brak logo

Szkoła Języków Obcych Lektor

Wrocław

Opinie o Szkoła Języków Obcych Lektor

gabi 2010-09-01 14:24:44
Serdecznie odradzam! Szefowa chciałaby miec pracowników-robotów dokladnie robiacych to co ona im każe, zero samodzielności, panuje klimat (usunięte przez administratora), ciagla rotacja pracowników.
1
gabex 2010-09-08 11:47:50
Klaustrofobia, inwigilacja, brak samodzielności. Typowy duszny klimat rodzinnego
biznesiku. Duża rotacja pracowników.
lektor 2010-12-08 19:24:46
kategorycznie odradzam ... praca tutaj to jakiś koszmar ... nigdy więcej
2
anonim 2011-04-08 14:08:45
Na zlecenie też nie warto dla Lektora nic robić, bo nie płacą, żyłują stawki, a co gorsza, potrącają połowę wartości faktur za \"niedokładne wykonanie\" - wszystko oczywiście bez ustalenia, no bo po co?!
Banda
o.k. 2012-08-22 19:42:18
nie polecam pracy z tej szkole. pracuje tam 4-5 osób tych samych od kilku lat, a dyrektorka szuka kogoś, kto będzie potrafił robić wszystko za wszystkich w tym samym czasie. zatrudnia osoby na umowe zlecenie na czas próbny, a potem zwalnia jak sie osoba nie spodoba koleżankom z sekretariatu. szkoda czasu na pracę tam. jedna z pracownic sama powiedziała, zeby sie nie spodziewac zatrudnienia, bo za 3 tygodnie i tak dyrektorka zwalnia i szuka kogoś innego. rotacja ogromna. to co sie rzuca w oczy to wymagania profesjonalizmu od dyrektorki, choc sama np, szura butami po ziemi jak chodzi ... chaos, pracownice same czasem nie wiedzą o co chodzi. porażka
marysia 2012-08-23 13:06:44
zgadzam się z opinią powyżej, poza tym rotacja pracowników ogromna! co miesiąc nowa osoba, porażka.
1
ja 2012-08-25 18:25:57
kiepściutko ... ale jak widzę, to nie tylko moje wrażenie
1
magda 2012-09-03 14:11:44
ogólnie na minus. może gdby pojawił się ktoś taki jak manager - kontaktujący pomiędzy szanowną(usunięte przez administratora)a pracownikami, to może miałoby to sens, a tak ... porażka. poza tym drogie kursy, a lektorzy co chwilę inni.
mała mi 2012-09-06 09:40:37
jako pracodawca firma jest beznadziejna. typowy rodzinny interesik z poszukującą robocopa dyrektorką. nie dotrzymuje słowa, co innego mowi, co innego robi,
ania 2012-09-14 08:39:50
odradzam! uwaga na tą szkołę! pracy tam nie polecam!
2
aga 2012-09-21 11:28:04
widzę, że nie pierwszy raz pojawiła się taka sytuacja ... umowa o pracę, fajne warunki .. mhm ... zlecenie i wyjazd i nastepny pracownik.
kamila 2012-10-17 16:52:34
przykre miejsce, (usunięte przez administratora) pracownice obgadujące jena drugą, pozbawiona podstawowych zasad dobrego wychowania (usunięte przez administratora)... porażka, a pod względem nauki, profi lingua bije ich na głowę, i to zarówno w jakości kształcenia jak i w poziomie lektorów.
1
z branży 2012-12-30 18:20:19
Żałosna szkoła.
Gdy powiedziałem na rozmowie że pracuję też w Profi Lingua zostałem "grzecznie" wyrzucony.
To oczywiste, że każdy lektor musi pracować w kilku szkołach, żeby mieć za co żyć.
Ogólnie ODRADZAM KURSANTOM naukę tam.
Ceny wysokie, lektorzy na głodowych stawkach, (usunięte przez administratora)
Robert 2013-10-03 15:01:02
Nic nie wiem o tej szkole, więc nie oceniam, ale czytając powyższe uwagi krytyczne mam wrażenie, że piszą tutaj osoby bez wykształcenia. A domyślam się, że to panie i panowie magistrowie? Rozumiem, że specjalizujecie się w językach obcych, ale po polsku pisać poprawnie i starannie też warto. Nawet w komentarzach.
enkre 2013-11-15 11:44:06
(usunięte przez administratora)Pracownice biurowe są w większości sympatyczne i pomocne, lecz przez dyrektorstwo zupełnie niedoceniane (na niektóre trzeba jednak uważać, gdyż są "kablami" dyrektorki). Chociażby nie wiadomo jak się człowiek starał, pani Dyrektor nikt nie dogodzi. Zupełny brak zaufania do wszystkich pracowników. Stawka śmiesznie niska.
Zdecydowana większość lektorów to ludzie mili, sympatyczni, kompetentni i zaangażowani w swoją pracę. Atmosfera jest przyjemna, gdy tylko brakuje w murach Szkoły dyrektorstwa. Gdyby nie sytuacja na rynku pracy, "Lektor" od dawna nie miałby pracowników.
Ninka 2014-01-17 12:03:02
Aplikowałam do tej szkoły, przeszłam 2 etapy, po czym nikt się do mnie nie odezwał. Rozumiem, że mogłam nie spełnić wymagań, ale po drugim etapie i czasie poświęconym na wykonanie różnych prac, mogłabym chociaż zostać poinformowana o odmowie. Bardzo nieładne zachowanie.
ada 2014-02-04 12:36:14
Aplikowałam również do tej szkoły, przeszłam 2 etapy a późnej totalna cisza. (usunięte przez administratora) Dziwna szkoła. NIE POLECAM.
1
nina 2014-02-05 09:57:14
Kable dyrektorki - dobre mi sobie. Dobrze, że nie zdecydowałam się na prace w tej szkole.
kryśka s 2014-02-05 12:03:33
nie warto. jest dużo więcej lepszych szkół. poza tym ... nie warto też iść tam na kurs, choćby z powodu tego, żeby( usunięte przez administratora )- tragiczni.
Kate 2014-02-17 10:20:26
Łukasz pewnie masz rację :) Jak ktoś nie idzie pracować solidnie i lojalnie to w każdej firmie powinien się "kablowania" - najprościej jest zwalić winę na "kabla" jeśli się robi coś przeciwko firmie lub się olewa obowiązki.
Kate 2014-02-17 10:25:27
Pracowałam w SJO LEKTOR i bardzo dobrze wspominam te czasy. Wypłata na czas, stawki wcale nie są głodowe. Wszystko dobre wytłumaczone - w sensie obowiązki lektora - a że później wymagają, żeby ich nie łamać - to chyba logiczne. Zawsze dostawałam wsparcie z sekretariatu, działu metodycznego i od dziewczyny od wypłat.
Jest we Wrocławiu więcej szkół językowych - miałam szansę w niektórych pracować - i tak może był tam większy luz, ale muszę z przykrością przyznać, że przekładało się to na jakość uczenia.

Sama jak tylko skończę macierzyński mam zamiar wrócić i uczyć nadal w LEKTORZE!
1
Kate 2014-02-17 17:15:31
Wiesz, jeśli jesteś punktualny, poukładany, znasz język, którego chcesz uczyć i lubisz uczyć - to nie powinieneś mieć problemów z przyjęciem :) A czy mnie chcą - hmm... Chyba mnie chcą - miałam już kilka telefonów z pytaniem od kiedy mogłabym wrócić :) więc do zobaczenia w LEKTORZE :)
Kate 2014-02-19 10:18:41
Wiesz - nawet jeśli zastępstwo, to nie znaczy, że jak wszystko będzie ok, to nie zostaniesz na stałe. A znam ludzi w Lektorze, którzy przychodzą na 3-4 godziny tygodniowo - bo tak im pozwala czas. Aplikuj już teraz, zacznij od kilku godzin, a pewnie po wakacjach się spotkamy w pokoju lektorów:) Powodzenia
Maciej 2014-05-29 20:39:27
Witam, co z ta sytuacją w Lektorze, wróciła do normy, na wakacje tez prowadza kursy typu wakacyjne, może szukaja lektorów?
Ona 2014-06-06 17:34:26
Mi się tu pracuje bardzo dobrze. Kursy wakacyjne - pewnie jak co roku - zależą od kursantów. Moja grupa z niemieckiego deklarowała, ze zapiszą się na lipiec i wrzesień wiec wygląda na to, że będą dla mnie godziny :) wiem, że szukają lektorów-wychowawców na kolonie językowe. Złóż CV, to dowiesz się więcej u źródła :)
Andres 2014-06-06 17:42:34
Jak w każdej firmie zdarzają się gorsze dni. Ale więcej jest tych na plus, i to takich ważniejszych rzeczy jak: terminowe wypłaty, dostępne materiały, czytelne wytyczne czy dużo fajnych koleżanek z pracy ;) Pracowałem w wielu szkołach językowych, a LEKTOR to jedna z najlepszych.
Ona 2014-06-21 14:32:28
Wiesz, to w sumie zależy zapotrzebowania na turnusie - są i lektorzy-wychowawcy (wtedy zajmujesz się grupą i ich uczysz, a zwiedzasz razem z nimi ;)ale za to grupa jest mniejsza i młodsza :) ; są i lektorzy - wtedy tylko uczysz i "uczestniczysz w życiu obozu" (wiesz np. jako juror w wieczornym konkursie :D )
Mada 2014-06-21 14:42:03
A ja byłam jako lektor-wychowawca na koloniach w Lektorze i było super! Świetna grupa, dzieciaki chętne do nauki i zabawy. Dostałam wszystkie materiały przed wyjazdem - tak, żeby zapoznać się i przygotować się w domu, a czas na miejscu mogłam przeznaczyć na niezapomnianą zabawę z moją grupą. Koleżanki i kolegę z kadry także wspominam bardzo miło :) Pani kierownik - surowa i wymagająca, ale sprawiedliwa i ludzka. Jeśli ktoś nie migał się od obowiązków to nie miał z nią problemów. W końcu była tam, żeby trzymać wszystko pod kontrolą, a nie żeby była wolna Amerykanka! W tym roku też jadę, bo nie wyobrażam sobie wakacji bez LEKTORA :)
Mada 2014-06-23 02:49:42
Koloniści to wiek 8-14 lat, jednak podzieleni są na grupy 2-3 letnie np. 8-10lat; 9-11lat, 10-12lat itd. (te takie 10-12 lat są najlepsze, już nie trzeba im "mamkować", ale nie ma jeszcze problemów nastolatkowych ;) ). W grupie około 12 dzieciaków. Wiec wcale nie tak dużo, można spokojnie Nad nimi zapanować :)
ja 2014-11-07 09:41:43
Jeśli ktoś chce tam pracować nie jako lektor to niech zastanowi się dwa razy czy na pewno chce pracować w wiecznym stresie związanym nie z obowiązkami, ale z humorami szanownej Pani Dyrektor. Brak poszanowania dla człowieka, terror, mobbing, krzyki, kłótnie z mężem-Dyrektorem, które słychać w całym sekretariacie, wiecznie wściekła i nigdy nie wiesz kiedy trafi na ciebie jej zły humor. Pracownice zastraszone, siedzące po godzinach, żeby dogodzić szanownej Pani, w zamian dostające nie pochwałę, ale krytykę. Po prostu nie warto marnować swojego zdrowia psychicznego na takiego tyrana...niestety.
2
xyz 2014-11-09 01:18:08
Nie rozumiem o czym mówisz. Ja dołączyłam do zespołu dość niedawno, i nie jest tam aż tak, i nie wierzę, że kiedykolwiek mogło - skoro są Pracownice, które pracują po kilka lat, a i takie, które wróciły z macierzyńskiego czy wychowawczego...
Gdybym przeczytała tę opinię przed podpisaniem umowy, to pewnie nie zdecydowałabym się tam na pracę, a tak jestem częścią zespołu. Pani Dyrektor służy radą, owszem wymaga dużo - ale idziesz tam do pracy i powinny być narzucone jakieś standardy pracy i zachowania. Co do krytyki się mylisz - sama mimo iż pracuję tu krótko słyszałam już kilka razy pochwałę.
buterfly 2014-11-13 03:07:45
Ja również pracuję w Lektorze. Pracuję dość długo, wiem znam sytuacje. Taka jest specyfika pracy w firmach prywatnych, gdzie jest dwoje właścicieli, że czasami dochodzi między nimi do różnicy zdań. To jest zupełnie normalne. Różne także są sposoby argumentacji własnych racji.
Czasami trzeba nawet się pokłocić.
Przeczytałam powyższe bzdury z 7 listopada, bo wskazała mi je koleżanka z pracy, równie rozbawiona całym tekstem. Nadgodziny zdarzają się, ale z drugiej strony gdzie się nie zdarzają? Wściekły przełożony? Zdarza się, ale gdzie się nie zdarza? Dyrektor też człowiek, więc nie obce bywają mu także negatywne emocje. A przy pracy z ludźmi, i to różnymi ludźmi ciężko czasami poprostu się nie wściekać. Brak pochwały? Zdarzają się, a jak ktoś chce być ciągle chwalony, to trzeba pracować tak, aby na ową pochwałę zasłużyć... Ja byłam wielokrotnie chwalona, dostawałam premie... Były też sytuacje wręcz odwrotne - kiedy dostałam "ochrzan"... Ale to nie jest powód, dla którego miałabym odejść z pracy. Zawsze znajdzie się ktoś, kto nie chce pracować i szuka tysiąca powodów, żeby zwalić winę na innych - taki/taka jesteś? To szukaj pracy gdzieś indziej, nie chciałabym Cię mieć w Naszym zespole.
pani kotka 2015-02-04 15:55:17
stawki i zarobki to dla mnie najważniejsza informacja jeśli chodzi o wybór nowego pracodawcy którę musze teraz jak najszybciej podjąć. czy jeśli chodzi o pieniądze to Lektorm proponuje jakieś atrakcyjne konkurencyjne stawki obecnie? prosiłabym o info bo kilka firm już o mnie walczy i chcę w końcu którąś wybrać
zardoz 2015-08-23 17:35:36
Pracowałem w Lektorze jakieś sześć-siedem lat temu i faktycznie: stawki (jak na studenckie warunki) niezłe, szkolenia dla kadry i tak dalej, atmosfera profesjonalizmu. Ale bywały sytuacje kuriozalne, kiedy na przykład przyszła do mnie na kontrolę jakaś pani i zjechała mnie u dyrektora za mój sposób prowadzenia lekcji. Odsunięto mnie od grupy (beż żadnej konsultacji ze mną ani jakiejkolwiek weryfikacji jej słów) z dnia na dzień. I najlepsze: grupa (a był to ważny klient biznesowy, jedna z większych międzynarodowych korporacji operujących we Wrocławiu) oburzyła się, a firma wystosowała do dyrektora list z żądaniem przywrócenia mnie na stanowisko. Odmówiłem. Innym razem wezwano mnie na dywanik, bo "nie wykorzystywałem kompletu kserówek" przygotowanych przez tę panią. Innymi słowy, nauczyciel nie miał szans na kreatywne, indywidualne poprowadzenie zajęć, ale może dzisiaj jest tam inaczej.
A.T 2016-07-15 17:49:00
Fatalna szkoła jako pracodawca. Niestety, ale traktowanie pracownika poniżej jego godności. Przerażona wszystkim i nadgorliwa pani menadżerka, na recepcji dziewczyny tylko jedzą i niczego człowiek nie może załatwić a właściciele zajęci swoim życiem i sprawami. Cóż....nie wiem jakim cudem utrzymują się na rynku tyle lat, skoro tylko dwie osoby z "biurowych" są OK.
A.M 2016-07-15 21:51:31
Pracuje w Lektorze od kilku lat i cenie sobie firmę jako pracodawcę, rzetelny wypłaty zawsze w terminie.Dziewczyna z sekretariatu i z rozliczen zawsze pomocne pomimo tego że maja dużo pracy. Polecam:) i nie zgadzam się z opinią powyzej
1
Ja 2016-07-16 10:19:27
Też pracuje w lektorze od kilku lat,w dziale obsługi klienta i nie zgodzę się również z poprzednim negatywnym komentarzem.Uważam że firma lektor jest b.dobrym pracodawcom rzetelnym gdzie wypłata zawsze jest na czas do tego co miesiąc premia.Owszem nie należy do najłatwiejszych jak to w każdej firmie gdzie ma się kontakt z klientem a wiadomo że klient bywa różny.Nie każdy też potrafi sprostać wymaganiom firmy, osobiście polecam
2
kt 2016-07-24 19:08:24
Potwierdzam negatywnie opinie przedstawione powyżej. Pani dyrektor szuka niemalże robotów. Pani manager przewrażliwiona i cały czas spięta. Panie w administracji nie dość że niemiłe, niekoleżeńskie, fałszywe to jeszcze donoszą pani dyrektor. Ponadto plotkują i obgadują każdego. Ogromna rotacja w końcu o czymś świadczy. Nie polecam nikomu i cieszę się że nie mam z nimi już nic wspólnego.
1
monika 2016-08-24 14:09:21
Można liczyć na jakieś świeższe opinie co do pracy w biurze w Lektorze? Widziałam niedawno ogłoszenie na specjalistę ds. obsługi klienta, jestem ciekawa jak to wygląda z perspektywy pracowników? Opinie o dyrekcji mnie trochę przerażają szczerze mówiąc... A i te o niekoleżeńskiej atmosferze nie zachęcają.
Rita 2016-09-21 18:58:06
Niestety miałam przyjemność popracować w szkole Lektor w dziale administracyjnym. Podjęłam tę pracę mimo niepokojącym opiniom, które czytałam na tym forum. Pomyślałam, że ludzie z natury narzekają i zapewne nie będzie tak źle. ........... A jednak dziewczyny żeby przetrwać popijają melisę, która ma je ustrzec przed humorami Pani Dyrektor, pełna inwigilacja, ludzie są kontrolowani, podsłuchiwani i czytane są ich wszystkie maile, zero zaufania i własnej kreatywności. Jak szanujecie swoje zdrowie psychiczne to radzę trzymać sie z daleka od tej firmy.
2
r 2016-09-22 19:27:54
ja uważam że pracodawca ma prawo kontrolować pracownika
Zniesmaczona 2016-11-23 14:15:19
Kilka miesięcy temu byłam tam na rozmowie rekrutacyjnej - bodajże do działu obsługi klienta (przepraszam, ale już dokładnie nie pamiętam, jak to stanowisko się nazywało).

Pamiętam jedno - najgorsza rozmowa jaką można sobie wyobrazić. Teoretycznie prowadziła ją Pani menadżer, ale w praktyce Pani Dyrektor ciągle się wtrącała zza biurka, podważając to, co mówię. Tak, jakby znała mnie lepiej niż ja sama.

Co więcej - zupełne nieprzygotowanie do tej rozmowy z ich strony, pewnie nawet nie przeczytały CV - mówiły, że podobno świetnie znam angielski, więc żebym coś o sobie powiedziała (w CV jasno napisane, że angielski znam na poziomie podstawowym). Pani Dyrektor dziwiła się kierunkowi moich poszukiwań, jeśli chodzi o zatrudnienie (celowałam też w inne stanowiska niż to, na jakie do nich aplikowałam), a z CV jasno wynika, że w tym konkretnym kierunku ukończyłam studia. Brak jakiegokolwiek profesjonalizmu, za grosz kultury osobistej.

Wiedząc, że nie będę chciała tam pracować, pozwoliłam sobie na bezpośrednie zwracanie uwagi na to, że to, co Pani Dyrektor mówi, jest sprzeczne temu, co napisałam w moim CV i że wszystko może w dokumencie przeczytać. Byłam mimo wszystko kulturalna i taktowna. Być może trochę się tym zdenerwowała, ale ten brak kompetencji i jawne chamstwo były dla mnie nie do przyjęcia.

Pani Menadżer wydawała się spięta obecnością Pani Dyrektor i - co istotne - odniosłam wrażenie, że jest jej głupio za to, co mówi jej przełożona i podejrzewam, że gdyby mogła - przyznałaby mi rację. Myślałam, że opinie z tego portalu są wyssane z palca - jednak skoro na rozmowie rekrutacyjnej zobaczyłam taką masakrę, to co byłoby pracując tam? Dodam, że nie oceniam siebie jako osobę niekompetentną i głupią, wręcz przeciwnie (i to nie narcyzm, trzeba znać swoją wartość), a po tej rozmowie miałam wrażenie, jakby zaprosili mnie tam po to, żeby na kimś się wyżyć.

Uważam, że Panie prowadzące rozmowę wspaniale zrobiły swojej firmie czarny PR. Serdecznie odradzam i nie polecam.

P.S. Nigdy nikomu nie wystawiłam negatywnej opinii w Internecie, bo wydawało mi się, że trzeba dać ludziom szansę na samodzielne poznanie produktu/usługi/firmy, a nie robienie jej antyreklamy. W tym przypadku uważam jednak, że przed czymś, co może komuś bardzo obniżyć samoocenę (często niesłusznie) oraz być stratą czasu, nerwów i zdrowia - warto przestrzegać.

Pozdrawiam serdecznie!
4
alissandra 2016-11-25 08:26:08
Lepiej bym tego nie ujęła, naprawdę.
2
r 2016-11-28 03:58:18
Porażka. Odradzam współpracę. Traktowanie pracowników na poziomie taniej siły roboczej. Nie dość, że wszystko co moi poprzednicy już opisali rzeczywiście ma miejsce, to sama organizacja obozów to absolutna żenada przy tym ile rodzice za nie płacą. Wymaganie od opiekunów by nie dość, że jechali z dziećmi pociągiem 12 godzin, to od rana byli świeżutcy i zdatni do pracy -- i tu oczywiście nie tylko opieki nad dziećmi, ale i nauczania języka. Grupy nie są zorganizowane po umiejętnościach tylko wiekowo (tą samą grupą się opiekujesz i tę samą grupę uczysz), więc nie da się praktycznie nauczyć nikogo niczego. Ponadto, to nauczyciele muszą wymyślać atrakcje obozowe, bo przecież po co zaplanowa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Lepiej to zwalić na głowy lektorów, którzy ledwo żyją. A wisienką na torcie są sytuacje, gdy bez uprzedzenia dostaję się do grupy obcokrajowca i ma się bez piśnięcia sprostać nauczaniu międzykulturowemu, do którego się nie miało okazji przygotować.
Jedyne co daje jakąkolwiek satysfakcję to same dzieciaki, które sprawiają, że da się wytrzymać w takich warunkach.
1
ubrananaczarno 2016-11-30 23:46:41
Byłam jakiś czas temu w szkole LEKTOR na rozmowie kwalifikacyjnej. Spełniałam wszystkie wymagania pracodawcy podane w ogłoszeniu, a nawet powiedziałabym, że mam lepsze kwalifikacje niż te wymagane. Mimo to rozmowa w moim mniemaniu była niemiła. Jestem pewna, że do rekrutacji się nie przygotowano i nawet nie obejrzano mojego CV. Wciąż upewniano się, czy jestem pewna tego co mówię, wręcz nadgorliwie, przez co czułam, że zostałam potraktowana zupełnie niepoważnie. Z sytuacji wybrnęłam, moim zdaniem zaprezentowałam się dobrze i starałam się nie zwracać uwagi na dziwne (wrogie) zachowanie osoby rekrutującej. Nie skontaktowano się ze mną, nie zostałam poinformowana czy rekrutacja się zakończyła. Jest to bardzo nieprofesjonalne i nieuprzejme zachowanie ze strony firmy i brak poszanowania cudzego czasu. Zastanawiałam się dlaczego tak mnie potraktowano i myślę, że powodem mogło być to, że się zwyczajnie nie spodobałam Pani z rekrutacji (w CV nie dodałam swojego zdjęcia). Weszłam w to forum i czytając resztę opinii nie dziwię się temu jak mnie potraktowano i wręcz cieszę się, że nie miałam okazji tam pracować.
1
lajna 2016-12-06 21:58:01
Jeśli miałaś dobre kwalifikacje to najprawdopodobniej były one za dobre. Nie jest to sarkazm. Ogarnięte osoby nie zagrzeją tam miejsca, bo najzwyczajniej w świecie nie wytrzymają w tej szkółce. Są dwie stałe pracownice obsługi klienta i gorące krzesło, na którym co rusz się zmieniają ludzie :) Choć same pracownice są dobrym powodem do uciechy, kiedy słodzą sobie - przy sobie, natomiast gdy którejś nie ma można poznać całą litanię na jej temat :) To plus opinie powyższe (naprawdę nie są one przesadzone) daje do myślenia.

Historie na temat tego jak polskich lektorów sprzedaje się słuchaczom jako native speakerów, przypasowywania do grup za wysokich poziomem (lub za niskich) by zebrała się minimalna ilość osób (po co te wszystkie terminy, opowieści o testach i rozmowach by przydzielić do odpowiedniego poziomu???) są jak najbardziej prawdziwe. Śmiać się z tego czy płakać nad tym?
1
Zostaw swoją opinię o Szkoła Języków Obcych Lektor - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Szkoła Języków Obcych Lektor