Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Elwiko

Pracowałeś w firmie Elwiko i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nicki - 2012-02-14 11:15:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robota jako zawód wykonywany bardzo ciekawa ale o firmie tego samego powiedzieć nie można.Oszczędzają na maxa zero szacunku do ludzi,poniżanie, ośmieszanie, zaniżanie samooceny nie mówiąc o wyeliminowywaniu i odizolowywaniu pracownika od współpracowników to chleb powszedni w tej firmie.Pieniążki z pod lady w kopercie,pracujesz tak naprawdę za najniższą krajową,harówa często do godziny 18,19 i regularny [usunięte przez moderatora]jako premia.Szefem jest młody człowiek który w pierwszym kontakcie wydaje się miły i kulturalny a w rzeczywistości to pozory ponieważ tak naprawdę drugiego człowieka ma w głębokiej pogardzie.Relacje z przełożonymi na bardzo niskim wulgarnym poziomie,traktowanie z góry właściwie każdego.Przymuszanie do pracy w niedzielę i Święta nawet pracowników z wieloletnim stażem,szantaż emocjonalny i wykorzystywanie trudnej sytuacji jaką często mają ludzie po prostu muszą pracować żeby utrzymać rodziny.To w ogólnej ocenie ohydna i podła firma\\\"krzak\\\"nastawiona wyłącznie na [usunięte przez moderatora] i zysk.
zdjecie uzytkownika
coto - 2012-02-24 20:55:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam wszystko
zdjecie uzytkownika
gsx - 2012-02-24 22:35:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma tragiczna!!!!!!!!!!!!!!!
odradzam każdemu.Atmosfera straszna!!!!!!!!!!!! przełożeni i współpracownicy okropni!!!!!!!!!!!!!! wymagaja bóg wie czego a niczego w zamian nie oferuja. Najlepiej żeby znać 3 języki perfekt i miec magistra z dwóch specjalności a zrobią z inżyniera przedstawiciela handlowego. Omijajcie wielkim łukiem tą firmę
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-25 14:33:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zweryfikuje ktoś to co napisał gsx? Może warto by dodać jakieś przykłady, na tą straszną atmosferę itp.? Pracuje ktoś w Elwiko i napisze parę zdań? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi, jakie by nie były ;).
zdjecie uzytkownika
unnamed - 2013-07-03 00:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem skad te opinie, daja normalnie zarobic, dogadac sie mozna bez problemu, atmosfera "rodzinna" polecam kazdemu kto chce nabrac doswiadczenia i spelniac sie w tej firmie, zreszta, najlepiej samemu sprobowac i wyrobic sobie opinie niz opierac sie na opiniach internetowych. Pozdro
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-12 12:20:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
unnamed, a w jaki sposob dostales sie do Elwiko? No i o co orientacyjnie pytali Cię na rozmowie rekrutacyjnej, jakiś test z języka?
zdjecie uzytkownika
gruby - 2014-01-12 16:43:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic nie piszecie o zarobkach.
Szukają ludzi do pracy przy montażu schodów ruchomych. Czy ktoś się orientuje, ile płacą za taką pracę?
Pozdr
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-01-12 19:37:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kasa na początek 2000zł netto na śmieciówce!
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-01-15 15:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To całkiem niezła kasa na start w takim razie, smieciówka jak znam zycie nie trwa wiecznie, zwłaszcza, że rzad działa w tym kierunku.
zdjecie uzytkownika
gruby - 2014-01-25 10:41:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te 2000 zł, nawet netto, to w sumie dość niewiele, wziąwszy pod uwagę, że praca nie trwa przepisowe, kodeksowe 8 godz, tylko 10 i więcej - przynajmniej tego dowiedziałem się na spotkaniu (jak powiedziano - pracę zaczynamy o godz. 7, a kończymy o 17-18). Za pracę od świtu do nocy - trzeba odpowiednio wcześniej wstać, dojechać, zanim wróci się po pracy do domu, to naprawdę nie zostanie wiele czasu na nic innego, niż spanie. I tak przez cały tydzień, bo wspomnieli coś o pracy w soboty i niedziele, jeśli jest konieczność. A znając życie, to taka konieczność pewnie będzie.
No i mówią wprost, że jest to ciężka robota, na "świeżym" powietrzu dla ludzi z krzepą.
I takich szukają, młodych, silnych i aż samo ciśnie się na usta - głupich(?). W Warszawie, gdzie życie jest o wiele droższe, niż w innych rejonach Polski?
Jak ktoś lubi lub musi..., jego wybór.
Taki rodzaj fitnesu :)
Dzięki za informacje, pozdrawiam wszystkich ciężko pracujących, ale to raczej nie dla mnie (jak zapytałem z głupia-frant, z ciekawości, w Biedronce (tyle się mówi, że wykorzystują ludzi), ile zarabia u nich pracownik, to pani powiedziała mi, że ok. 1900 zł netto do 2100, jak są nadgodziny, na normalnej umowie o pracę. No i praca ma trochę inny charakter, raczej przyjemniejszy.
Chyba, że coś zełgała.
zdjecie uzytkownika
naj - 2014-01-25 22:36:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To juz zależy raczej od człowieka i jego wymagań, wielu pracuje za 1200 do reki, w Elwiko jest 2000, jak dla mnie spora róznica.
zdjecie uzytkownika
klop - 2014-02-05 19:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
mam cos do powiedzenia na temat tej firmy firma krzak i dziad naprawde traktowanie pracownika jako smiecia jesli ktos sie wychyli madrzejszy to zaraz jest sprowadzany do parteru nie ma mozliwosci wziecia zaliczki a ludzie sa w roznych sytuacjach ostatnio przyszedl mail do brygadzistow o nastepujacej tresci jesli ktos przyjdzie po zaliczke do kierownika to moze sie od razu rozliczac firma kompletnie nie przychylna pracownikowi wrecz przeciwnie stoi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do ludzi pracy praca ciezka kompletnie nie adekwatna do zarobkow jesli ktos ma stalowe nerwy i nie ma co robic niech sprobuje ale normalnym ludziom odradzam zdecydowanie omijajcie ta firme z daleka
zdjecie uzytkownika
Waldek - 2014-02-06 17:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem, czy warto oceniać Elwiko jedynie pod kątem braku zaliczek, to akurat jestem w stanie zrozumieć, może napiszcie jak jest z innymi sprawami.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-02-06 19:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciężka robota ...za grosiki(usunięte przez administratora)Szykuje się kontrola PIP na metrze odwiedzą i ich mają cynk ponoć.
zdjecie uzytkownika
UFO.. - 2014-02-06 22:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuje tam.. i naprawde zarobki w stosunku do wykonywanej pracy a jeszcze jak na Warszawskie realia .. to są bardzo słabe.. i pomijając temat zaliczek.. coraz wiecej pracowników buntuje sie... a w delegacji masz kilka grosików wiecej... na rolke papieru starczy :/ pogratulowac kierownictwu i właścicielowi szacunku do ludzi i pracy :(
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-02-12 13:58:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idiotą to jest ten,który sobie w Elwiko nie poradził!Nie wszystko jest w tej firmie, tak źle...Są cienkie zarobki to fakt,praca ciężka to też fakt,kierownictwo też ma swoje za pazurami,brygadziści wymagają cudów od ludzi ale trzeba utrzymać jakoś rodziny...(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
nasa - 2014-02-12 18:08:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-02-12 13:58:04]:
za te pieniadze chcesz utrzymac rodzine to chyba na zupkach amino skoro tak piszesz to jestes po prostu (usunięte przez administratora) ktory pracuje za 10 zl a firma z Ciebie kosi dobre siano
zdjecie uzytkownika
roman - 2014-02-13 22:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czyli opinie o Elwiko jak widze są bardzo zróżnicowane, proponuje najpierw się zastanowić, czy rzeczywiście tak ciężko pracujecie i dajecie z siebie wszystko, bo jeśli tak to w końcu to docenią.
zdjecie uzytkownika
neptun - 2014-02-14 06:46:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)czy Ty przeczytales to co napisales czy byles pod dzialaniem jakiegos ziola jak pisales ta madra wypowiedz bo nie sadze bys to napisal bedac w pelni wladny swoich mysli
zdjecie uzytkownika
oberon - 2014-03-03 17:51:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ja miałem niestety styczność z tą firmą i owszem nikomu nic się nie chce bo za taką kasę można tylko przyjechać , usiąść i przeczekać do końca dnia bo na budowie metra bułgar machający miotłą dostaje więcej niż pracownik Elwiko (dostają 4 euro za godzinę wiem bo się pytałem )
zdjecie uzytkownika
wc-kraken - 2014-03-20 21:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
czytam i nie wiem czy smiac sie czy plakac... te ok 2000 zl na początek to nie tragedia... szału może nie ma ale bez przesady... zawsze mozna po jakims czasie negocjwac podwyzke.. a praca raz ciężej raz lżej.. jak w każdej innej... wiec przestancie płakac i uzalac sie.. jak sie tak nie podoba to poszukajcie roboty gdzie za siedzenie 8 godzin dadza Wam 5 tys. na dziendobry.. Powodzenia :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
6 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elwiko
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x