Zakład Usługowo - Handlowy ELWIKO Stanisław Dropik

Szczecin

Opinie o Zakład Usługowo - Handlowy ELWIKO Stanisław Dropik

anetek 2015-08-30 16:54:10
jak przeszukiwałem internet to natrafiłem na parę ofert firmy Z.U.H Elwiko... zatrudnią osoby na stanowisko cieśli- zbrojarza- betoniarza w Szczecinie, Kielcach, Katowicach oraz Białymstoku, montera dźwigów, pomocnika montera dźwigów ( bez doświadczenia), technika serwisu telefonów komórkowych, RMA- Warszawa- Piastów
łukasz30 2015-09-09 15:04:11
a co możecie powiedzieć o tej firmie jako praca za granicą właśnie złożyłem aplikacje na stanowisko zbrojarz do szwecji i tak naprawde nie wiem czego mogę sie spodziewać dodam że mam na utrzymaniu rodzine i nie chciałbym wyjechać tak w ciemno
brown 2015-09-29 21:55:32
Dużo ostatnio mówi się o tej firmie. Albo przynajmniej na takie towarzystwo powiązane z nimi trafiam. Niemniej ludzie wypowiadają się na ich temat pozytywnie. Kiedyś pamiętam , że było sporo więcej ofert pracy od nich , ale obecnie też nie ma co narzekać bo raz na jakiś czas coś tam wpadnie z nowości .
kot 2015-10-18 20:50:31
witam!dostalem telefon w sprawie wyjazdu do szwecjii z firmy ELVIKO jako ciesla,zbrojarz.Napiszcie jakie sa tam warunki i czy firma jest wyplacalna i ile mozna zarobic,jakie warunki na hotelu,jaka zaloga itd.dzieki
lukasze30 2015-10-25 18:31:16
witaj kot ja byłem teraz na rozmowie w Warszawie i warunki przedstawione przez Z firmę nawet ok zobaczymy jak będzie w rzeczywistosci
mops 2015-10-30 13:49:00
a mozesz @lukasze30 jakie wynagrodzenie? pytam bo wlasnie poszukuja spro osob na stanowiska ciesla- zbrojarz betoniarz., montaz dzwigow, pomocnik montera dzwigow - bez doswiadczenia. i oferty wydaja sie ok. firma sama w sobie tez w koncu ma 30 lat doswiadczenia wiec to robi wrazenie.. z gory dzieki za pomoc.
lukasze30 2015-11-01 19:05:40
nie chcę pisać na forum ale jak dla mnie ok, dobre pieniadze jak masz doswiadczenie na priv jak coś
wieśka 2015-11-06 12:25:05
kolego, no właśnie, jak masz doświadczenie... a teraz szukają jak widzę po ofercie pracy pomocnika montera dźwigów bez doświadczenia, więc ciekawe jak wygląda sprawa wynmagrodzenia. z drugiej strony może i nie wymagają doświadczenia ale jest sporo innych ważnych wymagań jak np.uprawnienia SEP do 1 kv.
ligala 2015-11-10 00:40:26
uprawnienie na sep do 1 kV to żaden wyczyn, najważniejsze jest to aby nie zapomnieć i regularnie je odnawiać.
Przemek 2015-11-12 04:43:49
Myślę że jak ktoś już ma te uprawnienie na sep do 1 kV, to i ma doświadczenie w zawodzie, bo komplety laik nie będzie potrzebował takich uprawnień.
brown 2015-11-14 16:50:43
O czym my tu rozmawiamy. Przecież to są standardowe uprawnienia. Przejdźmy może na temat tego co one właściwie dają gdy się o pracę staramy...
Peszek.. 2015-12-07 07:30:55
Kolego proponuję dobrze przemyśleć zanim zatrudnisz się do Elwiko.. Kokosow nie ma.. Grupa "schodziarzy " niedługo się rozpadnie całkiem, niektórych zwalniają bo im się należało a dobrzy pracownicy sami uciekają.. Podobno po Nowym Roku zbiera się kilku dobrych chłopaków żeby odejść, więc będzie lipa.. A na windach.. To samo.. Tak śrubę dokreca że sami odejdziecie albo będziecie za pół darmo pracować.. Tak czy tak.. Powodzenia.. Zwłaszcza z ogarnieciem szefostwa
.. Cieszę się że mnie już to nie dotyczy..
edoo 2015-12-07 12:42:12
praca jako elektromechanik to u nich może się całkiem opłacać i wydaje mi się, ze to zdecydowanie na plus jest jeśli chodzi o ich firme, sa znani ze specjalistów.
zyguś 2015-12-09 22:43:42
pracuje w tej firmie w warszawie (usunięte przez administratora) . Kilku ukraińców robi jako podwykonawcy u szindlera (usunięte przez administratora) .Jeszcze oprócz nich kilku zakręconych małolatów (usunięte przez administratora) ,jeden taki "kibol" sobota,niedziela tańczy a do środy kac i capie mu z pyska a po za tym OK
1
mops 2015-12-17 15:45:28
ehh juz sam nie wiem. znalalzlem oferte pracy jako elektryk, oferta wydaje sie w porzadku, ale skad takie zle opinie...tymbardziej ze oferuja na wstepie umowe o prace
pracownik 2015-12-17 18:48:39
ofertę masz na polske?bo są oferty na szwecję ,dlatego pytam.Ogólnie nie polecam pracy w polsce (usunięte przez administratora) .O premii zapomni ,na Święta na razie cisza.O Polakach zapomniał albo mu nie zależy ,bardziej dba się o Ukrów,których trzeba pilnować bo narzędzia znikają{uogólniam ale to zjawisko zaobserwowałem przed ich zjazdami}.Chętnie bym ich skontrolował ale mogę rano nie obudzić się cały.
4tyuio 2015-12-30 22:23:00
hej hej, teraz pojawiła sie jedna dosyc ciekawa oferta pracy ktora wstawila firma Z.U.H Elwiko, szukaja technika elektronika serwisu RMA w Warszaawie..
ziont 2016-01-08 22:25:13
Rzeczywiście jest takie ogłoszenie, ale trochę przestarzałe, ostatnio jednak pojawiło się na Elektromechanika/ Elektryka, zarobki powyżej 15 pln / h z tego co wiem.
dcfvgbnhjm 2016-02-05 13:34:33
oo to widze ze zarobki na prawde calkiem spore widze..gdyby jeszcze tak do tego dozly jakies premie albo prowizje to juz w ogolem byloby na prawde dobrze
X 2016-02-07 20:41:43
Prowizje na stanowisku elektromechanika/elektryka są raczej rzadko spotykane i nie wiem do czego można by je odnieść. No i nie ma już tej oferty, więc pewnie się ktoś znalazł :) Aktualnie szukają technika serwisu elektroniki powszechnego użytku, pracownika biurowego i technika serwisu telefonów komórkowych. Wszystko oczywiście w Warszawie. Rozważam pracę w biurze u nich. Wymagania mają bardzo małe, bo trzeba mieć wykształcenie średnie lub wyższe techniczne,umieć obsługiwać komputer oraz znać pakiet Office.
pracownik 34 2016-02-16 11:59:53
Praca ok, można zarobić ale trzeba się znać na robocie.
Osobiście polecam. Mają teraz jakiś przestój ale zaraz ma ruszyć praca
Pracownik aktualny 2016-02-16 12:06:59
Opinie złe są ludzi co już nie pracują , zostali zwolnieni .. za co to tak jak piszą za lenistwo pijaństwo.. prawda jest taka jest mało dobrych pracowników a lamusy żerują
kamil 2016-02-16 16:53:25
całkowicie się z Tobą zgadzam @pracownik aktualny najlepiej narzekać jak nie chce się pracować albo nie ma się umiejętności wtedy wszystko jest już w ogóle źle, ostatnio szukali technika i wymagania nie były wygórowane
Jerry 2016-02-16 18:39:31
Szczerze mówiąc to co tu ludzie piszą to zależy kto jak myśli, jeśli ktoś chce pracować i się szybko uczy to zarobi, ale pod warunkiem siły przebicia i do gadania się. Ale jeżeli ktoś chce zarabiać pieniądze pod warunkiem dużej ilości godzin i nie widzenia się z rodziną to gratuluję. Wspomnę oczywiście o emeryturze o ile wcześniej nie pójdzie na rentę pewnie ze 450 będzie (usunięte przez administratora) w sumie na nic nie starcza, dodatku się zrzekasz za rozłąke z rodziną. Szkolenia to ściema żeby była odpowiedzialność za pracę. Ale ogólnie rzecz biorąc zarobić się da. GRATULUJĘ wytrwałym czyli jesteście tak kiepsko w swoim fachu rzeźby odejść i znaleźć coś godnego człowieka. Pomyślcie !!!!
tymianek 2016-02-18 17:49:03
myślę że nie ma potrzeby tak uogólniać. każdemu co innego pasuje, do każdego "władza na stołkach" ma inne podejście. jak uda mi się zaczepić u nich jako pracownik biurowy to dam znać jak wrażenia.
szwecja 2016-02-18 19:33:58
mieli wysyłać ludzi do szwecji ja byłem na liście dzwonie a oni nie odbierają tel. firma kszak
szwecja 2016-02-18 20:05:12
mieli wysyłać do szwecji do pracy ja byłem na liście dzwonie do nich nie odbierają tel. firma kszak
lorens 2016-02-20 17:51:06
hmm to może po prostu w takiej sytuacji podjedź czy podejdź do firmy, ja nigdy z nimi problemów nie miałem, porządna organizacja. a teraz poszukują pracownika biurowego w warszawie na cały etat
Gapcio 2016-02-25 19:30:23
Ha ha ha... Poszukują pracownika biurowego w Wawie ?? Przecież wszyscy twierdzą że jest od ch... ludzi w firmie , i biorą zlecenia jak leci... Zamiast wesprzeć swoich pracowników i dać im wsparcie to okroili brygady .. A teraz do biura szukają ?? Ciekawe po co.. W tej firmie to pracownicy są bardziej zorientowani w temacie prac niż kierownicy.. No... Z wyjątkiem P.B. .. Jeden ogarnięty... A swoją droga...ciekawe jak sobie poradza od kwietnia że zleceniami bo zaraz 3 lub 4 osoby żegnają się z nimi .. Będzie ciekawie :)
1
Marek 2016-03-09 13:48:33
Ale może jest w tym jakiś plan i sytuacja ma większy sens, no powiem Ci, że nigdy przecież nie wiadomo jak to jest i jak być może prawda? Ja jednak sądzę, że jest ok
Stary robol.. 2016-03-15 20:13:33
Marek... Plan i sens.

Być może dlatego że firma podupada i pomału sprzedaje się.. Nieliczni o tym wiedzą a ja nie mogę więcej powiedzieć.. Ale najlepsze wyjście to szukanie nowej pracy..
P.s konkurencja przyjmuje nas z otwartymi rękami i na lepszych warunkach..

Marek 2016-03-15 20:28:49
Podupada, ale nie upada całkowicie, moim zdaniem to się jeszcze podniesie tak jak się zawsze podnosiła, nie jest to chyba trudne do wykonania przynajmniej tak sądzę
Tatek 2016-03-16 18:52:28
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca w Szczecinie. Interesuje mnie konserwacja dźwigów osobowych. Polecacie? PS mam uprawnienia i doświadczenie w branży..
1
delfinka 2016-03-18 08:33:07
a możesz podać namiary na tę ofertę? niestety nigdzie jej nie widzę. do tej pory myslałam że oni mają tylkonm oferty na stolicę do pracy ale pozytywnie mnie zaskoczyłeś
bluhary 2016-04-07 00:32:43
Niedługo minie rok i jakoś nic nie padło - dziwne :-)
A ty komancz, co tam porabiasz na prerii dla bezrobotnych leserów ?????
Piotr 2016-04-12 13:41:31
Pracuję w dziale RMA, jest OK.
Przede wszystkim fajna atmosfera. Jeśli ktoś zna się na swojej pracy to tu ją będzie miał :-)
Michał 2016-04-14 11:53:08
Potwierdzam, miła atmosfera, no i mam tu też fajne dziewczyny :-)))
Płaca taka sobie, ale siary nie ma, w innych serwisach podobnie płacą a atmosfera nie zawsze miła jak tu.
Pan Artur jest fajnym kierownikiem, choć wymagającym, ale nie ma żadnego problemu z komunikacją. Szukają aktualnie jeszcze techników i inżynierów.
hors 2016-04-17 09:37:34
Widzę, że jest jakaś nadzieja! @Michał dasz znać jak tam w księgowości? szukają teraz pracownika bardzo chciałbym spróbować ale wcześniej chce wiedzieć czy warto, dzięki!
1
Michał 2016-04-20 17:32:24
Ja siedzę w Wawie a ksiegowość jest w Szczecinie, ale u nas wszyscy są OK.
Jak coś trzeba załatwić to nie ma problemu.
Madzia, Dorotka fajne kobitki, można z nimi konie kraść :-)
Sylwia siedzi u nas w Wawie i też jest super babka :-)
Sasza 2016-04-22 08:48:25
Fajna firma mosze nie wszystko jest tak jak by powino ale pracowalem w duzo gurszych miejscha.
Nie kaszdy pracodowca daje mieszkanie i umowe pracy
franek 2016-05-05 12:55:31
Sasza' a gdzie pracodawca daje mieszkanie? To na jakim stanowisku byles zatrudniony, troche mnie to dziwi bo maja ogloszenia na terenie polski na pracownika do działu Kadr i Księgowosci, dają umowę o pracę?
Sasza 2016-05-06 09:04:36
kak gdzie ? w Elwiko, my wszycy tu pracujem i mieszkac i nie placimy za mieszkaniu. Ja pracuje w Elwiko RMA i naprawiaju elektronike.
Wszystkie mamy umowy.
Marek W. 2016-05-13 23:47:25
Kiedy Polacy zrozumieją żeby przestać sprzedawać się koncernom zachodnim? System działa tak że koncern musi generować zysk i zdobywać pozycję na rynku. Kiedy zostaną wykończone lokalne firmy zacznie się monopol cenowy a zwykłe ludki nadal będą tylko zwykłymi ludkami.. Za naprawę klient będzie płacił ciężkie pieniądze a polaczek jak zawsze dostanie grosze i będzie się z tego cieszył :) Za 10-15lat zrozumiecie o czym piszę.. Na zachodzie tak chcieli zrobić to ich UE usadziła a w Polsce raj... Do zobaczenia P.S. trzeba patrzeć dalej a nie tylko myśleć co będzie za chwilę..
1
antek zenek 2016-06-05 22:45:27
czy CIEŚLA – ZBROJARZ - BETONIARZ potrzebny nadal?
pracownik 2016-06-10 08:53:41
Z tego co wiem to nadal poszukują ponieważ ostatnio prezes pytał czy nie mamy kogoś znajomego
maniek 2016-06-10 12:54:13
tak, tak, nadal jest potrzebny, wydaje mi się, ze tylko na Łódy i na Lublin jest najbardyiej potrzebna taka oferta pracy i tylko nie wiem jak to wygląda w praktyce.
magi 2016-06-19 06:39:30
A czy jest potrzebna osoba do biura w warszawie ?
kamil 2016-06-19 08:17:36
Teraz na ich stronie są też inne aktywne ogłoszenia z tego co widziałem poszukują konstruktora, elektromechanika, osoby do księgowości czy hr wymagania zależnie od stanowiska różne warunki też ale w większości jest umowa o pracę
pracownik biura w Warszawie 2016-07-05 15:29:41
W Warszawie potrzebują pracownika biurowego ze znajomością języka angielskiego
antenka 2016-07-05 15:42:02
no nie dziwi mnie wcale taka forma kontraktu, przecież to są w większości stanowiska na ktróre musisz mieć wysokie kwalifikacje, np, na konstruktora musisz uprawnienia elektryczne do 1 kV mieć
Zostaw swoją opinię o Zakład Usługowo - Handlowy ELWIKO Stanisław Dropik - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Usługowo - Handlowy ELWIKO Stanisław Dropik