logo Perspecta

Perspecta

Gdańsk

Opinie o Perspecta

NoName33 2014-08-20 19:50
Odbyłam praktykę w tej firmie kilka lat temu. Rekrutacja z hukiem, rozmowa, AC (kilkugodzinne), prezentacja swojej osoby przed innymi kandydatami i główną szefową, zadania w grupach, dużo sprawdzania umiejętności potrzebnych w branży szkoleniowej a na koniec zostaliśmy poinformowani, że praktyka będzie polegała na zdalnej pracy np. z domu. Home office ma swoje plusy, ale zakres obowiązków był śmieszny. Wymyślone zadania oraz zabijacze czasu. Niczego wartościowego się nie nauczyłam. Na szczęście dwa miesiące później dostałam staż w dziale szkoleń jednej z większych firm i wreszcie miałam szansę na rozwój.
Monika 2014-10-08 11:17
Kilka miesięcy temu zakończyłam praktykę. Rzeczywiście większość pracy jest w systemie home office, ale o tym wiedziałam od samego początku.Bardzo elastyczny czas pracy. Miałam okazję asystować zarówno w szkoleniach jak i rekrutacjach. Firma do tego pomogła mi znaleźć pracę.
Kasia 2014-12-08 11:56
Odbyłam praktyki w tej firmie, dużo się nauczyłam, miła atmosfera chociaż więcej pracy home office, asystowałam w szkoleniach i rekrutacjach
A.P. 2015-02-10 11:08
Odbyłam u nich praktyki, mogłam je połączyć z obecną pracą - zadania wykonywałam po godzinach. Brałam udział w weekendowych szkoleniach i czasami w rekrutacjach po południu jeśli nie byłam w pracy. Jestem zadowolona , dużo się nauczyłam.
emka 2015-08-24 19:35
Realizowałam tam praktyki rok temu, aby się czegoś nauczyć trzeba poświęcić więcej godzin. Jeździłam na szkolenia, pomagałam w audytach. Odpowiadając na wasze pytania dostałam propozycję pracy po zakończeniu praktyk i pracowałam pół roku. Niestety przeprowadzka do Warszawy uniemożliwiła mi dalszą pracę, natomiast miło i profesjonalnie wspominam.
Aga 2015-10-27 13:08
Zakończyłam praktyki w Perspecta i bardzo dużo się nauczyłam, po praktykach pomogli mi znaleźć pracę w branży.
Olka 2015-12-14 11:46
Właśnie zakończyłam praktyki i zaproponowano mi pracę po zakończeniu semestru. Dużo wyniosłam i nie żałuję tego czasu.
liuhj 2016-05-05 21:25
@ewa i tu masz bardzo dużo racji. Sama pracuje w firmie (ale to nie Perspecta) gdzie dopiero po 5 latach dostałam umowe o prace (a i tak bardzo było trzeba walczyć) - bo wcześniej studiowałam, co nie zmienia faktu że byłam pełnowartościowym pracownikiem i należała mi sie ta umowa o prace...
a 2017-03-08 15:00
Moje praktyki w Pesrpecta to główne zadania - pół dnia zamieszczanie ogłoszeń, wymyślanie tekstów na stronę i propozycji szkoleń. Brak możliwości zdobycia wiedzy dotyczącej funkcjonowania firmy, nauki od starszych i doświadczonych osób. Moje praktyki odbyły się stosunkowo dawno (3 lata temu), wówczas nie udało mi się uczestniczyć w procesach rekrutacyjnych ani w szkoleniach.
Praca w domu na własnym kompie polegała głównie na wrzucaniu ogłoszeń. Jak oceniam te 3 miesiące? Na pewno jest co wpisać do CV, ale myślę, że warto poszukać innego miejsca, gdzie można nauczyć się praktycznych umiejętności.
Dla osób, które tam aplikują (ważne żeby były świadome tego), firma głównie bazuje na praktykantach są to osoby, które wykonują większość prac, 3 miesiące odchodzisz i przychodzi kolejny (taka polityka).
Zostaw swoją opinię o Perspecta - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Perspecta