brak logo

Scientific Services

Warszawa

Opinie o Scientific Services

marek 2010-04-22 14:26:26
a jak wygląda kwestia wypłat? którego są zazwyczaj? i czy w terminie czy trzeba czekac?
eko 2010-04-27 15:12:04
Wypłaty są po 20-tym każdego miesiąca, tylko dostajesz je tak że pracujesz w kwietniu, a wyplate za ten miesiac dostajesz dopiero po 20tym maja, ale tak to spoko, płacą tyle ile nastukałeś do 30dnia każdego miesiąca, raz jest to 20, raz np 25.
x 2010-10-17 15:00:47
Beznadziejna firma, zeby wyjsc do lazienki trzeba pytac tzw. lidera. Dno i wodorosty.
drgn 2010-11-11 16:31:23
Traktowanie pracowników, skandal. Ulubieńcy dostają do wklepywania lepsze dokumenty, za które lepiej płacą. Zwykli pracwnicy segregują koperty w piwnicy lub skanują kody kreskowe. żenada. Drzwi zamknięte, otwiera tylko lider. (usunięte przez administratora)
aa 2011-08-28 19:37:09
atmosfera świetna, jestem na drugiej zmianie. jeśli ktoś przychodzi z myślą tylko o kasie to się przeliczy, młodzi, fajni ludzie to jest tu fajne, większość studentów, nowe znajomości nowe doświadczenia, wspólne wychodzenie na piwo. co do wychodzenia i przerw, nie są ustalone i można wychodzić kiedy się chce, w końcu praca na akord (chociaż na pierwszej zmianie mają wspólne), faktycznie drzwi otwierane są z kodu, dlatego jak ktoś wraca to puka w drzwi i ten kto jest najbliżej - otwiera, nie ma z tym problemu.
aaa 2011-11-21 23:14:25
Płatne na akord, do 30 następnego miesiąca. Pracując po 7 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu, przy szybkości 200 znaków na minutę zarabia się ok 650 zł m-cznie. Na pierwszej zmianie straszny rygor, zero luzu. Na trzeciej (nocna) trochę lepiej.
aaa 2011-11-22 11:27:00
650 zł to chyba maksymalnie, raczej 600 zł i to brutto. Nie polecam. Lepiej albo nic nie robić, albo znaleźć coś innego.
hopsiup 2012-01-07 13:35:47
a to bardzo ciekawe co mówisz, bo ja pracując 2 tyg zarobiłem 800zł. musisz się porządnie starać, żeby zarabiać takie grosze. Na 1 zmianie faktycznie gówno, ale na 2 i 3 super. pozdro
Radio 2012-05-09 13:52:59
Przepracowałem 3 dni, bo nie zdzierżyłem tego...
Na rozmowie obiecują 1000zł na rękę... jasne, jasne... przez 3 dni zarobiłem 96zł, czyli 2,5zł na godzinę... dodatkowo płacą co 2 miechy... pracowałem we wrześniu pieniądze dostałem w listopadzie... gdzie tu sens ? dodatkowo lider otwiera drzwi, jakbys chcial gdzies uciec... firma padaka... juz na ulotkach wiecej zarobilem...
fail 2012-07-18 12:43:47
tak jak mój nick, firma to jeden wielki fail, posługują się \\\"profesjonalnym\\\" językiem i nic poza tym, nie ma warunków do pracy, jakichkolwiek, firma upada, mało profesjonalni ludzie, wstyd zapraszac klientów, żeby zobaczyli jak funkcjonuje firma. Polityka firmy? nie ma czegoś takiego, każdy pracuje z dnia na dzień, niepewna jest przyszłośc i nie wiadomo czego mozna się spodziewac. NIE POLECAM, jeśli się zastanawiacie czy rozpocząc tam pracę to mam nadzieje, że nie jesteście na tyle zdesperowani żeby tam iśc... a zarobki marne... no chyba poza dyrektorem operacyjnym IT i dyr ds marketingu i sprzedaży
obserwator 2013-06-19 19:04:55
Czytając powyższe posty nie ze wszystkim się zgadzam. Faktycznie praca na akord, dostajesz pieniędzy tyle ile sam zarobisz. Co do lepszych i gorszych, to zależy co kto uważa za lepszych i gorszych. Faktycznie jedni robią coś innego a drudzy co innego. Z tym, że nie można samemu sobie wybierać, tylko lider decyduje. I tu faktycznie są lepsi i gorsi. Jest luz i teoretycznie zero rygoru. Mogę przyczepić się tylko do tego, że decyduje tam ten kto "wcześniej wstanie". Co do projektów - nie wszystkie mają standardy jak je wykonywać. Dochodzi do takich absurdów, że jak ma się problem, to zależy do kogo się zgłosić, to inną odpowiedź się dostanie. Rygor jest pod tym względem, że nie można się wcale mylić, bo jest wielkie "halo". A tak jak napisałam wyżej, każdy tam robi jak mu się podoba, to przy kontroli lidera, może wyjść "pomyłka". Zwłaszcza, że można zrobić taki głupi błąd można wpisać źle cyferkę lub nie w tym miejscu itd. Wynika to z tego, że nie mają standardów opracowanych dla wszystkich projektów i nie ma tak naprawdę szkolenia oraz z tego, że robi się na akord. Trudno nazwać szkoleniem coś, czego faktycznie nie ma... Bo od razu sadzają Ciebie przy komputerze i robisz. Jak masz problem, to albo się pytasz (efekt patrz wyżej) albo robisz jak chcesz i dopiero przy kontroli wyjdzie błąd, albo nawet i nie... Ja się nie dziwię, że jest tam tak duża rotacja. Może będę nie obiektywna, ale dochodzę do wniosku, że liczy się tam ilość nie jakość.
tom 2013-07-18 17:49:07
Czyli wg. Was miesięcznie ile tam średnio można zarobic zakładając że piszemy ze średnią prędkością ?
analfabetta 2014-02-22 00:26:08
"
anonim" zapomnij o takich sprawach jak social karta msp. itp :) nie w tej firmie! Jeśli chcesz mieć takie opcje to szukaj pracy w budżetówce tam nawet za czyszcznie kibli bedziesz mial lepsze hajsy z tym że już nie taką atmosferę w pracy. Coś za coś. Ale jak się nie przekonasz to się nie dowiesz!
anonimgall 2014-03-13 09:05:40
Nie polecam pracy w tej firmie. Pierwsza wypłata po ponad dwóch miesiącach. Totalnie ignorują ludzi. Jak odchodzisz i prosisz o wydanie potrzebnych ci dokumentów to udają że nie wiedzą o co chodzi i zwlekają ile się tylko da.. TOTALNA ŻENADA!
2
Toja 2014-03-18 09:49:28
Faktycznie pełen "profesjonalizm": po pozytywnej rozmowie kwalifikacyjnej do działu marketingu, miałam dostać info o terminie szkolenia. Ciiiiszaaaaaa. A wypłata miała być po 2 miechach...
1
Lelo 2014-04-25 14:56:41
witam,

pracowałem w tej firmie w latach 2009-2010. zarobki niestety nie były za wysokie (praca na akord), najwięcej udało mi się wyciągnąć w miesiącu raz 1400zł (bez nadgodzin) jak dobrze pamiętam, średnio ok. 1000zł, ale ogólnie atmosferę, osoby i samą pracę oceniam b.pozytywnie. Bywały dni że nie było pracy to wcześniej chodziło się do domu lub nie przychodziło wcale, na szczęście informowali telefonicznie :) Pare znajomości mi stamtąd zostało do dziś, a to często cenniejsze niż kasa. Pracowałem jak jeszcze firma znajdowała się na Ursynowie, umowa zlecienie, nie wiem jak jest tam teraz na tych zasadach.

Pozdrawiam.
1
anionimmm 2014-05-21 15:02:43
Pracowałam w tej firmie około 3 lat, powiem tak na początku było spoko, wypłata na czas i tytle ile się miało zarobić ( choć tego trzeba było pilnować, zapisywać sobie godziny itp.)najwięcej przez trzy lata udało mi się zarobić ok 1700zł przy pracy 10-12 h dziennie. Później niestety dochodziły opóźnienia w wypłacie ale nie az takie duże. Od Marca tego roku zrezygnowałam z pracy a wypłaty ani widu ani słychu, powinna być na koniec kwietnia nie ma jej na koniec maja, nikt nie dostał. Nowa Pani dyrektor upiera się że wszyscy tak maja i że ona również nie dostała.
Ja osobiście po zmianie kadry kierowniczej nie polecam, atmosfera fajna mili ludzie i w ogóle ale, aby dwa, trzy miesiące czekać na wypłatę która Ci się należy to już nie fajnie. Umowy są śmieciowe więc nic z nich nie masz choć od pewnego czasu opłacają ZUS, ale wtedy masz niższą stawkę godzinną niż studenci którzy takich składek nie mają odprowadzanych.
1
mengesz 2014-05-25 16:06:15
Witam, pracowałem tam 3 dni jako operator wklepywania danych i powiem tak, jest to bardzo mierna firma. Porównać mogę to do rozdawania ulotek czy temu typu podobnych prac na akord i na ilość. Jeśli posiadacie jakiekolwiek doświadczenie wcześniejsze to nawet tam nie idźcie i nie tracie czasu. Ujdzie dla studenta czy 18 latka który pierwszy raz zaczyna pracę i chce dorobić byle jaką kasę -żeby coś było na piwo. Firma ma siedzibę w reprezentatywnym miejscu ale pracuje się tam jak chińczyk w podziemiach. (ogólnie taki jest model zarządzania firmą- szefostwo i zarząd to kumpelostwo a reszta pracowników to osoby z ulicy) Nie mając żadnego wykształcenia i doświadczenia możecie tam iść zobaczyć wyzyskiwać z ludzi dokonując rotacji pracowników. Wykonywałem biurową prace w 3 różnych korporacjach i w każdej miałem większe pensję i o (tutaj naprawdę nie przesadzam) połowę mniej pracy. Za wykonywaną tutaj pracę powinni płacić około 2000 zł na rękę. A i te posty o atmosferze pracy to jakieś żarty - piszą to własnie osoby które chyba pierwszy raz pracują i sobie dorabiają na piwo, owszem można się tam pośmiać, pogadać ale kosztem swojej wypłaty która się okaże ze za cały etat dostaniecie 900 zł - zazwyczaj każdy ma słuchawki na uszach i klepie dane jak robot) Podsumowując, nie polecam nikomu z wyższym wykształceniem i doświadczeniem choćby 3 miesięcznym w "normalnej firmie".
5
Marcin 2014-07-02 16:10:41
Odradzam. Opóźnienia wypłat dochodzą do dwóch tygodni (np. termin płatności za kwiecień mija ostatniego dnia maja, a kase wysyłają 14 czerwca). Co ciekawsze zawsze jest problem z określeniem daty przelewu, nikt nic nie wie! - żart? Nie! Dorzucę do tego, że przez dwa lata nie było nawet 50 groszy jakiejkolwiek podwyżki,a na wieść, że porzucasz taką rewelacyjną pracę, supervisor się na Ciebie obraża! Umowa oczywiście zlecenie. No jak to tak zadbać o pracownika i dać mu normalną umowę? Bleh.
4
pracownik 2014-08-06 17:17:18
Praca do bani, spóźnione wypłaty, zero profesjonalizmu, żadnych informacji o tym dlaczego pieniędzy nie ma, a pan prezes ma wszystko w nosie i jak ktoś się o wypłatę upomina zwalnia. Żałość i dno, nie warto nawet aplikować, szkoda nerwów
2
Alkosebre 2014-08-17 17:29:05
Ludzie, broń Boże nie iść do pracy do biura (Warszawa, Jana Pawła II 12) na wprowadzanie danych do tej firmy! Wyzysk!! Pracowałem tam na nocki od godziny 22 do 6 rano i to była po prostu żenada. Brak profesjonalizmu, stawki niewyobrażalnie niskie. Praca na akord, więc jak idziesz na przerwę to tracisz swój zarobek. Stawki są tak żałosne, że brak mi słów. Choćbyś pisał super szybko, to zarobisz maksymalnie 800 zł przez cały miesiąc. Do tego niewyobrażalnie chamskie kierownictwo. Akurat do pracy ze mną przyszło parę nowych osób, w tym jedna "zniewieściała" oraz osoba o kolorze włosów "rudy". Nawet sobie nie wyobrażacie, jak ich nie było akurat w pracy, jak im szefostwo obrabiało tyłki. Dno! Zero intelektualnie bije na kilometr od prawie wszystkich z kierownictwa. NIE POLECAM, stracicie tylko czas, nerwy i zdrowie!
3
szukam 2014-08-28 13:03:13
CHciałbym sie dowiedzieć, ile tam płacą na akord, jakie to są dane wprowadzane liczby czy teksty, i jakby ktos podał stawke na akord to prosiłbym o okręslenie ile tego wprowadzania jest np. jedna strona itd. nieraz podaja ludzie jedna paczka ale ile to jest jedna paczka.
xyz 2014-08-31 21:15:42
Różne są dokumenty do wprowadzania, są i takie warte 1 grosz. Wykaz ze stawkami ma kilka stron z tego co pamiętam, więc raczej nikt tu dokładnie nie napisze ile za jaki dokument. Są i liczby i teksty, większość po prostu dane osobowe. Paczka to z tego co pamiętam 100 dokumentów. Ponad 1000zł można zarobić tylko i wyłącznie siedząc po godzinach albo przychodząc wcześniej a do tego najlepiej nie wychodzić na przerwy, inaczej wypłata poniżej 1000 zdecydowanie. Tak jak poprzednicy mówili, nie polecam pracy tam.
Miki 2014-09-05 18:19:51
Ja również nie mam dobrej opinii o tej firmie. W zeszłym roku pracowałem na noce ale tylko przez 1 miesiąc. Jak zorientowałem się ile się tam zarabia od razu zrezygnowałem. Zarobiłem ledwie 900zł a dość szybko wprowadzam. Poza tym dosyć długo czekałem na pensje. Żenada. Szczerze odradzam. Dla mnie to czas stracony dobrze że w porę się zorientowałem bo jak czytam opinie z tego roku jest jeszcze gorzej.
2
były pracownik 2014-10-10 12:37:15
daj sobie spokuj!!!!
mateo 2014-10-24 16:10:59
lama - a mało Ci opinii? przecież opisane jest jak wygląda u nich praca - niech da Ci do myślenia fakt że konsultantów i operatorów wprowadzania danych szukają oni.... od zawsze i nie dlatego że mają takie zapotrzebowanie. Argumenty pracy na na akord za niskie stawki bez żadnych benefitów (piszę tutaj o operatorze wprowadzania danych), w nieprzyjemnej atmosferze (chodzi mi bardziej o relacje kierownictwo-pracownicy) i wszystkim tym co pisane było wcześniej to mało? Jeśli Cię ten fakt nie zraża to próbuj- powodzenia :)
kamil 2014-10-30 15:56:42
Lama- gdzie ty masz dobre oferty pracy u nich? Umowa zlecenie, stawka akordowa. Wprowadzanie danych w dzień lub w nocy. Nie jesteś w stanie wyrobić nawet minimalnej pensji. Kierownictwo uważa się za najważniejszych a sami kompletnie nic nie robią. Najgorsze jednak fakt - brak wypłaty wynagrodzenia.
1
jaaa... 2014-11-19 17:40:12
Firma jest wyplacalna ale z dwumiesiecznym opoznieniem...
Azor 2014-11-20 17:17:08
Firma jest niewypłacalna. Ilość spraw komorniczych i pozwów sądowych raczej wszystko tłumaczy.
1
t 2014-11-21 12:11:40
potwierdzam.firma jest niewyplacalna.nie placa ludzia od paru miesiecy.a warunki pracy to po prostu zart.stanowisko pracy jedno na drugim,rozwalone fotele,malutkie monitory,wszedzie pudla i syf.
2
tomasek 2014-11-23 00:02:34
Niestety nie płacą w terminie. Podobno jeszcze w call center mają kasę, ale i tak czekają po 50 dni. Na wprowadzaniu było drętwo, ale koleżanka pracowała na cc i mówiła, że gdyby nie brak kasy - to jest ok.
1
x 2014-11-26 03:05:20
Jakie krwa plotki, nie widzisz ile osób dało tutaj same negatywne komentarze ? Jak nie wierzysz to idź tam pracować i przekonasz się na własnej skórze niedowiarku. Wypłata za sierpień wpłynęła na konto pod koniec października! Ot, taki przykład.
1
Łukasz 2014-11-26 13:24:21
Potwierdzam to co było wyżej napisane. Firma nie wypłaca pieniędzy na czas ogromne opóźnienia. Zdecydowanie nie polecam chyba, że chcesz pracować za darmo. Sprawa zgłoszona do PIP
wkurzona 2014-12-05 10:42:54
Nie polecam pracy w tej firmie! Co z tego, że jest miła atmosfera wśród współpracujących, skoro pracuje się uczciwie, a nie dostaje się za to wynagrodzenia? Firma spóźnia się 2 miesiące z wypłatą. To skandal!
niki 2014-12-08 15:29:49
Wszyscy psioczą, a wcale nie jest tak źle. jeszcze nie było tak by nie było wypłaty. A chętnych do pracy na pęczki.
1
zumi 2014-12-13 22:26:23
człowieku pracujesz w branży i nie wiesz co to znaczy wklepywać na akord ?? zatrudnij się u nich, powklepuj przez 8 godz bez przerwy a po 3 miesiącach okaże się że i tak nie zapłacą bo upadłość ogłaszają. to znaczy akord w tej firmie
x 2014-12-15 01:05:14
Czyli według ciebie to normalne, że wypłatę dostaje się po 3 miesiącach ?
Boże, gdzie się rodzą tacy kretyni.
1
Pracownik 2014-12-22 17:06:47
To jest skrajna patologia ażeby czekać tyle czasu na wypłatę. Święta za
Chwile a pieniędzy nie ma dobrze, że odchodzą z tego bagna.
2
abi 2014-12-28 16:07:15
Brak wypłat brak wypłat brak wypłat. Rekrutacja non stop. Ludzie odchodzą z tego szamba a oni wciąż werbują nowych jeleni, którzy będą pracować za darmo. To cała polityka tej złodziejskiej firmy
1
Były pracownik 2015-01-01 12:51:17
Pozostaje tylko sąd pracy, bo również nie mam zaległej wypłaty już miesiąc po terminie. Tak jak napisał abi złodziejska pseudo firma!!!!!!!!!!
1
no limits 2015-01-07 14:42:29
A co z kontrolami ?? PIP, US i inne. Za mało ich było że to "coś" jeszcze prosperuje i okrada kolejnych ludzi ?!!!
Eva 2015-01-26 15:32:57
Firma "przekształca" się kolejny raz. Wkrótce zniknie i pojawi się znowu żeby nabierać nowych. Może tylko pseudo kierowniczyny zostaną żeby pierdzieć w stołki dalej
1
nick 2015-02-04 12:59:12
Możecie wgl powiedzieć czym tak na prawdę zajmuje się ta firma? Byłem na rozmowie rekrutacyjnej i za bardzo nie wyjaśniono mi na czy będzie polegać ta praca ?
bbb 2015-02-09 11:19:20
Nie wiesz na jakie stanowisko aplikowałeś ? :/
nick 2015-02-11 10:57:38
no szczerze mówiąc to nie do końca zostało to wyjaśnione? Pomożesz ?
bbb 2015-03-02 15:57:43
Ta "firma" zajmuje się wszystkim i niczym. Nie wiem na jakie stanowisko aplikowałeś - call center, wprowadzanie danych ? Nazwy mówią same za siebie czym się będziesz zajmować.
sam 2015-03-05 22:51:48
Jakim trzeba być matołem żeby po takich opiniach starać się o pracę w tej firmie. Właśnie dzięki takim łosiom ta i podobne firmy-krzeaki prosperują.
1
piotr 2015-03-13 20:21:35
tragiczna firma, początkowo wszystko git, ale wyplaty najpierw opoznione o 7 dni, potem o 10, obecnie firma wisi pracownikom juz 3 miesiac z rzedu kase...
1
pracownik 2016-03-01 16:31:27
Pracuję tam jako operator wprowadzania danych dłuższy okres czasu. Był taki moment kiedy wynagrodzenia się opóźniały ale nie tak jak tutaj piszą o 3 miesiące (wtedy by się każdy zwolnił) tylko ok. 1 miesiąca. Teraz to zostało wszystko wyrównane i wynagrodzenia są na bieżąco.
A 2016-05-20 19:15:19
Programista Baz Danych/SQL znajdzie tutaj robotę od razu, na wyciągnięcie ręki jest wszystko co tylko chcielibyście osiągnąć, ja bardzo polecam z wielu powodów i jest to naprawdę spoko pomysł aby aplikować
Zostaw swoją opinię o Scientific Services - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Scientific Services