brak logo

LOYCON business solutions

Kraków

Opinie o LOYCON business solutions

anonim 2011-03-23 21:45:25
Pracowałem tam 3 lata, to była moja druga robota, z powodów osobistych pracuję teraz w Wawce ale każdemu życzę takiej atmosfery i klimatu jaki był w Loyconie, KaJ
Amber 2011-03-24 22:40:19
:) to coś inaczej trafiasz, na premie i szkolenia to ja akurat nie narzekam, jest i jedno i drugie czasem nawet z zaskoczenia. Szkolenia wybieramy sami a z akceptem nigdy nie było schodów?
nick 2011-03-25 14:50:00
Właśnie? a ostatnie szkolenie Androida było nawet w firmie, na miejscu. Co do premii, ... są podwyżki co roku. Ludzie, zgadzam sie są w porządku.
anonim 2011-08-19 15:25:50
Ktoś tam w ogóle jeszcze pracuje, istnieje to to?? Czy furmanka odjechała do Austrii?
anonim 2011-08-26 16:44:11
Trafiłem z polecenia, świetni ludzie i klimat pracy, dużo ciekawej roboty dla różnych klientów, tak można pracować ;)
anonim 2011-08-26 17:14:37
o..widzę że byli koledzy sfrustrowani nas odwiedzają...no tak jak koś nie potrafił sprostać podstawowymz zadaniom i udawał wyżej niż umiał to normalne że narzeka...tymczasem połowa ludzi przyszła z poleceń tych co byli tu wcześniej, .... lepszej opinii ciężko szukać :):):)
comt 2011-08-26 21:21:12
ale ruch dzisiaj :-]
racja racja, sam przeszedłem z Comarchu i to jest niebo a ziemia. Tutaj przynajmniej jesteś człowiekiem, ludzie są oki, atmosfera normalna, projekty rózne i ciekawe,.. zupełnie inna jakość pracy,
Bat 2011-09-05 22:32:59
Mnie też namówił kumpel, który tu pracuje od roku. Nie żałuję i nie wybiram się nigdzie indziej. atmosfera tutaj bardziej przypomina mi robotę dla siebie niż "na kogoś" lub dla bandy kolesi którzy zakładaja firmy bo podłapali jeden projekt - tego na rynkku krakowskim jest teraz trochę niestety. Nie byłem przekonany z mety, bo koncern to nie jest, ale teraz nigdzie indziej się nie wybieram,. Można normalnie pracować, można decydować o projektach i tym co się robi i ludzie są Ok. Polecam.
nick 2011-09-23 21:41:08
Dostałem się do pracy po praktykach, na które i tak nie łatwo się teraz do nich juz dostać, dawniej brali z mety. Super ludzie - to na pewno, zarząd ludzki, kierownicy normalni i dużo się dzieje, klepanie jednego projektu - maskra a tu jest w czym wybierać, idąc do roboty nie czuję się jak w fabryce, drugi raz też bym się zdecysował.
Julian 2012-10-05 16:07:36
Oooo widzę, że to to nazywa się teraz: Loycon Systems.
Niezależnie od nazwy, syf będzie syf.
Zdecydowanie nie polecam. Praca mizernie płatna, mało ciekawa a karda co najwżej mierna.

Jeśli jestes studentem, syfnej szkoły ze średnią w okolicach 3, to idz do Loycona, oni takich potrzebują.

Julian
studentka 2013-04-17 15:15:30
Witam,
Hmmmm, znalezłam ogłosznie dotyczące praktyk na stronie tej firmy, ale po lekturze powyższych wspisów, zastanawiam się czy w ogóle je wysyłać.
Studiuje informatykę na UJ. Czy może mi ktos podpowiedzięć, czy ta firma jest rzeczywiście taka "syfiasta", czy też warto odbyć u nich praktyki.

I o co chodzi z tą furmanką, bo to już totalna zagwozdka.

Z góry dziękuje,
Studentka
mej 2013-04-19 23:31:30
właśnie zacząłem praktyki ;) Co do samej firmy mogę tylko powiedzieć same +
Nie wiem o co chodzi z furmanką :D ale mogę powiedzieć jak jest: zespół młody, firma Ok, miejsce świetne - ale to widać po adresie, atmosfera O, duże tempo ale też i dużo wiedzy. Dużo się dzieje w zasadzie co dziennie. Projekty od biznesu po rząd - ciekawe.
Sama zadecyduj.
KierownikProjektowIT 2013-06-23 23:15:05
Ciężko dać tej firmie jakiekolwiek plusy skoro po umówieniu się na spotkanie rekrutacyjne nikt się w firmie nie pojawił. Godzina czekania na pełnym słońcu jest dosyć specyficznym testem dla przyszłych pracowników. Również reakcja firmy budzi obawy - kompletna cisza. Odradzam.
anonim 2013-07-15 15:33:21
Pracowałem kiedyś w tej firmie, jako programista i potwiredzam gro negatywnych opinii. Poziom profesjonalizmu bliski zeru (teraz widzę nawet na linkedin, że kompletni gamonie pozostawali team leadami, żałosne). Nie wiem jak z infrastrukturą, kiedyś była poniżej dna. Projekty, takie sobie, ale zdecydowanie mało wyrafinowane.

Także przy możliwościach wyboru, które daje Krk, prędzej bym poszedł do McDonalds pracować, niż do Loycon.

Praca dla miernot.
LYC 2013-07-26 12:42:01
Dziwne jest to co piszesz, sama nadzorowałam proces rekrutacji, wszyscy zaproszeni byli w firmie, reszta dostała odpowiedzi.
Nonsens. Napisz do firmy i PODPISZ się.
Nick 2013-07-26 12:50:29
Może firmy pomyliłeś? Nijak się ma to do tego co robimy? do projektów, ich stopnia skomplikowania, hmmm wszystko można napisać ale nie to że projekty nieskomplikowane (wręcz przeciwnie) i infrastruktura zła - wystarczy przyjść i się rozglądnąć - wyciągnąć wnioski. Pracuję jako programista już ponad rok i poza szybkim tempem pracy, czasem za szybkim jest Okej.
W McDonalds, jest nieskomplikowanie, może faktycznie tam uderzaj ? :):):)
LYC 2013-07-26 12:53:28
Wejście do biura jest zacienione, firma otwarta, wpis nie ma sensu, kompletnie.
Pozdrawiamy!
Zespół 2013-07-26 12:59:37
anonim - 2013-07-15 15:33:21

Pracowałem kiedyś w tej firmie, jako programista i potwiredzam gro negatywnych opinii. Poziom profesjonalizmu bliski zeru (teraz widzę nawet na linkedin, że kompletni gamonie pozostawali team leadami, żałosne). Nie wiem jak z infrastrukturą, kiedyś była poniżej dna. Projekty, takie sobie, ale zdecydowanie mało wyrafinowane.



Także przy możliwościach wyboru, które daje Krk, prędzej bym poszedł do McDonalds pracować, niż do Loycon.



Praca dla miernot.
cieszymy się że tak milo nas wspominasz!
(zwłaszcza my team leaderzy;)
ale...
jest jeden kłopot.....

nie bardzo Cię kojarzymy żebyś z nami pracował :D
Pozdro!
Anonim 2013-07-29 12:41:54
Wiesz, ja już chwile tam nie pracuje, także nie mam najświeższych danych, ale ogólnie dolna półka. Marni ludzie, marna kaska, proste!
LYC 2013-07-29 14:31:34
W tym roku nikt się nie zwalniał, ;)))
Znowu pudło frustracie :)
Ale niezmiennie pozdrawiamy Cię serdecznie

Zespół LYC!
anonim 2013-07-29 18:14:46
Z tego co wiem, w tym roku zwolniły się dwie osoby, w odstępie 2 tygodni. Więc nie wiem, co to za opinia, że nie było zwolnień ;].

Poziom odpowiedzi osób z firmy (o McDonalds'ie) bardzo na poziomie. Nie dziwi ogrom negatywów, jeśli to ogólna atmosfera w firmie.

A to, co na pewno dziwi - tyle negatywnych wypowiedzi, gdy firma malutka.
1
LYC 2013-07-29 20:33:33
anonim - 2013-07-29 18:14:46

Z tego co wiem, w tym roku zwolniły się dwie osoby, w odstępie 2 tygodni. Więc nie wiem, co to za opinia, że nie było zwolnień ;].



Poziom odpowiedzi osób z firmy (o McDonalds'ie) bardzo na poziomie. Nie dziwi ogrom negatywów, jeśli to ogólna atmosfera w firmie.



A to, co na pewno dziwi - tyle negatywnych wypowiedzi, gdy firma malutka.
hmmm, może jednak firmy pomyliłeś, bo informacje zupełnie nie trafione ;) znowu zresztą ;)

Tak czy inaczej Pozdrawiamy!
anonim 2013-07-29 20:46:51
LYC - 2013-07-29 20:33:33

anonim - 2013-07-29 18:14:46

Z tego co wiem, w tym roku zwolniły się dwie osoby, w odstępie 2 tygodni. Więc nie wiem, co to za opinia, że nie było zwolnień ;].





Poziom odpowiedzi osób z firmy (o McDonalds'ie) bardzo na poziomie. Nie dziwi ogrom negatywów, jeśli to ogólna atmosfera w firmie.





A to, co na pewno dziwi - tyle negatywnych wypowiedzi, gdy firma malutka.
hmmm, może jednak firmy pomyliłeś, bo informacje zupełnie nie trafione ;) znowu zresztą ;)



Tak czy inaczej Pozdrawiamy!

Tak BTW tych wypowiedzi, pozdrawiamy byłego OW analityka ;);)
I życzymy jednak znalezienia pracy gdzie indziej, satysfakcji z nowej pracy i zajęcia się czymś bardziej satysfakcjonującym niż przesiadywanie w sieci i wymyślanie wpisów bez pokrycia.
Sukcesów, mimo wszystko!
Zespół LYC.
master 2013-07-29 22:31:25
Tak sobie czytam i słabo, że zamiast opinii jest jakaś wymiana bez związku. Ludzie przychodzą i odchodzą tak to jest , u nas też, ale akurat rotacja w porównaniu z rynkiem jest na prawdę niska, zespoły mamy stałe i zgrane, fakt ktoś tam poszedł sam czy musiał/a nie wnikam, ale dołączyli nowi i jest wszystko ogarnięte lepiej. Sam jestem już długo i fakty są takie, pracy w .... projektów dużo, i co raz więcej (jak ktoś nie czuje klimatu pisania dla budżetówki - odradzam
bo to głównie teraz piszemy) stabilnie, ze szkoleniami, mega elastyczne godziny pracy, nawet zdalnie jak masz problem, co do warunków, chyba wszyscy na etatach z tego co wiem, kasa porównywalna do dużych - dlatego większość jest tu już długo i nie szuka chyba że zmienia całkiem opcję albo miasto, pakiet Multisport, opieki medycznej brak i się nie zanosi z tego co wiem. Tyle ode mnie, a na rozmowie wychodzi reszta, podoba się albo nie.
master 2013-07-29 22:38:35
dodam tylko, przeszedłem z koncernu gdzie cała praca sprowadzała się na poprawkach kodu z Indii względnie USA, dłubanie w g...wolę za ciut lepszą kasę pisać zupełnie nowe rzeczy na rynek polski i mieć satys że coś chodzi w n instytucjach. Zespoły małe firma nie jest koncernem ale ja mam kontakt i wpływ bezpośrednio do decyzyjnych a nie jak w molochu gdzie wielce szanowny Pan Dyr miał ponad 100 luda pod sobą - dzięki nigdy więcej.
vtek 2013-08-06 12:45:56
pracuję już prawie dwa lata, jestem zadowolny i na razie nie szukam.
Pozostali tez nie widzę, jak coś komuś nie pasuje, idziemy i gadamy o tym co jest nie tak.
Niezadowoleni odchodzą ale za moich czasów to były tylko dwie osoby. Sporo dołączyło ostatnio nowych do zespołów.
Zasada jest raczej prosta podoba ci się pracujesz - nie idziesz mówisz jak się nic nie zmienia to szukasz dalej, tak jest chyba wszędzie. U nas jest super zespół, ludzie normalni, nie ma spięć.
part 2013-08-06 16:47:43
Przeszedłem z molocha (CapG) gdzie na porządku dziennym było żyłowanie na nadgodziny, wyścig do stolika z leadem i ogólnie marne projekty do przeklepywania. Zarobki niskie.
Tu mam zgrany zespół - ale mały - co kto woli. Atmosfera jest po prostu normalna, a nie jak w ulu korporacyjnym,. Zarobki powyżej średniej Krk, przynajmniej z tego co wiem. Masz potrzebę pracować z domu - nie ma problemu, szkolenia - nie ma problemu - ale wyszukać trzeba sobie samemu ;) chcesz mieć piatek wolny siedzisz dłużej w tygodniu , zaklpujesz u PM'a i masz dłuższy weekend. Wszystko zależy od tego co chcesz w zyciu - trybić w korporcacji i mieć zaliczone stanowisko w papierach czy skupić się na faktycznym pisaniu i tworzeniu, nowych technologiach.Do korporacji nie wrócę, tyle wiem już z własnego podwórka.
jacek 2014-12-30 12:53:04
no własnie, w jakim dziale pracujesz w takim razie? też jestem bardzo ciekawy, bo słyszałem, że w tej firmie można bardzo dobrze zarobić, to prawda jest czy niekoniecznie jednak? mam nadzieje, że faktycznie sa chociaż małe szanse na zarobienie u nich trochę, bo sama nie wiem już do jakiejj innej firmy iść z branży.
balbin 2015-01-18 11:50:50
Widziałem na pracuju ofertę na Testera chyba z tej firmy - jak płacą ? :) Czy na czas i czy >6k netto jest osiągalne ? :)
Daniel 2016-05-19 10:18:12
@turek faktycznie taka stawka jest w sumie dość realna. To dobra praca, opłacało się uczyć przez te kilka lat na studiach :) Ciekawy jestem tylko, czy tutaj coś zmieni się jeśli chodzi o ilość ofert pracy?
FormerEmploy 2016-12-01 15:55:11
@Daniel
Ciekawy jestem tylko, czy tutaj coś zmieni się jeśli chodzi o ilość ofert pracy?
Nie zmieni się, ponieważ ta firma już praktycznie nie istnieje, ostatnie niedobitki zostały.
Widać niewidzialna ręka rynku "zweryfikowała" nieudlonych biznesmenów :-).
greg 2016-12-01 17:43:37
CHyba ci się firma pomyliła bo nas tu samych prgramistów jest kilkunastu :)
1
Zostaw swoją opinię o LOYCON business solutions - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LOYCON business solutions