brak logo

elektrotim

Wrocław

Opinie o elektrotim

anonim 2010-08-24 13:12:55
Moja opinia jest taka, aby przed zawarciem umowy z Elektrotimem Wrocław bardzo dobrze przejrzeć jej treść. Elektrotim szuka osób, które zrobią projekty za darmo. Uzgodnienia nie są przygotowane a później naliczają kary finansowe za niedotrzymanie terminu. Tu są bezwzględni. Uważajcie na tych cwaniaków , a najlepiej nie współpracujcie z nimi. Płatności są opóźniane w nieskończoność i oszukują nawet zmieniając datę przyjęcia faktury.
1
Sanchez 2011-01-02 12:43:15
Firma niepoważna, nie polecam współpracy. Obiecują jendo, prezes wstaje lewą nogą zmiana decyzji. 3 dnie wcześniej mówia że nie wyobrażaja sobie wpśólpracy, przełużają umowę za 3 dni dziękuje. Sami mają problemy z określeniem sposobu działania. Żałuję zę dla nich zmieniłęm dobrą pracę!!!!
1
anonim 2011-01-24 13:42:03
Pracowałem tam kilka lat temu, standardem było pracowanie po godzinach 5-6 godzin, oczywiście za darmo. Mój przełożony myślał, że pracuje w jakiejś amerykańskiej firmie, gdzie wszystko jest idealne - tak też próbował mnie traktować. Rotacja pracowników (na poziomie 50% w ciągu trzech lat) chyba mówi sama za siebie. Poza tym zarobki też marne (5-6 godzin nadgodzin dziennie!!!). Choć nauczyłem się tam bardzo dużo technicznych rzeczy, to za żadne pieniądze bym tam nie wrócił.
anonim 2011-10-02 13:31:48
Ta firma jest jedną wielką pomyłką ,traktują pracowników przedmiotowo,swoich najlepszych pracowników z wieloletnim doświadczeniem zwalniają tylko dla tego ,że potrafią powiedzieć głośno co myślą o traktowaniu pracowników.uważajcie na tą firmę bo oszukują!
edward 2011-10-02 13:37:00
ktoś powinien zrobić porządek z tą firmą,dość że źle traktują pracowników to są zastraszani,.Osobiście tam nie pracowałem ale koło mojego domu robili przebudowe i chcąc nie chcąc często koło nich przechodziłem ,byłem światkiem jak dyrektor się odzywa i zastrasza pracowników!ŻAŁOSNE I PEŁNA POGARDA DLA TEJ FIRMY
Kubuś Puchatek 2013-08-17 15:07:22
KONKRETY:

ZAROBKI:
Jeśli skończyłeś studia i to twoja 1 praca to na początek 2300 brutto (tak, tak Panie mgr marzyłeś o 4000 na rękę ? a tu niecałe 1700 zł). Jeśli masz już jakiś staż to maksymalnie 3700 brutto, ale i to dopiero po ok roku pracy. Często zdarzało się że stażyści którzy przychodzili do pracy po znajomości zarabiali więcej niż wykwalifikowany pracownik.

UMOWA:
Pierwsza umowa na okres 3 miesięcy, Druga na rok albo 2 lata, trzecie może na czas nieokreślony
(jeśli wytrzymasz).

NADGODZINY:
Zapomnij! Coś takiego w ET nie istnieje. Ale oczywiście będzie od Ciebie wymagane żebyś siedział po godzinach i tyrał za frajer, aby zarząd mógł jeździć 2 razy do roku na wycieczki do ciepłych krajów.

WYPŁATY:
Jeśli nie masz konta w banku takim jak firma to pomimo tego że w umowie stoi jak byk że do 10 każdego miesiąca masz mieć wypłatę na koncie – zapomnij, dostaniesz około 12.

ZAŁOGA:
To chyba jedyny plus. Ludzie na takich samych stanowiskach są mili i przyjaźni.

ZAŁOGA KIEROWNICZA:
Wielki minus. Większość niedouczona i powstawiana na stanowiska po układach. Lubi wysługiwać się przeciętnym pracownikiem.

ZAPLECZE SOCJALNE:
Multisport Benefit, do którego super bogate i super prosperujące ET dopłaca uwaga uwaga .... 20 zł - resztę pracownik.

FINANSOWANIE SZKOLEŃ I STUDIÓW:
Kolejna wydawałoby się mocna strona ET. W firmie finansują różnego rodzaju szkolenia i studia w 100% - niech was to jednak nie zwiedzie! jest to robione specjalnie, aby „uwiązać” pracownika. Przychodzi młody do pracy dostaje 2300 brutto, pracuje pół roku w miarę się sprawdza, dostaje propozycje zrobienia mega drogiego szkolenia podnoszącego umiejętności np na PM ale musi podpisać lojalkę na 10 000 zł, które spłaci jeśli nie przepracuje w firmie 3 lat. W praktyce sprowadza się to do tego że o podwyżce możesz zapomnieć, a jak masz umowę na czas nieokreślony to sam nie złożysz wypowiedzenia bo masz za dużo do oddania.

JEDEN BÓG. TRZY OSOBY BOSKIE. OTO WIELKA TAJEMNICA WIARY...
...ale nie w ET Wrocław. Tutaj jest jeden bóg w jednej osobie - prezes. Dyrektorzy nie mają nic do gadania, o wszystkim decyduje prezes.
6
Kubuś Puchatek 2013-08-22 04:45:53
Byłem nim - info z 1 ręki. Ogólnie w firmie nie jest źle. Ale 1) mała kasa na start, 2) chcą (wręcz z czasem będą żądać) żebyś zostawał po godzinach za frajer 3) trzeba uważać żeby nie uwiązać się lojalką :P
2013-09-30 12:50:08
Lojalka polega na tym, że podpisujesz dokument w którym zobowiązujesz się oddać całą kwotę za szkolenie (kwota maleje liniowo wraz z upływem czasu) jeżeli w ciągu 3 lat:
- zwolnisz się sam
- zwolnią ciebie dyscyplinarnie.
Ja też miałem, ale na szczęście moja trzecia umowa (oczywiście na czas) dobiegła końca i nic nie mogli mi zrobić. Odszedłem z ET około 7 lat temu. Rok temu spotkałem znajomego z ET. Cały mój zespół naprawdę zdolnych ludzi odszedł do innych firm. Kadra zarządzająca w ET to jakaś pomyłka, nie mają pojęcia o projektowaniu i budowaniu nowych urządzeń.

Moja dobra rada: OMIJAJ TĄ FIRMĘ SZEROKIM ŁUKIEM, BĘDZIESZ ZDROWSZY.
andi 2013-10-09 12:10:51
To nie cyrki to kodeks pracy.Lojalka jest opisana w artykule 103 Kodeksu pracy.
Ale jest również dobry news... nikt nie może Cię zmusić do uczenia się za pieniądze firmy i podpisywania lojalek.
2013-10-10 18:50:56
Nie sądzę. Raczej musisz być dobry by ktoś chciał pakować kasę w Twoja naukę.
koti 2013-12-05 18:30:38
firma schodzi na psy , wykorzystywanie pracownika na maksa za przyslowiową sól do chleba . Świta spija śmietankę a reszta to [usunięte przez moderatora] !
auros 2013-12-08 18:08:57
Pracuje i wiem jak to wszystko działa kierownicy niby w porządku ale jak cie nie ma to ci(usunięte przez moderatora)a jak robota zależy na kogo trafisz sa pupilki kierowników i normalni spoko ludzie kasa jest śmieszna 7zł na reke na start ja wszystko rozumiem ale nie skończyłem edukacji na gimnazjum żeby za 7 zł tyrać, nie jesteś na jednej budowie raz jesteś tu raz tam nie ważnie ile masz dojazdu 50 km 30 km czy możesz mieć budowe 5 min od domu to cie wywali tam gdzie masz 50 km nikt ci nie zaplaci za dojazd za nadgodziny płacą 150% za soboty 200% to nie prawda że nie płacą, ale co z tego skoro masz 7 zł na rekę nie bedę tam czaruchował... awans
żaden ludzie pracują tam po 2 lata i tak jak zaczynali na pomocniku montera tak dalej nimi są jedna jedyny plus to chyba ludźie z którymi tam robisz ale jak to w każdej firmie sa spoko i (usunięte przez moderatora) nie ma co sie oszukiwać. Polecam jeżeli nie potrzebujesz hajsu lubisz pizgawice na budowie, wydawanie hajsu na ciuchy robocze bo mogą ci dać ale nie muszą nam dali a innym starym z ekipy nie dali od roku maja stare ciuchy ;D ale to najmnijeszy problem co do nadgodzin to robiłem ich troche a potem przestałem lecz jest tak jak ktoś mówił jak ci kierownik powie ze masz robić a nie chcesz to cie zmuszą do zwolnienia samemu.
1
nn 2013-12-09 07:15:04
to po co tram pracujesz. Znajdź lepszego pracowdawcę.
1
Mieczysław 2014-03-26 20:01:00
Pracowałem w tej firmie dość długo... Ci którzy mają dobrze zarobić to zarobią, a ci którzy robią czarną robote to nigdy ich nie doceniają. Z miesiąca na miesiąc obiecują premie za wykonaną robote i ciagle coś... A tym pakietem socjalnym to jest jedna wielka ŚCIEMA !!! Studiowałem na PWR poszedłem do przełozonego, to mi powiedział ze mi nikt nie kazał tam studiowac i nie dostane zwrotu za czesne. Żadnych dodatków typu kasa czy talony na świeta... Ciagle piepszą ze jest kryzys, ze budowa jest w plecy itd, i ciągle kupują sobie nowe auta. A jak jest sraczka, to masz przyjśc w sobote do roboty i nikogo to nie obchodzi ze nie mozesz. A jeden gosc z kierowników to przechodzi sam siebie, robi takie wałki ze w głowie sie nie miesci, a jak mu cos nie idzie to zgania na pracownika. Jesli chcesz sie czegos nauczyc to polecam, ale tam nie zarobisz fortuny, tylko zobaczysz jak inni kręcą lody na Twoim garbie. Pozdrawiam
3
Krzysztof 2014-04-18 21:23:22
... Wieje wiatr, są awarie w sygnalizacji świetlnej... Jest 18 kwiecień 2014, a ja dalej po lekarzach się włóczę. Pod koniec grudnia tak mnie przewiało na podnośniku, tak zmarzłem, ale nie było odmowy, trzeba to naprawic i h... Ludzie opamietajcie sie, pieniądze to nie wszystko... Piekne są te zapewnienia o socjalu, o dofinansowaniach, ludzie!!! Śmiech na sali.........
2
AAAAAAA 2014-05-11 10:11:42
Piszesz bzdury koleś
Choinka 2014-05-15 21:44:06
Piszecie totalne bzdury!!
Elektrotim to świetna firma, w której pracują normalni ludzie. Prezes firmy to urodzony przywódca, niezwykle wszechstronny i inteligenty, wręcz imponuje mądrością i zdolnościami organizatorskimi. Gdyby nie on to być może firmy by nie było. W dodatku jest uczciwy i honorowy, ma swoje zasady, których się trzyma, dotrzymuje słowa - a to w dzisiejszych czasach ogromna zaleta!
W firmie jasno określone są zasady premiowania czy finansowania pracowników, przede wszystkim:
- za Multisporta pracownik płaci tylko 30 zł, resztę dopłaca pracodawca, więc nie jest tak jak pisał "Kubuś Puchatek"

- nikt nikogo nie zmusza do studiowania, jeżeli pracownik wyrazi chęć z pewnością pracodawca studia mu sfinansuje, a że trzeba podpisać lojalkę, to chyba normalne i uczciwe rozwiązanie, patrzycie na to bardzo jednostronnie - pracodawca wyszkoli pracownika, zapłaci za jego studia, kursy, a pracownik odejdzie do konkurencji - ciekawe czy Wy jako pracodawcy zgodzilibyście się na taki układ ?

- nikt nikogo nie zmusza do pracy w godzinach nadliczbowych

- są organizowane imprezy integracyjne, pikniki, co roku nagrody, wyróżnienia dla pracowników,

- każdy ma szanse rozwoju i awansu, żadne znajomości nie mają nic do rzeczy
3
Pracownik 2014-05-22 20:36:27
Choinka człowieku chyba ci cos obiecali za taką wypowiedź :) haha
1
Fachowiec roku 2014-05-22 21:07:10
Prawda jest tak że stawki są biedne a praca bardzo ciężka. Ostatnio prezes ma hopla na punkcie tej strony więc się wypowiadają ludzie którzy są do tego wynajęci!(Prawda w oczy kole) Praca jest bardzo ciężka i praktycznie nie ma możliwości rozwoju, no chyba, że jesteś rodziną prezesa wtedy awansujesz z dnia na dzień! Kiedyś było więcej kierowników niż pracowników, a w tym momencie jest jeszcze więcej dyrektorów, zwykły pracownik się nie liczy! Trzymajcie się z dala od tej firmy.
1
Fachowiec roku 2014-05-22 21:07:42
Prawda jest tak że stawki są biedne a praca bardzo ciężka. Ostatnio prezes ma hopla na punkcie tej strony więc się wypowiadają ludzie którzy są do tego wynajęci!(Prawda w oczy kole) Praca jest bardzo ciężka i praktycznie nie ma możliwości rozwoju, no chyba, że jesteś rodziną prezesa wtedy awansujesz z dnia na dzień! Kiedyś było więcej kierowników niż pracowników, a w tym momencie jest jeszcze więcej dyrektorów, zwykły pracownik się nie liczy! Trzymajcie się z dala od tej firmy.
1
Pracownik 2014-05-26 14:23:10
Jak jesteście głąbami to dla was nie ma możliwości awansu , jak cieżko pracujesz i nie pytasz o 15:05 czy dostaniesz eksta kasę to ludzie to docenia . Prezes ma swoje humory ale gdyby nie on to tej firmy by nie było , gość stworzył firmę i dał prace ogromnej ilości ludzi . Zamiast słuchać opinii ludzi którzy poprostu są słabi , proponuje przyjść zobaczyć . Dla jednych skończy sie to sukcesem dla innych szybkim zwolnieniem .
2
Ekogroszek 2014-05-26 18:21:12
Sam jestes głąbem! kazdy normalny człowiek ma dom i rodzine i 15:05 to jest juz w samochodzie i jedzie do domu, a nie dowiaduje sie ze jest tyra do 19:00 albo dłuzej...
2
zdegustowany 2014-09-24 20:35:11
Choinka tak 30 zł a robi robotę za multisport:-)
Kolejna kwestia, nikt nikogo nie zmusza tylko "subtelnie" sugeruje....
Oczywiście są imprezy, nagrody etc. Tylko po co? Skoro co roku dostają je te same osoby.. Wystarczy raz pójść i zobaczyć rozkład nagród na kolejne 5 lat:-)
1
zdegustowany 2014-10-05 07:58:58
Pryq wiesz co jest żałosne? Wmawianie ludziom że dalej jest kryzys, że dalej nie ma wyników tylko by ludziom poobcinać wypłaty. Żałosne jest dawać sobie *_____ tysięczne premie....(*wstaw sobie kwotę) Lepiej dać jednemu żeby gonił 30 niż taką kasę podzielić na 31... By ludziom lepiej się pracowało, i byli lepiej nastawieni do swojej pracy... Ale nie.... Idź na wigilię formową i dumnie wypnij pierś do orderu... Gdzie w tym roku jedziecie P/Tryq na wycieczkę? Może niech to "włodarze" przeanalizują.... Piszesz o tym że twierdzę że nie warto się starać....Tak nie warto bo co miesiąc dziesiątego w ludziach wzbiera frustracja. Napisałeś "Mając pewną motywację można starać się wyrabiać lepszy wynik..." widocznie ta "stała motywacja" nie sięga na niższe stopnie pracownicze... Tryq jeszcze raz Cię zacytuję...."Żałosne".... Ogólnie nie polecam pracy w Elektro...-dziadowie
1
Robol 2014-10-15 20:04:42
Pracowałem długo, wiem jak jest! Nagrody są przeznaczone dla tych wyżej, a to że człowiek sie narobi przez cały rok, nikt tego nie do doceni! Cały rok pieprzą że jest kryzys, ze jest ciężko, że budowa w plecy, a na Wigilii pokazują piękne wykresy, ile to firma zarobiła :) pozdrawiam :)
1
Robol 2014-10-15 20:16:18
Aha, jeszcze jedno: Tam brakuje Zwiazków Zawodowych ! Ludzie załóżcie :)
czeslaw spiewa 2014-10-28 12:02:09
Ha ha ha to jakis zart chyba ze sa dwa elekrotimy
zdegustowany 2014-11-26 18:33:02
Czesiu wiele nie trzeba żeby to zauważyć, wystarczy wyciągnąć nos z czyjegoś tyłka żeby zobaczyć że jest szlachta która się bawi i plebs pracujący na zabawy szlachty..... Obym doczekał się czasu gdy ktoś normalny w tej firmie zauważy że dyrektorek nie pracuje na 30 osób tylko 30 osób pracuje na "pensyjke" dyrektora.... może kiedyś.....
1
napominany 2014-12-18 18:35:39
Firma ma fajny regulamin i teoretycznie fajnie płaci. W praktyce to wszystko okazuje się jednym wielkim kłamstwem i ludzie, co w to uwierzyli chodzą potem tylko wkurzeni. Ale starzy pracownicy są spoko i można się czegoś nauczyć. Rok max dwa lata roboty i trzeba zwiewać do normalnie płatnej pracy. Za moich czasów mówili , że kryzys, że musimy zacisnąć pasa, a potem okazało się, że zarobili. W ramach premii, .... wybudowali sobie nowy budynek ... A kierownicy? Zależy na kogo się trafi. Generalnie zarabia góra (dyrektorzy i "znajomi królika") i traktuje Cie jak "czarnucha". Pamiętam , że starzy się śmiali, że dyrektora Gadu....... obowiązuje zasada: W CHU... CIĘCIE TEŻ ZAJĘCIE :) A prezes to kosmita. Przynajmniej umowa jest i pensja płacona na legalu.
ktoś 2015-02-17 15:11:51
W Elektrotimie plusy:
wypłata jest do 10 na kącie
nowi pracownicy dostają ubrania a starszym całkiem niedawno firma prała i naprawiała (czyli nie wyglądałeś na budowie jak nie wiadomo kto w podartych spodniach jeansowych i poplamionej koszuli
zanim zostaniesz kierownikiem jesteś inżynierem i już dostajesz auto i telefon do dyspozycji twojej (nawet prywatnej)
niektórzy współpracownicy super są też tacy którzy za twoimi plecami przypiszą ci swoje niepowodzenia
możliwości kształcenia z dofinansowaniem albo sfinansowaniem, zrobienia uprawnień "ale"
Minusy:
podpiszesz lojalkę na sfinansowanie opłat za studia to zapomnij o podwyżce wszyscy dostaną ale nie ty mając nawet duże doświadczenie, nowo przyjęty gość dostanie większą stawkę
system rozliczeniowy prowizyjny jak wyjdzie za dużo to dostajesz informacje że kwota za materiały nie wchodzi w rozliczenie, wzór na prowizje półtora linijki
po 15 jak zostajesz może ktoś docenia ale są tacy co powiedzą, że się nie wyrabiasz i musisz zostać
zarobki inżyniera budowy w porównaniu do kierownika, który tylko markuje budowę to śmiech na sali
cały czas słyszysz że budowa ma tyły a jak przychodzi wigilia to twój dyrektor dostaje nagrodę dwa tygodnie w ciepłych krajach za oszczędności na budowach
jednym zdaniem zatrudnić się porobić wszystkie możliwe uprawnienia odbębnić trzy lata i się zwolnić chyba że masz naturę sqr...la to nawet dostaniesz awans i będziesz gość w oczach władz ET a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] u pozostałych pracowników
3
Shisui 2015-04-09 11:34:47
Parodia jednym słowem, zero szacunku do ludzi olewka totalna i zero jakichkolwiek informacji a przy zapytaniu zdziwienie co się stało ?, w skrócie mówiąc nie polecam. Tam jak piszą moi poprzednicy tylko kierownicy i dyrektorowie się czegoś dorobią, bo ciągną kasę a klasie robotniczej wmawiają bzdury, jeśli szukacie pracy by pracować za marne grosze jak sprzątaczka to polecam, o awansie można zapomnieć wszystko raczej tam odbywa się po znajomości.
radio 2015-12-13 00:52:44
Zero szacunku dla ludzi w tej firmie. A poza tym brak poszanowania praw pracowniczych zgodnie z prawem. Wszystko wisi w powietrzu.
pracownik 2016-10-04 20:05:39
Elektrotim jest firmą nastawioną na sukces, jeżeli znajdziesz swoje miejsce i coś sobą prezentujesz to jako inżynier masz szanse awansu jak i wyższych zarobków po kilku latach. Odnośnie pracy po godzinach to niestety taka branża, jak są kontrakty to szczególnie na początku jak i na końcu budowy jest zapieprz ale z obserwacji różnych firm i budów to wszędzie wygląda podobnie . W tej firmie żeby coś osiągnąc trzeba chcieć i nieprawdą jest to, że awans zdobywali tylko rodzina Prezesa. Prawda jest taka że kadra inżynieryjna nie jest rozliczna z godzin pracy ale z efektów. Jak masz efekty to i wynagrodzenie jest zadawalające.
pracownik 2016-10-04 20:06:37
Elektrotim jest firmą nastawioną na sukces, jeżeli znajdziesz swoje miejsce i coś sobą prezentujesz to jako inżynier masz szanse awansu jak i wyższych zarobków po kilku latach. Odnośnie pracy po godzinach to niestety taka branża, jak są kontrakty to szczególnie na początku jak i na końcu budowy jest zapieprz ale z obserwacji różnych firm i budów to wszędzie wygląda podobnie . W tej firmie żeby coś osiągnąc trzeba chcieć i nieprawdą jest to, że awans zdobywali tylko rodzina Prezesa. Prawda jest taka że kadra inżynieryjna nie jest rozliczna z godzin pracy ale z efektów. Jak masz efekty to i wynagrodzenie jest zadawalające.
trty 2016-10-05 15:56:21
no własne bo przecież każdy może mieć jednak swoja deinicje takiej stawki prawda? dla jednych taka suma będzie duza a dla drugich taka..wiec dobrze jest wiedzieć ile to dokładnie będzie wynosic w sumie
Zostaw swoją opinię o elektrotim - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie elektrotim