brak logo

Grupa Kapitałowa Specjał

Rzeszów

Opinie o Grupa Kapitałowa Specjał

anna 2015-02-28 00:15:25
Wie ktoś coś na temat pracy w centrali Specjał w rze ale w biurze ? Dokładnie hr? Warto tam aplikować ?
1
bela 2015-03-04 22:23:08
ANIU jesteś silna psychicznie, aplikuj. Jeśli nie skończysz na prochach.Zaczekaj do czasu gdy czarny skończy się wygłupiać .
bela 2015-03-04 22:24:10
ANIU jesteś silna psychicznie, aplikuj. Jeśli nie skończysz na prochach.Zaczekaj do czasu gdy czarny skończy się wygłupiać .
KACJO 2015-03-06 13:14:32
TRAGEDIA JEŚLI CHODZI O MŁODYCH LUDZI JEDNO MAŁO NIE ZJE DRUGIEGO W BIURZE- DONOSZĄ NA SIEBIE,OBGADUJĄ, MOBINGUJĄ TAK ZWANI KIEROWNICY.
bobo 2015-03-06 13:21:57
tragedia kłamią , że po próbnym będzie wyższa kasa ale to kłamstwo po 2 latach nadal najniższe i "jak chcesz to się zwolnij""" jak zapytasz debi.... o kase
2
Pomocna dłoń 2015-03-08 08:20:18
Aniu a na jakie stanowisko aplikujesz??
anna 2015-03-09 18:47:57
Jakiś czas temu była oferta specjalista ds rekrutacji i szkoleń czy jakoś tak... wysłałam aplikację ale cisza. Pewnie "rekrutacja" wygląda tak jak wszędzie
Lot 2015-03-09 19:17:07
Dla ludzi z pasją polecam tą firmę. Wszystkim którzy chcą się przelecieć za dobrą kasę i nic nie robić to odradzam. Czasy Prlu i milicjantów się skończyły!!!
Lot 2015-03-09 19:22:20
Jasno i rzetelnie przedstawiono mi obowiązki, ponadto mam wszelkie uprawnienia zawodowe wiec nie miałem jakichkolwiek problemów. Lubię to co robię!. Wszystkim, którzy chcą działać na zasadzie psychologi i zarabiać za innych tysie to odradzam.
bach 2015-03-09 22:18:40
W tej firmie musisz kapować, być wazeliniarzem. Jeśli nie to 1250. Dla zainteresowanych. WEKSEL NIE MOŻE BYĆ UŻYTY BEZ NAKAZU SĄDU, nie pozwólcie się szantażować. W pełni popieram to co napisał KACJO. Młodych wprowadzają w szok, a starych j...ą jak młodych.
1
literka S 2015-03-11 12:24:54
Tak?????.... z pełna nazwa tej konkurencji na "S"
PH 2015-03-17 15:19:10
Firma pod psem. Jaki właściciel taka firma...
2
gg 2015-03-19 18:22:39
W firmie nie jest tak źle jak pojawił się nowy od logistyki,przynajmniej coś wytłumaczy i podpowie,a i w innych dziedzinach zorientowany,ciekawe tylko ile wytrzyma takie ciśnienie.Mógłby jeszcze jakiś socjal wydusić-bo przecież każdy by inaczej spojrzał na Prezesa jakby dzieciom dał paczkę na święta czy talon.Ale po co,CO GO OBCHODZI OPINIA PRACOWNIKA:(
AA
1
jepet 2015-03-22 08:54:15
Kiedyś były talony,do naszego sklepu-najdroższych sklepów na całym Podkarpaciu. Zapytam, to ten cwaniak Arturek już nie pracuje?
AA 2015-03-24 14:40:11
nie wiem o jakim Arturku mówisz,ja pracuję z Arturem Gontarzem i jego mam na myśli jako ''nowego''
/// 2015-03-27 16:22:32
Jakie warunki ma PH? Podstawa, premia (prowizja)? Czy ma samochód do dyspozycji? Dodam że nie jestem nowy jako PH i mam własną bazę sklepów.
5
vim 2015-04-01 20:33:09
Talonów w tej firmie niema od dawna, a gdy były, to wstyd 60-100 zł do drogich sklepów, a od tego jeszcze podatek. Socjalny to jest w tej firmie tylko w opowiadaniach, gdy przyjmujesz się do pracy.
4
/// 2015-04-10 18:00:14
Ponawiam pytanie o warunki dla PH.
bb 2015-05-05 17:54:48
Tak firma to jedno wielmie klamstwo nic nie jest prawda.Pakietu socjalnego nie ma papier toaletowy czeba kupowac samemu bo firma nie daje o wode czeba sie upomi nigdy sami nie przywarza twiercza ze nie ma na to srodkow i sami musimy se raczic jak jest 30sto ludzie jak przychodza to gora 3mies i sie zwalniaja zadnych dodatkow nie ma nic kompletnie tylko robic mamy njc nam sie nie nalezy a do tego dowodca przynajmnien tak jest w bielsku gnebi slabszych ktorzy nie umia sie obronic i sie zwalniaja bo psychicznie wykanczaja ludzic ja bym na miejscu innych bardzo by sie zastanowil czy warto podejmowac prace w tej firmie.
5
bb 2015-05-05 18:09:04
Tak firma to jedno wielmie klamstwo nic nie jest prawda.Pakietu socjalnego nie ma papier toaletowy czeba kupowac samemu bo firma nie daje o wode czeba sie upomi nigdy sami nie przywarza twiercza ze nie ma na to srodkow i sami musimy se raczic jak jest 30sto ludzie jak przychodza to gora 3mies i sie zwalniaja zadnych dodatkow nie ma nic kompletnie tylko robic mamy njc nam sie nie nalezy a do tego dowodca przynajmnien tak jest w bielsku gnebi slabszych ktorzy nie umia sie obronic i sie zwalniaja bo psychicznie wykanczaja ludzic ja bym na miejscu innych bardzo by sie zastanowil czy warto podejmowac prace w tej firmie.
1
Grzechu 2015-06-02 17:41:59
Witam wszystkich, jeśli ktoś chce mieć kłopoty finansowe, z nie wiadomo jakiego powodu- pracując w kołchozie Specjał polecam! Mi dziś, minęło 9 lat jak się uwolniłem od tych ździerców, i nagle przysłali mi pismo od komornika że mam im wrócić ponad 3 tyś! Dzwoniąc do komornika, nie dowiedziałem się za co mam oddać tą kasę. Dzwoniąc do Specjału, do gościa który się tym zajmuje również nie był w stanie mi odpowiedzieć za co mam oddać. Jedyne co wydukał- "mam nakaz sądowy i tyle". Więc polecam ten niby zakład, żebraków i złodziei. Kłopoty macie jak w banku, a dodatkowo by pracownika udupić, każą weksle podpisać- taki wyrok na siebie.
5
AA 2015-06-03 16:40:09
Żenada to mało powiedziane,a ja myślałem, że taki rzeczy to tylko w filmach.Czy prezes tego "bałaganu" jest normalny,czy lepiej mu udawać,że nie ma problemu.Współczuję wszystkim tam zatrudnionym,trzeba się dwa razy zastanowić nim się zacznie współpracę.Słyszałem,że nowy też wymiękł.
5
KK 2015-06-04 14:53:30
Pracuje w tej firmie kilka lat. Moja największa wyplata to 2500 ze wszystkimi dodatkami. Nie wiem co będzie gdy moja żona przeczyta wpis JOWISZA. Ten człowiek będzie miał mnie na sumieniu, ale może już więcej głupot pisać nie będzie. Prawdą jest że umowa o prace, odprowadzane najniższe składki, ale ta kasa to nie na ,,planecie'' Rzeszów. Pozdrawiam.
2
ABC 2015-06-04 15:05:00
Potwierdzam to co pisze AA, współczuje grzechowi - ale to wszystko prawda. Do tej firmy łatwo jest się dostać, ale bardzo trudno od niej uwolnić. Temat GRZECHA to grupowa sprawa do sądu,bo takich wezwań dostało bardzo dużo osób. W pojedynkę nie dasz rady z tą bandą złodziei.
2
lolo 2015-06-04 15:45:12
Pracowałem w tej firmie, praca bardzo ciężka, atmosfera wśród pracowników nie do zaakceptowania, sprzęt do pracy tragiczny. Wózki elektryczne przykute łańcuchami do słupów, a paleciaka na pusto ciężko uciągnąć bo już łożysk od dawna w nich niema, nowe to koszt. Taki wózek ciągniesz za sobą z towarem min. 500kg przez około 8-10 godz.dziennie, jest to 15-18 km. Za tą prace 1400 do rączki, minus niedobory. Po takiej zaprawie można być tragarzem na pielgrzymkach, na pewno dacie rade.
pola 2015-06-07 09:43:19
Rozumię odpowiedzialność materialną za towar który zamówiła kierowniczka sklepu ale dlaczego mamy płacić manko za towar przeterminowany który został nam wcisnięty tzw.odgórnie.Czy ktoś walczył z firmą w sądzie lub nie spłacał manka?co z tego wynikło?
pola 2015-07-22 17:57:16
Ja chyba niezbyt dobrze wyjaśniłam o co mi chodzi,towaru z krótką datą nie przyjmujemy ale dostajemy tak duże ilości że nie jesteśmy w stanie sprzedac,stoi u nas kilka miesięcy i po dacie i problem i manko.
MK 2015-08-01 20:07:26
i kto zapłaci wiadomo PRACOWNIK
gdjb 2015-08-02 19:29:11
To kupcy zajmuja sie zamawianiem towaru trzeba ich spytac
janio 2015-09-01 10:58:44
pozwól że zapytam a za ile godzin i c czy ce ?
były 2015-09-23 22:10:15
Ty chyba nie normalna jesteś, w tej firmie nie ma czegoś takiego. Pracowałem tam ładnych kilka lat i do wszystkiego doszedłem sam.Apropo patriotyzmu, pracuję w kanadyjskiej firmie dostaje więcej jak ta najniższa krajowa w tej pseudo polskiej firmie i nikt mnie nie oszukuje na nadgodzinach,a przez 10 lat to jakby policzył to parę msc pracowałem za free.A wy to chyba macie prykaz siedzieć w godz. pracy i śledzić takie portale i wypisywać głupstwa.
1
mariusz 2015-11-11 20:50:46
Jak wyglada praca na magazynie w czeladz,piaski bo mam tam jechac na rozmowe jako magazynier
garbaty 2015-12-18 20:19:46
jedyna pamiatka po pphu SPECJAL to garb od noszenia towaru i zdarte buty nie polecam chyba ze zamiast silowni mozna 10 godzin pocwiczyc
siwy 2015-12-20 22:38:40
Pracuje parę lat w tej firemce i muszę powiedzieć że jest ok, nawet fajne tam są dziewczyny a i siłka się troche przyda a przesiedzieć przed kompem lub pod parasolkami.
2
juras/oguras 2015-12-31 09:40:36
Umowa o pracę ,wypłata zawsze na czas,ubranie robocze i to nie prawda z tymi paleciakami bo na bieżąco są naprawiane więc piszecie bzdury...
przedstawiciel 2016-01-13 17:45:19
Szukają jeleni nie daj się skosić na ich ofertę. Chyba że lubisz pracować za 2000 zł na rękę za 200 godzin. Nigdzie w Polsce tak słabo nie płacą kierowcą kat. C jak w specjale. Bez problemu znajdziesz pracę za min. 3000 zł na rękę w innych firmach. Napisz do firmy Tradis teraz Eurocash, 3000 na rękę i porządek.
Łukasz 2016-01-13 19:35:05
jA PRACUJĘ JUZ DŁUŻSZY CZAS I ŚWIETNA WSPÓŁPRACA TYLKO BEZPOŚREDNI SPOKO I CAŁA RESZTA OK. ŻYCZĘ POWODZENIA NA ROZMOWIE REKR BO TAK ŁATWO WCALE NIEMA.
1
nick 2016-01-14 23:11:37
Firma Specjał ma straszne problemy finansowe. Firma w każdej chwili może przestać płacić wynagrodzenia swoim pracownikom. Ostrzegam !
1
andi 2016-02-21 19:03:52
Szukają kierowców, tyle obiecują, że sami się gubią w ty co mówią.Prawdą jest że kierowca kat c zarobi max 2500 zł. Praca od 5-tej rano, do nocy. Dziennie kierowca przez ręce przerzuca średnio 5 ton towaru, oprócz tego gotówka na jego głowie, za braki i uszkodzenia stwierdzone podczas zdawania towaru płaci kierowca [o obciążeniach jakie wystawiają kierowcą nie wspominają]. Rozwożony asortyment jest bardzo duży; napoje, spożywcze, piwo, wódka, nabiał, mrożonki, ryby, leki,... Niemożna wierzyć w to co mówią na rozmowie wstępnej, ale można dosiąść się do któregoś kierowcy i zobaczyć jak to wygląda. Od razu widać że mają problem z zatrudnieniem kierowców. Dla mnie to co obiecują za takie tyranie to X2 MIN.
alicja 2016-04-28 11:27:26
zycze Ci azebys miał czas na sprawdzenie tych dat.
Kam 2016-05-13 15:16:14
Ryba psuje się od głowy. To stare powiedzenie jak ulał pasuje do całej GK Specjał bez względu na spółkę czy dział. Firma nie ma żadnych wartości, żadnej kultury.

Właściciel tej pożal się boże organizacji cierpi na manię wielkości- na każdym kroku podkreśla że jego firma jest największa i najlepsza. Że dla niego ludzie są najważniejsi. W rzeczywistości liczą się tylko koszty. Ludzie - i to jak się ich traktuje są nieistotni.
Wyobraźcie sobie wycieczkę do Korei Północnej. Na każdym murze widzicie portret miłościwie panującego Kim Dzong Una- w GK Specjał miłościwego dyktatora zastąpił Wielki Prezes Zarządu. To on wszystkim rządzi i nikt nie odważy podjąć się jakiejkolwiek decyzji bez zgody prezesa. Prezes ma oczywiście swoją armię wiernych żołnierzy, którym ufa bezgranicznie. Reszta to tylko wyrobnicy, którzy nie mają nic do powiedzenia. Jest tam kilku naprawdę wartościowych ludzi- cała reszta to banda tępych nieudaczników, którzy nie mają o niczym pojęcia (czytaj: nigdzie indziej nie znaleźliby zatrudnienia) ale ze względu na swój staż w Specjale uważają, że są najlepsi (bo jak mogą nie być najlepsi skoro pracują w najlepszej firmie).
Na początku roztoczą przed Tobą wspaniałą wizję Twojej kariery i rozwoju. Omamią Cię obiecując wspaniałe perspektywy itd. Skończysz jako zwykły wyrobnik.
Żołnierze Prezesa są od tego aby Cię kontrolować ( to nic że się nie znają) i od tego aby donosić. Jesteś inwigilowany, sprawdzany i kontrolowany bez przerwy, w dodatku przez ludzi, którzy nawet się z tym nie kryją. Nie licz na to, że będziesz mógł samodzielnie podjąć jakąkolwiek decyzję- o wszystkim decyduje prezes. Nie licz na to, że Twój przełożony będzie mógł podjąć samodzielnie jakąkolwiek decyzję- o wszystkim decyduje prezes. Ty jesteś tylko zwykłym wyrobnikiem.

Jesteś handlowcem:

- Wynegocjowałeś sobie niskie wynagrodzenie licząc, że jak się sprawdzisz to dostaniesz podwyżkę? Błąd! Nie dostaniesz. A ewentualne premie będą Ci wypłacać w formie delegacji (czyli bez ZUSU itd) Oznacza to, że tylko Twoja marna podstawa wynagrodzenia będzie stanowić podstawę do wyliczenia Twojego urlopu, L4, emerytury…
Wynegocjowałeś sobie atrakcyjne wynagrodzenie? Błąd!To oznacza, że wycisną Cię jak cytrynę po to, aby po kilku miesiącach Cię zwolnić i zastąpić kimś, kto zrobi to samo za 1/2 Twojego wynagrodzenia.
Dostałeś samochód służbowy? To masz problem- auto nie ma AC i pokrywasz szkody z własnej kieszeni.
Myślisz, że będziesz mógł używać samochodu służbowego do celów prywatnych? Błąd- jak przekroczysz limit 150km miesięcznie, za każdy przejechany kilometr obciążą Cię kwotą 1 zł a dokładnie 0,8358 zł + 23% VAT. Tańsze jest jeżdżenie taksówką. Ponadto auto myjesz za swoją kasę. Liczą się koszty.
Nie dostaniesz żadnych świadczeń socjalnych czy benefitów pozapłacowych. Najważniejsze są koszty.
Chcesz zaprosić klienta na obiad/ wręczyć mu drobny upominek? Nie ma sprawy. Ale za wszystko płacisz z własnej kieszeni. Wiadomo- koszty!

Jeśli to Ci nie przeszkadza, bo masz zamiar pracować w biurze, to wiedz ponadto to, że:

warunki socjalne są skandaliczne- w większości biur w lecie temperatura jest nie do wytrzymania. W zimie dla równowagi…jest niska. Wiadomo-w zimie musi być zimno. Ogrzewanie kosztuje a dla Prezesa koszty liczą się najbardziej. Generalnie wszystko się zgadza, bo średnia roczna wychodzi ok 20 stopni C ( w lecie +35, w zimie +15). Liczą się koszty a ogrzewanie/ klimatyzacja kosztują.
będziesz pracował na zdezelowanym sprzęcie, siedział na rozwalonym krześle itd
toalety są w stanie skandalicznym- śmierdzi, notoryczny brak ręczników papierowych (są reglamentowane- wiadomo: koszty!)
pracownicy nie mają pomieszczenia socjalnego/kantyny. z kuchenką mikrofalową/ekspresem itd Nie ma ogólnodostępnej wody czy kawy/herbaty. Jeśli liczysz na takie luksusy musisz sobie zapewnić je we własnym zakresie. Zacznij od zakupu czajnika elektrycznego.
imprezy integracyjne? Zapomnij. Dostaniesz zaproszenie na tzw. biesiadę, gdzie w przypływie łaski zostaniesz obdarowany kawałkiem kiełbasy z grilla (której termin ważności upłynął zaledwie dzień wcześniej)

Jeśli nadal chcesz zaryzykować i liczysz na rozwój to wiedz, że:
firma nie organizuje żadnych szkoleń, nie finansuje kursów, studiów etc
ok, bywają jakieś szkolenia e-learningowe skierowane do wszystkich pracowników (kompletnie niedostosowane do potrzeb pracowników, bo rzecz jasna- badania potrzeb szkoleniowych kosztuje) ale jeśli Twoje IQ jest wyższe niż IQ dobrze wytresowanego owczarka niemieckiego uznasz, że te szkolenia są Ci zbędne. Aha, oczywiście zarządzeniem prezesa szkolenia te nie mogą się odbywać w godzinach pracy.
w firmie panują jakieś przedziwne zasady- niektórzy „DYREKTORY” szczycą się swoimi tytułami, i traktują co mniej asertywnych pracowników jak swoje osobiste służące

To tak n
20
AM 2016-08-19 10:03:22
Każda firma ma jakieś zasady ale to mocno przesadzona i skrajnie nieprawdziwa opinia. Ktoś kto to pisał ma przeorany beret i chciałby aby najlepiej wszystko spadało z nieba, najlepiej darmo.... Z tego co wiem, a spotykam kolegów na sklepach handlowcy są generalnie zadowoleni, a wiadomo że jak się chce to zawsze znajdzie się jakieś ale!
1
PH 2016-08-19 11:50:17
"Nikt nikogo pod pistoletem nie trzyma" - jak powiada klasyk! Układ jest czysty, jeśli komuś coś nie odpowiada to niech zmieni pracę i znajdzie sobie lepszego pracodawcę, uczciwszego, lepiej płacącego, który doceni waszą krwawicę, sic.! Czekają na Was z otwartymi rękami! Nie mogę zrozumieć co mają w głowie goście, którzy narzekają i plują na firmę w której tkwią jak kołki nie mając chęci albo możliwości żeby cokolwiek zmienić, odbierając jednak co miesiąc kasę z której tak bardzo są niezadowoleni. A może już tylko plucie im pozostało? Masakra!!!
1
Łukasz 2016-08-19 14:20:05
Akurat o ph firma bardzo dba w całej Polsce, bo to podstawa. Jeśli ktoś robi swoją robotę to nie może narzekać, wiem że mają też wymieniać fury na nowe chyba skody. Pracowałem 2 lata i wyjechałem do rodziny za granicę ale jak bym nie musiał to bym został, mam kontakt z chłopakami i są zadowoleni i pracują nadal.
Nick 2016-08-30 12:33:54
Czy ktoś wie jak nazywa się dyrektor ochrony specjal albo ktoś z decydentów tego działu?
xyz 2016-10-13 13:42:05
Niestety ale to co napisał KAM w maju jest w 90% prawdą. Przykro to mówić ale Prezes KT mocno się pogubił w prowadzeniu tej firmy :(
3
xyz 2016-10-13 14:58:55
@Dejw myślę, że dyskusja bezpodstawna, ale odpowiem:
Nie wiesz czy jestem ekspertem czy nie, nie wiesz czy posiadam podobne a może większe doświadczenie od Twojego Prezesa zatem nie oceniaj mnie. Ja ze swojej strony Prezesowi KT życzę powodzenia i wszystkiego dobrego a moje zasmucenie jest oznaką niepokoju o przyszłość bądź co bądź dużego gracza FMCG na rynku. Niestety nie wszyscy potrafią odpowiednio dobierać "doradców". Firma jest tak mocna jak jej najsłabsze ogniwo........ resztę dopowiedz sobie sam.
Powodzenia.
6
ares 2016-10-16 13:47:58
Najlepiej jest mowic o kimś i kogoś krytykować a nie siebie samego, to nie tylko w tej branży tak wygląda, czy poszukują kogoś do wrocławia?
Pola Lola 2016-11-30 08:37:51
Witam! Czy ktos pracował w oddziale w Rzeszowie w biurach? Chodzi mi o dział księgowości lub kadry?? Proszę o opinię.
szeryf 2016-12-04 17:23:41
Pracowałem w Specjał przez 10 lat.przez okres 2 lat byłem kierownikiem ochrony i sprzątania.kiedy odszedł dyr.U.Nastał dyr.g i jego powlecznik niby kier z Przemyśla który nie potrafi zrobić grafiku,zostałem przeniesiony niby na 3 miesiące do pracy z Jarosławia do podrzeszowskiej Jesionki do firmy Borg Warner.Dojeżdżałem około 75 km.Po 3 miesiącach.Po tym okresie miałem wrócic do pracy w Jarosławiu.Jednak powlecznik kier.k.na moje miejsce zatrudnił swojego wujka.kier k to wielki oszust i gnębi pracowników,kłamiąc im w żywe oczy.Tak w skrócie wygłąda kadra w specjał.
Zostaw swoją opinię o Grupa Kapitałowa Specjał - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Kapitałowa Specjał