brak logo

Drogowiec.PL Sp zo.o.

Kielce

Opinie o Drogowiec.PL Sp zo.o.

dolce 2017-01-22 10:48
zgadzam sie z prawda patrz kodeks pracy
reee 2017-01-22 11:02
teraz ja wam napisze widze tu opinie ludzi pracujacych na kontraktach nie moga narzekac maja dobra kase niejednokrtotnie jada tam ludzie bez przygotowania ucza sie i zarabiaja dobre jak na Polskie warunki pieniadze wiec nie przeszadzajcie ze jakas odrobka w firmie mamie wam zaszkodzi tez nie za darmo zachowujecie sie tam jak na wczasach a zarabiacie wiecej niz ludzie zatrudnieni tam na stale glownie chodzi o zaklad mame praca bardzo ciezka stresujaca zarobki mizerne okropnie ale coraz wiecej ludzi odchodzi mlodych nie ma a ukraincy sa no ale tylko sa pozdrowienia
1
dgh 2017-01-25 23:03
Ani ja, ani ty nie jestesmy głosem wiekszosci pracowników. Obaj wypowiadamy się wyłącznie we własnym imieniu i przedstawiamy swój własny punkt widzenia. To po pierwsze. Po drugie moje wczesniejsze wypowiedzi dotyczą firmy ogólnie, panujących zasad itp. nie konkretnego kontraktu zagranicznego. Co do obiektywizmu to raczej ty odnosisz się do całej firmy na podstawie doswiadczeń z jednego kontraktu, a raczej z współpracy z jego kierownikiem. Przytaczasz przykłady tylko z jednego kontraktu. Oceniasz całą firmę przez pryzmat jednego kontraktu, który ma tego pecha kto jest jego kierownikiem.
1
Joseph Fuck Kolonko 2017-01-26 20:08
Cytuję "który ma tego pecha kto jest jego kierownikiem." Właśnie o to mi chodzi. Kontrakt jest zły przez kierownika który będąc niesamowitym cha..em, bez powodu gnębi ludzi którzy poświęcają swoje rodziny i pracują 1000 km od domu. Jego rola sprowadza się do znalezienia pretekstu do tego aby kogoś ośmieszyć naubliżać a najlepiej wyj..bać z kontraktu. Jakim prostakiem trzeba być żeby wyzywać pracownika w obecności innych. Robi to perfidnie wykorzystując odrobinę władzy którą posiada. Jeżeli kiedyś miał jakąś działalność gospodarczą a może jeszcze pracowników których tak traktował, to nie dziwię się ze wszystko jebło. Oprócz bhp na którym się koncentruje nic nie wnosi pozytywnego. Praca lepiej idzie jak go nie ma bo ludzie przynajmniej dodatkowo się nie stresują. No chyba że coś się zmieniło.
1
putttinnnnn 2017-01-26 20:29
a tu takie pytanko czy mozna w polsce pracowac na 2umowy w jednej firmie hihihi i miec lacznie 360 godzin i wiecej miesiecznie to jest to na szcescie juz nie dlugo hahaha A odpowiedz brzmi mozna
ree 2017-01-26 23:24
Jesli nie odpowiada ci liczba godzin to pracuj w Polsce 168 godzin na umowe zlecenie bez ubezpieczenia i zrób miejsce dla kogoś, kto chce pracować i tej pracy potrzebuje, a ty zrób sobie wakacje. Albo załóż własną firmę, gdzie bedziesz płacił pracownikowi 200 zł/h to wtedy i 40 godzin miesiecznie wystarczy.
1
dgh 2017-01-26 23:29
Powtarzam raz jeszcze: w przypadku tego kierownika masz zupełną rację, nigdzie nie powiedziałem że się mylisz. To stary komunista i tego nie zmienisz. Zresztą jako człowiek nie jest wcale lepszy. Zgadzam sie z twoja opinią na jego temat w zupełności. Najlepsze co może zrobić to odejśc z tego kontraktu, ale obaj wiemy, że tak się nie stanie. Ale mówimy tutaj o jednym kontrakcie. Na pozostałych kierownicy są ok.
1
alikbaba 2017-01-27 21:12
tylko tyle ze te czasy sie koncza pracy potrzebuje kazdy w godziwych warunkach a status pracy okresla pewien kodeks 1pracy 2etyki ktory tak pieknie wywieszony jest a dotyczy wszystkich i polakow i obcokrajowcow no moge sie mylic hahaha pozdrowionka dla madrych tego swiata
dgh 2017-01-27 22:44
Pracuje w tej firmie prawie 6 lat, niektórzy moi koledzy prawie 16. Wypłata zawsze jest na czas, ubezpieczenie opłacone, pit zawsze w porzadku, umowa w porzadku, akceptowana przez urzedy niemiecki, nie ma żadnego problemu ze swiadczeniami, polskimi i zagranicznymi, ze zwrotem podatku tez nie ma problemu, zwrot kosztów przejazdu na swieta i pracę w Polsce, opłacone mieszkanie i jego wyposazenie. Firma była wielokrotnie kontrolowana przez ZUS i UP, sam byłem swiadkiem kontroli przez niemiecki urzad celny, gdzie kontrolowane były wszystkie kontrakty jednoczesnie jak sie później okazało i wszystko było i jest w porzadku. Wiec co takiego tutaj uwłacza etyce pracy i pracownikowi? Chyba tylko to, ze nie mogą pić w pracy. Z tego co obserwuje na swoim kontrakcie, jest to główny powód narzekań nowych pracowników.
alikbaba 2017-01-27 22:56
witam nie dotyczy pracownikow kontraktowych pozdrawiam
mistrz pateli 2017-01-27 23:00
niektorzy maja i50zl brutto szacun niestety dzieki tym co maja13ulala
albert 2017-02-05 20:20
ja też pracowałem tam przed 7 laty zarobki były słabe same bezpłatne i brak urlopu wypoczynkowego czy jest tak dalej, czy nie??? podobno niby jeszcze trzeba coś odrabiać w drukarni a ja też musze jak mieszkam poza Kielcami i wolałbym pobyc z rodzina a nie nosić jakieś ulotki jak ktoś tam pisał na forum przecież jak jestem tokarzem to nie drukarzem coś tu nie gra chyba
1
dgh 2017-02-05 23:07
Zarobki na pzoiomie ok. 2000 euro miesiecznie to dla ciebie słabo? Pracuj sobie dalej tam gdzie pracujesz, tutaj sie zmarnujesz, bedziesz za drobne na dziadka zasuwał.
1
jagiełło 2017-02-07 11:17
ja jak pracowałem to max był 1300 wiec nie wiem skad bierze się 2000 majster miał około 1600 wiec o 2000 tys możesz marzyc w snach pozdrowienia dla chlopakow z munster.Robcie na dziadka dalej ha ha
dgh 2017-02-07 15:14
Brygadziści są dopiero od 2014 roku więc nie wiem jakim cudem mógł miec 1600, kiedy go wogóle nie było. Kiedy zaczynałem stawka była 7,20 i juz się zarabialo, więc nie wiem jak ci wyszło 1300. Jak juz powiedziałem pracuj dalej tam gdzie pracujesz, tutaj niedługo bedzie trzeba doplacac, żeby wogóle móc pracować. Zrób miejsce dla innych frajerów, a ty jako juz miszczu trzep kase w winnej firmie, gdzie nic nie robisz, a zbierasz grube tysiące. Tutaj pracują tylko zdesperowani, inni juz dawno są dyrektorami we własnych firmach.
1
jagiello 2017-02-07 21:44
dgh to zarabiaj te 7,2Euro*180godzin=1296 Euro pomyliłem nie całe 1300 sorki albo naucz się liczyć!!!!!!!!
i nie pisz bredni ja tam wole na niemieckich warunkach pracować a nie dźwigać ulotki w Kielcach
jeśli większość pracowników jest tak inteligentnych to miło naprawde pozdrowienia dla chlopakow z Munster
2
furman 2017-02-07 22:39
do jagiello zarobki to fakt cienkie oki ale nie zganiajcie na dziadka jest oki tylko troszkę ma przestarzale myslenie narobil dyrektorkow, kierowniczkow itp. stanowisk i ma 250 osob na kontrakcie i cala odpowiedzialność za nich spada na niego a dyrektorki kierowniczki biora kase tylko bez odpowiedzialności dlatego jak ktoś napisał dać zarobić majstrom a ich pogonić bo tak to kasy nigdy nie będzie bo wystarczy by spojrzał na ich roczny pit i swój wlasny i porównał podobno inteligentny
3
dgh 2017-02-08 00:27
W tej sprawie masz całkowitą racje.
2
dgh 2017-02-08 00:29
Skoro ci tak dobrze to po co sie uzewnetrzniasz na tym forum. Pracuj sobie i trzep kase. Tutaj niech frajerstwo pracuje.
1
quest 2017-02-09 12:02
Musi mieć brygadzistów bo sam by poległ. A tak oni odwalają za niego robotę. Majstrowie z tego co pamiętam byli ok. No może poza jednym. Wszyscy się z niego śmieli że za gruby żeby ustać 12 godzin i po ośmiu spał gdzie się dało. Taki przemądrzały du...ek któremu niejeden by nawrzucał gdyby nie to że ktoś go zrobił majstrem . Gościowi funkcja pomieszała lekko pod deklem. Mądrzejszy jak ładniejszy (zakład munster) Ale pozostali byli w porządku. I to oni organizowali pracę. Za dużo w tym zakładzie jednak było kumoterstwa. Lepsze stanowiska dla wybranych co wkurw...o pozostałych. Komuch kierownik wiadomo do odstrzału. Za moich czasów wielu odeszło z uwagi na psuty przez starego klimat pracy (pomijając tych których on spuścił). Najwięcej rezygnowało w styczniu po przerwie świątecznej. Drogowiec jako firma ma plusy i minusy. Do plusów na pewno należy możliwość zjazdów co sześć siedem tygodni pomimo że w formie bezpłatnego urlopu. To ważne dla osób posiadających rodziny. Kasa na czas chociaż z prawie miesięcznym poślizgiem. Z bezpłatnymi kwaterami nie przesadzaj. Wszystko pokrywają sobie z różnicy płaconej przez Niemców kasy. Mogliby dać Ci zarobić dwieście euro więcej i w umowie napisać że potrącają je za kwaterę. Ale po co jak tacy goście jak Ty łapią się na tekst o darmowej kwaterze. Zjazdy na święta na koszt firmy? Solidnie zapracowałeś na te kilkadziesiąt euro. No i największy minus że nic nie robią z najgorszym kierownikiem w historii. Tajemniczy temat odróbek w Kielcach. Inne firmy też prowadzą kontrakty zagraniczne i nie ma takich "atrakcji". Mogliby po prostu wytłumaczyć pracownikom o co z tym chodzi i tyle. Chyba że to jakiś wałek.
4
ajent 2017-02-11 21:51
to prawda kierowniczki i dyrektorki chyba tylko zarabiają a my zasuwamy tylko
1
qwerty 2017-02-12 03:13
Masz rację. Ten grubasek rzuca teksty z których on się chyba sam cieszy. Zresztą ch...u...j wi z czego. Jego brocha. Ma chwile że jest ok. Ma zadatki żeby być spoko i ma sporą wiedzę. Gdyby nie był takim chwalidu...om a więcej sprzyjał ludziom na pewno by to docenili. Kolejny ześwirowany Józef tam niepotrzebny. Zresztą ja kończę komentarze. Drogowiec to dla mnie przeszłość. A mogło być inaczej.


















3
lolo 2017-02-13 00:34
i klamia jeszce jak tralala dlatego maja z roboli taka kase
luzik 2017-02-13 20:47
ściemka z odróbkami i to właśnie nasza firma robić na dyrektorków i nie potrzebne odrabianie przy ulotkach
Miko 2017-02-14 16:02
Kolego ile tych odrobek w kielcach i jaka płacą tam netto
luzik 2017-02-16 06:54
1300 to mało a ile chciałbyś zarabiać mistrzu świata z twoimi umiejętnościami to i tak za duzo
gogo 2017-02-16 22:40
brygadziści nie musza odrabiać zadnej pracy i to normalne kto musi niech odrabia
tata 2017-02-17 07:31
A może pan B się weźmie do roboty sam a nie nam każe odrabiać .My mamy rodziny człowieku weź to wreszcie zrozum że my tego nie chcemy a nie bajeruj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ree 2017-02-21 14:19
Skoro praca w Kielcach jest dla ciebie problemem, to co stoi na przeszkodzie zmiany pracodawcy? Warunki są tutaj takie a nie inne, ustala je pracodawca, to jego firma i ma do tego prawo. Jeżeli pracownikowi one nie odpowiadają, to po prostu zmienia pracę. Proste. Dlaczego wiekszość osób wypowiada się w takim tonie, jakby byli zmuszeni do pracy w Drogowcu? To nie kołchoz, jeżeli komuś nie odpowiadają warunki, zwolnić można się w jeden dzień. W czym problem?
robole 2017-02-21 21:44
kazdy ma prawo do swobodnej wypowiedzi szczegolnie jesli pisze prawde ree forum jest takze dla ludzi szukajacych pracy i zapewne sledza je zanim podejma decyzje o zatrudnieniu w danej firmie a to boli kadre dyyyyyyyyyyyyyyyyyyrektorsa przez om ale wsrod osob pracujacych sa tez osoby inteligentne nieraz bardziej niz ..... kto pisal ten wiem kolorowych snow zycze i rozwoju umyslowego
2
tata 2017-02-21 22:33
czy nie rozumiesz że wolimy pobyc z rodzinkom a nie pracować tzn odrabiać te wymysły naszej firmy!!!!!
nie siedzieć na delegacji i zamiast rodzinki ogladac w wolnym czasie i zwiedzac kielce!!!!!!!!!!!!!!
2
ree 2017-02-24 02:16
Piszesz tak, jakby praca w tej firmie była obowiązkiem, z którego nie da się zrezygnować. Nie przypominam sobie, aby w jakimś punkcie umowy pisało, że nie możesz jej rozwiązać. Bez podania przyczyny okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie.
Powtarzam raz jeszcze, jeżeli warunki jakie zapewnia pracodawca są dla ciebie niewystarczające lub uciążliwe, jaki problem znaleźć inną prace, w delegacji lub Polsce? W dzisiejszych czasach to nie jest duży problem, racja?
tata 2017-02-24 14:01
Chcę pracować na kontrakcie normalnie jak wszyscy a nie coś odrabiać w Kielcach!!!!
1
Olek 2017-02-24 22:45
Chcem aplikować do tej firmy na kontrakt za granica, czesc opinii nawet dobra. Proszę o informacje o co chodzi z tymi odrobkami bo nie bardzo rozumiem jedni musza odrabiać, brygadziści wystarczy ze zadzwonią i maja odrobione. Interesuje mnie praca zagranica.
drops 2017-02-25 19:41
dziwne jest tylko jedno dlaczego nizsza stopniem dtrekcyja haha nigdy nie jest za pracownikiem ktory tak naprawde swoja praca wyrabia jej oszalamiajace zarobki ,nikt nie dazy do poprawy placy i pracy pracownikow zatrudninych w CK tylko zwolnij sie itp trudno to zrozumiec byc moze nizsze stawki robolstwa to wyzsze kierownictwa to taka malutka uwaga .............pozatym zaklad nie jest zly co do kontraktowcow ludzie nie piszcie glupot to nie odrobka tylko dla was urlop dobrxe platny popijecie wody na kwaterce pomarudzicie pozaczepiacie ukrainek niektorzy tak to polubili ze odrabiaja na nastepne lata mysle ze jest to forma latwego zarobku gdy nie ma pracy w de niejednokrotnie przez kilka miesiecy obijacie sie za maszynami za konkretne pieniadze pozdrowienia i wyzszych zarobkow pracownikom w ck zycze no oprocz kilku nierobow ktorzy juz je maja no ale to dzieki fachowosci jakiej nabrali w buzi czy nie jest to prawda.........................................
nikodem 2017-02-25 21:28
masz racje Ukrainki oki i tu się zgodze że niektórzy do przodu odrabiają za ich sprawa!!!!!ciekawe co na to żony
olek 2017-02-26 22:07
też tam chce
gar 2017-02-27 20:56
piszecie o odróbce a niektórzy nie muszą odrabiać . wytłumaczcie mi to
rere 2017-02-27 21:01
jesteś bibliotekarzem czy tancerzem . . . to i tak możesz być tokarzem . Taki jest kontrakt.
luzik 2017-02-28 21:03
majstrzy nie musza odrabiać wystarczy telefonik pozostali tak
waldemar nie sciemniacz 2017-03-04 15:18
hej drops ttrafiles im mniej zarobisz tym ktos dostanie wiecej wiem na 100p robol zawsze robi na dyrektorstwo pamietaj dzieki
max 2017-03-04 19:38
masz racje tych dyrektorków tu za dużo i dlatego miałem się ubiegać o stanowisko tokarza ale za 1300 nie będę nich pracować troszkę za mało jak dla mnie
1
Miczi 2017-03-13 13:34
Panowie jak sprawa wygląda na kontrakcie w Weilmünster? Nadal rządzi niepokonany Joseph? Czy coś jest lepiej czy raczej co raz gorzej? Jak z zarobkami? Tzn po ile godzin się teraz pracuje? Nie ukrywam że jestem zainteresowany powrotem na kontrakt. Warto powrócić?
reko 2017-03-13 20:40
joseph króluje nieustannie narzazie robimy po 8 . ludzi dużo a roboty wcale to tak na tą chwile
abc 2017-03-14 11:52
Z tego co słyszałem, ilość ludzi ma być jeszcze zredukowana, w najlepszym wypadku bedzie tyle ile jest teraz. Zapowiadają się dłuzsze święta.
albert 2017-03-17 15:55
zmieniam firmę tu się nie da normalnie pracować, ciągle stres i słaba kasa
1
Gmajsterjo:D 2017-03-19 02:58
Sluszny bystrzak xD
gar 2017-03-20 19:13
z kowala na drukarza i po co ten przekręt nie wystarczy wytłumaczyć o co chodzi
Zadowolony z bycia murzynem 2017-03-26 14:54
To proste. Pan własciciel Drogowca uwaza swoich pracownikow za prymitywow, ktorzy nie maja pojecia o przepisach ani i prawach i obowiazkach ktore im sie naleza. W zwiazku z tym na umowie specjalnie nie ma nawet podanej stawki jaka otrzymujesz na delegacji, tego jakie dodatki i bonusy sie naleza. W sumie ma racje bo pracownicy ktorzy tam jada przewaznie maja wyjscie robic w Kielcach za 2000-2500 na reke albo srednio miesiecznie za 1300-1500 euro ( liczac urlopy bezplate i prace w polsce tyle gdzies wychodzi obecnie).
Co do pracy w polsce pracodawca ma kilka wyjsc sa to:
Miesięczny przychód pracownika zatrudnionego za granicą u polskiego pracodawcy, stanowiący podstawę wymiaru składek na ubezpieczenia społeczne, już pomniejszony o część wynagrodzenia równą kwocie diet za każdy dzień pobytu, nie może być niższy od kwoty przeciętnego wynagrodzenia miesięcznego przyjętej do ustalenia kwoty rocznej podstawy wymiaru składek na ubezpieczenia emerytalne i rentowe (w 2016 r.: 4055 zł). Kwota przeciętnego wynagrodzenia miesięcznego jest więc w przypadku pracownika zatrudnionego za granicą u polskiego pracodawcy kwotą najniższej podstawy wymiaru składek na ubezpieczenia społeczne. Przedmiotowa kwota ulega jednak proporcjonalnemu zmniejszeniu, jeżeli pracownik wykonywał pracę za granicą jedynie przez część miesiąca.
CZYLI MOGLA BY BYC KARENCJA 2 MIESIACE NA 2 LATA ALE WTEDY DROGOWIEC PLACILBY SPORO WIEKSZY ZUS A TAK TO MA NIE DOSC ZE OSZCZEDNOSCI NA ZUSIE TO JESZCZE PRACOWNIKA W DRUKARNI !! CZYLI Z PERSPEKTYWY BYSTRZYNSKIEGO DOPLACAMY DO TEGO ZE PRACUJEMY JAKO DRUKARZE BO NIE MUSI ZA NAS PLACIC TYLE ZUSU I URLOPOW !! BYLE DO ŚWIĄT I DO WIDZENIA
A tutaj jak to powinno wygladac:
Przepisy, do których polski podwykonawca bezwzględnie musi się dostosować, określa art. 2 AEntG, a obejmują one między innymi:
• stawki wynagrodzenia minimalnego, włącznie ze stawkami wynagrodzenia za pracę w godzinach nadliczbowych,
• gwarantowanie najniższego płatnego urlopu rocznego,
• nieprzekraczanie najwyższego dopuszczalnego wymiaru czasu pracy
i najniższego wymiaru czasu przerw w pracy,
• przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony zdrowia
w miejscu pracy.

Naruszenie przepisów o delegowaniu określonych w ustawie AEntG może być karane jako przestępstwo administracyjne na podstawie art. 23 tej ustawy.
normalny 2017-03-27 19:44
pracuje w tej fimie 6 lat i nigdy nie zapłacili za urlop i pewnie nie zapłacą do tego dochodzą przekręty że drukarz jest kowalem a kowal drukarzem, niedługo pan B weźmie się sam do pracy! jak tak dalej będzie kręcił nami bo my już tego nie zniesiemy!!!!!
Zostaw swoją opinię o Drogowiec.PL Sp zo.o. - Kielce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drogowiec.PL Sp zo.o.