brak logo

Dąbex

Grodzisk Wielkopolski

Opinie o Dąbex

Pracownik 2014-05-28 16:23
Pawlo.... masz rodzinę? Dzieci? Czy może mieszkasz z rodzicami?
Jeśli z rodzicami to się nie dziwię, że wystarcza Ci to, że masz na czas wypłatę.
Załóż rodzinę, miej rachunki do opłacenia itd. i zobaczymy co wtedy powiesz.
Co powiesz nie mając na wypłatę nawet dwóch tysięcy? Wystarczy Ci 1700-1800?
Jeśli tak to zdradź może jakim cudem i wszyscy będą zadowoleni, nie tylko Ty.

Nowa.... Jak to możliwe, że ludzie uciekają od pracy jeśli wszędzie są kamery?
Nawet z wyjścia do WC człowiek jest rozliczany. Niby piszesz, że pracujesz 3 miesiące a proszę jak dużo już wiesz o współpracownikach. Skąd wiesz w ilu firmach pracowali i że też narzekają?
3
anonim 2014-06-05 15:29
Ja tam pracowalem sporo czasu i od ładnych paru lat jestem po rozstaniu z tą firmą i od razu kamień z serca mi spadł. Wyzysk pracownika za wszelką cene. Za nadgodzine w nocy dawali 7 zł w kopertę. Szedłes, bo musiałeś zarobić aby utrzymać dom i rodzinę. Często zaciskalo się zęby i prawie z łzami w oczach szło się do roboty. Czlowieka poniewiera się tu jak zwykła szmate, rzuca sie z kąta w kąt. Widocznie niektórzy są na garnuszku rodziców i 1700 im starcza, to nie narzekają. Chyba ze konczyles zawodowke i za ucznia dostawales 160 zl i jak teraz dostaniesz 10 razy tyle to machasz odonem ze szczęścia.
2
anonim 2014-06-06 22:34
Kolego to nie jest obrażanie ciebie i innych osób po zawodowce. Tu zostało przytoczone porównanie prosto z życia. Jak mieszkasz z mamą i nie masz na utrzymaniu rodziny to 1500-2000 ci w zupełności starczy i bedziesz chwalił ten zakład, ale jeśli masz na utrzymaniu rodzinę, dom, samochód to na bank nie starczy ci na życie i masz powody do narzekania.
1
pracownik 2014-06-06 23:25
po dzisiejszej wizycie inspekcji pracy i przykrego wypadku jednego z pracowników moze coś sie zmieni. może oczy nie którym sie otworzą
2
anonim 2014-06-08 10:51
A co się stało? Możesz coś więcej napisać?
1
pracownik 2014-06-11 21:37
a jednemu z pracowników ręke ucieło, z ostatnich wieści ma juz przyszytą. ale juz na nowo sie zaczyna to samo ino metry nic wiecej człowiek sie nie liczy
2
*** 2014-07-01 18:10
niektóre podwładne osoby są gorsze i potrafią tak zniekształcić fakty,że wydają się one wiarygodne.Używają ostrą krytykę jako dobre narzędzie do ataku,czerpiąc przy tym dziką satysfakcję której ja nie rozumiem i nie chcę zrozumieć.
2
*** 2014-07-02 19:45
wiesz, z grubą skórą poradzisz sobie wszędzie.O pracę zapytaj w kadrach.
2
sezonowy 2014-07-23 22:41
pracuję tyko na sezon ale nie podoba mi się że pracuje się w tak uwłaczających warunkach i naprawdę dziwię się że tak wielu ludzi pracujących tam na stałe jeszcze tam zostało oraz współczuję im takiej pracy gdzie nikt nie traktuje ich jako pracowników tylko jak <cytując dyrektora> hołotę
3
anonim 2014-07-24 13:18
Kto tam jest dyrektorem? Swoją kariere zakończyłem tam kilka lat temu, bo stwierdziłem, że nie mogę dać się wyzyskiwac.
Ten dyrektor to taki mały starszy koleś z wasem?
Nadal jest ten sam co z 10 lat temu?
1
pracownik 2014-07-24 14:18
Tak dokładnie ten sam dyrektor.
anonim 2014-07-28 05:38
To ziomek nadal widzę, że się trzyma stanowiska. Znając życie to nie umiał by się teraz odnaleźć w innej robocie jak się połowę lub całe życie pracuje w jednym zakładzie. Pamiętam blisko z przed dziesięciu laty, że jemu i (usunięte przez administratora)wiecznie mało było, wiecznie w tyłku coś nie grało, wiecznie o coś sapy, wiecznie coś nie tak. U nich człowiek był traktowany jak przedmiot, masz robić i robić i robić.
2
autor 2014-08-06 15:13
Człowiek ma prawo wyboru,jeśli uważasz,że to są właściwe tory,to to za długo nie przeciągaj.No chyba,że nie zależy Tobie,aż tak bardzo-na tej pracy.
2
xd 2014-09-15 18:08
Nie pracowałam nigdy w tym zakładzie pracy ale pracuje najbliższa rodzina i im bardzo współczuję bo są już skrajnie wyczerpani fizycznie i psychicznie To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A NIE NORMALNIE FUNKCJONALNA FIRMA. Pan Marek Nowak lubi bardzo kapusiów którzy donoszą na innych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za marne pieniądze i nic więcej zamontowane kamery jeszcze trochę i w kiblu zamontują czy sikacie na dół czy pod górkę może jeszcze premię zabiorą za zużycie za dużo papieru toaletowego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NIECH KTOŚ SIĘ ZA NICH WEŹMIE !!!!!
2
amonim 2014-09-23 22:46
ludzie masakra w Dąbex [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za grosze a wszystko przez dyrektora który ma ponad 10 tyś i nie szanuje pracownika a gdy by nie ludzie firma by sie nie wybiła.a podczas inspekcji zamkneli ludzi w hali jak bydło mówiąc że nic tam nie ma.
1
marek 2014-09-24 21:29
Nie pracuję już tam jakieś 8 lat jeśli dobrze sięgam pamięcią. Za moich czasów koleś puścił sobie rękę przesz szlifierke do parkietu i ostro mu ją zjechało. Nikt sobie nic z tego nie robił. Liczyły się tylko metry, metry, metry. Jak miała być wizyta inspekcji, to wszystkich puścili do domu po kilku godzinach pracy a w sobotę było trzeba przyjść cały dzień odrobić. Wyzysk w białych rękawiczkach. Za moich czasów robiło się za 750 do ręki na miesiąc, za nadgodziny w nocy dawali 7 zł w kopertę na lewo.
2
fairplay=goodjob 2014-10-26 00:21
Do Olgierd z wpisu 2014-09-25 15:10
Świadomość świadomością, wypadki mają miejsce w każdej firmie, ale nie od dziś wiadomo, że u Nowaka jest totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeśli chodzi o BHB. Facetowi dłoń odcięło w czerwcu, była kontrola- znalazła uchybienia, ale co z tego- jak takie wypadki takich ludzi kompletnie nic nie uczą! Najlepiej cała winę zwalić na pracownika i mieć święty spokój...niestety tak się po prostu nie da, smutne to wszystko, i zatrważające, a nam szarakom pozostaje się tylko pogodzić, bo jak hołota chce pracować, to musi się dostosować...

Nie rozumiem wpisu:
*** - 2014-07-01 18:10:48
niektóre podwładne osoby są gorsze i potrafią tak zniekształcić fakty,że wydają się one wiarygodne.Używają ostrą krytykę jako dobre narzędzie do ataku,czerpiąc przy tym dziką satysfakcję której ja nie rozumiem i nie chcę zrozumieć.
olaf 2014-10-26 18:08
masz prawo do tego by nie rozumieć wpisu,ja rozumiem go doskonale!!!!
To Ja 2014-10-28 21:52
Może i firma jest dobra w swojej branży szkoda tylko,że z pracowników zrobiła niewolników. To pracownicy im wyrobili markę i takie mają podziękowanie. Szkoda, że nie przekłada się to na wypłatę i szacunek.
1
xman 2014-10-29 23:08
Karol daj sobie spokoj za 1400. Zlotych za miesiac tyrania to zlodziejstwo w bialy dzien pracujac tam czulem sie upokorzony a zarazem bezradny jak utrzymac rodzine dom same zaliczki mnie ratowaly gdybym zarobil tam 2 tys. co miesiac pracowalbym tam nadal dla tych co sa singlami polecam na piwko wam starczy
1
anonim 2014-11-12 16:25
A niech sobie i nawet robi za mniej niż 1400 do ręki. Jak jest kawalerem na utrzymaniu mamusi i to jest jego pierwsza praca po skonczeniu szkoły to przez pierwsze dwa, trzy a nawet i cztery miesiące pracy będzie wydawać mu się, że dużo zarabia. Nowaki i cała ta ich spółka tylko żeruje na takich jeleniach co za grosze są chętni pracować.
1
mucha nie siada 2014-11-13 14:41
Bo Nowaki i cała ta spółka inwestuje w..... kamery. Pracownik jest pod obstrzałem już wszędzie bo nie daj Boże w czasie pracy podrapie się po nosie i co wtedy??? Znowu następne 5 kamer przybyło. Jeszcze tylko w wc ich brakuje.
2
gość 2014-11-13 23:13
Nie bój nie bój też wc założą
2
anonim 2014-11-21 00:24
No faktycznie jakieś pół roku temu koleś stracił rękę. Próbowano mu ją przyszyć, ale z miernym skutkiem, ręka się nie przyjęła. U mnie na zmianie przed kilkoma laty tez zdażył się podobny wypadek. Koleś włożył rękę w szlifierke do parkietu. Wyciągnął dłoń bez skóry, zjechaną do kości, do mięsa.
Jeżeli chcesz przyjść to możesz, ale tylko na kilka miesięcy, tak aby przezimować. Przez kilka miesiecy nabierzesz doświadczenia i możesz ich pozdrowić. Ten zakład nie jest aby pracować w nieskończoność. Osoby, które przychodzą tu z myślą, że będą tu pracować i pracować to niedorajdy i pokraki życiowe, które sobie w nim nie radzą. Przyzwyczaj się do tego, że non stop będziesz słyszał, że robsz mało. U pana (usunięte przez administratora)na zmiane wszechobecny jest mobbing, stosuje się zastraszanie a ten osobnik pracownika traktuje jak szmatę, ma człowieka za nic.
Ja zamiast montażu kolejnych kamer proponuje aby na portierni przed rozpoczęciem zmiany hunters montował każdemu nadajnik w postaci obroży lub nadajnika. Wtedy szefostwo będzie wiedziało gdzie jest każdy pracownik w danej chwili, ile spędza czasu na kiblu i dowie się, czy przypadkiem zbyt dlugo na stołówce podczas przerwy nie siedzisz. W takim przypadku nie pomoże chowanie się za paletami aby kamera mnie nie widziała, bo nadajnik zakomunikuje, że akurat nie jesteś przy maszynie lecz sie opier...dalasz!
3
anonim 2015-02-05 21:23
Klasyczny kołchoz, jak Grobud i Groclin.
3
czarna 2015-05-15 15:23
usuneło przez administratora ale czy chodzi Ci o zmiane ( usunięte przez administratora )??
2
. 2015-05-15 15:29
co do mobbingu wszech obecnego to sie zgadzam . kierownik produkcji na jednym z działow traktuje ludzie jak powietrze nawet dzień dobry nie umie powiedzieć . Potrafi tylko o wszystko opierdalać i straszyć naganami i zwolnieniem z pracy .

Urlop na żądanie chocby też nie jest przyznawany mimo nagłych wypadków osobistych.
3
pracownik 2015-05-26 00:20
w wc b sie przydala kamera, sprzątaczka by sie w koncu do sprzatania zabrala, bo az sie rzygac chce jak sie tam wchodzi
4
stary pracownik 2016-04-29 10:45
Pracownik ma słuszna racje w 100 % A ze ludzie troche olewaja to jest tak JAKA PŁACA TAKA PRACA. A fakt jest taki ze stary pracownik ma tyle na godzine co nowy polityka żadna. Robić trzeba ale za jakie pieniądze a rodzine trzeba tez utrzymac
2
Xxx 2016-05-30 11:59
A jak tam nowy dyr AS?
xxx 2016-08-22 18:13
Pracowałem kiedyś w firmie DĄBEX i wiem ,że w tej firmie nie możesz liczyć na nikogo. Wszyscy boją się dyrektora ,który będzie cie krytykował na każdym kroku.
3
Tk 2016-08-31 22:39
Jak to nie mają a palacz a pracownik produkcji jak chcesz mało zarabiać a po pracy być wyjebany jak pies to zapraszamy .
4
Anar 2016-08-31 23:02
Da się tutaj solidnie popracować i tyle, polecam mocno
stary pracownik 2016-12-05 11:13
nie polecam. Wyzysk i rzucanie pracownikami od maszyny do maszyny bo za mała kadra. Całe 8 h zapieprzania i 15min przerwy do tego śmiesznie małe bony świąteczne i zabrane upominki na dzień kobiet. Taka polityka bo tym u góry nadal za mało.
3
Hanna 2017-03-07 15:14
@stary pracownik 15 minut przerwy na 8 godzin pracy? Jesteś zatrudniony na umowie o pracę?
Anonim 2017-03-13 17:51
Wyzysk człowieka 15 min przerwy na 8h pracy. 1400 zl zl na miesiąc przy naprawdę ciężkiej pracy i wciąż mało liczą się tylko metry nigdy żadnej pochwały motywacji tylko codziennie coś źle i zabieranie premii co miesiąc nie wiadomo za co. Urlop? Trzeba się wypraszac pół roku wcześniej. Nie polecam w ogóle ! Brak szacunku dla pracownika
2
Hanna 2017-03-17 15:56
@Anonim, a jakie znalazłeś dobre strony pracy w Dąbex?
Maciej 2017-04-25 02:58
Oni obecnie traktują nowych pracowników jak śmieci , maks 3 miesiące I wypad !
1
Maciej 2017-04-25 03:03
Oni traktują pracowników jak śmieci , maks 3 miesiące I wypad !
1
Maciej 2017-04-25 03:11
I to jest racja kolego , najgorszy jest łysy
1
Maciej 2017-04-25 09:36
Jestem na okresie próbnym I łysy dopiero wczoraj powiedział że umowy nie przedłuży :)
Hanna 2017-05-16 14:35
@Maciej piszesz, że w firmie nowi pracownicy nie są traktowani z odpowiednim szacunkiem. Co masz konkretnie na myśli? W jaki sposób się to przejawia? Czekamy na Twoją ocenę.
1
Maciej 2017-05-16 17:42
Na starcie powinno umieć się wszystko a jak nie to kosa z Arkiem I łysym
Hanna 2017-05-17 12:36
@Maciej uważasz, że firma Dąbex nie wdraża odpowiednio nowych pracowników do nowej pracy? Napisz więcej na ten temat.
Maciej 2017-05-17 15:01
Chodzi o to że oprócz operatora trzeba być mechanikiem bo eksponaty na mozaice ciągle się psują / poza tym od czwartego dnia musiałem ostro zapierdalać na koszach nie wiedząc co to pęknięcie promieniowe I wzdłużne , co się kwalifikuje a co nie
anonim 2017-06-28 09:28
Wytrzymałam w tym zakładzie kilka dni i przysięgam, że nigdy więcej tam nie wrócę. Zapie*rzanie!!! niecałe 8 godzin - dwie przerwy po 5 minut i główna 15... Co to jest 15 minut?! Ledwo na zjedzenie posiłku i wypicie kawy starczy, brak słów. Kierownicy, brygadziści traktują pracowników jak gó*wo. Wypłata to jakiś żart, a największym było jej odbieranie. Poszłam do biura i nawet nie wzięto ode mnie dowodu tożsamości, czyli prawdę powiedziawszy każda inna dziewczyna mogłaby przyjść po moją wypłatę, machnąć byle jaki podpis i wziąć moją wypłatę. Na zakładzie wygląda tak, jakby cofnąć się w czasie o 20 lat. Serdecznie nie polecam.
1
Maciej 2017-06-28 17:47
Masz rację , ale bywa gorzej np Amazon fulfillment Sady koło Poznania :)
anonim 2017-06-29 09:34
Nie miałam okazji tam pracować, ale wierzę Ci :)
1
Maciej 2017-06-29 17:27
Amazon odradzam ! Jeszcze tam robię ???? . W Dąbex robiłem na mozaice / kosze ul . Mikołajczyka a czasami na grecon z przodu
Cichy 2017-07-14 09:16
Hehe nic dodac nic ujac co niektorych ledwo od ziemi widac a wszystko maja. Reszta to tylko wyzyskiwani ludzie. A dyrektorowi to kierownik jednego dzialu w tylek wejdzie wszyscy mysla ze sa najwazniejsi a reszta to smiecie a kierownictwo z produkcji zaklamane jak pies....podwyzka???? Metrow chyba!!!
4
Zostaw swoją opinię o Dąbex - Grodzisk Wielkopolski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dąbex