brak logo

McDonald's

Toruń

Opinie o McDonald's

aaa 2010-05-03 14:06:05
Jeżeli macie szansę na inną pracę, to stanowczo radzę Wam. Idźcie pracować tam.
1
ela 2010-09-16 20:12:49
nie polecam, coraz bardziej oszczędzają na wszystkim na czym się da.
1
zapracowany 2010-09-30 16:35:53
Zgadzam się z opiniami, w mc w trn panuje duży [usunięte przez moderatora] a właścicielka oszczędza na czym się tylko da
2
wszystko prawda 2010-10-21 21:24:40
Nie myślcie sobie, że jest tak jak na reklamach. Ten McDonald's to jest totalna [usunięte przez moderatora]. Atmosfera rodem z [usunięte przez moderatora], a kadrze kierowniczej najwyraźniej takie podejście odpowiada. Prawdą jest też, że właścicielka oszczędza jak się da, z ostatniego grosza by oskubała gdyby mogła.
1
wilk 2012-01-18 12:51:17
Siemanko chlopaki idziewczyny wy narzekacie ze jest tak zle ja pracowałem jako menadzer w maku jakies 6 lat temu przeszedlem wszystkie szczebelki jako pomywacz na nockach kuchnia serwis instruktor menadzer i zarabialem 800 zl ale mam same pozytywy teraz wiec nie ma co narzekac tam jest tak samo jak wszedzie wyzysk ale zamiast narzekac to sie zbuntujcie. I tak tego nie zrobicie :) Pozdrawiam narzekacze
1
borsuk 2012-01-27 17:44:43
wilk - 2012-01-18 12:51:17

Siemanko chlopaki idziewczyny wy narzekacie ze jest tak zle ja pracowałem jako menadzer w maku jakies 6 lat temu przeszedlem wszystkie szczebelki jako pomywacz na nockach kuchnia serwis instruktor menadzer i zarabialem 800 zl ale mam same pozytywy teraz wiec nie ma co narzekac tam jest tak samo jak wszedzie wyzysk ale zamiast narzekac to sie zbuntujcie. I tak tego nie zrobicie :) Pozdrawiam narzekacze
też tam pracowałem, ale żadnych \"pozytywów\" teraz nie mam... raczej sporo więcej popsutych nerwów i stracony czas, bo można było pracować gdzie indziej.

tam wcale nie jest tak jak wszędzie, bo to było jedyne miejsce gdzie spotkałem się z takimi zachowaniami jak tam czyli praktycznie jawne niesprawiedliwe traktowanie, obrażanie pracowników, oczernianie, oszczerstwa, przemoc fizyczna i inny mobbing.

nie wiem w którym McDonald\'s w Toruniu pracował kolega \"wilk\", ale na rogu ulicy Jamonta/Szosa Lubicka jakby się \"zbuntował\" to dostałby pisemną naganę, zwolnili by go, albo nie przedłużyli umowy itd. No chyba, że był jedną ze \"świętych krów\" pani kierownik restauracji i to, co mówił było traktowane z szacunkiem. jakby zastąpić kierownika restauracji kimś odpowiednim, to rozwiązało by się bez przesady jakieś 45-85% problemów restauracji.
ex instruktor 2012-03-07 21:58:57
Ja pracowałem w Mc na Szerokiej przez okres 5 lat. Ogólnie wspominam ten czas bardzo fajnie. Fajna ekipa, wyjazdy na tzw. supporting (tam odchodziły cuda hahahaha). Fakt, czasami było cięzko ale nie żałuję tego. To był początek mojej kariery zawodowej i bardzo dobrze ukształtowało mój charakter. Takie mini wojsko hahahahhaha. Ale jest jedno ,,ale\" ... Odkąd restauracja przeszła w prywatne ręce - zeszła na psy...Jestem zdania , że McDonalds osiągnąłby jeszcze więcej, gdyby nie oddawał restauracji licencjobiorcom. Oni psują tą firmę od środka. Pozdro dla ekipy z lat 1999 - 2004
xyz 2013-10-01 21:01:31
To ja Ci powiem, pracuje tam 4 miesiące na początek dostajesz 1/4 etatu.... nie ma szans na więcej... masz aneks do umowy na dodatkowe 80h... czyli oszczędzanie na czym się da. Wypłata przy całym etacie ( Po miesiącu go otrzymałem) CAŁY ETAT - 1100zł!!!!!!!!!!
MASAKRA JAKAŚ, Latem prawie wogóle w Toruniu nie pracowałem, tylko w Mc Donald's w Malankowie... nie płacone za delegacje, bo w umowie masz że pracujesz na terenie Torunia, Malankowa. Na koniec sezonu dostałem premie w wysokości 100zł... Której tak naprawdę nie widziałem bo wypłaty dostałem 1150.... MASAKRA!!!!
Właścicielka jest tak pazerna na kase i ta cała rodzina ( Arek -syn)
Non stop zmiany grafiku, nikt nie raczy o nich poinformować pracowników, czasem się zdarza... Trzeba by codziennie jeździć grafik sprawdzać bo raz mi NN wpisano, po zmianie i kiedy nie przyjechałem. OMIJAĆ TA FIRMĘ SZEROKIM ŁUKIEM> Oszczędzanie na wszystkim!
2
paula 2014-02-08 10:05:47
Kolejny raz miałam przesolone frytki, których nie dało się jeść. Powolna obsługa... tłumaczą się nowymi pracownikami!
były 2014-02-12 16:30:56
Bo to prawda, że są sami nowi pracownicy. Większość starszych, doświadczonych poodchodziła, mieli dość. (usunięte przez administratora)
2
Euzebio 2014-11-30 22:25:11
Praca była dobra do czasu przejęcia placówki przez zajebistą firmę DAKAT. Po tym zaczęło się wszystko walić bo ciągłe wizyty jednego lub drugiego albo i całej familiady, którzy to zawsze byli nie zadowoleni. Cięcia były wszędzie gdzie było to możliwie i z tego co wiem jeszcze będą. No i ten etat i w wakacje malankowo... Pozdrawiam firmę DAKAT (usunięte przez administratora) PS. NIE POLECAM PRACOWAĆ! Chyba tylko by poznać fajnych ludzi!
2
xyz 2015-09-30 15:13:00
Praca w maku (malankowo) to tragedia wyzysk i tyle najlepiej zostawać po godzinach za darmo, pracować za dziesięciu bo zawsze jest za mało pracowników. A te śmieszne standardy to lipa każdy pracuje jak chce a standardy są przestrzegane tylko jak jest kontrola... po prostu żal żal, tam tylko wykorzystują ludzi i fakt że jest ciężko dostać pracę jak tylko ktoś znajdzie inną pracę to zaraz odchodzi.... TO NAJGORSZA PRACA JAKĄ MOŻNA MIEĆ!!!!!!!
PLASTYCZKA 2015-10-02 05:42:51
karier [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam zrobisz a nie karierę. zapraszają cię na rozmowę premiową a awansu i tak nie dostajesz. robisz za sztuczny tłum. Każdy kazdego podpier.... do menagera lub kierownika. menagerowie co niektorych restauracji pastwia się nad pracownikami i zmniejszają ich morale do pracy. ponadto klientów też traktują jak śmieci. leży sobie kanapka w OAT godzinę a oni ją wydaja klientowi bo nie robią świeżej bo na straty pójdzie. mobbing jest tam niesamowity wobec pracownikow a zwolnic to potrafią za jedno przekleństwo pracownika. totalny wyzysk pracowników non stop zmiana grafików bo za mało ludzi do pracy i te jeba.. supporty na malankowo gdzie 2 godziny tracisz na dojazd za który ci nawet nie zapłaca. o koordynatorach restauracji juz nie wspomne gdzie widza tylko czubek wlasnego nosa a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiedza co tak naprawde dzieje sie na restauracjach gdzie kierownik zajmuje miejsca parkingowe dla gosci menagerowie pastwia sie nad pracownikami i wykorzystuja jak tylko sie da... a pupilkom zawsze daja mniejsza i lzejsza robote.... poza tym restauracja nie przestrzega przepisów BHP podaje zimne kanapki z przypalonym miesem. czystość pracowników tez pozostawia wiele do zyczenia. brudne oblane podarte koszulki, niemycie rąk regularnie według standardów a później jesz taką kanapkę z brudem z rąk albo z paznokci... desery też robią nie używając rękawiczek lub chociaż serwetek tylko łapią za wafelki gołymi rękoma... kosze na śmieci na holu czy poza restauracją to istne piekło. śmieci wywalają się z nich bo za dużo nawrzucane. takie cuda tylko na grudziądzkiej. moim zdaniem najbardziej chlewowa restauracja.
pg 2015-11-08 01:38:09
Kiedyś pracowałem dla firmy DAKAT. Widzę po komentarzach użytkownika PLASTYCZKA, że po tylu latach nic się nie zmieniło. Pewną panią kierowniczkę restauracji już dawno powinni zamknąć w więzięniu za mobbing.
nicka 2015-11-17 17:53:03
W Malankowie można pracować na nocki?
Były pracownik 2016-02-17 18:10:24
Pracowałam tam 2 lata i bardzo dobrze wspominam tam prace. Atmosfera w pracy była fajna ludzie cudowni a to już jest pół sukcesu. Jednakże wypłata słaba im więcej się pracowało tym mniej to sie opłacało wychodziło koło 7 zł. Supporty osobiście mi sie nie podobały robiłam wszystko żeby tam nie jeździć ale można było sie dogadać. Szefostwo przenosiło pracowników do innych restauracji przez co też niszczyło ekipe. A po awansach niestety szybko sie zwalniali. Teraz w większości pracują Ukraińcy (bardzo mili ludzie) bo Pani Teresie najłatwiej jest ich oszukać jeśli chodzi o pieniądze, taka tania siłą robocza, pracują po 12 h codziennie czasami nawet bez żadnej przerwy w ciągu dnia, co jest nawet nie zgodne z regulaminem pracy. Praca tam nauczyła mnie radzić sobie z upierdliwymi klientami, nie dać sobie wejść na głowę, stawiać na swoim. A co najważniejsze można było liczyć na pracowników w przypadku jakiś awantur. I tak przy okazji z pracownikami z rubinkowa nie warto zadzierać bo i innym wypadku nie jadłabym tego :)
trolololo 2016-04-22 20:08:00
Odnośnie zarobków - miesiąc w miesiąc coś mi się nie zgadza w wypłacie, grafiki elastyczne, standardy obsługi - śmiech na sali --> bareizmy wiecznie żywe! 9 miesięcy pracuję, jutro składam wypowiedzenie, bo wiem, że dłużej nie zniosę tej pracy, ostatni dzień pracy w tej firmie, będzie moim najszczęśliwszym dniem w tym roku, to jest pewne! strasznie można się wykończyć psychicznie... nieodpornym nie polecam. Owszem umowa o pracę jest, wypłata regularnie co miesiąc (klękajcie narody jeśli ktoś dostał premię), elastyczny grafik --> to wszystkie plusy...

minusów jest znacznie więcej... niestety wolałabym pracować na umowę zlecenie, ale gdzieś, gdzie moje morale nie będą na poziomie niższym niż dno Rowu Mariańskiego...
Wiki 2016-10-04 18:45:36
Praca w tej firmie to dramat ! , pracowałam około roku- wyzysk, skąpstwo ,brud,nie liczą się z nikim najważniejsza jest dla nich kasa.... nie polecam .Lepiej juz w Biedronce.Pozdro.
Zostaw swoją opinię o McDonald's - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie McDonald's