brak logo

SOLARTIME ZP. Z O.O.

Toruń

Opinie o SOLARTIME ZP. Z O.O.

PRACOWNIK 2011-12-23 10:19:25
UWAGA NA KRAKÓWSKI ODDZIAŁ( usunięte przez administratora ) NIE POLECAM SIĘ TAM ZATRUDNIAĆ FACET BIERZE LUDZI NA OKRES PRÓBNY PŁACĄC PODSTAWE A PO TRZECH MIESIĄCACH ( usunięte przez administratora ) STANOWCZO ODRADZAM
Jey 2013-05-23 17:25:29
Nie polecam tam pracy, wyzysk, zero szacunku do pracownika...każdy kto się poznał na tej firmie szybko zmieniał pracę.
były 2013-10-03 08:45:41
Ja tam polecam tą firmę. Atmosfera się zmieniła od czerwca. Odeszła CZARNA MAMBA i było super. Mała firma, bardzo elastyczna, super ZARZĄD, duże obroty. Jak masz wyniki - zarobisz.
1
doby 2014-01-12 20:11:01
UWAGA NIE POLECAM SIĘ TAM ZATRUDNIAĆ
To jest firma która nie wypłaca pieniędzy za pracę
Mimo że uda się dostać od nich umowę(usunięte przez administratora)
4
ja 2014-07-28 20:59:12
Dno dna atmosfera fatalna pan ala dyrektor niema pojęcia co robi beszta ludzi przypisuje sobie ich prace wizjoner psychopata . każdy na każdego donosi . utopia bagno
3
potencjalny 2014-08-07 13:28:57
wczoraj byłem na rozmowie na stanowisko RKS w tej firmie, uczucia mam mieszane jacyś dziwni goście, nie przedstawili się nie dali wizytówek ???? merytorycznie rozmowa też kiepsko. ma ktoś jakieś spostrzeżenia ?
1
janusz 2014-08-19 16:32:44
"potencjalny" wygląda na to że byliśmy na tej samej rozmowie na RKS pod Strykowem, ja też nie dostałem wizytówki ale dla mnie to nie problem , jednak goście przedstawili się i trzymali mnie prawie godzinę na rozmowie,faktycznie nie była to klasyczna rekrutacja i też miałem mieszane uczucia na początku ale ich "wizja" zaczyna mi się podobać i mają oryginalny pomysł na biznes
paweł 2014-09-01 15:10:03
@janusz,widocznie masz niewygórowane oczekiwania finansowe skoro trzymali cię godzinę, u mnie też fajnie szła rozmowa do tego momentu. Potem wymiana spojrzeń i zakończenie rozmowy ze standardowym na pewno oddzwonimy :)
gabo 2014-09-03 17:36:22
wygralem konkurs na rks-a ale po rozmowie z trzecim z kolei gosciem zaczalem miec mieszane uczucia, b. wys wymagania sprzedazowe ( to niby normalka ) ale od samego poczatku. Bardzo niska podstawa + premia prowiz. Nie wiem jeszcze jak bedzie sie to sprzedawac ale trraz nie widze juz tego tak kolorowo
2
gabo 2014-09-30 14:50:11
mają progi od 1000 do 3000 uzależnione od wysokości podpisanych umów i odbytych spotkan ( planowo 60 spotkań w miesiącu i 20 podpisanych umów na fotowoltaikę to masz 3000 + prowizja ) aha i działalność gospodarcza, ryczałt na paliwo to 500 zł( nie na tydzien , a na miesiac)
2
zibi 2014-11-05 13:00:53
Byłem na rozmowie na rks-a w gdyni. Przynajmniej na taką się wybierałem. Okazało się ze była mowa o pH. Zero podstawy tylko prowizja od sprzedanych zestawów. Umowa zlecenie lub działalność gospodarcza. Słabo to widzę.
1
po rekrutacji 2014-11-14 03:31:01
(Mazowieckie-Doradca) Opinia i ocena po rozmowie jest bardzo słaba. Prawdą jest, że Solartime i jej oferta pracy jest to żadna oferta. ( usunięte przez administratora ) Moje zdanie:Firma chciałby zaistnieć i szerzej się rozwinąć, jednak totalnie brak środków finansowania.
tzw. rozmowa kwalifikacyjna, jest na bardzo niskim poziomie. Przyjmą każdego kto zechce jeździć po okolicznych wioskach.
2
marian 2014-11-23 18:40:34
DNO ,DNO ,DNO....Brak mi słów.Firma fikcja... Porażka
1
Zatrudniona 2014-11-25 11:48:26
w różnych miastach są różne oddziały prowadzone w różny sposób przez różnych dyrektorów - nie można generalizować - ja jestem zadowolona zarówno ze współpracy jak i zarobków, zapraszam wszystkich do oddziału w Poznaniu =)
Pracowałem, 2014-11-27 10:20:16
masz rację,
Nie generalizujmy.
jednak polityka firmy jest taka sama.
Nie mają środków na finansowanie działalności i wykorzystują jednostki do zawierania umów. Jak przychodzi czas wypłacenia prowizji za wykonany montaż to już nie jest tak fajnie... w Poznaniu również.
Byłem, pracowałem i pozdrawiam, "p" Dyrektorze :-) bo chyb nikt więcej w tym oddziale nie pracuje....
slawek 2014-11-28 15:57:36
Miałem okazję współpracować z Solartime a dokładnie oddziałem krakowskim. We wrześniu zmontowali mi kolektory słoneczne z których jestem bardzo zadowolony, moje zaskoczenie było jeszcze większe z funkcjonalności jak w listopadzie w słoneczny dzień miałem 60stC w zbiorniku. Zajęli się wszystkimi formalnościami związanymi z uzyskaniem dofinansowania.
Parę dni temu podpisałem z nimi kolejną umową na instalację fotowoltaiczną i jestem pewien że zrealizują tą inwestycję równie rzetelnie.
Janusz z Nowej Huty 2014-11-28 16:16:43
Firmę tworzą przede wszystkim ludzie.I ja tez takich tam poznałem.Jestem ich klientem /mówię o odziale Krakowskim /. Fantastyczni doradcy . Znający sie ,potrafiący normalnie i szczerze porozmawiac.Mam zamontowane tez ich kolektory mysle tez tak jak przedmówca o ...fotowoltaice . Dbają o uczciwość, dobrą komunikację z klientami .Wiem bo moi sąsiedzi tez po mojej namowie zamontowali kolektory słoneczne sa bardzo zadowoleni .Gorąco polecam .Firme Solartime a ze mieszkam w Krakowie odział własnie z... Krakowa.Ciesze sie bardzo ze mam ich kolektory .Naprawdę gorąco polecam wszystkim .Oni sa naprawde dobrzy w tym co robią.Janusz
Grażyna 2014-11-28 16:36:02
Uuu.:)ale ktos im słodzi,ale fakt.Ostatnio .Byłam w szoku.Do montażu kolektorów przyjechała ekipa a wśród nich ... Dziewczyna .Bodajże ekipa montazowa z pod... Sanoka.Wszystko szybko i sprawnie im poszło .A dziewczyna jak Kozica skakała po dachu .Gorąco polecam .Byłam jestem pod wrażenie z elegancji jakiej odbywał sie montaż.Wszystko sprawnie i dokładnie!!!!
byly 2014-11-29 12:58:49
jasne klienci moga byc zadowoleni bo placa kase to maja zamontowane ale niestety nie wiedza jak firma funkcjonuje od wewnatrz. Tutaj drodzy klienci jest forum dla bylych lub obecnych pracownikow.Kaszpirowski ja bym uwazal na oddzial w miescie Rz. Wcale nie placa prowizji, zadnej podstawy, nie daja na paliwo no chyba, ze bedziesz podpisywla 15-20 umow miesiecznie co wedlug mnie jest nierealne(najtansza instalacja ok.13 tys 2.2 kWp-najdrozsza cos ok.60 tys ale duzo jest ludzi gdzie wychodzi w granicach 30-40 tys).Malo jest ludzi ktorzy chca brac kredyt mimo, ze warunki splaty sa bardzo dobre, a za gotowke nie mialem zadnego chetnego. Tak jak pisalem jestes wolontariuszem ale sprobuj bo inaczej sie nie przekonasz. Tez myslalem, ze ludzie bredza w swoich wpisach.
"J.M" 2014-11-29 17:36:04
Ja jestem zadowolony zarówno ze współpracy jak i zarobków. Zapraszam wszystkich do oddziału w Krakowie. Jest klimat fajni ludzie.DĄŻYMY do CELU.Fakt .Praca jest ciężka .Ludzie sa nieufni.Ale jakos trzeba dawac rade .Mamy wsparcie w Osobach dowodzących .Jest ok.Mam nadzieje ze bedzie jeszcze lepiej.Pozdrawiam j.m
byly 2014-11-29 20:19:29
dla mnie ta firma to jedno wielkie nieporozumienie. Mozna to sprzedac ale tylko ludziom ktorzy wiedza o co chodzi i sa zoorientowani w temacie. Pozatym z tego co mi wiadomo ta inwestycja nigdy sie nie zwroci(mowie o fotovoltach).Pozatym oszukiwanie ludzi od czerwca, ze za miesiac bedzie montaz i otrzymaja dotacje,a do dzis dnia dotacja nie zostala puszczona. Z tego co widzialem to tylko w czterech miastach(cztery WFOŚiGW maja podpisane umowuy-Wrocław,Szczecin,Kraków,Gdańsk), a gdzie reszta? Nie dosc, ze pracownicy sa oszukiwani z dnia na dzien to ejszcze klienci ktorzy podpisali umowy i czekaja na przyznanie srodkow. Zenada
kacper 2014-11-30 01:03:50
Kaszpirowski, przeczytałeś dziesiątki oinii i pytasz ,w jakim oddziale podjąć pracę.Jeśli potrafisz czytać ze zrozumieniem , to sądzę,że już poniżej godności jest refleksja na temat pracy w tego typu organizacji.
Jeśli z takim mozołem wyciągasz wnioski,to oprócz kryzysu może to być główny powód Twoich niepowodzeń na rynku pracy.Mimo wszystko życzę sukcesów.
Była pracownica 2014-12-01 18:03:45
Ta firma to
"Żałosny cyrk". NAPRAWDĘ UWIERZCIE MI
zenek 2014-12-25 12:27:24
Czytam te wypociny byłych pracowników i widzę jedno...totalne dno!!!
byly 2014-12-29 17:05:32
zgadzam sie w 100% totalne dno :-)
koleś 2015-02-16 14:39:03
Przyjacielu czy Ty jesteś tam prezesem czy zwykłym robolem...na prowizji i z własną firmą? Ile Ci facet płacą za te wypociny???
byly 2015-02-16 20:07:54
po pierwsze nie jestem twoim przyjacielem,a po drugie placa mi krocie. Nie jestem tam juz nikim bo im powiedzialem good bye bo za darmo to moga tacy jak ty tam robic
byly 2015-02-16 20:10:11
chyba, ze to bylo do zenka
1
koles 2015-02-24 13:04:48
Byly to do j.m.-straszny lizus!!!!!!!!!!!!!!!
Łódź 2015-03-07 22:21:04
Normalni, nie polecam..
JANEK 2015-03-15 11:37:40
Niewiarygodne .Co wy tu piszecie.Pracowałem w tej firmie.Kilka lat temu./sprawy rodzinne nie pozwoliły mi dalej tam pracować/Atmosfera była bardzo,bardzo dobra.NAPRAWDE.Moze cos teraz sie zmieniło? Ale w to nie wierzę .Pozdrawiam załogę.Janek
wladimir wladimirowicz nie putin 2015-06-25 20:49:02
przyjaciele...dajcie znac jak z kasa w tej firmie..ja juz czekam i czekam!!!
Byly 2015-07-05 12:48:13
i sie nie doczekasz."Pracujesz" tam jeszcze. Mi szanowny pan powiedzial tydzien temu, ze bylym pracownikom nie placa :-). Minal juz rok jak tam trafilem,a 10 miesiecy jak mnie juz tam nie ma :-)
ciekawy 2015-07-05 22:38:33
Witam pojawiło się ogłoszenie na księgowa do firmy Solartime rzeszow...chce tam złożyć podanie o pracę. Czy ktoś może mi napisać coś na temat tej firmy...czy warto tam pracować, jak wygląda temat umów i zapłaty wynagrodzenia. .z góry dzieki
Byly_Handlowiec 2015-07-09 23:49:19
OSTRZEGAM PRZED FIRMĄ, DNO I JESZCZE RAZ DNO,
OSZUKUJĄ, NIE WYPŁACAJĄ PROWIZJI!!
NIE MA WSPARCIA A NA ROZMOWACH REKRUTACYJNYCH TO MISTRZOWIE, A PRAWDA JEST TAKA ŻE NA CZARNO SIĘ PRACUJE!!!
ZGŁASZAM FIRMĘ DO PIP
Olo manolo 2015-09-02 22:40:01
bez zastanowienia i na jednym wdechu mowię cie nie rób tego. Bardziej złodziejskiej firmy nie spotkałem nigdy. W Rzeszowie juz nie ma księgowych którzy by chcieli podpisywać się pod przekrętami finansowymi właścicieli tej firmy. Maja pozakladanych kilkanaście społek i wirtualne pieniądze wędrują z jednej do drugiej. A w rzeczywistości ich nie ma. TRAGEDIA. Ujmując to najkrócej jak to możliwe- to złodzieje i oszuści. Pierwszy Ksiegowy tej firmy sadził się z panem M. przez kilka ładnych miesięcy. Do dziś przez 7 lat pracowało tam ponad 10 księgowych. To samo mówi za siebie.
malak 2016-02-23 08:16:44
Firma prowadzona w bandycki sposób pan jaśnie dyrektor Aleksander Weselak na rozmowie poobiecuje złote góry: kasę i narzędzia. A fakty są takie, że po okresie kiedy sprzedamy parę instalacji rozwiązują umowę. Warto czytać dokumenty przed podpisaniem bo co innego ustalicie a co innego dostaniecie do podpisania. Co chwilę rekrutują i wywalają pracowników. Nigdy też nie dostałem pieniędzy w terminie.
2
www 2016-03-05 21:05:19

Ludzie nie kupujcie u nich Solarów i fotowoltaiki to oszuści, widać z powyższych wpisów jak traktują pracowników, tak samo traktuje się klientow naobiecują złote góry a później płacicie za to samo dokładnie dwa razy więcej niż u konkurencji. Ten sam zestaw na dotacje kosztuje 8500zł/kw a bez dotacji 5000/kw czy zauważaliście po co jest dotacja , nie po to by zwykli ludzie na tym zyskali ale po to by Solartime OEM i 15 pozostałych pod tym samymi właścicielami zarobili..
były 2016-03-16 14:30:50
hahahaha - tyle na temat tej firmy
1
były 2016-03-16 14:36:16
hahahaha - tyle na temat tej firmy
Adam 2016-05-04 11:48:38
Pracowałem w firmie Solartime prawie rok. Czy polecam? Oczywiście, że tak!
Nie miałem umowy o pracę tylko własną działalność, ale przy tej formie były dużo wyższe prowizje od sprzedaży. To był mój wybór, a warunki współpracy były od samego początku jasne (prowizja od podpisanej umowy). Nikt mnie nie czarował, wiedziałem na co się decyduję, a perspektywa fajnych pieniędzy była bardzo kusząca. Jak nie znalazłem klienta nie zarabiałem ani ja ani firma.
Za to zarabiałem naprawdę fajne pieniądze za każdą podpisaną umowę. Dla mnie był to prosty i sprawiedliwy układ. Nie ukrywam nie było lekko, pierwsze dwa miesiące ciężkie i nie wiele udało mi się zarobić. Potem było już tylko co raz lepiej. To praca wymagająca, więc jeśli ktoś szuka „ciepłej posadki” to praca jako doradcy w Solartiem nie jest dla niego. Ale jeśli jesteś ambitny i chciałbyś szybko zarobić duże pieniądze to jak najbardziej powinieneś spróbować.
Już nie pracuję w Solartime nie dla tego, że mnie oszukali tylko dlatego, że mogłem zarobić sporą kaskę w krótkim czasie i pozwolić sobie na znalezienie ciepłej posadki (od 8-16, z niższymi zarobkami). Takie życie:))
Adas 2016-08-09 20:23:59
Podpisalismy umowe z oddzialem w Gdansku i po 12 cisza, kase oczywiscie wzieli.Nie polecam tej firmy- nie wywiazali sie z jakiegokolwiek punktu umowy.
Były pracownik 2016-10-21 11:57:10
Solartime jako Pracodawca oszukał wielu swoich byłych pracowników. Pracownicy, którzy wykonali swoją pracę w sposób właściwy nawet po zamontowaniu instalacji i rozliczeniu ich z bankiem nie otrzymali ani grosza. Po ustaniu stosunku pracy, współpracy lub innej formie współpracy i pisemnych gwarancji dyrektora AW, że po rozliczeniu instalacji będą wypłacane pieniądze nic nie dostali. Firma tłumaczy to zaniedbaniami podczas podpisywania umowy. Dla mnie to żenada. Pismo procesowe już poszło.
Zostaw swoją opinię o SOLARTIME ZP. Z O.O. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SOLARTIME ZP. Z O.O.