Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2010-09-01 09:40:22 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Ever-Green Trade Sp. Z O.O - Poznań. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
EGT - 2011-03-03 18:29:49 odpowiedz | cytuj
Witam, sama praca jak praca idzie przeżyć. jednak co roku przy rozliczeniu jest grono osób które muszą jeszcze dopłacić np po 2..3.. albo nawet 8 tysięcy zł. Firma tak umie "nakłonić" pracownika aby uległ.. poszukuje osób które zostały pokrzywdzone podczas rozliczenia z firmą Ever Green Trade. kontakt to nazwa napisana obok z malych liter razem plus malpka wp i pl :)
anonim - 2011-03-21 09:00:52 odpowiedz | cytuj
tak to wszystko prawda ale co im zrobisz?
z tego co się dowiedziałam to doświadczeni pracownicy odchodzą a z roku na rok jest coraz gorzej i pewnie zmienią nazwę i miejsce siedziby bo na samo ogłoszenie z nazwą Ever Green dostaje biegunki

Oszukana!!!
oszukani - 2011-03-25 09:51:54 odpowiedz | cytuj
Mój chlopak też został oszukany przez tą firmę EVER GREEN TRADE zmusili go do podpisania rozliczenia koncowego za sprzedaz choinek z zadłużeniem na kwotę 13.000 zl zatrudniają mlodych naiwnych ludzi a później egzekwują dług drogą sądową. Naliczają ogromne odsetki za każdy dzień zwłoki i zwrot kosztów procesu (2600zł) Chłopak nie ma rodziny,która moglaby mu pomóc, jest załamany, nie ma pieniędzy na spłatę.Chciał zarobic uczciwie a zrobiono z niego zlodzieja. Mysl ze każdego dnia rosna mu odsetki od tak wielkiej sumy odbiera mu chęci do życia. Jest mlody, studiuje ale codziennie zadaje sobie pytanie jaki to ma dziś sens skoro bedzie cale życie pózniej splacal tych oszustów. Nie podejmujcie się pracy kierownika sprzeaży choinek w tej firmie - to pułapka!!!!!!!!!!!!!
anonim - 2011-03-25 10:16:34 odpowiedz | cytuj
EGT - 2011-03-03 18:29:49

Witam, sama praca jak praca idzie przeżyć. jednak co roku przy rozliczeniu jest grono osób które muszą jeszcze dopłacić np po 2..3.. albo nawet 8 tysięcy zł. Firma tak umie \
Ja tam pracowałem jako kierownik sprzedaży choinek rok temu. To banda oszustów i wyłudzaczy pieniędzy. Tak "naklonili" mnie do podpisania papierka na którym nie wiem jakim cudem widnialo zadłużenie ponad 10.000 zł bałem się że jak nie podpiszę to bedzie gorzej bo tak mnie zastraszali. Nikomu nic nie powiedzilem bo balem się reakcji rodziny ze tak dalem sie wrobic. Teraz sąd nakazal mi splatę tej kwoty wraz z odsetkami i kosztami procesu, to już jakieś 16000 Przez nich mam spiepszone zycie na starcie, bo mam dopiero 20lat
anonim - 2011-03-28 20:39:44 odpowiedz | cytuj
Sprzedaje sezonowo choinki w tej firmie od 5lat na naprawdę dużym stoisku i jakoś nie przytrafiło mi się duże manko ,raz brakowało mi jednej jodełki raz miałem superatę na 80 zł i jakoś zawsze wychodzę z rozliczenia zadowolony !!!! Ale jak widzę kretynów którym brakuje 6tys czy więcej to mnie krew zalewa ,jak może komuś zginać ze stoiska towaru za taka kasę? Niestety z doświadczenia wiem ze debil jeden z drugim przejebał te pieniądze myśląc ze się nie wyda ;-( albo miał je przy sobie i świrował głupa myśląc ze zarobi podwójnie.Osobiście widziałem kretyna który wyjął z kieszeni 10 tys twierdząc ze najnormalniej w świecie o nich zapomniał -na co liczył to już jego sprawa -prawda jest taka ze ludzie nieuczciwi nie maja co w tej firmie szukać -każdemu oszustowi wystawią rachunek do spłacenia i na pewno nie odpuszcza..GŁUPICH NIE SIEJA -SAMI SIĘ RODZĄ!!!!!
anonim - 2011-11-23 19:34:41 odpowiedz | cytuj
Ta firma to pijawki. Obiecują płatne nadgodziny i normalne warunki pracy o czym można tylko pomarzyć po podpisaniu umowy.
anonim - 2011-11-30 19:22:32 odpowiedz | cytuj
witam
mam pierwszy raz do czynienia z firma - ale ogolnie jestem zadowolony....
podejscie personelu \"nizszego\" szczebla (sekretarki,handlowcy) - nie ukrywam,nieco chaotyczne - prezes i menadzer - wielka pochwala za zaangazowanie i cierpliwosc w udzielaniu odpowiedzi..
powinien to robic Ich personel - niestety musza Oni.
mam przed soba miesiac wspolpracy - po zakonczeniu postaram sie przekazac opinie
kazdy uczciwy czlowiek ma prawo do uczciwej pracy, wynagrodzenia i szacunku - to do tych, ktorzy pisza ZAWSZE negatywne opinie,bez wzgledu na sytuacje....
pzdr
anonim - 2011-12-20 14:20:38 odpowiedz | cytuj
anonim - 2011-11-30 19:22:32

witam

mam pierwszy raz do czynienia z firma - ale ogolnie jestem zadowolony....

powinien to robic Ich personel - niestety musza Oni.

pzdr
Witam
Pana menadzera Roberta troszkę nie ładnie dawać sobie pochwałki poczekaj do końca rozliczenia sezonu a póżniej odpowiedz na opinie które usłyszysz w szczególności na swój temat
irons - 2011-12-27 11:22:13 odpowiedz | cytuj
Dokładnie panie dyrektorku.
Żal i żenada .Myślę ze zostanie po sezonie tylko chocholi śpiew dla pana z weseliska Wyspianskiego

Miałeś, chamie, złoty róg,
miałeś, chamie, czapkę z piór:
czapkę wicher niesie,
róg huka po lesie,
ostał ci się ino ....................
MARLENA - 2012-01-07 16:41:39 odpowiedz | cytuj
I DO TEGO WSZYSTKIEGO SPRZEDAJĄ OSZUKANE CHOINKI W DONICACH, KTÓRE TO PODOBNO MAJĄ KORZENIE. NIECH NO TYLKO POJAWIĄ SIĘ W PRZYSZŁYM ROKU W MOIM MIEŚCIE, ZROBIĘ IM TAKĄ REKLAMĘ W PRASIE LOKALNEJ A MOŻE I DALEJ ŻE ZBANKRUTUJĄ NA TYCH SWOICH PSEUDOCHOINACH! MAMY SWOICH LOKALNYCH SPRZEDAWCÓW CHOINEK, WIĘC WYNOCHA Z ZIEMI ŁÓDZKIEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
M
przewoźnik - 2012-01-18 19:04:48 odpowiedz | cytuj
firma kant, pierwsze fakturki zeszły bez problemu, bo trzeba było jeszcze choinki rozwozić a po świętach już przestali płacić, teraz zbywają że w ciągu tygodnia a ja już 3 tydzień bez pieniędzy za wykonane usługi.
transport - 2012-01-20 20:25:41 odpowiedz | cytuj
Dokładnie nie płacą już 3 tydzień człowiek jest zbywany że prezesa niema, niema kto podpisać faktur za transport.
murzyn od choinek - 2012-01-25 13:13:26 odpowiedz | cytuj
dawać sos never green
cos_tu_nie_gra - 2012-01-30 11:44:28 odpowiedz | cytuj
Witam,

Szukam osób które w tym roku jeszcze nie miały rozliczenia. Dzisiaj jest 31.01. mija termin rozliczenia.
Czy ktoś się orientował co dalej będzie?
barabara - 2012-01-30 20:26:41 odpowiedz | cytuj
no kolego to masz podobny problem jak i ja, i co dalej? może opiszemy ten ich interes w gazecie?
what a fuck - 2012-01-30 22:46:35 odpowiedz | cytuj
widzę ze nie jesteśmy jedynym placem który nie został jeszcze rozliczony zaczyna mnie irytować fakt ze nie dostalem całości mojej należności gdyz rownie dobze mogłbym zostac rozliczony w całości odrazu tak jak bywalo to w innych latach , wydaje mi sie że firma zalatuje najnormalniej w swiecie w tzw chuja .Niedość że karzą ludzią wciskać takie ochłapy wysuszone to jeszcze śmią sie ever-green zwać kurwa. Powiedzmy wprost to co w tym roku firma sobą reprezentowała to totalne dno i brak organizacji a to ze plany nie zostaly powyrabiane to tylko i wylacznie wina organizacj i kosmiczne ceny nie adekwatne do jakości towaru
Wezmie Pani te obsypaną choinke za 210 - 2012-01-31 15:08:46 odpowiedz | cytuj
Witam,
Z tego co wiem to 75% placów jest nierozliczonych więc znaleźć osoby które się nie rozliczyły nie powinno być trudno.
Jutro planują pierwszą falę wypłat, mały problem może być z tym ,że nie wszyscy dostaną lub dostaną wszyscy część.Wypłaty są dla rozliczonych placów co oznacza ,że poczekamy zapewne co najmniej miesiąc do następnej wypłaty ,a to wcale nie oznacza ,że będziemy rozliczeni.(to są informacje zasłyszane)

Co do organizacji to opisał kolega wyżej bardzo dobrze.
Dodałbym ,że w tym roku mieliśmy tylko sprzedawać ,a było jak zwykle - sprzedawaj, rozładowuj, zamiataj, powsadzaj donice bo wylatują.
Jak jest zapiernicz to nie Ty liczysz choinki przy rozładunku bo nie ma czasu - liczy magazynier z przydupasem (bo oni są od magazynu, a nie od sprzedaży) i często wtedy wychodzi ,że przywieźli więcej niż zapisali jak wrzucali (paradoks magazyniera-transportera)

Co do towaru to lepiej się nie wypowiadać - widać jak na dłoni czy są sprowadzane czy rodzime. Jak za rok zostaną tylko z naszych stron w sprzedaży to życzę powodzenia z ładowaniem ich na tira powrotnego.

Co do osób pracujących to jak można zatrudnić jako sprzedawcę choinek kobietę.
Czy Ever-green teraz przerzuca się na zarabianie z pozwów dla osób które nie dały rady lub tych którzy zostali oszukani przez pracowników tej firmy (magazynierów, kierowników i td.) ?
Jak kobieta ma dźwigać takie ciężary jak mocarne chłopy tego nie wytrzymują.
Druga sprawa to doświadczenie - większość ludzi jest z łapanki i nie wie na co się porywa ,a ludzi z doświadczeniem traktuje się jak bydło - chcecie pracujcie , nie to nie - nie szanujecie pracujących to szybko to samo stanie się w drugą stronę.
Ludzie śpią w przyczepach z lat 70`tych pamiętających pierwszy jarocin bez wody (już nie mówię o ciepłej) i innych podstawowych rzeczy. Przyczepy są oczywiście letnimi a nie zimowymi wersjami więc każdy wie kto przeżył co się z tym wiąże.
Może tym się czas zająć ,a nie cięciem kosztów na każdym kroku i zatrudnianiem osób dla których sprzedaż choinek to robienie wałów.

Taka mała przestroga dla innych:
Jeżeli chcecie pracować dla tej firmy to przygotujcie się na coś czego nie zapomnicie do końca życia ale raczej nie z tej dobrej strony.
Co do dalszej pracy u nich to nigdy więcej - człowiek zap...dala jak idiota i potem nie ma kto zapłacić za pracę choć zarobił dziesięciokrotności swojej zapłaty.

I zakończenie:
Czy ktoś mi wreszcie powie kiedy lub czy dostanę pieniądze za swoją pracę którą skończyłem ponad miesiąc temu ? Wydaje mi się ,że da się już znaleźć paragraf na takie postępowanie.
nie zostawimy tego tak. - 2012-02-01 14:47:50 odpowiedz | cytuj
ja dostałem od nich informacje ze beda rozliczenia w polowie lutego. Ale jak to jest, ktos napisał, ze byl rozliczany a nie dostal pieniedzy? Nie dawali w tym roku kasy do reki od razu po rozliczeniu?
Co się dzieje. ta firma chyba upada. Ja w przyszlym roku nie bede napewno pracowal dla niej. A juz od paru sezonów tyrałem.
Dla chetnych na ta prace. Trzeba jeszcze podkreslic ze w ciagu dnia niewiele posiedzisz w tj przyczepie, a jak masz oplacony motel to stoisz na mrozie od otwarcia sklepu do jego zamkniecia. Zresz siedzac na workach do pakowania choinek. My w tym roku nie mielismy stoly ani krzesel. Faktury sie wypisywalo na tubie.
Ostatni raz dla nich robilem. Chce tylko moje pieniadze. A jak przy rozliczeniu wyjdzie mi jakies manko i beda chcieli rozliczyc to nie wiem. Ej na tym rozliczeniu musimy trzymac sztame i ich solidarnie j... za ten sezon. Co o tym myslicie?
nie zostawimy tego tak2 - 2012-02-01 15:08:50 odpowiedz | cytuj
nie, sory. ze w polowie lutego to dopiero cos bedzie wiadomo kiedy beda rozliczenia. cos mi to zaczyna sie nie podobac panowie i panie
sprzedawałem...:-( - 2012-02-01 15:19:33 odpowiedz | cytuj
witam
ktoś pisał,że w tym tygodniu miałoby być rozliczenie - wie ktoś o tym?
a może ktoś dostał na dniach kasę?
jak nie mieli pieniędzy,to dlaczego zaczęli w ogóle robić ten interes w tym roku?
a może nas kręcą,a kasa gdzieś procentuje na lokacie....?
proszę o informacje
87 - 2012-02-01 17:54:23 odpowiedz | cytuj
sprzedawałem...:-( - 2012-02-01 15:19:33

witam

ktoś pisał,że w tym tygodniu miałoby być rozliczenie - wie ktoś o tym?

a może ktoś dostał na dniach kasę?

a może nas kręcą,a kasa gdzieś procentuje na lokacie....?

proszę o informacje

ja dostalem smsa od koordynatora ze rozliczenia które były planowane na 27-28 sa odwołane...maja niby wszystkich informowac telefonicznie....a tak między nami....mozemy podac ich do sądu za to ze zlecenie zostalo wykonane a pieniędzy dalej nie widac?? będa płacic odsetki za kazdy dzien zwłoki??
7 - 2012-02-01 20:47:29 odpowiedz | cytuj
zgadzam się podajmy ich do sądu bo to już staje się podejrzane?
ja - 2012-02-01 22:04:05 odpowiedz | cytuj
nie podoba mi się to że trzeba walczyć o swoje ale jak mus to mus, dajmy im popalić wspólnie
marek - 2012-02-02 11:56:18 odpowiedz | cytuj
Panowie my juz jesteśmy prawie miesiąc po rozliczeniu ,a również jak wy jeszcze pieniędzy nie widzieliśmy !!Trzeba coś z tym zrobić przecież pracowaliśmy w Polsce a nie na syberii w jakimś obozie ,,PIENIĄDZE SIĘ NAM NALEŻĄ ZA wykonaną robotę tym bardziej że przyszło nam sprzedawać takie marne choinki.Zarobiliśmy z chłopakami dla ever green 78 tys a oni mówią że nie mają dla nas pieniędzy ,Śmiech na sali !!!!!!!!!
x