Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Agencja Nieruchomości Tecnocasa

Pracowałeś w firmie Agencja Nieruchomości Tecnocasa i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
twoja - 2011-01-05 21:24:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dr hause, nie masz racji, pracowalam przez kilka msc w technocasie i musze Ci powiedziec, ze to europejska korporacja, gdzie ABC to dobra organizacja czasu pracy jak i punktualnosc, ktorą czasami ciezko mi bylo zaakceptowac, bo jestem spiochem... co do 8% sie zgodze, myslalam, ze bedzie lepiej u konkurencji. Jednak szybko sie zdziwilam, bo konkurencja obiecywala mi 40% prowizji ale ZERO stałej, po trzech msc zrezygnowalam z pracy u konkurencji bo nic nie sprzedalam, tylko dokladalam do interesu, czasami lepiej jest 8% i wiecej niz nic, ale nie kazdy w Polsce musi znac podstawy matematyki i pewnie dla ciebie lepiej jest pracowac w markecie od do i gdy masz ochote wyjsc do toalety musisz isc na zolte koleczko... wez sie do roboty, nikt nie mowil, ze bedziesz mial latwo, albo glosuj na kogos innego, moze bedziesz mial jak za komuny, czy sie siedzi czy sie lezy.. Obudz sie leniu i nie narzekaj!!!! Otworz sam agencje i zatrudnij kilka osob, a pozniej opisz tu na stronie jak ci leci.. a nie ciagle narzekanie i narzekanie...złobow i koryt obstawionych nie widzialam, ale moze nie bylam tak wtajemniczona jak ty. Slyszalam ze otworzyli dwa nowe oddzialy. wiec chyba ''koryta'' nie sa do konca obstawione...
zdjecie uzytkownika
max - 2011-01-06 10:14:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowy, ubezpieczenia, opieki medycznej brak??? zapomniales jeszcze dopisac doktorku, ze brakowalo ci prywatnej komorki, laptopa, ipada, samochodu sluzbowego minimum audi, bmw czy mercedes, wakacji dla ciebie nierobie i calej rodziny i wiele innych rzeczy za ktore mial ci zaplacic kierownik czy wlasciciel, zapomniales napisac o tym, ze zamiast poszukiwac nowych nieruchomosci ty siedziales w domu, lub z kolesiami na kawie oszukujac i okradajac twojego pracodawce zapomniales bo moze juz tak bardzo byles zmeczony pracą w hipermarkecie. bywa... jak to napisala twoja na leni nie ma rady...
zdjecie uzytkownika
prawda - 2011-02-03 10:40:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
okradajac pracodawce? a jakie pracodawca ponosi koszty? wszyscy wiedza czym cechuje sie branza nieruchomosci, pracownicy tam sa na umowe zlecenie/ wlasna dzialalnosc tak zeby minimalizowac koszty dla wlascicieli,bo ci chca sie tylko nachapać a nie chca zadnych zobowiazan wobec pracownika
zdjecie uzytkownika
Mateusz - 2011-02-05 15:46:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
...internet piękna sprawa, można pisać co się chce, lub co ślina na język przyniesie bez konsekwencji... tak się Wam wszystkim wydaje, ale do czasu. Wysłałem do portalu oficjalne zapytanie o IP komputerów z których są wysyłane wyssane z palca opinie konkurencji i leni którzy tylko narzekają. Po otrzymaniu info, wierzcie mi, będzie już tylko z góry....poza tym podjęcie jakiejkolwiek polemiki z Tobą"nick prawda" i z Wami ''Doktorami'' jest nieskutecznym sposobem oddziaływania. Moją rolą jest zaspokojenie potrzeb kupującego i sprzedającego, zaszczepienie w współpracownikach ziarna przedsiębiorczości a nie jego wychowywanie Ciebie na drodze udowadniania, kto ma rację.

Rację zawsze mają liczby, bo matematyka to nie opinia.

P.S jeśli masz odrobinę honoru zapraszam włoską kawę i merytoryczną rozmowę.. Jak mnie znajdziesz??? To proste... Ty wiesz jak.
zdjecie uzytkownika
konkurencja - 2012-02-26 21:15:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich. Miałem okazję pracować w biurze nieruchomości Tecnocasa. Zawsze mile będę wspominał ten czas (zgodziłem się na opisywane przez Was warunki). Dużo się przez ten czas nauczyłem. System pracy ma swoje wady i zalety (co by nie mówić - organizacja pracy stoi na wysokim poziomie). Chcąc pracować w tej firmie musicie przyjąć model agenta jako pracy na pełen etat i zrezygnować z wyobrażeń o \"wolnym zawodzie\". Jak wszędzie -najlepiej zarabia się \"organizując pracę innym\" ale nie zapominajcie, że każdy musi \"frycowe zapłacić\".
zdjecie uzytkownika
jola - 2012-05-03 14:57:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mialam okazje korzystac z uslug tecnocasy w krakowie i do dzis nie spotkalam aby ktos spelnil moje wyagania jak oni niestety nie znalazlam drugiego biura abym mogla byc w pelni zadowolona. pisze to poniewaz nie moge cytac tych opini ktore sa watpliwe . o\\\\d\\\\od wspolpracy mija juz 6lat a ja do dzis moge zadzwonic i zasiegnac porady i nikt nigdy nie potraktowal mnie zle. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-24 18:11:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szukam pracy branży w nieruchomości, czy w Agencji Nieruchomości Tecnocasa można liczyć na stabilne zatrudnienie i wysokie prowizje?
zdjecie uzytkownika
JJ - 2013-08-29 08:48:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wynagrodzenie to(usunięte przez administratora)na reke + 10% prowizji. Należy jeszcze wspomnieć o metodzie pozyskiwania mieszkań która obowiązuje wyłącznie w Tecnocasie, tzw. Riccerca. Pod tą nazwą kryje się domokrążstwo. O urlopie możesz zapomnieć, ponieważ w firmie obowiązuje zasada: Żyjesz aby pracować a nie pracujesz żeby żyć.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-09 06:37:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a w Tecnocasie jaka maja umowe pracownicy?maja umowe o prace czy zlecenie czy działalności teraz jest tak trudno o dobra prace dla młodych ludzi w tym kraju
zdjecie uzytkownika
Martys - 2013-09-22 12:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Można kupić u nich mieszkanie?Czy zajmują się też powierzchniami komercyjnymi ,jak i niekomercyjnymi?Szukam ładnej kawalerki
zdjecie uzytkownika
sg - 2014-01-22 12:36:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kupiłem mieszkanie z tecnocasą w krakowie, wszystko sprawnie i bez problemów, pośrednik wiedział co robi i dbał o mje interesy a nie tylko sprzedającego
zdjecie uzytkownika
rudy - 2014-02-21 11:37:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Martys, jak widzisz można kupić mieszkanie w agencji nieruchomości Tecnocasa, także jesli jeszcze nie kupiłeś, to się zainteresuj.
zdjecie uzytkownika
weteranka - 2014-02-21 14:46:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, przez około pół roku, szukając mieszkania do kupienia, miałam do czynienia z różnymi biurami nieruchomości, również Tecnocasą. O nich mogę powiedzieć, że są profesjonalni gdyż po pierwsze nie robią z ludzi idiotów, mówiąc, że np. zalanie jest efektem "skraplania się prysznica na suficie" czy ciemne mieszkanie wcale nie jest efektem zasłaniających okno drzew, gdyż przecież "jest jasno"(pokazując mieszkanie przy zaświeconym świetle w ciepły, letni dzień:)). Dodatkowo,pośrednicy tecno nie wciskają na siłę i zachowują się na poziomie, co również jest rzadkie w tej branży. Podsumowując, po negatywnych opiniach, które wyszukałam w Internecie przed zakupem, nie mogę powiedzieć o nich złego słowa gdyż okazali się bardzo pomocni w doradzaniu kupna nieruchomości, przy której NIE pośredniczyli. Mimo, że nie kupowałam u nich mieszkania, zostałam potraktowana profesjonalnie i dzięki ich radom(uznając ich za najlepiej przygotowanych po tym jak spotkałam się z nimi dwa razy), kupiłam mieszkanie, które rzeczywiście było atrakcyjną ofertą. Wiem, że kupowanie pierwszego, wymarzonego "m" jest bardzo trudne i męczące, ale nie zdawałam sobie sprawy, że aż tak...bogatsza o nowe doświadczenia, mogę pomóc radą bo wiem ile mogłabym mimo wszystko zaoszczędzić wiedząc o co chodzi na tym chorym z mojego punktu widzenia rynku nieruchomości...
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-02-21 19:48:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
weteranka, pewnie kwestia odbioru, no i nie można mówić za całą Tecnocasa, skoro pewnie spotkałaś jednego przedstawiciela, czy agenta.
zdjecie uzytkownika
weteranka - 2014-03-04 00:25:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jarek - 2014-02-21 19:48:19]:
Napisałam, że poznałam dwóch:) Ja starałam się unikać ofert z pośrednikami więc nie wiem jakby to było gdybym u nich coś kupiła. Napisałam to po to, że ludzie piszą o tecno źle bo wydaje im się, że inne biura to nie mają drakońskich prowizji albo nie ma kwoty rezerwacyjnej itd. Wszystkie działają bardzo podobnie,przykładowo słyszy się, że niby "strona sprzedająca w całości pokrywa prowizję" - nigdy tak nie ma bo jest ukryta w cenie. Chodzi o to, że jak juz płacić to przynajmniej za jakąś przynajmniej fachową obsługę.
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-05-26 20:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiecie może, czy Tecnocasa nie szuka ludzi do pracy, bo na ich stronie internetowej sa jedynie ogólne zapiski rekrutacyjne.
zdjecie uzytkownika
Praca - 2014-05-26 23:24:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [damian - 2014-05-26 20:33:26]:
Proszę wysłać CV na ich skrzynkę pocztową dotyczącą rekrutacji - jest ona podana na głównej stronie. Jest ona przeglądana codziennie więc dość szybko powinna być odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
Leonidas - 2014-05-29 15:21:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale techocasa sobie tu słodzi
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-05-31 16:44:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzieki wielkie za informacje, a nie wiecie jakich pracowników szczególnie poszukuja, na co zwrócic uwage pisząc CV?
zdjecie uzytkownika
Praca - 2014-06-02 14:19:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [damian - 2014-05-31 16:44:01]:
Napisz podstawowe informacje : doświadczenie, edukacja, zainteresowania - i tak wszystko zweryfikuje rozmowa kwalifikacyjna. Mają kilkustopniowy proces rekrutacji więc jeżeli podstawowe kryteria będą spełnione to powinni się odezwać.
zdjecie uzytkownika
Bob1967 - 2014-06-28 18:38:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aspekt - 2010-05-20 10:56:13]:
Myślę, że nadmiernie uogólniasz. Biura są prowadzone na zasadzie franczyzy.Ja miałem z kolei bardzo dobre doświadczenie z biurem na Salwatorze (ul. Senatorska 26). Obecnie pracuje w Niemczech i tu też korzystałem z usług pośredników i powiem Tobie, ze ten oddział na Salwatorze na prawdę stoi na bardzo wysokim poziomie jak nie na wyższym od tych z którymi spotkałem się w Niemczech.
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-06-30 02:48:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ile jest tych stopni rekrutacji i jak to orientacyjnie wygląda? Na rozmowach padaja pytania o sprawy prywatne?
zdjecie uzytkownika
Praca - 2014-06-30 16:31:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [damian - 2014-06-30 02:48:41]:
Jeżeli pytanie typu "czy jest Pan dyspozycyjny" lub "jak przebiegała Pana dotychczasowa kariera" można zaliczyć do prywatnych to "tak" padają takowe. Etapy: analiza CV, rozmowa kwalifikacyjna (zazwyczaj jest tylko jedna)ale jeżeli jest jest potrzeba to przeprowadza się również drugą.
zdjecie uzytkownika
damian - 2014-06-30 19:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli rozmowa jest standardowa i nie ma sie czego bać. W ogóle zadowolony jestes z warunków jakie zaproponowała Tecnocasa?
zdjecie uzytkownika
Rynkowy - 2014-08-22 18:45:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Leonidas - 2014-05-29 15:21:03]:
"techocasa" Nowa firma widocznie na rynku :D
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Nieruchomości Tecnocasa
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x