brak logo

ERGON Poland

Mszczonów

Opinie o ERGON Poland

anonim 2009-03-17 11:43:04
firma ergon to żenada. brud syf i śmieszne pieniadze. chyba że jesteś brygadzistą i w góre. warunki sanitarne to tragedia!!
anonim 2011-12-30 00:10:23
Całkiem ciekawy zakład,

obszar działania prefabrykacja elementów betonowych - budowlana. Praca ciężka jak w budowlance ale ciekawa. Załoga rewelacyjna. Zarobki mogłyby być wyższe ale nie narzekam. Socjal jest, wypłata terminowo, premia miesięczna. Polecam.
1
ergon to koszmar !!!!!!! 2013-06-19 16:25:34
Pracowałem tam kilka dni jako spawacz na tak zwaną umowę ergon. Tam nie da się wytrzymać - płaca z uprawnieniami spawacza uwaga.....1400 zł na rękę pod warunkiem, że weźmiesz całą premię, a to jest sztuka. Podział na kadrę i zwykłych pracowników. O socjalu napiszę tylko tyle, że w szaletach miejskich jest czyściej niz u nich na stołówce. Ławki i stoły poskręcane ze sklejki, brud, myszy biegają po korytarzach, śmierdzi z szatni - stołówka jest w szatni. Koszmar, dramat. Co najdziwniejsze wszyscy co tam pracują mają dość ale nie odchodzą???. Najfajniejsze jest to że ci co pracują tam na czarno z leasingu zarabiają więcej niż oni. Omijajcie firmę szerokim. Zapomniałem dodać że hałas jest taki że własnych myśli nie słychać i wszedzie unosi się pył betonowy- czasami nie widac innych stanowisk.
ergon 2013-06-20 13:54:15
anonim - 2013-06-19 21:08:20

zdziwiłem się to negatywną opinia o Ergon i tak niskim wynagrodzeniem, bylem przekonany że firma z taką renomą lepiej traktuje pracowników. I co to jest ta umowa ergon?
umowa ergon to znaczy ze zatrudniaja cie na umowę z firmą ergon - tak mi powiedzieli na spotkaniu zanim mnie przyjęli. możesz tam pracowac na czarno przez pośrednika i to się bardziej opłaca - ale załamiesz się jak zobaczysz gdzie przyjdzie ci zjeść śniadanie i w jakich warunkach. Dla ciebie niskie dla nich wysokie. Powodzenia jak chcesz tam pracować. Uważaj na bhp-owca - nawiedzony.
1
Rychu 2013-09-02 15:55:58
No i mnie wywalili z Ergonu. Załatwili mnie jak partyzanta z wyciętego lasu. Tak się starałem, zawsze się zgadzałem z RS i MR. Niewdzięcznicy. Gdzie oni teraz znajdą takiego debeściaka jak ja. Zawsze gotowy powiedzieć tak (usunięte przez administratora)masz rację, oczywiście będzie tak jak mówisz, naturalnie zabiorę wszystkim po 30%, pewnie że nic na produkcji nie robią. Teraz czekam aż wywalą MR - tylko to może uratować tą firmę skoro mnie już nie ma. Znając jednak życie to ona utopi RS a sama zostanie jak poprzednika. Księgowość to najważniejszy dział w firmie. Jak mawiał pewien klasyk " partia wyżywi się sama" tu słowo partia = księgowość ( ta sama biurokracja co za komuny).
pracownik 2013-09-02 19:44:51
Rychu - 2013-09-02 15:55:58

No i mnie wywalili z Ergonu. Załatwili mnie jak partyzanta z wyciętego lasu. Tak się starałem, zawsze się zgadzałem z RS i MR. Niewdzięcznicy. Gdzie oni teraz znajdą takiego debeściaka jak ja. Zawsze gotowy powiedzieć tak Robert masz rację, oczywiście będzie tak jak mówisz, naturalnie zabiorę wszystkim po 30%, pewnie że nic na produkcji nie robią. Teraz czekam aż wywalą MR - tylko to może uratować tą firmę skoro mnie już nie ma. Znając jednak życie to ona utopi RS a sama zostanie jak poprzednika. Księgowość to najważniejszy dział w firmie. Jak mawiał pewien klasyk " partia wyżywi się sama" tu słowo partia = księgowość ( ta sama biurokracja co za komuny).
Nie płacz (usunięte przez administratora) Takiego dyrektora to jeszcze w ergonie nie było co półtorej roku roboty niue odróżniał belek. trzeba było być na węźle jak przyszedł email. hura hura hura. jak (usunięte przez administratora)wywalą to się chyba upijemy z radości.
1
praca 2013-09-05 18:32:22
Ergon szuka ludzi do pracy w Lublinie. Czy ktoś może coś więcej powiedzieć o tej firmie - jakie są zarobki i atmosfera. Zainteresowany jestem brygadzistą. Co sie stało z poprzednikiem. Czy firma ma szanse przetrwać obecnie na rynku?
dla Rycha 2013-09-11 00:40:53
(usunięte przez administratora) nie martw się i nie troskaj - szukaj pracy w fabryce lizaków ewentualnie na poczcie, tam znaczków pod dostatkiem. Wieczna rozkosz, wesoły nastrój i od razu będziesz master. (usunięte przez administratora) przed odejściem obiecałeś 15% podwyżki dla całej hali. Do kogo mamy się teraz udać z kim rozmawiać. Tato co robić. Ratuj!!! Wracaj!!!

Tak na serio - kiedy w końcu będą podwyżki !!!!!!!! Znowu zmiany i mydlenie oczu, a my zarabiamy 1800zł. Przed biurem BMW i Volvo a nie łaska jeździć skodą jak firma notuje straty!! Rata będzie 1800 a nie 5000 zł. Mamy 6400 oszczędności - to 32 osoby dostają 200 zł podwyżki na miesiąc. Domagamy się podwyżek dla całej załogi!!!!

Nareszcie opinie trochę ożyły. Może każdy powie co mu na wątrobie leży i że satysfakcja księgowej nie = satysfakcji spawacza.


pracownik 2013-09-11 19:23:09
ja to czekam na wybudowanie nowej fabryki i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mam ergon. fundamenty już sa i kasa bedzie na pewno wieksza niz w ergonie gdzie od 4 lat nie bylo podwyrzki a robota coraz gorsza. Sprzet stary rekawiczek nie ma przewodow nie ma masek nie ma tylko cigle wybuchy z silosow i syf coraz wiekszy. Lata (usunięte przez administratora) po hali i wszystko mu nie pasuje. niedlugo tylko darbud bedzie robil.
mściciel 2013-09-16 16:52:20
Pracownicy ERGONU nie przejmujcie się niedługo powstanie na terenie Mszczonowa rywal ergonu druga firma która także będzie potrzebowała ludzi do pracy a w tedy dużo ludzi odejdzie z ergonu wiem bo ja ciągle pracuje w ergonie i wiele osób narzeka na ta prace i nie może się doczekać aż będzie możliwość odejścia do innej firmy
1
wkurzony 2013-09-16 22:16:32
będzie fajnie jak się okaże że to jeszcze większy kołchoz niż ergon. Wszystko zależy od tego co dadzą na początek bo jak 10 zł jak w ergonie to sukcesów nie będzie. Jak dadzą więcej to połowa ludzi będzie próbowała odejść. Fjnie że w końcu bedzie druga firma gdzie można pracować w zawodzie. Może w końcu ktoś sięgnie do kieszeni i da podwyżki 300 zł a nie 60 zł na miesiąc wmawiając nam od lat że nie ma kasy. W Lublinie kasa na podwyżki się znalazła to moze i u nas się znajdzie.
2013-09-17 19:52:06
wkurzony - 2013-09-16 22:16:32

będzie fajnie jak się okaże że to jeszcze większy(usunięte przez administratora) niż ergon. Wszystko zależy od tego co dadzą na początek bo jak 10 zł jak w ergonie to sukcesów nie będzie. Jak dadzą więcej to połowa ludzi będzie próbowała odejść. Fjnie że w końcu bedzie druga firma gdzie można pracować w zawodzie. Może w końcu ktoś sięgnie do kieszeni i da podwyżki 300 zł a nie 60 zł na miesiąc wmawiając nam od lat że nie ma kasy. W Lublinie kasa na podwyżki się znalazła to moze i u nas się znajdzie.
Nie ciesz się za mocno i zrewiduj marzenia bo może się okazać, że nie tylko pracownicy szeregowi będą chcieli przejść do nowej firmy. A co jak się okaże że i Małgosia się tam wybiera? Co zdziwiony? Ulubienica hali i biura pójdzie razem z większością? Wyniki finansowe firmy są dramatyczne na większości projektów duże straty, a najgorsze dopiero nadejdzie - na business umoczymy dużżżżąąą kasę, na kielcach w plecy, na zabrzu w plecy, na czyże w plecy, kellogss tu to dopiero będzie jazda i pewnie w płocku zrobimy wielkie BUM!! O jak to się stało? Skąd tyle błędów projektowych? Jak taki babol mógł wyjechać z firmy?Czy ktoś mi to może wytłumaczyć -zapyta "szef wszystkich szefów". Wystarczy wejść na produkcję aby zerknąć na jakość elementów, porozmawiać z operatorami i od razu robić odświeżanie CV. Chyba żarty i zabawa się skończyła - nasz statek dryfuje w kierunku skał. Zakończy jak costia concordia - nie zatonie, ale przewróci się na bok. Wtedy przyjedzie edvin ze świtą może (usunięte przez administratora) dostaniemy wszyscy wiadomość ".. w dniu dzisiejszym zakończyli współpracę......... wszystkiego dobrego na nowych stanowiskach". BMW i Volvo wraca do leasingodawcy. W takiej sytuacji o podwyżkach na najbliższe dwa lata zapomnijmy. Kryzys, kryzys, złe inwestycje etc. To będzie hasło przewodnie na najbliższe lata i zarobki zamrożone na poziomie 1500-2000 na produkcji, 2000-3000 biuro. To oczywiście czarny scenariusz, ale bardzo realny.
Co do Lublina i podwyżek dla załogi - tam "wkurzony" człowieku mają związki zawodowe i muszą się liczyć z pracownikami, a nie traktują ich jak śmieci i tanią siłę roboczą. Związek zrobi "pogotowie strajkowe" i natychmiast lew lub lwica zamienia się w perskiego łagodnego kotka z obciętymi pazurkami, który się łasi i robi miauuu. Kto ma o ciebie walczyć w Ergonie? Kto pilnuje twojego interesu? Nikt. Kto dba, abyś dostał choćby inflacyjną - nikt. Z kim porozmawiasz otwarcie, że masz już dość pracy za grosze za taką harówę i siedzenie po godzinach? Ten co ma dobry "układ" z osobami "wpływowymi" to konfident i raczej ci nie pomoże. Za dużo tego tekstu- wystarczy. Kończę już bo po dzisiejszym dniu mam serdecznie dość. Żółć się ze mnie wylewa.
2
nikt 2013-09-19 12:38:17
Wszystko fajnie co piszesz, podwyżek brak to fakt, praca ciężka fakt, ale co do jakości produkowanych elementów to chyba odpowiadają za nią Ci co je produkują?więc jeżeli elementy są kiepskie to znaczy że je TY ch... wykonałeś to do kogo masz pretensje że potem są straty i nie ma podwyżek. Więc przyłóż się do ROBOTY i nie narzekaj.
2
miś uszatek 2013-10-02 20:37:41
Sie dzieje we firmie ale przynajmniej zrobiło się spokojniej.
1
x 2013-10-03 09:06:54
tak, mają rekrutację do Lublina. Możnesz próbować.
mały Ryś 2013-10-11 19:35:22
Do roboty ! tylko podwyżki wam w głowie lenie śmierdzące
1
wasz reporter 2013-12-05 20:06:40
Ryś jak zwykle masz racje!!! Robić im się nie che. Łażą lenie tylko po biurze i kawkę popijają, a później pęcherz pełny i do WC, a tam..... o rany!!!!
Musieli powołać komisję śledczą, aby wykryła sprawcę tego niecnego występku.
W firmie trwa śledztwo - kto taki wierszyk na drzwiach kibla napisał?? Wiadomo już, że poeta jest piśmienny, wie co to wiersz sylabotoniczny i jest mężczyzną- rzecz dzieje się w męskim. Przeglądane są pobrania flamastrów z ostatniego półrocza! (Powiało grozą.) Wnikliwie analizowane jest zużycie kawy przez ostatnie 8 dni. 2/3 męskiej części firmy to podejrzani. Śledztwo prowadzi inspektor MP ( Murder Princess) pod patronatem nieomylnej MR (Mad Robocop).Ponoć MP dostała numer 008 ( Bond miał tylko 007) uprawniający ją do wchodzenia do męskich toalet bez uprzedzenia i uwaga....otwierania drzwi kopniakiem. Pomiędzy między męską, a damską toaletą powstanie lustro weneckie. (Ponoć zawiązała się nieformalna grupa wśród kobiet przyjmująca zakłady kto dysponuje największym...intelektem.)Papier toaletowy będzie reglamentowany i wydawany w sekretariacie. Będzie zainstalowany czytnik wejść i wyjść na drzwiach kabiny i czujnik wykrywający zapach flamastra. Wszyscy potencjalni sprawcy będą obserwowani czy przypadkiem nie wchodzą do kabiny nielegalnie. Zgodnie ze starą policyjną zasadą przestępca zawsze popełni jakiś błąd.
Na bieżąco będę was informował o postępach śledztwa o ile nie odetną mnie od informacji niejawnych. Wasz reporter - Zenon.
1
ROMEK 2013-12-05 20:20:00
DZISIAJ APO ZWOLNIŁ CZŁOWIEKA ZPROGRESU ZATO ŻE WYGIOŁ KILKANAŚCIE STRZEMION DLA 3 HALI BEZ JEGO ZGODY A PRZECIESZ CHŁOPAK PRACOWAŁ DLA DOBRA FIRMY CIEKAWE CO NATO DYREKSJA
stalowy 2013-12-05 20:38:42
eeeeeeeeee Romek, ale jakich strzemion nie dodałeś. zamiast druta 12mm użył druta 25mm i proogres zobił zzzzzzzzzzzzchhhhhhhhhrrrrrrrrrr bum. APO ma problem bo WPO pomagał mu ten drut 25mm nieść i aby się nie wydało, że w afere wykrecił się WPO zwolnił Marianka. Potem złapał drut 25mm przetaszczył na "gietare" i "wygioł" strzemiona z całej paczki 25mm z tej co miała iść .... na te..... no..... takie kwadratowe długie i robi się to... no w tych .... blachach na tym dziurkowanym polu. Potem zaciągnął te strzemiona na 3 halę i ... dalej było jak piszesz. Dyreksja się wkurzyła jutro bedzie te strzemiona prostować. Drut musi trafić na dziurkowane pole pomiędzy te metalowe blaszki.
1
Ryszard 2014-01-16 16:15:17
Robotnicy do fabryki, inżynierowie do komputerów. A zarząd do salonu BMW
anonim 2014-01-23 19:17:21
a ja miło wspominam pracę w tej firmie ( nigdzie nie jest kolorowo )
tymek 2014-03-23 12:20:19
tu jest bosko
abc 2014-03-23 20:28:42
Ergon to totalna pomyłka!! Większośc kadry kierowniczej siedziała w więzieniu.. Zarobki marne,social zaden.. acha chyba że jesteś brygadzistą to jedziesz do Pragi. Podwyzek nie ma od kilku lat... a brygadziści biora dodatkowe pieniądze od firm zewnetrznych za to że zatrudniają ich ludzi. JK i JJ:) biją niezłą kase na pracownikach z MRserwis. Prawdziwy kołchoz. Syf i malaria.
1
abc 2014-03-23 20:58:03
to znaczy trzech brygadzistów jest po kryminale:)
1
Nowy pracodawca 2014-03-29 19:17:25
Panowie głowa do góry. Za 6 miesięcy 27 km od was w Grójcu rusza zakład obróbki metalu. Będziemy szukać spawaczy, szlifierzy i zbrojarzy.Zakład będzie pracował na dwie zmiany po 65 osób na zmianie.
Stawka na okresie próbnym ( 3 miesiące) 12 zł na rękę po okresie próbnym od 13-15 zł na rękę. Stosujemy także rozliczenie akordowe jako jedna z opcji dla chętnych - najlepsi nasi spawacze w macierzystym zakładzie zarabiają w granicach 24-27 zł na godzinę. Niebawem "przypadkiem" znajdziecie na stołówce ankiety. Będziemy szukać także konstruktorów ze znajomością CAD i Solid - i liczymy na duże zainteresowanie.
Do zobaczenia na rozmowach kwalifikacyjnych.
tadek 2014-04-08 09:50:59
A jaka umowa i czy jest telefon do nich
stalowy 2014-06-29 09:24:01
O tam płacą na początek 9,7zł/h- tylko nikomu nie mów bo to wielka tajemnica firmy. Stawka trochę szokuje jak na warunki pracy i zmęczenie fizyczne. Do tego hałas, pył - niewiarygodny, śniadanie na ławkach zbitych z odpadów w kącie przypominającym chlewik, 3 prysznice w tym jeden sprawny, ciągle zapchany kibel i ..... sam sobie odpowiedz. Proponuję leć na rozmowę i nie przestawaj szukać pracy. Szkoła życia. Drobna rada - niczym się tam nie przejmuj, jak ktoś cię opierni... to wysłuchaj i rób swoje, markuj robotę bo tam jak coś potrafisz do będą dokładać i oczekiwać cudów, a tak masz spokój.
Dzikacz 2014-10-18 14:41:14
Banda kretynów. Nie polecam , każdy każdemu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabia jak może
Zwolniłem się i jeszcze brygadziście kolesie nogi połamałi bo taki chojrak był jak mnie dzien w dzien opierdalal.
Pozdrawiam Dzikacz
Pan z wasem 2015-01-09 09:58:07
ERGON to żenujący poziom jak na firmę o takim potencjale. A najwieksza pomyłka jest kadra zarządzająca , dyrektor nie zna sie na księgowości i nie wspiera pracownikow tylko pyta sie co sadza na tema....... Porażka !!!!! Nie bierze żadnej odpowiedzialności żal swoje czyny , nie potrafi szacować rynku ani ustalać strategi działania. To co sie tam dzieje to jedz wielka zabawa w zarządzanie firma. Mam wrażenie , ze siedzą tam bo im wygodnie bo nikt przecież nie patrzy na to co robią a nic nie robią !!!
Nie wróżę tej firmie wielkich wzlotów , chyba ze nowy prezes za wszystkich sie weźmie i porywała ich na zbity p........"
1
Thorgal 2015-01-27 09:31:18
Gadanie takie tam. Robić wam się nie chce a jak się firma nie podoba to czemu tam jeszcze siedzicie.
Solidarny 2015-01-29 09:11:05
A czemu koledzy z Faelbudu nie pomogą nam związek zrobić w Mszczonowie. Może przestali by nas jak śmieci traktować
KAT 2015-02-07 21:38:14
punkt widzenia zależy od punktu siedzenia!!! Co do związków to uważam,że to TWORY PRL-owskich nierobów!!! nic nie robią prócz organizacji jakiś spotkań z "ogórkiem" i litrą napoju gazowanego na głowę!!! gdyby każdy wziął sie choć trochę do roboty to całkiem inaczej funkcjonowałaby każda firma, pisze tu za równo o fizolach jak i o tzw "umysłowych" (hehe). poza tym organizacja pracy daje dużo do życzenia!!! jak komuś nie pasuje to furtka otwarta. nigdzie nie jest cudownie, ale nie ma co narzekać, nie którzy nawet do GARNUSZKA nie maja co włożyć, więc skąd wezmą na podwyżki? (hehe)Dla innych liczy się tylko BHP( co jest na prawdę istotne), przynajmniej tak twierdzą, ale jakby popracowali przez jeden dzień w tych spartańskich warunkach to by wiedzieli o co w tej całej strukturze chodzi, inny chodzi o wydajność, a im więcej godzin tym lepiej!!! itp itp... długo można by pisać. moim zdaniem każdy jest kowalem swego losu i jak sie komu nie podoba to już wcześniej pisałem. pozdrawiam i życzę powodzenia
Budowlancy 2015-02-10 15:30:43
Szanowny panie/pani KAT (dyrekcjo) wy jesteście naprawdę bezczelni skoro tak sobie piszecie. Wy zabierzcie się do roboty bo zarabiacie 10 razy tyle co my a siedzicie krócej lub wcale. Ktoś widział prezesa?
1
uuopp 2015-03-30 22:15:34
Znowu zmienili prezesa? Ciekawe. Niedługo będą musieli szukać za granicą bo co chwila wymieniają. Ciekawe co się zmieniło w technologi i na produkcji. Pewnie kibel większy i syf większy. nie zapomnę pierwszego wrażenia jak mnie na produkcję zabrali, otwierają drzwi na halę a tam ....... nic nie widać tylko ściana pyłu. Jak sie rękę wyciągnęło to ledwo palce było widać. Później slogany o bhp, przepisy etc. Jak sobie dziś to przypomnę to mnie ciarki przechodzą w jakich warunkach się tam na produkcji pracuje. W biurze nie było lepiej - niebieskie baraki, wszędzie myszy i bobki po nich pozostawiane. Szkoda gadać. Zarobki uuuuu to był dopiero raj. Całe 1900 tego dali. Na rękę, a co. Warto było z Warszawy 8 tygodni jeździć i 5 lat na polibudę zasuwać. Na szczęście trafiłem do innego biura, zarabiam ponad 3 razy tyle, 20 minut do pracy i normalne warunki w pracy - toaleta nie jest przy stołówce i jak ktoś sika to słychać jedząc kanapkę. Scianka kartonowa kiepsko wycisza.
były 2015-04-05 01:24:34
Pracowałam tam. Niezły hardcore. Warunki słabe, ale kolesie na produkcji znają się na robocie. Jest tam majster chyba Piotr- waga tak na oko 150 kg - zajmuje się zalewaniem i przygotowaniem elementów to betonowania. Kiedyś źle narysowałam rozstaw strzemion - tak się zapienił, że myślałam, żre wrzuci mnie do formy. Było śmiesznie, ale hardcorowo. Kolesie na końcówce tzw. wykańczalnia byli też nieźli. Potrafili do słupa dorobić konsole jak coś nie wyszło. Kiedyś sie zastanawiałam, czy jak przyjdzie im z belki zrobić słup czy dadzą rade. Pewnie by dali. Generalnie. Wesoła ekipa jest na produkcji. W biurowcu raczej słabo. Miałam wrażenie, że sztywniaki i podkładają sobie na okrągło "świnkę" - szczególnie w księgowości. Pozdro dla Ergonu. Czy już przenieśliście się z niebieskich baraków do biurowca?
Maciek 2015-05-19 01:48:55
Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko: kontroler jakości. Serio jest aż tak źle? Ktoś wie jak wygląda praca na tym stanowisku? Praca w systemie 2-3 zmianowym? Myślałem że to duża zachodnia firma, w której można się rozwijać, a z Waszych opinii wynika że to niezła kupa. Poradźcie coś. Zastanawiam się czy nie odwołać rozmowy, bo nie wiem czy opyla mi się jechać tyle kilometrów żeby zobaczyć to o czym piszecie... Mam przez pół roku pracować u podwykonawcy a później podpisać umowę z Ergon. To u nich normalna praktyka? O co w tym chodzi?
1
były pracownik 2015-05-28 19:47:15
Podpisanie umowy z podwykonawcą, na pracę na stanowisku kontrolera jakości produkcji i prefabrykatów na hali produkcyjnej, jest najprawdopodobniej związane z okresowym większym zapotrzebowaniem na pracowników. Ryzyko krótkiej umowy. Jeśli sprawdzisz się - rzeczywiście może jest możliwość pozostania w firmie. Zakład pracował na 3 zmiany - wynikało to z przyjętej technologii produkcji. Praca w kontroli jakości była na 2 zmianach (06:00-14:00 oraz 14:00-22:00). Nie wiem jak jest teraz. Na hali produkcyjnej było duże zapylenie od kruszyw, cementu i betonu; hałas i drgania od wibrowania mieszanki. Praca niebezpieczna - porównywalna z pracą na budowie (suwnice, naciąg cięgien sprężających). Praca pod presją, stres. Można zaliczyć do praktyki na budowie do uprawnień do kierowania, ale może być problem z potwierdzeniem praktyki. Jeśli negocjujesz z Ergon - podpisz umowę z Ergon. Odnośnie rozwoju: tak, firma ma potencjał, aby można ją było nazwać bardzo rozwojową. Jednak realia... Teoretycznie była możliwość zdobycia doświadczenia w zakresie: kontroli jakości, technologii betonu, laboratorium, zarządzania zakładem produkcyjnym, sprzedaży, kalkulacji, projektowania, montażu. Charakterystyczne było to, że większość produkcji to były strunobeton i beton wysokowartościowy. Umowa z Ergon wiązała się z ubezpieczeniem medycznym w prywatnej firmie. Jeśli pofatygujesz się do zakładu na rozmowę, poproś o możliwość obejrzenia zakładu (uzgodnij to wcześniej telefonicznie, bo ktoś musi ci poświęcić czas w czasie zwiedzania). Zabierz kask, kamizelkę i buty robocze jeśli masz. Jeśli nie masz - dysponowali środkami ochrony osobistej przeznaczonymi dla gości zwiedzających zakład. Zakład bardzo warto zobaczyć, szczególnie jeśli nie miało się okazji widzieć, jak powstaje strunobeton. Polecam stanowisko kontrolera jakości (jako stosunkowo krótki etap w karierze zawodowej). W Polsce firmy z tej branży niestety cechuje niestabilność wielkości produkcji - na zmianę: nawał roboty, luzy, nawał roboty, luzy...
były pracownik 2015-07-02 20:11:51
Ryzyko krótkiej umowy to ryzyko, że - przykładowo - po umowie o pracę na trzymiesięczny okres próbny kolejnej umowy o pracę nie będzie. Takim ryzykiem często obarczone są umowy o pracę, w szczególności na okres próbny, nie zawierane z firmą faktycznie dającą pracę i organizującą miejsce pracy ale zawierane z firmą pośredniczącą/podwykonawcą/agencją pracy czasowej. Ryzyko tym większe, że dotyczy branży, w której praca i jej natężenie mają charakter sezonowy.
Ogólnie można stwierdzić, że stosunkowo duża rotacja pracowników dotyczy stanowisk budowlanych/stanowisk inżynierskich/ branży budowlanej.
Standardem jest trzymiesięczny okres próbny.
Księgowość pracowała tylko na jednej zmianie, od godziny 08:00 do 16:00.
stefan -ski 2015-09-13 10:58:51
Może Pekabeks zrobi porządek w firmie ,skończy z mobingiem,paserstwem ,udawaniem że nie ma wypadków (średnio 2 w miesiącu ) ....
maniek 2015-10-04 10:20:23
nie martw się o umowę - zatrudnij się w jednej z tzw. podwykonawcówu tu kaska do ręki bez zobowiązań
stary pracownik 2015-11-08 10:00:13
uśmiałem się czytając historię o Piotrze. Nie zgodzę się z autorką - to poczciwy duży człek i raczej do formy nikogo nie wrzucił. Co prawda jest tam jedna kobieta, której pewnie przyprawił by betonowe buty, ale ta damula na produkcję nie chodzi, a volvo na masyw nie wjedzie. Zresztą w czasie jazdy na ten masyw pewnie by się coś z suwnicy urwało- nieszczęśliwie - lub sterta form przewróciła. Tam ją wszyscy kochają. Natomiast chłopaki na wykańczalni - ci są naprawdę w stanie słup z belki zrobić. To prawdziwi magicy. Pozdrowienia dla Pawła i Patryka.
2
maniek 2015-11-15 17:31:34
Dyrektorzy przychodzą i odchodzą a dwaj kryminaliści nadal tu są .Jak to możliwe ? Na pewno nie siedzieli za mobbing i nie wiedzą co to takiego . Czy ktoś wreszcie zauważy ich podejście do pracy - poniżanie ludzi?
aha 2016-05-08 08:29:26
Wydaje mi się, że ii tak jest jeszcze szansa na odpowiednie premie do tej stawki @felek, choć wynagrodzenie na poziomie 2 tysięcy wcale nie jest takie złe.
Zostaw swoją opinię o ERGON Poland - Mszczonów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ERGON Poland