logo IQS Polska Sp Z O.O

IQS Polska Sp Z O.O

Gliwice

Opinie o IQS Polska Sp Z O.O

Piotrek 2013-05-21 18:53:31
Kolejna oferta pracy w IQS, tym razem na koordynatora w Brembo w Częstochowie. Ja osobiście wam nie polecam. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów:)
ja 2013-06-22 20:54:49
mam pytanie jakie macie stawki za godzine? i ile czasu tam pracujecie? słyszałem, że po 1000h przepracowanych jest podwyzka o 1 zł, pracuje juz troche w tej firmie i podwyżki ani premii nie widziałem,
Piotrek 2013-06-24 19:58:28
W tej firmie wiele obiecywali i nadal pewnie to robią. Ja też miałem mieć podwyżkę o złotówkę za 1000 godzin pracy. Pracowałem w tej firmie równe pół roku. Średnio w każdym miesiącu przepracowałem ok. 220 - 230 godzin.Po pięciu miesiącach pracy miałem grubo ponad 1000 godzin przepracowanych w tej firmie. Byłem w 100% dyspozycyjny, nigdy nie odmawiałem koordynatorowi, kiedy do mnie dzwonił i prosił, abym przyszedł do pracy. Potrafiłem czasami po telefonie wsiąść zaraz na rower i w dwadzieścia minut być w pracy. (usunięte przez administratora) Mimo tego wszystkiego i mojego poświęcenia się dla firmy nie zostałem doceniony. Wypłatę zawsze miałem mniejszą o ok. 30-40zł. Podwyżki nie dostałem, miałem od początku do końca 6zł. (usunięte przez administratora). Także nie li cz naa to co obiecują w tej firmie. Dziękuję za uwagę.

Mam na imię Piotrek i pracowałem w IQS w zakładzie Brembo w Częstochowie.
3
adaś 2013-07-22 18:56:42
były a ciekawe czy ciebie zwolniono czy sam sie zwolnileś? i co jeszcze ciekawego masz do powiedzenia?
akahoszi 2013-08-19 18:54:34
a co powiesz o przełożonych były jacyś spoko czy raczej nie
pati 2013-08-20 09:59:34
słyszałam ostatnio, że szukają koordynatora do brembo częstochowa. Ktoś coś wie więcej na ten temat? Na czym polega praca koordynatora, w jakich h pracuje, ile zarabia?

I jeszcze a propos brembo - szukają koordynatora a ponoć tam wciąż ktoś jest.

pp
były 2013-08-20 16:37:34
Na początku byli ok.. ale ich pozwalniali.. (usunięte przez administratora) mówie o koordynatorach bo kierowniczka ciągle ta sama.. kto miał z nią do czynienia to ma wyrobione o niej zdanie...
anonim 2013-08-27 21:41:19
rany, to nie wyobrażam sobie jaka musi być atmosfera wśród pracowników.. czy w takiej sytuacji trzymają się razem/.?
anonim 2013-08-28 11:49:27
A gdzie jeszcze poza chrzanowem mozna sie zatrudnic dla ISQ polska? Sa jakies miejscowosci, w ktorych jest dobrze?
były 2013-08-30 07:01:29
bo jest krucho z pracą.. a w IQS jest ogromna rotacja dlatego ciągle szukaja pracowników i praktycznie każdy kto aplikuje ten się dostaje..
1
Piotrek_tzn 2013-09-02 19:24:06
Na początek nowych przydzielają do oczyszczarki. Nie polecam szczególnie zimą tej roboty. Za (usunięte przez administratora)zł. na godz. nie warto:D
1
endriu 2013-09-05 20:03:42
anonim ale w chrzanowie ty pracujesz? czy w brembo?
2013-09-19 13:43:49
Barteeeek2 - 2013-02-13 21:29:24

A ja powiem że mi dobrze się pracowało w firmie IQS pracowałem na stanowisku kontroler jakości na Fabrykach Fiat Auto Poland i innych fabrykach części motoryzacyjnych, wszystko na czas, wszystkich kierowników jakich przeszedłem w porządku , POLECAM pracowałem ponad rok!!
TO DLACZEGO JUZ NIE PRACUJESZ???
Nick 2013-12-04 22:56:38
Praca całkiem ok, jak na potrzeby biednego studenta ale przyznam że coraz bardziej irytuje mnie to że cały team pracuje na siebie + na lidera, który siedzi ,,na fajce ,, . Nie mam nic przeciwko krótkim przerwą. Wiem że papiery tez czasem załatwia się nawet i 2h... ale 7 na 8h pracy to troche przesada.
Powiedzcie mi proszę czy w IQSie gliwickim jest tak samo jak w częstochowskim, jeśli chodzi o prace( a raczej stosunek do pracy) liderów zmiany?
1
Colinmc 2013-12-05 12:54:34
Pracowałem w tej firmie w okresie studiów na zakładzie Brembo Częstochowa grupa osób ,która tam pracowała była naprawde wporządku, dużo się nauczyłem, choć pracowałem na oczyszczarce gdzie było zimno brudno i nieprzyjemnie i tak bardzo sobie to ceniłem miałem w tej robocie święty spokój. A studentom płaca PLN na rękę. Podwyżki o 50gr po przepracowanych 1000h na wniosek koordynatora. Aktualnie sam zarządzam ludźmi i jak widzę tą niechęć do pracy, same wymagania to po prostu nie wiem co się z tym światem dzieje. Najlepiej zostać od razu kierownikiem, ale do tego trzeba ciężkiej pracy i doświadczania a przy tym kupę nerwów poszargane. Ludzie cencie swoją prace.
1
Nick 2013-12-06 00:34:34
" Ludzie cencie swoją prace"
Ludzie nareszcie zaczynają cenić swoje zdrowie. Praca na świeżym powietrzu ( lato/zima ) w pyle i brudzie za 6 /7 zł, z umową śmieciową, pracą na akord i z wizją podwyżki za (usunięte przez administratora) wyrobionych godzin ... śmiało.
6
bb 2014-01-18 00:50:54
hejka, ostatnio widziałam, że rekrutują na koordynatora do Częstochowy. Czy ktoś coś może o tym więcej wie? Mam doświadczenie w jakości i kierowaniu ludźmi. Dzięki ;p
1
funia 2014-02-10 19:52:02
na ich stronie masz oferty pracy ;P
Karolina 2014-03-07 13:34:04
Witajcie.
Pochodzę z Podlasia. Poszukuję pracy jako ankieter terenowy czy możecie polecić mi koordynatora, do którego powinnam się zgłosić. Może znacie kogoś, nie tylko Z IQS, ale z innej firmy badawczej? Z góry dziękuję za podpowiedź
1
aa 2014-03-24 12:25:30
Pracuje w IQS w Tychach stawka nie jest za wysoka ale w sumie jak jest przepracowany cały miesiąc to wychodzi ponad najniższa krajową. Ogólnie dużo zależy od atmosfery w pracy a tu nie ma na co narzekać. Oczywiście kwestie odzieży, badań to są to jakieś potrącenia ale po zwrotach z badaniami wyszło mnie w sumie jakieś 50pln.
ewa 2014-04-15 13:46:55
a pracuje tam pani (usunięte przez administratora)z Valeo chrzanowskiego?
1
Piotrek_tzn 2014-07-09 19:17:49
Haha, stawka z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, a po wypłacie mocne zaokrąglenie w dół:) Pozdrawiam Iqusowców:)
2
Marian 2014-07-22 14:02:13
Witam, pracowałem w IQS w Bytomiu, ogolnie porażka, mialem byc na kontroli jakosci(nazwa wskazuje ze polega na kontrolowaniu czy cos jest dobre czy zle) a moje obowiazki polegaly na naprawie czesci niedopracowanych.(usuniete przez administratora) Ogolnie z tego co wiem to co chwile przyjmuja ludzi bo nikt tam nie chce robic, NIE POLECAM!
1
jedyny taki 2014-07-26 14:36:58
Ja pracuje w Chrzanowie za jeszcze mniej niż tu wypisujcię ogolna praca jak najbardziej Na tak ale jak przyjdzie weekend to robią wszystko aby przyjść i tyrac za te same pieniądze a jak się nie zgodzisz to kara w formach typu groźbą o zwolnieniu czy tez wolne wczesniej (bo jak nie idziesz w weekend to i w tygodniu nie musisz)
1
Kałamarz 2014-08-04 23:25:41
Lepiej mieć umowę śmieciową niż grzebać w śmieciach bez umowy
1
colinmc 2014-10-02 10:25:45
Pracowałem tam podczas studiów. Skończyłem studia zacząłem szukać czegoś innego. Zawsze jakieś doświadczenie było do CV a czesne, siebie mogłem jakoś utrzymać za 1200 na rękę (plus żarcie co matula dała). Dla chcącego nic trudnego wszyscy by chcieli od razu kierownikami zostać ale życie wygląda tak że żeby mieć to trzeba (usunięte przez administratora)
lelek 2014-10-08 14:23:26
Cześć.
Dziwne te opinie..pracowałem w iqs kilka miesięcy.
Pare razy się czepiali o jakies instrukcje i pytania co do pracy ale wiadomo, musieli jakoś sprawdzac czy się nadajemy. praca ogolnie spoko, koordynator i kierownik ok. nawet jak o cos prosilem dalo się zalatwic. zmienilem prace bo dostalem inna na umowe o prace. dla studentow czy osob ktore chca dorobic...jak najbardziej polecam.
Rob 2014-11-26 20:09:44
6 zl/h to ja mialem 7 lat temu w IQS...
2
Piotrek_tzn 2014-12-01 17:29:41
Ja zaglądam na to forum z pewnej "sympatii" do IQSu, ponieważ była to najgorsza firma w moim życiu, w której miałem nieprzyjemność pracować. Każdy ma jakiś powód:) A sześć lat w IQS nikt raczej nie pracował (oprócz właścicieli (usunięte przez administratora)).
3
ela87** 2014-12-08 13:50:46
Witam Was, niestety tez pracuje w iqs, ale kończe powoli z tym, bo tak policzyłam i wcale mi sie to nie kalkuluje, juz więcej płacą w agencjach.(usunięte przez administratora) szukam czegoś innego i lepiej płatną robote. NIE PODEJMUJCIE TAM PRACY!! Pozdrawiam.
2
niezadowolony 2015-02-15 13:48:07
Czyżby IQS przestał potrącać z wypłat za przerwy? Wyjątkowo w tym miesiącu dostałem tyle, ile powinienem dostać. Nie odliczyli za przerwę. Ktoś jeszcze tak miał?
1
Teresa 2015-03-02 14:13:15
Pracuje na zakładzie Major w Tychach. Mam stawkę 7 zł na godzinę z tego co wiem to dziewczyny uczące się mają 8 zł na godzinę. Bywały sytuację ,że wypłata się nie zgadzała ale zawsze sprawa była wyjaśniona i jak było to niedociągnięcie z strony firmy to był robiony drugi przelew. Co do odzieży to pokrywają oni koszty w 50% (z pierwszej wypłaty potrącenia 34 zł) ,ale odzież ta należy już do mnie. Za badania po doniesieniu rachunku do koordynatora jest zwrócone 40 zł, niezależnie od tego ile one kosztują. A i pierwszy dzień szkoleniowy jest nieodpłatny w zależności kiedy już zaczniesz prace. Jeśli chodzi o atmosferę to i dziewczyny są w porządku i z koordynatorem można się dogadać pod każdym względem.
3
student 2015-03-05 14:59:06
Jestem studentem pracowałem już w CRS, i negotrust, Wszystkie firmy bardzo podobne. Wszystko jest kwestią dogadywania się z ludźmi i pilnowania swoich spraw. Na chwile obecną pracuje w IQS od dwóch miesięcy co do wypłat potrąceń to jak wyżej, ale zawsze na rękę ten 1100 zł wpada. Nie narzekam. Pozdro.
3
bcl 2015-04-06 15:04:13
Frmy badawcze ( usunięte przez administratora )płacą to najbiedniejszy segment usług marketingowych w Polsce. Po prostu badania są proporcjonalnie do innych usług B2B w zakreskie marketingu śmiesznie tanie!! To zdegenerował ten rynek
zawuiedziony mocno 2015-05-22 14:31:05
Krótko i na temat: to banda krętaczy,wykorzystywaczy i bezlitosnych ludzi. Jak czegoś potrzebują od pracownika to obiecują mu złote góry, jeśli nie potrzebują to mają głęboko dosłownie głęboko w poważaniu!!!
3
bezrobotny 2015-06-16 12:53:15
Hej "zawuiedziony mocno" napisz proszę jaki zakład lokalizacja albo coś, bo z tego co wiem to oni działają w całej Polsce.
zelek 2015-07-20 18:46:37
Nie polecam IQS !! zatrudniaja wszystkich jako "kontroler jakosci" a jeszcze NIC nie kontrolowałem, dzień w dzień tyram na ręcznej giętarce !! I jeszcze weekendy bez premii lub czasami dadzą premie (22zl za sobote i 44zl za niedziele) ale ta premia jest naliczona jezeli caly weekend jest obstawiony...DNO !
1
Nivea 2015-08-05 18:46:45
Ogólnie to firma jest porażka ... Wykorzystują młodych ludzi . Gdy którejś 'Wielkiej pani ' (wyżej postawione ) nie ukłony się po pas i nie wylize tyłka to zrobią wszystko żeby uciąć pół godziny lub opieprzyc za nic mimo ze z obowiązków wywiazywalam się idealnie . Nie da się normalnie dogadać w sprawie odejścia z pracy mimo ze tydzień wcześniej zglaszalam ten fakt usłyszałam tylko 'teraz mnie to nie interesuje nie mam czasu ' a później wlepili mi karę wysokości 100 zł ponieważ rzekomo nie zglaszalam wcześniej tej sprawy... DNO. NIE POLECAM.
1
nowy 2015-10-16 07:58:59
ta frma to jakas porazka,jak kierujacy nia, zero klasy ,obycia, obecnie szukaja pracownikow fizycznych oraz do kadry zarzadzajacej za niewielkie pieniadze a wymagania masakryczne, poprostu -szukaja frajera
1
była pracownica IQS Cz-wa 2015-11-18 12:49:50
Chociażby w Częstochowie takie wykorzystywanie jest.
była pracownica IQS Cz-wa 2015-11-18 21:45:54
Niestety nie ma możliwości przejścia na umowę o pracę na zakład który zatrudnia pracowników IQS... Ale umowy zlecenia na rok z góry czy dodatki do godzin w soboty czy niedziele albo za godziny nocne (które w moim przypadku przynajmniej) nie są wypłacane, nic, kompletnie nic nie jest w stanie zrekompensować atmosfery stwarzanej w miejscu pracy... Czytając te opinie nam wrażenie że wszystkie tyczą się tego samego zakładu... Ah szkoda słów. Tak czy inaczej koordynatorzy wywyższają się jakby byli właścicielami danej firmy, rządzą się wielokrotnie bardziej niż kierownik i czepiają się wszystkiego.
TotalnaPorazka 2016-03-12 14:13:56
Ta firma to jakiś jeden wielki żart i nieporozumienie pracowałem dla nich w FPG i była to najgorsza praca jaką kiedykolwiek miałem, Decathlon Car Gliwice to przy nich pikuś. Zacznę może od tego że już na początku firma cie okłamuje mówiąc że od razu po zrobieniu badań podpiszą z Tobą umowę i nie ma żadnego okresu próbnego, a za badania zwracają od razu, jest to totalny jeden wielki bullshit, na umowę trzeba czekać nawet ponad tydzień, a oni w tym czasie testują twoje zdrowie psychiczne i fizyczne... Atmosfera na w fabryce to jedna wielka tragedia, wszyscy w kółko klną i się wyzywają liderzy zamiast przeszkalać mają cie gdzieś, a Ty na samo opanowanie techniki masz jakieś 1-30 minut (zależy jakie stanowisko) Praca z kontrolą jakości ma tyle wspólnego co Straż Miejska z Policją. To jest praca na produkcji, a nie przy kontroli jakości, Twoje zadanie to utrzymać tempo produkcji bo maszyna nie ma prawa się zatrzymać dopiero gdy czasem tempo trochę zwolni, wtedy można zajmować się kontrolą jakości, przy takim zapieprzu co chwile zdarzają się reklamacje i przeoczenia. W fabryce jest temperatura około 23 stopni za to powietrze jest bardzo suche co chwilę chce ci się pić a wodę czy nawet zwykłe rękawiczki są w stanie ci ukraść jeżeli nie będziesz ich pilnować, jedyne co daje chwilę wytchnienia to wentylator który wieje ci cały czas po twarzy i zwiewa nalepki... Rotacja jest tam przeogromna wiele osób od razu daje się do pracy bez szkolenia lub zmusza do nadgodzin ponieważ maszyny cały czas są w ruchu i produkcja nie może się zatrzymać, czasem odnoszę wrażenie że maszyny odpoczywają tam dłużej niż niektórzy ludzie... Przejdę w końcu do umowy; gdy już przyjdzie ci ją podpisać, trzeba zapłacić równowartość 50% naszego ubrania roboczego które o dziwo mieliśmy dostać za darmo... do tego dochodzi standardowa kara 100 zł za nie zjawienie się do pracy i kary za reklamacje które dzieją się nom stop bo człowiek nawet nie ma czasu na kontrole jedynie w czym są słowni to w tym że płaca 10 zł netto na godzinę, stawka wydaję się być dobra, dla mnie jednak to za mało żeby poświęcać swoje zdrowie psychiczne i fizyczne. Pozdrawiam koordynatora, który pracuje tam po nawet 16 h dziennie z przerwami na sen po 3 godziny, mam nadzieje że ci dobrze płacą za taki zapieprz.
5
kaskers 2016-03-22 12:17:33
ja mam pytanie, ile średnio mogą potrącić za takie reklamacje?
TotalnaPorazka 2016-03-23 11:21:22
Nie mam pojęcia nie było tak jasno sprecyzowane jaka to kara
pracownik iqs 2016-03-24 10:09:40
Takie gadanie to bzdura. Różni są ludzie. Mnie ta praca pasuje bo mówili od razu żę na tym zakładzie ta praca tak wygląda. Jak mnie przyjmowali to było kilka osób którzy wogóle nie słuchali tylko udawali cwaniaków takich,że gdzie to oni nie pracowali... Mało gdzie dostaniesz stawkę 10zł do ręki. Jak Ci sie chce pracować to pracujesz bez marudzenia. Jak nie chcesz pracować to poprostu nie pracuj. Widziłem jak nakladali na kogos kare 100zł. aLe to dlatego ze ktoś miał byc na 6ta w pracy a zapił i poprostu nie przyszedł. WIeco czym tu gadać? Jeżeli ktoś poprostu chce pracować i poznać co to prawdziwa praca to POLECAM :))
papla 2016-09-03 16:53:41
W tym syfie przepracowałem kilka miesięcy w Brembo w Częstochowie i nie polecam większość czasu siedzisz w domu i czekasz na telefon a nawet jak przyjdziesz do pracy to potrafią odesłać do domu. Oczywiście Umowa Zlecenie i niby 8zł netto ale z tych 8zł robiło się niecałe 7,5zł. Jednym słowem ta praca jest dobra dla studencika który che sobie dorobić na swoje przyjemności a nie dla osoby która ma rodzinę na utrzymaniu, jednym słowem syf kiła i mogiła.
yolo 2016-09-29 18:13:44
Nowo przyjęci podobno dostają 10,50 zl /h
1
krasomówca 2016-09-30 15:21:54
Jak tam w ogłoszeniach na kontrolerów @papla nie widzę, żeby to nie była praca w pełnym wymiarze godzin..może jest szansa żeby się dogadać ale na pewno nie jest to praca na telefon
z 2016-11-13 20:17:33
Witam czy mógłby ktoś kto zna sprawe napisać o co chodzi z zakazem konkurencji w umowie bo wynika z tego że jeżeli zatrudnią kogoś bezpośrednio w zakładzie w którym pracował pod iqs to zapłaci kare
copperfield 2016-11-15 20:11:07
Takze nie polecam tej firmy,dzis dostalem wyplate i brakuje jakies 200-300 zl,jutro tel do kadr z wyjasnieniem sprawy,brak kwitkow z wyplaty,brak szafek,Ukraincy to dlanich motor napedowy,omijac szerokim lukiem.....
Zostaw swoją opinię o IQS Polska Sp Z O.O - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IQS Polska Sp Z O.O