logo Zeitkraft GmBh ( Niemcy )

Zeitkraft GmBh ( Niemcy )

Dietzenbach

Opinie o Zeitkraft GmBh ( Niemcy )

zibi 2014-02-12 12:38:09
warto
karlos 2014-03-05 16:20:23
Firma nie najgorsza tylko zeby praca byla cały rok bo ja jako malarz czekam jusz czwarty mjeśonc na jakąś prace i nic..A w bjuźe pełna obstawa przez caly rok ciekawe poco jak na budowah pracuje połowa ludzi.Nieh kturyś z bjura pośedźi z cztery mjeśące w domu bez wypłaty to zobaczy jak to jest!
Zeitkraft GmbH 2014-03-06 10:06:50
Praca tymczasowa charakteryzuje się niestety sezonowością zatrudnienia. Zapewniamy, iż dokładamy starań, aby wszyscy nasi pracownicy byli zatrudnieni w systemie ciągłym.
Dziękujemy Wam za wszystkie opinie, są one dla nas impulsem do zmian na lepsze.
Pozdrawiam, Zespół Zeitkraft
berni 2014-03-13 14:08:46
mam pytanie do kogos z dluzej pracujacych w zeitkrafcie.przerobilem 8miesiecy w zeszlym roku w tym pewno tez tyle przerobie,czy bede mial prawo do arbeitslose(usunięte przez administratora)
nikt 2014-03-13 15:43:20
Sam widzisz -ile osob,tyle zdan.Firma placi wszystkie skladki,wiedzac o tym kiedy konczy sie Twoj okres zatrudnienia musisz 3 miesiace predzej zameldowac sie w urzedzie pracy.I tu niestety zaczynaja sie problemy:pracownicy Arbeitsamtu nie mowia po polsku,poza tym musisz podac miejsca i okres w jakim byles zatrudniny w poprzednich zakladach pracy(usunięte przez administratora)
rozczarowany 2014-03-21 08:33:05
Przepracowałem w tej firmie ładnych parę lat i pracuję nadal. Super ludzie, fantastyczna atmosfera i jedyne na czym się zawiodłem to zarobki. Powiedzcie czy to nie dziwne pracujesz, starasz się , jesteś lojalny a zarobki z roku na rok i z miesiąca na miesiąc coraz mniejsze.Dziwne jak się zatrudniłem w pierwszym roku zarobki około 1.500-1.600 a dziś zaledwie 1.100. Może należałoby zrobić jakąś analizę bo za chwile może się okazać że fachowcy uciekną a zostaną uczniowie z łapanki i prestiż firmy spadnie.Pozdrawiam
elekTRYK 2014-03-24 11:56:19
Pracuje ktoś z przeglądających dane forum jako elektryk za posrednictwem tej firmy w okolicach frankfurtu nad Menem ? Elektryk takze zarabia tam 1100 euro na miesiąc ?
1
ciekawy 2014-04-07 14:00:40
Gabryś mam do Ciebie prośbę, mógłbyś mi powiedzieć jaka jest minimalna krajowa w Niemczech. Fajnie jakbyś nam wyjaśnił jak to wygląda, bo widzę, że chyba się orientujesz w tym temacie.
ZK 2014-04-07 15:46:40
OD 2014 nowe, wyższe płace minimalne w Niemczech!
Minimalne stawki godzinowe brutto:
od 01.01.2014 8,50 Euro landy zachodnie 7,86 Euro landy wschodnie
od 01.01.2015 8,80 Euro landy zachodnie 8,20 Euro landy wschodnie
od 01.06.2016 9,00 Euro landy zachodnie 8,50 Euro landy wschodnie
Kris111114 2014-04-09 23:02:11
Hej plenery jak jeszcze raz wymazecie muj wpis to was opisze na wszystkich forach
1
ania 2014-05-13 14:00:32
Witam! Aktualnie staram się o pracę na produkcji w tej firmie. Czy może mi ktoś powiedzieć jakie zarobki są ,i czy jest szansa na długoletnia pracę
olek 21 2014-05-17 21:11:47
Jeśli ktoś chciałby jechać do pracy przez firme EMVISO GMBH to bardzo odradzam
5
grzes 2014-06-02 14:22:45
nie wiem czy to fajne ale kierownictwo w Hamburgu to totalna porazka , NP Śpiewak upierdala godz inki jak malo kto , a i nie lepszy nasz Sobota , ludzie sa fajni , pogadzc mozna ekipa jest tam fajna tylko zeby nie upierdylali tych godzin to bylo by jeszcze lepiej, ogulnie na 10pkt daje 4
4
ciekawy 2014-06-06 13:01:41
Słyszałem że ostatnio na Hamburgu się uspokoiło??a pozatym w firmie są też zmiany czy coś wam o tym wiadomo co i jak??
1
pracownik 2014-06-22 10:39:17
witam to fakt poprawilo sie ...poprostu stary dobry zwyczaj popracuj troche a docenia twoj wklad...pozdrawiam
adam 2014-09-30 18:07:51
ja pracuje teraz w innej firmie i zarabiam 2200€ . i to pod dachem i tylko 7,5godz. dziennie. leje na ta firme Kraft
elektryk 2014-11-02 10:53:01
Ja pracuję cztery miesiące zarobki na poziomie 1100-1350 euro miesięcznie(w zależności od tego czy jesteś na 1 czy 3 klasie podatkowej). Od tego odejmują za każdy przejazd 25 euro. Co daje 100 euro miesięcznie potrącone z wypłaty + kolejna 100 euro na paliwo. Więc De facto zarobisz 900 euro miesięcznie. Dochodzą do tego opłata raz na rok 50 euro za zameldowanie plus notoryczne kary za zjazdówki i inne bzdury które w dziwnych okolicznościach giną w biurze.
4
wojak szwejk 2014-11-11 12:36:25
Masakra masakra masakra
2
bunciciel 2014-11-27 10:59:02
co ja moge powiedziec ? moja praca jest szlajanie sie po roznych biurach w europie i za to mi placa , musze wykonywac rozne roboty ktorych niestety nie lubie ?czy to biuro jest dobre czy nie sami musicie ocenic.ja daje mu ocene mierna ze wzgledu na charakter i usposobienie personelu do pracownikow . moglbym wymieniac tutaj nazwiska tych niby Polakow pracujacych w biurze ale to troche pozniej ,jak to sie mowi poczekamy zobaczymy ?zarobki mierne,lokacje mierne nie spelniajace wymog unijnych ,jednym slowem mozna zaliczyc ta firme do wielu juz zlikwidowanych w europie lub czekajacych na likwidacje .Pozdrawiam Bunciciel
2
kujon 2014-11-27 12:05:02
ej bunciciel? znam cie ,ostatnio kiedy cię widzialem w Rostoku w firmie ktorej razem pracowalismy po twoim wyjezdzie firma przestala istniec zaczela miec jakies problemy czy to ty znowu tu????
kujon 2014-11-28 21:02:21
bzdury wszyscy gadacie ...... hehehe jakis idiota albo analfabeta jestes gorszy od czarnego czlowieka ? on za te pieniadze siedzi w domu ?
1
luk 2014-11-30 12:48:27
Chciałem się dowiedzieć czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje na stanowisko elektryka może cos wiecie ?? . Chciałbym też potwierdzić opinie na temat tej firmy – Spotkałem tej firmy na budowie i w sumie mówili w samych pozytywach . Chodzi mi o to czy jest tak jak mówili – wyłata zawsze na czas , nie potrzeba mieć własnego samochodów , stałe zatrudnienie ??? . Wiecie czy można otrzymać zaliczkę ????
1
Antek 2014-12-01 07:27:50
Jest całkiem ok :)Wypłaty zawsze na czas to akurat mogę potwierdzić w 100% .Do pracy zawsze dojedziesz samochodem firmowym . Są też częste zjazdy do Polski co 8 - 10 dni . Zaliczki dają bezproblemowo . Ogólnie jest naprawdę pozytywnie sa dodatki urlopowe i świąteczne .
krafti 2015-01-04 11:37:48
Jak chcesz mieszkać z obcokrajowcem, przecież tam tylko Ślazacy i chadziaje pracują.. Pozdrawiam zeitkraft firme oceniam na -3 przez pewnego pana z biura który zajmuje się samochodami jest conajmniej nie kompetentny na tym stanowisku.
1
krotkoinatemat 2015-02-02 16:27:19
ci co maja plecy w biurze to maja robote w zime nie wygodnych zwalniaja na zime, i siedzenie w domu znowu do maja, nie dosc ze stawka niska to jeszcze roboty nie ma. Do urzedu pracy tez nie moge isc bo zeby dostac swoje pieniadze to wymuszaja na pracowniku napisanie wypowiedzenia. Nie polecam
2
kkkkkk 2015-02-17 11:28:52
Hymm, pracowałem tam ponad 10 lat jeszcze za Halupczoka ,i to prawda że zimą był zawsze problem z pracą.Czyli to co zaoszczędziłeś w sezonie wydałeś zimą siedząc w domu i ćzekając na pracę.Wypłaty na konto w miarę regularnie i na czas ale kiedyś tak nie bylo !!!Zakwaterowanie -różnie. Ci co tam pracują zbierajcie wszelkie niezbędne dokumęty czyli od umowy o pracę poprzez lonabrechnung i na koniec świadectwo pracy bo potem po wyjściu z firmy trudno to wydębić a może być w póżniejszym czasie niezbędne..:-)
Pozdrawiam i powodzenia
1
krafti 2015-03-19 20:52:25
W firmie pracuje dużo alkoholików jest do udręką, cóż większość fachowców dawno odeszła do konkurencji..
Wypłaty małe ale zawsze na czas..
1
jumbo 2015-04-01 16:59:38
do tej pory czekam na robote.od polowy grudnia.niewiem co jest grane w tym roku....
pracownik 2015-05-15 08:56:45
kapusie alkocholiki majstry ci co donosza maja sie super takich lubia
jo 2015-05-16 21:02:35
wszyscy godocie gupoty jo robia i nie narzekom a takich co było u nas i psy wieszali a tam kaj szli to mieli zarabiać wiencyj dziwnym sziksalem wracajom czyli u nos wcale nimna tak zle
piterwronski@interja.pl 2015-07-05 23:33:50
Bardzo dziękuję mojemu personalnemu Andrzej Kurka i panu Benedykt Fridenberger oraz pan Piotr Gruszka za umożliwienie korzystania z auta służbowego podczas pobytu w Polsce.moja córka Aleksandra ma zdiagnozowaną chorobę nowotworową i jest zakazane podróżowanie masowymi środkami komunikacji aby uniknąć przypadkowego zakażenia jakąkolwiek infekcją.gdyż jest w trakcie chemioterapii jej organizm jest osłabiony a nawet bezbronny na wszelkiego rodzaju infekcje.
Crazy 2015-07-07 14:31:22
Firma Zeitkraft:
Minusy: marne płace 1200 euro maks minus masa odliczeń za mieszkanie za które niby nie pobierają za zjazdy do Polsku i masa bezsensownych kar, mieszkania skandaliczne, syf kiła i ubóstwo, powszechne kolesiostwo i kapowanie kolegów ( masz układy możesz więcej)
Plusy: Wypłata na czas zjazdy do Polski co 10 dni lub co 3 tygodnie
3
StefanWierzgała 2015-07-07 15:21:43
patrząc na rok lepiej 1200 eur co miesiąc niż w innych firmach 1600 eur przez 3-4 miesiące a potem siedzenie w domu
OST 2015-07-09 15:44:50
witajcie
Firma ma dobre układy z kapusiami, na mieszkaniu mozna tylko ufac
sobie. Co do mieszkan to w Heusenstamm jest masakra ( karaluchy czasami myszy ) w
Offenbachu podobno jest lepiej. Kasa na koncie do 17. Auta płatne przy zjazdach
z PL do DE i na opak. Zalezy na jaka Baustelle traficie i ile godzin tam bedzie.
Lepiej za wczasu sie dopytac w biurze. Personalni w biurze ok. W skali 1-6 daje 3. Pozdrawiam
2
duch-wash 2015-11-10 19:55:21
Pracuję od nie dawna, generalnie uważam się za fachowca. Drażni mnie to że zarabiam tak samo jak ludzie którzy pierwszy raz trzymają wałek malarski w ręku... Po drugie czy 1200 euro (162h) na rękę (184h= 162+22 tzw zeitkonto) jest wystarczającą kwotą na pokrycie tego że żonę i dziecko widzę raz na 3 tyg- bo szybciej nie zjedziecie. Zjeżdżamy we czwartki po przepracowaniu 15 dni. Przejazdy płatne -średnio trzy razy na miesiąc + paliwo ok 18euro za przejazd więc 1200 - (3x25+3x18)= 1071 na konto. Minus życie tutaj- 250-300 euro z telefonem i internetem bo na hotelu takiego nie doświadczysz. Czyli żonka otrzymuje ok 750 euro x 4.2= 3150zł...
Możliwe podwyżki? Wątpię.
Kindergelt? Kiedy...? Mogą Ci wypłacić za 2-3 lata...
3grupa podatkowa? Ryzyko jeżeli małżonka pracuje przy jednym dziecku.

Niby jest gelt co miesiąc, niby hotele i służbowe auto... ale jakoś tak nie do końca wszystko jest ok... Zastanawiam się czy nie wrócić do Polski, zarabiać 2200 jak dotychczas i sporadycznie zrobić jakąś fuchę. Przynajmniej będę z rodziną.
Pozdrawiam. Będę pisał co miesiąc ( jeśli wiadomość nie zostanie usunięta)
2
duch wash 2015-11-11 19:55:14
myszka- czy ty aby już nie jesteś pracownikiem zeitkraftu? :)
1
Pyskacz 2015-11-20 10:01:51
Pracuje w tej firmie już 3 miesiące i mogę krótko napisać i uczciwie szału nie ma ale wypłata na czas warunki mieszkaniowe oceniam na dobra 4 a niektóre nawet na 6 w skali od 1-10 po za tym bardzo współpraca z panem Henrykiem smykala i panem Andzejem Kurkom. Chcesz wyjechać to mysle za to dobry wybór. A co do warunków pracy to tak jak w Polsce raz dobrze a raz gorzej zależy na jakiego trafisz majstra a o ludziach to tak samo jak z majstrami raz lepiej raz gorzej. Tyle mojej wypowiedzi.
Dariusz 2016-04-09 16:57:56
Firma skrzat .. Roboty w ciul pieniędzy brak. Tak mogę wyrazić opinie na temat tej firmy. Nie polecam !
2
sztanga 2016-05-22 00:38:02
Te zarobki na przełomie lat tak spadły ale to ludzie w dużym stopniu są temu winni bo jak słyszę takiego co mi mówi:
"A mnie tam to wystarczy mam gdzie sie wyspać coś tam do zjedzenia wódeczka jest (od poniedziałku do niedzieli oczywiście) na papieroski też mam , raz na miesiąc albo dwa na trzy dni do domu wystarczy;
TO MNIE Kurw....ca!!! BIERZE
Takie alkohliki to im najbardziej pasują bo do domu nie chcą jechać bo tam jest szlaban na żłepanie wódy albo trzeba się kryć przed kobietą a tu idzie się nawalić do nieprzytomności dzień w dzień, jednego dnia to w tej firmie zostaną same alkoholiki tylko kto będzie samochody prowadzić? Acha no i żeby jeszcze o obłąkanych nie zapomnieć bo ich też jest bardzo dużo w firmie , przydałoby się podczas przyjmowania do pracy robić jakieś badania u psychologa ( i to nie są żarty )
4
on 2016-06-22 22:22:56
Najlepsi to są "fahofcy" - doświadczeni elektrycy.40 lat żyją a 50 lat doświadczenia hahaha.A podstawowych pojęć nie znają
yogi 2016-09-19 14:33:19
szkoda czasu na prawde :/
1
www 2016-10-02 22:10:03
Odradzam nigdy w zyciu
3
Bolo 2016-10-03 15:36:19
Firma porażka
Edziu 2016-10-03 15:46:46
Pracujesz za marne pieniądze a na dodatek jak się zwalniasz to za wszystko nakładają kary finansowe.
Rodak 2016-10-06 23:01:06
Panowie po bardzo krótkim czasie w tej firmie mogę powiedzieć tyle:
Mało elektryki w elektryce no chyba że weźmiemy pod uwagę elektronarzędzia.
Dla pseudo elektryków którzy mają problem z podłączeniem łączników krzyżowych to raj na ziemi pod warunkiem ze 1200e ich zadowala.
Jeśli ktoś robi robotę a nie nabija puste godziny niech trzyma się od tej firmy jak najdalej.
Brak możliwości rozwoju, nikt z biura nie ma pojęcia co dana osoba sobą reprezentuje, liczą się tylko przepracowane godziny, zakwaterowanie mizerne pomimo przywlaszczania sobie przez biuro przysługujących diet, sporo kosztów pojawiających się z nienacka o których nikt nie informuje wcześniej. I prowadzący którzy poza operowaniem językiem nie wiele pojęcia mają o robocie, otoczeni amatoromi często z rodziny.
Długo by pisać jeszcze choćby o relacjach między ludzkich ale szkoda czasu.
Generalnie doradzam
pracownik burdelu 2016-10-08 07:01:03
powiem krotko daj se spokoj z ta firma na początku jak się przyjolem było dobrze ale teraz to masakra a robie dopiero 14 miesięcy
Edziu 2016-10-08 12:13:40
1150 wypłaty przez 162 godziny to daje nam 7.098 na godzinę. Sami ocencie czy to dużo czy mało.
Krzysiek 2016-10-08 21:03:33
Witaj Edziu, to wypłata w sezonie? Za jaki miesiąc? Bo mi powiedzieli, że wypłacają 173 godziny a reszta idzie na konto godzinowe. Więc albo mnie nabijają w butelkę albo ty kłamiesz z tymi 162 godzinami i wypłatą. Powiedzieli też, że jeśli przepracuję cały miesiąc to na początek dopóki nie zmienię klasy podatkowej i będę miał jedynkę, wyjdzie mi jakieś 1300 na miesiąc a jak będę miał trzecią klasę to 1400-1450 netto. Do tego na koniec roku rozliczenie podatkowe i kilka setek wróci. Za mieszkanie oni płacą. Więc teraz nie wiem w co mam wierzyć. Napisz mi proszę bo nie chce podjąć złej decyzji. Pozdrawiam Krzysiek
asdf 2016-10-08 21:19:03
oczywiście że nie wszyscy dlatego uważam ze od razu przy ogłoszeniu z ofertą pracy powinno być napisane na jakie zarobki będzie można liczyć na danym stanowisku ale może chociaż przedział taki wiecie o co mi chodzi? no ale niestety nie wszędzie tak jest
miro 2016-10-28 21:53:20
robota raz lepsza raz gorsza, najgorsze jest to że 70% ludzi to alkocholicy
1
Zostaw swoją opinię o Zeitkraft GmBh ( Niemcy ) - Dietzenbach
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zeitkraft GmBh ( Niemcy )