Energia dla firm S.A.

Warszawa

Opinie o Energia dla firm S.A.

Szaleniec 2016-06-18 15:46
Nie, B2B, od firmy do firmy.
3
elektryuś 2016-06-28 14:48
dziękuję za odpowiedź mam już kolejną informację na temat tego pana.
Annna 2016-08-17 15:03
Takie problemy rozwiązują pod mailem biuroprasowe@energiadlafirm.pl
pracownik 2016-10-13 18:11
Z ciekawości poczytałem niektóre opinie i dawno się tak nie uśmiałem :-) Możliwości w tej firmie są ponadprzeciętne, socjal jak w mało której firmie, duży nacisk na rozwój no i kasa, która jest rewelacyjna. Oczywiście należy lubić pracować w takim charakterze pracy, bo jakby nie patrzeć to jest to forma akwizycji, jednak produkt wart zachodu. Poniżej 100 tys zł na rok nie zarabiam, i powiem więcej, przedstawiciele, którzy nie wykręcają w tej firmie min. 100 tys. na rok, to słabeusze. Samochody są bardziej niż ok, bo gdzie PH będzie się wozić nowym mondeo, insygnia czy octavia? Oczywiście zaczyna się od fabii (ja to jeszcze matizem jezdziłem...), ale jeden z drugim - pokaż, że jesteś coś wart, i wierz mi, w tej firmie zostanie to docenione. No ale przyjdzie taki, robić się nie chce, a wymagania jakby dyrektorem był. Z takim nastawieniem nigdzie roboty dobrej nie znajdziesz.
Podsumowując, jeżeli ktoś ma dużo samozaparcia, dyscypliny i przede wszystkim smykałki do sprzedaży, to szczerze polecam.
3
fgh 2016-10-20 21:52
Oj Karo, Karol....
Citizen 2016-10-25 13:11
Jak można się z Panem skontaktować? może będę mógł pomóc.
Mach 2016-10-30 18:24
Jeśli szukasz szybkiego zarobku to odpuść sobie tę pracę. Dopiero po kilku miesiącach aktywności zaczynasz cokolwiek rozumieć i podpisywać pierwsze umowy. Musisz dużo się uczyć , mieć sporo samodyscypliny i smykałki sprzedażowej. Mimo to, że z prądu każdy korzysta, to rynek energetyczny nie należy do łatwych.
Firma daje narzędzia do pracy, ale wymaga konkretnych aktywności i nic nie ma w tym złego.
Są miesiące , że zarobisz bardzo dobrze, ale są i takie , że będzie tylko podstawa, bo tematy rozwlekają się miesiącami. Generalnie polecam firmę, jeśli lubisz się uczyć, rozwijać i sam planować dzień pracy.


Były pracownik 2016-11-15 21:52
Co Ty gościu gadasz, jesteś ściemniacz jak ich mało. Też pracowałem w tej firmie i to co Ty tu piszesz mija sie z prawda. uczciwie zarobisz w granicach 6 k , więcej zarobisz jak bedzies ludzi oszukiwał i widzę, że sie wywodzisz z tej grupy fraud lub pobierałeś nauki od swojego kierownika który Cie tych fraudow nauczył bo liczyły sie tylko plany szkoda tylko ze nie napisałeś w jakim regionie te 100 tys. zarabiałeś rocznie.
4
MPH 2016-11-18 15:46
Jak już piszesz to pisz prawdę - były zmiany to prawda, trochę ludzi odeszło to prawda ale najczęściej odchodzą Ci co nie realizują planów albo muszą szybko uciekać bo mieli zbyt luźny stosunek do przepisów i zasad a przyszli tylko się "nażreć". Firma zmieniła kierunek i zaczęła liczyć własne pieniądze oraz badać efektywność. Nie dzieli się już prowizją tak lekko ale przestała się też dawać okradać. Po zmianie Dyrekcji zaczęło być ciężko się migać i są bardzo szybkie reakcje jak ktoś zaczyna się lenić. Trzeba robić i już... Mnie się to nie podobało - nie za bardzo lubię się narobić i sam odszedłem jak zaczęli podkręcać tempo po wakacjach. Nie uważam jednak, że firma mnie to tego zmusiła - to był mój wybór i każdy go ma. Auto miałem niezłe, opiekę medyczną, kartę sportową i pensja przychodziła na czas - ale tempo od sierpnia/września zaczęło być kosmiczne i dlatego spokojnie podziękowałem.
Frank 2016-11-18 16:27
Dokładnie tak jak opisałeś.... niestety :(
1
alicja88 2016-11-18 19:01
Polecam, wszystko w jak najlepszym porządku, profesjonalizm. Bardzo pomocni ludzie.
1
Mixi 2016-11-18 23:25
To dziadostwo nie firma. Szkoda czasu na rozpisywanie się. Nikomu nie polecam. Najlepsi zaczęli odchodzić od kilku miesięcy. Przyjadą następni z portfelem klientów - zostaną wykorzystani i zwolnieni.
6
energetyk 2016-11-21 09:39
Ludzie - nie piszcie głupot w stylu "dziadostwo" - firma jak firma, socjal niezły, płatności na czas a to, że się nie da walić głupa to normalka. Legendy krążą po rynku ile to kasy z tej firmy różne cwaniaki wyciągnęły. Przyszedł moment i się skończyło. Rynek nie jest łatwy ale jeszcze się da - jak się chce. Nowy Dyrektor ma twardą rękę ale przecież to nie jest przedszkole - powiedział czego oczekuje i co się dziwić, że Ci którzy nie zrozumieli muszą odejść. Przecież on też ma Szefów, którzy mają wymagania. Zadziały się ostatnio zwolnienia kilku osób (dwie znam) i potwierdzam, że dobrze wybrał - trafił leni i krętaczy, którzy teraz dzwonią i marudzą. Ale jak mieli jeździć do pracy to im się nie chciało. Obiektywnie nie jest źle. Teraz pewnie podkręcą kryteria rekrutacyjne i nie będzie łatwo się tam dostać a na rynku wcale nie jest tak łatwo trafić jakąś dobrą robotę w energii - są problemy w płatnościach, narzędzia kiepskie, relacji jeszcze gorsze, itp.
1
zbyszek 2016-11-21 11:26
wpisujcie opinie a nie swoje subiektywne odczucia - pensja, świadczenia, terminy, narzędzia, itd
to, że wymagają zaangażowanie i uczciwości to chyba nie jest wada tylko zaleta - chociaż to zależy czego się od życia się oczekuje
nowyPH 2016-11-25 12:16
Napiszę w takim razie i ja: praca w oparciu o umowę o pracę (no chyba, że pracownik chce inaczej), wynagrodzenie podstawowe od 2500 do 4200 (zależy od doświadczenia), prowizja od sprzedaży wypłacana co miesiąc (zależy oczywiście od wyników), samochody służbowe fabia/octavia (zależy od wyników i stanowiska), opieka medyczna, szkolenia - dość intensywne, nastawione na szybkie przygotowanie do pracy (wg trochę za intensywne), kadra zarządzająca z rynków finansowych, telekomunikacyjnych, technicznych - może dlatego są mało cierpliwi i chcą wyników tu i teraz ale z drugiej strony nie dają sobie wciskać kitu w stylu "mam bardzo dużo otwartych tematów i już w przyszłym miesiącu będą z tego wyniki" - w domyśle "dajcie mi jeszcze chwilę spokoju, może coś sobie ogarnę", osobiście - podoba mi się to, że odchodzą "ci z dużym doświadczeniem" bo to najczęściej oznacza w tej firmie tłuste koty, które każdego nowego PH biorą pod obcas i pilnują, żeby mu przypadkiem za dobrze nie poszło.
do Młodego boga - Zarząd nie jest od tego, żeby znać imiona kierowników...
Rudolf 2016-11-25 17:24
Jak w niku napiszesz "staryPH" to uwierzę
1
stary 2016-11-27 22:32
do ,,nowyPH" - kolego popracuj trochę i wtedy się wypowiedz. Tematy rozwlekają się miesiącami i to jest norma w energetyce. To nie jest szybka sprzedaż, na to potrzeba czasu, a klienta przecież nie przymusisz...
Energia dla Firm - jest znana na rynku przede wszystkim z fatalnego fakturowania (rozliczania szacunku do rzeczywistego zużycia) oraz z tego, że kiedyś były ,,przyzwolenia" do nieuczciwości ph, gdzie nagminnie klienci byli oszukiwani. Praktyka sprzedaży za wszelką ceną. Teraz tego nie ma, ale odciski zostały i niektóre części kraju są kompletnie spalone.
Firma przeszkoli, otrzymasz narzedzia do pracy, ale weryfikacja w terenie nastąpi szybciutko.

8
Uuu 2016-12-10 23:19
Przeszkoli ...???? Z czego jak nie ma dz. Szkoleń ;)
5
przyszły pracownik 2016-12-16 17:56
nie ma działu szkoleń??? jak słyszałem na spotkaniu kierownik regionu mówił o szkoleniach. To jak jest naprawdę??
Wiktor 2016-12-29 19:17
ja jestem w trakcie przyjęcia do EDF jako PH 2 stycznia mam podpisanie umowy
Moze ktoś napisać o pracy na tym stanowisku ?
arczi 2017-01-12 14:27
Orientuje się ktoś z nowych PH jak wygląda podpisanie umowy ? jest jakiś test albo coś podobnego przed podpisaniem kwita i odbiorem sprzętu ?
Chodzi mi o ten rok
Obecny pracownik 2017-01-26 15:10
Szkoda, że dwie lub trzy osoby próbują wystawić opinię pracodawcy. Energia jest normalną , dobrą firmą. Niektóre osoby mają przyjemność w oczernianiu . Własne niepowodzenia lub często lenistwo jest takim powodem do wyrzucania z siebie złości. Szkoda!
1
Literka E jak EDF ...... 2017-02-04 11:25
Normalna dobra praca z jednym wielkim "ale".
"ale" - dla kreatywnych handlowców którzy chcą pracować i zarabiać dobrą kasę a nie dla cwaniaczków którzy chcą auto, podstawę i narzekać na wszystko co w około jest złe.
Te czasy się skończyły gdzie płacono za "nic" lub za fikcje. Szkolenia wróciły i z pewnością będą nadal. Z resztą zawsze były tylko w różnych formach. To praca dla ludzi którzy nie szukają tłumaczeń, błędów w systemie i Zarządzie a robią swoje i szukaja kreatywnych oraz uczciwych rozwiązań - dzięki temu mają dobrą pracę i kasę.
ANNA 2017-02-07 18:25
Możesz napisać, które to rejony Polski są "spalone"?
ktosiek 2017-02-09 22:41
sruppa puppa!!!
Widziały gały co brały, a inaczej do podpisywały.
Dziwią mnie te komentarze ludzi którzy to niby zostali oszukani przez Energia dla firm.
Przecież nikt Was siłą nie zmusił do podpisywania umów. Przed podpisaniem trzeba czytać co się podpisuje. Z mojej strony tyle. Było już kilku którzy pomagali albo załatwiali każdą sprawę, a przy okazji oczywiście umowa do 2019 r, a jak ....
3
Pracownik z konkurencji 2017-02-15 23:34
Energia dla Firm jest Pracodawcą, dla którego największą wartością jest człowiek.
Dziwię się, że dokonujecie Państwo nieprawdziwych opinii, oderwanych od kontekstu. EDF, inwestuje w kapitał ludzki, buduje Teamy / Zespoły, rozwija kompetencje Pracowników, realizuje programy szkoleniowe, a przede wszystkim realizuje Programy Talentowe, Projekty Development'u i inne projekty rozwojowe pracowników.
EDF to idealne miejsce dla osób z charyzmą, które chcą rozwijać Firmę i siebie.
Firma oferuje szeroki pakiet płacowy i pozapłacowy, a plany sprzedażowe bardzo realne, chyba że nie zamierzacie pracować, tylko lansować się nowym autem służbowym i chwalić się dodatkowymi narzędziami pracy!
W przypadku niezrealizowania 100% targetu, wdrażany jest rozsądny model naprawczy.
Jestem obecnym Pracownikiem pozyskanym z branży energetycznej z tzw. firmy konkurencyjnej, ponieważ warunki finansowe i możliwości rozwoju są dużo większe niż pracując w pierwszej czwórce energetycznej, a atmosfera dużo cieplejsza i rodzinna :)
Zdecydowanie rekomenduję Energię Dla Firm do dalszego zatrudnienia!
Młody 2017-02-20 12:41
Witam, podpowiedzcie jak wyglada pierwsze spotkanie na młodszego przedstawiciela, nie mam doświadczenia ph ale chciałbym sie rozwijać i próbować nowych rzeczy, jak myślicie mam jakiekolwiek szanse ?
Obecnypracownik 2017-02-25 17:20
Normalna , dobra firma tyle mogę napisać w obronie mojego miejsca pracy. Każdy nieudacznik wypisuje co mu do głowy przyjdzie bez żadnych konsekwencji!!.
eliza 2017-02-27 11:20
Tak naprawdę wysoki standard pracy, życzliwi ludzie, wszystko w jak najlepszym porządku. Naprawdę szczerze wszystkim polecam.
Agnieszka 2017-02-27 16:24
Widzieliście już oferty pracy - Energia dla firm S.A.? Obecnie szukają osób na stanowisko Przedstawiciela Handlowego. Macie jakieś doświadczenia na tym stanowisku?
PH 2017-03-03 13:30
ja miałem - wprawdzie nie za długo ale zawsze... to prawda - przekaz dość radykalny, krótki ale przynajmniej konkretny, janse cele i bardzo jasne konsekwnecje, trudno spoedziewać się czegoś innego od sprzedaży, w poprzedniej firmie miałem ten problem, że kierownik tak komunikował, że nigdy nie było wiadomo czego chce i za co może zwolnić, tutaj przynajmniej jest jasne - są oczekiwania, narzędzia i znane konsekwencje, to nie jest przedszkole ale my też już nie w tym wieku, żeby płakać o byle co
Agnieszka 2017-03-06 08:48
@PH dziękuję za opinię. Wydaje się być naprawdę dobrze :)
szukam pracy 2017-03-22 23:22
Właśnie trafiłem na ogłoszenie: Młodszy specjalista ds. bezpośredniej obsługi klienta, możecie podzielić się doświadczeniami? Widzę, że opinię mocno podzielona i nie wiem co myśleć, czy w ogóle warto sobie zawracać głowę?
Edi 2017-03-23 21:57
Myślę, że spróbować zawsze możesz. Zawsze lepiej przekonać się samemu niż wierzyć w czyjeś opinie, bo o każdej firmie można znaleść złe opinie. Z tego co wiem to na pewno cenią sobie młodych pracowników.
Agnieszka 2017-03-27 08:38
@Edi, a Ty masz jakieś doświadczenia z tą firmą?
Edi 2017-03-28 00:39
@Agnieszka, ja osobiście nie mam, ale mój znajomy był u nich na rozmowie i mówił że wszystko ok, sympatyczne osoby, które podkreślały, że zalezy im na młodych i pełnych energii (hehe) pracownikach.
Ślędze czasem co tam się u nich dzieje, bo przy najbliższej zmianie pracy będę się zastanawiał czy nie wysłać do nich cv.
Agnieszka 2017-03-28 09:07
@Edi rozumiem. Dziękuję za informację. W takim razie zachęcam do sprawdzania aktualnych ofert - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,259255,0,0,kogo_szukamy
Edi 2017-03-28 17:49
Dzięki wielkie, mam w pamięci i co jakiś czas zaglądam, może akurat trafi się praca życia :D
Kuba_a 2017-03-28 23:42
taka praca sprzedawcy czy przedstawiciela handlowego, wiadomo, że celem jest podpisanie umowy i sprzedanie usługi. najważniejsze, żeby zasady pracy i system rozliczania były jasne i przejrzyste oraz uczciwe, a tutaj chyba wszystko wydaje się być ok. WYprowadźcie mnie z błędu jeśli nie mam racji?
Agnieszka 2017-03-29 09:23
@Edi, w takim razie trzymam kciuki! A jakie stanowiska będziesz rozważał?
mały 2017-03-30 23:15
prawda, to co jest spoko to jasne zasady, przynajmniej od początku wiadomo czego się spodziewać, a nie jak w innych firmach, że wszystko brzmi pięknie na rozmowach i szkoleniach a rzeczywistość okazuje się mocno brutalna. I tak, jak pisął ktoś wyżej to praca dla prawdziwych handlowców, którzy lubią swoją pracę i wiedzą, że pracują na dobre imie i swoje ale i całej firmy.
Agnieszka 2017-03-31 09:10
@mały, dobrze to słyszeć. A co Ci się najbardziej podobało w pracy?
Edi 2017-03-31 14:08
Pewnie PH, bo w tym się najlepiej czuję :)
Karol 2017-04-04 19:21
Energia dla firm jest spoko firmą, wiele dobrego słyszałam o nich. Szkoda, że nie mają nowych ofert pracy bo chętnie zmieniłabym sobie firmę. Może ktoś słyszał o braku ludzi do pracy?
mały 2017-04-04 21:32
Agnieszka przede wszystkim podobało mi się to, że firma jest otwarta na młodych ludzi, że ceni ich pracę i daje możliwość zdobycia doświadczenia i dalszego rozwoju. Mam znajomych, którzy pracują w różnych korpo, część w budżetówce i chodzą wiecznie niezadowoleni, zestresowani. Mnie coś takiego na szczęście nie spotkało, bo po prostu lubię to co robię :)
Agnieszka 2017-04-05 09:15
@mały, a na jakim stanowisku jesteś zatrudniony?
mały 2017-04-08 21:28
Agnieszka, już nie jestem, ale byłem przedstawicielem handlowym :)
Luidzi 2017-04-19 08:56
Myślę, że taka firma jak Energia dla firm S.A. zawsze będzie sie miała dobrze.
Młodzik 2017-05-09 19:16
Czy firma Energia dla firm ma jakieś oferty pracy? Dla mnie to może być bardzo interesująca praca.!
Agnieszka 2017-05-15 09:18
@Młodzik, zachęcam do odwiedzenia strony internetowej Energia dla firm S.A., gdzie znajdziesz więcej informacji na temat kariery w firmie - https://www.energiadlafirm.pl/o-firmie/kariera#kariera
Zostaw swoją opinię o Energia dla firm S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Energia dla firm S.A.