logo Federal Mogul Gorzyce S.A.

Federal Mogul Gorzyce S.A.

Gorzyce

Opinie o Federal Mogul Gorzyce S.A.

Pracownik 2010-08-25 18:29:02
Firma daje naprawdę sporę możliwości rozwoju niestety jedynie układy pozwalają tu awansować :(. Jest to dobre miejsce na start. Nowoczesny park maszynowy CNC i roboty przemysłowe. Nigdzie nie nauczysz się tyle jak tu. Pracownicy traktowani są dobrze i generalnie fajni pracują tam ludzie. Płace, no cóż są zróżnicowane, ale jak na ścianę wschodnią to jest nieźle. W lecie niestety czasami za gorąco. Generalnie polecam.
6
pracownik 2014-01-23 15:16:25
Praca jest ciężka i przez agencje ja pracuje już prawie 3 lata i mimo wielkich starań ciężko jest przejść do federala, trzeba mieć naprawdę układy lub rodzinę pracującą wyżej. Zarobki; miodu niema za prace w soboty i niedziele czasami też święta to zależy jak zmiana wypadnie no i oczywiście noce około 2000zł. Warunki też nie są najlepsze. Ogólnie to dobry początek dla startujących.
SzczesliwyBylyPracownik 2014-02-13 22:25:20
to nie praca lecz harówa, ponad 2000 tysi to tylko zarobiłem jak dorzucili na święta, zawsze poniżej,zatrudnienie poprzez agencje pracy z przedłużeniem co miesiąc, o dziwo w umowie 3 zestawy ciuchów roboczych warte ponad 3 tysiące, chyba 3400, a to normalne robocze łachy do kupienia w szmateksach za kilka zł, (usunięte przez administratora)
1
Maciek 2014-04-21 11:58:21
Do szczęśliwego byłego pracownika - to chyba krótko pracowałeś że nie dostawałeś 2k+. Ja pracuje 2 lata i 4 miesiące i praktycznie każda wypłata jest ponad 2 tysiące, a jak rzucają coś na święta ( wielkanocne i boże narodzenie) to ponad 2,5 na rękę. Co do samej pracy, to oczywiście w lato na hali temperatura ponad 40 stopni nie kiedy, mnie to trochę omija bo robię na kontroli w niby klimatyzowanej kabinie, niby to raz działa raz nie. Ludzie którzy tam pracują jak najbardziej ok, choć zdarzają się głąby. Naciski na normy gdy nie ma jakości to standard, a żeby awansować to faktycznie trzeba mieć trochę szczęścia i umiejętności
1
korn 2014-08-22 00:29:50
Taki hajs mają tylko ci co pracują przez pośrednika (sanpro),bo płacą za urlopy. Ja pracuje w federalu lekko ponad 3 lata i zarabiam 2100. I nie raz wyreczalem liderów, którzy nie mieli zielonego pojęcia, a w dodatku normy non stop podnoszone.jesteśmy jak murzyni i robimy za pół darmo.gdzie nasza godnisc!
5
dingo 2014-12-20 15:08:33
przyjmijcie sie na odlewnie lekkka robota i wogole super ciepełko w lato koło 60 stopni i fajna harówa jest zawsdze co robic ,ze nawet przerwy 5 minut sie nie ma bo norma i coraz wyzsza norma i ciagle mało i mało im a jakość? hmm spada ze zwiększeniem normy bo każdy na sztuke jedzie ,zamiast robic mniej a dokładniej to sie napierd... równo ,a rotacja na odlewni w lato jest niesamowita ludzie za takie nędzne pieniądze trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie watro szkoda zdrowia bo to co teraz tam sie zarobi pozniej braknie na lekarzy!!! i te śmieciówki dobijają te umowy ;/
3
gosc 2015-01-08 09:02:45
Witam, czy jeździ ktoś z Sandomierza i ma wolne miejsce? Dostosuję się do zmiany ....
3
wiewiorka9521 2015-01-28 13:55:52
jest ktos kto moze pomoc przyjac sie za zaklad w gorzycach.? oczywiscie sie odwdziecze.( usunięte przez administratora ) jak cos to prosze dzwonic.
4
wiewiorka9521 2015-01-28 20:50:05
dzieki. szukam nadal, zalezy mi aby sie dostac na federal,
1
naiwny 2015-02-16 19:09:15
W dobie braku pracy, Firma daje zatrudnienie bo ciągle rozwija się. To tyle pozytywów. Praca jest ciężka a warunki nie najlepsze, bez przerwy coś zmieniają coś ulepszają ,ale nie dla dobra pracownika, pracownik fizyczny jest traktowany jak murzyn. Nie dba się o pracowników, którzy są motorem tego zakład. System 4 brygadowy strasznie wyczerpuje, tym bardziej ,iż firma uderza w ilość nie w jakość a jak są reklamacje ,to szuka się kozła ofiarnego. Ludzie, którzy zarządzają tą firmą ,kompletnie nie mają pojęcia jak zarządzać pracą ludzi i jak zjednać sobie pracowników ,żeby dobrze pracowali. Zatrudnia się osoby całkowicie nie mających podstaw do takiej pracy, najczęściej są to młodzi ludzie po studiach (poloniści, historycy, ekonomiści itp.) albo sprzedawczynie czy kosmetyczki ,nie mających zielonego pojęcia o sprawach technicznych ale mających mężów, mamusie, tatusie itp., którzy to, bardzo szybko pomagają przejść dzieciątku do FEDERALA a jak córeczka jest w ciąży ,to w expresie i córeczka idzie sobie na chorobowe. A inni (ci bez poparcia),pomimo, że mogą być b.dobrymi pracownikami, nie mają szans i zatrudnieni są przez pośrednika pracy przez 4,5 a może dłużej lat i cały czas się łudzą, może teraz!. Jedynym plusem jest to, że płacą regularnie .Kto chce się zmierzyć z takim zakładem ,to polecam i życzę dużo optymizmu.
2
nieznany 2015-04-25 16:52:33
witajcie ja pracuje w tej firmie ponad 3 lata i nie narzekam na prace i na zarobki jedno co bym zmienił to jedynie zmieniłbym stanowisko pracy pana Szelesta bo jest bardzo nie miły dla pracowników jestem na jego zmianie i wiem jak on miesza jednego razu przyniósł przewodnik z innej linii na moją a nie raz to i zapomnie wydrukować i jak się pójdzie do pana Szelesta po przewodnik to twierdzi że wydrukował a okazuje się że przewodnik leży w teczce też i obstawia synusiowi zmianę a najbardziej nocki żeby mógł spać a nie pracować
5
GOŚĆ12 2015-04-25 17:21:04
NIEZNAJOMY MASZ RACJE SZELESTY TO POWINNY IŚĆ NA PŁUCZKI PŁUKAĆ TŁOKI TO WTEDY SIĘ PRZEKONAJĄ JAK SIE PRACUJE A NIE SIEDZĄ ZA BIURKIEM I PATRZĄ W NETA ŻEBY ZE STARYM SZELESTEM W ZGODZIE ŻYĆ TO MUSISZ MU PO DRUGICH ZMIANACH STAWIAĆ WÓDKE BO JAK NIE TO MASZ U NIEGO PRZECHLAPANE WIEM DOBRZE O TYM BO JAK ZDAŁEM EGZAMIN TO SAM WOŁAL NA MNIE A PO DRUGIE JAK SIE DO NIEGO DZWONI BO JEST JAKAŚ AWARIA NA PŁUCZKACH TO KAŻE ŻEBY CHŁOPAKI SAME SOBIE RADZIŁY A JEMU ŻEBY TYŁKA NIE ZAWRACAĆ
5
nicko 2015-05-15 18:22:08
Szelesty to ogólnie tęmpaki, a synek to cwaniaczek co nic nie potrafi
3
random 2015-05-23 07:40:23
Ludzie, Rodacy kochani jak Boga kocham nie idźcie na odlewnie chyba, że waszym zdrowiem się podcieracie i spuszczacie je w kiblu. Wtedy można. Skwar jak cholera, pluje się jakimś syfem, maski są ale idzie się w nich udusić.
4
abc 2015-05-24 21:42:20
1. Pisze się "tępak" nie "tęmpak".
2. Na końcu zdania stawia się kropkę.
Tępaku.
1
Mariano 2015-05-26 23:11:26
Cześć, mam pytanie, po jakim czasie od dostarczenia badań i wszystkich pierdół, zadzwonili do Was, żeby podpisać umowę? Proszę o szybką odp.
Adi 2015-06-08 19:15:09
Na odlewni lipa można sobie zdrowie zniszczyć a po zatym na początku masz się niby uczyć a tak naprawdę nie masz czasu na naukę bo masz lać normę więc nie masz czasu na naukę obsługi maszyny . To apel do kierownictwa żeby coś z tym zrobili i dali możliwość nauki
2
adas 2015-06-22 23:56:56
do adi. Ja juz ponad 10 lat pracuje na odlewni i na razie z moim zdrowiem wszystko oki. A jak sie uczysz to jestes jedynie pomocnikiem i nie lejesz sam na maszynie. To niby jak mają wymagac od ciebie normy.
1
m&m's 2015-07-27 20:00:39
najciekawsze jest to, ze jęczą i narzekają w wiekoszsci ludzie z obróbki, kontroli, płuczek co pracują po max 6h na 2 i 3 zmianach( na nockach oczywiscie spią) i jacy to oni nie sa biedni, że cos trzeba przy maszynie naprawiać, na pracuje na odlewni po 3-4msc zaraz po egzaminie zaczałem lac i powiem, że ludzie są w porządku (pracownicy) dostajemy w lecie w pizde co niemiara ale trzeba sie miedzy sobą szanować to wszystkim jest lżej... jak ktos sie do roboty nie nadaje to niech idzie na zasiłaek ( aa tak zapomniałem na zasiłek trzeba zapracować) a my nadal bedziemy na was pracowac... Noż sie w kieszenie otwiera jak mowicie ze 40stopni to gorąco... Odlewnia to i 70 stopnii i wiecej przy kokilach miedzy piecami. Gdybym był ofiarą losu to bym sie zwolnił i beczał jak wy, ale niema nic za darmo
gosc 2015-08-09 13:46:41
jak bedą robic kasting na największego idiote federala to pierwsze miejsce zajmie kierownik z 60 K....n idiota do potęgi takich jak on to w obozach niemieckich potrzebowali ,przy komorach gazowych ,tacy jak on to nie powinni zażądzac ludzmi mamy nadzieje że on to przeczyta i da mu to do myślenia .
4
leszek 2015-08-30 19:57:53
Ja pracowałem kilka lat na narzędziowni jedyny plus pracy na tym wydziale to to że można się tam nauczyć roboty oczywiście jeżeli trafi się na prace z jakimś fachowcem bo 90% załogi to kompletni partacze kierownik wydziału największy gamoń jakiego poznałem kompletne zero pojęcia o tym co się tam robi kierownicy zmianowi jeden bardzo porządny kulturalny facet nikomu nie zaszkodzi ale i nie pomoże bo sam jest trochę zagubiony i wykorzystywany przez drugiego kierownika który przejawia brak jakiejkolwiek kultury osobistej wydaje się mu że jest fachowcem,fachowcem nigdy nie był nie jest i nie będzie natomiast jest wyjątkową szuja szanuje jedynie ludzi którzy mu donoszą na kolegów za co ich nagradza podwyżkami i nadgodzinami człowiek z zajebistą manią wyższości ogólnie panuje zasada niech robi ten co coś umie a gamonie z 30-to letnim stażem nie potrafią rysunku czytać nie mówiąc już o jakichkolwiek obliczeniach oni najprostszej matematyki nie znają niekompetencja zastraszająca począwszy od kierownictwa poprzez technologów,programistów kończąc na zwykłych pracownikach jest może 10 którzy się znają na tym co robią reszta to kompletne ofermy którzy zostali tam tak długo bo donosili na innych do kierownika pieniądze tak niskie jak wykształcenie jednego z kierowników zmianowych (niema nawet matury) jeden zarabia 1600zł a drugi prawie 5000zł panuje wielka tajemnica stawkowa pasek z wypłaty pokarze ci jedynie ten co ma uczciwie stawkę wypracowaną jak nie jesteś w timie kierownika to na podwyżkę nie masz co liczyć nie dostaniesz za to inni dostają co roku podsumowując jeden wielki wyścig szczurów którym to federal rzuca resztki a one w walce o nie skaczą sobie po głowach za kaizena(kompletna bzdura)wartego 50 zł są gotowi kompletnie się ośmieszyć wypisując kompletne bzdury np. jeden tokarz wymyślił nuż kształtowy a frezer opór do powtarzalności mocowania detali w seriach tylko te dwie rzeczy istnieją odkąd istnieją obrabiarki do metali opinia o raju na narzędziowni to przeszłość nikt kto coś potrafi i szanuje siebie i innych nie zostaje tam długo.
Nie myślcie że zostałem wyrzucony z pracy i dlatego pisze tak okropną opinie
zwolniłem się sam pracowałem przez federal i nie miałem najniższej stawki powody były inne takich jak ja było wielu nikomu nie polecam pracy w takiej atmosferze.
4
1977 2015-08-31 11:03:50
To tyraj tak do końca życia.
W takich warunkach pewnie nie zostało ci go już za wiele.
Ciekawe ile pracujesz na tej odlewni pewnie niedługo.
Ps.
Jak mówi stare polskie porzekadło nie chciało się nosić teczki-
to trzeba zap*erdalać na odlewni w federalu.
2
f7 2015-09-07 23:13:17
A ty myślisz że na odlewni same nieuki pracują, ty jestes wielce uczony. Założyc tłoka to każdy potrafi
leszek 2015-09-11 01:03:09
Ja nigdy nie pracowałem na produkcji tłoków i pracował nie będę a od zakładania tłoków to są tacy jak ty pewnie tyrasz na odlewni albo na którejś z Lini a na NNP zginą byś marnie.
Marcin 2015-09-29 20:24:27
Potrzebuję transportu Na Gorzyce na odlewnie Brygada A, jutro 2 zmiany, jestem z Sandomierza, jak ktoś ma wolne miejsce w aucie albo informacje jak można wrócić z drugiej zmiany lub dojechać na nocke prosze o kontakt (usunięte przez administratora)
2
asd 2015-10-16 06:06:16
Zginą? Lini?! Jak człowiek bez znajomości własnego języka pracuje w NNP?! Jesteś doskonałym potwierdzeniem tezy "polak, polakowi, polaczkiem".
Antoni.M. 2015-10-21 13:20:35
Trafna ocena.
Ale nie zauważyłeś argumentów optujących w obronie tych ludzi.
To jest firma z wieloletnimi komunistycznymi tradycjami a więc "razwiedka" musi działać i ktoś musi w niej działać - inaczej nie da się tu zarządzać. Zadenuncjowanie kolegi to wbrew pozorom nie taka łatwa robota , potem boli wątroba , no bo sumienie gryzie i napić się trzeba - a to kosztuje no i jakiś dodatek szkodliwy przydałby się.
Każdy by chciał: uczciwie i sumiennie przepracować 8 godzin 5 dni w tygodniu, raz w tygodniu spędzić godzinkę w kosciele i z czystym serduszkiem łyknąć 5 tys.
A tu niestety trzeba sobie trochę łapki pobrudzić żeby zarobić.

PS. Koniecznie zapoznać się z pojęciem "ironia"
1
gość 2016-04-26 21:41:15
jemu to nieda do muyslenia, bo to zwykły pastuch, aludzi ma za nic.
osment 2016-05-26 09:25:18
puknij się w łeb młotkiem juzefem jak taka dobra firma dla ciebie ;Firma daje naprawdę sporę możliwości rozwoju niestety jedynie układy pozwalają tu awansować :(. Jest to dobre miejsce na start. Nowoczesny park maszynowy CNC i roboty przemysłowe. Nigdzie nie nauczysz się tyle jak tu. Pracownicy traktowani są dobrze i generalnie fajni pracują tam ludzie. Płace, no cóż są zróżnicowane, ale jak na ścianę wschodnią to jest nieźle. W lecie niestety czasami za gorąco. Generalnie polecam.; ja nie polecam tam jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za marne 1200 na reke
K. 2016-05-27 18:04:06
Hej, a przyjmują na 1/4 etatu np? Mają tam jakieś laboratorium? Chciałabym się zahaczyć..
2
lolo 2016-07-17 19:25:22
zarobki
odlewnik na start na kamizelce zoltej / zielonej * jaskrawa tak ma 1240 chyba
czerwona 2050
po ezgzaminie +-2200
obrobka kolo 1900 a potem moze 2000
umowy na msc max 4
chorobowe lider odlewni zle patrzy Mac..... i masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> ogolnie robota ok w lato cieplo...... delikatnie mowiac ale jak na dworze 20 stopni to na chali jest super bo kolo 30 i jest to bdb temp na odlewni
lepsza niz 46 a pomiedzy maszynami i wyzsza.
1
adi 2016-08-22 16:18:06
a na którym wydziale pracujesz ??? ze tak zachwalasz :)
Andrzej 2016-10-23 20:19:19
Czy operator maszyn odlewniczych ma jeszcze jakieś inne obowiązki oprócz odlewania ?
Zostaw swoją opinię o Federal Mogul Gorzyce S.A. - Gorzyce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Federal Mogul Gorzyce S.A.