brak logo

Drogowiec.PL Sp zo.o.

Kielce

Opinie o Drogowiec.PL Sp zo.o.

ja też tam chcę 2016-05-04 18:04:42
Z tego co czytam to Wiesław prawdę pisze. Masz 8€ na rękę, robią z tego co wiem od kolegi po 12godzin, czasem po 10. 12 x 8= 96€, robią tak od pon do piątku, sobota 8, ndz wolne. 6-18 i 18-6, nocki mozna już w ndz zacząć od 22-6. Jakby w ndz na nocke nie przyjsc to 2260€ za miesiąc, to źle? co innego robić jakby w pracy być 8 godzin?
Roman 2016-05-16 13:30:49
Pracowałem tam i zarabialem max 1300 skąd się wzięło 2000 tego nie wiem i nigdy tyle nie zarobilem
*** 2016-05-30 19:27:41
A tu co taka cisza na forum?! Nikt się nie czepia, że trzeba było zasuwać w Boże Ciało, żadnych wrzutów, nic...?
1
ja 2016-05-31 17:17:25
Kto chciał to pracował. Zawsze jest alternatywa
*** 2016-06-07 09:50:15
Pozwól, że poprawię: "Kto nie chciał, ten nie pracował". I tak zaskoczony jestem - moja mała prowokacja się nie udała :)
latos 2016-06-12 13:55:58
podobno drogowiec wypłaca zaległe urlopy wiecie coś na ten temat? prosiłbym o odpowiedz bo ja mam za 4 lata do odbioru
Eden 2016-06-13 15:57:16
Tak wiemy coś na ten temat i informujemy że 23.06.2016r zostanie wydany wyrok przeciwko Panu B odnośnie urlopów
W końcu sprawiedliwość go dosięgnie
goscinny 2016-06-19 19:43:45
Trochę mi się nie chce wierzyć by ta firma wypłaciła co koolwiek komu koolwiek
Pracownik 2016-07-08 13:01:11
Napisz co robiłeś. Tokarze zarabiają ponad 2000 za cały miesiąc, na kuźni jeżeli jest dobry miesiąc to spokojnie zarobią 1600 euro. Wypłaty zawsze w terminie.
Pracownik 2016-07-09 22:33:18
A gdzie dają pieniądze za leżenie w domu. W Polsce będziesz zasuwał za 1400-1600 zł, na umowę-zlecenie, a jak się głupio odezwiesz, to wylecisz bez pieniędzy za przepracowany miesiąc. Tutaj naliczają zgodnie z tym co przepracujesz, opłacają ZUS, mieszkanie, środki czystości, wyposażenie mieszkań, nic cię nie obchodzi. Na słynnych "niemieckich warunkach" nigdy nie zarobisz tyle co w Drogowcu. Ludzie, którzy poodchodzili do niemieckich firm, wracają po kolei, bo po odliczeniu wszystkich opłat i przy takiej ilości godzin ledwo mogą coś odłożyć. Co do pracy 31 dni,kto chce ten pracuje, kto nie chce nie pracuje. Pracownicy sami chcą pracować dłużej, bo po to przyjechali, zarabiać pieniądze. Nikt nie przyjechał siedzieć na kwaterze.
1
Nowy 2016-08-01 10:43:58
Podobno już mają nowe umowy na kontrakty , o zrzekaniu się podatku i rodzinnego na ich konto...wiecie coś o tym?
Pracownik 2016-08-24 00:21:39
Po pierwsze nie mozesz zrzec się zasiłku rodzinnego, możesz co najwyżej go nie pobrać, tak jak w Polsce. Po drugie nie mozna zrzec się zwrotu podatku. Po trzecie nie ma takich aneksów w nowych i starych umowach, ktoś jak zwykle puscił bujdę, łykneli ci co wogóle nie mają pojecia o przepisach. Tak na marginesie w Drogowcu to firma płaci twój podatek, a nie jak wszędzie indziej ty sam go sobie płacisz. Wszyscy spinają się o zwrot podatku, którego defacto nie płacą, bo gdyby sami go płacili to trzymali by swoje płace na niskim poziomie i problem zwrotu sam by sie rozwiązał. Pozdro
normalny 2016-08-24 16:35:27
ludzie 1300 e na eksporcie szanujcie sie troche ,co wy za głupoty piszecie ,jedzenie 200 e plus zjazdy 100 zostaje 4000 zł i praca na akord.
Gość 2016-08-31 12:22:20
to w końcu ile zarabiają operatorzy cnc w tej firmie na kontrakcie w niemczech ? 1300e to malo na takim stanowisku w Polsce w lepszej firmie tyle się zarobi na takim stanowisku
Brawurowy 2016-09-15 21:06:29
Mi zaproponowali prace jako operator- programista CNC. 8 euro za godzinę netto, praca po 10 godzin , brak urlopu, umowa na 33 miesiące. Pracował tam ktoś ile zostaje, na rekę po opłaceniu jedzenia itp.?
Pracownik 2016-09-15 22:11:49
Zależy ile wydajesz na jedzenie, czy dużo przywozisz z domu (jest dużo taniej i lepsze jedzenie), jesteś palący czy nie i czy lubisz zabalować w weekend. Przy normalnym gospodarowaniu ok. 250 euro na utrzymanie to maks. Więc zależy ile godzin pracujesz powinno zostać ci spokojnie 1700-1900 euro
Brawurowy 2016-09-16 13:58:13
A jak wygląda wynajęcie tych domków, w ilu tam się mieszka w 10, 20, czy płaci się za wodę i prąd. Każdy ma tam swoje łóżko, czy może wygląda to np tak że jeden przychodzi z nocki i kładzie się spać w miejsce tego co idzie na rano? Ciężko tam się dowiedzieć czegoś trzeba ciągnąć za język, to mnie właśni martwi i te 33 miesiące pracy i nie można zrezygnować i do tego 6 tygodni pracy w ich firmie w Kielcach. Niby dają umowe o prace a nie ma urlopu, nie płacą dodatkowo za nadgodziny, czy nocka czy praca w sobotę 8 euro. Chyba zrezygnuje, jak by to było z 6 miesięcy to co innego a nie prawie 3 lata.
Brawurowy 2016-09-16 14:04:26
Pracownik 2016-09-15 22:11:49
Te 1700-1900 euro to chyba za pracę 10-12 godzin, 7 dni w tygodniu. Ja nie pale i nie imprezuje za bardzo wolę się wyspać jak pracuje. Bez urlopu i odpoczynku chociaż praca może nie fizyczna to psychicznie można się wykończyć przez 2,5 roku.
Pracownik 2016-09-18 11:52:51
Przy stawce 8 euro na godzine sam sobie przelicz ile trzeba pracować. Czas pracy jest zależny od ciebie, nikt cie nie może zmusić do pracy 12h. Na urlop jeździ się srednio co 6-8 tyg na 1 lub 2 tyg zależnie od potrzeb. Wszystko trzeba ustalać indywidualnie.
1
Pracownik 2016-09-18 12:00:47
Wynajmowane są całe kamienice, więc liczba osób zależna jest od wielkości kamienicy. Pokoje są 2 lub 3 osobowe (czasem pojedyncze). Każdy ma własne łózko, szafkę lub więcej, zależy od organizacji mieszkańców, czy umieją się ze sobą dogadać. Umowa jest na 3 lata, ale to nie jest tak że, nie można z niej zrezygnować. Zawsze możesz ją rozwiązać, okres wypowiedzenia wynosi 2 tyg.
1
Kontra 2016-09-18 12:10:18
Z tego co mi wiadomo to ten pracownik był taki ambitny, że został zwolniony za niewywiązywanie się ze swoich obowiązków, a jego "praca" pozostawiała wiele do życzenia. Najwięsze żale do tej firmy mają ci którzy zostali zwolnieni za pijaństwo, partolenie swojej pracy lub jawne nic nierobienie. W każdej innej firmie zostali by dawno zwolnieni dyscyplinarnie, a tutaj kiedy dano im więcej niż jedną szanse to wyrażają wielkie oburzenie, jak mozna zwolnic "starego pracownika, ktory tyle zrobił dla firmy". Ciągle kogoś potrzebują, bo znaleźć kogoś, kto może wytrzymać więcej niż dwa dni pod rząd, żeby nie przyjść sponiewieranym do pracy graniczy z niemożliwym. Przecież to jego świete prawo. Żałosne.
1
Brawurowy 2016-09-18 19:55:04
To może niech nie biorą byle kogo, po za tym 'Pracownik' sobie chwali tam prace. Mi powiedzieli że urlopu nie ma, to jak można zjeżdżać do domu na tydzień lub dwa. Za urlop płacą, jest wbity w ta stawkę 8 euro. Pracowałem już w kilku firmach i ja się nie dziwie że komuś sie nie chce robić, jak pracodawca cię straszy zwolnieniem jak nie będziesz przychodził w soboty za darmo za najniższą stawke na zleceniu. Już mi bokiem to wszystko wychodzi, człowiek [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 2 lata żeby dostać umowe o prace, a tu nagle przychodzi synuś kierownika i dostaje z miejsca [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z takim krajem i ludźmi.
2
Brawurowy 2016-09-18 19:58:47
Mi powiedzieli że nie mogę rozwiązać umowy, jak rozwiąże będe płacił jakąś kare. Co to za umowa o pracę i dodatkowo jeszcze praca w ich firmie przez 6 tygodni w czasie trwania umowy.
Pracownik 2016-09-18 20:29:35
Sam pracuje już w tej firmie kilka lat, zawsze kiedy pracownik chciał zjechać na własne życzenie nigdy nie było z tym zadnego problemu (co najwyżej kilka dni przesunięcia żeby produkcja mogł działać normalnie), wypowiedzenie z zachowaniem okresu wypowiedzenia, wypowiedzenie za porozumieniem stron, nigdy nie było problemu. Sam mam nową umowę i dalej nie ma zapisów o karze, koniecznosci ciągnięcia jej do końca lub tym podobnych. Z kim ty wogóle rozmawiałeś na temat tej umowy? Zupełnie jakby inna firma. Umowa jest normalna, bez żadnych kruczków, zrzeczeń, zobowiązań. Tak jak w każdej innej firmie. Co do stawki to bierz pod uwagę, że nie obchodzi cię cały socjal i inne tym podobne wydatki, tylko wyżywienie. Co z tego, że w innej firmie dostaniesz dodatek za noc czy sobotę, jak rzadko kiedy bedziesz w tę noc czy sobotę pracował, opłacisz sobie mieszkanie, transport. Dużo ludzi wróciło z takich właśnie warunków, na kontrakcie możesz się popytać, nie musisz wierzyć w to co ja piszę. Bierz pod uwagę całokształt i liczbę godzin. Nawet w niemieckiej firmie nie ma mozliwości takich zarobków na czysto, wiem co mówię. I co najważniejsze firma jest wypłacalna. Nawet kiedy zamykano kontrakty i kontrahent nie wypłacał firmie pieniędzy, pracownicy zawsze mieli wypłacone swoje pensje co do centa.
1
Brawurowy 2016-09-18 21:07:24
Nie mam jeszcze umowy. Mają być 2 umowy niemiecka i Polska, tak mi tłumaczyła ta babka, dlatego jestem sceptycznie nastawiony. Ludzie tu pisali że im nie płacili za urlopy. Jak się zapytałem o te negatywne opinie, to powiedziała że mieli wcześniej problemy. Zjazdy mówiła że są na święta a jak chcesz wcześniej to na własny koszt. Rozmawiamy o firmie Drogowiec.pl na Sienna 2 Kielce.
Brawurowy 2016-09-19 07:42:54
Ha dobre, wiedza jak zadbac o pracownika, pracowales tam. Mam wrazenien ze pozytywne opini sa od dobrze oplaconych pracownkow firmy drogowiec.
Brawurowy 2016-09-19 12:37:35
Ja jeszcze nie czytałem umowy, nie mam żadnych pretensji. Po prostu chcę się dowiedzieć czegoś od kogoś kto tam pracował. Wstępnie wiem tylko tyle że urlopy są wbite w pensje czyli 8 euro. Zjazdy i wyżywienie na własny koszt i praca po 10 godzin. Jedzie ktoś tam w ogóle w listopadzie?
Brawurowy 2016-09-19 12:37:49
Ja jeszcze nie czytałem umowy, nie mam żadnych pretensji. Po prostu chcę się dowiedzieć czegoś od kogoś kto tam pracował. Wstępnie wiem tylko tyle że urlopy są wbite w pensje czyli 8 euro. Zjazdy i wyżywienie na własny koszt i praca po 10 godzin. Jedzie ktoś tam w ogóle w listopadzie?
Ambitny 2016-09-19 16:39:59
Widać że tutaj nie próżnują i usuwają wpisy prawdziwe o Panu B
Przypominamy że przeciwko Panu B toczą się postępowania w Sądzie
Pan B ratuje się jak może i wynajął już dwóch prawników bo jeden nie wydala z Kielc więc wynajął drugiego z Warszawy i straszy ambitnego byłego pracownika.
Panie B sprawiedliwość jest już bardzo blisko

1
Mariusz 2016-09-22 11:43:07
gdzie konkretnie w niemczech w ktorych miejscowosciach oferuje prace drogowiec???
Zadowolony że go tam nie ma 2016-09-28 12:37:09
Pozdrowienia dla kolegów tokarzy z Graven. Dalej kierownikiem jest ten komunistyczny beton, który zwalnia bez powodu, jak brak koszuli :). Nic dziwnego, ze wywali go ze wszystkich poprzednich stanowisk. Ciekawe jaką miał protekcje, że w tej firmie ktoś go zatrudnił. Mam nadzieje, że pracownicy juz sie zbuntowali, tak jak w przypadku brata pana B. Pozdro
1
Joseph 2016-10-03 21:01:31
Pracowałem w firmie Drogowiec jako tokarz na kontrakcie w Niemczech(Weimunster). Norma na każdej maszynie w chuj wysoka. Dla początkujących jest naprawdę ciężko wyrobić normę, zwłaszcza jak kierownik przerzuca z jednej maszyny na drugą. Szkolenie trwa godzinę, max dwie i musisz już wszystko umieć. Po za tym atmosfera wśród Polaków w większości nerwowa(zamiast pomóc potrafią podstawić świnię. Powinni udać się do dobrego psychiatry by polecił lek na chorobę "kontraktową" Xd). Co do kwater zależy od utrzymywania czystości przez pracowników(wielu potrafi zwracać uwagę a sam nawet nie potrafi spuścić wody w łazience). Kierownik były komunista który ma pracowników za zero. Dużo się mądrzy, poniża nie mając zero pojęcia o pracy jako tokarz/operator CNC. Ogólnie nie polecam pracy jako tokarz/operator CNC na kontrakcie w Niemczech w firmie Drogowiec. Pozdrowienia dla chłopaków z Laubuseschbach :)
golab 2016-10-16 17:09:30
Gdzie można składać pozwy przeciwko firmue Drogowiec o zaległe urlopy .Piszcie gdzie można skladac.Teraz wciskają ludziom ze urlop jest w stawce i dalej nie placa. jak widać inteligentni ludzie tam pracują a p.B .... Chodzi od sądu do sądu i się z tego tlumaczy
okon 2016-10-16 19:18:41
Możesz iść do pansrwowej inspekcji pracy z e świadectwem i powiedzieć że nie wyplacili Ci urlopu za okres na świadectwie a oni zrobią resztę. Ja tak odzyskalem z innej firmy i tej też.
gorol 2016-10-18 19:53:20
Kiedys pracowałem w Weimunster i nie wypłacano mi za urlop, miałem urlopy bezpłatne i z tego co wiem tak jest dalej a pracownikom tłumaczy się ze urlop jest w stawce. Pozdrowienia dla chłopaków za inteligencje.
dgh 2016-10-19 15:55:59
Kiedy wyjeżdzasz na urlop podpisujesz wniosek na którym wyraxnie pisze jaki to urlop (bezpłatny, rozlicznay w ramach nadgodzin itp.), a w umowie jest wyraźnie opisane jak wygląda sprawa urlopu, co jest zawarte w stawce itp. Jeżeli najpierw podpisujesz i się zgadzasz, a potem twierdzisz, że jednak przeczytałeś, ale nie zrozumiałeś to tobie trzeba gratulować inteligencji.
4
Łasuch na Pana B 2016-10-21 13:16:16
Najpierw udaj się do Inspekcji Pracy o ile jeszcze pracujesz. Jak dostaniesz opinie że ci się należy jak przeprowadzą kontrolę to kieruj sprawę od razu do Sądu w Kielcach wydział Pracy. Wynajmij adwokata a on już za Ciebie wszystko zrobi. Oczywiście mam dwie opcje co do adwokata.
1. Sam wynajmujesz adwokata na swój koszt
2. Dostajesz adwokata z urzędu jeśli Cię nie stać przy spełnieniu warunków pewnych.
Uzbrój się w cierpliwość bo to długo trwa i oczekuj jak nasz jeden kolega który się z nim dalej Sądzi od 2011r w końcu udowodni że Pan B oszukuje w pewnych kwestiach np. odnośnie urlopu itd. Pan B w Sądzie robi wszystko by nie przegrać z byłym pracownikiem bo to przecież byłby wstyd ale sprawiedliwość go dosięgnie i tu zostaniecie o tym fakcie poinformowani. Jeżeli będzie taka możliwość to ponoć poda to do publicznej wiadomości po uzgodnieniu z prawnikami
3
welon 2016-11-04 19:13:32
dajcie spokój dziadkowi
Kontra 2016-11-05 19:05:32
Nie, ale znam sprawę. Pochwal sie imieniem tego "ambitnego pracownika" na forum, to każdy bedzie wiedział o kogo chodzi, gdzie i jak pracował.
Kontra 2016-11-05 19:10:48
Przeczytałem twoje wcześniejsze posty, i widzę, że piszesz o kimś innym. Tutaj muszę się z tobą zgodzić. Sam byłem świadkiem, jak wywalił chłopaka, bo ten nie chciał chodzić w koszuli, bo przy maszynie był ukrop. Tutaj muszę ci przyznać rację. Brak jakiejkolwiek elementarnej wiedzy i ZERO szacunku dla pracownika.
Josef Fuck Kolonko pisze jak jest 2016-11-06 10:12:06
No raczej bez imion. Napisz co masz na myśli pisząc "ambitny pracownik" i kiedy go odpalił do polski to będę widział o kogo chodzi. No i z którego zakładu. Co do starego to wygląda to tak jakby wywalanie ludzi sprawiało mu niesamowitą przyjemność. Czyli jak kogoś nie wywali to chodzi chory. Wiesz tak jak sadysta jak kogoś maltretuje to toczy pianę z podniecenia. Tutaj jest to samo podczas wywalania ludzi. Ewidentnie z psychiką coś nie tak. Zresztą w Kielcach widza ilu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i za co. Ilu ludzi niepotrzebnie skrzywdził. W Graven chwalą sobie majstrów bo zachowują się w miarę ok. Też bym tam może jeszcze popracował ale nie w takiej atmosferze gdzie nawet Niemcy dziwnie na to wszytko patrzą. Wstyd.
Josef Fuck Kolonko pisze jak jest
4
Josef Fuck Kolonko pisze jak jest 2016-11-06 11:07:33
Podsumowując kolego. Gdyby kierownikiem był ktoś na poziomie młodszego z którym da się porozmawiać na poziomie sytuacja byłaby inna. Majstrowie są okey. Stary żeby zaznaczyć swoją obecność urządza sobie zabawę w spuszczanie ludzi do kraju, psując atmosferę oraz wizerunek Drogowca. Gdyby ludzie mniej się wzajemnie podpieprzali też byłoby inaczej. Tyle w temacie.
Josef Fuck Kolonko pisze jak jest
1
Josef Fuck Kolonko pisze jak jest 2016-11-06 11:22:08
No wspomnę jeszcze o znajomościach. Osoby uprzywilejowane są nie do ruszenia choćby nie wiem co im się przytrafiło. O kim piszę to każdy będący w temacie będzie wiedział więc oszczędzę szczegółów.
Josef Fuck Kolonko pisze jak jest
1
Kontra 2016-11-06 20:47:20
Jak już wcześniej napisałem, masz całkowitą rację. Pracownicy zwalniani są bez konkretnego powodu, a uprzywilejowani mogą nawet na gazie przyjść do pracy i nikt tego nie widzi. Sam byłem świadkiem. Zresztą widać to takze po zarobkach - ile ktoś pracuje i przy jakim detalu, a jaką pobiera wypłatę. Tak jak napisałeś, jedynym sensownym wyjściem jest strajk, tak jak to miało już miejsce w przeszłości. Ale stary dlatego regularnie ludzi zwalnia, żeby reszta się bała. Ze starej gwardii zostało już nieduzo pracowników, a młodzi się boją, za krótko pracują. Zresztą sam powiedział, że w razie jego zwolnienia, sam na dno nie poleci. Co do kontaktów ze stroną niemiecką, to nawet z nim nie chcą rozmawiać, bo nie ma on pojecia co sie dzieje na zakładzie (jednym i drugim), a poza tym nie umie wogóle niemieckiego, choć chwali się że pracował na kuźni w niemczech (chyba, że korzystał z usług tłumacza). Za kontakt ze stroną niemiecką odpowiada pracownik, który do niedawna pracował na maszynach i nauczył się języka lepiej niż "kierownik" z takim doświadczeniem. Tyle w temacie.
1
Nołnajme 2016-11-07 03:37:39
Młody ,,okularnik (zW2)" nazwany przez Księcia ,,gowniarzem", straszony zwolnieniem dyscyplinarnym za brak okularów podczas pomiarów!!! sam się ,,zwolnił" Z tego co mi wiadomo to czeka na upadek Ksiecia xD Ksieciunio jot z tego co mi wiadomo może spuścić jak narazie dyscyplinarnie tylko klocka w klopie xD Chłopaki wybaczcie mu może po prostu zazdrości nam ze jesteśmy młodzi
2
Nołnajme 2016-11-07 03:46:29
Nie dopisało się:/ Pozdrawiam famylyje z kontraktu namber 2 i Księcia jot<3
2
Graven 2016-11-10 05:34:58
Każdy piszący ma trochę racji. Praca jest na akord za 8 euro na godzinę. Jak dla osób które nie robiły na maszynach jest ok dla pracowników z doświadczeniem za mało. Zarobki są różne zależy ile jest pracy ale ostatnio 1700-2000 średnio. Największy minus praca w Polsce tzw odrobka za parę zl. Większość kwater ok tylko dużo ludzi. Kierownik często przegina i jak ktoś mu popadnie to wywali z roboty ale tak jest u chyba Wszystkich prywaciarzy. Sama praca ok niektóre normy bardzo wysokie ale po paru dniach da się wyrobić. Za mieszkanie i dojazdy się nie płaci a urlopy są bezpłatne. Na start dałbym 7/10 a dla pracownika z doswiadczeniem 4/10
3
michał 2016-11-28 21:33:49
To ta firma jeszcze istnieje myślałem że już dawno nie po nie płaceniach urlopów i samych bezpłatnych ażdziwne od czego jest ten PIS prawo i sprawiedliwość nie bardzo rozumiane prawo do oszustw chyba
dgh 2016-11-29 00:35:11
Tu przynajmniej urlop jest w stawce, w innej firmie albo jest albo nie ma, zazwyczaj umowa o dzieło albo własna działalność, a tutaj suma sumarum i tak na rekę wychodzi dużo więcej, niż urlop płacony byłby osobno. Tak na marginesie, ciekawe jak sobie wyobrażasz płatny urlop w systemie akordowym: 8, 10, 12 czy 24 godziny? Norma z jakiego stanowiska? Taka uwaga. Pozdro
2
Guzy 2016-12-06 07:38:47
Jak może być urlop w stawce zastanow się przecież to niezgodne z prawem tak możesz tłumaczyć tylko ciemniakowi
Zostaw swoją opinię o Drogowiec.PL Sp zo.o. - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drogowiec.PL Sp zo.o.