logo Szkoła Języka Angielskiego

Szkoła Języka Angielskiego "Speak up"

Kraków

Opinie o Szkoła Języka Angielskiego "Speak up"

Eroo 2010-08-25 12:39:16


Stanowczo odradzam szkołe speak up. Mam przez nich same problemy. Szkoła oferuje kredyt na zakup kilku poziomów j.angielskiego w zamian za ok 50% zniżki. Dałem się ponieść emocjom i nabrałem się. Od ponad miesiąca nie jestem już uczniem szkoły. Kredyt wypowiedziałem w szkole ponad miesiąc temu i szkoła zobowiązała się do spłacnia mojego kredytu w ciągu 14 dni. Po miesiącu zadzwoniłem do banku i okazało się, że kredyt nie jest spłacony. Dzwoniąc do szkoły w której się uczyłem (Kraków) powiedzieli, że nie mogą mi pomóc, odsyłając do warszawy. Dzwoniąc do warszawy usłyszałem, że nie mogą mi pomóc bo to nie uni udzielali kredytu. ISTNA PARANOJA! Przez nich trafiłbym do BIK za niespłacanie rat gdybym nie zweryfikował ich pracy. Sprawę kieruję właśnie do rzecznika praw konsumenta i byłem już u prawnika. Informuję wszystkich, którzy mają taki sam problem iż możecie się powoływać na art. 55(4) kodeksu cywilnego i żadać spłąty kredytu wraz z odsetkami, gdyż narazili mnie lub was na szkodę.

dziś składam zawiadomienie do prokuratury na szkołe SpeakUp zgodnie z KK art.286. Poszkodowani - możecie zrobić to samo i walczcie o swoje!
anonim 2010-12-26 15:08:10
Eroo - 2010-08-25 12:39:16



Stanowczo odradzam szkołe speak up. Mam przez nich same problemy. Szkoła oferuje kredyt na zakup kilku poziomów j.angielskiego w zamian za ok 50% zniżki. Dałem się ponieść emocjom i nabrałem się. Od ponad miesiąca nie jestem już uczniem szkoły. Kredyt wypowiedziałem w szkole ponad miesiąc temu i szkoła zobowiązała się do spłacnia mojego kredytu w ciągu 14 dni. Po miesiącu zadzwoniłem do banku i okazało się, że kredyt nie jest spłacony. Dzwoniąc do szkoły w której się uczyłem (Kraków) powiedzieli, że nie mogą mi pomóc, odsyłając do warszawy. Dzwoniąc do warszawy usłyszałem, że nie mogą mi pomóc bo to nie uni udzielali kredytu. ISTNA PARANOJA! Przez nich trafiłbym do BIK za niespłacanie rat gdybym nie zweryfikował ich pracy. Sprawę kieruję właśnie do rzecznika praw konsumenta i byłem już u prawnika. Informuję wszystkich, którzy mają taki sam problem iż możecie się powoływać na art. 55(4) kodeksu cywilnego i żadać spłąty kredytu wraz z odsetkami, gdyż narazili mnie lub was na szkodę.

dziś składam zawiadomienie do prokuratury na szkołe SpeakUp zgodnie z KK art.286. Poszkodowani - możecie zrobić to samo i walczcie o swoje!

Do sądu !!
Ja też padłam ofiarą szkoły - filii w Warszawie. Po rabacie zapłaciłam za kurs gotówka ok.6 000 zł i tak się moje losy potoczyły że w tym czasie zachorowałam na nieuleczalną chorobę. Ciągłe wizyty w szpitalu w Warszawie i innych miastach Polski uniemożliwiły mi podjęcie kursu. Zgłosiłam to w szkole i tam uzyskałam informacje że nie ma problemu ponieważ po wyleczeniu lub ustabilizowaniu się choroby można przedłużyć kurs a jeśli teraz zrezygnuję to za dużo stracę.Po ustabilizowaniu się choroby chciałam zrezygnować ale Pani w szkole namówiła mnie na przedłużenie , oczywiście za 2 500 zł , o czym wcześniej nie wiedziałam. Przedłużyłam i zaszłam w ciąże wymagającą Hospitalizacji w szpitalu. Więc zrezygnowałam i zaproponowano mi zwrot 1500 zł. Sprawę kieruję do sądu. Nieuzasadnione wzbogacanie się szkoły na krzywdzie ludzkiej będzie z mojej strony nagłośnione dla ostrzeżenie przyszłych potencjalnych klientów będących w losowych sytuacjach.
Taka to jest szkoła że bogaci się na tych co nie z własnej winy znaleźli się w sytuacji uniemożliwiającej naukę.
nika 2011-02-23 12:24:27
Ta szkoła to żenada!!!!!!!! Największa porażka!!!!!!!!! Mam ten sam problem,zrezygnowałam ze szkoły i w ciągu 14tu dni szkoła miała spłacić część kredytu który wzięłam na naukę i oczywiście minął już miesiąc a tu nic,dzwonię do szkoły i nikt nic nie wie,mają sprawdzić i oddzwonić i mają w dupie.Chodziłam do tej szkoły tylko miesiąc i nie dość że liczą sobie kolosalne sumy za naukę to jeszcze żerują na cudzych pieniądzach. Banda złodziei!!!!!!!Mam nadzieję że zamkną tą szkołę!!!!
kajkam 2011-02-27 10:07:09
a jakiś papier dostaliście ze szkoła zobowiązała się rozwiązać umowę z bankiem? Może reklamować to do banku? W końcu to oni to wpisali do Bik, bo z tego co widzę nie zrobiła tego szkoła (Z tego by wynikało że oni nie mają żądań)
Maria Magdalena 2011-12-19 17:47:31
O mamo… Byłam w tej szkole przez kilka poziomów i jeszcze żadnych takich problemów z nimi nie miałam, tym bardziej moi znajomi z grupy. Generalnie samą naukę wspominam tam miło. Z drugiej strony jednak, skoro rzeczywiście nie chcemy pakować się w kursy angielskiego, to stanowczo odmawiamy, a nie zmieniamy zdanie co pięć minut…
robert 2012-01-24 10:18:08
co racja to racja. mnie ta szkoła nie zawiodła, chociaż chodziłem do niej parę lat.
Tekla 2012-04-06 12:30:18
Zauważyłam, że takie posty mówiące, jaka ta szkoła jest beznadziejna, pojawiają się albo na początku roku szkolnego, albo w połowie. A tak to cisza. Dziwne, mówiąc szczerze :/ . Chodziłam do nich jakiś czas. Podobały mi się zajęcia, nie nudziłam się na nich na szczęście :)
kajutka 2012-05-10 14:49:48
zgadzam się, no bo wlasciwie co chcecie podawac do sadu? to ze nie przeczytaliście umowy? Przecież tam wszystko jest napisane. wiem, bo sama chodzilam i nie mialam zadnych problemów. Wiecie dlaczego? Bo wiedziałam czego się spodziewać, gdyż PRZECZYTALAM umowę :) wiedziałam ile zobowiazuje się chodzic, placic itd. i wszystko było super. lacznie z postępami z nauce :D
gatsssy 2016-03-02 17:59:38
Szkoła do której trafiłam przez przypadek a zostałam na dwa lata, przy okazji udąło mi sie zdać fce. na pewno nie da się przejść przez kurs bez przykladnia sie
marta 2016-03-09 16:25:36
Speak Up wprowadza innowacyjne rozwiązania w nauczaniu języka angielskiego. Program można sobie dostosować do własnych potrzeb i celów. Cenię sobie u nich metody nauczania i profesjonalnych lektorów.
migel 2016-03-09 21:09:31
gatsssy, a czy pracowałaś u nich ? Dla mnie ważne są opinie jak u nich wygląda podejmowanie pracy. Słyszałem, że płacą jakieś (usunięte przez administratora) i ciężko wywalczyć coś więcej.
anna 2016-07-12 11:32:27
Mnie ta szkoła odpowiada bo można rozwijać w niej swoje zainteresowania na dodatkowych zajęciach activity clubs. Kurs jest bardzo elastyczny co pozwala na jak najlepsze wykorzystanie wolnego czasu. Po kursie w speak up mam pewność że się dogadam z innymi ludźmi więc jestem pewniejsza siebie.
irrma 2016-08-03 13:18:24
niedawno się do nich zapisałam i teraz nietrzeba żadnej umowy kredytowej podpisywać, mam wszystko czarno na białym jakie mam koszty kursu, jak wszystko wygląda więc myślę ze nie bedzie problemu, moja koleżanka do nich chodziła jakiś czas temu i to ona własnie mi poleciła tą szkołę, w końcu się odważę wyjechać za granicę :)
agnoska 2016-08-04 16:27:46
przerobiłam kilka szkol i juz powoli zaczelam tracic nadziee ze w ogóle jestem w stanie sie nauczyć jezyka,przyjaciółka mnie namówiła na naukę bo sama już któregoś tam jezyka się uczy i nawert na wyjezdze zagraniznym poznała swojeg męża aktualnego :D, angielski własne w szkole Speak up miała i bardzo mi chwaliła choc wiedziąła ze u mnie z ttymi językami to tak średnio, zaczełam naukę pare m-cy temu ale już widzę postępy
pekan 2016-08-04 16:50:45
kurs całkiem sporo, dużo wymagają ale też lektorzy są bardzo ok, do każdego potrafią podejśc zeby go bardziej zmotywować i wycisnąć z niego wiedzę, chodzę na zajęia z chęcią bo nie są monotonne, sporo jest przydatnych rzeczy, a nie nudne klepanie gramatyki
zorka 2016-08-05 10:19:43
Ja nie narzekam, lubię konwersacje a w szkole ciągle stawiają na to nacisk to szybko przełamuje się barierę językową. Lubię też noce filmowe i zajęcia o podróżach. Dla mnie ważne jest, ze nie ma nudy na lekcjach i można poznać naprawdę fajnych ludzi i rozmawiać z nimi po angielsku w klubach dyskusyjnych.
tersko 2016-08-28 16:01:36
nie znosze wykładów i zawsze mam problem z regularnym chodzeniem na zajęcia, dlatego torhce sie obawiałem jak bedzie wygladał mój kursw speak upie a chciałem sie podszkolic zeby wyjechać na erasmusa, okazało sie ze nie moja nieregularnosc to nie jest problem bo zajęcia można zrobić online, na razie większośc zajęć tak robię ale planuje sie tez wubrac na grupowe
robofrantoja 2016-09-22 15:04:03 [użytkownik zarejestrowany]
Mi też podoba się to, że w speak up uczą jak mówić, a nie tylko gramatyki. Tak naprawdę na co dzień używa się tylko kilku czasów, więc lepiej przełamać barierę mówienia niż zagłębiać się w zawiłości gramatyczne. Tak uczą w Skandynawii :)
rostola 2016-10-27 22:08:57
moja córka chdozi do tej szkoły od września, jak na raize nie mam żadnych uwag, zajęcią się odbywają regularnie, widzę że już jest jaiś postęp i co najważniejsze córka chce się uczyć, bo w szkole to różnie z tym bywa a angielski nie był jej mocną stroną więc zdecydowaliśy się na dodatkową naukę, ja jako rodzic mogę śledzić postępy i wiem jak jej idzie
Zostaw swoją opinię o Szkoła Języka Angielskiego "Speak up" - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Szkoła Języka Angielskiego "Speak up"