logo DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.

DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.

Wiązowna

Opinie o DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.

przeszkolony 2017-04-05 20:11
BHP to krótki filmik, nawet nie wiem czy trwa 20 minut. Przychodzi osoba z zewnątrz, która pewnie nigdy nie była na produkcji i szkoli pracowników. W tej firmie zdobywa się wiedzę w ekspresowym tempie.
1
Jarek 2017-04-06 11:51
Co za bzdury piszecie, szkolenie stanowiskowe zależy od rodzaju stanowiska.
Np. nowi pracownicy z działu sprzedaży spędzają nawet kilka tygodni na samej produkcji, potem dopiero są szkoleni przez przełożonego już stricte stanowiskowo.
A jeśli chodzi o inne szkolenia, to poza szkoleniami stanowiskowymi (które wiadomo, że są obowiązkowe) są organizowane szkolenia zarówno wewnętrzne i zewnętrzne. Sam miałem okazję odbyć dwa w ciągu ostatniego roku. Co prawda nie ma ogłoszeń na tablicy, kto jakie szkolenie przeszedł, ale wiem, że ludzie chodzą albo wyjeżdżają na szkolenia jeśli jest taka potrzeba.
przeszkolony 2017-04-06 15:17
Powiedzmy sobie szczerze że firma nie inwestuje w pracowników. Nie ma szkoleń zewnętrznych i nie ma możliwości większego rozwoju. Nikt z nowych pracowników nie spędza tygodni na produkcji, a jeśli już to sam musi prosić i organizować szkolenia. Przychodzisz i od razu masz pracować. Dodatkowo nadgodziny mile widziane.
1
obserwator 2017-04-06 22:21
tak szczerze to jak jest szanujący się pracownik to od razu jak przyjdzie do tej firmy to ucieka. pracuje 3-4 miesiące, styka się z rzeczywistością i ucieka.
1
Weronika 2017-04-07 11:07
@obserwator, a jaka jest według Ciebie ta rzeczywistość?
Marzka 2017-04-07 13:14
@obserator
nie obrażaj ludzi którzy tu pracują po kilka kilkanaście lat. Jest jakiś powód że tyle lat tu pracujemy i to na pewno nie jest brak szacunku do siebie. Może Ty nie szanujesz siebie, ale wypraszam sobie takie teksty.
obserwator 2017-04-07 18:35
Rzeczywistość jest taka że w tej firmie jest sam wyzysk pracowników. Pracownicy administracyjni są zmuszani do pracy na Introligatorni bo nie ma komu pracować, a do tego zarobki kiepskie.

hehe ... dobre żarty. Czy w tej firmie są jeszcze pracownicy, którzy pracują po kilkanaście lat? chyba już się takich nie spotka. Tam pracują ludzie którzy nie mają gdzie pójść indziej bądź nie chce im się ruszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zmienić pracy.

1
warrior 2017-04-09 15:08
Dobrze powiedziane. Pracowałem kiedyś w tej firmie ale długo miejsca nie zagrzałem. Obiecywali gruszki na wierzbie i wielkie zmiany. Mile widziane nadgodziny, a jak pracownik wychodzi po 8 godzinach to znaczy że ma mało pracy. Na dokładkę handlowcy muszą sami myć i czyścić samochody, do tego limit 600 zł, ale jeździć po klientach karzą... Handlowiec sam kalkuluje, robi oferty, wstawia zlecenia, planuje wysyłki i pilnuje wszystkiego, ale limit spotkań w tygodniu musi wyrobić. Reszta osób nie wie co należy do ich obowiązków wszystko jest spychane na handlowca.
1
mamałyga 2017-04-10 12:29
Hejter, widzę że frustracja odbiera podstawowy poziom kultury. Trochę szacunku dla innych, skoro tak o szanowaniu piszesz.
Weronika 2017-04-11 12:04
Chcecie poznać firmę bliżej? Zachęcam do zapoznania się z informacjami na temat DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O. pod linkiem: http://www.ellert.pl/o-nas/
bULweRs 2017-04-11 23:46
Podstawowy poziom kultury to chyba kadra kierownicza powinna posiąść!!!!!!!!!! Błagam, przestańcie drzeć te ryje. Zakazujecie pracownikom zakładania słuchawek, ale warunków do pracy nie dajecie. Naprawdę nikt nie chce słuchać tego jak Dyrektor drze głośno mordę...
Weronika 2017-04-12 09:52
@bULweRs, dlaczego uważasz, że firma nie daje warunków do pracy? Co byś zatem zmienił?
co zmienić 2017-04-12 11:11
Handlowców bo przemęczają się myciem auta i jazdą darmową tylko za 600 zł bo po zatym nic nie robią heheheh
Weronika 2017-04-12 11:22
@co zmienić, a Ty na jakim stanowisku jesteś zatrudniony?
bULweRs 2017-04-12 14:05
człowiek nie potrafi się skupić na pracy, cały czas ktoś się drze za uchem, dlatego zakładane są słuchawki i się odciąć od tego pierdolnika i robić swoje, ale nawet tego zakazują.
1
Marr 2017-04-12 22:36
ja też mam taki apel do szefostwa, uciszcie te mordy!!! jak nie macie co do roboty to chociaż ppozwólcie innym pracować, bo nie każdego interesują wasze prywatne sprawy!!!
Tomek 2017-04-13 15:35
Milka
Nigdy nie uważałem tego za swój sukces raczej za sukces wszystkich pracowników Drukarni zarówno biura jak i druku, intro, magazynu, zakupów, jakości. Brak tej wiedzy świadczy o tym że nie wiesz jak wygląda proces w Drukarni.
Co do "ściągania klientów z innych teamów" myślę, że jest to najlepszy dowód na to że w Drukarni w pierwszej kolejności poszukuje się pracowników wewnątrz, co świadczy o możliwości awansu i rozwoju.

1
Pawel 2017-04-15 11:25
Z okazji Świat Wielkiej Nocy wszystkim współpracownikom a także osobom, które wylewają swą złość na tym forum życzę dużo pokoju i pokory w sercu, wspaniałych chwil spędzonych w rodzinnym gronie oraz Skorzystania ze sposobności refleksji i przemiany jaka daje Święto Zmartwychwstania!
2
Kristofer 2017-04-25 15:28
Jako pracownik nie mam żadnych zastrzeżeń szczerze mówiąc. Trzeba pracować jak wszędzie, a nie narzekać
1
StefekIntro 2017-04-26 14:56
Jestem operatorem maszyn i dobrze mi się pracuje. Oczywiście trzeba pracować, tak jak wszędzie, a nie się obijać. Dla mnie najważniejszym aspektem było otrzymanie umowy o pracę oraz stałego i pewnego wynagrodzenia. To wszystko przemówiło na korzyść. Oczywiście najpierw postarałem się sprawdzić wszystko w internecie. Firma robi dobre wrażenie na mojej osobie odkąd tam pracuję - od roku.
Swojak 2017-04-27 14:43
Witam wszystkich. A mi tu jest dobrze. Robie swoje atmosfera spoko. Pozdrawiam druk.
Weronika 2017-04-27 15:03
@Swojak, to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony z wykonywanej pracy. A za co najbardziej cenisz sobie pracę w DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.? I na jakim stanowisku jesteś zatrudniony? Trzeba pamiętać, że warunki, atmosfera zależne są od obejmowane stanowiska.
Swojak 2017-04-28 11:05
Cześć wszystkim. Cenie prace na dziale druku za atmoafere, zarobki, przełożonych Michala i Arka. Magazyn zawsze wszystko dostarczy. Żyć nie umierać Mimo iż drażni mnie nic nie robienie Waldka tylko chodzi i wkurza innych maszynistow. Wiadomo na intro jest inny świat, kierowik oderwany od rzeczywistości co nie ogarnia. Technolodzy na ich temat można pisac magisterke z kabaretu.
Kobietka 2017-04-28 14:15
Znam ludzi ze wszystkich działów praktycznie i raczej nikt nie narzeka na atmosferę czy warunki pracy, pozdrawiam!
Mężczyzna 2017-04-28 19:49
Niestety mam inne zdanie o tej firmie. Nie wiem skąd się wzieły opinie wyżej, ale rozmawiałem z ludźmi na druku i chyba takich dobrych opinii o firmie nie mają;/ widać że pozytywne komentarze są specjalnie pisane bo za dużo jest tu niezadowolonych ludzi.

Prawda jest taka, że maszyny stoją, więc pracy nie ma za dużo. normalnie żółwie tempo pracy.

1
rekordzista 2017-05-01 16:21
Firma ma duży potencjał, ale zarządzana jest kiepsko... kiedyś było lepiej. Niestety władza się zmieniła i to są tego skutki.
Marko 2017-05-05 15:20
W każdej pracy są jakieś plusy i minusy. Jak ktoś nie chce pracować, to zawsze widzi minusy. taka prawda
1
Lug 2017-05-09 18:41
To o zarobkach na druku to chyba ironia?;)
Oprocz waltka to szalu nie ma:D
Ciekawski 2017-05-17 09:13
Mam pytanko czy kojarzy ktos z was niejakiego jarka ferensa? Przyszedl niedawno do naszej drukarni #perfekt a ze okazalo ze nie reprezentuje soba nic wiec zaczal podpie****dalac wszystkich dookola.... nawet swoich zmiennikow....
Wiec moje pytanie jest takie czy u Was tez tak bylo czy po prostu dostal w leb i cos mu sie poprzestawialo....
Przełożony 2017-05-17 18:56
Znam pana Jarka, jeśli został ulokowany na produkcji to błąd. Powinien być ulokowany w takich obszarach jak Lean, ISO, 7S. Na produkcji jest to osoba totalnie "przezroczysta".
marek 2017-05-18 11:12
jak komuś się nie podoba, to niech nie pracuje. mnie się praca widzi, jest kasa, jest umoa, dobre warunki i tyle. praca jest od pracownia, a nie od siedzenia i płacenia jeszcze za to
bezinteresowny 2017-05-20 00:15
To co się tam dzieje to jedna wielka kpina!!!! Tak jak w tej firmie to nigdzie nie widziałem żeby się traktowało pracownika. Każda jedna negatywna opinia na temat tej firmy jest w 100 % trafiona. Należy się dobrze zastanowić nad podjęciem pracy w tej firmie. Chyba że się włazi w d... prezesowej., która została najwyraźniej skrzywdzona jako dziecko.
1
radzik 2017-05-22 10:36
czasem mam wrażenie, że widzę tu opinie zwyczajnie słabych pracowników, których nie opłacało się utrzymywać w firmie. praca to nie wakacje. jakoś jest całą masa ludzi, którzy tam pracują i dają radę i są zadowoleni. jasne, "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" ale nie popadajmy w paranoje
Weronika 2017-05-22 12:19
Na tym forum zauważyłam wiele odmiennych opinii. @marek jest zadowolony z pracy w DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O., natomiast @bezinteresowny ma inne zdanie. Uważa, że firma nie traktuje odpowiednio swoich pracowników. Co @bezinteresowny masz konkretnie na myśli? Czy możesz przytoczyć sytuację, w której zauważyłeś złe traktowanie firmy?
nick 2017-05-23 12:50
ciekawe czym @bezinteresowny się zajmował. może opowiesz więcej? zaczyna się tu jakaś wojna. chyba byłoby lepiej, gdyby każdy przytoczył konkretną sytuację, nie rzucanie... jest żle.. bo źle... zero argumentów konkretnych
Ola 2017-05-23 21:15
,Ostatnio odezwała się do mnie firma zewnętrzna z propozycją pracy w Sprzedaży. Jednak w momencie gdy dowiedziałam się że chodzi o Drukarnie Ellert. Zrezygnowałam z prostej przyczyny. Wiele słyszałam negatywnych opinii od pracowników, którzy przeszli do konkurencji i nie odważyłam się na zmianę pracy. Mam nadzieję że to nie prawda, ale ze względu na złą opinie nie będę ryzykować.
zofia 2017-05-24 10:29
ja z kolei poszłam tam trochę wystraszona po opiniach jakie czytałam. alemimo wszystko stwierdziłam, że muszę sama to zweryfikować. no i od pół roku tam pracuję. nie mam powodów do narzekania na drukarnię. takie są moję subiektywne doświadczenia. ale jak gadam z koleżankami, to też raczej głosów krytyki nie ma.
Weronika 2017-05-24 10:59
@zofia to dobrze, że jesteś zadowolona. W jakim dziale jesteś zatrudniona? Czy firma organizuje jakieś imprezy firmowe, wyjazdy integracyjne dla swoich pracowników? Co więcej możesz napisać o swoich doświadczeniach?
buku 2017-05-26 11:10
ja tez nie narzekam
marcin 2017-05-29 11:09
pracuję tam od roku i nie miałem jeszcze żadnych nieprzyjemności. czas leci szybko bo czlowiek zajety pracą. najważniejsze, że jest umowa i wypłacane na czas
Weronika 2017-05-29 11:53
@buku, @marcin to dobrze, że jesteście zadowoleni z pracy w tym miejscu. W jakim dziale pracujecie? Ogólne warunki pracy, atmosfera mogą się od siebie troszkę różnić w zależności od obejmowanego stanowiska.
dobra duszyczka 2017-05-30 00:38
ale na tym portalu są ściemy... ciekawe jaki Marcin tam pracuje niby od roku??? Pani Aleksandro chyba nie tędy droga... o pracownika powinno się dbać, a nie udawać że jest dobrze... firma to nie tylko egoistyczne "ja", ale ludzie którzy ją tworzą, tutaj niestety tego brakuje. Przechodząc ukradkiem między ludźmi, udając że się ich nie widzi to nie najlepsza droga. Każdy jeden pracownik narzeka ale nie powie głośno bo się boi, bo kredyty itd.,
dobra duszyczka 2017-05-30 00:39
ale na tym portalu są ściemy... ciekawe jaki Marcin tam pracuje niby od roku??? Pani Aleksandro chyba nie tędy droga... o pracownika powinno się dbać, a nie udawać że jest dobrze... firma to nie tylko egoistyczne "ja", ale ludzie którzy ją tworzą, tutaj niestety tego brakuje. Przechodząc ukradkiem między ludźmi, udając że się ich nie widzi to nie najlepsza droga. Każdy jeden pracownik narzeka ale nie powie głośno bo się boi, bo kredyty itd.,
1
nick 2017-05-30 00:40
Czy Lucyna nie powinna odejść z tej firmy??
1
odpowiedz 2017-05-30 21:31
powinna
Weronika 2017-05-31 11:45
@nick, @odpowiedz proszę o zamieszczanie komentarzy na temat pracy w DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O., a nie na temat poszczególnych, konkretnych pracowników.
Nowy 2017-06-01 10:34
Pracuję w Drukarni od 6 miesiecy w biurze i problem jaki mam to głównie z dojazdem. Co trzyma w firmie osoby aż tak niezadowolone nie wiem proponuję sprawdzić jak jest w innych firmach. Pracowałem w dwóch i musze powiedzieć że było znaczniej gorzej niż tutaj. Kasę dostawałem czasami miesiąc później, ludzie prędzej ci podłożą świnie niż pomogą, przerwa jedna w ciągu dnia a tak cały dzień przy kompie. Tutaj kasa na koncie na czas, może i standardem jest praca więcej niż 8 godzin ale jak potrzebuję wyjść wcześniej to da się dogadać.

Juda 2017-06-06 21:02
chyba w jakiejś garażowej drukarni kasa miesiąc później była... na szczescie juz w Ellercie nie pracuje, pieniadze moze i na czas, ale za to marne
Xnxx 2017-06-07 10:14
A ile ty bys chcial przerw? Postój na halach 8h przy28-34 stopniach i pomysl czy masz źle.
Gustek 2017-06-20 13:05
To ile zarabiałeś i na jakim stanowisku, że mówisz o marnej kasie?
Zostaw swoją opinię o DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O. - Wiązowna
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.