Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Elwiko

Opinie o Elwiko

Pracowałeś w firmie Elwiko i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
waniliowy stefan - 2014-11-05 14:21:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to dobrze świadczy jeśli poprzedni ktoś to opinię dodał pracował 3 lata. to znaczy że w firmie nie jest źle i warto się zatrudnić. taki staż jest świetną rekomendacją firmy. a wiecie na jakie stanowiska można się teraz załapać i na jakich warunkach umowowych i finansowych? każda rzetelna opinia będzie na wagę złota dla mnie
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-11-07 15:42:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nawet spoko nie najgorzej
zdjecie uzytkownika
wc-kraken - 2014-11-16 11:04:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [waniliowy stefan - 2014-11-05 14:21:26]:
przyjąć sie pewnie teraz można jako monter urządzeń dzwignicowych... pewnie bedą potrzebowali jeszcze kilka osób... byle by były konkretne i chciały pracować... a nie jak część tu narzekających... a umowe i warunki finansowe ustalasz na spotkaniu... na początek napewno kokosów miał nie bedziesz... ale jak sie postarasz i udowodnisz że dajesz sobie rade to myśle że bedziesz zadowolony i z pracy i z zarobków.. pozdro ;)
zdjecie uzytkownika
Maniek - 2014-11-16 12:50:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma...solidna,płaci na czas.Pracuje ponad dwa lata i nie narzekam,choć wiadomo chciało by się jeszcze lepiej zarabiać!Szefostwo od szefa po kierownika i brygadzistów normalne bez problemów urlopy i rozumiejące życie .Praca ciężka ale satysfakcjonująca bo miło przejechać się po schodach ,które złożyłeś i działają bez problemu.Większość negatywnych opinii piszą pracownicy zwolnieni za używki!!!Ogólnie polecam firme i polecam dostanie się pod skrzydła Kier.Bujaka bo ma wiedzę ,którą możesz wchłonąć i rozwijać się dalej!
zdjecie uzytkownika
ropuch - 2014-11-19 20:05:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kilka powyższych opinii napisały zapewne osoby "zarządzające"....
Prawdy o tej firmie i o warunkach pracy w niej zapewne mało kto ze zwykłych pracowników jest do końca w stanie napisać, gdyż w firmie panuje tzw. zmowa milczenia...
ELWIKO to firma rodzinna, która lawiruje doskonale w wykorzystywaniu wszelkich luk prawnych, skarbowych i nagminnym łamaniu praw pracowniczych.
ELWIKO w pewnym sensie to taka "spółeczka mateczka", którą tworzy i na którą pracuje kilka firemek, co umożliwia niezłe kombinowanie w unikaniu płacenia podatków.
Zatrudniając się w ELWIKO tak naprawdę nie wiesz gdzie będziesz pracował.

Zatrudnia się tu na najniższej krajowej, płaci resztę "pod stołem", nie ma żadnej siatki płac, dobre płace mają pupilki i kolesie, praktycznie żadnych podwyżek, obecnie coraz częściej oferuje zatrudnienie na umowy cywilnoprawne. W firmie pracuje sporo emerytów prawdopodobnie na czarno.

Pracownicy Ci, którzy coś umieją i wiedzą są nagminnie obarczani nadmiernymi obowiązkami, gdyż firma stała się prawie monopolistą na rynku usług i przejmuje coraz większą ilość firm i urządzeń do obsługi, a nie zatrudnia wykwalifikowanych pracowników.


Żadnej etyki w biznesie, ceny dla klientów z sufitu, dość mocno zawyżane.


Odradzam pracę. Szukajcie uczciwych pracodawców.

cdn
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-11-19 21:26:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a co powiecie na temat panów (usunięte przez administratora) Kto jaki jest i pod czyją opiekę trafić ? co potrafią i jak z ludźmi współpracują?
proszę i info .

zdjecie uzytkownika
Grubson - 2014-11-28 23:18:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w firmie ELWIKO ponad 2 lata, czytam te wpisy tych co nie pracują i żal mi ich. Narkomani alkoholicy leserzy bo nie pamiętam żeby w tym okresie co pracuję został zwolniony ktoś kto sobą coś reprezentuje. Osobiście chyba się wykazałem ciężką pracą i nie zarabiam 2000 dużo więcej. Co do wpisów że zatrudnia emerytów to jestem w szoku bo pracuję na schodach i nie widziałem żadnego. Firma działa w całej Polsce i boryka się z problemami jak każda firma. Pracowałem wcześniej w kilku innych i nie było pieniędzy na czas stawki podobne. W Elwiko zawsze na czas są pieniądze. Słyszałem że są imprezy integracyjne akurat jeszcze sie nie doczekałem ale pomysł jesd dobry. A i tak nie docenią bo to takie Polskie narzekać. Właściciel MariuszD za dużo z nim nie rozmawiałem bo system jest zrobiony dosyc szczelnie kierownicy wszystko organizują. Napisałem tutaj bo mówi się w pracy o tym forum i z ciekawości zajrzałem i śmiać mi sie chce z tych co głupoty piszą. Co do Pana (usunięte przez administratora)fachwec jest nie ma co. Co do kierowników nie pracowałem ze wszystkimi ale robią swoją robotę a mam porównanie z innych firm jacy potrafią być kierownicy wiec zaufajcie mi nie jest źle. Dużo można nauczyć się w tej pracy, delegacje uciążliwe ale z robotą na rynku nie jest kolorowo.
zdjecie uzytkownika
Grubson - 2014-11-28 23:31:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nowy - najlepiej do (usunięte przez administratora) przy nim nauczysz się najwięcej. Negocjuj stawkę ale najpierw pokaż że nie jesteś leserem i na co cię stać.
zdjecie uzytkownika
Himeryk - 2014-12-17 19:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dobra to teraz ja bym chciał się dowiedzieć czegos na temat pracy w elwiko - prosilbym kogos kto wie jak tam jest na rpawde. ile dokladnie mozna na poczatku wspolpracy aktualnei zarobic i tak generalnie czy to jest dobre miejsce do pracy dla kazdego? Myslicie, ze warto mi bedzie tutaj dzialac czy nie do konca ?
zdjecie uzytkownika
Dymek - 2014-12-19 22:37:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyrzucono ciebie, tak zrozumiałem to musiałeś podpaść. Z tego co wiem bo już ktoś to pisał wyrzucają za picie cpanie i opierdalanie.. To faktycznie wiarygodny jestes. Ja pytam co to za firma kogoś kto pracuje w niej i może uczciwei powiedxić. Pracowałem w kilku firmach i mam dosc zmian. Czy ta firma płaci w terminie? czy jest ciagłosć pracy ?
zdjecie uzytkownika
spion - 2014-12-22 01:03:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest ciągłość pracy...wypłaty na czas.Jeśli uczciwie podejdziesz do pracy,to nikt Ciebie za darmo nie zwolni.Sam jestem pracownikiem a nie[z kadry zarządzającej]bo były takie stwiedzenia wyżej w opiniach.Piszę prawdę i możesz mi zaufać bo pracuję 2 lata.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
WRÓŻKA - 2014-12-23 23:08:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Same lamusa ci co piszą negaty!!! cpuny alkoholicy nygusy i życiowe łamagi.
Idźcie do McDonald's frytki smażyć co wy wiecie o tej branży? ?
Zróbcie dobrze firmie i odejdzcie jak ŚLEDŹ i JARECKI z Krakowa i jeszcze kilku innych orłów jeśli wiadomo o kogo chodzi.
Firma w 100 % ok jeśli ty tez jesteś ok
Zarobki od 2300 nawet do 5 tyś jeśli ktoś coś potrafi ma dobrą stawke.
Dawać następne pytania ???
Wróżka wszystko wam powie .
zdjecie uzytkownika
Spion - 2014-12-24 13:56:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak powyższy komentarz jest prawdziwy tylko trochę nieświąteczny....Zdrowych Wesołych Świąt
zdjecie uzytkownika
X - 2015-02-02 14:59:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Spion - 2014-12-24 13:56:10]:
Żeby zostać zwolnionym z Elwiko trzeba sobie naprawdę mocno nagrabić. Jak ktoś nie potrafi przyjść na czas do pracy (mówię tu o spóźnieniach rzędu 2 godzin, nie 15 minut) albo naraża życie i zdrowie innych pracowników próbując pracować po pijaku to niech się nie dziwi że nie ma dla niego pracy. Wiele osób nie szanuje w ogóle narzędzi które dostaje do pracy i notorycznie zostawia je bez nadzoru co na budowie często kończy się kradzieżą - chyba trudno się dziwić że tacy pracownicy nie są mile widziani, chyba nie ma firmy która przyjęłaby takie osoby z otwartymi ramionami i co chwilę dokupywała skradziony sprzęt.

Co do pracy - jeśli ktoś pracował w tej branży to wie, że praca nie jest łatwa i jak to solidna praca na budowie bywa wyczerpująca. Wynagrodzenie jest zawsze priorytetem i musi być wypłacane na czas, dba o to osobiście właściciel. Wysokość wynagrodzenia jest zależna od stanowiska, doświadczenia oraz wkładu w pracę, jeśli dla kogoś bez doświadczenia i wiedzy 2000 zł netto na początek to mało, to raczej w Polsce trudno mu będzie znaleźć pracę. Co do nadgodzin - owszem, w razie potrzeby się zdarzają, ale są potem "oddawane" w dniach wolnych więc nie ma raczej na co narzekać. Jeśli ktoś potrzebuje wolnego dnia to wystarczy o tym poinformować i nikt nie robi problemów. Tak samo jest z urlopem wypoczynkowym.

Co do możliwości nauki - często do firmy przyjmowane są osoby bez jakiegokolwiek doświadczenia, które uczą się w Elwiko fachu. Może ktoś chciałby się nauczyć więcej, ale przy bardzo dużej rotacji pracowników inwestycja w naukę jest mało opłacalna - młode osoby które zatrudniają się w Elwiko robią to głównie po to, aby po zdobyciu wykształcenia rzucić pracę i pojechać za granicę bo tam stawki np. za montaż schodów czy dźwigów są wyższe. Mimo to firma i tak inwestuje w pracowników - na własny koszt przeprowadza szkolenia BHP czy szkolenia umożliwiające zdobycie uprawnień elektrycznych. Ale, jak to mówią, wszystkim nie dogodzisz.

Siedziba firmy znajduje się w Szczecinie, w porównaniu z innymi firmami na szczecińskim rynku pracy zarobki są bardzo dobre, praca bardzo stabilna (dla uczciwych i chętnych do pracy), warunki pracy również bardzo dobre.

Dla wyjaśnienia wątpliwości - nie pracuję w kierownictwie, wypowiadam się jako osoba znająca sporą część osób pracujących w firmie od kilku lat oraz część tych które zostały zwolnione na własne życzenie. Moje oceny są obiektywne, nie były tu wpisywane po to żeby wychwalać Elwiko (nie mam z tego żadnych profitów) tylko po to, żeby każda osoba chętna do pracy wiedziała że nie powinna się zniechęcać negatywnymi opiniami, warto sprawdzić samemu i przekonać się że w porównaniu z innymi firmami w Szczecinie tu jest naprawdę dobrze.
zdjecie uzytkownika
PiotrekM - 2015-02-04 15:07:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nowy - 2014-11-19 21:26:38]:
pracuje w firmie elwiko i sobie chwale jak komuś się nie chce pracować to nie będzie pracował Piotr M
zdjecie uzytkownika
ropuch - 2015-04-08 19:03:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Elwiko to pracodawca z najniższej półki.
Jeżeli ktoś szuka pracy to niech omija takie firmy jak Elwiko.
Firma owa to kilku cwaniaczków, którzy oszukują jak tylko się da pracowników.
Zatrudnienie to umowa śmieciowa, albo najniższa krajowa i płacenie części pieniędzy w kopertach pod stołem. Wynagrodzenie jak na Szczecin przeciętne. Jak na tą branżę mierne. Nadgodziny płacone też tylko w kopertach pod stołem, nigdzie nie udokumentowane. Żadnych premii, żadnych świątecznych dodatków, żadnych świadczeń dodatkowych. Pracuje się często ponad wszelkie normy godzinowe jakie przewiduje kodeks pracy. Brak organizacji pracy, wszystko na głowie pracownika. Praca poza tym bardzo niebezpieczna i odpowiedzialna. Częste wypadki przy pracy. Szkolenia proponowane to ściema.
zdjecie uzytkownika
bhdek - 2015-04-08 23:06:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nadgodziny 3 lata temu ?? Gdzie Ty pracujesz bo chyba nie o tej firmie piszesz .. chyba ze dla Ciebie praca ponad 250h w miesiacu za ta sama pensje to norma.. gratulacje..
zdjecie uzytkownika
axel - 2015-04-08 23:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Normalne firmy daja premie za dobrze wykonane kontrakty lub na swieta... a szkolenie zrobili nam bo mieli w tym jakis interes.. a nie bo akurat Tobie to potrzebne.. wkoncu szkolenia biuro siostry robi...
zdjecie uzytkownika
H3K - 2015-04-16 02:29:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od nazwiska Pietras to 3 ch...je w bok zaczynając od Ciebie. Bo nie pozwolę na to aby jakiś tępy i ograniczony umysłowo tuk obsmarowywał na forach publicznych moje nazwisko. Co to w ogóle jest? Skoro to jest Twoja (wasza) opinia na temat firmy, pracowników, kierowników, prezesa i ogólnej atmosfery w firmie to dlaczego ukrywasz się pod jakimiś down'owatym nick'iem eunuchu? Pracuje już jakiś czas w tej firmie i mam świadomość o ilości wypadków i organizowanych szkoleniach. A jeśli z domu wyniosłeś nawyk chodzenia do mopsy i pomocy społecznej po wsparcie finansowe bo "starym" się pracować nie chciało to już Twoja sprawa. W sumie tłumaczy to skąd w Tobie taki opór do pracy i odporność na wiedzę.Nawiązując do opinii ropucha to zgadzam się z nim w kwestii premii(liczy się sam gest) a to co napisałeś o godz. nadliczbowych potwierdza tylko żałosny fakt, że nie masz żadnego pojęcia o kodeksie pracy i o tym jakie masz prawa i obowiązki.Jestem w 100% przekonany, że gdyby moje podejście do pracy choć trochę przypominało Twoje, w życiu nie złamałbym palca.(No bo niby jak? Wybierając kolejny nr w tel czy też śpiąc w kontenerze?) Ślizgasz się po najmniejszej linii oporu, byleby tylko nie dostać jakiegoś odpowiedzialnego zadania, które wymaga myślenia.
Chore jest to, że o istnieniu tego forum dowiedziałem się dzisiaj od byłego pracownika firmy. (nie pracuje tu już dłuższy czas a nadal obserwuje posty czy nikt go nie obraża) Wspominałeś wcześniej o Krzychu i Jareckim. Gdyby nie oni, Garguś, Hiszpan, Groszek, Eśta-eśta, oszczędnością "Żyda"i kilku pozostałym to ta firma by już mogła nie istnieć a jeśliby nawet przetrwała to nie rozwinęłaby tak szeroko "skrzydeł".Tyle tylko że w naszej firmie za wszystkie błędy jakie "ktoś" popełnia obwiniani są Ci którzy się nie obronią bo już nie pracują. A ktoś taki jak Ty "...smażyłby frytki w MC'u..." bo w życiu byś nie rozkminił jak np wyjąć schody z morskiego nie mówiąc już o montaży i zbrojeniu. (pamiętam sytuacje z metra gdzie: "BRYGADZISTA" wraz ze swoim pomocnikiem 10h zastanawiali się dlaczego do śrub M24 w całej wawie nie ma odpowiedniego klucza... odp. bo szukali 34" :P:P:P pozdrawiam. W pon widzimy się na budowie.
zdjecie uzytkownika
WRÓŻKA - 2015-04-16 13:03:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pietras co ty za bzdury gadasz. Zapraszam na budowę tylko który poniedziałek ?? W maju czy czerwcu ?? Białystok czy Łódź a może warszawa?
Połowa osób nie ma pojęcia co to M 20 czy 16 a co mówić o dopasowaniu klucza. Weź się w końcu do roboty!! Razem ze swoimi kolesiami
zdjecie uzytkownika
Warum - 2015-04-16 16:25:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Własne problemy i kompleksy leczcie gdzie indziej.Powinni Was wypie.....
zdjecie uzytkownika
wc-kraken - 2015-04-16 16:31:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie czepiajcie sie H3K ... przeciez on i tak jest na chorobowym 380 dni w roku...
zdjecie uzytkownika
komancz - 2015-04-26 19:13:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Elwiko niestety pada.. przynajmniej to Warszawskie.. przez bledy kierownikow i wlasciciela ktory bierze kontrakty na ktorych traci a potem to wszystko odbija sie na pracownikach... ciagle ciecia i szukanie oszczednosci bo nigdy nie ma kasy w firmie, zamiast podwyzek to obnizki sie szykuja, najlepiej jakby ekipy byly 4osobowe i pracowaly na stalej pensji po 15 godzin byle by zrobione bylo. Warsaw Spire to tez niewypal i niedlugo padnie. Łódź utrzymuje firme , niedlugo bedzie Wroclaw i Gdansk.. ale jak zwykle uslyszymy ze nie ma kasy na podwyzki bo za duzo pracownikow jest. Wiec proponuje szefostwu.. zrobcie ekipy 2-3 osobowe dajcie im jak zwykle po ok 2500 i niech pracuja murzyni po 24 godziny na dobe. No oczywiscie plus te USTAWOWE diey za delegacje.. 10 zl. ... haha. Chyba zle ustawy panowie przeczytali.. bo chyba 32 powinno byc.. ale to juz tez niedlugo obetna ;) powodzenia... elwiko niewolniko
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa kwalifikacyjna była ok. Wszystko co mówił kierownik do dzisiaj jest ok. Wcześniej w inych firmach dostawałem jakieś testy do wypełniania to jest dopiero przerąbane
Pytania: Gdzie wczesniaj pracowałem, ile chce zarabiać, czy jestem gotowy na delegacje,
zdjecie uzytkownika
komanch - 2015-04-27 11:38:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Błędnie napisałeś KOMACH, PODSZYWAJĄC SIĘ pod osobę!Podwyższa są dla pracowitych ludzi.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
komancz - 2015-04-27 19:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szanowny kolego.. nie popelnilem zadnego błędu !! Chcialem napisać komancz ( taki indianin ) zajrzyj do słownika... i nie mialem zamiaru sie pod nikogo podszywac. Nie znize sie do poziomu niektorych tutaj zeby pisac za kogos... piszmy bezimiennie ale sprawiedliwie. Pozdrawiam... wściekły apacz ;)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elwiko

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Elwiko?
Zadaj pytanie
alert