brak logo

Acme

Białystok

Opinie o Acme

anonim 2010-08-18 19:23:32
Co myślicie o agencji reklamowej z białegostoku o wdzięcznej nazwie ACME
1
bbb 2010-08-21 12:20:20
Tak wiem coś o tym. Sam tam pracowałem i nie polecam tej firmy. [usunięte przez moderatora]
3
Ja 2010-09-03 23:20:37
AAAAAAA warto jeszcze dodać ze teraz mam normalną pracę do której nie chodzi sie za karę z fajnych pakietem socjalnych, bonusami, giftami, zarabiam podstawy dwa razy tyle + prowizję od wszystkiego co zrobie a nie od konkretnego pułapu i szczęście jest we mnie:P Ale fajnie tez powspominać:)
anonimek 2010-10-22 11:09:12
hej, ja też tam pracowałam. poza sezonem jeszcze da się wytrzymać ale w sezonie to ma się wrażenie że trafiło się do domu wariatów i zastanawiasz się czy to Ty wariujesz czy [usunięte przez moderatora]- po dłuższym zastanowieniu dochodzisz że w 100% to jest ta druga opcja. Nie polecam -[usunięte przez moderatora]
3
Życzliwy 2013-08-28 07:09:54
Socjal żaden, umowa - etat z najniższą krajową ale jak się postarasz to można zarobić ciut więcej, atmosfera - zależy jaką osobą jesteś, trzeba być wytrzymałym psychicznie, szefowie potrafią być zarówno przyjaźni jak i złośliwi.
5
życzliwa 2013-12-12 22:42:43
Jeśli nie masz na piśmie obietnic, to możesz zapomnieć o pięknych obietnicach. Myślałam, że tylko ja dałam się tak przerobić i omotać, ale poszukałam i nie ja pierwsza i niestety nie ostatnia zostałam omamiona wizjami rozwoju zawodowego, psychicznego i finansowego. Straciłam cenny czas, a wynagrodzenie nie pokryło nawet kosztów dojazdu. Moja wina - nie dopilnowałam umowy, która otrzymałam po ponad miesiącu a nie miałam spisanych ustaleń słownych. Widocznie jestem za głupia na "zaawansowany" system tej cudownej i przyjaznej jak na warunki białostockie firmy. Moja sugestia jest taka aby wszystko co podpisujecie czytać i zapisywać wszystkie ustalenia. Atmosfera w pracy zależy od nastroju szefowej.
Obowiązki: robisz kawę, dzwonisz po klientach, klepiesz oferty i maile i czekasz na ich akceptacje zanim wyślesz, wystawiasz odpowiednie dokumenty i pilnujesz wpłaty, robisz listy przewozowe, a jak się nudzisz to schodzisz na produkcję rozładować nadmiar gromadzącej się frustracji :) Między łykami kawy poznasz cała historię byłych pracowników, jacy to byli leniwi lub cwaniakujący i jak to firma została źle przez los potraktowana. Ach do pewnego momentu jest naprawdę idealnie... a później pokazuje się prawdziwe oblicze. Nie polecam jeśli jesteś osoba o słabej psychice. Polecam dla sadystów emocjonalnych - praca w Acme to naprawdę ekscytująca przygoda :) Acha, tylko upewnij się czy rodzina będzie Ci w stanie udzielić pożyczki na bieżące opłaty.
3
taktojest 2014-03-25 12:51:45
Osoba która pisała powyższy tekst w firmie ACME pracowała około półtora miesiąca. Przez ten czas nie załapała że praca opiekuna klienta to nie robienie kawy i czekanie aż z nieba spadną zamówienia.(usunięte przez administratora)
taktojest 2014-03-26 11:11:48
Praca w firmie ACME - godziny pracy: 9-17, sporadycznie praca w soboty, wypłata do 10tego, premia - wypłata do 15tego, firmowy laptop, telefon, praca głównie w biurze polegająca na odpisywaniu na maile od klientów, odbieranie telefonów, robienie wycen, pilnowanie aby zgadzała się ilość i żeby zamówienie zostało dobrze wykonane. wystawianie faktur. Nic skomplikowanego dla osób które są skrupulatne, dobrze zorganizowane oraz nastawione na pracowanie a nie siedzenie, picie kawy i czekanie aż coś samo z nieba spadnie. Albo na siebie zarabiasz albo dowidzenia - żaden pracodawca nie będzie utrzymywał pracownika który przynosi straty. Jeżeli po dwóch miesiącach pracownik nadal nie jest samodzielny i nawet nie stara się ogarnąć swoich obowiązków to niestety ale taki pracownik nie ma racji bytu w tej firmie.
ja 2014-04-09 00:02:53
o półtora miesiąca za długo.

ps. a mówiliście że nie umiem robić kawy
3
ja 2014-04-09 00:17:37
Szanowni Państwo, skoro już tu dotarliście to tak mam żal - ale do siebie za naiwność, Wam mogę jedynie podziękować za gorzką lekcję. Jestem otwarta na rozmowę na piśmie.
1
dojka 2014-04-13 11:21:39
jak rozumiem Pani z wpisu powyżej przez półtora miesiąca pracy na stanowisku opiekuna klienta nudziła się i robiła komuś kawę?
be 2014-04-13 21:06:14
czytanie ze zrozumieniem to skomplikowana sztuka
alaala 2014-10-01 13:26:09
Jednym zdaniem najgorszemu wrogowi nie polecam pracy z tymi ludźmi
4
czytają 2014-10-15 23:11:41
czytają opinie i na tym portalu i na innych...
z bajką nie ma nic wspólnego poza tym że się ich nasłuchasz.
Odradzam.
4
olo90 2015-01-24 01:10:34
Jak wygląda program szkoleń i rozwoju pracowników w firmie...czy są możliwości rozwoju zawodowego pracownikom...jaki jest pakiet świadczeń socjalnych dla pracowników w firmie...jak jest na rozmowach kwalifikacyjnych,bo wiele zależy od tego pierwszego spotkania, zatem należy się do niego porzadnie przygotować.dziekuje
Barnaba 2015-02-26 15:39:10
Mam pytanie odnośnie firmy ACME widziałem ich ogłoszenie o prace i zastanawiam się czy coś się poprawiło jeśli chodzi o atmosferę w pracy bo widzę opinię są niezbyt przychylne.
hanabała 2015-03-10 19:41:50
przygodę z acme trzeba przeżyć na własnej skórze - doskonała lekcja życia i zaufania do drugiego człowieka
3
szkodaslow 2015-04-28 16:59:50
zamiast czytać powyższe głupoty osobiście się przekonajcie jak tam jest. Większość komentarzy nie ma nic wspólnego z aktualną atmosferą i pracą w firmie ACME.
pracownik 2015-04-30 19:36:42
jakie głupoty?? powyższe negatywne komentarze(czyli większość) to cała prawda! Ludzie nie dajcie się oszukać. Sam tam pracowałem i NIE POLECAM pracy w firmie ACME. Atmosfera jest tragiczna i zmienić się może tylko wtedy, kiedy zmieni się pracodawca w firmie;)
5
UWAGA ACME KASUJE KOMENTARZE!! 2015-04-30 20:12:52
Witam
Jeśli chodzi o prace w firmie ACME Białystok to nie polecam, a nawet odradzam..

W ACME pracowałam trzy miesiące. Pierwszy miesiąc przebiegał bez zarzutu, pomimo że byłam informowana przez innych pracowników o tym, że szefowa firmy miewa "humory" kiedy zbliża się czas wypłaty (10 każdego miesiąca) oraz termin wypłacania prowizji(15-16 dzień każdego miesiąca).

Jest prawdą to co pisano w powyższych komentarzach tj. "Między łykami kawy poznasz cała historię byłych pracowników, jacy to byli leniwi lub cwaniakujący i jak to firma została źle przez los potraktowana". Również byłam świadkiem takich rozmów. Dodatkowo dowiedziałam się że od początku działalności przez firmę "przetoczyło się" ok. 50 pracowników. Na uwagę zasługuje również fakt, że w przeszłości zdarzyła się sytuacja, w której w ciągu tygodnia z firmy odeszła cała załoga(5 osób).

Atmosfera w ACME diametralnie zmieniła sie w drugim miesiącu mojej pracy, a dokładnie po tym jak zapytałam się szefowej dlaczego maja tak złe opinie u byłych pracowników na portalu gowork.pl. Szefowa tłumaczyła sie tym, że administracja portalu pozwala tylko na publikowanie negatywnych komentarzy, a pozytywne zostają automatycznie usuwane (szefowa twierdziła że administracja portalu gowork.pl rzekomo pobiera opłaty za tego typu usługę, co jest oczywiscie wyssane z palca)
Z dnia na dzień przeniesiono mnie z dziełu sprzedaży do działu produkcji, gdzie największym problemem było to, że niestety nie potrafiłam czytać w myślach szefowej.
Zachowania szefowej podchodziły pod mobbing. Inni pracownicy tłumaczyli to jej złym dniem (który niestety zdarzał się prawie codziennie) oraz dużą ilością zamówień.

Jeśli chodzi o premie ze sprzedaży to nie nastawiajcie się na duży zarobek ponieważ większość zapytań ofertowych trafia bezpośrednio na skrzynkę główna firmy(skrzynką zarządza szefowa) a następnie są przez nią rozdzielne innym pracowników tj. większość otrzymuje koleżanka szefowej - Ciekawe czemu:)

Atmosfera pracy była "specyficzna" Prawie codziennie zdarzały się sytuacje, w których byłam świadkiem wybuchów złości szefowej w stosunku do pracowników (głownie przekleństwa). Szefowa wyjątkowo lubowała się w złośliwych docinkach w stosunku do mnie. Przykładem może być sytuacja, w której byłam na tygodniowym bezpłatnym zwolnieniu lekarskim, a po powrocie do pracy usłyszałam od szefowej komentarz cyt. "Na tą chorobę choruje się pół dnia"

Reasumując, jeśli lubisz prace w firmie pełnej krzyków, wyzwisk i atmosferze terroru to zapraszam do aplikowania.
W innym przypadku zalecam dwa razy dobrze się zastanowić, czy warto za takie pieniądze szargać sobie nerwy i byc tak traktowanym.

PS. Wiem że skasujecie ten komentarz jak 5 pozostałych które dodałam ale ja i tak go dodam.
5
Koń by się uśmiał 2015-04-30 20:18:33
"Większość komentarzy nie ma nic wspólnego z aktualną atmosferą i pracą w firmie ACME."

A co szefowa się zmieniła? Bo z tego co pamiętam jak pracowałem to ona była największym problemem firmy. Z tego co widzę Firma nadal nosi nazwę "Acme Artykuły Reklamowe Karina Rafałko" wiec wątpie że atmosfera uległa zmianie.
2
asia 2016-01-28 16:17:09
Oni ciągle szukają doradców klienta, bo co jakiś czas ktoś z firmy ucieka... kto by tam wytrzymał...
2
Blablabla 2016-01-31 13:09:27
W żadnej firmie nikt nikogo na siłę nie trzyma, nie podoba się to nie, droga wolna. Nie znam firmy w której nie ma rotacji. Asia do końca życia będziesz przeżywać kilkumiesięczne bycie w tej firmie i pisać wszędzie jak to Cię skrzywdzili? Daj sobie na luz i idź gdzieś w końcu pracować...
Dziki 2016-02-04 14:47:29
Ludzie dajcie Sobie spokój z ta firma. Pracowałem tam i nie warto Sobie nerwów strzępić. Szefowa jest po prostu jebnięta.
Nie polecam
4
kulfon 2016-02-27 17:23:26
dziki sam jeste [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Kolejny który myśli że za siedzenie i nic nie robienie będzie mu któs płacil
Dziki 2016-02-27 20:47:30
Hahhah @kulfon widzę że ExSzefowa nadal sfrustrowana.
Co konkurencja boleśnie po pleckach drapie:>? Niech Szanowana pani sie tak nie denerwuje.Nawet niezłą ilość klientów wam nagoniłem. Więc proszę nie warczeć tylko przyjąć krytyke na twarz.

@tom Oni ciągle kogoś szukaja. Tam rotacja jest bardzo duza bo nikt zwyczajnie nie wytrzymuje psychicznie. Praca ogólnie trudna nie jest. Wystarczy mieć żyłkę handlowca. Zawsze możesz spróbować u nich(Bo przyjmują każdego). Poduczyć się(ponoć w skrajnie trudnych warunkach ludzie uczą się szybciej) po czym pójść do konkurencji jak ja.
5
Mirek Smieszek 2016-05-08 13:25:16
Hahaha już dajcie spokój i przestańcie się wybielac. Aż tak dużo konkurencja wam zabiera pracowników? Mam propozycję która uzdrowi tą firmę. Proponuję wysłać szefową na Madagaskar. Niech pracuje zdalnie;)
Sam szef wystarczy przynajmniej jest kompetentny.
2
litości 2016-06-16 09:07:41
Litości ludzie, nie pracujecie tam od xx lat a wypisujecie pierdoły które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Robicie z siebie ofiary losu, biedne poszkodowane ludziki które tak baaardzo się napracowały i taaak bardzo ich firma ACME oszukała i okradła. Zajmijcie się szukaniem pracy a nie obrażaniem innych.
Mirek Smieszek 2016-06-16 11:31:19
Litości droga ex szefowo. Nikt z Siebie nie robi ofiary tutaj. Jedynie WY(Ty) płaczecie, że źli pracownicy was szkalują. Nikt tutaj nie piszę o tym że firma AKME - Karina Rafałko to oszuści. Jedyne co w tym temacie się pojawia to skargi na Szefową którą stosowała MOBBING. Tak sie składa że dotarłem do byłych pracowników. Ba nawet słyszałem nagrania z co poniektórych ekscesów szefowej.

Wasz(Twój) argument żeby zająć się szukaniem pracy jest totalnie z czapy. Zrozum droga Pani Karinko że ludzie którzy odeszli z ACME dawno już pracują. Karma wraca droga Karinko. A mobbing jest karalny. Myśle że aktulne pracowniczki prędzej czy później przeczytają opinie o was. I wyciągną wnioski a może i nawet w razie problemów z szefową zgłoszą to do inspekcji pracy? Kto wie:>

PS. Pozdrawiam was droga Joasiu i Karinko.
Spiskujcie dalej
XoXo
2
Mirek Smieszek 2016-06-18 12:28:58
Masz racje. Normalną sprawą jest stosować mobbing na pracownikach i leczyć w ten sposób swoje kompleksy/niepowodzenia w życiu rodzinnym.
Tak trzymać droga ex-szefowo.

Może kiedyś firmia "AKME Karinka Rafałko" zmieni nazwę na "ACME - Tu nie szefuje Karina Rafałko" a rotacja całkiem zniknie tj. będzie w firmie pracowała tylko szefowa i jej gorliwa sługuska Joasia

Na szczęście ludzie patrzący ogłoszenia o prace czytają opinie o pracodawcy. Lepiej ostrzec niż wepchnąć kogoś na mine jaką z całą pewnością jest AKME Karina Rafałko,Białystok Gajowa 20,


1
Ania 2016-06-18 14:15:15
Nie podchodzą uczciwe do pracowników. Nie idź tam no chyba że masz stalowe nerwy. Za takie pieniądze nie warto.
Co do klientów to nie wiem. Ale z tego co widziałam to opinie też nie są zbyt pozytywne.
3
Ania 2016-06-18 15:46:20
A za jakie pieniądze byś był gotowy znosić wyzwiska i obelgi szefa w Twoim kierunku? proszę Sobie samemu odpowiedzieć na to pytanie.

W ACME wg mnie problemem jest to że Szefowa przenosi swoje rodzinne i osobiste problemy do miejsca pracy i wykorzystuje zależność pracownik-pracodawca żeby leczyć swoje frustracje i kompleksy.
2
Ania 2016-06-18 19:50:22
Doskonale wiem o co chodzi bo opisane przeze mnie przypadki dotyczyły mnie osobiście. I proszę nie udawać głupiej bo obie wiemy że takie sytuacje miały miejsce.

I nie kolego. Tylko jak już koleżanko... w co też wątpię bo nigdy Cie nie lubiłam.I to z wzajemnością
hhj 2016-06-18 21:18:50
@ania rozumiem twoja sytuacje, niestety jestesmy wszscy tylko ludzmi, każdy reaguje inaczej - nie mówie ze to sa dobre zachowania, ze ktoś przelewa swoje frustracje na prace, ale niestety tak sie czasem zdarza. tobie tez sie pewnie kiedyś to zdarzyło
Zostaw swoją opinię o Acme - Białystok
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Acme