brak logo

Herzog Sp Z.o.o

Austria

Opinie o Herzog Sp Z.o.o

zbh 2014-02-28 16:52
Witam ,
Pracowałem ponad rok za pośrednictwem tego biura i wiem ze jak ktos nie marudzi to zawsze bedzie beee, jak jakos nie moge narzekać na wspołprace jak i kontakt z Panem Herzogiem wyplata ok , mieszkania ok, praca rowniez ok chyba ze ktos niechce pracowac i nie zna niemieckiego a jedzie samotnie-to rzeczywiscie jest ciezko wtedy.
1
siwek 2014-03-04 17:22
witam,
otrzymałem ofertę pracy jako elektryk prze te biuro i chciałbym nawiązać jakiś kontakt z innym elektrykiem pracującym przez te biuro. Mam kilka pytań.
paw.kro@o2.pl
1
rommy 2014-04-13 17:20
nie sądzę, aby akurat firmą która miała przyjmować do pracy miał być Herzog. Oni są agencją, a praca jest w innej firmie
elektryk 2014-04-24 09:16
Witam, czy już pracujesz? Też jestem elektrykiem. Mam ofertę pracy z innej firmy - sprawdzonej (pewnej) i szukam drugiej osoby do wyjazdu. Napisz też skąd jesteś.
3
batus250 2014-04-26 21:01
Witam.
Pracuje tutaj już prawie pół roku i nie miałem żadnych problemów .
Faktycznie może ciężko jest się tutaj dostać, jak do większości takich firm ponieważ jest mnóstwo chętnych, ale jak już się uda i wyrobisz sobie dobrą opinię to zawsze znajdzie się jakaś oferta.
1
iwona 2014-06-02 08:20
Jesteście agresywni. Jakim prawem wymuszacie od tego człowieka dane osobowe i straszycie sądem. Ludzie muszą uciekać od kontaktów z wami . Ja to wlaśnie robię żeby nie mieć kłopotów. AGreywni i bez skrupułów.
tomek315ln 2014-06-24 20:04
Witam,chciałbym za miesiac sprobowac przez ta agencje wyjechac jako spawacz 141,311 czy ktos tam pracuje w takiej dziedzinie? Bylbym wdzieczy za jakies informacje
tomek315ln 2014-06-24 20:07
Witam,chciałbym za miesiac sprobowac przez ta agencje wyjechac jako spawacz 141,311 czy ktos tam pracuje w takiej dziedzinie? Bylbym wdzieczy za jakies informacje
mixi 2015-01-12 19:35
a czy skorzystanie z pośrednictwa agencji cos kosztuje,co zyskuję dodając swoją aplikację do bazy danych Herzog Sp Z.o.o? Jeżeli wykonuję zlecenie w innym miejscu, ale umowę mam podpisaną z Agencją, to kto wypłaca moje wynagrodzenie? Jaki rodzaj umowy zawierany jest pomiędzy agencją a pracownikiem?
michał 2015-03-26 04:30
Dorzucę trochę swoich pytań do Ciebie mixi, pula się trochę powiększy i mam nadzieję, że ktoś kompetentny i rozeznany jakoś nam pomoże i oświeci nas trochę- a mianowicie, jeśli skorzystałbym z jakiejś oferty zgromadzonej i zaoferowanej przez agencje pracy herzog to jak by mnie zatrudnili to pobierają dla siebie procent ode mnie czy od mojego potencjalnego pracodawcy ? no i w jakiej kwocie to jest
baart 2015-12-09 19:07
nie polecam tej firmy! niewykwalifikowanych pracowników wysyła do prac, wracają po 2-3 dniach pracy z końca niemczech oraz autrii. nie oddają pieniedzy. Miałem taką sytuację ze pojechałem na 2 dni do pracy do Bonn. koszty przejazdu, samochodu musiałem pokryć sam, nie dostałem nic nawet złotówki! ta firma to porażka, nie polecam!!!! praca na kilka dni lub ewentualnie tygodni i do domu.
1
Kasia 2016-02-11 15:47
A mogę zapytać w jakiej miejscowości pracowałaś?
1
Anonim 2016-02-23 12:20
A jak można się z Tobą skontaktować? Mam kilka pytań.
4
Anonim 2016-03-17 10:52
Zgadzam się w 100%.
pracownik 2016-04-16 19:45
Witam, Czy ta firma w ogóle istnieje? Jakiś już czas temu próbowałem dodzwonić się do biura we Wrocławiu. Nic. Zero odpowiedzi. Ok. Mało tego. Pojechałem tam i co???? I nic. To jakaś ściema. Firma nie istnieje!!!!!!!! Proszę aby ktoś sprawdził. Bo to jedna wielka ściema. Na karkonoskiej nie ma żadnej Herzog. Czy ktoś mógłby zająć się to sprawą????
Pracownik 2016-04-25 08:00
Odział we Wrocławiu istniał tylko pracownicy długo nie wytrzymują presji i odchodzą.
Jeśli oddział nie istnieje to niech firma na swojej nowoczesnej i przejrzystej stronie uaktualni dane kontaktowe.
8
Blob 2016-04-25 08:06
Wiem od znajomych ze firma we Wrocławiu istnieje tylko pracownicy rezygnują bardzo szybko ponieważ nie wytrzymują presji w pracy.
A jeżeli juz tego oddziału nie ma to niech firma na swojej nowoczesnej i przejrzystej stronie uaktualni dane kontaktowe.
tomek 2016-08-24 15:53
Zgadzam się z tym co piszesz w 100% w rzeczywistości tak jest wysłali nas z kolegą do Włoch okazało się że klient nie rozliczył się z firmą i trzeba było wracać do dom nikt nie powiedział nic o zwrocie kosztów
następny przykład kolega poszedł na L4 a następnego dnia dostał wypowiedzenie. Po za tym obciążją pracowników za pobyt na kwaterze w soboty czy był na kwaterze czy nie to i tak 25 euro w plecy a po drugie wracaj 800 km do domu na dwa dni. Ten kolega który został zwolniony za L4 opowiadał że przeprowadzali się co cztery dni tak Firma załatwia kwatery.LUDZIE UWAŻAJCIE NA FIRMĘ HERZOG I FIRMĘ KTÓRA Z NIĄ WSPÓŁPRACUJE Z GERLIZ O NAZWIE SACHSE.SZUKAJCIE LEPSZYCH FIRM.Pozdrawiam
Tomek
1
Pracownik herzog 2016-10-13 08:09
Odradzam wszystkim ta firme zdzieraja z ludzi kase, pewne ogloszenie 2300euro netto +zakwaterowanie . A zlaledwie sie dalo od nich odzyskac po calym miesiacu 300euro jako zaliczke, a gdzie reszta. Tego palanta z zabioreczka trzeba nauczyc legalnej pracy a nie zarobku na ludziach
4
żeremi dż. 2016-10-13 11:28
@tomek wejdź na ich stronę internetową, przecież tam jest całe mnóstwo aktualnych ogłoszeń i rekrutacji
Poszkodowany 2016-11-06 07:19
Pracowałem w lipcu w firmie Herzog Katastrofa Nie można

uzyskac kontaktu z kierownictwem firmy tylko z pracownikiem oddziału i tylko on i za jego pośrednictwem załatwine są wszelkie formalności Moze ktoś zana adres ,tel.do kierownictwa firmy Proszę o pomoc
Poszkodowany 2016-11-06 07:21
Pracowałem w lipcu w firmie Herzog Katastrofa Nie można

uzyskac kontaktu z kierownictwem firmy tylko z pracownikiem oddziału i tylko on i za jego pośrednictwem załatwine są wszelkie formalności Moze ktoś zana adres ,tel.do kierownictwa firmy Proszę o pomoc
2
Ja 2016-11-21 21:19
Czyli ogólnie odradzacie ta firmę???
7
Były pracownik/ 100% wiarygodne info 2016-12-21 09:25
Witam ponownie

Nie wiem z jakiego powodu moja opinia jest ciągle usuwana, gdyż nie naruszam żadnych zasad regulaminu.
I żeby ostrzec ludzi wysyłam ponownie swoją poprzednia wypowiedz.
PS: bede wklejac ponownie swoją opinie tyle razy ile będzie ona usuwana, i nie tylko na tym portalu.

Będę bardzo szczęśliwa jeżeli mój komentarz pomoże tym kto zdecyduję się na prace w firmie Herzog.
Jestem byłą pracowniczką biurową „od wewnątrz”, jakiś czas miałam zatrudniać osoby do Austrii i Niemiec i jeżeli mam być szczera i określić firmę jednym słowem to „Dramat”.
Na szczęście nie potrafiłam długo okłamywać ludzi o „super warunkach i zarobkach” w tej firmie, postanowiłam że sumienie w życiu jest ważniejsze i świat nie skończył się na tej firmie.
Oczywiście że jeżeli znasz bardzo dobrze język Niemiecki, masz wyuczony zawód i doświadczenie, dostaniesz prace w Herzogu, ale czy osoba z takimi umiejscowienie pójdzie pracować do agencji pracy??? Kiedy dzwoniłam do takich osób i proponowałam pracę to bardzo się śmiali jaką stawkę im proponuje.
W Herzogu nie można również chorować bo od razu jesteś zwolniony, trzeba posiadać auto, być zawsze mobilnym i zgadzać się na każdą prace nawet na wyjazd około 1000 km. np. do Tyrolu na 2 dni . Bardzo często wysyłali pracownika na 2-3 dni a obiecali minimum na parę miesięcy.
Myślę że firma powinna się poważnie zastanowić nad sposobem funkcjonowania i podejściem do pracowników gdyż powyższe komentarze są naprawdę prawdziwe, a te kilka pozytywnych to na pewno napisane przez samą firmę, ponieważ ponad powoła pracowników Herzog nie posiada nawet skrzynki pocztowej do wysyłki dokumentów, a co dopiero obsługa internetu.
Oczywiście nie mówię o młodych studentach które mają nadzieje że wyjadą na prace tymczasową za granice ale niestety na chwilę obecną młode pokolenie nie posiada dyplomu takiego jak dekarz, spawacz, stolarz czy hydraulik a Austria czy Niemcy nie zatrudniają bez wyuczonego dyplomu.
Traktowanie pracowników wewnętrznych i zewnętrznych w tej firmie jest straszne, jestem pewna że w zoo dużo lepiej traktują zwierząt.
Uważam że taka firma nie powinna funkcjonować a osób z podobnym zdaniem jest bardzo dużo.
Zwolniłam się z tej firmy natychmiast nie mając żadnej pracy ale na szczecie po 2 tygodniach pracowałam już w innej firmie, dlatego naprawdę czasami warto uwierzyć w siebie.
Przed odejściem zapisałam sobie groźne maili kierowane szefostwem firmy do mnie, więc gdyby ktoś chciał „odwdzięczyć” się firmie chętnie się dołączę.
Kto ceni sobie odpowiedzialność, sumienność, profesjonalne podejście do pracy, to zdecydowanie odradzam prace w Herzogu.
12
opole 2016-12-22 09:26
Zgadzam się z wypowiedziami przedmówców sama rozmowa z rek-ruterami tej firmy to farsa obiecują gruszki na wierzbie i mówią ze opłacają pokój tylko za dni pracujące a na weekend możesz jechać do polski same rozmowy z pracownikami tej firmy jak ktoś już pracowała za granicą sam stwierdzi iż kręcą i nie powiedzą ci jak długo będziesz pracować więc może się okazać że jak tutaj inni piszą że pojedziesz 1000km na dwa trzy dni pracy tak działają tego typu agencje omijajcie szerokim łukiem jak tylko możecie z uwagi nawet jak masz umowę na okres próbny nic wiele to nie daje bo w każdej chwili mogą ci podziękować i będziesz na telefon jak pani lekkich obyczajów że ten tydzień tu pracujesz ten gdzie indziej nie dajcie się oszukać i o wszystko przed wyjazdem pytajcie jak macie jakieś wątpliwości do obiecywań zażądajcie umowę tam wszystko winno być napisane wszystkie kary umowne itp.
5
pracownik miesiaca 2016-12-22 09:39
tak się trzepie kasę na polakach nikt inny na zachodzie cię nie wykorzysta jak polak polaka a z innych narodowości się z nas śmieją że nie trzymamy się razem.

Teraz tego typu agencji jest kilkadziesiąt lecz znaleźć taką na której zależy na pracowniku graniczy z cudem z uwagi iż większość patrzy na zysk i nie ważne czy ty będziesz pracować kilka dni i będziesz miał koszty przejazdu ważne że by oni dostali kasę za te kilka dni za ciebie od zamawiającego nie liczy się człowiek liczy się zysk a prawdy jak długo będziesz pracować nie uzyskasz jak sam się nie przekonasz
8
dj 2016-12-26 20:01
Witam jestem hydraulikiem jakie firmy by Państwo polecili ? przez które warto pojechac na zarobek? p
Zdzichu 2017-01-16 13:23
Witam, dzisiaj otrzymałem wiadomość z biura herzog, abym wysłał im cv na adres szczecin@herzog.pl .
Moje pytanie brzmi jakie obecnie są opinie na temat tej agencji pracy.
Nie chciałbym wydawać pieniędzy na wyjazd na 2 dni..
Prosze o szczere opinie !
Pracownik 2017-03-07 14:43
Nie polecam! Byłam umowiona na rozmowe kwalifikacyjną w Poznaniu, przyjeżdżam pod umowiony adres, na wyznaczoną godzinę a tu nikogo nie ma! Żadnej informacji-NIC! Trochę to niepoważne w tych czasach! Szkoda czasu na takich oszustwów!
5
Paulina 2017-03-30 15:36
@Pracownik, próbowałaś się skontaktować w tej sprawie z firmą?
pablo 2017-04-10 22:09
herzog krapkowice oszuści nie polecam duzo gadki malo czynów, nie wiezylem w opinie dopuki na własnej skórze nie przetestowałem
2
nowy 2017-04-13 10:19
Prawda jest taka ( nie jestem w żaden sposób powiązany z tą firmą) ale na przestrzeni wielu lat praktyki wiem ze każdy pracodawca jest do bani a Polak zawsze będzie nie zadowolony , taka natura.
Nikogo nie bronię ale niech pseudo - fachowcy , lenie , alkusy , cwaniaczki i reszta ciekawych świata ludzi przyzna się że albo zachlali albo przyjechali na wakacje . Spotkałem się już z ludźmi którzy mieli 15 euro na rękę +mieszkanie i płakali że szef im za święta w domu nie zapłacił albo za paliwo, przy czym w umowie nic takiego nie obiecał.
Sam byłem kierownikiem za granicą i przysyłali mi specjalistów do pracy, szanowni Państwo ! w czasie jednego roku przez firmę przelało się około 80 osób gdzie stan osobowy to 30 głów myślących . Nie bądźcie zdziwieni szanowni pracownicy że ktoś was zwalnia jak daliście ciała taka jest niestety kolej rzeczy. Mnie tak na marginesie też wylali za rażące nie dopełnienie obowiązku przestrzegania zasad BHP i mogę za to winić tylko siebie .
Andrzej 2017-07-05 09:15
Od 3 lat jestem bez przerwy zatrudniony w firmie Herzog , gdy jedna praca się kończy , od razu dostaję propozycję następnej. Jestem bardzo zadowolony, najlepsza agencja pracy w Polsce.
2
Piotr 2017-07-05 10:27
Ja od dwóch lat jestem oddelegowany przez Firmę Herzog do Firmy Sachse. Pracuję przez nich i w Niemczech i w Austrii i nie zamierzam nic zmieniać. Całą zimę miałem pracę, wypłatę dostaję dużo wcześniej niż koledzy z innych firm, czasami jest już drugiego na koncie. Pracownicy w biurach są kompetentni oraz pomocni. Z tego co wiem to firma Herzog oskarżyła to forum w sądzie. Nie wiem skąd złe opinie, ja jestem bardzo zadowolony, firmę polecam wszystkim kolegom, którzy szukają pracy za granicą. Super agencja pracy
2
Nowy 2017-07-07 22:48
Nie polecam ,kłamią i oszukują ,biuro z Krapkowic facet gada jak najęty,ale na gadaniu i obiecywaniu się kończy !!!! Odradzam zdecydowanie.Lepiej wyjechać z kimś innym !
1
Marcin 2017-07-10 10:39
Tak naprawdę to jest kolejny komentarz, bez pokrycia oraz dowodów który ma na celu tylko zaszkodzić firmie Herzog. W Polsce jest to najlepsza agencja pracy.
1
Mateusz 2017-07-26 13:38
Jestem od 4 miesięcy zatrudniony przez Firmę Herzog w Austrii, nie mogę powiedzieć nic złego bo wypłata jest zawsze na czas , zlecenia również a ludzie w biurze zawszę pomogą. Pracodawca godny polecenia !
2
Paulina 2017-08-07 06:36
@Mateusz czy firma weryfikowała twoją znajomość języków obcych? Jeżeli tak - opowiedz w jaki sposób. To badał bardzo stresujące dla wielu potencjalnych pracowników, konkretne wskazówki zmniejszają stres z tym związany.
Pogromca HADZAJOW 2017-08-26 11:13
Hadzaje powinni robic w polsce!!!!!!
1
Paulina 2017-08-28 06:33
@pogromca hadzajow co dokładniej masz na myśli? Możesz rozwinąć swoją myśl i opowiedzieć innym forumowiczom, jak Tobie pracuje się w Herzog?
Mateusz 2017-08-28 08:16
Niemiecki był sprawdzany w biurze przez krótką rozmowę, trochę słownictwa budowlanego troche normalnego. Paulina jakbyś chciala jeszcze cos wiedziec to chetnie odpowiem. Firme polecam każdemu, kto szuka pracy za granicą
2
FIGA 2017-08-29 09:28
Myślę , że sporo opinii jest wyssanych z palca , znam osoby pracujące przez tą firmę i są zadowolone . Pan Michał z biura w Krapkowicach to bardzo kompetentny pracownik , w każdej sprawie jest pomocny . Szef firmy jest wyrozumiałym i dobrym szefem . Oddział w Krapkowicach jest najlepszym oddziałem tej firmy . A tak nawiasem - kto chce pracować i jest dobrym pracownikiem to pracuje i sobie chwali .
2
Paulina 2017-09-03 14:45
Dziękuję @Mateusz! Na pewno dla wyjeżdżających liczy się rodzaj umowy i zakwaterowanie. Często są to dwie rzeczy, na które ludzie najbardziej narzekają więc dobrze byłoby wiedzieć co w tej kwestii Herzog Sp Z.o.o ma do zaoferowania.
Marcin 2017-09-05 20:52
Witam, ja pracuję w tej firmie od 2014 roku z kilkoma przerwami, zostałem zatrudniony przez biuro w raciborzu. Pracownicy zawsze dobrze znaja oferty, jest tak jak mowia. Pieniadze sa na czas zgodnie z umowa. Moja jest o prace na czas nieokreslony. Jezeli chodzi o kwatery to zawsze są dobre, a jak cos jest nie tak to firma od razu daje nowa. Warto nawiązac wspolprace z firma Herzog i przekonac sie samemu ze czesto takie fora to tylko same klamstwa
1
Paulina 2017-09-13 15:51
Co prawda, nie pytałam Ciebie konkretnie @Marcin, ale dziękuję bo odpowiedziałeś na moje pytanie. Zakwaterowanie i umowa to dwie najważniejsze rzeczy przed wyjazdem, dlatego dobrze wiedzieć, że w Herzog Sp Z.o.o można liczyć na uczciwość na tym gruncie. Co do innych wpisów, nie zgodzę się, że jest tutaj sama nieprawda, na pewno trzeba dopytać innych co mają na myśli wtedy wiele rzeczy samych się wyjaśnia.
Szczery 2017-09-16 14:06
Żadne słowo napisane przez Ciebie @Figa nie jest zgodne z prawdą. Cała Twoja wiadomość to jeden wielki żart. Pan Michał z Krapkowic bardzo kompetentny? Oddział w Krapkowicach najlepszym oddziałem tej firmy? Zapytaj dowolnej osoby, która miała styczność z tym oddziałem o odczucia i opinię. Wątpię, żeby ktoś powiedział coś pozytwynego. Biuro w Krapkowicach to po prostu tragedia. Pan Michał strasznie roztrzepany, pracownicy wiele obiecują, co zazwyczaj nie ma nic wspólnego z prawdą, jednym słowem- CHAOS. Zdecydowanie nie polecam i odradzam, szkoda nerwów i zdrowia, można się naprawdę nieźle wkopać z tą firmą.
Krzychu 2017-09-16 16:43
Absolutnie niekompetentna firma długo by pisać napisze z grubsza : Przed podjeciem pracy postawilem warunek ze bede mieszkał sam na kwaterze a nie z kimś . Mariolka z Herzoga przekazała info. ale ci z Sachse(niemiecka firma matka ) zlali sprawe i wcisnli mnie do gropowego pokuju który kiedyś był stodołą przerobioną na dom/pokoje do zamieszkania ,w środku śmierdziało psami w ogole jakiś koszmar . Od wspołpracownika dowiedzialem sie że jesli bierzesz urlop i łączysz go ze świetem to zwalniają cie na ten okres i dają nową umowę np tydzien pozniej po to by nie płacić za świeta zapewniano mnie że moge normalnie wziąsć urlop i nie zostane zwolniony ale zostałem oklamany .CI LUDZIE TO OSZUŚCI NIEoODPOWIEDZIALNE SKURW....Y
Maciek 2017-09-18 15:12
Ja mam kontakt z Panią w Koszalinie, jest zawsze pod telefonem, czasem nawet w weekendy. Dostaję tylko dobre kwatery, praca jest ok, umowy są bez przerw. Brałem urlop już kila razy i nigdy nie zostałem na ten okres zwolniony. Ale dla mnie tak naprawdę najważniejsze jest to że pieniądze są do 15 na koncie. Nie mogę złego słowa powiedzieć.
Andrzej 2017-09-19 09:51
Jeśli chodzi o firmę (Sachse) to tyle że wypłacalna na czas, diety są, jedyne koszta to przejazd. Panie w biurze wohnung zawsze załatwią, ale nie zawsze jest on odpowiedni i to nie jest wina pracodawcy tylko tego kto wynajmuje. Dlatego trzeba zadzwonić i powiedzieć co jest i wohnung zmieniony.Pracuje przez agencje w Raciborzu. Pan Patryk, bardzo miła i kompetentna osoba, zawsze pomoże i to co mówi zawsze jest zgodne z prawdą. Ludzie godząc się na pracę np za elektryka wiadomo że trzeba mieć jakieś pojęcie, a nie ze pojedziesz na dwa dni i musisz wracać bo pracodawca Cię nie chce. Taka jest prawda. Dużo ludzi wylatuje przez samych siebie. Jeśli chcesz pracować i nie wymyślasz to prace masz cały czas. Jestem wyuczonym kucharzem, a pracowałem już jako pomocnik elektryka czy stolarz, malarz i nikt nie miał problemu bo pokazałem, że mam pojęcie i pracuje do dziś. Jeśli chcesz dostać się z konkretnym zawodem to się dostaniesz, a jak nie masz odpowiedniego to musisz być "złotą rączką" bo inaczej wylatujesz. To jest proste moi mili pracownicy. No i najważniejsze język, jeżeli ledwo dukasz po niemiecku to szukaj pracy w Polsce, a nie pisz później że zostałem wyrzucony.
Krzychu 2017-09-20 20:11
Absolutnie niekompetentna firma długo by pisać napisze z grubsza : Przed podjeciem pracy postawilem warunek ze bede mieszkał sam na kwaterze a nie z kimś . Mariolka z Herzhoga przekazała info. ale zlano sprawe i wcisnli mnie do gropowego pokuju ( który kiedyś był stodołą przerobioną na dom/pokoje do zamieszkania ,w środku śmierdziało psami ) juz po podpisaniu umowy i przyjeżdzie . Od wspołpracownika dowiedzialem sie że jesli bierzesz urlop i łączysz go ze świetem to zwalniają cie na ten okres i dają nową umowę np tydzien pozniej po to by nie płacić za świeta zapewniano mnie że moge normalnie wziąć urlop i nie zostanę zwolniony ale zostałem okłamany (po wypowiedzeniu im umowy przysłali mi zwolnienie za okres świąt z przed miesiąca ot taki myczek ) ok.CI LUDZIE TO OSZUŚCI NIEoODPOWIEDZIALNE KŁAMLIWE SKURW....Y
Zostaw swoją opinię o Herzog Sp Z.o.o - Austria
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Herzog Sp Z.o.o