę iść na emeryturę a nie kroić kolejne jubilatki i pogrążać zakład w długach i rozpuszczaniu młodych w nieróbstwie.Panowie pora obudzić się tamten system minął.Jak słyszę że prominentni panowie jak R.W i Z.Sz są w nkj to zgroza a i dział remontowy woła o pomste do nieba !!! Ale mam nadzieję że pod rządami młodych Zakład bedzie dobrze prosperował i rozwijał się a tamtym panom podziękujmy!!! Były pracownik...pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego :)
2
Ah 2015-10-31 16:04
Mam takie zasadnicze pytanie Były.Zarówno kontekst jak i styl pisania jest prostą drogą do stwierdzenia , że jesteś nie byłym ale Obecnym pracownikiem . Co gorsze aż po oczach bije Twój licencjat!.Niech zgadnę w Grodkowie , Nysie?.Tak Twój mentor ganiał po zakładzie w krawacie ZSMP jak Ty srałeś w pieluchy . Także Licencjacie od......l się od ludzi , którzy stworzyli Tą firmę . Bolączką Tej firmy są właśnie tacy ludzie jak TY. A może jeszcze powiesz za Co dziękować Bogu za takiego Prezesa , który powinien być jak najszybciej odwołany.Na co czekają starzy udziałowcy gdzie jest Rada Nadzorcza ?. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego. Nie jest to obraźliwe ale miej więcej pokory Ciulu .
2
cieśla 2016-04-06 07:10
Ogólna atmosfera w firmie jest dobra. W porównaniu do innych firm to życie biegnie tutaj spokojnie. Prezes jak widać się stara aby ta firma jeszcze stała. Można stwierdzić to po wszelkich inwestycjach w firmę, a nie w dywidendę.
1
spawacz 2016-04-06 11:14
Jaka dywidenda, skoro nie ma zysku a prezesunio znowu stratę przywalił i przed Walnym jakieś ochłapy rzucił, a inwestycji o kant spawarki rozbić skoro pieniedzy z nich nie ma.
1
Spawacz 2016-04-08 17:26
A walne już niedługo . a prezesunio chodzi jakiś inny.
1
Gość 2016-04-12 17:14
A wy co sądzicie o prezesie? I o zbliżającym się walnym
1
Krk 2016-04-19 14:29
Różni ludzie różne opinie ale zapamiętają was takimi jakimi jesteście bo jutra nie znacie...
Gość 2016-04-24 13:33
Ale wymowna wypowiedź na miarę wykształcenia wyższego
geta 2016-04-29 18:42
czyli co stagnacja po walnym ?. Ale szkoda . Amen
Gość 2016-04-29 22:50
I dalej zostajemy po staremu. .. i tkwimy w ...
4
geta 2016-05-01 13:57
Ależ nie mamy prezesa , dyrektora od nie za bardzo czego , dyrektorkę też nie wiadomo po co a nad wszystkim czuwa sekretarka . Tym bardziej, że ogólnie atmosfera w tym zakładzie pracy jest dobra jak napisał czukd .
2
Spawacz 2016-05-05 16:44
No tak sekretarka najważniejsza osoba w firmie. No ktoś musi trzymać rękę na pulsie. ( usunięte przez administratora )
2
kryptonim tokaż 2016-05-20 06:58
Szkoda że portal który ma oceniać pracę w firmie, zaczyna służyć do wylewania między pracowniczych żalów.
8
aleks 2016-07-05 09:32
gdyby ktoś miał problemy z rozszyfrowaniem skrótowej nazwy firmy - Grodkowskie Zakłady Wyrobów Metalowych SA, łątwiej może niektórym będzie ją znaleźć w internecie, a jako pracodawcę gorąco polecam.
tylko młodzi 2017-01-30 16:26
Czemu wszyscy jesteście tak negatywnie do wszystkich nastawieni.
Prezes robi co może, kupuje nowy Talent, robi prysznice. Wszystko chcielibyście na już. Na wszystko trzeba czasu.
Prawdą jest, że ten zakład chowa komuchów, większość z nich powinna już dawno być zwolniona, m.in. za pijaństwo. Trzymają takiego jednego z drugim co nic nie robi, chodzi po zakładzie, ale wszystkie dodatki i świadczenia ma. Część ludzi, w szczególności młodych, ma wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chce odbębnić 8 godzin, iść do domu i się naćpać i takim leserom kierownik nic nie powie, ale jak niektórzy chcą pracować i pracują tam gdzie ich rzucą, a rzucają młodymi po zakładzie jak ścierkami po zlewie to na takiego kierowniczek tylko morde drze, że nic nie robi, że się opierdziela. Młodzi choćby chcieli pracować i dźwignąć ten zakłąd to nie mają żadnych perspektyw na lepsze jutro, bo niedość, że jest mało mechaników któzy się na niczym nie znają to jeszcze zakład nie chce kupować części ani nowych pras bo nie ma takiej potrzeby, ale norma ma być wyrobiona, choćby człowiek miał wziąść młotek i w domu robić butle, a z drugiej strony są osoby, wcale nie mało, które dobijają młodych sprawiając, że i oni mają to wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie chce im się robić chociaż mają pomysły, które ten zakłąd mogą uratować, m.in. takimi osobami które dobijają młodych, to kierowniczek, kilku mistrzów [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie mistrzów) i wszelakiej maści komuchy.

My chcemy pracować ale dajcie nam odpowiednie środki do tego i pozwalniajcie tych wszystkich leserów, bo jak człowiek zapierdziela jak wół i widzi obok siebie starego kaczorka, który tylko łazi, nic nie robi, nie wpisuje sztuk, i nikt, nawet kierownik mu nic nie powie, i dodatkowo jeszcze przychodzi do roboty z czerwonym noskiem jak renifer to się człowiekowy nawet żyć odechciewa.

Mam nadzieję, że prezes to czyta.
Trzymam za pana kciuki i niech pan pozwalnia tych komuchów i załatwi szkolenia dla młodych aby naprawiali a nie psuli :)
9
k 2017-01-31 14:40
popieram :)
3
geta 2017-02-01 17:08
@tylko młodzi ! . Na jakim koksie jedziesz , że tak sprzeczne wydajesz opinie? . Mimo wszystko masz plusa , że wyrażasz chęć kształcenia co jest rzadkością . Postaraj się i zostań Liderem na swoim odcinku pracy a nie wydawaj ocen o rzeczach o których nie masz pojęcia.
3
Paulina 2017-03-02 13:08
Czy w GZWM w takim razie jest możliwość rozwoju pracowników?
kostek 2017-03-28 12:05
Jak najbardziej jest możliwość. Tylko zarobki szału nie robią.
kostek 2017-03-28 12:07
popieram
Paulina 2017-03-28 12:12
@kostek, dziękuję. A jakie widzisz pozytywne strony pracy w GZWM?
Ciekawski 2017-05-15 23:58
Czy zwolennik Prezesa== wie ile to kosztuje firmę a ile pracowników (oczywiście nie wszystkich- bo prawdę pisze ktoś że niektóre pensje są zawyżone).
xyz 2017-05-16 00:00
Legendzie Grodkowa
Fizol 2017-06-23 04:11
Kocham pracować a kasą się nie martwię bo jej nie mam
Nie młodzi i nie starzy, ale pracownicy!!!!!!!!!!! 2017-06-28 20:35
Do tylko młodzi:
Czy uważacie że Prezes nie wie o tym że są ludzie, którzy nie rejestrują swoją Kartę pracy? Przecież ma swoich pełnomocników na wydziale produkcyjnym jak Kierownik, Planista,
Dyr. produkcyjny - zapomniał jak się pisze Kartę Pracy, ale jak był na stanowisku produkcyjnym to pobierał premię w wysokości 20% . Młody jak prezes, ambicja go rozpiera, ale nie dbałość o firmę.

Nikt nie powinien wykonywać jakieś dodatkowe, niezwiązane z pracą czynności w godzinach pracy.

Prezes o tym wszystkim wie - ale czy młodzi zapytali się dlaczego nie reaguje?
W zakładzie jest Regulamin Pracy = tylko kto dał pracownikom do przeczytania, nie pojedynczo, ale w grupie niech podyskutują po pracy co jest dobre, a co należy poprawić. Związki zawodowe też mają debatować po 14, a nie w godzinach pracy.

Tylko co to za związki zawodowe co głosują za wyborem prezesa, a gdy ten wstrzymuje (czytaj: zabiera) wypłatę premii, to pochowali się w mysią dziurę.

Wyjdą gdy będą nowe wybory do władz Związku zawodowego.

Od października 2017 firma zostanie w większości z młodymi pracownikami, ale co zrobicie aby ta firma przetrwała następne 20 lat.

To jest miejsce dla rozwoju młodego pokolenia i udowodnieniu, iż potrafią się zmobilizować w trudnych czasach. Tylko nie czekajcie na październik a już zgłaszajcie swoje propozycje do Zarządu spółki.
2
Nie młodzi i nie starzy, ale pracownicy!!!!!!!!!!! 2017-06-28 20:47
Do tylko młodzi:
Czy uważacie że Prezes nie wie o tym że są ludzie, którzy nie rejestrują swoją Kartę pracy? Przecież ma swoich pełnomocników na wydziale produkcyjnym jak Kierownik, Planista,
Dyr. produkcyjny - zapomniał jak się pisze Kartę Pracy, ale jak był na stanowisku produkcyjnym to pobierał premię w wysokości 20% . Młody jak prezes, ambicja go rozpiera, ale nie dbałość o firmę.

Nikt nie powinien wykonywać jakieś dodatkowe, niezwiązane z pracą czynności w godzinach pracy.

Prezes o tym wszystkim wie - ale czy młodzi zapytali się dlaczego nie reaguje?
W zakładzie jest Regulamin Pracy = tylko kto dał pracownikom do przeczytania, nie pojedynczo, ale w grupie niech podyskutują po pracy co jest dobre, a co należy poprawić. Związki zawodowe też mają debatować po 14, a nie w godzinach pracy.

Tylko co to za związki zawodowe co głosują za wyborem prezesa, a gdy ten wstrzymuje (czytaj: zabiera) wypłatę premii, to pochowali się w mysią dziurę.

Wyjdą gdy będą nowe wybory do władz Związku zawodowego.

Od października 2017 firma zostanie w większości z młodymi pracownikami, ale co zrobicie aby ta firma przetrwała następne 20 lat.

To jest miejsce dla rozwoju młodego pokolenia i udowodnieniu, iż potrafią się zmobilizować w trudnych czasach. Tylko nie czekajcie na październik a już zgłaszajcie swoje propozycje do Zarządu spółki.
1
Pracuś? 2017-06-28 20:51
Po dwóch latach od opinii Ah z 2015-10-31 pytam ci robi i za co pobiera wynagrodzenie Rada Nadzorcza
3
Zostaw swoją opinię o GZWM - Grodków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GZWM