brak logo

DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.

Wiązowna

Opinie o DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.

Tytanowy Janusz 2016-09-29 14:36:32
Benefity? Paczka za 100 zl na swieta i integracja raz w roku? To benefity? A i owocowy poniedziałek :D
Produkcja już nic wiecej nie dostaje. A biura? Magazynek kafki ciasteczek mleczka wody czym chata bogata. O premiach za nieogarnianie 80% zleceń nie wspomnę...
Ludzie nie są zli i da się przyjaźnić z kimś ale podejście do wykonywania nadgodzin i placy to porażka
3
Hoko 2016-09-30 13:36:31
Nie tak dawno, niecałe pół roku temu. Przez ten czas chyba nie powinno się wiele zmienić :)
Mirek 2016-09-30 13:38:07
@Tytanowy Janusz powiem ci, że w wielu firmach nie ma zupełnie żadnych benefitów także...
Bezrobotny 2016-10-03 23:50:50
Witam, widziałem oferty pracy na stanowisko magazyniera i referenta magazynu. Może mi ktoś napisać jak wyglądają godziny pracy i zarobki? Proszę o konkrety bez lania wody.:-)

Pozdrawiam.
Sali 2016-10-04 13:07:13
Grafik 3-zmianowy, umowa o pracę i świadczenia zdrowotne od początku. Pensja na początek chyba 1500, ale po krótkim okresie próbnym podwyżka. Z własnego doświadczenia powiem, że warto.
Jaskółeczka 2016-10-05 13:21:47
Bezpośredni kontakt to najlepszy pomysł :)
Adek 2016-10-09 20:22:33
Romek, weź ty się chłopie ogarnij. Co i rusz jest napisane: dzwonić, dzwonić i jeszcze raz dzwonić. Co jest z tobą?
Igaaa 2016-10-09 20:25:14
To i ja dodam coś od siebie- był czas w moim życiu kiedy straciłam pracę i na szybko potrzebowałam znaleźć coś innego. Zgłosiłam się do ellertu i zostałam na dłużej ;) Po jakimś czasie postanowiłam zmienić pracę zgodną z moim wykształceniem, ale czas spędzony tutaj wspominam z naprawdę dużym sentymentem.
Danko 2016-10-12 14:28:30
Żyjemy w czasach kiedy google znajduje informacje w ciągu ułamka sekundy, wydaje mi się, że znalezienie numeru to nie problem :p
Danko 2016-10-13 15:20:08
Dokładnie tak!
Belfer 2016-10-14 19:33:50
A jak tam się czujecie jak ukraince zarabiają po 2500+premia od prezesowej? Pewnie sobie oni myślą że każdy pracownik tak dobrze ma haha.
No niestety swojego pracownika docenić nawet słowem dziękuję nikt z zarządu nie potrafi...
5
robert 2016-10-16 20:55:57
Ukraina dostała premie bo na 12h robi od poniedziałku do piątku. A my jak robiliśmy po 12 to 4 godziny do odbioru i o premi można zapomnieć.
5
Aśka 2016-10-19 11:23:37
Kasa przekłada się na starania. Co za różnica- Ukrainiec czy Polak. Co wypracował to jego i po co ta dyskusja.
Belfer 2016-10-19 12:39:30
Tak więc dlaczego pracownik ellerta nie ma co myśleć o premii za ciężką pracę?
Dzięki ukraincą pracującym na produkcji w całej Polsce Polak nie ma szans na lepsze warunki czy podwyżki bo na jego miejsce jest ukrainiec który bez problemu dostaje pieniądze na lepszych warunkach niż równoważny system pracy...
Jeśli warunki pracy dla Polaków byłyby dobre nie mam nic przeciw obcokrajowcą. Ale nie oszukujmy się, Polak dymany jest na potęgę przez kraj i pracodawców...
3
Aśka 2016-10-20 11:53:55
Ale o czym w ogóle mowa... Polacy też dostają premię. To, że teraz trafiło się Ukraińcom to nie dowód na to, że Polacy są dyskryminowani.
Belfast 2016-10-21 13:57:55
Hmm to coś nowego że w ellercie produkcja dostaje premie. Ja o czymś takim dawno nie słyszałem :D
2
Aśka 2016-10-21 14:19:49
Z własnego doświadczenia wiem, że można dostać :)
Jaro 2016-10-25 12:38:15
To i jak dodam swoje pięć groszy ;) Pracuję na introligatorni,jako operator maszyn introligatorskich. Ludzie pracujący w ellercie są nastawieni bardzo przyjaźnie, nikt nikomu nie podkłada kłód pod nogi. Pensja wystarcza mi na utrzymanie dwójki małych dzieci, na warunki nie narzekam. Pracuję tam już ponad dwa lata i póki co nie planuję zmieniać pracy ;)
Adam 2016-10-26 11:04:22
Miło czasami dla odmiany w tej fali hejtu i nienawiści przeczytać, że ktoś jest zadowolony z życia i pracy :p
viki 2016-10-27 19:24:58
Aśka piszesz, że raz premie dostają Polacy, a raz Ukraińcy ok. tylko napisz kiedy przyjdzie kolej na Polaków, bo dziewczyny na produkcji po kilka ładnych lat pracują i premii 500 złotych na oczy nie widziały, a Ukraińcy dostali po miesiącu pracy "za wzorową pracę"
1
Aśka 2016-10-28 11:30:22
Ja za czasów swojej pracy na introligatorni kilkakrotnie dostawałam premie. Poza tym czy uważacie, że dostali premię dlatego, że są Ukraińcami? Przecież to nie ma nic do rzeczy... Skoro pracują dobrze to czemu miałoby się im to nie należeć?
nik 2016-10-28 18:58:53
Pisanie tu to jak woda na młyn są zadowoleni i nie z tej pracy ale każdy gdzieś musi pracować co do pracowników za wschodu to pracując tu 3 miesiące to u siebie ponad rok będą żyć na wysokim poziomie, my pracując tu przez miesiąc to ledwo starcza na tak zwane minimum miesięczne,a co do Asi i premii dobrze napisała pracowała na intro wpierw premia a potem awans za co to sobie dopiszcie :)
niezależny 2016-10-29 20:09:23
Jakie premie dla Ukrainy-ktoś puścił plotkę a reszta powtarza.Z drugiej strony która produkcyjna karierowiczka z Polski przychodziłaby po 12 godzin codziennie i dodatkowo w sobote? To jest 10 dni w miesiącu więcej niż etat,za te 2500 tys.Cieszcie się ze nie ma 12,a jeszcze jakby ich wyszkolili na maszyny to może zastąpiłyby niektórych dożywotnich tłumoków.
Fajka 2016-10-31 17:02:12
Widzę braki w iq...
1. Jeśli co miesiąc miałbym płacone chociaż już 1do1 za godziny już bez 50%czy100% to bym mógł 250h robić na miesiąc w tej firmie. Tak by mogło 90%produkcji robić i nie byłoby problemów z przyjsciem na 12 i w wolny dzień
2. Premie a potem inne stanowisko... Ok norma dla wybrańców od podpieprzania.
3. Jeśli będą mogli robić więcej niż 6mies to zaczną wlazic na maszyny
4. Jeśli Polak zacznie godnie zarabiać i mieć godne warunki to bardzo prosze niech i ciapaki pracują...
1
Pala 2016-10-31 17:06:23
Dolicz że 2500zl ukrainiec zarabia średnio 5 miesięcy
Czyli karierowiczka z produkcji która dostanie 10tysi zl na miesiąc za 6x12h nie zgodziła by się?
Doradzam leczenie na głowę...
1
Aśka 2016-11-02 14:33:03
Nie rozumiem co ma oznaczać ta niejednoznaczna opinia? Jak dla mnie- jeśli ktoś się stara, zależy mu i robi to dobrze to premia czy awans mu się należą. Nie wiem z czego wynika ta ogólna frustracja.
Aśka 2016-11-02 14:36:31
Jak dla mnie oferują korzystne warunki, mi praca odpowiada. Każdy może sam podjąć decyzję w takiej sprawie. Niejedna osoba dałaby się pokroić za taką posadę, a tutaj tylko hejt na wszystko i wszystkich w Ellercie. Nie wiem z czego to wynika, sama jestem już tam jakiś czas i nie powiedziałabym o drukarni nic złego.
8====D 2016-11-02 16:06:25
Esssuu albo klapki na oczach albo ktoś kto specjalnie tak slodzi...
Wiele osób się stara i ma większą wiedzę niż ty i ludzie z zarządu i nic z tego nie mają.
Aśka 2016-11-03 12:29:38
Kolego, niestety nie wiesz jaką mam wiedzę. Takie komentarze są niegrzeczne i nie na miejscu. Dziwi mnie, że w dzisiejszych czasach zadowolenie z pracy jest krytykowane.
Jurek 2016-11-03 14:43:22
Poprę koleżankę Asię i dołączę do grona zadowolonych z pracy :) Ja jestem zadowolony, planuję zostać tam możliwie długo, a na kasę nie narzekam. Pozdro
Aśka 2016-11-04 11:03:19
Dzięki @Jurek, dobrze, że nie jestem sama ;p
Bulba 2016-11-04 17:39:32
Z tego co piszesz można łatwo wywnioskować hehe
Aśka 2016-11-14 11:20:36
Jestem po prostu zadowolona z mojej pracy i nie widzę w tym żadnego problemu, HE HE
Jarus 2016-11-16 14:51:03
I prawidłowo! Mi też dobrze żyje się w ellercie i nie mam powodów do narzekania
Monia 2016-11-21 08:54:25
Czy jeżeli nie miało się styczności z pracą w drukarni to jest mozliwość dostania się TU ?
i dzwoniąc do Kadr co mówić? o jakie stanowisko się ubiegać?
Jarus 2016-11-22 13:09:51
Nie pracuję co prawda w rekrutacji, ale za czasów mojego ubiegania się o stanowisko, zadzwoniłem z pytaniem czy szukają kogoś na introligatornię (z tego co wiem aktualnie również szukają), powiedzieli, że tak i że proszą o cv, potem telefon, rozmowę o pracę i udało się. No ja kandydując nie miałem wcześniej styczności z pracą tego typu także szkolą od podstaw można powiedzieć.
Monia 2016-11-22 16:08:49
a czy dla kobiet jest praca na introligatorni? Przepraszam ,że może głupio pytam ,ale zaupełnie nie znam tej branży.Jak się TU pracuje? bo najpierw czytałam ostatnie posty to - ok,a dzisiaj przeczytałam opinie wcześniejsze to włos mi się na głowie zjeżył.
Jesli mozna wiedzieć na jaką płacę można liczyć na początek? Pewnie za duzo pytań,ale tak to jest jak się ktoś tak jak ja długo ,,szykuje,, po dłuższej przerwie w zatrudnieniu.
Pozdrawiam
Monia 2016-11-22 16:13:15
Pani Asiu w jakim dziale Pani pracuje? Pytam,bo jestem kobietą ,nie znam branży i nie wiem ,gdzie ewentualnie wysyłać cv? na jakie stanowisko?
Dobrze się u Was pracuje ( atmosfera?) ,bo początkowe posty na tym forum mnie przeraziły?
Jarus 2016-11-23 10:24:36
Jasne, lepiej zapytać niż iść w ciemno :) Na introligatorni pracuje całe mnóstwo kobiet, przede wszystkim z uwagi na to, że choć jest to praca fizyczna to nie jest wybitnie obciążająca. Głównie jakieś sprawdzanie stanu maszyn, zarządzanie surowcami, czasami trzeba coś poukładać albo poprzycinać. Tak to wygląda na stanowisku pomocnika operatora maszyn introligatorskich. Z tego co pamiętam na początek jest coś około 2 tysięcy, potem po jakimś tam okresie próbnym podwyżka. No ale warto zaznaczyć, że od początku oferowana jest umowa o pracę i świadczenie zdrowotne.
Wie Pani co, sam już czytałem tyle różnych komentarzy, że głowa mała. Ale fakt faktem moim zdaniem za znaczną większość negatywów odpowiada konkurencja lub osoby, które straciły tam z jakiegoś powodu posadę. Ja sam z mojej perspektywy stażu w Ellercie nie ośmieliłbym się powiedzieć złego słowa, bo byłoby to po prostu nieuczciwe. Trzymam za Panią kciuki i pozdrawiam
Monia 2016-11-23 10:27:42
Dziękuję .Panu bardzo.
Monia 2016-11-23 10:45:19
a przepraszam jeszcze - co do płacy to mówi Pan o kwocie zapewne 2000 brutto? i czy na pewno po okresie próbnym ,,dają,, coś więcej ,bo cały czas mam w głowie te posty ,które mówiły ,żę NIE.
Przepraszam ,żę tak pytam o pieniądze ,ale po prostu ,,proza życia,,
Dziękuje.
viki 2016-11-27 19:30:16
widać, że nie zna Pan specyfiki pracy na introligatorni, przynajmniej . "Głównie jakieś sprawdzanie stanu maszyn, zarządzanie surowcami, czasami trzeba coś poukładać albo poprzycinać. "- to nie ma miejsca na introligatorni!!! jak czytam te komentarze to zastanawiam się czy pracujemy w tej samej firmie?! Kobiety odbierają sztuki z maszyn, kleją klejem na gorąco standy, składają pudełka, pakują różne elementy w kartony albo w folię
viki 2016-11-27 19:35:59
na początek 2000-2150 brutto + 150 premii za brak zwolnień i urlopu na żądanie, po okresie próbnym podwyżki nie ma, będzie dopiero jak w całej firmie ogólnie będą podwyżki, a to jest loteria bo ostatnio były 2 lata podrząd a wcześniej było z 5 lat bez podwyżek, także loteria...
Monia 2016-11-27 21:57:53
Rzeczywiście widzę,że choć jedna firma to różne spojrzenie .
Mam pytanie ...Czy ten zapach kleju jest jakiś bardzo intensywny?
Nie mam jakiejś astmy,ale uczuleniowo ( intensywnym kaszlem) reaguję na intensywne zapachy.
Trudno jest się do Was dostać,bo nie widziałam teraz żadnych ogłoszeń?..te 150 zł premii za dobre sprawowanie to bruttto czy netto?
Jarus 2016-11-28 10:37:11
Być może ująłem to zbyt ogólnie, ale sprowadzało się to do tego samego o czym Pani wspominała :)
Ania 2016-11-29 13:34:02
@Monia, przy kleju da się przeżyć, jeszcze nie słyszałam o żadnych zatruciach :)
Monia 2016-11-29 21:21:32
Dzięki Ania za odpowiedż. Ty tam nie wiem jak to nazwać na produkcji pracujesz? Jak jest na początku,bo ja jestem zielona.Nie pracowałam w drukarni.Ktoś coś tam powie ,wprowadzi? W ogóle są teraz przyjęcia,bo w ogłoszeniach nie widzę...a jeszcze - jak znosisz nocki/?

Pozdrawiam serdecznie.
Ania 2016-11-30 14:49:47
Ja pracuję na introligatorni. Tak jak pisała wyżej koleżanka- głównie opiera się to na składaniu pudełek, cięciu, układaniu, tego typu rzeczach. Nocki można przeżyć, przynajmniej dzień jest wtedy do odpoczynku :) Jest kilka zmian także grafik jest dość elastyczny, nie tak, że pracuje się tylko nocami :)
Moim zdaniem najłatwiej po prostu przedzwonić albo wysłać po prostu CV, z tego co mi wiadomo cały czas są braki na introligatorni.
Pozdrawiam
głos rozsądku 2016-12-03 10:13:53
Ludzie co za głupoty wypisujecie widać że nie pracujecie na produkcji a jedynie próbujecie poprawić opinie o firmie w necie. Pracę kobiet możną podzielić na dwie grupy , praca operatorki maszyny są to proste maszyny do podawania kleju taśmy etc i prace ręczne , ręczne sklejanie klejem gorącym, składanie elementów standu ( taki tekturowy regał ) sortowanie i dobieranie arkuszy z maszyn. Praca jest czterozmianowa czyli dochodzą prace w soboty i niedziele w zależności jak wypadnie w grafiku
1
Ania 2016-12-06 10:02:42
głosie rozsądku, napisałeś dokładnie to co ja wyżej :) Innymi słowami, ale sprowadza się do tego samego. Nie spodziewałam się, że ktoś mi zarzuci, że wcale nie pracuję tam gdzie jestem w załodze już od dobrych kilku miesięcy :)
pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O. - Wiązowna
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DRUKARNIA ELLERT SP. Z O.O.