brak logo

Herzog Sp Z.o.o

Austria

Opinie o Herzog Sp Z.o.o

papkin 2012-04-12 15:45:22
Witam, czy ktoś pracował z firmą Herzog w Austrii?
Proszę o opinie, jakie zarobki, mieszkanie, jaka praca?
Z góry dzięki!
3
oszukany 2012-08-25 11:08:15
Omijajcie z daleka tę firmę. Kiedyś zarejestrowałem się w tej agencji. Po jakimś czasie zadzwonił do mnie Herzog i zaproponował pracę w Austrii. Zgodziłem się i wyjechałem. Umowa miała czekać na miejscu. Po przyjeździe na miejsce (prawie 600km) okazało się, że miejscowa firma współpracująca ma już dość pracowników. Jeszcze tego samego dnia wróciłem do domu. Oczywiście Herzog nie odbierał już mojej komórki. Zdecydowanie odradzam.
expert 2013-01-17 19:00:14
Firma tylko zbiera CV dla stworzenia sobie bazy kandydatów, na pytanie o warunki i miejsce pracy odpowiedź, że wyślą na e-mail, którego oczywiście nie wysyłają. Ogłoszenia na poszczególne stanowiska są oczywiście nie prawdziwe, ponieważ takowych nie posiadają. Mają stworzyć wrażenie, że aplikuje się na konkretne stanowisko. Szkoda czasu na wysyłanie CV i rozmowę telefoniczną weryfikującą znajomość jęz. niemieckiego, ponieważ nic z tego nie wynika. Ta agencja po prostu jest nieprofesjonalna i nie warta zainteresowania ludzi chcących pracować za granicą.
bibi 2013-05-12 21:02:05
szkoda czasu na wysyłanie dokumentów, pomimo tego, że ta agencja zamieszcza w prasie i internecie ciągle nowe ogłoszenia - faktycznie pracy nie mają, nie odpisują na maile, lepiej dać sobie spokój i próbować w innej bardziej rzetelnej agencji
Fa. Herzog 2013-08-14 19:12:32
Prosimy o podanie Pana personaliów, abyśmy mogli dochodzić prawdy na drodze sądowej. Anonimowe bzdury na byle jakim forum może każdy rozprzestrzeniać.
4
Fa. Herzog 2013-08-14 19:30:57
Jeśli chodzi o rekrutację - żadna agencja pracy (łącznie z urzędami pracy) nie zarudnia lub nie pośredniczy w zatrudnieniu wszystkich osób zgłaszających się i poszukujących pracy. Reprezentujemy interesy naszych klientów oraz rekrutujemy osoby spełniające ich wymagania w danym momencie- nie wysyłamy każdego- nikt nie chce przejechać się na wycieczkę za granicę, bo nie to jest celem, prawda?
Kompletną bzdurą jest, iż nie mówimy o przysługujących w Austrii dodatkach, droga (usunięte przez administratora). Proszę przeczytać jakiekowiek nasze ogłoszenie w internecie lub na naszej stronie internetowej- Urlaubszuschuss oraz Weihnachtsremuneration to właśnie tzw. 13-stka oraz 14-stka. A co do Pana ukrywającego się pod nickiem Chris- jak wyżej- prosimy o podzielenie się Pana personaliami.
Rozbawiony 2013-08-31 13:07:49
Panie Herzog internet to jest właśnie miejsce gdzie ludzie mogą swobodnie wypowiadać swoje myśli pozostając zupełnie anonimowi czy GoWork to bzdurne forum? Dla Pana i wielu agencji może i tak bo jest to strona która wielu pracodawcom jest wyjątkowo nie na rękę tym bardziej jeżeli próbuje być nie fair wobec pracowników. Jednak na świecie na szczęście są nadal ludzie którzy walczą z całych sił aby chronić prywatności osób w sieci. Dla pracowników wręcz odwrotnie jest to strona dzięki której wiele osób nie zostało oszukanych, oby nigdy nie zaprzestali swojej działalności. Natomiast owszem przeglądałem Pana ogłoszenia, rzeczywiście pisze Pan jasno i wyraźnie o przysługujących dodatkach natomiast co do pierwszego komentarza, mi się również obiło z wiarygodnych źródeł o uszy, że wysyła Pan ludzi do pracy której nie ma
łysy 2013-09-01 09:39:05
pracuje u herzoga jakiś czas i nie jest żle poprostu trzeba chćieć pracować a nie tylko śiedzieć na dupie i nażekać tam gdżie ja pracuje nie toleruje śie leńistwa a solidna praca jest dobrze zapłacona a hotel mam wygodny i zajebistego szefa w austrii wszystko zależy jak trafisz
1
Fa. Herzog 2013-09-03 10:12:15
Pani (usunięte przez administratora), rozmowa z Panią nie ma sensu, ponieważ obalimy jedną Pani wypowiedź, wymyśla Pani coś nowego. Tak, byliśmy bardzo zachwyceni osobą podesłaną przez UP. Tak bardzo, że pracowała 3 dni... . Zresztą nasza wypowiedź dotycząca UP miała całkiem inne znaczenie. A o osobach wysłanych przez UP ze skierowaniem niejedna firma mogłaby książkę napisać. Oczywiście, trafiają się wyjątki, ale rzadko. Skala ocen? Nie jesteśmy w szkole.Wolność słowa, w porządku, jeśli krytyka jest konstruktywna i poparta informacjami ze 100% wiarygodnego źródła. "Obicie się o uszy" nim nie jest. Zresztą proszę zwrócić uwagę na to, że o większości firm pisze się tutaj źle, z jakichkolwiek powodów... O niecenzuralnych słowach w stosunku do samych siebie nie wspomnimy. Mimo wszystko : dziękujemy za pozytywną ocenę powyżej.
Fa. Herzog 2013-09-04 11:42:25
Prosimy o zaprzestanie rozpowszechniania kłamstw w internecie na temat naszej firmy.
2
2013-09-04 14:18:56
Witam dlaczego ludzie piszą takie bzdury o firmie w której pracuje już tak dużo Pracowników. A co do pozostałych wątków poruszanych w tym forum na temat Firmy HERZOG to pozwolę sobie zaznaczyć jedno jeżeli ktoś odpowiada normą to pracuje i co ważne chce pracować a nie pojechać na urlop i jeszcze mieć za to płacone. A co do oceniania języka niemieckiego to to nie jest takie trudne, wystarczy z kimś porozmawiać i zadać parę pytań i wtedy można ocenić to czy ktoś potrafi czy nie. Więc nie rozumie takich dyskusji na te tematy.
2
rozbawiony 2013-09-07 16:52:07
- 2013-09-04 14:18:56

Witam dlaczego ludzie piszą takie bzdury o firmie w której pracuje już tak dużo Pracowników. A co do pozostałych wątków poruszanych w tym forum na temat Firmy HERZOG to pozwolę sobie zaznaczyć jedno jeżeli ktoś odpowiada normą to pracuje i co ważne chce pracować a nie pojechać na urlop i jeszcze mieć za to płacone. A co do oceniania języka niemieckiego to to nie jest takie trudne, wystarczy z kimś porozmawiać i zadać parę pytań i wtedy można ocenić to czy ktoś potrafi czy nie. Więc nie rozumie takich dyskusji na te tematy.
Odpowiada normą ciekawe sformułowanie ale najbardziej bawi mnie wypowiedź chce pojechać na urlop i jeszcze mieć za to zapłacone no szok jak on może chcieć urlopu jak on śmiał:P i jeszcze kasy za to żąda to cham niedługo padnie stwierdzenie narzędzi chce do pracy jak on może bawią mnie takie teksty pomału szambo jakim jest nasz rynek pracy i te pożal się agencje osiągnie szczyt. Panie (usunięte przez administratora) informacje o ludziach których Pana agencja wysłała do pracy której nie ma jest w 100% wiarygodna bo od ludzi których właśnie Pan tak wysłał
Monika 2013-09-12 22:26:14
Witam Ponownie!

Zastanawiam si e jakim cudem moja opinia została usunięta?
Ona jest bardzo istotna!

Pracowałam w tej firmie "od wewnątrz" jako pracownik biurowy, to ja Państwa rekrutowałam! Wiem jakim Pan(usunięte przez administratora) jest Pracodawcą! Moja opinia ostrzegała WSZYSTKICH przed współpracą z tą osoba!

Wiem ilu ludzi pojechało nadaremno, tracąc swoje pieniądze za przejazd, jak odbywa się proces rekrutacji, wpłacania wynagrodzenia ( a raczej jego braku) i jak każdy pracownik jest traktowany bez szacunku! ODRADZAM CAŁYM SERCEM - omijajcie ioch szerokim łukiem!

Możecie, śmiało nadal usuwać moje opinie ale ja i tak będę ludzi ostrzegała!

PS: Panie Michale - proszę nie bronić "szefa" na wszystkie możliwe sposoby! Każdy i tak przekona się sam!
3
siwy22 2013-12-10 12:02:01
ja tesz oszczegam
siwy22 2013-12-10 12:07:21
kto został z was oszukany z tej firmy
gosc 2014-01-17 12:48:18
Ja sie zastanawiam nad skorzystaniem z oferty tej firmy,zarejestrowalam sie,oddzwoniono do mnie i poproszono o przyslanie dokumentow.wacham sie.jestem kobieta. naprawde nie ma co korzystac z ich uslug? jak wyglada cala ich procedura jesli chodzi o prace? mozecie sie podzielic informacjami?mozna sie wycofac bez konsekwencji gdy np praca oferowana przez nich nie bedzie odpowiadac? boje sie dlatego pytam.nie ukrywam,ze potrzebuje pracy.
1
były pracownik 2014-01-21 14:45:51
Witam. w zeszłym roku pracowałem dl tej firmy w okolicach Monachium i wszystko było w porządku wypłata dieta i mieszkanie wiec nie moge nic złego na nich powiedzieć.Teraz mam zamiar do nich wrócić po tym jak zrobiłem prawo jazdy :)
3
Maurycy 2014-01-23 17:07:28
Wybieram sie za posrednictwem tej firmy niby do Austrii.(usunięte przez administratora)
zbh 2014-02-28 16:52:15
Witam ,
Pracowałem ponad rok za pośrednictwem tego biura i wiem ze jak ktos nie marudzi to zawsze bedzie beee, jak jakos nie moge narzekać na wspołprace jak i kontakt z Panem Herzogiem wyplata ok , mieszkania ok, praca rowniez ok chyba ze ktos niechce pracowac i nie zna niemieckiego a jedzie samotnie-to rzeczywiscie jest ciezko wtedy.
siwek 2014-03-04 17:22:20
witam,
otrzymałem ofertę pracy jako elektryk prze te biuro i chciałbym nawiązać jakiś kontakt z innym elektrykiem pracującym przez te biuro. Mam kilka pytań.
paw.kro@o2.pl
rommy 2014-04-13 17:20:19
nie sądzę, aby akurat firmą która miała przyjmować do pracy miał być Herzog. Oni są agencją, a praca jest w innej firmie
elektryk 2014-04-24 09:16:12
Witam, czy już pracujesz? Też jestem elektrykiem. Mam ofertę pracy z innej firmy - sprawdzonej (pewnej) i szukam drugiej osoby do wyjazdu. Napisz też skąd jesteś.
1
batus250 2014-04-26 21:01:59
Witam.
Pracuje tutaj już prawie pół roku i nie miałem żadnych problemów .
Faktycznie może ciężko jest się tutaj dostać, jak do większości takich firm ponieważ jest mnóstwo chętnych, ale jak już się uda i wyrobisz sobie dobrą opinię to zawsze znajdzie się jakaś oferta.
iwona 2014-06-02 08:20:27
Jesteście agresywni. Jakim prawem wymuszacie od tego człowieka dane osobowe i straszycie sądem. Ludzie muszą uciekać od kontaktów z wami . Ja to wlaśnie robię żeby nie mieć kłopotów. AGreywni i bez skrupułów.
tomek315ln 2014-06-24 20:04:19
Witam,chciałbym za miesiac sprobowac przez ta agencje wyjechac jako spawacz 141,311 czy ktos tam pracuje w takiej dziedzinie? Bylbym wdzieczy za jakies informacje
tomek315ln 2014-06-24 20:07:10
Witam,chciałbym za miesiac sprobowac przez ta agencje wyjechac jako spawacz 141,311 czy ktos tam pracuje w takiej dziedzinie? Bylbym wdzieczy za jakies informacje
mixi 2015-01-12 19:35:35
a czy skorzystanie z pośrednictwa agencji cos kosztuje,co zyskuję dodając swoją aplikację do bazy danych Herzog Sp Z.o.o? Jeżeli wykonuję zlecenie w innym miejscu, ale umowę mam podpisaną z Agencją, to kto wypłaca moje wynagrodzenie? Jaki rodzaj umowy zawierany jest pomiędzy agencją a pracownikiem?
michał 2015-03-26 04:30:46
Dorzucę trochę swoich pytań do Ciebie mixi, pula się trochę powiększy i mam nadzieję, że ktoś kompetentny i rozeznany jakoś nam pomoże i oświeci nas trochę- a mianowicie, jeśli skorzystałbym z jakiejś oferty zgromadzonej i zaoferowanej przez agencje pracy herzog to jak by mnie zatrudnili to pobierają dla siebie procent ode mnie czy od mojego potencjalnego pracodawcy ? no i w jakiej kwocie to jest
baart 2015-12-09 19:07:37
nie polecam tej firmy! niewykwalifikowanych pracowników wysyła do prac, wracają po 2-3 dniach pracy z końca niemczech oraz autrii. nie oddają pieniedzy. Miałem taką sytuację ze pojechałem na 2 dni do pracy do Bonn. koszty przejazdu, samochodu musiałem pokryć sam, nie dostałem nic nawet złotówki! ta firma to porażka, nie polecam!!!! praca na kilka dni lub ewentualnie tygodni i do domu.
Kasia 2016-02-11 15:47:05
A mogę zapytać w jakiej miejscowości pracowałaś?
1
Anonim 2016-02-23 12:20:33
A jak można się z Tobą skontaktować? Mam kilka pytań.
4
Anonim 2016-03-17 10:52:56
Zgadzam się w 100%.
pracownik 2016-04-16 19:45:09
Witam, Czy ta firma w ogóle istnieje? Jakiś już czas temu próbowałem dodzwonić się do biura we Wrocławiu. Nic. Zero odpowiedzi. Ok. Mało tego. Pojechałem tam i co???? I nic. To jakaś ściema. Firma nie istnieje!!!!!!!! Proszę aby ktoś sprawdził. Bo to jedna wielka ściema. Na karkonoskiej nie ma żadnej Herzog. Czy ktoś mógłby zająć się to sprawą????
Pracownik 2016-04-25 08:00:20
Odział we Wrocławiu istniał tylko pracownicy długo nie wytrzymują presji i odchodzą.
Jeśli oddział nie istnieje to niech firma na swojej nowoczesnej i przejrzystej stronie uaktualni dane kontaktowe.
6
Blob 2016-04-25 08:06:08
Wiem od znajomych ze firma we Wrocławiu istnieje tylko pracownicy rezygnują bardzo szybko ponieważ nie wytrzymują presji w pracy.
A jeżeli juz tego oddziału nie ma to niech firma na swojej nowoczesnej i przejrzystej stronie uaktualni dane kontaktowe.
tomek 2016-08-24 15:53:41
Zgadzam się z tym co piszesz w 100% w rzeczywistości tak jest wysłali nas z kolegą do Włoch okazało się że klient nie rozliczył się z firmą i trzeba było wracać do dom nikt nie powiedział nic o zwrocie kosztów
następny przykład kolega poszedł na L4 a następnego dnia dostał wypowiedzenie. Po za tym obciążją pracowników za pobyt na kwaterze w soboty czy był na kwaterze czy nie to i tak 25 euro w plecy a po drugie wracaj 800 km do domu na dwa dni. Ten kolega który został zwolniony za L4 opowiadał że przeprowadzali się co cztery dni tak Firma załatwia kwatery.LUDZIE UWAŻAJCIE NA FIRMĘ HERZOG I FIRMĘ KTÓRA Z NIĄ WSPÓŁPRACUJE Z GERLIZ O NAZWIE SACHSE.SZUKAJCIE LEPSZYCH FIRM.Pozdrawiam
Tomek
Pracownik herzog 2016-10-13 08:09:24
Odradzam wszystkim ta firme zdzieraja z ludzi kase, pewne ogloszenie 2300euro netto +zakwaterowanie . A zlaledwie sie dalo od nich odzyskac po calym miesiacu 300euro jako zaliczke, a gdzie reszta. Tego palanta z zabioreczka trzeba nauczyc legalnej pracy a nie zarobku na ludziach
żeremi dż. 2016-10-13 11:28:54
@tomek wejdź na ich stronę internetową, przecież tam jest całe mnóstwo aktualnych ogłoszeń i rekrutacji
Poszkodowany 2016-11-06 07:19:43
Pracowałem w lipcu w firmie Herzog Katastrofa Nie można

uzyskac kontaktu z kierownictwem firmy tylko z pracownikiem oddziału i tylko on i za jego pośrednictwem załatwine są wszelkie formalności Moze ktoś zana adres ,tel.do kierownictwa firmy Proszę o pomoc
Poszkodowany 2016-11-06 07:21:04
Pracowałem w lipcu w firmie Herzog Katastrofa Nie można

uzyskac kontaktu z kierownictwem firmy tylko z pracownikiem oddziału i tylko on i za jego pośrednictwem załatwine są wszelkie formalności Moze ktoś zana adres ,tel.do kierownictwa firmy Proszę o pomoc
Ja 2016-11-21 21:19:13
Czyli ogólnie odradzacie ta firmę???
1
Zostaw swoją opinię o Herzog Sp Z.o.o - Austria
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Herzog Sp Z.o.o