Energia dla firm S.A.

Warszawa

Opinie o Energia dla firm S.A.

pytajacy 2015-05-22 20:23:05
Proszę o pomoc, jestem przed podpisaniem umowy, ALE dają mi weksel do podpisu - mam obawy przed tym. Jakie są wasze opinie na ten temat. Z tego co wiem to nie jest to zgodne z prawem chyba
12
bez jaj 2015-05-25 15:22:05
Daj sobie z nimi spokój. Widzisz chyba po komentarzach co to za firma. Aż tyle osób nie może się mylić. Ku przestrodze dla każdego kto się waha. Na prawde nie warto.
4
kasia 2015-05-28 13:42:00
Czy ktoś pracował lub pracuje na infolinii ENF?
Czy warto?
4
Majk 2015-06-01 17:35:32
Witam, ktoś z obecnych przedstawicieli mógł by się ze mną skontaktować chciał bym popytać trochę jak wygląda ta praca od podszewki. Mój nr gg 4253876
robi 2015-06-05 20:57:50
Firma jest ok pod warunkiem że się pracuje a niestety nie wszyscy przychodzą do tej pracy aby solidnie i uczciwie pracować. Jak im nie pójdzie to oczywiście wieszają na EDF-ie psy - nie widzą tutaj swojej winy i nieporadności. Szkolenia mają naprawdę super - kupę kasy w ludzi inwestują. Narzędzia pracy oraz zarobki naprawdę są ok ale trzeba na to wszystko ciężko pracować. Polecam tylko dla ludzi z zacięciem i takich którzy nie odpuszczają. Rynek energetyczny jest bardzo ciężki natomiast to że mają tyle różnych produktów to super.
ANDREW 2015-06-16 16:03:05
Witam Pytający, czy podpisałeś ten weksel?
2
yola 2015-06-17 19:46:58
Witam, mam propozycje pracy z tej firmy, pokazywano mi ,ścieżkę kariery - zwykłą i challenger , pytanie moje jest takie do jakich firm jest dedykowana taka osoba ?
Czy jest podział na rejony ew czy firmy są przypisane do przedstawicieli? Czy są jakieś limity paliwowe i jak wygląda ta praca w rzeczywistości, ile trwa od wyliczenia klientowi do podpisania umowy a tym samym kiedy podpisana umowa jest zaliczana do realizacji plany sprzedaży ?
1
ANDREW 2015-06-18 11:23:19
Yola, jaka jest różnica pomiędzy ścieżką kariery: zwykła a challenger?
Gdzie w strukturze firmy jest stanowisko challenger i jakie są kompetencje?
Czy to prawda, że dają do podpisania weksel?
1
moze nowa 2015-07-08 18:18:41
a jak wygląda rozmowa na stanowisko Młodszego Specjalisty ds. Weryfikacji Danych, na czym dokładnie polega praca? jest jakaś norma?
ja 2015-07-10 15:38:36
jak wyglada placa na stanowisku windykacyjnym? na czym polega praca dokładnie
mateusz 2015-08-24 19:27:15
weksel jest potrzebny dlatego ze rozwalisz auto z twojej winy stracisz umowy itd to jest pod twoją opieką i ty za to odpowiadasz
wszyscy sie tego boją idz do kurierki i tez podpisujesz
na paczki samochód i kase jaka masz przy sobie
3
koleś 2015-09-08 15:10:24
a może BAROMEK ?!
1
ozzy 2015-10-26 19:18:20
Witam czy ktoś może podać realne zarobki Przedstawiciela
8
ja 2015-11-01 17:34:11
Witam, byłem na rozmowie rekrutacyjnej, biznes zapowiada się spoko. Czekam teraz na szkolenie i zobaczymy jak to będzie. Ktoś wie czy umowę podpisuje się wcześniej czy dopiero po szkoleniu? Pozdrawiam
1
anonim 2015-11-09 18:29:08
Czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego ostatnio doszło do zmiany prezesa Energii dla firm?
Ted 2015-12-14 17:33:33
energia dla domu to jest ich jakas firma ??
cięzko siędostać do tej firmy ?
dostaje sie auto służbowe czy swoim sie jezdzi ?
11
Mariusz 2015-12-22 00:04:22
Czy jest ktoś w stanie napisać ile wynosi penaja podstawowa PH ?
Z góry dzięki!
Mariusz 2016-01-11 18:53:51
Właśnie jestem umuwiony na spotkanie, piszesz o 3tys ale netto brutto? I zobaczę te pieniądze czy to tylko obietnice?
Pozdrawiam
BŁĘKITNA 2016-03-10 11:29:13
Chciałabym wiedzieć jak wygląda praca jako Młodszy Specjalista ds. Obsługi Klienta w tej firmie
BŁĘKITNA 2016-03-10 12:07:10
Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda praca na stanowisku Młodszy Specjalista ds. Obsługi Klienta. Z tego co mi wiadomo z rozmowy: umowa zlecenie przez 3 mce, szkolenie trwa tydzień i jak pracownika wyrzucą w ciągu 3 mcy to nie płacą nic za szkolenie. Jak dla mnie to trochę nie w porządku. Czy duża jest rotacja? Jaka atmosfera? Czy jest parcie na sprzedaż ?
6
TOMEK 2016-03-13 08:01:07
OŚWIADCZENIE O WOLUMENIE CO O TYM MYŚLICIE
Darek 2016-03-21 21:41:51
CZY OŚWIADCZENIE O WOLUMENIE JEST UCZCIWE .....
PROSZĘ O OPINIE BARDZO WAŻNE
@andy 2016-04-23 13:17:06
hej, zamierzam właśnie podjąć pracę w tej firmie, może ktoś napisze jakie są zarobki na stanowisku przedstawiciela handlowego i jak wygląda praca.
8
Bruno 2016-05-27 10:19:54
Mam propozycję pracy w EDF i mam dylemat. Jak to jest w pracy na stanowisku przedstawiciela handlowego. Jakie możliwości są faktycznie, bo teoretyczne juz słyszałem. Mógłbym również pracować w branży medycznej ale wolałbym tam gdzie realnie można zarobić więcej. Proszę o wszelkie info NT pracy w tym charakterze.
8
jaaaaaa 2016-05-30 21:11:46
Ktos mi może konkretnie odpowiedzieć- praca w systemie d2d tak ? Chodzenie od mieszkania do mieszkania?
ann 2016-06-09 20:23:52
według mnie no niestety tak
1
Szaleniec 2016-06-18 15:46:00
Nie, B2B, od firmy do firmy.
elektryuś 2016-06-28 14:48:47
dziękuję za odpowiedź mam już kolejną informację na temat tego pana.
kepper 2016-08-12 20:02:17
Jakich informacji chcesz uzyskac? My podpisywalismy z nim umowe na dostawe energii i wsxystko ok.
Pelny profesjonalizm ze strony Pana Daniela. Wszystko w najlrpszym porzadku.
Annna 2016-08-17 15:03:20
Takie problemy rozwiązują pod mailem biuroprasowe@energiadlafirm.pl
menadzer 2016-08-22 14:27:40
Energia dla Firm zwolniła w ostatnim czasie ok 30 ph . Mają bardzo słabe wyniki sprzedażowe i nędzną opinię wśród klientów głównie przez skandaliczny system rozliczeń faktur .
Dzony 2016-10-12 17:25:33
ODRADZAM FIRMA DNO. WSZYSTKO WYGLADA SUPER NA PIERWSZY RZUT OKA: szkolenia 3 dni, umowa lub dzialalnosc, laptop, telefon. W wwa dostajesz duzo materialow reklamowych, narzedzi pracy - biuro na kolach. W terenie praca to prosicielstwo nic wiecej. Auta nowe skody fabie 1.1 z gazem, ale z gps i bez jazdy prywatnie. Podstawa 2000zl brutto. + 30% od sprzedazy. MEga rotacja...
pracownik 2016-10-13 18:11:04
Z ciekawości poczytałem niektóre opinie i dawno się tak nie uśmiałem :-) Możliwości w tej firmie są ponadprzeciętne, socjal jak w mało której firmie, duży nacisk na rozwój no i kasa, która jest rewelacyjna. Oczywiście należy lubić pracować w takim charakterze pracy, bo jakby nie patrzeć to jest to forma akwizycji, jednak produkt wart zachodu. Poniżej 100 tys zł na rok nie zarabiam, i powiem więcej, przedstawiciele, którzy nie wykręcają w tej firmie min. 100 tys. na rok, to słabeusze. Samochody są bardziej niż ok, bo gdzie PH będzie się wozić nowym mondeo, insygnia czy octavia? Oczywiście zaczyna się od fabii (ja to jeszcze matizem jezdziłem...), ale jeden z drugim - pokaż, że jesteś coś wart, i wierz mi, w tej firmie zostanie to docenione. No ale przyjdzie taki, robić się nie chce, a wymagania jakby dyrektorem był. Z takim nastawieniem nigdzie roboty dobrej nie znajdziesz.
Podsumowując, jeżeli ktoś ma dużo samozaparcia, dyscypliny i przede wszystkim smykałki do sprzedaży, to szczerze polecam.
dinozaur 2016-10-14 17:39:36
koń by się uśmiał :) ktoś Ci płaci za te brednie??? jakie 100 tysięcy??? hahahahaha chyba w 2013 albo 2014 bo teraz to chyba w ciągu 3 lat :)
3
@były 2016-10-19 00:31:44
Lipa straszna rynek już nasycony , przedstawicieli jest pełno , bujasz się od firmy do firmy wszystkie mają już podpisane aneksy a szef nalega na plan, do tego firma ma wysokie ceny więc trzeba mieć dużo szczęścia aby cokolwiek sprzedać-do tego trzeb nieć dużą wiedzę aby nie wyjść na idiotę przed klientem a firma szkoli tylko przez 3 dni ( nie wystarczy ) jak ktoś się prześliznąć miesiąc dwa to ok ale dłużej to trzeba mieć wiedzę i samozaparcie na blachy od klientów- NIE POLECAM.
fgh 2016-10-20 21:52:06
Oj Karo, Karol....
Citizen 2016-10-25 13:11:00
Jak można się z Panem skontaktować? może będę mógł pomóc.
Mach 2016-10-30 18:24:26
Jeśli szukasz szybkiego zarobku to odpuść sobie tę pracę. Dopiero po kilku miesiącach aktywności zaczynasz cokolwiek rozumieć i podpisywać pierwsze umowy. Musisz dużo się uczyć , mieć sporo samodyscypliny i smykałki sprzedażowej. Mimo to, że z prądu każdy korzysta, to rynek energetyczny nie należy do łatwych.
Firma daje narzędzia do pracy, ale wymaga konkretnych aktywności i nic nie ma w tym złego.
Są miesiące , że zarobisz bardzo dobrze, ale są i takie , że będzie tylko podstawa, bo tematy rozwlekają się miesiącami. Generalnie polecam firmę, jeśli lubisz się uczyć, rozwijać i sam planować dzień pracy.


Były pracownik 2016-11-15 21:52:36
Co Ty gościu gadasz, jesteś ściemniacz jak ich mało. Też pracowałem w tej firmie i to co Ty tu piszesz mija sie z prawda. uczciwie zarobisz w granicach 6 k , więcej zarobisz jak bedzies ludzi oszukiwał i widzę, że sie wywodzisz z tej grupy fraud lub pobierałeś nauki od swojego kierownika który Cie tych fraudow nauczył bo liczyły sie tylko plany szkoda tylko ze nie napisałeś w jakim regionie te 100 tys. zarabiałeś rocznie.
Były PH 2016-11-15 22:09:10
Praca w Energii dla firm co tu napisać narzędzia pracy jak najbardziej są nowe i ogólnie ok. Ale co z tego jak praca tam była poukładana tylko od sierpnia 2015 do sierpnia 2016 był super dyrektor i cos chciał zbudować i to osiągnął skończyły sie oszustwa na klientach oraz sprzedaż za wszelka cenę. Teraz to sie zmieniło i wróciło to samo przyszedł na dyrektora koleś który łączne doświadczenia na tym stanowisku ma rok z kawałkiem i zaczął robic [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] handlowcy z doświadczeniem juz pouciekali, zatrudnienia są masowe dwa miesiące plan nie zrobiony żegnamy , szkoleń nie ma wsparcia od kierowników nie ma bo jak moze byc jak nie maja wiedzy na temat energii i doradztwa. Kasę było można zarobić kiedyś, teraz wszystko jest poucinane i plany są takie aby nikt nie zarobił . Tylko słupki sie liczą . Zrobiła sie katastrofa i wracają do punktu wyjścia. Najciekawsze jest to, że właściciel chyba nie jest świadomy co tam sie dzieje. Uwaga na region warmińsko- mazurski . Tu tez jest dyrektor regionu wizjoner jak zgnoic ludzi po prostu buc.
5
MPH 2016-11-18 15:46:53
Jak już piszesz to pisz prawdę - były zmiany to prawda, trochę ludzi odeszło to prawda ale najczęściej odchodzą Ci co nie realizują planów albo muszą szybko uciekać bo mieli zbyt luźny stosunek do przepisów i zasad a przyszli tylko się "nażreć". Firma zmieniła kierunek i zaczęła liczyć własne pieniądze oraz badać efektywność. Nie dzieli się już prowizją tak lekko ale przestała się też dawać okradać. Po zmianie Dyrekcji zaczęło być ciężko się migać i są bardzo szybkie reakcje jak ktoś zaczyna się lenić. Trzeba robić i już... Mnie się to nie podobało - nie za bardzo lubię się narobić i sam odszedłem jak zaczęli podkręcać tempo po wakacjach. Nie uważam jednak, że firma mnie to tego zmusiła - to był mój wybór i każdy go ma. Auto miałem niezłe, opiekę medyczną, kartę sportową i pensja przychodziła na czas - ale tempo od sierpnia/września zaczęło być kosmiczne i dlatego spokojnie podziękowałem.
Frank 2016-11-18 16:27:56
Dokładnie tak jak opisałeś.... niestety :(
alicja88 2016-11-18 19:01:18
Polecam, wszystko w jak najlepszym porządku, profesjonalizm. Bardzo pomocni ludzie.
Mixi 2016-11-18 23:25:24
To dziadostwo nie firma. Szkoda czasu na rozpisywanie się. Nikomu nie polecam. Najlepsi zaczęli odchodzić od kilku miesięcy. Przyjadą następni z portfelem klientów - zostaną wykorzystani i zwolnieni.
energetyk 2016-11-21 09:39:16
Ludzie - nie piszcie głupot w stylu "dziadostwo" - firma jak firma, socjal niezły, płatności na czas a to, że się nie da walić głupa to normalka. Legendy krążą po rynku ile to kasy z tej firmy różne cwaniaki wyciągnęły. Przyszedł moment i się skończyło. Rynek nie jest łatwy ale jeszcze się da - jak się chce. Nowy Dyrektor ma twardą rękę ale przecież to nie jest przedszkole - powiedział czego oczekuje i co się dziwić, że Ci którzy nie zrozumieli muszą odejść. Przecież on też ma Szefów, którzy mają wymagania. Zadziały się ostatnio zwolnienia kilku osób (dwie znam) i potwierdzam, że dobrze wybrał - trafił leni i krętaczy, którzy teraz dzwonią i marudzą. Ale jak mieli jeździć do pracy to im się nie chciało. Obiektywnie nie jest źle. Teraz pewnie podkręcą kryteria rekrutacyjne i nie będzie łatwo się tam dostać a na rynku wcale nie jest tak łatwo trafić jakąś dobrą robotę w energii - są problemy w płatnościach, narzędzia kiepskie, relacji jeszcze gorsze, itp.
zbyszek 2016-11-21 11:26:41
wpisujcie opinie a nie swoje subiektywne odczucia - pensja, świadczenia, terminy, narzędzia, itd
to, że wymagają zaangażowanie i uczciwości to chyba nie jest wada tylko zaleta - chociaż to zależy czego się od życia się oczekuje
nowyPH 2016-11-25 12:16:56
Napiszę w takim razie i ja: praca w oparciu o umowę o pracę (no chyba, że pracownik chce inaczej), wynagrodzenie podstawowe od 2500 do 4200 (zależy od doświadczenia), prowizja od sprzedaży wypłacana co miesiąc (zależy oczywiście od wyników), samochody służbowe fabia/octavia (zależy od wyników i stanowiska), opieka medyczna, szkolenia - dość intensywne, nastawione na szybkie przygotowanie do pracy (wg trochę za intensywne), kadra zarządzająca z rynków finansowych, telekomunikacyjnych, technicznych - może dlatego są mało cierpliwi i chcą wyników tu i teraz ale z drugiej strony nie dają sobie wciskać kitu w stylu "mam bardzo dużo otwartych tematów i już w przyszłym miesiącu będą z tego wyniki" - w domyśle "dajcie mi jeszcze chwilę spokoju, może coś sobie ogarnę", osobiście - podoba mi się to, że odchodzą "ci z dużym doświadczeniem" bo to najczęściej oznacza w tej firmie tłuste koty, które każdego nowego PH biorą pod obcas i pilnują, żeby mu przypadkiem za dobrze nie poszło.
do Młodego boga - Zarząd nie jest od tego, żeby znać imiona kierowników...
Rudolf 2016-11-25 17:20:54
Hahahahah, wypłata na czas, w umowie mam do 10 tego każdego miesiąca a ostatnia wpłynęła 14 października.
2
Rudolf 2016-11-25 17:24:37
Jak w niku napiszesz "staryPH" to uwierzę
stary 2016-11-27 22:32:18
do ,,nowyPH" - kolego popracuj trochę i wtedy się wypowiedz. Tematy rozwlekają się miesiącami i to jest norma w energetyce. To nie jest szybka sprzedaż, na to potrzeba czasu, a klienta przecież nie przymusisz...
Energia dla Firm - jest znana na rynku przede wszystkim z fatalnego fakturowania (rozliczania szacunku do rzeczywistego zużycia) oraz z tego, że kiedyś były ,,przyzwolenia" do nieuczciwości ph, gdzie nagminnie klienci byli oszukiwani. Praktyka sprzedaży za wszelką ceną. Teraz tego nie ma, ale odciski zostały i niektóre części kraju są kompletnie spalone.
Firma przeszkoli, otrzymasz narzedzia do pracy, ale weryfikacja w terenie nastąpi szybciutko.

3
Zostaw swoją opinię o Energia dla firm S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Energia dla firm S.A.