XPlus SA

Warszawa

Opinie o XPlus SA

michał 2015-09-14 12:44:19
firma która chwali się współpracą z Jastrzębską Spółką Węglową, to tak jakby chwaliła się współpracą z bankrutem !.
Żenada...
3
ambitny 2015-09-22 16:42:48
Nie miałem problemów z pensją. Po co straszyć ludzi Xplusem skoro ciężcy, a nawet porąbani szefowie są wszędzie. To oczywiście nie ochronka dla dzieci albo plaża ale przy okazji można nauczyć się paru ciekawych rzeczy, w tym paru, których nie nauczysz się nigdzie indziej. Nie wiem kto pisze te opinie ale stawiałbym na kilku obrażonych frustratów, którzy zdarzają się wszędzie gdzie im nie dają kasy za nic...Po co obrażać od razu wszystkich co tam pracują.
4
ok 2015-09-23 12:10:30
Oczywiste jest to, że każdy kto odchodzi stara się usprawiedliwić swoją opinie na temat firmy.
W miarę obiektywnie sytuacja wygląda tak:
-bardzo ciekawe projekty
-duży rozwój, wiele można się nauczyć
-są benefity, wynagrodzenie zawsze na czas
-nie do końca zrozumiałe sposoby zarządzania (w perspektywie ma być ok, praktycznie jeszcze nie funkcjonuje to tak jak należy)
- atmosfera zależy od działu w niektórych jest super, gdzie indziej nie wszystko zależy od ludzi
- rotacja w niektórych działach to chyba największy minus
4
święta 2015-09-23 12:39:43
Witaj swięta prawda, można się z tobą jakoś skontaktować ?
2
anonymus 2015-11-20 09:59:32
(usunięte przez administratora) wygląda na to, że większość problemów osób wypowiadających się powyżej została właśnie rozwiązana.

Moja ogólna ocena pracy w firmie jest pozytywna, lubię ludzi z którymi pracuję, szkoda mi tych, którzy rezygnują. Praca którą wykonuję daje mi nawet pewną satysfakcję.

Z niektórymi powyższymi wpisami jednak muszę się zgodzić, alokowanie najważniejszych programistów na rozwój narzędzi wewnętrznych a potem cięcie kosztów i zwalnianie nierentownych pracowników, bo firma nie przynosi dostatecznych zysków to chyba nie jest najlepsza droga do sukcesu.
3
za słaby był herbatnik 2015-11-23 09:37:15
Decyzję rady nadzorczej można skomentować tylko w jedne sposób

"nie przeszedł testów regresji rozwiązania" hehehehe :)
4
Były pracownik 2015-12-29 16:02:32
obiektywnie:

- ludzie w miarę OK,
- owocowe środy,
- w urodziny można liczyć na mały upominek

Generalnie tyle jeśli chodzi o pozytywy. Czy warto zatrudniać się w firmie? Według mnie nie. Są lepsze, przyjaźniejsze i stabilniejsze firmy niż XPlus.
3
XYZ 2016-01-04 09:51:43
Potwierdzam
było ok, mogło być lepiej 2016-01-06 12:14:22
W ostatnim czasie spore zmiany, które już wychodzą firmie na dobre. Odejście od słabych projektów wewnętrznych i skupienie się na właściwej działalności firmy. Wdrożenia na dobrym poziomie, serwis powdrożeniowy tym bardziej. Atmosfera zdecydowanie się ociepla bo zmianach na wyższych stanowiskach.
Pakiety dodatkowe standardowe - karta sportowa, opieka medyczna, jeden owocowy dzień w tygodniu, godzinna lekcja angielskiego w tygodniu. Warto spróbować i popracować, ale nie każdemu może pasować podejście do sprawdzania rentowności pracowników, która zajmuje dużo czasu samym pracownikom (warto dodać, że dotyczy wyłącznie tych pracowników, którzy zarabiają dla firmy, reszta nie musi się martwić gdzie rozliczy czas na pójście do toalety czy papierosa - co jest absurdem). Generalnie było ok, mogło być lepiej. W firmie jest dużo ambitnych pracowników, którzy tak na prawdę ratują firmę, trochę pracowników, którzy potrafili się przez ostatnie lata dobrze ustawić i drobna ilość tych, którzy robią absolutne minimum. Czyli tak jak wszędzie. Na koniec martwi trochę podejście HRów. Ambitny, dobrze wypełniający swoje obowiązki pracownik jest nie dostrzegany. Dopiero jak zagrozi złożeniem wypowiedzenia pracownicy HR przypominają sobie o nim. Nagle okazuje się, że firma zainwestowała w jego szkolenie, a potencjał był nie wykorzystany. W taki sposób odeszło bardzo dużo młodych ludzi, którzy na xplusie się nauczyli i teraz ruszyli dalej. Smutne, ale prawdziwe i pewnie nie tylko tutaj. Na szczęście w firmie zostało trochę doświadczonych i trochę młodych, ambitnych pracowników. Jak tendencja zmian się utrzyma z czystym sercem będzie można polecić tę firmę. Na razie jest ok, mogło być lepiej.
3
było ok, mogło być lepiej 2016-01-06 12:20:11
Co do płacy - zawsze była na czas co się chwali. Zobaczymy jak będzie z ekwiwalentem za urlop...
1
małyKrzyś 2016-01-06 15:27:45
O to historyczna chwila! hosanna! oto wreszcie wszyscy zrozumieli, o co przez tyle lat Walczyłem. Nareszcie po tylu latach moje wielkie dzieło, unikalne na skalę światową staje się faktem. Teraz wszyscy Dzięki innowacyjnym Metodą i technikom mogą stać się rentowni. Zaszliśmy tam gdzie mieliśmy zajść. To Mój sukces i satysfakcja że już po tych paru latach a ni za rok czy za dwa. Stawiam pączki! Pamiętajcie wiedza zawarta na czarnych planszach może do was przyfrunąć z chmury wiedzy
3
Hr bredzi 2016-01-08 11:08:01
Słuchał pracowników?co ty! Kolejki się do niego ustawiały, żeby się opamiętał i przejrzał na oczy jak zatrudnił tego poetę od siedmiu boleści. Nikogo nie słuchał, a na koniec poeta odszedł i tylko smród został po klocku szczęścia!
2
Lucek 2016-01-08 22:39:13
FAKE. Nie ma kapitalików i kolorów.
Alosza A. 2016-01-11 22:42:13
Od dłuższego czasu obserwuje stały wzrost aktywności działu PR. BARDZO WAM ZA TO DZIĘKUJE!!!! Jest to dowód na to, że zmieniacie swoje myślenie, ażeby zmienić swoje myślenie musicie je zmienić.

A teraz nakładam na was obowiązek raportowania zero sekundowo
3
XYZ 2016-01-15 09:17:19
To aplikuj. Bardzo szybko się rozczarujesz.
1
XYZ 2016-01-18 22:30:32
@Filip - ugruntowaną pozycję to ma Microsoft albo Apple ;) A teraz fakty (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) - Bagatelizowanie zgłaszanych problemów (Szefostwo samo czeka aż się rozwiążą) - Zdarza się że PMowie stosują metody spychologii (nie wiedzą jak rozwiązać problem/zadanie więc przerzucają odpowiedzialność na podwładnych) (usunięte przez administratora) - Ostatnio spore zwolnienia pomimo wcześniejszych zapowiedzi prezesa, że firma nie planuje zwolnień. Po ok tygodniu od zapowiedzi zwolniono ponad 6 osób. - Brak spójnej wizji rozwoju firmy. Na plusy tak jak niektórzy już napisali. - owocowe środy - upominek od HR na urodziny, dostałem darmowy lunch. - możliwość nauki języka angielskiego. - z ludźmi różnie. zależy od działu.
2
Old school 2016-01-19 20:00:42
Nie potwierdzam w 100% twojej opinii (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) ra) " i faktycznie ta forma psuje wsz (usunięte przez administratora) ystko, najbardziej wizerunek 4. Wizja już chyba jest 5. To że przyniosą owoce raz w tygodniu a "biedni ludzie" rzucą się na nie jak na nie wiadomo co uważam za obciach. to jest plus to decydujący że wybiorę tą firmę?
2
XYZ 2016-01-20 13:48:22
@Old school - nie sposób w tak krótkim poście wymienić wszystkich negatywnych odczuć. Tych problemów które zjadają firmę jest więcej. Inna kwestia jest taka, że firma na te problemy nie reaguje w sposób efektywny. Generalnie odradzam.
2
orangutan 2016-01-24 15:55:02
i banany, tylko trzeba się na nie rzucać bo po 2 minutach znikają i zostają same jabłka :)
3
rudy102 2016-02-02 14:52:34
Drodzy ściemniacze, ślizgacze i inne klakiery
Chcecie poprawić opinie firmie to nie ściemniajcie tylko przyznajcie się że był syf, ale w końcu się opamiętaliście i obiecujecie poprawę, a nie urządzacie teatrzyk kukiełkowy jak w reklamie proszku do prania.
Precz z propagandą.
1
Przemysław 2016-02-19 13:01:47
Aplikowałem do tej firmy, byłem na rozmowie i niby wszystko ok, tylko czy w zwyczaju tej firmy jest olewanie kandydata bez żadnej informacji zwrotnej odnośnie wyniku postępowania rekrutacyjnego? Pomimo zapewniania kilkukrotnego, że taką informację otrzyma.
1
Rekrut 2016-04-15 16:09:17
Brak odpowiedzi o wyniku rekrutacji to chyba jest norma tej firmy (i nie tylko tej), co świadczy o braku profesjonalizmu i szanowania czasu potencjalnych pracowników.

Obowiązki na stanowisku Administratora IT nie adekwatne do wynagrodzenia oraz do liczby osób, które te obowiązki miałyby realizować (liczba obowiązków dla co najmniej dwóch jak nie więcej osób). Nie polecam udziału w procesie rekrutacji, bo to strata czasu i pieniędzy.
1
Rekrut 2016-04-20 10:41:13
Taki kit to możesz wciskać młdym studenciakom lub absolwentom, którzy wchodzą na rynek pracy za 3k brutto.
1
Rekrut 2016-05-11 22:19:49
Umowa o pracę to nie problem. Tę śmieszną kartę Multisport oraz prywatną w dodatku podstawową opiekę medyczną nazywasz socjalem? HAHAHAHAHAHA. Zajęcia z angielskiego są tak samo warte jak te ich karty nazywane "socjalem". Nie wiem jak ty, ale ja pracuje dla pieniędzy. Socjal to są tylko dodatki.
1
Zadowolony ze zmiany 2016-06-02 10:19:43
W firmie jest kilka wariantów opieki medycznej. Wiem, że w firmie zawsze o tym mówią na rozmowie, bo sam niedawno taką przeszedłem. Widać rekrut nie tylko nie zainteresował swoich rozmówców do prowadzenia dalszych rozmów ale również wykazał się brakiem umiejętności słuchania. Tutaj nie ukryje się braku wiedzy, zatrudnia się osoby z kwalifikacjami na wysokim poziomie, które absolutnie na zgodziły by się ze stwierdzeniem "(liczba obowiązków dla co najmniej dwóch jak nie więcej osób)". Tak wydaje się tylko tym, którzy nie radzą sobie na swoim stanowisku i może powinny pomyśleć o uzupełnieniu braków, a nie tracić czas na wypisywanie nic nie wnoszących w ich życie zawodowe komentarzy.
2
just 2016-07-14 20:18:05
Klient X ma mało pieniędzy przy specyficznych wymaganiach, na których zaspokojenie jakoś tam uzbierał i nabył sobie ostatecznie wybrany bochenek chleba. Czy producent Y albo sprzedawca Z chleba są winni temu, że klient X ma mało pieniędzy? Czy ci ludzie i spółki musieli popełnić jakiekolwiek błędy w swojej pracy na zamówienie X?
Podpowiedź: Można mieć żal, nawet uzasadniony, ale nie godzi się być przez to niesprawiedliwym.
maciek 2016-07-15 08:42:04
no a jak wygląda tu praca jako ADMINISTRATOR IT? Wymagana na pewno jest Znajomość produktów i technologii Microsoft: Windows Server, Hyper-V, Active Directory, DNS i DHCP, Failover Clustering, Exchange Server, Lync Server no i doświadczenie w konfiguracji sieci LAN;
Zainteresowany 2016-11-09 09:47:50
Właśnie zastanawiam się nad aplikacją do firmy xplus. Na rynku dużo się mówi o ich ostatnich sukcesach, co sami potwierdzają na swojej stronie:

http://xplus.pl/o-xplus/with-large-image/270-xplus-juz-oficjalnie-partnerem-roku-2016

Ale czy ktoś z obecnych pracowników może mi napisać jak wygląda praca u nich, projekty, atmosfera itp?
qwerty 2016-11-18 13:36:20
nie do konca
bylo 9zl a dzis 83zl na jsw, tylko czekac bo w hossie xpl bedzie chodzil nawet 100 razy wyzej niz dzis
Zostaw swoją opinię o XPlus SA - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie XPlus SA