Zakład Usługowo - Handlowy ELWIKO Stanisław Dropik

Szczecin

Opinie o Zakład Usługowo - Handlowy ELWIKO Stanisław Dropik

X 2015-02-02 14:59:27
Żeby zostać zwolnionym z Elwiko trzeba sobie naprawdę mocno nagrabić. Jak ktoś nie potrafi przyjść na czas do pracy (mówię tu o spóźnieniach rzędu 2 godzin, nie 15 minut) albo naraża życie i zdrowie innych pracowników próbując pracować po pijaku to niech się nie dziwi że nie ma dla niego pracy. Wiele osób nie szanuje w ogóle narzędzi które dostaje do pracy i notorycznie zostawia je bez nadzoru co na budowie często kończy się kradzieżą - chyba trudno się dziwić że tacy pracownicy nie są mile widziani, chyba nie ma firmy która przyjęłaby takie osoby z otwartymi ramionami i co chwilę dokupywała skradziony sprzęt.

Co do pracy - jeśli ktoś pracował w tej branży to wie, że praca nie jest łatwa i jak to solidna praca na budowie bywa wyczerpująca. Wynagrodzenie jest zawsze priorytetem i musi być wypłacane na czas, dba o to osobiście właściciel. Wysokość wynagrodzenia jest zależna od stanowiska, doświadczenia oraz wkładu w pracę, jeśli dla kogoś bez doświadczenia i wiedzy 2000 zł netto na początek to mało, to raczej w Polsce trudno mu będzie znaleźć pracę. Co do nadgodzin - owszem, w razie potrzeby się zdarzają, ale są potem "oddawane" w dniach wolnych więc nie ma raczej na co narzekać. Jeśli ktoś potrzebuje wolnego dnia to wystarczy o tym poinformować i nikt nie robi problemów. Tak samo jest z urlopem wypoczynkowym.

Co do możliwości nauki - często do firmy przyjmowane są osoby bez jakiegokolwiek doświadczenia, które uczą się w Elwiko fachu. Może ktoś chciałby się nauczyć więcej, ale przy bardzo dużej rotacji pracowników inwestycja w naukę jest mało opłacalna - młode osoby które zatrudniają się w Elwiko robią to głównie po to, aby po zdobyciu wykształcenia rzucić pracę i pojechać za granicę bo tam stawki np. za montaż schodów czy dźwigów są wyższe. Mimo to firma i tak inwestuje w pracowników - na własny koszt przeprowadza szkolenia BHP czy szkolenia umożliwiające zdobycie uprawnień elektrycznych. Ale, jak to mówią, wszystkim nie dogodzisz.

Siedziba firmy znajduje się w Szczecinie, w porównaniu z innymi firmami na szczecińskim rynku pracy zarobki są bardzo dobre, praca bardzo stabilna (dla uczciwych i chętnych do pracy), warunki pracy również bardzo dobre.

Dla wyjaśnienia wątpliwości - nie pracuję w kierownictwie, wypowiadam się jako osoba znająca sporą część osób pracujących w firmie od kilku lat oraz część tych które zostały zwolnione na własne życzenie. Moje oceny są obiektywne, nie były tu wpisywane po to żeby wychwalać Elwiko (nie mam z tego żadnych profitów) tylko po to, żeby każda osoba chętna do pracy wiedziała że nie powinna się zniechęcać negatywnymi opiniami, warto sprawdzić samemu i przekonać się że w porównaniu z innymi firmami w Szczecinie tu jest naprawdę dobrze.
3
PiotrekM 2015-02-04 15:07:30
pracuje w firmie elwiko i sobie chwale jak komuś się nie chce pracować to nie będzie pracował Piotr M
2
ropuch 2015-04-08 19:03:59
Elwiko to pracodawca z najniższej półki. Jeżeli ktoś szuka pracy to niech omija takie firmy jak Elwiko. Firma owa to kilku cwaniaczków (usunięte przez administratora) . Wynagrodzenie jak na Szczecin przeciętne. Jak na tą branżę mierne. (usunięte przez administratora) Żadnych premii, żadnych świątecznych dodatków, żadnych świadczeń dodatkowych. (usunięte przez administratora) wnika. Praca poza tym bardzo niebezpieczna i odpowiedzialna. Częste wypadki przy pracy. Szkolenia proponowane to ściema.
bhdek 2015-04-08 23:06:26
Nadgodziny 3 lata temu ?? Gdzie Ty pracujesz bo chyba nie o tej firmie piszesz .. chyba ze dla Ciebie praca ponad 250h w miesiacu za ta sama pensje to norma.. gratulacje..
axel 2015-04-08 23:11:25
Normalne firmy daja premie za dobrze wykonane kontrakty lub na swieta... a szkolenie zrobili nam bo mieli w tym jakis interes.. a nie bo akurat Tobie to potrzebne.. wkoncu szkolenia biuro siostry robi...
H3K 2015-04-16 02:29:54
Od nazwiska Pietras to 3 ch...je w bok zaczynając od Ciebie. Bo nie pozwolę na to aby jakiś tępy i ograniczony umysłowo tuk obsmarowywał na forach publicznych moje nazwisko. Co to w ogóle jest? Skoro to jest Twoja (wasza) opinia na temat firmy, pracowników, kierowników, prezesa i ogólnej atmosfery w firmie to dlaczego ukrywasz się pod jakimiś down'owatym nick'iem eunuchu? Pracuje już jakiś czas w tej firmie i mam świadomość o ilości wypadków i organizowanych szkoleniach. A jeśli z domu wyniosłeś nawyk chodzenia do mopsy i pomocy społecznej po wsparcie finansowe bo "starym" się pracować nie chciało to już Twoja sprawa. W sumie tłumaczy to skąd w Tobie taki opór do pracy i odporność na wiedzę.Nawiązując do opinii ropucha to zgadzam się z nim w kwestii premii(liczy się sam gest) a to co napisałeś o godz. nadliczbowych potwierdza tylko żałosny fakt, że nie masz żadnego pojęcia o kodeksie pracy i o tym jakie masz prawa i obowiązki.Jestem w 100% przekonany, że gdyby moje podejście do pracy choć trochę przypominało Twoje, w życiu nie złamałbym palca.(No bo niby jak? Wybierając kolejny nr w tel czy też śpiąc w kontenerze?) Ślizgasz się po najmniejszej linii oporu, byleby tylko nie dostać jakiegoś odpowiedzialnego zadania, które wymaga myślenia.
Chore jest to, że o istnieniu tego forum dowiedziałem się dzisiaj od byłego pracownika firmy. (nie pracuje tu już dłuższy czas a nadal obserwuje posty czy nikt go nie obraża) Wspominałeś wcześniej o Krzychu i Jareckim. Gdyby nie oni, Garguś, Hiszpan, Groszek, Eśta-eśta, oszczędnością "Żyda"i kilku pozostałym to ta firma by już mogła nie istnieć a jeśliby nawet przetrwała to nie rozwinęłaby tak szeroko "skrzydeł".Tyle tylko że w naszej firmie za wszystkie błędy jakie "ktoś" popełnia obwiniani są Ci którzy się nie obronią bo już nie pracują. A ktoś taki jak Ty "...smażyłby frytki w MC'u..." bo w życiu byś nie rozkminił jak np wyjąć schody z morskiego nie mówiąc już o montaży i zbrojeniu. (pamiętam sytuacje z metra gdzie: "BRYGADZISTA" wraz ze swoim pomocnikiem 10h zastanawiali się dlaczego do śrub M24 w całej wawie nie ma odpowiedniego klucza... odp. bo szukali 34" :P:P:P pozdrawiam. W pon widzimy się na budowie.
WRÓŻKA 2015-04-16 13:03:06
Pietras co ty za bzdury gadasz. Zapraszam na budowę tylko który poniedziałek ?? W maju czy czerwcu ?? Białystok czy Łódź a może warszawa?
Połowa osób nie ma pojęcia co to M 20 czy 16 a co mówić o dopasowaniu klucza. Weź się w końcu do roboty!! Razem ze swoimi kolesiami
Warum 2015-04-16 16:25:50
Własne problemy i kompleksy leczcie gdzie indziej.Powinni Was wypie.....
1
wc-kraken 2015-04-16 16:31:53
Nie czepiajcie sie H3K ... przeciez on i tak jest na chorobowym 380 dni w roku...
2
komancz 2015-04-26 19:13:33
Elwiko niestety pada.. przynajmniej to Warszawskie.. przez bledy kierownikow i wlasciciela ktory bierze kontrakty na ktorych traci a potem to wszystko odbija sie na pracownikach... ciagle ciecia i szukanie oszczednosci bo nigdy nie ma kasy w firmie, zamiast podwyzek to obnizki sie szykuja, najlepiej jakby ekipy byly 4osobowe i pracowaly na stalej pensji po 15 godzin byle by zrobione bylo. Warsaw Spire to tez niewypal i niedlugo padnie. Łódź utrzymuje firme , niedlugo bedzie Wroclaw i Gdansk.. ale jak zwykle uslyszymy ze nie ma kasy na podwyzki bo za duzo pracownikow jest. Wiec proponuje szefostwu.. zrobcie ekipy 2-3 osobowe dajcie im jak zwykle po ok 2500 i niech pracuja murzyni po 24 godziny na dobe. No oczywiscie plus te USTAWOWE diey za delegacje (usunięte przez administratora) powodzenia... elwiko niewolniko
komanch 2015-04-27 11:38:38
Błędnie napisałeś KOMACH, PODSZYWAJĄC SIĘ pod osobę!Podwyższa są dla pracowitych ludzi.Pozdrawiam
komancz 2015-04-27 19:25:05
Szanowny kolego.. nie popelnilem zadnego błędu !! Chcialem napisać komancz ( taki indianin ) zajrzyj do słownika... i nie mialem zamiaru sie pod nikogo podszywac. Nie znize sie do poziomu niektorych tutaj zeby pisac za kogos... piszmy bezimiennie ale sprawiedliwie. Pozdrawiam... wściekły apacz ;)
1
infoprosze 2015-06-02 22:54:29
witam, czy ktoś może wyrazić swoją opinię na temat warszawskiego oddziału firmy elwiko, którego siedziba mieści się w Piastowie ?
z góry dziękuję za każdą opinię,
pozdrawiam
pracownik 2015-06-18 16:11:57
Pracuję 3 lata,możesz być spokojny o ciągłość pracy jeśli sam nie nawalisz .Staraj się a Cię docenią ,może i finansowo.W Piastowie jest małe biuro firmy ze względu na lokalizację [centralna część polski],główna siedziba znajduje się w Szczecinie.Ogólnie polecam firmę jest przyszłościowa i czytaj wcześniejsze komentarze z przymrużeniem oka.
luck 2015-06-18 16:18:04
Bez szkoleń człowieniu to możesz ulice zamiatać a nie na budowie pracować przy schodach ruchomych.Kogo to obchodzi ,kto organizuje .Zajmij się robotą a nie bajkopisarstwem
wc-kraken 2015-08-12 13:07:13
No widzisz.. niektorych interesuje.. bo wcale nie potrzebujesz Bog wie jakich szkolen do skladania schodow... a najwiecej " zalu" jest o pieniadze.. bo niestety pracownicy nie sa doceniani tak jak powinni.. i nie pisze tylko o sobie :)
Pracujacy 2015-08-13 09:20:25
Nie sa doceniani tak jak powinni ? O czym Ty mowisz... :) ? Nie sa WOGOLE doceniani.. przy pracy ktora wykonujemy to zarobki mamy jak murzyni bo oczywiscie w firmie pieniazkow nie ma na podwyzki.. (usunięte przez administratora) zwykly pomocnik na budowie zarabia tyle co my...
axel 2015-08-13 09:25:51
LUCK o jakich szkoleniach Ty mowisz ?? Bo jak narazie nie bylo zadnego ktore pomoze Ci w pracy przy schodach... wszystkiego kazdy uczyl sie od innych pracownikow a nie z zadnych szkolen... chyba ze jestes kierownikiem to tak... mozna piasc tak jak Ty zeby stwarzac pozory... pozdro.
pracownik 2015-08-18 13:05:40
częste wypadki przy pracy? Dziwne, bo coś o tym wiem i mogę potwierdzić, że wypadków jest bardzo, bardzo mało. Drobnych zranień podczas prac (typu uderzyłem w coś, zadrapałem się, potrzebny plasterek) wiecej, ale taka praca - fizyczna. Wszystko na głowie pracownika? Nie wiem, gdzie Ty pracowałeś, ale chyba w innej firmie. Każda ekipa ma tu kierownika, albo brygadzistę, a jak nie, jest dyrektor. Zawsze jest do kogo iść. Tylko trzeba umieć rozmawiać, a nie tylko za plecami obgadywać. Praca niełatwa, na powietrzu, na budowie, ale nikt nie okłamuje, że to ogród różany i będzie fiołkami pachniało. Szkolenia to ściema? A co byś chciał - szkolenie z programowania, a może kur szycia? Bo nie wiem, o co chodzi. Jak potrzebujesz sep, to robią, jak operatora, to robią. tym co trzeba i jesli trzeba. A że akurat nie byłeś na umowę o pracę? Nie wiem, ale to chyba nie powód do tego, żeby nazywać firmę oszustem. Większość w Szczecinie pracuje na umowę o pracę. A po budowach zależy. Jak nie pasowało, trzeba było rozmawiać.
Rudy 2015-08-23 14:27:55
Do roboty nygusy!!!
kojot 2015-08-23 14:57:21
Panowie jak wam się nie podoba zawsze możecie wrócić na studia łącznie z co niektórymi .Praca jak to praca gdy jest kierownik się robi a gdy go niema to czyste opierdzielanko na 100 % niekiedy to o 10 sie wychodzi z mieszkania do pracy no ale za takie wynagrodzenie praca na delegacji 2500 zł (usunięte przez administratora) super normalnie żal dupy no ale niema co narzekać bo ciężko niema najgorsze to chyba jest to gdy się potrzebuje jakieś narzędzia to najlepiej pan Janusz B chciałby żebyś sobie wystrugał z drewna bo ma firmowe ale albo w samochodzie i żydzi bo tak jak to jego by było kombinerki na trytytki połapane bo po co odżałować 12 zł i kupić nowe . można by było sie tu rozpisać troche o tym panu ale każdy wie co uniego pracował . Ciekaw jestem do czyjej kieszeni wpadalo to 50 zł za wypozczenie wózka widłowego by przeciągać schody potem sie tylko słuchało jakim to niejest ch...jem bo niezapłacił ale na rozliczeniu było wpisane :) Mając 13 zł pan Wojciech zapewniał że jak przejdziemy na działalność to dostaniemy podwyżki a tu ch.... dostali ci najbliżej pana W a mi ciemnote od 6 miesiecy wciska że kryzys w firmie a sami wiecie o Ferrari . A jeszcze zaniedługo dojdzie do tego że zamiast samych polaków bedą robić sami ukraincy za 2 tys zł . Ciesze sie , że mnie to niedotyczy
SPION 2015-08-23 18:48:40
CO CI DUPĘ ŚCISKA , (usunięte przez administratora) ROZPOCZNIJ SAM DZIAŁALNOŚĆ I WEŹ RYZYKO NA SIEBIE...JAK CI SIĘ UDA KUP SOBIE- BUGATTI....TWOJA WOLA. DOBRZE ,ŻE CI PANOWIE JUŻ NIE PRACUJĄ...BO WSTAWALI DO PRACY O 10TEJ JAK SAMI PISZĄ.Z TAKIM PODEJŚCIEM NIE BĘDZIE STAĆ NAWET NA 15-LETNIEGO TDI.
anonim 2015-08-23 20:40:38
Jaka płaca taka praca Elwiko niewolniko właśnie piszą tu jak mało sie zaabia (usunięte przez administratora) no ładnie widocznie pracowali na tyle ile zarabiali
łukasz30 2015-09-09 15:04:11
a co możecie powiedzieć o tej firmie jako praca za granicą właśnie złożyłem aplikacje na stanowisko zbrojarz do szwecji i tak naprawde nie wiem czego mogę sie spodziewać dodam że mam na utrzymaniu rodzine i nie chciałbym wyjechać tak w ciemno
kot 2015-10-18 20:50:31
witam!dostalem telefon w sprawie wyjazdu do szwecjii z firmy ELVIKO jako ciesla,zbrojarz.Napiszcie jakie sa tam warunki i czy firma jest wyplacalna i ile mozna zarobic,jakie warunki na hotelu,jaka zaloga itd.dzieki
lukasze30 2015-10-25 18:31:16
witaj kot ja byłem teraz na rozmowie w Warszawie i warunki przedstawione przez Z firmę nawet ok zobaczymy jak będzie w rzeczywistosci
lukasze30 2015-11-01 19:05:40
nie chcę pisać na forum ale jak dla mnie ok, dobre pieniadze jak masz doswiadczenie na priv jak coś
Peszek.. 2015-12-07 07:30:55
Kolego proponuję dobrze przemyśleć zanim zatrudnisz się do Elwiko.. Kokosow nie ma.. Grupa "schodziarzy " niedługo się rozpadnie całkiem, niektórych zwalniają bo im się należało a dobrzy pracownicy sami uciekają.. Podobno po Nowym Roku zbiera się kilku dobrych chłopaków żeby odejść, więc będzie lipa.. A na windach.. To samo.. Tak śrubę dokreca że sami odejdziecie albo będziecie za pół darmo pracować.. Tak czy tak.. Powodzenia.. Zwłaszcza z ogarnieciem szefostwa
.. Cieszę się że mnie już to nie dotyczy..
zyguś 2015-12-09 22:43:42
pracuje w tej firmie w warszawie (usunięte przez administratora) . Kilku ukraińców robi jako podwykonawcy u szindlera (usunięte przez administratora) .Jeszcze oprócz nich kilku zakręconych małolatów (usunięte przez administratora) ,jeden taki "kibol" sobota,niedziela tańczy a do środy kac i capie mu z pyska a po za tym OK
1
pracownik 2015-12-17 18:48:39
ofertę masz na polske?bo są oferty na szwecję ,dlatego pytam.Ogólnie nie polecam pracy w polsce (usunięte przez administratora) .O premii zapomni ,na Święta na razie cisza.O Polakach zapomniał albo mu nie zależy ,bardziej dba się o Ukrów,których trzeba pilnować bo narzędzia znikają{uogólniam ale to zjawisko zaobserwowałem przed ich zjazdami}.Chętnie bym ich skontrolował ale mogę rano nie obudzić się cały.
pracownik 34 2016-02-16 11:59:53
Praca ok, można zarobić ale trzeba się znać na robocie.
Osobiście polecam. Mają teraz jakiś przestój ale zaraz ma ruszyć praca
Pracownik aktualny 2016-02-16 12:06:59
Opinie złe są ludzi co już nie pracują , zostali zwolnieni .. za co to tak jak piszą za lenistwo pijaństwo.. prawda jest taka jest mało dobrych pracowników a lamusy żerują
Jerry 2016-02-16 18:39:31
Szczerze mówiąc to co tu ludzie piszą to zależy kto jak myśli, jeśli ktoś chce pracować i się szybko uczy to zarobi, ale pod warunkiem siły przebicia i do gadania się. Ale jeżeli ktoś chce zarabiać pieniądze pod warunkiem dużej ilości godzin i nie widzenia się z rodziną to gratuluję. Wspomnę oczywiście o emeryturze o ile wcześniej nie pójdzie na rentę pewnie ze 450 będzie (usunięte przez administratora) w sumie na nic nie starcza, dodatku się zrzekasz za rozłąke z rodziną. Szkolenia to ściema żeby była odpowiedzialność za pracę. Ale ogólnie rzecz biorąc zarobić się da. GRATULUJĘ wytrwałym czyli jesteście tak kiepsko w swoim fachu rzeźby odejść i znaleźć coś godnego człowieka. Pomyślcie !!!!
szwecja 2016-02-18 19:33:58
mieli wysyłać ludzi do szwecji ja byłem na liście dzwonie a oni nie odbierają tel. firma kszak
szwecja 2016-02-18 20:05:12
mieli wysyłać do szwecji do pracy ja byłem na liście dzwonie do nich nie odbierają tel. firma kszak
Gapcio 2016-02-25 19:30:23
Ha ha ha... Poszukują pracownika biurowego w Wawie ?? Przecież wszyscy twierdzą że jest od ch... ludzi w firmie , i biorą zlecenia jak leci... Zamiast wesprzeć swoich pracowników i dać im wsparcie to okroili brygady .. A teraz do biura szukają ?? Ciekawe po co.. W tej firmie to pracownicy są bardziej zorientowani w temacie prac niż kierownicy.. No... Z wyjątkiem P.B. .. Jeden ogarnięty... A swoją droga...ciekawe jak sobie poradza od kwietnia że zleceniami bo zaraz 3 lub 4 osoby żegnają się z nimi .. Będzie ciekawie :)
1
Stary robol.. 2016-03-15 20:13:33
Marek... Plan i sens.

Być może dlatego że firma podupada i pomału sprzedaje się.. Nieliczni o tym wiedzą a ja nie mogę więcej powiedzieć.. Ale najlepsze wyjście to szukanie nowej pracy..
P.s konkurencja przyjmuje nas z otwartymi rękami i na lepszych warunkach..

Tatek 2016-03-16 18:52:28
Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca w Szczecinie. Interesuje mnie konserwacja dźwigów osobowych. Polecacie? PS mam uprawnienia i doświadczenie w branży..
2
bluhary 2016-04-07 00:32:43
Niedługo minie rok i jakoś nic nie padło - dziwne :-)
A ty komancz, co tam porabiasz na prerii dla bezrobotnych leserów ?????
Piotr 2016-04-12 13:41:31
Pracuję w dziale RMA, jest OK.
Przede wszystkim fajna atmosfera. Jeśli ktoś zna się na swojej pracy to tu ją będzie miał :-)
Michał 2016-04-14 11:53:08
Potwierdzam, miła atmosfera, no i mam tu też fajne dziewczyny :-)))
Płaca taka sobie, ale siary nie ma, w innych serwisach podobnie płacą a atmosfera nie zawsze miła jak tu.
Pan Artur jest fajnym kierownikiem, choć wymagającym, ale nie ma żadnego problemu z komunikacją. Szukają aktualnie jeszcze techników i inżynierów.
Michał 2016-04-20 17:32:24
Ja siedzę w Wawie a ksiegowość jest w Szczecinie, ale u nas wszyscy są OK.
Jak coś trzeba załatwić to nie ma problemu.
Madzia, Dorotka fajne kobitki, można z nimi konie kraść :-)
Sylwia siedzi u nas w Wawie i też jest super babka :-)
Sasza 2016-04-22 08:48:25
Fajna firma mosze nie wszystko jest tak jak by powino ale pracowalem w duzo gurszych miejscha.
Nie kaszdy pracodowca daje mieszkanie i umowe pracy
Sasza 2016-05-06 09:04:36
kak gdzie ? w Elwiko, my wszycy tu pracujem i mieszkac i nie placimy za mieszkaniu. Ja pracuje w Elwiko RMA i naprawiaju elektronike.
Wszystkie mamy umowy.
Marek W. 2016-05-13 23:47:25
Kiedy Polacy zrozumieją żeby przestać sprzedawać się koncernom zachodnim? System działa tak że koncern musi generować zysk i zdobywać pozycję na rynku. Kiedy zostaną wykończone lokalne firmy zacznie się monopol cenowy a zwykłe ludki nadal będą tylko zwykłymi ludkami.. Za naprawę klient będzie płacił ciężkie pieniądze a polaczek jak zawsze dostanie grosze i będzie się z tego cieszył :) Za 10-15lat zrozumiecie o czym piszę.. Na zachodzie tak chcieli zrobić to ich UE usadziła a w Polsce raj... Do zobaczenia P.S. trzeba patrzeć dalej a nie tylko myśleć co będzie za chwilę..
1
pracownik 2016-06-10 08:53:41
Z tego co wiem to nadal poszukują ponieważ ostatnio prezes pytał czy nie mamy kogoś znajomego
magi 2016-06-19 06:39:30
A czy jest potrzebna osoba do biura w warszawie ?
pracownik biura w Warszawie 2016-07-05 15:29:41
W Warszawie potrzebują pracownika biurowego ze znajomością języka angielskiego
antenka 2016-07-05 15:42:02
no nie dziwi mnie wcale taka forma kontraktu, przecież to są w większości stanowiska na ktróre musisz mieć wysokie kwalifikacje, np, na konstruktora musisz uprawnienia elektryczne do 1 kV mieć
Wszyscy tak innni a jednak tacy sami 2016-11-05 00:28:50
Czy w tych krzakach jeszcze ktos siedzi? Czy to jeszcze bangla? Elwiko niewolniko hehehe czy moze zostali tylko banderowcy pod kierownictwem rudego i niekumatych kierownikow... Ciekawe, nigdy tu nie zagladalem bo nie mialem po co do plebsu zagladac, choc robilem w tym niewolnictwie jakis czas, czlowiek byl mlody i glupi... zycie ehhhehe Co z Greckim Napoleonem czy nadal lata [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] astrom 1.2 na podtlenku lpg od szfagra spod sklepu
Zostaw swoją opinię o Zakład Usługowo - Handlowy ELWIKO Stanisław Dropik - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Usługowo - Handlowy ELWIKO Stanisław Dropik