brak logo

Dąbex

Grodzisk Wielkopolski

Opinie o Dąbex

jacek 2014-03-17 17:44:19
@tt, to znaczy ile orientacyjnie da radę wyciągnąć na obecną chwilę w Dąbex, kiedyś było lepiej? Pozdrawiam.
max 2014-03-22 18:01:10
Może warto samemu się przekonać i się zatrudnić jeśli nic to nie kosztuje...bo jaką gwarancją mogą być słowa osób których się nie zna...?
anty Krzyś 2014-04-07 10:08:20
Osoby zachwalająxe firmę D. to tak wynik, że są kawalerami na garnuszku mamusi. Zarabiają po 1500 na rękę pracując tam 5-10 lat i są posłuszni w pracy jak baranki liżąc tyłki komu popadnie bo tak niby należy i tak trzeba.
Jeżeli ktoś nie ma rodziny i mamusia podstawi obiadek pod pysk to takiemu starczy 1500 wypłaty na papieroski i piwko i pół baku paliwa aby powozić się w weekend po centrum miasta z muzyką na full.
Ja tam pracowałem kilka lat temu i wiem co to za zakład i jak wygląda współpraca z brygadzistami.
Jeżeli się uczysz a potrzebujesz w piątek popołudniu do szkoły pojechać to możesz zapomnieć o wolnym lub zamianie zmian, bo nikt za ciebie nie pójdzie przed weekendem na popołudnie.
anty 2014-04-08 14:05:46
Odpowiedz mi kolego na pytanie, skoro tak bronisz firmy D. Kiedy niezadowolony pracownik ma zmienić pracodawcę i iść na rozmowę kwalifikacyjną z potencjalnym nowym pracodawcą skoro siedzi w tym czasie w obozie pracy u nowaka? Dostanie się kilka godzin przepustki o tak na zawołanie? Powiesz swojemu przełożonemu prawdę aby nie kłamać, że ci się nie podoba tu i właśnie idziesz na rozmowę w sprawie pracy? Jeżeli tak myślisz to gratuluję poziomu głupoty. W tej firmie nie ma lekko, nawet jak się starasz i dajesz z siebie wszystko to im jest wiecznie mało i mało. Wyzysk na szeroką skalę. Ludzie by nie oczerniali by tego zakładu bez powodu. Coś prawdy tu jest na tym forum. Gdyby było tu tak kolorowo, to średnia ocen nie wahała by się w przedziale 2-3, lecz 5-6.
anty 2014-04-08 14:06:41
Odpowiedz mi kolego na pytanie, skoro tak bronisz firmy D. Kiedy niezadowolony pracownik ma zmienić pracodawcę i iść na rozmowę kwalifikacyjną z potencjalnym nowym pracodawcą skoro siedzi w tym czasie w obozie pracy u nowaka? Dostanie się kilka godzin przepustki o tak na zawołanie? Powiesz swojemu przełożonemu prawdę aby nie kłamać, że ci się nie podoba tu i właśnie idziesz na rozmowę w sprawie pracy? Jeżeli tak myślisz to gratuluję poziomu głupoty. W tej firmie nie ma lekko, nawet jak się starasz i dajesz z siebie wszystko to im jest wiecznie mało i mało.(usunięte przez administratora). Ludzie by nie oczerniali by tego zakładu bez powodu. Coś prawdy tu jest na tym forum. Gdyby było tu tak kolorowo, to średnia ocen nie wahała by się w przedziale 2-3, lecz 5-6.
*** 2014-04-08 16:15:00
Wystarczy wziąć urlop,z którego nie trzeba się tłumaczyć.Ludzi mocną stroną jest przeważnie próba obsmarowania.Dobra ocena w ustach ludzi jest nieliczna.
xxx 2014-04-10 11:58:37
Wystarczy urlop wziąć... łatwo pisać, łatwo powiedzieć!!! Kilkukrotnie spotkałem się z odmową słysząc: kto cię zastąpi? W końcu się aż zapieniłem i przeciwstawiłem mówiąc zdanie tego typu: przy świadkach mówię, że jutro nie przyjdę, biorę urlop na żądanie jutro, ponieważ do szkoły jadę. ( usunięte przez administratora )
były 2014-04-10 14:39:34
Koszmarne warunki pracy w ciężkich warunkach i zapaleniu. Nie polecam nikomu, chyba że jest do tego stopnia zdesperowany, że nie zna szacunku dla samego siebie.
xxx 2014-04-20 14:04:06
a inni brygadziści jacy są? czy jest tylko jeden?
xyz 2014-04-21 23:03:43
Powiem tak.... W Dąbexie trzyma mnie tylko to, że jakoś nie widzę szans na inną pracę. I tak jest to desperacja. Jest tu taki wyzysk, że większego to chyba nikt nie znajdzie. O urlopie można zapomnieć. Każdy dostanie 2 tygodnie latem i tyle musi mu wystarczyć. Tutaj jest nawet zakaz rozmawiania o czymś innym niż praca. Ludzie biegiem latają przy maszynach, niejedna kobieta płakała....A majster (usunięte przez administratora)to już w ogóle temat rzeka. Szczęśliwi niech będą Ci co nie muszą z nim pracować.
*** 2014-04-22 20:47:11
co to niby ma być?no cóż,zrozumieć może tylko mądry,a już na pewno nie skała.
ziomek 2014-04-23 10:53:52
(usunięte przez administratora)Masz niby dodatki stazowe, ale dopiero chyba po 20, 25 latach i wynosi odpowiednio 20%, 25% za wysluge lat. Ale kto tu wytrzyma prawie cale zycie wieku produkcyjnego? (usunięte przez administratora)
&&&& 2014-05-12 14:41:57
Niestety Alfa ale różowo nie jest. Ani dla młodego, ani dla starego pracownika.
anonim 2014-05-17 18:06:24
złośliwość jest równa sobie i lubi się rozmnażać.
Pawlo 2014-05-20 20:16:37
W firmie Dąbex pracuje krótko i jestem nawet zadowolony. Najważniejsze,że wypłata zawsze jest na czas.Wiadomo , że nie wszystko jest super u pana ( usunięte przez administratora )na zmianie,czasem jest ciężko z urlopem,ale ja to rozumiem,bo przecież nie może być tak,że w jednym dniu na chorobowym są trzy osoby i cztery chcą urlop. Oczywiście to są osoby ,które nie wiedzą jak jest z urlopami w innych firmach,ja niestety miałem przykrą okazje się przekonać jak to wygląda w innych zakładach.Zrobić też trzeba swoje ,ale przynajmniej za sumienną prace dostaję całą premię.
Nowa 2014-05-20 20:43:24
Czytałam te wszystkie uwagi na temat firmy Dąbex i nie mogę się z nimi zgodzić.Pracuje tam krótko ,bo dopiero trzy miesiące i zauważyłam,że są ludzie którzy od pracy uciekają. Takim ludziom ciężko jest się odnaleźć w jakiejkolwiek pracy. Zresztą znam osoby dla których Dąbex jest trzecią albo czwartą firmą w której znaleźli pracę i oczywiście jak w poprzednich firmach narzekają, że trzeba pracować.Dodam,że pewne zachowania niektórych osób mnie samej działają na nerwy. Ciśnienie mi rośnie jak słyszę ,że pewne osoby co godzinę siedzą na palarni.Ciekawe jak długo im pozwolą na takie zachowania. W innych firmach których pracowałam ,takie sytuacje były nie do przyjęcia.
Pracownik 2014-05-28 16:23:42
Pawlo.... masz rodzinę? Dzieci? Czy może mieszkasz z rodzicami?
Jeśli z rodzicami to się nie dziwię, że wystarcza Ci to, że masz na czas wypłatę.
Załóż rodzinę, miej rachunki do opłacenia itd. i zobaczymy co wtedy powiesz.
Co powiesz nie mając na wypłatę nawet dwóch tysięcy? Wystarczy Ci 1700-1800?
Jeśli tak to zdradź może jakim cudem i wszyscy będą zadowoleni, nie tylko Ty.

Nowa.... Jak to możliwe, że ludzie uciekają od pracy jeśli wszędzie są kamery?
Nawet z wyjścia do WC człowiek jest rozliczany. Niby piszesz, że pracujesz 3 miesiące a proszę jak dużo już wiesz o współpracownikach. Skąd wiesz w ilu firmach pracowali i że też narzekają?
1
anonim 2014-06-05 15:29:35
Ja tam pracowalem sporo czasu i od ładnych paru lat jestem po rozstaniu z tą firmą i od razu kamień z serca mi spadł. Wyzysk pracownika za wszelką cene. Za nadgodzine w nocy dawali 7 zł w kopertę. Szedłes, bo musiałeś zarobić aby utrzymać dom i rodzinę. Często zaciskalo się zęby i prawie z łzami w oczach szło się do roboty. Czlowieka poniewiera się tu jak zwykła szmate, rzuca sie z kąta w kąt. Widocznie niektórzy są na garnuszku rodziców i 1700 im starcza, to nie narzekają. Chyba ze konczyles zawodowke i za ucznia dostawales 160 zl i jak teraz dostaniesz 10 razy tyle to machasz odonem ze szczęścia.
anonim 2014-06-06 22:34:00
Kolego to nie jest obrażanie ciebie i innych osób po zawodowce. Tu zostało przytoczone porównanie prosto z życia. Jak mieszkasz z mamą i nie masz na utrzymaniu rodziny to 1500-2000 ci w zupełności starczy i bedziesz chwalił ten zakład, ale jeśli masz na utrzymaniu rodzinę, dom, samochód to na bank nie starczy ci na życie i masz powody do narzekania.
pracownik 2014-06-06 23:25:24
po dzisiejszej wizycie inspekcji pracy i przykrego wypadku jednego z pracowników moze coś sie zmieni. może oczy nie którym sie otworzą
anonim 2014-06-08 10:51:40
A co się stało? Możesz coś więcej napisać?
pracownik 2014-06-11 21:37:32
a jednemu z pracowników ręke ucieło, z ostatnich wieści ma juz przyszytą. ale juz na nowo sie zaczyna to samo ino metry nic wiecej człowiek sie nie liczy
*** 2014-07-01 18:10:48
niektóre podwładne osoby są gorsze i potrafią tak zniekształcić fakty,że wydają się one wiarygodne.Używają ostrą krytykę jako dobre narzędzie do ataku,czerpiąc przy tym dziką satysfakcję której ja nie rozumiem i nie chcę zrozumieć.
1
*** 2014-07-02 19:45:22
wiesz, z grubą skórą poradzisz sobie wszędzie.O pracę zapytaj w kadrach.
1
sezonowy 2014-07-23 22:41:53
pracuję tyko na sezon ale nie podoba mi się że pracuje się w tak uwłaczających warunkach i naprawdę dziwię się że tak wielu ludzi pracujących tam na stałe jeszcze tam zostało oraz współczuję im takiej pracy gdzie nikt nie traktuje ich jako pracowników tylko jak <cytując dyrektora> hołotę
anonim 2014-07-24 13:18:00
Kto tam jest dyrektorem? Swoją kariere zakończyłem tam kilka lat temu, bo stwierdziłem, że nie mogę dać się wyzyskiwac.
Ten dyrektor to taki mały starszy koleś z wasem?
Nadal jest ten sam co z 10 lat temu?
pracownik 2014-07-24 14:18:27
Tak dokładnie ten sam dyrektor.
anonim 2014-07-28 05:38:44
To ziomek nadal widzę, że się trzyma stanowiska. Znając życie to nie umiał by się teraz odnaleźć w innej robocie jak się połowę lub całe życie pracuje w jednym zakładzie. Pamiętam blisko z przed dziesięciu laty, że jemu i (usunięte przez administratora)wiecznie mało było, wiecznie w tyłku coś nie grało, wiecznie o coś sapy, wiecznie coś nie tak. U nich człowiek był traktowany jak przedmiot, masz robić i robić i robić.
autor 2014-08-06 15:13:12
Człowiek ma prawo wyboru,jeśli uważasz,że to są właściwe tory,to to za długo nie przeciągaj.No chyba,że nie zależy Tobie,aż tak bardzo-na tej pracy.
1
xd 2014-09-15 18:08:32
Nie pracowałam nigdy w tym zakładzie pracy ale pracuje najbliższa rodzina i im bardzo współczuję bo są już skrajnie wyczerpani fizycznie i psychicznie To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A NIE NORMALNIE FUNKCJONALNA FIRMA. Pan Marek Nowak lubi bardzo kapusiów którzy donoszą na innych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za marne pieniądze i nic więcej zamontowane kamery jeszcze trochę i w kiblu zamontują czy sikacie na dół czy pod górkę może jeszcze premię zabiorą za zużycie za dużo papieru toaletowego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NIECH KTOŚ SIĘ ZA NICH WEŹMIE !!!!!
1
amonim 2014-09-23 22:46:28
ludzie masakra w Dąbex [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za grosze a wszystko przez dyrektora który ma ponad 10 tyś i nie szanuje pracownika a gdy by nie ludzie firma by sie nie wybiła.a podczas inspekcji zamkneli ludzi w hali jak bydło mówiąc że nic tam nie ma.
marek 2014-09-24 21:29:57
Nie pracuję już tam jakieś 8 lat jeśli dobrze sięgam pamięcią. Za moich czasów koleś puścił sobie rękę przesz szlifierke do parkietu i ostro mu ją zjechało. Nikt sobie nic z tego nie robił. Liczyły się tylko metry, metry, metry. Jak miała być wizyta inspekcji, to wszystkich puścili do domu po kilku godzinach pracy a w sobotę było trzeba przyjść cały dzień odrobić. Wyzysk w białych rękawiczkach. Za moich czasów robiło się za 750 do ręki na miesiąc, za nadgodziny w nocy dawali 7 zł w kopertę na lewo.
1
fairplay=goodjob 2014-10-26 00:21:00
Do Olgierd z wpisu 2014-09-25 15:10
Świadomość świadomością, wypadki mają miejsce w każdej firmie, ale nie od dziś wiadomo, że u Nowaka jest totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeśli chodzi o BHB. Facetowi dłoń odcięło w czerwcu, była kontrola- znalazła uchybienia, ale co z tego- jak takie wypadki takich ludzi kompletnie nic nie uczą! Najlepiej cała winę zwalić na pracownika i mieć święty spokój...niestety tak się po prostu nie da, smutne to wszystko, i zatrważające, a nam szarakom pozostaje się tylko pogodzić, bo jak hołota chce pracować, to musi się dostosować...

Nie rozumiem wpisu:
*** - 2014-07-01 18:10:48
niektóre podwładne osoby są gorsze i potrafią tak zniekształcić fakty,że wydają się one wiarygodne.Używają ostrą krytykę jako dobre narzędzie do ataku,czerpiąc przy tym dziką satysfakcję której ja nie rozumiem i nie chcę zrozumieć.
olaf 2014-10-26 18:08:22
masz prawo do tego by nie rozumieć wpisu,ja rozumiem go doskonale!!!!
To Ja 2014-10-28 21:52:06
Może i firma jest dobra w swojej branży szkoda tylko,że z pracowników zrobiła niewolników. To pracownicy im wyrobili markę i takie mają podziękowanie. Szkoda, że nie przekłada się to na wypłatę i szacunek.
xman 2014-10-29 23:08:59
Karol daj sobie spokoj za 1400. Zlotych za miesiac tyrania to zlodziejstwo w bialy dzien pracujac tam czulem sie upokorzony a zarazem bezradny jak utrzymac rodzine dom same zaliczki mnie ratowaly gdybym zarobil tam 2 tys. co miesiac pracowalbym tam nadal dla tych co sa singlami polecam na piwko wam starczy
anonim 2014-11-12 16:25:06
A niech sobie i nawet robi za mniej niż 1400 do ręki. Jak jest kawalerem na utrzymaniu mamusi i to jest jego pierwsza praca po skonczeniu szkoły to przez pierwsze dwa, trzy a nawet i cztery miesiące pracy będzie wydawać mu się, że dużo zarabia. Nowaki i cała ta ich spółka tylko żeruje na takich jeleniach co za grosze są chętni pracować.
mucha nie siada 2014-11-13 14:41:00
Bo Nowaki i cała ta spółka inwestuje w..... kamery. Pracownik jest pod obstrzałem już wszędzie bo nie daj Boże w czasie pracy podrapie się po nosie i co wtedy??? Znowu następne 5 kamer przybyło. Jeszcze tylko w wc ich brakuje.
gość 2014-11-13 23:13:38
Nie bój nie bój też wc założą
anonim 2014-11-21 00:24:04
No faktycznie jakieś pół roku temu koleś stracił rękę. Próbowano mu ją przyszyć, ale z miernym skutkiem, ręka się nie przyjęła. U mnie na zmianie przed kilkoma laty tez zdażył się podobny wypadek. Koleś włożył rękę w szlifierke do parkietu. Wyciągnął dłoń bez skóry, zjechaną do kości, do mięsa.
Jeżeli chcesz przyjść to możesz, ale tylko na kilka miesięcy, tak aby przezimować. Przez kilka miesiecy nabierzesz doświadczenia i możesz ich pozdrowić. Ten zakład nie jest aby pracować w nieskończoność. Osoby, które przychodzą tu z myślą, że będą tu pracować i pracować to niedorajdy i pokraki życiowe, które sobie w nim nie radzą. Przyzwyczaj się do tego, że non stop będziesz słyszał, że robsz mało. U pana (usunięte przez administratora)na zmiane wszechobecny jest mobbing, stosuje się zastraszanie a ten osobnik pracownika traktuje jak szmatę, ma człowieka za nic.
Ja zamiast montażu kolejnych kamer proponuje aby na portierni przed rozpoczęciem zmiany hunters montował każdemu nadajnik w postaci obroży lub nadajnika. Wtedy szefostwo będzie wiedziało gdzie jest każdy pracownik w danej chwili, ile spędza czasu na kiblu i dowie się, czy przypadkiem zbyt dlugo na stołówce podczas przerwy nie siedzisz. W takim przypadku nie pomoże chowanie się za paletami aby kamera mnie nie widziała, bo nadajnik zakomunikuje, że akurat nie jesteś przy maszynie lecz sie opier...dalasz!
1
anonim 2015-02-05 21:23:21
Klasyczny kołchoz, jak Grobud i Groclin.
czarna 2015-05-15 15:23:59
usuneło przez administratora ale czy chodzi Ci o zmiane ( usunięte przez administratora )??
. 2015-05-15 15:29:50
co do mobbingu wszech obecnego to sie zgadzam . kierownik produkcji na jednym z działow traktuje ludzie jak powietrze nawet dzień dobry nie umie powiedzieć . Potrafi tylko o wszystko opierdalać i straszyć naganami i zwolnieniem z pracy .

Urlop na żądanie chocby też nie jest przyznawany mimo nagłych wypadków osobistych.
1
pracownik 2015-05-26 00:20:31
w wc b sie przydala kamera, sprzątaczka by sie w koncu do sprzatania zabrala, bo az sie rzygac chce jak sie tam wchodzi
2
stary pracownik 2016-04-29 10:45:44
Pracownik ma słuszna racje w 100 % A ze ludzie troche olewaja to jest tak JAKA PŁACA TAKA PRACA. A fakt jest taki ze stary pracownik ma tyle na godzine co nowy polityka żadna. Robić trzeba ale za jakie pieniądze a rodzine trzeba tez utrzymac
Xxx 2016-05-30 11:59:14
A jak tam nowy dyr AS?
xxx 2016-08-22 18:13:54
Pracowałem kiedyś w firmie DĄBEX i wiem ,że w tej firmie nie możesz liczyć na nikogo. Wszyscy boją się dyrektora ,który będzie cie krytykował na każdym kroku.
1
Tk 2016-08-31 22:39:54
Jak to nie mają a palacz a pracownik produkcji jak chcesz mało zarabiać a po pracy być wyjebany jak pies to zapraszamy .
1
Anar 2016-08-31 23:02:38
Da się tutaj solidnie popracować i tyle, polecam mocno
stary pracownik 2016-12-05 11:13:53
nie polecam. Wyzysk i rzucanie pracownikami od maszyny do maszyny bo za mała kadra. Całe 8 h zapieprzania i 15min przerwy do tego śmiesznie małe bony świąteczne i zabrane upominki na dzień kobiet. Taka polityka bo tym u góry nadal za mało.
Zostaw swoją opinię o Dąbex - Grodzisk Wielkopolski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dąbex