brak logo

Astellas Pharma

Jig

Opinie o Astellas Pharma

jk 2010-09-01 10:08:04
Finansowo- świetnie. GPSów nie ma. Socjal - super. Auta - do wyboru 4 marki. Tylko że to farmacja... Gówniana robota. I NIGDY WIĘCEJ (usunięte przez administratora). (regionalny uro-gin z Kielc na Śląsk).
5
zew natury 2012-11-19 10:41:38
oooo tak, do tego szacownego grona można zaliczyć jeszcze kilku innych panów co i w swoich lekarkach szukają ukojenia....a raczej w ich ramionach.... i łóżkach
5
nikt 2014-02-26 20:13:27
niezły [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam mają-ale kasa bdb-wszystko tylko przez łóżko
2
O-Le! 2014-07-10 16:24:59
Warunki finansowe i pakiet socjalny bardzo dobry: ubezpieczenie zdrowotne w IHI z pełna refundacją kosztów recept, samochody do wyboru: Passat, Mondeo lub Octavia, rzadko spotykane już na rynku wyjazdy incentive (Tunezja, Meksyk itp.), roczny bonus za wyniki do 3 miesięcznych pensji. Dział Sprzedaży: długi staż pracy części przedstawicieli +6 lat, możesz trafić do transplantologii, uro/uro-onkologii, albo dermatologii; wymagania takie jak w innych firmach, ale inteligentna osoba z dystansem do corpo-wariacji da radę:-)Dział Medyczny: mankamentem jest szefowa: osoba egocentryczna i autokratyczna, która jest w konflikcie z szefami innych działów. Decydując się na pracę w tym dziale możesz stać się "dusiołkiem" - ta osoba musi mieć kogoś, kogo gnębi (nieustanne zarzuty merytoryczne, nie zauważa na korytarzu, pomija w rozmowach grupowych). Na szczęście jej pasją jest nieustanne wyszukiwanie kongresów międzynarodowych i wyjazdy, które łączy ze zwiedzaniem świata. Pracując w biurze i korzystając z opcji "praca z domu" spotkania F2F można w miarę ograniczyć ze względu na jej dość rzadką obecność w biurze.Pozdrawiam!
jajamainimikiwa 2014-10-10 17:08:41
Z twojego opisu wyłania się klasyczny mobbing
4
lara 2014-10-10 18:17:49
Jakie stawki proponują na początek dla osoby z doświadczeniem w branży? Czy osoba zatrudniana na zastępstwo ma szanse na stałą umowę czy raczej nie?
1
sznaucer 2014-10-22 18:18:22
aktywnie stosują mobbing
1
olek 2014-12-08 13:54:28
Co miał na myśli nikt pisząc o łóżku, może ktoś wie i udzieli szczegółów?? jestem na etapie zmiany pracy i rozglądam się za różnymi ofertami- wprawdzie Astellas Pharma nigdzie się nie ogłaszali, ale słyszałem dobre opinie dlatego postanowiłem złożyc cv. Może w przyszłości coś sie zwolni...A jak sprawy z wynagrodzeniem?
3
romek 2015-02-06 14:53:22
o jakim łóżku tu ktoś pisał? przeciez to jest firma farmaceutyczna co to ma wspólnego tak naprawde z jakimis meblami do sypialni? chyba się nie zoruzmieliśmy troche w tej kwestii jednak.. a mnie jeszcze zastnawia to ile oni płaca takim nowym pracownikom, są jakieś widełki tutaj może konkretne czy nie?
oloko 2015-02-20 18:56:16
no tak, normalnie u nich można leki kupić i to wszystko z leków które miałam mieć.. ja polecam ich dystrybucje, bo nie miałem nigdy problemów takich z nimi za bardzo i też sądze, że niektóre opinie to z palca są wyssane i niekoniecznie poprawne, mam nadzieje, że pojawi się więcej prawdziwych komentarzy teraz.
czekaj 2015-03-07 17:41:06
hej czy ktoś z Was podejmował w tej londyńskiej firmie prace? to znaczy poprzez te firmi w jakimś innym kraju. Widziałem , że obecnie mają 3 oferty pracy ( nie będę przytaczał stanowisk bo ciężko je przełożyć z angielskiego) między innymi do Szwajcarii która byłaby dla mnie ciekawym kierunkiem. Dajcie znać jakie macie z nimi doświadczenia
Mały 2015-04-17 21:03:31
Niestety to już nie ta sama firma co była. Teraz rządzi tam taki 'mały rycerzyk' i wszyscy tańczą jak zagra, nawet GM. A jak to mali ludzie, ma wysokie aspiracje i olbrzymie kompleksy. No i to już niestety taka sama korporacja jak wszystkie inne, choć socjal jest wciąż OK. Dobry socjal to zasługa HR i oby tak dalej.
1
Kolo 2015-05-04 20:12:31
Zgadzam się z przedmówcą. Atmosfera jest koszmarna. Osoba wspomniana przez Małego podejmuje pochopne decyzje strategiczne, z których się za chwilę wycofuje. Motywacja ludzi zerowa, a niepewność i stres za....iste.
2
Daniel 2015-07-26 17:06:24
Potwierdzam firma super! Totalny luz! Pracujesz 2-3 dni w tyg. dystrykt przyjeżdża na obiad a nie do pracy. Kolo pisze, że atmosfera koszmarna - chyba nigdy tu nie pracował. Panuje atmosfera miłości!!! w dziale przedtawiciel rozwiódł się z żoną i ożenił z koleżanką z dystryktu a teraz ma następną laskę na boku. Tylko trzeba udawać zapracowanego. Polecam wszystkim!!!
5
O-Le! 2015-08-20 03:47:55
he, he! I już nie ma z nami 'Wiekiej Podróżniczki' z Działu Medycznego! co za szkoda dla HRG, które miało przez ostatnie 4 kata pełne ręce roboty rezerwując kolejne loty ( z poduszeczką i przy oknie miejsce musiało być!) Ciekawe gdzie teraz - jak spławik - wypłynie w pharma-biznesie?! Może ktoś wie????
medrep 2015-09-06 13:41:09
ważna informacja dla nowych w firmie! Alkohol firmowy to Jack Daniels, na spotkania firmowe nie kupuj innego (tańszego) bo to faux pas. Jeżeli nie pijesz alkoholu to nie jest firma dla ciebie bo tu się pije od rana i cały czas na wszystkich spotkaniach firmowych!
6
przykro mi 2015-09-10 23:23:20
karły moralne pod dowództwem karła moralnego nikczemnego wzrostu
2
mnie też 2015-09-28 01:49:45
A propos karła moralnego nikczemnego wzrostu, czy ktoś jeszcze pamięta jak w Meksyku zaprosił managerów na kolację ale tak był zajęty swoim chłopakiem z marketingu, że zapomniał przyjść a wszyscy czekali...ale się nie doczekali!
1
advagraf z eligardem 2015-09-29 18:37:42
Na szczęście służby już nad nimi pracują i ostatecznie ugruntują ich pozycję na rynku.
1
doświadczony PM 2015-10-11 22:37:34
Pracuję w Astellas kilka ładnych lat jako przedstawiciel. Niestety, firma dobre lata ma już za sobą... W ciągu ostatnich 2-3 lat wiele się zmieniło. Złe decyzje na górze i niekompetencja od dystrykta po szefa sprzedaży. W dużym stopniu przyczynił się do tego człowiek opisywany w poprzednich wpisach. Niestety, większość ostatnich wpisów zgodna z prawdą. Socjal może kiedyś był dobry, teraz to standard w większości firm. Dobrym przedstawicielom chcącym się rozwijać i być obiektywnie ocenianym na podstawie ich pracy, na dzień dzisiejszy nie polecam :-( Ja jestem w trakcie zmiany pracy...
3
Rozsądny 2015-12-16 23:17:41
Jeżeli jedynym Twoim kryterium wyboru pracodawcy jest wpłynięcie pensji na czas to Astellas to spełnia ,ale o awansie zapomnij jeśli nie jesteś ulubieńcem karlicy lub karła (maja taka swoją grupę której wszystko wolno-nawet chlać na potegę ).wyniki sprzedaży nie są takie ważne jeśli ma się dobre układy u właściwych osób
7
Rozczarowany 2016-01-18 17:31:35
Dla mnie ta firma jest jakimś przedpotopowym tworem, który nie jest już w stanie funkcjonować w dzisiejszym świecie. Najgorsze wzorce daje szefowa HR, która ma tak długi język, że wypaple wszelkie informacje poufne. Drugim sensatem jest szef sprzedaży. Jeśli chcesz żeby wszyscy się o czymś dowiedzieli, powierz to tym dwóm osobom w tajemnicy.
2
lucky 2016-01-21 08:28:42
Po ostatnim wpisie widać, że do wymiany poglądów włączyła się któraś z dwóch opisanych powyżej osób. No tak, najprościej zmienić temat - nie ma jak doświadczenie HR-owe!!! Co za wyrachowanie i obłuda!!! Wszędzie kontrolują, nawet tutaj!
4
Cicha 2016-02-15 18:00:21
Droga O-Le, nie ziej jadem. Gdybyś wzięła się do roboty zamiast 'gwiazdorzyć', to pewnie byś jeszcze pracowała. My w każdym razie odetchnęliśmy z ulgą gdy szefowa nie przedłużyła z Tobą umowy. W Rochu pewnie było podobnie...
Jedyną niestrawną osobą byłaś TY.
niezadowolony pracownik!!! 2016-03-08 22:26:56
Brawo Lucky! Rzeczywiście HR i management zadziałał, cytuję: " już nie przesadzajmy tak bardzo, dobrze?", "No trochę racja w takim razie @Romek bo ludzie chyba wcale nie pracują w Astellas a się wypowiadają w kółko i to nie wiedzieć czemu negatywnie". HA, HA, HA, brawo! Gratuluję HRowi "finezji" i "subtelności". Gwarantuję, że każdy kto pracuje lub pracował w Astellas wie o co chodzi. Musicie poprosić kogoś młodszego o pomoc w komentarzach bo słabo udajecie niezwiązanych z Astellas acz nie wiedzieć czemu zainteresowanych w tonowaniu negatywnych komentarzy??!! Shame on you Astellas management!!!
7
IT 2016-03-11 22:58:41
A może większości nie odpowiadają tylko nie maja wyboru?
rep 2016-04-09 10:56:11
Jeśli tam pracujesz to wiesz co miał na myśli @IT, a jeśli nie to zacznij tam pracować i będziesz wiedział o co chodzi.
od kilku lat w Astellas 2016-04-19 22:06:12
do Ruperta: wiesz co się działo w branży farmacetycznej w ostatnich latach? redukcje, masowe zwolnienia? po twojej opinii od razu widać, że nie znasz tej branży!! po co się wypowiadasz??? Astellas bazuje na tym, że pracownicy nie mają dokąd odejść! HR i zarządzajacy wiedzą i wykorzystują to! Kolesiostwo wśród managementu, lizusy nie muszą nic, pozostali są na marginesie!
5
Łuki 2016-06-01 12:52:43
Na co jest teraz boom? "Gigantyczne pieniądze" w jakim obrocie? O czym ty piszesz? Powyższa komunikacja dotyczy warunków pracy w Astellas, które są kiepskie. Potwierdzam, jest coraz gorzej, przymajmniej na poziomie przedstawicieli i osób, ktre mają właśne zdanie!!! Jeżeli jesteś lizusem, dasz radę!
4
Ona 2016-09-19 14:10:42
Firma doskonała, płaci za nic nie robienie, głownie dsmow 1 wizyta dziennie z pH obiadek i do domu. Poniedziałki wolne bo office day wiec 3 dniowy weekend, bo ewentualne tabelki robi sie na bieżąco, mając tyle czasu. Konferencje z pH w weekendy sluza jedynie pojechaniu na kawkę zeby zaklepać sobie dwo czyli kolejny dodatkowy dzień urlopu. Pozdrawiam ph z rejonu śląska.
9
edrf 2016-10-09 21:25:18
Hej, wiecie może czy wypłata jest terminowa? Dzięki
Przepracowany 2016-11-13 20:50:04
Na Śląsku ciągłe układy z ph, żyć nie umierać w tej firmie, właściwie na stanowisku dsm, jest wieczny luz, jedyne napięcia i stresy jakie są w ciągu, roku to brm itd a tak to sielaneczka.
Pozdrawiam
6
zimnolitwinsky 2016-11-26 13:33:31
Widziałam ostatnio o godz. 12 w Jeffie w Katowicach dwóch przedstawicieli z dystryktu śląskiego, którzy zjedli obiad na f-rę i wyszli trzymając się za rękę ale "jaki pan, taki kram". Co wy na to???
5
Apart 2016-11-27 09:03:10
Będzie kolejne małżeństwo w zespole??? Ha, ha, ha... Ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na Śląsku! Takiej bandy oszustów, krętaczy i leni jak "pracują" na Śląsku jeszcze nie widziałem wśród przedstawicieli!!! Nic nie robią, jedzą obiady na fakturę i jeszcze mają pretensje do dystrykta!
6
Katowice 2016-11-27 11:24:39
Drobna poprawka, Dystrykt z Wrocławia jest z wioski z Podkarpacia przecież, dobrze musiał pościemniać u AK,
ps czy z jego orientacją jest wszystko w porządku?
3
korzlitwlenart 2016-11-27 12:04:28
Firma super! Totalny luz! Pracujesz 2-3 dni w tyg. dystrykt MM przyjeżdża na obiad, a nie do pracy. Tylko trzeba udawać zapracowanego. Polecam wszystkim!
aka 2016-12-04 13:53:56
Jako postronna obserwatorka , która tu weszła , by dowiedzieć się coś na temat firmy muszę powiedzieć, że poziom ostatnich kilku komentarzy jest żenujący. Jak dla mnie nie świadczy źle o firmie tylko o poziomie intelektualnym osoby/osób piszącej te komentarze. Szkoda, że Astellas nie produkuje leków psychiatrycznych, bo pewnie ta osoba/osoby mogłyby być ich odbiorcami i po poprawie stanu umysłowego trafiłyby na właściwy dla siebie portal typu pudelek czy plotek.
13
Sad bad true 2016-12-04 22:26:53
Witamy HR w naszych skromnych progach! Znowu "tonujemy" komentarze? Wiem, że wam to nie na rękę ale tu wolno pisać prawdę! Nie znam portali pudelek ani plotek bo z nich nie korzystam ale z tego co się orientuję tu wolno mieć swoje zdanie, które nie zawsze musi być pozytywne!!!???
2
hard, working sunday!!! 2016-12-04 23:45:36
Nie, to napisali przedstawiciele - 13 like'ów w kilka minut w niedzielę wieczorem to chyba dwa regiony się zaangażowały!? Aż tylu przedstawicieli ściemnia w Astellas? Taka aktywność zawodowa w niedzielę wieczorem, to do was nie podobne!!! Co, tyłek się pali? Ktoś sprawdzi faktury... Ale rozumiem, lepiej dać like'a w niedzielę niż iść w poniedziałek do roboty! Pozdro dla repów ze ślaska i dolnego! Ha, ha, ha...
2
Zostaw swoją opinię o Astellas Pharma - Jig
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Astellas Pharma