logo DHL

DHL

Sochaczew

Opinie o DHL

lary 2017-06-17 19:49
Ja się zapisałem. Ma być tam dziewczyna która mnie pociąga. Chcę być przy niej i patrzeć jej w te piękne oczy.
2
Sędimir 2017-06-18 17:15
Interesuje mnie praca w dziale celnym i w związku z tym mam pytanie czy ta oferta jest aktualna? Może ktoś wie i mógłby podpowiedzieć?
cart 2017-06-20 15:16
juz nie auktualne wypad
najlepiej prosperujący dział 2017-06-21 02:03
to widzimy się na pikniku

PULPET 2017-06-22 10:39
Jak widać firma DHL ciągle się rozwija. Mają bardzo duże zapotrzebowanie na pracowników w różnych działach. Obawiam się jedynie, że niektórzy z forum nie zauważą tego.
Hhh 2017-06-22 12:15
Na sortowni w Zabrzu, już zatrudni kilku Ukraińców bo nikt nie chce robić za takie stawki, podwyżka w tym roku 4% a paczek więcej o 30%, szczyt paczkowy mamy teraz cały rok..
Cholera 2017-06-23 17:03
ahahaha rozwija sie bo szuka pracowników? A może szuka bo starzy pracownicy się zwalniają jak widzą,że więcej pracy niż w latach poprzednich a zarobki takie same?
3
Tamara 2017-06-25 10:46
Jeszcze dwa lata temu jak brakowało miejsc pracy każda robota była dobra. Poprawa finansów w firmie nie następuje z dnia na dzień.
nadia 2017-07-02 12:35
wieci moze jak poprawic myslenie niektorych liderow i ko ze zmiany B bo kiepsko im to idzie tylko PRZEKRETY I PODBIJANIE NORM INNYM TO UMIEJA W BARDZO INTELIGENTNY SPOSOB ROBIC
patryk 2017-07-04 20:47
A ja się z kochałem w koleżance z pracy. Co mam zrobić ? Jest cudowna i śliczna a przytym sympatyczna i urocza i ma świt ny charakter. Mój ideał. A ja jestem żonaty z zolza.
ALFRED 2017-07-04 22:22
a ty tak na 100 jestes wspanialy ze oczerniasz swoia zone bo z tego co wiem to masz sporo za uszami ale nie bede robil ci przykrosci i o tym pisal'
1
Ochotnik 2017-07-05 12:43
Jak widzę DHL ma bardzo długa listę ofert pracy. Jaka jest tego przyczyna, czyżby jakieś nowe kierunki uruchomili? Składałem już cv na etat kuriera i czekam na ewentualnie zaproszenie. Chciałbym jeszcze wiedzieć jaką umowę podpisują i ile można wyciagnąć?
gomez 2017-07-08 19:47
1700 zł na rękę. Taka kasiora.
4
gomez 2017-07-08 19:48
1700 zł na rękę. Taka kasiora.
2
beton 2017-07-10 12:44
Nieważne co powiecie i jakie wspaniałe wizje przedstawicie. Nie poprawicie tym wyników EOS bo nikt wam już nie wierzy. Na zebraniach wszystko cacy a jak się zebranie skończy to dawaj hanaj na głowę.
A będzie tylko gorzej bo ludzie już mają dosyć waszych polowań na oszczędzanie pieniędzy kosztem pracowników.
Kolejny EOS już wkrótce i choćbyście nie wiadomo ile zebrań zrobili i czegokolwiek byście nie obiecali to ludzie NIE UWIERZĄ bo swoją postawą po tych zebraniach pokazujecie jakie macie o nas mniemanie.
Ludzie, którzy mają odrobinę własnej godności i honoru nigdy nie będą jeździć na wasze imprezy bo ciężko jest bawić się z liderami bądź kierownikami, którzy swoje osobiste problemy domowe przynoszą do pracy i prześladowaniem szeregowych pracowników podnoszą swoje ego.
Kolejny problem to pan manager SPL, który za swoje teksty i pokazywanie swojej wyższości w stosunku do innych pracowników powinien trafić pod sąd. No ale cóż, jak się jest protegowanym kierowniczki oddziału to można robić co się chce, ale do czasu bo komuś w końcu nerwy puszczą bo człowiek ten nie ma żadnych kompetencji ani podejścia do zarządzania ludźmi tak samo jak jego wierny uczeń Kamilek, kierownik zmiany retailu.
Ogólnie sam DHL jako pracodawca jest dobry, gorzej z kadrą zarządzającą na oddziale sochaczewskim, który jest najgorzej sytuowany jeśli chodzi o płace dla szeregowych pracowników, na których nakłada się odpowiedzialności niewspółmierne do zajmowanego stanowiska.
20
Palmer 2017-07-13 17:04
Jak można wiązać zachowanie jednego pracownika z warunkami pracy i finansami w firmie? Firma jest spoko ale to właśnie pracownicy powinni dbać o atmosferę w pracy. Macie zebrania i o tym ktoś powinien mówić dla dobra wszystkich oraz samej firmy. Powodzenia
beton 2017-07-14 02:04
Z choinki się urwałeś ?
To dodam coś aby uzupełnić to co napisałem wcześniej.
Były skargi wielokrotnie ale protekcja i ziomalstwo skutecznie odbijają wszelkie zgłaszane problemy.
W dodatku jest jedna zasada - lider mający wysokie wyniki jest nietykalny tak samo jak kierownik, nieważne jakim kosztem.
To się nie zmieni bo najważniejsze są wyniki biznesowe chociaż na SPL te wyniki zaczynają spadać ale na zebraniu pan manager powie że to zapewne wina zespołu SPL a on sam biedny jest bez winy.
Należy zadać sobie pytanie dlaczego tyle ludzi od momentu panowania jaśnie oświeconego pana Jacka zwiewa z SPLa. Uciekają ludzie wartościowi i doświadczeni i nikt nie widzi problemu. Ot zastąpi się kimś innym i po sprawie, tylko że doświadczenia, zaradności i radzenia sobie w różnych sytuacjach nie da się nowemu pracownikowi wklepać do głowy jak słówka do tego komentarza.
To trzeba lat pracy żeby wszystko przy takim poziomie skomplikowania magazynu mieć w jednym palcu.
Poza tym na magazynie jest bardzo niesprawiedliwy system wynagrodzeń, który nagradza ... liderów i kierownictwo zaś szeregowi pracownicy dostają marne ochłapy, które są podzielone na jeszcze drobniejsze części. To jakiś totalny szwindel oszczędnościowy, który wynagradza operatora bata za ciężką pracę 30 niewolników na dziale. Cały ten system zwany jako aktywne przywództwo jest wzorowany na systemie prac niewolniczych w USA w XIX wieku gdzie nadzorcy na farmach otrzymywali sowite wynagrodzenia za nadzorowanie pracy niewolników porwanych z Afryki.
Za dużo żeby umrzeć i za mało aby godnie żyć.
Jak zasuwasz ostro przez prawie całe 8h to nawet słowa pochwały nie usłyszysz a spróbuj się do kogoś odezwać albo idź się napić wody to zaraz się teatr zaczyna: a gdzie ty byłeś ? ile tej wody będziesz pić ? cały czas cie widzę jak gadasz itp teksty. Nawet nie sprawdzi czy normę taki pracownik wyrobił ale drze się bo może i przy okazji domowe frustracje może bezkarnie wywalić. Wynik ma być a jak się komu nie podoba to wypad.
To nie jest zachowanie jednego lidera ale 90%
Może jakaś stacja TV się weźmie za zrobienie materiału o niewolniczej pracy na magazynach w PL bo to wszystko zaczyna ludziom na nerwy działać i po prostu któregoś dnia połowa stanu osobowego firmy stanie i zażąda zmiany warunków albo się pożegnamy i zobaczymy jaki wtedy będzie PR i jaie wskaźniki biznesowe.
12
patryk 2017-07-15 10:58
Moja koleżanka poszła na urlop , tęsknię za nią, za jej ślicznym uśmiechem i cudownym głosem. Za jej ślicznymi czarnymi kręcony mi włosami i zielonymi oczami.
1
Henry 2017-07-17 09:02
Teraz rozumiem dlaczego niektórzy są tak niezadowoleni. Wyniki spadają, co niepokoi szefów a lider, który potrafi robić swoje jest waszym wrogiem? Może lepiej trzeba przemyśleć swoje zachowanie i zabrać się za pracę?
jerzy 2017-07-17 17:29
Nie warto za te 1700 zł na rękę. To śmieszne płacić takie pieniądze.
6
beton 2017-07-23 12:38
Ty tak na serio ?
Przeklinanie i wydzieranie się nazywasz "robieniem swojego" ?
Takich trolli jak Ty wynajętych do zwiększania PR firmy to sobie można pod sklepem poszukać. Nie pisz tutaj człowieku bo nie wiesz nawet o co chodzi.
Część ludzi pracuje tu od początku założenia tego magazynu w 2008 roku i wszystko mają w małym palcu.
Zero szacunku bo ważniejsi są koledzy/koleżanki z pekinu lub chodakowa.
Ludzie, którzy przyszli do tej pracy z wyższym wykształceniem pracują tu fizycznie a chamstwo z przewróconych wieżowców i innego syfu gdzie ledwo zawodówki pokończyli są liderami a nawet zastępują kierowników zmian.
Co to ma być ?
W ogłoszeniach w wymaganiach jest wyraźne napisane że lider zespołu ma mieć wykształcenie minimum średnie.
Czy ktoś przeprowadzi weryfikację wymagań ? Nie bo się koleżeństwo, które zalewa się razem na imprezach i zabawia na tyłach lokali jeszcze obraz.
Tylko że ten kij ma dwa końce bo ludzie wartościowi odchodzą jak ostatnio z SPL przez pana managera, który jedyny argument jaki posiada na swoje głupie pomysły to "bo ja tak każę"
Powodzenia i wytrwałości ludziom życzę, którzy tu pracują i się muszą użerać.
8
Organizator 2017-07-23 18:39
Jestem pracownikiem DHL od dawna i nie narzekam na firmę. Jak sobie człowiek wypracuje odpowiednią pozycję w firmie tak będzie miał. Solidna praca daje efekty finansowe ale nie jak tylko ktoś zaczyna pracę. Początki zawsze są trudne trzeba to przetrwać.
beton 2017-07-24 11:35
Jakie początki ? Tutaj mowa o doświadczonych pracownikach z wieloletnim stażem.
O "wypracowaniu pozycji" zapomnij. Nie da się takowej pozycji wypracować bo koleżeństwo jest ważniejsze od kwalifikacji czy doświadczenia.
Osoby które nadają się naprawdę na swoje stanowiska to można policzyć na palcach jednej ręki i jeszcze sporo palców zostanie bo cała reszta jest chamska i agresywna a swoje zachowania poprzynosili ze swoich dzielnic a zwłaszcza panie.
Ciekawe jak zostanie uzupełniony stan osobowy na czterobrygadówkę bo nawet ludzie z Ukrainy nie chcą już tu pracować. Przychodzą na góra kilka miesięcy i odchodzą bo nie przywykli do takiego traktowania jakie im się tu serwuje.
Całe szczęście że spora część nie zna polskiego bo by do jakiegoś rozruchu tutaj doszło ale ci co znają to jak się z nimi porozmawia to się włos na głowie jeży bo ciągle są ganiani, ciągle źle i ciągle za mało i jeszcze dostają na koniec takie ochłapy że głowa mała.
Ci ludzie przyjechali tu uciekając przed wojną, wielu przeżyło tragedie a traktuje się ich jakby byli darmową siłą roboczą i oczywiście wielkie niezadowolenie bo pani lider zabraknie w tym roku na wycieczkę do Egiptu bo "lenie" nie chcą pracować na panią lider.
I będzie tragedia bo czym się pochwali na fejsiku ? Władysławowem ? Łebą ? To takie oklepane przecież.
Zacznijcie traktować ludzi z szacunkiem i zapłaćcie zarówno Polakom jak i Ukraińcom godziwe pieniądze bo któregoś dnia coś w ludziach pęknie i po prostu wyjdą.
6
Kaśka 2017-07-29 12:45
Nie zgadzam się z opinią, że nie da się w firmie wypracować swojej dobrej pozycji bo tu jest kolesiostwo, kompletna bzdura. Chyba, że ktoś chce w ten sposób wytłumaczyć, że sam nie potrafi lub nie chce dobrze pracować i dlatego nie ma uznania u innych.
beton 2017-07-30 02:30
To bardzo ciekawe co piszesz.
Wiesz co ja myślę ? Że jesteś tym samym gościem piszącym pod różnymi nickami zatrudnionym w celu "odbijania" wszelkich opinii na temat tego co się tutaj naprawdę wyprawia.
Zapraszam. Przyjdźcie i zobaczcie na własne szanowne oczy.
To nie jest odosobniony przypadek.
Jakiś czas temu na zebraniu manager SPL oznajmił jednemu z pracowników, że jeśli nie chce pracować na wózku za stawkę zwykłego magazyniera to on zatrudni na to miejsce kogoś z Ukrainy tylko nie pomyślał o tym że ci ludzie też mają dosyć tego magazynu to raz, i że są tutaj tylko czasowo to dwa.
Coraz więcej z nich zaczyna już całkiem nieźle rozmawiać po polsku i to co opowiadają ile się z nich zdziera i co oni tutaj przeżywają to się w głowie nie mieści.
Oddział w Sochaczewie ma już taką opinię, że nic tego nie naprawi nawet wasze "specjalne" opinie, które tu publikujecie.
Ludzie są już po prostu zmęczeni i zrezygnowani i tylko garstka pseudo karierowiczów z marnymi wykształceniami oddało by głowę pod topór za tę robotę bo jakby stąd wyszli ( głownie panie fryzjerki, krawcowe i po studium makijażu ) to by wylądowali w sklepie za ladą lub w markecie rozkładali towar na półki.
Doświadczonymi pracownikami szeregowymi się gardzi. Niech jeszcze otworzą jakiś inny zakład to znów będzie masowa ucieczka.
6
Cholera 2017-07-30 12:33
w spożywczaku lekko nie jest też,ale w każdym innym sklepie śmiało ok 2tysie się zarobi i pewnie mniej naużera i napracuje fizycznie, także jak ktoś i tak ma daleko to niech nie siedzi w DHLu na silę... Kolesiostwo też jest, pamiętam jak w tamtym roku zmiany organizowali i w jednej ponad połowa to byli faceci, a w drugiej chyba z 5 na całą zmianę...
2
Oleksy 2017-08-01 13:12
Czy może mi ktoś wytłumaczyć powód, że DHL potrzebuje tak dużo osób do pracy? Właściwie wszyscy szukaj pracowników to może i tu?
fanDHL 2017-08-06 19:52
powinniście po butach managera całować za 30 min przerwy w upały
han 2017-08-07 18:07
Ty możesz mnie pocałować w cztery litery. Wozkowi uciekają do Piotra i Pawła bo tam płacą tysiąc netto więcej.
1
jako tako 2017-08-09 19:52
30 min masz co roku bo każdy co nie jeździ na wózku by tam mdlał z duchnoty
Maniek 2017-08-11 18:25
Chyba niektórzy żartują sobie , że jest tak źle i ludzie uciekają z firmy. Pamiętajcie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Ci w innych sklepach mówią że w DHL jest dobrze!!
Annona 2017-08-15 03:54
Przerwę tę dyskusję ???? Znalazłam ogłoszenie do pracy w Empiku jako Młodszy Specjalista ds. Wsparcia Klientów. Czy ktoś może wie jakie są zarobki na takim stanowisku? I jaka panuje tam atmosfera? Będę wdzięczna za dodatkowe informacje odnośnie tego stanowiska czy też miejsca pracy. Pozdrawiam ????
Panna 2017-08-15 14:25
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. DHL to spoko firma!!!
1
biała 2017-08-18 19:52
Witam
A mnie zastanawia sytuacja na SPL-u, czy na liderkę wybiorą naszą wróżkę-zębuszke, to co dziś słyszałam z jej ust i widziałam co ona w nich ma to niech wyjedzie na ukrainę przywiezie złote, a jej koleżance białej to nie tylko witaminy się wypłukały ale chyba i część mózgu, zachowanie obu pań żenujące jadą po liderce a potem po palcu wchodzą w cztery litery.
16
Karol 2017-08-18 21:04
Zwykła zazdrość przemawia przez niektóre osoby, niektórzy potrafią pracować!
2
taki tam 2017-08-19 07:04
To nie jest zazdrość tylko szczera prawda bo są niedoceniani ludzie co sumiennie pracują i ci co włażą w cztery litery i tylko tam się czują najlepiej .
4
RAFAŁ 2017-08-20 15:17
NA SPL u NA ZMIANIE . A . TO JEST KILKA DAM CO BY ZA AWANS NA . KO. WSZYSTKO ZROBIŁY. JEDNA NA DRUGĄ GADA A SAMA JEST NIE LEPSZA . NAJPIERW TO TRZEBA SE PORZĄDEK Z ZĄBKAMI ZROBIĆ A NIE WŁOSY SE MALOWAĆ NA CZARNO I SIĘ PUSZYĆ JAK PAW . JAK MACIE ODWAGĘ TO POWIEDZCIE LIDERCE W OCZY CO WAS BOLI A NIE ZA PLECAMI OBGADYWAĆ . LATACIE PO TYM MAGAZYNIE JAK LATAWICE A TAK NAPRAWDĘ TO WY DZIEWCZYNY MACIE . ADHD . I TAK NA MARGINESIE TO NIECH LIDERKA ZWRÓCI UWAGĘ TROCHĘ NA SWOICH PRACOWNIKÓW BO PRZYCHODZĄ DO PRACY NA FAZIE
7
Skromny 2017-08-22 08:15
Interesuje mnie praca w firmie, słyszałem, że jest spoko?
S 2017-08-22 11:51
Gdybyś podeszła do nich i powiedziała im to w oczy to byłaby odwaga, bo anonimowe ocenianie i obrażanie to zwykłe tchórzostwo
2
S 2017-08-22 11:52
Gdybyś podeszła do nich i powiedziała im to w oczy to byłaby odwaga, bo anonimowe ocenianie i obrażanie to zwykłe tchórzostwo
3
Paweł 2017-08-25 10:05
Brak ludzi do pracy zaczyna dotykać coraz więcej firm!
tadeusz 2017-08-26 14:11
Bo polskie firmy są ślepe ze za takie grosze polak nie jest w stanie utrzymać się i rodziny. Bisnesmen powinien sobie troszkę odjąć od koryta a dać pracownikowi bo inaczej będzie sam musiał zawinąć rękawy i brać się za robotę. Dzięki rządowi pensje glodowe odchodzą w zapomnienie.
3
Piotr 2017-08-29 18:25
Sądzę, że w polskich firmach w niedługim czasie zaczną się podwyżki. W spółkach państwowych już zaczęli to w innych będą musieli podnieść żeby fachowcy nie uciekli.
Cyprian 2017-09-01 12:47
Tak a dhl płaci glodowe stawki. Zarabiać poniżej dwóch tysięcy to skandal. Dziwne ze ludzie tu jeszcze pracują. Jak będą płacić co najmniej 2300 do ręki to może zostanę.
1
Piotr 2017-09-02 19:23
Widzę, że DHL ma ciągle duże braki kadrowe. Z tego co mi wiadomo to mają dobrą opinię jako pracodawca. Myślę, że sytuacja na rynku pracy wpłynie na firmy i zaczną podnosić wynagrodzenia. Dużo ludzi jest za granicą!
Cholera 2017-09-04 12:51
Podobno niedługo podwyżki i wycieczki do biura podpisywać aneksy... umowę na czas nieokreślony można tam dostać?
2
Koralgol 2017-09-05 20:13
Trochę długa ta lista aktualnych ofert pracy. Co DHL robi żeby tych ludzi pozyskać? Wprawdzie to są braki w różnych miastach ale mimo wszystko ludzi nie mają. Wiecie coś o tym? Przecież to wydłuża czas dostarczenia przesyłek? Sadzę, że zaczną podnosić pensje.
robert 2017-09-10 13:09
Jak nie podniosą pensji to ludzie uciekna i będzie problem. Za te 1700 zł nie da się wyżyć . Co najmniej 2500 do ręki.
Perspektywa 2017-09-10 14:24
Patrząc na tą długą listę ofert pracy dochodzę do wniosku, że firmy zaczną podnosić wynagrodzenia ponieważ konkurencja będzie zabierać im ludzi. Jak wzrosną zarobki to więcej osób zostanie w kraju . A co wy o tym myślicie? Czy nie uważacie , że tak może być?
Renata 2017-09-21 11:43
W dn 19.09.2017 nr paczki 16932325023 kurier przyjechal tylko raz, byl wulgarny, uzywal slow " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; itd Nr paczki 16932325023 osobnik niekontaktowy, dziwne zachowanie. Kto takiego chama przyjal do pracy. Napisalam do DHL aby mnie osobiscie przeprosil za to chamskie zachowanie. Zobaczymy czy beda kitowac czy tez tego chama zwolnia. Kolo Wieliczki.
Zostaw swoją opinię o DHL - Sochaczew
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DHL