brak logo

Dąbex

Grodzisk Wielkopolski

Opinie o Dąbex

*** 2014-07-01 18:10
niektóre podwładne osoby są gorsze i potrafią tak zniekształcić fakty,że wydają się one wiarygodne.Używają ostrą krytykę jako dobre narzędzie do ataku,czerpiąc przy tym dziką satysfakcję której ja nie rozumiem i nie chcę zrozumieć.
2
*** 2014-07-02 19:45
wiesz, z grubą skórą poradzisz sobie wszędzie.O pracę zapytaj w kadrach.
2
sezonowy 2014-07-23 22:41
pracuję tyko na sezon ale nie podoba mi się że pracuje się w tak uwłaczających warunkach i naprawdę dziwię się że tak wielu ludzi pracujących tam na stałe jeszcze tam zostało oraz współczuję im takiej pracy gdzie nikt nie traktuje ich jako pracowników tylko jak <cytując dyrektora> hołotę
3
anonim 2014-07-24 13:18
Kto tam jest dyrektorem? Swoją kariere zakończyłem tam kilka lat temu, bo stwierdziłem, że nie mogę dać się wyzyskiwac.
Ten dyrektor to taki mały starszy koleś z wasem?
Nadal jest ten sam co z 10 lat temu?
1
pracownik 2014-07-24 14:18
Tak dokładnie ten sam dyrektor.
anonim 2014-07-28 05:38
To ziomek nadal widzę, że się trzyma stanowiska. Znając życie to nie umiał by się teraz odnaleźć w innej robocie jak się połowę lub całe życie pracuje w jednym zakładzie. Pamiętam blisko z przed dziesięciu laty, że jemu i (usunięte przez administratora)wiecznie mało było, wiecznie w tyłku coś nie grało, wiecznie o coś sapy, wiecznie coś nie tak. U nich człowiek był traktowany jak przedmiot, masz robić i robić i robić.
2
autor 2014-08-06 15:13
Człowiek ma prawo wyboru,jeśli uważasz,że to są właściwe tory,to to za długo nie przeciągaj.No chyba,że nie zależy Tobie,aż tak bardzo-na tej pracy.
2
xd 2014-09-15 18:08
Nie pracowałam nigdy w tym zakładzie pracy ale pracuje najbliższa rodzina i im bardzo współczuję bo są już skrajnie wyczerpani fizycznie i psychicznie To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] A NIE NORMALNIE FUNKCJONALNA FIRMA. Pan Marek Nowak lubi bardzo kapusiów którzy donoszą na innych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za marne pieniądze i nic więcej zamontowane kamery jeszcze trochę i w kiblu zamontują czy sikacie na dół czy pod górkę może jeszcze premię zabiorą za zużycie za dużo papieru toaletowego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NIECH KTOŚ SIĘ ZA NICH WEŹMIE !!!!!
2
amonim 2014-09-23 22:46
ludzie masakra w Dąbex [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za grosze a wszystko przez dyrektora który ma ponad 10 tyś i nie szanuje pracownika a gdy by nie ludzie firma by sie nie wybiła.a podczas inspekcji zamkneli ludzi w hali jak bydło mówiąc że nic tam nie ma.
1
marek 2014-09-24 21:29
Nie pracuję już tam jakieś 8 lat jeśli dobrze sięgam pamięcią. Za moich czasów koleś puścił sobie rękę przesz szlifierke do parkietu i ostro mu ją zjechało. Nikt sobie nic z tego nie robił. Liczyły się tylko metry, metry, metry. Jak miała być wizyta inspekcji, to wszystkich puścili do domu po kilku godzinach pracy a w sobotę było trzeba przyjść cały dzień odrobić. Wyzysk w białych rękawiczkach. Za moich czasów robiło się za 750 do ręki na miesiąc, za nadgodziny w nocy dawali 7 zł w kopertę na lewo.
2
fairplay=goodjob 2014-10-26 00:21
Do Olgierd z wpisu 2014-09-25 15:10
Świadomość świadomością, wypadki mają miejsce w każdej firmie, ale nie od dziś wiadomo, że u Nowaka jest totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeśli chodzi o BHB. Facetowi dłoń odcięło w czerwcu, była kontrola- znalazła uchybienia, ale co z tego- jak takie wypadki takich ludzi kompletnie nic nie uczą! Najlepiej cała winę zwalić na pracownika i mieć święty spokój...niestety tak się po prostu nie da, smutne to wszystko, i zatrważające, a nam szarakom pozostaje się tylko pogodzić, bo jak hołota chce pracować, to musi się dostosować...

Nie rozumiem wpisu:
*** - 2014-07-01 18:10:48
niektóre podwładne osoby są gorsze i potrafią tak zniekształcić fakty,że wydają się one wiarygodne.Używają ostrą krytykę jako dobre narzędzie do ataku,czerpiąc przy tym dziką satysfakcję której ja nie rozumiem i nie chcę zrozumieć.
olaf 2014-10-26 18:08
masz prawo do tego by nie rozumieć wpisu,ja rozumiem go doskonale!!!!
To Ja 2014-10-28 21:52
Może i firma jest dobra w swojej branży szkoda tylko,że z pracowników zrobiła niewolników. To pracownicy im wyrobili markę i takie mają podziękowanie. Szkoda, że nie przekłada się to na wypłatę i szacunek.
1
xman 2014-10-29 23:08
Karol daj sobie spokoj za 1400. Zlotych za miesiac tyrania to zlodziejstwo w bialy dzien pracujac tam czulem sie upokorzony a zarazem bezradny jak utrzymac rodzine dom same zaliczki mnie ratowaly gdybym zarobil tam 2 tys. co miesiac pracowalbym tam nadal dla tych co sa singlami polecam na piwko wam starczy
1
anonim 2014-11-12 16:25
A niech sobie i nawet robi za mniej niż 1400 do ręki. Jak jest kawalerem na utrzymaniu mamusi i to jest jego pierwsza praca po skonczeniu szkoły to przez pierwsze dwa, trzy a nawet i cztery miesiące pracy będzie wydawać mu się, że dużo zarabia. Nowaki i cała ta ich spółka tylko żeruje na takich jeleniach co za grosze są chętni pracować.
1
mucha nie siada 2014-11-13 14:41
Bo Nowaki i cała ta spółka inwestuje w..... kamery. Pracownik jest pod obstrzałem już wszędzie bo nie daj Boże w czasie pracy podrapie się po nosie i co wtedy??? Znowu następne 5 kamer przybyło. Jeszcze tylko w wc ich brakuje.
2
gość 2014-11-13 23:13
Nie bój nie bój też wc założą
2
anonim 2014-11-21 00:24
No faktycznie jakieś pół roku temu koleś stracił rękę. Próbowano mu ją przyszyć, ale z miernym skutkiem, ręka się nie przyjęła. U mnie na zmianie przed kilkoma laty tez zdażył się podobny wypadek. Koleś włożył rękę w szlifierke do parkietu. Wyciągnął dłoń bez skóry, zjechaną do kości, do mięsa.
Jeżeli chcesz przyjść to możesz, ale tylko na kilka miesięcy, tak aby przezimować. Przez kilka miesiecy nabierzesz doświadczenia i możesz ich pozdrowić. Ten zakład nie jest aby pracować w nieskończoność. Osoby, które przychodzą tu z myślą, że będą tu pracować i pracować to niedorajdy i pokraki życiowe, które sobie w nim nie radzą. Przyzwyczaj się do tego, że non stop będziesz słyszał, że robsz mało. U pana (usunięte przez administratora)na zmiane wszechobecny jest mobbing, stosuje się zastraszanie a ten osobnik pracownika traktuje jak szmatę, ma człowieka za nic.
Ja zamiast montażu kolejnych kamer proponuje aby na portierni przed rozpoczęciem zmiany hunters montował każdemu nadajnik w postaci obroży lub nadajnika. Wtedy szefostwo będzie wiedziało gdzie jest każdy pracownik w danej chwili, ile spędza czasu na kiblu i dowie się, czy przypadkiem zbyt dlugo na stołówce podczas przerwy nie siedzisz. W takim przypadku nie pomoże chowanie się za paletami aby kamera mnie nie widziała, bo nadajnik zakomunikuje, że akurat nie jesteś przy maszynie lecz sie opier...dalasz!
3
anonim 2015-02-05 21:23
Klasyczny kołchoz, jak Grobud i Groclin.
3
czarna 2015-05-15 15:23
usuneło przez administratora ale czy chodzi Ci o zmiane ( usunięte przez administratora )??
2
. 2015-05-15 15:29
co do mobbingu wszech obecnego to sie zgadzam . kierownik produkcji na jednym z działow traktuje ludzie jak powietrze nawet dzień dobry nie umie powiedzieć . Potrafi tylko o wszystko opierdalać i straszyć naganami i zwolnieniem z pracy .

Urlop na żądanie chocby też nie jest przyznawany mimo nagłych wypadków osobistych.
3
pracownik 2015-05-26 00:20
w wc b sie przydala kamera, sprzątaczka by sie w koncu do sprzatania zabrala, bo az sie rzygac chce jak sie tam wchodzi
4
stary pracownik 2016-04-29 10:45
Pracownik ma słuszna racje w 100 % A ze ludzie troche olewaja to jest tak JAKA PŁACA TAKA PRACA. A fakt jest taki ze stary pracownik ma tyle na godzine co nowy polityka żadna. Robić trzeba ale za jakie pieniądze a rodzine trzeba tez utrzymac
2
Xxx 2016-05-30 11:59
A jak tam nowy dyr AS?
xxx 2016-08-22 18:13
Pracowałem kiedyś w firmie DĄBEX i wiem ,że w tej firmie nie możesz liczyć na nikogo. Wszyscy boją się dyrektora ,który będzie cie krytykował na każdym kroku.
3
Tk 2016-08-31 22:39
Jak to nie mają a palacz a pracownik produkcji jak chcesz mało zarabiać a po pracy być wyjebany jak pies to zapraszamy .
4
Anar 2016-08-31 23:02
Da się tutaj solidnie popracować i tyle, polecam mocno
stary pracownik 2016-12-05 11:13
nie polecam. Wyzysk i rzucanie pracownikami od maszyny do maszyny bo za mała kadra. Całe 8 h zapieprzania i 15min przerwy do tego śmiesznie małe bony świąteczne i zabrane upominki na dzień kobiet. Taka polityka bo tym u góry nadal za mało.
3
Hanna 2017-03-07 15:14
@stary pracownik 15 minut przerwy na 8 godzin pracy? Jesteś zatrudniony na umowie o pracę?
Anonim 2017-03-13 17:51
Wyzysk człowieka 15 min przerwy na 8h pracy. 1400 zl zl na miesiąc przy naprawdę ciężkiej pracy i wciąż mało liczą się tylko metry nigdy żadnej pochwały motywacji tylko codziennie coś źle i zabieranie premii co miesiąc nie wiadomo za co. Urlop? Trzeba się wypraszac pół roku wcześniej. Nie polecam w ogóle ! Brak szacunku dla pracownika
2
Hanna 2017-03-17 15:56
@Anonim, a jakie znalazłeś dobre strony pracy w Dąbex?
Maciej 2017-04-25 02:58
Oni obecnie traktują nowych pracowników jak śmieci , maks 3 miesiące I wypad !
1
Maciej 2017-04-25 03:03
Oni traktują pracowników jak śmieci , maks 3 miesiące I wypad !
1
Maciej 2017-04-25 03:11
I to jest racja kolego , najgorszy jest łysy
2
Maciej 2017-04-25 09:36
Jestem na okresie próbnym I łysy dopiero wczoraj powiedział że umowy nie przedłuży :)
Hanna 2017-05-16 14:35
@Maciej piszesz, że w firmie nowi pracownicy nie są traktowani z odpowiednim szacunkiem. Co masz konkretnie na myśli? W jaki sposób się to przejawia? Czekamy na Twoją ocenę.
1
Maciej 2017-05-16 17:42
Na starcie powinno umieć się wszystko a jak nie to kosa z Arkiem I łysym
Hanna 2017-05-17 12:36
@Maciej uważasz, że firma Dąbex nie wdraża odpowiednio nowych pracowników do nowej pracy? Napisz więcej na ten temat.
Maciej 2017-05-17 15:01
Chodzi o to że oprócz operatora trzeba być mechanikiem bo eksponaty na mozaice ciągle się psują / poza tym od czwartego dnia musiałem ostro zapierdalać na koszach nie wiedząc co to pęknięcie promieniowe I wzdłużne , co się kwalifikuje a co nie
anonim 2017-06-28 09:28
Wytrzymałam w tym zakładzie kilka dni i przysięgam, że nigdy więcej tam nie wrócę. Zapie*rzanie!!! niecałe 8 godzin - dwie przerwy po 5 minut i główna 15... Co to jest 15 minut?! Ledwo na zjedzenie posiłku i wypicie kawy starczy, brak słów. Kierownicy, brygadziści traktują pracowników jak gó*wo. Wypłata to jakiś żart, a największym było jej odbieranie. Poszłam do biura i nawet nie wzięto ode mnie dowodu tożsamości, czyli prawdę powiedziawszy każda inna dziewczyna mogłaby przyjść po moją wypłatę, machnąć byle jaki podpis i wziąć moją wypłatę. Na zakładzie wygląda tak, jakby cofnąć się w czasie o 20 lat. Serdecznie nie polecam.
4
Maciej 2017-06-28 17:47
Masz rację , ale bywa gorzej np Amazon fulfillment Sady koło Poznania :)
anonim 2017-06-29 09:34
Nie miałam okazji tam pracować, ale wierzę Ci :)
1
Maciej 2017-06-29 17:27
Amazon odradzam ! Jeszcze tam robię ???? . W Dąbex robiłem na mozaice / kosze ul . Mikołajczyka a czasami na grecon z przodu
Cichy 2017-07-14 09:16
Hehe nic dodac nic ujac co niektorych ledwo od ziemi widac a wszystko maja. Reszta to tylko wyzyskiwani ludzie. A dyrektorowi to kierownik jednego dzialu w tylek wejdzie wszyscy mysla ze sa najwazniejsi a reszta to smiecie a kierownictwo z produkcji zaklamane jak pies....podwyzka???? Metrow chyba!!!
6
gość 2017-07-27 10:31
Gdyby więcej płacili ok można było by wytrzymać w końcu wszędzie się pracuje ale nie za 1400zł taka harówka Przerzucają człowieka z miejsca na miejsce bo kadra za mała Dziwi mnie jedno że ludzie siedzą po cichu widocznie im to odpowiada Obojętnie ile by się nie zrobiło wiecznie mało mało mało Młodemu pracownikowi zakład nie ma do zaoferowania nic Jak utrzymać rodzinę za 1400zł szkoda słów
2
Hanna 2017-09-01 09:39
@gość a nie ma do tej płacy żadnych premii? Próbowałeś rozmawiać o jakiejś podwyżce z pracodawcą Dąbex? Czy to jet podstawowa płaca, a potem można ubiegać się o więcej? Nowe osoby pewnie to interesuje.
Maciej 2017-09-01 11:18
Z łysym nie da się rozmawiać o podwyżce !
Maciej 2017-09-15 12:54
Zgadzam się z tobą !
Hanna 2017-09-18 12:10
@Maciej rozumiem, że piszesz o szefie. No to może napisz tutaj, co chciałbyś zmienić w pracy w Dąbexi jest szansa, że pracodawca to przeczyta i weźmie do siebie i jakieś zmiany zajdą w firmie. Spróbujesz?
1
Maciej 2017-09-18 13:31
Hanna robisz w tej firmie I nie wiesz kto to łysy !? To nie szef lecz dyrektor , można zmienić maszyny na mozaice oraz dyrektora
Zostaw swoją opinię o Dąbex - Grodzisk Wielkopolski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dąbex