brak logo

Grupa Kapitałowa Specjał

Rzeszów

Opinie o Grupa Kapitałowa Specjał

PH 2016-08-19 11:50
"Nikt nikogo pod pistoletem nie trzyma" - jak powiada klasyk! Układ jest czysty, jeśli komuś coś nie odpowiada to niech zmieni pracę i znajdzie sobie lepszego pracodawcę, uczciwszego, lepiej płacącego, który doceni waszą krwawicę, sic.! Czekają na Was z otwartymi rękami! Nie mogę zrozumieć co mają w głowie goście, którzy narzekają i plują na firmę w której tkwią jak kołki nie mając chęci albo możliwości żeby cokolwiek zmienić, odbierając jednak co miesiąc kasę z której tak bardzo są niezadowoleni. A może już tylko plucie im pozostało? Masakra!!!
3
Łukasz 2016-08-19 14:20
Akurat o ph firma bardzo dba w całej Polsce, bo to podstawa. Jeśli ktoś robi swoją robotę to nie może narzekać, wiem że mają też wymieniać fury na nowe chyba skody. Pracowałem 2 lata i wyjechałem do rodziny za granicę ale jak bym nie musiał to bym został, mam kontakt z chłopakami i są zadowoleni i pracują nadal.
Nick 2016-08-30 12:33
Czy ktoś wie jak nazywa się dyrektor ochrony specjal albo ktoś z decydentów tego działu?
2
xyz 2016-10-13 13:42
Niestety ale to co napisał KAM w maju jest w 90% prawdą. Przykro to mówić ale Prezes KT mocno się pogubił w prowadzeniu tej firmy :(
9
xyz 2016-10-13 14:58
@Dejw myślę, że dyskusja bezpodstawna, ale odpowiem:
Nie wiesz czy jestem ekspertem czy nie, nie wiesz czy posiadam podobne a może większe doświadczenie od Twojego Prezesa zatem nie oceniaj mnie. Ja ze swojej strony Prezesowi KT życzę powodzenia i wszystkiego dobrego a moje zasmucenie jest oznaką niepokoju o przyszłość bądź co bądź dużego gracza FMCG na rynku. Niestety nie wszyscy potrafią odpowiednio dobierać "doradców". Firma jest tak mocna jak jej najsłabsze ogniwo........ resztę dopowiedz sobie sam.
Powodzenia.
9
ares 2016-10-16 13:47
Najlepiej jest mowic o kimś i kogoś krytykować a nie siebie samego, to nie tylko w tej branży tak wygląda, czy poszukują kogoś do wrocławia?
2
Pola Lola 2016-11-30 08:37
Witam! Czy ktos pracował w oddziale w Rzeszowie w biurach? Chodzi mi o dział księgowości lub kadry?? Proszę o opinię.
2
szeryf 2016-12-04 17:23
Pracowałem w Specjał przez 10 lat.przez okres 2 lat byłem kierownikiem ochrony i sprzątania.kiedy odszedł dyr.U.Nastał dyr.g i jego powlecznik niby kier z Przemyśla który nie potrafi zrobić grafiku,zostałem przeniesiony niby na 3 miesiące do pracy z Jarosławia do podrzeszowskiej Jesionki do firmy Borg Warner.Dojeżdżałem około 75 km.Po 3 miesiącach.Po tym okresie miałem wrócic do pracy w Jarosławiu.Jednak powlecznik kier.k.na moje miejsce zatrudnił swojego wujka.kier k to wielki oszust i gnębi pracowników,kłamiąc im w żywe oczy.Tak w skrócie wygłąda kadra w specjał.
8
? 2016-12-10 08:51
Co sie dzieje w Gdansku.Czy to prawda iz posuneli dyra
4
zmieńmy coś 2016-12-29 23:17
Pracuję w firmie od kilku lat i zauważyłem, że firma w ogolę nie inwestuje w młodych ludzi... nie ważne czy ktoś się stara lub ma jakieś umiejętności ważna jest protekcja.. Gdzie są te kursy dla pracowników o których można przeczytać na oficjalnej stronie firmy? Kolejna sprawa dlaczego stanowiska są obsadzane bezmyślnie dlaczego nikt się nie zastanowi na tym, że może szary magazynier ma umiejętności pozwalające zmienić stanowisko... Zawiść, protekcja i brak inwestycji w młodych pracowników niszczy tą firmę, Jeżeli chodzi o logistykę to firma się cofa zamiast rozwijać, Czy ktoś w końcu zrozumie, że trzeba zacząć inwestować w ludzi i sprzęt???? Mówię to z bólem serca bo uważam, że robię ile mogę żeby coś się w końcu zmieniło.. ale ile można słyszeć o kosztach i braku pozwolenia na zatrudnienie??:(
14
pracownik PSH NASZ SKLEP 2017-01-04 17:07
PSH NASZ SKLEP - praca za około 1900 -2100 (z premią !!!) na stanowisku Koordynatora ds. rozwoju sieci. Praca zero rozwojowa, GPS - w samochodzie trzeba o 8 rano już być w terenie a o 16 dopiero można wracać w stronę domu , po południu ful raportów przy kompie i nikt nie liczy że to tez praca - średnio 10 godzin dziennie w pracy. Sieć w ogóle nie znana w Polsce oprócz Rzeszowa - więc potencjalnych klientów brak bo teraz każdy patrzy co widać na rynku i w TV a tej marki w ogóle nie widać. W firmie olbrzymia rotacja przedstawicieli i koordynatorów - większość idzie tam na przetrwanie i znalezienie czegoś lepiej płatnego i z możliwością rozwoju.
12
pracownik 2017-02-01 19:40
Ja sie dobrze wypowiem o SPECJALE. Kasa wplywa na czas, przelozony spoko, chociaz wymaga. Teraz zmiany pozytywne w kadrach bo zaczeli inwestowac w pracownika i szkolenia sa. nie wiem czemu tak narzekacie.
2
Sw261 2017-02-14 08:39
A jak to wyglada w oddziale w lodzi w logistyce, biurze, sprzedazy. Jaka atmosfera jakie zarobki?
Nowy 2017-02-17 11:59
Łukasz a możesz powiedzieć coś więcej o pracy PH właśnie mam zacząć prace tam jako przedstawiciel i chciałbym wiedzieć czy nie wpakuję się zle .
z góry dziękuję i pozdrawiam
Ghghghh 2017-02-25 12:48
Ja o Wroclawiu. Jedna wielka masakra. Rotacje non stop przychodza i odchodza. Atmosfera do bani wszyscy jacys nerwowi drą sie na siebsie, same bluzgi zero szacunku do drugiego czlowieka. Pracownicy sa wystraszeni i zyja czasami kiedy na ich miejsce bylo 100 osob, dalej sa osrani z byle czego. Przejmuja sie jakby to byla jedyna firma na swiecie. Pozatym wszystko stare, zero narzedzi do pracy, meble sie rozlatuja, syf. Premie ktore obiecuja smuwch na sali nigdy ich nie albo jakis ochlap na pocieszenie a jak pojdziesz na urlop to premii nie masz wogole.
3
wrocek 2017-02-27 22:17
zamiast [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w biurze weź popracuj na magazynie albo zmień firmę, każdy potrafi narzekać.
3
Alicja 2017-03-01 13:20
Kilka dni temu pojawiła się nowa oferta pracy! Stanowisko Kierowca Kat. C miejscowość: Goleniów, ciekawa oferta? ;)
as 2017-03-02 20:50
Łódź - a dokładniej koordynatorka Agnieszka R. - uważajcie na nią , sypią z każdym by tylko osiągnąć swój cel. Skoro firma takie rzeczy toleruje to dobrze o niej nie wróży. DNO !!!
4
Alicja 2017-03-06 11:49
@as pracujesz w tej firmie?
uprzejmy 2017-03-18 10:57
Firma Specjał jeżeli chodzi o ochronę to pod psem i gorzej zatrudnia osoby które przebywały w więzieniu i bezdomnych, nie sprawdza uprawnień do wykonywania zawodu , jako przykład mogę podać budowę WARBUD w Warszawie przy al Jerozolimskie 120 budowa EQWADOR IV
cwanik 2017-03-20 15:26
a co na temat kierowcy powiecie? Bo to ze jestescie nieudacznikami to wiem, ale temat kierowcy niech ktos poruszy
kiero1 2017-03-20 18:51
Pan kierowca ma 3tys netto+ , praca od pon do pt , spokojna robota. Polecam
Alicja 2017-03-21 10:22
@kiero1, pracujesz na tym stanowisku?
kiero1 2017-03-24 14:09
tak pracuje. Stała ekipa nie ma rotacji kierowców, kasa dobra, wolny weekend, stałe trasy. Firma ok.
Alicja 2017-03-27 11:11
@kiero1, w takim razie dziękuję za Twoją opinię.
KK 2017-04-02 23:05
Wpis kiero1 to same brednie. Ciągle szukają kierowców - bez efektu. Jeśli jest tak super, to dlaczego kierowcy się zwalniają, a nowych niema. Od razu można się domyślić czyj jest ten wpis. pozdrawiam i nie polecam.
5
Alicja 2017-04-03 11:19
@KK, dlaczego uważasz, że powyższe informacje są nieprawdziwe? Pracujesz jako kierowca? Opowiedz więcej o swojej pracy.
ABC 2017-04-05 16:16
Chcecie wiedzieć jak to wygląda wśród kierowców, przeczytajcie wpis ANDI-ego. Od tamtego czasu nic się nie zmieniło, poza tym że dodatkowo zatrudniają Ukraińców. Tak przy okazji dziękuje KAM za twój wpis. Szkoda że jest tak mało szczerych i prawdziwych wpisów jak twój
5
midzik 2017-04-05 17:44
Moja boiska osoba pracuje w Specjal na ochronie w Tarnowie. Pieniądze na czas, kierownik ok, grafiki też. Najniższa krajowa ale no cóż lepszy rydzyk niż nic
OLa 2017-04-05 19:55
Kasa na czas to jedyny pozytyw w tej pracy.
1
jeszcze pracownik 2017-04-05 21:53
Rotacja w całej firmie Specjał, Nasz Sklep, Livio - masakryczna ludzie pracują po kilka miesięcy i uciekają bo tutaj kasa praktycznie dla wszystkich taka sama około 2000 na rękę a opowieści że jest super to sobie w buty można włożyć bo wystarczy pośledzić ogłoszenia że ciągle szukają do pracy - taki typowy polski wyzyskiwacz
5
Tadek 2017-04-06 11:22
Teraz stają na głowie, bo zbliża się sezon, a pracować niema komu. Nie dziwie się ze kierowca zarobi 3 tys. Tylko czy zapłata dla kierowcy, jest proporcionalna do ich pracy? Wątpie,bo załadunek, rozładunek, pieniądze, faktury itp. to wszystko jest na głowie kierowcy. KIERO napisz za ile godzin ciężkiej pracy dostajesz te 3tysie. Ktoś kto chce być kierowcą w specjale niech dobrze się o wszystko wypyta i dobrze zastanowi, bo te same pieniądze można zarobić za dużo lżejszą prace.
2
ERYK 2017-04-06 20:56
To prawda praca kierowcy od poniedziałku do piątku, ale od 2-5 do 16-20. (Sobota sporadycznie) Wekend musi być wolny, bo już w piątek ledwo chodzisz. Gdy w tygodniu przerzucisz kilkadziesiąt ton towaru, to w te wolne dni nawet piwo nie smakuje. Ale przecież jest 3 tys. na ręke, za tą fajną prace. Tak to prawda, zdarza się 3 tys, ale nie wszystkim. Wystarczy się krzywo popatrzeć, lub powiedzieć słowo za dużo, no i z 3 z przodu robi się dużo mniej. To nie wszystko, bo z tej wypłaty trzeba zapłacić za braki i uszkodzenia które kierowca stwierdził podczas rozładunku. Zdarza się też rozbić jakiś alkohol, za który też trzeba zapłacić z własnej kieszeni. No i jeszcze przepał, wymyślony przez osoby nie mające o transporcie najmniejszego pojęcia. A co w przypadku stłuczki, oczywiście płacisz itd. itd. Suma tych potrąceń to w niektórych przypadkach dużo więcej niż konkretny mandat. NIE WIERZYSZ - SPYTAJ KIEROWCÓW.
8
XXX 2017-04-07 10:25
Ktoś kto nie pracował, lub nie pracuje w tej firmie, nie potrafi zrozumieć jak to jest możliwe płacić za coś, czego się nie zrobiło. Tutaj właśnie tak jest, płacą sklepowe, magazynierzy, kierowcy. Wszystko po to, aby góra mocno trzymała się swoich krzeseł. Tak jest i będzie, bo PREZES słyszy od nich to, co chce usłyszeć, a nie widzi tego co zobaczyć powinien.
7
Alicja 2017-04-07 10:52
A jakie pozytywne aspekty dostrzegacie w Grupa Kapitałowa Specjał?
Ktos 2017-04-08 14:11
Jak wygląda praca w czeladzi? Są ogłoszenia na kierownika magazynu. Na jakie zarobki można liczyc?
Alicja 2017-04-10 12:04
@Ktos, zamierzasz aplikować?
ktos 2017-04-10 14:51
A co jest z tym kierowniem obecnym? zwalnia się czy co?? zamierzam aplikować. zastanawiam się.
Ktos 2017-04-10 15:12
Kierownik logistyki. A napisałem magazynu .
.... 2017-04-19 22:25
A jak wygląda praca na magazynie w czeladzi.ale szczerze.
Franek 2017-04-20 18:00
Jeśli chodzi o magazyn , pracuję tam od kilku miesięcy i na początku nie zapowiadało się najlepiej .W ostatnim czasie przyjechali panowie z logistyki z Rzeszowa i następują kolosalne zmiany .Zarobki są znacznie lepsze , jest więcej magazynierów i porządek na magazynie też znacznie się poprawił .Z mojej strony polecam.
5
Rafiq 2017-04-23 23:50
Witam!Jak jest w ochronie w tej firmie?Podobno mają kilka miejsc do obsadzenia u mnie mieście i juz się oglaszaja (poszukiwani pracownicy z niepełnosprawnością).Aktualnie pracuje ale myślę o zmianie pracy że względu na stan zdrowia.Opinie nie napawają optymizmem tak więc się waham...Płacą chociaż to co w umowie czy kroja na kasę?Z góry dzięki za odpowiedź.pzdr
jut 2017-05-30 12:00
Czy wymagają stopnia o niepełnosprawności? Kilka osób mi o tym mówiło i lekarz orzeczyciel tez pytał czy mam taki stopień.
Rudy 2017-06-01 19:26
Pracowal ktos w kokotowie na magazynie? Jak wyglada tam praca i warunki finansowe?
Alicja 2017-06-06 12:27
@Franek według Ciebie niedawno w Grupa Kapitałowa Specjał zaszły pewne zmiany na lepsze. To bardzo dobrze. Co więcej możesz napisać o plusach pracy w tym miejscu?
1
najgorszemu_wrogowi_nie_życzę 2017-06-07 21:34
Dlaczego usunęłaś mój prawdziwy komentarz o bałaganie, smrodzie, kradzionych paletach, przeterminowanym towarze w ogromnych ilościach, mobbbingu, krzykach, przymusowym zostawaniu w pracy pod karą zwolnienia, oddawaniu pieniędzy przez pracowników po brakach na ponad 60.000 PLN podczas inwentaryzacji, wchodzeniu na regały (najwyższe poziomy) bez pomocy wózka widłowego z koszem w magazynie Specjał w Broniszach ??
Temat do TVN Uwaga !!
3
Alicja 2017-06-08 10:19
@najgorszemu_wrogowi_nie_życzę, nie jestem administratorem. Jeżeli jakiś komentarz został zarchiwizowany, to zapewne był on niezgodny z Regulaminem Serwisu GoWork.pl
W swoim komentarzu wspominasz m.in. o mobbingu. § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy takie sytuacje naprawdę pojawiają się w Grupa Kapitałowa Specjał?
BYŁY 2017-06-13 09:39
NĘKANIE, ZASTRASZANIE, PONIŻANIE, OŚMIESZANIE, TO GŁÓWNY POWÓD DLA KTÓREGO SIĘ ZWOLNIŁEM Z TEJ FIRMY. ZOSTAŁO PYTANIE CZY PREZES TOKARZ WIE CO NAPRAWDE SIĘ DZIEJE WOKÓŁ NIEGO?
3
Kobieta z zapałem 2017-06-14 21:18
Proszę o opinię pracy w firmie Specjał jako portier-ochrona w Krakowie
Alicja II 2017-06-19 11:59
Panie Były , kto stosuje takie metody o których wspomniałeś ? Może pomogę ?
Zostaw swoją opinię o Grupa Kapitałowa Specjał - Rzeszów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Kapitałowa Specjał