Zakład Usługowo - Handlowy ELWIKO Stanisław Dropik

Szczecin

Opinie o Zakład Usługowo - Handlowy ELWIKO Stanisław Dropik

łukasz30 2015-09-09 15:04
a co możecie powiedzieć o tej firmie jako praca za granicą właśnie złożyłem aplikacje na stanowisko zbrojarz do szwecji i tak naprawde nie wiem czego mogę sie spodziewać dodam że mam na utrzymaniu rodzine i nie chciałbym wyjechać tak w ciemno
2
kot 2015-10-18 20:50
witam!dostalem telefon w sprawie wyjazdu do szwecjii z firmy ELVIKO jako ciesla,zbrojarz.Napiszcie jakie sa tam warunki i czy firma jest wyplacalna i ile mozna zarobic,jakie warunki na hotelu,jaka zaloga itd.dzieki
lukasze30 2015-10-25 18:31
witaj kot ja byłem teraz na rozmowie w Warszawie i warunki przedstawione przez Z firmę nawet ok zobaczymy jak będzie w rzeczywistosci
lukasze30 2015-11-01 19:05
nie chcę pisać na forum ale jak dla mnie ok, dobre pieniadze jak masz doswiadczenie na priv jak coś
1
Peszek.. 2015-12-07 07:30
Kolego proponuję dobrze przemyśleć zanim zatrudnisz się do Elwiko.. Kokosow nie ma.. Grupa "schodziarzy " niedługo się rozpadnie całkiem, niektórych zwalniają bo im się należało a dobrzy pracownicy sami uciekają.. Podobno po Nowym Roku zbiera się kilku dobrych chłopaków żeby odejść, więc będzie lipa.. A na windach.. To samo.. Tak śrubę dokreca że sami odejdziecie albo będziecie za pół darmo pracować.. Tak czy tak.. Powodzenia.. Zwłaszcza z ogarnieciem szefostwa
.. Cieszę się że mnie już to nie dotyczy..
zyguś 2015-12-09 22:43
pracuje w tej firmie w warszawie (usunięte przez administratora) . Kilku ukraińców robi jako podwykonawcy u szindlera (usunięte przez administratora) .Jeszcze oprócz nich kilku zakręconych małolatów (usunięte przez administratora) ,jeden taki "kibol" sobota,niedziela tańczy a do środy kac i capie mu z pyska a po za tym OK
1
pracownik 2015-12-17 18:48
ofertę masz na polske?bo są oferty na szwecję ,dlatego pytam.Ogólnie nie polecam pracy w polsce (usunięte przez administratora) .O premii zapomni ,na Święta na razie cisza.O Polakach zapomniał albo mu nie zależy ,bardziej dba się o Ukrów,których trzeba pilnować bo narzędzia znikają{uogólniam ale to zjawisko zaobserwowałem przed ich zjazdami}.Chętnie bym ich skontrolował ale mogę rano nie obudzić się cały.
pracownik 34 2016-02-16 11:59
Praca ok, można zarobić ale trzeba się znać na robocie.
Osobiście polecam. Mają teraz jakiś przestój ale zaraz ma ruszyć praca
1
Pracownik aktualny 2016-02-16 12:06
Opinie złe są ludzi co już nie pracują , zostali zwolnieni .. za co to tak jak piszą za lenistwo pijaństwo.. prawda jest taka jest mało dobrych pracowników a lamusy żerują
1
Jerry 2016-02-16 18:39
Szczerze mówiąc to co tu ludzie piszą to zależy kto jak myśli, jeśli ktoś chce pracować i się szybko uczy to zarobi, ale pod warunkiem siły przebicia i do gadania się. Ale jeżeli ktoś chce zarabiać pieniądze pod warunkiem dużej ilości godzin i nie widzenia się z rodziną to gratuluję. Wspomnę oczywiście o emeryturze o ile wcześniej nie pójdzie na rentę pewnie ze 450 będzie (usunięte przez administratora) w sumie na nic nie starcza, dodatku się zrzekasz za rozłąke z rodziną. Szkolenia to ściema żeby była odpowiedzialność za pracę. Ale ogólnie rzecz biorąc zarobić się da. GRATULUJĘ wytrwałym czyli jesteście tak kiepsko w swoim fachu rzeźby odejść i znaleźć coś godnego człowieka. Pomyślcie !!!!
szwecja 2016-02-18 19:33
mieli wysyłać ludzi do szwecji ja byłem na liście dzwonie a oni nie odbierają tel. firma kszak
szwecja 2016-02-18 20:05
mieli wysyłać do szwecji do pracy ja byłem na liście dzwonie do nich nie odbierają tel. firma kszak
Gapcio 2016-02-25 19:30
Ha ha ha... Poszukują pracownika biurowego w Wawie ?? Przecież wszyscy twierdzą że jest od ch... ludzi w firmie , i biorą zlecenia jak leci... Zamiast wesprzeć swoich pracowników i dać im wsparcie to okroili brygady .. A teraz do biura szukają ?? Ciekawe po co.. W tej firmie to pracownicy są bardziej zorientowani w temacie prac niż kierownicy.. No... Z wyjątkiem P.B. .. Jeden ogarnięty... A swoją droga...ciekawe jak sobie poradza od kwietnia że zleceniami bo zaraz 3 lub 4 osoby żegnają się z nimi .. Będzie ciekawie :)
1
Stary robol.. 2016-03-15 20:13
Marek... Plan i sens.

Być może dlatego że firma podupada i pomału sprzedaje się.. Nieliczni o tym wiedzą a ja nie mogę więcej powiedzieć.. Ale najlepsze wyjście to szukanie nowej pracy..
P.s konkurencja przyjmuje nas z otwartymi rękami i na lepszych warunkach..

Tatek 2016-03-16 18:52
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca w Szczecinie. Interesuje mnie konserwacja dźwigów osobowych. Polecacie? PS mam uprawnienia i doświadczenie w branży..
2
bluhary 2016-04-07 00:32
Niedługo minie rok i jakoś nic nie padło - dziwne :-)
A ty komancz, co tam porabiasz na prerii dla bezrobotnych leserów ?????
Piotr 2016-04-12 13:41
Pracuję w dziale RMA, jest OK.
Przede wszystkim fajna atmosfera. Jeśli ktoś zna się na swojej pracy to tu ją będzie miał :-)
Michał 2016-04-14 11:53
Potwierdzam, miła atmosfera, no i mam tu też fajne dziewczyny :-)))
Płaca taka sobie, ale siary nie ma, w innych serwisach podobnie płacą a atmosfera nie zawsze miła jak tu.
Pan Artur jest fajnym kierownikiem, choć wymagającym, ale nie ma żadnego problemu z komunikacją. Szukają aktualnie jeszcze techników i inżynierów.
Michał 2016-04-20 17:32
Ja siedzę w Wawie a ksiegowość jest w Szczecinie, ale u nas wszyscy są OK.
Jak coś trzeba załatwić to nie ma problemu.
Madzia, Dorotka fajne kobitki, można z nimi konie kraść :-)
Sylwia siedzi u nas w Wawie i też jest super babka :-)
Sasza 2016-04-22 08:48
Fajna firma mosze nie wszystko jest tak jak by powino ale pracowalem w duzo gurszych miejscha.
Nie kaszdy pracodowca daje mieszkanie i umowe pracy
Sasza 2016-05-06 09:04
kak gdzie ? w Elwiko, my wszycy tu pracujem i mieszkac i nie placimy za mieszkaniu. Ja pracuje w Elwiko RMA i naprawiaju elektronike.
Wszystkie mamy umowy.
Marek W. 2016-05-13 23:47
Kiedy Polacy zrozumieją żeby przestać sprzedawać się koncernom zachodnim? System działa tak że koncern musi generować zysk i zdobywać pozycję na rynku. Kiedy zostaną wykończone lokalne firmy zacznie się monopol cenowy a zwykłe ludki nadal będą tylko zwykłymi ludkami.. Za naprawę klient będzie płacił ciężkie pieniądze a polaczek jak zawsze dostanie grosze i będzie się z tego cieszył :) Za 10-15lat zrozumiecie o czym piszę.. Na zachodzie tak chcieli zrobić to ich UE usadziła a w Polsce raj... Do zobaczenia P.S. trzeba patrzeć dalej a nie tylko myśleć co będzie za chwilę..
3
pracownik 2016-06-10 08:53
Z tego co wiem to nadal poszukują ponieważ ostatnio prezes pytał czy nie mamy kogoś znajomego
magi 2016-06-19 06:39
A czy jest potrzebna osoba do biura w warszawie ?
pracownik biura w Warszawie 2016-07-05 15:29
W Warszawie potrzebują pracownika biurowego ze znajomością języka angielskiego
antenka 2016-07-05 15:42
no nie dziwi mnie wcale taka forma kontraktu, przecież to są w większości stanowiska na ktróre musisz mieć wysokie kwalifikacje, np, na konstruktora musisz uprawnienia elektryczne do 1 kV mieć
Dropik 2017-03-19 19:54
Jaki szef taka robota (usunięte przez administratora) !
Arnold 2017-04-05 14:49
Witam jakieś opinie o oddziale z Warszawy. Jak wygląda praca ? Dla nowych co dają jakie stawki i wgl ?
Karolina 2017-07-21 07:57
@Arnold a wiesz coś może o nowych rekrutacjach w firmie? Na pewno takie informacje będą cenne dla innych pracowników szukających nowych ofert pracy. Może udało Ci się wziąć udział w rekrutacji?
1
Cypis 2017-07-23 19:50
Pracuję i chwale sobie. Wiadomo pracować trzeba jak wszędzie. Wszytsko na czas. Wszytsko na biało
Zero owijania w bawełnę. Kasa się zgadza, stawki bardzo dobre.
1
mysza 2017-07-24 15:37
Pracy mają dużo, płacą normalnie , mogli by więcej haha ale ważne ze można się w firmie rozwijać i można się uczyć . wiadomo kto dużo umie to więcej zarabia. za granicą mają prace na której można zarobić. Bolączką w tej firmie jest to ze przychodzą ludzie do pracy co chcieli by od razu bez wiedzy doświadczenia zarabiać jak monterzy co pracują w firmie kilka lat. i później wypisują na forach jak to zle jest a ciekawy jestem co dzisiaj robia kostke brukowa ?
Pracownik biura w Warszawie - Piastów 2017-07-26 19:54
Pracy jest dużo i nabór jest cały czas na stanowiska z doświadczeniem i bez doświadczenia do przyuczenia jako monter wind, schodów i chodników ruchomych.
Zainteresowanych zapraszam do biura oddziału w Piastowie koło Warszawy na ul. Kujawska 24.
1
Traffic 2017-07-31 07:34
Pracuje w Elwiko rok czasu, nigdy nie zarobiłem mniej niz 5 tysięcy. Wypłaty bywały po 6,7,8 nawet 9 tysięcy. Dla chcącego nic trudnego. Wystarczy że kumasz rysunek i tyle. Ludzie spoko. Atmosfera przyjazna.
1
Mati 2017-08-01 18:12
Ale pracujesz w Szczecinie czy Warszawie /Piastowie ???
Vit. 2017-08-02 17:42
To kolego albo pracujesz w Szczecinie (usunięte przez administratora) . Pracuje tu długo i takie zarobki są (usunięte przez administratora) osiągalne w tej firmie .. przynajmniej w Warszawie... A (usunięte przez administratora) znam się na swojej robocie..
Pracownik biura w Warszawie - Piastów 2017-08-02 18:10
Praca jest na terenie całej Polski, Szczecin, Poznań, Wrocław, Katowice, Gdańsk, Warszawa itd.
A dla najlepszych zagranica, Hiszpania, Belgia, Holandia, Szwecja
1
Piotr.P. 2017-08-04 19:14
A jaka praca jest w Holandii i Szwecji ????
Pracownik biura w Warszawie - Piastów 2017-08-05 06:21
Ta praca jest tylko dla pracowników z dużym doświadczeniem i sprawdzonych, którzy mają czynne prawo jazdy i co najmniej znają komunikatywnie angielski.
Holandia instalacji wind i schodów ruchomych, w Szwecji potrzebujemy cieśli szalunkowych.
1
Traffic 2017-08-06 10:45
Dokładnie, znają sie na tym co robią. Pracuje w Szwecji. A angielski chcesz czy nie to samo wpada w ucho i można sie dogadać. Najważniejsze że kierownictwo żyje z nami jak z braćmi. Bez żadnych śpin. Aż chce się pracować. W Szwecji 130 sek na godzinę.
1
Krzysztof 2017-08-07 19:17
5-8 tys... Czyli 1200-2 tys euro... Może czasami jak piszesz zarobisz 8 tys. .. ok.. ale 5 tys. Zł czyli ok 1200 euro na miesiąc za granicą... To śmiech... Mam wielu znajomych w różnych krajach Europy i pracujących w różnych dziedzinach... Po 1800-2000 euro to ludzie na zmywaku zarabiają .. taka jest prawda.. wystarczy 10 euro /h.
Praca na dźwigach w Hiszpanii, czy Holandii za 4-6 tyś. Złotych to śmiech.. tyle to zarabiają ludzie w Polsce na dźwigach... oczywiście nie w tej firmie... pracowałem u ich konkurencji jako pomocnik i tyle zarabiałem... Nie ma tylu kosztów firmowych więc i pracownik normalnie i godnie zarabia..
@ Piotr...
A " pracownik biura w Warszawie " nawet chyba nie wie że w żadnym z krajów poza Polską schodów ruchomych nie montują...
Wiem bo rozmawiałem z chłopakami aktualnie pracującymi w tej firmie..
Traffic 2017-08-09 09:06
5 tysięcy za 90 godzin to mało ? Tak uważasz ? Zależy jak trafi Ci się zjazd do domu. Pomysl kolego, to nie boli.
1
Pracownik biura w Warszawie - Piastów 2017-08-09 09:56
A niby kogo, Panie Krzysztofie znasz :-), a może jesteś współwłaścicielem Elwiko, tylko, ja o tym nic nie wiem :-))).
Panie Krzysztofie, skoro tyle wiesz o zagranicy i zarobkach, a nikt tu nie wspomniał o zarobkach pracowników z firmy Elwiko za granicą, to czemu tam nie pracujesz ?, źle Ci było, lub za mało płacili za granicą?. Ja nikomu nie żałuję tych pieniędzy u innych pracodawców Panie Krzysztofie, proszę iść do nich, droga wolna i otwarta.
Może warto zająć się własnymi sprawami nie cudzymi, nikt tu nikogo do niczego nie zmusza, a ja nie mam zamiaru udowadniać, że wielbłąd ma co najmniej jednego garba.
Zapraszam wszystkich chętnych, uczciwych i pracowitych.
Tym, którzy tylko marudzą i chcą brać pieniądze za lenistwo, dziękuję, tu na pewno nie dostaną pracy.
Pozdrawiam.
1
Traffic 2017-08-09 16:06
Święte słowa. Ludzie komentują anie maja pojęcia co 5 a co 10. A Krzysiowi płacili mało dlatego że na bank się opierdalal ;) i kogo niby znasz Panie Krzysiu ? Usłyszałes jakieś chore plotki pod jakimś sklepem. Pozdrawiam ;)
1
Krzysztof 2017-08-09 19:30
Panie pracowniku.... (usunięte przez administratora) Doskonale wiem że wielbłąd ma co najmniej jednego garba :)
Krzysztof 2017-08-10 10:08
A czy ja napisałem że mi mało płacili (usunięte przez administratora) .. Jak Ci tak dobrze w Szwecji to pracuj tam i zarabiaj.. (usunięte przez administratora) .. A jak tak bronisz Polskich warunków pracy i zarobków to może wróć i popracuj w Polsce... Zobaczymy wtedy kto si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Pracownik biura w Warszawie - Piastów 2017-08-10 11:02
Drogi Panie Krzysztofie, nie sądzę aby Pan miał tak na imię jak również, miał swoją firmę i jest wielce prawdopodobne, iż jesteś byłym pracownikiem wyrzuconym za kradzieże, przekręty lub lenistwo.
Nasze doświadczenie pokazuje, że zawsze gdy kogoś, wyrzuci się z naszej firmy, to swoją frustrację wylewa tu na tym forum, bo nie umie się pogodzić z prawdą o sobie.
Życzę Panu wysokich zarobków w innej firmie, może ktoś płaci za lenistwo i narzekanie na pracodawcę, tu nie masz Pan czego szukać, ponieważ tu pracują uczciwi, solidni ludzie, za uczciwe pieniądze.
1
Karolina 2017-08-13 10:54
@Pracownik biura w Warszawie-Piastów, dobrze, że ktoś z kierownictwa czuwa nad tym co jest dodawane na forum. Warto, jednak każdą nawet negatywną opinię przyjąć do siebie i zaprosić do kontaktu z biurem. Zakładanie, że to na pewno osoba, która zrobiła coś nie tak, nie jest najlepszym rozwiązaniem. Każdy zasługuje na uwagę i wysłuchanie.
Pracownik biura w Warszawie - Piastów 2017-08-14 07:34
Pani Karolino, próbuje Pani okazać empatię osobie, która nigdy nie ma zamiaru się ujawnić, rzeczywistość i życie jest zupełnie inne i tu nie ma miejsca na okazywanie zrozumienia dla jątrzy cieli.
Czy Pani sądzi, iż zirytowany frustrat, będzie miał odwagę przyjść i porozmawiać w cztery oczy, co go dręczy do naszego biura o tym jakim jest dobrymi poprawnym obibokiem :-)).
Wolne żarty, przykro mi, ale nie podzielam Pani opinii, ponieważ takie osoby jak przykładowy Krzysio, bez namysłu z zimną krwią, wbił by przy najbliższej okazji kilkakrotnie siekierę w Pani plecy i nie miał by żadnych wyrzutów sumienia a już na pewno, nie okazał by Pani zrozumienia i współczucia.
Krzysztof 2017-08-16 10:35
Pracownicy solidni.. to napewno.. za uczciwe pieniądze .. nie sądzę... W naszej branży za uczciwe pieniądze można znaleźć wielu dobrych pracowników... Pan chyba ma z tym jednak spory problem ;) jeżeli ludzie rezygnują już po pierwszym dniu ....
Krzysztof 2017-08-16 10:56
Pani Karolino.. za Pani podejście mam pełny szacunek..
Niestety dosyć często spotykam pracowników tej firmy... I z pełnym przekonaniem mogę stwierdzić że " kazdy kij ma dwa końce " i negatywne opinie nie od dziś to nie tylko słowa zwolnionych i złych pracowników... ( Chyba że Pan z biura przyjmuje z góry że wszyscy są źli )...
Niestety jak widać powyżej.. niektórzy umieją tylko odbijać piłeczkę, ( wkoncu najlepsza obrona jest atak ) , i podobno mają spore doświadczenie we wbijaniu siekiery w plecy... :)
Negatywne opinie w tej firmie nie są przyjmowane, więc jak to Pani napisała... kontakt z biurem nie bardzo ma sens... Żaden z pracowników nie chce się wdawać w rozmowy bo to kończy się oczywiście pokazaniem miejsca w szeregu, lub zwolnieniem...
Współpracuje czasami z osobą która pracowała w tej firmie... ( Serwis Rma)... I niestety każdy kto się zwolnił od nich ma opinię obiboka, pijaka i złodzieja.. na równi z tymi którzy faktycznie zostali wyrzuceni...
Pozdrawiam.. i naprawdę gratuluję podejścia do ludzi.. bo już nieliczni mają jakieś zasady..
Zostaw swoją opinię o Zakład Usługowo - Handlowy ELWIKO Stanisław Dropik - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Usługowo - Handlowy ELWIKO Stanisław Dropik