Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Elwiko

Pracowałeś w firmie Elwiko i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
roman - 2014-02-13 22:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czyli opinie o Elwiko jak widze są bardzo zróżnicowane, proponuje najpierw się zastanowić, czy rzeczywiście tak ciężko pracujecie i dajecie z siebie wszystko, bo jeśli tak to w końcu to docenią.
zdjecie uzytkownika
neptun - 2014-02-14 06:46:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)czy Ty przeczytales to co napisales czy byles pod dzialaniem jakiegos ziola jak pisales ta madra wypowiedz bo nie sadze bys to napisal bedac w pelni wladny swoich mysli
zdjecie uzytkownika
oberon - 2014-03-03 17:51:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ja miałem niestety styczność z tą firmą i owszem nikomu nic się nie chce bo za taką kasę można tylko przyjechać , usiąść i przeczekać do końca dnia bo na budowie metra bułgar machający miotłą dostaje więcej niż pracownik Elwiko (dostają 4 euro za godzinę wiem bo się pytałem )
zdjecie uzytkownika
wc-kraken - 2014-03-20 21:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
czytam i nie wiem czy smiac sie czy plakac... te ok 2000 zl na początek to nie tragedia... szału może nie ma ale bez przesady... zawsze mozna po jakims czasie negocjwac podwyzke.. a praca raz ciężej raz lżej.. jak w każdej innej... wiec przestancie płakac i uzalac sie.. jak sie tak nie podoba to poszukajcie roboty gdzie za siedzenie 8 godzin dadza Wam 5 tys. na dziendobry.. Powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
pracujący - 2014-04-22 15:42:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
rozumiem za i przeciw, sam szukałem kiedyś pracy, ale to co czytam to trochę przesada. Praca przy montażu schodów ruchomych jest bardzo specyficzna i trudna, to trzeba przyznać no i niestety często wyjazdowa - nie mam montaży non stop w miejscu zamieszkania. Ja pracuję od dawna i jestem zadowolony, zaaklimatyzowałem się. Jest niełatwo, ale większość nowych osób długo nie zagrzewa miejsca, bo najzwyczajniej nie chce im się uczciwie pracować. A czy ktoś wspomniał ile pracodawca miał problemów z młodymi pracownikami? Jak były podejrzenia (nie wyssane z palca) o picie i narkotyki? I co wtedy ma zrobić waszym zdaniem? Co do delegacji - ktoś o tym pisała - są stawki ustawowe i tyle. Jeśli bez doświadczenia - a tak jest w większości przypadków - chcecie od razu kilka tysięcy, to gratuluję. Też bym chciał, ale do tego trzeba dojść.
No i pamiętajcie, że to Elwiko od schodów ruchomych to inna firma i inna specyfika pracy niż ZU-H Elwiko. No i jest inny właściciel. Nie oczerniajcie firmy jeśli nie wiecie nawet, gdzie pracowaliście...
zdjecie uzytkownika
szaza - 2014-04-29 16:26:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się w zupełności z @pracujący. Jeżeli przychodzi się z myślą o uczciwej pracy do Elwiko to wtedy człowiek czuje się tu dobrze
zdjecie uzytkownika
Samo zło - 2014-07-17 23:02:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w tej firmie ma ona szeroki zakres działania i czytając wszystkie opinie stwierdzam że jedynie narzekają ludzie pracujący u pana(usunięte przez administratora) Firma jest rozwijana przez pana (usunięte przez administratora) .w mojej ocenie słabo,albo ze względów zatrudniania nieodpowiednich ludzi na stanowiskach decyzyjnych albo zwyczajnie bo jest zarejestrowana i działa w Polsce gdzie jak wiemy łatwo to tylko można urzec i to też nie zawsze,ale nie o tym tu i teraz.Jednym zdaniem firma taka sobie ot jest i już,wymagająca daje możliwości poznania wielu ciekawych urządzeń płaca i sama praca jak to w Polsce poniżej godności ludzkiej a traktowanie przez dyrekcje firmy pracowników typu,,jesteście świetni cieszymy się,,i macie tu bonus poklepus standard,wiec jak ktoś lubi wyzwania nie pęka jak guma to na przetrzymanie jakiej katastrofy życiowej można spróbować albo jak się jest sprawnym emerytem co ma odchowane dzieci i wszystko w poważaniu tez fajnie a jak jesteś młody to nabierz doświadczenia i unikaj jak ognia to by było na tyle w dużym skrócie.
zdjecie uzytkownika
zyzio - 2014-10-16 10:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klop - 2014-02-05 19:14:23]:
Teraz sobie żartujesz, w tej branży nie pracuje się za 1200 zł a poza ty na umowie u nich jest podstawa a reszta po biurkiem
zdjecie uzytkownika
brown - 2014-10-21 03:26:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zyzio - 2014-10-16 10:01:50]:
a mówisz to z perspektywy obecnego pracownika czy takie informacje tylko zasłyszałeś? bo ja z kolei słyszałem , że w Elwiko akurat praca jest dość pożądana przez ewentualnych przyszłych pracowników. Także ile osób tyle też jest opinii na temat tej firmy. Co do kasy to oczywiście... zawsze ma się ochotę na więcej
zdjecie uzytkownika
pelneautatowaruliczarkidopieniedzy - 2014-10-30 17:18:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mozna zlapac BARDZO PODSTAWOWY zakres umiejetnosci, bo wiedzy zadnej (bo i od kogo napewno nie od kierownictwa, umieja tylko klepac po plecach ewentualnie obrabiac d..e za plecami). Czesc kasy spod stolu, brakuje ORGANIZACJI i osob decyzyjnych. Wlasciciel Mariusz D albo nie wie albo nie chce wiedziec co sie dzieje w firmie, kierownictwo pana firmy ma najwyzej kompetencje pomocnika przy montazu, obslugiwac starego kompa z pakietem office to juz kazdy potrafi. Pracowalem ok 3lat ale chyba nie zaluje i moze polecam.
Ps. z tym kierownictwem wiadomo kogo sie tyczy Napoleona ze Szczecina:) pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
waniliowy stefan - 2014-11-05 14:21:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to dobrze świadczy jeśli poprzedni ktoś to opinię dodał pracował 3 lata. to znaczy że w firmie nie jest źle i warto się zatrudnić. taki staż jest świetną rekomendacją firmy. a wiecie na jakie stanowiska można się teraz załapać i na jakich warunkach umowowych i finansowych? każda rzetelna opinia będzie na wagę złota dla mnie
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-11-07 15:42:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nawet spoko nie najgorzej
zdjecie uzytkownika
wc-kraken - 2014-11-16 11:04:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [waniliowy stefan - 2014-11-05 14:21:26]:
przyjąć sie pewnie teraz można jako monter urządzeń dzwignicowych... pewnie bedą potrzebowali jeszcze kilka osób... byle by były konkretne i chciały pracować... a nie jak część tu narzekających... a umowe i warunki finansowe ustalasz na spotkaniu... na początek napewno kokosów miał nie bedziesz... ale jak sie postarasz i udowodnisz że dajesz sobie rade to myśle że bedziesz zadowolony i z pracy i z zarobków.. pozdro ;)
zdjecie uzytkownika
Maniek - 2014-11-16 12:50:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma...solidna,płaci na czas.Pracuje ponad dwa lata i nie narzekam,choć wiadomo chciało by się jeszcze lepiej zarabiać!Szefostwo od szefa po kierownika i brygadzistów normalne bez problemów urlopy i rozumiejące życie .Praca ciężka ale satysfakcjonująca bo miło przejechać się po schodach ,które złożyłeś i działają bez problemu.Większość negatywnych opinii piszą pracownicy zwolnieni za używki!!!Ogólnie polecam firme i polecam dostanie się pod skrzydła Kier.Bujaka bo ma wiedzę ,którą możesz wchłonąć i rozwijać się dalej!
zdjecie uzytkownika
ropuch - 2014-11-19 20:05:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kilka powyższych opinii napisały zapewne osoby "zarządzające"....
Prawdy o tej firmie i o warunkach pracy w niej zapewne mało kto ze zwykłych pracowników jest do końca w stanie napisać, gdyż w firmie panuje tzw. zmowa milczenia...
ELWIKO to firma rodzinna, która lawiruje doskonale w wykorzystywaniu wszelkich luk prawnych, skarbowych i nagminnym łamaniu praw pracowniczych.
ELWIKO w pewnym sensie to taka "spółeczka mateczka", którą tworzy i na którą pracuje kilka firemek, co umożliwia niezłe kombinowanie w unikaniu płacenia podatków.
Zatrudniając się w ELWIKO tak naprawdę nie wiesz gdzie będziesz pracował.

Zatrudnia się tu na najniższej krajowej, płaci resztę "pod stołem", nie ma żadnej siatki płac, dobre płace mają pupilki i kolesie, praktycznie żadnych podwyżek, obecnie coraz częściej oferuje zatrudnienie na umowy cywilnoprawne. W firmie pracuje sporo emerytów prawdopodobnie na czarno.

Pracownicy Ci, którzy coś umieją i wiedzą są nagminnie obarczani nadmiernymi obowiązkami, gdyż firma stała się prawie monopolistą na rynku usług i przejmuje coraz większą ilość firm i urządzeń do obsługi, a nie zatrudnia wykwalifikowanych pracowników.


Żadnej etyki w biznesie, ceny dla klientów z sufitu, dość mocno zawyżane.


Odradzam pracę. Szukajcie uczciwych pracodawców.

cdn
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-11-19 21:26:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a co powiecie na temat panów (usunięte przez administratora) Kto jaki jest i pod czyją opiekę trafić ? co potrafią i jak z ludźmi współpracują?
proszę i info .

zdjecie uzytkownika
Grubson - 2014-11-28 23:18:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w firmie ELWIKO ponad 2 lata, czytam te wpisy tych co nie pracują i żal mi ich. Narkomani alkoholicy leserzy bo nie pamiętam żeby w tym okresie co pracuję został zwolniony ktoś kto sobą coś reprezentuje. Osobiście chyba się wykazałem ciężką pracą i nie zarabiam 2000 dużo więcej. Co do wpisów że zatrudnia emerytów to jestem w szoku bo pracuję na schodach i nie widziałem żadnego. Firma działa w całej Polsce i boryka się z problemami jak każda firma. Pracowałem wcześniej w kilku innych i nie było pieniędzy na czas stawki podobne. W Elwiko zawsze na czas są pieniądze. Słyszałem że są imprezy integracyjne akurat jeszcze sie nie doczekałem ale pomysł jesd dobry. A i tak nie docenią bo to takie Polskie narzekać. Właściciel MariuszD za dużo z nim nie rozmawiałem bo system jest zrobiony dosyc szczelnie kierownicy wszystko organizują. Napisałem tutaj bo mówi się w pracy o tym forum i z ciekawości zajrzałem i śmiać mi sie chce z tych co głupoty piszą. Co do Pana (usunięte przez administratora)fachwec jest nie ma co. Co do kierowników nie pracowałem ze wszystkimi ale robią swoją robotę a mam porównanie z innych firm jacy potrafią być kierownicy wiec zaufajcie mi nie jest źle. Dużo można nauczyć się w tej pracy, delegacje uciążliwe ale z robotą na rynku nie jest kolorowo.
zdjecie uzytkownika
Grubson - 2014-11-28 23:31:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nowy - najlepiej do (usunięte przez administratora) przy nim nauczysz się najwięcej. Negocjuj stawkę ale najpierw pokaż że nie jesteś leserem i na co cię stać.
zdjecie uzytkownika
Himeryk - 2014-12-17 19:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dobra to teraz ja bym chciał się dowiedzieć czegos na temat pracy w elwiko - prosilbym kogos kto wie jak tam jest na rpawde. ile dokladnie mozna na poczatku wspolpracy aktualnei zarobic i tak generalnie czy to jest dobre miejsce do pracy dla kazdego? Myslicie, ze warto mi bedzie tutaj dzialac czy nie do konca ?
zdjecie uzytkownika
Dymek - 2014-12-19 22:37:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyrzucono ciebie, tak zrozumiałem to musiałeś podpaść. Z tego co wiem bo już ktoś to pisał wyrzucają za picie cpanie i opierdalanie.. To faktycznie wiarygodny jestes. Ja pytam co to za firma kogoś kto pracuje w niej i może uczciwei powiedxić. Pracowałem w kilku firmach i mam dosc zmian. Czy ta firma płaci w terminie? czy jest ciagłosć pracy ?
zdjecie uzytkownika
spion - 2014-12-22 01:03:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest ciągłość pracy...wypłaty na czas.Jeśli uczciwie podejdziesz do pracy,to nikt Ciebie za darmo nie zwolni.Sam jestem pracownikiem a nie[z kadry zarządzającej]bo były takie stwiedzenia wyżej w opiniach.Piszę prawdę i możesz mi zaufać bo pracuję 2 lata.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
WRÓŻKA - 2014-12-23 23:08:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Same lamusa ci co piszą negaty!!! cpuny alkoholicy nygusy i życiowe łamagi.
Idźcie do McDonald's frytki smażyć co wy wiecie o tej branży? ?
Zróbcie dobrze firmie i odejdzcie jak ŚLEDŹ i JARECKI z Krakowa i jeszcze kilku innych orłów jeśli wiadomo o kogo chodzi.
Firma w 100 % ok jeśli ty tez jesteś ok
Zarobki od 2300 nawet do 5 tyś jeśli ktoś coś potrafi ma dobrą stawke.
Dawać następne pytania ???
Wróżka wszystko wam powie .
zdjecie uzytkownika
Spion - 2014-12-24 13:56:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak powyższy komentarz jest prawdziwy tylko trochę nieświąteczny....Zdrowych Wesołych Świąt
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa kwalifikacyjna była ok. Wszystko co mówił kierownik do dzisiaj jest ok. Wcześniej w inych firmach dostawałem jakieś testy do wypełniania to jest dopiero przerąbane
Pytania: Gdzie wczesniaj pracowałem, ile chce zarabiać, czy jestem gotowy na delegacje,
zdjecie uzytkownika
X - 2015-02-02 14:59:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Spion - 2014-12-24 13:56:10]:
Żeby zostać zwolnionym z Elwiko trzeba sobie naprawdę mocno nagrabić. Jak ktoś nie potrafi przyjść na czas do pracy (mówię tu o spóźnieniach rzędu 2 godzin, nie 15 minut) albo naraża życie i zdrowie innych pracowników próbując pracować po pijaku to niech się nie dziwi że nie ma dla niego pracy. Wiele osób nie szanuje w ogóle narzędzi które dostaje do pracy i notorycznie zostawia je bez nadzoru co na budowie często kończy się kradzieżą - chyba trudno się dziwić że tacy pracownicy nie są mile widziani, chyba nie ma firmy która przyjęłaby takie osoby z otwartymi ramionami i co chwilę dokupywała skradziony sprzęt.

Co do pracy - jeśli ktoś pracował w tej branży to wie, że praca nie jest łatwa i jak to solidna praca na budowie bywa wyczerpująca. Wynagrodzenie jest zawsze priorytetem i musi być wypłacane na czas, dba o to osobiście właściciel. Wysokość wynagrodzenia jest zależna od stanowiska, doświadczenia oraz wkładu w pracę, jeśli dla kogoś bez doświadczenia i wiedzy 2000 zł netto na początek to mało, to raczej w Polsce trudno mu będzie znaleźć pracę. Co do nadgodzin - owszem, w razie potrzeby się zdarzają, ale są potem "oddawane" w dniach wolnych więc nie ma raczej na co narzekać. Jeśli ktoś potrzebuje wolnego dnia to wystarczy o tym poinformować i nikt nie robi problemów. Tak samo jest z urlopem wypoczynkowym.

Co do możliwości nauki - często do firmy przyjmowane są osoby bez jakiegokolwiek doświadczenia, które uczą się w Elwiko fachu. Może ktoś chciałby się nauczyć więcej, ale przy bardzo dużej rotacji pracowników inwestycja w naukę jest mało opłacalna - młode osoby które zatrudniają się w Elwiko robią to głównie po to, aby po zdobyciu wykształcenia rzucić pracę i pojechać za granicę bo tam stawki np. za montaż schodów czy dźwigów są wyższe. Mimo to firma i tak inwestuje w pracowników - na własny koszt przeprowadza szkolenia BHP czy szkolenia umożliwiające zdobycie uprawnień elektrycznych. Ale, jak to mówią, wszystkim nie dogodzisz.

Siedziba firmy znajduje się w Szczecinie, w porównaniu z innymi firmami na szczecińskim rynku pracy zarobki są bardzo dobre, praca bardzo stabilna (dla uczciwych i chętnych do pracy), warunki pracy również bardzo dobre.

Dla wyjaśnienia wątpliwości - nie pracuję w kierownictwie, wypowiadam się jako osoba znająca sporą część osób pracujących w firmie od kilku lat oraz część tych które zostały zwolnione na własne życzenie. Moje oceny są obiektywne, nie były tu wpisywane po to żeby wychwalać Elwiko (nie mam z tego żadnych profitów) tylko po to, żeby każda osoba chętna do pracy wiedziała że nie powinna się zniechęcać negatywnymi opiniami, warto sprawdzić samemu i przekonać się że w porównaniu z innymi firmami w Szczecinie tu jest naprawdę dobrze.
zdjecie uzytkownika
PiotrekM - 2015-02-04 15:07:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nowy - 2014-11-19 21:26:38]:
pracuje w firmie elwiko i sobie chwale jak komuś się nie chce pracować to nie będzie pracował Piotr M
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elwiko
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Elwiko?
Zadaj pytanie