brak logo

PayTel S.A.

Toruń

Opinie o PayTel S.A.

Woj11 2011-06-24 22:47:01
Jakis czas temu wyslalem zgloszenie rekrutacyjne na stanowisko Regionalnego Kierownika Sprzedazy. Niedawno mialem watpliwa przyjemnosc spotkac sie na rozmowie. W ogloszeniu podano: praca na podstawie umowy o prace, niezbedne narzedzia pracy. Okazalo sie, ze RKS w firmie PayTel to handlowiec na wlasnej dzialalnosci i bez narzedzi. Rekrutacje prowadzi osobiscie Dyrektor Dzialu Marketingu i Sprzedazy. Całość rozmowy trwała 10 min. Nie polecam!
GURU 2011-07-26 19:37:26
Woj11, to ze CI nie wyszlo nie znaczy ze firma jest zla, bo wręcz przeciwnie, w Gdyni pracują świetni ludzie, ale zdarzaja sie i takie osobniki jak[usunięte przez moderatora]. Profesjonalne podejście do Klienta i świetna obsługa - to atuty tej firmy.
ostrzegam przed firma paytel! 2012-10-20 18:26:11
Firma masakra, projekty ciagna sie latami, [usunięte przez moderatora], ktorzy nie znaja podstaw zarzadzania. Jesli ktos sie chce rozwijac, niech trzyma sie od tej firmy z daleka
Helga 2012-11-15 22:36:38
Obyczaje bardzo podlaskie. Gwara też jak z samych swoich!
Łysy w BMW 2013-01-22 22:05:38
W dniu 29 czerwca 2009 roku Emitel Sp. z o.o. oraz PayTel S.A.
podpisały umowę kupna sprzedaży spółki Paytel sp. z o.o. za kwotę
11.159.404,27 zł. W wyniku transakcji PayTel S.A. stał się 100%
udziałowcem spółki Paytel sp. z o.o.

27-01-2012 Comp podpisał z Telekomunikacją Polską umowę zakupu 100 proc. akcji spółki PayTel za 5,7 mln zł

I teraz pytanie kiedy upadłość ?

od dawna nie rekrutują, spółka miała więcej prezesów niż ma lat
?? 2013-11-01 11:20:33
dlaczego wszystkie niepochlebne opinie ny. firmy Paytel nagle zniknęły :)????
Nie polecam tej firmy jako miejsca pracy!!!!
4
absolwent 2014-01-12 11:55:38
(usunięte przez administratora) Chyba nie jest pewna ta spółka jak przynosi straty i jest duże prawdopodobieństwo sprzedaży spółki.
absolwent 2014-01-12 11:59:15
Comp ocenia, sprzedaż spółki zależnej Paytel jest wysoce prawdopodobna. Aktywa związane z Paytel są wycenione w Compu na 34,7 mln zł, a spółka szacuje, że nie przekraczają one ceny możliwej do uzyskania - podał Comp w raporcie za III kw. 2013r.
misiek 2014-02-03 14:50:34
Firma PayTel się zmienia na lepsze. Została zredukowana kadra "zarządzająca", która siedziała na stołkach i niewiele robiła. Wygląda na to, że zostanie wymieniona całkowicie. Czas pokaże w jakim kierunku zmierza PayTel.

Odnośnie wypowiedzi o "wygórowanych wymaganiach", to w każdej spółce się to widzi i podejrzewam, że jest zabieg "odsiewający" potencjalnych ludzi nieprzystosowanych do pracy na konkretnym stanowisku.
Odnośnie informacji na sprzedaż, to także podchodziłbym z rezerwą. Wiele firm będących na giełdzie, aby nie wykazywać zbyt dużej straty, a co za tym idzie, spadku akcji, wystawia nierentowne spółki na sprzedaż, więc to jest zabieg czysto ekonomiczny.
2
Obserwator 2014-05-01 10:51:14
Spolka jest definitywnie na sprzedaz lub do zamkniecia. Perfekcyjna Pani domu z Polsatu i jej dywanik polozy spolke w ciagu najblizszych miesiecy. To co oni "zroblili" przez kilka miesiecy to nawet nie jest zart.
2
pep 2014-05-03 22:13:35
spece już w większości odfrunęli, w większości działów jest pogrom - pracownicy odchodza jeden po drugim. Atmosfera grobowa. Zarobki, jakie były, takie są - czyli połowa stawki rynkowej. Liczą się ci, których kadra zarządzająca chwilowo "lubi", a nie ci, którzy mają jakiekolwiek kompetencje. Spółka na sprzedaż, albo do zamknięcia. Jedyne, co można na plus powiedziec, to branża ciekawa i praca ciekawa.
ela 2014-07-04 16:07:58
czyżby władza pisała że zmienia się na lepiej, raczej zmienia się na tragicznie źle ,

przy takim zarządzaniu spółki do końca roku nie będzie.
2
he he 2014-07-07 12:03:28
Ciekawe co ci przedstawiciele będą oferować?
jak obecnie paytel nie ma żadnej oferty dla ajentów,

strata czasu na wysyłanie aplikacji odnośnie pracy

o jakości tej firmy obecnie niech świadczy fakt że od kilku miesięcy nie działa na ich stronie formularz zgłoszeniowy dla nowych ajentów

obecnie w tej firmie nie ma osób które mogłyby i chciały podejmować jakiekolwiek decyzje
1
Ewa 2014-07-08 10:44:41

:)
Paytel na dziś nie może instalować żadnych terminali bo nie ma certyfikacji od Visy,
ogłoszenie o szukaniu nowych PH to totalna ściema

aż dziw że comp jeszcze nie interweniuje odnośnie działalności tej spółki,
ale polityka dezinformacji jest skuteczna skoro nawet pracownicy nie mają tej wiedzy,

2
Zadowolony PH 2014-07-25 08:07:51
Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z firmą PayTel:) Jeżeli chcesz przekonać się o tym również to dołącz do naszego zespołu! Tylko wówczas będziesz mógł wyrobić sobie własną opinię.
2
Piotr 2014-07-30 15:36:56
Ciekawe,

Visa to kropla :) chyba ponad 50% kart płatniczych w Polsce to Visa,
jakoś nie wyobrażam sobie terminala z akceptacją kart tylko Mastecarda,

już widzę jak PH bez żadnego przeszkolenia przez paytela sprzedaje VOIPa
ile do tej obecni przedstawiciela sprzedali tych usług

nikt już obecnie nie decyduje sie na same doładowania gsm przy obecnych cenach abonamentow i nielimitowanych rozmow w nich, rynek pomału zanika.


o 10 innych usługach na stronie bez przeszkolenia ph moze zapomniec o ich sprzedazy


strata czasu na wysyłanie aplikacji bo kasy z tego nie będzie wręcz tylko koszty na zakładanie działalności
3
Nowy 2014-08-05 23:10:17
Dużo złego piszecie tutaj o PayTel, a ja od dwóch miesięcy współpracuję z tą firmą i jestem bardzo zadowolony zwłaszcza z kasy jaką można zarobić. Oprócz tego nigdzie nie dostałem takich dobrych szkoleń oraz wsparcia ze strony przełożonych. Polecam w 100 % pracę w firmie PayTel.
3
stary 2014-08-14 15:48:46
Kolego Nowy
to pochwal się ile tych terminali bez certyfikacji Visy i bez możliwości nadania im numerów MID pozyskałeś :)
ewentualnie jakież inne to usługi sprzedałeś że tyle zarobiłeś

kurcze ja jako PH z 1 rocznym doświadczeniem w tej firmie przez ostatnie chyba 3 miesiące nic nie mogłem sprzedawać
choć mogłem bo zainteresowanie było
ale dostałem informację że nie sprzedajemy a nawet jak doślę umowę to nie zostanie zrealizowana :(

i gdzie to takie fachowe szkolenia przeszedłeś

całe szczęście skończyłem współpracę z tą firmą i już jestem u konkurencji
5
wakacje 2014-08-26 10:57:34
Jak widać Nowy tyle zarobił że wyjechal na wakacje ;D hehe
Nowy 2 2014-09-04 23:06:38
Wróciłem z wakacji i to zagranicznych, a to wszystko dzięki kasie zarobionej w PayTel:) Polecam wszystkim!
2
:D 2014-09-11 15:57:23
a na zus wystarczyło ?
bo przecież przedstawiciel nie ma płatnego urlopu na działalności

i według ostatnich doniesień paytel zainstalował kilkanaście terminali tylko z doładowaniami telefonów od końca maja,

bo terminali płatniczych nadal nie może oferować i nikt nie wie kiedy będzie mógł

są tylko zwodzenia od władz
3
ciemka 2014-10-27 15:25:55
Pracowałam w biurze i zdecydowanie nie polecam. Ludzie jeszcze w miarę, ale widać że są zmęczeni, bo ludzi ubywa, a ich obowiązki tylko dzielą między tych co zostali. Praca i branża przyznaję ciekawa, ale nie za tę cenę.
"kadra zarządcza" w ogóle nie dba o pracowników.
Ciesze się, że już tam nie pracuję.
Mam kontakt jeszcze z paroma osobami i potwierdzają, że atmosfera coraz gorsza.
3
:( 2014-10-31 11:49:32
nie warto,

główną decyzja znanej z TV Pani Prezes jest redukcja kosztów poprzez zwalnianie ludzi i cięcie wynagrodzeń.

@quwerty
jak rozumiem to kpina "ponadprzeciętne zarobki"
może były kiedyś teraz jako Ph to na zus ci nie wystarczy.
1
PH 2014-11-11 21:06:01
Zarobki jak to w sprzedaży bardzo dobre. Prowizje na wysokim poziomie. Spokojnie wystarczy na zus i jeszcze zostaje na wiele innych rzeczy. Polecam
2
Adelajda 2014-11-25 10:59:47
Ciekawa jestem, czy coś w tej firmie się zmieniło, czy tylko osoby na stołkach. Mam bardzo złe wspomnienia. To było najgorsze miejsce w jakim kiedykolwiek zdarzyło mi się pracować. W dziale obsługi klienta cały czas przeklinano (co słyszeli również klienci). Na porządku dziennym były teksty w stylu - cytuję - "co Żydzisz?". Bardzo niski poziom komunikacji wewnętrznej, nie przystający zupełnie do dzisiejszych czasów. Ludzie nie znający zupełnie jakichś podstawowych zasad wychowania, a nawet nie myjący się (co było boleśnie odczuwalne przez nos). Być może ma to coś wspólnego z faktem, że geneza tej firemki - jako wywodzącej się ze struktur dawnej TP - ma swe źródła gdzieś tam w zamierzchłych czasach komuny i postkomuny, i wyczuwało się to w mentalności zwłaszcza starszych pracowników, którzy zaczynali swą karierę jeszcze w latach osiemdziesiątych, a w wyniku kolejnych zwrotów historii znaleźli się tutaj. Może komuś odpowiadają takie klimaty, ale - jak dla mnie - była to masakra.
Ewunia 2015-01-22 17:00:51
...dokładnie tak jak piszesz. W tej firmie pracowały same słoiki. Teraz już zaczynam rozumieć dlaczego ludzie z Pomorza mówili kiedyś o tych ze wschodu, że to nie są ludzie. I zaczynam wierzyć w opowieści, że na rzeszowszczyźnie ludzie z jednej miski jedzą... Co to było za chamstwo i buractwo, tego po prostu nie da się opisać.
3
gargamel 2015-01-28 23:29:17
Jedyną zaletą firmy PayTel był oddział w Gdyni. Ludzie, którzy tam pracowali byli profesjonalistami i zawsze pomagali jak tylko mogli. Wysoka kultura i wiedza. Wszystko runęło gdy się ich pozbyli i przenieśli do Nowego Sącza.
Zadowolony PH 2015-02-16 23:53:53
PayTel to najlepsza firma w jakiej pracowałem!!!
1
Ania 2015-03-03 00:02:42
Chodzą legendy o bizantyjskich czasach w debiutującym paytelu gdy spółkę wcześniej zwaną „polfon” (w zasadzie to był tylko serwer) jakiś sprytny prezes sprzedał tpsie pod przykrywką super hi-tech no i zaczęły płynąć do spółki pieniądze pod przykrywką jakichś tam projektów budowy aplikacji na terminale pos. Zarobki jak na owe czasy były przeogromne, wszyscy musieli mieć auta służbowe, hotele najdroższe, prezes do domu tylko samolotem. Zdalni handlowcy podobno nie robili kompletnie nic latami, autami jeździli po całej Europie, nikt tego nie pilnował ani nie rozliczał – faktury wysyłali spółce matce chyba emitel.
Lubuski 2015-03-10 00:22:15
Ja jakoś nie mam problemu z podpisywaniem umów ponieważ mamy b.dobrą ofertę - prowizja od 0,64 % dla wszystkich kart, bez dopłat, terminale INGENICO od 35,- zł, wynagrodzenie dla przedstawicieli może nie jest 5 czy 6 tys. ale można wyżyć, zainteresowanych zapraszam na priv, na pewno się odezwę :)
1
Lubuski 2015-03-19 19:07:13
Kolego, jeżeli będziesz czas poświęcał na intensywną pracę to na pewno "dobrze sobie zarobisz" ;)
eh lubuski 2015-03-20 21:02:57
@Lubuski ściemniasz :)
Opłata 35 zł za terminal umowa podpisana na 36miesięcy w Paytelu
opłata 35zł za terminal umowa na czas nieokreślony e eserwisie
super okazja w paytelu;)

prowizja od 0,65% oczywiście dla stacji benzynowej w paytelu
dla spożywki minmalna prowizja to 0,93%
w pepie dla spożywki prowizja na poziomie 0,65%
super okazja w paytelu

niestety paytel stał się jedną z najdroższych firm
Lubuski 2015-03-21 14:38:53
Nie wiem skąd masz te informacje, może dla spożywki jest wyżej niż dla pozostałych profili działalności, stawka 0,64% nie dotyczy wyłącznie stacji benzynowych. W spożywce polecasz zawsze 2 usługi ePay i eVoucher, jako oferta łączna zawsze wypada lepiej niż gdzie indziej. Na doładowania 6,2 % wiec przy akceptacji kart walczycie o 20 p.p. na na doładowaniach konkurencja ma średnio o 70 p.p. gorzej, a w spożywce średni obrót na doładowaniach to połowa obrotu kartowego, więc jak sobie to policzysz to i tak w PayTel wychodzi korzystniej. Co do opłat to nie znam klienta, który miałby w sSerwisie terminal INGENICO za 35 zł, nie znam klientów, którzy mieliby zawarte bezwarunkowe umowy na czas nieokreślony, nie znam klientów, którym w eSerwisie zostały obniżone prowizje bezwarunkowo, natomiast znam byłych klientów z eSerwisu, którzy chcąc zrezygnować z umowy na czas nieokreślony musieli zapłacić karę w wysokości 300,- zł + VAT.
REcOiL 2015-04-02 23:21:05
Paytel nie jest zły :) Współpracuję z tą firmą już będzie kilka lat - handlowiec; bywało różnie, gdy zaczynałem to faktycznie dumpowaliśmy rynek, aplikacja była pisana na terminale Verifone (bardzo fajnie to chodziło), oddział był jeszcze w Gdyni wtedy, centrala w Warszawie na Ogrodowej. Duże firmy rozliczeniowe albo pobierały dodatkowe opłaty a nawet pobierają je do dzisiaj, albo dorzucały wysokie groszówki, zwłaszcza na spożywkach co drenowało kieszenie akceptantów niemiłosiernie. Rynek e-płatności ewoluował od tamtego czasu dość mocno, obecnie oferta jest średnia moim zdaniem, prowizje za płatności kartowe na spożywkę powinny polecieć w dół, z prostej przyczyny, Paytel zarabia na doładowaniach, a te sprzedają się głównie na spożywkach. Na pozostałe branże uważam, iż oferta jest w porządku.
Tyle pod kątem oferty, pod kątem płac niestety to się popsuło; uważam, iż to praca dla ludzi, którzy chcą sobie coś dorobić w wolnym czasie albo dla dealerów kas fiskalnych gdzie przy okazji kasy klepnąterminal, jednak jako główne zajęcie, to nie polecam, bo możecie nie zarobić na ZUS w kiepskim miesiącu i dołożycie do interesu albo ogólnie zarobicie grosze bo handlowiec w Paytel'u pracuje na działalności.
Branża ciekawa, natomiast płaca nieadekwatna :/
1
ganter 2015-04-04 23:33:34
Jesteś zorientowany w Paytelu, a może wiesz ile handlowcy zarabiają w innych firmach, oczywiście w firmach liczących się na rynku terminalowym ???
woliński 2015-04-17 11:11:22
ja mam przeciwne zdanie, firma nie wypłaca prowizji lub wypłaca po wielokrotnym przypominaniu ,ponadto kontakt w strukturach PayTel jest bardzo utrudniony, nie polecam
Lubuski 2015-04-19 01:17:47
A ja jestem odmiennego zdania, ale nie zamierzam się na ten temat rozpisywać.
Bolo 2015-05-18 14:02:41
Lubuski: Twoja wypowiedź reprezentuje typowy sposób myślenia (a raczej braku tej zdolności), jaki pamiętam stamtąd - czyli pozbawiony elementarnej kultury logicznej (bo o pozostałych normach cywilizacyjnych dotyczących pozostałych sfer życia nie ma co wspominać). Nawet potoczna opinia wymaga odniesienia do jakichś przesłanek, może nie ostatecznie uzasadniających, ale chociaż wskazujących, że istnieje jakiś powód, dla którego twierdzi się, że jest tak a nie inaczej. W tej firmie kierownicze stanowiska zajmowali ludzie, którzy nie potrafili nawet wysłowić się poprawnie pod względem gramatycznym i logicznym, potrafiący w jednym zdaniu kilkakrotnie użyć słowa "bynajmniej" w sposób zupełnie pozbawiony sensu. Decyzje podejmowali „profesjonaliści” (jak nazwał ich ktoś wyżej) nie potrafiący utrzymać jednego wątku w trakcie rozmowy dłużej niż przez 10s. Ludzie nie potrafiący wnioskować i zbudować konsekwentnej i spójnej logicznie wypowiedzi. Dlatego nie dziwi mnie los tego całego przybytku – bo trzeba być naprawdę wielkim nieudacznikiem (albo może po prostu synem komucha), żeby dostając w schedzie po TP i innych postkomunistycznych instytucjach gotowy rynek, nie musząc tego wszystkiego budować od podstaw (tak jak inni operatorzy), schrzanić to i doprowadzić do konieczności sprzedania firmy. Typowe ruskie myślenie i rządy.
1
Ania 2015-06-01 21:40:36
Intersujaca wypowiedź powyżej z dużą dozą pewnosci można tu typować jakiegoś byłego jajogłowego z IT z trwałym kompleksem wobec sztucznej przebojowści któregoś z tych nieudolnych chwilowych prezesów. Był taki w IT z mensy z brakami w uzębieniu :)
Nowy 2015-06-21 13:30:16
Dawno mnie tu było, ale tylko dlatego, że skupiam się na sprzedaży terminali płatniczych. Będę nieskromny i napiszę, że idzie mi doskonale, a to wszystko dzięki firmie PayTel. Jeżeli ty również chcesz przekonać się o tym to wyślij swoje podanie na portalu pracuj.pl
1
Lubuski 2015-07-08 00:43:28
Nowy - mi też idzie nieźle,

Pozdrawiam wszystkich ;)
Zainteresowany 2015-09-02 16:52:06
Czy ktoś może konkretnie przedstawić zarobki PH w tej firmie

Dziękuje
Zadowolony PH 2015-09-06 16:36:49
Witam. Ja pracuję w tej firmie od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Z tego co widziałem cały czas poszukują nowych osób. Bardzo mnie to cieszy, bo to oznacza, że cały czas rozwijają się. Poniżej przesyłam link do ogłoszenia.

(usunięte przez administratora)
1
hm 2015-09-16 16:04:04
Nie jest źle, jak chcesz dorobić poświęcając koło 6-12h tygodniowo możesz zarobić koło do dwóch
pewnie osoby które bardziej się angażują mają szanse na całkiem dobre wynagrodzenie,
aczkolwiek to zależy od każdej osoby i od kontaktu z potencjalnym klentem
i przekonaniu do oferty

spróbować zawsze warrto a może będzie ok

ja polecam ;)
Wieloryb z IT 2015-09-28 00:12:06
Najlepiej w spółce było za Niedbalskiego ustawił grube dile z Ruchem i Orange wsadzili tam terminale i był samograj przez krótki czas nawet spółka była na zero i nie generowała straty przez co tepsa znowu odkręciła kurek z kasą i już było miodzio wszytko najdroższe, hotele spa irena eris, rozrost zatrudnienia, niektórzy tylko na wigilię się pojawiali w warszawie potem gdzieś jechali że niby w regionie gdzieś tam pracują w dziale handlowym
2
Dbalewicz 2016-01-18 18:18:18
Wacuś i pozostali super self-made biznesmeni (a raczej nieudacznicy,biorąc pod uwagę, jakie były rezultaty ich działalności) nie dali rady,a kobieta daje, i to sama jedna i to z jakim rezultatem. Brawo Pani Prezes! To najprawdopodobniej najlepszy okres w historii firmy.
dealer elzab 2016-02-19 13:14:58
Współpracuję z paytelem kilka lat
najpier pod marka novitus teraz paytel

ogólnie po dłuższej przerwie powróciłem do współpracy namówił mnie ich kierownik sprzedaży
przez pewien czas rzeczywiście kiepsko się z nimi współpracowało przy pozyskiwaniu klientów

oferta była zawsze rynkowa ostatnio dla niektórych branż jest naprawdę super

dla mnie jako dealera który obecnie może spokojnie uzgodnic ofertę lub wątpliwości z opiekunem w regionie,
który w razie potrzeby do mnie dojedzie super rozwiązanie,
z opieką zdalna z Sącza było różnie i jest chyba różnie co potwierdzaja inni koledzy od kas

jak przypuszczam przedstawiciele taką opiekę i wprowadzenie mają na codzień
bo kierownik w regionie się głownie na nich skupia

praca wymaga troche poswiecenia i przede wszystkim czasu i nie zniechęcania się
wyniki przychodzą po 2-3 miesiącach
wiadom stare umowwy, wypowiedzenia u konkurencji itp.

natomiast spokojnie jest to praca dla osób chcących nie wielkim wysiłkiem dorobić od kilkust złotych wzwyż w zależności od zaangażowania w pracę

Ogólne obecnie polecam zarówno dealerom kas którzy nie mieli styczności z paytelem i ich ofertą jak i chętnym przedstawicielom
łączny 2016-03-07 13:08:24
@dealer elzabu
Z którym przedstawicielem Paytel trzeba sie skontaktować?
Agnieszka 2016-07-17 23:03:12
Najlepsza firma w jakiej pracowałam!!
yalop 2016-07-17 23:04:06
wydaje mi się jednak, że na pewno teraaz O takie stabilne zatrudnienie jest teraz dość trudno, a tak można być pewnym, że uczciwie podchodzą do swoich pracowników. Ciekawi mnie jednak czy wypłaty mają terminowe, bo to dość istotne dla mnie, z góry dzeki!
Zostaw swoją opinię o PayTel S.A. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PayTel S.A.