brak logo

Delphia Yachts

Olecko

Opinie o Delphia Yachts

pies 2016-12-06 11:42
Az go w końcu jakis pies nie zeżre
Flaga345 2016-12-08 20:11
Żeby mieć 2 z przodu trzeba pare dni urlopu sprzedać a jak nie to 1500zł
2
www.pl 2016-12-11 11:58
Ukraincy, a przepraszam koledzy z Ukrainy opanują całą Delphię i dopiero będzie szła produkcja...:)
3
gosc 2016-12-16 15:16
W Viko Jachst ??
Żenada 2017-01-28 19:54
Czytam wasze opinie i niestety stwierdzam że macie racje :-( w tej firmie już dobrze nie będzie , wogóle nie mają szacunku dla pracowników powiem szczerze że traktują ich jak robocze psy, zatrudnili Ukraińców bo Polak za marne grosze robić nie będzie, żeby wyrwać kur.. Minimum 2000 tyś trzeba sprzedać urlop albo robić po godzinach i w weekendy :-|
4
Ja 2017-02-03 17:53
Złodzieje !!!
2
sport 2017-02-12 08:49
Pijaństwo się rozwija . Piją Polacy i Ukraincy ! I nic z tym zrobić nie można.
1
www.pl 2017-02-12 09:31
To fakt. Pijaństwo okropne, piją zawsze te same osoby a kierownicy i mistrzowie dobrze wiedzą i nic nie robią z tym. Ale jak się stanie wypadek z powodu alkoholu to wtedy że nikt nic nie wiedział. Ale jak piją to jest później kogo na nadgodziny zaszantażować bo co nie przyjdzie?
2
4321 2017-03-10 19:42
Nie wiem po co zatrudniać tylu Ukraińców skoro nic nie robią, nie ważne że nie wyrabia normy, że łazi przez pół dnia, mówi ze nic nie rozumie choć rozumie bardzo dobrze, nie ważne - ważne aby sztuka. Brawo panie dyrektorze.
9
1234 2017-03-18 21:27
Polak żeby pracowal tak jak Ukrainiec to dawno dostalby kopa w du***. A on zarobi jeszcze lepiej niż Polak.Panie dyrektorzee my polacy pojdziemy z pustymi torbami..........
6
@ 2017-03-19 10:24
Nasz miłościwie panujący pan dyrektor ma swoje wyobrażenie i wizje i żadne argumenty do niego nie docierają. Tak dalej to tylko Ukraińcy mu zostaną...
9
Aneta 2017-03-31 14:06
Pracujesz w Delphia Yachts? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia. Na jakie benefity mogą obecnie liczyć pracownicy firmy?
4
!222! 2017-04-06 18:51
Na nic. Praca 24 godziny na dobę. Szatnia razem z mężczyznami, którzy potem komentują która jakie ma majtki i biustonosz.
8
Żenada 2017-04-11 19:54
Tak słabo jest w tej firmie że nawet Ukraińcy robić nie chcą haha to jest tak śmieszne że aż przykre :-| ludzie wolą żyć na bezrobociu niż tam robić... Właściciele powinni zastanowić sie nad tym czy takim postępowaniem długo jeszcze utrzymają tą firmę.
9
Marta 2017-05-10 07:37
To, co od jakiegoś czasu dzieje się w tym miejscu jest dosłownie materiałem na książkę. Trzeba uciekać z tej firmy. Wolę w byłe jakim sklepie towar dźwigać. Nie polecam.
6
Aneta 2017-05-19 15:07
@Marta co się obecnie dzieje w Delphia Yachts? Czemu piszesz, że trzeba uciekać z firmy?
1
pracownik od ładnych paru lat 2017-06-02 12:16
Ja wbrew poprzednim opiniom napiszę, że pracuje się ciekawie. Praca na laminatach dość ciężka ale można zarobić więcej niż mistrzowie i kadra techniczna. Kwalifikacje nie są wymagane praktycznie żadne jednak trzeba chcieć pracować w dość nieprzyjemnych warunkach. Szczególnie dobrze można zarobić jeżeli pracuje się na własny rachunek lub na rachunek małej dobrze zgranej brygady. Mało jest pracowników ze średnim stażem - większość to tacy z wieloletnim lub kilkumiesięcznym. Praca daje możliwości rozwoju i awansu. Większość pracowników z większym stażem zostało brygadzistami, mistrzami, kontrolerami itp. Najczęściej jednak przejście na stałą pensję nie wiąże się z podwyżką ale z pewną stabilizacją wysokości wynagrodzenia. Wielu ludzi pracuje całymi rodzinami co po zastanowieniu jest na + dla firmy. Wiele osób poznało swoje drugie połówki w zakładzie bo pracuje wiele młodych osób i powiem szczerze, że wiele dziewczyn naprawdę ładnych. Może trochę się już przyzwyczaiłem do roboty i dlatego bardzo nie narzekam. Kasa wiadomo mogłaby być większa ale dla mnie ważne, że co miesiąc mam z czego zapłacić ratę kredytu bo nigdy pensja się nie spóźnia. Praca przede wszystkim nie monotonna, ciepło sucho. Pozdrawiam innych pracowników
3
....... 2017-06-03 21:17
Ciekawe.. Jakie zajmujesz stanowisko....Bo wątpię, że pracujesz jako laminator.
9
waldek 2017-06-04 16:43
Ja uwazam , ze Delphia i tak placi za duzo jak na oleckie warunki i pracownikom odwala przyslowiowa palma, bo wiadomo nie od dzic, ze jak masz za duzo to zaczynasz wybrzydzac. Pozdrawiam.
1
zzzzzzz 2017-06-11 09:24
To życzę Ci sukcesów i poborów na miarę Olecka!
6
1111 2017-06-11 10:10
Waldku tobie już się przewróciło.
4
Aneta 2017-06-12 11:34
@pracownik od ładnych paru lat wspominasz, że w firmie jest możliwość awansu i rozwoju. To ważna informacja dla osób, które myślą nad Delphia Yachts jako potencjalnym miejscem pracy. Rozumiem, że Tobie praca daje duże poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji. To bardzo cenne mieć gwarancję pracy. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym co Delphia Yachts oferuje swoim pracownikom? Czy możecie liczyć na dodatkowe benefity? Jeśli tak, to jakie?
xyz 2017-08-18 13:36
Delphia to naprawdę dobra firma... dla pijaków, tam za picie w pracy dostaje się dłuższy urlop i lepsze miejsce pracy. Brawo panie dyrektorze...
7
Aneta 2017-08-21 07:09
@xyz czy taka sytuacja naprawdę miała miejsce? Masz jakiś konkretny przypadek na myśli? Picie alkoholu w pracy to proceder dziś bardzo niepożądany na rynku pracy. Możesz napisać o tym coś więcej?
Aneta 2017-08-31 06:43
@Czarna a kierownictwo w ogóle nie reaguje na sytuacje picia alkoholu, o których mówisz? Jest to zadziwiające, bo w końcu taki pracownik jest o wiele mniej wydajny.
1
Czarna 2017-08-31 21:29
Zacytuję tutaj słowa kierownika XYZ "A ty nie masz co robić tylko się wpier#@*&ć w nie swoje sprawy ? Ja mam tyle na głowie że mnie to c#uj obchodzi!" Więc o czym tu rozmawiać ?? Poza tym kierownictwo nie jeden raz (z tego co słyszałam, bo świadkiem byłam jedynie raz) było na przysłowiowym "kielichu".
2
Zenon 2017-09-01 08:33
Marna praca marna płaca.
2
:) 2017-09-01 11:42
Płaca raz lepsza raz gorsza, ale to co tam się dzieje w relacji mistrz, kierownik kontra pracownik to woła o pomstę. Do tego szatnie ciasne że ciężko się ruszyć przy przebieraniu a do tego kobiety razem z mężczyznami mają szatnię. A alkohol to norma i przymykanie oczu na ten problem przez przełożonych.
5
Antoni 2017-09-05 11:59
Praca w Delphii to powód do wstydu.
4
# 2017-09-06 16:10
Ludzi do pracy brakuje w okolicy to sprowadzili ludzi z Nepalu. :)
2
Zibi 2017-09-06 17:50
Niedługo dzieci będą zatrudniać. I te biura pełne bufonow. Ta firma to dno dna
4
Robol 2017-09-07 10:26
Wszystko prawda, praca w szkodliwych warunkach, zarobki coraz mniejsze, szacunku do ludzi zero, przepis bhp jest jeden o brzmi: ma być na wczoraj albo wyp... z roboty. Nie interesuje jak, ma być zrobione na już. Jakość to dno. A jak się nie podoba to won. Witamy w Europie, w XXI wieku, w firmie która po gazetach prezentuje się jako nowoczesna innowacyjna i nowoczesna.
9
SQRT 2017-09-07 15:43
@Robol, delphia jest taka nowoczesna jak .Nowoczesna Ryska Petru :)
6
Aneta 2017-09-09 11:48
@Czarna, odniosę się do Twojej odpowiedzi, czy masz na takie sytuacje dowody? To dość poważne zarzuty kierowane pod adresem Delphia Yachts i jej kierownictwa, więc dobrze mieć w miejscu publicznym, poparcie takiego zachowania. Co do relacji na linii kierownik-pracownik bo często o tym piszecie, jest to nagminne w firmie?
...nova... 2017-09-09 17:34
Jak tak czytam te wasze wypowiedzi to się dziwię, że jeszcze tu pracujecie. Tak źle to poszukajcie lepszej pracy, lepiej płatnej, lepszych kierowników czy mistrzów. Przecież jest tyle zakładów pracy poszukujących pracowników , bezrobocia prawie nie ma więc po co narzekać ...
2
Robol 2017-09-11 12:00
a niby gdzie pójść? Do biedronki czy do prawdy na 3 zmiany? I w tym problem, firma wie że nie mamy w Olecku wyboru i będziemy pracować nawet w takich warunkach. Popracuj tam trochę ale nie w biurze i nie jako czyjaś protegowana, tak po prostu. Wtedy się wypowiadaj.
6
...nova... 2017-09-11 17:00
Robol
akurat ani nie protegowana ani biurowa tylko nowa na produkcji i też zmieniam firmy . Też różnie się pracuje ale jak mi nie pasuje to szukam czegoś lepszego. Jak nie to tu to gdzieś indziej. Jestem mobilna więc nie ograniczam się tylko do jednego. Jestem młoda więc się nie boję zmian. A ludzie jak wiesz w każdym zakładzie tacy sami .Nigdy nikomu nie dogodzisz . I zawsze znajdzie się ktoś kto Cię wkurzy. A tak w ogóle nie znam tych twoich mistrzów czy kierowników bo na żaglówkach robię u Benego. Też jest wesoło .
Będzie źle to zmienię pracę i tyle. Pozdrawiam
2
TiK 2017-09-13 23:45
Witam wszystkich zainteresowanych
Czytam z zaciekawieniem Wasze wpisy i nadal widzę że firma postepuje jak przed laty. Pracownik do wykorzystania za marne grosze a szefowie jeżdzą po świecie i dobrze sie bawiąc chwalą sie jak to cudownie jest w ich firmie. Czytałem artykuł z wypowiedzią jak to wspaniała firmę zbudowali ale nikt nie wspomniał nawet że to kosztem ciężkiej pracy ludzi , ich poświęcenia i marnej płacy za długie lata w tym smrodzie. Na szczęscie zawsze można coś zmienić i zacząc gdzie indziej. Pracuję w firmie gdzie potrzeba na dzien dzisiejszy ze 30 stolarzy , 30 monterów , 20 elektryków i z 50 laminatorów. Praca bez bata nad głową i skacowanego brygadzisty , bez stresu i pośpiechu. Pracujac 5 dni w tygodniu po 10 godzin dziennie zarobki nie mniej niż 550 funtów tygodniowo do ręki. Myślę że całe biuro zmieniłoby podejście do pracownika gdyby w ciągu kilku dni odeszło ze 30% wykwalifikowanej załogi i nie mówię tu o gamoniach co nic nie potrafią zrobic tylko biegają do biura przylizać się lub dobry wujek lub kolega załatwił im tą robotę. Mówię o najlepszych pracownikach którzy znają sie na robocie wkładają w nią serce i nigdy nie są doceniani. Myślę że jest takich wielu i wiem co czują widząc podejście kadry kierowniczej i słysząc : JAK SIE NIE PODOBA TO WYP.....NA TWOJE MIEJSCE MAM 20 ZA BRAMĄ. Myślę że jak wyrośnie im konkurencia pod nosem to zmienią zdanie i może zaczną Was szanować bo w przeciwnym razie sami bedą musieli zakasać rekawy. Czasy się zmieniają i dziś to pracownik decyduje gdzie , za ile i dla kogo pracuje. Przeglądajcie ogłoszenia w Olecku może wkrótce pojawi się bardzo ciekawa oferta.
Pozdrawiam
13
Z 2017-09-17 11:14
Kiedy ostatni raz zaglądałam na to forum ( jakiś tydzień temu), było 199 opinii, dziś wchodzę i jest 159. Kto usuwa te wszystkie niepochlebne komentarze i na czyje zlecenie? Inne firmy mają po 300, 500 i więcej opinii. A tu..... usuwa się??? Dlaczego?
6
Piotr 2017-09-22 11:18
kurna, paszport w ręke i wyjazd, ja od 2003 opuscilem Olecko i pracowałem w Olsztynie, od 2006 do dzisiaj mieszkam w UK. Za 2,3 lata wracam i kupuje dom za gotówkę. Za granica urodziły mi się dzieici, za 2 lata ida do szkoły ale Polskiej szkoly bo wracam do PL.
2
Obiektywnie 2017-09-24 12:52
Wielu z was (pracownicy fizyczni) komentuje przełożonych, wytyka im błędy w zachowaniu, obwinia za wszystko itp tylko dlaczego nikt nie mówi o zachowaniu właśnie pracowników fizycznych? Czy ktoś z komentujących może z czystym sumieniem powiedzieć że pracuje uczciwie i rzetelnie, ze angażuje się w swoją pracę? Wielu pracowników produkcyjnych kombinuje tylko jak tu się nie narobić, co pół godziny na papierosa jak nie na palarnie to w łazienkach, spacerując w tą i z powrotem, to na kawki to na coś innego. Aby tylko przechodzić te 8 godzin. Ale godziny są rozpisywane w ciągu jednego dnia tak jakby pracownik pracował z 15 godzin i jeszcze potem oburzenie że nie zapłacono. Wielu pracowników chyba zapomina po co przychodzi do pracy i zachowuja się tak jakby byli w przedszkolu a nie w miejscu pracy. Na akord jeszcze jakoś niektórzy pracują. Ale jak tylko mogą rozpisać godziny w pozaakordzie to już w ogóle nic nie robią. To co mogą zrobić w jeden dzień robią przez tydzień rozciągając to w czasie jak najbardziej mogą. Wszystko można zrozumieć bo człowiek jest tylko człowiekiem- może źle się poczuć, może nie być wydajny w jakimś czasie z różnych powodów, może mieć słabszy dzień, możebyc wolniejszy od innych w brygadzie itp. Ale mistrz czy kierownik też jest tylko człowiekiem. Nie dziwię im się ze czasem krzyczą i czasem brakuje im cierpliwosci. Skoro dorosłego człowieka który przyszedł do pracy a nie do przedszkola muszą prosić żeby z łaski swojej pracował, żeby przestał chodzić co chwilę gdzieś itp są też tacy pracownicy którzy przychodzą do pracy po to żeby pracować a w efekcie zarobić pieniądze i oni zarabiają nie mało. I nie narzekają. osoby które mają najwięcej do ponarzekania powinny wziąść się do pracy a nie tylko paplac językiem bez tolku. Bo ciągle coś nie pasuje. Bo najlepiej by było jakby firma płaciła za to tylko że ktoś stawił się w pracy. Ludzie zastanówcie się...
5
Sorry 2017-09-24 16:44
Oj, naprawdę? Nie chce się Ukraińcom pracować? Kawkę pija i papierosy palą? A ludzie z Giżycka, dobrze pracują? Czy już poodchodzili? Trzeba było szanować dobrych pracowników. Nie byłoby problemu z paletajacymi się po kibelkach z fajkiem. A tak, kto tylko mógł uciekł jak najdalej od tej żenady
4
Aneta 2017-09-25 19:57
@Z z forum kasowane mogą być tylko te wpisy, które naruszają jego regulamin. Jest on dostępny tu na dole strony - warto się z nim zapoznać. Niestety jak w wielu przypadkach, tak i tutaj - jego nieznajomość szkodzi. Widzę, że opinie (w zasadzie jak w każdej firmie) są podzielone. To naturalne. Jak widać jednak nie ma rotacji wśród pracowników, bo ofert pracy do Delphia Yachts nie widać. Z czego to wynika?
Olo 2017-09-26 18:58
Oferty pracy są bez przerwy na PUP Olecko. Zawsze jest oferta tej firmy, co tydzień
3
& 2017-09-27 16:17
Pewnie bo lepiej swoje obowiązki zwalić na inną osobę a samemu pięknie wyglądać i komentować pracujących fizycznie. Ale tak czy inaczej ci fizyczni ( może nie wszyscy ) lecz jednak pracę wykonują i dzięki nim i ty masz swoje utrzymanie. Nie warto wszystkich wrzucać do jednego worka tylko każdego z osobna mierzyć miarą. Taka ocena obraża tych co naprawdę się starają i nie są za to doceniani.
5
Obiektywnie 2017-09-29 21:20
Cóż mogę powiedzieć, tak się składa że też jestem pracownikiem fizycznym i po części rozumiem to co tu piszecie ale widząc niektórych współpracowników i to jak pracują naprawdę ręce opadają.
3
Ktoś. 2017-10-02 20:53
Kobieto, wyjdź z biura i spędź 1 dzień na hali.. Dyskretnie podpatrz, podsłuchaj, może popytaj... Bo piszesz tu jakbyś była z innej bajki a nie z delphi.
4
jaaaaa 2017-10-03 10:57
cos wiecej na temat ogloszenia o prace?
Q 2017-10-03 19:04
Przyjmują każdego, a wejdź na stronę PUP Olecko i tam są oferty.
A kto? 2017-10-15 09:05
A ile można sie starać? jak jedna zapłata Robisz czy nie robisz ta sama zapłata , bo akord jest wspólny.Jak masz układy z mistrzem to możesz nic nie robić, i przychodzić do pracy o której godzinie Ci się podoba.A masz zapłacone za całą dniówkę ale do kogo masz z tym iśc. Każdy boi się o tym głośno powiedzieć i ludzie milczą.Ale może kiedyś wybuchną i przestaną wykonywać głupie polecenia mistrza.
4
Zostaw swoją opinię o Delphia Yachts - Olecko
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delphia Yachts