brak logo

minibus

Karczew

Opinie o minibus

pasażer 2010-09-01 14:37:38
firma krzak - nic, tylko się pod nią w.....ć. kierowcy jedżą jak chcą, spóźniają się, omijają przystanki, odjeżdżają wcześniej, chamscy i bezczelni, no ale im wszystko wolno - bo za niedługo będą mieli monopol niemalże na autobusową komunikację na trasie karczew warszawa... gnoje....
ksa 2010-11-06 13:54:12
zgadzam sie calkowicie, jestem sympatyczna osoba ale chamstwo i gburowatosc kierowcow mnie dobija jezdze do pracy tymi autobusami i czasem mi sie odechciewa, mialam kilka bardzo nieprzyjemnych sytuacji ze strony kierowcow, maja problem z wydaniem pieniedzy, maja problem z liczeniem, potrafia olac kogos kto stoi i na nich macha (jezdze codziennie i widze jak zachowuja sie na drodze) 1 moze 2 kierowcow jest ok ( plus kobieta ktora czasem prowadzi mini busa jakos ona nie ma nigdy problemow z niczym i moze byc sympatyczna) !!!
Pieskot 2010-11-26 22:50:10
Wystarczy że kierowcy dostaną rozkaz od sefa i już jest wykonany.Pieskot sportowiec bez wyników.
minimini 2010-12-22 12:32:27
kobiety jak zauwazyłam sa 2, obydwie blondynki:0 jedna z nich, ta z grzywką, czesto jeździ takim starym gruchotem ona jest miła i sympatyczna i jakoś nigdy nie stwarza problemów, natomiast ta druga to jakiś gburowaty babochłop, wiecznie coś nie pasuje, pogania i ma minę jak kot s...cy na pustyni
ogólnie to nie cierpię tej firmy, szlag mnie trafia jak lece na miniaka a on własnie odjeżdzą choć jest 5 minut przed czasem a nast jest opóźniony o 15 minut, no ale niestety nie mam alternatywy...
ona21 2011-06-02 21:02:22
zgadza sie nie ma zadnej alternatywy. Jak jeszcze jezdzila arka to wolalam jezdzic arka ale nie wiem chyba juz jej nie ma, zostaja tylko miniaki, o pociagach nawet nie chce mi sie gadac jak mam wychodzic godzine wczesniej i jeszcze nie wiedziec czy zdarze do roboty to juz wole zniesc to chamstwo kierowcow... wczoraj pieknie mlody chlopak powiedzial kierowcy poprostu pieknie i sama prawde. juz nie wspomne o ukropie jaki panuje w tych kurde kabanach...
mena14 2012-02-28 19:47:23
Chamstwo, bezczelność, głopkowatość to znak firmowy. Zero jakiejkolwiek reakcji na maila z opisem chamstwa kierowcy. Niestety po raz kolejny przekonuję się że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zm w Polsce to chleb powszedni.
pasażerka93 2012-12-23 16:52:30
Jezdze Minibusami codzinnie i musze stiwierdzic fakt ze oprocz Pani Kieorwcy z wiecznie tlusta glowa i c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] skim zachowanie w stosunku do starszych osob nie mam zastrzezen ani co do punktualnosci jak i rowniez obslugi pasazerow przez kierowoc. a Panin w/w powinnam wozic ziemniaki... tirem, bo do ludzi sie nie nadaje
tomalo 2013-01-18 17:01:58
najgorszy jest stary siwy krótko ostrzyżony dziad w okularach , nie otwiera środkowych drzwi, c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sko odnosi się do pasażerów, bawi się w kanara,zamyka drzwi przed nosem gdy nie pokarze się z daleka biletu. a wogóle co to za tresura pasażerów z tym pokazywaniem biletów na prrzystankach aby z łaski otworzył drzwi.. niech zostanie kanarem pi......ny były milicjant
Agu 2013-03-12 13:59:42
Też jeżdżę codziennie minibusem i wicie co? Te wsze bluzgania, skargi czy nerwy i tak nic nie są warte. Też pisałam skargę na pewnego dosyć młodego, przerośniętego i wzwyż i w szerz tłuściocha i dało to tyle, ze wymagali ode mnie numeru autobusu. Myślę, ze takie pytania są tylko po to by pasażerowi powiedzieć "Daj sobie człowieku spokój". Ten potwór nadal jeździ, o ile można to nazwać jazdą (osobiście wolę poczekać na kolejny autobus) a zwalniają porządnych ludzi. Taka nasza polska polityka. Mam kilku znajomych kierowców, być może inni pasażerowie na nich narzekają. Najbardziej bawią mnie spojrzenia innych pasażerów jak się stoi gada ze znajomym kierowcą - jakby chcieli człowiekowi coś powiedzieć. Nauczyłam się mieć wyrąbane zarówno na nieprzyjemne zachowania i miny kierowców jak i na czasem bardzo 'przyjemnych i miłych' pasażerów.
Zanim ocenisz kogoś - spójrz w lustro i posłuchaj siebie.
młody 2014-01-24 21:22:37
wierzcie lub nie kierowca zarabia 7zł/h tyle samo co cieć a odpowiedzialność 100 razy większa
kani 2014-05-26 16:50:48
Pewnie płacą od kilometra lub od godziny, sam nie wiem, bo dopiero rozglądam sie za praca w minibus, ale na busach już jeździłem.
Sator 2014-05-29 15:10:59
Ktoś wyżej napisał, że kierowcy zarabiają 7 zł/h ... jeśli temu wierzyć to trochę śmieszna stawka, chyba że jest inaczej..
lutek 2014-05-30 22:13:44
ja pracowalem i jest siedem zyla na godzine 300 godzin w miechu i zarobisz,a tak to lipa kolchoz na nic niema czasu kanapka wlocie sranie i szczanie tez porazka totalna nikomu niepolacam chyba ze chcesz byc niewolnikiem mlodego dorobkiewicza ktoremu tatus dal firme i nieszanuje ludzi!!!!!!!!!!!!!!
pracownik 2015-01-01 11:06:26
To prawda 7zł na start i naginasz hak morzyn. Niestety takie realia co zrobić.
pracownik 2015-02-09 13:20:12
To prawda. Żenada. Pracowałem tam. Mało wolnego czasu dla siebie a na koniec miesiąca wyszło mi 2400zł. Rewelacji nie ma ale są i plusy.
Natas 2015-03-25 20:12:54
A ja uważam, że kierowcy Minibusa są dużo bardziej uprzejmi, niż kiedyś. Jest jeden gbur, którego nie znoszę - z perspektywy siedzącego dalej pasażera wygląda w lusterku jak Kononowicz, nigdy nie nosi tego czerwonego wdzianka, taki grubszy facet, strasznie niemiły. Nigdy dzień dobry, nigdy proszę, nic, kiedyś jakaś staruszka zapytała, którą trasą jedzie, to warknął "CZEGO PANI CHCE?!".
Jest też drugi gbur, taki siwy, też strasznie nieuprzejmy, inny kierowca ostatnio z Zawiszy kierowca odjechał 2 minuty przed czasem, komentując "łe, minuta została", ale na tych 3 przypadkach się kończy. A, no i jak raz wsiadałam bardzo nietrzeźwa w Falenicy i nie mogłam znaleźć miesięcznego, to zatrzymał autobus i przyszedł mnie opierdzielić, że nie pokazałam mu biletu i przeze mnie to on musiał zatrzymać autobus. Wina po obu stronach, ale przecież nie ma obowiązku, tylko prawo sprawdzić mi bilet.
Jeżdżę "Miniakiem" 2x dziennie i ogólnie wszyscy kierowcy są w porządku. Jak wsiadam przednimi, to każdy odpowiada na dzień dobry i jest naprawdę OK. Opóźnienia - wsiądźcie czasem na Placu Zawiszy i zobaczycie, dlaczego są opóźnienia.
Tylko czy mógłby mi ktoś obeznany w temacie powiedzieć, dlaczego czasem kierowca nie wpuszcza pasażerów przednimi drzwiami i każe im wchodzić tylnymi? Nigdy tego nie rozumiałam. Myślałam, że w zimę im za zimno w tych cienkich czerwonych koszuleczkach otwierać przednie drzwi, ale teraz jest naprawdę ciepło, a takie rzeczy się zdarzają. Dlaczego?
Lutek:-) 2015-05-15 19:59:33
Ale mnie denerwuje jak ktos wpisuje ze w minibusie jest ok,wydaje mi sie ze pare osob stad nie wie jak tam jest warunki fatalne,wozy sie sypia kiedys jednum jak wyjechale to mi sie w miedzylesiu wszystko rozkrecilo a hamowalo jedno kolo naprawde komfort haha,d rzadu milera po dzis 7 zlotych na godzine wiecej maja w biedronce i bez wiekrzej odpowiedzialnosci,grafik tak scisniety jak zatwardzenie w dupie ze nieda sie juz z niego nic uciac ani zarobic,wiec firma wyszla na przeciw pasazerom o skargach jakiej jakosci sa kierowcy,to szefu bedzie mogl cos jescze z premi ukroic bo na gumtry znalazl nowy motorek za 500 i trzeba dyche wlozyc w remont interes oplacalny podobnie jak z autobusami,a ja wam mowie ze kierowcy sa dobrej jakosci,jak im szef kazal przez 20 lat scigac sie z konkurencja i lamac przepisy to bylo dobrze,wtedy to co wszyscy byli jakosciowi? jeszcze poklepal po plecach ze jest ok,a teraz robi sobie jakies jaja z jakosci kierowcowbo co?niema juz takiej kasy z kursow?tak!wiec trzeba w jakis sposob okrasc szofera,zabrac mu godziny z grafiku,dowalic wiecej pracy i miec powod do zabrania premii,po za tym te 300 godzin brak normalnej przerwy na kanapke to jak ten kierowca moze byc jakosciowy zmeczony mobingiem wiecznym ponizaniem i ciezka odpowiedzialnoscia na zwalonym sprzecie !!podziwiam was chlopaki!!!!!!jakos dla pasazerow to dobrej klasy autobus w miare przyzwoity z klima zeby sie ludzie nie dusili i czas pracy kierowcy,naliczany wedlug prawa i adekwatna wyplata za wykonana prace,a nie jazda bez tarczek i bez zadnej karty drogowej,kto to wogule pilnuje?sprawny sprzet + kierowca traktowany normalnie w firmie bez mobingu = przyjazdny kierowca dla pasazera,a nie praca w ciaglych nerwach i stresie.ludzie nie piszcie glupot na temat kierowcow bo to nie w tym rzecz zeby kogos zniszczyc,wina wisi na zakladzie pracy i jego pracodawcy oraz podejscia do pracownika i dzialalnosci.pozdrawiam!!!
Kierowcy !!!!!!!
W ciągu ostatnich kilku lat systematycznie pogarszają się warunki pracy i płacy kierowców pracujących w firmach działających na rynku przewozów. Dotyczy to zarówno firm dokonujących przewozów krajowych jak też międzynarodowych, towarowych czy też osobowych. Potwierdzają to oficjalne raporty Ministerstwa Transportu i GUS. My kierowcy, znamy to na co dzień z drogi. Coraz częściej skandalicznie niskie płace lub ich nie wypłacanie, zatrudnianie niezgodnie z przepisami prawa pracy, przymuszanie przez pracodawców do kombinowania z czasem pracy, niegodne XXI wieku warunki socjalne, niewypłacalnie należnych diet czy też na koniec arogancja niektórych pracodawców "obniżających na naszych pensjach koszty swojej działalności" powoduje, że coraz częściej i coraz większa rzesza nas albo traci pracę, albo traci godność chcąc zapewnić swoim rodzinom choćby minimalny standard życia.Walczmy o godną pracę, płacę i warunki socjalne kierowców
2
Mer 2015-05-15 21:46:03
Dobre Lutek popieram,juz niedlugo wejdzie komunikacja marzen dla Otwocka i Karczewa Europa Expres zgarnie wszystko,jeszcze male formalnosci i nie dlugo wchodzą na nasze rejony,moze tam kierowcy znajda normalne zatrudnienie.Pozdrawiam,Mer!
Nema 2015-05-15 21:48:25
tez slyszalam podobno maja nowe wozy
gerry123 2015-05-22 09:43:39
Wow! Brzmi nieźle. Widziałem że Europa Express ogarnia trochę przetargów na linie zastępcze. A skąd taki news o naszych okolicach?
gerry123 2015-07-23 16:59:35
Znasz jakieś szczegóły? Takcmiędzy bogiem a prawdą, jedyną kurencją jest SKM.
1
Iza 2016-01-09 23:57:32
Miałam nieprzyjemną i zarazem stresującą sytuację, jakieś 3 tyg temu jechałam z 10ms dzieckiem w dużym wós=zku który ledwo przecisnął się między siedzeniami i doszliśmy do przegubu autobusu i tam utknęliśmy(nie jeżdżę tymi liniami i nie wiedziałam którym,i drzwiami mam wsiąść aby uplasować się na miejscu dla wózków), Pojechałam na zajezdnię myśląc że na spokojnie wyjmę dziecko a kierowca przeniesi mi wózek nad siedzeniami, albo go złoży i wyjmie, lecz tak się nie stało...na 2 moje prośby odpowiedział, że nie może...i stałam z małym dzieckiem na ręku w autobusie a P. kierowca siedział na swoim miejscu, zareagował Pan ochroniarz i przeniusł mi wózek(nie dałabym go 2 raz przeszarpać...) A nawet gdybym wsiadła drzwiami z miejscem dla wózków(kierowca mógł mi tylko te drzi otworzyć to bym się domyśliła, zważywszy że tylko ja byłam na przystanku) to sama i tak bym nie wyjechała ponieważ pomimo miejsca na wózki są w autobusie wysokie 2 schodki!
olim 2016-02-27 21:41:05
Dlatego, że jak w centrum lub na śródmieściu jest sporo ludzi, to kierowca traci dużo czasu na obiletowanie wszystkich i odjeżdża opóźniony. Dodatkowo autobus może czekać tylko do minuty na przystanku. Wobec czego kierowcy jest szybciej wpuścić wszystkich tylnymi drzwiami, a bilety wydać w drodze do kolejnego przystanku, w ten sposób unika opóźnienia podczas jazdy.
Mazi 2016-08-29 07:59:56
Piszecie że kierowcy pracują i po 300 godz. Moje pytanie jest takie: Gdzie jest ITD w tym kraju? Gdzie są kontrole z PIP? Przecież kierowcy zawodowi mają limitowany czas pracy, tachografy. Jeśli to prawda to takie PGR-y powinni zamykać od ręki, a włascicielowi dowalić taką karę żeby się uszami nakrył....To i kierowcą nie ma się co dziwić że nie mają humoru skoro przepracowani. Co do stanu autobusów to fakt że totalne rupcie, wystarczy spojrzec na kierowce jak zaciska zęby gdy musi mocno wyhamować, a niema czym, a w środku jak w piekarniku, żadnej klimy, żadnych okien otwieranych.....piekło. ja zdecydowanie wole skm lub miejskie.
młody 2016-10-08 21:32:41
wypłata jest taka jak w Biedronce na kasie za 168h jak zrobisz 300h to i wypłata jest większa.
dwsw 2016-10-09 16:05:56
zapewne tak jednak na chwile obecna oni nie maja ofert
Zostaw swoją opinię o minibus - Karczew
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie minibus