brak logo

KOTŁOMONTAŻ-Siemianowice śl

Siemianowice Śląskie

Opinie o KOTŁOMONTAŻ-Siemianowice śl

pan 2012-06-26 17:59:43
najgorsze c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwo jakie być moze w kotłomontażu znajduje sie w niemczech w xanten na wesslu takich c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ów jak ci pracownicy oczywiście nie wszyscy ale ci co mieszkaja na im niederbruch 16 to jeszcze nie widziałem [usunięte przez administratora]
5
pracownik 2012-08-08 21:49:58
Brygadzista normalny, umie wszystko, a może to TY jesteś kompletne beztalencie?
2
poszukujący pracy 2012-09-12 14:50:23
Witam, napiszcie proszę jakie płace bo wszędzie 1.100 na rękę i nic czy da radę coś więcej wyciągnąć niż najniższa?
życie2 2013-02-09 11:37:46
ja pracuje od kilku tygodni i powiem że praca jest w spoko atmosfera nie jest zła co do zarobków to jeszcze nic nie moge powiedziec
pepe 2013-05-05 09:47:43
zycie2-a powiedz mi czy pracujesz tam jako spawacz?
stary pracownik 2013-06-16 13:47:03
To nie to co bylo Teraz tylko o udzialy [usunięte przez administratora] swoje dba aby jak najwiecej zagrabic
1
anonim 2014-02-22 22:34:18
Stary pracowwnik ogolny (usunięte przez administratora),od majstra do prezeski wszystko do bani.Szkoda czasu
4
arab 2014-06-15 12:57:31
witam - napiszcie jak praca za granicą chodzi dokładnie o AUSTRIĘ jakie stawki i wogóle atmosfera w pracy - pozdrawiam
Gabriela 2014-10-11 13:15:25
Witam,
mój mąż pracował w różnych firmach i w tej też. Opinia nie jest najlepsza ale jest jedna prawda(Jak Ci źle to sobie zmień) i mój mąż tak zrobił.
Syf w pracy, to świadczy o pracownikach a nie samym zarządzie(chodź są ludzie, którym jak nie powiesz to nie zrobią sami od siebie). Powodzenia
Dawid 2014-11-09 19:31:48
Odradzam pracę jako SPAWACZ TIG w firmie ABERSFELDER w Bawarii poprzez Kotłomontaż. Robota to typowy obóz pracy, zawsze za mało, za wolno, więcej i więcej. Atmosfera beznadziejna, stara wiara uważa cię za gorszego, non stop obserwacja i donoszenie do kierownictwa. Zresztą każdy każdego obgaduje i podpierdziela. Uważają nowego pracownika za "obcego", nawet majster używa takiego określenia.

Zarobki marne, dla SPAWACZY TIG to 6-7 euro na godzinę, a roboty po pachy. Starzy pracownicy mają 8 euro i to jest maksimum w tej firmie. U mnie po wypłacie stawka wyszła niższa niż na umowie. Majster wyjaśnia jedynie, że "system podatkowy w Niemczech jest skomplikowany, a jak się nie podoba to można zjechać". Godziny potrafią zniknąć...

Przepisy BHP w ogóle nie są przestrzegane, praca na wysokich na 6 m zbiornikach bez zabezpieczeń, czapeczki zamiast kasków, brak osłon między stanowiskami spawaczy, nad głową każdy przewozi na suwnicy co chce bez uprawnień, stary awaryjny sprzęt pamiętający lata 60te. Non stop zalatuje smród z lakierni, a ty pracujesz w tych oparach. Na hali zimno jak cholera, nie ma żadnego ogrzewania.

Właściciel potrafi zjawić się 10 min przed końcem pracy i potrącić całej załodze godzinę z dniówki, za to że, wcześniej zaczęli sprzątać. ODRADZAM -- Każdy myśli tu tylko o zjeździe i pożegnaniu z Kotłomontażem.
13
WIGowiec66 2014-12-21 13:12:33
Jak czytam te Wasze komentarze to powala mnie na kolana Wasza bezradnosc i ulomnosc.Ja tam bylem w firmie ABERSFERDEL i WESSEL praca super a szczegulnie WESSEL Xsanten zarobki okolo 2000 Euro a KOTLOMONTAZ to FIRMA z TRADYCIAMI Pozdrawiam
3
pepe 2015-03-09 15:32:05
okolo 2000 tzn,ile? 1700 czy 1500
pepe 2015-03-09 15:37:32
to ty chyba wysokich zbiornikow nie widziales
a propos zarobkow to w niemczech sie dowiedziales ze dostaniesz 7 euro na reke czy w siemianowicach ci powiedzieli za ile jedziesz bo to jest roznica jak sie zgodziles na taka kase to po h..narzekasz.jedz na remonty kotlow w elektrowniach to moze ci dadza ok.10 euro i nie placz bo inny z pocalowaniemreki bedzie pracowal.
Pracownik 2015-04-13 12:24:23
Praca jak praca wszystko było by okej tylko jak by nie układy i układziki starzy pracownicy wraz z brygadzista są uważani jako szlachta która na kolanach nie będzie pracować przy spawaniu ścian. Za każdym razem mało i mało sa ludzie mili i fajnie się z nimi pracuje a reszta to zakłamane wreden szuje które będę robić ci tylko pod górkę.
4
a po ch... nick? 2015-04-23 12:55:37
Pieprzysz głupoty koleś.Kto te ściany spawa?Młody? Mało który z nich mo jekieś pojęcie o spawaniu.Spawa każdy kto dostanie te robote.Tyle że młodzi to raczej posmarkaja zamiast pospawać,same poprawki po nich,pory,przyklejenia i odpryski,a spawy wyglądają jak kupa. Jak ci nie pasuje na kolanach,to spawaj na leżąco.jest wygodniej.
3
żona pracownika 2015-04-29 22:59:18
Mój mąż wprawdzie niedługo pracuje w tej firmie, ale nie ocenia innych ludzi i pozytywnie wyraża się o zakładzie i pracownikach.Kasa też nie najgorsza ( oczywiście jak ktoś potrafi dobrze i szybko wywiązywać się z poleconej mu pracy). Mam wrażenie,że negują ten zakład sami nieudacznicy po kursach z urzędu pracy, bo dobry fachowiec jest zauważany od razu. Więc Panowie może jakiś kursik dokształcający lub większe doświadczenie w pracy, na zakładach gdzie za najniższą krajową leżysz w wodzie pół dnia w zimę i robisz co do Ciebie należy. Fachowiec w swoim zawodzie da radę i ma za to zapłacone, komu źle i mało zawsze może założyć swoją firmę i " zarabiać kokosy". Powodzenia.
3
emeryt 2015-05-01 14:39:25
A jak w tej firmie szanuje sie pracowników którzy przeszli już na emeryturę !!!!!!!!!!
Minęło już 10 lat od przejścia w wysłużony odpoczynek i nic
-nawet nie pamietają o nas na świeta -chociażby jakieś paczki.
Dziadostwo było a jest pewnie gorzej.
I dlaczego nie ma żadnych dywident , to też swiadczy o gospodarowaniu w tej firmie która tylko z wyzysku eksportowców

.... 2015-05-04 09:59:28
Wysoka rotacja pracowników ktoś przychodzi ktoś odchodzi ktoś coś robi ktoś nie robi i tak w koło leci aż do momentu aż się nie rozleci :) To nie ten kotłomontaż co kiedyś był pewna firma a teraz z nią nic nie wiadomo.
4
stary 2015-05-04 10:14:18
Młodzi pracownicy którzy nic nie umieją wypierają starych fachowców pracowników. Taka to uczciwość.
3
xyz 2015-05-08 18:52:21
orientuje się ktoś może ile jest warta akcja firmy bo jestem byłym pracownikiem i mam ofertę kupna tylko nie wiem czy odpowiednia cena?
xyzz 2015-05-10 23:27:37
Nie wiadomo czy jest sens kupować chodzą pogłoski ze ciężko jest w tej firmie ale kto nie ryzykuje ten nie ma :)
2
pepe 2015-05-29 17:49:36
Pani żono pracownika-a mąż to jakis nie czytaty i nie pisaty że wyrecza sie drugą połówka-uważa Pani że zarobek 1200 euro dla fachowca to są kokosy jak to Pani okresliła to chyba nie ma Pani pojecia ile dobry spawacz zarabia na kontraktach w normalnej firmie a nie w dziadostwie smietnikowym,,,
3
pepe 2015-05-29 17:52:36
Te wigowiec 2000 euro zarabiasz ale chyba za 450 godzin a inaczej za 2 miesiace bez sobót-nie pisz głupot facio,,,
4
salomon 2015-05-29 18:01:05
Ludzie-zastanówcie sie dwa razy nad wspólpracą z tą firmą-wielkie dziadostwo oszustwo a nie mówiąc już o socjalu-to istna katastrofa...
4
sep 2015-11-09 11:43:43
ja w innej firmie w niemczech pracowalem dostalem 9e na godzine do reki w miesiacu przepracowałem w raz z sobotamy 270godzin niedziele mialem odpoczynek to zarobiłem 2700e przez agencje pracowałem u niemca hotel darmy plus obiado kolacje a w waszej firmie chcialbym sie dowiedziec blizej ktos mi mowił w eurobusie ze 9e płaca brutto hotel darmy ubrania robocze daja a jak ze stolówka czy samemu do sklepu i jak daleko do pracy z hotelu kwatery czy rower miedzy nogi pozdrawiam
sep 2015-11-09 19:11:33
300godzin nie 270 przejezyczylem sie a zarobilem 2700 ale bardzo wyczerpujaca praca i stress niemieckii rozumiesz nie komentuje dalejjjjjjjjjjjjjjjjjjj w hhhh rejon i do h niemcow trafilem zdjecie tego z wasem poazałem to sie fryc modlil do niego ach szkoda słow
yyy 2015-12-06 20:28:33
baby co przy starych frycach dupy opcieraja maja od 1000 do 1500e do reki a fachowcom daja 1200e na zycie 400e wyda tam i 800e przywiezie do chałupy pracownik to duzo na rurociagach spawacze otrzymuja 35zl do reki w polskich firmach
monter 2015-12-07 01:25:12
Dobrze to w kotłomontażu mają kapusie i dupo lizy które nic nie umieją. To oni dostają największa kasę.
2
gosciu 2015-12-08 09:14:40
oj za mocno oceniasz ludzi nudzi ci sie bez chlopa i piszesz bzdury kazdy ma swoja godnosc i nie oceniaj negatywnie ludzi ze po kursach z kuronia ze to czy tamto nie znasz sutuacji wiec zamknij morde brutalnie ale to po niemiecku koniec gdybania
Były Ślusarz 2015-12-13 17:49:55
Ogólnie nie polecam pracy w tym zakładzie, praca za najniższą krajowa a robota bardzo ciężka i nieadekwatna do zarobków. Dużo stresu, ciągła gonitwa i brak organizacji z strony majstrów i brygadzistów dlatego atmosfera jest tak okropna.
4
pat 2015-12-20 19:55:28
Tam każdy jest mocny w gębie. A poza tym młodzi to mają gdzieś a starzy trzęs [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e ich wyrzucą. WYSOKIE STAWKI TO MA TA CAŁA "MAFIA" WARSZTATOWA KTÓRA NIC NIE UMIE I ZAWALA ROBOTĘ ZA KAŻDYM RAZEM.
2
cool 2015-12-24 15:31:12
Niech dalej zatrudniają:
-Piekarzy
-Kucharzy
-murarzy
-dekarzy
-cukierników
-szklarzy
-kierowców
-szewców
Wstyd dla zakładu. Za niedługo zmieni ta firma status z jedno branżowej na wielobranżową.
2
eksportowiec 2015-12-25 15:45:52
Nie polecam pracy na eksporcie u schafera [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzysk.
4
k.. 2016-01-11 20:03:26
Ten kociołek schodzi na psy. Tyle lat tam pracuje i jak widzę w jaki sposób jest zarządzany warsztat to się łza w oku kręci.
2
looo 2016-01-17 22:30:03
Praca w kotłomontażu jest bardzo ciężka i niewdzięczna. Stary postkomunistyczny zakład, dużo wypadków i niski poziom BHP.
1
mały 2016-03-03 19:58:47
Praca w Niemczech to istny obóz pracy, nawet robot nie byłby w stanie wyrobić norm jakie wymyślają polscy pracownicy. Traktowanie w pracy straszne i poniżające. Za taką stawkę nie warto tracić zdrowia i nerwów.
2
kudlaty 2016-03-05 17:28:30
Zgadzam się coraz większe normy i poraszka chcą człowieka zaorac nawet krzywo się patrzą jak idziesz do toalety
1
kins 2016-03-13 14:49:22
Powinni być wdzięczni tym Eksportowcą bo gdyby nie oni to tek kociołek leży i robi pod siebie. Wyzyskują ludzi na ogromną kase i jeszcze traktóją ich jak bydło i robią łaskę jakby płacili nie wiadomo ile.
1
musil 2016-04-10 19:44:24
Z doświadczeniem, co ty mówisz za głupoty. Kotłomontaż przyjmuje ludzi bez doświadczenia a większość po znajomości i też bez doświadczenia, bo jaki fachowiec chciałby robić za takie grosze w takim syfie.
3
gosc 2016-05-01 16:13:02
panowie ktos pracuje w kotłomontazu na kontrakcie w Austri jakie warunki przy czym robota ? co ile zjazdy ? jaka kasa ?
gosc 2016-05-01 16:13:33
panowie ktos pracuje w kotłomontazu na kontrakcie w Austri jakie warunki przy czym robota ? co ile zjazdy ? jaka kasa ?
olo 2016-05-02 12:06:00
Na remonty elektrowni w kraju się zatrudnij.
Stary Pająk 2016-07-13 20:50:41
Dzieci moje! Co wy z tym kociołkiem wyprawiacie? Przewracam sie w grobie!
7
Adel 2016-07-15 16:41:55
Witam chciałbym się dowiedzieć coś o firmie mam propozycję wyjazdu do Niemiec jako ślusarz czy warto jechać nie ma lipy....
6
gosciu 2016-09-03 15:20:05
gosciu ty piszesz glupoty ja u frycow robilem przez miesiac zarobilem 2700e do reki mnie wyplacili 2124e uro i co ty mnie ciemnote wciskasz i innym tez
gosciu 2016-09-03 15:20:40
gosciu ty piszesz glupoty ja u frycow robilem przez miesiac zarobilem 2700e do reki mnie wyplacili 2124e uro i co ty mnie ciemnote wciskasz i innym tez
Widzew 2016-09-27 18:04:31
Lepiej nie jechac hamscy brygadzisci oprucz Darka starzy nic nie robia mlodzi maja przewalone odradzam
Przemospawacz 2016-10-05 15:23:45
Pozdrawiam wszystkich chłopaków z Neunkirchen Ruby nie daj się.Brygadziści OK.
Żona 2016-10-21 00:22:00
Brawo!!!! Żony górą!!!!Przerabiamy to w Chorzowie....
1
nemo 2016-11-21 18:01:09
tey żona chyba lachę ciągniesz szefowi
1
Zostaw swoją opinię o KOTŁOMONTAŻ-Siemianowice śl - Siemianowice Śląskie
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KOTŁOMONTAŻ-Siemianowice śl