Zeitkraft Praca w Niemczech

Frankfurt nad Menem

Opinie o Zeitkraft Praca w Niemczech

Nick 2013-10-02 22:20
a ja odradzam czytac tych bredni jake sa tutaj powypisywane, bo glowa puchnie !!!!!
Byly pracownik Adam 2013-10-10 15:00
Witam z firma byłem zwiazany prawie dwa lata, czytajac te opinie moge powiedziec z wlasnego doswiadczenia ze na warunki jakie sie zdecydowalem to tez co do wynagrodzenia nie moge powiedziec bo bylo wyplacane zawsze na czas, nie zostalo mi zabrana cos co mis sie nalezalo, ogulnie praca w milej atmosferze czyli jak chcialo ci sie pracowaci miales o tym pojecie to byles doceniony i godziny lecialy. Waidomo ze tak jak kazda firma ma swoje zalety i wady ale mozna liczyc na pomoc z biura i na zyczliwosc. Ale oszukany nigdy nie bylem. Pozdrawiam i zycze powodzenia nowym pracownikom, ale nie zalamujcie sie trzeba samemu to sprawdzic.

Adam Krk
marek 2013-11-12 23:14
Masz racje ja też tam robiłem i potwierdzam całkowicie Twoje słowa.Robiłem po 10 godzin + wszystkie soboty i jak wyżej wymieniony pan kierownik odpisał mi ponad 20 godzin z miesiąca z cetli to chciałem go zabic bo zdałem sobie sprawę z tego że wszystkie te godziny pracowałem za darmo i za darmo robiłem wszystkie soboty.Zrobiłem wszystko żeby mnie oddelegował i teraz siedze na innej budowie w innym miescie i nie martwię sie tym czy ktoś odpisze mi jakies godziny czy nie.Robić trzeba wszedzie ale juz nigdy nie pojade do Hamburga na budowy którymi rządzi ten marny człowieczek!Chetnie się dopiszę do waszej skargi do urzędu w Niemczech może to czegos go nauczy.
1
mikolaj 2013-11-20 09:38
Hallo Zeitkrafcie pogoda dzis nie dopisuje ale nie ma zle, jest w koncu czas zeby zrobic przedswiateczne zakupy i kupic prezenty, teraz ceny sa jeszcze w miare przystepne bo za 3 tyg. to juz w niemczech nie zrobi sie tanich zakupow. pozdrawiam wszystkich
1
kkk 2013-12-02 20:07
jak sie wie w jakie sklepy zaglondnoc to sie kupi nawet zaraz przed samymi swietami albo nawet w wigilia. trzeba tylko wczesnie rano wstac w sobota i isc do sklepu ale ogolnie racja jak sie kupuje wczesniej to niby sie tanij wyjdzie niektore to nawet juz w sierpniu kupujom pozddowienia wszyskim
1
okoo 2013-12-07 21:22
w sumie jak sie przejdziesz po sklpach to wsedzie widac ozdoby na swita ale mikolaj w niemczech to nie to samo co u nas tu nie ma tej beki.w polsce zawsze 6 grudnia byla zawsze zabaw na calego byly diably anioly mikolaje.a tu masz tylko makulaturowane mikolaje gdzies w witrynach.tego tu nie ma oni to maja tu jakies swoje halowen zamiast swieta zmarlych.ale za to sa teraz jakrmarki swiateczne nawet fajnie na nich jest mozna se zajesc kasztana gotowanego i poobcinac fajne laski albo jaki podryw zmalowac na takich jarmarkach sie duzo polek czasem kreci.nawet na opczyznie cza se radzic. pozdr wszyskim!!!
3
koloooo 2014-01-06 15:36
firma jest ok polecam wyplata zawsze na czas co trzeba zawsze pomogom mozna smialo jechac
nnnnnnnnnn 2014-01-15 11:46
To chce zarobic 1100 euro miesiecznie .z tego trzeba wydac na koszty dojazdy do pracy i na jedzenie plus wyjazd do polski zostaje jekies 600 euro
1
klklklkkl 2014-01-28 22:32
nie ma co narzekac jak sie popatrzy na inne takie firmy to tu wcale nie ma na co narzekac. zawsze idzie sie po polsku dogadac. a zarobic tez sie da
zibi 2014-02-12 12:38
warto
karlos 2014-03-05 16:20
Firma nie najgorsza tylko zeby praca byla cały rok bo ja jako malarz czekam jusz czwarty mjeśonc na jakąś prace i nic..A w bjuźe pełna obstawa przez caly rok ciekawe poco jak na budowah pracuje połowa ludzi.Nieh kturyś z bjura pośedźi z cztery mjeśące w domu bez wypłaty to zobaczy jak to jest!
Zeitkraft GmbH 2014-03-06 10:06
Praca tymczasowa charakteryzuje się niestety sezonowością zatrudnienia. Zapewniamy, iż dokładamy starań, aby wszyscy nasi pracownicy byli zatrudnieni w systemie ciągłym.
Dziękujemy Wam za wszystkie opinie, są one dla nas impulsem do zmian na lepsze.
Pozdrawiam, Zespół Zeitkraft
2
berni 2014-03-13 14:08
mam pytanie do kogos z dluzej pracujacych w zeitkrafcie.przerobilem 8miesiecy w zeszlym roku w tym pewno tez tyle przerobie,czy bede mial prawo do arbeitslose(usunięte przez administratora)
nikt 2014-03-13 15:43
Sam widzisz -ile osob,tyle zdan.Firma placi wszystkie skladki,wiedzac o tym kiedy konczy sie Twoj okres zatrudnienia musisz 3 miesiace predzej zameldowac sie w urzedzie pracy.I tu niestety zaczynaja sie problemy:pracownicy Arbeitsamtu nie mowia po polsku,poza tym musisz podac miejsca i okres w jakim byles zatrudniny w poprzednich zakladach pracy(usunięte przez administratora)
rozczarowany 2014-03-21 08:33
Przepracowałem w tej firmie ładnych parę lat i pracuję nadal. Super ludzie, fantastyczna atmosfera i jedyne na czym się zawiodłem to zarobki. Powiedzcie czy to nie dziwne pracujesz, starasz się , jesteś lojalny a zarobki z roku na rok i z miesiąca na miesiąc coraz mniejsze.Dziwne jak się zatrudniłem w pierwszym roku zarobki około 1.500-1.600 a dziś zaledwie 1.100. Może należałoby zrobić jakąś analizę bo za chwile może się okazać że fachowcy uciekną a zostaną uczniowie z łapanki i prestiż firmy spadnie.Pozdrawiam
elekTRYK 2014-03-24 11:56
Pracuje ktoś z przeglądających dane forum jako elektryk za posrednictwem tej firmy w okolicach frankfurtu nad Menem ? Elektryk takze zarabia tam 1100 euro na miesiąc ?
3
ciekawy 2014-04-07 14:00
Gabryś mam do Ciebie prośbę, mógłbyś mi powiedzieć jaka jest minimalna krajowa w Niemczech. Fajnie jakbyś nam wyjaśnił jak to wygląda, bo widzę, że chyba się orientujesz w tym temacie.
ZK 2014-04-07 15:46
OD 2014 nowe, wyższe płace minimalne w Niemczech!
Minimalne stawki godzinowe brutto:
od 01.01.2014 8,50 Euro landy zachodnie 7,86 Euro landy wschodnie
od 01.01.2015 8,80 Euro landy zachodnie 8,20 Euro landy wschodnie
od 01.06.2016 9,00 Euro landy zachodnie 8,50 Euro landy wschodnie
Kris111114 2014-04-09 23:02
Hej plenery jak jeszcze raz wymazecie muj wpis to was opisze na wszystkich forach
2
ania 2014-05-13 14:00
Witam! Aktualnie staram się o pracę na produkcji w tej firmie. Czy może mi ktoś powiedzieć jakie zarobki są ,i czy jest szansa na długoletnia pracę
olek 21 2014-05-17 21:11
Jeśli ktoś chciałby jechać do pracy przez firme EMVISO GMBH to bardzo odradzam
6
grzes 2014-06-02 14:22
nie wiem czy to fajne ale kierownictwo w Hamburgu to totalna porazka , NP Śpiewak upierdala godz inki jak malo kto , a i nie lepszy nasz Sobota , ludzie sa fajni , pogadzc mozna ekipa jest tam fajna tylko zeby nie upierdylali tych godzin to bylo by jeszcze lepiej, ogulnie na 10pkt daje 4
4
ciekawy 2014-06-06 13:01
Słyszałem że ostatnio na Hamburgu się uspokoiło??a pozatym w firmie są też zmiany czy coś wam o tym wiadomo co i jak??
2
pracownik 2014-06-22 10:39
witam to fakt poprawilo sie ...poprostu stary dobry zwyczaj popracuj troche a docenia twoj wklad...pozdrawiam
adam 2014-09-30 18:07
ja pracuje teraz w innej firmie i zarabiam 2200€ . i to pod dachem i tylko 7,5godz. dziennie. leje na ta firme Kraft
elektryk 2014-11-02 10:53
Ja pracuję cztery miesiące zarobki na poziomie 1100-1350 euro miesięcznie(w zależności od tego czy jesteś na 1 czy 3 klasie podatkowej). Od tego odejmują za każdy przejazd 25 euro. Co daje 100 euro miesięcznie potrącone z wypłaty + kolejna 100 euro na paliwo. Więc De facto zarobisz 900 euro miesięcznie. Dochodzą do tego opłata raz na rok 50 euro za zameldowanie plus notoryczne kary za zjazdówki i inne bzdury które w dziwnych okolicznościach giną w biurze.
5
luk 2014-11-30 12:48
Chciałem się dowiedzieć czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje na stanowisko elektryka może cos wiecie ?? . Chciałbym też potwierdzić opinie na temat tej firmy – Spotkałem tej firmy na budowie i w sumie mówili w samych pozytywach . Chodzi mi o to czy jest tak jak mówili – wyłata zawsze na czas , nie potrzeba mieć własnego samochodów , stałe zatrudnienie ??? . Wiecie czy można otrzymać zaliczkę ????
1
Antek 2014-12-01 07:27
Jest całkiem ok :)Wypłaty zawsze na czas to akurat mogę potwierdzić w 100% .Do pracy zawsze dojedziesz samochodem firmowym . Są też częste zjazdy do Polski co 8 - 10 dni . Zaliczki dają bezproblemowo . Ogólnie jest naprawdę pozytywnie sa dodatki urlopowe i świąteczne .
jumbo 2015-04-01 16:59
do tej pory czekam na robote.od polowy grudnia.niewiem co jest grane w tym roku....
jo 2015-05-16 21:02
wszyscy godocie gupoty jo robia i nie narzekom a takich co było u nas i psy wieszali a tam kaj szli to mieli zarabiać wiencyj dziwnym sziksalem wracajom czyli u nos wcale nimna tak zle
piterwronski@interja.pl 2015-07-05 23:33
Bardzo dziękuję mojemu personalnemu Andrzej Kurka i panu Benedykt Fridenberger oraz pan Piotr Gruszka za umożliwienie korzystania z auta służbowego podczas pobytu w Polsce.moja córka Aleksandra ma zdiagnozowaną chorobę nowotworową i jest zakazane podróżowanie masowymi środkami komunikacji aby uniknąć przypadkowego zakażenia jakąkolwiek infekcją.gdyż jest w trakcie chemioterapii jej organizm jest osłabiony a nawet bezbronny na wszelkiego rodzaju infekcje.
duch-wash 2015-11-10 19:55
Pracuję od nie dawna, generalnie uważam się za fachowca. Drażni mnie to że zarabiam tak samo jak ludzie którzy pierwszy raz trzymają wałek malarski w ręku... Po drugie czy 1200 euro (162h) na rękę (184h= 162+22 tzw zeitkonto) jest wystarczającą kwotą na pokrycie tego że żonę i dziecko widzę raz na 3 tyg- bo szybciej nie zjedziecie. Zjeżdżamy we czwartki po przepracowaniu 15 dni. Przejazdy płatne -średnio trzy razy na miesiąc + paliwo ok 18euro za przejazd więc 1200 - (3x25+3x18)= 1071 na konto. Minus życie tutaj- 250-300 euro z telefonem i internetem bo na hotelu takiego nie doświadczysz. Czyli żonka otrzymuje ok 750 euro x 4.2= 3150zł...
Możliwe podwyżki? Wątpię.
Kindergelt? Kiedy...? Mogą Ci wypłacić za 2-3 lata...
3grupa podatkowa? Ryzyko jeżeli małżonka pracuje przy jednym dziecku.

Niby jest gelt co miesiąc, niby hotele i służbowe auto... ale jakoś tak nie do końca wszystko jest ok... Zastanawiam się czy nie wrócić do Polski, zarabiać 2200 jak dotychczas i sporadycznie zrobić jakąś fuchę. Przynajmniej będę z rodziną.
Pozdrawiam. Będę pisał co miesiąc ( jeśli wiadomość nie zostanie usunięta)
5
Pyskacz 2015-11-20 10:01
Pracuje w tej firmie już 3 miesiące i mogę krótko napisać i uczciwie szału nie ma ale wypłata na czas warunki mieszkaniowe oceniam na dobra 4 a niektóre nawet na 6 w skali od 1-10 po za tym bardzo współpraca z panem Henrykiem smykala i panem Andzejem Kurkom. Chcesz wyjechać to mysle za to dobry wybór. A co do warunków pracy to tak jak w Polsce raz dobrze a raz gorzej zależy na jakiego trafisz majstra a o ludziach to tak samo jak z majstrami raz lepiej raz gorzej. Tyle mojej wypowiedzi.
on 2016-06-22 22:22
Najlepsi to są "fahofcy" - doświadczeni elektrycy.40 lat żyją a 50 lat doświadczenia hahaha.A podstawowych pojęć nie znają
yogi 2016-09-19 14:33
szkoda czasu na prawde :/
2
www 2016-10-02 22:10
Odradzam nigdy w zyciu
6
Bolo 2016-10-03 15:36
Firma porażka
4
Krzysiek 2016-10-08 21:03
Witaj Edziu, to wypłata w sezonie? Za jaki miesiąc? Bo mi powiedzieli, że wypłacają 173 godziny a reszta idzie na konto godzinowe. Więc albo mnie nabijają w butelkę albo ty kłamiesz z tymi 162 godzinami i wypłatą. Powiedzieli też, że jeśli przepracuję cały miesiąc to na początek dopóki nie zmienię klasy podatkowej i będę miał jedynkę, wyjdzie mi jakieś 1300 na miesiąc a jak będę miał trzecią klasę to 1400-1450 netto. Do tego na koniec roku rozliczenie podatkowe i kilka setek wróci. Za mieszkanie oni płacą. Więc teraz nie wiem w co mam wierzyć. Napisz mi proszę bo nie chce podjąć złej decyzji. Pozdrawiam Krzysiek
asdf 2016-10-08 21:19
oczywiście że nie wszyscy dlatego uważam ze od razu przy ogłoszeniu z ofertą pracy powinno być napisane na jakie zarobki będzie można liczyć na danym stanowisku ale może chociaż przedział taki wiecie o co mi chodzi? no ale niestety nie wszędzie tak jest
ziom 2017-03-27 22:58
Panowie po bardzo krótkim czasie w tej firmie mogę powiedzieć tyle:
Mało elektryki w elektryce no chyba że weźmiemy pod uwagę elektronarzędzia.
Dla pseudo elektryków którzy mają problem z podłączeniem łączników krzyżowych to raj na ziemi pod warunkiem ze 1200e ich zadowala.
Jeśli ktoś robi robotę a nie nabija puste godziny niech trzyma się od tej firmy jak najdalej.
Brak możliwości rozwoju, nikt z biura nie ma pojęcia co dana osoba sobą reprezentuje, liczą się tylko przepracowane godziny, zakwaterowanie mizerne pomimo przywlaszczania sobie przez biuro przysługujących diet, sporo kosztów pojawiających się z nienacka o których nikt nie informuje wcześniej. I prowadzący którzy poza operowaniem językiem nie wiele pojęcia mają o robocie, otoczeni amatoromi często z rodziny.
Długo by pisać jeszcze choćby o relacjach między ludzkich ale szkoda czasu.
Generalnie odradzam
2
Jan 2017-03-31 15:51
Mało elektryki,tzn kucie,wiercenie w ścianach,przeciąganie kabli?
Nowy 24 lat 2017-04-26 08:11
Czesc Pracuje w tej Firmie kilka miesiacy i dla mnie jest ok. Wiadomo pracowac Trzeba wszedzie i ta firma nie jst wyjatkiem. Duze zmiany w ostatnich miesiacach sa to musze powiedziec ale naszczescie na plus. Wszystko o czym rozmawialem przy zatrudnieniu zostalo dotrzymane, nie zauwazylem jakis ukrytych kosztow. Trafilem na fajna budowe i robie z fajnymi ludzmi. Zaskoczenie Wyplata. Pierwsza Firma co zrobila wyplate wczesniej niz musiala przed terminem o ktorem mowila przy podpisywaniu umowy.
JA jestem na tak
mlody 21 2017-04-28 19:50
Firma jak Firma wszystko ok. Wiadomo sa plusy i minusy. Ja jestem na tak wyplte mam na czas i w koncu mam paski tak ze wiem ze jestem ubezpieczony a w ostatniej firmie tego szczescia nie mialem mimo zapewnien pracodawcy pozdro
chetny elektryk 2017-04-28 19:53
Witam poszukuje pracy jako elektryk. potrzebuje pilnie stalej pracy,regularnych i pewnych wyplat dotrzymuja tego??
zatrudniony 2017-04-28 19:55
hej, mom pytane jaka jest roznica w klasach podatkowych moze mi ktos doradzic ?
Zeitkraft Praca w Niemczech 2017-05-10 11:21 [pracodawca]

Niezapomniane chwile i wyjątkowe jubileusze na uroczystości firmy ZEITKRAFT!

Nasze coroczne wyjazdowe spotkania z pracownikami to już tradycja. Także w tym roku 1 i 2 października spotkaliśmy się w niezwykle malowniczej scenerii Karpacza- w hotelu „Osada Śnieżka”w Łomnicy. Spotkanie było okazją do podsumowania naszych całorocznych działań, uhonorowania naszych długoletnich pracowników, wręczenia nagród w systemie premiowym i zrealizowania modułu szkoleniowego dla naszych brygadzistów.

Tym razem spotkanie miało wyjątkowo uroczystą oprawę z racji obchodzenia jubileuszu 20- i 10- lecia pracy w firmie ZEITKRAFT przez wielu z naszych zasłużonych pracowników.

Nagrodę oraz gratulacje z okazji 20 –lecia pracy w firmie odebrał Pan Józef P. dołączając tym samym do grona 5 osób z blisko ćwierć wiecznym stażem pracy w firmie ZEITKRAFT. Kolejnym 10 osobom z 10-letnim stażem pracy wręczono tradycyjnie jubileuszowe zegarki. Tym samym grono pracowników z 10-letnim stażem pracy powiększyło się już do 48 osób!

Kolejnym kulminacyjnym punktem programu było wręczenie nagród w tegorocznej edycji naszego konkursu „Poleć nas znajomy”, w ramach którego pracownicy angażują się w rekrutację nowych fachowców do pracy w firmie.

Tegoroczne nagrody były naprawę wyjątkowe. Za wprowadzenie do firmy największej ilości nowych pracowników nagrodę główną, wycieczkę dla dwóch osób na Majorkę wygrał Pan Dariusz Al.. Za nim uplasował się Pan Ryszard B. wygrywając weekend dla dwóch osób w Hotelu Gołębiewski. Trzecie miejsce w staraniach o przyciągnięcie do firmy nowych pracowników zajął Pan Radosław S., który otrzymał markowy telewizor.

Wszystkim wyróżnionym pracownikom raz jeszcze serdecznie gratulujemy czekając na kolejne jubileusze.

Było nam niezmiernie miło gościć przedstawicieli znamienitych niemieckich firm na zlecenia których, zrealizujemy projekty budowlane. Ich obecność na naszej uroczystości również była wyrazem uznania i zaufania dla firmy ZEITKRAFT i wszystkich jej pracowników.

Każda nasza uroczystość firmowa jest jednocześnie okazją i impulsem do dalszego rozwoju naszych brygadzistów. Tak też było w tym roku za sprawą zorganizowanego przez firmę ILLUSTRO szkolenia w zakresie efektywnej komunikacji i reprezentowania firmy.

Serdecznie dziękujemy naszym Pracownikom wraz z rodzinami za udział w spotkaniu i doskonałą atmosferę . Mamy nadzieję, że dla każdego był to atrakcyjnie i pożytecznie spędzony czas.

1
Zeitkraft Praca w Niemczech 2017-05-10 11:29 [pracodawca]

Zeitkraft – firma z sercem

Żywą w Niemczech tradycję obdarowywania partnerów biznesowych prezentami z okazji Świąt Bożego Narodzenia postanowiliśmy kolejny już rok z kolei zastąpić pomocą niesioną rodzinom naszych pracowników, które znalazły się w trudnej sytuacji życiowej.

Środki przeznaczane dotychczas na zakup drobnych upominków naszym Klientom teraz trafiają do dotkniętych losem rodzin naszych pracowników.

Najcenniejszym kapitałem naszej firmy są nasi pracownicy – to oni stanowią serce firmy Zeitkraft. Niosąc pomoc tym, którzy jej najbardziej potrzebują staramy się okazać serce naszym pracownikom.

W 2016 roku objęliśmy wsparciem finansowym kilkoro dzieci naszych pracowników. 17-letnia Justyna otrzymała długo wyczekiwany implant słuchowy, 15-letni Klaudiusz cierpiący na dziecięce porażenie mózgowe wziął udział w terapii rehabilitacyjnej, zaś 9-letni Bartosz cierpiący na zanik mięśni usiadł na nowym wózku inwalidzkim.

Mieliśmy również przyjemność wesprzeć Gimnazjum Nr 1 w Pyskowicach, przedszkole w Tarnowskich Górach oraz Zespół Szkół Specjalnych w Kędzierzynie Koźlu.

Pragniemy podziękować w tym miejscu wszystkim pracownikom, którzy włączyli się w naszą akcję niesienia pomocy wskazując nam osoby lub instytucje w potrzebie.

Mamy nadzieję, iż nasza pomoc choć w części przywróci wszystkim obdarowanym mimo ciężkich doświadczeń nadzieję i radość życia.

1
Zeitkraft Praca w Niemczech 2017-05-10 11:30 [pracodawca]

W Zeitkraft do emerytury a nawet dłużej…

W branży, w której działa nasza firma niemal nieustannie zatrudniamy nowych pracowników powiększając zespół fachowców Zeitkraft.

Przychodzą jednak również momenty pożegnania naszych wielkoletnich pracowników odchodzących na zasłużoną emeryturę.

W styczniu żegnaliśmy Pana Eugeniusza S., który po 13 latach w naszej firmie i blisko 20 latach pracy w Niemczech kończy swój etap pracy zawodowej.

Pan Schmalz jako najwyższej klasy fachowiec, będąc brygadzistą zrealizował ze swoim zespołem niezliczoną ilość projektów budowlanych.

Jego sumienność, pracowitość i dążenie do jak najlepszego efektu pracy przez lata budziły podziw i szacunek współpracowników oraz klientów na rzecz których pracował.

Drogi Eugeniuszu dziękując za Twoje wieloletnie zaangażowanie na rzecz firmy Zeitkraft Zarząd oraz wszyscy pracownicy składają Ci serdeczne życzenia realizacji dalszych planów i zamierzeń, wspieranych dobrym zdrowiem i zasłużoną satysfakcją z zawodowych dokonań.

Cieszy nas niezmiernie Twoje zapewnienie, iż nawet na emeryturze zamierzasz jeszcze sezonowo u nas pracować.

 Zarząd

1
Lolek 2017-07-06 13:52
Jak tam w zeitkrafcie teraz jest?
Iza 2017-07-20 10:00
@chetny elektryk widzę, że nikt jeszcze Ci nie odpowiedział. Może spróbuj zapoznać się z poprzednimi opiniami. Tuż nad Twoim komentarzem jest wpis @mlody 21, który jest zadowolony i z tego co pisze wynagrodzenia uzyskuje regularnie i na czas. Zdecydowałeś się na współpracę Zeitkraft?
Zostaw swoją opinię o Zeitkraft Praca w Niemczech - Frankfurt nad Menem
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zeitkraft Praca w Niemczech