Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo DHL

Opinie o DHL

Pracowałeś w firmie DHL i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-03-27 16:59:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ej ty - 2016-03-22 21:26:12]:
Kwalifikacji może i nie trzeba mieć, ale żołądek ma każdy taki sam. Jeśli myślisz ze 1800 złotych to adekwatna kwota do wykonywanej pracy,to jesteś w błędzie. Podatki,rachunki życie to wydatki każdego z nas i nie zależnie od wykształcenia, czy kwalifikacji ta pensja jest zbyt niska.2000 zł to powinno być minimum.
zdjecie uzytkownika
adam - 2016-03-29 12:30:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w pełni się z Tobą zgadzam @pracownik ale umówmy się też, że od czegoś trzeba zacząć dobre i 1800 na początek a później można się przecież ubiegać o jakąś podwyżkę
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2016-03-29 19:19:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adam - 2016-03-29 12:30:36]:
@adam Ty to chyba z kosmosu jesteś.jakie podwyżki pensje stoją w miejscu od paru lat. jak dołożą ci podstawę to obetną z innej strony , a bilans wychodzi na zero albo ujemny ech dzicinada
zdjecie uzytkownika
ado - 2016-03-31 20:46:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziwna sprawa.. DHL zapewnia dobre warunki pracy, a dla mnie to jasne. Podstawa godna pracy i ewentualne premie.. Ciekawe, czy kurier ma szansę na podwyżki
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-05 11:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak pensja 1500 zł i 300 zł premii co daje 1800 zł. Wypłata marzenie, życie rachunki, dzieci i wczasy.
zdjecie uzytkownika
lez - 2016-04-05 11:42:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taki koordynator ds. systemów obsługi klienta, mogą liczyć na zatrudnienie w ramach umowy o pracę. Przecież o takie warunki dość trudno powalczyć, ale są jeszcze jakieś socjale? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
norbert - 2016-04-08 12:12:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co sądzicie o tych zdrajcach z platformy ,nowoczesnej i z kodu, którzy obrażają naszego przydatna, rząd i skarżą na nasz rząd do Unii. Obce krajach niech się nie wtrącają w nasze sprawy,a tych zdrajców z opozycji pod sąd.
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2016-04-21 14:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracowników DHL Sochaczew. Kochani nie pracuje w waszej firmie ale mam do was gorącą prośbę, czy moglibyście opisać swoje warunki pracy tzn. atmosferę pracy, warunki socjalne, wynagrodzenie, poziom usystematyzowania pracy tzn. (czy w pracując macie dużo mierzalnych odcinków pracy które odnotowywane są w systemie),jaki jest poziom obciążenia pracą, jak traktowany jest pracownik przez przełożonego, jaką liczbę stanowią pracownicy zatrudnieni na etat w stosunku do pracowników agencyjnych, czy dostajecie bony na święta itp. itd. . Mam prośbę nie odnoście się do tego posta w sposób emocjonalny (że jest badziewna a kierownik jest głupi itp.) chodzi mi tylko o suche fakty. Z góry dziękuje wszystkim którzy odniosą się do tego posta w merytoryczny sposób. Dziękuje i pozdrawiam ;)
zdjecie uzytkownika
Misia - 2016-04-22 21:42:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam zmiany Żanety na splu bo swoim to potrafi najlepszy towar podać a innym daje jak najgorszy by nie wyrobili normy. Ludzi traktuje jak śmeći i z niczyim zdaniem się nie liczy. Na jej miejsce mogłaby wejść nie jedna lepsza dziewcza
zdjecie uzytkownika
dobra pracownica - 2016-04-24 22:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowy - 2016-04-21 14:46:38]:
Kolego oto odpowiedzi: Warunki pracy są kiepskie. Na magazynie panuje bałagan. Liczy się tylko produktywność. Najbardziej szkoda kobiet, które muszą dzwigać ciężkie toaty czy kartony z książkami. Poziom usystematyzowania pracy również leży, szczególnie po ostatnich zmianach. Pracownicy muszą patrzyć na zegarek żeby czasem nie wykonać ruchu systemowego w nowo zaczętej godzinie jeśli np. potem bedą robić coś nieproduktywnego bo zepsuje im to cały wynik. Traktowanie pracownika przez przełożonego zależy oczywiście od przełożonego. Oczywiście manager traktuje wszystkich jak niewolników i jak dowiedział się, że ludzie wyrywają sobie ostatnio dobry towar z rąk to powiedział podobno "o to mi chodziło" więcej chyba nie trzeba tłumaczyć. Bony na święta są w formie przelewu na karte przedpłaconą. 400 zł czyli szału nie ma. Wynagrodzenie jest niskie 1800 zł pracownik magazynowy, 2000 zł operator wózka.
zdjecie uzytkownika
robot - 2016-04-28 03:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego nigdzie w internecie nie mogę znaleźć informacji na temat pracy w magazynie DHL? Wpisuję SPL, Mezzannina (tak to się pisze?), PTL/PTS i nic...
zdjecie uzytkownika
bag - 2016-04-29 11:58:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [robot - 2016-04-28 03:50:41]:
Nie siedź tyle przed komputerem tylko weź się za robotę. Nie mogę patrzeć na tych pedziow komputerowych. Idź najlepiej do pośredniaka tam znajdziesz jakaś pracę fizyczną.
zdjecie uzytkownika
informatyk - 2016-04-30 12:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bag - 2016-04-29 11:58:01]:
gnębili w zawodówce co?
zdjecie uzytkownika
bag - 2016-05-02 11:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [informatyk - 2016-04-30 12:33:40]:
Przynajmniej mam jakiś zawód z którego jestem dumny. Ty masz natomiast rączki jak panienka i prócz innego jak do klawiaturki się nie nadajesz. Taka z ciebie ciotka.
zdjecie uzytkownika
reko - 2016-05-03 18:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [robot - 2016-04-28 03:50:41]:
o to najlepiej zapytać osoby pracujace na takim dziale.
zdjecie uzytkownika
hgf - 2016-05-05 17:21:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz widze ze poszukuja do pracy na stanowisko weryfikatora w Tychach oferuja miedzy innymi umowę o pracę,pracę w dynamicznie rozwijającej się firmie
zdjecie uzytkownika
Jack - 2016-05-05 21:46:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podwyżka 2,4 % poprostu szał. na co to wydać??? na Melisę
zdjecie uzytkownika
robot - 2016-05-06 02:36:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bag - 2016-05-02 11:26:54]:
Magazynier to żaden zawód xDD Niestety oszukali cię w urzędzie pracy, robolu.
zdjecie uzytkownika
bag - 2016-05-08 20:35:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bag - 2016-05-02 11:26:54]:
Pracuje jako magazynier ale wyuczony zawód mam całkiem inny. Magazynier em moze być każdy nawet ment z ulicy. Ja swego zawodu uczyłem się przez trzy lata.
zdjecie uzytkownika
szok - 2016-05-09 04:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś raczy zrobić porządek z liderem PTL Kamilem K. ?
Dlaczego mimo rozmowy z kierownikiem nadal śle krótkie i długie w stosunku do szeregowych pracowników ? A może go trzeba nagrać i wysłać to do jakiejś TV ? Ten człowiek nie nadaje się do zarządzania ludźmi i śle wiązanki nawet wtedy gdy ktoś idzie do WC lub napić się wody. Nakręcanie odpowiedniej wydajności to nie jego zasługa tylko ludzi tam pracujących a on zamiast motywować - wyzywa. To tylko kwestia czasu jak zostanie nagrany przez tych co mają dość jego przekleństw i wydzierania się a takich ludzi jest naprawdę spora grupa zarówno z agencji jak i z DHL.
zdjecie uzytkownika
robot - 2016-05-09 11:50:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bag - 2016-05-08 20:35:38]:
No i jak widać dużo ci ten zawód dał xDD robolu
zdjecie uzytkownika
bielas - 2016-05-17 20:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [robot - 2016-05-09 11:50:47]:
Praca fizyczna uszlachetnia. Siedzenie przed komputerem mnie nie jara,to takie nudne. Wole być w ruchu.
zdjecie uzytkownika
joozek - 2016-05-19 02:54:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za co tą Kaśkę zwolnili ? może powiedziała prawdę o kimś z kierownictwa i się nie spodobało ...
zdjecie uzytkownika
robot - 2016-05-24 23:48:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bielas - 2016-05-17 20:15:48]:
"Praca fizyczna uszlachetnia" xDD dalej to sobie wmawiaj, robolu
zdjecie uzytkownika
uff - 2016-05-27 13:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miesciuchy nie na ryby tylko do kościoła pomodlić sie o deszcz. Jak ja was nie nawidzę miesciuchy.
zdjecie uzytkownika
henio - 2016-06-02 18:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widze, że nie wszyszcy lubią się w tej firmie.. no ale wiecie moze coś wiecej o pracy u nich jako Przedstawiciel Handlowy ds. Telesprzedaży ? bo całkiem dobre warunki dają.
zdjecie uzytkownika
Dupka - 2016-06-03 12:12:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Usuwaja komentarze
zdjecie uzytkownika
Pinki dinki finki - 2016-06-03 12:14:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Własnie usuneli o pani krystynie
zdjecie uzytkownika
Kum - 2016-06-03 13:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto jest najlepszym wuzkowym na dhl
zdjecie uzytkownika
Hjd - 2016-06-03 13:22:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O jakej krystynie pewno tej kejsy z płyt zrywa
zdjecie uzytkownika
Jkb - 2016-06-03 13:29:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty kum najlepszym wózkowym jest ten z sc co jezdzi na zmianie b go jak ludzie widza to uciekaja jak go zobaczysz to niepodchoc bez polisy na zycie jezdzi jak na kombajnie on wyglada jak by dopiero wstał
zdjecie uzytkownika
Kum - 2016-06-03 13:31:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Haha ja go pamientam ty on z koszami kiedys jezdził niewiem kto go na wysoki skład wsadził chiba jakis zabujca
zdjecie uzytkownika
hihi - 2016-06-04 08:31:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No i co panowie managerowie ? Ludzie zaczynają się zawijać i to doświadczeni pracownicy. Nie szanujecie ich, ciągle wymyślacie nowe normy żeby ludzie premii nie dostali. Ciągle źle i ciągle wam mało ale to jest do czasu. Teraz studenci przyjdą pracować na wakacje to będziecie mieli gdzieś ale we wrześniu i październiku się to zmieni. Może jak wam w ciągu miesiąca odejdzie z 10 albo 20 osób to się ockniecie ale będzie już za późno. Zaszczuliście wózkowych tymi swoimi pomysłami to teraz będziecie zbierać tego plon.
zdjecie uzytkownika
tata kazika - 2016-06-05 18:46:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
menedzerowie nie stosuja sie do swojego hasla z cscs dobrze za pierwszym razem bo skoro ciagle cos zmieniaja to znaczy ze nie bylo dobrze za pierwszym razem
zdjecie uzytkownika
aresk - 2016-06-05 23:13:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MŁODSZY KONSULTANT DS TELEFONICZNEJ OBSŁUGI KLIENTA widze jest u was pilnie poszukiwany, ok już wiem że słuchawka - ale czy to za bardzo nie robota jak w call center?
zdjecie uzytkownika
sagapao - 2016-06-09 23:04:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie napiszcie chociaż czy ta grupa zaszeregowania L to poniżej 3 tyś czy powyżej netto oczywiście
zdjecie uzytkownika
sagapao - 2016-06-09 23:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kierownik Działu Rozliczeń Celnych - to będzie powyżej 3000 tyś netto?
zdjecie uzytkownika
henio - 2016-06-10 12:51:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wydaje mi się, że już na pewno powyżej 3000 zł tylko teraz pytanie jak wygląda proces rekrutacujny u nich?
zdjecie uzytkownika
człowiek kupa - 2016-06-13 20:36:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sagapao - 2016-06-09 23:04:53]:
Sagapao to zależy od premii
zdjecie uzytkownika
dudek - 2016-06-13 23:01:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to w takim razie od czego zależne są te premie? mnie u was interesuje jenak Program Stażowy DHL Global Forwarding 0 ciekawe cy to jest płatne, w ofercie pisza tylko o szansach, wrdrażaniu i mentorach
zdjecie uzytkownika
dobra pracownica - 2016-06-14 19:01:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dudek - 2016-06-13 23:01:12]:
premie zależą od "widzimisię" menadżera.
zdjecie uzytkownika
dodo - 2016-06-14 20:35:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzimi się nie, sa konkrety zapisane zapewne w umowie ktorą przeczytałeś i podpisałeś... czy możesz przedstawić nam w takim razie jak umowa dokładnie reguluje warunki twojej premii? to niezwykle ciekawa kwestia
zdjecie uzytkownika
mlody1308 - 2016-06-14 21:48:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam chciał bym sie dowiedziec ile zaprabia PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY w DHL ??
zdjecie uzytkownika
bibi - 2016-06-14 22:32:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no pewnie podstawa nie jest imponująca chociaż ta firma to gigant, ale raczej interesowałyby mmnie konkretne informacje bardziej o systemie prowizyjnym dla tej roboty
zdjecie uzytkownika
dobra pracownica - 2016-06-15 19:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dodo - 2016-06-14 20:35:05]:
nie jest dokładnie tak jak powiedziałam,"widzimisię" menadżera.
zdjecie uzytkownika
dora - 2016-06-15 19:40:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale nie ma czegoś takiego jak widzimisię, przeciez wszystkie warunki powinnas mieć zapisane w umowie,taki gigant w branży kurierskiej na pewno o to dba dobrze
zdjecie uzytkownika
zdegustowana - 2016-06-17 15:28:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
krysia kejsy zrywa a kolezanka w mezalinie z wozeczkiem pomyka bardzo dobrze ze zabrali ta druga i trzymaja ja w mezie atmosfera na pts jest teraz o.k mirka jestes debest caluski
zdjecie uzytkownika
otee - 2016-06-17 16:49:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najwiecej ofert pracy maja na kurierów wiec chyba faktycznie maja zapotrzebowanie na ludzi i to chyba jedna z najlepszych i najczesciej wybieranych przez klientów firm kurierskich
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa przebiegła bardzo profesionalnie. Dowiedziała się dokładnie czym będę się zajmować. Ci będzie należało do moich obowiązków.Szefostwo bardzo miłe u przyjazne
Pytania: Pytania raczej nie były dziwne normalne. Dlaczego chcę podjąć ta pracę ? Gdzie wcześniej pracowałam i dlaczego postanowiłam zmienić pracę. Co wiem na temat pracy na takim magazynie. Jak widzę siebie za kilka lat.
zdjecie uzytkownika
dobra pracownica - 2016-06-19 15:53:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dora - 2016-06-15 19:40:17]:
my mówimy tu o magazynie w sochaczewie. Tu się liczy tylko "widzimisię menadżera"
zdjecie uzytkownika
Dioniz - 2016-06-19 18:04:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja wiem, że chodzi o sochaczew, to chyba dla wszystkich jasne

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie DHL!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DHL
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert