Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Elwiko

Opinie o Elwiko

Pracowałeś w firmie Elwiko i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Grubson - 2014-11-28 23:31:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nowy - najlepiej do (usunięte przez administratora) przy nim nauczysz się najwięcej. Negocjuj stawkę ale najpierw pokaż że nie jesteś leserem i na co cię stać.
zdjecie uzytkownika
Himeryk - 2014-12-17 19:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dobra to teraz ja bym chciał się dowiedzieć czegos na temat pracy w elwiko - prosilbym kogos kto wie jak tam jest na rpawde. ile dokladnie mozna na poczatku wspolpracy aktualnei zarobic i tak generalnie czy to jest dobre miejsce do pracy dla kazdego? Myslicie, ze warto mi bedzie tutaj dzialac czy nie do konca ?
zdjecie uzytkownika
Dymek - 2014-12-19 22:37:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyrzucono ciebie, tak zrozumiałem to musiałeś podpaść. Z tego co wiem bo już ktoś to pisał wyrzucają za picie cpanie i opierdalanie.. To faktycznie wiarygodny jestes. Ja pytam co to za firma kogoś kto pracuje w niej i może uczciwei powiedxić. Pracowałem w kilku firmach i mam dosc zmian. Czy ta firma płaci w terminie? czy jest ciagłosć pracy ?
zdjecie uzytkownika
spion - 2014-12-22 01:03:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest ciągłość pracy...wypłaty na czas.Jeśli uczciwie podejdziesz do pracy,to nikt Ciebie za darmo nie zwolni.Sam jestem pracownikiem a nie[z kadry zarządzającej]bo były takie stwiedzenia wyżej w opiniach.Piszę prawdę i możesz mi zaufać bo pracuję 2 lata.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
WRÓŻKA - 2014-12-23 23:08:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Same lamusa ci co piszą negaty!!! cpuny alkoholicy nygusy i życiowe łamagi.
Idźcie do McDonald's frytki smażyć co wy wiecie o tej branży? ?
Zróbcie dobrze firmie i odejdzcie jak ŚLEDŹ i JARECKI z Krakowa i jeszcze kilku innych orłów jeśli wiadomo o kogo chodzi.
Firma w 100 % ok jeśli ty tez jesteś ok
Zarobki od 2300 nawet do 5 tyś jeśli ktoś coś potrafi ma dobrą stawke.
Dawać następne pytania ???
Wróżka wszystko wam powie .
zdjecie uzytkownika
Spion - 2014-12-24 13:56:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak powyższy komentarz jest prawdziwy tylko trochę nieświąteczny....Zdrowych Wesołych Świąt
zdjecie uzytkownika
X - 2015-02-02 14:59:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Spion - 2014-12-24 13:56:10]:
Żeby zostać zwolnionym z Elwiko trzeba sobie naprawdę mocno nagrabić. Jak ktoś nie potrafi przyjść na czas do pracy (mówię tu o spóźnieniach rzędu 2 godzin, nie 15 minut) albo naraża życie i zdrowie innych pracowników próbując pracować po pijaku to niech się nie dziwi że nie ma dla niego pracy. Wiele osób nie szanuje w ogóle narzędzi które dostaje do pracy i notorycznie zostawia je bez nadzoru co na budowie często kończy się kradzieżą - chyba trudno się dziwić że tacy pracownicy nie są mile widziani, chyba nie ma firmy która przyjęłaby takie osoby z otwartymi ramionami i co chwilę dokupywała skradziony sprzęt.

Co do pracy - jeśli ktoś pracował w tej branży to wie, że praca nie jest łatwa i jak to solidna praca na budowie bywa wyczerpująca. Wynagrodzenie jest zawsze priorytetem i musi być wypłacane na czas, dba o to osobiście właściciel. Wysokość wynagrodzenia jest zależna od stanowiska, doświadczenia oraz wkładu w pracę, jeśli dla kogoś bez doświadczenia i wiedzy 2000 zł netto na początek to mało, to raczej w Polsce trudno mu będzie znaleźć pracę. Co do nadgodzin - owszem, w razie potrzeby się zdarzają, ale są potem "oddawane" w dniach wolnych więc nie ma raczej na co narzekać. Jeśli ktoś potrzebuje wolnego dnia to wystarczy o tym poinformować i nikt nie robi problemów. Tak samo jest z urlopem wypoczynkowym.

Co do możliwości nauki - często do firmy przyjmowane są osoby bez jakiegokolwiek doświadczenia, które uczą się w Elwiko fachu. Może ktoś chciałby się nauczyć więcej, ale przy bardzo dużej rotacji pracowników inwestycja w naukę jest mało opłacalna - młode osoby które zatrudniają się w Elwiko robią to głównie po to, aby po zdobyciu wykształcenia rzucić pracę i pojechać za granicę bo tam stawki np. za montaż schodów czy dźwigów są wyższe. Mimo to firma i tak inwestuje w pracowników - na własny koszt przeprowadza szkolenia BHP czy szkolenia umożliwiające zdobycie uprawnień elektrycznych. Ale, jak to mówią, wszystkim nie dogodzisz.

Siedziba firmy znajduje się w Szczecinie, w porównaniu z innymi firmami na szczecińskim rynku pracy zarobki są bardzo dobre, praca bardzo stabilna (dla uczciwych i chętnych do pracy), warunki pracy również bardzo dobre.

Dla wyjaśnienia wątpliwości - nie pracuję w kierownictwie, wypowiadam się jako osoba znająca sporą część osób pracujących w firmie od kilku lat oraz część tych które zostały zwolnione na własne życzenie. Moje oceny są obiektywne, nie były tu wpisywane po to żeby wychwalać Elwiko (nie mam z tego żadnych profitów) tylko po to, żeby każda osoba chętna do pracy wiedziała że nie powinna się zniechęcać negatywnymi opiniami, warto sprawdzić samemu i przekonać się że w porównaniu z innymi firmami w Szczecinie tu jest naprawdę dobrze.
zdjecie uzytkownika
PiotrekM - 2015-02-04 15:07:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nowy - 2014-11-19 21:26:38]:
pracuje w firmie elwiko i sobie chwale jak komuś się nie chce pracować to nie będzie pracował Piotr M
zdjecie uzytkownika
ropuch - 2015-04-08 19:03:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Elwiko to pracodawca z najniższej półki.
Jeżeli ktoś szuka pracy to niech omija takie firmy jak Elwiko.
Firma owa to kilku cwaniaczków, którzy oszukują jak tylko się da pracowników.
Zatrudnienie to umowa śmieciowa, albo najniższa krajowa i płacenie części pieniędzy w kopertach pod stołem. Wynagrodzenie jak na Szczecin przeciętne. Jak na tą branżę mierne. Nadgodziny płacone też tylko w kopertach pod stołem, nigdzie nie udokumentowane. Żadnych premii, żadnych świątecznych dodatków, żadnych świadczeń dodatkowych. Pracuje się często ponad wszelkie normy godzinowe jakie przewiduje kodeks pracy. Brak organizacji pracy, wszystko na głowie pracownika. Praca poza tym bardzo niebezpieczna i odpowiedzialna. Częste wypadki przy pracy. Szkolenia proponowane to ściema.
zdjecie uzytkownika
bhdek - 2015-04-08 23:06:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nadgodziny 3 lata temu ?? Gdzie Ty pracujesz bo chyba nie o tej firmie piszesz .. chyba ze dla Ciebie praca ponad 250h w miesiacu za ta sama pensje to norma.. gratulacje..
zdjecie uzytkownika
axel - 2015-04-08 23:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Normalne firmy daja premie za dobrze wykonane kontrakty lub na swieta... a szkolenie zrobili nam bo mieli w tym jakis interes.. a nie bo akurat Tobie to potrzebne.. wkoncu szkolenia biuro siostry robi...
zdjecie uzytkownika
H3K - 2015-04-16 02:29:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od nazwiska Pietras to 3 ch...je w bok zaczynając od Ciebie. Bo nie pozwolę na to aby jakiś tępy i ograniczony umysłowo tuk obsmarowywał na forach publicznych moje nazwisko. Co to w ogóle jest? Skoro to jest Twoja (wasza) opinia na temat firmy, pracowników, kierowników, prezesa i ogólnej atmosfery w firmie to dlaczego ukrywasz się pod jakimiś down'owatym nick'iem eunuchu? Pracuje już jakiś czas w tej firmie i mam świadomość o ilości wypadków i organizowanych szkoleniach. A jeśli z domu wyniosłeś nawyk chodzenia do mopsy i pomocy społecznej po wsparcie finansowe bo "starym" się pracować nie chciało to już Twoja sprawa. W sumie tłumaczy to skąd w Tobie taki opór do pracy i odporność na wiedzę.Nawiązując do opinii ropucha to zgadzam się z nim w kwestii premii(liczy się sam gest) a to co napisałeś o godz. nadliczbowych potwierdza tylko żałosny fakt, że nie masz żadnego pojęcia o kodeksie pracy i o tym jakie masz prawa i obowiązki.Jestem w 100% przekonany, że gdyby moje podejście do pracy choć trochę przypominało Twoje, w życiu nie złamałbym palca.(No bo niby jak? Wybierając kolejny nr w tel czy też śpiąc w kontenerze?) Ślizgasz się po najmniejszej linii oporu, byleby tylko nie dostać jakiegoś odpowiedzialnego zadania, które wymaga myślenia.
Chore jest to, że o istnieniu tego forum dowiedziałem się dzisiaj od byłego pracownika firmy. (nie pracuje tu już dłuższy czas a nadal obserwuje posty czy nikt go nie obraża) Wspominałeś wcześniej o Krzychu i Jareckim. Gdyby nie oni, Garguś, Hiszpan, Groszek, Eśta-eśta, oszczędnością "Żyda"i kilku pozostałym to ta firma by już mogła nie istnieć a jeśliby nawet przetrwała to nie rozwinęłaby tak szeroko "skrzydeł".Tyle tylko że w naszej firmie za wszystkie błędy jakie "ktoś" popełnia obwiniani są Ci którzy się nie obronią bo już nie pracują. A ktoś taki jak Ty "...smażyłby frytki w MC'u..." bo w życiu byś nie rozkminił jak np wyjąć schody z morskiego nie mówiąc już o montaży i zbrojeniu. (pamiętam sytuacje z metra gdzie: "BRYGADZISTA" wraz ze swoim pomocnikiem 10h zastanawiali się dlaczego do śrub M24 w całej wawie nie ma odpowiedniego klucza... odp. bo szukali 34" :P:P:P pozdrawiam. W pon widzimy się na budowie.
zdjecie uzytkownika
WRÓŻKA - 2015-04-16 13:03:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pietras co ty za bzdury gadasz. Zapraszam na budowę tylko który poniedziałek ?? W maju czy czerwcu ?? Białystok czy Łódź a może warszawa?
Połowa osób nie ma pojęcia co to M 20 czy 16 a co mówić o dopasowaniu klucza. Weź się w końcu do roboty!! Razem ze swoimi kolesiami
zdjecie uzytkownika
Warum - 2015-04-16 16:25:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Własne problemy i kompleksy leczcie gdzie indziej.Powinni Was wypie.....
zdjecie uzytkownika
wc-kraken - 2015-04-16 16:31:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie czepiajcie sie H3K ... przeciez on i tak jest na chorobowym 380 dni w roku...
zdjecie uzytkownika
komancz - 2015-04-26 19:13:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Elwiko niestety pada.. przynajmniej to Warszawskie.. przez bledy kierownikow i wlasciciela ktory bierze kontrakty na ktorych traci a potem to wszystko odbija sie na pracownikach... ciagle ciecia i szukanie oszczednosci bo nigdy nie ma kasy w firmie, zamiast podwyzek to obnizki sie szykuja, najlepiej jakby ekipy byly 4osobowe i pracowaly na stalej pensji po 15 godzin byle by zrobione bylo. Warsaw Spire to tez niewypal i niedlugo padnie. Łódź utrzymuje firme , niedlugo bedzie Wroclaw i Gdansk.. ale jak zwykle uslyszymy ze nie ma kasy na podwyzki bo za duzo pracownikow jest. Wiec proponuje szefostwu.. zrobcie ekipy 2-3 osobowe dajcie im jak zwykle po ok 2500 i niech pracuja murzyni po 24 godziny na dobe. No oczywiscie plus te USTAWOWE diey za delegacje.. 10 zl. ... haha. Chyba zle ustawy panowie przeczytali.. bo chyba 32 powinno byc.. ale to juz tez niedlugo obetna ;) powodzenia... elwiko niewolniko
zdjecie uzytkownika
komanch - 2015-04-27 11:38:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Błędnie napisałeś KOMACH, PODSZYWAJĄC SIĘ pod osobę!Podwyższa są dla pracowitych ludzi.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
komancz - 2015-04-27 19:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szanowny kolego.. nie popelnilem zadnego błędu !! Chcialem napisać komancz ( taki indianin ) zajrzyj do słownika... i nie mialem zamiaru sie pod nikogo podszywac. Nie znize sie do poziomu niektorych tutaj zeby pisac za kogos... piszmy bezimiennie ale sprawiedliwie. Pozdrawiam... wściekły apacz ;)
zdjecie uzytkownika
infoprosze - 2015-06-02 22:54:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, czy ktoś może wyrazić swoją opinię na temat warszawskiego oddziału firmy elwiko, którego siedziba mieści się w Piastowie ?
z góry dziękuję za każdą opinię,
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-06-18 16:11:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję 3 lata,możesz być spokojny o ciągłość pracy jeśli sam nie nawalisz .Staraj się a Cię docenią ,może i finansowo.W Piastowie jest małe biuro firmy ze względu na lokalizację [centralna część polski],główna siedziba znajduje się w Szczecinie.Ogólnie polecam firmę jest przyszłościowa i czytaj wcześniejsze komentarze z przymrużeniem oka.
zdjecie uzytkownika
luck - 2015-06-18 16:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [H3K - 2015-04-16 02:29:54]:
Bez szkoleń człowieniu to możesz ulice zamiatać a nie na budowie pracować przy schodach ruchomych.Kogo to obchodzi ,kto organizuje .Zajmij się robotą a nie bajkopisarstwem
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2015-06-21 18:51:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz widziałem ogłoszenie, że elwiko poszukuje techników serwisu, chodzi o serwis RMA. Trochę zdziwiły mnie wymagania, typu czasem mile widziany język angielski, chyba nie powinni pisać w tym wypadku czasem mile widziany. Sami zobaczcie to ogłoszenie http://www.gowork.pl/praca_podglad,5834703?keywords=®ion=warszawa chyba jest trochę niepoważne.
zdjecie uzytkownika
wc-kraken - 2015-08-12 13:07:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No widzisz.. niektorych interesuje.. bo wcale nie potrzebujesz Bog wie jakich szkolen do skladania schodow... a najwiecej " zalu" jest o pieniadze.. bo niestety pracownicy nie sa doceniani tak jak powinni.. i nie pisze tylko o sobie :)
zdjecie uzytkownika
Pracujacy - 2015-08-13 09:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie sa doceniani tak jak powinni ? O czym Ty mowisz... :) ? Nie sa WOGOLE doceniani.. przy pracy ktora wykonujemy to zarobki mamy jak murzyni bo oczywiscie w firmie pieniazkow nie ma na podwyzki.. no ale paliwko do ferrari drogie ;) zwykly pomocnik na budowie zarabia tyle co my...
zdjecie uzytkownika
axel - 2015-08-13 09:25:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
LUCK o jakich szkoleniach Ty mowisz ?? Bo jak narazie nie bylo zadnego ktore pomoze Ci w pracy przy schodach... wszystkiego kazdy uczyl sie od innych pracownikow a nie z zadnych szkolen... chyba ze jestes kierownikiem to tak... mozna piasc tak jak Ty zeby stwarzac pozory... pozdro.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-18 13:05:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bhdek - 2015-04-08 23:06:26]:
częste wypadki przy pracy? Dziwne, bo coś o tym wiem i mogę potwierdzić, że wypadków jest bardzo, bardzo mało. Drobnych zranień podczas prac (typu uderzyłem w coś, zadrapałem się, potrzebny plasterek) wiecej, ale taka praca - fizyczna. Wszystko na głowie pracownika? Nie wiem, gdzie Ty pracowałeś, ale chyba w innej firmie. Każda ekipa ma tu kierownika, albo brygadzistę, a jak nie, jest dyrektor. Zawsze jest do kogo iść. Tylko trzeba umieć rozmawiać, a nie tylko za plecami obgadywać. Praca niełatwa, na powietrzu, na budowie, ale nikt nie okłamuje, że to ogród różany i będzie fiołkami pachniało. Szkolenia to ściema? A co byś chciał - szkolenie z programowania, a może kur szycia? Bo nie wiem, o co chodzi. Jak potrzebujesz sep, to robią, jak operatora, to robią. tym co trzeba i jesli trzeba. A że akurat nie byłeś na umowę o pracę? Nie wiem, ale to chyba nie powód do tego, żeby nazywać firmę oszustem. Większość w Szczecinie pracuje na umowę o pracę. A po budowach zależy. Jak nie pasowało, trzeba było rozmawiać.
zdjecie uzytkownika
Rudy - 2015-08-23 14:27:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do roboty nygusy!!!
zdjecie uzytkownika
kojot - 2015-08-23 14:57:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie jak wam się nie podoba zawsze możecie wrócić na studia łącznie z co niektórymi .Praca jak to praca gdy jest kierownik się robi a gdy go niema to czyste opierdzielanko na 100 % niekiedy to o 10 sie wychodzi z mieszkania do pracy no ale za takie wynagrodzenie praca na delegacji 2500 zł 230 h no i ta dieta 10 zł super normalnie żal dupy no ale niema co narzekać bo ciężko niema najgorsze to chyba jest to gdy się potrzebuje jakieś narzędzia to najlepiej pan Janusz B chciałby żebyś sobie wystrugał z drewna bo ma firmowe ale albo w samochodzie i żydzi bo tak jak to jego by było kombinerki na trytytki połapane bo po co odżałować 12 zł i kupić nowe . można by było sie tu rozpisać troche o tym panu ale każdy wie co uniego pracował . Ciekaw jestem do czyjej kieszeni wpadalo to 50 zł za wypozczenie wózka widłowego by przeciągać schody potem sie tylko słuchało jakim to niejest ch...jem bo niezapłacił ale na rozliczeniu było wpisane :) Mając 13 zł pan Wojciech zapewniał że jak przejdziemy na działalność to dostaniemy podwyżki a tu ch.... dostali ci najbliżej pana W a mi ciemnote od 6 miesiecy wciska że kryzys w firmie a sami wiecie o Ferrari . A jeszcze zaniedługo dojdzie do tego że zamiast samych polaków bedą robić sami ukraincy za 2 tys zł . Ciesze sie , że mnie to niedotyczy
zdjecie uzytkownika
SPION - 2015-08-23 18:48:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CO CI DUPĘ ŚCISKA ,ŻE FERRARI KUPIŁ SZEF....ROZPOCZNIJ SAM DZIAŁALNOŚĆ I WEŹ RYZYKO NA SIEBIE...JAK CI SIĘ UDA KUP SOBIE- BUGATTI....TWOJA WOLA. DOBRZE ,ŻE CI PANOWIE JUŻ NIE PRACUJĄ...BO WSTAWALI DO PRACY O 10TEJ JAK SAMI PISZĄ.Z TAKIM PODEJŚCIEM NIE BĘDZIE STAĆ NAWET NA 15-LETNIEGO TDI.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-08-23 20:40:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaka płaca taka praca Elwiko niewolniko właśnie piszą tu jak mało sie zaabia a niby szef jezdzi ferrari no ładnie widocznie pracowali na tyle ile zarabiali
zdjecie uzytkownika
anetek - 2015-08-30 16:54:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak przeszukiwałem internet to natrafiłem na parę ofert firmy Z.U.H Elwiko... zatrudnią osoby na stanowisko cieśli- zbrojarza- betoniarza w Szczecinie, Kielcach, Katowicach oraz Białymstoku, montera dźwigów, pomocnika montera dźwigów ( bez doświadczenia), technika serwisu telefonów komórkowych, RMA- Warszawa- Piastów
zdjecie uzytkownika
łukasz30 - 2015-09-09 15:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co możecie powiedzieć o tej firmie jako praca za granicą właśnie złożyłem aplikacje na stanowisko zbrojarz do szwecji i tak naprawde nie wiem czego mogę sie spodziewać dodam że mam na utrzymaniu rodzine i nie chciałbym wyjechać tak w ciemno
zdjecie uzytkownika
brown - 2015-09-29 21:55:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dużo ostatnio mówi się o tej firmie. Albo przynajmniej na takie towarzystwo powiązane z nimi trafiam. Niemniej ludzie wypowiadają się na ich temat pozytywnie. Kiedyś pamiętam , że było sporo więcej ofert pracy od nich , ale obecnie też nie ma co narzekać bo raz na jakiś czas coś tam wpadnie z nowości .
zdjecie uzytkownika
kot - 2015-10-18 20:50:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ropuch - 2015-04-08 19:03:59]:
witam!dostalem telefon w sprawie wyjazdu do szwecjii z firmy ELVIKO jako ciesla,zbrojarz.Napiszcie jakie sa tam warunki i czy firma jest wyplacalna i ile mozna zarobic,jakie warunki na hotelu,jaka zaloga itd.dzieki
zdjecie uzytkownika
lukasze30 - 2015-10-25 18:31:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witaj kot ja byłem teraz na rozmowie w Warszawie i warunki przedstawione przez Z firmę nawet ok zobaczymy jak będzie w rzeczywistosci
zdjecie uzytkownika
mops - 2015-10-30 13:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a mozesz @lukasze30 jakie wynagrodzenie? pytam bo wlasnie poszukuja spro osob na stanowiska ciesla- zbrojarz betoniarz., montaz dzwigow, pomocnik montera dzwigow - bez doswiadczenia. i oferty wydaja sie ok. firma sama w sobie tez w koncu ma 30 lat doswiadczenia wiec to robi wrazenie.. z gory dzieki za pomoc.
zdjecie uzytkownika
lukasze30 - 2015-11-01 19:05:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie chcę pisać na forum ale jak dla mnie ok, dobre pieniadze jak masz doswiadczenie na priv jak coś
zdjecie uzytkownika
wieśka - 2015-11-06 12:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego, no właśnie, jak masz doświadczenie... a teraz szukają jak widzę po ofercie pracy pomocnika montera dźwigów bez doświadczenia, więc ciekawe jak wygląda sprawa wynmagrodzenia. z drugiej strony może i nie wymagają doświadczenia ale jest sporo innych ważnych wymagań jak np.uprawnienia SEP do 1 kv.
zdjecie uzytkownika
ligala - 2015-11-10 00:40:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uprawnienie na sep do 1 kV to żaden wyczyn, najważniejsze jest to aby nie zapomnieć i regularnie je odnawiać.
zdjecie uzytkownika
Przemek - 2015-11-12 04:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę że jak ktoś już ma te uprawnienie na sep do 1 kV, to i ma doświadczenie w zawodzie, bo komplety laik nie będzie potrzebował takich uprawnień.
zdjecie uzytkownika
brown - 2015-11-14 16:50:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Przemek - 2015-11-12 04:43:49]:
O czym my tu rozmawiamy. Przecież to są standardowe uprawnienia. Przejdźmy może na temat tego co one właściwie dają gdy się o pracę staramy...
zdjecie uzytkownika
Peszek.. - 2015-12-07 07:30:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego proponuję dobrze przemyśleć zanim zatrudnisz się do Elwiko.. Kokosow nie ma.. Grupa "schodziarzy " niedługo się rozpadnie całkiem, niektórych zwalniają bo im się należało a dobrzy pracownicy sami uciekają.. Podobno po Nowym Roku zbiera się kilku dobrych chłopaków żeby odejść, więc będzie lipa.. A na windach.. To samo.. Tak śrubę dokreca że sami odejdziecie albo będziecie za pół darmo pracować.. Tak czy tak.. Powodzenia.. Zwłaszcza z ogarnieciem szefostwa
.. Cieszę się że mnie już to nie dotyczy..
zdjecie uzytkownika
edoo - 2015-12-07 12:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca jako elektromechanik to u nich może się całkiem opłacać i wydaje mi się, ze to zdecydowanie na plus jest jeśli chodzi o ich firme, sa znani ze specjalistów.
zdjecie uzytkownika
zyguś - 2015-12-09 22:43:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuje w tej firmie w warszawie - jednym słowem DNO.
Kilku ukraińców robi jako podwykonawcy u szindlera,szefostwo każe przy remoncie zostawiać jak najwięcej starej instalacji.Jeszcze oprócz nich kilku zakręconych małolatów i tylko patrzeć jak komu winda łep urwie,jeden taki "kibol" sobota,niedziela tańczy a do środy kac i capie mu z pyska a po za tym OK
zdjecie uzytkownika
mops - 2015-12-17 15:45:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ehh juz sam nie wiem. znalalzlem oferte pracy jako elektryk, oferta wydaje sie w porzadku, ale skad takie zle opinie...tymbardziej ze oferuja na wstepie umowe o prace
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-12-17 18:48:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mops - 2015-12-17 15:45:28]:
ofertę masz na polske?bo są oferty na szwecję ,dlatego pytam.Ogólnie nie polecam pracy w polsce ,jeśli już umowa to na najniższą i trzeba sprawdzać bo części nie popłacili w ogóle Z.U.S-u.O premii zapomni ,na Święta na razie cisza.O Polakach zapomniał albo mu nie zależy ,bardziej dba się o Ukrów,których trzeba pilnować bo narzędzia znikają{uogólniam ale to zjawisko zaobserwowałem przed ich zjazdami}.Chętnie bym ich skontrolował ale mogę rano nie obudzić się cały.
zdjecie uzytkownika
4tyuio - 2015-12-30 22:23:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej, teraz pojawiła sie jedna dosyc ciekawa oferta pracy ktora wstawila firma Z.U.H Elwiko, szukaja technika elektronika serwisu RMA w Warszaawie..
zdjecie uzytkownika
ziont - 2016-01-08 22:25:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rzeczywiście jest takie ogłoszenie, ale trochę przestarzałe, ostatnio jednak pojawiło się na Elektromechanika/ Elektryka, zarobki powyżej 15 pln / h z tego co wiem.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa kwalifikacyjna była ok. Wszystko co mówił kierownik do dzisiaj jest ok. Wcześniej w inych firmach dostawałem jakieś testy do wypełniania to jest dopiero przerąbane
Pytania: Gdzie wczesniaj pracowałem, ile chce zarabiać, czy jestem gotowy na delegacje,
zdjecie uzytkownika
dcfvgbnhjm - 2016-02-05 13:34:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oo to widze ze zarobki na prawde calkiem spore widze..gdyby jeszcze tak do tego dozly jakies premie albo prowizje to juz w ogolem byloby na prawde dobrze
zdjecie uzytkownika
X - 2016-02-07 20:41:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prowizje na stanowisku elektromechanika/elektryka są raczej rzadko spotykane i nie wiem do czego można by je odnieść. No i nie ma już tej oferty, więc pewnie się ktoś znalazł :) Aktualnie szukają technika serwisu elektroniki powszechnego użytku, pracownika biurowego i technika serwisu telefonów komórkowych. Wszystko oczywiście w Warszawie. Rozważam pracę w biurze u nich. Wymagania mają bardzo małe, bo trzeba mieć wykształcenie średnie lub wyższe techniczne,umieć obsługiwać komputer oraz znać pakiet Office.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Elwiko!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elwiko

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert