brak logo

Power engineering s.a.

Czerwonak

Opinie o Power engineering s.a.

pomarańczowy 2012-07-30 10:25:34
Kolega wyżej napisał prawdę. Tak wygląda praca na elektrycznym a nawet gorzej. Jeszcze dochodzą ciągłe kradzieże.
Andi 2012-08-30 00:04:36
Jakie kradzieże! Można by to nazwać premią według własnego uznania ;-)
Jak nikt tego bajzlu nie pilnuje to i kradzieży jest coraz więcej.
Mistrzowie to mają opaski na oczach a kierownictwo ma to w pompce.
Taka jest już energetyka czerwonak.
Andzrzej 2012-09-09 19:21:46
Prawda pomarańczowe kaski [usunięte przez moderatora] wiedzą o robocie oprócz kilku a luje kaske za darmo trzepią [usunięte przez moderatora],kilku jest spoko [usunięte przez moderatora] i kilku innych a te [usunięte przez moderatora] z pola prób gówno wiedzą tylko przez 8 godzin pracy wzajemnie robią sobie [usunięte przez moderatora] zatrudniacią póżniej wam pedzie towar ginie chodż nie widziałem kto kradnie tacy to są podejrzani po co tam tacy karanych bym zwolnił ,alkocholików i innych i załużcie wkońcu te kamery skończy się złodziejstwo cwaniaków co firme swoją okradają wiadomo lepiej ukraść niż zarobić tak tam się dzieję ciągle coś ginie amba fatina było i nima hahah zróbcie porządek co tam się dzieję w tym syfie
lllllllllllllllllllllllllucek 2012-09-09 19:27:30
niech oddadzą pięniądze ludzią za nadgodziny w weekendy i święta a nie marne 50 procent niech ktoś zrobi z tym porządek.okradają ludzi tam
Arnold Boczek 2012-09-14 22:53:02
Zadam proste pytanie ,,dlaczego ludzie kradną\\\\\\\'\\\\\\\' odp: z biedy !
Jak przeciętny zwykły człowiek który zarabia 1300-1400 zł ma żyć przez miesiąc? Tona węgla kosztuje 900 zł ponad, rachunek telefoniczny średnio tak 120-130 zł, opłata za prąd od 380-500 zł, za wode, 100 zł, na paliwo do auta średnio od 250 zł do 500 zł, żarcie z Biedronki miesięcznie 400 zł,z tesco i kauflandu od 400-650 zł, postawienie lasce kawy w kawiarni średnio 0d 8 zł do 12 no chyba że coś sobie zamówi, opłata za gaz do kuchenki 55 zł, nakarmienie dwóch psów to koszt 50 zł.niespodziewane wydatki,śluby,pogrzeby od 1000 zł w góre. A wypicie Kawy z Prezesem [usunięte przez moderatora], w jego gabinecie jako robol ? Bezcenne ! Ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] [usunięte przez moderatora] dostaje 30 tysięcy netto ! [usunięte przez moderatora],a my charujemy na granicy ubóstwa, pewnie taki to [usunięte przez moderatora], jak się niepodoba to [usunięte przez moderatora], tak ci odpowiedzą te cymbały co noszą pomarańczowe kaski ! Panie [usunięte przez moderatora] ,,jak żyć? \\\\\\\"
Power = Mafia 2012-09-25 23:48:47
Kierownicy,niektórzi majstrowie na lewo robią interesy ! Firma nie ma pieniędzy ? Taki kid od lat nam wciskają nam robalom ! a jakie pensje mają, kokosy ! Skubią firme do dna, a [usunięte przez moderatora] o niczym niewie ! choć też ma swoje za uszami. Wałki w tych biurach kręcą, to mafia.A nas poganiają do roboty na nich robimy.
obiektywny 2013-01-14 16:04:58
[usunięte przez moderatora], mądrala jesteś jakich mało. Piszesz o tym, że niektórzy w dupę włażą, a ty co? tak po nazwisku swoich ulubieńców pod niebiosa wynosisz? To jak to się nazywa?Dla mnie to jest wchodzenie [usunięte przez moderatora] i to bez nawilżenia, więc uważaj, żeby im jej nie obetrzeć, bo jeszcze Cie za to zwolnią. Kradzieże? Taka nasza mentalność... Przeszkadza Ci,że kryminalistów zatrudniają? A wiesz, co to jest resocjalizacja? Jeśli nie wiesz, to wrzuć to sformułowanie w Google (to taka internetowa wyszukiwarka). Najlepiej i najłatwiej kradzież zrzucić na takiego, co miał konflikt z prawem i po sprawie.Jak któryś siedział to pewnie przez takiego łba jak ty, bo widzę,że jesteś dobry materiał na konfidenta... Ty świata nie znasz... Ciekawe ,czy powiedziałbyś prosto w oczy temu co "siedział", że niepotrzebnie go zatrudnili i że te kradzieże to pewnie jego sprawka? Zesrałbyś się prędzej w gacie i dopiero by mieli o czym pisać ci co tam pracują.
?? 2013-01-16 13:22:13
A nie orientujecie się jak wygląda tam praca kierowców? jakie zarobki , godziny pracy itp? mam ofertę pracy i zastanawiam się czy warto.??
ivo 2013-01-24 20:30:10
Auschwitz-Birkenau - 2010-11-01 09:20:45

Tak to prawda co kolega pisze, najgorsi są co noszą pomarańczowe kaski.Organizacji - absolutnie brak. Przez tą firme to przeżyłem już 9 zawałów. Dziś jest co prawda dzień wszystkich świętych więc niewiem czy za rok niebędę leżał 2 metry pod piachem.Stres,nerwowa atmosfera, z kierownictwem tymi jełopami niesposób się dogadać. Czemu ? Odpowiadam : bo to demokraci,kapitaliści. Kiedyś za [usunięte przez moderatora] było inaczej, co prawda towaru mało było, ale przynajmniej moji przodkowie dobrze zarabiali i to w polsce, jak mi pradziadek opowiadał ze przez 8 godzin wbijał jeden gwóźdz do deski na drugi dzień dwie taczki piasku woził na budowie i przerwa na 7 godzin. Inny przykład dam, w byłym NRD to wiem jak pracują tam, w ubiegłym roku byłem świadkiem jak to niemcy pracują, rozbiórka dachu i piwko,gadanko, 10 godzin byli z czego to 2 godziny pracowali. A u nas ? Co z tego ze gospodarka jest w dobrym stanie skoro my jako polacy najmniej w europie zarabiamy ! Bieda aż piszczy, nawet Ukraincy czy Białorusini mają lepiej. Jaruzelski przegrał w 1990 r, wybory na prezydenta z Lechem Wałęsą,a ten rozwalił dobre co polskie czyli PGR-Y. Więc czemu niestanął w 2010 r na starcie wyborów na prezydenta ? no bo mu wiek niepozwala i jesteśmy w unii, a Jaruzelski w innych czasach władał. Wiecie co, ja z tej energetyki pryskam na Cypr, jako kelner awansuje potem na rachmistrza restauracji zwanego ,,Pod Budą''
Widzę, że poprzedni system nieźle Ci mózg wyprał. Gdzie Ty widzisz demokrację i kapitalizm w Polsce ? Ja rozumiem, że za PRL-u nie uczyli, co te hasła naprawdę oznaczają (wszakże "republika" była - tak jak dzisiaj w Korei Północnej), ale, na litość Boską, nie wygaduj takich bzdur, bo jeszcze ktoś z młodszych weźmie to na poważnie. W Polsce raz na 4 lata masz demokrację - wtedy, kiedy możesz wybrać sobie panów na kolejne 4 lata. To nie jest model społeczeństwa obywatelskiego. Dlaczego ? Bo Polak ma drugiego Polaka głęboko w d.. Druga sprawa: Za chamstwo pracodawcy i przełożonych obwiniasz system ? To, ze ci ludzie zaszli tak wysoko, to tylko zasługa ich układzików. Wcześniej były układziki PZPR-owskie, dzisiaj mamy mix układzików - partyjne, związkowe
ivo 2013-01-24 20:31:44
Wcześniej były układziki PZPR-owskie, dzisiaj mamy mix układzików - partyjne, >związkowe<, "przyjacielskie" - ogólnie mówiąc - kolesiowskie. Chcesz komuny ? Jedź do Kim Dzong Una. Zobacz sobie jak tam się pracuje, umiera z głodu. Twój świetny przykładzik z NRD - wiesz, że Niemcy z byłego RFN nadal w podatkach płacą na biedniejsze landy NRD ? A wiesz jak oni się wzajemnie nie cierpią ? Może dlatego, że ludzie z zachodu Niemiec są na poziomie, a na wschodzie mieszka sfrustrowane buractwo złe na pracowitych "polaczków". A u nas ? Cóż, kiedy się żyło za kredyty Gierka, to było dobrze. Kiedy te kredyty przyszło spłacać, to jest już źle. Za te Twoje wbijanie gwoździa przez 10h płaci nowe post-PRL-owskie pokolenie, które nie rozumie skąd się takie głąby jak Ty wzięły. Kto obalił komunizm ? Elektryk skaczący przez płot ? Wolne żarty. To była rewolucja reglamentowana przez.. państwo. Państwo, które oddało władzę za przywileje ekonomiczne, a później, korzystając z zagrabionego majątku, tę władzę sobie w IIIRP odkupiła. Ta sama władza stworzyła tę okrągłostołową hołotę, media i biznes, który trzyma na smyczy.
xxx 2013-02-19 15:32:24
Fajnie się opinie tutaj czyta. Jest źle , mało płacą, dużo wymagają, kiepsko zarządzają itp. To zadam pytanie : czemu tu pracują osoby wypowiadające się, ze jest tak źle ? Bo odnoszę wrażenie, że "psy szczekają" bo się boją o swoje posady na produkcji.
Genia 2013-02-25 02:32:14
Ten Dział Marketingu to wiem po co został stworzony ale niebędę o tym pisał, bo po co denerwować pracowników fizycznych. Wiem jakie są układy poszczególnych osób w tym dziale i nietylko, wiem kto wałki kręci,a kto [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liże komu i po co. Tak jest w każdej firmie w tym kraju.
Niestety ale wartośc człowieka w tej firmie niema kompletnego znaczenia, wiem jaka jest zawarta koalicja w dziale mechanicznym, kto się razem trzyma za wacka. To mozna porównać do powiedzonka ,,Krusz Beton' a pęknie, taki był układ w poprzednim systemie piłki kopanej. Taka prawda.
1
dawny pracownik 2013-05-24 16:43:48
Co tam slychac w tym przybytku? slyszalem ze znow przyjmuja?
Polepszylo sie? zarobki podobno wzrosly do 18zl/h ? bo chyba nikt nie przyjdzie za mniej........heheh
##### 2013-06-04 12:09:01
Jak nie grasz z majstrami i kierownictwem to Cię i tak [usunięte przez moderatora], żeby prezes wiedział jak go jego [usunięte przez moderatora] robią w jajo to by wymiękł, he, he. No ale takich kapusiów chciał to ma !
były robol 2013-06-04 18:26:25
Jak to wszystko czytam j.w. to mi reszta włosów dęba staje. Pracowałem tam jak był to Zakład Produkcyjno-Remontowy Energetyki Poznań w Czerwonaku.Mieli autobus zakładowy,który woził pracowników.Pracownicy mieli tańszy prąd(zniżke na energie elektryczną)Czy to jeszcze jest?Czemu premia i dotacja urlopowa zatrzymana?Wtedy też kiepsko płacili ale jakieś plusiki były.
1
Jajo 2013-07-05 14:10:27
Znam zachłanność kierowników na kase, oni sobie krzywdy niezrobią, teraz pod koniec miesiąca dostali premie a pracownicy fizyczni dostali ?
NIE ! a na nich robimy !
odp. 2013-07-08 10:12:40
kokon - 2013-07-07 17:53:55

zawsze tak jest, że nie dają premii czy to pierwszy taki, sporadyczny przypadek,. ? narzekania, że to pracownik zarabia na firmę, a i tak kierownictwo siebie nagrodzi są na porządku dziennym i co z tym zrobić?
Zwolnić się. Ładnie was tam kręcą.
1
XXX 2013-07-11 16:30:25
A to ciekawe, premie dla kierowników no większej głupoty nie słyszałem
1
XXX 2013-07-11 16:33:43
kto się zwolni jak ma pare tysiączków na rękę i zero odpowiedzialności za swoją robotę ?
Waldek 2013-10-28 09:21:43
Witam
Chciałem aplikować do tej firmy ale po tym co piszecie to trochę mi przeszło i obawiam się aby sobie nie pogorszyć.
aba 2013-10-31 16:37:48
dla zastanwawiajacych sie czy warto w tej firmie zlozyc papiery o prace, to moge powiedziec, ze jak ktos jest w miare mlody, powaznie traktuje prace, obowiazki, samego siebie i cos fachowego potrafi, to niech sobie da spokoj, bo bedzie musial w tej firmie pracowac nie tylko sam za siebie ale jeszcze za dwoch innych ktorzy nic nie potrafia, i zamiast myslec o pracy bedzie caly czas w nerwach, i tak jest wlasnie z nami starszymi pracownikami pracujemy tu bo musimy, gdzie indziej ze wzgledu na wiek pracy nie dostaniemy. duzo firm z niemiec przenosi produkcje do polski bo jest z 5 razy tansza ale chca zatrudniac tylko mlodych
kierownik 2014-02-04 19:12:39
Jajo. Nie prowokuj i nie szczuj. Jeżeli już jakiś kierownik dostał premię to nie całe kierownictwo bo ja premii nie dostałem. Podjudzasz ludzi a prawda jest taka, że nikt nie dostał premii w 2013.
1
xxx 2014-02-18 19:45:56
dla ostrzezenia odnosnie tej 'sciezki kariery' jak ktos chce tu wdepnac, to dewiza tej firmy jest - jak sie cos nie podoba to 100 czeka za brama, co jest nawet zgodne z prawada bo takich fachowcow tam zatrudniaja - chcesz sie przekonac zobacz archiwum ofert pracy na portalu praca.pl jaka jest wymiana
Zadowolony 2014-03-17 22:53:36
W sumie to już jakieś pięć i pół roku. Nie narzekam.
mokra pipka 2014-04-11 17:38:25
Teraz chcą nam dać połowe etatu, a jak się niezgodzimy to wypowiedzenia nam dzadzą wole te drugie bo niejestem czubkiem zeby zgadzać się robić za 500 zł miesięcznie(usunięte przez administratora) ja mam kredyty do spłaty, wole dostać wypowiedzenie i odprawe. robote za 1300 wszędzie znajde. (usunięte przez administratora)
Kornik 2014-04-11 22:26:42
Połowa etatu dla osób dla których chwilowo nie ma pracy.To chwilowo to tylko nadzieje prezesa złe zarządzanie spowodowało, że firma została tylko z jednym kluczowym klientem który aktualnie się posypał i zostawił po sobie wielkie nic.
kura 2014-04-13 03:07:44
przestancie narzekac bo od zawsze bylo wiadomo, ze w tej firmie pracuja tylko Ci co sie nigdzie indziej nie nadaja bo nic wlasciwie fachowego nie umieja i za niska stawke sa przyjmowani jak do przechowalni i pisza komentarze jak im tam dobrze bo faktycznie idzie tam wegetowac gdy sie nic nie umie siedzac i klejac preszpanowe klocki, a ci co cos umieja sa po prostu leniami, ze tam siedza i narzekaja, ze jest zle zamiast szukac innej pracy
spawacz 2014-04-13 09:26:58
Jak dostaniesz połowę etatu to nie dostaniesz mniej niz 1680 brutto
3
aaa 2014-06-15 16:38:59
czy firma isnieje jeszcze czy juz splajtowala bo nie ma nowych wpisow?
robol 2014-06-18 15:04:20
Istnieje jeszcze ale ro kwestia czasu czekamay na pol etatu zalatwione przez zwiazki zawodowe
bamber 2014-07-17 12:52:59
co je chopy.Żyjeta bo nic nie piszeta.Robota mota,bo jo pole oroł
ccc 2014-09-01 22:43:28
czy firma dalej istnieje czy juz zdechla?
2
Racja 2014-10-10 05:38:57
Ale w naszym "normalnym"kraju nie takie firmy padały.
amazon 2014-10-27 23:22:42
Teraz Amazon podobno szuka, może tam się załapiesz.
Pracownik 2015-01-29 15:31:10
Chyba czeka nas plajta. Koszty zbyt duże, podobno.
pracownik 2015-02-21 23:39:39
Jakoś nie słyszałem aby zatrudniali. Za to widziałem jak w ostatnich dniach zwalniali.
3
mac 2015-06-03 07:47:01
Czy teraz jest szansa na zatrudnienie spawacza czy nadal zwalniają
mac 2015-06-19 22:09:20
czy nowy zarząd ma szansę wyprowadzić tą firmę z kłopotów. Czy Antek pokazuje się w firmie i czy jest zadowolony ze swojego dilu.
pracownik 2015-07-19 23:50:53
Piotrze, rozumiem Twoje rozżalenie jednak zbytnio dołożyłeś do pieca.
Marta 2015-08-31 21:40:18
Ja mam takie pytanko czy orientuje się ktoś może czy zatrudniają oni również kobiety chodzi mi konkretnie o ddzial w Czerwonaku kolo Poznania
1
pracownik 2015-09-04 09:06:42
A jakie stanowisko pracy Ciebie interesuje? Bo zarobki raczej słabe.
aaa 2015-10-05 09:06:26
Tak firma będzie przyjmować ludzi po zawodówce, technikum i studiach. Zapraszam do składania CV.
nick 2015-10-25 10:46:24
Nie widzę nowych, młodych, z umiejętnościami lub doświadczeniem.
1
Filolog 2016-01-19 06:12:20
Piszę jako były pracownik. Niestety nie mogę nikomu polecić tej firmy. Jakiś czas zwolnili jednego prezesa na jego miejsce przyjmując dwie osoby. Firma od dawna w upadłości i szuka nowego (frajera) właściciela. Kariery niestety też nie da się tu zrobić, młodych w tej firmie praktycznie nie ma, a większość starszych chce po prostu dociągnąć do emerytury. Nauczyć się czegoś też tutaj trudno bo nikt nie ma na to czasu. No chyba, że ma się znajomości "u góry", wtedy spokojnie można dostać ze 4 razy tyle co szary pracownik. Jest tu niestety też kilku za przeproszeniem starych capów, którzy tylko przychodzą i biorą grubą kasę jednocześnie nic nie robiąc. Biurowce pięknie wyremontowane, natomiast na warsztacie spokojnie można otworzyć muzeum. Taka właśnie jest polityka tej firmy. W tej firmie nic się nie inwestuje, na jakieś podwyżki czy premie na pewno nie ma co liczyć. Jednak najgorszą moim zdaniem bolączką tej firmy jest całkowity brak organizacji. Po prostu nie jest jasno określone kto co ma robić, dużo osób robi część rzeczy za innych, przez co powstaje szeroko pojęty bałagan. Jedna osoba na zwolnieniu, to druga zupełnie zielona osoba przychodzi z drugiego i spełnia dodatkowe obowiązku. Jedynym pozytywnym aspektem tej firmy jest mimo wszystko dobra atmosfera wśród pracowników biurowych czy też warsztatu.
Jeżeli jesteś młody i chcesz się czegoś nauczyć to jednym słowem omijaj szerokim łukiem ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
4
kkkk 2016-01-31 16:32:06
Podwyżki w grudniu 2015 na TE dostało 12 osób,prawdopodobnie mieli dobre układy na górze jako lizusy !!!
1
Baltazar Gąbka 2016-02-07 10:25:18
Racja, jest na górze paru takich dziadów którzy tylko kasę biorą, ale mam KATAR, APSIK!
3
Xzxz 2016-02-19 20:29:59
Byłeś jednym z 12 szczęśliwców?
Nadgodzin nie płacą od 1 lutego,kasy zaczyna brakować na wypłaty a co dopiero podwyżki.
elektryk 2016-04-17 23:10:15
Zobaczysz jak pensja nie przyjdzie a za czynsz będzie trzeba zapłacić. Nawet nowy prezes nie nadrobi straty w pierwszym kwartale. Brak zamówień to brak kredytu.
2
elektryk 2016-04-18 08:49:10
Najpierw potrzebne są nowe zlecenia na transforatory. Remontów brak. Nowe to ostatnie 3 sztuki są produkowane. Jak nie ma nowego zlecenia, to brak zabezpieczenia na nowy kredyt, czyli brak kasy na wypłatę.
3
eg 2016-06-17 22:35:49
@eeeek no nie wiaodmo jednak jakis powod musi byc.
Zostaw swoją opinię o Power engineering s.a. - Czerwonak
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Power engineering s.a.