Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Elwiko

Pracowałeś w firmie Elwiko i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-01-15 15:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To całkiem niezła kasa na start w takim razie, smieciówka jak znam zycie nie trwa wiecznie, zwłaszcza, że rzad działa w tym kierunku.
zdjecie uzytkownika
gruby - 2014-01-25 10:41:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te 2000 zł, nawet netto, to w sumie dość niewiele, wziąwszy pod uwagę, że praca nie trwa przepisowe, kodeksowe 8 godz, tylko 10 i więcej - przynajmniej tego dowiedziałem się na spotkaniu (jak powiedziano - pracę zaczynamy o godz. 7, a kończymy o 17-18). Za pracę od świtu do nocy - trzeba odpowiednio wcześniej wstać, dojechać, zanim wróci się po pracy do domu, to naprawdę nie zostanie wiele czasu na nic innego, niż spanie. I tak przez cały tydzień, bo wspomnieli coś o pracy w soboty i niedziele, jeśli jest konieczność. A znając życie, to taka konieczność pewnie będzie.
No i mówią wprost, że jest to ciężka robota, na "świeżym" powietrzu dla ludzi z krzepą.
I takich szukają, młodych, silnych i aż samo ciśnie się na usta - głupich(?). W Warszawie, gdzie życie jest o wiele droższe, niż w innych rejonach Polski?
Jak ktoś lubi lub musi..., jego wybór.
Taki rodzaj fitnesu :)
Dzięki za informacje, pozdrawiam wszystkich ciężko pracujących, ale to raczej nie dla mnie (jak zapytałem z głupia-frant, z ciekawości, w Biedronce (tyle się mówi, że wykorzystują ludzi), ile zarabia u nich pracownik, to pani powiedziała mi, że ok. 1900 zł netto do 2100, jak są nadgodziny, na normalnej umowie o pracę. No i praca ma trochę inny charakter, raczej przyjemniejszy.
Chyba, że coś zełgała.
zdjecie uzytkownika
naj - 2014-01-25 22:36:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To juz zależy raczej od człowieka i jego wymagań, wielu pracuje za 1200 do reki, w Elwiko jest 2000, jak dla mnie spora róznica.
zdjecie uzytkownika
klop - 2014-02-05 19:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
mam cos do powiedzenia na temat tej firmy firma krzak i dziad naprawde traktowanie pracownika jako smiecia jesli ktos sie wychyli madrzejszy to zaraz jest sprowadzany do parteru nie ma mozliwosci wziecia zaliczki a ludzie sa w roznych sytuacjach ostatnio przyszedl mail do brygadzistow o nastepujacej tresci jesli ktos przyjdzie po zaliczke do kierownika to moze sie od razu rozliczac firma kompletnie nie przychylna pracownikowi wrecz przeciwnie stoi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do ludzi pracy praca ciezka kompletnie nie adekwatna do zarobkow jesli ktos ma stalowe nerwy i nie ma co robic niech sprobuje ale normalnym ludziom odradzam zdecydowanie omijajcie ta firme z daleka
zdjecie uzytkownika
Waldek - 2014-02-06 17:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem, czy warto oceniać Elwiko jedynie pod kątem braku zaliczek, to akurat jestem w stanie zrozumieć, może napiszcie jak jest z innymi sprawami.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-02-06 19:58:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ciężka robota ...za grosiki(usunięte przez administratora)Szykuje się kontrola PIP na metrze odwiedzą i ich mają cynk ponoć.
zdjecie uzytkownika
UFO.. - 2014-02-06 22:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuje tam.. i naprawde zarobki w stosunku do wykonywanej pracy a jeszcze jak na Warszawskie realia .. to są bardzo słabe.. i pomijając temat zaliczek.. coraz wiecej pracowników buntuje sie... a w delegacji masz kilka grosików wiecej... na rolke papieru starczy :/ pogratulowac kierownictwu i właścicielowi szacunku do ludzi i pracy :(
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-02-12 13:58:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idiotą to jest ten,który sobie w Elwiko nie poradził!Nie wszystko jest w tej firmie, tak źle...Są cienkie zarobki to fakt,praca ciężka to też fakt,kierownictwo też ma swoje za pazurami,brygadziści wymagają cudów od ludzi ale trzeba utrzymać jakoś rodziny...(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
nasa - 2014-02-12 18:08:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-02-12 13:58:04]:
za te pieniadze chcesz utrzymac rodzine to chyba na zupkach amino skoro tak piszesz to jestes po prostu (usunięte przez administratora) ktory pracuje za 10 zl a firma z Ciebie kosi dobre siano
zdjecie uzytkownika
roman - 2014-02-13 22:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czyli opinie o Elwiko jak widze są bardzo zróżnicowane, proponuje najpierw się zastanowić, czy rzeczywiście tak ciężko pracujecie i dajecie z siebie wszystko, bo jeśli tak to w końcu to docenią.
zdjecie uzytkownika
neptun - 2014-02-14 06:46:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)czy Ty przeczytales to co napisales czy byles pod dzialaniem jakiegos ziola jak pisales ta madra wypowiedz bo nie sadze bys to napisal bedac w pelni wladny swoich mysli
zdjecie uzytkownika
oberon - 2014-03-03 17:51:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ja miałem niestety styczność z tą firmą i owszem nikomu nic się nie chce bo za taką kasę można tylko przyjechać , usiąść i przeczekać do końca dnia bo na budowie metra bułgar machający miotłą dostaje więcej niż pracownik Elwiko (dostają 4 euro za godzinę wiem bo się pytałem )
zdjecie uzytkownika
wc-kraken - 2014-03-20 21:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
czytam i nie wiem czy smiac sie czy plakac... te ok 2000 zl na początek to nie tragedia... szału może nie ma ale bez przesady... zawsze mozna po jakims czasie negocjwac podwyzke.. a praca raz ciężej raz lżej.. jak w każdej innej... wiec przestancie płakac i uzalac sie.. jak sie tak nie podoba to poszukajcie roboty gdzie za siedzenie 8 godzin dadza Wam 5 tys. na dziendobry.. Powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
pracujący - 2014-04-22 15:42:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
rozumiem za i przeciw, sam szukałem kiedyś pracy, ale to co czytam to trochę przesada. Praca przy montażu schodów ruchomych jest bardzo specyficzna i trudna, to trzeba przyznać no i niestety często wyjazdowa - nie mam montaży non stop w miejscu zamieszkania. Ja pracuję od dawna i jestem zadowolony, zaaklimatyzowałem się. Jest niełatwo, ale większość nowych osób długo nie zagrzewa miejsca, bo najzwyczajniej nie chce im się uczciwie pracować. A czy ktoś wspomniał ile pracodawca miał problemów z młodymi pracownikami? Jak były podejrzenia (nie wyssane z palca) o picie i narkotyki? I co wtedy ma zrobić waszym zdaniem? Co do delegacji - ktoś o tym pisała - są stawki ustawowe i tyle. Jeśli bez doświadczenia - a tak jest w większości przypadków - chcecie od razu kilka tysięcy, to gratuluję. Też bym chciał, ale do tego trzeba dojść.
No i pamiętajcie, że to Elwiko od schodów ruchomych to inna firma i inna specyfika pracy niż ZU-H Elwiko. No i jest inny właściciel. Nie oczerniajcie firmy jeśli nie wiecie nawet, gdzie pracowaliście...
zdjecie uzytkownika
szaza - 2014-04-29 16:26:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się w zupełności z @pracujący. Jeżeli przychodzi się z myślą o uczciwej pracy do Elwiko to wtedy człowiek czuje się tu dobrze
zdjecie uzytkownika
Samo zło - 2014-07-17 23:02:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w tej firmie ma ona szeroki zakres działania i czytając wszystkie opinie stwierdzam że jedynie narzekają ludzie pracujący u pana(usunięte przez administratora) Firma jest rozwijana przez pana (usunięte przez administratora) .w mojej ocenie słabo,albo ze względów zatrudniania nieodpowiednich ludzi na stanowiskach decyzyjnych albo zwyczajnie bo jest zarejestrowana i działa w Polsce gdzie jak wiemy łatwo to tylko można urzec i to też nie zawsze,ale nie o tym tu i teraz.Jednym zdaniem firma taka sobie ot jest i już,wymagająca daje możliwości poznania wielu ciekawych urządzeń płaca i sama praca jak to w Polsce poniżej godności ludzkiej a traktowanie przez dyrekcje firmy pracowników typu,,jesteście świetni cieszymy się,,i macie tu bonus poklepus standard,wiec jak ktoś lubi wyzwania nie pęka jak guma to na przetrzymanie jakiej katastrofy życiowej można spróbować albo jak się jest sprawnym emerytem co ma odchowane dzieci i wszystko w poważaniu tez fajnie a jak jesteś młody to nabierz doświadczenia i unikaj jak ognia to by było na tyle w dużym skrócie.
zdjecie uzytkownika
zyzio - 2014-10-16 10:01:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klop - 2014-02-05 19:14:23]:
Teraz sobie żartujesz, w tej branży nie pracuje się za 1200 zł a poza ty na umowie u nich jest podstawa a reszta po biurkiem
zdjecie uzytkownika
brown - 2014-10-21 03:26:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zyzio - 2014-10-16 10:01:50]:
a mówisz to z perspektywy obecnego pracownika czy takie informacje tylko zasłyszałeś? bo ja z kolei słyszałem , że w Elwiko akurat praca jest dość pożądana przez ewentualnych przyszłych pracowników. Także ile osób tyle też jest opinii na temat tej firmy. Co do kasy to oczywiście... zawsze ma się ochotę na więcej
zdjecie uzytkownika
pelneautatowaruliczarkidopieniedzy - 2014-10-30 17:18:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mozna zlapac BARDZO PODSTAWOWY zakres umiejetnosci, bo wiedzy zadnej (bo i od kogo napewno nie od kierownictwa, umieja tylko klepac po plecach ewentualnie obrabiac d..e za plecami). Czesc kasy spod stolu, brakuje ORGANIZACJI i osob decyzyjnych. Wlasciciel Mariusz D albo nie wie albo nie chce wiedziec co sie dzieje w firmie, kierownictwo pana firmy ma najwyzej kompetencje pomocnika przy montazu, obslugiwac starego kompa z pakietem office to juz kazdy potrafi. Pracowalem ok 3lat ale chyba nie zaluje i moze polecam.
Ps. z tym kierownictwem wiadomo kogo sie tyczy Napoleona ze Szczecina:) pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
waniliowy stefan - 2014-11-05 14:21:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to dobrze świadczy jeśli poprzedni ktoś to opinię dodał pracował 3 lata. to znaczy że w firmie nie jest źle i warto się zatrudnić. taki staż jest świetną rekomendacją firmy. a wiecie na jakie stanowiska można się teraz załapać i na jakich warunkach umowowych i finansowych? każda rzetelna opinia będzie na wagę złota dla mnie
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-11-07 15:42:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nawet spoko nie najgorzej
zdjecie uzytkownika
wc-kraken - 2014-11-16 11:04:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [waniliowy stefan - 2014-11-05 14:21:26]:
przyjąć sie pewnie teraz można jako monter urządzeń dzwignicowych... pewnie bedą potrzebowali jeszcze kilka osób... byle by były konkretne i chciały pracować... a nie jak część tu narzekających... a umowe i warunki finansowe ustalasz na spotkaniu... na początek napewno kokosów miał nie bedziesz... ale jak sie postarasz i udowodnisz że dajesz sobie rade to myśle że bedziesz zadowolony i z pracy i z zarobków.. pozdro ;)
zdjecie uzytkownika
Maniek - 2014-11-16 12:50:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma...solidna,płaci na czas.Pracuje ponad dwa lata i nie narzekam,choć wiadomo chciało by się jeszcze lepiej zarabiać!Szefostwo od szefa po kierownika i brygadzistów normalne bez problemów urlopy i rozumiejące życie .Praca ciężka ale satysfakcjonująca bo miło przejechać się po schodach ,które złożyłeś i działają bez problemu.Większość negatywnych opinii piszą pracownicy zwolnieni za używki!!!Ogólnie polecam firme i polecam dostanie się pod skrzydła Kier.Bujaka bo ma wiedzę ,którą możesz wchłonąć i rozwijać się dalej!
zdjecie uzytkownika
ropuch - 2014-11-19 20:05:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kilka powyższych opinii napisały zapewne osoby "zarządzające"....
Prawdy o tej firmie i o warunkach pracy w niej zapewne mało kto ze zwykłych pracowników jest do końca w stanie napisać, gdyż w firmie panuje tzw. zmowa milczenia...
ELWIKO to firma rodzinna, która lawiruje doskonale w wykorzystywaniu wszelkich luk prawnych, skarbowych i nagminnym łamaniu praw pracowniczych.
ELWIKO w pewnym sensie to taka "spółeczka mateczka", którą tworzy i na którą pracuje kilka firemek, co umożliwia niezłe kombinowanie w unikaniu płacenia podatków.
Zatrudniając się w ELWIKO tak naprawdę nie wiesz gdzie będziesz pracował.

Zatrudnia się tu na najniższej krajowej, płaci resztę "pod stołem", nie ma żadnej siatki płac, dobre płace mają pupilki i kolesie, praktycznie żadnych podwyżek, obecnie coraz częściej oferuje zatrudnienie na umowy cywilnoprawne. W firmie pracuje sporo emerytów prawdopodobnie na czarno.

Pracownicy Ci, którzy coś umieją i wiedzą są nagminnie obarczani nadmiernymi obowiązkami, gdyż firma stała się prawie monopolistą na rynku usług i przejmuje coraz większą ilość firm i urządzeń do obsługi, a nie zatrudnia wykwalifikowanych pracowników.


Żadnej etyki w biznesie, ceny dla klientów z sufitu, dość mocno zawyżane.


Odradzam pracę. Szukajcie uczciwych pracodawców.

cdn
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-11-19 21:26:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co powiecie na temat panów (usunięte przez administratora) Kto jaki jest i pod czyją opiekę trafić ? co potrafią i jak z ludźmi współpracują?
proszę i info .

Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elwiko
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x