brak logo

DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.

Wiązowna

Opinie o DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.

Bulba 2016-11-04 17:39:32
Z tego co piszesz można łatwo wywnioskować hehe
Aśka 2016-11-14 11:20:36
Jestem po prostu zadowolona z mojej pracy i nie widzę w tym żadnego problemu, HE HE
Jarus 2016-11-16 14:51:03
I prawidłowo! Mi też dobrze żyje się w ellercie i nie mam powodów do narzekania
1
Monia 2016-11-21 08:54:25
Czy jeżeli nie miało się styczności z pracą w drukarni to jest mozliwość dostania się TU ?
i dzwoniąc do Kadr co mówić? o jakie stanowisko się ubiegać?
Jarus 2016-11-22 13:09:51
Nie pracuję co prawda w rekrutacji, ale za czasów mojego ubiegania się o stanowisko, zadzwoniłem z pytaniem czy szukają kogoś na introligatornię (z tego co wiem aktualnie również szukają), powiedzieli, że tak i że proszą o cv, potem telefon, rozmowę o pracę i udało się. No ja kandydując nie miałem wcześniej styczności z pracą tego typu także szkolą od podstaw można powiedzieć.
Monia 2016-11-22 16:08:49
a czy dla kobiet jest praca na introligatorni? Przepraszam ,że może głupio pytam ,ale zaupełnie nie znam tej branży.Jak się TU pracuje? bo najpierw czytałam ostatnie posty to - ok,a dzisiaj przeczytałam opinie wcześniejsze to włos mi się na głowie zjeżył.
Jesli mozna wiedzieć na jaką płacę można liczyć na początek? Pewnie za duzo pytań,ale tak to jest jak się ktoś tak jak ja długo ,,szykuje,, po dłuższej przerwie w zatrudnieniu.
Pozdrawiam
Monia 2016-11-22 16:13:15
Pani Asiu w jakim dziale Pani pracuje? Pytam,bo jestem kobietą ,nie znam branży i nie wiem ,gdzie ewentualnie wysyłać cv? na jakie stanowisko?
Dobrze się u Was pracuje ( atmosfera?) ,bo początkowe posty na tym forum mnie przeraziły?
Jarus 2016-11-23 10:24:36
Jasne, lepiej zapytać niż iść w ciemno :) Na introligatorni pracuje całe mnóstwo kobiet, przede wszystkim z uwagi na to, że choć jest to praca fizyczna to nie jest wybitnie obciążająca. Głównie jakieś sprawdzanie stanu maszyn, zarządzanie surowcami, czasami trzeba coś poukładać albo poprzycinać. Tak to wygląda na stanowisku pomocnika operatora maszyn introligatorskich. Z tego co pamiętam na początek jest coś około 2 tysięcy, potem po jakimś tam okresie próbnym podwyżka. No ale warto zaznaczyć, że od początku oferowana jest umowa o pracę i świadczenie zdrowotne.
Wie Pani co, sam już czytałem tyle różnych komentarzy, że głowa mała. Ale fakt faktem moim zdaniem za znaczną większość negatywów odpowiada konkurencja lub osoby, które straciły tam z jakiegoś powodu posadę. Ja sam z mojej perspektywy stażu w Ellercie nie ośmieliłbym się powiedzieć złego słowa, bo byłoby to po prostu nieuczciwe. Trzymam za Panią kciuki i pozdrawiam
Monia 2016-11-23 10:27:42
Dziękuję .Panu bardzo.
Monia 2016-11-23 10:45:19
a przepraszam jeszcze - co do płacy to mówi Pan o kwocie zapewne 2000 brutto? i czy na pewno po okresie próbnym ,,dają,, coś więcej ,bo cały czas mam w głowie te posty ,które mówiły ,żę NIE.
Przepraszam ,żę tak pytam o pieniądze ,ale po prostu ,,proza życia,,
Dziękuje.
viki 2016-11-27 19:30:16
widać, że nie zna Pan specyfiki pracy na introligatorni, przynajmniej . "Głównie jakieś sprawdzanie stanu maszyn, zarządzanie surowcami, czasami trzeba coś poukładać albo poprzycinać. "- to nie ma miejsca na introligatorni!!! jak czytam te komentarze to zastanawiam się czy pracujemy w tej samej firmie?! Kobiety odbierają sztuki z maszyn, kleją klejem na gorąco standy, składają pudełka, pakują różne elementy w kartony albo w folię
viki 2016-11-27 19:35:59
na początek 2000-2150 brutto + 150 premii za brak zwolnień i urlopu na żądanie, po okresie próbnym podwyżki nie ma, będzie dopiero jak w całej firmie ogólnie będą podwyżki, a to jest loteria bo ostatnio były 2 lata podrząd a wcześniej było z 5 lat bez podwyżek, także loteria...
Monia 2016-11-27 21:57:53
Rzeczywiście widzę,że choć jedna firma to różne spojrzenie .
Mam pytanie ...Czy ten zapach kleju jest jakiś bardzo intensywny?
Nie mam jakiejś astmy,ale uczuleniowo ( intensywnym kaszlem) reaguję na intensywne zapachy.
Trudno jest się do Was dostać,bo nie widziałam teraz żadnych ogłoszeń?..te 150 zł premii za dobre sprawowanie to bruttto czy netto?
Jarus 2016-11-28 10:37:11
Być może ująłem to zbyt ogólnie, ale sprowadzało się to do tego samego o czym Pani wspominała :)
Ania 2016-11-29 13:34:02
@Monia, przy kleju da się przeżyć, jeszcze nie słyszałam o żadnych zatruciach :)
Monia 2016-11-29 21:21:32
Dzięki Ania za odpowiedż. Ty tam nie wiem jak to nazwać na produkcji pracujesz? Jak jest na początku,bo ja jestem zielona.Nie pracowałam w drukarni.Ktoś coś tam powie ,wprowadzi? W ogóle są teraz przyjęcia,bo w ogłoszeniach nie widzę...a jeszcze - jak znosisz nocki/?

Pozdrawiam serdecznie.
Ania 2016-11-30 14:49:47
Ja pracuję na introligatorni. Tak jak pisała wyżej koleżanka- głównie opiera się to na składaniu pudełek, cięciu, układaniu, tego typu rzeczach. Nocki można przeżyć, przynajmniej dzień jest wtedy do odpoczynku :) Jest kilka zmian także grafik jest dość elastyczny, nie tak, że pracuje się tylko nocami :)
Moim zdaniem najłatwiej po prostu przedzwonić albo wysłać po prostu CV, z tego co mi wiadomo cały czas są braki na introligatorni.
Pozdrawiam
głos rozsądku 2016-12-03 10:13:53
Ludzie co za głupoty wypisujecie widać że nie pracujecie na produkcji a jedynie próbujecie poprawić opinie o firmie w necie. Pracę kobiet możną podzielić na dwie grupy , praca operatorki maszyny są to proste maszyny do podawania kleju taśmy etc i prace ręczne , ręczne sklejanie klejem gorącym, składanie elementów standu ( taki tekturowy regał ) sortowanie i dobieranie arkuszy z maszyn. Praca jest czterozmianowa czyli dochodzą prace w soboty i niedziele w zależności jak wypadnie w grafiku
1
Ania 2016-12-06 10:02:42
głosie rozsądku, napisałeś dokładnie to co ja wyżej :) Innymi słowami, ale sprowadza się do tego samego. Nie spodziewałam się, że ktoś mi zarzuci, że wcale nie pracuję tam gdzie jestem w załodze już od dobrych kilku miesięcy :)
pozdrawiam
Krystyna 2016-12-30 10:13:45
Co tam się dzieje w drukarni ? Jakiś czas temu ( 4 mce) składałam cv na pomocnika introligatora .Było cicho..a tu dzisiaj dzwoni do mnie Pani mówiąc ,że owszem na to stanowisko nie ma przyjęć ,ale do prac ręcznych na introligatorni jest.Były jakies zwolnienia czy cóś?? Ktoś coś wie? a wogóle ile się zarabia na tej introligatorni ?jak tam jest / Ktoś coś wie?
Dziękuję za odpowiedż.
Asia 2016-12-31 18:48:24
Napiszcie proszę jak dojechać do drukarni z Otwocka? Ze skrzyzowania na światłach z Otwocka skręcić w prawo z w Lubelską ? czy przejechać to skrzyżowanie na wprost do wiązowny?
Dziekuję
Krystyna 2017-01-01 16:39:22
Jak dojechać do drukarni z Otwocka? Wjechać na swiatłach prosto do Wiązowny? czy w prawo w Lubelską?
zet 2017-01-03 18:09:27
Czy jest tam dodatek za pracę nocną?
viki 2017-01-03 18:51:46
tak jest dodatek za pracę w nocy
zet 2017-01-03 19:18:08
i jeszcze pytanie przepraszam ..czy w Ellercie pracuje sie w niedzielę ? i w związku z tym czy też niedziela jest dodatkowo wynagradzana?Dziekuję za odpowiedż
Werka 2017-01-04 10:55:05
Krystyna cały czas są braki na intro więc szukają ludzi. Nie jest to jakaś bardzo ciężka robota, jeśli aktualnie szukasz pracy to myślę, że ok. Na początek masz chyba 1800, ale z umową o pracę i świadczeniami zdrowotnymi od początku no i po jakimś tam okresie podwyżką
Krystyna 2017-01-04 15:00:28
ale 1800 na rekę czy brutto?
Krystyna 2017-01-04 15:02:57
a po jakim czasie mozna liczyć na podwyżkę jesli się pracuje bez zastrzeżeń?
Przepraszam ,że tak duzo pytań ,ale chcialam się zorientować?
Krystyna 2017-01-04 16:59:35
a po jakim czasie mozna liczyć na podwyżkę jesli się pracuje bez zastrzeżeń?
Przepraszam ,że tak duzo pytam
viki 2017-01-04 19:06:46
na rękę 1800 zł i nie ma dodatku za pracę w weekendy. podwyżki są zazwyczaj wtedy gdy podwyżki są ogólnie w firmie, dla konkretnych osób to rzadkość, chyba że jesteś operatorem, a zwykli pracownicy introligatorni muszą cierpliwie czekać. jak masz szczęście to możesz dostać za pół roku, jak pecha to za parę lat, a że obecnie mamy korzystne czasy dla pracowników to może nie trzeba będzie długo czekać
ona 2017-01-05 10:44:53
Czy ktoś wie czy dofinansowują na przykład kolonie dla dziecka albo czy jest tzw.dofinansowanie ,,wczasów pod gruszą,, ?
ja 2017-01-07 11:01:47
nie ma nic takiego
poinformowany 2017-01-07 11:16:40
Odpowiem na ostatnie pytania.
Dodatek za pracę w nocy jest zgodny z kodeksem pracy i wynosi 20% najniższej krajowej.
Pomocnik introligatora to standardowa nazwa stanowiska jakie otrzymują pracownice introligatorni.
Dojazd od strony Otwocka jedziemy szosą lubelską , mijamy miejscowość Radiówek, zjeżdżamy w ulicę nadrzeczną i za 500 metrów jest po prawej stronie firma Ellert.
Stawka na początek to 2200 maksymalnie 2400 brutto podwyżek firma zasadniczo nie przewiduje ( słowa menadżera ) i ciężko otrzymać jakąkolwiek.
Nie ma wczasów pod gruszą ani żadnych innych dofinansowań, pakiet socjalny ogranicza się do imprezy integracyjnej raz w roku, Wigilii firmowej i paczki słodyczy na święta ( wartość ok 50 - 70 złotych )
W wrazi innych pytań chętnie służę pomocą. TM
2
werk 2017-01-07 16:01:50
Moja kolezanka sie zatrudniła teraz na dnisch i dostała podstawę 2150 brutto ,a Ty piszesz 2200 -2400 brutto to znaczna rożnica .Od czego to zależy?
Werka 2017-01-09 14:40:00
Netto oczywiście :)
Werka 2017-01-09 14:42:19
No ale nie ma też co mówić, bo są jakieś różne akcje dla rodzin czy dzieciaków. Są te paczki na święta, ostatnio był jakiś konkurs z rysunkami dla najmłodszych, jakby nie patrzeć to nie jest tak, że szefostwo ma gdzieś pracowników i ich rodziny.
Ewa 2017-01-10 10:19:53
To zależy od działu w jakim pracujesz, jak długo pracujesz i jak ma się sytuacja finansowa firmy :P Ale podwyżkę dostać można- wiem z własnego doświadczenia :)
Ewa 2017-01-10 10:22:25
Troszkę to wszystko zabrzmiało tak oschle... Przecież są różne akcje z rozdawaniem owoców dla pracowników czy konkursy dla ich dzieciaków... Mimo wszystko jest pokazana jakaś tam troska o zatrudnionych, pracowałam w miejscach gdzie nie było tego wcale.
2
On 2017-01-10 21:13:06
Żenujące jest to ,że firma o tak ugruntowanej pozycji na rynku nie jest w stanie pokusić się o jakiś ,,socjal ,, dla pracowników.Owoce w poniedziałek to ŻENADA.,gdzie dofinansowanie chociazby do kolonii dla dzieci ,czy do urlopów pracowniczych? Praca na introligatorni to bardzo cięzka praca fizyczna.Szefostwo tak działa nie dajac chociażby ,,kapki,, premii czy chocby jakiś bon na święta,że niedługo mało kto tam przyjdzie do pracy.....wiecej sie ludzi zwalnia.
1
Lujogluszacz 2017-01-10 21:50:15
Jeśli nie potraficie sobie w Google znaleźć dojazdu do drukarni to nie składajcie papierów. Półglówków tam nie trzeba....
Firma ma minimum socjalu właśnie w postaci integracji, wigilii i paczki na święta. Owoców nie liczę bo to już żenujące.
Firma szczyci się nowoczesnością i dbaniem o pracowników. Bull shit nic więcej... Sknery w zarządzie.
Ludzi potrzebują nawet na dorabianie na pół etatu lub weekendowo i dają większą stawkę za h jak mają kobiety na intro. Śmiech na sali. Blokada intelektualna nie pozwala im pomyśleć by dać platne nadgodziny. Dzięki temu będą ludzie zadowoleni, Zlecenia zrobione w terminach i mniejszy problem z chetnymi do pracy.
3
to nieprawda 2017-01-11 14:28:58
To Ciekawe z tego co piszesz, bo ludzie, ktorzy przychodzą nowi do
pracy, chwalą sobie firmę. I coraz więcej ludzi przychodzi nowych. A
ostatnio to widać ze i wracają do firmy starzy ci co kiedyś odeszli.
Wynagrodzenie na czas, dobra może to nie są jakies kokosy ale ta
praca na introligatorni recznej też nie jest jakoś specjalnie ciężka
fizycznie , zero dźwigania, głownie prace manualne i to też nie
jakaś monotonia tylko co chwila coś innego się robi. Wiele pań tam
pracują kupe lat.
Warunki dobre, kierownicy do ludzi dobre podejście maja.
Owoce to nie socjal tylko chyba raczej poczęstunek. Innym to się
podoba jak ci nie pasuje to nie jedz będzie więcej dla innych. Nie
zadowolisz wszystkich jak widać. Przez takich jak ty to szefostwo nie
będzie chciało robic nowych rzeczy bo i tak sie znajdzie zawsze
niezadowolony jakiś co to wszystko krytykuje. Ciekawe która firma
płaci urlopowe i te sprawy. Ludzie wczasy pod gruszą? to mój ojciec
miał w fabryce w Radomiu, ale ta splajtowała i ludzie na bruk poszli.
a Nadgodziny to może i płacą inni tylko szkoda że pod stołem. A tu
to chociaż jak zachorujesz to wiesz że masz chorobowe w całości
płacone i możesz spokojnie chorować bo wiesz ze masz gdzie wracać.
to nieprawda 2017-01-11 14:30:38
Powyższy komentarz również tyczy się twojej odpowiedzi, Lujogluszacz.
Już teraz wiem ,że firma pisze TU pozytywne koment 2017-01-11 15:42:36
Zanim przyjęłam sie do pracy przeglądałam TO forum i czytając negatywne opinie myślałam ,że to jakieś trolle złośliwce.skupiłam sie na pozytywnych opiniach i dlatego jestem TU....i powiem Wam chętnym niedługo TU pobędę.Na introligatorni - lekka praca fizyczna? ???Przyjeżdzą jedna paleta z płachtami jakiś wydriuków.Zapewniam wyższa od każdego musisz to wszystko zdjąć ,powydzierać,aziąć sobie inna pustą paletę na bok i z tej całej góry jednej palety obrobione rzeczy ukladać na drugą,dżwigać po nie bierzesz po jednej rzeczy.Takich palet jest kilka.Nie możesz na chwilkę stanąć,bo już Cię widzą na kamerze i zwracja uwagę.
Teraz już wiem,że zarzut przedstawiony TU kiedyś,że ktoś z firmy pisze p[ozytywne komentarze jest prawdziwy,a powiedz ,gdzie Ty pracujesz? na introligatorni? dlaczego jak jest tak fajnie to wielu ludzi brakuje? Dofinanasowania, do wypoczynku czy bony świataczne w tak duzych firmach to w 99% REGUŁA.

3
Xnxx 2017-01-11 19:16:47
Chorobowe i płacenie na czas to obowiązek pracodawcy a nie zaszczyt dla pracowników. Jakbym chciał dymac na półczarno to bym tu nie pracował i widziałbym na co się zgadzam omijając prawo...
Firma chwali się wszystkim co to nie ellert. Ale tak jak wyżej ktoś napisał ogranicza się do minimum w dawaniu przywilejów pracownikom .
Wykorzystuje też luki prawne z nadgodzinami. A to co kantuje w papierach to już grubsza sprawa. Każdy to choć trochę znał poprzednią kadrową wie o co chodzi...
2
Kamila 2017-01-13 10:45:35
To idź do firmy, która Ci to wszystko oferuje, chyba nikt na siłę cię tu nie trzyma? skoro jeszcze tu pracujesz to widocznie nie jest jednak tak łatwo znaleźć taką prace jak ta tutaj. Zamiast psuc ludziom nastroje zajmij się lepiej robotą. Jak taka atmosferę robisz w brygadzie to wspołczuje tym którzy z Toba pracują. – jeśli tu rzeczywiście pracujesz. Kiedyś trzeba bylo sobie przyciagać paletę samemu ale teraz podwozi ja i zabiera wozkowy, wiec nie bardzo wiem o czym piszesz a że trzeba zbierać i oczyszczać arkusze z palety to chyba normalne bo na tym tez polega ta praca, ale to tektura nie blacha.. i nie bardzo wiem dlaczego na forum maja pisać tu tylko ci niezadowoleni, bylam w bardzo trudnej sytuacji jak tu przyszłam i dzięki tej pracy mogłam sobie spokojnie wszystko ogarnąć i dlatego jeszcze tu długo mam nadzieje popracuje.
Kamila 2017-01-13 13:58:32
Nikt nie mówi, że to zaszczyt. Ale za to jest wiele miejsc gdzie nie ma nawet tego, także naprawdę powody do narzekań są wyssane z palca.
pracownik intoligatorni 2017-01-13 16:22:17
nie piszcie, że zero dźwigania... bo taki stand wraz z dodatkami to niekiedy nawet kilkanaście kilo waży, a takich standów ileś trzeba spakować. same streczujemy palety, bo chłopaki ich nie ruszą dopóki nie są super stabilne. nieraz trafi się dżentelmen i pomoże, ale to zależy od dnia. nowi przychodzą? gdzie i kiedy- może jedna osoba na 2-3 miesiące przyjdzie, a braki kadrowe są kolosalne. tragicznie to nie jest, ale z tym ze jest super to nie przesadzajmy. ogólnie zadowoleni to Ci z góry, a niezadowoleni to z produkcji
2
Xnxx 2017-01-15 08:20:46
Każde miejsce gdzie się omija prawo (płaca pod stołem itp) nie powinno mieć miejsca i nie ma co porównywać takich firm z ellertem...
Atmosfera ze współpracownikami a to co uważa i pokazuje "elita" zarządzająca to także całkiem inna sprawa.
Ludzi prawie nie przybywa i każdy wie że są problemy z przyjęciem nowych pracowników bo naprawdę start w firmie jest już niemal taki sam jak najniższa krajowa...
Ludzie zarządzający zapierają się rekoma i nogami by jak najmniej dać pracownikowi od firmy. Wystarczy się spytać o kupno podstawowych narzędzi czy cokolwiek co może pomóc w produkcji a kosztuje więcej niż 5 zł. Daniel W. zapłacze się że firmy na to nie stać. Ale dupala firmówką za firmowe paliwko to każdy z nich chce wozić czy ma 2 km czy 20 do pracy.
1
Xnxx 2017-01-15 08:28:04
Szukać pracy? A czy coś o tym pisałem? Raczej nie... na siłę nikt nie trzyma bo warunki są do zaakceptowania, Choć od 6 lat nic się nie zmieniło w warunkach na jakich pracuję i właśnie to jest jeden z problemów jakie mają pracownicy. Staż i doświadczenie jakie zyska się w firmie nie przekłada się na to co w nagrodę za wysiłki firma oddaje pracownikom.
2
pracownik 2017-01-20 18:06:44
Nie wiem skąd te pozytywne opinie na temat firmy. To co się dzieje na Introligatornii to żenada. Brakuje ludzi do pracy, wszystko oddawane jest do kooperacji bo nikt nie chce pracować w firmie za psie pieniądze. firma zaczęła zatrudniać ukraińców bo nie ma komu pracować. Nawet ludzi z biura wysyłają na produkcję żeby tylko dotrzymać terminów.
4
Zostaw swoją opinię o DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O. - Wiązowna
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.