brak logo

Delphia Yachts

Olecko

Opinie o Delphia Yachts

pracuś 2016-01-09 18:02
Zamiast dbać o starych pracowników ciągle zmieniają kadrę do lepszego to nie idzie a dyro to chyba już sam nie wie co ma robic swoja glupota bie poprzednika na leb
1
Siema 2016-01-09 21:35
O widzę, że macie nowego dyrektora. Podajcie przynajmniej jego imię.
balon 2016-01-10 12:35
Nasz dyrektor to Grzesio
4
Siema 2016-01-10 21:33
Grzesio Beny?
balon 2016-01-11 15:45
Nie ! Pan Stóciżba!
3
dyrektor 2016-01-11 20:14
jak piszesz nazwisko to przynajmniej sprawdź czy na pewno poprawnie je piszesz
1
xp 2016-01-14 10:15
To prawda tyle mają.Pracownicy 1200 na miesiąc do wypłaty. Pracownicy z Giżycka po wypłaci też odejdą gdy zobaczą ile zarobili.
321@ 2016-02-01 18:03
A co tak ucichło na forum, czyżby poprawiło się w Delphi?
misiek 2016-02-06 11:56
Nie!!!!Brakuje już słów,z dnia na dzień jest gorzej.Pracownicy tęsknią za Bogusiem Skórą!
1
były SPORTLAKE 2016-02-06 14:34
A co Skóra już nie pracuje w delphi?
321@ 2016-02-07 16:31
Odkąd nastał nowy dyrektor z dnia na dzień coraz gorzej w tej firmie, łapanki na ludzi do pracy we wszystkich okolicznych miastach bo w olecku już chyba nie ma osoby co by nie pracowała w Delphi.
1
heh@ 2016-02-16 16:44
przy zmianach nastepujacych podczas "panowania" nowego dyrektora ludzie zwalniaja sie a pozostali tez sie do tego przymierzaja. pracy coraz wiecej, ludzie co raz to nowi, nie ma jak z zamowieniami sie wyrobic. zle sie dzieje...
xp 2016-02-20 14:50
Odejście to nie katastrofa tylko sukces. Oznacza to wyższe zarobki komfort pracy.Mistrzowie poniżający pracowników to codzienność.
3
seba 2016-02-28 15:54
Może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z Wieśkiem z Montażu motorówek linia A1?
Wszystkich pogania a sam albo je coś albo kawę nosi jednemu z mistrzów
@,, 2016-02-28 19:40
Co tu wyjaśniać, to jest po prostu Wiesiek...
niezadowolona 2016-03-20 10:37
Szczerze nie polecam .... żenada i żenada... kasa beznadziejna, w soboty lepiej przychodzić a szacunek do pracowników? szkoda gadać. Traktują pracownika jak śmiecia, jak nikogo.. przyjmując do pracy o nic nie pytają tylko o to, czy aby napewno chcesz pracować... A kierownicy, aa i mistrzowie którzy zadzierają tak wysoko głowę-oby im ta głowa z patyka nie spadła... człowiek czuje się jak dziad gdy na to patrzy.
2
xyz 2016-03-23 11:04
Widzisz tylko jesli nie ta praca to co innego w olecku? Jak tak traktują poniżają wyzywaja ludzi to dlaczego tam pracujesz??jak nie pasuje dlaczego nie pójdziesz do prywaciarza??
nahmf...... 2016-03-25 08:28
Niedlugo w tej firmie bedzie wiecej mistrzow kierownikow kadrowych kontrolerow niz pracownikow mistrzowie ponizajacy ludzi zero kultury darcie ryja przez mistrza ze cos zostalo niepoprawnie wykonanen,kadrowe "bardzo mile "kobiety wiele ludzi odchodzi zostaja tylko ci ktorzy musza i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodza na laminatach motorowek to juz wogole patola cala familia najednej hali pracuje rodzinny interes :)
4
f. 2016-04-01 10:01
No cóż, wypowiem się na własnym doświadczeniu. To nie praca do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to ludzie... najpierw przychodzą myślą, że wezmą 3 tys na pierwszej wypłacie, przykro mi trzeba na to zapracować. Nastepnie oburzeni stawiają sie i pyskują! tak pyskują! zwłaszcza panie.... są takie które głośniej mordę drą niż niektore chłopy z nas a pracują nie cale 3 lata. Inne panie przychodzą na wybieg.... a są faceci ktorzy nie kryją gdzie sie patrzą. Slyszalem jeden mowil ze by przelecial tą i tamtą a tej by nie tknął bo wygląda jak zaniedbana świnia. masakra to ludzie są ku**y. nie zaklad.
3
heh@ 2016-04-01 13:05
wiadomo ze pierwsza wypłata nie będzie nigdy rewelacyjna, zanim się wprawisz, zanim się rozkręcisz i zrozumiesz, załapiesz na czym twoja praca ma polegać to i place będą takie mikre ale jak się zakręcisz i wiesz co i jak to można wyciągnąć sporo ale oczywiście w gre wchodza nadgodziny i pracujące weekendy. Można zarobić nie mówie, że nie lae trzeb sie nagimnastykować i mieć "wół" w dowodzie :D
# 2016-04-01 21:56
Słyszałem, że dobrze zarabia się jako szlifierz.
2
ksawery 2016-04-09 19:07
Żałosna jest ta firma i ściemnione pozytywne komentarze tutaj.
6
lol 2016-04-17 20:56
Masz rację ksawery!
7
xp 2016-04-24 10:03
W pup pojawił się ukraiński pośrednik chciał zatrudnić byłych pracowników. Śmiechu warte, połowa nie przyszła,reszta odmówiła.Co już Ukraińcy nie chcą pracować,pocałujcie nas gdzieś.Nie po to się zwalniałem żeby teraz pośrednik mnie ściągał.
4
rock 2016-05-09 22:36
A jaka teraz panuje atmosfera? Dzięki za odpowiedź.
TiK 2016-11-27 23:06
Witam Wszystkich
Kiedyś dosyć dawno temu przerabiałem tą firmę i wiele się nie zmieniło z tego co przeczytałem. Nadal pracodawcy uważają że są zbawieniem dla ludzi z Olecko i okolic , a ich samych to najlepiej po nogach całować że pracę dali za 2000 zł. Wiem jak się czujecie i znam tą bezsilności bo sam kiedyś usłyszałem od Pana W - JAK SIĘ NIE PODOBA TO WYP.... NA WASZE MIEJSCE MAM KOLEJNYCH DWUDZIESTU CHĘTNYCH DO ROBOTY i w tym momencie zrozumiałem że tam długo miejsce nie zagrzeje. Trwało to zaledwie kilka tygodni jak spakowałem walizki i wyjechałem za granicę. Dziś wiem że gdybym został to nadal mój pracodawca płacił by mi najniższe wynagrodzenie , a premia to dopiero wtedy jak odpracuje wszystkie soboty ,niedziele i pocałuje szefa w d... Dziś mogę Wszystkim poradzić żeby brali swój los w swoje ręce i zmieniali miejsce pracy bo te 2000 zł to zrobicie w tydzień spokojnie i pracodawca Was będzie szanował bo pracownik z PL może pracować wolniej a i tak zrobi robotę szybciej i lepiej. Dziś macie internet, komputery,komórki wystarczy wpisać w wyszukiwarce : Laminator praca w niemczech, Belgia lub Anglia. Ogłoszenia są wszędzie tylko trochę odwagi i wiary w siebie. Dziś język to nie tak duży problem bo praktycznie w Europie nie ma stoczni jachtowych gdzie nie ma Polaków i zawsze ktoś pomoże, a właściciele i cała świta powinni się zastanowić dlaczego tak źle są oceniani przez swoich obecnych i byłych pracowników.
PS. Tak na marginesie dodam tylko że znam firmę która tylko na teraz poszukuje 100 pracowników : laminiarzy, elektryków, inżynierów,stolarzy itd.... przepraszam ale nie mogę podać nazwy ale szukajcie w necie i pamiętajcie że na Olecku swiat się nie skończył , powodzenia.
Pozdrawiam
TiK
11
xp 2016-11-30 19:45
W X-YAHTS niema chętnych za 20 na godzinę.Pracy jest dość.
szkutnik-szkodnik 2016-12-05 06:20
Nawet wysypisko śmieci ladniej wygląda, co to za wlasciciel, jakis brudas . Nie stać go nawet na porządna firme, albo taki skąpy . I jaki wizerunek z zewnątrz tak i wewnątrz. Szkoda gadać ,mam nadzieje ze te pieniądze zarobione na krzywdzie ludzkiej przyniosą więcej bolu niż radości. A milionerzy kupujący to badziewo sie potopią i trzeba będzie wypłacać odszkodowania.
7
pies 2016-12-06 11:42
Az go w końcu jakis pies nie zeżre
Flaga345 2016-12-08 20:11
Żeby mieć 2 z przodu trzeba pare dni urlopu sprzedać a jak nie to 1500zł
2
www.pl 2016-12-11 11:58
Ukraincy, a przepraszam koledzy z Ukrainy opanują całą Delphię i dopiero będzie szła produkcja...:)
3
gosc 2016-12-16 15:16
W Viko Jachst ??
Żenada 2017-01-28 19:54
Czytam wasze opinie i niestety stwierdzam że macie racje :-( w tej firmie już dobrze nie będzie , wogóle nie mają szacunku dla pracowników powiem szczerze że traktują ich jak robocze psy, zatrudnili Ukraińców bo Polak za marne grosze robić nie będzie, żeby wyrwać kur.. Minimum 2000 tyś trzeba sprzedać urlop albo robić po godzinach i w weekendy :-|
4
Ja 2017-02-03 17:53
Złodzieje !!!
2
sport 2017-02-12 08:49
Pijaństwo się rozwija . Piją Polacy i Ukraincy ! I nic z tym zrobić nie można.
1
www.pl 2017-02-12 09:31
To fakt. Pijaństwo okropne, piją zawsze te same osoby a kierownicy i mistrzowie dobrze wiedzą i nic nie robią z tym. Ale jak się stanie wypadek z powodu alkoholu to wtedy że nikt nic nie wiedział. Ale jak piją to jest później kogo na nadgodziny zaszantażować bo co nie przyjdzie?
1
4321 2017-03-10 19:42
Nie wiem po co zatrudniać tylu Ukraińców skoro nic nie robią, nie ważne że nie wyrabia normy, że łazi przez pół dnia, mówi ze nic nie rozumie choć rozumie bardzo dobrze, nie ważne - ważne aby sztuka. Brawo panie dyrektorze.
7
1234 2017-03-18 21:27
Polak żeby pracowal tak jak Ukrainiec to dawno dostalby kopa w du***. A on zarobi jeszcze lepiej niż Polak.Panie dyrektorzee my polacy pojdziemy z pustymi torbami..........
4
@ 2017-03-19 10:24
Nasz miłościwie panujący pan dyrektor ma swoje wyobrażenie i wizje i żadne argumenty do niego nie docierają. Tak dalej to tylko Ukraińcy mu zostaną...
7
Aneta 2017-03-31 14:06
Pracujesz w Delphia Yachts? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia. Na jakie benefity mogą obecnie liczyć pracownicy firmy?
1
!222! 2017-04-06 18:51
Na nic. Praca 24 godziny na dobę. Szatnia razem z mężczyznami, którzy potem komentują która jakie ma majtki i biustonosz.
6
Żenada 2017-04-11 19:54
Tak słabo jest w tej firmie że nawet Ukraińcy robić nie chcą haha to jest tak śmieszne że aż przykre :-| ludzie wolą żyć na bezrobociu niż tam robić... Właściciele powinni zastanowić sie nad tym czy takim postępowaniem długo jeszcze utrzymają tą firmę.
8
Marta 2017-05-10 07:37
To, co od jakiegoś czasu dzieje się w tym miejscu jest dosłownie materiałem na książkę. Trzeba uciekać z tej firmy. Wolę w byłe jakim sklepie towar dźwigać. Nie polecam.
4
Aneta 2017-05-19 15:07
@Marta co się obecnie dzieje w Delphia Yachts? Czemu piszesz, że trzeba uciekać z firmy?
1
pracownik od ładnych paru lat 2017-06-02 12:16
Ja wbrew poprzednim opiniom napiszę, że pracuje się ciekawie. Praca na laminatach dość ciężka ale można zarobić więcej niż mistrzowie i kadra techniczna. Kwalifikacje nie są wymagane praktycznie żadne jednak trzeba chcieć pracować w dość nieprzyjemnych warunkach. Szczególnie dobrze można zarobić jeżeli pracuje się na własny rachunek lub na rachunek małej dobrze zgranej brygady. Mało jest pracowników ze średnim stażem - większość to tacy z wieloletnim lub kilkumiesięcznym. Praca daje możliwości rozwoju i awansu. Większość pracowników z większym stażem zostało brygadzistami, mistrzami, kontrolerami itp. Najczęściej jednak przejście na stałą pensję nie wiąże się z podwyżką ale z pewną stabilizacją wysokości wynagrodzenia. Wielu ludzi pracuje całymi rodzinami co po zastanowieniu jest na + dla firmy. Wiele osób poznało swoje drugie połówki w zakładzie bo pracuje wiele młodych osób i powiem szczerze, że wiele dziewczyn naprawdę ładnych. Może trochę się już przyzwyczaiłem do roboty i dlatego bardzo nie narzekam. Kasa wiadomo mogłaby być większa ale dla mnie ważne, że co miesiąc mam z czego zapłacić ratę kredytu bo nigdy pensja się nie spóźnia. Praca przede wszystkim nie monotonna, ciepło sucho. Pozdrawiam innych pracowników
....... 2017-06-03 21:17
Ciekawe.. Jakie zajmujesz stanowisko....Bo wątpię, że pracujesz jako laminator.
5
waldek 2017-06-04 16:43
Ja uwazam , ze Delphia i tak placi za duzo jak na oleckie warunki i pracownikom odwala przyslowiowa palma, bo wiadomo nie od dzic, ze jak masz za duzo to zaczynasz wybrzydzac. Pozdrawiam.
1
zzzzzzz 2017-06-11 09:24
To życzę Ci sukcesów i poborów na miarę Olecka!
5
1111 2017-06-11 10:10
Waldku tobie już się przewróciło.
3
Aneta 2017-06-12 11:34
@pracownik od ładnych paru lat wspominasz, że w firmie jest możliwość awansu i rozwoju. To ważna informacja dla osób, które myślą nad Delphia Yachts jako potencjalnym miejscem pracy. Rozumiem, że Tobie praca daje duże poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji. To bardzo cenne mieć gwarancję pracy. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym co Delphia Yachts oferuje swoim pracownikom? Czy możecie liczyć na dodatkowe benefity? Jeśli tak, to jakie?
Zostaw swoją opinię o Delphia Yachts - Olecko
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delphia Yachts