Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo DHL

Opinie o DHL

Pracowałeś w firmie DHL i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
haha - 2016-03-07 17:58:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziadostwo
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2016-03-08 18:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drogie Panie z agencji...wspaniałego święta Dnia Kobiet !!! Pan MENADZER ma nas za drugi sort kobiet...Kultura wymaga aby nie dzielić ludzi na lepszych i gorszych. Gratuluję P.Andrzeju. Dawno nie zabierałam głosu...ale to mnie poruszyło .
zdjecie uzytkownika
DHL - 2016-03-08 19:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [obserwator - 2016-03-08 18:10:14]:
@obserwator-za kogo ty się uważasz żeby menadżer życzenia ci składał na dzień kobiet. Pracuj i milcz.
zdjecie uzytkownika
renata67 - 2016-03-09 14:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uważam że i tak nie macie na co narzekać, jak tak np. patrze na ofertę pracy u was np. pracownika magazynowego to nie macie tak ciężko - byle towar rozłożyć i office;a umieć obsługiwać
zdjecie uzytkownika
pipi - 2016-03-09 17:07:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [renata67 - 2016-03-09 14:35:13]:
hahahahahahahahaha....pewnie ...my tam leżymy i pachniemy!!! Tylko od czego nadgarstki wysiadają? Drogie panie a te ciężkie tołty , kartony i zgrzewki książek na przyjęciach to krasnoludki za was przenoszą. renata67 jak nie znasz u nas pracy to lepiej nie zabieraj głosu .
zdjecie uzytkownika
dobra pracownica - 2016-03-09 17:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [renata67 - 2016-03-09 14:35:13]:
Office'a to liderzy niektórzy nie potrafią obsługiwać, więc co tu mówić o zwykłych pracownikach :)
zdjecie uzytkownika
Ett09 - 2016-03-12 17:12:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@renata67 no to się tylko tak mówi. Praca magazyniera wcale nie jest najłatwiejsza i najlżejsza. Przecież to praca fizyczna :) No ale wiaodmo, że zdarzają się lepsze i gorsze dni. Ważne jednak, że można liczyć na te 2 tysiące co miesiąc.
zdjecie uzytkownika
ula - 2016-03-13 12:24:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ett09 - 2016-03-12 17:12:30]:
Co? Masz 2 tysiące? Ja mam zawsze 1800 zł. Chyba musisz wchodzić pod stolik!
zdjecie uzytkownika
abc - 2016-03-13 13:02:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ula - 2016-03-13 12:24:24]:
taka prawda
zdjecie uzytkownika
Anetak - 2016-03-14 18:41:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ula to może zależeć od stanowiska oraz od miejscowości, w której się pracuje. Niestety takie są realia. Jak dobrze więc, że pracuję w Warszawie. Może więc jako specjalista ds. analiz operacyjnych nie będę narzekał. Nie powinienem w sumie, skoro dają umowę o pracę i prwatną opiekę medyczną.
zdjecie uzytkownika
czarek - 2016-03-16 14:01:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anetak - 2016-03-14 18:41:52]:
No i przydała by się jakaś panienka , która ma wiecznie ochotę.
zdjecie uzytkownika
alexi - 2016-03-16 18:51:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie w Warszawie może i są większe zarobki @Anetak i nie ma na co narzekać, ciekawe jak wygląda to natomiast w Wałbrzychu bo szukają kogoś do transportu np. ale o umowie ani słowa
zdjecie uzytkownika
berds - 2016-03-17 10:58:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alexi - 2016-03-16 18:51:24]:
Moje wymagania to 3000 zł netto z umowa, 4600 zł netto bez umowy. Jak nie pasi to won,.
zdjecie uzytkownika
zdegustowany - 2016-03-18 03:30:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam taką prośbę do opłacanych chyba przez zakłady pracy "nakręcaczy" pozytywnych opinii na gowork.pl - dajcie już spokój z tym bo to żałosne po prostu jest.
"DHL nie zwalnia ludzi pochopnie", "jako kurier mógłbym pojeździć, wśród konkurencji to najlepsza firma" itp bzdety. Jak chcecie ulepszać rynek pracy to dajcie ludziom GODZIWE wynagrodzenie a nie wypisujecie sobie pochlebne opinie bando cwaniaków i wyzyskiwaczy !!! Ludzie swoje i tak wiedzą a wy żerujecie jak knury przy korycie na ludzkiej desperacji i zadłużeniach. Historia ludzkości zawsze się powtarza i uczy nas że przy nadmiernym wyzysku i oszukiwaniu ludzi w końcu dochodzi do zjednoczenia ludzi uciskanych. To wasze eldorado nie będzie wiecznie trwać więc zacznijcie ludzi szanować kanalie !!! Któregoś pięknego dnia wszyscy wstaną i wyjdą z tego magazynu a wy zostaniecie wywaleni przez waszych prezesów na zbity pysk.
zdjecie uzytkownika
sasza - 2016-03-18 17:40:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zdegustowany - 2016-03-18 03:30:03]:
Coraz więcej osób się zwalnia więc wszystko możliwe jest. Ciekawe jakie w kwietniu podwyżki będą ha ha. Podobno na grupie fokusowej niezła zadyma była. Ale nie ma się co martwić bo jeden telefon do pan Waldka i zaraz zostanie przeprowadzona łapanka pod sklepami i byłymi PGR-ami. Sztuka jest sztuka. Co z tego że nic nie umie i zaraz ich powywalają za przychodzenie na kacu. Przemiał ludzi jest a to oznacza że kierowniki nie siedzą z założonymi rękami tylko "dbają" o to by firma miała ludzi. Wstyd i hańba. Teraz to już ludzie nawet po wyrokach są tu przyjmowani co kiedyś było nie do pomyślenia. Powodzenia
zdjecie uzytkownika
zniesmaczona - 2016-03-18 18:29:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w dhl co roku jest coraz gorzej ludzi maja za parobkow zamiast podniesc wynagrodzenie to je jeszcze obnizyli wprowadzili normy chore normy a w kwietniu to dopiero bedzie jazda ludzie z agencij dhlowe osoby was oskubia z najlepszego towaru a wy i tak bedziecie sie zabijac o towar i kopac dolki pod bliznimi..
zdjecie uzytkownika
Dioniz - 2016-03-18 20:41:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja słyszałem, że podobno mają to wynagrodzenie podnosić, dlatego coraz bardziej mnie zadziwia to co czytam, zwłaszcza że DHL ma wielką renomę przecież
zdjecie uzytkownika
sasza - 2016-03-18 23:15:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dioniz - 2016-03-18 20:41:01]:
piramidalna bzdura
chyba świeży jesteś i nie wiesz co tu się dzieje
w życiu nie dadzą podwyżki powyżej 100 zł netto bo będą woleli młodych i niedoświadczonych ludzi którym zapłacą głodowe pensje a co do renomy to owszem DHL ma dobrą renomę ale nie w Sochaczewie bo jest to najgorszy magazyn DHL w Polsce jeśli chodzi o płace i ilość obowiązków za ten nędzny grosz
ochrona też tu nie ma lekko a wszystko za sprawą góry która wymyśliła fantastyczny system zwany aktywnym przywództwem czyli zwykli ludzie zasuwają w pocie czoła a nagradzani są kolejno liderzy, kierownicy zmian i jaśnie państwo managerowie
zdjecie uzytkownika
olo - 2016-03-19 22:16:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dioniz nie bron dhl bo ty jestes od nich tz od gory wic nie ciemniaj a dhl w sochaczewie to najgorszy magazyn i nawet mamy tu menadzerow liderow ko dyrektorow o bardzo wysokiej kulturze osobistej i manierach wzglendem agencij
zdjecie uzytkownika
ezok - 2016-03-20 21:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dioniz, ja tam nic o planowanych podwyzkach nie słyszałem, pewnie jakas plotka. Ogółem DHl dobrze płaci, tutaj spokojnie kurier jak się postara ma 2-3 z przodu na wypłacie, a czasem lepiej.
zdjecie uzytkownika
mala - 2016-03-21 13:37:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie opamiętajcie się rzućcie ten Dhl-Sochaczew jest tyle magazynów gdzie szanują ludzi i płacą godne stawki.To jest chore co się wyprawia w tym magazynie,takie normy z kosmosu i glodowe pensje.
zdjecie uzytkownika
jurek - 2016-03-21 19:07:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj tak. Pensja poniżej 2000 zł to potwarz.
zdjecie uzytkownika
ej ty - 2016-03-22 21:26:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jurek z całym szacunkiem, ale to praca na magazynie. Naprawde dziwi Cie to że zarabia się tam poniżej 2000 zł? mnie niespecjalnie, przeciez na magazyn nie trzeba miec specjalnych kwalifikacji...
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2016-03-23 11:05:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ej ty - 2016-03-22 21:26:12]:
O czym wy tu piszecie...z tego co się orientuję,to piszecie o stawkach brutto. A agencja zarabia jeszcze mniej...pytam Was...jakie to są dobre zarobki. Odliczając paliwo i amortyzacje samochodu to naprawdę zostaje na waciki. puknijcie się w czółko.
zdjecie uzytkownika
Tulu - 2016-03-26 12:37:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest ktoś kto pracuje jako Specjalista ds IT, bo większość komentarzy jest o kurierach. Znalazłem ogłoszenie, ale nie piszą nic o zarobkach i umowie, a to dla mnie najważniejsze! Dzięki za info.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-03-27 16:59:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ej ty - 2016-03-22 21:26:12]:
Kwalifikacji może i nie trzeba mieć, ale żołądek ma każdy taki sam. Jeśli myślisz ze 1800 złotych to adekwatna kwota do wykonywanej pracy,to jesteś w błędzie. Podatki,rachunki życie to wydatki każdego z nas i nie zależnie od wykształcenia, czy kwalifikacji ta pensja jest zbyt niska.2000 zł to powinno być minimum.
zdjecie uzytkownika
adam - 2016-03-29 12:30:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w pełni się z Tobą zgadzam @pracownik ale umówmy się też, że od czegoś trzeba zacząć dobre i 1800 na początek a później można się przecież ubiegać o jakąś podwyżkę
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2016-03-29 19:19:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adam - 2016-03-29 12:30:36]:
@adam Ty to chyba z kosmosu jesteś.jakie podwyżki pensje stoją w miejscu od paru lat. jak dołożą ci podstawę to obetną z innej strony , a bilans wychodzi na zero albo ujemny ech dzicinada
zdjecie uzytkownika
ado - 2016-03-31 20:46:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziwna sprawa.. DHL zapewnia dobre warunki pracy, a dla mnie to jasne. Podstawa godna pracy i ewentualne premie.. Ciekawe, czy kurier ma szansę na podwyżki
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-05 11:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak pensja 1500 zł i 300 zł premii co daje 1800 zł. Wypłata marzenie, życie rachunki, dzieci i wczasy.
zdjecie uzytkownika
lez - 2016-04-05 11:42:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taki koordynator ds. systemów obsługi klienta, mogą liczyć na zatrudnienie w ramach umowy o pracę. Przecież o takie warunki dość trudno powalczyć, ale są jeszcze jakieś socjale? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
norbert - 2016-04-08 12:12:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co sądzicie o tych zdrajcach z platformy ,nowoczesnej i z kodu, którzy obrażają naszego przydatna, rząd i skarżą na nasz rząd do Unii. Obce krajach niech się nie wtrącają w nasze sprawy,a tych zdrajców z opozycji pod sąd.
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2016-04-21 14:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracowników DHL Sochaczew. Kochani nie pracuje w waszej firmie ale mam do was gorącą prośbę, czy moglibyście opisać swoje warunki pracy tzn. atmosferę pracy, warunki socjalne, wynagrodzenie, poziom usystematyzowania pracy tzn. (czy w pracując macie dużo mierzalnych odcinków pracy które odnotowywane są w systemie),jaki jest poziom obciążenia pracą, jak traktowany jest pracownik przez przełożonego, jaką liczbę stanowią pracownicy zatrudnieni na etat w stosunku do pracowników agencyjnych, czy dostajecie bony na święta itp. itd. . Mam prośbę nie odnoście się do tego posta w sposób emocjonalny (że jest badziewna a kierownik jest głupi itp.) chodzi mi tylko o suche fakty. Z góry dziękuje wszystkim którzy odniosą się do tego posta w merytoryczny sposób. Dziękuje i pozdrawiam ;)
zdjecie uzytkownika
Misia - 2016-04-22 21:42:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam zmiany Żanety na splu bo swoim to potrafi najlepszy towar podać a innym daje jak najgorszy by nie wyrobili normy. Ludzi traktuje jak śmeći i z niczyim zdaniem się nie liczy. Na jej miejsce mogłaby wejść nie jedna lepsza dziewcza
zdjecie uzytkownika
dobra pracownica - 2016-04-24 22:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowy - 2016-04-21 14:46:38]:
Kolego oto odpowiedzi: Warunki pracy są kiepskie. Na magazynie panuje bałagan. Liczy się tylko produktywność. Najbardziej szkoda kobiet, które muszą dzwigać ciężkie toaty czy kartony z książkami. Poziom usystematyzowania pracy również leży, szczególnie po ostatnich zmianach. Pracownicy muszą patrzyć na zegarek żeby czasem nie wykonać ruchu systemowego w nowo zaczętej godzinie jeśli np. potem bedą robić coś nieproduktywnego bo zepsuje im to cały wynik. Traktowanie pracownika przez przełożonego zależy oczywiście od przełożonego. Oczywiście manager traktuje wszystkich jak niewolników i jak dowiedział się, że ludzie wyrywają sobie ostatnio dobry towar z rąk to powiedział podobno "o to mi chodziło" więcej chyba nie trzeba tłumaczyć. Bony na święta są w formie przelewu na karte przedpłaconą. 400 zł czyli szału nie ma. Wynagrodzenie jest niskie 1800 zł pracownik magazynowy, 2000 zł operator wózka.
zdjecie uzytkownika
robot - 2016-04-28 03:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego nigdzie w internecie nie mogę znaleźć informacji na temat pracy w magazynie DHL? Wpisuję SPL, Mezzannina (tak to się pisze?), PTL/PTS i nic...
zdjecie uzytkownika
bag - 2016-04-29 11:58:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [robot - 2016-04-28 03:50:41]:
Nie siedź tyle przed komputerem tylko weź się za robotę. Nie mogę patrzeć na tych pedziow komputerowych. Idź najlepiej do pośredniaka tam znajdziesz jakaś pracę fizyczną.
zdjecie uzytkownika
informatyk - 2016-04-30 12:33:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bag - 2016-04-29 11:58:01]:
gnębili w zawodówce co?
zdjecie uzytkownika
bag - 2016-05-02 11:26:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [informatyk - 2016-04-30 12:33:40]:
Przynajmniej mam jakiś zawód z którego jestem dumny. Ty masz natomiast rączki jak panienka i prócz innego jak do klawiaturki się nie nadajesz. Taka z ciebie ciotka.
zdjecie uzytkownika
reko - 2016-05-03 18:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [robot - 2016-04-28 03:50:41]:
o to najlepiej zapytać osoby pracujace na takim dziale.
zdjecie uzytkownika
hgf - 2016-05-05 17:21:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz widze ze poszukuja do pracy na stanowisko weryfikatora w Tychach oferuja miedzy innymi umowę o pracę,pracę w dynamicznie rozwijającej się firmie
zdjecie uzytkownika
Jack - 2016-05-05 21:46:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podwyżka 2,4 % poprostu szał. na co to wydać??? na Melisę
zdjecie uzytkownika
robot - 2016-05-06 02:36:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bag - 2016-05-02 11:26:54]:
Magazynier to żaden zawód xDD Niestety oszukali cię w urzędzie pracy, robolu.
zdjecie uzytkownika
bag - 2016-05-08 20:35:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bag - 2016-05-02 11:26:54]:
Pracuje jako magazynier ale wyuczony zawód mam całkiem inny. Magazynier em moze być każdy nawet ment z ulicy. Ja swego zawodu uczyłem się przez trzy lata.
zdjecie uzytkownika
szok - 2016-05-09 04:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś raczy zrobić porządek z liderem PTL Kamilem K. ?
Dlaczego mimo rozmowy z kierownikiem nadal śle krótkie i długie w stosunku do szeregowych pracowników ? A może go trzeba nagrać i wysłać to do jakiejś TV ? Ten człowiek nie nadaje się do zarządzania ludźmi i śle wiązanki nawet wtedy gdy ktoś idzie do WC lub napić się wody. Nakręcanie odpowiedniej wydajności to nie jego zasługa tylko ludzi tam pracujących a on zamiast motywować - wyzywa. To tylko kwestia czasu jak zostanie nagrany przez tych co mają dość jego przekleństw i wydzierania się a takich ludzi jest naprawdę spora grupa zarówno z agencji jak i z DHL.
zdjecie uzytkownika
robot - 2016-05-09 11:50:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bag - 2016-05-08 20:35:38]:
No i jak widać dużo ci ten zawód dał xDD robolu
zdjecie uzytkownika
bielas - 2016-05-17 20:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [robot - 2016-05-09 11:50:47]:
Praca fizyczna uszlachetnia. Siedzenie przed komputerem mnie nie jara,to takie nudne. Wole być w ruchu.
zdjecie uzytkownika
joozek - 2016-05-19 02:54:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za co tą Kaśkę zwolnili ? może powiedziała prawdę o kimś z kierownictwa i się nie spodobało ...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa przebiegła bardzo profesionalnie. Dowiedziała się dokładnie czym będę się zajmować. Ci będzie należało do moich obowiązków.Szefostwo bardzo miłe u przyjazne
Pytania: Pytania raczej nie były dziwne normalne. Dlaczego chcę podjąć ta pracę ? Gdzie wcześniej pracowałam i dlaczego postanowiłam zmienić pracę. Co wiem na temat pracy na takim magazynie. Jak widzę siebie za kilka lat.
zdjecie uzytkownika
robot - 2016-05-24 23:48:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bielas - 2016-05-17 20:15:48]:
"Praca fizyczna uszlachetnia" xDD dalej to sobie wmawiaj, robolu
zdjecie uzytkownika
uff - 2016-05-27 13:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miesciuchy nie na ryby tylko do kościoła pomodlić sie o deszcz. Jak ja was nie nawidzę miesciuchy.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie DHL!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DHL
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert