brak logo

Grupa Kapitałowa Specjał

Rzeszów

Opinie o Grupa Kapitałowa Specjał

kiero1 2017-03-24 14:09
tak pracuje. Stała ekipa nie ma rotacji kierowców, kasa dobra, wolny weekend, stałe trasy. Firma ok.
Alicja 2017-03-27 11:11
@kiero1, w takim razie dziękuję za Twoją opinię.
KK 2017-04-02 23:05
Wpis kiero1 to same brednie. Ciągle szukają kierowców - bez efektu. Jeśli jest tak super, to dlaczego kierowcy się zwalniają, a nowych niema. Od razu można się domyślić czyj jest ten wpis. pozdrawiam i nie polecam.
10
Alicja 2017-04-03 11:19
@KK, dlaczego uważasz, że powyższe informacje są nieprawdziwe? Pracujesz jako kierowca? Opowiedz więcej o swojej pracy.
ABC 2017-04-05 16:16
Chcecie wiedzieć jak to wygląda wśród kierowców, przeczytajcie wpis ANDI-ego. Od tamtego czasu nic się nie zmieniło, poza tym że dodatkowo zatrudniają Ukraińców. Tak przy okazji dziękuje KAM za twój wpis. Szkoda że jest tak mało szczerych i prawdziwych wpisów jak twój
9
midzik 2017-04-05 17:44
Moja boiska osoba pracuje w Specjal na ochronie w Tarnowie. Pieniądze na czas, kierownik ok, grafiki też. Najniższa krajowa ale no cóż lepszy rydzyk niż nic
OLa 2017-04-05 19:55
Kasa na czas to jedyny pozytyw w tej pracy.
3
jeszcze pracownik 2017-04-05 21:53
Rotacja w całej firmie Specjał, Nasz Sklep, Livio - masakryczna ludzie pracują po kilka miesięcy i uciekają bo tutaj kasa praktycznie dla wszystkich taka sama około 2000 na rękę a opowieści że jest super to sobie w buty można włożyć bo wystarczy pośledzić ogłoszenia że ciągle szukają do pracy - taki typowy polski wyzyskiwacz
15
Tadek 2017-04-06 11:22
Teraz stają na głowie, bo zbliża się sezon, a pracować niema komu. Nie dziwie się ze kierowca zarobi 3 tys. Tylko czy zapłata dla kierowcy, jest proporcionalna do ich pracy? Wątpie,bo załadunek, rozładunek, pieniądze, faktury itp. to wszystko jest na głowie kierowcy. KIERO napisz za ile godzin ciężkiej pracy dostajesz te 3tysie. Ktoś kto chce być kierowcą w specjale niech dobrze się o wszystko wypyta i dobrze zastanowi, bo te same pieniądze można zarobić za dużo lżejszą prace.
5
ERYK 2017-04-06 20:56
To prawda praca kierowcy od poniedziałku do piątku, ale od 2-5 do 16-20. (Sobota sporadycznie) Wekend musi być wolny, bo już w piątek ledwo chodzisz. Gdy w tygodniu przerzucisz kilkadziesiąt ton towaru, to w te wolne dni nawet piwo nie smakuje. Ale przecież jest 3 tys. na ręke, za tą fajną prace. Tak to prawda, zdarza się 3 tys, ale nie wszystkim. Wystarczy się krzywo popatrzeć, lub powiedzieć słowo za dużo, no i z 3 z przodu robi się dużo mniej. To nie wszystko, bo z tej wypłaty trzeba zapłacić za braki i uszkodzenia które kierowca stwierdził podczas rozładunku. Zdarza się też rozbić jakiś alkohol, za który też trzeba zapłacić z własnej kieszeni. No i jeszcze przepał, wymyślony przez osoby nie mające o transporcie najmniejszego pojęcia. A co w przypadku stłuczki, oczywiście płacisz itd. itd. Suma tych potrąceń to w niektórych przypadkach dużo więcej niż konkretny mandat. NIE WIERZYSZ - SPYTAJ KIEROWCÓW.
16
XXX 2017-04-07 10:25
Ktoś kto nie pracował, lub nie pracuje w tej firmie, nie potrafi zrozumieć jak to jest możliwe płacić za coś, czego się nie zrobiło. Tutaj właśnie tak jest, płacą sklepowe, magazynierzy, kierowcy. Wszystko po to, aby góra mocno trzymała się swoich krzeseł. Tak jest i będzie, bo PREZES słyszy od nich to, co chce usłyszeć, a nie widzi tego co zobaczyć powinien.
17
Alicja 2017-04-07 10:52
A jakie pozytywne aspekty dostrzegacie w Grupa Kapitałowa Specjał?
Ktos 2017-04-08 14:11
Jak wygląda praca w czeladzi? Są ogłoszenia na kierownika magazynu. Na jakie zarobki można liczyc?
Alicja 2017-04-10 12:04
@Ktos, zamierzasz aplikować?
ktos 2017-04-10 14:51
A co jest z tym kierowniem obecnym? zwalnia się czy co?? zamierzam aplikować. zastanawiam się.
Ktos 2017-04-10 15:12
Kierownik logistyki. A napisałem magazynu .
.... 2017-04-19 22:25
A jak wygląda praca na magazynie w czeladzi.ale szczerze.
Franek 2017-04-20 18:00
Jeśli chodzi o magazyn , pracuję tam od kilku miesięcy i na początku nie zapowiadało się najlepiej .W ostatnim czasie przyjechali panowie z logistyki z Rzeszowa i następują kolosalne zmiany .Zarobki są znacznie lepsze , jest więcej magazynierów i porządek na magazynie też znacznie się poprawił .Z mojej strony polecam.
5
Rafiq 2017-04-23 23:50
Witam!Jak jest w ochronie w tej firmie?Podobno mają kilka miejsc do obsadzenia u mnie mieście i juz się oglaszaja (poszukiwani pracownicy z niepełnosprawnością).Aktualnie pracuje ale myślę o zmianie pracy że względu na stan zdrowia.Opinie nie napawają optymizmem tak więc się waham...Płacą chociaż to co w umowie czy kroja na kasę?Z góry dzięki za odpowiedź.pzdr
2
jut 2017-05-30 12:00
Czy wymagają stopnia o niepełnosprawności? Kilka osób mi o tym mówiło i lekarz orzeczyciel tez pytał czy mam taki stopień.
Rudy 2017-06-01 19:26
Pracowal ktos w kokotowie na magazynie? Jak wyglada tam praca i warunki finansowe?
Alicja 2017-06-06 12:27
@Franek według Ciebie niedawno w Grupa Kapitałowa Specjał zaszły pewne zmiany na lepsze. To bardzo dobrze. Co więcej możesz napisać o plusach pracy w tym miejscu?
1
najgorszemu_wrogowi_nie_życzę 2017-06-07 21:34
Dlaczego usunęłaś mój prawdziwy komentarz o bałaganie, smrodzie, kradzionych paletach, przeterminowanym towarze w ogromnych ilościach, mobbbingu, krzykach, przymusowym zostawaniu w pracy pod karą zwolnienia, oddawaniu pieniędzy przez pracowników po brakach na ponad 60.000 PLN podczas inwentaryzacji, wchodzeniu na regały (najwyższe poziomy) bez pomocy wózka widłowego z koszem w magazynie Specjał w Broniszach ??
Temat do TVN Uwaga !!
9
Alicja 2017-06-08 10:19
@najgorszemu_wrogowi_nie_życzę, nie jestem administratorem. Jeżeli jakiś komentarz został zarchiwizowany, to zapewne był on niezgodny z Regulaminem Serwisu GoWork.pl
W swoim komentarzu wspominasz m.in. o mobbingu. § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy takie sytuacje naprawdę pojawiają się w Grupa Kapitałowa Specjał?
2
BYŁY 2017-06-13 09:39
NĘKANIE, ZASTRASZANIE, PONIŻANIE, OŚMIESZANIE, TO GŁÓWNY POWÓD DLA KTÓREGO SIĘ ZWOLNIŁEM Z TEJ FIRMY. ZOSTAŁO PYTANIE CZY PREZES TOKARZ WIE CO NAPRAWDE SIĘ DZIEJE WOKÓŁ NIEGO?
11
Kobieta z zapałem 2017-06-14 21:18
Proszę o opinię pracy w firmie Specjał jako portier-ochrona w Krakowie
Alicja II 2017-06-19 11:59
Panie Były , kto stosuje takie metody o których wspomniałeś ? Może pomogę ?
BYŁY 2017-06-26 13:20
Ja ALICJO nie potrzebuje twojej pomocy, pomogłem sobie sam, w pore odchodząc z tej firmy. Czytając twoje wpisy, jestem pewny, ze nie jesteś osobą która chce pomóc, tylko jedną z tych osób o które pytasz. Wszędzie Cię pełno wszystko chcesz wiedzieć, tylko po co?
7
XXX 2017-06-29 22:10
Jeśli masz Alicjo chęć pomocy i odwagę, to przypomnij prezesowi, że jeszcze pracuje kilka osób które kiedyś ciężką pracą budowali tą firmę. Kiedyś silni, zdrowi, z nadzieją że gdy przybędzie im kilkadziesiąt lat, Tokarz nie zapomni o ich wysiłku. W innych firmach tacy pracownicy są doceniani i traktowani jak ,,weterani'', a w specjale jak ,,kule u nogi''. Przepracować w tej firmie 20, czy 25 lat to naprawdę wyczyn godny szacunku.
7
sklep 2017-07-18 23:42
cy to prawda że ALU się zwolnił
Zaniepokojony 2017-07-21 07:56
Co się w tym przedsiębiorstwie dzieje? Odeszli jusz chyba wszyscy z którymi można było normalnie pracować i porozmawiać. To jest jakaś chora sytuacja. Do czego to wszystko prowadzi?
7
Wrona 44 2017-07-22 22:54
W odziale tomaszow l jest to samo magazyn traktowany jak psy ostatnia rozmowa z prezesen ktory twierdzi ze karmie wasze mordy a wy swoje mordy karmicie w domu żenada nic dodac ani ująć
10
madek 2017-07-22 23:51
Alu źle zrozumiał, wszyscy mówią że czarny musi odejść, ale to nie o niego chodziło. O takiego kierownika jak Alu powinno się walczyć, a nie pozwolić mu odejść. Ciekawe czy ktoś mu chociaż na koniec powiedział dziękuje.
5
archivist 2017-08-02 23:11
Witam, zauważyłem, że GK Specjał poszukuje archiwisty w Rzeszowie, czy ktoś może coś powiedzieć na temat pracy w firmie pod kątem takiego zawodu/spraw biurowych? Jaka panuje atmosfera? Zarobkowo pewnie raczej bez szału, nawet jeśli ma się bogate doświadczenie w branży...
były pracownik 2017-08-21 23:38
pracowałem rok w tej firmie u uważam że jest to rok zmarnowany ponieważ niczego ta firma nie nauczyła mnie oprócz tego że poznałem kolejnego POLSKIEGO WYZYSKIWACZA. Na święta zamiast dostać cokolwiek od firmy trzeba ugościć Prezesa za własna kasę żeby chłop zobaczył co to Polska Gościnność (bo ci z Rzeszowa to dusigrosze) - jak znajomym opowiedziałem że byłem na firmowej wigilii to każdy o firma się pokazała a ja na to tak bo każdy pracownik miał przywieść coś od siebie jakieś danie itp. bo to taki zwyczaj - pomyślałem oki może my jako pracownicy poczęstunek szykujemy a firma da w kopercie przysłowiowe 200 - 300 zł na święta a tu SUPRAISS - Prezes stwierdził że to marnowanie firmowej kasy i walnie nam pogadankę jak on to doszedł do milionów i jaki to z niego biznesmen - a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mnie obchodzi jego wyimaginowany biznes i wyzysk pracowników , Firma SPECJAŁ, NASZ SKLEP i reszta spółek to POLSKI KOŁCHOZ, powiem więcej jak towary się terminowały to pracownik może kupić taniej jak w danym dniu minął termin znaczy firma łamie prawo sp-0rzedająć przeterminowany towar własnym pracownikom. Pozdrawiam oddział GDAŃSK
9
Parura 2017-08-23 00:05
Pracuje w tej firmie jako dozorca i szczerze odradzam. Zakład pracy chronionej taaa... to się nadaje do jakiejś gazety albo komisji praw człowieka. Ludzie z grupami (1 na serce, płuca) siedzą po 24 godziny na budowach w syfie, smrodzie, klejach farbach gdzie po 10 chłopa się przebiera i zrzuca nie raz mokre buty, ciuchy. Mało tego. Firma leci na masówkę i bierze obiekty gdzie mało ze nie ma ogrodzenia czy światła to nawet nie ma prądu! Wcale. Wody i toalety tez nie ma. I w takich warunkach ludzi chorych trzymacie? Jebnijcie wy się w głowę i mam nadzieje, ze w końcu ktoś z tym skończy i posypią się kary. Niech sobie sam prezesik czy kierowniczek siądzie te 24 h w takich warunkach ot tak, żeby swoje choryzonty poszerzyć. Ja bym nawet zdrowego nie posadził w takie miejsce. O problemach z wolnym czy urlopem nawet nie wspominam. Nie ma sensu. Jednego natomiast powiedzieć złego nie mogę to o wypłatach. Pieniądze zawsze są terminowo, często dzień dwa wcześniej. Pozdrawiam
11
były pracownik 2017-08-26 21:35
Szczerze odradzam prace w tej sieci sklepów jako koordynator, bardzo słabe zarobki, problemy na każdym kroku odnośnie logistyki w Specjale za co koordynator obrywa od sklepów a kierownik ma to gdzieś , brak możliwości rozwoju i traktowanie pracownika jak NIC, sklepy godne pożałowania jeśli widzicie jakiś zaniedbany prawie jak z PRL-u to na pewno jest w sieci Nasz Sklep, sam osobiście nie zrobiłem nigdy zakupów w sieci a to musi o czymś świadczyć! Pozdrawiam były pracownik zmarnowany rok życia w tej firmie .
5
Alicja 2017-09-05 10:59
@były pracownik co zmieniłbyś w firmie Grupa Kapitałowa Specjał, aby lepiej się pracowało? Czy nie miałeś szansy w firmie na jakąś podwyżkę? Takie informacje są ważne dla nowo zatrudniających się osób do firmy.
Marek 2017-09-14 14:44
Masz racje. Dla tej firmy liczy się tylko kasa. Nieważne że wydojona z ludzi zdrowych czy chorych. Typowy wyzyskiwacz, chroniony polskimi przepisami. Nie życzę nikomu pracy w tej firmie.
6
Alicja 2017-09-22 01:36
@Szakal najwidoczniej firma poszukuje pracowników z orzeczeniem niepełnosprawności. @Marek dla takich ludzi nie każda praca jest. Akurat firma Grupa Kapitałowa Specjał zatrudnia ludzi niepełnosprawnych. Pamiętajmy, że tacy ludzie nie wszędzie znajdą zatrudnienie. Pamiętajcie również, aby nie obrażać nikogo na forum. Zapoznajcie się z regulaminem http://www.gowork.pl/regulamin zanim napiszecie opinię.
Mol 2017-09-22 13:55
Masz racje poszukują ludzi z orzeczeniem o niepełnosprawności, ale muszą mieć siłe byka, aby sprostać wymaganiom, jakie stawiane są pracownikowi.
6
Pracujacy 2017-09-28 16:37
Wrocław ul. Bierutowska pracowałem w tej firmie.dokładnie chodzi o towar który ukladany jest na palety. Jeżeli uszkodzisz towar wystawia ci paragon do zapłaty. Składasz u nich dokument za potwierdzeniem ze nie wyrażasz zgody na potrącenie z wynagrodzenia za uszkodzony towar. Mogą ci potracić wtedy kiedy bedzie podpisany dokument miedzy pracownikiem a pracodawcą ze w razie to pokrywasz koszta i nie wspomne juz o dokumencie o odpowiedzialnosci materialnej. Biuro mowi ze jest zasadą przyjęta i nichuszkodzisz to plac. Taka duża firmai pytanie czy ma ubezpieczony towar Ale widocznie nie skoro każą pracownikom za uszkodzony płacić.Żenada i nie dajcie się nabrać jeżeli będą wam kazali płacić za towar. A Łukaszek zmianowy to dopiero totalny debil. Pozdro
3
Już pracuje 2017-09-28 17:00
Sa przyjęcia w firmie Bosch przy ul zmigrodzkiej Sa trzynastki wczasy pod gruszą dobra placa. Polecam a Specjał to niech szuka jeleni
2
Alicja 2017-09-29 18:25
@Pracujacy nie możesz nikogo obrażać na forum. Regulamin forum znajdziesz na stronie http://www.gowork.pl/regulamin Aktualnie firma Grupa Kapitałowa Specjał poszukuje pracownika sprzątającego. W ofercie zaznaczyli, że firma oferuje pracę w dużej i stabilnej firmie z ugruntowaną pozycją na rynku, zatrudnienie na umowę o pracę na 1/2 etatu, stałą opiekę kierownika, stałe wynagrodzenie. Ktoś aplikuje?
Miki 2017-09-29 22:25
Pracujący napisał poprostu prawde o tej firmie, a takie słowa i podobne wyzwiska, częściej padają z ust osób wyżej postawionych, niż zwykły pracownik. Ktoś kiedyś napisał, że w tej firmie jest więcej psychopatów niż w więzieniu,Trudno się z tym nie zgodzić. Ty Alicjo śledzisz całe forum, i wiesz jak jest w firmie, więc może to jest sygnał dla Ciebie, aby się przyglądnąć tym chorym sytuacją, i coś z tym zrobić. Może warto niektórym osobom na stanowiska dać z powrotem paleciaka w łape, i powstrzymać ich chore zapędy. Wśród zwykłych pracowników są mądre pomysły na to aby, po prostu w tej firmie było lepiej. Wystarczy ich nieraz wysłuchać.
4
Miki 2017-10-01 21:24
Właśnie o tym pisze, praca jaka jest, wszyscy wiedzą. Raz lepiej, raz gorzej. Gdzieś pracować trzeba. Ale gdy atmosfera jest psuta przez wcześniej wymienionego zmianowego, pseudo dyrektorka, czy im podobnych, to wszystko idzie w złym kierunku. Odeszło z tej firmy tylu dobrych pracowników. Odeszli bo niemogli słuchać i patrzeć, jak takie osoby poprostu działają na szkode, i tworzą zły wizerunek tego przedsiębiorstwa. Szkoda że Tokarz, nie wie, lub niechce zobaczyć, jak traktowani są pracownicy przez niektórych przełożonych. Dobrze by było, aby sobie przypomniał dzięki czyjej, ciężkiej pracy zbudował swoje imperium.
3
H1Z1 2017-10-02 10:08
Oddział Pruszcz gdański
Pracowałem do końca września Noe polecam chociaż od niedawna jest możliwość na poprawę z prostej przyczyny zmieniono kierownika logistyki. Nowy kierownik jeśli weźmie za pysk zmianowych może poprawić sytuację zwykłych pracowników. Pracując na magazynie trzeba się liczyć z dużą odpowiedzialnością materialną nieplatnymi nad godzinami ciągle wzrastające wymagania w skrócie jedna osoba pracuje za 2 a nawet 3 przy czym pensja nie powala. Urlop dawaniu w kolejności ,,kto najbardziej wejdzie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;
Jedyny plus to dojazdy może się zdarzyć że dołączając do którejś zmiany będziesz mógł jeździć razem z nimi służbowym samochodem.
2
Alicja 2017-10-05 10:15
@Miki nie jestem pracownikiem firmy Grupa Kapitałowa Specjał. Jestem moderatorem forum GoWork.pl jestem tu, aby pomóc w uzyskaniu informacji o pracy w firmie. Prawdę można również napisać nie naruszając regulaminu forum. @H1Z1 widzę, że nie jesteś zadowolony z pracy w firmie. @@Dzika z czego jesteś najbardziej zadowolona pracując w tej firmie?
Olaa 2017-10-05 19:02
Czy mozna prosić więcej szczegółów pracy ph? Jakie pieniądze na początek ile można wyciągnąć na prowizji jakie auto czy do użytku własnego itd. Bede bardzo wdzieczna :)
Nowy 2017-10-05 20:37
Ola jaki region?
Zostaw swoją opinię o Grupa Kapitałowa Specjał - Rzeszów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Kapitałowa Specjał