Benefit Systems S.A.

Warszawa

Opinie o Benefit Systems S.A.

ja 2015-02-23 14:55:05
tak sporo osob odchodzi, szczegolnie tych zaczynajacych prace za czasow innego prezesa. (usunięte przez administratora)
2
dzi 2015-02-23 14:56:37
(usunięte przez administratora) jesli komus to nie przeszkadza to bedzie zadowlony
starszy specjalista 2015-02-24 12:19:41
Firma ginie w moich oczach. (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) Firma ze względu na swoją specyfikę dba o benefity i jest to fajny początek dla studentów zaocznych dla zdobycia doświadczenia. Chcąc tu pracować i utrzymać się w kredytem można zapomnieć. (usunięte przez administratora) po obcięciu benefitów, ubezpieczeń itd. Prowizje z roku na rok coraz słabsze, brak określonych celów i możliwości rozwoju. Złe zarządzanie strukturą, gdyż brak jakichkolwiek awansów wewnętrznych. Szkoda, bo początkowo pracowało się tu bardzo dobrze.
4
Pavlo 2015-02-24 14:12:27
Ja mam pytanie czemu ta firma ciągle szuka Kierownika ds. Kluczowych Klientów.
Ogłoszenie pojawia się regularnie od 6 miesięcy albo dłużej.
Nie mogą znaleźć czy ciągle się zmieniają osoby?
2
galapagos 2015-02-24 20:12:55
Jeszcze trochę czasu pewnie minie ale mam nadzieję, że zrozumiesz jeden prosty fakt. Nie pracuje się dla ładnego biura, szkolenia są fajne jeśli kierownik cię na nie wyśle. BS jest fajny, bo daje umowę? To się należy pracownikowi, który spędza 8h (i więcej) w siedzibie firmy i wykonuje dla niej określoną pracę więc żadnego plusa w twojej wypowiedzi nie widać.
3
Ksiego 2015-02-24 22:17:09
A jaka tam panuje atmosfera? Da sie pracowac w ksiegowosci?
jaguar 2015-02-26 01:44:11
pozdrawiam (usunięte przez administratora) :-DD
2
były 2015-02-26 14:07:11
aha i nie płacą jak typowemu Kamowi...
były 2015-03-06 12:49:53
tak dla siebie dostajesz karte i placisz podatek - grosze.
dla osoby towarzyszacej- cena bardzo preferencyjne

Jakie zarobki? 2015-03-10 15:23:51
Witam,
jestem ciekaw jakie są zarobki w dziale handlowym. Być może podejmę tam pracę i zastanawiam się cz warto rezygnować z tego co mam. A aktualnie przy sporej orce jestem w stanie osiągnąć szóstkę a przy normalniejszej pracy trójkę. Mam szansę tam wyjść podobnie?
PS 2015-03-12 14:33:56
Myślę, że nieco lepiej finansowow wyjdziesz; najlepsi handlowcy zarabiają więcej. MultiSport jest bardzo przyjemny w sprzedaży.
PS 2015-03-13 09:01:47
Mniej więcej będzie podobnie badź trochę lepiej (zakładam, że chcesz sprzedawać multisport). Dodatkowy plus to świadczenia oraz to, że karty sprzedają się dość lekko, są bardzo pożądanym produktem na rynku. Oczywiście najlepsi handlowcy wyciągają dużo lepsze pieniądze.
blue 2015-03-13 22:40:10
W pełni się zgadzam z Twoją wypowiedzią. Nie wyobrażam sobie pracy w innej firmie i w innym dziale. A pracuję już w oj BS długo. Od tylu lat pieniądze zawsze na czas. To dzięki tej firmie mogłam wziąć kredyt na mieszkanie i je urządzić. BS zapewnia stabilną sytuację finansową pracownika. Polecam.
zgoda 2015-03-16 13:14:31
Zgadzam się z poprzedniczką. Dlaczego traktujecie jako luksus rzeczy, które powinny być w standardzie? Wypłata na czas, umowa o pracę to naprawdę jest dla Was coś na miarę super pracodawcy? To są podstawy ludzie, podstawy. (usunięte przez administratora)
7
Zen 2015-03-16 23:16:37
Ja byłam na rozmowie rok temu. Nie zostałam przyjęta, b podobno zrezygnowali z tej rekrutacji (kierowników, ale duży plus za sposób prowadzenia rozmowy przez Panią (usunięte przez administratora) z działu HR, a potem informacja na maila z podziękowaniem za przybycie i info, że nie będę zatrudniona :). Człowiek wie na czym stoi. Jak dla mnie firma na 5 z plusem.
1
PS 2015-03-17 07:14:58
Oczywiście, że tak powinno być w standardzie - ale czy jest, to inna sprawa. Trudno nie docenić ani stałej umowy, wszystkich składek, świadczeń, itd - dziś często rządzą śmieciówki, permanentne nadgodziny i wiele innych niekorzystnych rzeczy, których w BS jest zdecydowanie mniej. i sporo osób to docenia i szanuje.
3
były 2015-04-11 10:54:10
Jedynymi plusami tej firmy są ludzie. Kierownictwo podchodzi nieprofesjonalnie do problemów no i płace niskie.
1
do Tomo 2015-04-20 11:40:04
nie mozna tu podawac kwot wiec pewnie sie nie dowiesz :/ podstawy marne niestety i z nich nie wyzyjesz... prowizje sa w miare ok w multisporcie (usunięte przez administratora) . (usunięte przez administratora)
trololo 2015-04-22 20:59:42
Bo BS to tylko handlowcy i nie ma nic innego. ;)
ex 2015-05-07 23:10:16
Witam, chciałbym spytać jak obecnie atmosfera (usunięte przez administratora) . Lepiej, gorzej, tak samo?
haha 2015-05-25 07:24:41
Dla Ciebie firma jest na 5+ bo dali Ci znać, że Cię nie zatrudnią? Na przyszłość popracuj nieco w danej organizacji a potem wypowiadaj się na temat PRACY, bo tego ten wątek dotyczy :)
3
F--K 2015-05-27 14:58:14
POPIERAM tą wypowiedź, niestety.
1
jakto 2015-06-07 00:01:08
kino i TB jeszcze istnieją. chociaż nie wiadomo chyba co z nimi dalej. czy mam stare info?
2
Ktoś 2015-06-08 10:05:56
Od kiedy to Handlowcy zarabiają 6 ? Albo powinnam zadać pytanie odwrotne - od kiedy juz nie zarabiają? Czasy dobrej sprzedaży się kończą i to da się odczuć
Jeszcze pytanie czy to o czym mówisz to netto czy brutto ?
PS 2015-06-10 14:26:06
W sumie nikt Ci pewnie swoich zarobków nie poda. Ale są możliwości, by je oszacować; podane kwoty są prawdziwe.
była 2015-06-19 08:49:46
nikt myślący nie oceniłby firmy po rozmowie kwalifikacyjnej tym bardziej ,że do firmy się nie dostał. (usunięte przez administratora)
prawda 2015-06-20 16:27:59
pani z hr jest tak błyskotliwa, że prosi kandydata o namiary do poprzednich pracodawców by uzyskać rekomendacje :D droga pani z hr - nie każdy spowiada się obecnemu pracodawcy, że szuka pracy i taka informacja z pani ust może przynieść więcej szkody niż pożytku bo jak pracodawca się zdenerwuje to szybko zakończy współpracę z kandydatem, da pani 100% pewności, że zatrudnicie takiego pracownika? :) studia się skończyły, mądre książki też. trochę rozwagi i doświadczenia przyda się w życiu :)
5
ex pracownik 2015-06-22 18:49:43
Nie polecam. Zwalniają z dnia na dzień po 10 osób. Jak mówisz co lepiej wpłynie na sprzedaż, gdzie coś poprawić, to aut. Najlepiej być podnóżkiem i gumowym uchem, wtedy popracujesz dłużej. Generalnie ciągłe rotacje. Zwalniają jednych i zatrudniają drugich. CRM to porażka, po 3 handlowców ma w bazach jedną firmę. Dzwonisz do jakiejś firmy, mówisz że jesteś z BS a oni że już diś mieli 3 takie telefony! takie sytuacje to standard. Samochody służbowe 3 na 400 osób WOW. Jedyny plus to karta MultiSport za grosze i wypłaty na czas.
7
PS 2015-06-23 14:34:57
Ech...nikt nie zadzwoni do Twojego obecnego pracodawcy. Ale do jeszcze poprzedniego, albo jeśli z bieżącym się właśnie rozstałeś/rozstałaś, to czemu nie :-)
1
obecna 2015-06-24 16:15:29
Niestety jak pracujesz w projekcie start-up to trzeba się liczyć z tym że może on upaść, i tak tez było. fakt że zwolnili sporo osób. Nikt jednak nie pisze o tym ze te osoby dostały sowite odprawy kilkumiesięczne. Atmosfera jest ok,bardzo na luzie. Jak w każdej organizacji są plusy i minusy. A tu plusów jest sporo bo i opieka medyczna karty Lunchowe i kafeteria to nie jest codzienność.
1
rowniezobecna 2015-06-26 23:08:59
(usunięte przez administratora) start-up moze upasc, ale to nie oznacza, ze jednym ciosem zwalnia sie prawie cala zaloge (a w zalozeniu i tak cala), tylko tworzy sie nowy start-up i wykorzystuje wiedze pracownikow. (usunięte przez administratora)
4
Nicki Minaj 2015-07-31 15:06:55
Żaden start-up w BS nie miał ani nie ma obecnie miejsca. MB nie był nigdy start-upem, realizowany był zgodnie z klasycznym modelem wdrażania produktu na rynek i to go zgubiło. Faktyczne prowadzenie go jako start-upu zmniejszyło by skalę utraconego kapitału, a być może nawet doprowadziło do sukcesu po kilku szybszych zwrotach modelu biznesowego bez wcześniejszego zbędnego pompowania strony kosztowej.eot
1
Soszek 2015-09-23 21:16:39
Rekrutacje w pełni, warto tam pracować?
erin 2015-09-24 12:18:45
Jak jest tam teraz? Byłem na rozmowie ostatnimi czasy, jest cisza..
1
Irina 2015-09-28 01:12:50
Po jakim czasie sie odzywają?
2
do byłego 2015-10-06 21:11:02
Ludzie marzą o karierze a hajs musi się zgadzać. To dzieje się już X czasu (usunięte przez administratora)
1
olaboga 2015-10-19 14:25:06
(usunięte przez administratora) To jest chyba wystarczający dowód na to jak traktują obecnych :)
7
aabbcc 2015-10-23 19:33:02
@olx co masz na myśli?
Grzegorz Braun 2015-10-27 14:24:47
Oj jakie te ludzie płaczliwe, zwolnią mnie czy nie ? Ile płacą ? Nie szanują ...
Losie, jak pracujesz dobrze i szanujesz sam siebie to i inni cię wynagrodzą szacunkiem i odpowiednia kasą. Nic za darmo.
Kultura osobista oraz inteligencja emocjonalna to też umiejętności które należy kształcić, odnajdywanie się w organizacji zależy właśnie od tych czynników.
Nie ma różnicy czy to Benefit czy Prowident.
Firmę oceniam bardzo dobrze, pracują tam ( poza paroma wyjątkowymi przypadkami) )inteligentni ludzie i widzą na pierwszy rzut oka czy jesteś pracownikiem czy wyrobnikiem.

Amen
tyreall 2015-10-29 14:47:42
nie dodałeś że te osoby dostały propozycję przejścia do innych zespołów jeśli ktoś nie skorzystał dostawał tak zwana odprawę.
Nie wiesz jak to się odbyło nie wypowiadaj się.
Widzisz tylko czubek góry lodowej nie wiesz nic po za tym
PS 2015-12-04 14:03:15
Główna siedziba jest faktycznie w Warszawie.
W największych miastach wojewódzkich są oddziały handlowe.
loloo 2016-01-21 19:49:35
Zapewnia bo musi, wynika to z kodeksu pracy. Nie ma to związku z faktyczną pracą i szkoleniami. Myślący pracownik potrafi rozróżnić szkolenie BHP od branżowego.
loloo 2016-03-19 10:36:53
wolę szkolenie, które personalnie mnie dotyczy niż świadomość, że firma ma oddział we Wrocławiu. no ale są priorytety :)
1
sss 2016-04-24 11:32:35
Na czym polega praca Specjalista ds Handlowych?
Rozumiem ze jest to zwykly PH ? Samochod sluzbowy ?
Czy jezdze po klubach fitness, basenach itd czy raczej chodzi tu o firmy, korporacje itd ktore daja pracownikom multisporty ??
2
fd 2016-05-03 10:12:35
Mnie interesuja konkrety: ile jako handlowiec mozna w BS zarobic na reke, chodzi mi o podstawe, bez premii.
pracownik 2016-05-25 12:41:39
Benefit daje zarobić bardzo dobre pieniądze, lecz nie ma przesady w stwierdzeniu, że to od Ciebie zależy ile zarobisz. W handlu zwykle nie płaci się zwykle za "siedzenie".
W kontekście zarobków rocznych u wielu osób to są pieniądze podchodzące lub przekraczające drugi próg podatkowy. Czy to dużo czy mało pozostawiam pod indywidualną rozwagę. O konkretnych kwotach pisać nie będę i uważam, że pisać się nie powinno. Ty wynegocjujesz tyle, ktoś inny mniej, ktoś inny więcej. Chcesz poznać szczegóły zachęcam do aplikowania, na pewno się nie zawiedziesz. Jeśli jednak to właśnie podstawa Cię tylko interesuje, to wiedz, że takich osób firma nie szuka.
PS 2016-06-06 08:16:29
Sky is the limit... różnie w sprzedaży jest, ale kilkukrotność podstawy nie jest niczym nadzwyczajnym. oczywiście są okresy lepsze i słabsze, a średnio to pewnie wypada tak, jak pisze pracownik powyżej. (usunięte przez administratora) Weź udział w rekrutacji, porozmawiaj, wszystkiego się dowiesz
Doświadczony 2016-09-19 09:59:11
Jak wyglada praca i wynagrodzenia w dziale windykacji?
Doświadczony 2016-09-19 10:01:05
Jak wyglada praca i wynagrodzenie w dziale windykacji?
Laki 2016-09-19 11:11:48
To chyba zależy od doświadczenia negocjacje wszędzie są możliwe, jeżeli znasz branże i czujesz sie jak ryba w wodzie, to podejrzewam, ze tyle ile będziesz chciał to raczej są w stanie ci dac
Zostaw swoją opinię o Benefit Systems S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Benefit Systems S.A.