logo DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.

DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.

Wiązowna

Opinie o DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.

Kobens 2017-03-10 12:55
Ja się zapoznałem, i jestem zadowolony z warunków pracy.
Weronika 2017-03-17 15:55
@Kobens dobrze to słyszeć. O jakim stanowisku mówisz?
Kobens 2017-03-21 14:06
introligatornia
Weronika 2017-03-21 14:24
@Kobens, rozumiem. A może powiesz coś więcej o pracy w DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.? Jakie zauważyłeś plusy? Może być to pomocne dla przyszłych pracowników.
pracownik 2017-03-21 21:07
Macie rację żaden pracownik co pracował lub pracuje to nie chce się wypowiadać co się tu dzieje . Pracownicy odwoływani a praca idzie w kooperację żenada i nieudaczności zarządu i ukrywanie przed właścicielem co się w firmie dzieje , może młody jak popracował na produkcji widział i zrozumiał . Wiedza jego podciągnie firmę bo jestem ciekawy ile jeszcze wypłaty będą na czas .
Henryk 2017-03-22 17:27
Nie prawda, widać że jest teraz full pracy i brakuje rąk do pracy, nikt nie jest odwoływany. Co za bzdury. Kim ty wogóle jesteś, że wiesz co jest ukrywane a co pokazywane? Jakiś mędrzec się trafił. Pracuję w tej firmie od dawna, mam styk z różnymi osobami, w tym także z kierownictwem i proszę mi wierzyć, że ktoś kto napisał ten post na prawdę nie zna się, a już na pewno nie ma dostępu do informacji ważnych. Szkoda czasu, ogólnie na tym forum nie ma nic co rzeczywiście opisywałoby firmę w więcej niż 5% tego czym firma w rzeczywistości jest. A już teksty "co tutaj się dzieje" - ha ha, żenada. Kilkaset osób tutaj codziennie pracuje, kolejne ileś współpracuje, kooperuje itp, pracownicy po 25 lat stażu, firma doinwestowana z najnowszą technologią, farbryka ogarnięta, atmosfera i kultura pracy i kontaktów na poziomie. Mogę wymieniać... bo pracuję tu długo, firma (koledzy) mnie nauczyła fachu, robię swoje i dobrze zarabiam , a dodatkowo na dobrym sprzęcie.
Weronika 2017-03-23 10:59
DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O. otrzymała również kilka certyfikatów. Więcej dowiecie się ze strony - http://www.ellert.pl/co-nas-wyroznia/certyfikaty/
Jarek 2017-03-24 12:58
Pracuję tam już pół roku i bardzo dobrze oceniam. Wypłaty na czas, dogodne warunki.
Jaś 2017-03-24 13:37
Firma może dobrze wyposażona w sprzęt, ale naprawdę nie ma dobrej opinii jako pracodawca. Firma szkoli pracowników a później zwalnia od tak, a konkurencja to wykorzystuje.
1
Karolina 2017-03-24 14:25
Co to za głupoty?! Ja pracuję już długo i nie było w ogóle żadnej sytuacji, żeby kogoś zwalniano bez powodu. A co do szkoleń, to firma faktycznie profesjonalnie szkoli i nie wymaga doświadczenia często, bo chce wyszkolić wg swoich standardów
CIEKAWE 2017-03-25 16:53
Haaa ciekawe ile płaca za pozytywny komentarz zauważcie co pojawi się negatyw to zaraz jest grono zadowolonych
1
Milka 2017-03-25 19:46
Chyba sobie poustawiali powiadomienia jak tylko ktoś napisze prawdę o tej firmie i to co tam się dzieje... Dyrektor zaczął już nawet z innych teamów zgarniać klientów pod siebie. Panie dyrektorze sukces zespołu POSów to nie Pana sukces tylko ludzi, którzy tam pracują!!!
1
Si 2017-03-25 19:52
Firma podchodzi profesjonalnie i szkoli??? W firmie nie ma żadnych szkoleń! Stanadardy? Jakie standardy? Tam jest jeden wielki bałagan! Zero organizacji.
To dlatego nowy pracownik musi czekać ponad twa tygodnie aż ktoś się nim zainteresuje? Aż dostanie komputer, telefon czy samochód?
Nowy 2017-03-25 22:53
Czytam tak te komentarze i nie wierzę. Zastanawiam się nad podjęciem tam pracy, ale niestety dużo słyszałem o firmie negatywnych opinii, że nie warto podejmować tam pracy, bo zaraz zwalniają człowieka. Mam propozycję z innej firmy i mocno się zastanawiam czy nie podjąć tam pracy .
KOMENTARZE 2017-03-26 13:16
POZYTYWNE KOMENTARZE - czynne od poniedziałku do piątku od 8.00 do 20.00. Zapraszamy!
2
Michał 2017-03-27 09:34
ciekawe ile z osób tam w ogóle pracowało. wypowiadają się osoby raczej niedoinformowane
Weronika 2017-03-27 12:29
@Karolina, a co możesz powiedzieć na temat szkoleń, o których wspominasz? Przydatne? Można się wiele nauczyć?
zainteresowany 2017-03-27 20:17
jakie firma organizuje szkolenia? czy są to zewnętrzne szkolenia jak w innych firmach?
Karolina 2017-03-28 09:59
pracuję na introligatorni, wiec w tym temacie mogę się wypowiedzieć. Są robione szkolenia dla nowych pracowników, takie "przyuczające" pokazujące jak prawidłowo wykonywać pracę i zgodnie z BHP, dlatego niekonieczne jest doświadczenie w takiej pracy
1
Karolina 2017-03-28 10:00
wydaje mi się, że jest to zależne od stanowiska, na moim były tylko wewnętrzne
Weronika 2017-03-28 10:47
@Karolina, dziękujemy, przydatne informacje. A co wyróżnia DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.? Więcej dowiecie się pod linkiem http://www.ellert.pl/co-nas-wyroznia/dzial-kreacji/
zainteresowany 2017-03-28 18:48
z tego co słyszałem to mało jest organizowanych szkoleń zewnętrznych. Czy w takim wypadku firma dofinansowuje szkolenia pracownikom?
1
tik tak 2017-03-29 20:53
hahahahahahahaahaha szkolenia hahahaha
BHP firma ma obowiązek przeprowadzić inaczej nie możesz być dopuszczony do pracy innych szkoleń nie ma !!!!!! koleżanka pokaż Ci mniej więcej co masz robić i tyle
ludzie naprawdę nie róbcie sobie jaj takie głupoty wypisywać
5
zainteresowany 2017-03-30 15:08
a jak wygląda kwestia rozwoju w firmie? czy firma stawia na pracownika i daje możliwości na przyszłość?
Agnieszka 2017-04-05 11:20
Wiesz jeśli chodzi o szkolenia to nie ma co się nabijać ze firma szkoli z bhp, taki jest obowiązek i chyba dobrze ze tego pilnuje, bo roznie z tym w firmach bywa. Szkolenia stanowiskowe na ręcznej są przeprowadzane przez liderki albo brygadzistki, najpierw nowi pracownicy idą do najprostszych prac, potem na coraz to bardziej skomplikowane, a najbardziej skomplikowane i najbardziej ciekawe z mojej strony przynajmniej to stendy, ale to już robią przeważnie dziewczyny z większym stazem. Jest tylko np. kilkadziesiąt skomplikowanych stendów do zrobienia i wygląda to tak że jest na przykład nagranie jak to ma wygladac, albo przychodzi konstruktor i objasnia nam jak to zrobić. Robi ktoś jeden na wzor a potem pokazuje innym jak to robic, uważam osobiście ze to dobry sposób.
Ostatnio na przyklad robiliśmy super rzecz, takie kręcące się jajko kinder niespodzianke. Jak pokazywałam mojej malej w supermarkecie ze jej mama takie rzeczy robi to nie chciała wyjść ze sklepu musiałam jej zdjecie z tym zrobić:). To co jest fajne w tej pracy to to ze nie ma monotonii, robimy naprawde fajne rzeczy że i znajomym jest się potem czym pochwalić. W każdym sklepie sa nasze rzeczy i to nie dla byle jakich firm to robimy. Zal mi tych co tylko hejt mają w głowie, współczuje rodzinie.
A rozwój, to biorac pod uwagę ze liderkami i brygadzistaki sa dziewczyny które były kiedyś na ręcznej to chyba samo mowi za siebie…
przeszkolony 2017-04-05 20:11
BHP to krótki filmik, nawet nie wiem czy trwa 20 minut. Przychodzi osoba z zewnątrz, która pewnie nigdy nie była na produkcji i szkoli pracowników. W tej firmie zdobywa się wiedzę w ekspresowym tempie.
Jarek 2017-04-06 11:51
Co za bzdury piszecie, szkolenie stanowiskowe zależy od rodzaju stanowiska.
Np. nowi pracownicy z działu sprzedaży spędzają nawet kilka tygodni na samej produkcji, potem dopiero są szkoleni przez przełożonego już stricte stanowiskowo.
A jeśli chodzi o inne szkolenia, to poza szkoleniami stanowiskowymi (które wiadomo, że są obowiązkowe) są organizowane szkolenia zarówno wewnętrzne i zewnętrzne. Sam miałem okazję odbyć dwa w ciągu ostatniego roku. Co prawda nie ma ogłoszeń na tablicy, kto jakie szkolenie przeszedł, ale wiem, że ludzie chodzą albo wyjeżdżają na szkolenia jeśli jest taka potrzeba.
przeszkolony 2017-04-06 15:17
Powiedzmy sobie szczerze że firma nie inwestuje w pracowników. Nie ma szkoleń zewnętrznych i nie ma możliwości większego rozwoju. Nikt z nowych pracowników nie spędza tygodni na produkcji, a jeśli już to sam musi prosić i organizować szkolenia. Przychodzisz i od razu masz pracować. Dodatkowo nadgodziny mile widziane.
1
obserwator 2017-04-06 22:21
tak szczerze to jak jest szanujący się pracownik to od razu jak przyjdzie do tej firmy to ucieka. pracuje 3-4 miesiące, styka się z rzeczywistością i ucieka.
1
Weronika 2017-04-07 11:07
@obserwator, a jaka jest według Ciebie ta rzeczywistość?
Marzka 2017-04-07 13:14
@obserator
nie obrażaj ludzi którzy tu pracują po kilka kilkanaście lat. Jest jakiś powód że tyle lat tu pracujemy i to na pewno nie jest brak szacunku do siebie. Może Ty nie szanujesz siebie, ale wypraszam sobie takie teksty.
obserwator 2017-04-07 18:35
Rzeczywistość jest taka że w tej firmie jest sam wyzysk pracowników. Pracownicy administracyjni są zmuszani do pracy na Introligatorni bo nie ma komu pracować, a do tego zarobki kiepskie.

hehe ... dobre żarty. Czy w tej firmie są jeszcze pracownicy, którzy pracują po kilkanaście lat? chyba już się takich nie spotka. Tam pracują ludzie którzy nie mają gdzie pójść indziej bądź nie chce im się ruszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zmienić pracy.

1
warrior 2017-04-09 15:08
Dobrze powiedziane. Pracowałem kiedyś w tej firmie ale długo miejsca nie zagrzałem. Obiecywali gruszki na wierzbie i wielkie zmiany. Mile widziane nadgodziny, a jak pracownik wychodzi po 8 godzinach to znaczy że ma mało pracy. Na dokładkę handlowcy muszą sami myć i czyścić samochody, do tego limit 600 zł, ale jeździć po klientach karzą... Handlowiec sam kalkuluje, robi oferty, wstawia zlecenia, planuje wysyłki i pilnuje wszystkiego, ale limit spotkań w tygodniu musi wyrobić. Reszta osób nie wie co należy do ich obowiązków wszystko jest spychane na handlowca.
1
mamałyga 2017-04-10 12:29
Hejter, widzę że frustracja odbiera podstawowy poziom kultury. Trochę szacunku dla innych, skoro tak o szanowaniu piszesz.
Weronika 2017-04-11 12:04
Chcecie poznać firmę bliżej? Zachęcam do zapoznania się z informacjami na temat DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O. pod linkiem: http://www.ellert.pl/o-nas/
bULweRs 2017-04-11 23:46
Podstawowy poziom kultury to chyba kadra kierownicza powinna posiąść!!!!!!!!!! Błagam, przestańcie drzeć te ryje. Zakazujecie pracownikom zakładania słuchawek, ale warunków do pracy nie dajecie. Naprawdę nikt nie chce słuchać tego jak Dyrektor drze głośno mordę...
Weronika 2017-04-12 09:52
@bULweRs, dlaczego uważasz, że firma nie daje warunków do pracy? Co byś zatem zmienił?
co zmienić 2017-04-12 11:11
Handlowców bo przemęczają się myciem auta i jazdą darmową tylko za 600 zł bo po zatym nic nie robią heheheh
Weronika 2017-04-12 11:22
@co zmienić, a Ty na jakim stanowisku jesteś zatrudniony?
bULweRs 2017-04-12 14:05
człowiek nie potrafi się skupić na pracy, cały czas ktoś się drze za uchem, dlatego zakładane są słuchawki i się odciąć od tego pierdolnika i robić swoje, ale nawet tego zakazują.
1
Marr 2017-04-12 22:36
ja też mam taki apel do szefostwa, uciszcie te mordy!!! jak nie macie co do roboty to chociaż ppozwólcie innym pracować, bo nie każdego interesują wasze prywatne sprawy!!!
Tomek 2017-04-13 15:35
Milka
Nigdy nie uważałem tego za swój sukces raczej za sukces wszystkich pracowników Drukarni zarówno biura jak i druku, intro, magazynu, zakupów, jakości. Brak tej wiedzy świadczy o tym że nie wiesz jak wygląda proces w Drukarni.
Co do "ściągania klientów z innych teamów" myślę, że jest to najlepszy dowód na to że w Drukarni w pierwszej kolejności poszukuje się pracowników wewnątrz, co świadczy o możliwości awansu i rozwoju.

1
Pawel 2017-04-15 11:25
Z okazji Świat Wielkiej Nocy wszystkim współpracownikom a także osobom, które wylewają swą złość na tym forum życzę dużo pokoju i pokory w sercu, wspaniałych chwil spędzonych w rodzinnym gronie oraz Skorzystania ze sposobności refleksji i przemiany jaka daje Święto Zmartwychwstania!
2
Kristofer 2017-04-25 15:28
Jako pracownik nie mam żadnych zastrzeżeń szczerze mówiąc. Trzeba pracować jak wszędzie, a nie narzekać
1
StefekIntro 2017-04-26 14:56
Jestem operatorem maszyn i dobrze mi się pracuje. Oczywiście trzeba pracować, tak jak wszędzie, a nie się obijać. Dla mnie najważniejszym aspektem było otrzymanie umowy o pracę oraz stałego i pewnego wynagrodzenia. To wszystko przemówiło na korzyść. Oczywiście najpierw postarałem się sprawdzić wszystko w internecie. Firma robi dobre wrażenie na mojej osobie odkąd tam pracuję - od roku.
Swojak 2017-04-27 14:43
Witam wszystkich. A mi tu jest dobrze. Robie swoje atmosfera spoko. Pozdrawiam druk.
Weronika 2017-04-27 15:03
@Swojak, to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony z wykonywanej pracy. A za co najbardziej cenisz sobie pracę w DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.? I na jakim stanowisku jesteś zatrudniony? Trzeba pamiętać, że warunki, atmosfera zależne są od obejmowane stanowiska.
Swojak 2017-04-28 11:05
Cześć wszystkim. Cenie prace na dziale druku za atmoafere, zarobki, przełożonych Michala i Arka. Magazyn zawsze wszystko dostarczy. Żyć nie umierać Mimo iż drażni mnie nic nie robienie Waldka tylko chodzi i wkurza innych maszynistow. Wiadomo na intro jest inny świat, kierowik oderwany od rzeczywistości co nie ogarnia. Technolodzy na ich temat można pisac magisterke z kabaretu.
Kobietka 2017-04-28 14:15
Znam ludzi ze wszystkich działów praktycznie i raczej nikt nie narzeka na atmosferę czy warunki pracy, pozdrawiam!
Mężczyzna 2017-04-28 19:49
Niestety mam inne zdanie o tej firmie. Nie wiem skąd się wzieły opinie wyżej, ale rozmawiałem z ludźmi na druku i chyba takich dobrych opinii o firmie nie mają;/ widać że pozytywne komentarze są specjalnie pisane bo za dużo jest tu niezadowolonych ludzi.

Prawda jest taka, że maszyny stoją, więc pracy nie ma za dużo. normalnie żółwie tempo pracy.

Zostaw swoją opinię o DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O. - Wiązowna
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.